Veckans Tradera-köp

Och här kommer veckans Tradera-köp!

1 Tysk Reichspfennig från 1939, märkt "A" vilket innebär att det är präglat i Berlin.


Kristian Huselius - äkta autograf! Gammal Frölunda-konung!


Seger trots ganska svagt spel

Vita Hästens segertåg i allettan fortsätter. Under söndagseftermiddagen arrangerades en så kallad enkronasmatch i Himmelstalundshallen med fri entré och där ungefär 200 företag gick in och betalade klubben en krona per åskådare. Trots att seriejumbon Kumla kom på besök nådde man därmed upp till årets hittills bästa publiksiffra; 4 127. Sett till matchen i sig bjöds dock inte publiken på någon större propagandahockey. Vita Hästen öppnade visserligen starkt och gjorde en förhållandevis bra förstaperiod som man vann med ställningen 2-0 efter mål av Johan Erkgärds och Rasmus Schelin (som svarade för ett magnifikt solonummer när han sprätte upp pucken i krysset efter att ha cirklat runt fint i anfallszonen).

 

Den andra perioden var däremot inte lika bra från hemmalagets del. Man föll in i Kumlas tempo och spelet blev ganska slarvigt med många felpass, ojämnt försvarsspel och en del missade chanser. Kumla såg lite bättre ut till en början och direkt efter en tekning, fyra minuter in i perioden, kunde de slå in en reduceringspuck. Men med bara 25 sekunder kvar på mellanakten slog Johan Erkgärds in 3-1-pucken till Vita Hästen och därmed var det åter igen en brant uppförsbacke för gästerna från Närke.

 

Inte heller den tredje perioden bjöd på någon större underhållning. Det var återigen ganska slarvigt spel, och det hände inte speciellt mycket förrän mot slutet då Mike Gabinet hamnade i slagsmål med Kumlas Andreas Jensen. Båda fick fem minuters utvisning och matchstraff. Hästen försökte avsluta matchen fint med några mål och pressade på i anfallszonen, men precisionen saknades och istället för mål fick man ytterligare en skada. Den här gången var det Linus Näsström som blev tacklad så axeln hoppade ur led. En viktig kugge försvann därmed, förhoppningsvis är han snart tillbaka, men i värsta fall kan det ta ett tag. Jimmy Andersson, som även han fick axeln ur led mot Kumla i premiärmatchen den sjätte januari, har exempelvis ännu inte kommit tillbaka.

 

Matchen slutade 3-1 och Vita Hästen är därmed fortsatt obesegrade i serien. Totalt sett var det ingen vidare match, men det blev seger igen, bara ett insläppt mål och tre nya fräscha poäng, och det är ju ändå det som räknas när tabellen ska summeras lite senare. Just sett till tabellen leder förövrigt Vita Hästen med 22 plockade poäng. Nybro ligger tvåa med 14 poäng, men Kristianstad (13) eller Skövde (12) kommer troligen passera då de har spelat en match mindre än de övriga lagen.

 

Den här gången kommer tyvärr inga bilder då jag testade min nya videokamera, men däremot kan jag bjuda på Hästens 1-0-mål!


Logiskt.

Petter i orginal och av Plura i "så mycket bättre". Omskriven av FH.

Varje gång är som den första gång vi sågs
Även om det är över nu
Allting har förändrats 
Men du finns kvar 
Allt var svävande men nu så ser ja klart

Du var något yngre
Jag var något äldre
Och nu sågs vi igen
Gått så lång tid så länge sen
Månader tillbaks
Men jag minns det såväl 
Varför kärleken brunnit 
Utav olika skäl
Varför jag aldrig släppt det och aldrig gett upp 
Trotts min väg vart lång kantats med gupp 
Så många brev 
Minns varje ord varje rad jag skrivit En längtan så stor Minns varje dag jag lidit Har gått genom livet med en övertygelse Att jag satt något spår Som har haft betydelse Aldrig besvarad aldrig tillmötes En kärlek så varm utan den vilket öde Från vinter till vår Sen sommar till höst Trots att tiden vart svår så gav kärleken tröst Hjärtan som slår Vi står där vi stod Minns det som igår Första gången du log Som om jag snubblade pladask På marken och bara dog Varje gång är som den första gång vi sågs Även om det är över nu Allting har förändrats men du finns kvar Allt var svävande men nu så ser jag klart Jag var ung du var yngre När vi sågs första gången Du stod där och log
Blev hjälplöst förälskad Obeskrivligt tagen Som om jag låg ner på marken och blev slagen Betraktade ditt hår När det fångades av vinden Som att svimma på en bergstopp utav svindeln Sen den stunden satt jag fast i ett nät förtrollad bunden Tappa hjärtat i knät Kunde inte tänka logiskt eller sunt Och för varje sekund som du inte fanns där blev det tung Började sakta uppvakta på avstånd i brev Men det spelade ingen roll vad jag skrev Du hade inte fastnat än inte fattat än Vilken kärlek som fanns att bara hämta hem Men efter ett tag Det började korresponderas Mina förhoppningar dom väcktes För att sen raseras Du försvann någon annanstans Gav bort din hand till en annan man Och breven som skrevs dom kom aldrig fram Men mitt hjärta det brann och min åtrå var sann Jag gav aldrig upp dig när du försvann Långa dagar blev till nätter sen till år Varje gång är som den första gång vi sågs Även om det är över nu Allting har förändrats Men du finns kvar Allt var svävande men nu så ser jag klart Ååå Nu står du där på gatan Sargad av tiden Huden är grå Din hållning förvriden Vill säga nånting men jag kan inte tänka klart Känslor bubblar upp utan att tänka tillbaks Trevar mig fram för att etablera kontakt Tar tag i din hand Vi brister ut i ett skratt Det var så länge sen Men det finns där än För passionen vi kände kommer alltid igen Har ett hjärta utan rynkor Det består i en takt Och drömmar i mitt liv har jag aldrig förlagt Aldrig nått fram så jag älskat på avstånd Nu är det mitt tåg och dags för avgång Stiga på aldrig tveka en minut För att allt som flyger upp måste landa till slut Kan inte titta tillbaks trots min vilja är stark Vi vandrar iväg utan vidröra mark Varje gång är som den första gång vi sågs Även om det är över nu Allting har förändrats Men du finns kvar Allt var svävande men nu så ser jag klart Mina minnen höll mig uppe varje dag Du är som att andas för Jag gav aldrig upp dig när du försvann Långa dagar blev till nätter sen till år

Veckans Tradera-köp

Konungens autograf


Ett nödmynt från 1718, samma år som Karl XII avled (enligt AH)

Halva allettan avklarad - Vita Hästen obesegrade

I och med onsdagens hemmamatch mot Kristianstad är nu halva allettan avklarad för Vita Hästens del. Gästerna var inför matchen även de obesegrade och låg tvåa i tabellen bakom Norrköpings stolthet. Många talade om en mycket tuff uppgift mot ett stort och starkt lag, men matchen blev aldrig riktigt tuff, och verkligen inte spännande. Hade matchen varit en boxningsmatch så kan man kort och gott säga att Hästen vann på knockout redan efter en halv rond! Hästarna rivstartade nämligen matchen och gjorde 1-0 redan efter tre spelade minuter. Innan man hunnit halvvägs i första perioden hann Hästarna även göra 2-0 och 3-0 bakom Alexander Bengtsson i KIK-målet, som de flesta i publiken hade börjat kalla för "sållet".

Efter de tre inledande målen hände inte så mycket mer i den första perioden. Kristianstad hade en del giftiga lägen, men när de väl lyckades komma till avslut så stod Alexander Bergh i vägen i Hästen-kassen. Andra perioden inleddes med ett ganska segt spel där hemmalaget mest bevakade ledningen, men ungefär hallvägs in i mellanakten tände det till rejält då Mike Gabinet delade ut en hård tackling mot en KIK-spelare som däckade på isen. Från min position sett såg tacklingen helt regelrätt ut, men domaren valde ändå att plocka ut Kanadensaren i två minuter för en boarding. Efter utvisningen blev spelet mycket mer fysiskt och tempot skruvades åter igen upp. Med fem minuter kvar av perioden fick Hästen chansen att spela fem mot tre och då kunde Gustaf Gardell spika in 4-0, som också blev den slutgiltiga ställningen när de två inledande perioderna var avklarade.

