Grattis Anti!

Idag skola vi alla gratulera Anti ännu en gång!

Dagenefterbloggeri

Om jag säger "dagen efter" så tänker ni säkert på ånger, men det gör inte jag. Varför inte? Jo, för att jag fyllde år igår. Stort grattis till er alla som nu inser att det är kung Anti som bloggar igen! Vad gjorde jag då under gårdagen, då jag blev ett år mer överlägsen alla småbarn? Dagen började som vanligt med en bastant frukost i form av gröt och mackor. Därefter var det dags att dra till Universitetet där jag till att börja med såg på film tillsammans med halva Kommando Peking, samt en mycket omtänksam tjej vid namn Sandra, som bjöd på en herrans massa goda kakor.

När filmen var slut utspelades en hetsk debatt som har fått mig att till viss del ifrågasätta en del saker...  Efter debatten blev det käk på Texas Longhorn, sedan blev det ännu en film (Tillbaka till framtiden 2) och därefter bar det av hemåt. Väl hemma var det dags att ladda batterierna till kameran, för på kvällen var det nämligen dags för Vita Hästen att ta emot Kumla i Himmelstalundshallen!

Matchen i sig var en av de konstigaste division 1-matcher jag någonsin sett. Hästen gjorde ett dåligt förstabyte i matchen, men inledde annars mycket starkt och skapade många vassa målchanser. Dessvärre lyckades man dock inte få in någon puck i mål och långsamt spelade gästerna från Kumla upp sig. Vita Hästen var hela tiden det spelförande laget, men på grund av för många slarviga uppspel och för långsamt passningstempo (tillsammans med ett frenetiskt kämpande Kumlalag) så skapade inget av lagen speciellt många heta målchanser. Och när det väl blev målchanser, då storspelade istället de båda lagens målvakter.

Den första perioden blev alltså mållös. Och det blev även den andra perioden, som såg ut på precis samma sätt som den första perioden. Hästarna försökte anfalla, men Kumla försvarade sig mycket bra och var kanske närmare ett ledningsmål än vad hemmalaget var. Även den tredje perioden såg ut på precis samma sätt och allting talade för att matchen skulle sluta 0-0, men när drygt 4 minuter återstod av matchen kom så kvällens första mål! Hästenspelaren Andreas Palmér gjorde en fin soloåkning i anfallszonen och lyckades lura ner den duktige Kumlamålvakten på knä för att sedan lägga in pucken i öppet mål. 1-0 till hemmalaget tvingade Kumla till att chansa på ett mer offensivt spelupplägg. De tog ut målvakten, men istället kunde då Marcus Eriksson snappa upp pucken, och från offensiv blålinje skjuta in avgörande 2-0 i öppen kasse. Ingen toppmatch med andra ord, men 3 poäng är alltid det viktigaste!Fler bilder finnes här!!!

GLENN-EY!


GRATULERAR ANTI 23!!

IDAG ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR IDAG ÄR DET ANTIS FÖDELSEDAG!!!
HURRA HURRA HURRA!!!

Idag fyller mannen,myten,ik-crewets dataexpert 23bast. Han blir gammal och gaggig och ryktesvis har han redan bokat plats på äldreboendet "Kantarellen" i Norrköping.

Nåväl, Anti/Abit/Mohammed/Andreas/Curt-Bruno/Gud, GRATULERAR FRÅN IK-CREWET!!!


Ett gäng foton av skiftande meningsfullhet och kvalité.

 Det är hög tid att vakna buba!

Klassisk souvenir.

 Den nyblivne 60-åringen.

 Jag var antagligen redit full på det giget för jag minns inte var vi såg honom 2002.

 01 har jag ingen aning om heller, men det känns som det var Halmstad då.

 Klassisk "amerikalinjen"-koffert.

 Dessa är typ två år gamla, men anti tycker jag ska spara dom till de går därifrån själva.

 Sådan skylt är det på tåget om ni åker det klassiska tåget till götet kommando peking!

Resan-Etapp 16.

(Vi ber om ursäkt för att uppdateringen i denna kategori dröjt så, väldigt stor ursäkt till borisborissa framförallt. Men det har faktiskt varit så att vi haft för mycket ångest över andra grejer för att orka med denna kategori, det är dessutom så att bara jag, FH, bloggar i denna kategori och när övriga inte bloggat så väl har jag tagit och slängt in mer lätta kategorier. Nåväl, nu fortsätter resan)

22aug.

Vi lämnar Kalininggrad tidigt på morgonen och styr kosan mot dagens etappmål som är speedwaymetropolen Bydgoszcz (försök stava det på fyllan den som kan!) en etapp på 300km som beräknas ta 4timmar och 41minuter i effektiv restid.

Paddan styr bussen med fast "tio-i-två-grepp" längs de ändlösa motorvägarna. Glenn och AH sitter längst bak och sjunger polsk hårdrock från 70-talets mitt i ett försök att överrösta antis dansbandsblandband (härligt ord det där) som går i kassetspelarn i bussen. Medan Lotta Engberg sjunger om fyra bugg och en coca-cola så rullar vi in i Polen och det visar sig vara strul med passen då Deve visar upp det finska pass han av nån anledning snott längs resan. Vi andra blir lätt irriterade men vad ska vi göra, man bråkar liksom inte med polska gränsvakter...


Passet deve försökte använda...

Vi får till slut Deve att visa sitt riktiga pass och kommer in i landet, vi tar en paus längs vägen för en bit mat och de flesta av oss käkar de traditionella köttrika korvarna med något gott till och avslutar med en Pączki var, en polsk syltmunk, mycket gott och vi lämnar nöjda och glada stället för vår fortsatta färd mot resans slutmål.

Det sker inte så mycket mer längs vägen och då etappen är väldigt kort med våra mått mätt så anländer vi redan framåt tidigt kväll, borisborissa sätter glad i hågen upp vårt tält och vi andra spelar ett jättelikt plockepinn där anti envisades med att inte spela utan bara vara en av pinnarna...

Staden är i halvmiljonersklassen och därmed lagom stor för oss svenskar.

Vi bestämmer oss för att ta en tur till fots i staden och vi åker in med bussen,parkerar och tar oss en tur runt i staden.

En bild som väl symboliserar stadens olika tider. Med olika sorters arkitektur.

Självklart tog vi oss en titta på speedwaybanan med. Till Deves och Paddans stora glädje.


File:Stadion Polonii Bydgoszcz 2.jpg

Efter denna tur tar vi oss tillbaka till vår rastplats igen, det var ytterligare en stad som vi fått se åtminstone en del av på vår resa, och imorgon väntar ju en ny etapp...


Yaaaaaarrrrhhh

Ny kategori som det egentligen är märkligt inte sett dagens ljus förrän nu. Nörderi helt enkelt.

En nördig grej är Facebook, men det stannar inte där. Nördigare ska det bli, mycket nördigare. På min profilsida kan man numera läsa följande:

Andra Halvan now be a-usin' Facebook in tha' strange tongue of English (Pirate)

Just det, man kan i språkinställningarna nu välja piratengelska som språk bland alla andra som svenska, engelska, tyska, swahili, latin, färöiska, spanska mm vanliga språk. Ni ska få fler exempel.

Klickar jag på Home Port kan jag till exempel läsa att 5 sorry louts think they're yer mates! (5 vänförfrågningar), 45 crews want ye! (gruppinbjudningar)

Översättningen smyger sig in överallt. Jag gick in på DVs profil och genom att klicka på "Weigh in" på hans senaste statusuppdatering skrev jag en kommentar. Den skrev jag "2 grains o' sand ago" medan själva statusuppdateringen kom One sunrise ago at 11:09 in the evenin'

Och så vidare och så vidare. Någon har helt klart haft för mycket tid, och denna någon är sannolikt en NÖRD! Därför passar det i denna kategori. Nu väntar vi bara på att någon ämna öfversätta facebook till gammalsvenska så är sidan fulländad. Men nu borde man kanske klicka på "Adjust ye riggin's" och därefter "Tongue" och ändra språk igen.

Rebus.

++

Den förste som luskar ut det rätta svaret på rebusen får tillsammans med kommande rebuslösare en exclusiv spelning med Deve i pris. Förutom den obeskrivligt stora äran att ha löst rebusen först då.

Ångest

Mot skolan. Sömn. Mot skolan igen.

Kort recension av "The 90's - ett försvarstal"

Jag satte mej klockan 21 till rätta i soffan för att titta på Henrik Schyfferts enmansshow "The 90's - ett försvarstal". Tyvärr hade jag inga popcorn hemma så det fick bara bli en 33 cl 7 up, men jag var nöjd och glad för det. Till en början så trodde jag det bara skulle vara klassisk stand-up. Inga konstigheter eller krussiduller, utan rakt på. Roliga skämt och hela publiken kissar ner sig redan efter första skämtet. Så var det inte. Det började med att Schyffert berättade vad han tyckte om 90-talet. För att därefter gå över till at förklara vad ironi är och det är härifrån showen sätter fart och det dröjer inte länge förrän man börjar få lite träningsvärk i skrattmusklerna, men hur mycket det än känns och hur ont i magmusklerna man har så kan man inte sluta skratta, eftersom Schyffert har en så fantastisk berättarteknik som innehåller gester och olika röster.
Han börjar sedan snacka om provokation och hur man i hans generation provocerade t ex föräldrarna. Det visade sig att det inte var så lätt att provocera sina föräldrar, som hade gått igenom 70 och 80-talen och hade gått från vänster till höger i politiken, för Schyffert och hans generation. Så därför kom man på att om man inte kan provocera med politik, ja då kan man provocera med ironi. Man menar ingenting av vad man säger och därför så behöver man inte ta ställning. Hela detta scenario i showen är ett stort jävla skrattanfall och jag får vara glad över att jag gick på toaletten innan jag satte igång dvd:n
Sedan så berättade han hur det var när han växte upp norr om Stockholm i en liten håla mellan Märsta och Upplands-Väsby. Och han fortsätter att skämta på om hur det var hemma hos honom och hur det var i skolan. Så plötsligt så tränger allvaret sig på och man lyssnar verkligen hela tiden på vad han har och säga och tänker noga efter att "ja, så är det nog." Sedan fortsätter skrattfesten ända till den sista delen av filmen där allvaret tar överhanden och detta är faktiskt en tragiskt historia som han berättar och hur mycket man än har skrattat tidigare så slutar man tvärt. det är som att dra åt en vattenkran. Man slutar skratta och följer med på den lite tragiska resan som varar i nåra minuter.

Detta är det som gör detta framträdande så magnifikt. Komik blandat med största allvar och Schyffert kan denna konst att varva det ena med det andra och inbland göra en allvarlig grej till en rolig. Så denna film får högsta betyg av mej. 5 skrattande munnar av 5 möjliga.

