Det är smärtsamt med sport...för oss åskådare

Att vara förbannad och arg när man tittar på idrott är knappast något sällsynt, speciellt inte när det handlar om lagsport. När man följer sitt lag så kan man inte låta bli att tänka negativa tankar "Det går åt helvete iallafall" eller "Där hade vi chansen, nu kommer vi aldrig att ta igen dethär". Och visst blir man argare på sitt egna lag än motståndarlaget när dom står som förlorare och ledsamt böjer på huvuden, för att leta sympatier hos fansen. Men att dom trogna supportarna skulle känna med spelarna och visa sympati är lika ovanligt som att sitta och vara 100% nöjd under en hel match. Det finns alltid något att klaga på. Något pass som soffexperten surt muttrar åt, något domslut som fanatikern på läktaren högt och tydligt (och till 99% med kraftuttryck) förklarar för domaren från 50 meters avstånd. 

Att följa sitt fotbollls- eller hockeylag eller vad det nu må vara gör man inte för att man vill må bra.  Man gör det inte för att man vill bli lycklig utan det smärtar att följa sitt lag. Det gör ont när motståndarlaget gör mål. Det smärtar när domarn blåser straff för motståndaren. För att inte tala om den olidliga smärta man känner när ens egna lag står som förlorare.

Men ändå så står man där på läktaren eller sitter i soffan framför teven och blir lika upprörd åt det där felpasset eller det tveksamma domslutet varje gång det är match.
Jag kan inte riktigt svara på vad det är som gör att vi självmant utsätter vår själ för sådan smärta gång efter gång efter gång. Kanske måste man bli såhär sur och förbannad när man tittar på idrott, för att sedan blomma ut i en alldeles omänskligt avgrundsvrål av lycka när laget erövrar OS-buklan, VM-titeln, Champins League eller...ja rent utav SM-guldet. För det finns inget som toppar den ofattbara euforin som efterföljs av en mästerskapstitel.
Så man kanske behöver få vara lite förbannad och sur ibland för att sedan flippa ut i ett totalt glädjefnatt.

Men det, det är min teori

//DV

Veckans kort

Bättre sent än aldrig, här kommer veckans kort. Denna gång ett autografkort på triple gold club-medlemmen Alexander Mogilny (han har m.a.o. vunnit OS-guld, VM-guld och Stanley Cup)!Typ det bästa citatet jag hört

Igårkväll satt jag tillsammans med två goda vänner och såg OS-invigningen, som förövrigt var helt sanlöst maffigt. Jag ställde frågan "Men varför är Ebba won sydow kommentator tillsammans med Jakob Hård?" Svaret blev "Ebba kommenterar modet på lagen och Jakob Hård är där för att...han kan allt om sport"

Direkt efter fällde min vän det bästa citatet jag har hört: "Det som inte Jakob Hård kan om sport, det är inte värt att veta"

Så sant, så satans sant


Blåvitts laguppställning omgång 17.

Mv: Dahlin-Kan på intet sätt lastas för den fasansfulla matchen i Gävle och bör få fortsätta stå.

Hb: Emil S-Den enda backen i backlinjen på slutet får givetvis fortsätta.
Mb: Dyrestam- Bör givetvis spelas nu när han sägs vara hel igen.
Mb: Norsken- Är han hel spelar han och det sägs han ju vara i tid till matchen.
Vb:Logi- Får fortsätta helt enkelt.

Hm: Sella- Har sannerligen inte imponerat men får lira likväl
Im: Farnerud- har inte imponerat som man hoppats men får fortsätta ändå, slår sällan/aldrig bort en boll.
Im: Gerzic-Har varit bra i den defenisvare rollen enligt en annan och kämpar rejält i alla lägen.
Vm: Hysén- Han bör givetvis vara med men med den mål"formen" så får han acceptera en ytterroll.

F. Moberg-Karlsson-Den forward som har målsinnet intakt från u21 och bör givetvis få starta nu.
F: Stiller- En krigare som kan skapa ytor åt DMK vilket bör bli bra.

Bänk:

Mv: Alvbåge
B: Azulay
B: Bratt
M: Haglund
M: Allansson
F: Söder
F: Sobralense

Tipskommentarer

Åtvidaberg FF-Örebro SK
Tips: 2-0
Lite osäker men jo Åtvid bör ta det.

