Ett nyårslöfte från DV

Snön ligger vit utanför fönstret och några människor går förbi ute på gatan. Inte allt för långt bort hörs en bil gå på tomgång. Med några minuters mellanrum rullar spårvagnar förbi. Kylan gör sig påmind när jag går ut, endast iklädd ett par tunna byxor och en flanellskjorta, för att slänga skräpet, men den bitande kylan gör bara att man vaknar till lite extra. Jag andas in djupt genom näsan och känner hur en frisk bris sveper över mej innan jag går in igen. Det är slutet på år 2009. Bara några timmar kvar till raketer och fyrverkerier gömmer himlen med sina fantastiska färger och former. 2010 tar vid strax efter midnatt och 2009 går av sitt skift för att aldrig mer komma tillbaka.
Det är ett stort moln som ligger som ett täcke över stora delar av götaland idag, men det är ett moln som har samma färg som snön. Vi behöver alltså inte oroa oss för något snöoväder framåt kvällen/natten.
Nyårsafton är en kväll när man inte behöver känna sig ensam. Människor vart man än kollar, glada vänners sällskap o.s.v förgyller ens kväll.
Jag ska ikväll infinna mej hos två stycken gymnasievänner tillsammans med flera av mina vänner och tillsammans ska vi basta, spela poker, snacka skit, bli fulla och till slut önska varandra gått nytt år. Imorgon när man vaknar, en aning seg, så är det 2010 och det är dags att ta tag i det nya året och se vart det leder mej. Förhoppningsvis så leder det inte till arbetslöshet och fattigdom.
Hur som helst så har jag kommit på ett bra nyårslöfte. Jag lovar att år 2010 ska det bloggas mer från min sida. Om det så är stora världshändelser eller små betydelselösa saker som bara retar upp människor över att nån har koll på sådana saker.

Och kom ihåg: Det är inte fel att kasta ägg på Björn Ranelids bil.

/DV

IK ÖNSKAR GOTT NYTT ÅR!


SLUTSPELSDAGS!!

Det drar ihop sig i HockeyArena där Anti,AH och FH är med. Det är slutspel och givetvis har vi alla kvalificerat oss dit.

Anti som varit med längst i spelet och är den som drog med halvorna(vilket de är tacksamma för) vann sin div.3 serie 11pinnar före tvåan och går nu inatt in i kvartsfinalspelet mot Pax HC. Ett möte Coach Petersson bör lyckas vinna i två raka. Inga matcher är lätta i ett slutspel men Antianerna har slutspelsrutin och Petersson är en slipad coach och jag tippar 2-0 till Antianerna i kvartarna.
Semifinalerna (som även avgör vilka som går upp) är givetvis svårare att sia om då motståndet inte är klart men kan Petersson få sitt lag att prestera som under större delen av serien bör han lyckas föra sitt lag till div.2!
Finalerna sedan spelar ju "ingen roll" i det att de redan gått upp och de lämnar vi därhän även om Antianerna i form av sin storseger i serien är favorit även där.

AH med sitt Buckanjärerna vann sin serie med 3pinnar, men här lurar ett svårt lag längre ner i tabellen, Karlskrona som slutade femma verkar bli Coach Lindquists motståndare i semifinalerna och det blir en holmgång. Kvartarna slutar enkelt 2-0 till Buckisarna, men sedan blir det tufft mot Karlskrona. Dock lär Coach Lindquist ha några ess kvar i tshirtärmen och även om det blir stenhårt får Buckisarna räknas som knapp favorit i semifinalerna mot Karlskrona. Det bör således bli div. 5 spel för Buckisarna kommande säsong men ska något lag sätta fiskfiléer i Buckisarnas hjul är det tveklöst Karlskrona. Slår Buckisarna Karlskorna i semin så tar de även enkelt hem finalerna.

FH som fick starta i div. 5 slutade femma i grundserien efter att ha tokvärvat för att lyckas hävda sig, för Broppers väntar Tyresö Raiders i kvartarna. Det blir hårt iom att Broppers vid tre matcher får den avgörande borta. Dock har tidigare möten visat att Broppers bör kunna slå Tyresö och med det nya tunga målvaktsköpet för 10miljoner så ökade chansen avsevärt och Broppers bör kunna slå ut Tyresö, gissningsvis med 2-1 i matcher. Tar sig Broppers till semifinalerna väntar med 99% säkerhet Gute där och det blir grymt tufft och där behöver Broppers en del röta för att avancera, givetvis kan det gå man torskade med 4-0 i senaste matchen mot Gute men nu har Coach Bengtsson värvat ytterligare och Broppers är således betydligt bättre nu, det blir dock oerhört svårt och grejar Broppers semifinalerna vore det en skräll. Detta gör att det känns meningslöst att diskutera finalerna men givetvis är det så att tar sig Broppers dit är man i ett 50-50 läge att vinna.

IK-CREWET ÖNSKAR LYCKA TILL!!!

Uzbekistan.


Moldavien.
Qatar.
Värvarnas visa.

