Tips Allsvenskan 2017.

Det allsvenska tipset från IK:s sida sker detta år från FH, AH och Deve.

Först kommer FHs sedan AH och sist Deves.
Precis som vanligt så gäller det högst tippade laget om summan av det sammanlagda tipset är lika.
Är även det lika i tre steg sker tipset helt godtyckligt.

Bara för att göra det mer spännande i er läsning börjar vi nerifrån i tabellen och går uppåt och eftersom ni är goda människor scrollar ni givetvis inte fram toppen direkt. Första kommentaren är Deves, den andre FHs.

16. FC Café Opera Djursholm Väsby IK United Athletic Eskilstuna City. 47 (16-16-15)

Kommentar: Nykomling och därför svårt att säga någonting om sörmalnds-lagets chanser. Min gissning är antingen under strecket eller precis över. Får tampas med IK Sirius om att hänga kvar.

Kommentar: Laget som numera alltså huserar i Eskilstuna på en arena som inte saknar kameraövervakning och därmed inte borde godkännas för allsvenskt spel har förvisso värvat en Frimpong som lirat några matcher i Arsenal, en lovande målis och en landslagsdito.
Dock känns detta som ett gäng som likt Enköping när det begav sig kan göra något bra resultat under en säsong men det finns inget att hålla fast i när det börjar blåsa. Hur hanterar man att för första gången få slåss i botten med alla motgångar etc. Kommer man dra något folk överhuvudtaget i staden Etuna som främst varit en handbolls- och speedwaystad. Man har ju haft sitt damlag innan men det är ju inte jämförbart även om damerna ändå fått framgångar.
Nej, vi är alla tre ense om att detta lag som avskys av alla supporters för sitt flyttande och namnbyte kommer åka ur även om Deve tror dom får ett lag bakom sig.

15.IK Sirius FK. 43 (12-15-16)

Kommentar: Tillsammans med AFC Eskilstuna är iK Sirius nykomlingar i årets Allsvenska. Och dessvärre inget starkt kort på pappret. Man får tampas med AFC Eskilstuna om att åka tillbaka ner till Superettan.

Kommentar: Två lag åker ur och skall man gå på vårt gemensamma tips blir det två av tre nykomlingar som får lämna. Deve tror att dom får tampas med varandra men då två lag åker ur åker båda ur enligt även hans tips. Även AH tror att det blir ännu ett nykomlingsfall.
Personligen tycker jag dock att Sirius är den tveklöst starkaste nykomlingen och att dom klarar sig kvar även utan kval. Inte bara baserat på deras insats i cupmatchen mot blåvitt utan för att Sirius byggt upp ett lag under flera år och nu nått målet.
Man har rutin blandat med talang och det byggs ny arena i Uppsala så det finns framtidstro i denna förening.
Dessutom brukar faktiskt sällan nykomlingar åka ur direkt, och då än mer sällan fler än en...

14.GIF Sundsvall 42 (15-14-13)

Kommentar:Giffarna fortsatte kräftgången förra säsongen. Norrlands-laget har det onekligen inte den roligaste perioden i dess historia. 5-0 förlusten mot Snoka under kamraternas guldsäsong sitter kvar som en nagel i ögat och 2-5 förlusten hemma mot Djurgården i sista matchen förra säsongen är heller inget man glatt skriver på cv:t. Sundsvall är ett krigarlag och detta är det enda sättet man kan vinna segrar. Inget sköntlir, bara grisa och kötta.

Kommentar: Vi kan iaf slå fast att vi är ense om att GIF får det svårt. Laget var ojämnt ifjol och dalade kopiöst under sensommaren och hösten efter tunga försäljningar av bl.a. Dibba till Bajen.
Det är ett lag som ofta pendlat mellan allsvenskan och superettan och frågan är om inte den allsvenska sejouren är över för denna gång nu? Jag tror det då man verkligen inte ersatt tappen man fick ifjol. Man är ruskigt ojämna, deve pekar på resultat från olika år men det är bara att se på resultat mot norrlandskollegan Östersund ifjol.
Personligen har jag inte speciellt mycket emot om Gif åker ur, det är en jobbig resa, det är plast, det är kallt och 9 gånger av 10 får vi den matchen på en vardagskväll...
Endast Deve tror dom klarar sig utan kval.

