ANTI spelas av Björn Gustafsson!


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Magnus och Brasse - Svordomsvisan

DAGENS OUTFIT!


IK är återigen först med det hetaste i modevärlden!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Kal P Dal - Tuffa Uffe

Om IK och Kommando Peking vore muppar?

 - Första Halvan, chefen, den som har koll på alla och ser till att folk gör det de ska.

 - Johan eller magikern, moralens och det sundas förkämpe

 Anti - den mest vetenskapligt och tekniskt begåvade i gänget

 - Geigert, gängets medlem av utländsk härkomst och dessutom den största finsmakaren i Kommando Peking.

 - DV, den alltid coole och mest musikaliske i gänget.

 - Glenn, en stor rockare med smak för allt med ös.

 - Andra Halvan, vänlig men något osäker björn som gärna skulle vara roligare än han är.

 - Paddan, långhårig och avslappnat figur ofta med en sarkastisk kommentar på lut.

Fotnot: Karaktärernas originalnamn är i tur och ordning: Kermit the Frog (showens chef och regissör), Sam the Eagle (Mupparnas censor och den som försöker se till att allt hålls seriöst och anständigt), Dr Bunsen Honeydew (Den påhittige uppfinnaren och vetenskapsmannen), The Swedish Chef (Den Svenske Kocken, kock och ledare för högklassiga matlagningsprogram), Floyd (bassist och allmänt hipp och cool snubbe), Animal (den skogstokige trummisen), Fozzie Bear (stå-upp-komiker med dåligt självförtroende och dåliga ordvitsar som specialitet), Zoot (sanslöst avslappnad saxofonist)

Ocker.

FHs anm: Varför då denna "ocker" just idag. Jo, det hela handlar givetvis om att gais kräver 420kronor för en plats på kortsidan i derbyt mot blåvitt varvid alla blåvitta kommer bojkotta.
Att betala 420kronor för en biljett på kortsidan i en allsvensk match, ja det är rent av just ocker!!
Gais, som alltid har pratat om att vara en arbetarklubb tar alltså 420kronor för en biljett på KORTsidan. Vi snackar om ett lag som om vi ska vara snälla var ett mittenlag.
Självfallet försöker man skinna blåvittfansen när de kan men den går vi inte på. Tusentals änglar betalar inte mer för en match mot gais än en match i clkvalet mot basel kostade ifjol t.ex.
Eller för den delen mer än vad de flesta tyskar betlar för en kortsidesbiljett, eller för den delen en massa engelska fans gör för sina matcher i premier league.

De som går ändå, trots uttalad bojkott kan betecknas som strejkbrytare. Och även om bojkotten "bara" gäller gaisare kan man inte förstå hur någon gaisare väljer att gå på en match som garanterat stänger ute massa folk i framtiden om denna prisbild fortsätter. Hade det varit omvända roller hade jag även trots att jag har årskort stanna hemma.
Detta är en fråga bettydligt större än en enskild match, går man på denna match bidrar man på ett uppenbart sätt till att göra fotbollen i Sverige till en sport för överklassen istället för som det alltid varit för arbetar och medelklassen.
Man bidrar till att visa att prisbilden är okej.
Att gå på derbyt Giriga Gais-IFK Göteborg 21maj är inte bara ett svek mot alla som utestängs från nämnda match, det är ett svek mot hela den svenska supporterkulturen, mot möjligheten att ha kvar fotbollen som det största nöjet för hundratusentals människor runt om i landet.
Om nu någon som läser detta är osolidarisk nog för att gå ändå och genom det svika fotbollen i förlängningen genom att acceptera att den görs till en för dyr sport för de rätta fansen så sviker ni allt vad fotbollskultur heter i hela landet i allmänhet och Göteborg i synnerhet.

Att inte vara på Ullevi 21maj är bara logiskt, man låter inte någon ta våran fotboll ifrån oss på detta sättet.
För det kan ni räkna med gott folk, att köper man priserna denna gång kan ni räkna med att prisbilden kommer bistå! Och då utestängs de riktiga fansen!!
Så oavsett om du är skinnväst med årskort-Visa din solidaritet med fotbollen och gå inte dit!

Nedan Wikipedias beskrivning av ocker!! Ni begår lagbrott Gais!


Ocker, i svensk rätt ett brott som innebär att någon utnyttjat någon annans nödsituation eller oförstånd för att få till stånd oskäliga ekonomiska avtal, till exempel lån med oskäligt hög ränta.

I 9 kap 5 § brottsbalken föreskrivs:

"Den som vid avtal eller någon annan rättshandling begagnar sig av någons trångmål, oförstånd, lättsinne eller beroende ställning till att bereda sig förmån, som står i uppenbart missförhållande till vederlaget eller för vilken vederlag inte skall utgå, döms för ocker till böter eller fängelse i högst två år.
För ocker döms också den som vid kreditgivning i näringsverksamhet eller i annan verksamhet, som bedrivs vanemässigt eller annars i större omfattning, bereder sig ränta eller annan ekonomisk förmån, som står i uppenbart missförhållande till motprestationen.
Är brottet grovt, döms till fängelse, lägst sex månader och högst fyra år."
Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Imperiet - Märk hur vår skugga

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Bob Hund - Ett fall och en lösning

så är det


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Knutna Nävar - Strejken på Arendal

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jumper - Tapetklister

Favorit i repris...


6april börjar det...6april, 20.00 Olympia, Helsingborg. Helsingborg IF-IFK Göteborg.

Då är det dags, då ska vi ÄNTLIGEN får göra det vi älskar mest här i världen, vara på läktarna och se vårt älskade blåvitt. Vi har en hel vinter våndats och undrat vad som denna säsongen har i sitt sköte.
Bara dagar senare, på självaste påskafton klockan 14 så är det så dags för att äntra vårt nya hem i världen, Gamla Ullevi. Att byta arena är något som inte direkt sker varje dag, det var förvisso inte så länge sen vi sist bytte från Gamla Gamla till Ullevi men det var ju inget riktigt byte då alla redan sett blåvitt där i diverse matcher framförallt i europacuperna.

Att få ett nytt hem, en ny plats att få känna känslan, den där där känslan som ingen utan hjärtat på rätta stället kan förstå. Att få vara på en arena med över 18tusen andra som bara är där för en och samma sak är en unik känsla.
Denna säsongen är den första då man sitter på sin nya plats, men antagligen blir det så att man kommer sitta där i en femtio,sextio år till och svära över att det minsann var bättre förr.
Man kommer flina lätt åt mannen med ifkjackan, man kommer säga att korven är vattnig, man kommer svära över usla domarinsatser, man kommer hoppa upp och ner av ren lycka, man kommer frysa som en idiot och fråga sig varför man egentligen gör det här (men likt förbannat går man en vecka senare när det är ännu kallare och återupprepar samma procedur), man kommer fälla glädjetårar vid kommande guld, man kommer skratta som en idiot åt alla goa kommentarer på läktarna, man kommer aldrig komma överrens om hur laget ska se ut egentligen.

Man kommer diskutera vem som var på senaste bortaresan, man kommer snacka om hur gött det var vid nissans strand mot hbk borta, man kommer bita på naglarna under rafflande slutminuter.
Man kommer svära över att vi fått för lite betalt för vår den senaste försäljningen, man kommer hitta en hackkyckling i varje års trupp, man kommer säga "dô som under 80 och 90-talen blir det inte igen" när kidsen snackar om europaäventyr när vi når tredje kvalomgången i champions league.

Vi kommer skratta åt gais tafatta försök att spela fotboll, vi kommer vråla med i Joel Almes låt ovan, vi kommer förbanna vårt öde över att Stefan Johannesson har alltför många år kvar som domare.

Men allt är värt allting när vi den 1nov mot Solna AIK (av alla jävla lag) säkrar guldet på ett packat gamla ullevi.

"Egentligen kan jag inte förstå människor som inte gillar fotboll, ett så fattigt liv"-Sekreteraren i Arsenals supporterklubb för många år sen...

Bilder änna...

