Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Samla Mammas Manna - Dundrets fröjder

NEJ!

Alla kommer idag här på bloggåsfären ha GOTT NYTT ÅR hälsningar, det skiter IK I!!!!

Kinesiska Tapei! (Taiwan)


Bild från en match i landet, obeservera dels de något nergångna läktarna, målburen där färgen flagnar samt de två tjejerna som utgör publik i målet bortom det mål som används...


Nationalarenan!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Hepstars - Lilla Sofi

Bahamas!


Bahamas U17-landslag!

Thomas Robinson Stadium in NassauThomas Robinson Stadion, bild från www.worldstadiums.com

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Thomas Wiehe - Landet som inte finns

St Lucia!ST lucias os-landslag!!

Inte dagblogg, kvällsblogg!

Idag har, FH ,köpt en tv och en digitalkamera.
That's all.

Jo,FH vet att detta är ett totalt meningslöst inlägg, men FH kände för att dels leka meningslös bloggare och skriva vad man gör på dagarna och dels kände FH en stark längtan efter att få skriva om sig själv i tredje person!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dom Dummaste - Huset e fullt med syra

Mauritius!

Quartier Militaire Stadium
En mycket fin arena....


Jerry Lewis!


Kambodja!

Kids playing football in the median strip


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Arch Enemy - Revolution begins

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Calle Jularbo - Fröjd på vischan

Hitta "hem"

Jag skulle inte hävda att jag är en musikkännare vad det beträffar det rent tekniska, jag har ingen aning om hur olika noter ser ut, det ser ut som krumelurer allihop i mitt tycke.

Dock kan jag säga att jag oftast direkt när jag hör någon ny artist, en ny låt eller så kan säga om den kommer bli en dagslända, leva en sommar, bli stor i vissa mer intima kretsar, eller bli en rejäl hit.
Därmed inte sagt att jag kan säga exakt vilken musik som är "bra" ty vad som är "bra" är väldgt olika, beroende på vilken smak man har. Jag ser ju bara vilka musiksmaker vi har bland oss här på IK:

AH lyssnar mest på musik inte en enda människa förutom ett ytterst fåtal i världen egentligen ser någon som helst kvalité i, men gillar det mao är det bra i hans öron.
Anti lyssnar mycket på schlageer och dansband och den sortens musik, till skillnad från de flesta andra som ser sådan musik som bra, står dock anti för sin åsikt om sin kärlek till den musik. Visst vi andra kan glana på melodifestivalen ibland, men vi hittar aldrig låtar som får oss exalterade på samma sätt som de låtarna gör med Anti.
Sedan har vi mig och Deve, jag skulle hävda att vi har den mest likartade musiksmaken av oss frekventa bloggare på IK. Vi har Bruce Springsteen, Lundell, Dylan och Eldkvarn som en del av våra gudar, nu vet jag inte vad Deve anser men jag tror nog han gillar iaf delar av Winnerbäcks och Andersson Wijs arkiv med.
Vad paddan gillar vete sjutton.
Proggen ligger som ett täcke över oss alla även om paddan säkerligen dislikes that.

Personligen har jag på tok för många cdskivor,upp mot tusen olika, och där samsas skivor från 9årsålder som Niklas Strömstedt med senare artister som Navid Modiri och många många fler. Där samsas Cornelis fenomenala verk med ac/dc, där samsas Mozart med just d, där samsas Beethovens sjunde symfoni med Wilmer X med teknikens under.

På datorn är det senaste som kommit dit THe Sundays och lite mer Antony &The Johnstons, i samma lista ligger förövrigt ac/dc. Musiksmaken är bred  och jag tror att alla som gillar musik skulle hitta något i mitt cdarkiv.
Nu har jag inte alla dessa cds för andras skull, jag menar jag går inte och köper Lundells "Under Vulkanen" för tusen spänn för att nån annan ska kunna imponeras, jag köper det för att jag själv gillar det och vill ha det.
Lundell är tveklöst min store husgud och där finns i praktiken allt han släppt hemma och allt har sin klarast lysande "stjärnglans" på varje platta finns alltid några spår som är bättre än allt annat, och jag anser att varje lundellspår oavsett hur bra just det spåret är kontra hans övriga digra produktion slår varenda dance/hiphop/rnb/bubas dödsmetal låt varje dag i veckan.

Jag ser i detta nu skivor från Isolation years, Jackson Brown, Badly Drawn Boy, Kamraterna (nej inte blåvitt) och Ani Difranco ligga i hyllan, det är början på en ny ordning av alla skivor man har, men jag kommer aldrig igång på allvar, det är för många skivor helt enkelt. Men jag gillar allihop på något sätt, alla har en historia, en del om än en liten sådan av mitt liv var varje skiva viktig. Även om man inte lyssnat på vissa på 15år.

Jag ser Dylans "Bob Dylan" hans debutplatta och jag ser "Träd,Gräs och Stenar". Skulle jag vända mig om och titta i den tredje bokhyllan med skivor skulle jag se Bruces briljanta "Greeting from Ashbury park", skulle se Cornlis "Dagsedlar åt kapitalismen". Bläddrar jag lite i spelningslistan på datorn, förbi absolut christmas, så finner jag "Knutna Nävar" med briljanta låtar som "Strejken på Arendal" osv.
Någonstans står "Black Album" med Metallica, någonstans står Sven-Ingvars plattor,
Ibland strömmar "Miss li" ur högtalarna, ibland blir man smått galen av Hellströms energi, ibland hänförd av Taubes visor.

Jag har våndats på Helloweens gig, jag har sett Johnny Winter efter hans glansdagar, jag har hört "it's a heartace" live och sett Bonnie knäcka Carola när de avlöst varandra under en soundcheck, jag har hysterin kring The Ark runt 2000, jag har överlycklig vrålat med i "Bobby Viking" av Magnus Uggla.
Jag har vrålat under "holy diver" med Dio på ett 200gradit Trädgårn, jag har hört Lemmy säga "We are Motörhead, we play rock'n' roll" i Scandinavium. Jag har njutit av när Dylan sket i extranumren på Scandinavium för att största delen av publiken var kostymnissar som inte kan det här med konsert.

Jag minns den hysteriska konserten, hans tveklöst bästa genom alla tider, när alla hämningar släppte, när Räisinen hjulade in till extranumren trots 40gradig feber, när Hellström fick Lisebergshallen att vibrera, det var nog 2003 (alt nåt år innan, finns en dvd därifrån iaf). Allt släppte, t.o.m. vi som personal fick fnatt under konserten.
Jag har sett Dileva få 50tusen på liseberg att go banans 1999, jag har hört Nationalteatern sjunga "bängen trålar", jag har sett Antis idol Mel C få fjortisar att bli svimfärdiga under en okejdag, jag har guidat Mats Paulsson från att han varit nära att gå in i skötrummet till sin loge.

Jag har sett Björn Rosenström med sin kanske inte direkt djupa musik få studenter på Lerums Torg att ta sig ett järn till, jag har hört trubadurer, jag har sett Bruce få himlen att lysa klarare med sin "waitin on a sunny day" på ett knökat Ullevi.