/ DEVE 

Låtar.

En länk till några av Uffes bästa låtar.

Uffe 60!

Att hitta hem (favorit i repris).

Jag skulle inte hävda att jag är en musikkännare vad det beträffar det rent tekniska, jag har ingen aning om hur olika noter ser ut, det ser ut som krumelurer allihop i mitt tycke.

Dock kan jag säga att jag oftast direkt när jag hör någon ny artist, en ny låt eller så kan säga om den kommer bli en dagslända, leva en sommar, bli stor i vissa mer intima kretsar, eller bli en rejäl hit.
Därmed inte sagt att jag kan säga exakt vilken musik som är "bra" ty vad som är "bra" är väldgt olika, beroende på vilken smak man har. Jag ser ju bara vilka musiksmaker vi har bland oss här på IK:

AH lyssnar mest på musik inte en enda människa förutom ett ytterst fåtal i världen egentligen ser någon som helst kvalité i, men gillar det mao är det bra i hans öron.
Anti lyssnar mycket på schlageer och dansband och den sortens musik, till skillnad från de flesta andra som ser sådan musik som bra, står dock anti för sin åsikt om sin kärlek till den musik. Visst vi andra kan glana på melodifestivalen ibland, men vi hittar aldrig låtar som får oss exalterade på samma sätt som de låtarna gör med Anti.
Sedan har vi mig och Deve, jag skulle hävda att vi har den mest likartade musiksmaken av oss frekventa bloggare på IK. Vi har Bruce Springsteen, Lundell, Dylan och Eldkvarn som en del av våra gudar, nu vet jag inte vad Deve anser men jag tror nog han gillar iaf delar av Winnerbäcks och Andersson Wijs arkiv med.
Vad paddan gillar vete sjutton.
Proggen ligger som ett täcke över oss alla även om paddan säkerligen dislikes that.

Personligen har jag på tok för många cdskivor,upp mot tusen olika, och där samsas skivor från 9årsålder som Niklas Strömstedt med senare artister som Navid Modiri och många många fler. Där samsas Cornelis fenomenala verk med ac/dc, där samsas Mozart med just d, där samsas Beethovens sjunde symfoni med Wilmer X med teknikens under.

På datorn är det senaste som kommit dit THe Sundays och lite mer Antony &The Johnstons, i samma lista ligger förövrigt ac/dc. Musiksmaken är bred  och jag tror att alla som gillar musik skulle hitta något i mitt cdarkiv.
Nu har jag inte alla dessa cds för andras skull, jag menar jag går inte och köper Lundells "Under Vulkanen" för tusen spänn för att nån annan ska kunna imponeras, jag köper det för att jag själv gillar det och vill ha det.
Lundell är tveklöst min store husgud och där finns i praktiken allt han släppt hemma och allt har sin klarast lysande "stjärnglans" på varje platta finns alltid några spår som är bättre än allt annat, och jag anser att varje lundellspår oavsett hur bra just det spåret är kontra hans övriga digra produktion slår varenda dance/hiphop/rnb/bubas dödsmetal låt varje dag i veckan.

Jag ser i detta nu skivor från Isolation years, Jackson Brown, Badly Drawn Boy, Kamraterna (nej inte blåvitt) och Ani Difranco ligga i hyllan, det är början på en ny ordning av alla skivor man har, men jag kommer aldrig igång på allvar, det är för många skivor helt enkelt. Men jag gillar allihop på något sätt, alla har en historia, en del om än en liten sådan av mitt liv var varje skiva viktig. Även om man inte lyssnat på vissa på 15år.

Jag ser Dylans "Bob Dylan" hans debutplatta och jag ser "Träd,Gräs och Stenar". Skulle jag vända mig om och titta i den tredje bokhyllan med skivor skulle jag se Bruces briljanta "Greeting from Ashbury park", skulle se Cornlis "Dagsedlar åt kapitalismen". Bläddrar jag lite i spelningslistan på datorn, förbi absolut christmas, så finner jag "Knutna Nävar" med briljanta låtar som "Strejken på Arendal" osv.
Någonstans står "Black Album" med Metallica, någonstans står Sven-Ingvars plattor,
Ibland strömmar "Miss li" ur högtalarna, ibland blir man smått galen av Hellströms energi, ibland hänförd av Taubes visor.

Jag har våndats på Helloweens gig, jag har sett Johnny Winter efter hans glansdagar, jag har hört "it's a heartace" live och sett Bonnie knäcka Carola när de avlöst varandra under en soundcheck, jag har hysterin kring The Ark runt 2000, jag har överlycklig vrålat med i "Bobby Viking" av Magnus Uggla.
Jag har vrålat under "holy diver" med Dio på ett 200gradit Trädgårn, jag har hört Lemmy säga "We are Motörhead, we play rock'n' roll" i Scandinavium. Jag har njutit av när Dylan sket i extranumren på Scandinavium för att största delen av publiken var kostymnissar som inte kan det här med konsert.

Jag minns den hysteriska konserten, hans tveklöst bästa genom alla tider, när alla hämningar släppte, när Räisinen hjulade in till extranumren trots 40gradig feber, när Hellström fick Lisebergshallen att vibrera, det var nog 2003 (alt nåt år innan, finns en dvd därifrån iaf). Allt släppte, t.o.m. vi som personal fick fnatt under konserten.
Jag har sett Dileva få 50tusen på liseberg att go banans 1999, jag har hört Nationalteatern sjunga "bängen trålar", jag har sett Antis idol Mel C få fjortisar att bli svimfärdiga under en okejdag, jag har guidat Mats Paulsson från att han varit nära att gå in i skötrummet till sin loge.

Jag har sett Björn Rosenström med sin kanske inte direkt djupa musik få studenter på Lerums Torg att ta sig ett järn till, jag har hört trubadurer, jag har sett Bruce få himlen att lysa klarare med sin "waitin on a sunny day" på ett knökat Ullevi.

MEN, trots allt ovanstående och trots att jag bara nämnt lite grann ovan av allt musikaliskt man upplevt så är det i Lundells musik jag hittar hem. Jag känner att jag kan lämna det hela både hans skivor, böcker, konst och filmer i månader och lyssna på massa annat, det andra är riktigt bra det med oftast, men det saknas alltid något, det är inte den där känslan av att vara "hemma".
Så sätter man sig då och trycker igång "tre bröder" med Uffe och huxflux är man hemma, helt plötsligt faller alla bitar på plats igen, att det är SÅ det ska låta, så texterna ska vara skrivna osv. Det är som sagt inte det att jag inte gillar den musiken som fått vara stand in under tiden jag vart hemifrån, men med Lundell i lurarna och med hans böcker i handen så är det hemma.
Det är så det ska låta, så det ska skrivas, så det ska se ut, det är där jag känner mig mest hemma.

Jag har sett Uffe, väldigt få gånger, gentemot många andra, men det har blivit 15-20gånger iaf.
Och detta allt tack vare att min äldste brorsa i mitten av 90-talet kom hem med en platta, "Kär och Galen" en platta jag "lånade" ganska direkt och redan då fann något stort där. Sedan har intresset och lyckan vid varje ny platta och bok bara ökat.

Jag gillar det mesta inom musiken, det finns nästan alltid stycken som är bra, men det är bra hos Lundell jag hittar HEM!!

Första Halvan.

En ung Ulf Lundell.

En mörk novemberkväll och det är tomt på redaktionen...

...vad gör man då? Jag är ensam kvar på IK-redaktionen och har febrilt försökt komma på någonting vettigt att meddela övriga Sverige om hela kvällen. Trots att jag har, bokstavligt talat, hällt i mig 10 koppar kaffe så blev resultatet denna text. Efter detta hade jag lust att busa lite, så jag lade en pruttkudde på FH:s stol, så det blir fart på stället när han kommer till redaktionen imorgon. Anti får ta att se upp när han börjar skriva imorgon, jag har nämligen lagt häftstift på tangentbordet och jag har slipat på några roliga skämt som jag ska tortera AH med. Eftersom Paddan har stuckit hål på sina trumhinnor och ligger på sjukhus, till följd av Antis höga dansbandsmusik, så har jag inte förberett någonting åt honom.
Vi fick även en glad nyhet idag av vår ledning (d.v.s oss själva) som gav oss fria händer att lägga upp information utan att komma till redaktionen. Men eftersom denna blogg tar mycket tid och kraft så kommer alla vi att spendera många timmar här även i framtiden, då möten och konferenser som vanligt måste hållas. Sedan har vi ju en splitterny kaffemaskin här som levererar gudomligt gott kaffe, detta på inrådan av...moi, för gott kaffe är viktigt. Och detta är en av anledningarna varför jag är kvar här denna sena timme. Men eftersom det börjar bli sent så ska jag börja dra mig hemåt och värma ett kopp te och kanske äta en knäckemacka med en skiva ost. Så nu släcker jag alla lampor (vi på IK är väldigt miljömedvetna) och så får vi se vem som kommer att bli den första att komma imorgon.

/ DEVE

Olika som bär.Leif "Loket" Olsson?                                       Martin "Paddan" Padu?

Skogsturken-The Story.


IK-crew-dansen

Try JibJab Sendables® eCards today!

Evolution à la IK!

IK förklarar här evolutionen för er som inte förstått den, överst den mest överlägsna rasen som nu existerar och sedan neråt i en fallande skala.

IK-CREW

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker
Människor

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker

 apor

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker

 Dinosaurier.
arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker

Amöba

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker

Helsingborgspolisen med vakter.

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker

Stockholmare.
arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmakerBorgare

arrow-down-red_benji_par_01.png image by texasrainmaker


Modebloggerskor.

Diamonds and Rust

I brist på annat kan man alltid coverblogga, denna gången står ingen mindre än Joan Baez för originalet. Joan hängde ju mycket med Bob Dylan på den tiden och vissa påstår att låten handlar om honom. Personligen tycker jag Baez är något underskattad. Inte för att jag är nån kännare av hennes produktion men ändå. Hon är ju knappast okänd eller så men det känns lite som hon åtminstone i efterhand hamnat lite i skuggan av Dylan. Å andra sidan är ju Dylan en låtskrivare som skulle sätta de flesta i skuggan.
Hursomhelst är detta en låt som flera artister gjort versioner av, och först ut i vår sammanställning är Judas Priest


Ett annat band som tolkat låten är Blackmores Night. Så här låter det.


