Allsvenskan omgång 1.

Omgång 1.

IF Brommapojkarna-Kalmar FF
Tips: 1-2

Mjällby AIF-Gefle IF FF
Tips: 3-1

Helsingborgs IF-Djurgårdens IF
Tips: 3-1

Malmö FF-Falkenberg FF
Tips: 2-0

Halmstad BK-Örebro SK
Tips: 0-1

Åtvidaberg FF-IF Elfsborg
Tips: 0-2

BK Häcken-IFK Norrköping FK
Tips: 3-0

aik solna-IFK Göteborg
Tips: 0-2

Andra halvan kommenterar innan ni hinner vråla "domarjävel"!

Experternas tips.

Som brukligt är har en annan "roat sig med" att räkna ut ett gemensamt tips på "experterna" från Aftonblaskans och GTs allsvenska bilagor. Totalt blev det 35 experter vilket gör att ett lag kan ha från 35-560 i tipspoäng.

1.AIK Solna 68
2.Malmö FF 70
3.IFK Göteborg 121
4.BK Häcken 181
5.Helsingborgs IF 189
6.IF Elfsborg 190
7.Djurgårdens IF 204
8.Kalmar FF 247
9.IFK Norrköping 344
10.Åtvidaberg FF 353
11.Mjällby AIF 396
12.Örebro SK 428
13.IF Brommapojkarna 458
14.Halmstad BK 466
15.Gefle IF FF 488
16.Falkenberg FF 549.

IK:s Allsvenska tips 2014.

Då kör vi gott folk, Allsvenskan börjar igen till helgen, IK tippar precis som alltid och till skillnad från superettan nedan blir det även här lite kommentarer om varje lag.

Vi som tippat är precis som de senaste åren FH-AH-Anti och Glenn. Det är i den ordningen deras respektive tips anges inom parantes och sedan med totalsumman efteråt.

Som vanligt i allsvenskan börjar vi nerifrån.

16.Falkenberg FF (15-16-16-14) 61.
Sällan har väl ett lag varit så sanslöst nederlagstippat på förhand som detta Henke Larsson ledda lag? Vi på IK är inga som går mot strömmen just i detta fall utan även vi ser att att Falkenberg åker ur. Som bäst hamnar laget på kvalplats om man skall tro Glenn.
Laget är på tok för tunt, man var visserligen rejält nederlagstippade även i ettan ifjol och vann serien men man har tappat massa gubbar och skall helt enkelt inte klara av nytt kontrakt, dock kommer man säkerligen i några matcher plocka en del skrällpoäng framförallt hemma på IP som mest troligt blir ett ställe ingen vill till men att de plockar strax över de 30pinnar som krävs för kontrakt känns väldigt långt borta.

15.Gefle IF FF (16-14-14-10) 54
Gefle klarar sig alltid kvar trots att de tippas att åka ur varje säsong... Ett mantra man hört i många år nu men iår blir det dags för laget att stiga av. Pelle Olsson har lämnat och med tanke på att han varje år lyckats få ut mer av spelarna än vad de egentligen är kapabla till tar det slut nu, man har dessutom tappat många spelare och får nu förlita sig väldigt mycket på Lantto men han kan inte gör allt själv.
Glenn går dock emot övriga och tror att Gefle slipper kvala t.o.m. men resten av gänget tror de som bäst får just en kvalplats.

14.IF Brommapojkarna (13-9-15-16) 53.
Jag är väldigt tveksam här, BP kan vara ack så bra när det stämmer för laget, se bara på deras långa goda period ifjol men samtidigt känns de väldigt tunna truppmässigt, det vill till att Rexhepi fortsätter sin goda målform från försäsongen, att Andreas Eriksson kommer tillbaka i gott slag, att Albornoz fortsätter vara lika bra som ifjol och att man håller det tätt bakåt, ifjol släppte man in näst flest mål av alla lag i serien och det håller inte iår.
Det är ett lag som kommer vara på nedre halvan men frågan är hur mycket man blir inblandade i bottenstriden.
Både Anti och Glenn tror BP åker ur, AH tror de klarar sig bra från bottenstriden medan jag tror de slipper kvala men inte mer.

