TREVLIG ADVENT PÅ ER!!!!

IK ÖNSKAR LÄSARE (trots att vi nästan aldrig bloggar längre,ändring krävs) EN TREVLIG ADVENT!!!


BANDY!


För länge sedan fanns en mycket stolt bandyklubb under namnet SK Höjden här i Göteborg. Några flanar i ledande position fick för sig att byta namn och flytta verksamheten från gemytliga Ruddalen till en brädhög på Heden och Höjden som förening har levt vidare med juniorbandy. Me nu efter många års väntan är det dags för SK Höjdens a-lag att resa sig ur askan och ge sig ut på den frostiga isen isen igen.

Imorgon klockan 10.15 är det äntligen premiär, mot Vildkatterna från Surte.


GRATULERAR ANTI/MOHAMMED/GUD/CURT-BRUNO/ABIT!

Skärt barn har (ännu fler) många namn.

GRATULERAR ANTI!!

Eftersom Johan hatar att vi har samma bilder varje år återanvänder vi antibilder även iår!!


image37
image38
image39
image40

En het debatt i dessa kalla tider

Alltid när skidsäsongen drar igång så kommer automatiskt en het debatt upp i alla tv-studior, tidningar och radio. Det är debatten om masstart eller icke masstart. Och trots att denna form av lopp har fått en oerhörd skara kritiker så fortsätter masstarten i tävlingssammanhang. Jag tillhör denna skara som är negativ till detta.

Men varför denna kritik mot masstarter då? Den främsta kritken är att det inte är lika roligt att sitta i tv-soffan och titta på när en klunga åker snålskjuts på varann, där man turas om vilka som ska dra och vilka som "bara" ska hänga på. På detta sätt är det många åkare som kan spara sig sig ända in till stadion och kan då ta hem segern i en spurt. Inget illa om spurter, det kan vara väldigt spännande att titta på en spurt, man mot man. Men det blir liksom inte riktigt fair-play i loppet innan spurten, då väldigt mycket bara är rent tjuv och rackarspel.

Nåt annat som verkligen retar upp (sport)människor är att stora tv-bolag nere på kontinenten lägger sig i tävlingsscheman och därmed sätter agendan. Men varför? Varför var man så absolut angelägen om att införa masstart, trots den massiva kritiken från löparna och övriga? Svaret är: Money, money money. Den stora kommersiella cirkusen sattes igång och FIS fanns på första raden och klappade ivrigt i händerna. Sedan att löparna protesterade struntades i. Nu skulle tv bestämma när vi skulle se på sport.

Att vi svenskar går till hårt angrepp mot dessa kommersiella intressen som försegår nere på kontinenten är inget konstigt. För oss är nämligen individuella starter i skidlopp lika heligt som sill, potatis och nubbe på midsommar.

Skid-VM (längd) 2015 arrangeras här på hemmaplan, närmare bestämt i Falun och då har man från det svenska hållet chansen att söka dispens. Denna ansökan skulle då vara att man bara hade individuella starter under VM. Och skulle inte det vara härligt?

Ytterligare en härlig blågul dag

I förmiddags så ordnade de svenska damerna en andraplats i stafetten. De visade återigen klass ute i spåren. Jag vill även här ta och passa på att ursäkta mig för ett klantigt misstag i förra inlägget. Där skrev jag att Kalla i en intervju efter loppet hade sagt "Dom får se upp" (motståndarna i VM alltså), det var felciterat. Det rätta citatet: "Passa er på VM" och ingenting annat.

Sedan 12:30 var det herrarnas tur att visa konkurrrenterna att man inte ska räkna bort detta landslag. Och som de visade. Sista sträckan guidade Hellner ute i spåret. Och som han gjorde det. Han kom in på stadion sida vid sida med ryssen Lekov och mellan dessa två blev det en spurt. Men alla vi som sett Hellner spurta vet att det bara är EN man i världen som är bättre än Hellner på spurtar. Ni skidfantaster vet vem jag snackar om, så jag bemödar mig inte med att skriva hans namn.

Det blev alltså en vinst för svenska herrlaget i dagens staffet. Vi brukar vara väldigt vana vid att det är norrmän och svenska som brukar tampas sida vid sida, men denna gång var det alltså en ryss.

Det blev en härlig dag för svenska ögon. Andraplats och förstaplats, jo jag tackar jag. Nästa stopp är Finland. Det blir även åka av där, det kan jag nästan lova.


Andra plats i damstafetten. Gissa vilka som kom på första?