MEN, trots allt ovanstående och trots att jag bara nämnt lite grann ovan av allt musikaliskt man upplevt så är det i Lundells musik jag hittar hem. Jag känner att jag kan lämna det hela både hans skivor, böcker, konst och filmer i månader och lyssna på massa annat, det andra är riktigt bra det med oftast, men det saknas alltid något, det är inte den där känslan av att vara "hemma".
Så sätter man sig då och trycker igång "tre bröder" med Uffe och huxflux är man hemma, helt plötsligt faller alla bitar på plats igen, att det är SÅ det ska låta, så texterna ska vara skrivna osv. Det är som sagt inte det att jag inte gillar den musiken som fått vara stand in under tiden jag vart hemifrån, men med Lundell i lurarna och med hans böcker i handen så är det hemma.
Det är så det ska låta, så det ska skrivas, så det ska se ut, det är där jag känner mig mest hemma.

Jag har sett Uffe, väldigt få gånger, gentemot många andra, men det har blivit 15-20gånger iaf.
Och detta allt tack vare att min äldste brorsa i mitten av 90-talet kom hem med en platta, "Kär och Galen" en platta jag "lånade" ganska direkt och redan då fann något stort där. Sedan har intresset och lyckan vid varje ny platta och bok bara ökat.

Jag gillar det mesta inom musiken, det finns nästan alltid stycken som är bra, men det är bra hos Lundell jag hittar HEM!!

Första Halvan.

Ulf Lundell.

Guinea-Bissau!


Nej,planen är inte Ullevis efter monstertrucksgalan även om man kan tro det...

OCh en något bättre plan, nationalarenan!


Belize!


Visst tjänar spelarna idag enorma summor, men de flesta börjar ändå för att det,precis som på bilden här, är en lek. Att det sedan blir allvar är en annan femma...


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


KSMB - Klockan 8

MERA JUL!

 
Först Paddans två största idoler på en gång.Sen lite mera Nissebandet!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jussi Björling - O helga natt

Nepal!Kanske den rent bildmässiga bästa bilden såhär långt i "fotboll jorden runt"?!


Nationalarenan!

GOD JUL!!!! FH önskar alla en trevlig julhelg!!

Först och främst är det roligt att Andra Halvan fortsatte med våra youtubeklipp, det roliga är att exakt samma klipp kommit upp bara dagar innan, varvdi vår bloggcoach ringde mig och frågade vad han sysslade med...

(haha, trodde ni verkligen vi fjollat till oss och skaffat en sån lallare? jaja, det är illa ställt...)

Nåja, här följer min julhälsning!!! (och herrn blir till sig av jullycka...)
Förövrigt är jag fullt medveten om att det finns en för oss män bättre version på youtube men jag orkade inte logga in där....

God Jul önskar Andra Halvan

med ännu ett youtubeklipp. Ytterligare svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen förresten, men det ingår inte där.

NJUT OCH GOD JUL!

Jag såg Andra Halvan(buba) kyssa tomten!!!

Jag såg buba kyssa tomten jag
Tänk om våran Deve kommit då?
Jag hade gömt mig i en vrå
För att titta lite på
Ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få

Och då fick buba deves klapp och kyss
Sedan sa han, "Åh, vad du är bra!''
Nej ingen ser att det är du
Men jag såg att det var
Tomten buba kysste i går kväll

Jag såg buba kyssa tomten jag
Tänk om våran Deve kommit då?
Jag hade gömt mig i en vrå
För att titta lite på
Ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få

Och då fick tomten Bubas klapp och kyss
Sedan sa han, "Åh, vad du är bra!''
Nej ingen ser att det är du
Men jag såg att det var
Tomten Buba kysste i går kväll

Nej ingen ser att det är du
Men jag såg att det var
Tomten Buba kysste i går kväll

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sportlov - Snöbollskrieg

Även i jul regerar Lundell!!


Brittiska Jungfru Öarna!

FIFAbvi20080330_155550A_1_.JPG
Landslaget!!!!

Årtusendets bästa outfit oavsett blogg!!!!!!!!

Anti presenterar här 2008 års outfit. NJUT!

Röd t-shirt (okänt märke och ursprung)
image239

Svarta "mjukisbyxor" (okänt märke och ursprung, men troligtvis är de ej från Sverige)
image240

Gråa strumpor med text (okänt märke och ursprung)
image241

Resultat:
image242

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestvalen


Anders F Rönnblom - Det är inte snön som faller

Inget youtubeklipp!

Precis detta är ett inlägg helt utan youtubeklipp, anledningen att till jag, FH fått använda massa klipp är att övriga på bloggen bloggar åt helveete för dåligt!!!!

Är du lönsam lille vän?The christmas song!


Dominikanska Republiken!


Såhär kan det se ut när man lirar fotboll, man kan ha det sämre på dagarna....Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Docenterna - Varma öl och kalla element

DAGSBLOGGEN IS BACK!

FH funderar idag över....

Hur bubas pepparkakor ser ut? Jo, smaken med men den brukar alltid var god.

Om Johan "Magikern" Gyllensten är nära släkting med ledamoten i Svenska Akademin med samma efternamn?

Vad sjutton vi ska ta oss till nu när IKs andlige ledare, vår ledstjärna, vår hårt dyrkade vägvisare Horace Engdahl stiger ner från tronen i Svenska Akademin från ständig sekreterare till vanlig ledamot?

Varför boxare har tandskydd när de får smällar på käften med en kraft av många hundra kilo? Är inte det en sorts ironi nånstans i det? Att man skyddar tänderna men hjärnan är skitsamma?

Varför alla, utom domarna såg att Holyfield egentligen borde vunnit igår, lever verkligen "ingen jänkare vinner en titelmatch i europa" kvar än i våra dagar?

IK-kören presenterar: FROSTY THE SNOWMAN feat. NAT KING COLE!


Samoa!
Återigen blidkar vi våra feministläsare (HEJ ANTI!!!) genom en bild på damfotboll....

IK:s RIMSTUGA!!!

IK är vänliga själar och hjälper er alla därute med era julklappsrim!!!

Du är som tur är inget borgaras här får du lite senapsgas

God jul Krister, här får du ett paket ister.


Till Ronny här får du din efterlängtade Ponny


Till Deve här får du din 50tumsteve


God jul Ante här var din vänstra vante


Till Annelie här får du din lie


Jadu, vad ska vi ge till Padu?


Till Ida, här får du ett gåvobrev från Sida


God jul Peji, du ska resa till Pompeji


God jul Ankan, häri ligger plankan


Till Johan, här får du ett helt års läsning att ha på toan


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Crimson Moonlight - The advent of the grim hour

Nu är det jul här på vår bloggen, deve är full tjalalala


Bangladesh!


Vi kanske gnäller på att hamna bakom målen på bortaläktarn på malmö Stadion men detta är nog värre...


Nationalarenan!

Champions League åttondelsfinaler.

Chelsea-Juventus
Tips: Chelsea vidare

Villarreal-Panathinaikos
Tips: Villarreal vidare

Sporting-B.Munchen
Tips: B.Munchen vidare

A.Madrid-Porto
Tips: A.madrid vidare

Lyon-Barcelona
Tips: Barcelona vidare

R.Madrid-Liverpool
Tips: Liverpool vidare

Arsenal-Roma
Tips: Arsenal vidare

Inter-Man.Utd
Tips: Man.Utd vidare

Uefacupens 1/16 och 1/8 finaler.

1/16-finaler.

Paris SG-Wolfsburg
Tips: PSG vidare.

Fc Köpenhamn-Man.City
Tips: Man.City vidare.

Nijemegen-Hamburg SV
Tips: HSV vidare

Sampdoria-Metalist
Tips: Sampdoria vidare.