13.Halmstad BK (14-15-8-13) 50.
Halmstad klarade sig med nöd och näppe kvar ifjol efter kval mot Gif Sundsvall och kommer få kämpa stenhårt för att undvika nedflyttning även iår men kommer klara det. Man saknar dock ett gediget mittfält vilket kommer straffa sig många gånger under säsongen när man möter de många tunga allsvenska mittfälten.
Vi är tämligen överrens om våra tips men Anti tror de hamnar på övre halvan och HBK har ju skrällt förr så även om jag inte kan se hur de skall lyckas med det är inget omöjligt. Och alla supportrar vill ju ha kvar HBK för den goa resan helst under sommaren.

12.Åtvidaberg FF (10-12-13-12) 47.
Åtvid gör egentligen allt rätt som den småklubb de är, de köper inte dyrt, de säljer relativit bra och när man byggde om arenan gjorde man det i sann bruksstil och inte för stort. Laget kommer klara sig från nedflyttning även iår och är ett sådant där lag som kan ta vilket lag som helst hemma på Kopparvallen.
Kristian Bergström fortsätter spela och gör det väldigt bra. Peter Swärdhs lag gör ännu en stabil säsong.
TIpsmässigt är vi inte så långt ifrån varandra, alla tror de får slåss på nedre halvan men alla tror de slipper kval eller värre även om vi har lite olika antal lag ner dit.

11.Mjällby AIF (9-13-12-11) 45
En hel del tunga experter verkar tro att MAIF åker ur/får kvala iår men det tror inte vi, jag tycker Mjällby har en helt okej trupp med en bra mix, värvningarna av Löfqvist och Ingelsten kan visa sig vara otroligt viktiga och man har kvar Asper, Arokoyo och Ekenberg t.ex. Dessutom har halva tipsgruppen träffat speakern på Strandvallen! Bara det...
Vi tror dock allihop att de får slåss på nedre halvan men att de klarar kontraktet utan alltför stora problem.

10.Örebro SK (12-10-7-15) 44
ÖSK sågs för bara nån vecka sen som en otroligt stark nykomling och man är fortsatt starka men skadan på Crespo gör givetvis att laget blir svagare iaf inledningsvis. Dock har man ett lag som inte skall behöva åka ur, även om Glenn har sett hålen i lagbygget och tror de åker ur, eller så tippade han efter skaderapporterna kom?
Kronbloms favoritlag får slåss hårt för poängen varje gång men lär plocka en hel del ändå, man känns som ett stabilt lag utan alltför stora toppar som måste lyckas. Anti tror att de hamnar på övre halvan t.o.m.

9.IFK Norrköping FK (11-11-10-8) 40.
Peking har tappat en hel del i Thorvaldsson, Khallili, Smedberg, Friberg Da Cruz, vissa under fjolårets och vissa inför denna säsong. Visst finns det kvalité kvar i Andreas Johansson och en frisk Kujovic kan göra mycket nytta framåt.
Dock var känslan redan efter sommaren ifjol att det saknas gnista i peking iår men trots allt finns det spelare kvar med sådan kvalité att man bör hamna rätt stabilt i mitten/strax under mitten.

8.Djurgårdens IF (8-8-6-9) 31
Här var vi väldigt överrens om att de blir ett mittenlag, man är inte tillräckligt jämna för att slåss i toppen och alldeles för bra för att vara i botten denna säsong. Det är mycket intressant hur man skall lösa anfallet där man har tre namn i Jawo, Fejzullahu och Prijovic där bara två lär spela. Jag tippar på de två förstnämnda och det är ju lyxproblem. Framåt är det inte jag har frågetecken för DIF utan mer bakåt.
Nåväl, det blir en stabil mittenplacering för laget ifråga.