Nu drar vi ut på värvarrstråt,
ja, vi ska ut och värva
men bara sånt vi kommer åt
och sånt vi kan behöva.
Nu är det mörkt kring stad och land,
Nu värvarr folk så gott dom kan
Nu drar vi vår väg med vår pengasäck och vår scout,
både Anti och Älgen och Buba

Ja det gör vi det

Vi går till Hockeyarena stad
till värveributiken.
Där tar vi yttrar och centrar,
så ingen blir besviken.
Det händer nog att Anti
vill ha en målvaktsgris ibland.
Men annars så värvar vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

Ja, Buba ska ju alltid ha nåt att tugga på...

Vi vet så väl var vi ska ta't
vi har så goda nerver.
Hos värveributiken tar vi backar
och målvakter och tunga tekarkungar,
och målskyttar är gott att ha minsann
och assistkungar går också an.
Men annars så tar vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

ja det gör vi det
Ja, lite måste man ju ha för att kunna överleva slutspelet..

Men vi behöver också boxplaygubbar,
det tar vi om vi kan det,
och när vi sen fått truppen full,
så drar vi hem till hallen.
Då är vi laddade minsann,
och vi tränar med varann,
men annars så gör vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

Ja, vi gör som vi gör vi...


REKORDMATCHEN, VFIF-FBK, 28DEC 2009, ULLEVI STADIUM.

Igår, den 28 December 2009, var det hockey på Ullevi Stadium i Göteborg. Rekordmatchen som den kallades mellan Västra Frölunda och Färjestad.
Det var dags att slå inte bara Göteborgskt, inte bara svenskt utan EUROPEISKT publikrekord för ishockey. Så blev det också 31144personer var på plats och såg VFIF slå FBK med 4-1 där hemmasonen (nu får Glenn fnatt av det ordet) Fredrik Pettersson fick vara stor hjälte med 3mål och ett assist.

Efter att ha köpt biljetter någon gång för typ 8-9månader sedan så var det igår ÄNTLIGEN dags för FH och Glenn att bege sig till Ullevi, en arena de båda besökt mååååånga gånger förr i livet men ALDRIG för något liknande detta.
Det var sagt att alla skulle vara på plats inne på arenan senast 19 för då skulle alla kringarrangemang börja, vi var i god tid och började köa utanför vid 18:20 ca och kom in c.a. 25minuter senare. Vi hade aldrig i vår vildaste fantasi trott att det skulle ta så lång tid, vi var inte nere för det men hade vi inte varit ute i så god tid hade vi aldrig kommit in men det är en annan historia...

Det visade sig sedan att folk inte kom in i tid/inte kom in, delvis får de skylla sig själva eftersom de kom för sent men givetvis är det en arrangörsmiss. Dock ska man ha i tankarna att något sådant inte hänt NÅGONSIN i europa tidigare så att börja klaga på alltför mycket låter sig inte göras. Nåväl, det märktes att det var lite strul med publikinsläppen etc för när vi kom upp från inpasseringen till vår sektion var det bara en vägg med folk och en stissig värd som sa "DÄRUPPE FINNS DET PLATS" ingen av oss såg nån plats men gick dit iaf och stod sedan där...

NOG GNÄLLT!!

 Utsikt från precis innanför portarna.

 Vår läktare från baksidan.

Vårt sektionsinsläpp.

Väl inne på läktaren var det bara så jävla mäktigt att man inte riktigt kan sätta ord på det, vi har båda varit på Ullevi när det varit över 42tusen på fotboll och över 55tusen på konserter men detta var något speciellt, hela känslan av exclusivitet låg tät över arenan. Detta var något unikt vi fick vara med om, den känslan man fick därinne med gåshuden i den tregradiga kylan kan inte riktigt beskrivas för er som såg det på tv (som även det var mäktigt vet jag efter att ha sett reprisen klockan 9 imorse) men jisses helt enkelt.

 Glenn tyckte det varmt och sket i halsduk.

Mustasch spelade, glenn hade en motståndarsupporterbrud bredvid sig denna gång utan mattebok (det DÄR var internt) och efter en mindre eldshow så kom spelarna in och stämningen var fenomenal, nationalsången ekade och det var sedan dags för hockey.
VFIF spelade fullkomligt ut FBK och vann enkelt med 4-1 fast det borde varit sisådär 14-1...

Nejdå, det var en match som var bättre än man kunnat tro med tanke på förutsättningarna. Men spelarna klarade uterinken bra och det var underhållning, matchen höggs ju delvis sönder av avbrotten och utvisningarna i andra men inget kan förta intrycket av att detta var en fullkomligt fantastisk upplevelse på alla sätt och vis och något man förevigt kommer minnas.

Jag har sett otroligt mycket idrott etc och detta platsar lätt på min topp 3 eller iaf topp 5 lista!

Tack för denna chansen men jag säger som Leif Boork se till att det inte blir fler gånger eller iaf inte mer än vart tionde år. Detta ska vara unikt.

 MATCHPROGRAMMET!

 BILJETTEN!

Ullevi Stadium (Ishockey)

 Sittfläsk (var nog lagom varmt att sitta i -3)

 Bortasektionen.

 Fullkomligt uselt kort på hemmasektionen.

 Hemmasektionen och "REKORDMATCHEN".

Mer bilder och text om denna otroliga upplevelse kommer alldeles strax.

Jupp
FH OCH GLENN FICK EN JULKLAPP!

OCH HAN HETER PÄR ERICSSON!!!Från sportsday.

