FH:s drömlag del 2-Sverige.

För ett tag sedan presenterade jag här mitt Blåvitta drömlag genom tiderna, av spelare jag själv sett spela i laget alltså. Nu är det dags för del2 i den kategorin, denna gång med svenska landslagsspelare.

Målvakt:Thomas Ravelli.


Det fnns vissa stunder då alla svenskar vet precis vad de gjorde. Ravellis straffräddningar 1994 mot Rumänien den förtrollade natten är en sådan. Utskälld av alla och envar i media innan turnerningen och sedan utsedd till världens näst bästa målvakt (Preudhomme blev ju den bäste pga en ren tokigt bra match) efteråt.
Det finns inte under min livstid någon bättre svensk målvakt helt enkelt.

Högerback: Roland Nilsson

Roland Nilsson, för en med hjärtat på rätta stället är det bara Barcelona 86 som dyker upp men karriären är en otroligt framgångsrik och lång historia. Det ryktas ju att han fortfarande trots att han är bit över 40 är bland de bäst tränade i Malmö. Var sanslöst stabil på sin kant och egentligen har Sverige än idag inte hittat en bra ersättare på den platsen.

Mittback: Patrik Andersson

En del av ett av sveriges mest stabila mittbackspar genom alla tider, stor framgångsrik karriär i utlandet i klubbar som bayern och barca och har vunnit allt som går att vinna på klubblagsnivå. hade inte vissa kort gjort sitt till på andra gubbar 94 hade han även fått en världsmästartitel... Spelade aldrig speciellt glammigt men stabilt vilket är skönt hos en mittback.

Mittback: Joachim Björklund.
Snabbaste mittback på årtionden i Sverige, var stor i blåvitt och en klippa under vm94. Har väl förvisso i sverige varit tämligen anonym efter karriären men arbetar i Valencia och hjälpte bl.a. ledare från blåvitt dit ner för ett tag sen.

Vänsterback: Roger Ljung.

Vi säger bara; Kamerunmatchen, nick och bananas i Sveriges stugor!!! En kraftigt underskattad spelare iaf såhr i efterhand.

Högrmittfältare:

Bilden är från EM92, men han slog igenom två år tidigare (i vilket lag då deve?) dit han kom från GIF Sundsvall, blev sedan invald i världslaget efter vm94 men tvingades sedan lägga skorna på hyllan efter att aldrig återhämtat sig ordentligt efter sin svåra fotskada mot Ungern. Spelar mest i en fri roll men får här agera från högerkanten.

Innermittfältare: Klas Ingesson.

Spelade högermittfältare en del i landslaget med men är ett rivjärn på mitten och får den platsen här med. Ännu en sån spelare som är rejält underskattad. Stenhård, en av de sista av det slaget i svensk fotboll. Fantastiskt bra i sina bästa stunder.

Innermittfältare: Jonas Thern.

Grämer sig säkert än utvisningen mot Brasilien i semin, hade inte dne ytterst tveksamma utvisningen kommit hade Sverige antagligen stått som världsmästare längre fram, så bra var vi. Thern var en oerhörd nyckel länge och väl på det svenska mittfältet och försökte sig efter karriären på en tränarkarriär i hbk och värnamo men hbktiden blev inte speciellt lyckad.

Vänstermittfältare: Fredrik Ljungsberg.

Den mest framgångsrike, tillsammans med Henke Larsson, svenska spelaren på 00-talet. Vad som kommer ske i USA vete sjutton men tiden i Arsenal gjorde honom till en legend såväl där som här hemma i Sverige. Förövrigt var jag på hans genombrottmatch i allsvenskan...

Forward: Zlatan Ibrahimovic.

Vår just nu starkast lysande stjärna, dock återstår det för Zlatan att gå riktigt långt i cl med sitt klubblag, för att verkligen vinna respekte med bör han nog lämna italien med då den ligan tappar i glans alltmer, men Zlatan tillhör världens absolut bästa spelare och är given här utan tvekan.

Forward: Henrik Larsson.

Även om man inte förlåter honom för clfinalen mot Gunners så är han lika given här som Zlatan, ja mer egentligen. Vann nästan uefacupen "på egen hand" med Celtic, har vunnit guldskon, spelat i såväl United som Barca och kan om han själv vill spela över vm 2010.... Säger allt egentligen.

tränare: Tommy Svensson

Tiden på 90-talet gjorde honom odödlig!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0