Allsvenskan omgång 22.

Resultat omgång 21:

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:2

Totalt (av totalt 153möjliga):

Antal rätt resultat:11
Antal rätt tecken:70
 
Omgång 22:
 
Helsingborgs IF-IF Brommapojkarna
Tips: 3-1

aik solna- Gefle IF FF
Tips: 2-0

IFK Norrköping FK-Syrianska FC
Tips: 2-1
 
Östers IF-Malmö FF
Tips: 1-3

IFK Göteborg-Åtvidaberg FF
TIps: 2-0

Djurgårdens IF-IF Elfsborg
Tips: 1-0
 
Kalmar FF-Halmstad BK
Tips: 0-1

Mjällby AIF-BK Häcken
Tips: 2-0

Andra Halvan kommenterar innan ni hinner raka er!
 
 

Blåvitts laguppställning omgång 21.

Mv: Alvbåge- Självklar.

Hb: Emil- Given!
Mb: Bjärsa- ÄNTLIGEN tillbaka och går självklart in här efter de goda svaren mot Lund.
Mb: Kjetil- har varit bra på sistone och höjer sig säkerligen en nivå till med Bjärsa bredvid sig.
Vb: Ludde- Troligen vågar man inte chansa med honom här men jag ser gärna att han spelar istället för adam. Annars Logi.

Hm: Vibe- Sicket nyförvärv, och nu får han komma hem till Danmark så vi räknar med ännu mer fotbollskonst.
Im: Haglund- Given.
Im: Farnerud- Vilken kvalité, han är allsvenskans bäste när han i form.
Vm:Larsson- Ja han får chansen här igen och förhoppningsvis kan han visa vårform!

F: Söder- Vilades mot Lund men här spelar han.
F: Tobbe- Helt gjuten givetvis.

Bänk:

Mv: Sarajlic
B: Hjalmar
B: Logi
M: Sobra
M: Bojanic
F: Engvall
F: Stiller

Expedition IK

Dag 1801
 
Idag har FH tilldelat gänget uppgifter för att klara av dagen. Maten börjar sina, så också kreativiteten. Efter 5,5 år på ön har man upptäckt det mesta som finns, man har byggt upp ett litet fungerande samhälle, men nu börjar alltså kreativiteten tryta. Igår kväll gick Anti in i Deves stuga och frågade otåligt om de skulle hitta på nånting.
"Jag sover, förhelvete!!!" skrek Deve "Mitt förslag är att du gör det också, innan det händer en olycka".
Anti lommade iväg från stugan, muttrandes nånting om att Deve var nuvarande gängets AH.
 
Nästa dag var det dags att sätta igång med uppgifterna som FH hade tilldelat alla. Deve skulle ner till havet och fiska.
"Men vi har inga fiskelinor" påpekade Deve.
"Fiska med händerna då", suckade FH. "Seså, sätt igång, Deve"
Deve tog en pinne som han skulle täljde till ett spjut. Hela vägen från lägret ner till havet hördes hans klagosång.
 
Anti skulle hämta upp 150 liter vatten till lägret, samt koka upp det så de skulle ha dricksvatten så det räckte och blev över. Han började tjafsa emot direkt, satte sig på en sten med armarna i kors och putade med underläppen och mumlade
"Ingen förstår hur dåligt jag mår".
 
Paddans uppgift var även att denna dag fundera på om han ska ta och hjälpa sina kamrater med deras sysslor. Det slutade med att han sa de klassiska Paddanorden
"Jag orkar inte, jag är trött." Sedan gick han in i sin stuga och sträckte ut sig på sängen. Det tog inte mer än 5 sekunder innan han började snarka.
 
FH:s uppgift var att lägga sig på stranden och filosofera fram några tänkvärda tips som han skulle skriva upp i sin bok han hade börjat skriva "Ingen vanlig sketen överlevnadsguide".
 
Senare på kvällen hade Deve fångat fyra stycken stora fiskar som han och Anti tillagade. Anti hade lyckats med att fixa dricksvatten. Paddan kom ut ur sin stuga då han kände att det vankades mat. FH kom upp från stranden, där han hade somnat och inte tänkt ut ett enda vettigt överlevnadstips.
Gänget satte sig ner vid brasan och berättade gamla minnen.
 