13.Jönköping Södra IF 39 (13-12-14)

Kommentar:Har smålänningarna vad som krävs i årets Allsvenska? Värvningen av Stefan Karlsson som spelat för bland annat DIF och Östersund har skrivit på för J-södra. Ytterbacken ska säkra upp backlinjen ännu mer och bli stabil. J-södra har en bra defensiv och nu blir den antagligen ännu mer stabil. Man har också värvat en målvakt från Ryska ligan, så nu är alla tre målvakter på plats.

Kommentar: J.Södra har som även Deve är inne på ovan en bra defensiv men jisses vad beroende man var av Cibicki framåt ifjol och då han inte ersatts är det väldigt svårt att se vem som ska göra målen.
Visst, med en stark defensiv kan det räcka med en balja framåt av en mittback på hörna per match för att säkra tre poäng men någon skall ju ändå skapa hörnan.
Jag tror J.Södra får ett riktigt tufft andraår men att man ändå via krigande klarar sig kvar utan kval då man med Thelin som tränare jobbar sunt och inte försöker spela ett spel man inte behärskar.
Får man in en målskytt/någon blommar ut som målskytt klättrar man någon placering.
Det är förövrigt lite tråkigt att man ämnar lämna Stadsparksvallen för en ny arena då nämnda vall är ett av dom charmigaste ställena man sett allsvensk boll på. Dessutom är det gräs vilket ju som alla vet är det enda underlaget fotboll ska spelas på.

12. Hammarby IF FF 34 (11-11-12)

Kommentar:Bajen är laget med mest publik i hela Allsvenskan. Trots det har resultaten låtit vänta på sej. Bajen vinner alltid matchen på publiksidan, men nere på gräset ser det tyngre ut - varje gång. När kommer söder uppleva total glädjeyra nästa gång? Inte i år i alla fall. Debuten i årets Allsvenska blir ingen lätt match - IFK Norrköping borta.

Kommentar: Bajen som har alla förutsättningar att lyckas egentligen är den ständiga förloraren (en gång är ingen gång) och att man övergav Söderstadion och dess fotbollsplan för Tele2 och en balkongmatta som flera gånger utsetts till sveriges sämsta har inte lyft klubben.
Bajen är duktiga på att värva namn dom senaste åren men det skall ju presteras på plan med. Iår har man plockat in Hamad som största namn och utan att såga honom känns det som en typisk bajenvärvning dom senaste åren. Ett namn som varit bra, floppat utomlands av olika anledningar och nu återvänt. Hur han anpassar sig till plastaskiten återstår att se.
Man har även tappat en viktig försvarspjäs i Boo-Wiklander som av familjeskäl gått till IFK Göteborg.
Bajen slipper den absoluta bottenstriden under slutomgångarna men till högre placeringar är det ändå en bit.

11.Östersunds FK 34 (10-13-11)

Kommentar Jag skulle vilja säga en liten mardrömsmotståndare på dess hemmaplan. ÖFK är starka uppe i Jämtland och det hånskrattet som många kostade på sej när jämtlänningarna gick upp i allsvenskan fastnade i halsen. Man kan håna hur mycket man vill att norrlänningar inte kan spela fotboll, bara spela hockey och åka skidor, men faktum kvarstår; vi kanske måste börja inse att ÖFK kommer vara ett mittenlag i allsvenskan. Och som sagt SVÅRA ATT MÖTA PÅ DERAS HEMMAPLAN.

Kommentar: Årets mest haussade lag? Möjligen ihop med Häcken.
Dock tycker jag ÖFK haussas än mer (Speciellt efter gårdagens seger i cupsemin mot just Häcken på Hisingen) då dessa till skillnad från Häcken anses ha en god defensiv.
Deve är inne på det ovan att det är ett jobbigt lag att möta upp på Jämtkraft Arena och tro mig, jag vet, det var inte kul att stå på deras bortaläktare ifjol. Dock gjorde man även i ärlighetens namn några fina bortainsatser med där givetvis storsegern borta mot MFF sticker ut mest.
Graham Potter har fortsatt plocka spelare som inte lyckats/tagit plats i andra lag och lyckats få ihop det i Östersund. Till den här säsongen bl.a. Tom Pettersson från IFK Göteborg och Pizzaätaren/Sömntutan Bojanic från nedflyttade HIF.
Dock tror jag inte ÖFK fortsätter klättra uppåt i serien utan snarare tvärtom. Skulle man dessutom vinna cupen så skall man alltså göra något även betydligt mer etablerade svenska lag misslyckats med, dubblera allsvenskan med europaspel. Till det är truppen för tunn och det är en helt ny upplevelse för ÖFK. Dessutom är nyhetens behag över, ingen överraskas av att ÖFK kan vara bra stundtals men haussen är för stor. För att återknyta till cupsemin var det inte direkt någon vacker fotboll man fick se från ÖFK där...
Laget klarar sig kvar utan större problem men att dom skulle utmana om guldet/europaplatser i allsvenskan, nej det tror inte IKs enade expertkår på alls.

