En stor skandal

Så var den sista deltävlingen av melodifestivalen avklarad... Det finns bara en sak att säga; SKANDAL!!!! Att operasångerskan gick till final istället för Star Pilots kan jag köpa, men att Agnes gick vidare till final är bara så FEL det kan bli! Hon skulle inte ens gått vidare till andra chansen, låten var OCH är för dålig, och den supertighta guldklädseln var ju rent sagt pinsam. Usch vilken smak du har Buba. Lyssna på låtarna istället för att titta på formerna! Agnes finalplats skulle SJÄLVFALLET gått till Thorleifs, som istället blev utslagna från fortsatt tävlande. Helt otroligt dåligt med tanke på att deras bidrag var överlägset bäst under kvällen. Det var en feslig låt på svenska med ett genuint härligt band. Men sådant tycker tydligen inte det svenska folket om!? Skämmes!

 

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Landslaget - Tala om vart du ska resa

Det var visst nåt jag missade...

Gårdagens bästa citat från scenen:

"När det är 45sidor om Victorias förlovning i Aftonbladet, DÅ vet man att det är kris"-Ulf Lundell.

Eder utsände på konserten-Första Halvan!

Det är folket som bygger landet, folket är de enda som kan det...

Igår var det så dags, den hett efterlängtade turnépremiären på Lundells "Omaha"-turné. Scandinavium var fullt (sett till vad de tog in denna kväll) och de flesta var rätt fundersamma över setlistan för aftonen. Att en hel del nya nummer från främst då Omahaskivan skulle komma var de flesta överrens om, men sen?
Skulle det bli publikfrieri rakt igenom eller skulle det bli en afton för oss som utgör "Pojkarna längst fram"?

Klockan var några minuter över åtta, när första ackorden kom bakom fördraget framför scenen (som var en bild av omslaget på Omaha fast utan uffe själv på). Täcker föll sedan och vid tog de sedvanliga tre timmarnas konsert.
Vi på IK är grundliga när vi gör något, och så är även jag när jag gör denna recension, låt-för-låt.

1.Omaha- Logisk inledning med titelspåret från skivan och turnénamnet. En öppning som lever på att det är öppningsnumret och öppningsnummer har alltid publiken med sig, även om sittplatspubliken under hela konserten var lite väl, öhh sittande (så var det sagt och man slipper älta den lilla detaljen mer) så kändes det som att "idag då jävlar". 4Höga hästar av 5möjliga.

2.Butiken- Stämningen från första låten lever kvar när vi går över i sång nummer två, såväl på detta gig som från skivan. Butiken har helt klart potential till att bli en konsertfavorit men känns som den där logiska nergången efter en explosiv inledning som det alltid är på en konsert. 3Höga hästar.

3.Hitza Hitz- Jösses, nu blev det drag igen. Lugnare passager övergår i ett sjungande hav i just raderna i refrängen. Allsång som heter duga igen och det släpper löst för första gången under kvällen på allvar. 4höga hästar.

4.Ut Ikväll- Ja,det släppte under "HH" innan men nu jävlar rent ut sagt, vissa säger standardmässigt och visst men standardmässigt på denna låt ikväll är fantastiskt bra. Bröt därmed av vad många trodde skulle bli en rak genomspelning av Omahaskivan. 5höga hästar.

5.Håll mej.... Åhh Ingenting- Jösses, detta trodde man inte. Mycket oväntat låtval men ack så uppskattat, vi är tillbaka i 70-talet och man riktigt känner rösten från de tidiga plattorna igen. Mycket trevligt val. 4höga hästar.

6.Underbar morgon-Nja, kanske inte en kioskvältare (det ordet används inte så mycket längre...) men en okej "mellanlåt" under konserten för att liksom bygga broar vidare till framöver i konserten, inledningen var slut efter fem låtar och explosionen i slutet var långt fram då passade "underbar morgon" bra. 2höga hästar.

7.Rik Man- Ingen personlig favorit. 2höga hästar.

8.Katt i fönstret- Lugn och härlig låt från "måne över haväng" som enligt mig är en av Uffes mest underskattade plattor. Uffe gör den mycket bra denna gång med och man inser vilken bredd det är och lär fortsätta vara på denna konsert. En låt man gärna sett på ett mindre klubbgig. 4höga hästar.

9.Gammal dodge-Innan detta är det ett långt snack om GM och bilindustrin och om Uffes bil som han kallade "bruce" efter Bruce Willis. En känga till GM och en mycket uppskattad låt. "En gammal dodge för frihetens skull"..... Bara att njuta... 5höga hästar.

10.Rialto- Återigen snack innan om en tjej Uffe såg på NK i götet och hur han sedan skrev låten. Denna sång är otroligt vacker och träffar rätt i hjärtat, man flyger iväg i tanken och ser bilder klart i varje mening i låten. Finns ju även som tavla av Uffe och är precis som jag ser det framför mig. "På hotell danieli har de bäddat en säng...." så bra.... 5höga hästar.

11.Pissväderspolska- Tillägnades GM, och rycker tag utan att få med sig andra än hardcorefansen. 3höga hästar.

12.Kapten Kidd- Tar inte riktigt tag, 2höga hästar.

13.Förlorad värld-Nu startar kvällen på allvar, herregud. Allsång så det står härliga till och nu känner alla att det börjar på allvar, eufori, kanoner och fyrverkerier i huvudet. Briljant helt enkelt. En av få sånger där det är allsång rätt igenom hela låten. 5höga hästar.

14.Kitsch-Jag minns inte denna faktiskt, mest för att den kom som en svalvåg av "Förlorad värld" men det var stämning här minns jag, 3höga hästar.

15.Jolly Roger-En sång som de senaste åren vuxit till en självklar konsertfavorit. Briljant och trycket i hockeyladan är enormt. Så hissa jolly roger.... 5höga hästar.

16.Elden-Går ner lite här. 3höga hästar.

17.Hon gör mej galen-Nu lyfter även sittplatsfolket och denna sången får ju alltid alla att "went bananas" som engelsmännen säger. ALLA kan låten och allsången är enorm, lika briljant konsertlåt och publikfrieri som alltid. 5höga hästar.

18.Om det här är vintern-Stämningen lever kvar på samma höga nivå som under "Hon gör mej galen" och Scandinavium kokar. 5höga hästar.

19.Chans(och bandpresentation)- Ja, nere i city står en hund och gråter, du får kalla'n vad du vill men jag tror den hunden heter chans. Briljant! Konserten är magisk just nu. 5höga hästar.

20.Gå ut och var glad-Ja,vad sjutton ska man säga, det är enormt just nu. Magisk stämning i hallen och det är ljuvligt att befinna sig just där för tillfället. Helst sanslöst vilket tryck. Njutbart helt enkelt. 5höga hästar.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
21.Den vassa eggen-Första extranumret är titelspåret från den kanske mest klassiska plattan från 80-talet. Stämningen fortsätter vara helt magisk och superlativen börjar ta slut men vi dansar fram längs den vassa eggen. 5höga hästar.

22.Medley (Fem minuter/Fyra hjul som rullar/öppen väg, öppen bil/hela huset skakar/Om jag hade henne här/farligt,farligt härligt,härligt/jobbat för hårt)- Ja, sicket medley. Frånsett "om jag hade henne här" så kokar verkligen hallen nu, det är så man undrar om det går att få det bättre än vad man har det just då. 5 höga hästar.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
23.Koltrastsången-Första låten på extranummervända två är en oväntad en, vilket speglar stämningen som blir med, mer lågmält men väldigt bra och alla vet att det är en uppladdning inför det absolut sista. 3höga hästar.

24.Folket bygger landet- Ja herregud, kan det var mer passande i dessa tider. Så fantastiskt avslutning att man vill fälla en tår av lycka.... Finns inga ord. 6höga hästar av 5möjliga.

THE SLUT!!!!

Total betyg: 5höga hästar av fem möjliga.


Tävling 4, Malmö

Lajdis änd jäntlemäns, its tajm får melodifestivajl 2009 cåmpetition nomber får. Jag vet inte vad jag ska säga härnäst, kanske borde jag be om ursäkt för min misshandel av det engelska språket? Det är dock inget jag tänker göra, jag är helt enkelt för bra för det. Istället koncentrerar vi oss på att bedöma den sista deltävlingens bidrag! Denna deltävling är nog den mest svårtippade hittills.

Agnes - Love love love
Agnes som vann Idol för några år sedan gör nu schlagerdebut. Hon ser onekligen bra ut, men låten är dessvärre inte något att hänga i julgranen. Ingen dålig låt, men inte heller någon bra, så det kan gå hur som helst. Hennes utseende kan bli räddningen...
Betyg: 2 starka bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Star pilots - Higher
Star pilots har haft några radiohits det senaste året och nu kommer ännu en radiohit! Mer än så behöver egentligen inte sägas. Låten är modern och ganska bra, men ingen kommer minnas den om 2-3 år. Tacka vet jag Göte Brester!
Betyg: 3 starka bananer

Susanne Alfvengren - Du är älskad där du går
När jag lyssnade på låten för första gången så gäspade jag. Jag vet inte om detta är ett tecken på hur tuff låten är (då jag faktiskt är ganska sömnig), men låten  är faktiskt högst medioker. Bör inte gå vidare.
Betyg: 2 bananer

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - Killing me tenderly
Bubas stora idol Sahlene träder nu in i tävlingen, tillsammans men någon tjej jag aldrig hört talas om. Inte heller denna låt är någonting att hänga i julgranen. Har jag blivit kräsen nu på äldre dar, eller har kvalitén sjunkit något enormt? Hittills är inte speciellt mycket bra.
Betyg: 2 bananer

Thorleifs - Sweet Kissin' In The Moonlight
I den här deltävlingen framstår Thorleifs som ett hårdrocksband om man jämför deras låt med de andra sömnpillren. En trallvänlig låt med saxofon och allt vad en bra dansbandslåt behöver. Kommer gå till final, allt annat är skandal.
Betyg: 4 bananer

Sarah Dawn Finer - Moving on
Zzzzzz, ZzZZzZz *HOST HOST!!* zzzZZZZzzZZz... ojdå! Sarah ja, mycket bra sångerska. Låten är inte så bra som den hade  kunnat bli, men den tillhär ändå en av de bättre i deltävlingen då Sarah verkligen fr visa upp sitt breda sångregister. Kan gå till final förutsatt att inga misst görs.
Betyg: 3 bananer

Next 3 - Esta Noche
Detta ska tydligen vara Norrköpings bidrag... Jag är ledsen, men jag har BETYDLIGT högre krav på NKPG än såhär, detta är det SÄMSTA bidraget i år. Ut med skräpet och in med mig själv, det kan inte bli sämre. Kanske inte heller bättre, men ändå!
Betyg: 1 banan

Malena Ernman - La voix
Opera i "schlagertappning" är alltid intressant. En bra röst tillsammans med en ganska tuff "dunka-dunka"-melodi! Kan gå till final om röster sitter som en smäck!
Betyg 3 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Thorleifs & Star pilots
Till andra chansen: Malena Ernman & Sarah Dawn Finer

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Kajsa Grytt - Jag går när jag vill

BOJKOTTA MATCHEN!!

