Hemma från Göteborg...

Igår var jag och resten av familjen Anti i Göteborg för att bevittna Sveriges Grand Prix i SPEEDWAY. Vi åkte iväg vid 9-tiden och stannade sedan inte förrän en liten bit efter Jönköping, där vi tog en liten fikapaus. Därefter fortsatte resan tills vi käkade middag, vi stannade till vid en väg-restaurang cirka 5 mil från Göteborg vid namn Smakfullt. Inte världens billigaste ställe kanske, men ska det smaka bra så kostar det (haha, där fick jag till det)! Mätta och glada fortsatte sedan färden till "Götet" där vi snabbt som tusan letade upp en parkeringsplats. Till vår stora glädje hittade vi ganska snabbt en bra central parkeringsplats vid Valhallabadet, och billigt var det också! Bara 40 kronor kostade det för att få stå till 8:30 på söndagsmorgonen (eller om det till och med var 9:30).


Brahehus åkte vi förbi på vägen ner mot Göteborg, ligger vid Gränna

Eftersom vi kom till Göteborg i mycket god tid gick vi runt i staden i ett par timmar och beundrade några av stadens sevärdheter. Vid ishockeyarenan Scandinavium (nej Älgen, det är ingen hästhoppararena) var det förövrigt stort polispådrag. Exakt varför vet jag inte, men det stod något om socialism och Iran på några röda röda flaggor. När vi sedan gått runt ett tag vilade vi vid Heden, eller vad det nu heter - de där grusfotbollsplanerna. Sedan, när de var dryg två timmar kvar till start så begav vi oss iväg till Nya Ullevi (som egentligen är den äldsta av de två eftersom den gamla byggdes om?). Väl där träffade vi familjen Johansson från Målilla. En av dem trodde att det skulle bli inställt medan den andre hade satsat alla sina pengar på Rune Holta-seger. När vi hade konverserat färdigt tog vi oss upp på läktaren där vi alltså avnjöt Sveriges GP, en tävling som den ryske raketen Emil Sajfutdinov vann före Jason Crump och svenske Antonio Lindbäck.


Sevärdheter i Göteborg ser ut såhär...

Det enda jag störde mig på ordentligt under hela kvällen var att jag inte kände igen den ryska nationalsången i samband med prisutdelningen... Dåligt av arrangörerna att spela fel nationalsång! Men i övrigt var allt kanon, och det tyckte nog polackerna, som satt på raden nedanför oss, också! Först såg de alla ganska bedrövade ut när deras polske gud Tomasz Gollob gjorde bort sig, men efter ett antal öl blev de glada igen och jublade åt i princip allt och alla. Den ene av polackerna glömde dock kvar sin ryggsäck efter tävlingen. Så kan det gå när man dricker för mycket alkohol! När allt var avslutat och röken efter fyrverkerierna hade lagt sig så gav vi oss åter tillbaka till bilen och när klockan var drygt 03:40 så var vi hemma i Norrköping igen, då hade solen börjat gå upp, fast det var ändå mycket enkelt att somna! Idag känner man att förkylningen inte mår speciellt bra av att vara ute för mycket så nu blir det ett par dagar hemma för att bli frisk igen... på tisdag är det ju speedway igen!

Som vanligt blev det också några bilder....


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA!

Å han heter Glenn...ALLA HETER GLENN I GÖTEBORG!!

Supporterintervju, AH

AH-Gais.


1.Hur kommer det sig att du valde att stötta just ditt favoritlag? Vad "föll" du för hos dom så att säga?

Svårt att säga, var väl mer en känslomässig grej än rationellt val. Blev medtagen på min första match på Ullevi och tände till direkt. Dels var fotboll roligt och engagemanget runtomkring var tilltalande och häftigt.

2.Hur länge har du följt lag på ett aktivt sätt?

Sen 1991 ungefär.

3.Vad är det bästa respektive sämsta med att följa just ditt lag?

Om vi börjar med det enklaste det sämsta är det väl att det vart en hel del motgångar både sportsligt och ekonomiskt genom åren. Bäst, tja. Det är mitt lag. Hängivenheten, identiteten, samhörigheten.

4.Vilket lag är roligast att möta?

De man vinner mot. Men bortsett från det de större lagen, som gör att det märks att det är allsvenskan och inte division 2.

5.Alla era lag har ju en nybyggd/kraftigt upprustad arena inför 2009. Vad betyder det för just ditt lag? Hur ser du på arenaboomen i Sverige som pågår?

Tror det betyder mer i fråga om spons och sånt än publikt, i alla fall just nu. Sen blir det ju en helt annan stämning och lär vara billigare hyra jämför med Ullevi. Arenaboomen är nog en nödvändighet då folks krav på komfort och "produkten" som helhet ökar.

6. Det bästa med 2009 beträffande att följa ditt lag blir?

Fråga igen efter säsongen... Men att nya arenan är ju ett lyft, så länge det inte regnar... Sen beror ju mycket på resultat vad (om något) som man minns som det bästa.

7. Svenska cupen har varit ett rejält sorgebarn, följer du ditt lag även i cupen? Vad ska göras för att rädda cupen?

Ja det gör jag, åtminstone hemma och inom rimligt avstånd. Rädda cupen, tja det är svårt. Mycket har försökts men lite har lyckats. Att flytta alla matcher till Gävle tror jag inte på. Men fasta speldagar och tider tror jag kan vara en bra idé, med hyfsad marginal i tid till närmsta match före och efter så lag verkligen kan våga köra med bästa laget utan att riskera trötta spelare till nästa ligamatch. Så fler vågar satsa på cupen utan att riskera att ligaspelet blir ledande. Så länge lagen ställer upp med b-lag kommer bara de allra mest inbitna och kollar. Och fasta dagar är bra för medvetandet. Till exempel sista lördan i april är Cupdagen med stort C, ingen annan elitfotboll spelas samma helg osv så fokuserar media på just cupen och alla vet att det är.

