Livrädd

Så har det hänt. Idag har det bekräftats att svininfluensan har skördat sitt första dödsofffer här i Sverige. Visserligen har man redan vetat om att influensan är mycket farlig om man drabbas av den, men när det händer i samma land som man själv bor känns det som att det blir mer "allvar" av det hela. Sedan igår har jag känt mig lite tjock i halsen och det har blivit lite sämre under dagen, så man blir utan tvekan ganska rädd efter den tragiska nyheten. Som jag förstått det hela ska man inte uppsöka hjälp om man inte har feber eller svårt att andas, och det har jag iaf inte nu. Får hoppas att jag klarar mig och att jag bara har drabbats av en vanlig "liten" förkylning. Ska strax lägga mig och hoppas på att det känns bättre när jag vaknar upp imorgon, eller att det i alla fall inte känns värre. Återkommer med rapport.

Sm i dumhet.


Geniernas rike

Någonstans nere under markytan mellan Norrköping och Göteborg finns ett rike. Ett rike som är fyllt av information och annan viktig skit som gör att du får en oerhört utvecklad hjärna iform av kunskapen att kunna använda dej av alla ord som finns i det svenska språket, utan att säga någonting av betydelse. Tycks första anblicken vara i alla fall. I detta rike styr 4 stycken överinterlligenta människor, som en dag ska få hela världen att kretsa till detta rike. De fyra styrande vill inte avslöja sina riktiga namn, då detta är nödvändigt för att kunna överta kontrollen över alla andra underjordiska riken. Riken fyllda med modetexter och annan oseriös dynga som smittar alla som besöker detta rike, så dessa personer blir blixtintresserade av mode.
De fyra styrande av sitt underjordiska rike mellan Norrköping och Göteborg är moderikets värsta fiende och detta rike kallas rätt och slätt för "Geniernas rike". De fyra styrande av detta rike har en sund inställning till alla sina besökare och säger "Stanna här, njut av detta vackra rike, ty du kommer aldrig finna något bättre". (Muahahaha) Skrattet vet ingen vart det kommer ifrån, men det är någonting med det som gör "Geniernas rike" så unikt. Att alla skrattar efter varje mening. Utbyggandet av detta rike går kanon och invånarna samt besökarna får allt de önskar i skriftlig form och man önskar få tillbaka den så omåttligt omdisuterade femte medlemmen som verkat ha virrat bort sig, men som alla önskar ska komma tillbaka.

För dej som ännu inte har haft tid att bekanta dej i detta enorma rike så kommer en guide inom kort. Håll utkik!    


Vem fan är Fuglesang när Glenns idol finns?


Kommando Peking-sången

Kommando Peking-sången Text: Johan Gyllensten Melodi: Okänd

 

Johan pillar på ett kort, kort, kort

Som försvinner fort, fort, fort

 

Paddan klickar på sin mus, mus, mus

Sedan lämnar han sitt hus, hus, hus

 

DV dricker öl, öl, öl

Spyr sedan i en pöl, pöl, pöl

 

Ankan vill va’ sund, sund, sund

Ändå är han rund, rund, rund

 

Anti ska bli full, full, full

Han ska ramla omkull, kull, kull


Hotfullt beteende från Tele2-försäljare

Tele2 är ett stort tele- och bredbandsbolag och jag har ingenting emot detta bolag, fram till idag då. Det ringde på dörren vid lunchtid igår. Där utanför stod en kille i tele2-kläder och en Tele2-pärm och vi undrade vilken bolag jag ringde för. Jag svarade Com Hem och hoppades på att han skulle säga nåt i stil med "Aha okej, då beklagar jag för att jag störde", men inte då. Han bad mej ta fram Com Hems hemsida och tog av sig skorna och klev in. Låt mej här säga att jag redan hade gjort klart för honom att jag inte var intresserad. Men han insisterade ändå att jag skulle byta. Han argumenterade en lång tid varför han tyckte att jag skulle byta operatör. Han tog fram siffror över att de var billigare än Com Hem, men eftersom jag har erfarenheter av det här med att byta bolag så inser jag nu att min gamla operatör skulle ringa två månader senare och erbjuda en ny tjänst. Sjävfallet en mycket billigare tjänst en min nuvarande operatör. Hur som helst, efter ungefär femtioelva nej så verkade ha inse att "jag kommer inte kunna sälja nåt till den här killen". Men innan han gick frågade han mej om ett tuggummi.  Jag stannade upp och tänkte "VAAAAA???" Jag tittade upp på honom och sade "Javisst, ta bara".

Efter att jag trodde att jag var fri så gick det bara ca 10 minuter, MAX, förrän det ringde på dörren igen. Jag öppnade och såg till min förvånaing att det var samma försäljare igen. Den här gången hade han med sig en kumpan. Då tänkte jag ännu en gång "VAAAAA???" Till skillnad mot den första föräljaren så var kumpanen en...tja...som inte ska jobba inom serviceyrket. Han första mening var inte "Hej, jag kommer från..." eller "Hej, vi inom Tele2..." utan hans första mening var "Jag har en pärm här med allt du behöver veta, så nu fixar vi det här åt dig" (något i den stilen). Därefter så

Griparna utslagna

I torsdags var jag - ANTI - i Nyköping där jag bevittnade det allsvenska slutspelsmötet mellan hemmalaget Griparna och Solkatterna från Karlstad. I speedwayens slutspel möts lagen två gånger (tur och retur) och det lag som totalt sett vinner med flest poäng går vidare till nästa omgång. Poängen från båda matcherna slås alltså ihop. I det första mötet mellan de båda lagen som kördes i förra veckan (snart två veckor sen) vann Griparna med 48-47, så med andra ord hade man inför torsdagens drabbning i Nyköping en jättechans att kunna slå ut sina konkurrenter! Men inför matchen drabbades man dock av ett bakslag då den danske talangen Kenneth Hansen tvingades utgå på grund av en skada som han ådrog sig under en ligamatch i Danmark på onsdagen. Detta försvagade naturligtvis Griparnas lag och man hamnade också i ett tidigt underläge mot de revanschsugna Solkatterna.

Ett tag ledde Solkatterna med 10 poäng, men mot mitten och avslutningen av matchen kunde dock Griparna, genom några lyckade toppningar, ta sig närmare. Inför det allra sista heatet låg Griparna "bara" under med fyra poäng, så med andra ord fanns det en möjlighet att säkra ett oavgjort resultat i matchen, men då krävdes en femetta i det sista heatet mot Solkatternas Antonio Lindbäck och Daniel Nermark (som båda har rutin från lag-VM och till viss del GP). I detta avslutande heat mönstrade Griparna den forne stjärnan Niklas Klingberg och den uppåtgående talangen Kim Nilsson, men när väl starttejpen gick upp var det ändå Solkatternas förare som var hetare och tog kommandot om ledningen. Efter något varv fick Klingberg stopp från en sistaplats och Kim Nilsson mäktade inte heller med att åka om någon av de båda Solkatterna, så med andra ord slutade det sista heatet med en 5-1:a till bortalaget och därmed stod det klart att Solkatterna vann matchen med 44-52 och den sammanlagda ställningen med 92-99.

Trots förlusten fanns det dock en liten chans för Griparna att ta sig vidare i slutspelet då det finns något som kallas för "lucky loser" inom speedwayens slutspel. I slutspelet är det tre kvartsfinal-serier som körs och från dessa är det de tre segrande lagen som går vidare till semifinal. Men för att det ska kunna bli fyra lag som krävs för två semifinaler måste alltså yterligare ett lag gå vidare. För att lösa detta har SVEMO kommit på den briljanta idén att låta det bästa av de utslagna lagen ta den sista semifinalplatsen. Det lag som totalt sett förlorar med minst marginal går alltså vidare som "lucky loser", och en sådan chans hade Griparna då man totalt sett "bara" förlorade med 7 poäng. Men när alla matcherna var slutkörda stod det dock klart att det var Hammarby som tog den platsen istället. Hammarby förlorade visserligen båda matcherna till skillnad från Griparna som vann ett av mötena, men totalt sett förlorade Hammarby med 93-99, alltså en poäng mindre än Griparna.KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

AH sjunger!


FH sjunger.


Paddan skryter om sina raggarår!


Anti och Deve förklarar trafikregler för barnen!


Vilken outfit alltså!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Hej mina gullepluttar!

Jag har hittat en sån fantastiskt fräsch outfit nu i dagarna alltså. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHH jag får såna CRAVINGS!!!!!!!! Måste ha bara! Alla som hänger med vet ju att denimvästar bara är såååååååå rätt i höst asså. Alla utom den där gnällspiken Andra Halvan, men hallåe! Han har ju ingen koll alls ju! Med läderrocken under blir det ju bara helrätt. Så snyggt och så inne och så Alexander Wang inspirerat!!! Dessutom drömmer man ju om den gula moppen till, så retro men ändå så hett! Men för er mina små älsklingsläsare kan jag avslöja detaljer om rocken som inte syns på bilden men ändå gör den sååååååå bra. På insidan finns plats för hur mycket chica accessoarer som helst! Asså jag blev helt paff när jag kolla in den på Gina Tricot igår. Köp den säger jag bara, den förtjänar att köpas!

Men det är ju inte allt mina så sötnosar, jag menar spana in kepsen. Så cityfräsch så jag bara döööööör!

Åh nu måste jag sluta titta på bilden mina cravings tar kål på mig, puss på er!

Eder shoppingexpert!
Philip Dreiddelmann


Turkmenistan!


Libanon!


Malta!Matla är helt enkelt inte det roligaste landet på denna lista....

1903.


Resan-Etapp 11.

Det står 15aug i kalendern (jo,vi vet att vi är efter tidsmässigt) när vi vaknar upp i Ulm och inser att dagens etapp går till Monaco, en etapp på 91,9mil som beräknas ta 14timmar och 20minuter i ren restid.

Vi njuter av ett par sista timmar i Ulm innan vi åter stuvar in oss i bussen och börjar resan. Vi äter mil efter mil längs den toksnabba autobahn, BB kör som den racerförare han drömde om att bli som barn och vi andra njuter mest av att komma fram så fort. AH skriker om all champagne och snittarna han ska förtära när han väl är på plats i Monaco.
Vi andra svär lite över det bratiga liv AH drömmer om men sväljer vår irritation, det blir bara jobbigt att gräla längs denna resa.
Vi stannar en stund i Schweiz som vi passerar och äter lunch på ett klassiskt raststatte.
Resten av trippen går i ösregn så stopp känns inte jättemotiverande men ibland måste vi ju "vattna porslinet" på diverse ställen så det blir ett par till stopp innan vi anländer till Monaco.


Synen på bilden ovan mötte oss och vi njöt av hur vackert det var medan AH fortfarande gapade efter champagne.
Vi bestämde oss för att göra en helkväll ute här och vilken kväll det blev, fast eftersom allt är sådant som inte lämpar sig ens på en sådan här komisk blogg så lämnar vi därhän.
Imorgon är det ju en ny etapp.

Trasiga skor

SOMLIGA GÅÅÅÅÅR MED TRAAASIGA SKOOOR SÄG VAD BEROOOOR DET PÅÅÅÅÅ

JOOO FREDRIK REINFELDT ÄR STATSMINISTER

IK avslöjar: Månlandningen - en bluff

IK har under de två senaste åren, i regi av Rysslands underrättelsetjänst, arbetat med ett topphemligt projekt som har gått ut på att undersöka om någon människa - oavsett nationalitet - verkligen har satt sin fot på månen eller ej. Vi får ännu inte avslöja exakt var våra uppgifter kommer ifrån, bortsett från att de kommer någonstans från USA och att de olika källorna har höga positioner inom den amerikanska inrikespolitiken. Däremot har vi nu fått tillstånd att gå ut med själva slutresultatet, som senare under året kommer att nå världen internationellt.

Månlandningen är en bluff. Rymdkapplöpningen, som ägde rum från slutet av 50-talet till en bit in på 70-talet, var som bekant en stor prestigekamp mellan USA och forna Sovjet. USA hamnade i ett tidigt underläge och kunde se sina rivaler i öst skicka upp både djur och människor, samtidigt som USA:s egna rymdfärjor hade stora tillförlitlighstsproblem och oftast gick sönder. USA med dess ledande politiker insåg förhållandevis snabbt vikten vid att vinna kapplöpningen, och den enda möjligheten man hade att göra det var att "fejka" hela händelsen. Och detta gjorde man också, närmare bestämt den 21 juli 1969. Tyvärr kan vi ännu inte offentliggöra bevisen, men det finns sådana och med tanke på var de kommer ifrån är de mycket trovärdiga.

Efter den påstådda månlandningen har det uppkommit ett antal konspirationsteorier, men vad våra källor erfar har de allra flesta av dessa konspirationsteorier skapats på upprag av den amerikanska armën. Naturligtvis har USA valt att kritisera väl utvalda "punkter" som man långt i förväg arbetat fram trovärdiga svar till. En av källorna låter hälsa att det är ganska uppenbart att månfärderna aldrig har ägt rum. Nu är vi inne på år 2009 och fortfarande har USA/NASA stora svårigheter att få upp en rymdraket i luften över huviud taget. Ett aktuellt exempel är Christer Fuglesangs rymdresa som nu har ställlts in tre gånger på grund av tekniska fel, och tilll viss del på grund av vädret vädret. Om det är svårt att skicka upp folk till rymden idag, då är det ganska uppenbart att det måste ha varit mer eller mindre omöjligt att få upp folk till månen 40 år tidigare, en resa som dessutom är betydligt mer komplicerad än en resa till ISS.

Så var man här igen

Sitter lyssnar på en låt av Anti som jag fann på youtube. Bara så ni vet.

Var nog ett tag sen jag nattbloggade, men golfvideosarna tog ju en del tid. Blev ändå rätt nöjd. Alltid roliga att göra också även om det är lite pill.
Med anledning av nedanstående debattinlägg om moderaternas skolpolitik vill jag inflika att det förvånar mig att de alls har en skolpolitik. Jag trodde de släppt det helt och överlåtit det åt Folkpartiet, eftersom dessa inte har nåt att säga till om i övrigt. Med ens känns även Folkpartiet överflödigt, liksom Centern gjort ända sen Mäüd Ölöfssön tog över.

Där kan vi lämna politiken därhän för stunden, även om jag tycker att lära barnen skilja på de och dem har högre prioritet än sinus och cosinus.

Modebloggarna är en folkgrupp som vi ofta hetsar mot. Jag skall ta tillfället i akt även nu. Jag har länge tyckt att det är lite småkomiskt när gamla grejer som vart ute i 20 år kommer tillbaka och blir inne igen. Men riktigt roligt är det när modefjortisarna TROR att det är helt nytt och fräscht. Senaste exemplet är när blogg.se rapporterar om den nya chica och innovativa innetrenden att ha en jeansväst utanpå en skinnjacka! Amen hallååååååååååååå ba! För att använda aktuellt språkbruk, känns ju väldigt nytt.... Inte alls funnits sen 80-talet om inte längre. Kombinationen användes med framgång av Galenskaparna i denna video:

till exempel. Så fick jag anledning att lägga upp den också. Inte helt säker på att rocken är läder men det skulle det kunna vara. Grymt bra låt i vilket fall!
Att gamla grejer kommer åter är väl en sak, nåt annat vore nog omöjligt. Men tron på att det är helt nytt och unikt är både roande och oroande.

En annan video när kombon förekommer är från 1988. Och den kommer här:

Som sagt även om modebloggarna tror att det är så är det knappast så. Videon i sig förtjänar att diskuteras också. Låten är riktigt bra, men videon känns la sådär. Rätt fånig i mitt tycke, vilket ju knappast är unikt för musikvideos i och för sig... Även om den helt klart har sina stunder. Hursomhelst har mannen bakom videon, Jonas Åkerlund, efter detta fått uppdrag av namnkunniga och välbärgade artister som Madonna, Cardigans, Iggy Pop, Metallica, U2, Ozzy Osbourne, en massa för töntarna i Roxette och en del andra. Sannolikt gjort sig en bra slant. Om just denna videon banade väg för det vet jag ej, men han har antagligen aldrig fått arbeta med lika bra material rent musikaliskt iallafall. Dessutom är det av få tillfällen den gamla Mayhemsångaren Dead synts på rörliga bilder, iallafall påstås det vara han. Bara en sån sak. Så oavsett vad man tycker om videon i sig är det en klassiker likväl.

Men skit det nu. Jag har bloggat mig över midnattsstrecket och det börjar bli dags att runda av. Jag kan ju glädja Glenn med att jag imorgom ämnar ge mig åstad för att införskaffa en av de två saker som stod på min inköpslista. Vilket får han gissa själv.