Gais får sju miljoner.
IFK Göteborg får Pär Ericsson, 21
- En affär med tre vinnare, säger "Pärlan" till Sportsday.
Återstår att se om Gaisfansen håller med...

Gais var piskat att sälja för ekonomins skull, för att inte behöva ge bort Wanderson, på sikt kan det visa sig vara synnerligen smart - men vilket liv det kommer bli bland Gais supportrar:
- Det är oundvikligt, klart jag kommer bli utbuad, men det här var rätt steg för mig att ta. Det är en situation som alla går vinnande ut ur, säger Pär Ericsson.

Den målfarlige värmlänningen hälsar via Sportsday till alla Gaisfans:
- Jag har bara gott att säga. Jag har mycket att att tacka även spelare och ledare för.

Men själv tar han nu nästa steg i karriären:
- Jag tror IFK:s sätt att spela passar mig bättre.

FH: s KOMMENTAR: VI VISAR ÅTERIGEN ATT DET BARA FINNS ETT LAG I GÖTET!! Vi värvar stadens bäste tillgänglige spelare som ej redan spelar hos oss, vi får en spelare för endast sju mille(Det är rätt lite för en spelare med den kapaciteten, den åldern och med tanke på den enorma vinst vi gör när vi säljer honom vidare om ett antal år), vi visar att vi återigen vill framåt som förening, tvåa är meningslöst att vara blåvitt ska VINNA!!
Kort sagt: Fy fan vad gött.


Anti om Kommando Peking-resan i väst

För ett par veckor sedan var jag  - ANTI - och den resterande delen av Kommando Peking (bortsett från Magiker-Johan) I Västergötland för att spela in ett antal intervjufilmer med frågor om Birger jarl inför Birger jarl-året 2010. Man firar då att det är 800 år sedan han föddes. I intervjuerna kollade vi helt enkelt vad folk ute på stan kunde om Birger jarl, och resultaten var minst sagt skiftande. En del visste ingenting medan en del andra (läs Andra Halvan) kunde hela Sveriges historia utantill.

Västergötlandstrippen började vid 10-tiden den 15 december då vi klev på tåget här i Peking. Efter ett stressigt tågbyte i Katrineholm kom vi fram till Göteborg där Första Halvan välkomnade oss till tonerna av Deves one hit wonder, "Här i Göteborg". FH prackade på oss alla ett varsitt dygnskort (60 eller 65 kr styck) så vi kunde åka med lokaltrafiken hur mycket som helst under vår tid i Sveriges framsida. Den första resan vi tog bar iväg till Göteborgs vandrarhem, men under en tid såg hela resan ut att gå förlorad då spårvagnschauffören som skulle köra spårvagnen inte dök upp i tid... Efter ett tag kom dock en chaufför springandes som sedermera kunde frakta oss iväg till rätt plats.

Väl framme vid vandrarhemmet checkade vi in. Ankan skötte det skriftliga, men visste inte om han skulle skriva på bosniska eller svenska, något som fick FH och Deve stt skratta högt. Hur som helst fick vi våra nyckelkort och kunde lasta av vår packning på vårt rum. När detta var avklarat begav vi oss allesammans ut igen. Vi tog en promenad från vandrarhemmet till Lasse på Heden där vi alla avnjöt lite gött käk, därefter fortsatte promenaden upp till avenyn och sedermera ner till Nordstan, som är Göteborgs största (och enda?) varuhus! I Nordstan började vi arbeta med intervjufilmerna och när vi kände oss ganska nöjda anslöt sig även Andra Halvan till gemenskapen. I samband med detta briljerade AH med sina kunskaper och vi passade även på att ta en vacker gruppbild tillsammans. Den är förövrigt till salu för endast 454 889 001 550 kr, kontakta oss nedan i kommentarerna om ni är intresserade av att köpa den.

Efter detta hände inte så mycket mer under den första dagen. Vi tog en promenad tillsammans upp till Poseiden och såg statyn ur ett helt nytt perspektiv. Sedan köpte vi oss (Peking-gänget) en varsin baguette och begav oss tillbaka till vandrarhemmet där vi gjorde oss klara för natten. Det var inte speciellt bra standard på stället, men trots detta somnade Deve och Ankan på en gång när alla konversationer hade dött ut. Själv låg jag nästan vaken fram till 07:00 då Indiana Jones-låten väckte oss. Efter en snabb dusch och en avklarad frukost lämnade vi vandrarhemmet för att ansluta oss till FH, som hade stått utanför och väntat hela natten. Det första vi gjorde var att ta spårvagnen ner till centralen där vi låste in vår packning i en förvaringsbox. Sedan åkte vi iväg till Göteborgs "Korv kiosk" där AH anslöt sig. Vi filmade en intervju på Birger Jarlsgatan och en del miljöbilder, men när det slutligen började snöa så tog vi oss ner till hamnen där vi tåg spårvagnsbåten tillbaka till centrum. AH åkte dock inte med båten utan begav sig åter hemåt.

När vi var framme i centrum igen filmade vi ett par miljöbilder från den ökända Gåsbron, samt den klassiska Göteborgsbilden, ovanför Poseidonstatyn och ner mot avenyn. När vi hade miljöbilder så det räckte till så tog vi oss tillbaka till värmen på Nordstan, gjorde ytterligare några inomhusintervjuer. Sedan avslutade vi Göteborgsetappen med att käka på Pizza Hut. Jag hade med mig checkar på 300 kr, så det blev mycket - och billigt - käk för oss alla, vilket var bra!