I den tredje rundan blev matchen åter igen väldigt händelsefattig och temposvag. Vita Hästen spelade på resultatet och drog på sig en rad onödiga utvisningar, men trots detta kunde man ändå utöka ledningen till 5-0. Mot slutet var det enda intressanta att se om Bergh skulle få hålla sin tredje nolla för året. Hade försvaret varit lika skärpta som i de två första perioderna så hade det förmodligen blivit så, men tillslut lyckades ändå Kristianstad spräcka nollan och göra ett tröstmål genom dansken, Jannik Karvinen. Med ett par minuter kvar av matchen tog gästerna också en ganska underlig time-out trots att de låg under med ointagliga 5-1. Det korta uppehållet visade sig dock ge resultat... för Vita Hästen. Med bara ett fåtal sekunder kvar av matchen kunde nämligen Linus Näström skjuta upp pucken snyggt i det högra krysset och därmed slå in slutresultatet 6-1.

Vita Hästen har nu mött samtliga lag i allettan södra en gång och samtliga matcher har slutat med segrar, varav två i övertid. Nu väntar returmöten mot alla lagen innan det är dags för play off-matcher och förhoppningsvis även en kvalserie där allsvenska platser står på spel!


ännu en bildgrej.

Åsså har man lekt med Googles bildsök, detta finner man på förstasidan när man söker på bloggens skribenters riktiga namn...

"Paddan".


"Deve"

Daniel Glidarn Ahlin

"AH""Anti""FH"


IK-Köket presenterar: FISH&CHIPS!!!

Fish&Chips

Alla som såväl känner FH och AH på redaktionen eller har läst SSF vet att vi alltid´ställer frågan ”Gillar du Fish&Chips” i intervjuer.

Vad är då så speciellt med denna maträtt? Dels är det kult att alltid äta Fish&Chips vid speedway på Arendal. Sedan är det ju så att speedwayen är från England och då passar det ju utmärkt med denna speciella engelska maträtt (även om den nu finns att få tag i stora delar av världen).

Vi presenterar nedan ett recept på maträtten.

INGREDIENSER

1 dl socker

1 dl kornmjöl

170ml öl.

1/4 tesked salt

4 koppar vegetabilisk olja for frityr

4 stora rödbruna potatisar

2 bankade fisk filéer , skurna i halvor, sidoskurna

Tillredning.

Värm ugnen till 120grader.

Förbered smeten: Blanda mjöl, kornmjölet och saltet tillsammans. Lägg till ölen och blanda väl. Smeten skall vara tunn.

Skär potatisen i jämna, fingertjocka bitar.

Värm oljan i en djup stekpanna. FYLL INTE TILL TOPPEN. Potatisen och fisken kommer att göra så att oljan bubblar. Ge rum för oljan att stiga.

Koka 1/3 av potatisen tills den får en gyllenbrun färg,ungefär fem minuter. Låt torka på papper (pappershanddukar).
Lägg det i den varma ugnen. Upprepa processen tills potatisen är klar. Lägg inte in för mycket potatis på en gång. Det kyler ner oljan för mycket.

Doppa fisken i smeten, tillåt det att droppa av. Stek i omgångar tills det blir en gyllenbrun färg,ungefär 5 till 8 minuter.
Låt torka på pappershanddukar.
Håll det varmt i ugnen tills all fisk är klar.
Slå in i tidningspapper format som en strut.. Skulle det läcka får en tallrik räcka.

Servera med utspridd vinäger.


S borde "Paggan"

Jag har så gott jag kunnat följt "striden" om socialdemoktraternas nästa partiledare. Och för mig står det självklart vem som borde bli Sahlins efterträdare. Jag håller alla mina tummar och tår och till och med drömmer om att Leif Pagrotsky ska bli ny socialdemokratisk partiledare. Paggan har allt som socialdemokraterna behöver. En solidarisk person, ställer sig bakom dom svaga i samhället, står för tryggheten, kultur åt folket mm. Leif Pagrotsky är en socialdemokrat av den gamla skolan, men som ändå står för det moderna, som verkligen tror på det rättvisa socialistiska samhället med trygghet och välfärd.

GÖR SVERIGE ÅTER TILL ETT TRYGGT FOLKHEM! GE OSS LEIF PAGROTSKY!

Välkommen till banken. Inträde: endast 50 kr.

Banken. En myndighet som förvaltar våra pengar väl och som bara vill ha mer och mer. Och visst anförtror vi oss på banken, för vad skulle vi annars göra. Vi kan ju knappast ha våra pengar hemma i madrasserna. Så vi ger bankerna gladeligen mer och mer i ständigt hopp om att få någonting tillbaka. "HAHAHA. Få någonting tillbaka? Är ni dumma eller? Nu ska vi sätta sprätt på pengarna och skaffa oss själva rejäla bonusar så vi kan leva loppan och skratta åt dom där knegarna som bär Sverige på sina allt svagare axlar". Jag har inga belägg för detta citat, men om man har en någorunda fungerande hjärna och håller sig lagom nyhetsuppdaterad så kan man lätt lista ut att det låter ungefär så här uppe i bankstyrelserna.

För inte alls så länge sedan svepte en enorm ekonomisk kris över hela världen och drog med sig vad som helst, utan någon som helst pardon. Man kunde med lätthet likna denna kris vid depresionen på 30-talet. Pengar försvann och blåstes ut i rymden och bankerna stod på sina bara knän och grät förtvivlat och i panik vädjade om skattebetalarnas pengar. Då helt plötsligt så dög vi. Vi stod lutade över dom knäböjda bankerna och tyckte i samma sekund synd om dom. Bankerna fick sina pengar och blev lyckligare och lyckligare för varje krona.

Sedan när bankerna hade ställt sig upp igen och stod starka så trodde vi svenskar (naiva som vi är) att nu är det ingen fara. Inga fler bonusar eller fallskärmar. "HAHAHA. Inga fler bonusar, är ni dumma eller?" lät det återigen från bankernas allt för stora käftar. Och det dröjde inte alls länge förrän nyheten om nya bonusar inom denna FANTASTISKA värld åter uppdagades. Våra skattepengar som hade gått åt till att rädda en av Sveriges allra största myndigheter gick nu återigen till bonusar och fallskärmar till dom som redan har råd att leva lyxliv i flera livstider.

Och man nöjer sig inte med skattepengar. Ooohh nej. Snälla rara. Jag var inne på Handelsbanken i veckan (som jag har som bank) och bad om att få mina kontoutdrag sedan tre månader tillbaka utskrivna. Kassörskan sa då "Du vet att det kostar pengar va?". Jag skakade förvånat på huvudet och sa att jag inte visste det. 25 kr för en månads kontoutdrag. Så alltså 75 kr för tre månader skulle det bli (måste vara någon ny regel från 1 jan.) Dock så fick jag det den här gången gratis eftersom jag inte visste det. Så med min (väldigt) begränsande matematik kunde jag räkna ut att det blir billigare att skriva ut hemma. Men personligen så tycker jag att det inte ska kosta ett smack att be om utskrifter på banken.
Snart så måste man väl betala inträde på banken, om det ska fortsätta så här. En piccolo står och håller upp dörren för en och säger leende "Välkommen till banken. Inträde: endast 50 kr"

Har jag rätt eller har jag fel när jag hävdar att banken ska hjälpa istället för att stjälpa?

SKANDAL!!!!

Så var årets idrottsgala avklarad. Som vanligt en ganska seg tillställning med många skandaler och konstiga vinnare, men vi kan börja med det positiva.

Bästa pris:
Sportspegelns pris som gick till rallycrossföraren Mats Ögman.