8. De flesta som följer ett elitlag håller även ofta på ett lag i de lägre serierna, gör du det och isf vilket är laget?

Inte direkt, när jag bodde närmare Majvallen kollade på GFF ibland (div 4-6 ungefär). Klassisk klubb grundad 1897 som egentligen borde finnas högre upp. Majvallen är en väldigt härlig arena dessutom.

9. Vilken är, av elitarenorna, den bästa respektive sämsta arenan du besökt?
Inte besökt så många. Gamla Ullevi ligger ju bra liksom Borås. Borås får plus för regnskydd och överblick från rullstolsektionen vilket GU tyvärr får minus på. Nackdelen med Borås är dock att sittplatspubliken skymmer om de reser sig upp så ser man bara massa gula ryggar med åttor och att man måste åka hiss. Som arena i helhet är GU bättre.

Rambergsvallen är ingen höjdare.


10. Rangordna de 3 bästa segrarna och de 3 värsta förlusterna du varit med om med ditt lag.

Svårt värre. Kvalet mot Mjällby 03, kvalet mot Landskrona 05 känns ju rätt givna. Sen kvalet mot Kalmar 99 som trea kanske. Värsta blir väl 0-4 borta mot Floda 2003. All division 2-förnedring i en och samma match. Gick ju vägen till slut ändå men då trodde man inte det. Hade nån sagt att vi drygt 5 år senare skulle slå Blåvitt på Ullevi hade man nog ringt till mentalvården. Som god tvåa kommer Hammarby hemma 2000. Den allsvenska återkomsten hade inte vart så lyckad men med tre omgångar kvar fanns chansen. Två hemmamatcher mot mittenlagen Hammarby och Norrköping som inte hade nåt att spela mot och avslutning borta mot jumbon Frölunda. När 2-0 satt i 54e minuten kändes det som nog kan detta gå vägen ändå! Men matchen slutade 2-4 och nedflyttningen var ett faktum. Nån trea kan jag faktiskt inte komma på nu.

11. Vilka är Sveriges bästa fans om du inte får säga era egna?

Fan vad svåra frågor du kommer med! Inte sett alla klackar på deras hemmaplaner men Djurgårdens bortafölje brukar imponera. Beträffande sång alltså, inte beteende i övrigt. Annars tycker jag de tiotalet BP-fans som tog sig till Ullevi 07 när laget i stort sett redan åkt ur och fick stryk igen men ändå höll igång bra förtjänar ett omnämnande.

12. Vem är din favoritspelare i ditt lag under den tid du följt laget? Du ska alltså själv ha sett spelaren i aktion.

Finns många. Lasse Ternström dyker upp tidigt i huvudet, en riktig slitvarg. Ivan Ottordahl likaså. Sören Järelöv var en stor barndomsidol och antagligen den bästa spelare GAIS haft under min tid.

13. Videogranskning vid tveksamma situationer? Din åsikt om det vid följande situationer: Mål? Straff? Farliga frisparkar? Offside?

Mål, ja. Behövs tämligen sällan dessutom. Straff, tveksamt, blir många vinklar och vrår en straff ska bedömas ur. Det vet man ju själv när man ser repriser i ena vinkeln kan det se solklart ut i andra inte alls. Möjligen för handssituationer. Farliga frisparkar, samma sak där. Och vem bedömer hur farlig den är? En frispark på egen planhalva kan ju bli farlig... Kan jämföras med hockey där man har målkameror men domarna kollar inte repriser på varje utvisningssituation. Offside känns som det skulle vara svårt att funka.

14. Vem i ditt lag slår igenom iår?

Innan säsongen hade jag väl som alla andra sagt Johan Mårtensson men han har inte riktigt kommit upp i nivå än. Pär Ericsson ser lovande ut dock.

15.Ta ut en drömelva med spelare som du sett från ditt eget lag genom tiderna.

Blir kanske inte "bästa" men några kultgubbar måste ju med.

Sören Järelöv

Olof Magnusson - Bobbie Friberg Jose da Cruz - Piotr Piekarcyk - Thomas Jönsson

Hasse Blomqvist - Prince Efe Ehiorobo - Pelle Blohm - Stefan Vennberg

Magnus Gustafsson - Mathias Gravem16.Om du fick välja en drömvärvning till ditt lag, en fullt realistisk sådan, vem värvas då?

Realistisk? Bobbie antagligen.

17.Det talas ofta om allsvenskans usla kvalité, är det även din åsikt att vår elitfotboll är så dålig som det sägs i jämförelse med övriga europa? Vad kan isf göras för att förbättra densamma?

Personligen är jag mest intresserad av GAIS kvalité. Men samtidigt är allsvenskan väldigt jämn, oviss och spännande. Hade ju underlättats om det talades om det i stället... Men en nyckel är väl att behålla fler av de bästa inom landet. Att locka gubbar som Zlatan att stanna istället för att lira i Inter är väl svårt men nog borde man kunna konkurrera med mittenlag i Danmark, Norge och Saudiarabien. Handlar la om pengar i slutändan. Men de klubbar med mycket pengar bör nog arbeta mer långsiktigt och inte sparka tränare och tokvärva efter varje uteblivet guld. Av storklubbarna just är det bara Kamraterna som jobbar tålmodigt och långsiktigt just nu känns det som.