Det råder för närvarande en lätt irritation bland fotbollsfansen i Götet.
Det är ju så att vi i götet har mängder med derbyn kommande säsong. Många fester var det tänkt.
Nu har, som vanligt, Gais gjort bort sig rejält och kommer genom detta se till att en av festerna inte blir nåt annat än en parodi på derby.
Att ta 350!!!!!!!!!!!!! kronor för en klackbiljett i deras hemmaderby mot oss rättrogna änglar är inget annat än ett skämt.
Vi kan jämföra det priset med att det var vad det kostade att sitta mitt på långsidan, under tak, på övre etage och ha arenans bästa platser på derbyna på Ullevi när derbyna gick där. De sista derbyna sänktes dock priserna för att det ansågs för dyrt....

Nu är det ju så att Gais inte drar något folk själva och rimligtvis ser sin chans att ta ut idiotpriser mot oss. 350kronor är dock ren och skär ocker. Ocker är ett brott som ger straffet böter-fängelse i fyra år. (här kan vi direkt säga innan nån säger det att blåvitt är bevisat som brottsoffer i skattehärvan så slipper nån tjöta om det)

Detta har nu gjort att blåvitta fans bestämt sig för en bojkott av matchen, detta medför ett publiktapp på minst 10000pers till derbyt för Gais. Det är nästan lika briljant tänkt rent ekonomiskt som Hyséns villa....
Nu har alltså gaisarna lyckats med konststycket att skapa dels en match som inte är värdigt ett gbgderby mellan två allianslag samt skapat en ruskig irritation bland stadens 75-80% fotbollsfans (resten håller på alla andra tänkbara lag) och man kommer få en ekonomisk smäll iom att man får ett enormt publiktapp på en av kanske ja, en hemmamatch där pajsarna kunnat få fullsatt annars.

Att ta 350!!!!!!!! TREHUNDRAFEMTIO KRONOR!!! för en biljett på klacksektionen är som att 4,5miljoner för en volvo ungefär.
Gais kan ju, om de har ockerpriser (om än kanske riktigt lika höga som mot oss) även mot andra lag, få en situation där alla bortafansen bojkottar matcherna mot dom. En briljant tanke av gais som ibland har ungefär lika många hemmafans på matcherna som en fem,sex lag kan mobilisera som bortafölje....

Låt oss istället samlas på heden framför en storbildstv och därifrån sjunga skiten ur pajsarna under derbyt!!

BOJKOTTA MATCHEN-ANMÄL GAIS FÖR OCKERPRISERNA!!!!


Helgens tips.

FH hade bara lite otur förra veckan (jo jag kan prata om mig själv i tredje person) när han tippade denna veckan går det förhoppningsvis bättre. Nedan följer raderna som ger er lite pengar kommande helg med start idag!

FYRLING 20kr Odds:2,30

Mora-Mariestad 1
Troja/Ljungby-Sundsvall 1
Växjö Lakers-Bofors 1
Benfica-Leixoes.

TRIPPEL 20kr 7,97

Leksand-Malmö 2
Köln-Bielefeld 1
Psv-Heerenveen 1

Trippel 20kr 13,23

Dortmund-Hoffeinheim 2
Hannover-B.Leverkusen 2
E.Frankfurt-Schalke 2

Femling 20kr 5,83

Arsenal-Fulham 1
Chelsea-Wigan 1
Middlesbr.-Liverpool 2
Man.Utd-Tottenham 1
Aston V.-Stoke 1

Trippel 20kr 8,61

Barnsley-Queens PR 2
Southampton-Cardiff 2
Swansea-Charlton 1

VINN MED IK!!!


Kommando Peking blev stridspiloter i Linköping

Igår, torsdag var vi i Kommando Peking i Linköping. Vi besökte flygvapenmuséet i Linköping där vi - hör och häpna - blixtinkallades till stridspilotshögsolan. Vi kom dit som fotfolk och åkte hem som licenserade stridspiloter! Nedan är våra passfoton.Klicka HÄR för att se seriösa bilder från muséet
Klicka HÄR för att se oseriösa bilder från muséet

10 år senare

För 10 år sedan hände något fruktansvärt. Något så fruktansvärt att jag aldrig kommer att glömma denna incident.  Alla här i Norrköping har hört om minibussolyckan utanför Karlskoga, en del har drabbas av den på ett eller annat sätt.  En del förlorade sina bröder, en del förlorade sina kompisar. En del förlorade klasskamrater, fotbollskamrater, bandmedlemmar, ja, you name it. Men JAG förlorade min morbror, Robert "Robban" Jöbring.

Jag kommer så väl ihåg hur jag fick nyheten. Jag och min halvbror satt uppe i hans rum och spelade tv-spel när mamma kom in i rummet och lyckades snyfta fram att Robban hade råkat ut för en olycka. Jag trodde först inte det var sant. Jag bara satt och stirrade med tom blick rakt in i tv-rutan utan att säga någonting. "Nej, det är inte sant, det är inte sant.". Men det var sant. Timmar ut och timmar in spenderade vi framför text-tv i hopp om att ingen större skada hade skett, men en stor skada hade skett. Så stor att alla i minibussen, 9 personer, omkom direkt i kollisionen med den mötande långtradaren.

Jag var 12 år när detta inträffade, men jag tror aldrig att jag har gråtit så mycket i mitt liv som just den dagen. Många tårar fuktade mina kinder och jag kunde inte sluta gråta. Hur mycket jag än ville så kunde inte tårarna sluta att komma.

Dagen efter var det minnesstund för alla omkomna. S:t Johannes kyrka fylldes med anhöriga till de omkomna. Jag satt på tredje raden (har jag för mig) och allt jag kunde göra var bara att räkna de nio värmeljusen som stod framme vid altaret, nio stycken ljus som symboliserade de nio offren. Varenda gång när jag kom till det sista ljuset kom tårarna. Spelade ingen roll hur många gånger jag räknade. Hela kyrkan var fylld med gråtande personer, som på ett eller annat sätt hade någon anknytning till de omkomna.


Den 19 februari hölls en minnekonsert på Rambodals fritidsgård, en minneskonsert för alla som var med i olyckan. Denna kväll var ingen vanlig kväll. Denna kväll gick i tårarnas och minnenas tecken. Tårar av sorg och saknad, men även lite småskatt emellan tårarna. Jag minns särskilt när Benka (Robbans bästa kompis och barndomsvän) berättade att han hade varit speaker på en handbollsmatch en gång och hade lust att säga någonting dumt (som alltid när han håller i mikrofonen)."Då kunde jag höra Robban säga 'Det där klarar du aldrig att säga, Benka, du är för feg'" Och detta tycker jag summerar Robban som person. Han var en vänlig och varm retsticka som alltid kom med någon kvick, rolig kommentar. En varm och godhjärtad person som har gjort intryck på många människor, både i och utanför jobbet som fritidspedagog.  

På dagen den hölls den årliga fotbollsturneringen "Robbans cup". En turnering som startats upp för att hedra alla som gick döden till mötes denna hemska eftermiddag den 26 februari 1999.


Det är så mycket man vill skriva här, men orden kommer inte ut. De stannar kvar i huvudet i form av minnen. Minnen som man aldrig kommer att glömma. Alla har vi minnen som mer eller mindre har format våra liv, håll kvar vid dessa minnen.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ida - Idas sommarvisa

En sång som ruskar om...

Detta är en sång som ruskar om en rejält, inte på det sättet en hårdrockslåt gör, utan på det mer känslomässiga planet.
Afzelius har här ett av sin, rätt många, bortglömda mästerverk anser en annan.
Det är en sång som verkligen ruskar om även den mest hårdhudade man.
Det blir en hel del videos här det sista men denna sång är för fin för att inte låta er ta del av, inte fin på det rosenskimrande sättet men fin som sång, den ruskar om rejält.

Björn Afzelius - Balladen Om K.

Jag är inte sjuk, inte sjuk. C F G
Jag är inte sjuk, inte sjuk. F G C F
Jag är bara trött, så oändligt trött, G C
men jag är inte sjuk, inte sjuk

Han kom som en sommarvind,
Och älskogsleken var blind.
Han gav mig ett barn,
sen gav han sig av.
Jag var ung, jag förstod ingenting.

Han ville bara va fri
och leva sitt eget liv.
Men skammen var min,
och den brände min kind,
och jag orkade inte stanna kvar.

Så jag for med mitt barn från mitt hem.
Ja, vi flydde till storstaden.
Till gator och torg,
till buller och stoj,
till bilar, neonljus och betong.

Men jag fick inget arbete,
så vi satt i vår lägenhet.
I förorten,
i ensamheten,
en tvåa på sjunde våningen.

Men jag blev inte sjuk ...

Dagarna kom och försvann,
dom liknade alla varann.
Jag blev som ett djur,
gick runt i min bur,
och jag pratade inte med nån ann.