En livespelning från tiden det begav sig, dvs 1975, får utgöra originalet. Lite grynig bild men skitsamma det är musik det handlar om, Joan Baez:

Ännu en Hästenseger

Igår, söndag, var jag - ANTI - åter i Himmelstalundshallen där jag bevittnade matchen mellan Vita Hästen och Munkfors. En på förhand mycket viktig match eftersom Munkfors inför matchen bara låg två poäng bakom Hästen som innehade den fjärde och sista direktplatsen till allettan som drar igång efter jul. Vita Hästen inledde matchen klart bäst, men som så många gånger förr var man ineffektiva och istället kunde gästerna slå in ledningspucken efter en lyckosam kontring. Hästarna fortsatta trots detta att trumma på i offensiven och tillslut kunde man äntligen slå in 1-1. Innan periodpausen siktade Hästen på ett ledningsmål också, men man fortsatte missa många lägen, och istället kunde Munkfors återta ledningen efter ännu en lyckosam kontring.

Andra perioden såg i princip ut som den första perioden. Vita Hästen dominerade med andra ord stort, men hade svårt att få in puckarna. Efter många missade lägen lyckades dock Marcus Ericsson snappa upp en puck framför mål och vände runt för att sedan distinkt trycka upp den i krysset bakom en försvarslös, men ändå storspelande Munkforsmålvakt. Några chanser senare kunde även Hästen ta ledningen i matchen, detta efter att Sebastian Harrysson slängt in en ren chanspuck mot mål från dålig vinkel som målvakten inte alls var beredd på. Pucken letade sig in mellan benskyddet och stolpen, och kan inte sägas vara något annat än en måltavla, dock den enda måltavlan i matchen.

I tredje perioden fortsatte Vita Hästen sätta tryck, men liksom tidigare missade man många fina lägen, däribland två stycken ganska långa 5-mot-3-lägen. Tillslut lyckades man dock trycka in 4-2 och därmed var i princip matchen stängd. I slutminuten lyckades visserligen Munkfors reducera ställningen till 4-3, men man var aldrig nära att få med sig någon poäng från matchen.Fler bilder finnes här!!!!

Såhär i veckans slut

Så har även en helg passerat i våra liv. En helg som har varit full med glädje och massvis av skratt och ett par öl på krogen har man hunnit med. Imorngon börjar en ny vecka och den ser ut att bli ganska tung. Skrivuppgifter och presentationer av förslag till visualliseringscentrum i Norrköping. Så det gäller bara att få röva ur vagnen och sätta igång. Det var allt jag hade att skriva för tillfället.

Förresten, Anti frågade mej vad man ska ha i kaffet. Grädde, socker eller mjölk. Svaret är: INGET. Det ska vara svart och starkt. Så starkt att koppen fräts sönder. 

1915.


1914.


1913.


Libyen.
Panama.


Gambia.
Togo.
Österrike.Nä,roligare blir det inte...

Mozambique.Vilken arena?

Vi nöjer oss med bortaläktaren idag.

Polish Football Cage 3
Polish Football Cage 2
Polish Football Cage 1

Idrottslördag!

Idag är det en enorm idrottsdag via tv-n och strems från olika fotbollsmatcher runt om i världen, här kommer jag, fh, till er stora glädje blogga om det jag ser idag.

09:55 NYA ZEELAND KLART FÖR FOTBOLLSVM!!!
Japp, jag erkänner att jag missade att matchen mot Bahrain började 08 och såg därför bara andra halvlek,direkt uselt jag vet.
Nya Zeeland ledde i paus med 1-0 men i andra tog Bahrain över i matchen i Wellington. Nya Zeeland hade med sig 0-0 från bortakampen och var således med 1-0 klara för vm. Gästerna krigar på mycket bra, skapar en hel del halvchanser och får till slut en straff.
En straff som är så otroligt dåligt slagen/bra räddad av målvakten att luften delvis går ur gästerna och Nya Zeeland reder ut stormen och tar sig till vm. Starkt gjort av ett landslag som vi alla vet i förra vmkvalet torskade mot Salomonöarna och därmed missade samma playoff. Nu gynnades man ju visserligen av att Australien övergått till det asiatiska kvalet som förvisso alla fotbollsintresserade redan visste, men ändå starkt att ta sig till VM. Framförallt starkt att klara 0-0 i Bahrain.

Nästa anhalt på idrottslördagen är damernas slalom, 1a åket, återkommer efter det.

Maria PH åkte ur tyvärr, får därmed inte åka mer idag.
Theres Borsén får det tufft trots att hon tar sig ner, men ev en topp-tio plats iaf.
Anja Pärsson gör ett helt okej åk, men får det tufft att vinna då tiden vid målgång då bara var en fjärdeplats.
Frida Hansdotter gör det, efter sin förutsättningar, helt okej. Får det tufft att ta en topp-tioplats men likväl hyfsat.

Nästa anhalt på idrottslördagen är damernas slalom, 2a åket, återkommer efter det.

2a åket.

Frida Hansdotter gör ett bra andra åk men går in på en andraplats och lär väl då sluta någonstans kring plats 12.
Theres Borsén går in som nia, inte godkänt...
Anja Pärson gör ett JÄTTEmissatag och misslyckas totalt.

Alingsås-Ciudad Real, Handbollens CL

Alingsås torskar med 24-26 men gör en heroisk insats. Man ska minnas att Ciudad Real är världens tveklöst bästa handbollslag. Första halvlek slutade 10-14 så Alingsås vann dessutom den andra halvleken, otroligt starkt och otroligt roligt att titta på. Få saker är mer spännande än en riktigt bra och spännande handbollsmatch och detta var handbollpropaganda. Synd att matchen gick i Jönköping och inte Götet (Alingsås får inte spela hemma då hallen är för liten) hade den gått i Götet hade man ju givetvis tittat. Sådana världsstjärnor som gästerna har är värda att se lira.

Snart är det dags för nya vm-kvalmatcher.

Modebloggsbowling!!

IK vet att det nu under vinterhalvåret är tufft att finna motivationen i livet, vad ska man göra när snön yr utanför fönstret. Eller som i städernas fall, slasken gör att skor och nederdelen av brallorna blir dyngsura och man blir förkyld...
Jo, IK är förvisso ett gäng överlata djävlar, speciellt Paddan vilket märks på hans alltmer sällsynta bloggning. Detsamma gäller Deve som verkar ha hamnat i dvala.
Detta tänker IKs centralredaktion i Götet nu råda bot på!
Vi ska börja idrotta!!
Läste ni rätt tänkte ni nu? Jodå, vi har kommit på följande magnifika idrott!!

MODEBLOGGSBOWLING!!
Nu vet vi att det inte är själva modebloggarna vi ska bowla ner utan modebloggerskorna.
Hur går då detta till tänker ni? Jo,se det är änna det detta urspårade blogginlägg ska förklara för er.

Regler: Du ska med hjälp av en man iklädd blåkläder och gröna stövlar som du tvingar springa mot tio uppställda modebloggerskor få så många av modebloggerskorna (vilket jävla ord) att springa därifrån och glömma sin chai-latte på banen. Lyckas du inte skrämma iväg alla tio på första försöket får du ett försök till, då ska du själv gå in på valfritt "chicht" kafé i Sthlm, Gbg eller Malmö (det är bara i storstäderna dessa finns) iklädd mjukisbrallor, snowjoggers och en t-shirt/skjorta som du lånat av Roger i bonde söker fru. Skrämmer du nu iväg de antalet modebloggerskor som du inte skrämde iväg på försök ett har du lyckats få iväg alla. Annars antecknas det antalet du lyckats skrämma. Bäst av tre försök vinner.

Tips: Eftersom modebloggerskor inte äter nåt så är de lätthittade då de bara sippar på sin chai-latte (här hade man till bubas stora förtjusning kunnat dra skämt om barista-mjölk men det låter jag bli) för annars får de inte plats i kläderna för 12000 som de bara använder en gång. Hur man hittar en modebloggerska bland de som sitter och pluggar/jobbar på samma kafé? Tja, det är bara att leta efter de som ser totalt tomma i huvudet ut så har du hittat rätt.

Svårigheter: Att lyckas skrämma iväg dom tillräckligt fort innan pliten tar dig, ty de har en tendens att behöva samla ihop sina tvåtusen grejer de konstant bär med sig och givetvis ska datorn packas ner i en svindyr väska med. Dessutom är risken överhängande att de inte gör annat än springer rakt in i närmaste vägg istället för ut genom dörren och då räknas ju inte det eftersom de då ligger avdäckade på golvet... Det kan även vara jobbigt att innan de får syn på dig höra dessa "ah, men åååååååh vad chicht".

IK ÖNSKAR ALLA UTÖVARE AV DENNA ÄDLA SPORT LYCKA TILL!!!

Vita Hästen - Mjölby 6-1

Igår, onsdag, var jag - ANTI - åter i Himmelstalundshallen för att heja fram Vita Hästen i Östgötaderbyt mot Mjölby. Den över 3000 personer stora publiken bjöds dock inte på någon höjdare till match, åtminstone under den första perioden där båda lagen slarvade såväl offensivt som defensivt. Nerver eller ej, det vet jag ej. När den andra perioden drog igång lyfte Hästen upp sitt spel och gjorde efter en stund det viktiga ledningsmålet som man sedermera även kunde öka till 2-0, innan den sista periodpausen. Tredje perioden inleddes chockartat med ett oväntat Mjölbymål, och då verkade nerverna åter komma tillbaka, men tillslut lyckades Hästen åter pressa tillbaka Mjölby för att sedan göra 3-1. I samband med detta kom också den så kallade ketchupeffekten. Nerverna hos Hästenspelarna försvann och man började totaldominera matchen, som tillslut fick 6-1 som slutresultat.Fler bilder här!!!

Ingen ko på isen...

Jag äntligen upptäckt funktionen "dölj" när det gäller alla farmvillenyheter på facebook, gratulerar till mig själv, nu slipper jag se när folk jagar kor...

Jag undrar över de som sjunger i reklamfilmernas musiksnutt, dvs inte de reklamfilmer med hela låtar, men den som sjunger två rader jätteklämkäckt, hur föreställde sig han/hon sin musikkarriär egentligen? "Tänk om jag får sjunga två rader om en tandkräm på tv, då vore min lycka gjord..." Ja, jisses....

Jag alltid undrat över de där små pappåsarna som man får när man köper antingen smycken till nån dam eller t.ex. dyr chocklad etc, vad fan är meningen med dom? De är så små att man inte kan bära dom utan att man måste leka att man är en jätte och påsen av normal storlek! Varför ges inte riktiga påsar? Ja, vi snackar i-landsproblem här, men ändå...

Ingen är online, skumt värre...

Anti gjort halvorna beroende av hockeymanager...