18.Gefle är förvisso med i allsvenskan, men vad ska till för att norrlandsfönstret ska öppnas på allvar? Finns ju en del gäng, Sundsvallslagen, Umeå, Luleå, Kiruna...

Billigt inrikesflyg kanske... Man kan jämföra lite med bandyn, när Edsbyn byggde sin hall fick de bättre träningsförhållanden och längre träningssäsong och inledde en starkt dominant period. När deras guldsvit bröts var det av ett lag med en ny hall, VSK. De rent naturgivna förutsättningarna är nog sämre i norr, speciellt under försäsongen. -20 och snöstorm är nog jobbigt att lira fotboll i även om man har plastgräs. Sen handlar det ju som överallt annars om publik- och sponsorunderlag. Men nog borde GIF Sundsvall kunna etablera sig i Allsvenskan.

19.Ta ut din allsvenska drömelva av spelare som nu återfinns där(och i superettan om någon därifrån tar en plats), kommentera gärna laget med. Valfritt spelsystem.

4-4-2 med diamant.

Mål: Daniel Andersson, HIF - visserligen inte spelat i år men imponerat på mig tidigare.

Högerback: Ulrich Vincents, MFF - vart bra när jag sett honom.

Mittback: Ragnar Sigurdsson, IFK - stark men ändå bra med boll.

Mittback: Richard Ekunde, GAIS - snabb, spänstigt, brytsäker.

Vänsterback: Samuel Wowoah, Örebro - GAMLA FINA ÖREBRO

Defensiv mitt: Prince Ikpe Ekong, DIF - Kom precis ur Zorans frysbox och då vann DIF, har stora kvaliteter i just denna roll.

Vänstermitt: Rene Makondele, Helsingborg - Har potential att bli ännu bättre än vad han fått i HIF men ändå bra.

Högermitt: Tobias Hysén, IFK - leder man skytteligan så gör man.

Offensiv mitt: Wanderson do Carmo, GAIS - tvåa i skytteligan och dessutom en duktig framspelare.

Anfallare: Marcus Allbäck, ÖIS - hel är han fortfarande ett riktigt bra anfallare

Anfallare: Niklas Bärkroth, IFK - man får komplettera Allbäck med nån som har lite framtid.

20.Vissa röster höjs återigen som hävdar att klubbarna själva ska betala polisbevakningen i samband med matcherna. Din kommentar till det hela? Vad anser du? Vem ska betala?

Tycker debatten är lite snedvriden. Visst bär kanske klubbarna ansvaret för vad som sker på och direkt utanför arenan men där tar också klubbarna ett stort ansvar ekonomiskt. Men det känns som bara för att det är fotboll så hetsas det betydligt mer. Vi kan ju ta debatten om hoppandet på GU nu. Där GP valt att i papperstidningen häromdagen publicera kommentarer om alla som gillar fotboll som om det handlat om exempelvis invandrare eller homosexuella troligen plockats bort från nätet direkt... Varför kräver ingen att ståplats på konsertarenor förbjuds med tanke på att Ullevi gick sönder efter en Springsteenkonsert? Nej just det var ju inte fotboll... Om man kan bortse från sitt blinda hat mot idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet, som vissa tycks bära på, kan man vidga frågeställningen lite. Ska RFSL betala för polisbevakning om det finns hot från högextrema grupper som vill sabotera pride? Ska alla Sveriges krogar betala räkningen om polisen måste kallas till bråk som uppstått efter att folk supit sig fulla på just deras krog? Vem ska betala all skit som sker vid Göteborgskalas, festivaler och valborgsfirande? Eller när höger/vänsterextremister drabbar samman? Ska någon kunna få polishjälp utan att betala för sig?

21.16,14,12 ja vissa säger även 18 eller 10lag. Vilket är det optimala antalet lag i allsvenskan om du får bestämma och varför just det antalet?

Tycker 14 kändes rätt lagom, lite kortare säsong än nu men det kan vi lösa med MERA CUP!

22.Superettan har nu spelats sedan 2000 och har satt sig som tävlingsform, men vad tycker du är bäst? En superetta, två div.1serier som innan eller som när halvorna var små, fyra div.1 serier?

En serie är nog bäst. Det ska ju krävas rätt mycket kvalitet av dem som vinner om de ska ha en chans i allsvenskan.

23.Det skrivs ofta om att "barnfamiljer inte vågar på fotboll" ändå har det väl aldrig varit så mycket just barnfamiljer som nu, kan du förklara det för diverse journalister så de förstår?

Svårt. Antagligen för att det fortfarande är få incidenter på själva arenorna.

24.Vilka lag tror du har tätpositionerna i svensk fotboll de närmaste 10-15åren? Något lag förutom "storklubbarna"`?

Finns egentligen få storklubbar i Sverige och Allsvenskan är oerhört jämn jämfört med många av de större ligorna. Men jag tror tyvärr att vi kommer få se en ökande polarisering där ekonomiska resurser fäller större och större avgörande.

25.Proffsdomare, kan/borde vi ställa högre krav på dom än på vanliga domare?

Ja, får man mer betalt ska man kunna prestera bättre. Domarna har ju själva sagt att som proffs kan de vara bättre förberedda, pålästa och i fysisk form. Men det är ju samma människor och vi kan inte tro att det går över en natt. Tycker också vi behöver en tydligare diskussion om HUR domarna ska bedöma olika situationer. Tydlighet och konsekvens är viktigt i dömandet men då måste man också vara tydlig mot domarna hur de ska hantera olika lägen. Kan dra ett exempel från hockeyn där man tidigare alltid blåst om målvakten får pucken i huvudet. Men häromåret införde de att man bara skulle blåsa om skottet vart hårt och domaren skulle bedöma skottets hårdhet från fall till fall. Vansinne tycker jag, en hockeypuck rör sig fort och domaren ska samtidigt ha koll på alla hakningar och fasthållningar och jox och sen med ögonmått göra en bedömning av puckens hastighet. Bättre då att alltid blåsa och slippa snack.