10.Halmstad BK. 33 (14-9-10)
Kommentar:Halmstad-laget kommer fortfarande ihåg Janne (Andersson) och saknar honom fortfarande. 1 april får Halmstad besök från Norrland, närmare bestämt Östersund. En inte helt självklar match. Det gäller att HBK inleder med med en seger för att få lite självförtroende. Första matchen är altid en viktig match för alla lag, men hallänningarna BEHÖVER verkligen vind i seglen i år, ända från match 1.

Kommentar: HBK är ett klassiskt lag, på en gammal klassisk vall i form av Örjans. Det är verkligen en skön känsla att vandra genom Halmstads centrala delar, ta en glass i parken och sedan spatsera mot Örjans bortasektion. Förvisso är mycket slitet och jag kan förstå att man vill bygga nytt men likt Stadsparksvallen i Jönköping är det trevligt med ett par gamla fina vallar kvar.
Laget HBK fick behålla Sead på mitten vilket givetvis var otroligt viktigt, den killen var smart och tackade nej till diverse utländska bud, går klart skolan och får allsvensk rutin istället för som så många andra som lämnar i för ung ålder och sedan inte alls blir något.
Nu tror jag inte han själv kan bära HBK till högre höjder utan att man får kvala vilket man å andra sidan är vana vid och brukar lyckas med. Senast i höstas mot HIF. Ni som sett vårt superettantips här på IK inser då att kvalet i november blir ett möte mellan grannstäderna Halmstad och Varberg.
HBK tippas lite högre av övriga här men jag har svårt att se att man klarar sig såpass högt. Det skulle, för att använda en sliten klyscha, "behövts en stark spelare i varje lagdel" för att nå högre. Det saknas nu och HBK får kvala i min bok.

9.Djurgårdens IF 26 (9-8-9)

Kommentar:Kim Källström ses som en räddande ängel. Ska han rädda DIF och frälsa fansen eller kommer han bara bli en av spelarna på plan? Det återstår att se när Stockholmarna tar emot IK Sirius på Tele 2 i premiären den 3 april. Även Gustav Engvall blir intressant av följa

Kommentar: DIF som sanerat ekonomin i flera år nu och så sakteliga börjar satsa igen hade hoppats på att få ha Gustav Engvall under våren (deves kommentar skrevs när han ansågs "klar") men då Bristol City uppvisade samma oproffesionella inställning i den hanteringen som när man köpte loss honom från IFK Gbg saknas nu en otroligt viktig pusselbit i DIF.
KIm och Isaksson i all ära men någon måste ju göra mål och defensiven ser, förutom Isaksson inte speciellt munter ut. Dock har man ett väldigt starkt mittfält, speciellt om man får tillbaka vissa skadade pjäser under säsongen i gammal gott slag.
DIF är inte ett topplag men definitivt inte ett bottenlag heller, den stora frågan är hur man ska lyckas vinna ett derby, det är många år sedan sist och det som fansen alltmer kräver...

8.BK Häcken 25 (7-10-8)

Kommentar:Allsvenskan minsta arena kommer att bli en intressant skådeplats denna säsong. Bl a eftersom Erik Friberg efter 7 år är tillbaka på Hisingen efter en sejour i USA med Seattle Sounders. Han vill så klart vinna SM-guld. Om den drömmen slår in kommer 31 säkerligen bli staty på Hisingen.