När vi hade fyllt våra magar till bredden så eskorterade FH oss till råget till Falköping. Och när vi väl var där tog vi första bästa buss till Skara! När vi kom fram till Skara letade vi febrilt efter en stadskarta så vi kunde se vart vandrarhemmet låg som vi skulle bo på, men till vår stora besvikelse så fanns det ingen karta över Skara, åtminstone inte på centralstationen. Istället begav vi oss iväg på en egen expedition och lyckades efter en stund hitta rätt. Väl framme vid vandrarhemmet gjorde vi oss hemmastadga genom att bädda sängarna, sätta upp tavlor osv. Jämfört med vandrarhemmet i Göteborg kändes Skaras vandrarhem som det bästa hotellet i hela världen. Vi hade till att börja med två rum (jag och Paddan delade det ena medan Ankan och Deve delade på det andra), dessutom var lakan, sängarna och allt annat väldigt mycket fräschare!

När allt var klart tog vi oss en liten kvällspromenad ner till centrum där vi (alla utom Deve) handlade käk på Netto. Deve mumlade tyst  något om danskjävlar och gick istället och köpte samma varor inne på ICA. För er som inte känner till det så är i princip Deve gift med varumärket ICA, Deve älskar ICA ungefär lika mycket som han älskar Bruce Springsteen och Ulf Lundell! När käkat var inhandlat begav vi oss tillbaka till vandrarhemmet där vi värmde upp maten och åt upp den medan vi tittade på Bonde söker fru. Därefter samtalade vi med en hästfantast från Eskilstuna... Innan vi la oss hann vi även spela lite frågesport. Till att börja med satt vi i samlingsrummet, men avslutningsvis var vi alla samlade i Deve och Ankans rum. Förutom frågesporten bjöd vi oss alla på ett fyrverkeri av brakare... Innan stanken blev allt för outhärdlig stack jag och Paddan ut ur rummet, och innan man visste ordet av hade man däckat i sin egen säng.

När klockan slog 07:00 väcktes man upp till tonerna av Frondas "Rullar fram". Vi duschade, käkade frukost och lämnade vandrarhemmet för att påbörja arbetet. Precis som i Göteborg tog vi en del miljöbilder och en stor mängd vanliga intervjuer. En av de stora höjdpunkterna med Västergötlandsresan var när vi träffade Bert Karlsson! Han var kritisk till Birger jarl-jubileumet, men utöver det bjöd han på ett par leenden och var trevlig att prata med. Mycket kul att träffa en rikskändis tyckte vi alla! När vi var klara i Skara åkte vi vidare med buss till Skövde där vi också spelade in intervjuer och miljöbilder.

På grund av snöovädret var vi mestadels inomhus i Skövde, dels i ett varuhus och dels på centralstationen. När vi väntade på tåget hem till Peking  upptäckte vi förövrigt att Östergötlands före detta landshövding satt vid ett bord och fikade. Vi tog självfallet tillfället i akt och intervjuade honom också, då vi redan innan intervjun visste att han hade stora kunskaper om Birger jarl-jubileumet eftersom han har arbetat en del med det. När den sista intervjun var inspelat fick vi vänta ett par timmar på att vårt tåg skulle komma fram. Tyvärr var alla tåg försenade kraftigt på grund av ovädret, men tillslut kom vi i alla fall iväg. I Katrineholm gjorde vi vår sista tågväxling och sedan var vi åter hemma i Peking! Paddan höll förresten på att döda en hund när han klev av tåget, men det får han blogga mer om själv.

Slutligen vill jag passa på att önska er alla en riktigt GOD JUL!!!

/Anti

Så kommer det låta...

Julen är här! Tiden när svenskarna ska mysa, vilket är det vi är sämst på av alla, vi är däremot jävligt bra på att julstressa (det är därför FH och Glenn ska till staden IDAG för julklappsinköp).
Nedan följer lite saker man liksom vet kommer hända på julafton, för det gör det ju varje år....

... Någon kommer säga "åhh vad onödigt det är egentligen med alla julklappar, det räcker väl egentligen med att träffas allihop, nästa år får vi dra ner på julklapparna"...

... Nästa år är det precis lika mycket/mer julklappar än året innan, trots ovanstående...

...Alla kommer säga "åhh, vad mycket mat, det kommer aldrig gå åt"

...Efteråt sitter alla och kan inte röra sig och säger "nu har vi tagit tabberas på allt, men det är bara bra, det ska ju ändå ätas upp"...

...Trots att ingen kunde röra sig under Kalle Anka dricker alla kaffe och äter "nåt sött" till efter att Benjamin Syrsa sjungit.

...Säger någon vuxen "Nu får vi allt ta och öppna julklapparna, barnen kan ju inte vänta längre" detta medan barnen leker och stojar och har hur kul som helst och mycket väl kan vänta i ett par timmar till medan det i själva verket är de vuxna som vill öppna paket.

...Någon vuxen kommer fråga barnen "Hehe, vad väntar ni på då?" och tycka det är skitskoj...

...Kommer alla svenskar med vettet i behåll se Kalle Anka och säga "konstigt att man ser samma filmer år ut och år in, men det är ju tradition"...