Så grep ångesten om min hals,
och handen om hjärtat var kall.
Jag levde i skräck,
ett halvår i sträck,
och jag grät mig till sömns varje natt.

Så börja jag dricka vin,
för att orka känna mej fin.
För att våga gå ut,
för att inte ta slut,
för att ta mig ur apatin.

För jag fruktade för mitt förstånd,
och jag ville ju bara va igång.
Jag böna och bad
om en plats för mitt barn,
men daghemskön var för lång.

Men jag blev inte sjuk inte sjuk ...

Så levde vi vind för våg,
tills den fjärde vintern blev vår.
Så en dag i april
så stanna världen till,
när barnavårdsnämnden ringde på.

Det var dom som bodde bredvid
som låtit hämta dom hit.
Dom rodna och sa
att det var för mitt barn,
så dom visste trots allt att vi fanns till.

Dom tog mitt barn ur min vård,
vi fick bara fyra år.
Men jag hoppas och tror
att när hon blir stor
hon kommer förlåta och förstå.

Att jag var inte sjuk ...

Så slockna min sista glöd.
Ja, jag trodde jag ville dö.
Jag drev som ett rö,
ett virvlande frö,
en spillra i en stormande sjö.

Så jag sökte mej hit och kom hem
till den stora Förståelsen.
Här talar man mjukt,
här blir man snart sjuk.
Här tror ingen på behandlingen

Här söver man ner ångesten,
här drogar man bort framtiden.
Här är allting bra,
här finns inga krav,
man får sova sej in i himmelen.

Och dom sa jag var sjuk, jag var sjuk.
Ja, dom sa jag var sjuk, jag var sjuk.
Men jag var bara trött,
så oändligt trött.
Men dom sa: Ni är sjuk, Ni är sjuk.

Nostalgi...


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dennis och De Blå Apelsinerna - Fredagspop

Gratulerar Deve!!

"Jag sa ja, ja, ja!"

Kronprinsessan Victoria och den blivande Prins Daniel om frieriet och sin kärlekssaga.

IK:s kommentar: SÅ var det då dags, det vi länge undrat över, Deve har Äntligen friat!!!


DANIEL "DEVE"                                                                             Victoria.

Deve snackade om att vi missuppfattat nåt men det står ju på varenda löpsedel att "DANIEL OCH VICTORIA GIFTER SIG" så det kan vi inte ha missat!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Fred Åkerström - Jag ger dig min morgon

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Hypocrisy - Fire in the sky

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Grisen Skriker - Sextiofem

Anti strikes again...

Danne Ahlin säger:

jag har bil

men jag använder den inte varje dag dock

ante - badmintonproffs säger:

nej deve, du har en toyota, ingen bil


Vem är vem?

 
Seasick Steve?                                                       Andra Halvan/Buba?


Tired

Nu är Anti trött, Anti ska snart sova, men först sa Anti passa på att kommentera gårdagens schlager. SÅ JÄKLA RÄTT att Molly Sandén gick till final, just nu är frågan om inte hon har det starkaste bidraget hittills... Att Velvet som jag gillade rent låtmässigt KAN bero på det NÅGOT udda klädvalet, usch. I övrigt får resultatet duga. Gonatt.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lasse Tennander - Rötter

IK:s lördagstips!!

IK, eller ja, första halvan, dvs jag har tippat denna helg. Nedan följer vad jag tippat. Snabbar ni er så kan ni tippa likadant och vinna massa pengar förhoppningsvis!! Till skillnad från alla fega jävla tipsexperter försöker jag hitta lite skrällar ibland med....

SEXLING 20KR ODDS: 20,85 kan ge 417kr

Aston Villa-Chelsea 2
B.Munchen-Köln 1
Arsenal-Sunderland 1
Bolton-West Ham 1
Middlesbr.-Wigan 1
Man.utd-Blackburn 1

SEXLING 20KR ODDS: 283,83 kan ge 5676,6kr

Nottingham-Derby 1
Stuttgart-Hoffenheim 2
Grenoble-PSG 2
Nancy-Lyon 2
Sporting-Benfica 1
Sevilla-A.madrid 2

SEXLING 20KR ODDS: 4,48 kan ge 89,6kr

VÄXJÖ-MARIESTAD 1
BJÖRKLÖVEN-sundsvall 1
roma-siena 1
barcelona-espanyol 1
R.Madrid-R.Betis 1
Villarreal-Sp.Gijon 1

SEXLING 20KR ODDS: 128,52 kan ge 2570,4kr

stoke-portsmouth 2
Coventry-birmingham 2
Sheff.W.-Crystal P 1
Swansea-Doncaster 1
Palermo-Juventus 2
Groningen-PSV 2

SEXLING 20kr ODDS: 756,14 kan ge 15122.8kr

Barnsley-Charlton 2
Blackpool-Watford 2
Norwich-burnley 1
Plymouth-Sheff.U 1
Southampton-Preston 1
Queens PR-Ipswich 2

Total möjlig vinst: 23876.4kronor.

FÖLJ IKS RÅD OCH LOOSA MAX HUNDRA SPÄNN!

Snart är det dags för val!!!

Som ni säkert redan känner till är det snart dags för val i sverige, om det handlar om EU, eller EMU minns vi inte, men hur som haver vill vi med denna film hjälpa er att komma fram till rätt beslut.


Nu är jag - Anti - varm i kläderna igen, bästa schlageranalysen är här!

Imorgon kväll är det dags för den tredje deltävlingen av årets underbart kaosbetonade melodifestival, och denna gång beger sig cirkusen till hockeymetropolen Leksand (som jag förövrigt hatade när jag var liten). Med denna gång återfinns några bland annat BWO som enligt många anses vara ett av de starkare banden, deltar gör även den fagra och välsjungande Molly Sandén.

Velvet - The Queen
Velvet, Velvet, Velvet. Det är ganska kul att skriva Velvet, och faktiskt är det ganska kul att lyssna på hennes bidrag också, och då inte enbart för att hennes låt är hyfsad. Hon är ju även ganska snygg. Eller var det möjligen tvärt om jag menade? Vet icke, men skit samma! Låten känns modern och ganska bra, bör gå vidare till final ELLER andra chansen!
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got U
Om jag tyckte att det var kul att skriva Velvet (HURRA!) så kan jag dessvärre inte säga samma sak om denna grupp, som har ett längre namn än både jag, Paddan, Ankan, Deve, Gyllenstjärna, Björnen OCH Älgen tillsammans. Usch ja, inte roligt. Låten i sig är inte heller speciellt rolig, nej faktum är att den är ganska dålig. Visserligen "suger" den inte, men den "duger" inte heller. Gud vad vitsig jag är i mina analyser!
Betyg: 2 svaga bananer

Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Molly Sandén, som för ett par år sedan vann den svenska melodifestivalen för barn, har nu vuxit upp och blivit en kvinna, eller tonåring, eller något åt det hållet. Ja, ni förstår säkert vad jag menar. Hon är inget barn längre så att säga även om hon naturligtvis inte är lika gammal och gaggig som mig (som om jag nu vore det). Hmm... Ja just det det! Molly ställer upp med en fin låt som HÖR OCH HÄPNA är på det - numer - smått förbjudna språket SVENSKA. Tillsammans med Mollys vackra röst SKALL bidraget till final. Thats it.
Betyg: 4 bananer

E.M.D. - Baby, Goodbye
E.M.D. har liksom Velvet en ganska behaglig stavning, även om det är ganska jobbigt att plita ner alla förbaskate punkter efter varje bokstav. Nåväl, låten i sig är ganska intressant, jag kan inte direkt påstå att det är min typ av musik, men den kommer garanterat bli omtyckt av de flesta unga tjejer. Rent showmässigt lär de säkerligen också vinna en hel del röster då de faktiskt är ganska bra entertainers, nästan lika bra som IK:s egen magiker Aner "Ankan" Kaciniz (ja, herr Gyllenratt, jag vet att jag skrev fel men jag tänker inte ändra)!
Betyg: 3 bananer

Mikael Rickfors - Du vinner över mig
Mikael Rickfors skrämmer mig. Han ser otäck ut på något sätt, otäckt skägg, otäcka glasögon, otäck frisyr... listan kan göras betydligt längre, men då jag även måste skriva på en uppsats innan jag slocknar ikväll så nöjer jag mig med detta. Låten är medelmåttig och lär inte gå vidare, dock skall han ha en eloge för att sjunga på svenska.
Betyg: 2 bananer

Maja Gullstrand - Här för mig själv
Aja baja, Maja, detta var inget bra! Gud vad fyndig jag är idag. Rent stillmässigt passar inte låten in i melodifestivalen för fem öre och rent textmässigt verkar det som att låtskrivaren stammar rent skriftligt, det tycker i alla fall jag... här för mig själv, här för mig själv, här för mig själv, härför(?) mig själv! Går icke vidare, ICKE!
Betyg: 1 stark banan

Sofia - Alla
Sofia är enkelt att stava till liksom titeln på låten; Alla. Men om låten i sig också vore enkel att förstå sig på så skulle den eventuellt kunna fungera, men tyvärr är så ej fallet. Faktum är att jag inte ens vet vilket språk hon sjunger på, fast jag tippar på spanska. Ge mig gärna bakläxa om jag har fel, men inte i hemkunskap, för det kan sluta i tragedi. Låten i sig påminner lite om Shakira och Helena Papparazzi (stavning?), men texten är som sagt så obegriplig för mig att hon med sina "Alla(h), Alla(h), Alla(h)" framstår som mer religiös än Carola!
Betyg: 1 banan

BWO - You'r not alone
En av förhandsfavoriterna. Varför? Inte den blekaste aning! Tidigare år kan jag erkänna att jag gillat deras bidrag, men i år vetitusan, en riktigt seeeeeegdragen låt som jag eventuellt kan lyssn till i framtiden när jag får svårt att somna. Ett sömnpiller helt enkelt. Bör inte gå vidare, men kommer säkert ändå göra det med tanke på freakshowen som BWO alltid erbjuder. Det lär bli med en skräckblandad förtjusning jag SER dem, men enbart med skräck när jag HÖR dem.
Betyg: 2 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Molly Sandén & Velvet
Till andra chansen: E.M.D. & BWO (usch!)