Klockan 10:30 i förmiddags så släpptes löparna iväg ut i spåren. Första staffeten i årets världscup handlade främst om två nationer. Stormakterna inom längsskidåkning, Norge och Sverige. Norskan Vibeke Skofterud visade direkt efter starten att en norsk seger var i huvudet på alla norska löparna. Hon ordnade en 17 sekunders ledning och denna ledning ledde successivt till en allt större ledning. Och När Kristin Steira stack ut på tredjesträckan så var det inget snack om att norskorna skulle vinna.

Och sedan kom Björgen på sista. Behöver jag säga mera? Även fast hon hade en urstark jägare, Charlotte Kalla, efter sig, men inte ens Kalla kunde ta igen det stora försprången som Maskin-Marit höll ända in i mål.

Sedan gäller det att inte, absolut inte, glömma Britta Johansson Norgren, Anna Haag och Maria Rundqvist. Hela det svenska laget gjorde en grym insats. Och detta ser bra ut, inte minst inför VM som lurar runt hörnet.
Kalla passade även på att skicka ut en varning under intervjun med SVT-Yvette i målfållan "Dom får se upp"
Härligt att höra

Undran.

Vilka fan är Jacob Hård och Anders Blomqvist för vi har DEVE!!!!

Svenskarna visade klass redan första dagen

Så var första dagens tävlingar slut. Kalas-Kalla och Härlige Hellner visade återigen toppenresultat. Men även Daniel Rickardsson ska icke glömmas i detta sammanhang. Rickardsson spurtade i mål på en tredjeplats och visade att detta skidlandslag inte går av för hackor.

Hellner visade i herranas 15 km fristil att det är inte för inget han har givit namn åt skidstadion. Om man ska vinna över denna otrolige skidåkare på hans egen hemmaplan så får man banne mig sätta raketer bak på skidorna. Han har gett ett besked till alla: "Denna gång är det min tur att vinna världscupen". VM i Oslo lurar runt hörnet och jag skulle tro att han är mäkta sugen på att stå överst på pallen även där.

Kalas-Kalla gjorde även hon ett lopp som visade att suget efter seger i totala världscupen, samt VM, är stark. Även fast hon idag kom tvåa efter Maskin-Marit (Björgen) så visade hon att hon inte tänker ge konkurrenterna några lätta fighter ute i spåren. Andraplatsen idag var en varning till alla åkare, inklusive Björgen (som vann med 41 sekunder) om att se upp framöver. Men trots en andraplats meddelade Per Elofsson att hon inte är i toppform. Ett uttalande som får våra förhoppningar att höjas, för om man inte är i toppform men ändå kommer tvåa, hur ska det gå när hon är i toppform då? Vad kommer det vara för vinstmarginaler då?

Så var det dags igen

Imorgon (lördag den 20/11) är det äntligen premiär för världscupen i längdskidor. André Pops och grabbarna (Jonas Karlsson och Per Elofsson) sänder live från Gällivare. Jag har suttit och tittat på klipp på vintersudion.se och där har jag sett att dom har fört upp en väldigt fin och passande kåta, som dom sitter inne och gottar sig i. Självklart så kommer kommentatorernas skyddshelgon Jacob Hård och Anders Blomqvist att finnas bakom mikrofonerna, redo att ta oss med ut i spåren.

Här så kommer ni finna krönikor med mera efter varje världcuphelg. Jag ska göra mitt allra bästa för att rapportera om händelserna. Tyvärr så kan vi inte rapportera live från Gällivare, då IK har det lite taskigt ekonomiskt men det jobbar vi på och vi har som mål att kunna sända live från Hockey-VM på Svalbard 2098. Om ekonomin tillåter.

En sketsäsong till ända

Men vi åkte inte ur iallafall, det är positivt, det tar vi med oss.

Tyvärr lyckades vi inte ens inkassera den vanliga elfteplatsen vilket gav den sämsta säsongen sen återkomsten i Allsvenskan. Jag kommer inte försöka överglänsa kamrat i FH i säsongssammanfattning här. Homer Simpson förklarar varför i den fina repliken "You tried your best and failed miserably, the lesson is: never try"

Fiffigt nog känns det som det kan kan förklara GAIS anfallspel och därmed även den dåliga tabellplaceringen. Alla misslyckade anfall och allt snack om ineffektiviteten har lett till en rädsla att ens försöka och en stor obeslutsamhet. Motivation slår klass vilket ett heltaggat GAIS visade mot både Häcken och HIF. Nästa år vill jag se beslutsamhet på plan även om flertalet beslut är fel måste de våga tas och fullföljas snabbt.