Här skulle man kunna ha en text om varifrån bilderna är ifrån och sånt där...


Tom (eller om det är jerry) ligger och väntar på att få packas ner...


Bild från Rattugglans lekplats barnbord (ja,det borde la vara ett barnbord på en lekplats va?) där man ser den vackra utsikten...


Jens har precis insett att han ska se Robert Zimmerman.


Ahh, strykjärnet....


Rummets hightech hårtork, den är nog fan äldre än vad medlemmerna på IK är tillsammans...


Utsikten från hotellrummet, jo anti det är snö på marken, inte frigolit....


Ja samma jävla utsikt.

Det var allt.
Varför det inte finns bilder från sthlm eller fler bilder på folket? Tja, varenda jävel har redan sett ungefär en miljard bilder på sthlms sevärdheter och folket på resan vet jag redan hur de ser ut så det finns igen anledning att ta kort på dom!

GRATTIS!

GRATTIS HELGEN NU ÄR DU ÄNTLIG... Hmm, vadå grattis helg???? Helgen har väl för i helskotta ingen födelsedag? Eller? Hmmm... Nej, just det, det var ju ÄLG1(en) som fyller år idag, så nu är han gammal som gatan, kanske lyckliga gatan som jag brukade sjunga på 30-talet.

GRATTIS ÄLG!


HÄR FÅR DU ETT PAKET (KLICKA)!

GRATULERAR FÖRSTA HALVAN 27!!!!!!


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Just D - Vart tog den söta lilla flickan vägen

20.33

SWEET HOME GÖTEBORG! Sista reserapporten. Tack Buba som lagt upp alla mess och till alla som läst. För att avsluta det hela och för att det ska bli lite vettig musik här på bloggen idag så väljer Andra Halvan helt på eget initiativ att avsluta med en låt.

En hemresa skildras

Andra Halvan har vart ute och under tiden har en drös sms trillat in, så vi tar alla i ett inägg.

16.09
Leaving Eurostop Örebro aldeles snart. Lite godis och vätska rikare. Gnällbältet är inte vackert. Men men, det är under 30 mil hem.

18.14
Lämnar Lidköping nu sen vankas Trollhättan, Uvalla, Ljungskile och sen är man är man äntligen hemma i världens bästa stad! Lätt segt med busstur sen stoppet nyss.

18.22
Allsång till bamselåtar... Odjupheten slår tamejfan nya rekord!

18.29
Bamseallsången är ordentligt djup i jämförelse med allsång till gyllene tider Och nej, jag deltar ALDRIG i allsång! Odjupheten är nu nere i geigertnivå.

19.32
Leaving Uvalla blir Ljungskile snart och Götet om dryga timmen. The end is near! 

13.14

Nu lämnas ÄNTLIGEN sthlm. En vaktavlösning senare. Man blir mer kulturell på egen hand. Eller ja som 2 pers dådå. Kallt som satan ute men jävlit skönt att komma in i bussen.

11.32

Kebabtallrik drottninggatan köpt böcker för 415kr och bussen går ÄNTLIGEN hem om en timme.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ingenting - Punkdrömmar

07.06

Godmorgon världen. Nu vankas dusch, frukost samt 5 timmar på sthlms gator. How many roads must a man walk down before you can call him a man?

22.52

Nu ska de spela in film utanför fönstret med. Säkerligen hela natten så man ej får sova. Nu dock natt för bloggandets del.

22.22

Dylan var grymt bra. All along the watchtower sanslöst bra i grym version! Nu blir det softande. Pallar ej ett place där alla redan är dragna när man kommer. Packa måste man med. Dylantshirten kostade 280kr jag satte upp kostnaden på Anti.

18.13

Blir Dylan! Blir briljant.

17.08

Och nu verkar det bli Bob Dylan live i Globen... Verkar kanske är nyckelordet!

15.22

Nu är det gudstjänst på tvn efter en utflykt uppför Götgatan där Greenpeace attackerar.

13.35

Kom på något som verkar talande för sthlm. När vi rullade in på söder hade 2 snutar slängt upp en snubbe på snutbilen. Imorse när man drar bort gardinerna är det första man ser en bil från KRIS. Nåt säger det om sthlm deve kan nog förklara vad.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Contact - Samma vindar samma dofter

13.05

2 panodil och sömn senare vankas det lunch och utforskning av SÖDER. Nej, Anti inte södra halvklotet utan av SÖDER i ståkhålm.

11.26

Det här ett innehållslöst sms. Har man nyss vaknat upp igen och ser på Jay Leno kan man inte säga att det händer mycket.

09.22

Käkat frukost förkyld mör utav helvete. Ska sova största delen av dagen.

Från Norrköping till Österrike på 60 min.

Jepp, det är sant. Det har varit handboll i Norrköping idag. Himmelstalundshallen var näst intill fullpackad. 4100 personer var och såg matchen och kunde konstatera att det aldrig blev riktigt nervöst. EM-kvalmatchen mellan Sverige-Montegro hettade aldrig riktigt till och vårt svenska landslag kunde glatt sätta sig i matchbussen efter en seger och därmed ett avancemang till EM nere i Öterrike. Matchen slutade 29-24 och som sagt var, det blev aldrig riktigt nervöst. Kommando Pekings egna spjuver och handbollsfantast, jag, DV var och såg matchen live och kunde konstatera att en seger smakar mycket bättre än en förlust (något vi i och för sig redan visste). Så, efter 60 minuter var det avgjort. SVERIGE SKA TILL EM I ÖSTERRIKE!!

20.20

DISNEY CHANNEL IS THE SHIT!

17.03

Musikal det är vi och 6-9 åringar. Jag däckar fan snart av ren absurd trötthet. Gött att man börjar bli förkyld och jävlig med.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dispatched - Motherwar

12.48

Har just insett att jag lagt 105kr på en lunch där jag ej blev mätt och där 10kr var serveringsavgift trots att man fick hämta maten själv. Nej, Anti man hämtade ej maten i köket men vid kassan.

08.27

Nu har vi åkt norsk karusell i 3 varv i Lidköping

Första rapporten från Stekholmsresan

Inkom 04.14 och lyder som följer:

Klockan är 04.20 strax. Var är alla människor på gatorna? Nej, Anti det är inte luftens hjältar på tv.

Imon börjar det...

Eftersom ni inte klarar er utan mig i tre dagar har andra halvan lovat att slänga upp de mess jag skickar till honom varje dag för att ni ska få reda på vad som sker i Stockholm.
Kommer någon bli gymägare och gifta sig med en kronprinsessa?
Kommer någon steka?
Kommer vi få svåra skrattanfall när vi ser en brat?
Kommer det verkligen snöa?

FÖLJ ALLT HÄR!!!!!!! Fem uppdateringar/dag garanteras!!!! annars får andra halvan böta 500kr per missat mess!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Cirkus Miramar - Image Guerillaz


Så otroligt vackert...

Ibland känner man att man borde skriva ner några vackra rader till någon väldigt speciell kvinna därute i världen, men så har redan någon skrivit något ofantligt mycket vackrare än det man själv kan knåpa ihop.
Därför väljer jag nedan att låta två av Lundells texter, eller delar av dom, vara de vackra orden jag denna gång inte kan skriva själv.

You know who you are ;)

Jag saknar dej
Som om min själ har gått ifrån mej
för att vara hos dej
så saknar jag dej

Som om min själ har gått ifrån mej
för att vara hos dej
så saknar jag dej
Vid ett middagsbord bland folk
i en tunnelbanevagn
då saknar jag dej
Som vintern saknar våren
som den kloke saknar dåren
som en salva över såren
som herden saknar fåren
saknar jag dej

När jag inte hittar nånting
som jag finner nån glädje i
då saknar jag dej

Så är det när du inte är här....