Det börjar dock uppstå konflikter i gruppen. Deve anser att det mest är han och Anti som arbetar för att fixa käk och förnödenheter. Paddan klagar på att FH har byggt sin stuga för nära Paddans krypin och FH klagar på att de övriga i gruppen stör honom när han filosoferar.
Samtliga blev efter ett tag trötta på att vara oense om allting så de löste det på bästa möjliga sätt: alla gick och lade sig.
 
 
 

Brev från Kommando Peking

Det har förekommit rykten i sociala medier och även ute på gatan att Kommando Peking har splittras. Vi i kommandot dementerar starkt dessa uppenbara påhitt. Vi är inte intresserade av vilka som startade ryktet, vi är bara så otroligt besvikna att många verkar tro att vi har lösts upp. Så är inte fallet. Men på grund av alla fans som kom fram till oss på gator och torg, samt alla brev vi fått hemskickade till oss har vi valt att lägga Kommando Peking på is ett tag. Detta är inte för att vi är trötta på alla fans därute som hyllar och avgudar oss, det är bara det att vi behövde ta en paus i vårt konstärliga liv tillsammans och komma bort från varandra ett tag för att samla kraft.
 
Paddan valde att satsa på en karriär inom nyhetsbranschen i Tallinn. Det går dock inte en dag utan att han saknar sina gamla kommando-kamrater. Han har inte uttryckligen sagt så, men alla vi som känner Paddan vet hur han tänker och fungerar.
 
Anti har valt att satsa på en karriär som arbetssökande entreprenör. Många tror att en sådan är en vanlig arbetslös, men då vill jag här göra klart för er som tänker så att en arbetssökande entreprenör ringer samt besöker olika företag för att se hur många arbetslösa företaget anställer. Han håller just nu på att fullborda en 35526 sidor tjock rapport om hur företag i 2013-års Sverige fungerar.
 
Ankan kände ett kall att flytta upp till Stockholm och arbetar nu som socialarbetare. Alla vi övriga i kommandot tycker att det är en fin gest, då Ankan alltid har varit oerhört mån om sina medmänniskor. Anti har till och med pratat om att instifta en fond i Ankans namn: Den solidariska Ankan-fonden.
 
Johan "Gyllenstierna" Gyllensten flyttade tillbaka ner till ner Oskarshamn där han direkt hittande rätt och blev en pokerspelande journalistmagiker. Många anser sig inte veta vad en journalistmagiker är, men det kan jag berätta att en sådan är en hårt arbetande journalist som skriver om trollerikonstens alla regler och fallgropar. 
 
DV försökte febrilt stanna kvar i Norrköping och prova lyckan i den vackraste av alla städer på planeten Tellus, men arbetsmarknaden ville annorlunda, så han flyttade upp till Stockholm och skaffade sig ett jobb inom Tv-branschen. Men att va en del av kultursektorn är inte alltid så ljus. Just nu är han frilansande arbetssökande.
 
Kommando Peking har INTE lagts ner och det ska mycket till om vi ska göra det. I nuläget har alla fullt upp med sina nuvarande jobb så en återförening låter vänta på sig. Men som TRISS-reklamerna har lärt oss: Plötsligt händer det.
  

Blåvitts laguppställning Sv.Cupen omg2.

Mv: Sulejmen Sarajlic-Alvbåge kan få vila.

Hb: Adam- Kan vila Emil:
Mb: Bjärsa- Lär få iaf 45 för att komma igång igen inför söndagen.
Mb:Hjalmar- Så får Kjetil vila
vb: Ludde- Lär få chansen att spela sig i form inför söndagen.

hm: Sobra- Bör få chansen i denna match
Im: Zackrisson- Perfekt tillfälle att få chansen.
Im: Jakob-Är ju avstängd mot MFF så kan spela här.
Vm: Bojanic- Perfekt match att göra första starten i.

F: Stiller- Bör få chansen att spela igen.
F: Engvall- Ger oss ett tungt anfallspar.

Bänk:

MV: Alvbåge
B: Kjetil
B. Logi
M: Larsson
m:Vibe
F. Söder
F:Tobbe

Expedition IK!

Dag 1800 (ungefär).

Andra Halvan åkte ut i senaste avsnittet., kvar är alltså Första Halvan (FH), Deve, Anti och Paddan.

Det har varit lite strul i rapporteringen så deltagarna har sedan senaste inlägget för 5,5år sen varit på ön utan att tävla etc det har medfört att de är rätt vana vid att bo där nu och har ett smärre samhälle där nu.