Braga-ST.Liege
Tips: Braga vidare

A.Villa-CSKA Moskva
Tips: Aston Villa vidare

L.Poznan-Udinese
Tips:Udinese vidare

Olympiakos-St Etienne
Tips: ST Etinne vidare

Fiorentina-Ajax
Tips: Fiorentina vidare

Ålborg-Deportivo La Coruna
Tips: Deportiva vidare

W.Bremen-Milan
Tips: Milan vidare

Bordeaux-Galatsaray
Tips: Galatasaray vidare

D.Kiev-Valencia
Tips: Valencia vidare

Zenit-Stuttgart
Tips: Zenit vidare

Marseille-Twente
Tips. Marseille vidare

S.Donetsk-Tottenham.
Tips: Tottenham vidare

ÅTTONDELSFINALER (ja,buba vem som möter vem är redan lottat)

Milan-St Etienne
Tips: Milan vidare

Aston Villa-Tottenham
Tips: Aston Villa vidare

Udinese-Zenit
Tips: Zenit vidare

Paris SG-Braga
Tips: Paris SG vidare

Valencia-Sampdoria
Tips: Valencia vidare

Man.City-Deportivo La Coruna
Tips: Deportivo La Coruna

Marseille-Fiorentina
Tips: Fiorentina vidare

Hamburg SV-Galatasaray
Tips: Hamburg SV vidare.

AH kommer eventuellt, troligen kommentera allt framåt morgonen...


Plats 41

Halmstad BK-IFK Göteborg 0-4, Allsvenskan 2006.

Det var en otroligt varm julidag när Glenn och jag (det lät som en barnbokstitel förövrigt...) åkte ner till Halmstad.

Som de supportrar vi är stannade vi givetvis i Varberg, slog ner ett tiotal pensionärer, krossade rutor i centrala stan och kastade flaskor och burkar på förbipasserande och gjorde närmande mot tjejer som inte var så pigga på det hela.
Väl i Halmstad så brände vi givetvis av fyrverkier mitt i stan och skrämde slag på alla i närheten innan vi sedan gick till Örjans Vall där vi förstörde allt som gick.

Eller så tror ni inte på ovanstående stycke som är sm hämtat från ab eller gp....utan tror på verkligheten som är beskriven nedan.

Vi drog iväg mot Halmstad vid tio, och åkte direkt ner, för vi var ju bara på plats 6,5timme innan avspark då. Vi insåg att Halmstad är en OTROLIGT död stad en söndag även om det är mitt i sommaren. Vi hittade mcdonalds som är varje sann supporters räddning på resor. Sedan fick man köpa glass, sitta/ligga i en park innan man begav sig till arenan.

På arenan stekte solen (innan på dan letade vi skugga konstant iaf, men här var det kört) och det var väl ungefär 40grader i solen. Vi hade en kräfta på räcket och det var ungefär lika varmt som på AH altan när solen ligger på mitt i sommaren. (nej,jag vet inte varför jag tar en liknelse bara tre läsare inklusvie halvorna å glenn förstår).
Nåja...

Matchen började och sicken match det blev, Hjalmar Jonsson av alla människor gjorde mål vilket gjorde att ramsan "vem fan är oscar wendt för vi har hjalmar jonsson" ekade för första,sista och enda gången...
Vi vann med 4-0 på den arena där vi alltid haft så ofattbart svårt innan och allt var frid och fröjd.
Glenn la märkte till att hbks målvakt cyklade till matchen, eller reservmålis dådå....

Sedan åkte vi, glenns första bortaresa var gjord och vi hängde med i toppen....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Attentat - Tvärs över tiden

Snart är det jul här på vår blogg nananana....

IK firar, precis som alla andra jul, och vi tänker bjuda in er kära läsare på vårt julfirande!!
Vi börjar idag och denna kategorin kommer sedan alltmer fyllas på ju närmare jul vi kommer.

Det kommer bjudas på MYCKET julmusik, först ut är följande briljanta julsånger!!


Brunei!


 Nej, detta är inte landslaget...


Nationalarenan från en flygvinkel...

Och nej, Brunei är inte det lättaste landet att hitta bilder ifrån...

En kort en

Anti säger (23:19):

jag ÄR ronny OCH ragge


Roligt


Afghanistan!


Kidsen lirar.


Landslaget

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Snowstorm - Hon älskar snabbt

48% av Sveriges befolkning är idioter!!

Sätt plus på Reinfeldts tal till nationen Ställningen just nu:
5 plus (31.9 %)Alternativ ALT1
4 plus (5.5 %)Alternativ ALT2
3 plus (2.2 %)Alternativ ALT3
2 plus (3.1 %)Alternativ ALT4
1 plus (5.3 %)Alternativ ALT5
minus (52.0 %)Alternativ ALT6
 

Totalt har 9 079 500 personer röstat.
Omröstningen startade 2008-12-17 15:17


Ja, på annat sätt kan man inte tolka detta!! Skärp er folket!! Minus är det enda man kan ge skiten!!!

Nyshoppad!

Nää men hallå på er alla!

Det är bara sååååååå roligt dårå att få vara här igen, jag är såååååå trött bara!
Varför då tänker ni vänner. Jo, jag har varit å shoppat vet ni!

Jag var typ såååå trött dårå men så typ imorse dårå så ringde Frans och fråga mej om jag inte vill shoppa med honom med på bauhaus idag, jag bara "jaaaaaaa, shopping tackar man ju inte nej till".
Så vi åkte dit, det är typ min favoritplats på jorden när det gäller verktyg å sånt. Dessutom gillar jag deras logga.Men hallå¨? fel bild, hur tar man bort, ähh jag kan inte.... åhh nu får jag vänta till min bloggcoach Stelfan kommer!

Nåja, vi gick in och jag hittade en hel avdelning med, håll i er nu därute STICKSÅGAR, ni vet ju hur man blir då. en hel avdelning med STICKSÅGAR är ju vad alla drömmer om.
Jag hittade först en från bosch.men jag tyckte inte den var snygg så jag fortsatte, Frans stack iväg, han är mer intresserad av hammare dårå.
Sedan hittade jag den, ni vet när man letat i timmar efter något och så är den bara där, sticksågen med stort S!!

Makita sticksåg BJV180RF:Bäst i test enligt tidningen Land
Från Makita, visst är den bara sååååååååååå underbart vacker???? Endast 1299 på rea!!!

Jag var så glad att jag bara sprang fram till Frans sen när han kom tillbaka, han hade hittat fyra hammare, sicken spjuver han är!
Men så gick vi till kassan dårå, då säger Frans att han är hungrig, så vi tog lunch utanför på en otroligt fin restaurang, pölsemannen!

SEdan gick vi till skivaffären på andra sidan och Frans köpte en skitbra skiva! Kolla själva på det sanslöst vackra omslaget!!

thegayes

Sedan kom jag hem dårå och bloggar för er mina gullepluttar!!


Eder shoppingexpert!
Philip Dreiddelmann


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Pelle Almgren - Om och om igen

Idrottsgalan, ik informerar.

Så står det då att Annika Sörenstam inte kommer till idrottsgalan, fullständigt förståeligt anser IK,. Man ska väl ha en idrottsanknytning för att få komma på just en idrottsgala? Golf är ju bara en lång promenad!

Vi återger här en favorit i repris ur kategorin "idrotter man ej bör ödsla tid på".

Idag. Golf.

Arenan: Ett förstört miljölandskap möter oss. Det är konstigt, vi letar och letar men kan inte hitta några läktare eller några strålkastare. Dessutom är det så att man aldrig får stå still och luta sig mot ett räcka som man ska göra på idrott, nej här är det så oflott att man måste gå hur långt som helst. Det är ju ingen idrottsarena!
Dessutom är det någon idiot som slängt ut en massa sandlådor med ojämna mellanrum på det som skulle vara "banan". Dessutom var det livsfarliga vattenhål på vissa ställen, ingen säkerhet alls, både kvicksand och vattenhål! Vem tänker på barnens säkerhet egentligen? Är det bara vi på IK som är säkerhetsmedvetna?