När jag ser dig vill jag ta dig till en vingård i Toscana
Till Tangier, till Spiddal, till Vermont, till South Ventara

För mycket folk överallt, skogarna dör, haven dör
Allt rusar in vidare i mardrömmen och ingen tycks veta varför
Och förändringarna dom tar hundratals år
Det går långsamt, så långsamt men, det går
En dag ska du lära dina barn nånting bättre du med
Lära dom att lyssna, lära dom att se lite mer, lite mer, lite mer

Vacker är den som reser sig, som vågar tro
Som törs ett ja i alla nej, som vågar bygga bro
Över hav av bitterhet, över ödsligt nattkvarter
Vacker den som är sårbar, vacker den som ser
Du är vacker XXXX som ett rådjur i skogen
Som en stjärna på himlen, som en flicka mitt i natten på krogen
Som äppelträdgårdarna i maj runt Kivik
Som vinden, som regnet, som själva livet
Men låt ingen dyrka in dig i ett fängelse av skönhet
Där du blir en docka som lever i en härva av yta och dumhet


Ja, det är vackert beskrivet, och precis sådär skulle jag vilja kunna skriva....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ulf Lundell - Saknar dig

Port Vale FC


Port Vale FC är ett engelskt fotbollslag som för närvarande spelar i landets fjärde division, League Two. De åkte ur League One förra året. Klubben grundades 1876 och spelade från början på Limekiln Lane i Longport men flyttade 1884 till Burslem där klubben fortfarande är baserad. Både Burslem och Longport är idag delar av staden Stoke-on-Trent.

Port Vale var en av klubbarna som grundade Football League Second Division 1892. På den tiden spelade laget i Röda tröjor svarta byxor och röda strumpor. Dagens hemmadräkt består dock av svartvitrandiga tröjor, svarta byxor och svarta strumpor.


Hemmamatcherna spelas sedan 1950 på Vale Park i Burslem som tar 18947 åskådare.

Port Vales bästa ligaplacering kom säsongen 1996-97 då man slutade åtta i Football League Division One, näst högsta serien. Laget tog sig till semifinal i FA-cupen 1954 och kom tvåa efter Genoa i nåt som hette Anglo-Italian Cup 1996.
1993 och 2001 vann Port Vale den cup för lag i de två lägre serierna som idag går under namnet Johnstones Paint Trophy.

Publikrekordet hemma ligger på 49768 åskådare mot Aston Villa i FA-cupens femte omgång 1960.
Största ligavinsten kom 24 semptember 1932 då Chesterfield besegrades med 9-1. Tyngsta ligaförlusten var när de fick stryk med 10-0 mot Sheffield United 10 december 1892. Största cupvinsten blev då de slog Irthlingborough Town med 7-1 i FA-Cupens första omgång 1907.

Flest ligamatcher för Port Vale har Roy Sproson som mellan 1950-72 spelade 761 matcher. Bäste målskytt är dock Wilf Kirkham som satte 154 mål i ligan mellan åren 1923-33. Han är också den som gjort flest mål på en säsong, nämligen 38 stycken säsongen 1926-27.

Som kuriosa kan nämnas att Robbie Williams är en av klubbens mer kända supportrar och också numer stor aktieägare. Han lyckades även få med Port Vale i spelet FIFA 2000 under lag från "Övriga världen" eftersom det var hans villkor för att bidra med en låt till spelets soundrack.

Port Vale går även under smeknamnet The Valiants och deras största rivaler är naturligt nog Stoke City. Även matcher mot Crewe Alexandra brukar innehålla en hel del prestige.


Varför har jag nu börjat blogga om Port Vale av alla lag undrar ni?
Jo det är nämligen så att Port Vale numera är det lag som vi spelar med under de berömda FIFA-dagarna. Vi ligger nia just nu men tar vi oss samman borde vi kunna föra klubben tillbaka till League One redan under första säsongen. Vi började också köra med fembackslinje och det känns som det funkar rätt bra. Anfallspelet kan bli lite lidande men vi lyckas ändå hålla försvaret tätare nu. Vi kan spela agressivt utan att bjuda på luckor så det gäller bara att bli lite effektivare framåt. Rapporter om hur det går för oss kan dyka upp framöver, eller kanske inte, vi får se.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Carl-Einar Häckner - Fritidsledare, mfl

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dr Zeke - Jag ska aldrig dö

GRATULERAR ANDRA HALVAN 27!!!!!


SKÄGGIGAST PÅ IK JA HAN ÄR SKÄGGIGAST PÅ IK!


IKS EGEN MUNK!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Joddla med Siv - Knark i Kongo

Gratulerar "Glenn" 27.fullt normalt....Hur lyckas med missa hela BANAN i minigolf??? Fråga "Glenn"!Lyckas hålla vattenflaskan....


Anti strikes again...Kommentar: Skojar ni? det behövs inga kommentarer!!!


Kommentar: Anti några frågor.... 1.Blåa, gröna som Göteborg? Vad menas? 2.Varför överröstar flaggan dig?

Sedan fick anti massa kriktik och svarar...


Kommentar: Alfonstaperna är verkligen DU anti, de passar verkligen görbra in hos dig.

Sedan fick han kritik igen....


object width="425" height="344">

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Mimikry - Vandra vägen

Allsvenskans bästa låt?

Så var det då dags, allsvenskan drar snart igång och IK bidrar genom att lägga upp en låt från varje gäng som deltar i Allsvenskan 2009, eller iaf från de lag vi hittat en youtubevideo till...att alla kanske inte är inmarschlåtar är en sak, men vi försöker i största möjliga mån ta de låtarna.
Tanken är att ni röstar fram en som är bäst, det brukar bli två röster drygt varje gång...

Vi kör det i den ordningen lagen kom förra säsongen....

Kalmar FF.


IF Elfsborg


IFK Göteborg (ny för 2009 kanske ska påpekas)Helsingborgs IF


Aik Solna


Malmö FF
 

Örebro SK


Halmstad BK


Hammarby IFTrelleborg FF


Gais


Djurgårdens IF


Gelfe IF(nej det är ingen låt men en sån hittades ej)


Örgryte ISBk Häcken


IF Brommapojkarna

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Nynningen - Bolsjevikernas sång

Jahapp...

Så var melodifestivalen slut för detta år. Som vanligt är man ganska trött på hela skiten efter att man vecka ut och vecka in fått gå omkring och irritera sig över att fel bidrag åkt ur eller gått vidare. I år var det operasångerskan Malena Ernman som vann, känns faktiskt inte helt fel då hon har en fantastisk röst att stoltsera med. Hon känns mer "äkta" än många av sina konkurrenter, samtidigt som hon inte heller verkar vara så "divig" som många av de övriga. Dock finns det två stora SKANDALER att rapportera om!
1. Juryn MÅSTE bort! Precis liksom förra året höll åter igen denna inkompetenta jury på att se till att folkets röst (som Ernman vann) blev oviktig. Det är bara folket som ska rösta!
2. Molly Sandén slutade sist!? SKANDAL! Sorgligt.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Magnum Bonus - Hög hatt och låga skor

Final

Ikväll är det, i Globen i Stockholm, dags för den stora finalen i melodifestivalen!! Några av mina favoritbidrag har som bekant redan åkt ur, exempelvis Thorleifs som enkelt borde vunnit hela skiten om bara folk hade haft vettig musiksmak. Nedan följer MITT slutresultat. Vinner i verkligheten kommer Måns eller EMD att göra, men min resultatlista är den bästa!


1. Molly Sandén - Så vill stjärnorna

2. H.E.A.T - 1000 Miles

3. Måns Zelmerlöw - Hope & Glory

4. Malena Ernman - La Voix

5. Sarah Dawn Finer - Moving On

6. E.M.D. - Baby, Goodbye

7. Caroline af Ugglas - Snälla Snälla

8. Sofia - Alla

9. Alcazar - Stay The Night

10. Emilia - You're My World

11. Agnes - Love Love Love

Vi återkommer senare med SKANDAL-rubrikerna

Man reser sig på nio och nio igen....

...Anser jag att Antis schlagerprofetia borde ha kommit nu....

...Var det stundtals hätsk stämning på fifadagen igår, AH dribblade i eget straffområde varvid FH och Glenn blev vansinniga, FH hade järnkoll på utsparkarna men det gjorde AH och Glenn vansinniga, Glenn svor över kvalitén på spelarna och FH och AH blev vansinniga på att Glenn fokuserade fel....