DR Kongo.
Oman.
Benin.
Bra start av Buckanjärer som ännu väntar på en riktig värdemätare

Lång rubrik jag vet. Efter två omgångar har Buckanjärerna gått upp i serieledning med två segrar och en målskillnad på 20-1. Imponerande förvisso men säsongen har knappt börjat. Än har vi inte mött några av de förväntade topplagen och vi får nog vänta lite innan vi kan dra för stora växlar.

Rutinerade slovaken Tomáš Iglár som värvades inför säsongen leder interna skytteligen tillsammans med backen Elias Jacobsson, båda har 4 mål. Poängbäst är dock yttern Jonathan Persson med sina 2 mål och 4 assist.

För säkerhets skull har vi förstärkt med tre nya anfallare. 23 år gamle vindsnabbe slovaken Silvius Lipčak som går rakt in i förstafemman i kvällens träningsmatch mot Muppar på is. Dessutom tjugofemåriga tjeckiska centertanken Pavel Bělohlávek som tillsammans med unge ryssen Dmitriy Shiryaev, 21 förstärker tredjefemman.

Inatt är det cup men vi är inte med där i år men vi har istället fått en träningsmatch mot Muppar på is från Division VI.2. Samma nivå som oss men annan serie alltså. Även de har vunnit sina två inledande matcher och ligger för närvarande fyra. Det blir nog en hyfsad värdemätare kring var laget står och även nyförvärven naturligtvis. Samtidigt som man slipper pressen som är i en tävlingsmatch. Dessutom ger det ju lite välbehövliga pengar till klubbkassan.

/AH

Fotbollsgalan-Så går det.

Eftersom sådan här galor brukar vara erbarmligt tråkiga så avslöjar IK redan nu vilka som vinner de olika priserna.

Årets målvakt:

Damer: Hedvig Lindahl, FC Göteborg.
Herrar: Kim Christensen, IFK Göteborg.

Årets back:

Damer: Sara Thunebro, Djurgården/Frankfurt
Herrar: Daniel Majstorovic, AEK Aten

Årets mittfältare:

Damer: Victoria Sandell Svensson, Djurgården
Herrar: Kim Källström, Lyon

Årets forward:

Damer: Linnea Liljegärd, Göteborg FC
Herrar: Zlatan Ibrahimovic, FC Barcelona

Årets genombrott

Damer: Linnea Liljegärd, Göteborg FC
Herrar: Pär Ericsson, Gais

Årets allsvenska spelare:

Damer: Caroline Seger, Linköping
HErrar: Wanderson, Gais

Årets tränare:

Damer: Torbjörn Nilsson, Göteborg FC
Herrar: Jonas Olsson/Stefan Rehn, IFK Göteborg

Gudlbollen går självklart till Zlatan.

Den blåvitta säsongen 2009.

Fotbollssäsongen har nu tagit slut, och vi går förvisso inte i ide men vi lider tills träningsmatcherna drar igång igen. Nedan gås IFK Göteborgs matcher under året igenom.
49 matcher har man spelat inräknat träningsmatcher och dessa kommenteras nedan. Inte matchrapportmässigt utan mer supportermässigt även om givetvis några matchkommentarer kommer slinka in.

24 Januari, Stabaek borta, träningsmatch. 0-0
Detta var invigningsmatchen i Stabaeks nya arena, som är en inomhushall... Varför man valde en träningsmatch kan man undra. Nåja, Oslo i Januari och träningsmatch gjorde att jag och Glenn-ey tog allas vår Säfflebussen (eller bus4you som det numera heter) upp i en snöstorm som nära på förde tankarna tillbaka till 1995 års snökaos.Efter att irrat en stund i Oslos utkanter hittade vi arenan och begav oss in. Gråare ställe får du leta efter. Vi såg 90minuter där vi var rätt chanslös och Stabaek borde vunnit men som sagt 0-0 och en överfull buss till Oslo Centrum senare hade vi fyra timmar framför oss i Oslo. Ett Burger King meal för 150spänn senare satt vi mest bort tiden, hittade oslos centrals sketnaste dass och när bussen väl skulle gå var det en väldigt vacker flicka där... Jag åkte med Gbgs mest rasistiske taxichaffis hem sov två timmar och åkte sedan på revyjobb...
SÅ glad är Glenn-Ey över att matcherna ÄNTLIGEN börjar igen....

3 Februri, Rubin Kazan, Malaga 0-1.
Vi snackade först om att åka ner till Malaga men efter att AH sagt att det inte går att åka buss i snöstorm dit så sket vi i det...
Denna matchen följde jag via textrapporter på nätet och det är väl inte så mycket att säga om det hela egentligen. Rubin Kazan slog ju trots allt Barca borta med 2-1 och spelade 0-0 hemma mot samma lag i CL nu nyligen. Dessa matcher ingår i Blåvitts strategi att möta erkänt duktiga europeiska lag på försäsongen när de tillfällena ges för att få det tempot i sig.

7 Februari, FC Timisoara, Malaga 2-0.
Blåvitt vann den andra träningsmatchen i Malaga helt enkelt. Inte så mycket att säga om. Ett kommande stjärnskott fick göra mål i William Atashakade, och det andra gjorde Sella. Sellas kom dock först så det blev Sella som inledde det blåvitta målskyttet anno 2009.

13 Februari, FC Trollhättan, Valhalla IP, 1-0.
Fredagen den 13e var det dags för Blåvitt att göra säsongsdebut i hemstaden. Man gjorde det mot FCT och både jag och Glenn-Ey frös ihjäl ungefär i samma sekund vi steg utanför mcdonalds scandinaviums dörrar på väg till Valhalla... Inte njutbart. Kalle Svensson gjorde comeback på hemmaplan och tja, det var la det va? Sella målskytt...
 Valhalla typ 45minuter innan start.
19Februari, Fredrikstad, Valhalla IP, 6-2.
Denna missade jag ty 18:00 och bussavgång 16:40 från uddevalla går inte fint ihop. Det var enorm snöstorm (fråga Glenn-ey) och Tobbe och Pontus gjorde tre var. Var otroligt surt att missa denna faktiskt. Klassisk träningsmatch...

28 Februari, Qviding, Valhalla IP, 3-0.
Bortamatch i sin egen stad. Qviding hade inte så mycket att sätta emot och Robin Söder gjorde två i ett soligt Götet. Det var förövrigt fifadag efteråt. Detta var en sån där klassisk försäsongsmatch där man står lutad mot ett räcke och tjötar om det mesta annat än själva matchen. För mig det var här vi också gick igenom våra KULTspelarelistor vi hade gjort. Kan det stämma Glenn-Ey?

10 Mars, Espanyol, borta, 0-2.
Ja, här var jag inte heller, och återigen var det textrapporter som gjorde sitt. Vad ska man säga? 0-2 mot ett La Liga lag när de är mitt i seriespel och vi på försäsong? Tja, Vi säger inte mycket mer, aldrig kul med däng men nyttigt med tempot etc att möta sådana här bra lag.

12mars, Banyoles, borta, 2-1.
Tja... Seger är en seger. Räcker så.

21mars, Kalmar FF, borta Supercupfinal, 0-1.
Supercupen i mars, tanken var först att dra ner men skolan satte stopp och istället såg man det på tv. Blåvitt har ju mött Kalmar ungefär 2000gånger de senaste åren och denna gång vann Kalmar, det var lite så det kändes. Supercupen är inte det hetaste i matchväg Sverige uppbringat sedan Skottarna tog med sig en boll till Götet i slutet av 1800-talet...

28mars, Lilleström.Valhalla, 1-2.
Genrepet inför den allsvenska starten skedde mot Lilleström och det blev pisk. Den mest förekommande kommentaren var "Dåligt genrep, bra premiär" och vi var inte alltför nere när vi lämnade det inte alltför glammiga Valhalla IP bakom oss...

6april, Helsingborg,Olympia, Allsvenskan, 0-1.
Allsvenskan 2009 inleddes där allsvenskan 2008 avslutades, i Helsingborg. Som vanligt när det kommer till Helsingborg åkte man ner och som vanligt var det stökigt och som vanligt misslyckades snuten med allt.
Målet kom på en extremt feldömd straff av Jonas Eriksson (han erkända efteråt att den var feldömd) och vi åkte hemåt med lätt bitter eftersmak...Som vanligt slog man en drill i idrottens hus (Henkes nya hemmaplan nu när han lirar innebandy) trots att man inte fick det, men tjejerna i kassan där har slutat försöka stoppa änglar...

11april, Djurgårdens IF, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 6-0.
Hemmapremiär, den riktiga invigningen av arenan då det är vår arena, stökigt runt om (vad hände med det där att lägga högriksmatcher på vardagar, påskafton och dif går sådär ihop) och en match som gjorde att man njöt mer än vid alla andra premiärer. Alme spelade live, Ragnar gjorde mål för 60meter, Tauer visste inte vart han var, det klassiska tubenklippet med difsupportern filmades. Man kom hem åt påskmat, såg reprisen och man insåg att säsongen nog blir hyfsad trots allt...
Härligt (och sant) Premiärtifo.

15april, BK Häcken, Rambergsvallen, Allsvenskan, 1-4.
Jag tog vagnen, träffade Glenn-Ey, vi satte oss på läktarna, Glenn-eys polare kom dit, Häckenspelarna kom ut till match, blåvitt struntade i att komma ut, vi gick därifrån, jag tog vagnen hem och somnade.

20april, Örgryte IS, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 3-0.
Öis hade förvisso inte inlett så bra men här försvann deras chans till kontraktet med facit i hand via att Allbäck skadade sig. Fint gjort av oss alla att applådera honom när han bars ut. Allbäck må vara en spelare som alltid spelat i fiendelag men är en sådan person att ingen tycker illa om honom trots allt. Han var verkligen värd de applåderna. Grejen är ju dessutom att Öis kunde haft ledningen med 2-0 efter tio minuter med normal utdelning. Seger för dom här och man vet aldrig hur säsongen slutat. Bra stämning och knökat. En bra blåvitt supporterdag.

23april, Hammarby IF, Söderstadion, Allsvenskan, 1-0.
åHH ROBIN SÖDER HAN ÄR TIE ÅR GAMMAL MEN DET SPELAR INGEN ROLL!!!
Torsdagar, skola och femtiemilsresor passar inget vidare... Men en skön afton var det och vi började hoppas på ett bra år. Det var la det ja.

25april, Ersboda SK, Gammliavallen, Svenska Cupen, 8-1.
Om ni vill se någon riktigt förbannad ska ni titta på denna matchen, spola till 90e minuten och se Sandbergs reaktion när blåvitt släppte in målet i 90e... Vi kan skratta lite åt det som fans med tanke på att vi i det läget ledde med 8-0, men fy fan vad skönt det är att se inställningen hos grabben när han blir så arg över att inte få hålla nollan. Det är ännu ett exempel på hur väl spelarna skolas till att få en vinnarmentalitet i blåvitt. Vidare i cupen med b/u-laget och en klockren kommentar från Ersbodas ordförande som skyllde på den dåliga publiksiffran på att det var judo i hallen bredvid...