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sigge Hill - Ett färgfotografi

Svenskarna vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Roland von Malmborg - Masters of war

Livorno

Var ju ett tag sen så vi bjuder på två bilder idag


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Motvind - Arbetslös

Blogga var det ja

Sigge Fürst var ett av de stora namnen som droppades på lördagens högtidliga fifadag. Bara så ni vet.

Som vanligt beror bristen på nattbloggen på brist på inspiration och ämnen. Ett brinnande aktuellt ämne är dock den pågående rättegången mot piratbukten. Hur det slutar om X antal år är ingen större vits att spekulera i nu. Inte för mig iallafall. Skulle de åtalade vinna lär dock lobbyn med inte minst stora amerikanska intressen pressa fram en lagändring så de kan försöka igen, sen lär det börja om. Kommer de inte åt pirate bay lär jakten istället riktas mot privatpersoner som fildelar och inte har samma tekniska kunnande och möjlighet att skaffa bra advokater. Har de bestämt sig för att straffa så kommer någon straffas. Det är iallafall mina förutsägelser, inte baserade på någon form av fakta.

Debatter och rättegångar lär fortsätta.

Kommando peking är pigga på debatter, dock tror jag inte de stämt varandra än. För ett tag sen rasade en hetsk debatt om huruvida pannkakor är mat eller ej. Personligen anser jag att det självklart är mat. Enda argumentet mot som innehåller någon form av substans skulle vara att endast kött är mat. Det kan jag köpa även om jag inte håller med. Dock framfördes inte detta argument av pannkaksmotståndarna (i princip alla utom jag och DV) utan det enda argumentet mot var "Nej".
Hursomhelst brukar kommandots debatter vara uppfriskande.

Såg förresten dokumentären Icy Riders om isracinglegenden Posa Serenius i söndags. Se den om ni kan. Precis så ska idrott vara. Äkta på nåt sätt.

Johan tycker jag ska blogga om honom. Fast jag vet inte riktigt vad man skriva som inte alla redan vet. Har ju aldrig träffat denne fingerfärdige magiker från den långa soffans stad. Ni kan ju kolla hans blogg i länkarna här nere till höger nånstans.

Jocke Geigert, även känd under namn som Aner och Ankan kom med ett mycket bra förslag till bloggämne, mustasch. Jag tycker mig ana att detta sätt att pryda ansiktet är på väg tillbaka. Har inte ansetts så hett i vår del av världen på senare år. Annat var det förr. Då var det bara gossebarn och kvinnor som saknade mustasch.Om man var av lägre börd kunde naturligtvis mustaschen ackompanjeras av ett proletärt skägg, som på undertecknad.


Som Oskar II visar var dock skägg inte nödvändigtvis förbehållet underklassen heller.

Jag ombads även ta upp nackdelarna med mustasch. Som innehavare av en sådan så vet jag att den kan komma ivägen vid intagandet av flytande föda om den tillåts bli för lång över munnen.

 Inte så praktiskt.

Men hålls den välansad är det inga problem, och lite ölskum i mustaschen är ju synnerligen manligt.

Om man vill skippa mustaschen men ändå ha ett manligt och lite kärvt men rekoderligt utseende rekommenderas skepparkransen:


Den lär dock inte uppskattas av de miljontals modebloggare som finns där ute. Men vi på IK tar ingen hänsyn till vad de tycker, däremot gillar vi att snacka skit om dem.


Nu får ni fan blogga!!

Just det era lata jävlar som har massa tid, blogga nu för bövelen!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Troublemakers - Staden Göteborg

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Säkert - Det kommer bara leda till nåt ont

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ola Magnell - Rulltrappan

Okej..

Så var den andra schlagertävlingen avslutad och den här gången var det H.E.A.T och Måns Semlelöv som gick vidare till den stora finalen i Globen. Till andra chansen gick Amy Diamant och Lili & Susie. För en gångs skull har jag inte så mycket att invända i det. De flesta bidragen var bra, så med dessa nya regler kunde i princip vem som helst vunnit... Det allra bästa bidraget var utan tvekan HEATS rockiga låt som verkligen växte ju mer man hörde den. Som det känns just idag är det bara att skicka den till Ryssland och hoppas på det bästa. Att Måns gick vidare var inte heller någon skräll, han är ju sliskig, har en refräng som sätter sig på hjärnan, och därtill Buba & alla damer som röstar frenetiskt på honom dygnet runt... Kan inte misslyckas helt enkelt. Sett  till mitt tips hade jag mest fel gällande Markoolio. Problemet med hans låt var att den inte växte på samma sätt som de övriga (av de som gick vidare), därtill har i ärlighetens namn inte Marko världens bästa röst, och kanske inte heller den bästa klädsmaken. Men däremot står jag fast vid att texten var och är ganska fyndig, även om vissa kanske tycker att den var kass eller löjlig. Ska jag gnälla på något den här gången så blir det till SVT och Telia. 1. ta tillbaka de gamla reglerna. 2. gör så att man kommer fram när man röstar.

Vi hörs nästa vecka!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lina - Varför och varför

Kallare än arktis, ja det är kallare än arktis!!

Så var det då, efter en tur till Oslos utkanter mot Stabaek (nu kommer buba anmärka på stavningen) och sedan en för trupp regnig tid i Spanien, dags för "hemma"premiär för Blåvitt anno 2009. Fc Trollhättan stod för motståndet.
Valhalla var platsen för denna underbara premiär. Det var inte mycket folk på plats, endast 1200 drygt pinsamt uselt, men eftersom jag alltid ska ha bortförklaringar kommer de här: Det var sportlov, många var bortresta, matchen webbsändes, det var ungefär 12minus med den lätta vinden, det var inte första matchen för iår (är det det är det alltid fler nyfikna, nu hade vi ju redan lirat 3matcher), matchen startade redan 17.30 så en del hade det tajt från jobbet.

Nåväl, vi var på plats vid 16.30 eftersom vi dels alltid är i god tid, men även eftersom vi avnjutit en middag på mcdonalds som gav oss båda en kvälls magproblem (jävla pommes frites som gjorde fredagskvällen mindre bekväm). In på Valhalla och konstatera att det inte direkt var en skräll att räcken brast när öis gick upp där. de räckena satt inte direkt bra...

Nåväl, vi var ju trots allt där för att se blåvitt och efter en uppvärmning där vi inte direkt utläste någon startelva så var det dags för matchstart.
Första delen av första halvlek var ungefär lika upphetsande som att se på när någon tillverkar gem...
Det tog sig väl lite grann andra halvan men det var definitivt inte mycket att skriva hem om. Hysén hade en bra frispark och FCT tilläts sticka upp i några halvfarliga försök.
Andra halvlek var desto bättre, Bärkroth hade kommit in och bidrog med kreativtet och fart på sin kant, mycket trevligt att se att denna yngling (jo,han är betydligt yngre än mig, jag är snart att betrakta som veteran i IFK) och slog även det inlägg som Sella mycket, mycket snyggt satte till 1-0.
Hysén hade några bra lägen att göra fler mål men han verkar ha fått ta över Sellas målmissande och frågan är vart vi ska göra av Hysén i startelvan?
Nåväl efter att på slutet mest haft djup ångest över dels magens kondition samt över hur jävla kallt det var så blåste domarn av och man fick äntligen bege sig hemåt.
Vi har nu på fyra träningsmatcher följande rad: 4 2 1 1 3-1
Det en annan kan tycka är lite oroväckande är att vi inte gör så mycket mål direkt, (2 kom i samma match) men tränarna har ju klart och tydligt signalerat att det är defensiven som gäller såhär långt på försäsongen så man ska inte dra för stora växlar på det kanske, försvarsspelet sitter där verkligen och det är betryggande, man bygger ju ett starkt lag bakifrån.
Nåväl, nu över till de enskilda betygen från matchen:
(1-5 älgar, där 1 är sämst och 5 är bäst)

Markus Sandberg: 2.  Det är svårt att ge något annat betyg till Sandberg i debuten iår. Han hade dels väldgt lite att göra förutom vissa rutinmässiga nerplockningar etc. Var inte på något sätt dålig egentligen, men jag känner inte att han inger något större förtroende mellan stolparna direkt, men det är ju naturligt, killen är fortfarande väldigt ung och har inte den rutinen som är så väldgt viktig för en målvakt.

Erik Lund. 3. Man ser verkligen hårdheten i killen, det gör ju inte mindre att han nu sållat sig till blåvitts rakade kommando. Nåväl, var som vanligt i stort sett prickfri på sin kant och landslagmannen Adam Johansson får svårt att återta sin plats. Lund fungerade även mycket väl ihop med Sella på kanten och har gått in i hjärtat hos många änglar oerhört fort. En kommande landslagsback tveklöst.

Mikael Dyrestam 2. Var uppenbart lite nervös i början, men spelade upp sig sedan och gjorde flera fina brytningar, speciellt minns man glidtacklingen vid kortlinjen. Har klar potential att bli en stor mittback även om konkurrensen är mördande på denna positionen i blåvitt iår så lär Dyrestam få chansen i diverse cupmatcher etc.

Karl Svensson 2. Betyget beror inte på att Kalle inte håller högre klass men de hade inte alltför mycket att göra och Kalle syns ju sällan Dock syns han inte på ett positivt sätt så att säga, han hamnar aldrig i situationer som gör att han måste spela spektakulärt vilket är ett mycket gott betyg bara det. Visade klara ledaregenskaper och kommer bli en nyckelspelare iår.

Hjalmar Jonsson 1. Hjalle var kapten men ruskigt vad usel han var idag, t.o.m. med Hjallemått mätt. Bollarna kom till alla andra platser än dit det var meningen och han måste skärpa sig snart om vi inte ska peta honom.