För övrigt ser jag fram emot kommande avsnitt av Ljuddagboken samt Landskapsresan, om det nu blir några. Mästerliga produktioner!

Vargarna i slutspel

Vem hade inför årets elitseriesäsong kunnat tro att Vargarna skulle ta sig till slutspel och inför den sista omgången ligga trea i atbellen? Förmodligen inte en enda människa. Men den här säsongen har som bekant inte heller varit speciellt normal. I början av säsongen åkte Vargarna som beräknat. De förlorade i princip allting och publiken svek laget. Efter Smedernas konkurs tidigare i somras förstärkte man laget med ett par förare, och det var det som fick bägaren att rinnz över åt det andra hållet. Helt plötsligt började allt gå rätt för Vargarna, och med en stark jämnhet inom laget har man nu alltså säkrat en slutspelsplats. I vissa matcher har Vargarna dock fått ganska mycket gratis då man har mött Västervik utan Bjarne Pedersen, Dackarna utan Andreas Jonsson och Grzegorz Zengota, samt Lejonen utan Chris Holder. Och sett till matchen mot Elit Vetlanda igår kväll tvingades Vetlandas Lee Richardson avstå tävlingen pga skada. Men så som matchen utvecklade sig så hade det inte hjälpt ett dugg om Lee Richardsom medverkat eller ej, för resterande del av Vetlanda - bortsett från VM-ledande Jason Crump - var totalt värdelösa, starkt jobbat av ett av de dyraste lagen i elitserien!

Vargarna vann överlägset med siffrorna 59-37 och Elit Vetlanda får vara glada att de över huvud taget lyckades rädda bonuspoängen... eller rättare sagt, de får vara glada att Crump räddade bonuspoängen! Vargarna är förmodligen ett lag som kan gå ganska långt i det kommande slutspelet. De har Sveriges tråkigaste bana, men samtidigt är den också oerhört svårbemästrad för många av de gästande lagen, vilket naturligtvis ger Vargarna en oerhört stor fördel gentemot andra lag som har riktiga racerbanor (såna man kan åka om på utan att någon framför gör ett misstag). Elit Vetlanda kommer nog inte våga utmana Vargarna i den kommande kvartsfinalen, speciellt inte efter gårdagens förnedring!
ALLA BILDER FINNES HÄR!!!!

Tipskommentarer

Aik Solna-Trelleborg FF
Tips: 2-1.
Inte alls orimligt tips. Men Trelleborg är bra i år och kan alltid prestera bra.

Kalmar FF-Hammarby IF
Tips: 3-0
Får vi verkligen hoppas.

Halmstad BK-BK Häcken
Tips: 1-2
Vore inte heller fel, med tanke på Häckens form dessutom troligt.

IFK Göteborg-IF Elfsborg
Tips: 1-1
Svårtippat toppmöte, 1-1 är inte djärvt men troligt.

IF Brommapojkarna-Örgryte IS
Tips: 0-0
Svårtippat med. BP är bättre enligt tabellen men ÖIS kommer från seger mot Malmö och BP från 1-5 mot Häcken. Men BP är hemma.

Örebro SK-Gefle IF FF
Tips: 2-0
Antar att hemmaplan avgör tipset här. Två jämnstarka lag annars.

Gais-Djurgårdens IF
Tips: 1-0
Det vore riktigt gött.

Malmö FF-Helsingborg IF
Tips: 1-1
Skånederby mellan två lag som kommer från förlust mot Göteborgslag. HIF är egentligen bra mycket bättre än MFF i år, men har skadebekymmer och avstängningar, och Malmö är hemma. Hade det varit en stryktipsrad hade gardering rekommenderats.

1902.


Jaha så kan kidsen lika gärna sluta skolan...

Så har då allas vårt favorithatparti, borgarpacket kommit med ett förslag om längre skoldagar, tidigare skolstart och mer matte.
Man vill i ärlighetens namn även ha mer språk vilket vi kan köpa, även om vi självklart anser att det ska bestå av Göttebosska.
Men mer matte? Låt oss se nu, nu har förvisso jag bara läst t.o.m. matte c men jag har ALDRIG haft användning för skiten.
Vår kära lärare tyckte att det var viktig att jag lärde mig cosinus,sinus,derivata t.ex.  för det skulle jag ha stor nytta av senare i livet, jag vet inte vilket liv hon tänkt jag och övriga klassen skulle leva men för för er som ev inte minns cosninus och sinus kommer här wikipedias förklaring:

Inom tillämpad matematik är trigonometriska funktioner en klass av funktioner vars funktionsvärde beror av en vinkel. Mera specifikt beskriver de hur vinklar och sidor hos trianglar är relaterade till varandra. De har sitt ursprung inom geometri men används inom flera grenar av matematiken liksom inom många tillämpade vetenskaper. De trigonometiska funktionerna är periodiska och är viktiga inom matematisk analys för att studera såväl periodiska som icke-periodiska funktioner (se Fourieranalys).

Visst känner ni direkt att "Fan det där använder jag i mitt vardagliga liv"? visst känner ni en enorm anledning att läsa upp era mattebetyg?

Nej,borgaras, mer matte behövs inte om man inte ska bli matematiker eller extremt nischad men då får man ta det då¨så att säga. Lägg istället den ev tid ni nu ska ha i skolan till mer viktiga ämnen, ytterst få idag kan sin historia eller sin samhällskunskap. Lägg energin där den behövs! Mer matte är totalt onödigt....


Allsvenskan omgång 21!

I den tjugonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 152möjliga)

Antal rätt resultat: 13
Antal rätt tecken: 60

OMGÅNG 21!!

Aik Solna-Trelleborg FF
Tips: 2-1.

Kalmar FF-Hammarby IF
Tips: 3-0

Halmstad BK-BK Häcken
Tips: 1-2

IFK Göteborg-IF Elfsborg
Tips: 1-1

IF Brommapojkarna-Örgryte IS
Tips: 0-0

Örebro SK-Gefle IF FF
Tips: 2-0

Gais-Djurgårdens IF
Tips: 1-0

Malmö FF-Helsingborg IF
Tips: 1-1

Andra Halvan kommenterar strax.

Det diskuteras middag.

Älgen© säger:

äter du ölkorv eller renkorv just nu?

Bjةrn säger:

ja

Älgen© säger:

både ock?

Bjةrn säger:

mm

Älgen© säger:

vilken smak har ölkorven?

Bjةrn säger:

kryddigt

Älgen© säger:

vad för krydda?

Bjةrn säger:

mycket peppar

en del spiskummin

Älgen© säger:

cayenne eller svart eller vanlig?

Bjةrn säger:

vanlig?

Älgen© säger:

pepparsorten alltså

cayenne eller svart?

Bjةrn säger:

vanlig svartpeppar

Älgen© säger:

okej

hur många gram var kroven på vid inledandet av ätandet?

Bjةrn säger:

liten svag ton av muskot

Älgen© säger:

okej, vad låg vikten på korven på?

100gram?

Bjةrn säger:

900g

Älgen© säger:

en god middag således

vad förtäres därtill?

Bjةrn säger:

ostron

Älgen© säger:

det smeker gott i gomen med en dylik blandning förstår jag

minns själv när jag på café de la terron i saint denis åt ostron och ölkorv med en god 12000årig whiskey till

Bjةrn säger:

ja och avrundat med lite stekig champagne

Älgen© säger:

ja men för oss sanna stekare duger ju bara den finaste av de fina champagnerna

jag hafver hittat ett fynd på systembolaget

Pol Roger

Flaska 15000 ml (704.20) 10563.00 Beställningsvara

Var god kontakta din butik för beställning.

Till Butiker & Öppettider »

endast 10 och havlt

Bjةrn säger:

ahhhh pol roger.

Älgen© säger:

nej Pol Roger

ska vi slå till tycker du?

får väl köpa en tio flaskor

Bjةrn säger:

mm

minst

Älgen© säger:

vad tycker min herre då? 15 flaskor?

Bjةrn säger:

äh slå till på 25 direkt

Älgen© säger:

det tar vi.

Bjةrn säger:

vi har ju många adelsdamer att imponera på

Älgen© säger:

men då syns vi på bryggan vid 21 ikväll då för en enkel liten fest för endast våra 250närmaste vänner.

Bjةrn säger:

mm

dvs endast ik-gänget och 147 adelsdamer

247

Älgen© säger:

ja


Skola

Igår var det som bekant premiär för Kommando Pekings, skolpremiär... för femte året i rad. I princip var allt som det brukar, fast betydligt rörigare då masteråret som vi hoppat på i princip är en helt annan utbildning än den gamla magisterutbildningen. Detta innebär i sin tur problem med scheman, registreringar osv, men tids nog återgår nog allt till det normala. Saker som är värda att rapportera från första dagen är att Johan Gyllenstjärna var den enda i hela klassen som kom för sent till det obligatoriska uppropet. Under sommaren har de även fräschat upp Pasteria Angelas lokaler, så där kommer det bli måååååååååååånga härliga måltider framöver. Snart kommer vi även göra comeback som badmintonproffs!

Mer reflektioner om skolstarten kommer eventuellt ikväll, då kommer även lite speedwaysnack!

/Anti

Jaha.

Det var det.

SKOLAN!

Idag är det back to school som gäller för kommando peking. Mer följer antagligen under kvällen. På kvällen ska förövrigt jag -ANTI - på speedway igen, Vargarna tar emot serieledande Elit Vetlanda (som har en av sina tre bästa förare, i form av Lee Richardson, skadad)!


STRESS

STRESS!

Golf 2009-Die stillbilds.

Det va fint väääääääääder....

 Mycket jobb hade lagts ner av arrangörerna för att anläggningen skulle vara tipptopp inför det största evenemanget på anläggningen genom tiderna.

Gräset var klippt, vanligt löst folk bortförda, allt för att eliten skulle få genomföra sin högklassiga tävling i lugn och ro!

Nya fina blomsterarrangemang dagen till ära, allt för att spelarna skulle veta att arrangörerna verkligen gjort ALLT för att spelare av vår dignitet skulle trivas.

Spelarna med den mentala coachen inför tävlingen.

Glenn är OERHÖRT sammanbiten när stundens allvar kommit och utrustningen finslipas.

Båda spelarna äntrar entrén till första banan, oerhört sammanbitna, åreta arrangemang är nära förestående och allvaret ligger tätt över området.

Märk väl de sammanbitna minerna,avståndet fotografen håller till spelarna för att inte störa dom och vakten som står lutad mot trädet för att förhindra ev galna fans från att störa spelarna.

TOTAL koncentration, kepsen skyddar mot solen vilket gör att fokus kan upprätthållas på HÖGSTA nivå.

Bakom mina solglasögon iår igen, Glenn gör sitt för att hålla fokus....

Spelet var oerhört jämnt och man studerade varandra för att få ett hum om hur tendensen var i spelet hos motståndaren...

Kampens kanske viktigaste långputt, gick dock ej i direkt vilket kan visa sig totalt matchavgörande.

Spelarna samtalar knappt under tävlingen allt för att inte störa varandra, här byts några ord efter halva tävlingen för att uppdatera om det exakta läget. Jämnt så det förslår.

Det var varmt och för att orka med den enorma anspänningen gömde sig spelarna så ofta de kunde i skuggan när motståndaren spelade.

Full koll på vad moståndaren gör och uträkning av vad som krävs hädanefter för att hålla upp jämnheten i tävlingen.

Underbar bild, slaget sker när bollen är på andra sidan hållet? En grymt avgörande miss i tävlingen var denna putt iaf. Något som egentligen inte får hända spelare på denna nivån.

Till slut gick den i iaf, men det var ett mycket tungt misstag för Älgen i tävlingen.

Ångestuppsyn över den grova missen.

Fågelbo på marken, snacka om lata fåglar...

Alla undrade vad Glenn tappat på sig själv på denna bild, själv hävdar att det var koncentrationsövningar.

Avgörandets stund närmar sig, klubban hålls upp för att den ska få den rätta värmen och därmed vara utmärkt för slaget.

Glenn laddar för sista banan...

Vinsten (tyvärr blev det ju oavgjort så vinsten får vara kvar till ev kommande år)

GOLF 2009!

Efter mycket om och men och ovanligt lång tid finns äntligen årets golffilmer uppe!

GP:s ledinrecension.

Bäst: Vädret

Sämst: Ledins låtsasskratt när han garvar åt sina egna skämt

 

Till Tomas Ledins konsert kommer man för att vara en av många, för att vara bra som man är och för att få sina Foppatofflor besjungna.
Vad är det för fel med det då? Det är inget "fel" med det, men det är outsägligt tråkigt.


Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 10-1.

10.Marcus Allbäck-Örgryte IS.

Kommentar: Allbäck kanske inte har visat så mycket iår som gör att folk accepterar denna plats på listan, men det syns nu när han är tillbaka hur bra han är, problemet med att lyckas visa sin fulla kapacitet beror på att medspelarna helt enkelt är för dåliga. Som forward msåte du ju ha spelare som kan göra jobbet bakom dig. Allbäck är dock fortfarande en spelare som skulle kunna göra nyttiga inhopp i landslaget och det räcker gott som motivering till platsen på listan.

9.Anders Svensson-IF Elfsborg.

Kommentar: Taco är en briljant mittfältare när det stämmer och han har ett skott som när det stämmer till hundra procent är ruggigt. Tyvärr för Ellos del börjar han få skadekänningar och har därmed svårt att göra sig själv rättvisa ibland men är ändå helt klart en av allsvenskans absolut bästa mittfältare och spelare. Gör oerhörd nytt för sitt Ellos när han är på plan, förhoppningsvis lär han sig slut gnälla hela tiden med snart och kan lägga den energin på att spela.

8.Ragnar Sigurdsson-IFK Göteborg.

Kommentar: Allsvenskans bästa mittback. Förvisso något sämre än tidigare år i blåvitt men ändå oerhört vbiktig och oerhört bra. Stenhård och en spelare som kommer gå långt i karriären, tyvärr för oss blåvitta lär han lämna för utlandet snart.

7.Stefan Ishizaki-IF Elfsborg.

Kommentar: Solnatattaren är den värvning som imponerar mest  av de ellos gjort, man lyckades locka en urnollåtta till borås....Nåväl, det är en spelare med ett brett register och han är livsfarlig på fasta och äger oftast sin kant fullständigt i matcherna, på något sätt känns det som att Ishizaki är viktigare för Ellos än vad Andess Svensson är. Svensson ersätter man men Ishizaki ersätter man inte. Nosar på landslaget när han är i toppform.

6.Henrik Larsson-Helsingborgs IF.

Kommentar: Den innebandyspelare som gjort mest på fotbollsplanen genom tiderna. Henke är inte lika bra på fotbollsplanen iår som tidigare och nu går han ju dessutom skadad och ingen verkar riktigt veta om han kommer tillbaka även om det mesta tyder på det. Henke är för Hif vad mat är för oss människor, tämligen viktig således.
Det kan som sagt tyckas konstigt att placera Henke så långt ner som plats 6 men han är inte alls så bra iår som ifjol eller förfjol vilket gör att han får denna plats.

5.Adam Johansson-IFK Göteborg.

Kommentar: Allsvenskans bästa back! Tyvärr skadad nu men hans placering kan motiveras med att han plockar ner sin motståndare oavsett om det är Ronaldo i portugal eller Gerndt i Gefle. Adam är dessutom något så ovanligt som en mycket lärd fotbollsspelare efter många års plugg. En spelare som var ytterst nära proffslivet innan skadan men nu får vi hoppas att han kommer tilbaka i gammal god form först och främst och gör han det så ligger inte många hinder i vägen mellan honom och ett fett proffskontrakt på kontinenten.

4.Ivan Obolo-Aik Solna.

Kommentar: Hade allsvenskan haft en motsvarighet till NHLs MVP så hade det blivit Obolo, han är totalt central för hur det ska gå för Aik. Det är sällan man ser en spelare som betyder så ofantligt mycket för sitt lag som Obolo gör för aik. En mycket duktig fotbollsspelare givetvis Frågan är hur länge man får se honom i allsvenskan bara, aik lär väl göra allt de kan för att behålla honom åtminstone säsongen ut, men han är på tok för bra för allsvenskan egentligen.

3.Wanderson-Gais.

Kommentar: Utan Wanderson hade nog gais legat på samma nivå som Öis men med en sådan extrem klasspelare i laget har man chansen än. En spelare som kan göra vad som helst när han är på humör och kan bli den som räddar gais kvar i allsvenskan. Skjuter dock sanslöst mycket varvid många skott känns onödiga men å andra sidan när det blir en pärla njuter ju även objektiva åskådare. Helt klart en spelare gais får mycket svårt att behålla oavsett serietillhörighet kommande säsong.