Det är intressant att se redogörelsen nedan av tipsen hur lika vi tippade med "experterna." Den totala avvikelsen och därmed snittavvikelsen blev exakt samma så jag roade mig med att räkna ut medianavvikelsen. Experterna fick 4 och IK 3, och de är avlönade...

ÖIS är i stora ekonomiska problem. Jag gillar inte ÖIS men jag lider verkligen med öisarna nu ändå, jag vet hur det känns.

/AH

Resultat allsvenskan omgång 30.

Resultat trettionde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 5

Totalt (av 240 möjliga)

Antal rätt resultat: 18
Antal rätt tecken:104.

IK:s superettantips.

16. FC Trollhättan 47 (16-15-16) 1

15.IK Brage 45 (14-16-15) 4

14.Väsby Utd 43 (15-14-14) 2

13.Degerfors IF 35 (13-11-11) 3

12.Öster IF 30 (12-9-9) 2

11.Jönköping Södra IF 30 (11-6-13) 2

10.Ängelholm FF 29 (7-10-12) 2

9.Falkenberg FF 27 (5-12-10) 2

8.Ljungskile SK 25 (10-7-8) 2

7.Hammarby IF 25 (9-13-3) 1

6.IFK Norrköping 18 (8-8-2) 4

5.Örgryte IS 15 (6-3-6) 4

4.Landskrona BOIS 14 (4-5-5) 5

3.Syrianska FC 12 (3-2-7) 2

2.Assyriska FF 9 (1-4-4) 2

1.GIF Sundsvall 4 (2-1-1) 2

Kommentar: inget generalfel tippat. Men inget helt rätt. Vi skäms lite.

Experternas+IKs allsvenska tips 2010.

Innan allsvenskan 2010 drog igång roade jag mig med att räkna ihop ett gemensamt tips för 23 experter på GT,GP,Aftonbladet, Svenska Fans etc och fick då följande tips (siffrorna efter det sammanlagda tipset anger hur många placeringar ifrån dess slutgiltiga plats tipset var):


16.Åtivdaberg FF 360. 1

15.Mjällby AIF 314. 9

14. IF Brommapojkarna 310. 2

13.Gais 298. 0

12.Halmstad BK 270. 0

11.Djurgårdens IF 248 1

10.Gefle IF 243. 4

9.Trelleborg FF 214. 4

8.Helsingborgs IF 175. 6

7.Örebro SK 159. 4

6.BK Häcken 157. 2

5.Malmö FF 103. 4

4.Aik Solna 102. 7

3.Kalmar FF 95 6

2.IF Elfsborg 43. 2

1.IFK Göteborg 30.  6

Totalt fel: 56.

Så över till IK:s eget tips:

16.Åtvidaberg FF 46 (16-16-14) 1

15.Mjällby AIF 43. (13-14-16) 9

14.IF Brommapojkarna 42 (12-15-15) 2

13.Gais 38 (14-11-13) 0

12.Djurgårdens IF 37 (15-12-10) 2

11.Halmstad BK 35 (10-13-12) 1

10.Gefle IF 30 (11-10-9) 4

9. Örebro SK 24 (7-9-8) 6

8. Trelleborg FF 24 (9-4-11) 3

7.Helsingborgs IF 22 (8-8-6) 5

6.Aik Solna 18 (6-5-7) 5

5.BK Häcken 16 (5-6-5) 3

4.Kalmar FF 15 (4-7-4) 5

3.Malmö FF 9 (3-3-3) 2

2.IF Elfsborg 6 (2-2-2) 2

1.IFK Göteborg 3 (1-1-1) 6

Totalt fel: 56

Kommentar:
Man kan ju då tycka att vi inte ska vara kaxiga över våra tips men till skillnad från de som tippat den övre tabellen vågar vi iaf stå för vad vi tippat även såhär i november när serien är slutspelad.
Uppenbarligen var det svårast att förutspå Blåvitts enorma kollaps och att Mjällby skulle bli så bra. En kul grej är att båda tipsen hade gais helt rätt...
Och ja,det lär komma tips inför 2011 med.

Utmärkelser allsvenskan 2010.

Man kan ju tycka att det borde motiveras etc, men man kan tycka mycket.

Bäste spelare:

1.Alexander Gerndt.
2.Tobias Hysén.
3.Daniel Andersson.
4.Ivo Pekalski.
5.John Alvbåge
6.Mostapha El Kabir.
7.Denni Avdic.
8.Mohammed Bangura.
9.Anders Svensson
10.John Gudetti.