Sebastian Eriksson. 4. Det måste vara en total mardröm att möta Seb på mitten, han är ju överallt hela tiden och ettrig som myggorna på sommarn. Problemet, eller fördelen, beroende på hur man ser det är att Seb kan spela på så många positioner, men med tanke på Hjalles insatser som vänsterback och konkurrensen på mitten kanske det är vänsterback Seb ska vara? Därom tviste de lärde.

Stefan Selakovic 5. Matchen lirare utan tvekan, äntligen verkar det som att Sella hittat hem på planen, som högermitt visade han verkligen vad han kan, bröt in i planen ibland och blev även matchhjälte vilket är ack så viktigt för en spelare som tidigare haft stora problem att hitta målet. Förhoppningsvis har vi nu fått igång den Sella som var landslagsmässig för några år sen. Som sagt, tveklöst matchen lirare.

Thomas Olsson 2. Inte dålig men det saknades något av den annars geniala spelfördelaren, frågan är bara vad? På slutet satt inte passningarna som de gjort tidigare, kanske känner han av den hårda konkurrensen och med det inte kan kombinera kraven att prestera varje match och är en sådan spelare som behöver ha några matcher att komma igång på.
Det kommer dock mer från TO det är jag säker på.

Daniel Alexandersson. 1. Hade inte många rätt, det är en gåta för mig att blåvitt hellre satsar på lill-alex än Walle. Som sagt inte många rätt. Försökte och försökte men är antingen i sitt livs formsvacka eller så är det helt enkelt så att han inte håller måttet.Jag är mest inne på det sistnämnda faktiskt.

Robin Söder. 2. Hade svårt i en ovan position och det enda jag kommenterar här är att han enbart ska vara spets och inte mittfältare samt att det iaf var skönt att se att han var tillbaka.

Tobias Hysén. 4. Gör allt rätt fram till han ska avsluta, Hade en mycket bra frispark med, men han måste sätta dit några bollar snart. Skapar dock alltid farligheter med sin speed och är nyttig men som spets gäller det ju att sätta dit bolljäveln med.

Inbytta:

Nicklas Bärkroth. 5. Oerhört bra, anledningen till att han inte blir matchens lirare är att det bara var en halvlek han spelade, men som han gjorde det. Han snurrade upp både en och två FCT spelare och kommer säkerligen ha julafton även mot en del ytterbackar i allsvenskan med. herregud vilken comingman....

Mathias Eteus. 2. Jag har nu sett denna kille spela en del matcher och det imponerar inte på mig, men uppfattningen om denna spelare verkar väldigt olika, godkänd för sitt enträgna löpande men inte mer....

Angående rubriken till detta inlägget så var det fan kallare än arktis. Såhär såg publiken ut.Deltävling 2

Ikväll klockan 20:00 är det dags för den andra deltävlingen av årets melodifestival! Denna gången hålls tävlingen i Skellefteå, och efter förra veckans fiaskobetonade inledning hoppas jag på skärpning, såväl hos tittare (röstare) som hos SVT. Med det nya regelsystemet är det åter upplagt för en massa tragiska missar!

Jennifer Brown - Never Been Here Before

En låt som jag varken tycker är bra eller dålig. Jennifer är en bra sångare, men frågan är om hon som person räcker till mot de övriga? Låten lär nog inte öka oddsen i alla fall.
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Lili & Susie - Show Me Heaven
Detta bidrag kan nog gå ganska långt. Fartfylld låt med en bra refräng, "gimme gimme gimme" är ju så att säga ganska lätt att komma ihåg. Och ett kännetecken för bra schlagers är att de ska vara enkla att sjunga med i. Bör gå till final eller andra chansen.
Betyg: 3 starka bananer

Markoolio - Kärlekssång från mig
Mycket intressant bidrag detta! Markoolio som artist är minst sagt folkkär, och nu ger sig killen in i melodifestivalen för första gången, och dessutom ska han nu sjunga på riktigt! Kan gå i princip hur som helst. Låten är på svenska och känns faktiskt ganska bra, så tillsammans med "statusen" han har bör det räcka till vidare avancemang!
Betyg: 3 starka bananer

Amy Diamond - It's My Life
Ännu en ganska folkkär artist. Låten påminner rent stilmässigt en hel del om Lili & Susies bidrag, men jag ser nog Diamonds bidrag som det snäppet sämre. Däremot är hon som sagt folkkär, och det kan bli hennes räddning!
Betyg: 3 bananer

H.E.A.T - 1000 miles
Sverige tycks ha börjat ta efter lite av Finland... ännu en rocklåt! Låten känns faktiskt oväntat bra, men rock i den svenska melodifestivalen brukar som bekant inte alltid gå så bra. Därtill är inte heller gruppen speciellt kända, och det talar inte heller till deras fördel, MEN en andra chansen-biljett är de minst värda... tror jag. Låten lär bli poppis på radio senare i år.
Betyg: 3 starka bananer

Lasse Lindh & Bandet - Jag Ska Slåss I Dina Kvarter!
Hyfsat bidrag. Låter ungefär som Håkan Hellström, fast med bättre röstkvalitéer. Rent stilmässigt är jag själv dock inte speciellt imponerad. Lär åka ut.
Betyg: 2 bananer

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
Måns är väl den största favoriten inför tävlingen rent namnmässigt. Låten är hyfsad, inte bäst, men inte heller sämst. Vore en skräll om han blev utslagen i alla fall, för som bekant kommer Buba (Andra Halvan) samt hela sveriges kvinnliga befolkning under 18 år rösta på honom minst 10 gånger var.
Betyg: 3 bananer

Cookies n Beans - What If
Har aldrig hört talas om gruppen tidigare, men jag gillar deras stil. Ganska skön låt, men frågan är om den har någon chans att ta sig vidare med tanke på allt namnkunnigt motstånd. Jag tror att den får svårt med det, fast jag blir dock inte ledsen om så blir fallet.
Betyg: 3 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Markoolio & Lili/Susie
Till andra chansen: H.E.A.T & Måns Zelmerlöw

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lolita Pop - Mind your eye

Nio lager kläder, ja man ska ha nio lager kläder!!!

Ikväll är det så dags för första hemmamatchen för säsongen för blåvitt, Fc Trollhättan gästar Valhalla och det väntas bli en fem minus vid matchstart 17.30 och inte lär det bli varmare längre fram under matchen. Dessutom fryser man ju inte mindre av att stå rätt still heller....

Men vad gör det? Skägget skyddar ansiktet och "NIO LAGER KLÄDER, NIO LAGER KLÄDER, JA VI HAR NIO LAGER KLÄDER" skyddar kroppen. Nu är la nio lager lätt överdrivet men vadfan.... Kallt och manlit blir det.

Kalle Svensson gör comeback och förhoppningsvis blir det snöfall med, även om det ser dåligt ut på den fronten nu. Men det är första träningsmatchen, det ska vara skitväder. Jag tillhör generationen som minns träningsmatcherna på Valhalla Grus, där snackar vi kallt. Eller så minns man mest de idiotkalla mactherna?
I vilket fall är det dags att återigen dra på sig långkalsonger, vantar, raggsockar och mössa för att bevittna en blåvitt hemmapremiär, fan det slog mig just att jag gjort det här intensivt i mer än halva livet, man är fan gammal....
undrar om kaffet fryser i koppen idag?

3-0

Igår var jag på hockey igen, och för en gångs skull lyckades Hästarna segra! Det blev 3-0 mot serietrean Skåre, så nu leve åter hoppet om play off-spel. Går resultaten vägen på söndag så kan Vita Hästen överta tredjeplatsen redan då!
 


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA:
http://antep.se/bilder/hestskare.php

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Fiendens Musik - Snutbil

Svenskar vi aldrig lär få se se i Melodifestivalen


Friends in need - Alla vi

FH:s drömlag del3-Världslag.

Och nu följer ett världslag!

Målvakt: Thomas Ravelli.

Den eviga debatten är om Ravelli eller Schmeichel är den bäste.... men jag väjer Ravelii, Ravelii hade ändå plusstatistik på Schmeichel i CL94...

Högerback: Cafu.

Har en meritlista inte många kan mäta sig med, Sprang på Ullevi mot blåvitt i uefacupen 98... Briljant spelare som vunnit vm med brasilien. Har flest landskamper i brasilien, har spelat flest vm-finaler av alla (3) och vunnit 2....

Mittback: Lothar Matthäus.

En av de sista som verkligen kunde spela libero anser jag. Var enorm som mittback med och ledde sitt Bayern Munchen länge och väl. Likaväl var han en centralgestalt i tyska landslaget och det säger en del bara det. Gick likt ravelli till usa för att avrunda....

Mittback: Tony Adams.

Var för Arsenal vad vattnet är för den törstige. Var rätt törstig själv ett tag men nu spiknykter. Var en del, den kanske viktigaste av världens kanske genom tiderna mest kända backlinje Dixon-Adams-Keown/Bould-Winterburn. Gick efter en mycket framgångsrik arsenalkarriär vidare och blev tränare men fick tyvärr i dagarna sparken från Portsmouth.

Vänsterback: Paolo Maldini.

Visst snurrade Alexandersson upp honom 96 men Maldini är ett av de namn som för alltid kommer finnas kvar i varje fotbollsintresserads hjärna. En back som än idag spelar som han vore 16... Fast det sägs att detta blir sista säsongen, men det sa han väl 2001 med?

Högermittfältare: Ray Parlour.

Okej,okej ett kanske något udda val men detta är en av mina absoluta favoritspelare genom tiderna. Konstant jätteunderskattad men alltid bra när han väl fick chansen. Det går inte att komma ifrån honom här, hans lojalitet mot Gunners kostade honom ett antal år som ordinarie i en sämre klubb, men det smärtade när han gick till Boro sedan han inte längre var önskvärd av wenger....

Innermittfältare: Paul Gascoigne

Okej att han gjort både det ena och det andra men här bedömer jag deras fotbollsmässiga kunskaper och han var fenomenal på planen när han ville. Ruskigt skicklig med bollen och även om lite av glansen dalat när han var här med Rangers97 så fanns fortfarande tillslagen kvar. Enormt skicklig spelare som tyvärr många bara kommer komma ihåg som en pajas....Vilket å andra sidan tyder på dåliga fotbollskunskaper.