26.Göteborg hade 2000 FEM allsvenska lag, får vi någonsin se något liknande igen?

Kan hända, men det lär nog inte bli mycket mer långvarigt än det var då.

27.Hur beroende är man egentligen av att ha lag från samma stad som konkurrerar? Fördelar och nackdelar med det?

Tja fler lag skapar ju mer intresse. Ett annat nerv. Stora derbymatcher etc. Är nog roligare helt enkelt. Och inom näringslivet heter det ju att konkurrens stimulerar utveckling.  

Nackdelar, tja om vi vänder på det. Fördelar med att vara ensamt är att man har mindre konkurrens om publik och sponsorer. Spelar ett Göteborgslag hemmamatch finns det massa fotbollsintresserade som inte går dit helt enkelt därför att de håller på nåt av de andra lagen. Samma med sponsorer i viss utsträckning. Dessutom är det lättare att som ensam få kommunpampar välvilliga. Istället för "Ger vi er nåt ska alla andra också ha" blir svaret "Klubben är oerhört viktig som marknadsförare av vår kommun"

Men för supporterkulturen är rivalitet viktigt. Den ständiga hetsen att vara fyndigare, högljuddare, mer skogstokig än rivalerna. Av ensam-i-stan-lag är det väl i egentligen bara Helsingborg och Malmö som har en riktigt livaktig supportkultur, men de har ju varandra att hetsa. Och nej nu uppmanar jag inte till våld...

28.Fotbollen är ju tveklöst världens största sport, den verkar bara bli större och större. Hur förklarar man det?

Tja, den är enkel och komplicerad på samma gång. Alla kan fatta vad det handlar om, två lag, två mål och en boll. Småbarn fattar direkt. Men samtidigt tittar man djupare finns det hela tiden nya saker för den inbitne att upptäcka och lära sig. Både om spelet i sig och allt runtomkring. Och fotboll kan vara väldigt resurssnålt. En boll eller nåt som kan påminna om en och en yta är allt som behövs. Klicka på kategorin Fotboll Jorden Runt så fattar du. Min personliga favorit är bild två från Somalia.

29.Om du fick förändra tre saker i dagens fotboll, vad skulle det då vara?

GAIS skall alltid vinna... Nej men saker som är mer realistiska är nog 1. Flygande byten, spelarna vågar springa mer, tränare kan göra djärvare taktiska omdisponeringar och vågar lättare släppa fram unga spelare. 2. Frispark på straffområdesgränsen för smärre förseelser i straffområdet. Som det är nu får du egentligen göra mer i straffområdet än utanför eftersom många förseelser inte känns tillräckliga för en så allvarlig grej som straff men tveklöst gett frispark ute på plan. Funkar i bandy. 3. En djärv och kanske inte lika genomtänkt idé, men ta bort reglerna för hur inkast får ske. Får man kasta hur som helst blir offensiva inkast farligare och tokrensningar ut över linjen kanske lite ovanligare.

30.Det var mycket snack efter offsides reportage om svensk försäsongsträning att svenska lag tränar fel. Vad tror du om det hela?

Kan inget om träning så det vore egentligen fånigt att uttala sig.

31.Du är nöjd med ditt lags insats 2009 om ni uppnår, ja vad?

Övre halvan. Riktigt nöjd med topp 4 men det lär nog inte ske.

32.Landslaget till VM 2010? Ja eller nej?

Ja det vore la bra. Men om inte kanske vi slipper Lagerbäck nån gång.

33.Sm-guld till ditt lag eller vm-guld till sverige?

SM.

34.Vad säger du till någon som aldrig varit på fotboll för att få med densamme till en match?

Beror lite på. Är det en TV-fotbollstittare som gillar sporten men aldrig sett det live så blir det ju argument om att man får en helt annan stämning live, en störra närvarokänsla (man är faktiskt där när det händer) och får bättre överblick över spelet. Också den lokala förankringen samt det sociala.

Är det nån som överhuvudtaget inte intresserat sig för fotboll så blir det ju mer att försöka övertyga denne om det fantastiska i själva spelet. Hur det nu ska gå till.

35.Ska inte kommando peking bjuda med anti på en match iår?

JO! Frågan är om de ska gå på IFK eller Sleipner?

36.Gillar du fish&chips?

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!! Men det var längesen tyvärr.


Supporterintervju, FH.

Vi kommer nu publicera supporterinterjuer med FH,AH och Deve(när han nu hinner klart). Först ut är FH-blåvitt.

1.Hur kommer det sig att du valde att stötta just ditt favoritlag? Vad "föll" du för hos dom så att säga?
Vad faller man för? Jag minns att jag var på en match på Ullevi när det var fritt inträde för mödrar med barn för att det var mors dag, men jag fastnade totalt under ett derby mot Gais 1992 på Gamla Ullevi när vi vann med 2-1. Jag höll på blåvitt innan med, man föds ju till blåvitt allt annat är förlossningsskador. Dock var det denna afton som det verkligen tog fart, sedan dess har jag inte missat många hemmakamper...


2.Hur länge har du följt lag på ett aktivt sätt?
Aktivt är ju relativt, men från 1993 har jag åkt på bortaresor och inte missat många matcher totalt sett som spelats i Götet. Fram till 99 var jag även på så gott som alla bortaresorna, men det har sedan dess gått ner även om vissa resor görs varje år. Det är den sjuttonde säsongen som ordentligt aktiv iår således. Jag vill poängtera här att "aktivt sätt" varierar från supporter till supporter alla har inte möjligheten att följa sitt lag på ett sätt som möjliggör att de sätter "trettian" säsong på säsong!