28april, Örebro SK, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 1-0.
Detta är så nära serielunk vi kommit hemma iår. Ösk var mycket bra och man var redigt nervös efter Tobbes mål. I övrigt minns jag ingenting från den här kampen, jag antar dock att AH sa nåt om "Gamla fina Örebro, lite stolthet finns det kvar" på msn om det hela...

4maj, IF Elfsborg, Borås Arena, Allsvenskan, 0-2.
Detta är en av få matcher iår där vi aldrig var riktigt nära egentligen. Seb åkte ut och man svor över det där jävla plastgräset. Som vanligt tokdominans på läktarna av blåvitt dock, förövrigt första bortakampen i borås jag missat på en herrans massa år...

7maj, Gefle IF, Gamla Ullevi, Allsvenskan 3-0.
Jag vill minnas att detta faktiskt var rätt roligt av någon outgrundlig anledning, antagligen mest för att vi vid sådana här matcher "flummar te de" rätt rejält och kommer på diverse skumma ramsor som vi tycker borde sjungas etc, annars en stabil seger mot ett som alltid kompakt gefle.

13maj, Landskrona Bois, Landskrona IP, Svenska Cupen, 4-1.
Textrapporter var grejen här och vi vann "enkelt". Det var la det....

17maj,Kalmar FF, Gamla Ullevi,Allsvenskan, 2-1.
Första insläppta målet på Gamla var ett enormt misstag av firma Ragnar-Kim en enorm bjudning helt enkelt, det gjorde även att slutet blev redigt nervöst för oss på läktarna men vi inkasserade tre pinnar. Levande Sittfläsk sjöng "Hjalmar" varje gång Kalmarklicken sjöng "Kalmar". Vi retade la käppmannen, odjupingen som vanligt och Glenn-ey åt la sin svindyra meny som vanligt.

21maj, Gais, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 1-0
Bortaderbyt bojkottades då Gais tog idiotiska priser och sedan fick ge bort biljetter för att något folk överhuvudtaget skulle komma dit. Matchen sågs hos Glenn-Ey och vi fick spatt när Tobbe gjorde mål. AH var inte lika nöjd. Detta kunde de ha de giriga jävlarna. Rejäl känga åt de blåvitta som svek kollektivet och gick dit.

25maj, Malmö FF, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-0.
En bra dag, solen sken, blåvitt spelade bra, vann och "Snart skiner Poseidon" lät mycket bra. Vissa dagar i livet är bättre än andra helt enkelt. Malmö var väl la dock den klubb som bjöd emot bäst i läktarkampen so far.

30maj, IF Brommapojkarna, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 4-0.
Boom-Booms sista match för denna vändan i den vackraste av tröjor och efter en seg inledning exploderade blåvitt och Bärkroth visade hur bra han kan vara när han är som bäst. Han var ju fenomenal på försäsongen och i denna kamp såg man precis hur bra han var då. Boom-Boom hyllades som en kung, fick sitt avskedsbyte och alla stannade kvar länge efteråt för att hylla honom. En underbar spelare helt enkelt och banderollen var extremt talande "Du kom,du sågs, du stal våra hjärtan". En evig hjälte den gode Pontus.

26juni, Vessigebro, Brovallen, träningsmatch, 5-2.
Tackmatch för Alexandersson, blåvitt vann med 5-2 och jag vet inget mer ty den spelades samtidigt som u21semin i Götet....

30juni, FC Nordsjälland, Siljevi, Träningsmatch, 1-3.
Pisk mot danskarna md 3-1 och vi gjorde väl egentligen inget mer än konstaterade det och gick vidare med våra supporterliv.

6juli, Halmstad BK, Örjans Vall, Allsvenskan, 0-0.
Halmstad borta på sommaren brukar vara helt underbart, och det var skoj, det vräkte ner några timmar innan match men vi vart lika glada för det. Vi hade en piketbuss som vaktade oss, två snubbar och två kids vid en lekpark... Snacka om överdrivet, vad trodde de vi skulle göra? Slåss med gungorna?
Vi begav oss iaf in på Örjans vall och det regnade inte en droppe och vi pressade stundtals tillbaka hbk rejält utan att få in bolljäveln. Vi gick tillbaka till bilen, och även fjortisgängen i Halmstad kan "hata göteborg"-ramsan, trevligt, och orginellt framförallt.
En trevlig resa iaf. BUUUUUUUUULE!
Förresten, geigert eftersom du undrade, det stod 0-0 i halvtid.
Ja, Örjans Vall är en rumänsk arena 1972.

9juli, Gefle IF, Gamla Ullevi, Svenska Cupen, 3-1.
Jag (och AH med för den delen) tillhör kategorin som inte kan fatta varför folk inte går på cupen!! Cupen är grymt rolig, oavsett motstånd. En cupmatch slår det mesta, varje spark kan vara avgörande, matchen måste få en segrare och det är den enklaste vägen ut i europa.
Nåväl, vi drog ungefär 1000pers mer än gais än gör på sina allsvenska matcher och njöt av att avancera vidare i cupen. Spänningen fanns där definitivt och det var helt klart en match som förtjänade betydligt fler besökare än de 4000som var där.

13juli, Aik Solna, Råsunda, Allsvenskan, 0-1.
Adam gick sönder, Bjärsa såldes på uppvärmningen, Tobbe brände en straff men Dyrestam visade vilken ENORM backtalang han är. Och norra stå har fortfarande inte fattat att vi själva sjunger att alla heter glenn i göteborg...

19juli, Trelleborg FF, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 3-1.
Skön seger som inte var speciellt säker förrän 3-1 kom i 81a minuten. TFF är ett lag som är sanslöst underskattat, de hade som mest 11skador samtidigt iår och utan iaf 7-8 av dom hade de kommit betydligt högre upp än vad de gjorde. Vi vann och la tre nya poäng till ladorna. Viktig seger med tanke på att vi innan efter uppehållet endast tagit en poäng på två matcher i allsvenskan. Läktarmatchen? Tja, Tffarna blir fler och fler men är ändå färre än Höjden Hooligans.

26juli, Trelleborg FF, Vångavallen, Allsvenskan, 1-2.
Pisk i Trelleborg, det är här vi kan se det som otroligt viktiga tappade poäng i guldjakten. Jag minns detta som en katastrofalt dålig match helt enkelt. Ingen var speciellt munter efteråt iaf...

30juli, Hapoel Tel-Aviv, Gamla Ullevi, UEFA Euro League, 1-3.
Visst HTA var bättre över 90 minuter men även om de var det så var det jävligt enkelt att peka på vad som gjorde dom bättre. Vi bytte in Jakob Johansson (nu får Glenn-Ey kväljningar....) och vips hade HTA gjort två baljor. Det tredje är något av det mest klockrena i offsideväg jag sett och även om vi då redan låg under hade det varit en gigantisk skillnad att åka ner till Israel med 1-2 kontra 1-3 att hämta upp.
Proletären demonstrerade (mot ett arbetarlag...) och det var säkerhetskontroller via massa visiteringar.
Ja, det var la det, grymt bra tryck vid 0-0 och 1-0, även vid 1-1 men sedan gick ju humöret ner.

2aug, BK Häcken, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-2.
Eftersom Hisingen tydligen inte är Göteborg så var detta inget derby. Häcken fick med sig en poäng och man var låååååångt ifrån nöjd även om vi vände 0-2 sista fem... Vi hade verkligen behövt en seger här!! Men Häcken var ruskiga vid tidpunkten. Inte speciellt glatt efteråt trots upphämtningen.

6aug, Hapoel Tel-Aviv, Bloomfield Stadium, UEFA Euro League, 1-1.
Att man inte åkte till Israel kan väl beskrivas som att man gärna ville återkomma med livet kvar... Som sagt hade vi sluppit offsidemålet på slutet hade detta varit obeskrivligt spännande, nu var Stillers kvittering enda glädjeämnet (givetvis pajade den goa israleiska streamen just de minutrarna) men blåvitt spelade mycket bra och roligast var att de israelistiska kommentatorerna skrattade i fem minuter efter att Bärkroth fått en HTA spelare på fall efter en kroppstackling, Bärkroth går till knäna på mig och israelen var lika lång som mig vilket de tyckte var sanslöst rolig. Sedan tjötade de bra länge om Kamala Mustafa med. Nåja, det var inte i Israel blåvitt åkte ur, det var i hemmakampen.

9aug, Örgryte IS, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-1.
Tobbe avgör i 90e och vild glädje i en match som man mest minns för att den attraktive stod i Öisarnas mål.

16aug, Helsingborg IF, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-2.
Tungt.

24aug, Djurgårdens IF, Stockholms Stadion,Allsvenskan, 0-0.
Här minns jag att jag svor som en borstbindare efteråt ty jag var övertygad om att vi missat guldet. I övrigt en extremt usel match som inte gjorde en gladare direkt.
Förövrigt, Gegiert, det stod faktiskt 0-0 i paus även här.

30aug, IF Elfsborg, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 4-0.
Detta var sista chansen att jaga guldet, vi var bara tvungna att vinna. Snart skiner Poseidon ekade, det var 0-0 i paus för att sedan explodera under tie minuter i andra halvlek och vi var i himlen. 4-0 slutade det hela och Ellos hade sin mardrömstid. Ishizaki fick ett välförtjänt helvete på kanten vid oss i första halvlek när det ekade solnatattare mot honom och han var uppenbart irriterad över det och inte kunde hålla inne det och njöt nog när han skulle få löpa på andra kanten i andra halvlek, han var nog lagom nöjd när Haglund beodrade honom att byta kant och således få spela på vår kant även i andra halvlek... Östra Sitt på Gamla är Sveriges överlägset bästa sittplats när vi är heta.

13sep, Gefle IF FF, Strömvallen, Allsvenskan, 3-0.
Killer-Stiller fortsatte sin show även på Strömvallen. Oerhört stabil seger och vi hade nu 7-0 på två matcher mot två erkänt försvarsstarka lag, inte illa pinkat. Vi var rätt nöjda...

16sep, Helsingborg IF, Olympia, Svenska Cupen, 3-1.
Avancemang i cupen inför ett ödsligt Olympia. Nu väntade cupfinal borta mot gnaget. Man var nöjd över ytterligare en final.