Innermittfältare: Francesco Totti.

Totti ÄR Roma. Han får här en fri roll men sätts som innermittfältare. Totti är en spelare som är av ett ytterst fåtal kvar idag som har en klubbkänsla som är starkare än allt annat. Förvisso ibland lite för mesiga fasoner eftersom han är italienare man behöver inte lägga sig ner för att man bryter en nagel. Men han kan behandla en boll som få andra på denna planet....

Vänstermittfältare: Ryan Giggs.

Ryan Giggs har gjort mål varje premier league säsong sedan Premier League startade vilket säger en hel del. Sitter förvisso mer på bänken numer men är ändå av sådan oerhörd hög kvalité att han skulle platsa i vilket annat lag som helst nära på. Det blir ett enormt tomrum för Fergusson att fylla när giggs väljer att lägga av...

Forward: Dennis Bergkamp.

Hade inte Bergkamp funnits i Arsenal hade inte ljungberg lyckats så bra som han gjorde. Bergkamp är en världens genom tiderna bästa spelare på att skarva bollen vidare. Är sanslöst flygrädd vilket ställt till det en del men är en legend såväl i Arsenal som i Holland. Dessutom en riktig gentleman tydligen.

Forward: Eric Cantona.

Kunde inte låta bli att ta denna bilden. Cantona är en lika stor legend i Utd som ja, jag vet inte vem. Sparken mot Palace glömmer man förvisso inte men han var en gudabenådad spelare och han hade ju kunnat fortsätta flera år till i United men valde att lägga på topp verkligen. Spelade lite strandfotboll sen vetja.

Tränare: Arsene Wenger.

har lyckats med arsenal på ett enormt bra sätt, kan bara denna generationen stanna nu så har lyckats få fram sitt femte lag sedan han kom. Hans kanske största egenskap är att släppa spelare precis innan de börjar gå neråt i karriärern med. Dessutom som sagt världens bästa på att hitta talanger.

FH:s drömlag del 2-Sverige.

För ett tag sedan presenterade jag här mitt Blåvitta drömlag genom tiderna, av spelare jag själv sett spela i laget alltså. Nu är det dags för del2 i den kategorin, denna gång med svenska landslagsspelare.

Målvakt:Thomas Ravelli.


Det fnns vissa stunder då alla svenskar vet precis vad de gjorde. Ravellis straffräddningar 1994 mot Rumänien den förtrollade natten är en sådan. Utskälld av alla och envar i media innan turnerningen och sedan utsedd till världens näst bästa målvakt (Preudhomme blev ju den bäste pga en ren tokigt bra match) efteråt.
Det finns inte under min livstid någon bättre svensk målvakt helt enkelt.

Högerback: Roland Nilsson

Roland Nilsson, för en med hjärtat på rätta stället är det bara Barcelona 86 som dyker upp men karriären är en otroligt framgångsrik och lång historia. Det ryktas ju att han fortfarande trots att han är bit över 40 är bland de bäst tränade i Malmö. Var sanslöst stabil på sin kant och egentligen har Sverige än idag inte hittat en bra ersättare på den platsen.

Mittback: Patrik Andersson

En del av ett av sveriges mest stabila mittbackspar genom alla tider, stor framgångsrik karriär i utlandet i klubbar som bayern och barca och har vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå. hade inte vissa kort gjort sitt till på andra gubbar 94 hade han även fått en världsmästartitel... Spelade aldrig speciellt glammigt men stabilt vilket är skönt hos en mittback.

Mittback: Joachim Björklund.
Snabbaste mittback på årtionden i Sverige, var stor i blåvitt och en klippa under vm94. Har väl förvisso i sverige varit tämligen anonym efter karriären men arbetar i Valencia och hjälpte bl.a. ledare från blåvitt dit ner för ett tag sen.

Vänsterback: Roger Ljung.

Vi säger bara; Kamerunmatchen, nick och bananas i Sveriges stugor!!! En kraftigt underskattad spelare iaf såhr i efterhand.

Högrmittfältare:

Bilden är från EM92, men han slog igenom två år tidigare (i vilket lag då deve?) dit han kom från GIF Sundsvall, blev sedan invald i världslaget efter vm94 men tvingades sedan lägga skorna på hyllan efter att aldrig återhämtat sig ordentligt efter sin svåra fotskada mot Ungern. Spelar mest i en fri roll men får här agera från högerkanten.

Innermittfältare: Klas Ingesson.

Spelade högermittfältare en del i landslaget med men är ett rivjärn på mitten och får den platsen här med. Ännu en sån spelare som är rejält underskattad. Stenhård, en av de sista av det slaget i svensk fotboll. Fantastiskt bra i sina bästa stunder.

Innermittfältare: Jonas Thern.

Grämer sig säkert än utvisningen mot Brasilien i semin, hade inte dne ytterst tveksamma utvisningen kommit hade Sverige antagligen stått som världsmästare längre fram, så bra var vi. Thern var en oerhörd nyckel länge och väl på det svenska mittfältet och försökte sig efter karriären på en tränarkarriär i hbk och värnamo men hbktiden blev inte speciellt lyckad.

Vänstermittfältare: Fredrik Ljungsberg.

Den mest framgångsrike, tillsammans med Henke Larsson, svenska spelaren på 00-talet. Vad som kommer ske i USA vete sjutton men tiden i Arsenal gjorde honom till en legend såväl där som här hemma i Sverige. Förövrigt var jag på hans genombrottmatch i allsvenskan...

Forward: Zlatan Ibrahimovic.

Vår just nu starkast lysande stjärna, dock återstår det för Zlatan att gå riktigt långt i cl med sitt klubblag, för att verkligen vinna respekte med bör han nog lämna italien med då den ligan tappar i glans alltmer, men Zlatan tillhör världens absolut bästa spelare och är given här utan tvekan.

Forward: Henrik Larsson.

Även om man inte förlåter honom för clfinalen mot Gunners så är han lika given här som Zlatan, ja mer egentligen. Vann nästan uefacupen "på egen hand" med Celtic, har vunnit guldskon, spelat i såväl United som Barca och kan om han själv vill spela över vm 2010.... Säger allt egentligen.

tränare: Tommy Svensson

Tiden på 90-talet gjorde honom odödlig!!

Nederländska Antillerna.

Kaptenen

Hong Kong


Nej,det lär inte vara naturgräs.


Antagligen inte ligamästare 2009....

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Babylon Blues - Har vi inte grävt för många hål

SKANDAL!

Nu är det drygt tre (eller är det fyra?) dagar sedan den första deltävlingen i melodifestivalen avgjordes. På grund av vissa festligheter har jag i skrivande stund precis hunnit se hela sändningen, och det finns ingenting annat att säga än SKANDAL! Vad var det egentligen som hände??? Finns så mycket att klaga på så jag vet inte vart jag ska börja, och därför börjar vi med årets reglemente. Sett till i år har man gjort hela systemet krångligare då varje avsnitt kommer att innehålla semifinaler. Hur dessa fungerar går  inte att förklara med ord på ett vettigt sätt, och det säger väl allt om hur bra systemet är? Varför i hela fridens namn ändrade man på förra årets upplägg, som var betydligt enklare att förstå sig på. Då var det ekvationen flest röster = final som gällde, nu vet jag knappt själv. Det enda negativa med förra säsongen 8och även tidigare) var den förbaskade juryn, men den är nog inte borttagen nu heller, så nej SVT, detta är ett stort steg bakåt!

Rent musikaliskt slutade tävlingen såhär
Till final: Emilia & Alcazar
Till andra chansen: Scotts & Ugglas

Sett till mina egna profetior inför tävlingen var den största skrällen att Shirley Clamp åkte ur redan här, faktum är att hon kom sist! Hon verkade ha problem med rösten vilket förmodligen kostade poäng, men nog borde hon gått vidare ändå. Med frisk röst så var och är hennes bidrag klart bättre än de flesta andra från den här tävlingen. Haf tycker även att det var tråkigt att inte rockbruden gick vidare, men förmodligen föll hon på att hon TROLIGEN skrämde pensionärerna alldeles för mycket med sin tighta latex-klädsel och med sina minst sagt otäcka ansiktsuttryck. Night of the dead, Dawn of the dead... släng er i väggen!

Något som man också måste fråga sig är hur i hela fridens namn artisterna klär sig... Alcazar exempelvis. Jag vet inte om de är färgblinda eller ej, men allvarligt talat så har bebisar på sig snyggare kläder! Fy, usch, blä! Och Carolina af Ugglas (eller vad hon nu heter) med sina äckligt blåa gummistövlar!?!??!?! Helt otroligt dålig klädsel. Men vad som är ännu värre är att skiten gick vidare! Visst, Alcazar kan jag köpa. Deras låt kommer hamna på radio sen också, men inte mer än så.

Nej nu skiter jag i detta och laddar om till nästa lördag, hoppas svenska folket röstar bättre då!

PS.
Vidare vill jag även ge en fet känga till SVT. Varför kan ni inte ladda upp hela programmet som ni gör med alla andra skitprogram?
DS.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Candlemass - Black dwarf

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lars Winnerbäck - Otursdag

GRATTIS JOHAN!

Som fyller år idag!

Se och hör mer av denne smålännings fingerfärdighet här.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Slobodans Undergång - Ta dej i röven

Ja vad trodde ni jag skulle lägga upp idag?


ÄNTLIGEN

Ganska ofta brukar jag frågamina kollegor i Kommando peking vad den skallige radioprofilen i Rix FM brukar säga (ja Ankan, det är Gert Fylking), och lika ofta som jag frågar får jag svaret ÄNTLIGEN! Vad Fylking har att göra med Melodifestivalen 2009 har jag ingen som helst aning om, MEN ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS IGEN! Jag är som vanligt laddad och ska guida er genom säsongens alla tävlingar! Imorgon, lördag, avgörs den första delfinalen och den hålls i Scandinavium i Göteborg. Som vanligt har jag inte brytt mig om att sätta mig in i reglementet, men jag förutsätter att allt fungerar som förra året. Det borde vara så. Allt annat är SKANDAL! Ok, till låtomdömena!