Överraskning.

1.Alexander Gerndt.
2.Mjällby.
3.Mohammed Bangura.
4.Denni Avdic.
5.Helsingborgs IF.
6.Ivo Pekalski.
7.Örebro SK.
8.Åtvidabergs FF.
9.Difs finländska satsning.
10.Marcus Sandberg.

Besvikelser.

1.IFK Göteborg.
2.Aik Solna.
3.BK Häcken.
4.Planerna.
5.Publiktillströmningen
6.IF Elfsborg
7."Proffs"domarna
8.Europaspelet.
9.Nya plastmattor...
10.Pär Ericsson.

Årets Lag.

Mv: John Alvbåge

Hb: Adam Johansson.
MB: Rangar Sigurdsson
MB: Daniel Andersson.
VB: Samuel Wowoah.

HM: Stefan Selakovic.
IM: Ivo Pekalski.
IM: Marcus Lantz.
VM:Tobias Hysén.

F: Alexander Gerndt.
F: Denni Avdic.

Tränare: Conny Karlsson.


Match-för-match 2010.

Så var då 2010 års säsong över för IFK Göteborgs del och som traditionen då bjuder går jag här igenom den match-för-match. Det blir precis som vanligt en blandning av satir,vanlig humor och allvar. (Blåvitts siffror alltid först)

Söndag 31jan Larnaca,Träningsmatch, FC Moskva 3-2.
Denna premiär för året gick av stapeln på träningslägret som inledde säsongen. Den följdes så vitt jag minns via klassiska textrapporter och det enda som var anmärkningsvärt var ju att Rispen spelade för Moskva under sitt provspel där. Minns jag rätt gjorde Sana ett av sina försäsongsdrömmål här med. Säsongen var igång och det var det viktiga.

Lördag 6Feb Valhalla, Träningsmatch, Ålborg 3-1.
Det var svinkallt som det alltid är, det var mer folk på matchen än vad Gais drar i allsvenskan och vi frös som svin. Dock riktigt trevligt för att vara träningsmatch och en skön seger medan snöbollarna ven fram och tilbaka mellan folket på ett kärvänligt sätt. Vi var nöjda och glada över segern men framförallt för att det var en, med träningsmatchmått mätt, riktigt fest med säkert över 3000på plats när man säger den riktiga och inte den, ur säkerhetssynpunkt satta publiksiffran.

Onsdag 10feb Valhalla, Träningsmatch, Qviding 3-3.
Vi spelade med ett lite förstärkt b-lag och Pärlan gjorde mål och hans målramsa för året sattes "ggg-aaa-iii-sss hata gais". Matchen började 17 om jag inte missminner mig helt. Det var mer b-lag i andra halvlek och då blev det som det blev, men det var ändå ett styrkebesked och vi var fortsatt obesegrade under året. Ja, det var givetvis vargavinterkallt.

Lördag 13feb Valhalla, Träningsmatch, FC Nordsjälland 2-1.
Matchen mot Kims gamla klubb och inte lika mycket folk som på premiären mot Ålborg men ändå mycket folk för att vara över tio grader kallt. Det var utvisningar, gnälliga danskar och kaffe som blev iskallt från kiosken till läktarplatsen (ungefär 30meter). Det var helt enkelt träningsmatch och givetvis massa goa träningsmatchkommentarer som vanligt.

Söndag 21feb Valhalla, Träningsmatch, Ljungskile SK 5-1.
Detta var den helg då Götet var satt i undantagstillstånd pga snöoväder, men det var ju träningsmatch så till Valhalla var man ju tvungen att ta sig, det var 15minusgrader och det gick inga spårvagnar, bussen gick när den själv ville och det var inte plogat någonstans så man fick lufsa fram till Valhalla. Ändå var det en hel del folk där med tanke på förutsättningarna och vi fick se en slakt av Panos mannar. Jag vet inte om jag tinat ännu förövrigt.

Sön 28feb Aya Napa, Träningsmatch, Dinamo Minsk 1-1.
Vi kvitterade sent och efteråt talades det om att det var otroligt viktigt ty det gjorde att vi var obesegrade under försäsongen och därmed kom med gott självförtroende in i säsongen. Matchen följdes som de flesta träningsmatcher utomlands gör via textrapporter. Det är därför svårt att säga så mycket om matchen, men efter en försäsong som den här var vi rätt övertygade om att alla favorittips som sa att guldet skulle komma hem till Kamratgården igen skulle bli sanning.