2.Tobias Hysén-IFK Göteborg.

Kommentar: Tobbe är inne på vad som kan bli hans livs säsong såhär långt och då kan det innebära att han skjuter guldet till blåvitt. Det ryktades om proffsanbud som för så många andra på denna lista under sommaren men tobbe har stannat och lär stanna säsongen ut iaf, förklaringen finns bredvid honom på bilden (Tobbe är han till höger förövrigt, kan vara svårt att veta i det ungdomligt satsande blåvitt) och kärleken till staden och laget. Fem generationer Hysén har ju spelat i Blåvitt och det gör även Tobbe till en ikon. En spelare som på slutet även fått dra på sig landslagströjan och fortsätter hans målfabrikation i blåvitt lär han bli uttagen där fler gånger. Allsvenskans rent målmässigt absolut giftigaste spelare.

1.Rasmus Elm-Kalmar FF.

Kommentar: Allsvenskans tveklöst bästa spelare just nu, och hade detta varit en kvällstidning hade vi fotoredigarat bilden och lagt in massa klubbnamn och skrivit "Vart blickar du egentligen Rasmus?`" men nu är detta en sketen blogg så det gör vi inte. Troligen försvinner Rasmus snart utomlands och då blir allsvenskan lite fattigare men detta är en spelare som kan bli precis hur bra som helst, tveklöst den bästa brodern och kan han inbringa en 50-75miljoner till Kalmar så lär de inte gråta direkt. En spelare som även kommer vara nyckelspelare i landslaget många år framöver.

Resan-Etapp 10.

Resan är inne på sin tionde etapp när vi rullar ut från Wien med riktning mot Ulm. Glenn tyckte vi skulle, som han så vackert formulerade det "Skit i att berätta nåt om Ulm eftersom alla redan måste veta allt" , men vi väljer ändå att berätta lite om våra strapatser där nedan.
Nåväl, vi lämnade ett regnmörkt Wien vid 09:00, vår vanliga avresetid. Vår avresetid har förövrigt enbart AH gnällt på alla andra inser att man ska upp på morgonen för att utnyttja dagen.
Ulm har en lång historia redan år 5000fvt fanns det en bosättning strax utanför stadskärnan och sedan dess har Ulm, tvärtemot vad Paddan trodde, faktiskt utvecklats rejält.
Etappen idag är 54,7mil lång och beräknas ta i ren restid 5timmar och 31minuter.

Anti och AH som är vårt kära resgängs främsta förkämpar av gamla slott och dylika bvyggnader njöt när vår resa gick genom Bayern och vi fick se följande slott trona upp sig:Mycket vackert och även FH som är rätt mångsidig när det kommer till kunskap och kan lite om allt tyckte det var väl värt ett besök. BB däremot gnällde och sa att det inte liknade ett tält och därmed borde diskas som boplats såväl i nutiden som dåtiden och framtiden.
Vi besökte slottet och njöt av dess storslagenhet, tyvärr tog vi inga bilder men vi hittade denna bild där snön gör att det ser ännu mäktigare ut än när vi var där.
Vi åt även en klassisk slottsmiddag i slottets restaurang innan vi styr vidare mot Ulm.
AH blir alldeles till sig när han får reda på att Uli Hoeneß är från Ulm och därför för att stilla den gode AHs nerver åker vi direkt till Ulm där AH andas ut och säger "Det är få förunnat att få andas samma luft som den stora Uli Hoeneß har gjort" vi andra tittar lite lätt på varandra och suckar....
Men vi tar in på vandrarhemmet vi bokat, efter några dagar på en camping kan det vara skönt med riktigt tak över huvudet en natt, BB vägrar dock ligga i sin säng utan tar ner madrassen och bygger en koja av sina sängkläder på samma sätt som man gjorde när man var liten.
Tjejerna njuter av att ha funnit ett spa intill dit även Paddan och Deve går med medan övriga tar sig en tupplur innan vi ger oss ut en sväng på Ulms gator och torg.
Ulm är mycket vackert även om det syns på denna bild att det var rejält dimmigt.Vi fortsatte vår vandring runt i staden och efter en stund lättade dimman och det blev vackert väder då såg vi den vackra katedralen

Panorama of Ulm Cathedral

Sedan tyckte vi att det var helt otroligt att vi befann oss i Einsteins födelseort och begav oss till hans födelseadress (nej,anti han lever inte idag) på Bahnhofstrasse 20 och kände hur historiskt viktig mark det var.

The house where Einstein was bornHuset där Einstein föddes.

Sedan var det tillbaka till vandrarhemmet där vi efter ett lättare mål mat lade oss för att sova,imorgon var det ju en ny etapp.....


IFK-PSV och omvänt.

1992/93 spelade IFK Göteborg i CL för första gången, då var det verkligen CHAMPIONS league, endast mästarna från varje land fick vara med och ALLA lag kvalade, det var tider det.
Blåvitt slog ut Besiktas och Lech Poznan i kvalomgångarna och lottades sedan in en grupp med AC Milan (som inte förlorade en match på två år under den period blåvitt mötte dom) PSV Eindhoven (med en viss Romario i laget bl.a.) samt FC Porto. Det hela inleddes med en storförlust borta mot Milan med 4-0 efter fyra mål av Marco Van Basten, vad alla änglar än idag undrar är hur det hade gått om en viss Tomas Andersson satt den gyllene chansen vi hade vid ställningen 0-0. Jag säger inte att vi vunnit då men en otroligt intressant match hade det blivit, Milan då var verkligen inte vana vid att ligga under, speciellt inte hemma. Denna storförlust följdes upp med 1-0 seger i december hemma mot FC Porto innan det i Mars 1993 var dags för dubbelmöta med PSV  Eindhoven från Holland.
Första mötet gick i Holland och jag minns att jag såg matchen med min ena brorsan och hur galet glada vi blev över målen i matchen, Blåvitt vann såväl hemma som borta och matcherna är mest ihågkomna för Micke Nilssons fantastiska frisparksmål som visas nedan.
Efter PSV matcherna pressade man sedan Milan REJÄLT hemma men föll tämligen olyckligt med 0-1 man avslutade sedan borta mot Porto men den matchen var betydelselös eftersom det på den tiden endast var gruppettan som gick direkt till CLfinal, då fanns det inga marginaler.
En fantastisk resa i cl hade börjat för Blåvitt iaf och den fortsatte i några ytterligare gruppspel sedan.


Det här med läktarsånger...

BK Häcken:IFK Göteborg:


Malaysia!


Kidsen lirar boll!

Liechtenstein.


Vy från huvudläjktaren på nationalarenan... LITE finare utsikt än från vångavallens dito....

Friidrotts-vm special!


Kim Christensen? (målvakt, IFK Gbg)                Daniel Almgren? (tiokampare)


SLUTSPEL

I tisdags bevittnade jag matchen mellan Indianerna och Vargrana på Kumla Motorstadion, en match som på förhand var väldigt viktig för Indianernas del då en seger krävdes för att säkra en slutspelsplats. Vargarna var inför matchen - i princip - redan klara för slutspel, så de kunde åka utan någon större press på sig och dessutom är de betydligt starkare nu än tidigare i somras. Som bekant har Vargarna förstärkt laget med några nya toppförare sedan Smederna gick i konkurs. Den enes död är den andres bröd, som man brukar säga. Dock ska poängteras att ett par av Vargförarna inte kunde plockas med till matchen p.g.a. skador.

Sett till Indianerna har den norsk/polske Rune Holta under den senaste veckan varit riktigt influensasjuk, och som inte det vore nog krokade han och Piotr Protasiewicz ihop i en ligamatch i Polen i söndags och fick sig även en rejäl smäll på höften. Men trots att både Holta och Protasiewicz körde halvskadade tog sig laget samman och vann tillslut matchen ganska komfortabelt med siffrorna 52-44, och det var förövrigt exakt det slutresultat jag hade tippat inför matchen (jag har ovanligt många exakta rätt i år jämfört med tidigare)! I och med segern tog Indianerna två nya poäng för segern, samt bonuspoängen eftersom man även vann bortamatchen i Norrköping tidigare i år. De tre nya poängen förde upp Indianerna på totalt 16 och en tredjeplats i tabellen, så nu är slutspelet säkrat!ALLA BILDER FINNES HÄR!!!

En riktig man...

Danne Ahlin - Stolt gudfar säger:
en riktig man slåss med nävarna

ante -  ... säger:
en riktig man slåss inte alls

Bjةrn säger:
en riktig man kör speedway istället

Boris Jeltsin

Denne ryske gamäng känns väldigt 90-tal. Han blev president efter Sovjets sammanbrott 91 och satt till 99. Han var hela tiden en av de större profilerna i internationell politik under decenniet. Blev ju dessutom historisk som den första ryske presidenten efter Sovjet, ett faktum som gjorde att det kändes som han blev okritiskt älskad av hela västvärlden oavsett vad han gjorde eller inte.

Han ledde landet under en stor strukturell omvandling som bland annat såg ett antal snorrika oligarker växa fram.

Vi som var unga under 90-talet minns dock mest de många spekulationerna kring hans hälsa och eventuella supande.


Tipskommentarer

Aik Solna-Kalmar FF
Tips: 1-0
AIK är starka nu så detta känns troligt.

Helsingborgs IF-Gais
Tips: 3-1.
Detta känns också troligt, tyvärr.

IF Elfsborg-Örebro SK
Tips: 2-0
Inte alls orimligt.

Djurgårdens IF-IFK Göteborg
Tips: 1-1
Mycket möjligt då Göteborgskamraterna saknar Glenns pôjk men här hoppas man ändå på en förkrossande tvåa. IFK ska kunna slå Djugården även borta.

Trelleborgs FF-Halmstad BK
Tips: 0-0
Låter kul.

Gefle IF-Hammarby IF
Tips: 2-1
Hoppas vi på.

Örgryte IS-Malmö FF
Tips: 0-1
Nåt sånt känns inte orimligt även om MFF inte rosat marknaden i år.

BK Häcken-IF Brommapojkarna
TIps: 3-0.
Hisingen är inte Bromma och de gulsvarta är starka nu. Säger inte emot.

Maldiverna.


Gatufotboll på Maldiverna.

Och för att slippa allt tjöt om att aldrig har bilder på dam/flickfotboll...

Kyrgyzstan.

Denna kategorin hade ni följande tanke om "jaha, den där "fotbollen jorden runt" var ytterligare en kategori på IK som startades och sedan dog, att de aldrig lär sig att inte starta kategorier de aldrig avslutar". Vad fel ni hade, det blir klart frågan är bara hur lång tid det tar.
Idag är vi iaf framme vid Kyrgyzstan!


MATCH!

Fullt medvetna om att detta inte var en rolig bild,men det är fan inte lätt alla gånger...


1901.


Vårvindar friska.

Vi blandar och ger här i COVERSkategorin, mycket beroende på att vår totala musiksmak (där skapade jag ett nytt begrepp) sträcker sig så otroligt brett.
Idag är det "Vårvindar friska" som gäller, märk väl att denna sång även heter "Den stackars Anna" eller "Molltoner från Norrland med, men vi kallar den för Vårvindar friska.
Denna sången är en svensk folkvisa som skrevs av Julia Nyberg (1784-1854) och den är numera ett givet inslag när våren firas in på valborg. Av förklariga skäl så finns det ingen inspelning med textförfattaren själv...

Först en variant jag tror Anti gillar, den är med Lunds Studentsångare.

Eftersom alla redan vet att Ultima Thule gjort en variant tar vi med den också.

Sedan tar vi en variant med en okänd sångerska som dock är mycket bra och även den lär tilltala Anti.

Sedan en variant med allas vår Hjördis Schymberg!

Vi avslutar med en variant med Ace Of Base....

Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 20-11.

20.Michael Görlitz-Halmstad BK.

Kommentar: Kom från Bayern Munchens b-lag och har övertygat rejält i Halmstad. Ett riktigt fynd av hbk och en spelare som väl likt många på denna listan inte lär stanna speciellt länge i allsvenskan om hans form fortsätter vara sådan här. Å andra sidan har han redan känt på livet i en storklubb så det kan göra att hbk får dra nytta av sin eminenta mittfältare längre än vad som annars varit fallet. En spelare som hbk har otroligt nytta av och som om han spelat i ett allsvenskt storlag hade utsetts till "en av allsvenskans bästa spelare" direkt i sthlmsmedia...Men plats 20 får han här, han lär klättra när han spelat längre och bevisat att han håller mer än ett halvår...

19.Kim Christensen-IFK Göteborg.

Kommentar: Allsvenskans bästa målvakt, ofta backup i det danska landslaget (och vi som sett vm-kvalet vet det lagets kapacitet). Visst undrade man vad det var för en tjomme blåvitt värvat när han inte direkt övertygade i supercupfinalen mot Kalmar ifjol men sedan dess har Kim verkligen övertygat och varit en starkt bidragande orsak till blåvitts otroligt starka defensiv. Har räddat många poäng till laget och kan mycket väl bli ytterligare en målvakt som stannar 10år i IFK. Allsvenskans bäste på sin position i vilket fall som helst.

18.Rasmus Bengtsson-Trelleborg FF.

Kommentar: har nu lämnat tff, men var kvar när listan gjordes varvid hans plats ligger kvar. Riskerar dock en två års avstängning om Lazio har belägg för sina anklagelser.

17.Marcus Lantz-Helsingborg IF.

Kommentar: Bilden symboliserar väl vad Lantz är för spelare.... Han spelar tufft och får en del smällar själv med. Är tveklöst lika viktig för HIF som Henke Larsson, om inte viktigare. Lantz har mycket rutin och spelar med det en viktig roll i ett ofta rätt ungt och orutinerat hif. En klassisk svensk innermittfältare som är stenhård, en utdöende art i svensk fotboll men Lantz visar att det fortfarande finns spelare av den kalibern i allsvenskan.

16.Teddy Lucic-IF Elfsborg.

Kommentar: Ingen har glömt judassveket, man gör inte så och fortsätter vara betraktad som människovärdig! As simple as that. Men judas kan dock lira mittback av hög klass än och är otroligt viktig för ellos i mittlåset. Var nära en plats i em ifjol men tackade nej pga för kort betänketid. Han har en spelstil som gör att han gör precis vad som behövs oavsett vem som står på andra sidan. Möter han toppspelare gör han vad som krävs för att stoppa dom, möter han div.7spelare gör han precis vad som krävs för att stoppa dom med, glänser aldrig utan är stabil, den 30e får du det dock hett om öronen judas....

15.Amadou Jawo-IF Elfsborg.

Kommentar: Gick från Gefle till Elfsborg nyss och har inte hunnit komma tillrätta där än, men han var otroligt viktig för Gefles anfallsspel innan övergången och såg till att klubbens saknad av Oremo och skadade Hasse Berggren inte var så stor trots allt. Jawo har nu gått upp en nivå via övergången till Ellos och det återstår att se vad han kan göra där.

14.Rasmus Jönsson-Helsingborg IF

Kommentar: Henke beskrev Jönsson som den bästa i den åldern han någonsin spelat med vilket är ett gott betyg. Jönsson har nu på sistone fått lite mindre skador men lär snart vara tillbaka och han gör mycket nytta längst fram i hif. Otrolig blick för målet och en framtida skyttekung och garanterat proffs snart om hans utvecklingskurva fortsätter uppåt. Bara nu inte skadorna sätter stopp...

13.Gustav Svensson-IFK Göteborg.

Kommentar: Glenns favorit i nuvarande blåvittuppställning. Gurra är troligen den som gått absolut mest framåt sedan u21em och det verkar onekligen som han trivs med att få ökat ansvar sedan en del spelare fallit ifrån. Gurra har dessutom ett skott som han plockar fram då och då (minns ellos hemma ifjol och vitryssland i u21em) men framförallt sliter han som ett helt lag i sin defensiva mittfältsroll. En spelare som varje lag verkligen behöver och det är onekligen så att man hoppas att blåvitt får behålla honom länge, även om den chansen är tämligen liten med tanke på hur bra han är.

12.Emil Johansson-Hammarby IF.

Kommentar: En av få ljusglimtar i Bajen iår och en frisk fläkt på sin kant under u21em och även i allsvenskan, en backtyp som sverige inte direkt dräller av och en mycket trolig kommande landslagsman. Kanske inte den som syns mest i mediala sammanhang men vad gör det? han låter fotbollen tala och det gör han otroligt bra.