Fans: Vi vrålade "HEJA SVENSKEN SKJUT SOM SATAN ÖVER BANAN NER I HÅLET KORS OCH TVÄRS MER BÄRS" sedan såg vi inget mer... Man fick tydligen inte heja på spelarna!!!! Sicken "idrott".
Vi lyckades dock smita in igen. Då såg vi att alla tystnade och sedan var det en stins som höll upp en skylt med texten "HÅLL KÄFT" varvid alla gjorde det. Sedan efter slaget vrålade alla "OOOOOOH" då kunde IK inte hålla sig längre utan sjöng "VARFÖR SJUNGER INTE NI?" mot motståndarfansen. Då åkte vi ut igen!

Denna gång lyckades vi inte komma in igen. Vad är det för idrott där man inte får heja på sin spelare? Dessutom undrar vi vart alla hardcorefans var, inga supporterbussar på parkeringen utan bara massa Ferraris etc. "Jävla överklassport" muttrade vi och gick därifrån.


Mat: Vart är fish&chipsen i idrottsvärlden? Inte här heller fanns det mat för män. Vi bjöds på snittar när vi kom, men för att bli mätt på det får man äta fyra tallrikar och det fick man inte sa dom. Vi frågade sedan vart kôrven var någonstans och fick svaret "Ni får ursäkta min bäste herre, men vi serverar ingen sådan föda här på denna bana. I klubbrestaurangen serveras dock bakad torskrygg sauté på marulkskinder, hummer, laxrom samt hummeraioli och brynt smör. Önskar ni något enklare så är dagens rätt timjanskryddat reninnanlår med kantarellpizza smaksatt med messmör och mandelpotatispuré. Hoppas något av det smakar" som en betjänt i pingvinkostym sa.
Eftersom vi är vanliga svenska män och inte något överklassfolk så hoppade vi över det.
Vi letade sedan efter öltältet men det fanns inte det heller, "Här dricker vi inte öl utan bara rödvin från 1254 på restaurangen" sa mannen i pingvinkostymen. Nu lämnade vi helt sonika stället.

Idrotten: Öhhh... "idrotten"? De slog en boll hur långt som helst och så såg man inget mer på en bra stund utan fick gå. Sedan upprepades den proceduren åtskilliga gånger. Det var ingen idrott, eller det var lika mycket idrott som att spela "tigers kycklingstuds" på datorn. Det enda som var lite idrott var att gå 20mil mellan varje slag men då vi är av uppfattningen att det är idrottarna som ska idrotta och inte vi i publiken så är detta ingen sport.

Totalt: Detta var ingenting för människor. Idrott ska vara tufft och hårt, detta var snobbigt och extremt segt...


Palestina!Barn i Palestina som lirar boll!


Landslaget!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Perikles - Var ska vi sova inatt

Brev.Du kan väl skriva ett brev
Det var så länge sen
Berätta hur du har det
Om du har längtat hem

Är det något du behöver?
Klarar du dig bra?
Är det någon som ser dig?
Som ser dig som jag?

Om någon nånsin
Gör dig illa
Säg bara till
Om någon slår dig (om någon slår dig)
Trampar på dig

Ibland så blir det fel
Sexton år och osårbar
Och Gud tittar bort
Det finns så mycket ändå

Om någon nånsin
Gör dig illa
Säg bara till
Om någon slår dig (om någon slår dig)
Spottar på dig

Du kan väl skriva ett brev
Det var så länge sen
Berätta hur du har det
Om du har längtat hem

Du kan väl skriva ett brev

De va la änna hemla skôj!!!

Från Masthuggskyrkan hörs musik. Kal till Åssbon:
-De e Mozart!
Åssbon eftertänksamt:
-Ja, känner änna igen de namnet.... E han från Majenna?

Lelle-Kal kommer hem efter första dagen i skolan.
Ada frågar:
-Hur va de då?
-Jag har nog sett mina bästa dagar.

De e la klart jag älskar dej Ada! Jag hade inte stått ut en sekund med dej om jag inte älskade dej!


Nicaragua!


Såhär kan det se ut när man lirar fotboll i Nicaragua!!

[nica5+105.jpg]
Taktikgenomgång!!

Färöarna!


Såhär otroligt vackert kan en fotbollsarena ligga!


Överlägset bästa gänget på Färöarna!!!!

Msn är bra


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Eddie Meduza - Bert Karlsson blues

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Risken Finns - Du känner väl mej

IKs bästa inlägg någon gång...

 

Plats 42.

SK HÖJDEN!!! Några år i början av 2000-talet!

SK Höjden är världens genom tiderna mest glammiga bandylag, Ruddalens hårda krigare och laget som bara gör snygga mål, laget som får enormt jubel när man reducerar till 1-11 och laget som har fans som anordnar tifon med bengaler och overhead på en träning.

image105
image106

Vi skallar och sparkar och super och slåss
så om du vill bråka så bråka med oss.
För Blossa är glöggen som värmer vår kropp
vi höjer vår termos och fyller vår kopp.
Vi är Höjden hooligans,
vi slåss med elegans.
Vi bjuder upp till knytnävsdans
för vi är Höjden hooligans.

Det finns ett lag med blå vita ränder
med blå vita ränder och med ballar utav stål
och vart vi oss i vida världen vänder
kan de höra vårat vrål
SKH - SKH
SKH - SKH
med blå vita ränder och med ballar utav stål

Djibouti


Gatufotboll i Djibouti!


Nationalarenan,bild från www.worldstadiums.com

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Meshuggah - Bleed

Trevlig lucia gott folk!

IK önskar alla trevliga och otrevliga läsare en Trevlig Lucia!!

Vi har vårt eget luciatåg!!

LUCIA-ANTI!


Tärna-Paddan!
(jo,det är en tärna)

Stjärngosse-Deve!

Tomte-Första Halvan!


Pepparkaksgubbe-Andra Halvan!


SANKTA LUCIA!!!!!!!!!!!!!

Bhutan!


observera publiken bakom mål, här snackar vi "knôkat"!!!


Ungdomsfotboll i Bhutan!!

Tahiti


Sådär kan det också se utt när det spelas landskamp.... Helt enkelt briljant!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Paradis-Oskar - Luffarvisan

stress

ttjena tjenda dagboken!

just nu är jag minst sagt stressad. klockan är redan över midnatt och om mindre än 6 timmar ska jag upp för ännu en hård arbetsdag... men innan jag ens får den stora äran att sova så ska jag plugga, dvs skriva på en uppsats som jag egentligen inte har motivation att skriva i dagsläget. och med tanke på hur trött jag är just nu blir inte heller stavningen den allra bästa! men i alla fall. det ska gå! innan jag lägger mig måste jag förövrigt även se på gårdagens (tors) avsnitt av julkalendern som jag inte har hunnit se på grund av brutal stress, utbrändhet och ett livligt msn-fönster. msn-fönster har en förmåga att dra tid likt en p-automat drar pengar ur ens plånbok. jag avslutar dagens lilla inlägg med ett lundellcitat:

JAG GÅR OCH FISKAR, EN CHANS ATT ANDAS IN, ANDAS UT!