...Lär väl United säkra ligatiteln i praktiken idag via seger mot Pool hemma, Rosie närmar sig Glenn....

...Sitter AH tydligen redan redo för att rösta på Molly Sandén i schlagerfestivalen....

...Kommer FH och Glenn få antingen fyra eller nio rätt på tipset även denna vecka....

...Anser jag att bankernas moral är lika usel som den borgerliga politiken...

...Plågades jag svårt igår när Per Gessle var det första man hörde på radion, värre blir det fan inte....

..Har AH tydligen köpt biljetter till alla Ledins spelningar i sommar...

...Kände man sig redigt gammal när man inte kunde passera som 25 eller yngre på tåget hem i torsdags....

....bloggas det åt helvete för dåligt här....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Liket Lever - Levande begravd

Johnstons paint trophy is the shit....

... rubriken är ovanligt usel, t.o.m. för att vara från mig...

...ni antagligen snart tröttnar på dessa meningsinläggen, men det skiter vi i, vi fortsätter med dom så ofta vi kan båda AH och jag....

...Självklart stod tåget i Svenshögen igår... denna underbara lilla ort längs vägen.

...Var det ett Bohuslän när man kom upp, och ett annat när man åkte hem p.g.a. snön...

...Är det gött att få två alternativ till framtidsdagen när man inte passar på nåt, det blir på sant 14årsmanér en "jag går på det resten av kommando götet valt..."

...är jag fullt medveten om att humorn lyser med sin frånvaro såhär långt i detta inlägg...

...Stavas boddisattva inte så som AH stavade det...

...nej,ni får inte den rätta stavning, nåt ska ni la göra själva era lata jävlar!

...Anser att AH borde skämmas för att ha dragit IKs äldsta skämt, även om jag trodde det var att driva med antis ålder...

...börjar jag inse att detta inlägg är åt helvete för internt...

...konstaterar jag att vi ALDRIG hamnar på startsidan på blogg.se ty vi inte bryr oss om meningslösheter som att visa mode, kändisar och usel musik dagarna i ända....

...bekymras vi faktiskt en hel del över den totala odjupheten i detta landet...

...ska det hämtas paket idag...

...njuter vi av att det snart igen går att läsa nöjessidorna i tidningarna som kan nöje, det har varit omöjligt när schlagerskiten pågår.

....tom rad....

Antis senaste köp

Ikväll orkar jag inte skriva så istället passar jag på att posta ett par "skryt-bilder" på några av mina senaste köp!


6 DVD-filmer, 2 spel, 3 CD-skivor, 1 kameraväska... 120:- för allt TILLSAMMANS, tack CDON.com!


De båda böckerna jag letat länge efter i bokhandlarna runt om i Östergötland, i synnerhet den till vänster!

Den Andra Halvan...

... härmar den förstes bloggstil

... kan mycket glädjande konstatera att vi hört av IDA igen!

... funderar på om det blir BULLFEST på Fifadagen imorgon. Kaka kommer det bli iallafall. Göteborgsfalangen fyller år och snart och då blir vi närmare nånting än nånting annat. Vad får ni räkna ut på egen hand.

... har, synnerligen förvånande noterat att Anti bildat ett band och uppkallat det efter sig själv. I en synnerligen förvånande genre dessutom. Till och med Johan lär bli förvånad.

... kan dessutom avslöja att Anti köpt sig Iron Maidens senaste platta. DV är nog också förvånad.

... vill påpeka att Hereford Beefstouw faktiskt även har en fiskrätt, kungsfisk för att vara exakt.

... hävdar också att ovan nämnda Hereford Beefstouw är ett ställe där det verkligen steks!

... var där i söndags. Stekte dock inte, åt.

... vet att Hereford heter också ett engelskt fotbollslag, kommer vi rentav vara dem på Fifa? Vi får se helt enkelt.

... konstaterar att det är mycket ljusare ute så här dags när det är snö. Förvånar ingen men jag undrar om någon chalmersnörd ännu räknat ut hur mycket och varför.

... känner Anti och har därför inte heller munsår.

... kunde visst inte låta bli att dra IKs äldsta skämt.

... skäms lite för det faktiskt.

... kom just att tänka ordet Boddisattva. Men jag är inte säker på att det stavas så. FH kan nog upplysa oss ytterligare.

... noterar att succén SVALFSIM klarade av att börja långt innan Melodifestivalen och dessutom pågå längre än den. Detta trots att Melodifestivalen numer är utdragnare än en hockeysäsong. Sverige har mer att ge i musikväg helt enkelt.

... ser fram emot nästa musikaliska projekt på bloggen. Johan gör nog inte det.

... undrar om Anti kommer tippa rätt i schlagerfestivalen.

... tycker att det är det enda i det som är intressant. Men det är samtidigt väldigt bra. Tack vare Anti får vi veta allt om det utan att se på det.

... vet dock att resultatet kommer bli SKANDAL!

... undrar när en IK-artikel hamnar på startsdan på blogg.se. Vi måste nog bli lite odjupare först.

... har nu lyssnat på alla låtar på Antis myspace så jag avslutar nattbloggandet idag.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Kent - Ingenting

How can a poor man stand such times and live?

FH konstaterar....

...att folk som, ensamma, eller om de inte är fyra eller fler, sätter sig på sexstolsplatserna på tåget och därmed förhindrar för de som är tillräckligt många för att BEHÖVA de sätena, borde arkebuseras direkt.

...att försöka locka mig med schlagerfestivalen är lika komiskt som att lock en vegan med en brakmiddag på hereford beefstouw (de serverar enbart kött där anti....)....

...att tåget kommer få invänta tågmöte i Svenshögen på vägen hem idag, det får det alltid göra...

...serie a är en skitliga, och att det återigen bevisades igår när nu alla italienska bonkelag är utslagna ur CL men alla fyra engelska är vidare...

...att det är fullständigt briljant att budgetbygget Gamla Ullevi inte var godkänt, jag har ju hela tiden hävdat att man skulle bekostat den mer från början, nu kommer bara samma grejer kosta ännu mer eftersom de genomförs under starkare tidspress...

...att AH inte sa att han skulle på pajsarna igår, för att han vet vilken otrolig skämtstorm som kommer från alla då...

...det ryktas att gais tar 350kronor för bortafansen på träningsmatcherna för att kompensera att man gick ner till 250 mot blåvitt...

...att morgondagens happening blir den hårdaste, tuffaste och mest minnesvärda sedan anti diskuterade dansbanor på msn för ett år sen...

...att IK:s grupp på facebook är den minst aktiva gruppen där sedan buba startade "gaisare med jobb,utbildning, pengar på banken och ej hemlös!"....

...Att Anti kommer kidnappas för att dras med till Tallin, bara jag personligen får åka med...

...Kultans kannibaler fyller 27 allihop inom ett par veckor...

...att deve snart kommer blogga med några briljanta inlägg som gör att alla andra inlägg framstår som patetiska i jämförelse...

...att geigert hyllningsvideo till Lambertsson är en där Geigert själv dansar....

...Att Andra Halvan för fullt planerar för sommarens minigolfturnering....

...att jag börjar få idébrist till dessa meningarna....


Födelsedagsfilm till Paddan

Födelsedasfilm till Paddan från Ankan!

LAMBERTSSON 23 ÅR!!!!!

IDAG HAR IK ÄRAN ATT GRATULERA LAMBERTSSON SOM FYLLER 23 ÅR!!!!

STEKARN IS BACK!

Paddan med sin visar upp sin Nintendotumme #1


Paddan med sin visar upp sin Nintendotumme #2


Paddan med sin visar upp sin Nintendotumme #3


Paddan professionell ljudtekniker med sina favorithörlurar

Svenskar vi aldrig lär få se i Meodifestivalen


Hoola Bandoola Band - Stoppa matchen

FÅ ANTI TILL TALLIN!!!!!

NY KAMPANJ PÅ IK!!!!!

VI SKA FÅ MED ANTI TILL TALLIN!!!!!!!