Bästa citat:
"Jag är inte handikappad, jag är hjulbent" - rullstolsburne Anders Olsson som vann priset årets idrottare med funktionshinder.

Roligaste inslag:
Den arge Niklas Wikegård som sågade Jihde-bröderna!

Mest oväntade "sketch": Lars-Göran Bengtsson kommunalråd från Svinarp. In med honom istället för Sahlin.

Dagens lilla fiasko: Ett fotbollsmål toppade topp 10-listan i kategorin årets snyggaste mål. Det såg ut att vara 4-5 personer i publiken... Vill man se snygga mål så ska man se på hockey!


Dagens lite större fiasko: Att nämna Zlatan hela tiden. Bort med honom.

Dagens besvikelse: Curlingdamerna fick inget pris. Dåligt med tanke på sitt andra raka OS-guld!

Dagens STORA FIASKO:
Att Henrik Sedin bara blev sjua i Jerringpriset. Visst gjorde skidåkarna och Alshammar bra ifrån sig under OS och sim-EM (eller om det nu var VM), men Sedin gjorde bra ifrån sig i ungefär 100 NHL-matcher och blev andre svensk genom tiderna att vinna NHL:s poängliga. En mäkta imponerande merit som faktiskt borde ha resulterat i en betydligt högre placering. Det är skillnad att vara på topp i över ett halvår och att få till en bra placering nån gång per år i ett skidlopp.

SKANDAL!!!!!!!!!

/AntiHästen fortsatt obesegrade i allettan

Under söndagseftermiddagen spelade Vita Hästen sin fjärde match för året i allettan. Den här gången på hemmaplan mot Nybro, som inför matchen låg på en andraplats i tabellen, endast en poäng bakom serieledande Vita Hästen. Med andra ord var det en viktig match att vinna för båda lagen. Hästen som hade hållit nollan i två raka matcher spelade med bra självförtroende och öppnade matchen bäst. Efter några minuter avlossades ett stenhårt skott mot mål som var så pass hårt att det var svårt att avgöra om pucken var inne eller ej. Pucken studsade hur som helst ut från målet och domarteamet signalerade inte för mål, så pucken tog förmodligen i ribban. När Hästen inte fick utdelning började man spela allt omständigare och man fick inte till så mycket farliga lägen mot Nybro, som nästan enbart gick in för att försvara sig. Passningsspelet gick i lås för Hästarna och innan perioden var över kunde istället Nybro ta ledningen med 1-0.

 

I den andra perioden lyckades Vita Hästen snabbt kvittera ställningen till 1-1 efter mål av Johan Bülow. Därefter hade man också två lägen att spela med en man mer på isen, men Hästen spelade inte alls bra i den spelformen och fick inte till speciellt många farligheter. Mot slutet av perioden fick även Nybro chansen att spela powerplay, fem mot tre i över en minut. Men Hästen agerade stabilt i egen zon och Nybro lyckades inte heller göra några mål. Inför sista perioden var matchen med andra ord oavgjord.

 

I inledningen av den tredje perioden låg Hästen på för att ta ledningen i matchen, men sex minuter in i perioden kunde istället Nybro återta kommandot efter ett mentalt viktigt kontringsmål. Hästen fortsatte därefter att ligga på i anfallszon, men Nybro spelade bra försvarsspel och tryckte hela tiden ut Hästenspelarna mot sarghörnen, och tiden tickade på snabbt utan att hemmalaget fick till så många heta målchanser. Med bara åtta minuter kvar lyckades dock Johan Erkgärds få in en puck mellan benen på Nybro-målvakten och pucken gled äntligen Hästens väg, in i mål. 2-2 blev resultatet efter full tid så matchen fick till att avgöras i sudden death.

 

I övertidsperioden var det Vita Hästen för hela slanten. Man låg på konstant i anfallszon och när man spelat runt pucken i över två minuter kunde Johan Erkgärds skjuta in sitt andra mål för dagen och därmed ge Hästen segern, den fjärde i rad. I och med att det blev seger stannade Hästen kvar i serieledning, så det ser minst sagt bra ut just nu, men det är många tuffa matcher kvar som måste vinnas!
Det är hårt med skidor. Även för soffpotatisen

Det är en speciell känsla man har i kroppen när man vaknar upp på helgerna såhär i vintertider. En känsla som automatiskt säger till en att slå på tv:n. Och från förmiddagen och en bra bit in på eftermiddagen, jag till och med till kvällskvisten, så ligger man där i soffan som en pösmunk och stirrar på hurtbullar som är ute och tränar i regn och rusk, snö och slask, solsken och ofantlig hetta 365 dagar om året för att kunna leverera toppresultat på tävlingar och mästerskap, som vi pösmunkar hemma i sofforna jublar åt. Ordentlig mat är inte att tänka på när det är en heldag full med skidtävlingar. Man rusar man ut i köket och hafsar ihop några mackor med ost och skinka för att sedan slänga i sig de innan man ens har hunnit lägga sig i soffan igen. Eller så tänker man "äta gör jag ikväll" och öppnar en stor påse geléhallon som man mofsar i sig, samtidigt som man med intresse följer tävlingarna.

Kom nu inte här och säg att detta inte är sant. Om man bor ensam, som en annan, och är sportintresserad så ställer man sig knappast i lugn och ro och tillagar Biff á la Lindström när det är 15 km fristil eller under ett skidskyttelopp. Själv brukar jag äta väldigt mycket pasta och färdiggjorda köttbullar under helgerna. På denna diet missar jag inte alls mycket av tävlingarna och jag får i mig den näring jag behöver. Sedan blir det till att slänga i lite kaffe i bryggaren och återvända till soffan.

Så kommer kvällen och Pops med Co avslutar Vinterstudion. Man går hungrig ut till köket och med en rejäl suck bevittnar berget av disk som ligger och väntar på en. Man tar ett snabbt och enkelt beslut, tar upp telefonen, slår numret och säger "Hej, jag skulle vilja beställa en Vesuvio".

Diska och tillaga ordentlig mat kan man ju göra på vardagarna.

Min nya bästis: Sängen

Jag har vänner från grundskolan, från gymnasiet och från universitet. Sedan har jag vänner genom vänner, så jag anser att jag har en rätt stor vänskapskrets och jag behöver absolut inte känna mig ensam. Det är väldigt ofta man hör människor säga att "han/hon är min bästa vän". Men jag skulle aldrig kunna peka ut endast EN som min BÄSTA vän. Det tycker jag är lite av ett litet slag i ansiktet på de som anser att t.ex JAG är DERAS bästa vän. Jag tycker inte om att rangordna mina vänner. Det är liksom lite väl orättvist och förresten skulle det var näst intill omöjligt för mig att välja mellan dem. Alla ligger på en och samma nivå. Jag har många bra vänner, ett diplomatiskt och tråkigt svar, men så är det.

Kjell Berqvist sa i en intervju en gång att det var skillnad mellan vänner och polare. Polare var, enligt honom, sådana som man inte träffar så jätteoffta men som man har ett ganska så starkt band med i alla fall. Vänner är mer än så. De är snäppet under familjen och man kan prata om i stort sätt vad som helst, utan att man får (allt för många) tykna kommentarer.
Och det kanske ligger någonting i vad den gode Berqvist säger. (Tillåt mig här vara lite filosofisk) Kanske är det så att polare är lite mera casual, som man inte håller kontakten med på samma sätt som med vänner. Sådana som man kanske inte håller kontakt med livet ut, men som man går ut på krogen med och tar sig några öl (eller super tills man nästan däckar i baren) på krogen när man träffas. Jag kan ha fel. Men det en tolkning. Det finns bara rätt, inget fel. Alla tolkningar är rätta tolknngar.

Jag har i alla fall fått en ny bästa vän (detta är faktiskt ingen människa så jag säger BÄSTA VÄN, HAHA) och det är faktiskt...min säng. Denna ljuvliga vän kan man räkna med i alla stunder. Sviker aldrig, blir aldrig osams med en. Kort sagt... en ljuvlig vän.
Och jag tror att det inte finns någon som inte tycker om sin säng. För sängen, den kan man alltid lita på. Man kan lita på den när man kommer hem från krogen och är en aning rund under fotsulorna, t.ex.