20sep, Hammarby IF, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-0.
Det var i samband med denna matchen en av årets mest uppmärksammade supportergrejer hände, BAJaren som inte orkade gå ur bussen för att göra det som i barnböcker kallas nr.2 utan sket i bussen... Något som de kommer få höra även i superettan.
BAJen var inte helt ofarliga men kan inte göra mål så stämningen var mycket god på läktarna när domaren till slut valde att blåsa av och därmed tvinga tillbaka bajarna i skitiga bussar....

23sep, Örebro SK, Eyravallen(vägrar skriva Behrn Arena), Allsvenskan, 0-0.
ALLA FLYTTAR MÅL I GÖTEBORG!!! Här skedde en av årets mest uppmärksammade händelser i svensk fotboll när vår superdansk flyttade stolparna inåt. Självklart fick han sedan inget straff, kan man spela med spelare som inte får vistas i landet och arbeta så kan man flytta mål...
Både lagen kunde väl vunnit men det blev oavgjort och vi hade avklarat en tuff bortakamp utan förlust.
Jadå, geigert det stod 0-0 i paus även här.

26sep, Kalmar FF, Fredriksskans, Allsvenskan, 1-2.
Vi åkte ner och försökte invadera öland, men det var ju fårets dag i Kalmar skärgård så först fastnade vi på bron (nej,buba vi vände inte), Sedan efter att ha intagit kolhydrater på öa så kom vi till Fredriksskans.
Fredrikskans, huvudentré.
Vi intog familjeläktaren efter att ha konstaterat att de säljer kroppkakor på fotboll i Kalmar. Detta var en extremt medioker fotbollsmatch men Kalmar vann fullt rättvist och jag blev matförgiftad på hemvägen(ÄT ALDRIG KEBABPIZZA I LESSEBO)...

5okt,gais,Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-1.
Glädjen vid 2-1 här var något av det mest tokiga jag upplevt, när Sella med matchens ABSOLUT sista spark var det total apeshit på läktarna folk låg i varandras armar och skrattade, tjöt och dansade, utan det målet hade säsongen varit över men nu jävlar!
Pajsarna försökte förstöra "Snart skiner poseidon" med båttuor, deras hjärnceller kopplade dock inte att såna tutor klarade den starka kylan så de tog slut görfort, sedan ekade de blåvitta sångerna. Pinsamt att de inte ens försöker sjunga...UNDERBAR seger.

19okt, Malmö FF, Malmö New Stadium (vägrar skriva Swedbank), Allsvenskan, 1-0.
Denna matchen var den svåraste kvar inför seriefinalen, blåvitt skulle torska var de flesta eniga om, jag hade varit helt nöjd med oavgjort men då visar sig Kim och Ragnar från sin bästa sida och vi vinner med 1-0 efter att släkten varit värst och T.O. gjort målet. Underbar seger!!!!

23okt, IF Brommapojkarna, Grimsta IP, Allsvenskan, 3-0.
I paus ville man bara dö, sedan kom grabbarna ut som ett nytt lag och körde över BP, Tobbe visade sig från bästa sida och Alex fick göra mål, nu var man redigt nöjd, vi avslutade serien med två kommande hemmamatcher. Fy fan sicken underbar fredagskväll....

27okt, Halmstad BK, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 2-2.
Första halvlek var en mardröm och man funderade på att hoppa från övre etaget ner på betongplattorna vid snuthuset men sedan fick vi 2-2 och det var tokglädje när de målen kom, vi på östra sitt visade varför vi är sveriges bästa sittplats och allt var frid och fröjd.

1nov,Aik Solna, Gamla Ullevi, Allsvenskan, 1-2.
Den största högriskmatchen någonsin och det blev stökigt som fan ändå.

7nov, Aik Solna, Råsunda, Svenska Cupen, 0-2.
Så var säsongen över...

Summering: oavsett utgång så är vi mesta mästare och ohotade där. Gnaget har fyra tilar sedan Hitler gick in i Polen, det säger allt...Die mauer.

Berlinmuren (tyska: Berliner Mauer) är en benämning på den av Östtyskland byggda mur som 13 augusti 1961 till 9 november 1989 åtskiljde Väst- och Östberlin. Muren byggdes för att stoppa den omfattande flykten av östtyska medborgare till väst via Västberlin, men i Östblocket användes officiellt benämningen "antifascistiska skyddsvallen" om muren för att ge sken av att dess syfte var att hålla "fascismen" ute. Muren var en stark symbol för Europas delning under det kalla kriget.[1]

Den dubbla muren gick till stor del genom centrala Berlin på östtyskt territorium och omfattade däremellan även militära säkringsanordningar som diken, minor, vakttorn och bunkrar. Den mätte 43,7 kilometer; resterande 112,7 kilometer runt Västberlin utgjordes av dubbla och tredubbla taggtrådsstängsel med mellanliggande ingenmansland (Todesstreifen, ungefärlig betydelse "dödsremsor"). Därmed blev Västberlin helt omringat av den cirka 156 kilometer långa gränsbefästningen.

Östberlin var formellt den sovjetiska militära sektorn i Berlin, medan Västberlin bestod av motsvarande franska, brittiska och amerikanska sektorer. I praktiken var Västberlin en del av Västtyskland helt omgiven av östtyskt territorium.

IK:s anm: Idag är det alltså EXAKT 20år sedan muren öppnades första gången. Väl värt att minnas och vi gör det tillsammans med Ebba Gröns klassisker som väl alla förvisso redan hört men den passar ju extremt bra in idag.

Zimbabwe.
Kina.
Georgien.De som tänker efter lite förstår varför det är lite lätt jobbigt att hitta bra bilder från Georgia som det heter på Engelska...


Ny kategori.

Då Anti lurat/övertalar/mutat/bönat och bett... om att Halvorna ska gå med i hockeymanagerspelet "HockeyArena" på nätet så fick han först för ett par veckor sen med sig FH och sedan kom AH några dagar senare.
Idag börjar ligasäsongen och vad passar sig då bättre än en kategori här på IK om det?

Allmänintresset är väl kanske inte enormt men det är det ju inte för nåt vi skriver även om våra trogna tiotals besökare dag ut och dag in läser oss till vår enorma glädje.

Tanken med denna kategorin är att vi ska blogga om våra lag här med ojämna mellanrum ibland jätteofta och ibland kanske inte lika ofta.
Lagen bär samma namn som lagen i IK-cupen gjorde dvs
Anti-Antianerna
AH-Buckanjärerna
FH-The Broppers

Vi kommer blogga om matcherna och ev värvningar etc. Vi spelar inte i samma serie utan Anti har med sina betydligt fler (det är la logiskt då ingen av oss andra har någon säsong alls) klättrat i seriesystemet.

AH har en serie där vissa lag inte ens har en manager och är av oss andra två tippad att gå upp, anti kommer slåss i toppen medan Broppers är svåra att bedöma men min egen målsättning är att stenhårt kriga för att undvika nedflyttning eller iaf jumboplatsen...
Antianerna och The Broppers spelar även cupen.

Nåväl, nu har vi denna kategori där vi hockeyarenabloggar.

SLUT PÅ SPEEDWAYSÄSONGEN!

Igår kväll, lördag, var jag - ANTI - i Linköping, närmare bestämt i Cloetta Center där jag och resten av familjen bevittnade en is-speedwaytävling som arrangerades av Piraterna från Motala. Vanlig speedway har jag som bekant redan sett liksom vanlig isracing, men is-speedway var något helt nytt! Jag hade inga större förväntningar på tävlingens kvalitet, men faktum är att det var ganska många spännande heat som man bjöds på. Till en början var det många förare som hade svårt att behärska tekniken, vilket ledde till en rad vurpor, men undan för undan blev förarna mer säkra, vilket också ledde till bättre racing. Kommer det att anordnas fler liknande tävlingar kan jag varmt rekkomendera er att se på dem! Vann gjorde förresten Daniel Davidsson före Freddie Eriksson och Kim Nilsson.Med i tävlingen fanns även en del förare från Australien, exempelvis nyblivne GP-föraren Chris Holder och årets juniorvärldsmästare Darcy Ward. Vissa av dem hade aldrig tidigare sett snö, så när väl tävlingen var avslutad fick de gå ut och leka av sig... och det var minst sagt underhållande! Var inte tävlingen i sig värd entrebiljetten så var cirkusunderhållningen det!Fler bilder finnes här!!!

Barbados.
Sudan.
Etiopien.
ANTI & PADDAN = TV-STJÄRNOR!

Kära IK-läsare. I måndags blev jag - ANTI - och Paddan från Kommando Peking TV-stjärnor i samband med att Östnytt gjorde ett reportage om vad vi just vi tycker om Östgötskt ljud. Vill ni ha autografer så går det bra att skriva namn och adress i kommentarslistan. Deve hälsar att han också vill skriva autografer, men han fastnade tyvärr aldrig på bild.Summering av det allsvenska tipset.

IK tippade allsvenskan och superettan i början av året, och till skillnad från övrig media som aldrig redovisar sina tips så gör vi det trots att det i många fall inte är nåt att skryta med.
De båda halvorna tippade och deras gemensamma tips låg sedan till grund för en gemensam tabell.

Vi började med superettan och går nu nedan igenom allsvenskan nerifrån och upp enligt VÅRT tips, med slutgiltig placering inom parentes.

16.IF Brommapojkarna (12)
BP levde på sin inledning av säsongen och höll sig kvar med ganska stabil marginal, man var aldrig riktigt riktigt illa ute faktiskt vilket är mycket starkt gjort av lilla BP som nästa år med stor sannolikhet blir Storstockholms andra lag om vi räknar Assyriska som icke tillhörande storsthlm....
Även nästa år finns det en del räddningsplankor och det kan rädda bp även då och kanske på sikt göra dom till ett etablerat allsvenskt lag. Man har ju ett mycket spännande arenaprojekt på gång dessutom...

15.Gefle IF FF (10)
Att vi aldrig lär oss... Gefle åker inte ur allsvenskan. Så enkelt är det.

14.BK Häcken (5)
Årets positiva överraskning. Hisingslaget luktade på europa via såväl allsvenskan som cupen, spelade stundtals en mycket rolig fotboll som nykomling och hade man piskat Gefle hemma i näst sista omgången hade man varit klara för europa... Nästa säsong lär man göra allt för att bli stadens andralag efter IFK Gbg även på andra områden än sportsligt och vem vet, det kan mycket väl lyckas.