11.Emir Bajrami-IF Elfsborg.

Kommentar: En spelare som man aldrig vet vad han hittar på när han får bollen, mycket viktig för Ellos och var även med i u21em i somras och gjorde bra ifrån sig där. Bajrami är en spelare många tjötar på ska in i landslaget redan nu och varför inte, kapaciteten finns där men själv tror jag nog det är bra att ta det lite lugnare, han har trots allt inte spelat allsvenskt allt för länge än.

Resan-Etapp 9!

Vi vaknar upp den 13aug i i utkanterna av det vackra Innsbruck. Anti skriker hysteriskt för hans nalle kommit bort men det visar sig sedan bara vara så att BB packat in den i bilen redan, BB älskar ju altl som har med camping att göra och började riva tältet direkt efter han vaknat, att vi övriga sov däri spelade ingen roll....Ni kan ju föreställa er hur det är att vakna i en sovsäck under bar himmel när man tror man ska vakna i ett tält...

Vi rullar sakta ut från campingen med destination Wien. en kort etapp på endast 48,3mil som beräknas ta 4timmar och 43minuter i ren restid.
Vi bestämmer oss tämligen omgående för att stanna för att äta frukost , Deve som den kock han är (här får resten av pekingmaffian svåra skrattorgasmer) lagar till en briljant frukost på vårt spritkök och vi sätter oss alla Vi kör av och stannar på en liten fin rastplats där vi får denna utsikt:Efter att ha övertygat Anti om att det inte bodde troll i huset så ville även han äta lite och vi satt där och filosoferade över våra liv innan vi åter hoppade in vår kära buss för fortsatt färd. Märk väl att vi nu faktiskt även bytt cd i bussen, efter 8etapper (iaf kändes det så efter att den gått runt)  med "Absolute Kids 2" så var det nu dags för ett klassisk blandband.
Vi satt allihop och sjöng med i torssons klassiker "Det spelades bättre boll" och njöt av tillvaron i bussen.
Vi närmade alltmer Wien, detta var ju en kort etapp och på smidiga, om än krokiga, vägar så vi rullade in i WIen redan vid tre tiden på eftermiddagen.
Vi stannade bussen och satte oss i en vacker park:


Wien är ju en gammal fin stad med anor sedan 500 fvt. Vi kunde inte undgå den vackra arkitektoriska storheten i staden utan sprang runt och tittade på allt som fanns att se, speciellt Glenn var extremt intresserad av detta och talade barock och rokoko i tid och otid.
Ida hävdade med bestämdhet att Wien egentligen var Österrikes motsvarighet till Kramfors men möttes av tvivelaktiga blickar från fröken A och AH. AH var sugen på att bege sig till den spanska ridskolan men när han fick höra om Sigmund Freud museet i staden fick han direkt med sig FH och Glenn dit och resten av gänget följde självfallet med direkt.
Vi var alldeles till oss av att få lära oss ännu mer om psykoanalysens fader, det var ju den stora anledningen till att vi valde Wien som ett delmål på resan. Man fick egentligen inte ta bilder där men Anti är en så duktig papparazzi att han lyckades ta ett foto ändå (det är på väntrummet i freuds "mottagning")


Vi gick sedan och åt på en centralt belägen restaurang, vad vi åt? Wienerschnitzel självfallet!
Sedan var det sent och vi åkte till en camping i utkanterna av Wien där BB återigen smällde upp tältet på ungefär två minuter vilket vi övriga tackade för, imorgon väntade ju en ny etapp.

Allsvenskan omgång 20!

I den nittonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 144möjliga)

Antal rätt resultat: 13
Antal rätt tecken: 56

OMGÅNG 20!!!

Aik Solna-Kalmar FF
Tips: 1-0

Helsingborgs IF-Gais
Tips: 3-1.

IF Elfsborg-Örebro SK
Tips: 2-0

Djurgårdens IF-IFK Göteborg
Tips: 1-1

Trelleborgs FF-Halmstad BK
Tips: 0-0

Gefle IF-Hammarby IF
Tips: 2-1

Örgryte IS-Malmö FF
Tips: 0-1

BK Häcken-IF Brommapojkarna
TIps: 3-0.

Andra Halvan kommenterar under dagen.

Det ska börjas i tid...


EMD

"EMD är förmodligen den vanligaste felskrivningen jag gjort någonsin. Kommer bli stort att få se ett band som egentligen ÄR en felskrivning" - Anti inför den kommande augustifesten i Norrköping där Rix FM Festival kommer på besök.

Ångest

Ikväll är det GAIS-ÖIS på Gamla Ullevi. Ett derby som innehåller mer ångest än en pjäs av Lars Norén. Själv kommer jag att gå med en psykologstudent, det kan passa rätt bra känns det som. I övrigt finns inte mycket att säga, eller det gör det nog men jag känner inte för det.

Vet inte vad man ska skriva om i övrigt heller, nåt annat går liksom inte att tänka på.

Man kan ju skriva om speedwayen i Målillo kanske, men inte heller det är mycket att skriva om. Har inte sett många tävlingar där ett enskilt startspår är så fruktansvärt överlägset som innerbanan var. Tur det inte var första gången man såg speedway, då hade man undrat...

Lite mer oslobilder kanske. Fast inte nu, får bli i ett annat inlägg.

Oslo del 1

Lika bra att dra in ett inlägg till när man har ångan uppe. Förra veckan for Andra Halvan till Oslo. Det var en trevligt tripp till en stad som dock är dyr men också känns trängre än Göteborg.

Dessutom fick man se en massa (MÅNGA) Liverpooltröjor de hade träningsmatch mot Lyn. En viktigare match spelades på Stabæks arena, där FH har varit, då de hade kvalmatch mot FC Köpenhamn. Därför besöktes också Oslo av ett 15-tal danskar som satt och ropade efter alla norska jenter som gick förbi. Vad de ropade vet jag inte och antagligen inte norskorna heller. Tog inga bilder på varken danskar eller liverpoolare men några bilder att visa upp blev det. Som vanligt blir bilderna större om ni klickar.

Interiör från Svenska Kyrkan i Oslo.

Även i Norge var det bättre på gammelkungens tid...

Kyrkan från ett annat håll.

Den här gubben anföll Göteborg på sin tid, dock utan framgång. Staty blev han visst ändå.

En gammal kyrkport, man var noga med detaljerna förr.

En sån här borde FH ha som datorstol

och denna som TV-fåtölj.

Närbild av en dekoration.

En lika fint utskuren träbit, sannolikt flankerat en annan kyrkport.

Dåligt med ljus tyvärr men svärd är alltid coolt

Liksom bävrar.

Vi hittade en gammal cykelvelodrom

Och vi fann Vallhall!

Mer bilder kommer senare

Witching Hour

Det har varit lite stillsamt här på bloggen sista dagarna, speciellt från mig (AH). Men det ska vi ändra på med lite covers! Covers som FH dessutom inte lär höra från Slottsskogen i helgen.
Nu kommer antagligen DV och Glenn njuta. Men jag är ganska säker på att Anti och Geigert kommer lida. Sannolikt även vår favoritmagiker Johan, trots titeln, samt FH. Vad Paddan kommer tycka är svårt att veta.

Det rör sig om en låt av ett band som inspirerat många andra, Venom. Och vi har hittat några covers på just denna låt.

Vi väljer att gå ut hårt med en liveversion av legendariska Slayer. Ganska trogen originalet tycker jag allt.


Därefter drar vi ner tempot med en något udda version av det någon udda bandet Therion. Inte helt lyckad enligt mig men ändå med en mer egen särprägel. Avviker mer från originalet.


Så dags för Tysklands bidrag genom Kreator. Ett band med rötter i tidigt 80-tal. Deras version är rätt lik originalet.


Också norska Mayhem valde att göra en cover på denna låt, till sitt debutalbum. Venom har säkerligen inspirerat dessa käcka gutter en hel del, även om deras egen stil skiljer sig en del. De har även satt sin stil på låten. Säga vad man vill, men de drar ju inte ut på det speciellt länge iallafall och kommer in under 2 minuter.


Slutligen då en liveversion av originalbandet Venom. Med Glenns idol Cronos i högform!

TISDAGENS ÅNGESTBILDER

Tisdagens bilder...Alla bilder finnes HÄR!!!

Habitus

"Att vara en svensk studerande och skriva om habitus, samtidigt som man dricker kaffe och chattar på msn är också en livsstil"

VÄLKOMMEN TILL MÅLILLA!!!

Det har inte undgått någon som följer oss att halvorna och anti gillar Speedway, dock är vi så unika att vi är stadsbor som gillar sporten. Att det är svårt att gilla speedway och bo på en ort större än en speedwaybana är en sak men det ska inte detta handla om.
Imorgon går en gp-deltävling (vm-deltävling alltså) av stapeln i världsmetropolen Målilla i det mörkaste småland, anti ska dit och kommer garanterat blogga om det efteråt.
Nu tror ni säkert att det finns ett gigantiskt speedwayintresse i Målilla, det är helt fel, nedan visas vad en genomsnittliga Målillabo egentligen gillar och drömmer om:

Tipskommentarer

Hammarby IF-IF Elfsborg
Tips:1-1
Hoppas på en tvåa och det vore inte osannolikt men Bajen hemma är alltid lurigt.

Kalmar FF-Gefle IF
Tips: 3-0
Troligt

IFK Göteborg-Helsingborgs IF
Tips: 2-0
Troligt men inte stensäkert.

IF Brommapojkarna-Trelleborg FF
Tips: 2-1
Svårtippat så det förslår. Kan gå hur som helst.

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 2-1
Får verkligen hoppas på en etta här.

GAIS-Örgryte IS
Tips: 1-0.
Årets ångestmatch, svårtippat och jag vågar inte uttala mig.

Malmö FF-BK Häcken
Tips: 0-1
Ett skrälltips på pappret sett till vilka som är en storklubb och så men det skulle inte förvåna alls.

Halmstad BK-AIK Solna
Tips: 1-1.
AIK borde kunna ta det men båda lagen har en god chans här.

Allsvenskan omgång 19.

I den artonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 136möjliga)

Antal rätt resultat: 12
Antal rätt tecken: 53

OMGÅNG 19!!!

Hammarby IF-IF Elfsborg
Tips:1-1

Kalmar FF-Gefle IF
Tips: 3-0

IFK Göteborg-Helsingborgs IF
Tips: 2-0

IF Brommapojkarna-Trelleborg FF
Tips: 2-1

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 2-1

GAIS-Örgryte IS
Tips: 1-0.

Malmö FF-BK Häcken
Tips: 0-1

Halmstad BK-AIK Solna
Tips: 1-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Music maestro

Lite trevlig musik så här på kvällen

Göteborg - Motala

I tisdags var AH på speedway för första gången på bra länge. Detta i Motala för match mellan Piraterna-Antianerna, förlåt, Indianerna.

Matchen var ingen Anti vill minnas. Piraterna vann, de hade ju två gamla kapare med i Rafal Dobrucki och Daniel Nermark medan Indianerna bara hade en, Grzegorz Walasek. De borde haft med Joonas Kylmäkorpi och Renat Gafurov också.

Kul att träffa Anti och Peji igen iallafall, samt den legendariske Johan Indian.

Nu lite bilder, klicka för större bild:

Först stannade vi Vadstena där det finns ett slott.
Bild från gården
Kyrka med uteservering eller nåt.
Nåt för DV och FH!
Slottet igen
Fräckare arenanamn än Lastpartner Arena har funnits
Indiankurvan!

Det kommer mera.

Ja mer klassiskt 90-tal blir det inte tvmässigt, den käcka inledningen, den fyndiga titeltexten och framförallt se hur käckt publiken klappar, hur galet glad kapellmästaren är....Dessutom bra för kidsen att inse att Timell gjort annat än lära svenskarna hur man får vattenskadade hem.

Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 30-21.

30.John Alvåge-Örebro SK.

Kommentar: Alvbåge är sista utpost i ett Ösk som denna säsong har varit helt okej men saknat den sista gnistan för att blanda sig i toppstriden. En av de målvakter som slåss om andratröjan i landslaget efter givna Isaksson. Har slipat bort mycket av de enkla misstag som förr kunde ske och är idag en av allsvenskans absolut bästa målvakter, men lider likt övriga målvakter av den stenhårda konkurrensen bakom Isaksson och för Alvbåges del även av att han är jämngammal med Isaksson.

29.Kim Olsen-Örebro SK.

Kommentar: kanske inte lika bra iår som innan men han är fortfarande mycket bra när det stämmer och enligt min mening (och här på denna listan bestämmer ju jag) så är han fortsatt mycket bra och väldigt viktig för ÖSK. Stark och en målskytt som behövs i alla lag.

28.Henrik Rydström-Kalmar FF.

Kommentar: Allsvenskans största pratkvarn och en medieprofil som det så vackert heter. Sanslöst viktig för Kalmar FF och en pådrivare av rang, ingen spelare för den absoluta toppen i allsvenskan men en spelare som just i Kalmar FF betyder mer än just diverse stjärnspelare. Kalmar lär fasa för den dagen då Rydström lägger skorna på hyllan, ty då försvinner otroligt mycket av ryggraden i laget.

27.Sebastian Eriksson-IFK Göteborg.

Kommentar: Sebastian ska spela innermittfältare och det är som sådan han bedöms på denna listan med även om de senaste matcherna spelat vänstervack till följd av alla skador och avstängningar. Som innermittfältare är han en av de jobbigaste att möta i hela allsvenskan och det som gör att han inte klättrar ännu högre på listan är bristerna i passningspelet, en spelare för kommande u21mästerskap och då inte bara som komplementsspelare utan som en nyckelspelare. Otroligt viktig för blåvitt på mitten.

26.Roni Porokara-Örebro SK:

Kommentar: Min favorit i ÖSK, en spelare som kan göra det oväntade och som verkligen verkar HATA att förlora och det är en sanslöst viktig egenskap på toppnivå i fotboll. Ösk sägs ofta vara rätt profillöst men Porokara är en profil och en spelare som man aldrig kan räkna bort ur en match.

25.Erik Sundin-Helsingborgs IF.

Kommentar: Sundin var en favorit redan i Trelleborg och även om han spelat mycket på sistone så är han inte ordinarie i ett ordinarie hif, men det är en gåta i sig. Det är en mycket bra spelare som skulle tagit en plats i de flesta allsvenska lag. Sundin besitter en mycket härlig snabbhet och är hyperfarlig för alla allsvenska försvar. Hade han stannat i TFF hade han antagligen haft flertalet större europeiska klubbar efter sig. En mycket intressant spelare som inte hamnar högre listan pga den begränsade speltiden som gör att man inte hundra vet hur han håller i ett topplag.

24.Christoffer Andersson-Helsingborgs IF.

Kommentar: En spelare alla redan känner till efter alla år i allsvenskan och landslaget. En spelar som ligger precis under de absolut bästa i landet på sin position kort och gott.

23.Magnus Bahne-Halmstad BK

Kommentar: Halmstad bästa spelare? ja,kanske det, iaf en otroligt skicklg målvakt som även vaktar det finska landslagsmålet. Stabil och hade det inte varit för den allvarliga skadan för ett tag sedan hade han antagligen redan varit ute i en ännu större europeisk liga, men dagen lär komma i sinom tid.

22.Mattias Lindström-GAIS.

Kommentar: Lindström är min personliga favorit i Gais, det förvånar mig en del att han valde just gais men det ska gais bara skatta sig lyckliga för. Visst är det en klubb i kris men Lindström har ändå visat vad han kan och ska inte ta åt sig för mycket av kritken. Lindström är otrolig viktig för gais med sin rutin från toppnivå i allsvenskan och även om flera i gais har rutin är Lindström viktig. Dessutom viktig som symbolvärvning.

21.Dominic Chatto-BK Häcken.

kommentar:Otroligt viktig för hisingslaget och en spelare som lär gå vidare till större uppgifter snart. Häcken ska nog njuta så länge man får behålla honom helt enkelt och se till att skriva ett kontrakt som ger dom en del pengar när han väl lämnar.

Rättande av bubas "Sant eller Falsk"

*Buba har blivit utsedd till mr-gay Sweden.
Falskt, här har inte utsetts nåt.
Kommentar: Korrekt men ytterst tveksamt han blev ju tvåa och ettan vad dopad tydligen....

*En kvinna har ramlat ner i kanalen i Göteborg.
Sant, tror inte de skulle hitta på det.
Kommentar: korrekt.

*Deve har börjat spela golf igen. Vanlig golf alltså, inte minigolf, på sant borgarmanér.
Sant, han snacka om det innan resan. Borgerligt.
Kommentar: Skandalöst nog korrekt.