Så jag har fått en ny bästis under det här halvåret jag har varit arbetslös.

Seger igen för Hästen

Vita Hästen vann även dagens bortamatch mot Karlskrona HK inför över 3000 åskådare. 0-4 blev resultatet, så med andra ord höll Alexander Bergh i mål nollan för andra matchen i rad. Ett enda insläppt mål på de första tre matcherna, imponerande!

Det var förövrigt ganska kul att följa matchen via NT:s blogg...


Bra start på allettan för Hästen

Under söndagseftermiddagen spelade Vita Hästen sin första hemmamatch för året i allettan. Efter 2-1-segern borta mot Kumla ett par dagar tidigare, där det krävdes förlängning innan matchen kunde avgöras, var Norrköpings stolthet i stort behöv av tre poäng för att kunna haka på i toppen av tabellen. Den här gången ställdes man mot Skövde, som under grundserien hade lyckats med bedriften att besegra Vita Hästen i båda matcherna då lagen drabbades samman i Himmelstalundshallen.

I samband med att matchen drog igång kunde man direkt konstatera att det inte handlade om någon mer eller mindre betydelselös grundseriematch. Det var högre tempo, tuffare fysiskt spel och grinigare. Hästen spelade mycket bättre än tidigare under säsongen och man pressade, trots ett flertal skador, tillbaka Skövde ganska rejält och skapade ett flertal hyfsade målchanser. Precisionen var dock inte speciellt bra, vilket gjorde att ställningen var 0-0 efter de första 20 minuterna.

 

I den andra perioden fortsatte Hästarna att ligga på, men målen uteblev fortfarande och de flesta i publiken började förmodligen oroa sig över om det skulle bli ännu en sån där jobbig match där gästerna får in ett snöpligt kontringsmål och går segrande ur striden. Med mindre än tre minuter kvar av perioden gav dock Hästens kämpande äntligen utdelning. Victor Ringberg fick ett bra läge och sköt in ledningspucken 1-0 bakom Skövdes målvakt, som dittills hade motat puckarna med både tur och skicklighet. Precis i slutskedet drog dessutom Skövde på sig en utvisning vilket gjorde att Hästen skulle få börja den tredje perioden med en man mer på isen, förövrigt matchens enda power play för Vita Hästens del.

 

I normala fall brukar det vara svårt att börja en period med en man mer på isen, men Hästen satte högsta fart på en gång och med bara några sekunder kvar på power play-spelet kunde Johan Olsson trycka in 2-0. Ett mycket viktigt mål som gav Hästen lite andrum inför avslutningen. Mot slutet fick Skövde till en del farliga lägen då även gästerna fick chansen att spela power play ett par gånger, men Alexander Bergh i Hästenkassen imponerade stort och höll tätt. Skövde blev allt mer desperata och tog, med ett par minuter kvar av matchen, ut målvakten. Hästen redde ut även detta och kunde istället sätta 3-0 i den tomma kassen, vilket också blev slutresultatet.

 

I och med segern gick Hästen upp på 5 poäng och därmed är man uppe i delad serieledning tillsammans med Karlskrona. I nästa match möter man just Karlskrona på bortaplan, åter igen en viktig match där det gäller att vinna för att fortsätta ligga kvar i toppen!
Nu vänder vi blad och går vidare

I början av Tour de Ski såg det ut att bli en riktigt härlig saga ur svensk syn, då Hellner, Kalla och Haag inledde touren med att visa att man minsann tänkte slåss för topplaceringarna. Jönsson och Richardsson gjorde även de toppresultat. Men en saga innehåller ju mindre roliga situationer också, för att sedan ordna upp sig igen och sluta lyckligt. Så touren inleddes 31 december med en andraplats för Kalla och en förstaplats för Hellner. Sagan fortsatte sedan med att en välkänd dalkulla vid namn Anna Haag som visade att hon absolut också ville vara bland de främsta. Hon vann till och med över Kalla i dubbeljakten och alla svenskar gick omkring med fåniga leenden och den där patriotiska känslan vi har när det gäller idrott.

Men sedan när allting var på topp så gick det som i alla sagor. Motgång efter motgång kom och alla vi framför tv-apparaterna förvandlade våra fåniga leenden till undrande blickar och ansiktsuttryck. Vad hände? Varför hände det? Vi svenskar är väldigt duktiga på att hitta på ursäkter och detta försökte vi naturligtvis göra nu också. Vi försökte och försökte hitta någonting att klaga på och på så sätt "finna" en förklaring på varför det gick så dåligt. Men ingenting. När det går dåligt ute i spåren brukar det vara lätt att skylla på dålig vallning, men det svenska vallateamet hade varit helt underbart och levererat den bästa vallningen så var det otänkbart att skylla på dem.

Ja,ja, denna nedåtgående tränd vänder väl snart och Kalla och Hellner skämmer bort oss med seger i hela Tour de Ski, tänkte vi. Men tränden vände inte. Den bara fortsatte och fortsatte och sedan när man trodde att botten var nådd, så uppenbarade sig en botten under botten. Då var det bara att gilla läget och se på när Cologna på herrsidan och Kowalczyk på damsidan slutade som segrare för hela touren

Nu är det ju inte så att svenskarna skämde ut sig, absolut inte. Men det hade ju varit trevligt för de svenska skidåkarna att komma till Oslo med seger i Tour de Ski. Men, men, det är bara att bita i det sura äpplet och fortsätta i världscupen. Och för att använda Hans Majestät Konungens ord "Nu vänder vi blad och går vidare" passar in här.

Efter 2010 och inför 2011-AH.

Säsongen 2010 är slut sedan ett par månader, är du nöjd med den placering ditt lag fick i sluttabellen?
- Med tanke på hur säsongen utvecklades får man vara nöjd med att slippa nedflyttning, men nej jag är inte nöjd.

Vilken spelare i ditt lag var bäst under 2010 enligt dig?
- Skulle nog säga Dime Jankulovski.

Vilken spelare i ditt lag överraskade mest under 2010 enligt dig?
- Mervan Celik, en lirare som dragits med stora attitydproblem som nu börjat ta större ansvar och därmed blivit en bättre spelare. Men han har långt kvar.

Vilken spelare i ditt lag underpresterade mest under 2010 enligt dig?
- Inget av anfallslånen fick ju till det men jag vet inte om de underpresterade, de kanske bara inte kan bättre. Annars tycker jag nog inte Wanderson kom upp i nivån från 09.

Vilken match var den bästa ditt lag presterade under fjolåret?
- Får bli Häcken hemma. Sättet laget hämtade sig och vann efter ännu en sen kvittering var imponerande och befriande.

Vilken match var den sämsta ditt lag presterade under fjolåret?
- Finns för många att välja på. BP i cupen ligger bra till i uselhet. Sista mot Ellos med då det hade kunnat bli 7-0 om det inte vart för mittbackarna och Dime. Trelleborg hemma tar dock hem det. En pinne behövs för säkrat kontrakt, laget leder till minut 77 och det blir 1-3.

Om du får fixa en drömvärvning inför 2011 till ditt lag, en realistisk sådan, vem blir det?
- En anfallare som gör mål, känns kanske inte så realistiskt dock...

Våra lag spelar ju på samma arena, dessutom tillsammans med ett tredje lag (än så länge), dessutom liras där gothia cup samt damlandskamper,detta har ju gjort att gräset är rötet samt att massa olika avtal etc är grymt svårhanterligt eftersom alla hyresgästerna har olika krav på det mesta. Vad tycker du om hela arenahärvan och hur ska man på bästa-realistiska sätt-ordna upp det?
- Det är tyvärr mycket "tänkte inte på det" över hela bygget. Gräset tycker jag borde kunnat vart ok om man skött det rätt från början. Avtalen med. Tyvärr var det mycket i tänkandet innan att så snart nya arenan är klar blir allt mycket bättre för alla utan att man ansträngde sig för att lösa hur. Inget går av sig självt. Nu är det bara en jäkla soppa. Det borde byggts in mer alternativa inkomstkällor i arenan från start. Fler kommersiella lokaler, läget är ju ypperligt. Kan man utnyttja potentialen bättre blir det mindre problem att lösa. Klubbarna borde försöka samarbeta mer, som det är nu kan ju hyresvärden spela ut klubbarna mot varandra.