Lör 6mars Råttsunda, Supercupen, Aik Solna, 0-1.
Video(ton)spelare Bojan fuskade med en frispark på en plan som var sämre än vad gamlas plan varit under året, vi torskade och matchen har väl i efterhand mest blivit känd för att bojan lämnade studion när Ekwall frågade om frisparken. Man är alltid lite bitter över en torsk mot världens största avskum men denna tillhör de mest lättsmälta ändå, supercupen är inget som får igång en riktigt rejält.

Lör 13mars Fredriksskans, Allsvenskan, Kalmar FF 3-0.
Så drog då allsvenskan igång rekordtidigt och vi spelade vår sista match någonsin på Fredrikskans och man kan ju luras av resultatet men så överlägsna var vi inte spelmässigt men Tobbe hade konserverat sin målform från ifjol och det räckte. Givetvis var vi ännu mer övertygade om att detta bara skulle bli en säsong där vi lekte hem 29matcher (och gav bort den sista för att Gefle skulle gå om aik&gais så de åkte ur) och enkelt plockade ännu ett guld.

Mån 22mars, Gamla Ullevi, Allsvenskan, BK Häcken, 0-1.
Vi gick glada i hågen och med 47lager kläder på oss till Gamla för att se när våra kära grabbar körde över skärgårdslaget. Det gick väl minst sagt sådär, vi hade massvis med chanser men det sägs ju att det är målen som räknas... Vi inledde här vår "straffmissarsjuka" som vi led av rejält detta år och när sedan Häcken gjorde ett var det slut. Vi tänkte la inte så mycket på det mer än att det var en liten bula i vägen mot guldet...

Måndag 29mars, Olympia, Allsvenskan, Helsingborgs IF 0-2.
En av årets sämsta insatser (vilket fan inte säger lite!!) i en match där vi var totalt utan spel,chanser etc. Vi spelade med varenda defensiva mittfältare vi hade vilket ju inte direkt mildrade kritiken. Det var helt enkelt genomrötet.

Tisdag 6april, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Djurgårdens IF, 1-1.
Det man förträngt har man inte ont av.

Söndag 11april, Gamla Ullevi,Allsvenskan, IF Brommapojkarna 1-1.
Efter matchen var vi hyfsat nöjda, sett till hur det såg ut, med en pinne det säger allt. Kritiken började bli rejäl nu mot laget,tränarna etc, men det var inget mot vad som väntade...

Torsdag 15april, Vångavallen, Allsvenskan, Trellborgs FF 1-2.
Hur fördärvar man bäst en vårkväll? Jo man ser oss få pisk i Trelleborg och vi var faktiskt inte ens speciellt nära att vinna. Söder gjorde comeback nr.1 denna säsong iaf det gladde men i övrigt var glädjen ungefär lika stor som när du tror du vunnit 25tkr i månaden i 25år men i själva verket bara vunnit en ny lott i klass 1a:s lotteri på skolbazaren där den finaste vinsten är en teckning av skolans vaktmästare, gjord av Pelle 3år som är lillebror till en i klassen.

Söndag 18april, Gamla Ullevi,Allsvenskan, IF Elfsborg 5-1.
Visst njöt vi något så inihelveti, Haglund och taco gnällde på planen... Dock ska man ju säga att hade inte Ellos fått Covic utvisad hade vi antagligen torskat igen men nu blev det rörigt värre i elloslägret och vi kunde leka hem en extremt efterlängtad seger och ja,vi trodde detta var vändningen.

Lördag 24spril, Kopparvallen, Allsvenskan, Åtvidabergs FF 1-2.
Det är, trots resultatet, kul att kunna säga att man sett blåvitt lira allsvenskt på Kopparvallen. Det är alltid skoj på bortaresor men om vi ser till matchen så var detta en så fasansfull insats att jag funderade på om det inte borde varit förbjudet för de kids som var med på trippen att se. Jag menar det var värre än vilken skräckfilm som helst. Vi torskade alltså borta mot Åtvid... och givetvis brände vi en straff med. Om vi trodde att Ellossegern var vändningen så blev vi så motbevisade man kan bli här.


Torsdag 29april, Gamla Ullevi,Allsvenskan, Malmö FF 0-2.
Här kan man iskallt konstatera att MFF var ofantligt mycket bättre. Vilket å andra sidan inte direkt gjorde oss nöjdare. Avgårop från läktaren givetvis.