Strippshow!

image281

SÅ SANT SOM DET ÄR SAGT!!!!

image288

SÅ NU VET NI KVINNS DÄRUTE HUR SVÅRT SJUKA VI KAN BLI AV SÅNT TRÅKIGT!!!

Dagens fråga

kommer duggregn av uttrycket "intet ett dugg" eller kommer uttrycket "inte ett dugg" av duggregn?


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Strindbergs - Kvasibarn

Tonga


Anti har gnällt på att det är för lite damfotboll i denna kategorin, det skyddar vi oss mot med att säga att en del av länderna vi presenterat inte ens haft ett damlag. Tonga däremot har ett och de spelar på bilden ovan.

Dominica.


Nationalarenan (ja,det är samma som på det felaktiga inlägget igår men nu med rätt land...)


Det där med dåliga gräsplaner gäller tydligen inte bara Ullevi i gbg....

Rättelse

Igår hade vi Dominikanske Republiken här, men det var fel ordning det, ibland översätter även språkvetarna på IK fel. Därför tar vi idag TVÅ länder i " fotboll jorden runt".
IK ber aldrig om ursäkt för fel vi begått utan detta är borgarpackets fel!!!

Snart är julen här, utan blommor och bär

Julen är bara två veckor bort och själv har man inte köpt några julklappar. Dock brukar jag alltid vara ute i sista sekunden med alla julklappar, men det är ingen som märker det. Alla tror att jag är ute i god tid för att jag hittar så bra klappar åt släkt o vänner. Kanske är detta en gåva...eller inte. Jag tror jag bara har tur. Här är några saker jag inte vill ha i paketen:

En halv strumpa som luktar tåsvett
En (nästan) uppäten pepparkaka
En möglig ost
En kamelmatta
En wunderbaum som luktar Aner
+ mycket annat


Återanvändning är bra ibland, iaf på IK!

"Det är märkligt hur lågt man kan sänka sig för att nå riktigt högt"-Anti efter ha läst diverse dyngbloggar som lockar massvis med folk. (John Lennon)

"det är underligt hur få världsproblem som lösts av människor som minns sin algebra"-FH anser att vissa ämnen i skolan är HELT meningslösa. (Herbert Prochnow)

"En av de största intellektuella bedrifterna är konsten att recensera en bok utan att ha läst den"-FH har därmed genomfört minste fem stora intellektuella bedrifter (såg filmen istället). (Georg Christoph Lichtenberg)

"Jag gicke en kurs i snabbläsning och läste "Krig och Fred" på tjugo minuter. Den handlade om Ryssland"-Glenn berättar om sina litterära vanor. (Woody Allen)

"Vad han saknar i begåvning kompenserar han i dumhet"-Anti om valfri borgare.... (okänd).

"Problemet med henne är att hon saknar förmågan att konversera men inte förmågan att prata"-IKred i ett samlat uttalande om RobinssonEmma....(George Bernard Shaw)

"Det är lustigt, att med de relativit få ord som finns i språket går det att säga så mycket dumheter"-IKs samlade expertis om diverse modebloggare...(Robert Storm Petersen)

"jag äter inte ekologiskt odlad mat. I min ålder behöver man alla konserveringsmedel man kan få"-AH om sina matvanor. (George Burns)

"Jag ser bätre ut,mår bättre, har ett bättre sexliv, och en annan sak-jag har aldrig ljugit bättre"-FH om hur han mår just nu kontra 1999. (George Burns)

"Jag har inte talat med min svärmor på 18månader, jag vill inte avbryta henne"-Anonym IKmedlem. (Ken Dudd)

"Ett virus är ett latinskt ord som av läkare översätts med "inte katten vet jag"-Deve efter läkarbesök då han tydligen hade "ett virus i kroppen". (okänd)

"ingen kan ha en mer positiv uppfattning om honom än jag- och jag tycker han är en vidrig lite skit"-FH om en viss individ med initalierna IG.(W.S. Gilbert)

"Jag har haft en undebar kväll, men det var inte den här"-Glenn efter en dejt till damen han dejtade. (Groucho Marx)

"Michael Jackson är känd som plastkassen: Vit,plastig och farlig för barn"-Deve standup på en personalfest. (Angus Deayton)

Det var allt från IKredaktionen för denna gång! Vem vet när ni tillåts titta in igen!

Motörhead

I afton är det dags för Motörhead på Scandiniavium, FH och Glenn ska dit och få det lilla de har kvar av trumhinnorna spräckta.


ACES OF SPADES!Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Pantokrator - The order of Melchisedec

Mongoliet!


Såhär kan också en plan se ut....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Pontus och Amerikanarna - Godmorgon Columbus

½ Kommando Pekings galna London-äventyr (del 2)

Vi vaknade typ klockan tio nästa morgon av att det dunkade inne i rummet. När jag tittade upp från sängen så stod städerskan där och tog hand om spanjorernas lakan, eftersom dessa hade gett sig iväg från hotellet för att åka hem. Vi beslutade oss för att gå upp och göra London osäkert en andra gång. Den här dagen hade vi bestämt oss för att inte köpa något tunnelbane/busskort, utan istället gå till de sevärdigheter som var värda att besöka. Första stoppet var marknaden Covent Garden där vi gick omkring och glodde. Vi fastnade ca en halvtimme vid en föreställning där en man först jonglerade med knivar och sedan lovade att han skulle ta sig loss från en tvångströja+att det satt fast en kedja utanpå tvångströjan, och han gjorde ingen besviken. Efter föreställningen bestämde vi oss för att spatsera vidare på marknaden för att se om man skulle hitta någon bra billig pryl att ta med sig hem till Sverige. Efter ca en timme på Covent Garden begav vi oss till Lester Square där det även där var stånd och affärer för bl a turister.
Sedan efter närmare en timme där gick vi tillbaka till hotellet. (även fast jag skulle vilja gå ner till big ben, Westminster Abbey o.s.v, men det ville ej Ankan).
Tillbaka till hotellet igen. Återigen ville Ankan lägga sig för att vila. (det är inget konstigt om man somnar mitt på dagen om man är så osmart så man har varit uppe mer än 48 timmar i sträck).

Klockan nio var det dags att gå bort till svenskarna som vi hade träffat på dagen innan. Vi satt där inne och drack öl och pratade lite, innan det bar iväg till en nattklubb senare sen på kvällen. Vad har jag att säga om nattklubben då? Tja, det var en helt vanlig nattklubb. Efter att ha blivit trött på att Ankan gick omkring och skulle ragga hela tiden (den "lilla" kåtbocken) så satte vi oss ner vid ett bord för att prata. Då kom våra dåvarande rumskamrater (också spanjorer) till bordet och satte sig ner.
Klockan var väl närmare två när vi lämnade nattklubben. Det jag förundrades mest över på hemvägen var hur mycket folk och trafik det var ute på vägarna mitt på natten. Bussar rusade fram och bilar tuttade i köer o.s.v

Vi slocknade omgående när vi hade lagt oss ner. Inte speciellt fulla, men ack så trötta.
Så nästa dag var det dags att åka hem. På väg till tunnelbanan som skulle ta oss till Liverpool street stannade vi till vid Buckingham Palace för att titta på vaktbytet, något jag tyckte var ganska mäktigt, men som Ankan inte var ett dugg intresserad av. Efter detta gick vi ner och tog tunnelbanan ut till Liverpool Street, där bussen som skulle ta oss ut till Stansted väntade. Flygresan hem gick bra. Bara lite turbullens vid landningen men annars ingen fara.

SLUT


Fylletest för Deve!!