Det har förvisso förbättrats lite de sista åren, men inom svensk fotboll såg delas det mesta i intäkter för allsvenskan på alla deltagande lag istället för att det som i de flesta andra ligor vara som så att det tilldelas mer pengar till de lag som hamnar längst upp i tabellen och sedan i starkt fallande skala. Idag spelar det för ingen större roll om du blir fyra (de tre första kommer ut i europa och tjänar på det) eller trettonde lag. Borde det ändras till att vara större skillnad för placerngarna? 
- Nä.

SEF har ju som mål att allsvenskan ska vara nordens ledande liga samt bland de 15 bästa i europa, hur ska man lyckas med de målen anser du?
- Det blir ju knepit. Fast jag tycker att ett större problem är de stora ekonomiska problem som många klubbar brottas med. De måste bli bättre innan man klättra i rankingen om man inte ska bygga luftslott. Sen finns ju enkla åtgärder som att anpassa spelschemat mer för lag som spelar internationella cuper. Har för mig IFK tex hade det bra tajt kring mötena med de judiska kommunisterna.

Malmö FF vann som bekant serien ifjol, Helsingborg var tvåa ljusår före alla andra klubbar. Vad gjorde de så mycket, mycket bättre än alla andra under fjolåret? 
- Arbetat långsiktigt är en delförklaring. Framförallt MFF har ju haft en tradition att kicka tränare om det inte blitt succé direkt, men nu har Rolle givits tid. HIF tror jag kunde slå lite ur underläge iom att Henke lade av men de hade ändå ett lag som troligen var bättre än året innan. Sen spelar ju pengar in med.

De två senaste åren har även varit en klar återgång till de första åren på 00-talet när storstäderna dominerade, vad tror du det beror på?
- Inte i år egentligen förutom Malmö, Helsingborg, Örebro (jo lite kanske), Borås, Trelleborg och Mjällby är ju inga världsmetropoler direkt. Det var nog mer så 09 och i viss mån 07 egentligen. Men det är egentligen inte så förvånande, de klassiska storlagen kommer från storstäder med mycket befolkningsunderlag (publik, spons mm) så det känns egentligen mest naturligt. Sen finns ju andra svårigheter i storstäder naturligtvis.

Vilket lag imponerade mest på dig under 2010?
- Får nog säga Mjällby, ok de hade en hygglig trupp på pappret men att få ihop ett såpass bra lag som nykomling från en liten håla som Mjällby är starkt.

Vilket lag var den stora besvikelsen under 2010 enligt dig?
- Sett till trupp och förväntningar underpresterade nog Göteborgskamraterna mest, sen är jag lite besviken över att AIK ryckte upp sig.

Vilken spelare var bäst i allsvenskan 2010 enligt dig?
- Alltid svårt att uttala sig tycker jag. Avdic har ju gjort en bra säsong och imponerade när jag såg honom. Sen har ju olika spelare olika roller med mera. 

Det är förvisso rätt tidigt än, men om du idag skulle tippa topp fyra samt plats 13-16 hur ser det ut i allsvenskan 2011?
- Hmm
1 Helsingborg
2 Göteborgskamraterna
3 Elfsborg
4 Malmö
13 Norrköpingskamraterna
14 Gefle
15 Halmstad
16 Djurgården

Vad kräver du av ditt lag under 2011 för att du ska vara nöjd när domaren blåser av sista matchen framåt november? 
- Att alltid ge gärnet och kämpa stenhårt. Motivation slår ofta klass och ska man kunna ta sig upp från bottenträsk måste man va lika taggad mot TFF borta som derbyn eller matcher mot topplag.

Vilken spelare i ditt lag kommer ta allsvenskan med storm under 2011?
- Hoppas Mervan kan fortsätta utvecklas vilket förutsätter att den mentala biten stämmer. Jonas Lindberg kan nog bli bra också, har potential men saknat tempo i början.

Ta ut din startelva i ditt lag under 2011 med nuvarande trupp.
Dime Jankulovski
Jimmy Tamandi - Richard Ekunde - Fredrik Lundgren - Kenneth Gustavsson
Reuben Ayarna - Johan Mårtensson
Mervan Celik - Romario Pereira Sipiao - Eric Bassombeng
Gzim Istrefi

Vilken är din favoritspelare i ditt lag idag?
- Björn Andersson är en härlig spelartyp men iom att han inte skrivit på kontrakt än får det bli Dime och Kenneth.

Publikmässigt sett så har hockeyn kommit upp jämsides med fotbollen det senaste, vad gör dom så bra som fotbollen missat?
- Svårt att säga, frågan är hur mycket som är att hockeyn ökat och inte bara att fotbollen tappat. Själv går jag bara på Division 2-hockey. Så det är svårt att jämföra så sett. Men en del är nog att hockeyn behandlas mycket positivare i media med. Skrivs det om fotboll är det ju mest om hur dåååååålig allsvenskan är, hur dååååliga planerna är, hur folk slåss hela tiden och så vidare. Eller om Zlatans frus hårschampo. Men kan ju inte bara skylla på media givetvis men klart att det påverkar. Folk är fortfarande intresserade av fotboll men mer av annan fotboll än sin egen. Allsvenskan kommer aldrig kunna konkurrera med Barca på TV vad gäller teknisk finess och så utan det gäller att få folk att börja identifiera sig med sina lokala lag, identitet, stolthet och engagemang istället för ren underhållning. Det är vad allsvenskan handlar om på många plan. Samtidigt har man inte råd att utesluta vissa typer av publik. Vill man sitta bekvämt och käka gött ska man kunna få det och vill man stå och skräna ska man få det. Det gäller att kunna få fotboll att bli något som passar alla.

Gillar du fish&chips?
- Ja o ja! Mer F&C på läktarna och publikkrisen är löst.

Kolmården

Igår (torsdag) var jag - ANTI - på Kolmårdens djurpark igen för att hälsa på alla trevliga djur som har fått klara sig utyan min eminenta närvaro de senaste två åren (förra året startade inte bilen när vi skulle iväg). Precis när vi kom fram så börade det vräka ner snö, så det blev både halt och segt att pulsa runt i all snö, men det som inte dödar, det härdar. Trots snökaoset lyckades jag också ta några bilder...

KLICKA HÄR FÖR ATT SE FLER BILDER!!!

FANFANFAN

Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
Nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du

Fast det var så kort romans
Var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du


Efter 2010 och inför 2011-FH.

Som "vanligt" kommer nu en intervju med såväl FH som AH om dels 2010års allsvenska säsong samt om den kommande 2011års säsong. Dels om deras egna favoritlag IFK Göteborg(FH) samt gais (AH). Först ut är alltså FH, intervjun med AH kommer inom ett par dagar har han lovat.

Säsongen 2010 är slut sedan ett par månader, är du nöjd med den placering ditt lag fick i sluttabellen?
Nej, verkligen inte. Vi gick in i säsongen som en av de största favoriterna sedan vår dominans på 90-talets första hälft och slutade på en placering som inte är människovärdig. Vi skulle vunnit serien med vår trupp men kom inte ens ut i europa, på tok för dåligt.

Vilken spelare i ditt lag var bäst under 2010 enligt dig?
Det är svårt egentligen, den bäste spelaren vi har i truppen är ju tveklöst Tobias Hysén men han har ju haft en del skadebekymmer men när han varit hel har han ju visat att han hör hemma i landslagstruppen.