Emilia - You're My World
Jag har faktiskt sett Emilia en gång här i Peking när hon sjöng sin gamla hit I'm a big big girl in a big big world. Den här låten har inte lika stor potential att slå igenom, men är ändock ganska glad och trevlig att lyssna på. Kommer nog inte att gå vidare.
Betyg: 2 starka bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Shirley Clamp - Med hjärtat fyllt av ljus
Shirley är det starkaste namnet som är med i den första deltävlingen, och som hon oftast gör så ställer hon åter upp med en ganska stark låt. En härlig ballad där hon verkligen sjunger ut och får utnyttja sin röst till max, bör gå vidare till final direkt!
Betyg: 3 starka bananer

Alcazar - Stay The Night
Jaha, så de finns alltså fortfarande kvar?! De borde nog ha slutat för några år sen, åtminstone tycker jag det efter att ha hört deras bidrag. Visserligen är låten lite medryckande, men inte tillräckligt för att imponera på mäster Anti! Kommer möjligen ta sig till andra chansen.
Betyg: 2 bananer

Nina Söderquist - Tick Tock
En mycket intressant artist med ett mycket intressant bidrag. En härlig rocklåt som vi troligen kommer att få höra mycket av på radion framöver oavsett hur det går i melodifestivalen. Det kan gå hur som helst för låten, men jag tippar på final eller andra chansen.
Betyg: 3 bananer

Jonathan Fagerlund - Welcome To My Life
Har aldrig hört talas om killen och bidraget är inte heller något uppseendeväckande. Skulle förvåna mig mycket om den gick vidare.
Betyg: 1 banan

Marie Serneholt - Disconnect Me
Marie ser ganska snygg ut på fotot SVT har laddat upp, och det kan man nog vinna en del röster på, men låten i sig är dock inget att hänga i julgranen. Låter som en stulen Britney Spears-låt. Kan nå andra chansen.
Betyg: 2 bananer

Caroline af Ugglas - Snälla snälla
Vad är detta för artist egentligen? Snälla snälla heter bidraget... Själv säger jag snälla snälla ta bort henne! Går detta vidare är det en stor skandal!
Betyg: 1 stark banan

Scotts - Jag Tror På Oss
Scotts är ett av succébanden från Dansbandskampen som vi tidigare i vintras kunde avnjuta på TV:n. De ställer upp med en fartfylld och ganska trevlig låt som - hör och häpna - är på svenska. Den är tillräckligt bra för att få gå vidare till final!
Betyg: 3 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Shirley Clamp & Scotts
Till andra chansen: Nina Söderquist & Marie Serneholt

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ölhävers - Sommaren 95

Egentligen....

... så skulle man väl slänga upp en "Fotboll jorden runt" här men på sistone här, ja sista dagarna har det blivit så djupt här att jag hoppar det idag.
Idag ska Anti schlagerblogga.

Förresten bevisar antis kommande schlagerprofetia bredden på IK, vi kör "Svenskar vi aldrig lär få se i melodifestivalen" parallelt vilket visar på bredd.

Nä jag har inget speciellt vettigt att säga.

Barn och snö = krig

Såhär roar sig kommando peking just nu!


Gubbsorter

Den traditionella gubben - Går ofta omkring mitt på dagen på stadens gator och torg, med en traditionell rutig gubbkeps. Han lär vara klädd i en ljustbrun rock, och bruna manchesterbyxor. Går omkring med händerna knäppta bakom ryggen och tittar in i skyltfönster bara för sakens skull. Går sedan hem till sin fru för att sätta sig i sin fåtölj och läsa tidningen. Gör om samma runda dagen efter.

Den nymodiga gubben - Klär sig i vårjacka (helst gul), bär vita gympadojor och har traditionella blåjeans på sig. Han har just gått i pension, men vägrar att inse det. Går upp klockan 05:00 varje morgon för att dricka kaffe, lösa korsord för att sedan när klockan är 08 gå ut för att handla. Åker vid lunchtid ut till sommarstugan för att snickra lite på den redan färdiga verandan.

1920-talsgubben - Går omkring med käpp och muttrar för sig själv om "dagens unga". Han muttrar högljutt när några ungar springer förbi. Ett kännetecken på att det är en gubbe från början av 1900-talet är att han hytter med näven när han ogillar något.


Johan Gyllensten, Magikern!!

Det riktiga kommandot

Så var dagen FH och AH väntat på sen de startade IK kommit. Jag, Johan, Magikern gästbloggar. Då jag anser vara i det närmaste normal har jag skjutit upp mitt gästbloggande under en längre tid. Men nu är det dag, jag tänkte ge min syn (den enda rätta) på det så kallade kommando pekings medlemmar.

Anti -
Anti är den som kan få hela kommandot att slita sitt hår. Ingen humor, ingen framtidstro. När vi försöker få med honom på våra roliga upptåg så är det alltid något som är i vägen. Är det inte Idol eller talang så är det Lets dance eller Bonde söker fru. Han får helt omotiverat massa beröm från både Fh och AH. Jag tycker det får vara slut nu. Anti är Anti, men det är inget speciellt med det!

DV - Kommandots svart får. Han har gjort det mesta. Han har testat på fyllecellen, han har skallat folk på sveaskeppet, han har en skrämmande facination för folk och massmord. Han samling massmordsklipp på datorn överväger Antis porrsamling, två terabyt ungefär. Men han är egentligen en snäll gosse som lyssnar på dancemusik, han vill bara inte erkänna det och försöker istället leva någon form av svinigt rockstjärne-liv.

Paddan - Den mest normala i hela gruppen, därav kommandots ansikte utåt. Vill man få svar är det honom man ska vända sig till. Paddan är en typisk kille som gillar långa skogspromenader och mysiga hemmakvällar. Trots detta har även Paddan några lik i gardroben, vi minns alla (utom anti som var hemma) min tequila fest här på tornet i våras. Då lämnade Paddan en lite gåva på mitt badrum och sedan fick jag och DV leda honom ner för tornets trappor, hela elva våningar.

Geigert, Ankan, Aner - Godisälskande citatmaskin. "Johan, vad hade du gjort om du dog". Zlatanhatande raggningsexpert. "Ska jag koppla in den externa!". Aner vet man aldrig var man har, men skulle han försvinna så kan man alltid leta vid kaffemaskinen nere på ICA strömmen. Gillar stark mat men äter det alltid. Pasteria Angelas högra hand. Jag ser fram emot att läsa hans memoarer någon gång i framtiden.

Jag? - Ingår jag i kommandot? Det mest rättvosa är att låta de andra ge sin syn på mig.

Vilka karaktärer!


Tjôt!

Vi kan egentligen inte blogga så därför lägger vi upp videos.
Vi kan egentligen blogga men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen otroligt bra på att blogga men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen extremt seriösa när det gäller, men vi lägger upp videos
Vi är egentligen rätt socialt välanpassade, men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen rätt intelligenta, men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen otroligt duktiga på att formulera oss i ord, men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen medvetna om att vi kan skriva oerhört seriöst och ha världens största blogg, men vi lägger upp videos.
Vi är egentligen medvetna om att det tar lika lång tid att hitta en bra video och lägga upp än att skriva, men vi lägger upp videos.

Egentligen är det här en video.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lars Vegas Trio - Kalle och hans vänner

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Räserbajs - I magen på Anette

Folk är idioter.

Nej, stycket om död etc står vi inte för en sekund men resten är tamejfan briljant!!!

Svar på frågorna.

Hur berusad tror ni DV blir på min födelsedagsfest på lördag?
Svar: Deve kommer antagligen att hamna någonstans mellan salongsberusad och fyllecell, men för att mildra deves pinsamheter så säger vi DYNGRAJK DEVE! Vi kan för enkelhetens och övriga läsare berätta att "min födelsedag" är Magikern, Johans födelsedagskalas.

Hur stor är sannolikheten att Anti kommer dit?
Svar: Om detta strider världens matematiker, vissa hävdar att så små procentsatser inte kan uppbringas utan att uppfinna ytterligare namn på det hela. men rent matematiskt har vi med hjälp av matematikprofessorer på Harvard kommit fram till att chansen att Anti kommer dit en kväll då han normalt ser melodifestivalen är (i procent) 0,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001

När slipper vi "svenskar vi aldrig lär få se i melodifestivalen"?
Svar: Slipper är fel ord, men det beräknas vara drygt två månader kvar av denna eminenta kategori, tilläggas kan väl att vi om vi frångått våra egna regler (som vi egentligen inte har men det låter bra) skulle kunna köra kanske 50-100
artister ytterligare, men bestämde oss för att lägga ner medan den fortfarande var på topp.


När kommer nästa briljanta avsnitt av korridormagi?
Svar: När dels Magikern, Johan orkar vara på samma plats som Anti igen så Anti kan filma det. Vart felet ligger i deras kommunikation vet inte ens de själva.... Men förhoppningsvis kommer det snart, det är en utsökt kategori.

Vem är IKs casanova och med vilken motivering?
Svar. Tveklöst Paddan, varför? Han är en sann stekare....

Vem är den snyggaste bloggerskan ni känner? (elmys)
Svar: Eftersom vi inte har järnkoll på om alla kvinnorna därute så är det en svår fråga, jag vet inte ens om de av folket på IK som har en dam har en bloggande sådan så jag vågar knappt svara.... Men förutsatt att ingen av de kvinnor vi var för sig tycker är vackrast på jorden bloggar så får du den utmärkelsen ;) (nu slingrade jag mig la fint från att få skit från någon va? självfallet tycker vi bäst om de kvinnor vi själva riktar vår uppmärksamhet mot oavsett om den är besvarad eller ej).