Måndag 3maj, Strandvallen, Allsvenskan, Mjällby AIF 0-0.
Den sämste spelare som spelat i blåvitt tröja missade en straff, vi hade en boll inne som dömdes bort och det var allmänt bedrövligt. Det räcker så man ska inte plåga sig själv för mycket.

Torsdag 6maj, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Aik solna 4-0.
Vad ska bojan, vad ska bojan säga nu??
Fy fan vad skönt det satt, att krossa det vidrigaste som finns på ett sätt som var ungefär lika skönt som 5-1 segern på Råttsunda 1993 satt så ofantligt gött. Hånfulla ramsor har aldrig varit bättre. Skadedjuren skickade längre ner mot helvetets (superettan) portar och vi njöt. En MYCKET MYCKET MYCKET skön kväll!! Att se Bojan gå ner på knä av besvikelse efter slutsignal var värt årskortet bara det!

Måndag 10maj, Gamla Ullevi, Allsvenskan, gais 0-0.
Då jag vägrar ge en enda krona till denna klubb såg jag som alltid detta bortaderby på tvn och nej jag njöt inte. 0-0 mot pajsarna är aldrig godkänt.

Torsdag 13maj, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Örebro SK 0-0.
Ja det var la ungefär lika skoj som det låter.

Söndag 16maj, Strömvallen, Allsvenskan, Gefle IF 0-0.
Lika sömningt som Buba.

Onsdag 19maj, Vilundavallen, Svenska Cupen, Väsby United 2-0.
Sista matchen innan vmuppehållet och vi slog tämligen enkelt (till slut) ut Väsby vilket gladde iom deras samarbete med de onämnbara packet. Sedan är det ju alltid gött att avancera i cupen.

Sön 6juni, Siljevi, Träningsmatch, Grebbestads IF 4-0.
Jag kan direkt säga att jag inte minns ett jota från det här? Antagligen följde jag den inte alls sådär i vmtider.

Måndag 21juni, Ålborg Stadion, Träningsmatch, Ålborg 0-3
Inte heller denna har jag några som helst minnen av, kanske lika bra det?

Söndag 27juni, Gamla Ullevi, Svenska Cupen, Kalmar FF 3-4
En del otrogna valde tvsoffan och England-Tyskland i vm istället, mycket illa. Men jisses vad vi var chanslösa långa stunder, kom dock starkt tillbaka för att sedan torska i förlägningens slutsekunder. Så var vi ute ur cupen också det var verkligen inga muntra miner efter den här. Cupen skulle ju kunna rädda säsongen men icke då.

Onsdag 30juni, Påskbergsvallen, Träningsmatch,Spartak Moskva 1-3.
Spartak var på en liten Sverigeturne och vi fick tillfälle att få pisk. Så var det med det.

Onsdag 7 juli, Hjällbovallen, Träningsmatch, Gunnilse IS 3-0.
AHHH Nostalgi. Vi tog den mytomspunna vagnen ut till Hjällbo och tog sedan en liten promenad upp till Hjällbovallen där vi fick se en första halvlek där vi körde med a-laget och lekte oss fram till 3-0 för att i andra halvlek låta våra provspelande brassar visa upp sig och få 0-0. Vi minns även sketungarna som inte kunde hålla käften och insåg att vi inte saknat våra gamla hoods. Givetvis pajada några icke fullt fungerande ungar bussen när vi skulle därifrån så vi fick gå till vagnen för att sedan stressa till vmsemin.Tisdag 13juli, Tingbergsvallen, Träningsmatch, Bristol City 1-1.
Nä detta minns jag ej heller, helt enkelt för att jag inte följde den.

Lördag 17juli, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Halmstad BK 3-0.
En mycket viktig seger direkt i omstarten av allsvenskan. Vi låg ju riktigt,riktigt pyrt till och varje pinne var värd sin vikt i guld. Jag minns att det dock var jämnare än vad siffrorna säger (det kan vara tvärtom med,men det lät bra) och man var långt ifrån övertygad om att detta var vändningen man hade ju storsegrarna mot avskumet och ellos i minnet och att de inte innebar en vändning gjorde att man starkt tvivlade på att detta var en vändning.

Söndag 25juli, Örjans Vall, Allsvenskan, Halmstad BK 0-1.
Som sagt hemmasegern mot HBK var ingen vändning, en vecka senare blev det torsk mot samma gäng om än på bortaplan men ångesten och kval- och nedflyttningsstrecken var oroväckande nära klubbens namn i tabellen. Själva började vi planera för att få kvala och se på resor till Sundsvall i november....