3.Vad är det bästa respektive sämsta med att följa just ditt lag?
Det bästa är ju svårt att kringgå, vi har haft (och har börjat få igen, åtminstone litegrann) enorma framgångar. Vi får ofta spela i europacuperna och det är ju fortfarande så att IFK Göteborg är det lag i Europa som väcker mest respekt när man nämner laget för fans från andra länder. Sedan är det även just nu otroligt roligt med ny arena och ungdomssatsningen som är unik i norra europa.
Sämsta? Tja, det är ju en del lyxproblem vi har kanske som vi måhända bortser från här (som att marknad inte gör att vi har fått ut max av det enorma stöd för blåvitt som finns i landet). Dock är väl annars det sämsta, eller mest tröttsamma allt tjöt om medgångsfans. Alla lag har en dos medgångsfans när det går bra, för oss har det gått bra ofta, men vi hade det tungt från 98-04 egentligen och att ha varit med på den resan bevisar att man själv inte är medgångare iaf.


4.Vilket lag är roligast att möta?
Tuff fråga. Totalt sett om man räknar in vilken stämning etc det brukar bli så är ju Solna en hit. De hade jag ju som det hetaste mötet för oss. Men det är ju just "hett" roligast känns som en annan femma. Ofta beror det på vad matchen ifråga betyder, 2007 var ju Trelleborg otroligt roliga att möta... Om du kräver ETT enda lag som svar så säger jag väl Elfsborg just nu. Vi är båda topplag, vi har nya fräscha arenor och vi spelar verkligen fotboll.

5.Alla era lag har ju en nybyggd/kraftigt upprustad arena inför 2009. Vad betyder det för just ditt lag? Hur ser du på arenaboomen i Sverige som pågår?
Det betyder givetvis mycket, på Ullevi var det tomt när det var 25000 nu är det packat när det är 17500. Att arenan just är så pass liten gör att vi kommer ha mer folk  på de gråa vardagsmatcherna mot Ösk,Gefle, BP etc. Folk kommer inte lyckas få biljett till de större matcherna om de är sent ute  men de vill ändå gå och hänvisas således till de mindre matcherna.
För mig personligen är det en unik känsla att få vara med om att få byta arena, minns att det var 51år sen vi bytte arena permanent sist när vi snackar nybygge. Förra flytten 1992 till dåvarande Gamla Ullevi var ju till en förvisso upprustad men ändå redan befintlig arena. Dessutom går det inte att komma ifrån att det är en mäktig ljudkuliss som skapas därinne när vi spelar, enda minuset är att vi inte äger den själva, men man kan inte få allt.
Arenaboomen i landet är mycket bra, ströbesökarna kräver den komforten som de nya arenorna innebär och när man då kan bjuda på sådana publikfester på arenorna som Djurgårds och Öis matchen varit är det bara att hoppas att vi kan bygga vidare på det här. Malmö upplever ju samma sak, Borås hade publikboomen för några år sen (synd att de inte spelar fotboll där bara iom att de har plast), Det rör på sig i Kalmar, Norrköping har ju en rejält ombyggd park och Halmstad, Stockholmslagen, Solna är på gång.
Ett lika nödvändigt som underbart lyft för svensk fotboll.


6.Det bästa med 2009 beträffande att följa ditt lag blir?
När vi inför en fullsatt arena i sista omgången säkrar guldet efter att ha slagit Solna Aik med 6-0.

7.Svenska cupen har varit ett rejält sorgebarn, följer du ditt lag även i cupen? Vad ska göras för att rädda cupen?
Jag följer laget i de matcher som går hemma eller i närheten. Det var ju exempelvis en mardrömslottning att få Ersboda från Umeå borta två dar efter Bajen borta.
Cupen är otroligt rolig, varje spark är avgörande och cupmatcher bjuder ofta på en dramatik som vanliga seriematcher inte kan nå upp till. Jag verkligen älskar cupen.
Cupen kan räddas genom att man som nu försökt inför fasta speldagar, dock vänder jag mig sanslöst starkt mot att alla lag som vill inte får vara med. Jag köper direkt att elitlagen inte ska spela 14cupmatcher/år om man går hela vägen men låt de sämre lagen spela kvalomgångar först då. Se på FAcupen där är det åtminstone fyra-fem kvalomgångar och sedan två vanliga innan lagen från de två högsta serierna går in. Allt för att det ska vara en chans för de minsta lagen att få allsvenskt motstånd.
Fasta speldagar var steg 1 nu är det steg 2 med att få med ALLA lag som vill.8.De flesta som följer ett elitlag håller även ofta på ett lag i de lägre serierna, gör du det och isf vilket är laget?
Jovars, man har ju sitt lokala gäng som man följde som knodd. I mitt fall således Gunnilse iom att det andra laget försvunnit idag.

9.Vilken är, av elitarenorna, den bästa respektive sämsta arenan du besökt?
Bäst får man nog säga att Gamla Ullevi är faktiskt, har förvisso inte besökt Malmös Nya men frågan gällde ju de arenor jag besökt.
Sämst är ju tveklöst Rambergsvallen och det inte för att vi förlorade där sist utan för att den saknar allt en arena ska ha egentligen samt har de förhatliga löparbanorna. Det saknas goda möjligheter för att handla samt för att gå på dass etc... ja, senast satt det ju folk i utrymningstrappor med, ingenting är bra där helt enkelt.