ALLA MEDEL ÄR TILLÅTNA!!!

SKRIV I KOMMENTARSFÄLTET SÅ VID TIO KOMMENTARER FRÅN OLIKA PERSONER SÅ FÖLJER HAN MED!!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Gudibrallan - T-doja 86

Världens sämsta musikvideo!!

Jodå, den är faktiskt utsedd till det. Varför får jag en känsla av att ANTI kommer ÄLSKA den här?

UFFE!!!!!

Uffe snurar just nu i högtalarna, nedan följer ett par av låtarna... Först den bästa han gjort....

Stackars Jack
vad ska du göra med drömmen som sprack
Nu när röken och dimman har lagt sej
och dagen gryr
och ditt äventyr
aldrig nånsin vill komma igång
Din skiva tycks ha fått sej ett hack
Du går på som om ingenting hänt
på alla dessa år
Ja, jag vet hur du mår
idag, men tiden går
Och också du måste skynda ikapp oss andra
För jag tror vi ska komma
att behöva varandra
om vi nånsin ska komma nån vart
Stackars Jack

Stackars Jack
Ja, jag vet att dom kallade oss pack
och vi skrattade glatt och sa tack
för den, som bär till himmelen
och somnade in igen
eller hur, stackars Jack
Pipor och pulver och smack
På det går man bara back
så sluta nu min vän
det är längesen
men kanske kan vi mötas igen
Men också du måste skynda ikapp...

Så lämna parken hösten är på väg
Lämna allt det gamla steg för steg
Ta en titt i fönstret där
Ärligt talat, vet du vem det är
som glor så dystert tillbaka

Stackars Jack
en braja är ingen attack
och ölburken där vid din klack
är tom och leken slut
så torka din trut
och gå innan allt som är kvar är
Stackars Jack
en föredetting i fransig frack
en stackare man helst går förbi
och när sen kvällen kommer
är du ensam kvar
och ensam är ingenting alls
Så också du måste skynda ikapp...Sedan "ut Ikväll" en alldeles fantastisk bra låt...

Snart kommer månen upp igen
som en zienarkung av guld
Kommer rullande över träden
rund och tung och full
Han flyttar havens vatten
från kust till kust
Han flyttar blodet från sömn och vila
till kärlek och lust
Ah mannen i månen
han gör som han vill
och vad han vill
kan ingen tacka nej till

Dagarna går, veckorna går
och åren med
Det är ett skyttegravsliv och allt
du vill är att få va i fred
Du plockar med dina saker
Du har ett ordnat liv
Men det räckte med en blick
räckte med att hon gick förbi
Nu skakar jag som en mixer
i ett kök
och mannen i månen
blåser ut en ring av rök

Jag vet var hon är
och jag måste dit
Måste hitta ett par rena jeans
och en skjorta som är vit
Ge mig ett ord på vägen
Ge mig ett lycka till
För jag vet inte om hon vill
det jag vill 
Jag vill ta med henne ut ikväll 
Jag vill ta med henne ut ikväll

Det här livet kan trycka ner en
Få en att gå på knä
Man reser sig på nio och nio igen
och man vet inte vad det är
eller varifrån slagen kommer
Som om man aldrig hinner se
dom där demonerna som dansar runtom en
och dom tycks bara bli fler och fler
Men ikväll är jag glad
ikväll är jag kung
ikväll är jag modig
ikväll är jag ung

För jag vet var hon är...

Vad kan hålla tillbacks en man
som har ett hjärta som står i brand?
Allt det som var så viktigt nyss
nu är det bara papier maché och sand 
Hörde en koltrast sjunga
i snöblandat regn
Det var igår när allt var grått
Nu sjunger den däruppe i parken
där varenda träd har gröna skott

Jag vet var hon är...Avlustar med det kanske bästa spåret från nyaste plattan, Hitza Hitz.
Nedanstående rader räcker...

hitza hitz
sagt är sagt
ett ord är ett ord
och en pakt är en pakt
ett löfte är ett löfte
och en ed är en ed
tro aldrig nånsin att det här livet
kommer att lämna dej ifred


Kenta.

Helt enkelt briljant!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Thåström - Karenina

Musik

Metallica i alla ära, men vad har de att sätta emot HEART?!?!??!?! NADA!!!!


Metallica fick nästan Globen att rulla

På min biljett står det med stora bokstäver "METALLICA" och jag parkerar i ett villaområde, ett stenkast från Globen. Alla vi fyra Metallica-galna killar börjar traska mot Globen och vi känner vibbarna från arenan. Vi tar tunnelbanan och åker in till city där vi strövar omkring och väntar på att klockan ska bli Metallica-dags. När klockan börjar närma sig 18 så åker vill tillbaka till Globen, där vi stannar på en pub för att ladda upp med en öl. Det blev mellanöl för mig eftersom jag även skulle köra hem. Sedan började vi röra oss till den långa kön, men det gick ändå rätt så fort att komma in.
Förbanden struntar jag i att skriva om eftersom... jag ni vet säkert varför.
Här nedan för kommer alla låtars betyg:

1. That was just your life - Jag hade mer bekymmer med att försöka att inte får armbågar i ansiktet och knän i skrevet när folk, som galna, tryckte på bakifrån för att komma längst fram. Under hela låten såg jag inte mycket av bandet. Men lite såg man och hörde gjorde man definitiv. 3 gitarrer för denna.

2. The end of the line - Gitarrerna saknar fortfarande lite kräm, dock inte trummorna. Publiken börjar lugna ner sig lite nu och för första gången kunde jag se bandet. 3 gitarrer

3. Harvester of sorrow - Nu jävlar blir det kräm i förstärkarna. Efter dom två godkända låtarna så vaknade plötsligt gubbarna till och levererade riktig jävla bra heavy metal. 5 gitarrer

4. No remorse - No regret. Jag är verkligen nöjd över att denna höjdpunkt från "Kill'em all" kom med på låtlistan. 5 gitarrer

5. One - Jag är helt lyrisk under hela denna låt. Publiken överröstar nästan Hetfield i refrängen. 5 gitarrer

6. Broken, beat and scarred - En helt okej låt från nya skivan. (Death Magnetic). Hetfield går till den sidan av scenen där jag (och ett antal andra) befinner mej. Kamror sträcks upp i luften och han posar och ler. 3 gitarrer

7. Cyanide - En okej låt från skivan som får extra tryck live. 4 gitarrer

8. Sad but true - Känns som ett antal slag i magen och sedan en upper cut. Klassisk Metallica-låt på klassiskt Metallica-manér. 5 gitarrer

9. Turn the page - Kvällens första cover från coveralbumet "Garage inc". Ett vackert intro och ett kraftfullt mellan- och slutparti. 4 gitarrer

10. All nightmare long - En stark låt på skivan blir ännu starkare live. 5 gitarrer

11. The day that never comes - Kanske "Deth Magnetic"s starkate låt. Fin fin låt. 4 gitarrer

12. Master of puppets - Ett mästerverk på skivan, ett mästerverk live. Den dagen Metallica misslyckas med denna låt... jag vågar inte ens tänka tanken. 5 gitarrer (såklart)

13. Fight fire with fire - hela Globen börjar nästan rulla iväg. Utöver låten så värms publiken upp av stora eldmoln som kommer upp från scen. Precis som i One. Helt magnifikt. 5 gitarrer

14. Nothing else matters - Kirk Hammet kommer fram och sätter sig på scenkanten och spelar. Den nedsläckta Globen tänds upp av tändare som vajar fram och tillbaka. Allsång som vanligt. Gåshud som alltid. 5 gitarrer

15. Enter sandman - Rent av briljant.  4 gitarrer (nu har jag satt femmor på väldigt många låtar i rad så det ser bra ut med en fyra, även fast låten förtjänar en femma)

Extranummer

16. Helpless -
Hela låten vill jag har mer, mer, mer. 4 gitarrer

17. Jump in the fire - Nja, Metallica kan bättre. Men det här är förståligt. Man kan inte alltid ligga på topp. 3 gitarrer

18. Seek and destroy - SEARCHING, SEEK AND DESTROY!!! Publiken skriker ut sin sista energi under denna fantastiska metalklassisker. Svarta babollar faller ner från taket som publiken leker med. En riktig metalfest. 5 gitarrer.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lustans Lakejer - Diamanter

Sveriges dummaste människor...