Kommentar: Bravida är inte som allsvenskans minsta arena (både Studenternas och Stadsparksvallen är mindre) så där rättar jag min expertkollega ovan.
Han har dock rätt i att om Häcken vinner sm-guld lär Friberg bli staty ihop med övriga Häckenspelare. Det är nämligen oerhört långt dit.
Häcken är ett lag som ständigt numera skrivs upp något enormt inför varje säsong för att sedan inte leva upp till det. 2012 blev man tvåa och ifjol vann man cupen men i övrigt har man inte visat speciellt mycket mer än glimtar av fint spel och goda resultat och det gör ju alla lag med ojämna mellanrum.
Häcken har i spelare som Kamara och Paulinho en stark offensiv men av deras spelare rankar jag Alexander Farnerud högst. Dock är det "som vanligt" med Häcken att man saknar en defensiv att lita på även om man plockade in Lindgren ifjol. En del skadebenägna spelare gör sitt till också. Häcken kommer störa många lag denna säsong men inte vara så stabila att man blandar sig i den absoluta toppen.

7. Kalmar FF 19 (5-7-7)

Kommentar:Alltid svårt med Kalmar. Dom har alltid varit ett svårtippat lag och kan skrälla mot toppen, samtidigt som dom kan förnedra sej själva mot botten. Kalmar är ett mittenlag och kommer även vara så 2017/2018.

Kommentar: Deve har rätt i att dom gör ojämna resultat och att man är ett svårtippat lag. Dock antagligen ett av de lag i allsvenskan med störst möjliga maxprestation sett till förutsättningarna av dom lag som inte riktigt tippas slåss i toppen. Får man igång Rasmus Elm, Ismael kommer tillbaka ordentligt och det stundtals darriga målvaktsspelet sitter så kan det blir ruskigt bra. En forward av rang vore inte fel men man sätter sitt hopp till att lyckas väcka Söderqvist från måldöden men visst är det ruskigt tunnt offensivt.
Vi som följt allsvenskan länge inser dock att en Rasmus Elm som kommer tillbaka till sin toppform är seriens just nu bästa spelare och det kan lyfta Kalmar rejält. Men så var det där med att ha sina spelare hela...
Kalmar skall ha eloge för sin oerhört fina gräsmatta med! Ofta utsedd till rikets bästa.
Vi är alla tre experter här på IK ense om övrre halvan även om ja tror att Kalmar kan jaga en tredjeplats (=europa) länge och väl.

6.Örebro SK 19 (8-5-6)

Kommentar:Svartvitt har värvat in målvakten Anton Fagerström och han är redo för allsvenska premiären. Han kommer ifrån Nyköping så något direkt stjärnskott är det knappast. men vem vet, han kanske kan skrälla i målet.

Kommentar: ÖSK är ett lag som man sällan kan skriva så mycket kul om. Det är på något sätt mittenlaget personfierat i allsvenskan. Man är stundtals svårslaget och kommer plocka sina poäng för att hamna på övre halvan, gissnigsvis efter en sämre start och en bra avslutning på serien. Behrn Arena med sin plastmatta är verkligen ingen höjdare förövrigt.

5.IF Elfsborg 15 (6-4-5)

Kommentar:Borås-lagets drömmar om Europa sprack i helgen då dom åkte på däng av BP. I Allsvenskan får laget verkligen visa bättre klass. Förlusten av Viktor Claesson, det kan stå sej dyrt.

Kommentar: Har som Deve skriver ovan inget EL-spel iår och det tror jag kan gynna laget då övriga topplag tvingas dubblera vilket ju sliter enormt på en tunn allsvensk trupp.
Elfsborg hade ett tag en ruskig fördel av sin balkongmatta när man var bland dom första att förstöra svensk fotboll med det ofoget vilket gav dom en enorm hemmaplansfördel, nu är man fortsatt starka hemma men den ruskiga fördelen man hade i underlaget har försvunnit en del då fler lag vägrar spela på fotbollsplaner.
Elfsborg är dock ett starkt lag och även om man som deve mycket riktigt påpekar lär sakna Claesson lär spelare som Jeballi och Dyer göra många poäng och som sagt, avsaknaden av europa-dubbleringen kan gynna dom just iår.
Jag tror dock inte man riktigt orkar ända fram utan får nöja sig med att komma sexa iår, Deve tror man tangerar sin fjolårsplaacering och AH att man klättrar en. Vi är därmed överrens om lagets kvalité.