...Kommer alla såga den nye julvärden och säga "ingen slår Arne Weise, han borde göra comeback".

...Kommer den mest populära meningen i julaftonens andra "måste-se-program", "Svensson, Svensson" vara "Det spelar ingen roll att ingen äter den, den ska stå där, meningen med julen är ju att allt ska vara precis likadant som alltid"...

...Tar kvällen slut snabbare än någon anat och alla säger "Här gör man så mycket förberedelser innan också går det över så fort, men det var trevligt iaf"...

...Syns alla ändå dagen efter igen...

GOD JUL!!!

VI ÄR TILLBAKA!

IK:s frågespalt gör storstilad comeback!
Det hela är mycket enkelt, det går så mycket människor därute som undrar vart livet för dom eller bara undrar vart fan fjärrkontrolen är.
Fråga IK och du kommer få svar, vi tar alla frågor gravallvarligt (hahahahaha) men visst vi kan svara ironiskt ibland med.
Ställ VILKA FRÅGOR DU VILL i kommentarsfältet så svarar vi på desamma.

IK:s FRÅGESPALT-GER SVAR PÅ ALLA FRÅGOR!

2009.

Så var då denna kategori över efter att man spammat bloggen med inlägg de senaste veckorna. Allt för att hinna klart innan årets slut.
Detta har varit en otroligt varierad kategori som går in i IK:s klassiker. Vi har sett allt från fallande katter till klippet nedan, vi har sett sport,film,stora historiska händelser, meningslösa filmer ja, allt mellan himmel och jord helt enkelt.
Denna kategori har visat hur filmkonsten utvecklats under alla åren vi visat.
Kategorin tackar för sig nu och vi ser fram mot framtida projekt på IK, vem vet vi kanske kommer på nåt som INTE är en youtubekategori (resan kan återuppstå t.ex. samt givetvis fotboll jorden runt).

Nu, kategorins sista klipp, världens bästa fotbollslåt.


2008.


2007.


2006.


2005.


2004.


2003.


2002.


2001.


2000.


1999.


1998.


1997.


1996.En helt enkelt klockren grej!!!

KALLE KOTTE!

Fantastiskt och ack så klassiskt julklipp!

1995.


1994.


1993.


1992.


1991.


Kommando Peking i Göteborg

Sen ett par dagar tillbaka är Kommando Peking tillbaka i Norrköping igen efter en resa nere i Västergötland. På grund av hårt arbete framför två redigeringsdatorer har vi ännu inte hunnit skriva om resan med våra egna ord, men fram till att det kommer så kan ni i alla fall avnjuta några bilder från resan!

Många fler bilder finnes här!!!

1990.


1989.


1988.


1987.


Summering av 00-talet.

00-talet går mot sitt slut och så även ett årtionde i den allsvenska fotbollen. Det sammanfattas nedan av FH. Vem vet, innan 10-talet är över kanske även AH bloggar om nåt liknande...

00-TALETS...

Skräll: Kalmar FFs succé
När Kalmar åkte ur för andra gången på bara nåt år 2002 trodde folk att du var pyskiskt störd om du sagt att "innan 00-talet är slut har Kalmar vunnit sm-guld, fostrat en brödratrio där två blivit landslagsmän och alla proffs i europa samt hållit den jämnaste snittplaceringen från 2004 och framåt". Nu blev det precis så och det är förbaskat bra, men en enorm skräll likväl.

Lag: IFK Göteborg.
Blåvitt har samlat flest poäng av alla allsvenska lag under 00-talet ändå ses just 00-talet som det sämsta i klubbens historia (i kamp med 70-talet) vilket säger en del om kraven i den storklubben.

Målvakt: Bengt Andersson.
Visst, Isaksson,Shaaban,Wiland,Alvbåge, Gustafsson etc men Bengan har stått i allsvenskan alla åren under 00-talet förutom 08 och höll en enormt hög standard hela tiden. Övriga har inte lirat allsvenskt lika länge under 00-talet.

Back. Daniel Majstorovic.
En enorm back under tiden i Malmö FF.

Mittfältare: Niclas Alexandersson.
Ja, det finns ingen annan som under såpass många år höll landslagsklass i allsvenskan och det gör att Alex tveklöst blir 00-talets mittfältare i allsvenskan.

Forward: Henrik Larsson.
Ja, som om det behövs en förklaring....

Tränare: Nanne Bergstrand.
Lyckas man göra Kalmar FF till ett allsvenskt storlag så...

Publik: Alla vi idioter som står på träningsmatcher i janurari/februari i ett antal minusgrader och fryser halvt ihjäl...

Profil: Bajentomten.
Han har tyvärr lämnat oss nu, men även om vi slogs med bajen om guldet länge och väl 01 så om det är någon supporter man unnade guldet var det tomten, att gå på sitt lag i så ofantligt många år utan att få en enda titel... ja jisses värt en eloge.

Comeback: Henrik Larsson, i innebandy.
Ja, sådan pr har inte sporten innebandy fått sedan jag la av själv...

Match: IFK Göteborg-aik solna, 2009.
Okej, det är en match som kommer förfölja oss rättrogna resten av livet, men att i sista omgången få en direkt avgörande match mellan landets två största rivaler där stämningen var av europeisk toppklass i 50minuter, ja en sådan match har inte allsvenskan sett sedan fotbollen började spelas i sverige för 120år sen och en sådan match får vi inte se de närmaste 120åren heller.