Gefle IF FF-Malmö FF
Tips: 1-0
Hoppas verkligen han har grymt fel.

Helsingborgs IF-IFK Norrköping FK
Tips: 3-0
Spelar mindre roll men ok.

Mjällby AIF-aik solna
Tips: 1-1
Kluring men 1-1 är inte otroligt.

Kalmar Ff-GIF Sundsvall
Tips: 2-0
Jovisst så kan det nog bli.

Djurgårdens IF-IF Elfsborg
Tips: 1-1
DIF gillar 1-1 sägs det ju.

BK Häcken-Gais
Tips: 3-1
Troligt tyvärr men hoppas på totalfel.

IFK Göteborg-Syrianska FC
Tips: 2-2
Kan gå precis hur som helst så 2-2 är inte otroligt.

Allsvenskan omgång 17.

Resultat omgång 16:

Antal rätt resultat:3
Antal rätt tecken:8!!!

Totalt (av 125 möjliga):

Antal rätt resultat:19
Antal rätt tecken:61

Omgång 17:

Åtvidaberg FF-Örebro SK
Tips: 2-0

Gefle IF FF-Malmö FF
Tips: 1-0

Helsingborgs IF-IFK Norrköping FK
Tips: 3-0

Mjällby AIF-aik solna
Tips: 1-1

Kalmar Ff-GIF Sundsvall
Tips: 2-0

Djurgårdens IF-IF Elfsborg
Tips: 1-1

BK Häcken-Gais
Tips: 3-1

IFK Göteborg-Syrianska FC
Tips: 2-2

Andra Halvan kommenterar snarast!

Gävle away-en bildblogg.

I helgen var jag, FH, med Reine i Gävle och såg en fotbollsmatch vi inte snackar mer om som match. Nedan följer en orgie i bilder från trippen. Vi vet nämligen alla hur ni trånar efter det...Kronofogden, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten samt Skatteverket i samma byggnad... Det känns inte som det roligaste huset i staden direkt...Allé bort mot strömvallen, nej vi köpte inte bkglass, jag minns inte ens att det fanns BK i stan...Matcharenan.Huvudläktaren, där vi satt, var inte nyast...Här har AH köpt sin matchtröja...Entreérna till arenan var mäktiga!De var mycket för nakna människor i sin statypark i staden...Sittplatsläktaren på "baksidan"Så här såg det ut närmare...Efter att ha sett detta märke så blev vi så rädda att vi var tvungna att springa till hotellet direkt...Jag minns att det skulle vara match men jag tror aldrig blåvitt kom ut till match!För er alla royalister därute...Det där med statyer gillade de onekligen...FÖR ATT TANDHÄLSA ÄR VIKTIGT!A room with a view-Reine.Djupheten är monumental...För er alla konstälskare därute...Ett stort jävla hus på torget, plus några pensionärer och några fåglar.
Om du tar med massa bilder på statyer, statydetaljer samt några fina byggnader så kommer fulkulturälskarna att vallfärda till bloggen-AH! Så då gör jag la det...Tydligen är Brynäs vänster...Vårt hotell...Så nu vet ni det...Kanal. Tänkte det var lika bra att skriva det så ingen trodde det var ett köpcentra.En sådan här behöver Blåvitt...bara att hoppa i och ro som fan Stahre...Takida, det är sannerligen Reines musiksmak, men hur är det med buss?Såhär uppförde sig blåvittspelarna...Ja vi var tvungna att reka så vi ej drömt...En hjälpande hand...Denna Brynäsbock var lika rörlig som den meningslöse människan var på plan...
Centralen där vi såväl anlände som reste hem...Kyrka!Nä.reine har span på något...En sådan här behöver vi nu för att inte hamna på kval...Läkerolbild på paddans begäran.Fina bänkar.KAFFE!!!Tåget hem.

Veckans kort

Veckans kort bjuder idag på trollkarlen himself... Pavel Datsyuk! Grymt skillad.
Blåvitts laguppställning omgång 16.

Mv: Dahlin

Hb: Emil S
Mb: Haglund
Mb: Azulay
Vb: Logi

Hm: Sella
Im: Farnerud
Im: Gerzic
Vm: Sana

F. Tobbe
F: Moberg-Karlsson

Bänk:

Mv: Alvbåge
B: Bratt
B: Allansson
M: Sobralense
M: Zackrisson
F: Stiller
F: Söder

Allsvenskan omgång 16.