Deve har skapat en värld som i sitt drömmars tvspel där han leker dagarna igenom medan FH och Anti tjötar speedway och hockeyaren, Paddan glider runt och steker på sant Paddanvis.

Det är en harmonisk stämning i lägret, deve såg visserligen en båt för ett år sedan och trodde det var filmteamet som var på väg tillbaka för att påbörja inspelningarna igen, men tydligen hade produktionsbolaget glömt deltagarna fram till idag.

På ön har deltagarna numera fått fasta rutiner, en dag i veckan (varje torsdag när solen står i zenit) samlas man i huset och går igenom matförråden, vad man skall göra under veckan och vem som gör vad. Underligt nog åker deve oftast på att bygga nytt dass och sätta igen det gamla ordentligt. Han är ändå den som sitter där längst så det är inte mer än rättvist tycker de övriga.
Anti har svår dataabstinens men det löser sig genom att han och FH har utvecklat diverse spel på stranden. Paddan softar mest och tycker att "en ledig är alltid bättre än arbetsdag".

Deltagarna har bestämt sig för att inte lämna ön frivilligt utan stanna kvar och kämpa länge och väl. De är ju trots allt världsrekordhållare i att leva på en ö själva.

Anti har dock börjat fundera på hur länge djurbeståndet finns kvar på ön när de slaktar djuren i sådan rask takt, dock var hönan och tuppen de fick i början lysande då de genom det har en hel farm nu så de har ägg och kyckling hela tiden när de önskar. Paddan är dessutom en jävel på att baka kakor med hjälp av det egenproducerade mjölet och ägg. Deve vrålar om öl men får återigen förklarat för sig att det inte finns och att avgiftningskuren nu är inne på sjätte året vilket bara gynnar honom!

Det är ett livat gäng ändå som brukar ha grillparty varje onsdag då de njuter av livets lott helt enkelt, de kan ha det sämre än att bo där på paradisön...

Allsvenskan omgång 21.

Resultat omgång 20:

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:4

Totalt (av totalt 147möjliga):

Antal rätt resultat:11
Antal rätt tecken:68
 
Omgång 21:
 
IF Elfsborg-Östers IF
Tips: 2-1
 
Gefle IF FF-Helsingborgs IF
Tips: 2-0
 
Halmstad BK-aik solna
Tips: 1-3
 
Malmö FF-IFK Göteborg
Tips: 0-1
 
BK Häcken-IFK Norrköping FK
Tips: 1-2
 
Åtvidaberg FF-Kalmar FF
Tips:3-1
 
IF Brommapojkarna-Mjällby AIF
Tips: 2-1
 
Syrianska FC-Djurgårdens IF
Tips: 0-2

Andra halvan kommenterar innan ni hinner säga ÄGG

Blåvitts laguppställning omgång 20.

Mv: Alvbåge.

Hb: Emil
Mb: Kjetil
Mb: Hjalle
Mb: Logi

Hm: Vibe
Im: Jakob
Im: Haglund
Vm: Farnerud

F: Tobbe
F: Söder

Bänk:

Mv: SS
B: Adam
B: Ludde
M: Sobra
M: Larsson
F: Engvall
F: Stiller

Uncharted är inget vilka spel som helst

2007 slogs världen med häpnad. Spelföretaget Naughty Dog gav ut ett äventyrsspel i rena rama Indiana Jones-andan. Spelet var Uncharted - Drake's fortune och hjälten - Nathan Drake - är Indiana Jones på 2000-talet. Spelet var som en film, en film där du har huvudrollen.
Man kastas direkt in i action då man blir attackerad av pirater som man måste tampas med och är det något Uncharted har så är det action. Man får en sådan satans adrenalinkick av actionsekvenserna och även om du vet att du kan spela om samma bana hur många gånger som helst så blir kicken ändå total när du - eller Nathan - trampar i klaveret och blir överfallen av halva arméer.
Motion Capture-tekniken är relativt gammal, men ett spel med denna teknik hade jag aldrig sett tidigare och nu förtiden blir jag faktiskt lite "besviken" när jag köper ett actionspel och inser att det inte är motion capture.
I Drakes fortune är Nathan, hans vapenbroder Sully och reportern Elena Fisher på jakt efter El Dorado. Jag ska inte avslöja för mycket här men man kan väl säga så mycket som så att jag går inte in i en gammal krigsbunker för att åtgärda ett strömavbrott i alla fall. Inte efter jag spelat Uncharted - Drakes fortune. Betyget blir 4/5.