*Svemo ska stänga elitserien i speedway.
Sant. Stor nyhet i Norge. Inte egentligen men det kom innan vi försvunnit från fäderneslandet.
Kommentar: Korrekt.

*Peter "foppa" Forsberg har gjort comeback och foten höll.
Falskt, hans fot pajar alltid.
Kommentar: här har pessimisten fel den höll visst.

*GAIS spelare har inte längre något förtroende för tränare Alexander Axén.
Sant, INGEN har förtroende för honom.
Kommentar: Korrekt.

* Paddan har fastnat i spelmissbruk.. senast klarade han indiana jones på fyra dagar. deve har spelat samma spel sen förra året och fortfarande inte klarat det
Sant. Känns troligt.
Kommentar: Korrekt

*Deve har beställt blanketter från CSN.
Sant, men jag tror inte de kommit eller så kom fel.
Kommentar: Korrekt.

*Ett jasplan landade på nosen pga tekniskt fel.
Falskt antagligen annars borde man hört om det i Oslo.
Kommentar: FEL!! Det landade visst på nosen.

*Jonas har tagit ledningen i grillkampen
Sant, han hade ju grepp om det innan jag for.
Kommentar: Korrekt men tveksamheter om sanningshalten.

*Hemmansägare Johansson har varit online.
Sant, han dyker upp ibland. Lurig dock.
KOmmentar: Korrekt.

*Allsång på skansen är slut för iår
Falskt, man slipper aldrig det.
Kommentar: Fel.

*LIGAN är tillbaka!!!
Falskt då borde TP ringt.
KOmmentar: korrekt.

*Deve körde för Indianerna Ungdom i veckan.
Falskt, han lirar bara golf.*
^Kommentar. Korrekt.

1900.

En av kategorierna ni trodde var död är nu tillbaka, och idag med år 1900!


Resan-Etapp 8.

Vi vaknar upp i ett mycket vacker San Marino, kalendern står på 12aug och vår hovfotograf Anti tog ett bedårande vackert kort på orten vi lämnade bakom oss:


Den parkeringen ni ser nere i högra hörnet var den bussen stod på medan vi var i San Marino. Otroligt vackert är det där i vilket fall.
Dagens etapp går mot Innsbruck och är bara 53,1mil och beräknas bara ta 4timmar och 58min.
Vi rullar ut från San Marino på förmiddagen, då etappen är lite kortare har vi njutit av San Marino under några timmar innan vi reser iväg. Vi köpte också med oss lite färdkost för att överleva resan.
Det är vackert att resa en sådan här solig dag, Glenn styr bussen säkert genom ett Italien som väl inte direkt är känt för sin säkra trafik... Vi andra leker "gul bil" och ser ut som Heerenveen efteråt med alla blåmärken på våra vita kroppar...
Vi tar och stannar till strax innan gränsen och blir helt hänförda av den vackra utsikten


Sedan rullar vi över gränsen och snart är vi framme i Insbruck, detta var ju en mycket kort etapp för oss så det gick otroligt fort men det ger oss en del tid att utforska det vackra Insbruck.
Halvorna och Kommando Peking blir helt lyriska när det anländer till Innsbruck och ser SPÅRVAGNAR, halvorna faller tårar och pekingborna faller ner på knä och bara kysser marken av lycka. Övriga resenärer bara tittar men att se spårvagnar tyder på civilisation och det njuter man av även om vagnsmodellerna kanske inte överrensstämmer med de vi är vana vid.


Vi bestämde oss för att för första gången gå ut under kvällen och hamnade vi detta torg, sedan minns de flesta av oss inget mer....


Vi somnade dock skönt på en camping strax utanför Innsbruck och BB skrek av lycka över att campa (när ska han sluta skrika varje gång vi campar?) och vi övriga somnade gott, imorgon väntade ju en ny etapp....

Intressant eller ointressant? Välj själva.

Som rubriken på detta inlägg påvisar så får ni välja själva om detta inlägg kommer påverka era liv (för det är ju allmänt känt att inlägget här på IK förändrar folks liv radikalt) eller helt och hållet är slöseri med ord. Men jag känner mig skyldig att blogga, då jag inte gjort det på ett bra tag nu (och för att ha kvar min anställning).

Föregående natt måste varit den längsta natten i mannaminne (i alla fall för mig) då jag inte fick en ordentlig blund. Jag gick och lade mig vid sisådär 01:02 och slappnade av efter min oerhört lata dag. Jag låg och vred på mig då jag inte kunde somna och efter cirka en och en halv timme (då klockan var omkring 03:30) blev det varmt och det spelade ingen roll om jag hade varit täckt av snö, för jag var så varm att snön säkert skulle smälta bort på bara några få sekunder efter ha ha legat på min kokande kropp. Jag gick upp och sköljde händerna och armarna med iskallt vatten för att kyla av mej, men det tycktes inte hjälpa. Efter kanske en halvtimme, då klockan var cirka 04, så öppnade jag vardagsrumsfönstret (då inte det öppna köksfönstret tycktes hälpa).

Det hade börjat ljusna och vid ungeför 04:30 så gick jag upp och drack vatten och svor för mig själv om hur varmt det var och att jag inte kunde sova. Men när jag lade mig sedan så tog det inte många minuter förrän jag sov .
Klockradion slog på vid 11, eftersom jag hade satt den på ringning då så jag inte skulle sova så länge. Men efter en hel natts sömnbrist så slog jag av den och fortsatte sova till klockan 13 ungefär, då jag gick upp och gjorde ett lass pannkakor. 

Så, tänk på dessa rader. Var det en intressant läsning eller var det bara ett slöseri på din annars så dyrbara tid?

Snart skiner...Såhär ska det göras!!!

Det luktar kaffe.

Det luktar kaffe och jag orkar inte blogga idag heller, får hämta kraft efter några intensiva dagar och återkomma redan imorgon gott folk.

BARNPROGRAM


Sant eller falskt?

Jag är åter från utlandet. Bilder kan komma att dyka upp med så småningom.

Som vanligt (två gånger är en vana sägs det) har herrarna i Broppakademien satt samman en lista på sånt som hänt och inte hänt under min bortavaro. Den finns i et tidigare inlägg och jag ska nu gissa (fel antagligen) på vad som är sant och inte.

*Buba har blivit utsedd till mr-gay Sweden.
Falskt, här har inte utsetts nåt.

*En kvinna har ramlat ner i kanalen i Göteborg.
Sant, tror inte de skulle hitta på det.

*Deve har börjat spela golf igen. Vanlig golf alltså, inte minigolf, på sant borgarmanér.
Sant, han snacka om det innan resan. Borgerligt.

*Svemo ska stänga elitserien i speedway.
Sant. Stor nyhet i Norge. Inte egentligen men det kom innan vi försvunnit från fäderneslandet.

*Peter "foppa" Forsberg har gjort comeback och foten höll.
Falskt, hans fot pajar alltid.

*GAIS spelare har inte längre något förtroende för tränare Alexander Axén.
Sant, INGEN har förtroende för honom.

* Paddan har fastnat i spelmissbruk.. senast klarade han indiana jones på fyra dagar. deve har spelat samma spel sen förra året och fortfarande inte klarat det
Sant. Känns troligt.

*Deve har beställt blanketter från CSN.
Sant, men jag tror inte de kommit eller så kom fel.

*Ett jasplan landade på nosen pga tekniskt fel.
Falskt antagligen annars borde man hört om det i Oslo.

*Jonas har tagit ledningen i grillkampen
Sant, han hade ju grepp om det innan jag for.

*Hemmansägare Johansson har varit online.
Sant, han dyker upp ibland. Lurig dock.

*Allsång på skansen är slut för iår
Falskt, man slipper aldrig det.

*LIGAN är tillbaka!!!
Falskt då borde TP ringt.

*Deve körde för Indianerna Ungdom i veckan.
Falskt, han lirar bara golf.

Dagens bild

Detta mästerverk har jag valt att kalla för Månen...

Regler och ljuddämpare

Hej kära dagbok!

Nu är klockan snart 02:00, det är natt och alla i huset sover, tror jag. Huruvida folk sover eller ej är egentligen totalt oviktigt så därför skiter vi i det... Men jag tror i alla fall att alla sover, utom jag då! Under de senaste dagarna har jag funderat en del kring den nya ljuddämparen som samtliga speedwayserier runt om i världen måste använda sig av från och med nästa år. Igår såg jag ett videoreportage (länk) där man både kunde se hur den ser ut och höra hur den låter, och såhär efteråt kan jag inte direkt påstå att jag tycker man för utvecklingen åt rätt håll. För det första får den nya ljuddämparen cyklarna att låta som motorsågar (R.I.P det "basiga" mullret), för det andra är den ful och för det tredje påverkar även ljuddämparen motorn på ett negativt sätt så till vida att motorerna enklare blir överhettade, vilket i sin tur kommer att resultera i betydligt fler stopp framöver, såvida man inte kan "bygga" om motorerna också vilket lär kosta väldigt mycket, och vilket säkerligen kommer få en del förare att ge upp sina karriärer.

Nu toalettpaus! ... Sådärja! Vart var vi... just ja...

För de aktiva förarna verkar det alltså inte finnas en enda fördel med de nya ljuddämparna, och för oss supportrar finns det inte heller något att vinna. Att se en massa stopp förstöra tävlingar är inget man vill göra, och att dessutom förstöra ljudet med ett fjolligt motorsågssurrande gör inte heller saken bättre. De enda som har någonting att vinna på det hela är nog alla speedwayhatare runt om i samhället som stör sig på att det brummar lite några gånger under ett par timmar, ett par gånger per år. När jag var i Göteborg tidigare i år (naturligtvis för att se Grand Prixet) pågick någon fotbollsmatch på Gamla Ullevi (eller vad det nu heter, den lilla arenan som de byggde om). Publikvrålet från den matchen hördes klart och tydligt i halva stan, men störande publikvrål är dock ingenting man diskuterar. Men faktum är att människor har en förmåga att kunna låta minst lika mycket som ett par motorcyklar, men kanske är människovrål "finare" än mekanisk "musik". Men, men... Det är bara att hoppas på att förarna strejkar mot den nya ljuddämparen och att man kan dumpa den så fort som möjligt.

 
Den nya fula ljuddämparen...

En annan sak som har kommit upp på tapeten är Svemos nya snittregler som börjar tillämpas nästa år, eller redan i år beroende på hur man ser på saken. Från och med nästa år kommer samtliga snitt beräknas enligt följade modell; poäng / heat * 4. Jag vet inte hur dagens snitt räknas ut och visst kanske det är dags för någon form av "uppdatering", men det nya systemet gör tyvärr att många unga förare kommer att få svårt att hävda sig framöver, kanske även svårt att få åktillfällen. Sett till Indianerna som jag håller på har vår unge dansk Leon Madsen kört ihop 52 poäng på 33 heat och höjt sitt ingångssnitt från 2.00 till hela 4.13. Med det tidigare systemet hade Madsen, nästa år, fått fortsätta med det snitt han avslutar årets säsong med, vilket lär bli runt 4, men med det nya systemet blir så ej fallet.

Med den nya modellen 52/33*4 kommer Madsen få ett snitt på 6.3, alltså en höjning på 2,17 poäng enbart på grund av det nya sättet att räkna ut snitten. För att sätta detta snitt i en kontext får en förare som Joonas Kylmäkorpi ett snitt på 3.37, Renat Gafurov ett snitt på 4.38 och Matej Ferjan ett snitt på 3.09. Dessa förare ska i normala fall vara bättre än Madsen (åtmonstone än så länge), så man undrar ju vilka förare man kommer välja att åka med. En bra förare på 3 poäng eller en lovande ung förare på 6.3 poäng och som nästan har samma snitt som en GP-förare... Hade man inte haft något taksnitt hade snittet inte varit några problem, men med ett taksnitt på 42.00 är 6.3 väldigt mycket.

Risken med det hela är som sagt att unga förare riskerar att ratas och det är det sista speedwaysporten skulle behöva. Kort och gott känns det som att Svemo har fattat ännu ett ogenomtänkt beslut. Grattis och god natt!

IK:s språkguide.

Vi som läser tidningar och följer med på tv etc har fått orden "SKANDAL" "AVSLÖJAR" etc kastade i ansiktet ungefär tusen gånger om dagen. Vi har luskat ut vad det betyder men för er stackars satar som inte fattar vad tidningarna (speciellt sportdelarna) menar kommer nu en guide.

"AVSLÖJAR"= Vi har hört det från en mindre aktör på marknaden, men tror inte någon av våra läsare läst det så vi kan avslöja det ändå.....

"CHOCKAVSLÖJAR"= Tidningen var först med nyheten, då kan man chockavslöja, alla som följer den aktuella klubben ifråga har dock vetat det i veckor, ibland i månader.

"Världsstjärna"= Används ofta när det kommer till svenskar 0,01%av befolkningen känner till, det är kan vara en f.d. top-20spelare i bridge från 40-talet t.ex.

"Stjärnan"= Senast jag läste det och reagerade var i en artikel om Daniel Bernardhsson, vem? undrar de flest av er okunniga jävlar som inte följer fotbollen. Jodå, en dussinlirare i Gefle....

"Har skrivit på för"= Spelaren för kontraktsdiskussioner med en klubb.

"Närmar sig klubben"= Spelaren har fått höra att klubben finns.

"Klubben är intresserad av"= En av klubbens 1500scouter har vistats i samma land som spelaren befinner sig i.

"Visst intresse finns"= Klubben har fått höra att ligan spelaren spelar i finns.

"Vad tidningen erfar"= De har ingen som helst jävla aning....

"Enligt källor till tidningen"= En finnig femtonåring från söder har ringt och sagt att Figo är på väg till Bajen....

"Enligt säkra källor till tidningen"= En pundare på plattan har ringt tidningen.

"Enligt trovärdiga källor i klubben"= En f.d. brevbärare som har rundan förbi p01s förste tränares hus har sagt.

"En f..d. spelare i klubben"= Han gick i klubbens fotbollsskola när han var 5-6år nu är han 43.

"Uppror i klubben"= En spelare sa till en reporter att han var lite trött på att sitta med resten av laget i bussen vid en trafikolycka som försenat dom med 12timmar....

"Krisen i klubben"= Laget var förmodad guldkandidat men har spelat två raka oavgjorda.

"Toppfajten"= en kanal försöker sälja in en match mellan lag 12 och 13 i näst sista omgången där inget va lagen kan byta en enda position i sluttabellen oavsett resultat.

Ja, det där gör det väl lättare för er att förstå va?

Resan-Etapp 7.

Vi rullar från Ankara, efter en kortare visit på diverse sevärdheter, som vi dock missade att fota.
Idag är det dags för en nätt liten etapp till San Marino, en etapp på 2399,6mil som beräknas ta 24timmar och 59minuter i ren restid.

Vi har enorma problem med att få iväg texter uppenbarligen, men ska försöka författa några rader om den etapp iaf.
Vi rusar nu mot San Marino i ilfart, vi känner oss rätt slitna så de enda som är vakna är FH som sitter shotgun och BB som styr bussen mot slutmålet.
Tyvärr gör ju sovandet att fotografier från denna etapp inte togs utan vi reste så fort vi kunde, stannade och åt tre gånger och reste sedan vidare innan vi var framme i San Marino Dock tog ju etappen grymt lång tid så det var ett rejält mört gäng som äntrade vandrarhemmet i San Marino framåt morgonen den 12aug.

Imorgon väntar ju en ny etapp.

Glenns favorit goes kickersstile!


Det här med klädkoder...

Då FH ska på bröllop under måndagen (nej,inte sitt eget anti) så däk det under gårdagen upp en debatt på allas vårt kära msn om klädkoder på dylika tillställningar. Givetvis kunde man bloggat om det då men det gjorde jag inte så det får bli nu istället.
Efter en het debatt (nåja) kom man på att vårt kära wikipedia alltid har svar. Eftersom det är bröllop som vankas citerar vi den delen:

Bröllop [redigera]

En viktig regel vid bröllop är att ingen kvinna, utom bruden, bär helvit klädsel. Det är dock accepterat att kvinnliga gäster bär delvis vit klädsel, så länge det vita inte är klädselns dominerande färg. Bröllopsgäster skall inte heller bära sorgkläder, för även vid sorg skall glädjen ta över, om än tillfälligt, under bröllopet.

Oavsett bröllopets klädkod är det möjligt att använda hembygdsdräkt.

Vi tar sista meningen igen

Oavsett bröllopets klädkod är det möjligt att använda hembygdsdräkt.