Resultat omgång 15:

Antal rätt resultat:2
Antal rätt tecken:5

Totalt (av 117 möjliga):

Antal rätt resultat:16
Antal rätt tecken:53

Omgång 16:

BK Häcken-Örebro SK
Tips: 2-1

Gefle IF FF-IFK Göteborg
Tips: 3-1

GIF Sundsvall-Mjällby AIF
TIps: 1-0

Syrianska FC-Helsingborgs IF
Tips: 1-2

IF Elfsborg-Kalmar FF
Tips: 1-0

aik solna-Åtvidaberg FF
Tips: 1-0

Gais-Malmö FF
Tips: 1-3

IFK Norrköping FK-Djurgårdens IF
Tips: 1-1

Andra Halvan kommenterar snarast!

Hett

Hett... det var ordet!


Crazy Heart får mej att må bra

Du som har sett Crazy Heart med Jeff Bridges undrar säkert när du läser detta varför filmen får mej att må bra. Alkoholisterad musiker som förlorar allt han får tag i kan väl inte vara jättelajbans? Nej det är rätt, men det är just detta som gör filmen så bra. Bad Blake var en gång i tiden en framgångsrik country-stjärna som fallit i alkoholismens fälla och när varenda dollar går till konsumtionen av whiskey finns bara en sak att göra. Spela, spela och åter spela. 

Jeff Bridges spelar fantastiskt i filmen, ja han tolkar rollen så bra att man nästan tror det är en dokumentär. Bridges går in i rollen till 100% och sätter den perfekt. Varje gång jag ser filmen blir jag lika glad. Självklart inte för att han är alkoholist och fullständigt spolar ner sitt liv i toaletten, utan dels för att Bridges gör en av filmhistoriens absolut bästa roller och dels att det är skön musik i filmen. Soundtracket är helt genialisk och det finns inte många låtar som berör som just den, "The weary kind" av Ryan Bingham.

Så Crazy Heart är en feelgood-film anser jag, trots alkoholism och trots krossad kärleksrelation.

Om du inte har sett den, då har du missat ett fullständigt mästerverk. SE DEN""

DV tillbaka

Jajamensann, det är sant. Ingen synvilla, inget önsketänkande. Jag, DV, är tillbaka. Jag har varit borta från bloggen under...ett bra tag nu, eftersom vi på redaktionen kom överrens om att om jag inte skulle arbeta ihjäl mig så gjorde jag bäst i att ta ut semester. Jag ville naturligtvis inte då ironi-redaktionen är en semester bara den, men på stränga order av FH tog jag och varvade ner. Enda till nu då semestern är över och jag kommer tillbaka till redaktionen.

P.S. Sååå skönt det är att va tillbaka igen

Veckans kort

Så var det dags för veckans kort igen. Den här gången kommer ett fint autografkort på Alexander Radulov som bland annat har två VM-guld på meritlistan och har vunnit poängligan i KHL de två senaste säsongerna. Helt enkelt en av världens bästa spelare!
Blåvitts laguppställning omgång 15.

Mv. Dahlin- Måste få chansen efter Alvbåges dåliga insatser.

Hb: Emil S-Given.
Mb: Haglund- Vi har inga andra alternativ.
Mb: Azulay-Han måste få chansen någon gång och detta kan vara rätt läge.
Vb: Logi- Gör det bra på sin kant numera efter inkörningsperioden.

Hm: Sella- Målskytt senast och förhoppningsvis kan någon sätta hans inlägg med...
Im: Farnerud- Har inte övertygat så mycket men får givetvis fortsätta ändå ett tag till.
Im: Gerzic-Krigade på jävligt bra senast och får gärna fortsätta visa de takterna!
Vm: Sana- Vi behöver sannerligen vår trollkarl.

F: Tobbe- Måste bara få det att lossna rejält snart och då...
F: Stiller- Han måste få chansen nu, han behövs på planen!

BÄnk:

Mv: Alvbåge
B: Hampus Zackrisson
M: Allansson
M: Sobralense
M: Dizdar
F: Söder
F: David Moberg-Karlsson

Allsvenskan omgång 15.