Mest väntade: Det var stök vid varje sthlmsderby....

mest oväntade: Bajen tog en titel.

Startelva:  Bengan-Adam Johansson- Majstorovic-Erlingmark-Mikael Nilsson(hbk)-Niclas Alexandersson-Håkan Mild-Stefan Rehn-Rasmus Elm-Henrik Larsson-Afonso Alves.

Det behövdes verkligen: Arenaboomen.
Alla som åkt land och rike runt kan intyga att arenaboomen är det bästa och mest nödvändiga som hänt svensk fotboll sen Svarte-Filips dagar.

Hur tänkte ni nu?: Enköping.
Laget som för att rädda kontraktet värvade Johnny Rödlund....

Magister: Hannes Stiller.
Aik värvade en dyr brasse i flavio som gjorde ett mål mindre än Stiller på lika lång tid och då spelade flavio mer, blåvitts magister känner sig nog förövrigt hemma på kamratgården med alla ungtuppar.

Elloscitat 1: Det går inte att spela fotboll på en sån här plan.
Efter varje tappad poäng

Elloscitat 2: Det går inte att spela fotboll på en sån här plan.
Efter varje tappad poäng. (favorit i repris)

Varför spelar jag med dessa soppor?: Charlie Davies, Hammarby 2009.

Mest kände spelare som floppat totalt: Ibrahim Ba, i strid med Jari Litmanen givetvis.

Anfallspar: Afonso Alves-Paulinho.
Förklaring behövs ej....

Gud var jag har längtat efter detta: Bengans sm-guld 2007.
41-årige bengan hade innan guldet aldrig vunnit något alls....

Barn: Niklas Bärkroth.
15bast vid debuten mot BP i den blåvitta tröja, yngste spelaren någonsin.

Upp som en sol, ner som en pannkaka och upp igen: Gais.
Allsvenskan-Div.2-Allsvenskan. Säger allt.

Europamiss 1: IFK Gbg-Zimbru Chisnau, Uefacupen 02.
Efter detta avgick Lundin...

Europamiss 2: IFK-Derry City, Uefacupen 2006.
Detta var inte fullt så lysande...

Europamiss 3: Mff-Thun, Cl 05.
Bättre lottning får ett svenskt lag aldrig.

Europamiss 4: Ellos-Legia W 01, 1-4 och 1-6.
Resultaten säger allt.

Lagbrott mot myndighetslagen: Att låta Robin Söder, 17år, själv bestämma över sin skadesits i emsemin i u21.

i didn't do it boy: Dulee Johnson.
Utan konkurrens.

Låt: Snart skiner poseidon.
Världens bästa fotbollslåt!

Det kan ju bli så bra om man gör rätt: Svenska Cupen.
Ständigt detta....1986.


1985.


1984.


1983.


En klassisk nostalgibild!


Kommando Peking med vänner i götet!

Som ni redan vet var Kommando Peking i götet i dagarna två och filmade, här är första filmen från det besöket, när Kommando Peking med ett gäng vänner från Götet dansar loss.


Varför vara med i en allians som inte ger något?

I Göteborg finns det något som heter alliansen och då snackar vi inte om borgarpack utan om fotbollslag.
IFK Göteborg, gais och ÖIS ingår i alliansen.
Förr spelade man triangelserie bl.a. Man drev även gamla gamla, men där köpte IFK och Öis ut Gais ur alliansen efter några år och Blåvitt stod för merparten av kostnaderna.
Nu ska vi inte hacka på gais och/eller öis i detta inlägg, åtminstone inte för att det är just öis och gais.

Idag kom det besked om att hyresavtalet för nästa år för Gamla inte är klart, detta då blåvitt inte tycker det är ett fair avtal. Under året som gått har klubbarna betalat en fast summa per tillfälle och sedan en summa per åskådare.
Delvis är detta givetvis logiskt. Är det 18tusen personer där så behövs det mer folk, det krävs fler vakter, fler kiosker etc, men samtidigt drar ju arenan då in mer pengar.
Grejen i sig, som jag ser det, är inte att man fått betala baserat på åskådare utan det resultat det blir av detta.

Under året som gick hade Gais&Öis ett GEMENSAMT publiksnitt på 10626personer medan IFK ensamma hade 13813personer. Detta ska då även ses genom att Gais slängt ut tusentals biljetter i sitt derby mot IFK då ifkfansen bojkottade matchen pga biljettpriser, gais hade även en gratismatch som sades vara slutsåld men det bara kom 11685personer till. Dessutom har gais vid varje hemmamatch räknat in alla utgivna biljetter som åskådare på matchen, däri ligger t.ex. sponsorbiljetter så de siffrorna är rejält tillsnyggade. Öis har haft gratis för kvinnor etc.

Siffrorna ovan ger en klar bild av att det är blåvitt som betalar överlägset mest för arenan. Nu vänder man sig mot att hyresavtalet ska bli dyrare för klubbarna kommande år för att de två övriga klubbarna i alliansen misskött sin publikrekrytering så katastrofalt i många, många år.