Eftersom den meningen gör att AH undrar "Och vad i helvete är då en hembygdsdräkt?" visas en sådan nedan:Så det är hembygdsdräkt på mao!!


Ett kort klargörande.

Det finns de som tror att RESAN och listan med allsvenskan 50bästa spelare ska komma varje dag, så blir inte fallet,resan kommer komma ofta, men inte exakt varje dag. listan kommer när det kommer men kommer fullföljas.

"Watt hass hapen sins buba läft ås?"

Buba, Andra Halvan, mr gay.Sweden och allt vad han heter har nu under en otroligt lång tid varit iväg på semester, semester från vad undrar ni? Ja,det undrar vi med, troligen mest från oss för inte kan det vara ifrån att blogga iaf....
Vi tänkte därför nedan visa honom vad som hänt under hans bortavaro!

*Buba har blivit utsedd till mr-gay Sweden.

*En kvinna har ramlat ner i kanalen i Göteborg.

*Deve har börjat spela golf igen. Vanlig golf alltså, inte minigolf, på sant borgarmanér.

*Svemo ska stänga elitserien i speedway.

*Peter "foppa" Forsberg har gjort comeback och foten höll.

*Gais spelare har inte längre något förtroende för tränare Alexander Axén.

* Paddan har fastnat i spelmissbruk.. senast klarade han indiana jones på fyra dagar. deve har spelat samma spel sen förra året och fortfarande inte klarat det

*Deve har beställt blanketter från CSN.

*Ett jasplan landade på nosen pga tekniskt fel.

*Jonas har tagit ledningen i grillkampen

*Hemmansägare Johansson har varit online.

*Allsång på skansen är slut för iår

*LIGAN är tillbaka!!!

*Deve körde för Indianerna Ungdom i veckan.

Om att ALDRIG ge upp innan det är över.

Idag spelar så IFK Göteborg mot Hapoel Tel Aviv i Tel Aviv, hta vann i götet med 3-1 efter ett sistamål som inte borde godkänts men nåväl, nu ska vi vältra oss i hur dåliga domare vi får i europaspelet utan konstatera att det krävs en seger med 3-0 eller två mål från 2-4 och "uppåt" för att klara avancemang direkt. Blir det 3-1 till blåvitt väntar förlängning.

Läget är bland det tuffaste vi någonsin tagit med oss till en returmatch i europa. Vi kan rabbla de gånger vi haft tuffare förutsättningar efter ett inledande hemmamöte i ett dubbelmöte för er som är intresserade:

1961/62 i Europacupen (nuvarande CL) mött vi Feyenoord och förlorade hemma med 0-3 och åkte ner till Holland och fick pisk med 8-2....

1970/71 i Europacupen mötte vi Legia Warzawa och förlorade hemma med 0-4 och åkte ner till Warzawa och fick pisk med 2-1.

Båda gånger har vi alltså åkt ur, men båda gångerna med ännu tuffare utgångsläge. Dock är det 40år sen och sedan är statistik just statistik och vad som helst kan hända.
Vad som helst kan verkligen hända, bollen är ju trots allt rund.
Vi vet att det blir fenomenalt svårt, kanske den svåraste uppgiften ett blåvitt lag någonsin haft framför sig med tanke på den första matchens resultat. Att vi kan vinna i Israel tvivlar jag inte en sekund på, minns Galatasaray borta 94 när vi väl fick pisk med 15-1 i hörnor men Erling nickar in den enda vi hade och vi vann med 1-0. Vi kan ALLTID vinna EN match oavsett vart vi spelar och oavsett vem vi möter. Det svåra är att göra den där hundrade, tusende, tiotusende matchen eller vad det nu är just när det behövs.
Ikväll är kvällen det behövs!
Förutsättningarna rabblades ovanför och jag tror verkligen vi kan göra en av de största skrällarna på bra många år i svensk fotboll genom att vända detta.
Vi måste göra tre mål-det kan vi göra (minns Basel borta där vi gjorde två och hade bud på fler)
Vi måste högst släppa in ett om vi gör tre (det kan vi göra isf får vi hoppas på straffarna)
Det gäller bara att göra det samtidigt, det gör vi kanske en gång av tusen mot ett lag som HTA borta, men ikväll ska vara just den kvällen.

Större under har ju skett, även inom idrottsvärlden:

*Usa slog ju det "omöjliga" Sovjet i os-finalen 1980
*Grekland vann fotbollsem 2004.
*Australiensaren som vann os-guld i shorttrack efter att övriga i finalen ramlat på varandra...
*Japan slog Sverige i fotboll 1936
*Vitryssland slår Sverige i ishockey i os.
 
Det är bara några exempel.
Så ikväll gäller det, vi kommer vara många tusen som sitter i Sverige och via antingen ev streamar eller textrapportering följer matchen och det är inte över innan det är över.

Mitt tips:

Hapoel Tel Aviv-IFK Göteborg 2-4 (1-2)

1-0 En våldtäktsman (4)
1-1 Tobias Hysén (27)
1-2 Ragnar Sigurdsson (Str, 43)
1-3 Gustav Svensson (67)
2-3 den andre våldtäksmannen (Str,84)
2-4 Nicklas Bärkroth (90+4)

IFK GÖTEBORG VIDARE!!!

Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 40-31.

40.Jonas Henriksson-Bk Häcken.

Kommentar: I blåvitta kretsar förevigt en hjälte med sina mål i kvalet mot VF 2002, får fortfarande applåder när lagen möts, och trots att många säkerligen trodde att han skulle gå ner sig när han gick till Häcken så har han visat att han håller mycket bra klass än, såklart att det är lättare att glänsa i Häcken än i ett topplag men Jonas vann skytteligan i superettan ifjol och lurar iår skjortan av de flesta allsvenska ytterbackarna när han är på humör.

39.Ante Covic IF Elfsborg.

Kommentar: Står stabil längst bak i ett av allsvenskans bästa lag, speciellt defensivt sett. Det är dock just övriga lagets styrka som gör Ante lite svårbedömd iom att han sällan sätts på prov, men han är en mycket skicklig målvakt. Vände ju hem till Australien efter bajen men Ellos gjorde det smart när man värvade tillbaka honom till Sverige. Säger sig nu vilja stanna i Sverige även efter karriären och då har Elfsborg onekligen en bra målvakt i ett gäng år framöver. En av de stabilaste målvakterna i serien, tveklöst.

38.Martin Andersson-IF Elfsborg.

Kommentar: Martin Andersson blir tämligen anonym i "kändistäta" Elfsborg. Dock är han en mycket bra back som numera även är lagkapten, det säger en hel del om förtroendet för Andersson i Elfsborgslägret. En mycket bra försvarare och otroligt mycket viktigare för Elfsborg än vad många tror.

37.Philip Haglund-IF Brommapojkarna.

kommentar:Haglund är en spelare som kommer gå långt som man säger, BP fostrar många bra spelare och Haglund är en av dessa. Redan idag viktig i ett BP som överraskat i allsvenskan och spelar jämnt med alla lag överallt när det stämmer för dom. En intressant tanke angående BP är ju att de kan vara ett av endast två lag från Storsthlm nästa säsong i allsvenskan, men det är en annan historia. Haglund får vi hoppas inte har för bråttom ut i proffslivet utan i lugn och ro först spelar ett tag till i bp och sedan går till en allsvensk storklubb för att där ta nästa steg, en spelare som säkerligen en dag kommer dra på sig landslagströjan i Lagerbäcks landslag (lagerbäck lär ju aldrig sluta så när Haglund drar på den är oväsentligt, det lär fortfarande vara Lagerbäcks landslag).

36.Viktor Noring-Trelleborg FF

Kommentar: Noring är ytterligare en i raden av fantastiska Trelleborgsmålvakter, vore det inte för att Sverige har en hel del coming men på denna position så skulle det kännas tämligen säkert att skriva att Viktor är nästa landslagsmålvakt men som sagt det är många som konkurrerar där, men att Viktor är med och slåss där står utom allt tvivel. Otroligt viktig för Trelleborg.

35.Hans Berggren-Gefle IF.

Kommentar: En spelare som ALLTID gör runt tio mål på en allsvensk säsong när han är hel, oavsett lagtillhörighet dessutom. Gjort mål i Bajen,Ellos,Häcken och nu Gefle. Även i norge har han ju gjort mål. Helt enkelt en målskytt. Aldrig så bra att han flyttat ut i europa (nej,norge räknas ej) men alltid tillräckligt bra för att vara otroligt viktig för sina allsvenska lag. Börjar bli till åren men en stor allsvensk profil iaf med alla sina år i vår finaste serie.

34.Daniel Andersson-Malmö FF

kommentar: Okej, Sidleds-Danne får mycket skit även om mig, men ack vad viktig han är för Malmö och ska man fortsätta krypa till korset går inte alla passningar i sidled några bakåt ibland med... Men han är mycket nyttig för MFF även som karaktär när de flesta kommer och går är han kvar och lär väl så förbli. I landslaget känns det väl dock som en del spelare står före i kön nu.

33.Mathias Ranegié-Bk Häcken.

Kommentar: Lyckades inte alls i blåvitt men i Häcken går det bra (varför blir det alltid snuskigt när man talar om det laget?) En spelare som med storlek tar ner bollarna, håller i tills laget flyttat upp, fördelar bollarna samt avslutar själv, lite måltorka efter uppehållet men det lär snart lossna igen och då blir Ranegié ännu viktigare för Häcken. Lär om succén fortsätter få erbjudanden från större klubbar men skulle må bra av att stanna i Häcken några år till iaf.

32.Pär Hansson-Helsingborg IF.

Kommentar: Ytterligare en målvakt på listan, det finns många bra målvakter i allsvenskan numera, Hansson var ju med under u21em även om han inte stod i matcherna, en av rikets mest lovande målvakter på mycket länge Har förpassat Daniel Andersson till bänken för gott och bara det är bra gjort (att AH hade Daniel Andersson i sin allstar-elva var extra komiskt just därför) och Hansson går en lysande framtid till mötes. Skulle verkligen må bra av att få spela fler europamatcher med Hif nu under hösten dessutom.

31.Stefan Selakovic-IFK Göteborg.

Kommentar: han är i toppen av poängligan den gode Sella men det känns ofta som det går ofantligt trögt för honom och formen verkar vara på neråtgående och även om Sella varit bra under våren är frågan om den formen hållit i sig eller om de senaste matcherna bara varit en tillfällig dipp? Sella är dock oerhört viktig för blåvitt med sin rutin i ett ungt lag.

Resan-Etapp 6.

Vi vaknade upp i ett grådisigt och trött Poltava, åt lite frukost och sedan började vi som vanligt rulla vid 09:00. Personalen på hotellet önskade oss all lycka när de fick reda på vårt lilla resprojekt. Idag börjar vi på etappen mot Ankara, efter att alla fått dra varsitt uselt ankskämt om resmålet så rullade vi ut från Poltava. Det är underligt men det börjar kännas underligt varje gång man lämnar en ort för färd mot nästa, visst ser vi fram emot resmålet men man hade alltid velat se mer av den man lämnande. Dagens etapp är på 236,7mil och beräknas ta i ren restid 27timmar och 27minuter, vi har således en redig tur framför oss.

Vi rullar längs de ukrainska vägarna och vi lär oss hur fint vi verkligen har det i Sverige men ibland är utsikten från bussen ändå värd att fotografera, såhär såg det ut när vi närmade oss en stad vi faktiskt inte visste vad den hette:


Vi tar ett stopp längs väggrenen efter tre timmar och står bara och tittar ut mot absolut ingenting, tyvärr fick vi inget foto från den rasten men ni kan tänka er att vägen var lika rak som på bilden ovan men med absolut ingenting att titta på, inga hus, inga andra fordon överhuvudtaget. En känsla som BB såväl uttryckte den sköljde över oss alla "Det känns verkligen som vi lever när resten av världen är död", hemsk känsla faktiskt samtidigt som det är fascinerande att världen kan vara så långt borta som den kändes där och då. Vi passade även på att äta lite av det vi köpte i affären i Poltava dagen innan när vi stod där vid sidan av vägen.
Det kan låta lite väl "poetiskt" men det var faktiskt som FH och Deve sedan berättade att de talat om där på rasten "Det var på denna rasten man verkligen kände att det är detta gänget man ska tillbringa över två år med och det känns otroligt nog som vi fungerar ihop som grupp" ni vet en sådan där känsla man får ibland när man känner sig tillfreds (vi vet att det inte hör till IKs folk att känna sig tillfreds men men). Det var iaf ett ögonblick vi alla kommer minnas, att stå vid sidan av en öde väg i ödemarken i Ukraina och bara må gött, även det var en av tankarna med resan.
Vår norrländske jägarkvinna styr bussen genom ödelandskapet (tykna skämt från AH och Paddan gör gällande att det måste vara ungefär som i Norrland fast varmare) medan FH och Glenn sitter och diskuterar vem som egentigen var tredjemålvakt i Egyptens lag i fotbollsvm 1990.
BB har somnat mot AHs axel vilket Deve inte kan sluta pika AH för "När du inte sover själv somnar folk mot dig, det är nåt med dig och sömn".
Anti har nu sluppit barnstolen och sitter och försöker få in mottagning på den bärbara datorn för att lyckas se hur det gått för hans Indianer i elitserien, men vi har avinstallerat bredbandet, vi vill inte ha kontakt med hemlandet mer än nödvändigt, det gäller att vi inte lockas alltför mycket av att resa hem. Hemlängtan lär drabba oss alla någon gång under resan ändå utan att vi jagar info från hemlandet. Ett ytterst kontroversiellt beslut förvisso men likväl kändes det som nödvändigt, det enda som godkäns är mailandet av texterna till denna resedagbok.

Efter ett kort stopp till i Ukraina når vi nu den Moldaviska gränsen och det är väldigt mycket folk som av någon anledning måste kolla oss där. Såklart det är väl inte varje dag det kommer en minibuss med nio svenskar från Ukraina kanske men likväl, vi hade alla papper iordning men ändå vart det strul. Det är då Deve räddar oss genom att plocka fram gitarren och damerna sjunger medan vi övriga gör vad vi kan med våra inte alltför vackra röster i form av att bilda en bakgrundskör. Vilken syn, där på gränsen mellan Ukraina och Moldavien står det nio svenskar, en med gitarr som spelar Cornelis och åtta som sjunger/körar. Ja,vi lär få vara med om mycket under resan men just denna etapp är fantastisk såhär långt.
Vi vinkas efter avklarat uppträdande in i landet och överröses med adresser till släktingar till tulltjänstemännen som vi "must visit" enligt dom, nu är vi förvisso på genomresa bara men likväl.
Vi bestämmer oss dock efter diverse tjöt om att ta oss till en av tulltjänstemannens släktingar ett par timmars resa bort för att sova där, och det är en bedårande vacker väg vi reser på, förvisso inte den bästa vägbanan men utsikten kompenserar väl:


Här har vi stannat och njuter av utiskten, bedårande vackert eller hur?
Vi missade tyvärr att ta några bilder på gästhuset vi fick låna hos Andreijs (tulltjänstemannens) släktingar men utsikten från trädgården missade vi inte:


Här sover vi gott innan vi dagen efter trots protester från släktingarna fortsätter vår resa mot Ankara. 
Vi har sagt att vi nu måste åka rejält långt idag och endast ta nödvändiga pauser ty rent tidsmässigt tog det på planeringen att besöka det sköna sovstället.
Vi reser nu i Rumänien och tar endast en kort paus för att inhandla lite vätska och "vattna buskarna" som Glenn kallar det. 
Vi är rätt möra allihop med kanske främst den nyss firade 24åringen som fått äran att köra denna del av etappen. 
Rumänien är det heller inga tankar på att stanna så mycket i, men vi slåss över hur vackert det är ändå, förvisso börjar Glenn gnälla lite på "hur kul är det att kolla på all jävla natur hela tiden" men övriga njuter av skönheten utanför bussen fönster:
Bild från en rastplats.