Vilken spelare i ditt lag överraskade mest under 2010 enligt dig?
Svårt, det här handlar ju om vilka krav man hade på dom innan säsongstarten med. Jag säger dock Sandberg, visst gjorde han misstag ibland som kostade mål men glöm inte i hysterin kring sågningarna av det hur vi svor över hur Bengan kastade in bollar under en del år med innan han vid 40-strecket blev den fantastiske målis som vann guld. Sandberg har frånsett missarna även gjort idioträddningar och räddat oss. Visst ska en målis helst vara jämn men killen är ung och kommer bli kanonbra med någon/några säsonger till i bagaget och att ersätta en av de bästa målvakterna allsvenskan haft på bra många år är inte lätt och kraven blev därefter.

Vilken spelare i ditt lag underpresterade mest under 2010 enligt dig?
Knepigt ett år då det inte var speciellt många som var bra, men sett till den kvalité som ändock funnits där en gång så får man väl säga Kalle som inte ens dominerat i b-laget. Men fan vad jag hoppas han kommer tillbaka i gammal god form snart det är han dels värd själv men vi behöver honom i den formen med om Ragnar försvinner.

Vilken match var den bästa ditt lag presterade under fjolåret?
Det får man säga var AZ hemma, visst åkte vi ur totalt men det var mest pga en myglande zigenare i AZs mål och en domherre som tillät att de maskade som fan. Den domaren hade ju dessutom flyttats ner en division i uefas ranking och dömde lite "på nåder" det är väl fan att vi efter Richmond mot Basel skulle få en ny sån idiot.
Men matchen var fenomenal ändå, fan vilket tryck det var på gamla, jävlar vad nära vi var att få till en förlängning och fan vad nojjiga AZ var då, det är i europacuperna vi hör hemma!

Vilken match var den sämsta ditt lag presterade under fjolåret?
Jisses det fanns en del, HIF borta var en match där vi verkligen inte hade skuggan av en chans till något som ens kunde liknas vid en chans till en chans att möjligen med massvis med tur ens vara nära att poäng...Sedan visade ju sig dock HIF vara ett topplag men ändå. Sämsta matchen måste vara Mjällby hemma, jag har slängt upp ett klipp därifrån här ett antal gånger och det säger allt det måste slutat 0-0 i skott (inte bara på mål utan i skott totalt).

Om du får fixa en drömvärvning inför 2011 till ditt lag, en realistisk sådan, vem blir det?
Riktigt svårt faktiskt, visst vi dominerade inte ifjol och vi behöver väl främst en vänsterback men då ska man leta fram ett riktigt bra, realistiskt namn med...Emil Johansson från Molde är väl det som nämns mest och som känns bäst isf, tämligen ung och passar säkerligen väl in i klubben. Dessutom tappar ju norsk fotboll alltmer...

Våra lag spelar ju på samma arena, dessutom tillsammans med ett tredje lag (än så länge), dessutom liras där gothia cup samt damlandskamper,detta har ju gjort att gräset är rötet samt att massa olika avtal etc är grymt svårhanterligt eftersom alla hyresgästerna har olika krav på det mesta. Vad tycker du om hela arenahärvan och hur ska man på bästa-realistiska sätt-ordna upp det?
Det är en mycket invecklad fråga, först och främst får vi väl se vad som händer med Öis... Det mest troliga är ju att de antingen redan till 2011års säsong alternativt till säsongen 2012 spelar i div.1 och då inser de själva det orimliga i att spela på Gamla Ullevi varvid vi får ett antal matcher mindre som sliter på mattan.
Damlandslaget har ju själva varit ute och sagt att de mer än gärna spelar på förbundets egna arena i Solna som byggs nu, vill de inte vara kvar så försvinner ju upp till fem matcher varje år beroende på kval etc.
Gothia Cup kan helt enkelt inte få vara kvar på Gamla, två dagars intensivt matchande mellan 09-21 (möjligen i regn båda dagarna) är ett slitage som ingen matta klarar av. Häcken bygger ju nytt själva låt finalerna i Gothia gå på deras nya arena, visst det blir inte som på Ullevi men man flyttade ju ändå från Ullevi till gamla, tog ut idiotpriser för att gå in på finalerna och lär inte tjäna så mycket på finalarrangemangen ändå.

Då återstår vi och gais, vi spelar i nuläget spelet helt rätt gällande att få bestämma själva över arrangemangen på Gamla, vi undersöker möjligheten till en egen arena i samarbete med SEFA, den dagen ritningarna kommer på den kommer kommunen få noja över att kanske få stå där med ett Gamla som bara innehåller ett Gais som drar sin 3-4000 pers förutom på derbyn och då går verkligen inte kalkylen ihop för arenan och vad som då sker behöver vi inte bry oss om.
När vi inte fick clean court till 2011 så var det droppen för klubben kändes det som och blir det inte klart snart med det inför 2012 har vi ingen annan utväg än att med såväl eget kapital samt SEFA i ryggen bygga eget, visst det blir ingen miljardarena men en egen helt i klass med Gamla men med bättre kiosker,fler dass och en naturgräsmatta bara vi använder är gott nog i det läget.
Personligen tror jag mest på att kommunen till slut tvingas inse att Blåvitt nu dragit runt arenorna ensamma och hjälpt gais&öis i alltför många år, Gamla Gamla gick ju inte heller alls ihop om inte vi dragit in allt det gais&öis tappade.
Man ska förvisso hjälpas åt men vi vill ju då gärna ha något tillbaka med, åtminstone något så litet som Clean Court och en vettig matta.

Det har förvisso förbättrats lite de sista åren, men inom svensk fotboll såg delas det mesta i intäkter för allsvenskan på alla deltagande lag istället för att det som i de flesta andra ligor vara som så att det tilldelas mer pengar till de lag som hamnar längst upp i tabellen och sedan i starkt fallande skala. Idag spelar det för ingen större roll om du blir fyra (de tre första kommer ut i europa och tjänar på det) eller trettonde lag. Borde det ändras till att vara större skillnad för placerngarna? Ja självklart, det är ju helt logiskt. Kommer du högst upp ska du ha en rejäl del av kakan, det skiljer ju på tok för lite idag. Det säger jag ju inte i egenskap av supporter till ett topplag nu, vi blev ju trots allt bara sjua iår vilket är pinsamt dåligt som sagt.
Det mest logiska är ju egentligen att ge mest pengar till de lag som syns och märks mest, ser vi till tvpengarna så är det ju rätt logiskt att t.ex. aik och blåvitt får mer pengar iom att deras matcher lockar många mer tvtittare än vad t.ex. Trelleborg-gais gör. Att det då inte delas rättvist efter hur attraktiv "Produkten" är (jag HATAR förövrigt ordet produkt i samband med fotboll men det finns inget annat mer passande ord när man snackar markandsfrågor) och då är det bara en logisk syn på det.
Dessutom borde allsvenskan minskas till tio lag, visst hade det t.ex. 2010 kunnat innebära att både blåvitt och aik åkt ur, men på sikt är det nödvändigt att minska seriens lagantal. Färre lag delar på intäkterna, får möjligheter att skaffa bättre trupper, kunna hävda sig bättre i europa, kunna köpa spelare från övriga svenska klubbar dyrare iom att pengarna finns, de mindre klubbarna får pengar osv.
Allt måste dock börja med att man delar intäkterna som allsvenskan får in på ett vettigt sätt, dvs mer till de klubbar som är attraktiva, hur det sedan mäts är en annan femma, en del ska givetvis vara tabellrelaterat (förbundspengarna) men då betydligt mer till de bästa lagen och avsevärt mindre till de lag längre ner i tabellen. Tvpengarna ska fördelas efter hur många som ser matcherna helt enkelt, ju fler som tittar desto attraktivare är ju de lagen och de ska då självfallet få mer pengar.