 

2009 kom  uppföljaren till Drakes fortune; Uncharted 2 - Among thieves. Naughty Dog lyckades nu med konststycket att ha utvecklat ett ännu bättre spel än Drakes fortune. I filmen värld brukar man ju alltid säga att ettan är bäst. Detta är inte fallet i Uncharted-triologin. Visst, jag gillade miljöerna i Drakes fortune, men vad Among thieves lyckas med är att erbjuda episka storslagna miljöer. Du bergsklättrar i Tibets drömska berg, du utkämpar intensiva strider i förfallna städer och du kämpar mot övermänskliga väktare i det vackra Shambala. Alltså, miljöerna i Among thives är både snyggare och roligare att strida i.
Sedan måste jag ju nämna bossen. Krigsförbrytaren Zoran Lazarovic lyckas ta sig till Livets Träd i Shambala och dricka från vattnet och därmed blir han näst intill odödlig. Det gäller för spelaren att åter få Lazarovic dödlig för att denne inte ska kunna driva igenom sin galna världsplan. Här får man minst sagt en adrenalinkick så det bara skriker om det. Första gången jag spelade hade jag så mycket adrenalin i blodet att jag inte kunde sitta stilla. Jag var tvungen att pausa, ta på mej skorna och gå ut på en promenad. Betyget blir 5/5

 

2011 lät vänta på sig. Jag satt och riktigt lääängtade efter att Uncharted 3 - Drake's deception skulle släppas. Förhandsbokade spelet och bara ville att denna underbara novemberdag skulle komma fortare. Så äntligen kom den. Jag fick hem spelet. Som ett litet barn rusade jag "eller tog spårvagnen rättare sagt" till en kompis, då vi hade kommit överrens om att vi skulle spela trean tillsammans. Vi spelade igenom spelet på två dar och efter var båda mer än nöjda. Tekniken hade förbättrats, actionscenerna var något tätare och lika adrenalinstinna. För att inte tala om när man strider på en sjunkande lyxkryssare. Ojojoj. Jag fick nästan hålla i soffan för att inte falla överbord. I Drakes deception får man också veta hur Nathan och Sully träffade varandra första gången. Ett underhållande spel och en värdig uppföljare till Among thieves, men även fast IGN satte 10/10 på spelet så måste jag faktiskt sätta samma betyg som på Drakes fortune . Samtliga actionscener har vi sett förut och striderna har inte ändrat på sig. Det enda som var nytt och väldigt spännande var att strida på ett sjunkande skepp och lyckas ta sig därifrån levande. Annars var inte mycket nytt under solen. Vi hade sett det förut, vi hade utkämpat samma sorts strider i ettan och tvåan. Betyget blir alltså 4/5

 

Men det är inte över än. Nathan Drake har inte varit med om sitt sista äventyr. Man får en hint i Drakes deception att det kommer åtminstone ett spel till. Kate Marlow säger nämligen "In fact, I suspect I know you better than anyone, Mr.Drake. Of course, that is not your real name, is it? " Med andra ord, vi kan vara rätt säkra på att det kommer komma fler spel i serien.  


Allsvenskan omgång 20.

Resultat omgång 19:

Antal rätt resultat:1
Antal rätt tecken:4

Totalt (av totalt 139möjliga):

Antal rätt resultat:11
Antal rätt tecken:64
 
Omgång 20:
 
Östers IF-Syrianska FC
TIps: 2-0
 
IFK Norrköping-IF Brommapojkarna IF
Tips: 2-0
 
IFK Göteborg-IF Elfsborg
TIps: 4-1
 
Djurgårdens IF-BK Häcken
Tips: 1-0
 
Halmstad BK-Gefle IF FF
Tips: 2-1
 
Kalmar FF-Malmö FF
Tips: 1-0
 
aik solna-Åtvidaberg FF
Tips: 2-0
 
Mjällby AIF-Helsingborgs IF
Tips: 1-1
 
Andra halvan kommenterar direkt!
 
 

Blåvitts laguppställning omgång 19.

Mv: Alvbåge-Given och måste spika igen.