7.BK Häcken (3-6-11-6) 26.
Ojojoj, här varierar tipsen friskt. Häcken som 2012 gjorde en mycket bra säsong och var en olycksalig stund i hemmamatchen mot Kalmar från att jaga guldet ändå in i slutomgången men likväl var det en mycket bra säsong, fjolåret var desto svagare där man länge fick slåss för att undvika nedflyttning. Inför iår är det således frågan vart det barkar? Jag tror de lyckas väldigt väl även om El Kabir sticker till sommaren (vilket han lär göra om han inte floppar totalt) men att de skall nå hela vägen är givetvis för mycket begärt.
Övriga tippare har inte lika höga tankar om Häcken dock även om det bara är Anti som tror att de får vara på nedre halvan även iår.

6.Kalmar FF (5-7-5-7) 24.
Kalmar har verkligen smugit under radarn inför denna säsong och det kan bara gynna detta gäng. Man har ett ungt lag men ett spännande sådant, dock lär man inte få behålla de bästa om de gör bra ifrån sig vilket givetvis är en nackdel för alla lite mindre klubbar.
Vi är alla överrens om att det blir en kamp strax under europaplatserna och att man hamnar på övre halvan.
Det vill nog till att man får en bra start dock som så ofta är fallet med unga lag.

5.AIK Solna (2-4-9-5) 20.
Här har vi en av de två tyngsta favoriterna inför säsongen om man skall tro alla experter men här på IK får man nöja sig med en femteplats. Det är dock stor variation i våra tips från en andra plats till en nionde.
Man har en trupp som givetvis bör slåss i den absoluta toppen, man har numera en god harmoni i klubben men det kanske är just det som talar emot AIK? Det brukar ju gå som bäst där när det stormar en del vilket det sannerligen inte gör nu.

4.IF Elfsborg (6-5-4-4) 19.
Här var vi rätt överrens om att Elfsborg slåss precis under europaplatserna men inte når hela vägen fram. Man kommer till säsongen med ett rätt nytt tänk där man satsar på egna gubbar och inte så mycket storvärvningarna även om man plockat in Prodell. Man är fortsatt bra hemmavid på plastaskiten och även om Anders Svensson fortfarande spelar så tror jag tappet av Ishizaki blir tyngre än vad många tror.
Dessutom har man nu satt en rätt intressant tränartrio.

3.Helsingborgs IF (7-3-2-3) 15
HIF smyger även de lite under den där berömda radarn inför detta år men medan de andra tre tipparna tror att HIF slåss i den absoluta toppen har jag betydligt svårare att se det, antingen är det jag som är helt fel ute och snurrar eller så har de andra överskattat HIFs trupp.
Jag tycker det var väldigt märkbart ifjol när Bedoya stack och Mahlangu skadade sig att laget tappade allt, det känns som man tappat mycket där speciellt nu när den tänkte ersättaren Landgren skadade sig i cupen och blir borta hela/största delen av säsongen.

2.IFK Göteborg (4-2-3-1) 10.
Jag är som vanligt tveksam till att lyckas fullt ut iår, det är dels stenhårt i toppen och sedan vet vi inte riktigt var våra nya gubbar står än. Dock skall vi givetvis slåss i den absoluta toppen och kriga om europaplatser men hela vägen fram tror jag inte vi lyckas.
Glenn tror stenhårt på guld dock och de övriga två tror på europaplats, jag tror dock vi hamnar precis utanför topp tre.

1.Malmö FF (1-1-1-2) 5
Det är helt enkelt den tyngsta favoriten, MFFs enda nackdel i min bok är helt enkelt det gamla klassiska att det är så svårt att försvara ett guld i allsvenskan. Får man dock ha Rosenberg hel hela säsongen lär han ösa in baljor och tja, det är helt enkelt logiskt att de får axla favoritskapet.

IK:s Superettan tips 2014!

Så är det då snart dags för serierna i Sverige att dra igång, vi tippar som vanligt!
Superettan är först ut, jag tänker inte låtsas att vi har järnkoll på vänsterbacksreserven i Husqvarna så det blir helt enkelt inte kommentarer om lagen i Superettan.

De som tippar är FH-AH och det är i den ordningen deras tips visas inom parantes och sedan det gemensamma tipset, har två lag lika hög summa sätts det lag högst som har det högsta satta enskilda tipset. Är det lika även där placeras helt enkelt lagen helt godtyckligt.