Och ja, klippet är gammalt men skit samma...

SKANDAL!!!

Efter andra chansen nöjer jag mig med att säga SKANDAL! Att divan Sarah "sjuk" Finer gick vidare kan jag köpa, men Ugglan. Skärp er för fan Sverige! Usch. Nu ska jag lägga mig.

Om man går på en fotbollsmatch...

... med herrlag i Sverige och placerar sig hyfsat nära plan kan vara tämligen säker på att få höra både:

"KOMIGEN NU GUBBAR!"

och

"MEN DOMAAAARN!"

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Nationalteatern (+Bob Dylan) - Bara om min älskade väntar

Mr.Schlager?


Mr.Schlager?                                                                        Buba?

Schlagertajm i Peking

Ikväll är det som bekant dags för melodifestivalen i Norköping då andra chansen ska till att avgöras. Som vanligt ser reglerna helt annorlunda ut jämfört med vanligt, så i princip vad som helst kan hända. Men trots detta ska vi göra ett försök att sia fram dagens två vinnare!

GRUPP 1
Duell 1  Scotts VS Sarah Dawn Finer
Kommer troligen att bli en tuff duell då två helt olika typer av låtar ställs mot varandra. Ett "speedigt" moderndansband mot en skönsjungande gammal kvinna med en ganska bra ballad. Jag tror att Scotts vinner duellen då man ser sliskigare ut i TV än konkurrenten, dessutom har Sarah varit sjuk under veckan (som om det vore något ovanligt), så hon kanske inte kan gå för fullt.
Vidare: Scotts

Duell 2 Lili & Susie VS BWO
Detta kommer också att bli en mycket tuff duell. BWO är det största bandet med den allra sliskigaste sångaren (det gör att unga tjejer och Buba röstar), men rent låtmässigt ställer man i år upp med sitt sämsta bidrag någonsin. Lili & Susie bör också ha en del fans efter sin långa karriär, men vad som talar för seger hos dem är att deras bidrag är mycket bättre än BWO:s. Förutsatt att inte sångaren, Martin Rolinski, i BWO lyckas charma hela Sveriges befolkning bör L&S gå vidare!
Vidare: Lili & Susie

Duell 3 Scotts VS Lili & Susie (eller vilka som nu går vidare från de tidigare duellerna)
Kommer bli en hård kamp. Lili & Susie tycker ag har bäst bidrag, men liksom BWO har Scotts en ganska sliskig sångare som säkerligen drar åt sig en massa extraröster. Båda kan gå till finalen, men jag tippar trots allt på de båda damerna.
Till final: Lili & Susie

GRUPP 2
Duell 1 Amy Diamond VS Starpilots
Om man nu ska säga att någon av artisterna ikväll sjunger på hemmaplan så är det Amy, som föddes här i Norrköping. Hon ställs mot Starpilots som kommer till start med en härlig låt som hur det än går ikväll kommer bli en radiohit inom en snar framtid. Sett till duellen tror jag att just piloterna vinner då de har en låt som fastnar enklare på hjärnan, MEN man kan dock aldrig räkna bort Amy som även hon är duktig. Dessutom vet vi ju om att hon har Bubas stöd i form av mass-telefon-röstning.
Vidare: Starpilots

Duell 2 Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox VS Carolina af Ugglas
En svårtippad duell. Enligt min smak är kanske inte detta några av de bästa bidragen i år, men sett till dessa tror och vill jag se att Rigo & det långa bandnamnet går vidare. Dels är det mer "partaj" över deras låt och dels har de även betydligt bätter klädsel än Ugglan, åtminstone Rigo själv!
Vidare: Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox

Duell 3 Starpilots VS Rigo & the Topaz sound feat. Red Fox (eller vilka som nu går vidare från de tidigare duellerna)
Här bör Starpilots gå vidare till final ganska lätt, åtminstone om man ser till låtarna som ställs mot varandra. Rigos räddning lgger i att bjuda på en hejdundrande show som till och med får Deve, som komer sitta hemma i soffan och titta för första gången någonsin, att tappa hakan.
Vidare: Starpilots

Det var dagens tips det! Har jag inte rätt i någon av duellerna så blir det inga mer schlagerprofetior någonsin! Men jag är inte orolig, jag har mutat de som sköter resultatsammanställningen.

IK på bokrean.

Även vi på IK har shoppat loss på bokrean!!!
Vi tänkte som de vänliga själar vi faktiskt är ge er varsitt tips vad ni ska köpa för något!!

Deve: Tjuvarnas Stad.


Deves kommentar: Jag ville verkligen läsa en faktabok om Norrköping men det har varit otroligt svårt att hitta en, men nu hittade jag så äntligen en magnifik dokumentärskildring av David Benioff som skildrar Norrköping ur dess rätta element. Jag ger den 5år i kumlabunkern av fem möjliga!!

Paddan: Oförglömliga Stekar.

Paddans kommentar: Vad fan är det här? Jag trodde den skulle beskriva livet runt Stureplan som för oss alla stekare är det rätta livet. Sånt här läser jag inte! Hit med champagne och ostron, solen skiner, frisyren är inbakad... det steker...

Andra Halvan: The Anger Management Sourcebook

AH:s kommentar: GÅ INTE UT MED BACKARNA!!!!! GE FAN I ATT GÅ UT MED BACKARNA!!! MEN FÖR HELVETE NU GÅR VI UT MED BACKARNA IGEN!!! VARJE GÅNG GÅR VI BORT OSS I BACKLINJEN! FAN OCKSÅ!!!! DET ÄR KÖRT!!!
Citaten hämtas från när det är fifadag och jag skäller på backlinjen, denna boken ska lära mig att handskas bättre med de känslorna så jag lugnar mig...

Första Halvan- Bellmans bästa och andra roliga historier

FH:s kommentar: Eftersom de flesta inte tycker något jag skriver här är roligt tänkte jag att jag skulle ta hjälp av några som kan det istället.....

Anti- Max potta.

Antis kommentar: jag tyckte det var läskigt när pottan försvann men sen var den på nästa sida, då sa Paddan att man inte behövde vara rädd för pottan fanns nästa gång man läste boken med, och jag bad Deve läsa den en gång till och då fanns pottan där då med, då var jag glad och somnade på sovstunden.


IK har här hjälpt er i bokdjungeln, har ni några andra funderingar ni behöver hjälp med så säg bara till, IK fixar det!

STALIN SÄLJER!!!!!

FH är en intellektuell jävel när han sätter den sidan till, dessutom gillar FH att tala om sig själv i tredje person. Det är FH och Zlatan det.

FH har beställt böcker, många böcker. Idag kom så mailet från adlibris att det är ivägskickat. FH blev mycket glad över detta då det är böcker han ser fram emot med glädje. Visst det är inte direkt skönlitterärt men det är för att citera en annan stor hjärna här på IK, AH "djupa".

Nu undrar vän av ordning, samt anti, vad det är för böcker jag egentigen beställt. Samt den som läser rubriker undrar vad ända in i Stockholm rubriken har med detta med detta inlägg å göra.

Följande böcker har skickats iväg till mig:

JONSSON, PLURA:
RESA GENOM ENSAMHETEN

KARLSSON, SVEN OLOV:
SVENSKA ÖDEHUS

JORDBRUEN, ROLF IVA:
HELVETET PÅ JORDEN

GROTH, HÅKAN:
BAROCK OCH ROKOKO I SVERIGE

FREDLUND, JANE:
SÅ LEVDE VI : FEST OCH VARDAG I DET GAMLA SVERIGE

SKARBACK, SÖREN:
KROGARNA I GAMLA GÖTEBORG

HEDELIUS, HAMPUS:
ÖDE : DET BORTGLÖMDA SVERIGE

FORSBERG, ANDERS:
HÄSTSPÅRVÄGEN I GÖTEBORG

KINDGREN, MARTIN:
HEMLÖS : MED EGNA ORD.