Torsdag 29juli, AZ Stadion, UEFA Euro League, AZ Alkmaar 0-2.
WERNBLOOM GO HOME!!! Den klockrena banderollen syntes på bortaläktaren. Vi var extremt nöjda med 0-0 i halvtid även om vi inte haft så mycket själva direkt. Andra halvlek var dock inte gammal när AZ hade gått ifrån till 2-0 och vi fått ett extremt tufft utgångsläge inför hemmareturen. Hjalmar var förövrigt vänsterytter här vilket väckte en del funderingar över Jonas Olssons mentala hälsa...

Söndag 1augusti, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Kalmar FF 3-1.
Efter cupdebaclet så mötte vi återigen Kalmar hemma denna sommar, Kalmar är ju tveklöst det lag vi mött flest gånger de senaste åren. I denna match var det dock aldrig något snack om vart segern skulle gå. Vi fick se en insats som var en de bättre så långt under säsongen och det var ett skönt genrep inför europareturen mot AZ.

Torsdag 5augusti, Gamla Ullevi,UEFA Euro League, AZ Alkmaar 1-0.
Årets bästa match stämningsmatch tillsammans med matchen mot avskumet. EFter 1-0målet var det redigt tryck och fan vad nära vi var att iaf få till en förlängning. Det var uppenbart att AZ var ur balans och hade de inte haft en "vandrande man"(det där fattar bara Reine) i mål som maskade som fan hade vi kanske hunnit trycka in tvåan med. Inför matchen var man mest glad över att få se Wernblooms återkomst men efteråt, som matchen gestaltade sig, var man extremt besviken över att vi inte fick in 2-0. Vi är blåvitt och ska aldrig vara så nöjda som en del verkade vara efteråt när vi torskat.

Söndag 8augusti, Rambergsvallen, Allsvenskan, BK Häcken 5-1.
Här njöt vi rejält i det fasansfulla vädret (vi satt ju dock under tak och slapp bli våta) när vi fullständigt demolerade röva på deras egen hemmaplan. Vi höll även på att trycka ner vuvuzelas i halsen på de hemma"fans" som blåste i sådana. Sella gjorde hattrick (jag har därmed sett båda hans allsvenska hattrick live, men jag njöt bara en gång) och vi var nu övertygade om att det vänt även om vi fortsatt låg rätt risigt till.

Söndag 15augusti, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Helsingborgs IF 0-0.
Visst kan man se det som att man som ett lag på nedre halvan ska vara nöjda med en pinne mot ett absolut topplag men vi var mest nojjiga över att det trots en pinne här inte var säkert neråt på långa vägar.
Vi fortsätter även att vara sanslöst ojämna målmässigt, fem mot röva och noll här...

Söndag 22augusti, Råttsunda, Allsvenskan, Djurgårdens IF 0-2.
Andra raka nollan framåt och en jobbig förlust som efter tre raka matcher utan förlust blev extra tung. Dessutom är det ju mot DIF och de är inte direkt älskade... Vi fick återigen blicka neråt i tabellen med ångesten hängandes över axlarna.

Söndag 29augusti, Råttsunda, Allsvenskan, Aik Solna 2-1.
2 2 0 0 6-1 6.
Det är vår rad mot avskumet i årets allsvenska. Detta var givetvis extra skönt iom att vi skickade avskumet närmare superettan i det läget. Det räcker så, fy fan vad gött.

Måndag 13september, Gamla Ullevi, Allsvenskan, gais 2-1.
Ett sent mål avgjorde igen och vi went bananas om än inte riktigt i klass med fjolåret, givetvis brände vi en straff men vad gör det. Vi vann. Efter denna seger vågade jag andas ut och se kontraktet som säkrat, det var extremt skönt. Vi hade dessutom på två raka matcher skickat både avskumet och pajsarna närmare nedflyttning&kval, njutbart.

Söndag 19september, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Åtvidbergs FF 3-0.
Vi fick revansch för vårens tunga förlust och kunde slappna av rätt tidigt. Skönt.

Onsdag 22september, Postorderlådan, Allsvenskan, IF Elfsborg 1-1.
Som vanligt total göteborgs dominans på läktarna i Borås och en skön pinne. Ellos försvar lär drömma mardrömmar om Tobbes mål än idag.

Söndag 26september, Swedbank, Allsvenskan, Malmö FF 1-2.
Vi kunde inte stå emot de blivande mästarna och givetvis missade vi en straff.