Hb: Emil- Även han given.
Mb: M.Dyrestam- Plita på nytt kontrakt nu, det är äro du klubben skyldig!
Mb: Kjetil- Lite tveksam speciellt när det vankas plastaskit men jisses vad han behövs!
Vb: Logi- Adam har varit direkt dålig defensivt och Logi har dels dominerat i u21 men även gjort pigga inhopp och förtjänar chansen.

Hm: Vibe- Gjuten! Har tillfört en dimension till.
Im: Haglund- Given.
Im: Jakob- Given,och skönt nog är det väldigt tyst på transferfronten.
Vm: Sam Larsson- Farnerud bör inte spela på plast helt enkelt och Sam gör det helt okej.

F: Tobbe-Given
F: Söder-Given

Bänk:

MV: Suljevic
B: Hjalmar
B: Guiterrrez-Arvidsson
M:Bohm
M: Bojanic
M: Farnerud
F: Engvall

Allsvenskan omgång 19.

Resultat omgång 18:

Antal rätt resultat:1
Antal rätt tecken:4

Totalt (av totalt 131möjliga):

Antal rätt resultat:10
Antal rätt tecken:60
 
Omgång 19:
 
IF Brommapojkarna-Djurgårdens IF
Tips: 0-1
 
IF Elfsborg-Kalmar FF
Tips: 2-1
 
Åtvidaberg FF-Halmstad BK
Tips: 3-0
 
Helsingborgs IF-IFK Norrköping FK
Tips: 3-1
 
Syrianska FC-IFK Göteborg
Tips: 0-2
 
Gefle IF FF-Mjällby AIF
Tips: 2-0
 
BK Häcken-Östers IF
Tips: 3-1
 
Malmö FF-aik solna
Tips: 4-2
 
Andra halvan kommenterar omedelbums

Blåvitts laguppställning omgång 18.

Efter ett tags frånvaro gör denna grej comeback. Innebär det att vi börjar vinna igen?
 
Mv: Alvbåge- Har ju inte direkt varit hans fel att vi torskat mer än vad som är värdigt oss.

Hb: Emil- Ja, det har ju inte direkt varit hans fel heller...
MB: Kjetil- Tillbaka i truppen borde innebära spel. Kan han klara sig utan Bjärsa men vara lika bra som innan skadadn iår så är det en förstärkning.
Mb: Hjalle- Jag vet att de flesta förespråkar Dyre här istället men Dyres kontrakt går ut och det gör iofs Hjalles med men Hjalle är mer safe ändå, se bara HIFs 2-2 mål senast...
VB: Logi- Adam har baske mej inte imponerat, hög tid för Logi att få chansen igen!

Hm: Vibe- Jävlar vad bra detta kan bli, kommer ju mer och mer in i det med och kan vi få se ett nytt "fifamål" där Vibe spelar fram idag månne?
Im: Jakob-Kan det inte bli 31 aug snart så fönstret stänger? 15 stänger vårt fönster, släpper vi någon efter det blir jag tokig. JJ är given i elvan.
Im: Haglund- LIka gjuten han.
Vm: Farnerud- Får återigen spela så länge han orkar, han är den störste kvalitetsspelaren vi har och jäklar vad det syns när han utgår...
 
F: Tobbe- Trots alla j-a offsidelöpningar gjuten här.
F: Söder- Blir det mål för sjätte allsvenska matchen i rad?

Bänk:

MV: Sandberg
B: Adam
B: Dyre
M: Larsson
M: Bajanic-VÄLKOMMEN!
M: Bohm
F: Engvall

Allsvenskan omgång 18.

Resultat omgång 17 :

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:0

Totalt (av totalt 123möjliga):

Antal rätt resultat:9
Antal rätt tecken:56
 
Omgång 18:
 
Östers IF-IF Brommapojkarna
Tips: 1-2
 
Kalmar FF-Syrianska FC
Tips: 3-0
 
aik solna-IF Elfsborg
Tips: 0-1
 
Åtvidaberg FF-Gefle IF FF
Tips: 2-1
 
Halmstad BK-Malmö FF
Tips: 1-3
 
IFK Göteborg-BK Häcken
Tips: 1-0
 
IFK Norrköping-Mjällby AIF
Tips: 2-1
 
Djurgårdens IF-Helsingborgs IF
Tips: 0-2

Andra halvan kommenterar klockan 09:00

RSS 2.0