Deve är en festprisse (det ordet trodde ni inte att ni skulle få läsa 2008 va?) och nedan har vi gett honom ett test för när det är dags att gå hem!!

DEVE!!! När du inte kan säga följande ord är det dags att börja tänka på att beställa taxin hem!

oövertrtäffat
innovativt
preliminärt
kvastskaft

DEVE!!! För helvete gå ner till taxin och åk hem nu, innan det går helt åt helvete ikväll! Kan du inte säga dessa ord är det lika bra du åker hem innan du enbart har en kexchoklad och två feseljumna folköl till frukost på två pers dagen efter!!

västkustskt
konstitutionerad
substantiera
tillvägagångssätt

DEVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Följande meningar är faktiskt ett test på att se om du nyktrat till igen alt inte börjat dricka tillräckligt, dessa meningar är nämligen helt omöjliga att säga full!

Tack, men nej tack jag vill inte ha sex.
nej, tack ingen mer sprit för min del
ledsen du är inte riktigt min typ

Eftersom...

... IK består av enbart män har vår nya praktikant Antinina försökt lära oss ett och annat. Vi är ju dock totalt olärbara och nedan tänkte vi klargöra saker och ting om oss män!

Paddan kommer försöka låsa upp redaktionsbilen med en ståltråd när han låst inne nycklarna i bilen, han kommer skita i Antininas förslag om att ringa en låssmed och istället förfrysa händerna och göra så stora repor i lacken med tråden att hela sidan måste lackas om, utan att komma in och likt förbannat få ringa en låssmed.

FH kommer att behöva Antininans hjälp när han är förkyld, hämta varma drycker och ta hand om honom. En kvinna blir aldrig lika sjuk som en man så det är inget problem för henne att fixa det.

AH kommer att klara av att köpa enkla grejer i affären som mjök och bröd, men Antinina kan glömma att han köper "Tofu" eller "arrowrot" för han kan inte skilja dom åt. Glöm dessutom helt och hållet bort att han köper något från hyllan märkt "hygienartiklar för kvinnor"....

När redaktionsbilen går sönder kommer Deve öppna motorhuvuven, ställa sig och titta ner, precis som han vet vad felet är, säga "hmm, mm, där ja" tills någon annan manligt bilist stannar och ställer sig bredvid och tittar och säger "hmm, mm, förr kunde ju vilken man som helst laga sånt här, men nu med all el så går det ju inte". Sedan kommer de prata om livet medan de väntar på bärgningsbilen och de kommer vara vänner resten av livet...

Kommer Anti prompt försöka plocka isär den datorn som är sönder på redaktionen, trots att vi hävdar att det är bättre att det får gå på garantin, han kommer dock inte ge sig utan fortsätta hålla på tills vi lyfter bort honom och ringer en reparatör som säger att reparationen blir dubbelt så dyr nu när allt är isönderplockat...

Behöver Antinina inte fråga oss om vi gillade filmen vi såg på kickoffen, eftersom hon grät på slutet hatade vi den allihop...

Tycker vi klänningen Antinina hade på sig på förra festen var fin, liksom den hon har på sig nu, liksom den hon visar från garderoben, det är dessutom lika fint såväl med som utan rosett på magen. Ska vi åka snart eller?

ArubaEtt helt enkelt wunderbar klubbmärke!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Iggesundsgänget - Pessimistkonsulten

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


The Boppers - Jeannies coming back

Skoj från götet.

En äldre man tog tåget till Göteborg, men det var något fel på luftkonditioneringen så det blåste kallt på mannen, han huttrade en stund innan han till slut frågade konduktören:
-Vad är det som drar så förskräckligt?
-Det är nog loket det, svarade konduktören...

Det var ett sthlmspar som var ute på restaurang i Göteborg och mannen frågade
-Hur är sniglarna här?
Ossbon som sitter vid bordet bredvid viskar:
-De är förklädda till kypare.

I skolan pratar fröken om att djur och växtrikets indelning i arter, klasser osv och frågar klassen:
-Kan någon säga något annat som är indelat i klasser?
Lellekal som är den enda som inte räcker upp handen får givetvis frågan och efter en kort stunds funderingar säger han:
-Pilsner!

Innan Ada säger "ja" till Kal och godkänner giftermålet frågar hon honom
-Dô, Kal du dricker la bara måttligt med sprit va?
-jadå, jag drecker bara vid högtidliga tillfällen. Svarar Kal.
-Vad är ett högtidligt tillfälle då? Undrar Ada.
-Det är när jag har sprit! svarar Kal.

Ada är besviken på att Kal inte minns deras bröllopsdag och säger
-Jag är säker på att du inte ens minns vecken dag vi gifte oss!
-Jodå, det glömmer jag aldrig, det var samma dag som Blåvitt slog Gais med 3-0! Svarar Kal.

Sthlmssnobb
-Är du fil kand?
Kal
-Nej jag är rör mok.

Vi fortsätter med korta inlägg istället för att slå ihop dom...

-Vet du varför det kommer så få människor till gais matcher?
-De som kommer först får spela.

Gammal å sliten, men ack så sann...

Vilket djur har rövhålet på ryggen?
-Polishästen.

AndorraDetta är Andorras mästarlag, UE Sant Juliá, vi kan inte säga emot att det är rätt att satsa ungt men har det inte gått lite VÄL långt här?

Have A Nice Day

Jag säger bara: Have a nice day

Fhs kommentar: detta inlägg låg som ett utkast när jag nu loggade in, eftersom ingen annan på bloggen har vettiga tider så lägger jag upp detta så får den skydlige till detta inlägg göra sig hörd senare!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dan Berglund - Visa till SAP

Kal på götaverket...

På Götaverken hade Kal fått en tia för mycket i avlöning, men det tyckte han bara var välkommet så han sa inget.
Veckan därpå var det en tia för litet och då gick han till kassakontoret och klagade. En kontroll visade att Kal hade rätt men även att han hade fått en tia för mycket veckan innan.
-Då passade det inte att komma, muttrade kassören.
-Näj, jag tänkte att en gång kan la var förlåtlit att ni räkna fel, men nu när det öpprepas har en la rätt å ble förbannad.

IK ger sin syn på saker och ting...

Vad är ett giftermål?
-Giftermål är när man får behålla sin tjej och slipper lämna tillbaka henne till hennes föräldrar.
Deve.

Är det bäst att vara singel eller gift?
-Jag får bara huvudvärk när jag tänker på sånt.. Jag är bara ett barn. Jag behöver inte sånt krångel.
Anti.

Hur bestämmer man sig för vem man ska gifta sig med?
-Du måste hitta någon som tycker om samma saker som dig. Om du till exempel tycker om sport, ska hon tycka hon om att du tycker om sport och ge dig chips och så under tiden.
Andra Halvan.

När är den rätta åldern att gifta sig?
När jag är färdig med förskolan ska jag hitta mig en fru.
Paddan.

Hur kan främlingar se om två personer är gifta?
Du måste kanske gissa, men en bra ledtråd är om de skriker åt samma barn.
Första Halvan

Vad gör de flesta människor på en träff?
Många äter bara fläskkotletter och pommes frites och pratar om kärlek.
Glenn.

Vad skulle du göra om första träffen blev en katastrof?
Jag skulle springa hem och låtsas vara död. Dagen efter skulle jag ringa alla tidningar och säga till dom att sätta in min dödsannons.
Andra Halvan.


När är det okej att kyssa en tjej?
Du ska inte kyssa en flicka om du inte har råd att köpa en ring och en video för hon vill ha videofilmer från bröllopet.
Anti


Plats 43

HA! Kategorin ni trodde var död gör comeback!