SEF har ju som mål att allsvenskan ska vara nordens ledande liga samt bland de 15 bästa i europa, hur ska man lyckas med de målen anser du?
Delvis genom ovanstående ändringar i pengafördelningen och en minskad liga till tio lag. Sedan så ska man lägga ett spelprogram senast i december som sedan hålls fast hela säsongen. Man får redan då bryta ut en-två matcher och lägga så tv kan sända i flera dagar men det är ju inte svårt. Det som sedan kan ändra spelschemat är ju ev europaspel för några lag samt t.ex. snökaos etc men annars ska man kunna planera resandet etc redan i dec, då vet publiken när matcherna är tidigt, kan planera efter det, det kommer mer folk, klubbarna får mer pengar och vips har vi den välkända positiva spiralen. Det ger bättre spelare och lagen blivit bättre, kan ta sig de omgångar i europa som krävs och sedan är vi där.
Dock gäller det då att vi slipper ha förbundet så inkomptent som det är nu...


Malmö FF vann som bekant serien ifjol, Helsingborg var tvåa ljusår före alla andra klubbar. Vad gjorde de så mycket, mycket bättre än alla andra under fjolåret?
Framförallt hade de extremt bra lag i jämförelse med övriga, men ser vi på MFF så vann de för att de för ett par år sedan orkade stå emot stormen när det gick såpass dåligt under Rolles första tid som tränare där, nu har han visat vad han kan och blir ju alltid ihågkommen där för det.
Sedan hade MFF även en bra mix spelarmässigt med unga,hungriga spelare på väg upp blandat med ruinterade rävar som Daniel Andersson, Aubynn etc som varit med och vet hur det är när det drar ihop sig i slutet av serier.
HIF hade ett i det närmaste lika bra lag men torsken mot gais hemma blev ödesdiger och de kunde sedan inte komma ikapp även om chansen fanns.
Dock får väl båda svårt att hävda sig i toppen 2011 i sann allsvensk anda.

De två senaste åren har även varit en klar återgång till de första åren på 00-talet när storstäderna dominerade, vad tror du det beror på?
Nja, det där stämmer väl bara delvis va? 08 vann ändå Kalmar... Men visst 09 var det blåvitt och aik och iår vann Malmö. Det är väl helt enkelt på vissa sätt enklare att dra in pengar och skapa en bra trupp i en storstad men samtidigt har ju bl.a. arenaproblematiken i främst Gbg och Sthlm visat hur svårt det kan vara att verka i storstäder med. På sikt känns det väl dock som om storstäderna kommer fortsätta vinna ungefär 4 av 5år och det femte sticker något HBK eller Kalmar upp.

Vilket lag imponerade mest på dig under 2010?
Man får väl ändå säga Åtvid här, trots att de åkte ur, de var ju tippade toksist av nästan alla. De skulle bli fotbollens motsvarighet till Väsby i hockeyn, men Åtvid var faktiskt kvar i allsvenskan med bara minuter kvar av säsongen, en enorm prestation sett till truppen.

Vilket lag var den stora besvikelsen under 2010 enligt dig?
Blåvitt tveklöst, många säger solna men solna tappade ändå flertalet av de som var tongivande ifjol och ersatte dom inte medan blåvitt var förstärkt och borde sprungit hem serien enligt de flesta. Så här får jag säga mitt kära blåvitt.

Vilken spelare var bäst i allsvenskan 2010 enligt dig?
Alexander Gerndt, visst kan man säga Denni Avdic med men anledningen att jag väljer Gerndt är inte för tiden i HIF utan för att han lyckades så grymt bra i Gefle med. Det är svårare att lyckas i ett sämre lag helt enkelt varvid han får min röst här.

Det är förvisso rätt tidigt än, men om du idag skulle tippa topp fyra samt plats 13-16 hur ser det ut i allsvenskan 2011?
1.Örebro SK
2.Malmö FF
3.Helsingborgs IF
4.IFK Göteborg.

13.IFK Norrköping
14.Gais
15.Halmstad BK
16.Gefle IF

Vad kräver du av ditt lag under 2011 för att du ska vara nöjd när domaren blåser av sista matchen framåt november?
Vi är blåvitt vi ska ALLTID ta guld.


Vilken spelare i ditt lag kommer ta allsvenskan med storm under 2011?
Har han inte redan etablerat sig så kommer Sana dominera om han får chansen "på riktigt"

Ta ut din startelva i ditt lag under 2011 med nuvarande trupp.
MV: Sandberg
HB: Adam Johansson
MB: Ragnar Sigurdsson
MB: Mikael Dyrestam
VB: Hjalmar Jonsson
HM: Stefan Selakovic.
IM: Sebastian Eriksson
IM: Tobias Sana
VM: Elmar Bjarnasson
F: Tobbe
F: Drugge.

Vilken är din favoritspelare i ditt lag idag?
Elmar, en enorm krigare och samtidigt skönspelande framspelare.

Publikmässigt sett så har hockeyn kommit upp jämsides med fotbollen det senaste, vad gör dom så bra som fotbollen missat?
Nu har jag ju gått en del på hockey med så jag har ju inget emot sporten så sett, men det hockeyn gjort är att locka dom skaror som kanske inte i grunden är hyperintresserade av själva SPORTEN. Givetvis finns det många tusentals sanna hockeyfans som brinner för sporten men det är inte det jag menar utan att hockeyn lyckats locka folk som vill "ha något att göra" en kväll/en helgeftermiddag.
Att det skulle bero på huliganproblematik är inget jag tror på, visst finns det sådant men det var avsevärt värre för ett antal år sen när fotbollen dominerade fullständigt publikmässigt över ishockeyn så det är verkligen inget avgörande i det hela.
Dock kan man inte komma ifrån att det som lockar "marginalåskådarna" till hockeyn är att där sitter du varmt på en vadderad stol, du kan enkelt köpa det du vill i paus/innan match, du hinner ner från läktaren, pissa, köpa en dricka, säga till polaren med hans nyinköpta korv att han bara äter hela tiden samt hinna upp på läktaren i tid till nedsläpp i nästa period. Ska du lyckas med det på fotboll får du dels pissa rekordfort, dels vara sprinterlöpare och rugbyspelare för att ta dig fram samt ha en jävla tur. Det är bekvämare att gå på hockey helt enkelt och det lockar marginalerna mer. 
Fotbollen slog för mycket till ro när snittet låg över 10tusen/match för allsvenskan, istället skulle man självfallet i DET läget byggt vidare på det då hade fotbollen fortfarande varit tusentals åskadare/match över hockeyn. 
Sedan ska man dock även tänka på att det inte är i så många städer det finns lag i högsta serierna i båda idrotterna, Gbg,Sthlm, Södertälje, Gävle det är ju de... 

Gillar du fish&chips?
Självfallet.

När norskan är borta...

I dag var det dags för dubbla jaktstarter i tyska Oberstdorf. Först på dagen var det herrarna. Tyvärr så slutade det inte bra för svensk del. Marcus Hellner var uppe i ledningen, men ramlade oturligt nog och kunde därefter inte avancera åter till ledningen utan han slutade som tionde man.

Det som man kan glädjas åt som svensk i alla fall (i herrloppet) var att FIS ifråntog Petter Northug hans 15 sekunder, som han vann i ett spurtpris. Han åkte upp i ledningen och för att vara säker på att vinna så såg han till att sicksacka framför Marcus Hellner och Dario Cologna, så dessa inte kunde komma förbi och Northug vann detta spurtpris. Men om norsken hade varit lite sportsmannamässig så hade han förståt att man inte får göra sådär som han gjorde. FIS gjorde en korrekt bedömning och ifråntog Northug hans 15 sekunder.

15.35 var det dags för damernas dubbeljakt. Utan en Björgen såg det ut att vara fritt fram för de svenska tjejerna. Men det fanns en välkänd polack i vägen. Justyna Kowalsczyk, som inte är att leka med. Det ser man om man tittar på resultattavlan över touren. Kowalsczyk leder nämligen Tour de ski och vann dessutom världscupen förra året. Så bara för att Maskin-Marit inte ställer upp på startlinjen så innebär inte det att det kommer bli ett lätt lopp. Som sagt. Kowalsczyk visade att hon minsann inte planerade att släppa ifrån sig ledningen. Charlotte Kalla, som inte är lika stark i klassisk still som i fristil, hamnade snabt långt bak i fältet. Dock så hängde Anna Haag bra med täten och gav polskan och italienskan Follis en match.