Söndag 3oktober, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Mjällby AIF 0-0.
Jag har sett så ofantligt många matcher med blåvitt att jag inte ens orkar räkna ihop dom och denna är den absolut sämsta jag sett på ALLA sätt och vis. Om ni undrar över spelkvalitén kan ni alltid fråga Reine eller glana in det briljanta tubenklippet nedan:Söndag 17oktober, Grimsta IP, Allsvenskan, IF Brommapojkarna 2-1.
William gjorde mål i sin comeback och jag samt Reine som redan efter träningsmatchen mot Stabaek för 1,5år sen sa att han blir bra slog oss lite extra för bröstet och tjötade om vilka scouter vi är. Det var också det roliga med denna kamp, vi skickade bp närmare superettan men med tanke på att alternativet kunde vara aik och gais var just det inget å glädjas åt.

Måndag 25oktober, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Trelleborgs FF 1-2.
Nä.

Måndag 1november, Behrn Arena, Allsvenskan, Örebro SK 1-2.
Ingen speciellt bra kväll nä.

Söndag 7november, Gamla Ullevi, Allsvenskan, Gefle IF FF 2-2.
Tack vare att vi var usla fick Gefle kvala. Säsongen var äntligen slut. En riktig skitsäsong, skärpning krävs!!


Sov gott

Jag är på gång igen, detta blir en mjukstart.

Blåvitt laguppställning omgång 30.

Nu kör vi lite annorlunda iom att det inte gäller nåt för oss.

Mv: Strömberg-Sandberg är skadad så lika bra att ge Strömberg chansen.

HB: Adam-Ja han får fortsätta.
MB: Azulay-Vore intressant att se honom på denna nivå.
MB: Ragge-Ragnar får hjälpa sin unga kollega.
VB: David Johansson-Har varit med och tränat lite och kan ges chansen här.

HM: Sana-Japp ska givetvis få fortsätta lira.
IM: Allansson-Har tränat med a-truppen länge nu och suttit på bänken många gånger, dags att få chansen.
IM:Chris Mbamba-Ja, här vore det intressant att se hur han står sig.
VM: Bärkroth-Bör få starta sista matchen för året.

F: Lawal Ismail-Har hoppat in några gånger och bör få starta för en gång skull.
F: Andreas Petersson-Har även han tränat med a-truppen ett tag och kan på detta sätt belönas.

Bänk:

Mv: Dahlin.

B: Lund.
B: Kalle.

M: Seb
M:Sella

F:Tobbe
F: Atashakade.

Allsvenskan omgång 30.

Resultat tjugonionde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt (av 232 möjliga)

Antal rätt resultat: 18
Antal rätt tecken:99

Omgång 30.

Helsingborgs IF-Kalmar FF.
Tips: 3-0.

BK Häcken-IF Brommapojkarna.
Tips: 2-0.

Djurgårdens IF-Halmstad BK.
Tips: 3-1.

IFK Göteborg-Gefle IF FF.
Tips: 0-0.

Trelleborgs FF-Örebro SK.
Tips: 2-1.

IF Elfsborg-Gais.
Tips: 4-1.

Åtvidabergs FF-Aik Solna.
Tips: 2-0.

Malmö FF-Mjällby AIF.
Tips: 3-0.

Andra Halvan kommenterar under dagen.

Vi gratulerar MFF till guldet,vi gratulerar Åtvid till kvalplatsen och vi säger tack och hej till Gefle och BP.

Blåvitt laguppställning omgång 29.

Mv: Sandberg-Given.

HB: Adam-Given.
MB: Ragge-Given.
MB: Kalle-Måste få chansen i Råttans frånvaro helt enkelt.
VB: Hjalmar-Ge honom chansen nu igen.

HM:Sella-Given.
IM: Seb-Given.
IM:Tobias Sana-Bör få chansen att spela från start återigen.
IM: Joel Allansson-Iom matchens bristande värde bör han få chansen att visa upp sig.
VM: Elmar-Given.

F:Tobbe-Given.

BÄnk:

Mv:Dahlin.

B: Lund-Som vanligt för sin mångsidighet.
B:David Johansson-Kan mycket väl få ett inhopp för att få känna på det.

M:Tomas Olsson-Verkar få svårt att ta en plats numera.
M: Andreas Petersson-Vore intressant att få se honom i ett allsvenskt inhopp men det blir många sådana lägen med olika gubbar i denna trupp.

F: Lawal Ismail-Kan få sig ett inhopp
F: William Atashakadhe-Kan göra ytterligare ett bra inhopp beroende på matchbild.

RSS 2.0