Globetrotting i Göteborgs gärdsgårdsserier 2007

2007 och jag och herrn bestämde oss för att se en match i varje serie där ett manligt gbglags deltog.
Detta var riktigt roligt men tyvärr fullföljde vi aldrig det hela, dock ska det göras någon gång!
Dock minns man matcherna på öarna speciellt mycket, oerhört trevligt.
Ett år SKA det genomföras fullt ut och då lär ni märka det gott folk!

Den gode Churchill hade svar på tal...

Kvinna: Om jag vore din fru skulle jag förgifta ditt kaffe!
Churchill: Om du vore min fru skulle jag dricka det!!


Julkul (vad vi längtat efter att få använda det i en rubrik) med IK!

IK har insett att en del ord egentligen inte betyder det de betyder för gemene man, nedan följer en ordlista på sådana ord.

Anklaga-steka fågel
Bordslampa-Slarvig och sexig servitris
Fridfull-Stillsamt berusad.
Klimat-Hälsosam föda
Kristall-Döende träd.
Kroppkapa-Kannibaliskt bakverk.
Samlag-Blandat herr och damlag.
Tryffel-Tryckfel för tryckfel.

US Virgin Islands.

Jodå, visst är det Jungfruöarna som menas, men vissa namn låter bättre på english så är det bara...

Grenada 10:0 US Virgin Islands 10:0 (5:0)
  • Jason ROBERTS (3', 8')
  • Ricky CHARLES (9', 43', 65', 87')
  • Shane RENNIE (22')
  • Cassim LANGAIGNE (57')
  • Byron BUBB (82')
  • Dwight FERGUSON (89' OG)

Referee JAMES Otis

Ja i brist på bättre bilder får denna visa hur det gått för US Virgin Islands i vm-kvalet. Att få pisk med 10-0 borta mot Grenada är i klass med Pekings insatser i allsvenskan iår (sorry deve).

Dagens visdomsord

Det en modebloggare vet är inte värt att veta

Modebloggshistorier.

-Vet du vilket det vanligaste skälet är när modebloggare går till tandläkaren?
-Nej.
-De vill ha visdomständer insatta.

-Vet du varför modebloggare alltid misslyckas som kidnappare?
-Nej
-De skickar alltid gisslan efter lösensumman.

-Vet du hur man får ner en modebloggare som hänger i ett träd?
-Nej?
-Man säger "SHOW ME YOUR HANDS"....

En modebloggare hade problem med sin bil (jo, modebloggare får faktiskt ta körkort...) och går till mekanikern som efter en snabb titt kommer tillbaka till modebloggaren som sitter och väntar, mekanikern säger
-Inget större problem, bara skit i förgasaren.
Modebloggaren tittar lite förvånat men säger sedan.
-Okej, hur ofta måste jag skita i den då?

IK:s politiska expertis granskar åtgärdspaket och budget.

Så har då borgarna lagt fram ett åtgärdspaket för att "rädda Sverige". IK:s politiska expertis har som alla människor inte mycket till övers för borgare men har tagit sig en titt på åtgärdspaketet och även de saker i budgeten som börjar gälla från 1jan som ska rädda landet enligt de styrandes egna åsikter....

(jo, detta inlägg kommer innehålla såväl svordomar som hårda ord i övrigt anti, bara så du vet)

Vi börjar med åtgärdspaketet!!

Arbetsförmedlingarnas 3miljarder....
Detta gillar IK skarpt, när man blir arbetslös vill man ju inte ha ett riktigt jobb, nej för helvete!!! Här gör borgarpacket helt rätt. Att få en coach när man nyss fått sparken är allas dröm, framförallt är det briljant då det tar tid från aktivt jobbsökande på de jobb som de facto kommer finnas i evighet. IK applåderar helt enkelt borgarnas beslut att ge ams mer pengar så de kan köpa dyrare fikabröd till de eviga fikapauserna där, eller vad fan de gör, för hjälper folk har de aldrig gjort, de är ju ständigt kaos där...
Att denna åtgärd hjälper just med de siffror finns nu är dessutom briljant, att 2009 kommer innebära att åtgärden är extremt otillräcklig genom att ÄNNU fler fått sparken är något de inte tänkt på!

Pengar till olika studieinstanser
Briljant, de som blir arbetslösa ska plugga, en mycket fin tanke, men vänta lite nu om man bara får 7500 (drygt) i månaden att leva på och är van att ha en lön på det dubbla iaf hur i hela hallands norra länsdelar hade de tänkt att få ihop det?
IK har, som alltid, lösningen, alla ska panta burkar och flaskor på diverse stadsfester! Det blir förvisso hård konkurrens men alla som läst marknadsföring vet att med många aktörer på marknaden (i detta fall burksamlandet) ökas efterfrågan... eller ja,vi tänkte inte längre här i detta skämtet än vad borgarna någonsin tänkt överhuvudtaget.

Infrastrukturåtgärderna.
Detta gillar IK starkt, problemet är väl dock bara att det mest som alltid i jättepissoaren och inte sprids så väl runt landet. Men IK gillar skarpt tanken på att göra kaos på alla vägar och alla järnvägslinjer medan det hela pågår så folk är skitförbannade i några år när redan allt annat är skit, briljant tänkt jävla idioter. Sedan är det ju en extremt begränsad grupp som berörs trots allt...

Hushållsnära tjänster
Briljant, nu kan ju borgarpacket sparka de polacker som gjort jobbet för dom innan. Dessutom måste det kännas skönt för folk att få ge sig hem till borgarpack och fix grejer medan borgaren själv sitter och röker cigarr och drickar cognac och gnäller över att hans aktiekapital sjunkit från 120miljoner till 118.... Ut och ARBETA nån gång själva istället jävla pack!

Budgeten

Regeringen sänker skatten för de som jobbar med 15 miljarder kronor nästa år.

Jaha.... Det är ju verkligen så att det är de som jobbar som behöver åtgärderna... Briljant tänkt där...

Skattesänkningen riktas främst till låg- och medelinkomsttagare. Det ger i snitt 225 kronor mer i månaden efter skatt, som mest 250 kronor.
JAAAAAAAAA 225spänn mer, det räcker ju till ett halvt månadskort inom gbg, nästan....Jag är så lycklig över denna satsning på de som mest behöver det att jag inte vet vart jag ska ta vägen. På begäran av AH säger jag det igen I SNITT 225kr per person!!!!!!!!!!!!!!! 

Samtidigt höjs gränsen för statlig inkomstskatt från en månadslön på 28 400 till 31 700 kronor nästa år. 
Ja återigen en åtgärd som gjord för de som mest behöver hjälp! IK kan inte annat än applådera åt detta briljanta omvända robin hood tänkande. 


 


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


In Flames - The quiet place

FH dagsbloggar.

FH var som den goda människa han faktiskt är, uppe i ottan idag trots att han var ledig från skolan.
Anledningen, han gick till tandläkarn.
Det har FH verkligen inga problem med, det är bara att gå dit och se glad ut.

Dock är FH nu rejält sne dock. FH måste nämligen gå tillbaka till tandläkaren 12.00 idag p.g.a. att ofrälset i folktandvården inte kan sitt jobb och har gjort att en gammal lagning inte har hållit varvid den måste lagas nu. Det är givetvis inget hål, sånt har inte FH längre.
Detta bevisar bara att det krävs fiiiinare inrättningar för att få ordning på saker och ting.