Vi stannar och äter i Rumänien dock, fråga oss inte vad vi åt, vi åt förvisso tre olika rätter men ingen verkade veta vad vi åt, gott var det iaf och då kanske man inte ens ska försöka sig på att lösa vad det är? 
Vi reser sedan vidare (vilken överraskning va?) och närmar oss den bulgariska gränsen, det var inga som helst problem att komma in i Rumänien och vi hoppades att det skulle bli samma visa nu, döm av vår förvåning när det är ett enormt pressuppbåd som möter oss dock. Själva gränspasseringen gick lätt och vi fick stämpeln med 9aug 2009 Bulgaria i våra pass allihop. Pressen i bulgarien försökte på knacklig engelska fråga allt de undrade om oss och när de två timmar senare var nöjda rullade vi iväg med poliseskort, det ryktades nämligen vara så hårt tryck efter att få träffa oss i Bulgarien (de visste ju inte då att vi skulle återkomma uppenbarligen och vi sa inget heller för att minska trycket det lär de få reda på ändå) så för att försäkra sig om att inget hände oss när folkmassorna ville träffa oss eskorterades vi som sagt av bulgarisk polis Det var minsann inga vanliga polisbilar de hade heller utan fyra sådan här "bilar" följde oss:


Visst blev vi lite nervös samtidigt eftersom vi undrade vad som verkligen kunde hända men å andra sidan var vägarna tomma och det var bara att gasa på för Deve som nu tagit över körandet. 
Det fanns bara ett enda problem med eskorten och det är att det var LITE annorlunda miner när vi kom till Turkiet med en sådan eskort, det är ju inte speciellt normalt direkt. Dock förklarade Bulgarerna ärendet väldigt väl och vi välkomnades av turkarna och fick svara på lite frågor om vad vårt syfte med besöket var etc innan vi sedan snabbt drog in i landet, det började kännas att vi rest läääänge men vi stannade och åt lite kvällsmat efter några timmar i Turkiet, FH och Deve hittade några som de försökte få att gästblogga i sin gubbhörna här på IK:


Men dels var Deves turkiska inte jättebra och sedan klarade inte FH av att förklara fördelarna med att blogga på en svensk blogg för dessa gubbar heller. 
Nåväl, kvällen nalkades när vi slutligen rejält möra rullade in i Ankara och tog in på en fin campingplats, där BB som är gruppens campingtok snabbt smällde upp tältet och vi alla sedan bara däckade av otroligt fort... Imorgon var det ju en ny etapp.
 


Ny demokrati.

Det finns få partier xom gjort sådan "upp som en sol och ner som en pannkaka"-karriär som NyD.
Finns väl egentligen mycket att säga, men det finns inte så mycker mer att säga än att Ny Demokrati är extremt 90-tal.

Idag och imorgon

Idag är det onsdag och imorgon är det torsdag. Imorgon ska vi alla se på Sommar med Ernst. Årets höjdare! Men nog talat om detta, nu ska jag bygga en båt och invardera storbrittanien!

Resan-Etapp 5.

Dagens etapp går mot Poltava och är en nätt liten etapp på endast 87,5mil som berkänas ta 11timmar och 5minuter i ren restid.
Vi lämnar Moskva efter en strapatsrik vistelse där och ser nu framför oss 11timmar på vägar som vi inte känner till. Det är precis som Deve sa "det känns som det är nu resan börjar på allvar" och vi andra håller verkligen med, visst reste vi dagarna innan med, men just denna resan är ju lite av grejen att resa mellan olika ställen man aldrig tänkt sig resa mellan. Speciellt inte på det här sättet.
Vi reser längs stundtals rätt öde vägar vilket känns lite annorlunda men Paddan styr bussen sakta men säkert genom landet, vi har ingen större lust att åka på ryska fortkörningsböter, anti har somnat med sin "Bamse på nya äventyr" bok i lurarna, Deve och FH har återigen en djup musikdiskussion som handlar om vilken vissångare som egentligen är bäst.
Glenn och AH sitter och tittar ut och konverserar ibland med tjejerna framför dom i bussen.
Vi åker i cirka fyra timmar innan vi stannar och "sträcker på bena" en bit från den stora vägen,då vi fick syn på denna udda kyrka:

Efter att ha få lite frisk luft och gjort det vi man brukar göra på en sådan här paus rullade vi sedan vidare mot Poltava.
Vi kommer efter ytterligare en paus fram och diskuterar hur mycket om Poltava vi egentligen ska rapportera hem om, men AH tycker att alla bör känna till Poltava så väl att vår info bara skulle bli överflödig för folk så vi valde därför att inte skriva hem om staden alla kan ju redan allt om det stora nordiska kriget så det behövs inte återges även här.
Vi vill dock visa hur det såg ut när vi längs vägen såg första skylten med Poltava på som visade att vi var framme vid staden:

Det är inte alltid speciellt fina vägar här i Ukraina iaf, men tog oss friheten att stanna på "fel" sida vägen för att knäppa denna bilden iaf innan vi sedan fortsatte in i staden för att där ta in på ett hotell som vi blivit rekommenderade redan i Sverige. Vissa ställen vill man inte tälta på och vi är lite lätt luttrade att tälta i f.d. Sovjet efter debaclet på Röda Torget. Men campingen kommer, så BB som suttit tyst hela vägen från Mosvka i stort sett och skrivit på sin bok om denna roadtrip, kan vara lugn i sin campingiver, det finns bättre länder att just campa i än Ukraina.
Vi tar en runda "på stan" men förutom en del jättebilliga saker att ha under nästa etapp så hittade vi inget, även om ´Deve ville köpa en 50tums tv, men efter att AH förklarat att det blir lite lätt svårt att få plats med den i bussen vägrades Deve köpa den och FH vägrades köpa med sig diverse kylskåp han "hittat billigt" med.
Nåväl, vi skiljdes åt och alla la sig och sov på hotellet, imorgon vankas det ju en ny etapp.

Späddvajj igen

Igår kväll - tisdag - var jag åter på speedway. Den här gången var det matchen mellan Vargarna och Piraterna i Norrköping. Vargarna vann matchen med 3 poäng, och det ska de vara relativt glada för. Segern i sig var rättvis då Vargarna var det lag som begick minst antal misstag, men annars var faktiskt inte Piraterna så mycket sämre än hemmalaget från peking. Anledningen till att Piraterna torskade var den motsatta anledningen till att Vargarna vann; dvs att Piraterna gjorde en hel del misstag. Många förare klarade inte av den knixiga banan och ramlade av. Värst gck det för en polack (förstås, de brukar av tradition ha det svårt i Norrköping), Wieslaw Jagus som fick föras bort med ambulans med ett befarat handledsbrott. Därtill hade man 'ven en hel del problem med maskinerna vilket orsakade ett par onödiga stopp. Men som bekant gäller det att hålla koll på grejerna och minimera antaket misstag, därmed får ändå Varg-segern ses som rättvis!KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

Allsvenskans 50bästa spelare. Plats 50-41.

Detta är min, Första Halvans, lista över de 50bästa allsvenska spelarna för tillfället. Enda kravet jag hade var att de ska tillhöra en allsvensk klubb JUST NÄR DETTA SKRIVS, vad som händer inatt eller imon är en annan femma försvinner någon då behåller de sin plats på just denna listan.
Listan är givetvis otroligt "min" inte på det sättet att vissa spelare favoriserats men alla har sina egna sådana här listor, speciellt från plats 10 och neråt....
Vi kör tie spelare varje gång. Idag således plats 50-41.

50. Rene Makondele-Helsingborgs IF.

Kommentar: En spelare som ibland försvinner i flera matcher på raken för att sedan totalt blixtra till och på egen hand merd någon finurlig fint avgöra matcher oavsett motstånd. För sin lägstanivå en plats 250 eller så på en sådan här lista, men totalt sett med sin oerhört höga högstanivå tar han en plats på listan.

49.Bengt Andersson-Örgryte IS.

Kommentar: Okej, det har väl smugit in lite nostalgi här, men Bengan gav öis försvar den stabilitet de skrek efter. Man undrar ju hur han kommer känna i derbyt mot blåvitt... Men Bengan är fortfarande en fenomenal målvakt och gör fortfarande idioträddningar i matcherna. En sak är klar, om/när Öis åker ur har Bengan ingen skuld till det, bättre målvakt har väl en jumbo kanske aldrig haft.

48.Andreas Landgren-Helsingborg IF.

Kommentar: Okej, han lämnar efter säsongen men han visade sig så sent som igår vara viktig för hif. Landgren som även spelade i u21em och är en mycket lovande mittfältare i hif. Hans problem just nu är ju just det faktum att han faktiskt skrivit på för Udinese redan nu och lär få sparsmakat med speltid, men å andra sidan matchar hif flitigt och han får spela nu när Lantz saknas. En rejäl coming-man i svensk fotboll iaf.

47.Daniel Tjernström-Aik Solna.

Kommentar: Det finns inte mycket jag gillar med Aik men nu är jag objektiv på denna listan och detta är en spelare som fortfarande kan "äga" ett mittfält när det kommer till att kriga. Varit i AIK längre än någon annan och att följa med laget ner i seriesystemet ska man ge en eloge för, nu belönas inte trohet på denna listan utan Daniel är helt enkelt en fortsatt mycket bra allsvensk spelare när det stämmer för honom och han orkar 90minuter.

46.Jonas Lantoo-Gefle IF

Kommentar: Gefle tappar spelare på spelare känns det som men Lantto har man och han kan i sina bästa stunder ställa till det för vilka allsvenska försvarare som helst. Har i sina bästa stunder en given plats i ett betydligt bättre lag än Gefle men ännu lite för ojämn för det, men grabben är ung och kommer bli hur bra som helst. Kirunas export ut på europamarknaden? Javisst, varför inte?

45.Johan Dahlin-Malmö FF

Kommentar: U21-landslagets målvakt spelar nu i krislaget MFF och det påverkar ju prestationerna, han har ju inte varit dålig men det är svårt att glänsa i mff. Kanske borde vara tvärtom men laget är för uselt för att det ska bli bra för Dahlin. Ett annat klubbval hade kunnat göra att Johan varit aktuell som backup/tredjemålvakt i a-landslaget....

44.Daniel Sjölund-Djurgårdens IF

Kommentar: I ett fullständigt värdelöst DIF iår är Sjölund en av få som får godkänt betyg, men ack vad ensam han är. Han lär lämna Dif efter säsongen troligen oavsett vad som blir difs placering. Sjölund är en spelare som behöver spela i ett bra lag med för att verkligen kunna komma till sin fulla rätt som fotbollsspelare. Att han hamnar på listan här ändå visar ju vilken kvalité det finns även om han spelar i ett lag som går tungt och lyckas vara bra där.

43.Dulee Johnson-Aik Solna.

Kommentar: Som människa har han hittils varit ett riktigt svin men han kan spela fotboll det kan han. Tyvärr har ju hans personliga problem gjort att han inte blommat ut helt och fullt än trots allt. När han lyckas komma iordning även utanför planen lär han lämna aik för en riktigt bra klubb.

42.Mikkel Jensen-BP.

Kommentar: Lämnade Hammarby för BP och är en krigare som lär kunna lyfta bp rejält. Mycket förvånade att han lämnade bajen dock men en bra spelare är det oavsett. Bara att gratulera BP.

41.David Elm-Kalmar FF

Kommentar: "Den tredje brodern" som han kallas gör mycket nytta längst fram i Kalmar och är en av de spelare i Nannes lagbygge som med sitt spel gör det möjligt för andra, brodern exempelvis, att glänsa betydligt mer än han själv.
Mycket nyttig för Kalmar.
Resan-Etapp 4.

Vi lämnade ett ösregnigt och grått Göteborg och de tiotusentals människor som samlats för att vinka av oss vid 09:00 och rullar nu mot denna etapps mål, Moskva!! Denna etapp är på endast 184,3mil på land och beräknas ta i ren restid 29timmar och 24minuter. Vi ska även till BBs stora glädje åka färja mellan Sverige och Finland.
Då det är så lång restid kommer vi även slagga längs vägen.

Nåja, vi rullar ut från Götet och vi är alla lite nere nu, vi har insett att det dröjer oerhört länge innan vi återser våra hem men vad gör man inte för äventyret och upptäckterna?
Eftersom alla vet ungefär hur tråkigt det är att ligga på motorvägen till Stockholm så drar vi snabbt igenom de dryga 5,5timmarna utan rast innan vi stannar i Stockholm, dinerar lite, dinerar-inte äter. Vi drar oss sedan mot färjan där vi efter diverse bråk om huruvida anti verkligen var terrorist eller ej (han måste lära sig sluta skämta på det sättet) kom vi på med bussen och väl på färjan så ser vi enbart till att slagga, för vi har ju en bra bit kvar när vi anländer till spritens och knivarnas förlovade land dagen efter, inga fördomar här inte.
Efter vad som kändes som alltför många timmar på båten, det är underligt att 6timmar på en båt kan kännas längre än fler timmar i bussen, men såklart i bussen har vi ju vårt hem i princip numera.

Nåja, vi rullar in i Finland. Deve köpte en bok med finska visor på båten som han sitter och klinkar fram på gitarren nu längst bak i bussen, Glenn kör bussen i sant hårdrockstempo medan han gnäller på att skyltarna är på finska....
Paddan och Anti har hamnat i en hätsk diskussion om östgötskans mening i ett globalt spårkperspektiv sett utifrån ett tvåhundraårigt perspektiv och tjejerna har somnat....
Vi stannar för en, ja en pissepaus helt enkelt på en rastplats i ett råkallt finland...

 Ja,vi har en fetisch för rastplatsbilder.

Vi inser alla nu att vi bara sovit de där sex timmarna på båten och det börjar kännas, så vi tar och parkerar ett tag här och sover en tre,fyra timmar sittandes i bussen innan vi rullar vidare. Vi inser att det blir precis så tufft med diverse sådana här sovpauser under de långa etapperna som vi befarat men ingen gnäller alla vet att det inte tjänar någonting till, vi ska umgås såhär tätt i mer än två år så det är lika bra att köpa läget helt enkelt.
Vi har nu passerat ryska gränsen och vi är alla rätt fascinerade över att vara i Ryssland, det är inte så många som varit här, vi inser att det kommer betydligt mer udda resmål längre fram på resan men vi har också sagt att vi ska njuta av varje ögonblick på resan. Eller njuta och njuta vi ska tillvara på ögonblicken och ta till oss allt som händer utanför fönstren på bussen.
Vi reser oftast längs motorvägen men när vi bestämmer oss för att ta en liten paus så hamnar vi på en stenbro över en ett vattendrag och vår fotograf anti tog följande kort:"Welcome to Moscow 5aug" (vi har sovit en natt på vägen så datumet stämmer). står det på en skylt och vi njuter verkligen av att vara framme på etappmålet, vi turistar rätt rejält i Moskva  Vi besöker givetvis Kreml och går på guidad tur där de äldsta delarna är från 1400-talet och inser att vi kommer vara spränglärda när vi återvänder från denna resa.
Eftersom vi även är rätt finkulturella så besöker vi även det eminenta konstmuseet Tretjkakovgalleriet med sina vackra målningar av bl.a. Repin.
Efter detta äter vi en god Borsjtj på en äkta rysk restaurang, efter detta åker vi med bussen till Röda Torget
Röda Torget.

På Röda torget plockar vi fram tältet och Paddan och Deve sätter omedelbart igång och bankar ner tältpinnarna mellan gatstenarna medan vi övriga tar fram sovsäckarna och liggunderlagen. Vi lägger oss framåt tie på kvällen men redan 22.30 vaknar vi av att någon gapar utanför tältet. Då FH sömndrucken tittar ut ser det ut såhär på hela torget:Det var då vi insåg att vi valt en dum plats att campa på, men BB vägrade inse detta i sin campingiver och trots att vi fick sova i sängar på en miltärförläggning istället vägrade BB köpa det och la sig utomhus istället.... Men på natten släpptes vi och tog in på hotell istället dock fick vi lova att lämna Moskva redan morgonen efter vilket vi ändå tänkt göra.
Imorgon är det ju en ny etapp.

Berts dagbok!

Okej, vi är mer medvetna än några andra att boken med just titeln "Berts Dagbok" kom redan 1987 men detta är en serie och de flesta böckerna kom under världens bästa årtionde, 90-talet. Därför får de böckerna en given plats här i vår älskade 90-tals kategori.
ALLA, och då menar vi verkligen ALLA, läste Bertböckerna. Iaf alla kidsen. Vi har sedan dock möts av fasansfulla rapporter om att den första boken som dock kom på 80-talet gjorts om på framsidan, såhär ska den se ut:Men som sagt resten av serien kom på 90-talet och det är en unik period i våra liv.
Varje ny tjej den gode Bert träffade skrev han såhär om "XXXX (tjejens namn) är det vackraste namn som finns, det tyckte jag inte förut men nu tycker jag det".
En annan klassiker ur bokserien är följande replikskifte mellan Bert och hans tokreligiösa mormor.

-Det skulle änglarna göra (eller liknande, vi minns inte riktigt)
-Blåvitt alltså, skojade jag.
-Det här har inget med Konsum att göra! Svarade Mormor.

Allsvenskan omgång 18.