Detta är som sagt ingen direkt kritik mot just gais och öis för att de är gais och öis utan för att vi här talar om marknaden. IFK är i detta läget kund hos gamla ullevi, det är öis och gais med för all del, men som den kund som handlar överlägset mest hos företaget så borde man ju istället få en belöning och inte behöva betala extra för att det finns två kunder som inte ger det säljande företaget något. Jämför det med att du på ICA får ett kundkort med rabatter om du handlar mycket, medan jag som bara kanske slinker in på ica för att köpa den där liter mjölk jag glömde köpa inte får, och inte ska ha någon rabatt.

IFK säger sig nu "avvakta och utvärdera andra alternativ om det blir aktuellt" och det är en given taktik. Nu tror jag inte på att vi flyttar till Ullevi i ett par år medan vi bygger eget på Heden men det är ett verktyg för att sätta press på arenabolaget på gamla som måste inse att det är IFK som både byggt,rott och ankrat upp skutan gamla ullevi medan gais och öis har plankat ombord och åkt med längs färden för att man inte hade hjärta att slänga dom till hajarna...

Arenabolaget säger sig när avtalet kommer på tal ha byggt arenan för alliansen tre klubbar och för damlandslaget samt gothia cups finaler.
Redan här kan man börja undra... Varför ska den byggas (förvisso inte primärt) för damlandslaget och gothia cups finaler? Damerna drar normalt sett som ett superettanlag och kunde därför lika gärna lira på Valhalla. Gothia Cups finaler har i evighet spelats på stora ullevi och kan göras så nu med även om konserter kan ställa till det där. Någonstans måste ju arenan därmed ha anpassats för dessa två aktörer.
Blåvitt ville ju ha en något större arena (25-30tusen) men det vägrade ju gais och öis och blåvitt var även det enda laget under året som lätt hade kunnat fylla arenan med så mycket folk....

Blåvitt är för stora för att någonsin kunna enas med sina små allianskollegor. Det är ungefär som att Aik skulle behöva diskutera med BP... Det låter ju givetvis bisarrt med förhållandena är desamma nu. Öis skall alltså spela i superettan på Gamla och förhandla fram ett avtal för arenan tillsammans med IFK som ska spela toppstrid i allsvenskan samt spela i europa (iaf en runda) på samma arena...

Varför vara med i en allians som inte ger något?
Jag tror även det vore bättre för gais och öis om de slapp stora, stygga blåvitt i förhandlingarna ty blåvitt är så ofantligt mycket större än dessa två, liksom Blåvitt är större än alla klubbar i Sverige. Får man ihop gais och öis i en allians om Valhalla t.ex. så kan säkerligen den arenan rustas upp till nivå som klarar de två klubbarnas publikkrav, och de extremt fåtal gånger det inte räcker till (efter en nödvändig, tämligen billig ombyggnad) så kan de spela derbyna mot varandra på Ullevi.
Låt därmed blåvitt ha Gamla för sig själva, ja låt damerna med sina tre matcher/år vara kvar samt Gothia Cup.
Det skulle alla tjäna på.

Alternativet är ju det som redan varit uppe, att blåvitt som den storklubb det faktiskt är bygger eget och låter Gamla förfalla...


1982.


1981.


1980.


1979.


1978.Exakt en sådan telefon som syns i början har FH. Jo,det är faktiskt sant.

1977.


1976.


1975.


En gammal jul

Ja mera youtubeklipp jag vet...
Sist fick vi höra det nya julevangeliet, men mycket gammalt hör ju julen till också. Lyssna och njut!

1974.


1973.


1972.


1971.


1970.


1969.


1968.


Gissningslek för Kommando Peking

Kommando Peking ska till Göteborg och ryktas även vilja besöka den mytomspunna Birger Jarlsgatan, därför ska vi testa kommandots kunskaper och förväntningar på just denna gata. Nedan följer bilder på 7 Göteborgsgator, en av dem är Birger Jarlsgatan, men vilken? Det ska kommando peking gissa.

A


B


C


D


E


F


G


Så gissa nu i kommentarerna, innan ni reser. Ni har kvällen på er. Lycka till!

1967.


1966.


1965.


1964.


1963.


JUL PÅ IK!!!!!!!!

Comebackdags för en gammal fin kategori så här på tredje advent och lucia. Får dock be om ursäkt för ytterligare youtubeklipp...


If I Were a Carpenter.

Jo, jag är extremt medveten om att det vräkts fram klipp det senaste här och att detta också är en youtubekategori.
Igår gick första delen av den fullständigt briljanta ""Woodstock-Diary" på SVT och där spelades en timmes fullständigt fantastisk musik.
I detta coverinlägg väljer jag att framhäva Tim Hardins "If I Were a Carpenter" som gjorts i många versioner senare.

Tim Hardin föddes 23 December 1941 i Eugene, Oregon, USA och dog av en överdos heroin&morfin i Los Angeles den 29 December 1980 endast 39år gammal. Under sin livstid hann han dock bl.a. med att vara soldat i det hårt kritiserade Vietnamnkriget som en del av flottan och det var även där han sägs ha upptäckt heroinet.

Förutom sången vi fokuserar på i detta inlägg så är hans tveklöst mest kända sång "Reasons to Belive".