Resultat omgång 14:

Antal rätt resultat:1
Antal rätt tecken:2

Totalt (av 109 möjliga):

Antal rätt resultat:14
Antal rätt tecken:48

Omgång 15:

IFK Göteborg-Gefle IF FF
Tips: 1-3

Åtvidaberg FF-aik solna
Tips: 1-1

Mjällby AIF-GIF Sundsvall
Tips: 2-1

Helsingborgs IF-Syrianska FC
Tips: 3-0

Örebro SK-BK Häcken
Tips: 2-0

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 1-0

Djurgårdens IF-IFK Norrköping FK
Tips: 1-1

Malmö FF-Gais
Tips: 2-0

Veckans kort

Ny vecka - nytt kort. Den här gången ett fint autografkort på den blivande storstjärnan Vladimir Tarasenko...
Blåvitts laguppställning omgång 14.

Mv: Dahlin- ALvbåge har inte visat den klass man kan förvänta sig och Dahlin förtjänar en chans!

Hb: Emil S- Given.
Mb: Haglund- Då backuppsättningen inte direkt är enorm får Haglund fortsätta här.
Mb: Azulay-Med tanke på hur skadeläget är borde han få chansen någon gång detta är ett sådant tillfälle.
Vb: Logi- Kan inte klandras för de dåliga resultaten alls och får givetvis fortsätta.

Hm: Sana-Är tillbaka från avstäningen och bör få chansen direkt.
Im: Farnerud- Visserligen inte så dominant som man trodde inför säsongen men ska få chansen ändå.
Im: Geric- Måste ju bara komma igång igen någon gång, varför inte nu?
Vm: Hysén- Lär få fortsätta från denna position och gör det bra även här.

F: Stiller-Behövs för att kriga därframme
F: Söder- Snart så...

Bänk:

Mv: Alvbåge
B: Lund
M: Sella
M: Sobralense
M:
F: Moberg-Karlsson
F:

Tipskommentarer

GIF Sundsvall-Åtvidaberg FF
Tips: 1-2
Svårtippat men ganska troligt trots allt.

Syrianska FC-Djurgårdens IF
Tips: 1-3
DIF kanske är lite på gång nu? Hur som helst kan det bli hetsigt i Södertälje.

Gefle IF FF-Gais
Tips: 0-0
Ångest

aik solna-BK Häcken
Tips: 1-1
Låter tröttsamt.

IF Elfsborg-Mjällby AIF
Tips: 2-0
Ja Ellos bör ta detta på hemmaplan.

IFK Norrköping FK-Kalmar FF
Tips: 2-0
Inte lika säkert men visst. 

Örebro SK-Malmö FF
Tips: 1-2
Ja MFF ska la ta detta.

IFK Göteborg-Helsingborgs IF
Tips: 1-4
Lite väl pessimistisk även om tvåan inte är orimlig denna gång.

Allsvenskan omgång 14.

Resultat omgång 13:

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:2

Totalt (av 101 möjliga):

Antal rätt resultat:13
Antal rätt tecken:46

Omgång 14:

GIF Sundsvall-Åtvidaberg FF
Tips: 1-2

Syrianska FC-Djurgårdens IF
Tips: 1-3

Gefle IF FF-Gais
Tips: 0-0

aik solna-BK Häcken
Tips: 1-1

IF Elfsborg-Mjällby AIF
Tips: 2-0

IFK Norrköping FK-Kalmar FF
Tips: 2-0

Örebro SK-Malmö FF
Tips: 1-2

IFK Göteborg-Helsingborgs IF
Tips: 1-4

Andra Halvan kommenterar under kvällen.

Nytt kort!

Äntligen måndag igen! Den här veckan vill jag passa på att visa upp ett häftigt kort jag fick i förra veckan på den Tjeckiske legendaren Jaromir Jagr. Kortet innehåller, förutom autografen, även en bit av hans skridsko. Det finns dessutom bara nio exemplar tryckta. Fränt! För er som inte känner till Jagr så kan jag bara tala om att han är med i den legendariska Triple Gold Club, något som innebär att han har vunnit OS-guld, VM-guld och Stanley Cup. Tilläggas bör även att han har varit med och tagit VM-brons med Tjeckoslovakien... En gammal gubbe som fortfarande kan.Han har även fått en egen låt uppkallad efter sig


RSS 2.0