10.Rangordna de 3 bästa segrarna och de 3 värsta förlusterna du varit med om med ditt lag.
Förlusterna först kanske...
1.Bayern München hemma, clkvart 1995. Vi hade 0-0 med oss från första mötet och skulle enligt hela europas expertis bara slå ut Bayern, tyskarna fick sin målvakt utvisad och alla trodde på att vi skulle tokdominera. Istället gör Bayern både 1 och 2-0 innan vi repar upp oss till 2-2 men det var för sent och vi missade den bästa chansen vi någonsin haft att vinna Champions League. Många experter i europa trodde vi skulle kunnat gå hela vägen men här tog det stopp, bittert som fan än idag.

2.Basel borta, CLkval, 2008. Vi hade spelat 1-1 hemma vilket inte var något idelaresultat direkt men vi visste att vi kunde göra bra ifrån oss även nere i Basel, vi ledde två gånger om men när en viss domare (som sedan p.g.a. sin usla insats här stängdes av från domaryrket i europaspel) blåste straff för Basel var det kört. Vi hade allt, och hade en drömlottning i tredje kvalomgången som var ett sämre lag än Basel. Allt var upplagt för avancemang till gruppspelet. Så bitter var det länge sen man var. Vi hade ju väntat 11år på att få clkvala...

3.Kalmar FF hemma, 2002. Vi hade hela säsongen haft det tufft, nu hade Roger Gustafsson ryckt in igen för att rädda oss kvar, allt var klart för att klara oss kvar inför sista omgången, vi skulle bara slå redan klara Kalmar FF hemma. Ett KFF som var totalt avsågat i botten. Det gick inte alls utan efter 0-2 blev det kval istället. Vi var under denna match en stolpträff från Norrköping (de mötte Gif Sundsvall i Sundsvall) från att åka ur allsvenskan... Just efter slutsignalen kändes det som vi skulle åka ur...

Segrarna då.

1.VF hemma, 2002. Efter 1-1 i första kvalmatchen där vi t.o.m. hämtade upp underläge så var man redigt nervös för denna match. Vi visste allihop att det var en ödesmatch för hela klubben, skulle vi förlora hade vi åkt ur och fått det lika tufft som Peking hade det att gå upp igen. Matchen gällde nära på klubbens levnad. Vid denna tid var IFK ett stukat lag men tack vare den eviga hjälten Jonas Henrikssons båda mål hängde vi kvar. En seger som var den viktigaste jag varit med om.

2.Trelleborg hemma 2007. Efter 11års väntan var det äntligen över. Vi slog Trelleborg och guldet hade kommit hem. En känsla man kommer bära med sig resten av livet, på 90-talet var våra guld så givna, då skulle vi verkligen bara vinna men detta var en mer skrällartad grej och vi lyckades och det inför ett fullsatt Ullevi i fullständigt kaosväder.

3.Man.Utd hemma 1994. Vi vann med 3-1 och säkrade därmed gruppsegern i vår Champions League grupp bestående av oss,Man.utd,Barca och Galatasary... Fantastisk seger helt enkelt.

11.Vilka är Sveriges bästa fans om du inte får säga era egna?
Man måste ge Malmös fans en eloge här, de har de senaste åren haft ett lag som underpresterat å det grövsta men ändå växt klackmässigt och har ett hyfsat följe minst sagt. Dessutom hyfsat uppträdande också.


12.Vem är din favoritspelare i ditt lag under den tid du följt laget? Du ska alltså själv ha sett spelaren i aktion.
Svårt givetvis, det har ju funnits otroligt många spelare genom åren som blivit personliga favoriter. Men Mikael Martinsson måste nämnas, sicken kämpe, en sthlmskille som under en match skadade sig och fick hela gamla ullevi att, trots att spelet pågick, bara applådera när han rullades av förbi östra och norra läktaren in i spelargången. En spelare som ALDRIG gav upp, ingen som var med har heller glömt videon där han får sin grabb att säga "HATA AIK"... Det tordes bara vara Micke Martin och Stefan Rehn som är profeter både i Gbg och Sthlm...Att Martinsson sköt guldet till oss sista matchen 1994 på Malmö Stadion gör ju inte saken sämre.


13. Videogranskning vid tveksamma situationer? Din åsikt om det vid följande situationer: Mål? Straff? Farliga frisparkar? Offside?
Debatten har funnits innan och kommer nu igen, det verkar helt enkelt vara en av dessa debatter som dyker upp med några års mellanrum. Min åsikt?
Vid mål? Ja, om det går fort och inte blir som i hockey där det tar tiotals minuter ibland för att få reda på fakta.
Vid straff? Nej,däremot borde alla fyra domarna kunna snabbkonferera via headseten och sedan ta ett beslut snabbare. Det heter la inte domarTEAM för intet?
Farliga frisparkar? Nej.
Offisde? Nej.
Vi måste bevara en del av charmen med att det blir fel ibland.


14.Vem i ditt lag slår igenom iår?
Tobias Sana, om han får en mer central roll ibland med, kommer slå igenom även på kanten men som central mittfältare då jävlar.

15.Ta ut en drömelva med spelare som du sett från ditt eget lag genom tiderna.
Jag väljer det klassiska spelsystemet 4-4-2.
Thomas Ravelli-Pontus Kåmark-Joachim Björklund-Magnus Erlingmark-Magnus "ölme" Johansson-Håkan Mild-Stefan Rehn-Niclas Alexandersson-Jesper Blomqvist-Johnny Ekström-Marcus Berg.

Självklart är tränaren Roger Gustafsson.
Vissa kanske uppmärksammar att Jeppe får plats trots sin "judas"-stämpel men han var gigantiskt bra när han var hos oss.