Eftersom Andra Halvan är så desperat efter att slippa blogga så han t.o.m. drar på semester så får jag kommentera själv denna omgång...

I den sjuttonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 128möjliga)

Antal rätt resultat: 11
Antal rätt tecken: 50

OMGÅNG 18!!!

BK Häcken-Gais
Tips: 2-0
Kommentar: Häcken har som alla vet inte förlorat sedan i Maj och har visat att man är ett lag för regionen strax under top-5 i allsvenskan. Gais spelar oftast rätt hyggligt men vad hjälper det när man inte tar poäng? På Rambergsvallen är Häcken ett oerhört starkt lag och Gais bör inte ha något att hämta här de heller.

Aik Soina-IF Brommapojkarna
TIps: 2-0
Kommentar: Aik hänger med strax under de allra bästa som en darkhorse, BP är inte dåliga men här ska man normalt sett inte ha något att hämta. Dessutom tar verkligen BP poäng i de matcher som är viktigast i "Övre bottenstriden" så man lär inte gråta blod över en förlust här...

Trelleborg FF-Malmö FF
Tips: 1-0
Kommentar: MFF kan inte göra mål... TFF överträffar sig själv med tanke på alla skador men här är man helt enkelt bättre. Ska vi gissa att ropen på Roland Nilssons avgång inte minskar i styrka efter denna match?

Örgryte IS-IFK Göteborg
Tips: 1-1.
Kommentar: Öis har börjat repa lite mod och borde självklart vunnit igår medan blåvitt får sin sedvanliga "europaspelsbaksmälla" när man lirar i europa med sämre resultat. För blåvitt är det ju europaspel som gäller, nu tar det med största sannolikhet slut på torsdag och då får man svårt att repa nytt mod här.

Djurgårdens IF-Hammarby IF
Tips: 0-1
Kommentar: Det kommer stå skrivet ÅNGEST över hela Solna denna dag... Bajen är dock det bättre fotbollslaget, jag kan förövrigt inte förstå varför folk skriker om DIFs dåliga säsong, ifjol blev de 12a och inte har den en direkt bättre trupp iår....Bajen visade bra spel mot Hif igår.

IF Elfsborg-Gefle IF
Tips: 1-1.
Kommentar: Innan AH vid hemkomst börjar vråla om tips som gynnar blåvitt, så är det så att Gefle är ellos boogeyteam sedan många år och Elfsborg har en tuff match mot Braga i benen här, skrälläge igen.

Halmstad BK-Kalmar FF
Tips: 1-3
Kommentar: Kalmar är tillbaka på guldarenan och lär ta tre poäng i guldjakten här....

Helsingborgs IF-Örebro SK
Tips: 2-0
Kommentar: HIF på Olympia är ingen lättknäckt nöt, enda orosmolnet är hur laget påverkas av matchen i Sarajevo på torsdagen?

Resan-Etapp 3!

Bussen rullade från Norrköping 09:00 imorse för färd mot det sista avvinkningsstället, Göteborg. En rätt kort tripp blir det idag i det regniga Sverige, endast 31,1mil ska resas idag och det beräknas ta endast 3timmar och 28minuter.

Vi lämnade Norrköping som sagt och vi hade en lite sur Ida i bussen, hon trodde nämligen vi glömde fira henne när hon fyllde år igår men vi lurades bara och firar nu istället. På en rastplats strax utanför Norrköping har vi sedan tidigare fixat en del med våra sponsorer så det är framdukat ett rejält festområde där vår kära Kramforsdam ska firas. Otroligt förvånad såg hon ut när bussen rullar mot rastplatsen och det längs vägen står stillastående bilar där alla vinkar och jublar för att fira henne på hennes 24-årsdag. FH som alltid drar samma skämt när nån fyller år (fast ändrar siffrorna) säger "Höhö, nu är du närmare 48 än 0" får en arg blick men sedan är allt glatt igen.
Väl framme på rastplatsen kastar sig Anti och Paddan i bollhavet medan Glenn går mot buffébordet och äter....
AH tycker det mesta är odjupt och BB dansar congadans med den f.d. gällivarebon medan Deve spelar "Ja må hon leva" på gitarren. Livat värre således.
Festen fortsätter ett par tre timmar innan vi måste fortsätta vår resa genom landet och rullar vidare ner mot Göteborg.

Vi var ju tvungna att spela skivan nedan på festen förövrigt:Nåväl, vi rullar in mot Götet som hälsar oss välkomna med regn.
Då alla redan varit runt i Götet på semester sker inte så mycket här, halvorna guidar gänget runt i staden med en avslutande brakmiddag på Lasse på Heden där även ett gigantiskt pressuppbåd samlats. Det har kommit till allmänhetens kännedom vilken resa vi har påbörjat och intresset är gigantiskt stort för det hela, vi planerar att publicera intervjun med FH som är samordnare av resan så fort den kommit ut i alla tidningar.
Kvällen börjar nalkas och vi har som avslutning i Sverige valt att bo på Grand Hotel Opera. Senare under resan blir det ju inte så fint boende....
Vi somnar skönt in och laddar för det som resan verkligen är känd för, vägen ut i europa! Imorgon är det början på en lång etapp.

Voxpop

Vi var på 90-talet lika musikintresserade som vi är nu och tittade på de musikprogram som erbjöds, tyvärr fanns det inte så många program med musik vi verkligen gillade skarpt då så vi fick se program som Voxpop. Voxpop är på något sätt 90-talet i ett nötskal, precis som de flesta inlägg i denna kategori.
Idag går vi faktiskt ifrån traditionen med en video, därför att Voxpop är synonymt med två programledare för oss, Henrik Jonsson och Josefin Sundström men då Sundström bara ledde programmet ett halvår på 90-talet (hösten 99) så utesluts hon här.


En resa bakåt i tiden

En dag som har passerat kommer aldrig tillbaka. Bygger man däremot upp en tidsepok med icke-levande "föremål" så finns det dock ett litet kryphål. Ett kryphål som tillåter en att resa bakåt i tiden! Det är exakt enligt denna premiss många muséer runt om i världen är uppbyggda. De visar upp föremål från olika tidsperioder och ger besökaren en chans att uppleva, se och känna hur det var under den aktuella tidsperioden. Men det är dock inte några museum jag främst tänker på när jag skriver detta inlägg. Under den gångna helgen arrangerades nämligen 44-årsracet på Linköpings Motorstadion. En mycket trevlig tradition där publiken erbjuds att se på flera olika klasser av roadracing, motocross, speedway och sidovagnsrace (inom de tre nämnda kategorierna).

Min far har sedan många år varit en trogen besökare till detta arrangemang, och i år passade även jag på att följa med. Såhär en dryg dag efteråt kan jag inte påstå att jag ångrar att jag hängde med. Faktum är att det var riktigt kul. Det fanns hur mycket som helst att se, oavsett vilket håll man vände blicken åt var det alltid något race man kunde kolla på, och bortsett från alla tävlingar fanns det även en del "butikstält" man kunde besöka. Tävlingarna i sig var jag faktiskt ganska imponerad över. På förhand trodde jag att det skulle vara ganska avslaget men faktum är att det, trots att många kombatanter hade sina bästa år bakom sig, var ganska tuffa tuffa dueller. Naturligtvis var de unga killarna hetast, men även de äldsta gubbarna kämpade på beundransvärt bra! Exempelvis körde 90-årige Olle Åhnström speedway, och han gjorde det minst sagt med bravur då han vann sitt heat före betydligt yngre förare!

Att se alla gamla gubbar utmana den yngre generationen var en trevlig upplevelse som jag tror fick de flesta besökarna att minnas det som varit. Alla som var där levde inte i nuet, de reste istället bakåt i tiden och njöt av livet i det förflutna. Och så även jag.

Självklart blev det också en hel del bilder!
KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA!!!

Grand Prix för kultförare

Igår var det GP i speedway i Daugavpils. En ganska tråkig tillställning där det enda spektakulära var Bjerres andraplats och att Crump inte kom på pallen.
Snackade med FH innan och han beklagade sig att det inte finns nån att hålla på längre och att Kung Rafal därför borde få vara med. Då sade jag att det borde finnas ett GP för bara kultförare. Då väntade jag mig repliken "blogga om det" men den kom aldrig. Men det skiter jag i utan jag bloggar om det iallafall.

Här har ni förarna i Andra Halvans kult-GP, ingen rangordning. Det är förare jag själv har sett:

1. Kim Jansson
2. Joonas Kylmäkorpi
3. Kenneth Nyström
4. Rafal Dobrucki
5. Jacek Krzyzaniak
6. Jens-Henry Nielsen
7. Shane Parker
8. Peter Karlsson
9. Brian Karger
10. Daniel Nermark
11. Jan Andersson
12. Håkan Antonsson
13. Pawel Hlib
14. Tommy Berglund
15. Jonathan Forsgren
Wild Card, en kultgubbe som aldrig kört för Kaparna: Andy Smith

Svårt att välja ut bara 15 faktiskt. Finns många goa som egentligen skulle kunna komma med. Renat Gafurov, Denis Gizatulin, Roman Chromik, Ryan Sullivan, Michael Berntsson, Norvy Brandin, Christer Ljungaeus, Bohumil Brhel, Per Wiklander, Robert Friman, Tomas Aronsson, Carl-Fredrik Andersson mfl mfl. Många nämnda ingen glömd. Men ska man ha en GP-lista får det bli den ovan.

Atomic Swing.

Atomic Swing är så mycket 90-tal det kan bli, gruppen bildades 1992 och upplöstes 1997... Men alla svenskar kan fortfarande nynna på låten nedan "Stone me into the groove". Nittietalsplågor var så mycket starkare än sommarplågorna idag ty då fanns det så mycket färre kanaler på radion och tvn att alla helt enkelt utsattes för låtarna konstant.

Resan-Etapp 2

Vi lämnade Kramfors vid 09:00 imorse efter en mycket stadig frukost på hotellet och minibussen rullar nu mot nästa avvinkningsanhalt, Norrköping. Dagens etapp är 62,9mil lång och beräknas ta 7timmar och 13minuter i ren restid.

Nåväl, vi packade väl aldrig upp ordentligt denna första natt på resan för det tar en bra stund att stuva in allt i bussen igen dessutom ansåg Paddan klok som han faktiskt kan vara ibland att "Öhh,folket, ska vi inte ge fan i att ta ut tältet och de grejerna ur bussen när vi ska sova på hotellet?" Efter att ha försökt övertyga främst FH om att man inte behöver tält på hotellrum så lämnade gruppen det i bussen.
Vi rullar nu genom ett mycket vackert Sverige, vi vet också att det kommer dröja bra länge innan vi igen stannar på våra hemorter så vi tar verkligen tillfället i akt att vinka adjö.
Idag och imorgon har damerna valt att dela på tiden som chaffis och den andra sitter shotgun, just spelas det hårdrock så då kan ni ju fundera över vem som kör och vem som sitter shotgun. Idag är förövrigt Glenn och AH barnvakter åt Anti.
FH och Deve sitter och diskuterar varför Lundell egentligen valde att exprimentera som han gjorde på Fanzine och Slugger plattorna.
BB har en egen show i bussens exakta mitt där han lovat sig själv att spela tetris på sitt gameboy minst två timmar varje dag hela resan.
Vi har nu kommit längre ner i landet och det är dags för en liten rast, vi stannade innan och köpte lite lunch som vi nu tänkt äta, tyvärr regnar det ju men då är följande rastplats perfekt:


Tak över oss mao.

Vi rullar sedan några timmar till innan vi äter middag några mil utanför Norrköping för att vara alerta när många tusen av befolkningen i Norrköping gett sig ut på gatorna för att hälsa oss välkomna, det är inte utan att man undrar hur det ser ut när vi kommer hem om några år.
Vi tar oss i "Peking" och för er som undrar över det namnet ger vi faktan här:

Norrköping kallas ibland för Peking pga att Sven Hedin, känd forskningsresande, under en föreläsning på gamla läroverket i Norrköping under 1910-talet pratade om sina resor i Kina. Han nämnde då att "Peking respektive Nanking betyder Norra respektive Södra Staden, ungefär som Norrköping och Söderköping". Det tog några läroverkspojkar fasta på och döpte Norrköping till Peking.

Vi tar in på Best Western och somnar gott... Imorgon är det ju en ny etapp.

Friends in need.

Året var 1999, vi i gbgdelen av IK gick på gymnasiet och ingen finanskris fanns. Vi visste inte vad vi saknade i våra liv, men då är det tur att Dr.Alban finns. Han visste vad vi saknade, han visste vilken viktig pusselbit i våra liv som saknades.
Givetviis var det en sommarlåt med Tandläkarn själv, Tomas Brolin, Björn Borg och Mattias Frisk. Det var vad vi alla saknat i våra liv.
Nedan visas denna eminenta låt: Tack Dr.Alban för denna låt, tusen tack. Förresten kolla in Brolins magnifika dans i limon!!!
*

ja,detta är en ironisk text....men 90-tal är ju tydligen ironinstideålder så....

Resan-Etapp 1.

En vansinnig BorisBorissa sägs inte vilja följa resan men den startar ändå, och eftersom vi på IK värnar om våra trogna läsare så bjuder vi på en överraskning (eller ja,det beror på hur man ser det) BB följer med! Detta p.g.a. att magikern varit totalt okontaktbar det senaste och därför missat avfärden. Extremt fjäskigt för att inte BB ska sluta läsa IK efter resan antar de flesta och ni tror helt rätt!!

Vi kan ju också säga att resan kommer inte följas i realtid utan vi bloggar om etapperna redan innan de tillrättalagts, så vi är kanske klara med resan här innan vi är hemma rent datummässigt.

Vi får rätta oss själva lite grann från igår ty restiden lär ändras. Vi kör ju bara olika etapper 566 stycken för att vara exakta och vissa tar ju mer än två dygn i ren körtid så hur länge vi blir borta är, trots informationen igår inte klart, men helt klart får ni räkna med ett par år, räkna med tre år för att vara på den säkra sidan, man vet ju aldrig vad som händer.
Vi reser alltså ut idag och återkommer när vi återkommer.

Första etappen startar alltså nu och går från startorten Gällivare till Kramfors.
En nätt liten tripp på 69,7mil. Ren restid är 8timmar och 46minuter.

Vi startar klockan 09:00 och rullar iväg.
Alla är glada och har väl enormt svårt att greppa att vi har över 116 tusen mil att åka innan vi är hemma för gott igen.
Anti berättar stolt att han bara packat ner ett par kalsonger där han sitter längst bak i sin bilbarnstol, BB och damerna sitter i mitten och sjunger " Kalle Kamel har 988192781233214 pucklar" och lovar att sjunga samma sång HELA resan, något som får FH och Paddan längst bak (de har fått första passet att passa anti) att svära något om att de ångrar att de åkte med redan när bussen lämnar den tusentals stora avskedskommitén bakom sig.
Deve styr bussen med van hand, AH och Glenn sitter bredvid och diskuterar obskyra hårdrocksbasister från 1973s undergroundscen i Belgien....
Efter ett par timmar stannar vi vid en liten pittoresk sjö för pissepaus (eller "byta blöja" rast som anti säger).

 Här sitter Deve och fröken I och äter lite medhavd frukost, det är ju enda gången vi har medhavda grejer med oss faktiskt så vi kom sedan allihop dit och njöt, förresten kan ni försöka knö ihop er nie pers vid ett sådant här bord... det är en bedrift.
Vi rullar vidare och efter ytterligare en paus där vi stannade och åt, givetvis på en obskyrt dyr rasta., så närmade vi oss Kramfors som är den första dagens etappmål.
FH vrålar om att de är i närheten av platsen för de legendariska Ådalsskotten medan anti (han är smart för att vara fyra år) vrålar att Kramfors tydligen är känt för att Dolph Lundgren har anknytning till orten. Vi tvivlade starkt på det men wikipedia ger honom rätt:

Några personer med anknytning till Kramfors är: ishockeyspelaren Magnus Wernblom, författaren Birger Norman, dragspelaren Karl Grönstedt som skrev "Månsken över Ångermanälven", konstnären Thage Nordholm, serietecknaren Mats Jonsson och skådespelaren Dolph Lundgren.

Lätt förbannade över att Ida inte nämns bland Kramfors kändisar njuter BB av att han kommit fram efter nära nio timmar i en minibuss, vi intar Hotell Kramm i centrala Kramfors och hela Idas armé av bekanta står utanför och hälsar oss välkomna. Hotellet njuter av uppmärksamheten och vi själva äter en god middag innan vi till slut kryper till kojs.
Imorgon väntar ju en ny etapp....

RSS 2.0