IK:s allsvenska tips- sammanfattning.

Inför säsong tippar ju vi på IK Allsvenskan och Superettan i fotboll. Superettan kommer AH kommentera snart medan jag tar mig an allsvenskan här nedan.

Vi som tippade var i tur och ordning FH-AH-Reine-Anti. Det är våra tips som anges i nämnd ordning inom parantes efter varje lag. Vi har valt att börja nerifrån i vårt tips och gå uppåt.

16.Syrianska FC 58 (16-14-15-13)
Slutplacering: 16.
Kommentar: Syrianska var egentligen aldrig nära att rädda nytt kontrakt, de tog fler poäng än Gais ifjol dock men var som sagt aldrig med i kampen om att klara sig kvar. Syrianska får lämna allsvenskan och frågan är om de någonsin nu kan komma tillbaka?
IK satte tipset perfekt och FH var den som satte laget som sist i sitt eget tips med.

15.Östers IF 55 (12-11-16-16)
Slutplacering: 15.
Kommentar: Jag (FH) och AH var de som trodde mest på Öster inför säsongen medan övriga trodde de skulle bli jumbo. Öster var under våren hyggliga och glimtade till ibland som mot Ellos borta men totalt sett har man helt enkelt inte räckt till och respasset blev ett faktum i sista omgången. Synd på ett klassiskt lag med ny arena.
IK satte tipset perfekt men ingen satte Öster på denna plats.

14.Halmstad BK 54 (13-16-14-11)
Slutplacering: 14.
Kommentar: Vi var alla säkra på att HBK skulle slåss på undre halvan och så blev det ju med även om Anti och FH trodde de skulle klara sig från kval. Tyvärr klarade man inte det utan får kvala mot Giffarna om en plats i 2014års serie. Med tanke på avståndet och valet mellan en sommardag i Halmstad eller Sundsvall är valet logiskt-Kom igen HBK!
IK satte även detta tips perfekt och Reine hade helt rätt. FH och Reine har således 1-1 i rätt tips.

13.Gefle IF 50 (14-9-12-15)
Slutplacering: 12
Kommentar: Säga vad man vill om Gefle men det är ett överlevnadsgäng! Vi trodde iofs de skulle klara det men med en placerings mindre marginal än vad det blev. Gefle har rekord i antal säsonger på nedre halvan utan att åka ur.
IK missade tipset med en enda placering men Reine hade helt rätt. Reine 2, FH 1, Övriga 0.

12.IF Brommapojkarna 48 (15-13-13-7)
Slutplacering: 13
Kommentar: Gjorde en stark höst och klarade sig kvar utan kval efter oavgjort borta mot HBK i sista rundan. Mycket överraskande enligt de flesta men Anti är nog besviken som trodde de skulle bli sjua.
Det blir alltså ett års allsvensk boll till på Grimsta, och iom att de är det bästa svenska laget som inte redan är klart för europa kan de faktiskt få en plats i EL-kvalet via Fair-Play ligan det vore något det!
IK missade tipset med en enda placering men AH och Reine hade helt rätt. Reine 3, AH 1, FH 1, Anti 0.

11.Åtvidabergs FF 45 (9-12-10-14)
Slutplacering: 8
Kommentar: Här var vi lite ute och cyklade som inte trodde mer på Åtvid. Det byggs ett intressant lag där i brukssamhället. Kristian Bergström kör på, han är ju bara 40 i Januari så varför lägga av?
IK missade tipset med tre placering, och ingen satte laget rätt. Reine 3, AH 1, FH 1 och Anti 0.

10.IFK Norrköping 39 (8-15-8-8)
Slutplacering: 9.
Kommentar: Peking bröt femteplatsförbannelsen som gav AHs tips. Man hade väl dock fortsatt neråt om säsongen löpt på efter man sålt av såväl Kahlili som Thorvaldsson. Nu lämnar Smedberg med så man undrar ju vad det skall bli av Peking nästa säsong.
IK missade tipset med en placering och ingen satte laget rätt. Reine 3, AH 1, FH 1 och Anti 0.

9.Mjällby AIF 39 (11-7-11-10)
Slutplacering: 11
Kommentar: Det har varit en rätt rörig säsong i det lilla listerlaget där sportchef, tränare etc försvunnit och spelare tvekat om förlängningar av kontrakt, ledare blivit utslängda från arenor pga fylla etc. Nåja, de har spelat fotboll med och har stundtals gjort det bra.
IK missade tipset med två placering men FH och Reine satte laget rätt. Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 0.

8.Djurgårdens IF 36 (10-10-7-9)
Slutplacering: 7.
Kommentar: Deras sjundeplats skall ju ses med vårsäsongen i minne. De var totalt rötna (ungefär som päronet de kastade in) men under Högmos ledning väcktes laget och det hade kunnat bära en bit till nästa säsong om han stannat. Nu kom DIF ändå åtta och det får ses som klart godkänt för klubben.
IK missade tipset med en placering och ingen satte laget rätt. Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 0.