16.Om du fick välja en drömvärvning till ditt lag, en fullt realistisk sådan, vem värvas då?
Nu tycker jag det känns fel att såga nuvarande spelartrupp men jag hade gärna sett att man behållit Jonas Wallerstedt inför iår. Annars finns det ingen realistisk värvning jag saknar direkt. Jag hade väl inte gråtit om Marcus Berg vände hem nu men det är ju föga realistiskt.

17.Det talas ofta om allsvenskans usla kvalité, är det även din åsikt att vår elitfotboll är så dålig som det sägs i jämförelse med övriga europa? Vad kan isf göras för att förbättra densamma?
Tja, vad ska man säga. Det vore ju direkt befängt att sitta här och försöka få folk att tro att allsvenskan är i klass med toppligorna i europa eller ens med mellanligorna.
Dock tycker jag vi ifjol visade med dåvarande lag i europa att vi inte är så långt efter som vissa vill göra gällande, ja vi är gigantiskt långt efter de stora ligorna men likväl, blåvitt var en domarmiss från att ta sig till Champions League, Kalmar pressade Feyenoord t.ex. Säsongen innan var det TRE svenska lag i uefacupens gruppspel. Det går framåt sakta men säkert.
Dock är det synd att det är just Kalmar som ska CLkvala iår, de har tappat för många gubbar och kommer sänka hela landet ranking genom att åka ur tidigt.
Vad man kan göra? Tja, det går ju inte att komma ifrån att det gäller att ha ett par,tre lag som dominerar och på det sättet kan knyta till sig övriga lags toppspelare såsom blåvitt hade det på 80 och 90-talet. Sedan måste man givetvis ändra skattereglerna så vi kan behålla de spelare som idag sticker till Danmark och Norge. Att spelare sticker dit är pinsamt för svensk fotboll (undantaget dock FCK då det är en storklubb på många andra plan med, de kan matcha många europeiska storklubbar lönemässigt).


18.Gefle är förvisso med i allsvenskan, men vad ska till för att norrlandsfönstret ska öppnas på allvar? Finns ju en del gäng, Sundsvallslagen, Umeå, Luleå, Kiruna...
Den eviga frågan, norrlandsfönstret. Problemet är väl egentligen att det är många lag däruppe även om avstånden är gigantiska. Jag förespråkar det förvisso inte egentligen men jag är rätt övertygad om att om Norrland bara haft ett lag så hade det laget varit etablerat i allsvenskan för länge sedan. Minns att Umeå var uppe och vände, Giffarna var uppe så sent som ifjol och IFK Sundsvall etc har också varit uppe i allsvenskan.
Dock kan det ju vara just de långa avstånden som spelar in, vi minns alla reportaget i sporten 1991 när Kiruna kvalspelade mot Trelleborg FF i kvalallsvenskan, en serie där Kiruna tyvärr blev sist. AH lär veta mer i ämnet gais mötte ju Kiruna då. Men att som Kiruna då fick göra till Trelleborg åka gigantiska 188,2 mil ENKEL väg för en match är nära på omöjligt att få ihop i längden. Tänk då på att de ska göra nära på lika långa resor till Malmö, Helsingborg etc. Den KORTASTE resan de hade i den kvalserien var ju till Sundsvall dit det var 86mil, näst närmast var Stockholm med 123mil.
Det går givetvis att flyga varje gång och det är ju ett krav och Kiruna som exempel är ett extremfall men likväl. Avstånden är stora, för stora? Det blir främst i superettan enorma kostnader och små intäkter varvid det blir för svårt redan där.
Givetvis har Gif Sundsvall störst chans att hänga kvar om de går upp, men Umeå hade kunnat bli något om de klarat av Ljungskile i kvalet 1996. Kort sagt ser det just nu ut som norrlandsfönstret förblir stängt lääänge iaf om vi menar att ett lag ska etablera sig i allsvenskan, Giffarna lär la kunna pendla men inte mer. Men sedan är det ju alltid så, en gyllene generation som klubben får behålla några år och vips kan de ha etablerat sig.


19.Ta ut din allsvenska drömelva av spelare som nu återfinns där(och i superettan om någon därifrån tar en plats), kommentera gärna laget med. Valfritt spelsystem.
Kim Christensen(IFK Gbg)-Adam Johansson(IFK Gbg)-Teddy Lucic(Elfsborg)-Ragnar Sigurdsson(IFK Gbg)-Erik Lund(IFK Gbg)-Anders Svensson(Elfsborg)-Stefan Ishizaki(Elfsborg)-Rasmus Elm(Kalmar)-Tobias Hysén(IFK Gbg)-Marcus Allbäck(Örgryte)-Henrik Larsson(Helsingborg IF). 4-4-2 således.

kommentar: Försvarsmässigt är IFK Gbg individuellt Sveriges bästa lag. Teddy Lucic är ingen människa jag gillar efter hans bosman och gnagetflytt på 90-talet men han är en landslagsmässig mittback och tar en plats här. Mittfältet har en uppsättning spelare som innebär att Anders Svensson får ett tung defensivt ansvar, något han visat att han klarar av galant i Elfsborg och landslaget så det blir bra. Offensiven på mitt känns sanslöst stark. Kantspelet med Ishizaki och Hysén och Elm i mitten borgar för många bra anfall och fina inlägg till en tänkbar landslagduo på topp. Allbäck och Henke kunde ju vara ett anfallspar i många betydligt bättre ligor än allsvenskan. Med ett sådant här lag hade Sverige garanterat haft ett lag i Champions League för länge sen.

Tränare får bli Nanne Bergstrand.