13.Halmstad BK (13)
Ojojoj, vi tippade helt rätt. Gratulerar till oss. Janne Andersson har länge suttit säkert på bänken vid nissans strand men frågan är hur länge han gör det. Hbk känns, tyvärr, som en klubb på nedgång inom många områden. (om nån vill att vi ska utveckla det så maila ironinsforkampar@hotmail.com så kommer en förklaring)

12.Gais (11)
Ja, nära i tipset. Gais gjorde en sämre säsong än vad de själva trodde de skulle göra på förhand och räddades av att Alexander Axén var stor nog att inse sina begränsningar och klubben tog in Benny Lennartsson vilket antagligen räddade klubben från åtminstone kval. Säljer nu Wanderson och det finns många frågetecken inför nästa år...Vad hände med den där planen att ta medalj inom fem år som kom för några år sen?

11.Örebro SK (6)
ÖSK var svårbedömda inför året tyckte vi men de spelade bra och slutade på en fullt respektabel sjätteplats. Typiskt mittengäng kort och gott.

10.Örgryte IS (15)
Öis stod för årets mest osannolika vändningen, trots att det slutade med nedflyttning. Hade man haft det laget man hade under hösten hela året hade man hamnat någonstans i mitten. Vad som sker nu är väldigt diffust och det kan antingen bli ett av de bästa superettanlagen sedan dif och mff spelade där 2000 eller så platt fall och direktnedflyttning till div.1 allt beroende på vad spelarna väljer att göra och vad klubben kan förmå dom att göra.

9.Trelleborgs FF (9)
Ojdå, vi tippade TFF helt rätt, starkt faktiskt. TFF hade dock kunnat sluta betydligt högre upp om skadesituationen varit en annan, man saknade ju trots allt 11man stundtals...Men Prahl är en fenomenal tränare och såg till att TFF slutade nia vilket är en helt klar godkänd position för TFF.

8.Aik Solna (1)
Eftersom detta är en blogg av människor, för människor, skriver vi inget mer.

7.Djurgårdens IF (14)
Ja, vad ska vi säga? Vi tippade åt helvete fel. Dif lär åka ur och det var det. Vad många verkar missat som bara följt fotbollen under 2000-talet är att DIF i mängder med år innan var ett jojolag, kanske dags att återgå till det?

6.Hammarby IF (16)
ja, jisses... Hörru buba, har vi nånsin tippat mer fel rent känslomässigt än här? Bajen känns inte ens som de slutade sist, det känns som de slutade mer än sist, ja ni fattar.

5.Malmö FF (7)
MFF är det svåraste laget att tippa av alla, man vet verkligen aldrig var man har dom, nu vaknade de väldigt sent och alla pratar om att de blir livsfarliga nästa år. Vi som varit med ett tag vet att det låter precis så varje jävla år...

4.Kalmar FF (4)
Kalmar sålde sin guldchans via Elm men slutade trots allt på europaplats och Nanne Bergstrand kommer nu återigen få bygga ett delvis nytt lag. Mycket imponerande dock att han ständigt lyckas. Kalmar kommer säkerligen blanda sig i toppstriden nästa säsong med, Nanne lyckas ju med allt...

3.Helsingborgs IF (8)
Vi vill direkt säga att hade Henke och Lantz spelat hela säsongen hade vi varit rätt ute...
Dock slet det för hårt på en skadedrabbad trupp med alla europamatcher och till slut gick det inte och Hif rasade. Nästa säsong blir en riktig identitetsjakt för Hif utan Henke. Är det bara jag, FH, som känner att Hif kommer ligga pyrt till, ringa Henke som gör en Alexandersson och rycker in sista omgångarna?

2.IFK Göteborg (2)
Här tippade vi faktiskt helt rätt, eloge för det. Dock är ju en andraplats alltid en förlust för en storklubb som blåvitt.

1.IF Elfsborg (3)
Elfsborg slutade trea men det får, med den truppen, ses som ett misslyckande. Man saknade en målskytt och köper man en sådan, får behålla truppen i övrigt ja då kan inget rubba dom.

Sammanfattning: Vi tippade superettan bättre... Det räcker så.

Summeringen av det superettiska tipset.

IK tippade allsvenskan och superettan i början av året, och till skillnad från övrig media som aldrig redovisar sina tips så gör vi det trots att det i många fall inte är nåt att skryta med.
De båda halvorna tippade och deras gemensamma tips låg sedan till grund för en gemensam tabell.

Vi börjar med superettan, nerifrån och upp enligt VÅRT tips, med slutgiltig placering inom parentes.

16.Vasalund (16).
Kors i taket, vi tippade helt rätt. Fantastiskt egentligen.

15.FC Trollhättan (13)
Så värst fel ute var vi inte, förvisso grejade FCT nytt kontrakt via kval igår men en felmarginal på två platser anser vi vara hyfsat godkänt. Trollhättan får dock verkligen förstärka om man ska vara med i kommande års stentuffa superetta.

14.Syrianska FC (4)
Ja,vi erkänner att vi tippade åt helvete fel. Syrianska var nykomling men lyckades ända till 89e minuten i sista omgången andas allsvensk chansluft och trots att vi alltså tippade dom som lag 14 (eller de kanske läste det och motiverades extra av det?) så var man ett topplag. Hade inte J.Södra slarvat på slutet hade Syrianska kvalat och inte Assyriska.

13.Falkenberg FF (6)
Ja inte fullt lika uselt tippat som Syrianskatipset, men nära på. Falkenberg har helt enkelt gjort en fenomenal säsong och var länge,länge med i kampen om en kvalplats till allsvenskan. Vi tar av oss våra plommonstopp och bugar för prestationen.

12.Väsby Utd (12)
Vi tippade helt rätt. Hittils har vi antingen tippat helt åt skogen eller helt rätt.... Antingen eller verkar gälla. Solnas farmarklubb hängde kvar efter många om och ännu fler men. Väsby är dock ett gäng som konstant får det tufft att hänga kvar då man är tokberoende av vad solna skickar för gubbar dit.

11.Qviding FIF (14)
Man tappade en del när Killer-Stiller gick till Blåvitt men tog en kvalplats och det avgörs under torsdagskvällen i ett snöigt götet hur det kommer gå där. Vore viktigt för gbgfotbollen om Qviding grejar det. Vårt tips var ju helt okej fram till att man tappade Stiller...

10.Mjällby AIF (1)
Okej,okej. Vi kan nog säga att detta är det sämsta tipset vi någonsin gjort. Mjällby är väl det mest överlägsna laget i en elitserie inom svensk fotboll någonsin... Mjällby sprang hem serien och de tappade poängen kom mycket på slutet när det i praktiken redan var klart med avancemanget till allsvenskan. Vi båda halvor på IK erkänner vårt usla tips och skäms. Men vem fan kunde i januari tro att Mjällby skulle ha de två toppmålskyttarna i serien?

9.Ljungskile SK (9)
Ja,som sagt antingen tippar vi helt åt helvete eller helt rätt.... Ljungskile har nu bränt sina chanser till allsvenskt spel för gott med största sannolikhet. Visst gick pytteklubbar som Mjällby och Åtvid upp iår, men LSK har varit där nyss och visat att man inte håller och det gör det svårare att hävda sig framöver. Troligen kommer man åka ner ett pinnhål inom nåt år och sedan spela där....Andra Halvan njuter av det då LSK ju mer är gais rival än blåvitts...

8.IFK Norrköping (11)
Vi trodde nog lite tillmans att vi tippade dom lite långt ner men med facit i hand så var vi för optimistiska.... Peking, det gamla klassiska laget var länge nära nedflyttning/kval men lyckades till slut reda ut den värsta stormen och klara sig kvar. Nästa säsong kommer det inte bli lättare för Peking att ta sig upp men superettan 2010 kommer var otroligt het och ska Peking ha en chans gäller det att man rustar sig ordentligt.

7.Landskrona BOIS (8)
Helt okej tippat om vi får säga det själva (vilket vi får eftersom det är vi som är två av ur bloggredaktionen) att tippa mittenlagen exakt rätt är ofta omöjligt. Bois var egentligen aldrig nära varken ner- eller uppflyttning och det känns rätt likt pekings öde beträffande bois. Ska man ha en chans kommande säsong måste man rusta sig bättre men finns de förutsättningarna?

6.Ängelholm (7)
Ja, som sagt exakta positioner för dessa lag är svårt. Ängelholm visade att fjolårets säsong inte var en tillfällighet och man får väl säga att Ängelholm nu etablerat sig i superettan, starkt gjort får sägas. Vårt tips stämde tämligen väl och vi är nöjda.

5.Jönköping Södra (10)
Vi trodde mer på Södra det ska vi erkänna men samtidigt hade de det tufft, man visste tidigt att det var 1-2 tränarens sista år och tätkänningen var väck tidigt. Man undvek att på riktigt allvar vara en het avstingningskandidat och slutade till slut tia. Inte så mycket att säga om, ett halvkasst tips dock.

4.Assyriska FF (3)
Ja ett helt okej tips faktiskt. Vi tippade dom som fyra, de blev trea. Nu har man ett jätteläge att nå allsvenskan efter 2-0 hemma mot Djurgården i den första kvalmatchen. Starkt av Assyriska faktiskt.

3.Sirius (15)
Här var vi ungtefär lika fel ute i våra tips som borgarna är fel ute med sin politik vilket inte vill säga lite...
Vi skäms och lämnar detta tips därhän...

2.Åtvidaberg FF (2)
Vi tippade klassiska åtvid på den position de slutade på, vi känner oss rätt stolta över det faktiskt och slår oss för bröstet. Vi välkomnar Åtvid till allsvenskan 2010 och tillbaka till superettan 2011....

1.GIF Sundsvall (5)
Årets kollaps inom svensk elitfotboll under säsong stod Giffarna för man var ju så gott som klara för minst kval med bara några omgångar kvar, sedan torskade man allt och slutade femma. FH tycker mest synd om Wallerstedt....Vårt tips var såleds inte direkt kanon men inte totalt uselt heller.

Sammanfattning: En del tips var helt korrekta, en del väldigt nära och ett ytterst fåtal helt åt skogen. Vi ger oss själva väl godkänt på vårt tips totalt sett.
Det vi skäms mest över är tipsen på Syrianska och Sirius medan Sundsvalls kollaps var totalt omöjlig för oss att förutspå.
Vi tar nya tag och tippar även kommande säsong så fort vi känner till lagen i serien och hinner sammanställa tipsen.


Kvalsvenskan!

Ikväll börjar det allsvenska kvalet, Assyriska tar emot Djurgården och på söndag möts lagen i Stockholm och de som vart bäst totalt spelar i Allsvenskan 2010 och de andra i Superettan.

Men kval har inte alltid gått till så. På 90-talet, närmare bestämt 1991-92 spelade de 4 sämsta lagen i Allsvenskan i en serie mot de 4 bästa lagen från de två Division 1-serier som fanns då. Serien hette Kvalsvenskan. Samtidigt som de sex bästa lagen i Allsvenskan gjorde upp i nåt som hette Mästerskapsserien. Detta system blev dock kortvarigt.