4.IFK Norrköping FK. 11 (3-6-2)

Kommentar:Svenska cupen har gått bra för Peking. Semifinal på Östgötaporten 19/3, men för dom som såg matchen mot Vänersborg kändes ett vidare avancemang långt borta, endast 1-1.
I Allsvenskan fortsatte Snoka att överraska 2015/2016. Ingen glömmer väl den sanslösa säsongen 2014/2015 då man bara på några matcher gick upp till toppen och turades om tillsammans med MFF om förstaplatsen och i en rysare slog man skåningarna i finalen nere i Malmö. Säsongen efter blev även det en överraskning för fansen. Denna gång räckte det inte till guldet, utan en tredjeplats. Värt att notera är dock att man hade fler poäng med bara några omgångar kvar än man hade hela guldsäsongen. Skador och bortfall har drabbat truppen, men för dom som har hängt med har detta inte orsakat någon större skada för kamraterna från öst.

Kommentar: Peking tappade ofantligt mycket i somras när man blev av med Janne Andersson och flertalet tongivande spelare lagom till CL-kvalet. Vansinnigt usel tajming och det tog tid att hämta sig men man blev ändå trea och får spela i EL till sommaren igen.
Pekings nuvarande tid känns dock lite som Kalmars storhetstid, man lyckas sätta ett lagbygge i ett par, tre år som är toppklass i allsvenskan men till slut kommer verkligheten ikapp och man dalar i tabellen.
Man har idag ett bra lag och jag tror att man lyckas nå europaplats igen, AH tror dock inte alls på peking iår och tippar dom sexa. Visst att en dubbleringe i sommar kan slita om nu inte respasset sker lika fort som ifjol.
Peking har en något tunn trupp kan jag tycka även om elvan är otroligt stark men det är ju frågan hur försäsongsspelare som Eliasson och Holmberg lyckas när det blir allsvenskan? Kan man hålla igång Sebastian Andersson framåt som dif totalt misslyckades med?
Peking är ett topplag utan diskussion (även om AH inte håller med) men ett topplag med en hel del frågor runt sig.

3.IFK Göteborg 9 (4-1-4)

Kommentar: Kamraterna på västkusten har haft det lite si så där. Man letar fortfarande efter den perfekta formen och även man inte har Blåvitt som favoritlag så kan kan vi ändå vara överens om att detta lag ska ligga i toppen av tabellen när säsongen börjar gå mot ända. Storlaget Göteborg drömmer säker mycket om glansdagarna på 80-talet och även 90-talet när dom bittra rivalerna, kamraterna från öst, kämpade i blod, svett och tårar. Den tiden är dock förbi och det börjar bli dags för ett kamratmöte-final.

Kommentar: En av två storklubbar i riket ihop med MFF, dock är det så mycket som inte riktigt fungerar för tillfället i blåvitt. Trots detta har man sedan 2013 varit i den absoluta toppen med raden 3-2-2-4 men likväl är det väldigt många kritiska röster runt föreningen.
Sportsligt sett har man ännu ett bra lag även om det lär tunnas ut då ekonomin är usel och man måste få ner kostnaderna och som vi vet är snabbaste sättet för en fotbollsklubb då att göra sig av med höga löneposter.
Nåväl, med spelare som DBW, Emil Salomonsson, Mads Albaek, Sören Rieks och Tobias Hysén kan man aldrig räknas bort från en toppstrid. Frågan är dock hur den alltmer ifrågasatte Jörgen Lennartsson kommer ställa upp. Precis inför seriestart har han börjat laborera med ett nytt spelsystem vilket bl.a. gav respass i cupen.
Blåvitt kan sluta alltmellan AHs tippade förstaplats till säg en tiondeplats. Allt beroende på hur JL hanterar truppen och vad man får behålla efter sommaren.

2.AIK 7 (2-2-3)

Kommentar:Stryk mot Häcken i cupen är ingenting man skryter upp. Gnagets spel verkar inte ha stämt på försäsongen och man har, så att säga, famlat i mörker på jakt efter forntida spelsätt. Men som i de senaste säsongerna har dom gul svarta visat att dom vet hur man är med i toppen och kämpar

Kommentar: AIK sålde Alexander Isak och fick en rejäl påfyllning på kontot men tappade samtidigt sin överlägset bäste forward. Man har värvat tillbaka Goitom och även spelare som Thern och Kristoffer Olsson bär iår aiks tröja men frågan är om det räcker framåt?
Bakåt lär AIK som alltid vara stabila även om man tappat en av, om inte den bäste, seriens bästa målvakter i Carlgren. Linnér må vara lovande men håller han en hel säsong?
AIK har dock stabiliserat sig i toppen och är dom som längst kommer utmana MFF om guldet om man frågar mig. Det låter tråkigt att upprepa det beträffande dom flesta topplag men det som kan avgöra är hur man dels hanterar att dubblera el och allsvenskan i sommar samt vad som sker på transferfronten under samma tid.
En klar guldkandidat oavsett vad dock. Hittar man en storskytt bland sina värvningar kan man mycket väl nå hela vägen.