Adelsbloggaren är redigt förbannad över det hela han med, han är så rasanade att han rentav inte har kunnat adelsblogga ens på flera veckor innan detta skedde.

Vi avslutar med en bild på en som besökt folktandvården hela sitt liv:

Och sedan en som gått till finare inrättningar.


Comoros!

Comoros - Football match Comoros v. Madagascar by nyon45.

Bilden är från en match mellan Comoros-Madagaskar. Jag kan inte låta bli att tycka att den läktardel som syns är ruskigt lik Valhalla....Återigen, kära (dolda skratt hade inflikats här om detta vore en film) SvFF lär få ståfräs av kravallstaketen...

Mörkret sänker sig över staden

fast det var å andra sidan runt 8 timmar sen det skedde. Nu är det natt, imorn ska vi på bandy, ska FH med?

Var ett tag sen jag nattbloggade nu. Kom av mig liksom, men nu är jag återkommen för att fylla natten med menlöst dravel. Mycket har hänt. Delar av Kommando Peking har vart i London och avnjutit den bästa föda människan skapat. Nej Johan jag syftar inte på Pasteria Angela. Dessutom ska nu Ipred-lagen klubbas igenom av regeringen med MÅDH i spetsen. FH har redan diskuterat den här.

Förövrigt är det intressant att varje gång man kollar nyheterna dyker MÅDH upp, som alltid utan att ha nåt att säga. Snacka om linslus. Ungefär som Ankan. Fast jag skulle hellre se Ankan i nyheterna.

Nog om detta. Klockan klämtar mot midnatt och det börjar bli dags att runda av detta nattblogginlägg. Jag väljer att avsluta med dessa ord:

 Simpsons är djupt.

Dagens fråga

I förra Dagens fråga frågade jag vilken svensk kung det var som blev dödsskjuten på Oeran i Stockholm 1792 och vilken person det var som blev fälld för mordet.
Svaret på vem som blev skjuten var Gustav III och gärningsmannen var Johan Jacob Anckarström. Härmed stora gratulationer till BorisBorissa som gav ett mer uttömmande svar än vad jag hade väntat mej

Nu till dagens fråga.
År 1658, två år innan kung Karl X Gustav dog , erövrade Sverige Skåneland (Skåne, Blekinge & Halland) Under åren 1675-1679 försökte Danmark återta sina gamla landskap, men dock utan att lyckas. Vad kallas detta krig?
1. 4-årskriget
X. Skånska kriget
2. Kriget om Skåne

Macau!Landslaget!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Commando M Pigg - Älskling

OLIKA SOM BÄR STRIKES AGAIN!!


Ankan?                                                                       Jocke Geigert?

Timor-LesteSåhär kan det också se ut i den vida fotbollsvärlden....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dismember - Casket garden

½ Kommando Pekings galna London-äventyr (del 1)

I torsdags förra veckan kom jag och Ankan (halva kommando peking) hem från en tredagarsvistelse i London. En vistelse som gick ut på... att roa sig och spana in staden. Vi anlände till London ungefär vid 10-tiden, lokal tid, då jakten på vårt hotell tog sin början. Efter att ha bott på detta hotell en gång tidigare visste jag på ett ungefär vart det låg. Men vem kan hålla reda på alla smågator i en storstad med många miljoner invånare dit man inte kommer så ofta? Jag hade inte heller skrivit upp adressen, då jag trodde att jag skulle komma ihåg vart hotellet låg. Men tji fick jag. Så, efter att ha frågat om vägen till vårt hotell "Piccadilly BackPacker hotel" kom vi så småningom rätt. Efter att ha checkat in och klev in i rummet fick vi till vår förvåning fick se att vi delade rum med två stycken andra personer (som dock inte var där för tillfället, men det hängde handdukar på sängarna som för övrigt var obäddade). Vi gick ut på London gator för att bege oss ner till närköpet som låg i krokarna. Där det (naturligtvis) bl a handlades alkohol, dock inte så mycket. Ankan föreslog efter det att vi skulle gå tillbaka till hotellet för att vila lite, ett förslag jag motvilligt mottog eftersom jag var rätt utvilad från flygresan och bussresan från Stansted (flygplatsen) in till London. Sagt och gjort så begav vi oss tillbaka hotellet för att vila ut.

Efter att ha slumrat lite i sängen var det dags för oss att vandra ut på nya äventyr. Klockan var runt 16 och vi gav oss ner till tunnelbanan för att åka till Emirates stadium och titta på denna fantastiska arena. När vi väl klev av tunnelbanan vid Arsenal var det bara att följa arsenalsupportrana till arenan, eftersom det denna kväll var champions league-match mellan Arsenal - Dynamo Kiev. Väl utanför arenan var det smockat med människor. Kamerablixtrar blinkade till lite då och då i den mörka Londonaftonen. Vi tog en vild chansning och frågade vad biljetterna kostade. 48 pund (= ca 800 kr) detta tyckte vi var lite väl mycket för en fotbollsmatch. Vi bestämde oss istället för att gå in på en pub och se på matchen där inne. Dock så gick vi först till en ställe som hette Chip-Inn och där inne serverades det fish'n'chips att ta med (rekomenderas inte. Hitta istället nån restaurang att sitta ner och äta).  Nu var det pubdags. Ohh vad jag hade längtat efter att fukta strupen med en kall, god öl. När vi kom in på den första puben fick vi till vår förvåning höra att de inte sände matchen. Förvånade gick vi till en annan pub som visade den men på denna pub var det, förutom tre söta servitriser, fyra stycken "fyllon" som satt vid baren. Även fast det ramlade in en och annan fotbollsgalen londonbo under första halvlek så lämnade vi puben för att leta reda på en annan. På vägen hoppade vi in på ett Internetcafe där jag, på denna blogg, rapporterade direkt vad som hände i London och vad som hade hänt under dagen. Efter ett mycket trevligt samtal med dom som stod i kassan begav vi oss av till den första puben vi hade varit på. Och nu hade de satt på matchen och det hade kommit lite fler arsenalsupportrar. Vi beställde en varsinn guinnes och gick in och satte oss i ett anslutande rum, där det satt nåra stycken och pratade och tittade på fotbollen. Men där inne visades Man. United mot Real Madrid (är dock inte säker på om det var Real).

Matchen var nu slut och det var dags för oss att ta tunnelbanan hem. Det visade sig att denna kväll skulle vi gå ca en mil (iaf så kändes det så) för att komma till tunnelbanestationen. Efter en mycket trevlig promenad kom vi fram till stationen och tog tunnelbanan till hotellet.

Väl på hotellet somnade Ankan som ett litet barn och jag, som var klarvaken, försökte väcka honom men...lönlöst. Själv gick jag ut mitt i natten och tog en liten promenad runt Piccadilly Circus innan jag sedan återvände till hotellet för att krypa till sängs.

Slut del 1 (del 2 kommer inom kort)


Barnvisor

Dansk barnvise...


Svensk barnvisa...

Förövrigt gott folk måste ni logga in via www.blogg.se med de gamla vanliga inloggningsnamnet och lösenordet....

Somalia!!


Somaliska Landslaget, dock inte årets årgång.
En annan bild av fotboll i Somalia, man kan ALLTID och då menar vi ALLTID spela fotboll. Fotbollen bygger broar och utövas verkligen ÖVERALLT!!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ulf Dageby - Gallret

Central Afrikanska Republiken.Detta är nationalarenan, det är den bästa bild vi kan hitta.Thats all.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


The Soundtrack Of Our Lives - Instant repeater 99

RSS 2.0