Kvalsvenskan 1991
Lag            sp v o f    mål     p
Öster         14 8 6 0 36 - 17 30
Trelleborg  14 8 5 1 24 - 16 29
GAIS         14 8 2 4 25 - 16 26
V Frölunda 14 5 3 6 27 - 24 18
Hammarby 14 4 4 6 21 - 21 16
Halmstad   14 3 4 7 28 - 30 13
Sundsvall   14 3 4 7 24 - 33 13
Kiruna       14 3 0 11 12 - 40 9

Kvalsvenskan 1992
Lag                sp v o f    mål     p
Halmstad       14 9 1 4 31 - 20 28
Örebro           14 8 2 4 28 - 16 26
Brage            14 7 5 2 21 - 11 26
Häcken          14 7 2 5 29 - 24 23
Djurgården    14 5 6 2 30 - 16 22
GAIS             14 5 2 7 18 - 21 17
V Frölunda     14 1 4 9 19 - 31 7
IFK Sundsvall 14 2 1 11 12 - 49 7


Och så förstås ett klipp:Summeringen tips, omgång 30.

I den trettionde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 232möjliga)

Antal rätt resultat: 21
Antal rätt tecken: 92

Summering: Kanske inte direkt lysande tippat men jag vågar iaf stå för det till skillnad från de flesta andra som tippar "offentligt"...

Klargörelser.

Inlägget nedan om att lida inte betyder att jag försöker lida för lidandets skull utan för att man verkligen lider.

Förövrigt är det absolut mest idiotiska någon i nuläget kan säga

1.Det kommer ju nya säsongen...
2.Ni blev ju tvåa det är ju bra det med.

(nu kommer ju alla säga just det till mig men jaja)

Vem fan bryr sig om nya säsonger just nu? Vi är blåvitt vi ska vinna varje år!!
Tvåa? Tvåa blir man fan inte nöjd med, det är losermentalitet, antingen vinner man eller inte. Så enkelt är det.

På lördag är det cupfinal då hoppas jag innerligt någon av våra gubbar tar ett rött kort för att förstöra bojan,fotbojan, mgugugugugu på kanten för gott, bryt deras lårbenshalsar,knäskålar,korsband,fotleder, käkben och pannben på dom tack. Och se till att Flavio firat nåt för sista gången....Jag kan ta en torsk i finalen om deras karriärer tar slut under matchen... Det är rent hat.


Så är det.

The more you suffer
The more it shows you really care
Right? Yeah-eah-eah!

The Offspring.


Skillnaden mellan 15:50 och 16:50 igår...

15:50
*Hade världens vackraste flickvän
*Hade världens lyxigaste slott med allt man önskar
*obegränsat med cash
*mängder med vänner runt omkring en
*Var vacker och hade de finaste kläderna

16:50
*Tjejen hade har varit otrogen och gjort slut
*Bor under en bro där det lyxigaste är ett extra lager gp...
*utblottad och smutsig i gamla trasor man snott i en ufflåda
*totalt ensam i hela världen.

Sån är skillnaden...

Tvåan är också en förlorare!

Så var det över, vi hade spelat 29matcher, allt avgörs under 90minuter.
Givetvis är det inte så EGENTLIGEN ty alla matcher ger lika många poäng och hade vi bara slagit Hbk t.ex. så hade vi klarat oss med oavgjort igår och det hade vi fått för råttasen hade aldrig gjort 2-1 om vi inte gått ner på trebackslinje.

Dock, trots att vi hade några chanser så kändes det kört efter kvitteringen. Jag tycker det är klockrena coachmissar. JJ är fan den sämste spelaren i blåvitt sedan Thomas Hvenfeldts (han som hette Andersson men var så jävla dålig att han bytte namn och gick till gais) och det vill fan inte säga lite. Vad i helvete tänkte man där?
Hur kan vi slå bort så infernaliskt många pass som t.o.m. JAG hade kunnat slå rätt?

Råttasen är ett lag man inte kan göra såna misstag mot. Ska man vara någorlunda objektiv så var det väl trots jävelskapet rätt gubbe för gnagarna som gjorde 2-1 en gubbe som varit där i 11år.

Det tjötas om att det var bra för svensk fotboll med en solna guld (vad fan firar asen i sthlm för det är ju en solna klubb!!, det är ungefär som om blåvitt skulle fira guldet i Landvetter) men för svensk fotboll krävs svenska spelare, aik är en jävla främlingslegion! Pinsamt att se. Dags att upprepa den gamla goda ramsan från matcherna från Degerforsmatcherna på 90-talet KÖP EN SVENSK!!!

Den kanske största skandalen är hur i helvete snuten kan misslyckas med att hindra en storming, det kunde blivit redigt stökigt där, hur i helvete kan man missa det? Fy fan vad uselt.
Det var hätskt värre runt arenan idag och den gnagetfamilj som först satt på sektionen bredvid flyttade sig innan match, helt rätt beslut, endast gnagare kan vara så jävla dumma att de klär ut barnen i råttkläder och går in på hemmasektioner. Skit samma att det var barn, orden och hatet finns där inget våld men att ta med sig kids på denna match och tro att det blir frid och fröjd är idioti. De fåtalet andra gnagare flyttades av grisarna, några var kvar och hetsades jävla as.

Drottningtorget var belägrat, centralen likaså och gamla ullevi var som en krigszon innan med alla poliser.

Det värsta, förutom att vi torskade guldet är att det nu kommer dyka upp massa gnagare överallt som hävdar "jag har alltid hållt på gnaget gnaget är mitt lag" men de har inte gått på någon match iår (HEJ GEIGERT!!!) och kan därmed inte sägas vara supportrar och ska därmed bara hålla käften stängd. Bor man i landet där laget hör hemma och inte ser en enda match live är man ingen supporter, så enkelt är det. Då har man även förbrukat sitt rätt att tjafsa om laget nu efteråt.

Den där jävla pannabandsiditoten på kanten var nära att ensam starta kravaller när han la sig ner vid hörnflaggan i andra, jävla idiot, hur fan tänker (jo,det är där det brister, han tänker inte) han där?
Fy fan.

Nu ska aik då kvala till cl, de får la Nimes eller nåt sånt och åker ur. Det är alltid lika "kul" när gnagarna ska tjöta europa och kommer med sitt enda cldeltagande och vi änglar kontrar med våra europaerövringar.

Horanbojan som smällde på alex ska inte våga visa sig på götets gator då hoppas jag innerligt någon nitar honom för gott.
fotbojan ska få igen för sina armbågar under cupfinalen av gurra, jag skiter i cupfinalen, det är värt ett rött på gurra för att se fotbojans hälsena,knäskål och lårbenshals gå sönder.
mugugugugugu eller vad fan han heter på kanten lägger sig la ner när han slår en hörna vid klacken på lördag igen och håller återigen på att starta upplopp, jävla dåre.
Snuten kommer la inte klara av att hålla folk borta från planen efter cupfinalen heller.

Gör man 36mål på 30matcher är man för jävla tråkiga för att vinna ett guld, dessutom utan att värna om svensk fotboll och svenska spelare.

JOBBA IDEELT FÖR ANTICIMEX-FÖRGIFTA RÅTTASEN!!!

HATA HATA HATA AIK!

Aik har inte ens en handfull guld sedan Hitler invaderade polen, blåvitt har fler titlar än vad aik någonsin får sedan 1982...

Och hey, alla nya "trogna gnagare sedan barnsben" var var ni under inledningen av säsongen eller 2004?
SEGER!!!

Med tanke på slutresultatet i dagens final i fotbollsallsvenskan kan vi nog alla räkna med en bitter strämning här på IK under morgondagen (måndag). För att klara av det (bitterheten) gäller dett att ladda upp med så mycket lycka som möjligt så inte allt slutar med totalt mörker innan sorgen efter det förlorade guldet har lagt sig.

Hur Buba kommer bidra med detta vet jag ej, men för min del passar jag på att posta några bilder från dagens Vita Hästen-seger mot Sunne, en match som slutade 7-2 till Hästarna.FLER BILDER FINNES HÄR!!!

/Anti

DAGEN D!!! FINALEN!

Noja,noja,noja,noja,noja,noja,noja,noja,noja,noja, noja.

Vem fan har sovit ordentligt inatt? Inte jag iaf.

Fick en briljant tanke klockan 11 igår kväll att "fan,man kanske ska sova bort så morgondagen kommer snabbare" det gick sådär, först ville jag döda grannen för att hans femårige son uppenbarligen inte ville sova (de är världens trevligaste människor så egentligen ville jag inte det men jag vill ha det tyst) sedan sov jag i hör och häpna 30 minuter, då vaknade jag.
Sedan jag en stund funderat på att pessa så gjorde jag det, somnade sov i 1,5timme!!! Vi är alltså nu framma vid klockan 1-halv två, då somnade jag igen och vaknade kvart över fem, då gick jag upp, drack kaffe och åt frukost.
Det här är inte hälsosamt, men att vara supporter är fan inte hälsosamt.

Matchen blir ett helvete, det är samtidigt så att man vill att det ska vara över, men samtidigt vill man ha allt kvar, för det är sådana här matcher som är grejen. Det är nu det ska avgöras.
Detta är den största matchen någonsin, visst var det likartade matcher för 50-60år sen men då var inte det massmediala trycket lika stort. Idag ska det avgöras.
Ett guld gör att man kommer njuta lika mycket som när, ja...
Ett silver är bara skit, visst förtjänar blåvitt bragdguldet ändå med tanke på alla skador och försäljningar av spelare.
Dock är silver bara den förste av förlorarna.

Fy fan vilken match. Fy fan vad nojjig man är.

Igår sparade jag faktiskt disken för att ha något att göra nu på morgonen, det ni!

Fy helvete alltså, det här håller inte, jag vill vara på arenan nu, jag blir alltid LITE lugnare när jag är på arenan. Fast idag vete fan, det kommer vara ett inferno.

Drömmen är givetvis att vi tar det, hur spelar egentligen ingen roll men att se Alexandersson få avgöra i 93e vore inte fel, fast då är man la redan död av nervositet. Jag hade ju inte sagt nej till 6-0 heller.
Mardrömmen går vi inte in på.

Det blir en minnesvärd dag, oavsett utgång, man kommer ju tyvärr aldrig glömma om det går åt helvete.
Vinner vi kommer man fälla en tår och minnas matchen resten av sitt liv.

Jag orkar inte mer nu, ge mig matchen NUUUU!

HATA HATA HATA HATA AIK!!!

FRAMÅT BLÅVITT GÖR ETT MÅL!!!!

/FH

RSS 2.0