1.GIF Sundsvall (2-1) 3.
2.Degerfors IF (1-6) 7.
--------------------------------------------------------
3.GAIS (3-4) 7.
--------------------------------------------------------
4.Hammarby IF (5-3) 8.
5.Östers IF (8-2) 10.
6.Assyriska FF (4-7) 11.
7.IK Sirius FK (6-5) 11.
8.Ljungskile SK (7-11) 18.
9.Ängelholm FF (9-9) 18.
10.Jönköping Södra IF (11-10) 21.
11,Landskrona BOIS 10-12) 22.
12.Syrianska FC (16-8) 24.
----------------------------------------------------
13.IFK Värnamo (13-14) 27.
14.Östersunds FK (14-13) 27.
-------------------------------------------------
15.Varberg BOIS (12-16) 28.
16.Husqvarna FF (15-15) 30.
 

Svenska cupen kvartsfinaler.

Omgång 3:

Antal rätt resultat:1
Antal rätt tecken:11

Totalt (av 48möjliga):

Antal rätt resultat:9
Antal rätt tecken: 34

Kvartsfinaler:

Malmö FF-IF Brommapojkarna
Tips: 2-1

Helsingborgs IF-Gais
Tips: 1-0

IF Elfsborg-BK Häcken
Tips: 1-3

IFK Göteborg-IK Sirius
Tips: 4-1

Andra Halvan kommenterar innan ni hinner koka elvakaffe!

Svenska Cupen Gruppspel Omgång 3.

Omgång 2:

Antal rätt resultat:4
Antal rätt tecken:11

Totalt (av 32möjliga):

Antal rätt resultat:8
Antal rätt tecken: 23

OMGÅNG 3:

Grupp 1

Degerfors-Ängelholm 2-1
Malmö FF-Hammarby IF 3-1

Grupp 2:

IFK Värnamo-Hudiksvall 2-0
IFK Göteborg-GIF Sundsvall 1-0

Grupp 3:

Ljungskile-Torslanda 0-1
Helsingborg-Syrianska 7-1

Grupp 4:

Östersund-Rynninge 1-0
Elfsborg-Öster 3-0

Grupp 5:

Assyriska-Sirius 0-2
Djurgården-Halmstad BK 3-1

Grupp 6:

J.Södra-Carlstad Utd 2-1
Åtvidaberg-BP 2-1

Grupp 7:

GAIS-AFC Utd 3-0
IFK Norrköping-Gefle IF 2-1

Grupp 8:

Häcken-Mjällby 3-1
ÖIS-Sandviken 2-0

Andra halvan kommenterar innan ni hinner säga VINNA CUPEN ALLEZ!

Svenska Cupen Gruppspel Omgång 2.

Omgång 1:

Antal rätt resultat: 4
Antal rätt tecken:12

Totalt (av 16möjliga):

Antal rätt resultat:4
Antal rätt tecken: 12

OMGÅNG 2

Grupp 1:

Ängelholm- Malmö FF 0-3
Degerfors-Hammarby IF 2-1

Grupp 2:

Hudiksvall-IFK Göteborg 0-3
GIF Sundsvall-IFK Värnamo 3-0

Grupp 3:

Torslanda-Helsingborgs IF 0-2
Syrianska-Ljungskile 0-2

Grupp 4:

Rynninge-Elfsborg 1-2
Östers IF-Östersund FK 3-1

Grupp 5:

Djurgårnden-Assyriska 2-0
Sirus-Halmstad BK 2-1

Grupp 6:

Carlstad UTD-Åtvid 0-2
BP-J.Södra 3-1

Grupp 7:

AFC Utd-IFK Norrköping FK 0-2
Gefle IF FF-GAIS 0-0

Grupp 8:

Sandviken-BK Häcken 0-2
Mjällby AIF-Örgryte IS 3-1

Andra halvan kommenterar innan ni hinner äta upp de semlor som blev kvar från igår!
RSS 2.0