Vilka är ni? Alltså ni är många som bloggar men man vet aldrig vem som är vem?
Svar: Om svaret på denna fråga strider diverse psykologer än hehe...
Nejdå, vi är 6pers som har bloggat här genom tiderna, men Piotr har slutat och Paddan är en alltmer sällan sedd bloggare. Så egentligen är vi väl fyra, Deve, Anti,Första Halvan, Andra Halvan.
För att få klarhet i det hela och för att röja våra identiter en del så är det på följande sätt:

Deve är Daniel Ahlin, han brukar bidra med sina eminenta mer krönikeliknande inlägg och är känd som Danny Dundee också. En mångsidig man som IK är övertygade om blir vår generations Cornelis!! Bara han vågar börja lägga upp sina låtar här på IK!!

Anti är Anti... Andreas Petersson, en snubbe halvorna känt i 7-8år och som på sätt och vis är navet i alla relationerna här, han för samman halvorna med Deve och resten av kommando peking. Anti är ytterst ansvarig för alla schlagerprofetior som inte en enda av oss andra har nån koll på samt är mycket bra på att ta foton och skriva lite funderingar och citat av sig själv. Det är stört omöjligt att sätta in Anti i ett fack faktiskt. Halvorna kan dock garantera att han är mognare nu än när de började tjöta med honom. Anti var även webmaster och sedermera skribent i ett fanzine med halvorna...

Andra Halvan alias Buba, är Björn Lindquist, mannen som är den som lägger upp "Svenskar vi aldrig lär få se i melodifestivalen" där han och Första Halvan tagit alla de svensk artister de hade i sina spelningslistor för ett halvår sen om inte mer och gjorde den kategorin. Han är även nattbloggare och bloggens tänkta kunskapsspridare, en kategori vi väntar med spänning på att den ska dra igång. Andra Halvan har även haft det otacksamma uppdraget att vara en av Första Halvans bästa vänner i mer än tio år.....

Första Halvan, alias Älgen, är David Bengtsson, idioten som har hand om "Fotboll jorden runt" och "FHs bästa idrottsögonblick" etc, startade även IK och har sedan stenhårt fått med fler och fler för att sedan se en avtrappning men nu är vi en fyra frekvent skrivande galningar så det känns stabilt, IK lär inte dö. Är den som i 99% av fallen kommenterar hos andra och skriver då som "IK" medan de övriga skriver med sitt bloggnamn (dvs deve,anti,andra halvan). Dock trots att han startat skiten tar han inte på sig något ansvar för något på IK om det inte är positivt. har de senaste veckorna tagit en bloggpaus pga tidsbrist men återkommit nu. Är även den som svarar på dessa frågorna
...

Vad tycker ni om modebloggar? Och vilken är eran favoritblogg?
Svar: Modebloggar är som det där mjölkpaketet man ser i kylen till morgonkaffet för att sedan upptäcka att det är tomt och det inte finns nån mer mjölk nånstans i huset. Dvs rätt värdelösa. De är totalt odjupa och borde inte få finnas, vem sjutton läser om "dagens outfit" (som ik parodiserat ett antal gånger, minns antis fenomenala inlägg) dagarna i ända? Modebloggar har vi inget till övers för alls...
Våra favoritbloggar är våra fans bloggar, Elmys, Annelie och Idas givetvis, tyvärr verkar Ida ha gått under jorden. Annelie har ju kvar "superfan titeln" där vi en vecka tillägnade våra inlägg vårt superfan. För att erövra den titeln krävs MYCKET från nån annan.

Nämn 5 saker om er själva som ni aldrig skrivit om på bloggen 5 pinsama saker..
Svar: Vi tar för rättvisans skull en om oss var...
Anti vågade inte hälsa på någon av halvorna första gången de sågs, Andra Halvan vågade han inte ens gå fram till, Första Halvan sa han bara gratulerar till coh gömde sig sen bakom robbelibobbanrobban och tog kort....

Deve har fått polisen efter sig i Norrköping på i övrigt tomma gator då han körde världens omväg, det var roligt tyckte alla utan han....

Vem av er är snyggast? Fulast?
Svar: Eftersom jag inte kan bedöma andra mäns utseende passar jag på denna frågan.

Tränar någon av er nån sport? Vilken isf?
Deve å Anti spelar la badminton ibland om de nu fortfarande håller på med det, halvorna har ju sin minigolfturnering varje sommar, samt spelar xbox i la casa de buba ibland....

Det var alla frågorna för denna gång gott folk!

Filippinerna

Närkamp i ligamatch

Utanför en av en de större arenorna...

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ratata - I dina ögon

Lite smått och gott.

Så sitter man då här på en LEDIG dag och funderar över vad man ska skriva?
Ska man skriva om skolan och därmed inte känna sig ledig likt förbannat? Nja, det hoppar vi.
När jag sätter mig här funderar jag alltid på hur briljanta inlägg jag ska skriva, men det är svårt, det blir mest klichéer och det känns så totalt meningslöst att sitta här å dravla om livet med enbart massa meningar som hämtade ur valfri psykologibok man läste på gymnasiet.
Istället blir det väl som nu, lite smått och gott, de vanliga kategorierna rullar på här på IK i sin vanliga takt. På msn härjar kommando peking och vi avhandlar de vanliga ämnena när vi väl tjötar. Det innebär för eventuellt oinvigda följande:

Buba sover
Sport
Att anti är 16år mentalt.
Samt ev damer
musik avhandlas det med givetvis.

Vi är världens mest ovanliga vanliga gäng tror jag minsann.
IK är iaf tveklöst bloggen med flest kategorier i världen.

Själv är jag, FH, jävligt nöjd över att slippa göra så mycket idag, det är första lediga dagen sedan jag vet inte när, så förbannat skönt är det. Visst får man en massa nej till praktikplatser men det är smällar man får ta tydligen.
det återstår enbart en förmiddag av skola denna vecka, bisarrt egentligen, men vad göra?

Jag ska dock vara positiv men tanken slår en likt igår på vägen hem när man rekade kalendern och såg avslutningsdagen "Jaha, 26maj slutar vi och 27e står man på arbetsförmedlingen igen då"....

Ingen är online, det är tyst, jag är trött, ute är det nollgradigt och inte direkt lockande...

Darkness on the edge of town....

Frågestund!!!

Japp, det är sant det är dags för en frågestund på IK!
Ställ frågor i kommentarerna så svarar jag FH när jag vaknat och gått online imon bitti!!!!!

Ställer ni inga frågor måste vi svara på egna och det blir kanske inte lika bra!!!

Plats 35

VF:s Guldfirande, Götaplatsen, 2005.

Frölunda som var på sin topp nu vann sitt andra guld på kort tid och det var rejäl happening på Götaplatsen, kanske inte lika rejält som första gången men ändå. Skojsigt värre med en 30tusen pers där.

MyanmarALLA lirar fotboll, denna bilden är så himla bra i denna kategorin helt enkelt.
Thehadapa-Stadium

Vietnam!

Först och främst får man be om ursäkt för att denna kategori varit borta ett tag, men jag, FH som sköter denna har haft en jävla massa annat att sköta.


Man kan spela fotboll överallt....

Såhär kan man också se fotboll....

"Min morsa var punkare... och coolare än mig"

60- och 70-talen var väldigt bra årtionden, inte minst på jobbfronten. Om man behövde jobb så var det bara att gå in i närmaste affär eller fabrik och säga "Jag vill ha jobb här" och så hade man anställning dagen efter. Men det är inte jobbfronten jag tänker på i första hand. Det är föräldrarevolten. Det kanske inte låter så spännande, men faktum är att vi 80-talister och framåt inte har upplevt föräldrarevoltens tid. Jag anser (och det är nog många som håller med mej) att det inte går att göra föräldrarevolt idag. Möjligen om man är född i en stark troende familj, men annars går det inte. Om Kalle 15 år sätter på The Clash på högsta volym så gör inte det någon nytta (ur revolten vinkel) utan istället säger Kalles farsa vid middagsbordet "Jaså, lyssnar du på The Clash? Jag var ju själv och såg dom på Stadion...". Och om Nina 16 kommer hem och sätter på Rolling stones med Sympathy for the devil så kan hon ge sig fan på att hennes morsa sitter nere i vardagsrummet och diggar. Band just Rolling stones, Six Pistols, Kiss, The Doors, ja till och med finkammade gossar som Beatles var farlig musik att lyssna på ansåg föräldrarna. Därför kan man ju förstå ungdomarna på den tiden när de drog upp volymen på LP-spelaren, bara för att reta gallfeber på sina föräldrar, men också för att visa "det här är jag morsan..."
Långt hår var också helt oacceptabelt i 60- och 70-talshemmen. Det såg ovårdat och smutsigt ut. Och just därför att det var "förbjudet" att ha långt hår så var man bara tvungen att ha det, då det retade gallfeber på föräldrarna.

Så är det något vi 80-talister saknar, så är det en föräldrarevolten. Idag lyssnar jag på hårdrock, rock, punk. Samma musik som mina föräldrar lyssnar på. Jag kan sitta och avnjuta Rolling Stones på hög volym med min farsa, något som på 70-talet var helt befängt. Jag är lika intresserad av en Pink Floyd-reunion som mina föräldrar. 

Så idag kan vi ungdomar inte revoltera mot våra föräldrar på samma sätt som våra föräldrar gjorde mot sina. För oavsett vad vi gör så var "min farsa coolare än mig när han var tonåring" 

LJUDDAGBOKEN IS BACK!

Vänner, damer och bekanta! Nu är den tillbaka!!! ANTI OCH DV:S LJUDDAGBOK! HURRA HURRA, BOMBER OCH GRANATER!

På länken nedan kan ni avnjuta det första avsnittet från säsong 3 (totalt det 23:e avsnittet)
http://antep.se/ljud2.php?id=109

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Vildsvin - Saga utan lyckligt slut

Snart...

Snart är det äntligen dags för årets melodifestival! Precis som tidigare år kommer vi på IK att erbjuda bästa möjliga service under hela cirkusen. Snart smäller det, snart börjar IK:s SCHLAGERFROSSA!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Hammerfall - Last man standing

RSS 2.0