Skidbyte och nu var det dags för Kalla att visa sina konkurrenter. Och som hon gjorde det och uppför det sista krönet så kom båda svenskorna förbli Kowalsczyk, som inte kunde göra mer än att låta svenskorna åka om henne. Kalla och Haag in som etta och tvåa på upploppet. Men Kalla kunde inte komma om sin lagkamrat och dalkullan Haag sträckte armarna i vädret när hon som segrare paserade mållinjen. Kalla kom en knapp sekund bakom och var lika glad hon.

När norskan är borta dansar svenskorna på podiet.

En vanlig dag på SVT...

För några dagar sedan bjöd IK på vad SVT kommer förändra nu när borgarna tar och bestämmer vilka program som ska sändas i SVT framöver, nedan följer en vanlig dag i SVT1:s tablå när förändringarna slagit igenom.

06:00  Rapport
Här rapporteras om vilka adelsätter som under det senaste dygnet agat flest tjänstehjon samt om vilka slott och herrgårdar som denna dag fått miljoner av regeringen i renoveringsbidrag.

06:05  Örter - naturens eget apotek
Utgår och ersätts med en sändning från Grefve Lewendripfts herrgård där vi får se tjänstehjonen slita ut sig med att göra iordning frukosten.

06:25  Gomorron Sverige
Här hälsar friherre Grinbladt sina ärade adelsmedmänniskor godmorgon med flertalet intressanta inslag från alltifrån rävjakten till ett besök i de finaste franska salongerna där friherre Grinbladt har lyckats komma in som enda svensk media.

09:30  Såna är mammor
Som ni alla vet är kvinnors plats i köket, och adelsdamer blir inte mödrar, så här får vi skratta gott åt ofrälse som sliter ut sig medan adeln dricker cognac och röker kubanska cigarrer.

10:00  Hur ska det gå för Pettersson?
Här får vi följa ett enskilt ofrälse som dag efter dag blir agad av adeln i sann adlig anda, heter man något så ofrälsemässigt som Pettersson förtjänar man inte tvtid på något annat vis.

11:00  Upptäcktsresan
Här tar sig Baron Hauptsmith sig an ett hemskt uppdrag när han ger sig ut på upptäcktsresa genom att en vardagsmorgon åka spårvagn med pöbeln i Norrköping, följ hans kamp för överlevnad bland vanliga, äckliga arbetare på väg till jobbet.

11:50  Sångpärlor
Här sjungs kungssången gånger två.

12:00  Rapport
Här rapporteras från förmiddagens möte bland de högsta adelsherrarna och vad dessa bestämt gäller för resten av dagen.

12:10  Inför Idrottsgalan 2011
Här presenteras 2010års största idrottsmän, såväl boule,hästpolo samt dressyr stjärnor väntas!!! Övriga idrotter göre sig icke besvär.

12:20  Skidor: Världscupen
Här får vi se ungadeln åka utför i Colorado Springs.

13:35  Vi hänger mé
Ett program som granskar hur adeln hela tiden uppdaterar sig om omvärlden och hänger mé i det senaste i världen.

14:05  Säterliv
Här följer vi en helt vanlig familj på godset Säter, se hur de anställer pigor&drängar, agar negerslavar och dricker cognac.

14:30  Regional årskrönika
Här visas regionala adelssändningar där ni kära adelskamrater kan se hur läget är för era högsta adelsmän just i er region.

15:30  Rapport
Här är det mest en vädersändning så ni vet hur vädret blir inför kvällens utomhusfester på godsen runt om i riket.

15:35  Skidor: Världscupen
Här får vi se Von Apft åka milen i "adlig stil".

16:30  Inför Idrottsgalan 2011
Här presenteras bordsplaceringen inför galan så ni redan vet det innan ni anländer till godset för galan.

16:40  Herr och fru Papphammar
Här får vi skratta åt ett ofrälsepar som försöker tigga sig till mat för dagen.

16:55  Hipp Hipp
hurra hurra HURRA för adeln. Ett hurrande för adeln från rikets ofrälse under en halvtimme.

17:25  The Seventies
Här får vi se hur adeln på 70-talet gjorde allt för att slå ner ofrälset progguppror. Givetvis var det endast en stor seger för adeln som alltid.

17:55  Sportnytt
Senaste nytt från dressyren i Bayern.

18:00  Rapport med A-ekonomi
Här presenteras vilka adelsmän som tjänat flest miljoner på ofrälset arbete under dagen.

18:10  Regionala nyheter
Här presenteras vilka adelsmän som tjänat flest miljoner på ofrälsets arbete under dagen i din region.

18:15  Det goda livet
En dokumentär om hur det är att vara högadeln i Sverige förr,idag och hur det blir i framtiden.

19:05  Svenska hemligheter
Här visas hemliga försök från ofrälse att störta adeln, men framförallt får vi se hur de dräps utan tvekan från överlägsna adelsmän.

19:20  Regionala nyheter
Här presenteras vad som skett på de olika godsen i din region under dagen.

19:30  Rapport med A-ekonomi
Här får vi förutom listan med vilka högadelsmän som får tio miljoner var av regeringen idag även se hur adeln i övriga världen haft det under dagen.

20:00  Året med kungafamiljen
Här får vi följa vår kära, ärade kungaätt när de på finaste sätt representerar svea rikes folk i Sverige och utomlands under året. Garanterat många vackra kaffeflickor.

21:00  Drottningoffret
Här visas alla de tjänare som stupat under kraven från drottningen under året som nyss avslutades. Allt för att ni ska få skratta gott i era manchesterfåtöljer runt om i landet.

22:00  Morgan Pålsson - världsreporter...
Här får vi en lektion i hur man gör bort sig av ett helt vanligt ofrälse.

23:30  Morden i Midsomer
Det är bara simpelt ofrälse som dödas så detta är ett sant humorprogram.

01:00  Is på rälsen
Handlar om Grefve Humpbladts leksaksjärnväg som är världens största, för att få det realistiskt så har han nu fixat en maskin som gör att rälsen blir isig på vintern och tågen spårar ur allt för att efterlikan ofrälset SJ så mycket som möjligt.

01:30  Ishockey: Junior-VM
Utgår till förmån för testbild, sådana här program gillar ofrälset och det kan inte accepteras.

04:10  Inför Idrottsgalan 2011
Här presenteras menyn inför galan.

04:30  Året var 1961
Och adeln var starkare än någonsin, följ med på en resa femtio år tillbaka i tiden och se hur den svenska adeln hade det då.

05:30  Flyttlasset går
Följ med när de sista ickeadliga förpassas ur Sverige av adeln....

VÄLKOMMEN ATT FÖLJA VÅRA SÄNDNING I SVT-EN KANAL FÖR ALLA!!!

T-shirtstexter du aldrig får se på IK-crewet!!!

Det där med tshirtstexter är ju poppis än idag, även om det kanske gått ner lite jämfört med 90-talet.

IK får, som den opionsbildande blogg vi är, mängder med förfrågningar varje vecka om att föra fram några budskap, en hel del handlar om att bära just t-shirts med budskap.

Nedan har vi några av de slogans etc som en del vill att IK ska bära men som ALDRIG kommer ses på en ik-medlem.

"Hälsokost byggde denna vackra kropp"

"Rör inte min borgare"

"Gör som mig, rösta blått"

"Jag är inte bara ful, jag har heller inte självförtroende nog att föra fram budskapen jag anser viktiga i mitt liv på annat sätt än via tshirts jag bär"

"Hiphop är livet"

"I LOVE STHLM"

"Jag önskar jag vore en modebloggare"

"This is the fucking modeblogg, not amatuer blogging"

"Du kanske tycker detta är en ful jävla t-shirt, men den får iaf dig att titta mer på den än vad jag tittar på dina kläder din fule fan"

"Jag ÄLSKAR Västtrafik"

"Jag ÄLSKAR Östgötatrafiken"


RSS 2.0