1.Malmö FF 5 (1-3-1)

Kommentar:Dom senaste åren har vi lärt oss att man ALDRIG ska räkna bort MFF. SM-gulden för Skånelaget har duggat tätt sedan 2010. Dom senaste 7 åren har MFF vunnit 4 SM guld (2010, 2013, 2014 och 2016), ett resultat som inte går att avfärda som tur direkt. Man kan gnälla hur mycket man vill och hävda att MFF favoriseras i svensk fotboll och att miljonerna tickar in som på löpande band. MFF är ett lag att räkna med i toppen även 2017/2018.
Såhär innan säsongen är det så klart omöjligt att veta nånting om utgången på säsongen, allt man kan göra är att spekulera. Värvningen av dansken Lasse Nielsen har skrivit på för skåningarna och ska (enligt kontraktet) stanna till 2020. Dansken kommer närmast från Gent och har erfarenhet av spel i Europas stora ligor. Detta kan vara ett intressant tillskott för MFF

Kommentar: MFF är på det där berömda pappret bättre än övriga iår helt enkelt. Man kan lämna analysen där men nåja.
Man har inte haft något cupspel att tänka på under vintern/våren och endast träningsmatcher är svårbedömda, det blir trots allt en annan sak när det är tävling. Frågan är ju också hur mycket Rosenberg kommer spela/klara av att spela. Han må vara hatad av alla andra supportar än MFF:s (möjligen Pekings också då efter 2015) men är viktig för MFF. Han hade dock lite skadeproblem ifjol, lär väl avstå några matcher (Framförallt på balkongmattor, hans hat mot plasten är det enda man gillar med honom) och bakom Rosenberg känns det tunnt. Cibicki är tillbaka efter utlåningen till J-Södra där han gjorde mycket bra ifrån sig, utvecklas han vidare med bättre medspelare eller blir pressen för stor?
Oavsett kritiken ovan så är MFF på förhand en gjuten guldkandidat och guldet är mer deras att förlora än att vinnas.


Tips superettan 2017.

Så var det dags igen, vi publicerar inte mycket på IK numera men detta är helig tradition.
Superettan och allsvenska tipsen varje år.

Vi börjar som sig bör med superettan och tar sedan allsvenskan lite mer ingående.

Superettan är det som vanligt bara halvorna som tippat. och FH tips anges före AH som vanligt.
Likaledes är det som vanligt så att om ett lag får samma poäng (dom ihoplagda tipsen) så hamnar det lag överst som fått den högsta tippade placeringen. Skulle även det vara lika avgör inget annat än vad vi känner för.

Superettan 2017!

1.Gefle IF FF 3 (1-2)
2.Dalkurd FF 3 (2-1)

3.Varberg BoIS FC 6 (3-3)

4.Trelleborg FF 9 (5-4)
5.GAIS 11 (4-7)
6.Åtvidaberg FF 14 (8-6)
7.Helsingborgs IF 15 (10-5)
8.IF Brommapojkarna 15 (7-8)
9.Örgryte IS FF 21 (12-9)
10.Falkenberg FF 21 (6-15)
11.Degerfors IF 23 (9-14)
12.Östers IF 23 (11-12)

13.Syrianska FC 26 (16-10)
14.IK Frej Täby 26 (15-11)

15.IFK Värnamo 27 (14-13)
16.Norrby IF 29 (13-16)

Kommentar:
Vi är alltså endast ense om att Varberg efter många om och men strax under den absoluta toppen når kval.
Vi är dock även ense om att Gefle och Dalkurd går upp men har dom på olika platser beträffande uppflyttning.
En intressant notis är väl att FH tror mer på AHs favoritlag GAIS än vad han supportern själv gör.

RSS 2.0