WILSON, OLLE:
FULL TANK : EN BOK VÅRA BENSINMACKAR

CASH, JOHNNY:
JOHNNY CASH : SJÄLVBIOGRAFI

LUNDBERG, BÖRJE:
HELLO SWEDEN, I'M JOHNNY CASH!

So far so good som man säger, briljanta böcker som ligger i ett paket någonstans i Sverige på väg till mitt utlämningsställe.
Dock är det så att jag beställt två böcker till....

Här följer fortsatt information om din order:
 
Följande titlar är försenade från förlaget men förväntas skickas inom kort:


Så såg det ut i mailet och det hela gällde följande böcker:

JÖRNMARK, JAN:
ÖVERGIVNA PLATSER TVÅ

MONTEFIORE, SIMON SEBAG:
DEN UNGE STALIN

Det är alltså bara att konstatera att Stalin säljer!!! Folk vill läsa om den röde mannen!
En annan notis man kan göra är att en borgerlig bok (som jag köpte för att ha en arkitekturbok i hyllorna) som

GROTH, HÅKAN:
BAROCK OCH ROKOKO I SVERIGE

fanns... Helt briljant.

STALIN SÄLJER HELT ENKELT!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Strebers - Blod svett och tårar

Vakna för bövelen!!

Klockan är redan 05.22. Själv har man varit vaken i 2timmar och uppe i en vart fan e alla andra?? SKANDAL!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sånger om kvinnor - Vi är många

Sammanfattning av dagen

Denna onsdag har inte riktigt varit som alla andra onsdagar! Om ni undrar varför så råder jag er att fortsätta läsa detta, annars kan ni gå och dra nåt gamalt över er! Nåväl, på morgonen lämnade jag, Paddan och Deve in den videokamera (en mycket vacker PD150) vi lånade i tisdags. Myggan (en mikrofon som är djävulskt liten) som också skulle lämnas in var dock spårlöst försvunnen, men som tur var hittade vi den i bagageluckan på Bästen (Deves bil). Efter detta skulle vi spela in lite miljöljud till den film vi håller på att arbeta med, MEN då började mekaniken krångla och till en början fick vi inte in något ljud överhuvudtaget, vilket medförde att vi fick dra tillbaka in i skolan igen...

Dagen började med andra ord ganska dåligt, men sedan skedde i alla fall inga mer "olyckor". Istället spelade vi under i princip hela dagen in olika ljud. Vi var först i folkparken och därefter på dagsbergsfältet, där vi - Deve och jag - försökte få hästarna att gnägga till oss, detta genom att kommunicera med dem genom diverse hästliknande djurläten. Men tyvärr gav detta ingen effekt. Faktum är att hästarna såg ganska skräckclagna ut när vi körde våra hästimitationer! Däremot kom två hästar fram till staketet när vi framförde Vita Hästens kampsång, men inte gnäggade de för det! Otacksamma hästar...Efter misslyckandet med hästarna drog vi till Vrinneviskogen där jag och Deve fäktades med stora träpåkar och dödade kung Ragnvald Knaphövde, åtminstone rent fiktivt. Efter de brutala fäktningsscenerna  åkte vi till Max hamburgerbar där vi käkade hamburgare (ja, det är sant). Det var både en god och mättande måltid som gav oss energi att fortsatta insamlandet av ljudmiljöer! Härnäst begav vi oss til stan där vi gick omkring på stadens gator och varuhus. I ett av varuhusen blev vi förövrigt allihopa förkräckta när en medelålders kvinna fäste blicken mot Paddan och mer eller mindre skrek ut någonting i stil med "HÖRRU LAMBERTSSON, NU BLIR DET HELTIDSJOBB!, NU BLIR DET JOBBIGT". Så från och med nu vet vi altså att Paddan även heter Lambertsson, man lär sig sannerligen någonting nytt varje dag. När chocken hade lagt sig drog vi hem till Ankan där det bjöds på både det ena och det andra...

SEDAN, när allt ljudarbete var avklarat så drog Ankan och jag till stan för att se när några av melodifestivalsdeltagarna, som ska ställa upp här i Norrköping på Lördag, gjorde entré i stan. Deve hade gäster att ta hand om så han var tvungen att gå hem innan detta, och Paddan orkade som vanligt inte stanna kvar och se på jippot, han köpte istället brännvin och åkte hem. Ganska konstigt egentligen hur man kan klaga på att det aldrig händer något, och när det väl händer, så skiter man i det... Nåja! Artisterna kom upp till stan i en mycket fin gammal spårvagn och sedan bar det in i ett av varuhusen där Rigo & resten av det långa namn-bandet  framförde sitt tävlingsbidrag. Efter framträdandet hamnade jag och Ankan av en ren slump mitt i kön till autografskrivningen, så en dryg halvtimme senare hade vi samlat på oss ett antal autografer.Efter allt detta kunde man kanske tro att dagen var slut, men nej då! På en annan plats i varuhuset hamnade vi mitt i en frågesport där vi tvingades ringa till Paddan (som en livlina) för att ta reda på var Abba vann med låten Waterloo. Paddan chansade på att det var i Moldavien, även fast de tre alternativen var olika engelska städer! Därefter kom en attraktiv dam fram till oss och lockade upp oss på en liten scen där vi fick lägga ett enormt pussel. Vi skötte oss så pass bra att både jag och Ankan fick med oss en varsin CD-skiva! Sedan skulle Ankan till systemet, men oturligt nog kom vi ut dit 5 minuter för sent, så just nu får nog Ankan dricka cola istället för Vodka. Men förm sjutton, cola är ju godare, så ingen skada skedd! Hmmm. sedan hände inget mer, så därför skriver jag inget mer nu. Vi avslutar detta med en bild på dagens födelsedagsbarn, DEVE!


Åter igen, STORT GRATTIS!

--------------
SE ALLA BILDER FRÅN "INFÖR MELODIFESTIVALEN" GENOM ATT KLICKA HÄR!!!

Betraktelser från ett fönster i city...

Jag konstaterar...

... att rubriken är ytterst inspirerad från vilken svensk 90-talsplatta som helst med, tja, ska vi enas om Olle Ljungström?

....att jag och herrn idag lagt 1135kronor var för att gå på u21 em till sommaren, det är lika mycket pengar som en biljett på bortasektionen när gais har hemmaderby, fast vi la det för fyra u21em matcher (inkl. en semi)

...ska man på praktikintervju imon, lite nervöst faktiskt men det är bara att ta borgaren vid hornen och kriga på!

...lyckades jag tappa 1-0 hemma mot Liechtenstein på Football Manager med Sverige till 1-2 men sedan slå Bosnien,Ukraina, Cypern hemma. Skottland är för bra dock.

...anser jag att popmusiken av idag är på tok för okultiverad för att ens kunnas kvalificeras som musik.

...fyller Deve som sagt år idag, fan vad gamla vi är allihop.

...Håller jag fortfarande med Uffe "När det är 45sidor om Victorias förlovning i Aftonbladet, DÅ vet man att det är kris".

GRATULERAR DEVE 23!!!!!

Idag är ingen vanlig dag för idag är det Deves födelsedag tjolahopptjolahej tjollahoppsansa!


IK gissar att det blir en och annan bira ikväll...


Såhär lär han se ut dagen efter!!!!


Vad har han i kikaren inför kvällen? Supa anti under bordet?


MM...... PANNKAKOR!!!


Deve undrar varför nån väckt honom för tidigt... (om man tittar noga ser man att det är IK som är på dataskärmen).


Vad finns i horisonten?


Deve filmar djupt koncentrerad (och för de som undrar så är det inte så att deve bara har denna tröjan, det är bara så att bilderna råkar vara fotade samma dag):

GRATULERAR FABJOJ DEVE!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Arne Qvick - Rosen

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Peaches - Rosa helikopter

Om att älska det enkla.