Vi börjar vår covervandring med den, internationellt sett mest kända covern. Den av Bobby Darin(som är värd en egen historia och också dog ung som endast 37år gammal)Vi fortsätter sedan vår vandring längs coverns magiska väg genom att visa Robert Plants version.Vår ändlösa vandring i musikens underbara värld fortsätter med allas vår favorit, Johnny Cash här i par med sin älskade June Carter Cash.

Nästa cover är från The Small Faces.Och vi tar även med en version av Dolly Parton och Joe Nichols.Vi tar sedan en svensk version med den fenomenala Cornelis Vresswijk.


Och avslutningsvis som denna kategori alltid gör, orginalet.Detta är en av mina absoluta favoritsånger genom alla tider, texten visar på sårbarhet men likväl styrka och det är en text alla någon gång kan känna igen sig i. Alla har nån gång funderat över dylika ämnen.

Fantastiskt helt enkelt.

Och gott folk, ni som eventuellt missade Woodstock programet igår får skylla er själva men missa inte de kommande avsnitten, bättre blir det inte.

1962.

Ni trodde väl inte ni skulle få gå igenom över 100år av filmklipp utan legendariska "Hylands Hörna"?


1961.


1960.


Avaí FC

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/4/49/Avai_football.png
Vad är nu detta, undrar ni nog nu. Jo det är det lag som just nu gäller på fifadagarna. Fast på fifa heter laget A. Florianópolis. Antagligen rättighetsgrejer likt att IFK Göteborg heter I. Göteborg och AIK heter A. Solna i Sverige. Helt taget ur luften är det emellertid inte då laget kommer från just staden Florianópolis som ligger på en ö utanför Brasiliens sydöstra kust och enligt wikipedia har 406 564 invånare. Laget spelar i brasilianska högstaligan där man förra säsongen kom sexa. En bedrift som vi hoppas kunna överträffa på spelet, där styrelsen väntar sig en mittenplacering och vi ligger i de krokarna av tabellen. Precis som klubbmärket ovan antyder spelar laget i blåvitrandiga tröjor. Arenan heter Ressacada och tar 19000 åskådare.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/69/Ressacada.jpg

Klubben grundades 1923 och deras största rival är lokalkonkurrenten Figueirense som för närvarna spelar i divisionen under.

Dem är vi nu på fifa och målet är som alltid att vinna så mycket vi kan. Det kommer nog gå bra då dessutom vår styrelse har större tålamod än i tidigare lag.

Och de stunder vi inte dominerar på fotbollsplan kan det hända att Running Wild dominerar på tvn istället.1959.

Detta njuter AH av...


1958.


1957.


1956.


1955.


1954.


1953.


1952.


INFO!!

IK-Crewet ber om tider för Kommando Pekings ankomst till Götet under tisdagen för planerande av dagen. Bl.a. Måste ju säkerheten gås igenom starkt innan ankomst.

Tider etc kommer upp på IK från kommandots sida så fort de vet så ni alla fans vet när ni kan stå på Göteborg Central och ta kort och autografer från oss.

1951.


1950.


1949.


1948.Oliver Twist var för James Bond med att säga namnet på ett "bondmässigt sätt" det får nu ändras till "Twistmässigt".

1947.


1946.


1945.


1944.


1943.


1942.


1941.Micken är grym och klippet är ju aktuellt än idag.

Ett kärt återseende: Deves kvällssysslor

Ikväll har jag som kvällssyssla att slappna av med en öl framför Happy Gilmore, tv6 21:00

1940.


1939.


1938.

Denna tillägnas speciellt Glenn.


1937.


1936.Detta var alltså Hitlers propaganda-OS och Jesse Owens, en färgad amerikan stal föreställningen. Märk väl hur publiken jublar likväl. Idrottshistoria som blivit en viktig del av historien även i allmänhet.

Old School.

Under torsdagen var det old school på Lise, och eftersom alla suktar efter bilder från "nordens största nöje" så varsågoda.

 Såhär ser isbanan ut när Old School-gänget inte längre är där.

 BÅT ska de vara i Götet.

 Christ-Mas-Tree. Vanligtvis Lisebergstornet, det har anti åkt.

 Träd med slänggungan till vänster.

 Jodå, Sagoslottet finns kvar Anti, så din favoritattraktion finns här även vintertid.

 Pariserhjulet med tornet bakom.

 WE GOT THE WHOLE WORLD IN OUR HANDS!

  The one and only isdoktorn.

1935.


1934.


1933.


1932.


1931.


1930.


1929.


1928.


1927.


1926.


1925.Detta såg halvorna på filmkunskapen på gymnasiet.

1924.Okej,detta är fusk, men ett såhär klassiskt SVENSKT klipp kan inte få undgå er.

1923.


1922.


1921.


1920.


1919.Jo,jag är medveten om att det inte skulle vara ljud på filmerna fram till ljudefilmen kom, men samtidigt vill jag visa hur det kunde låta under en film före den tiden när talet fanns på filmerna, och det var sådana här pianoslingor som var ljudet till mängder med filmer vid denna tiden.

Trinidad & Tobago.


Sydafrika.South African kids play football on the streets outside the Seisa Ramabodu Stadium on June 16, 2009 in Bloemfontein, South Africa.

Kanada.


1918.


1917.


1916.


Island.


Jamaica.
Uganda.
Kenya.
Albanien.Rwanda.
RSS 2.0