7.aik solna 24 (4-8-6-6)
Slutplacering: 2
Kommentar: solna inledde uselt men kom sedan starkt och hade en mycket omtumlande säsong med den mycket tragiska bortgången av Ivan Turina, härvan med Majstorovic, arenatrubbel etc. De var med i toppen men kändes aldrig riktigt som laget som skulle utmana på allvar, nu blev man tvåa under en stark avslutning och kan säkert bli ännu bättre kommande säsong med lite tillskott.
IK missade tipset med fem placeringar. Ingen satte laget rätt. Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 0.

6.Kalmar FF 23 (7-6-9-1)
Slutplacering: 4
Kommentar: Kalmar som tackade av såväl Nanne Bergstrand som Henrik Rydström när säsongen tog slut tog en fjärdeplats som kan innebära europaspel om någon ur topptrion vinner cupen. Ett starkt facit och något ingen trodde innan utan IKs egen Anti som trodde på guld till Kalmar.
IK missade tipset med två placeringar och ingen satte laget rätt. Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 0.

5.BK Häcken 19 (1-3-3-12)
Slutplacering: 10.
Kommentar: Ja,jisses när vi såg Antis tips här skrattade vi lite då Häcken "omöjligt" kunde hamna på nedre halvan men han var närmast. Vad såg han för orosmoment egentligen? Häcken gjorde en katastrofsäsong sett till sitt material och att jag satte dom som guldvinnare är pinsamt med facit i hand. Kan de resa sig till 2014?
IK missade med fem placering och ingen satte laget rätt. Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 0.

4.IFK Göteborg 17 (6-4-4-3)
Slutplacering: 3.
Kommentar: Det blev en toppstrid för Blåvitt som slutade med en tredjeplats och ELkval. Man vann cupen men misslyckades i EL i sommar så man lär vilja bevisa att man kan mer 2014.
Djupare analys av just blåvitt kommer.
IK missade sitt tips med en placering men Anti hade rätt! Reine 4, FH 2, AH 1 och Anti 1.

3.Helsingborgs IF 17 (5-5-5-2)
Slutplacering: 5.
Kommentar: Många säger "om inte Bedoya lämnat och Mahlangu gått sönder hade HIF vunnit". Sådär kan man ju hålla på. HIF slutade femma och brände europaplatsen och kändes sommaren aldrig som en guldkandidat.
Frågan är nu vad de skall hitta på till 2014?
IK missade sitt tips med två placering men FH, AH och Reine satte laget rätt. Reine 5, FH 3, AH 2 och Anti 1.

2.Malmö FF 10 (3-1-2-4)
Slutplacering: 1.
Kommentar: Här har vi de svenska mästarna. De har ju över året varit bäst och det är inte mycket att säga om att guldet var rättvist, guld är alltid rättvisa. Sedan att det i MFF finns en spelare vi hellre sett skakat galler är en annan sak.
IK Missade sitt tips med en placering men AH satte laget helt rätt. Reine 5, FH 3, AH 3 och Anti 1.

1.IF Elfsborg 10 (2-2-1-5)
Slutplacering: 6.
Kommentar: Årets stora fiaskogäng ihop med Häcken. De är förvisso kvar i EL men åker ur där med. Ett riktigt fiaskoår och värvningen av Bangura kostade tveklöst mer än den smakade...
IK missade tipset med fem placeringar och ingen satte laget rätt. Reine 5, FH 3, AH 3 och Anti 1.

Allsvenskan omgång-för-omgång tipsresultat.

Resultat omgång 30:

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:3

Totalt (av totalt 225möjliga):

Antal rätt resultat:16
Antal rätt tecken:100

Ja, det var 30omgångar och totalt alltså 240matcher men ett gäng matcher har varit hängmatcher etc varvid de inte tippats och det blev 225 totalt. Att sätta rätt tecken på 100 av dessa ger ett tipsresultat på 44% vilket får ses som godkänt men jag är inte nöjd.

Allsvenskan omgång 30.

Resultat omgång 29:

Antal rätt resultat:0
Antal rätt tecken:1

Totalt (av totalt 217möjliga):

Antal rätt resultat:16
Antal rätt tecken:97
 
Omgång 30:

Östers IF-Djurgårdens IF
Tips: 1-3

Kalmar FF-Mjällby AIF
Tips: 2-0

Gefle IF FF-IF Elfsborg
Tips: 0-1

aik solna-Helsingborgs IF
Tips: 1-2

Halmstad BK-IF Brommapojkarna
Tips: 1-0

Åtvidaberg FF-BK Häcken
Tips: 3-2

Malmö FF-Syrianska FC
Tips: 3-0

IFK Göteborg-IFK Norrköping
TIps: 0-5

Andra halvan kommenterar direkt!

RSS 2.0