Det är så ofta man hör om det storslagna som alla ska jaga, att det är det största som är målet hela tiden.
Jag applicerar detta tankesätt på idrotten i allmänhet och fotbollen i synnerhet i denna krönika, i alla fall är det tanken men man kan aldrig veta vart orden för en.

Visst lockar ett fotbollsvm något oerhört för de flesta människor men jag kan förvisso se tjusningen med det och givetvis är det ett mål att någon gång komma iväg på ett sådant.
Dock kan jag uppskatta en div.6 match lika mycket. Eller för den delen en träningsmatch med Blåvitt såhär på försäsongen.

Varför?
Jo, på matcher med dels mindre folk och dels mindre nervös publik (som på träningsmatcher) så är stämningen en helt annan. Iår har jag sett tre träningsmatcher med blåvitt och det är alltid lika roligt, må vara att spelet inte är på toppnivå men det är rätt skoj att stå där på Valhalla eller i Telenor Arena i Oslo och se blåvitt och inte behöva vara nervös.
Man njuter av alla kommentarer runt omkring och det är skoj helt enkelt.
Vanligtvis på allsvenska matcher eller europamatcher är man så infernaliskt nervös att det som är genuint skoj försvinner, visst är det roligt att gå på fotboll även då men jag är så nervös inför de viktiga allsvenska matcherna eller europamatcherna att jag har svårt att njuta riktigt när domaren blåser till spel. För mig är det ingen lek det som sker på planen, då hade man ju inte åkt drygt 60mil för en träningsmatch (man vill ändå följa laget även vid träningsmatcher) eller åkt tur & retur till Helsingborg, Malmö eller Stockholm etc över dagen för att se blåvitt.
Fotbollen är nära på osunt viktig i tävlingssammanhang.

När blåvitt 2007 återigen vann guldet var det 11år sen sist, elva år sen, jag tror inte någon människa kan ha längtat så mycket efter någonting som man längtade efter det då. Jag minns inte än idag vad jag gjorde de två första minutrarna efter avblåsningen där. Jag minns att jag "vaknade upp" och att planen då var smockad med folk.

Men, åter till ämnet, att älska det enkla. Jag har främst de senaste åren börjat gå på de absolut flesta träningsmatcherna med, delvis givetivis för att jag för en 7-8år sen lyckades lura med mig Glenn för första gången på blåvitt med så nu triggar vi varandra att gå även på träningsmatcher i 8minus och snålblåst mot Fc Trollhättan en Fredag klockan 17.30...
Dock är träningsmatcherna underbara, det är bara hardcorefolket där,
Jag minns hur vi njöt av att ha sett Lee Baxter vakta det blåvitta målet och att vi snackade om att trycka upp tröjor med texten "Jag har sett Lee Baxter stå för blåvitt" efteråt. Jag har sett Javier de Pedro visa att en som spelat vm två tidigare inte behöver röra sig på planen utan kan slå 40meterspass på läppen ändå. Jag har José Shaffer vråla "Maaaaaaaathia" när Ranegié inte passade bollen på backavallen. Jag har skrattat gott åt trackningsramsorna åt en Trollhätteback.
Jag har kört foten genom en frusen vattenpöl på Hjällbovallens grusplan 95 inför en träningsmatch.
Jag har stått på kullen vid Valhalla Grus och sett blåvitt-gais med dåvarande tjejen.

Varje träningsmatch blir speciell helt enkelt, det sker alltid något roligt på träningsmatcherna, vi må vara få som går (ingen träningsmatch hemma har ju iår dragit över 2000pers ens) men jösses det är genuint trevligt allt som oftast.

Jag har funderat en stund på det där, vad är det som gör att man går och fryser halvt ihjäl på diverse obskyra planer i götet (vi har inte alltid lirat på valhalla, remember grimbo.....) under vintern? Det är helt enkelt genuint trevligt, man kan stå och slänga käft, garva åt några i publiken som antingen tycker det är en briljant idé att vara på kanelen klockan 13 eller några som desperat försöker få igång diverse nya ramsor.

Lika mycket som jag kan älska enkelhetens kontrast på en träningsmatch med blåvitt lika mycket kan jag älska en match i div.6.

Visst fotbollen kanske inte är den bästa, men jag minns med glädje tillbaka på projektet "groundhopping the gothenburg way" som undertecknad och Glenn försökte genomföra 2007, nu "sket" sig det projektet men förhoppningsvis kan vi någon gång återuppta det och göra det ordentligt, vem vet en dag kanske ni kära läsare sitter där med en bok om det hela i händerna?
Charmen med dessa divisioner är de trevliga matcherna där man sitter på en bänk och hör gubbarna som sett laget i 25år gnälla över att det minsann var bättre för 40år sen när de spelade etc, visst finns de även på allsvenska matcher men då är gnället mer allvarligt menat, nu blandas det gnället med att tjöta om vad Andersson i granngårn gjorde i torsdags med fru Eriksson (ja,ungefär dådå). Det finns en inneboende charm med sådana matcher helt enkelt.

Jag minns att vi under vår projekt var på Vrångö och Donsö t.ex. Underbara matcher att bevittna, bara en sådan sak som att det togs betalt efter halvtid genom att två småkids gick runt med en burk var ju charmigt i sig. Anledningen till att man inte tog betalt vid insläppett var att folk inte hann i tid till matchstart helt enkelt, att matchen startade 14 en Lördag spelade tydligen ingen roll.... Charmigt värre iaf.

Enkelheten i det hela charmar en rejält helt enkelt...

Jag kommer alltid hävda "blåvitt ûber alles" men även att fortsätta gå på bonkematcher ibland för charmen med det hela.

/Första Halvan, Älgen eller vad ni nu känner mig som....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Mörbyligan - Ensamma Sussie

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Nisse Hellberg - Lyckliga gatan

Valhalla IP.

IK fortsätter sin färd genom arenasverige, idag med ytterligare en arena där Blåvitt lirat iår. Denna gång Valhalla IP i Götet där det igår var träningsmatch mot Qviding som blåvitt vann med 3-0. (vilket förövrigt var vad jag tippade innan matchen).


Sittfläsk på Valhalla, taket känns faktiskt rätt orginellt, det täcker inte mycket av platserna samt är "öppet" baktill så det kan blåsa gött där även om "snikens" bakom tar emot en del.


Norra, här står/stod det iaf en träståplatsläktare under öis superettanmatcher ifjol. Just nu mest ett blåshål.


Södra (märk hur fint molnen ligger förövrigt), och ja, anti det är scandinaviums tak i bakgrunden, med snöhögar som hämtade från vilken ishalla som helst..... Här var det också träläktare förra året.

När ska Melodifestivalen få någon klass?

Jag vet att man inte ska kritisera sina egna bloggare på redaktionen, men detta inlägg som är alldeles nedanför detta ger mig inget val. Idag var jag hemma hos mina föräldrar och käkade middag tillsammans med min storasyster, hennes pojkvän, min systerson och min bror. Tyvärr (ja Anti, jag säger "tyvärr") så satt vi och tittade på Melodifestivalen. Jag trodde botten var nådd redan i början av programmet, men när sedan Thorleifs äntrade scenen VISSTE jag att botten var nådd. Snälla nån, Thorleifs seriöst? Under hela låten satt jag och tänkte "Nu sitter alla Sveriges pensionärer, plus Anti, hemma och klappar händerna. Jag kan säga fullt ut att jag inte minns någonting av låtarna i Melodifestivalen denna omgång. 
Och man säger att i detta program tävlar Sveriges artistelit. Skulle inte tro det. Jag har t ex inte sett In flames än. Inte heller Mustasch, Lars Winnerbäck, Amon Amarth, Ulf Lundell, Dia Psalma, Millencolin, Hammerfall m.fl.
Jag har egentligen ingenting emot Melodifestivalen som koncept. Jag är bara emot den musiken som tas in. När får vi höra en ny "Öppna landskap", eller varför inte "Jag vill gå hem med dig" (Lars Winnerbäck)?  När ska Melodifestivalen få någon klass?

RSS 2.0