20.Vissa röster höjs återigen som hävdar att klubbarna själva ska betala polisbevakningen i samband med matcherna. Din kommentar till det hela? Vad anser du? Vem ska betala?
Jag tycker det sades väldigt väl i debatt när huliganismen debatterades, fotbollen kostar 51miljoner i polisbevakning varje år men drar in över 550miljoner till samma stat som betalar polisbevakningen. Ska man betala för sina kostnader ska man för jösses amalia få ta in alla intäkter med.  Visst är det beklagligt att det krävs sådana enorma poliskostnader för en högriskmatch men att klubbarna ska betala känns inte rätt alls. Dessutom hur ska man räkna ut en ev kostnad? Visst jag förstår att 100poliser kostar si och så mycket, men klubbarnas summa måste ju vara enbart för de poliser som ENDAST jobbar med matchen isf. Det är ju i en stad som Götet massvis(nåja) med poliser i tjänst varje dag ändå. Dessutom hur gör man med övertiden? Ska klubbarna betala poliser som jobbar just övertid för att polisens schemaläggare lagt in för mycket timmar just för de poliserna?
Smågrejer kan tyckas men jag vill bara peka på all den problematik det ligger bakom det hela.
Främsta skälet till att vi som klubbar INTE ska betala är att vi hamnar i ett läge då det till slut blir så att alla ska betala för polisbevakningen. Ska krogarna på Avenyn betala för att det är stökigt där var och varannan kväll? Ska man kräva att Vänsterpartiet betalar polisbevakningen som krävs 1maj för att de kan bli bråk vid protestmarscherna?
Vi går en farlig väg då. För i grunden ska polisen skydda vanligt folk oavsett om det är på en fotbollsmatch, en festlig lördagkväll på avenyn, eller vid motsättningar som i t.ex. Rosengård.


21.16,14,12 ja vissa säger även 18 eller 10lag. Vilket är det optimala antalet lag i allsvenskan om du får bestämma och varför just det antalet?
Jag stryker direkt 18&16, så många tillräckligt starka lag finns det inte i Sverige idag. 14 tvivlar jag faktiskt också på att vi har. Återstår således 12 eller tio. Nackdelen med 12 är att det blir en dansk variant med tre matcher mot varje lag och jag gillar inte tanken på att vi har två hemmamatcher mot ett topplag medan samma lag då naturligtvis får två bortamatcher mot oss. Det är inte rättvist helt enkelt. Dessutom tror jag att med tio lag får vi en hög kvalité som gynnar alla. Det gör att vi kan spela fyra gånger mot varje lag och därmed få 36matcher i serien. Idag spelar vi trettio och vissa invänder säkert mot att det blir för många matcher med 36 men allvarligt talat gott folk, ibland är det ju åtta-nio dagar mellan matcherna då kan man säkerligen trycka in en match här å där. Visst blir det mycket matcher för de lag som spelar i europa och går långt i cupen men är det färre lag krävs det bredare trupper med. Klassen ökar på detta sätt även i Superettan. Ja hela vägen ner en tre,fyra serien neråt iaf. 10lag-36matcher är mitt förslag helt enkelt. En rimlig serie då blir således IFK Gbg,Hif,Mff,Ellos,Aik Solna, Dif,Bajen,Gais, Hbk, Ösk. Vilka matcher det blir!


22.Superettan har nu spelats sedan 2000 och har satt sig som tävlingsform, men vad tycker du är bäst? En superetta, två div.1serier som innan eller som när halvorna var små, fyra div.1 serier?
Med mitt förslag ovan med en allsvenska på tio lag är en enda superetta det enda alternativet. Jag minns charmen med fyra div.1 serier men om jag minns rätt var det åtta lag i varje vilket gav totalt 32 div.1 lag... det underlaget finns naturligtvis inte. En enda superetta är det självklara. Får vi sedan igenom att det bara blir tio lag i allsvenskan med så kommer steget för laget som går upp från ettan inte vara lika stort som innan heller ty kvalitén i ettan blir då avsevärt högre än i dagsläget.


23.Det skrivs ofta om att "barnfamiljer inte vågar på fotboll" ändå har det väl aldrig varit så mycket just barnfamiljer som nu, kan du förklara det för diverse journalister så de förstår?
Det är helt enkelt så att det så extremt sällan blir stökigt att det inte finns en rädsla. Snackar vi 80-90-tal så var det oftare betydligt stökigare än nu och det fick ju också en inverkan på antalet familjer som var på arenorna.
Dessutom jobbar ju de flesta klubbarna med "familjeläktare" etc, blåvitt har även en sektion där barnen kan få gå utan föräldrar (föräldrarna lämnar och hämtar innan och efter matchen)  och med värdar från såväl IFK Gbg som supporterklubben tidigt lära sig vad som gäller på en fotbollsarena, hur man beter sig etc. Mycket bra grej och just satsningen på familjeläktare slår ju väl ut. Dels slipper vi vanliga allt spring i raderna det innebär när barnfamiljerna sitter på vanliga sektioner och dels har kidsen roligare när det finns en del barnaktiviteter på läktarn. Svaret på frågan är således att det är betydligt lugnare numera.24.Vilka lag tror du har tätpositionerna i svensk fotboll de närmaste 10-15åren? Något lag förutom "storklubbarna"`?
De lag som kommer finnas i toppen är ju IFK Gbg,MFF,HIF, Elfsborg om jag får säga min mening, och just att jag säga min mening är ju hela grejen med denna intervju. Stockholmslagen får det uppenbarligen svårt, för man måste nog ha en ny arena NU för att man ska hänga med i den yttersta toppen. HIFs kanske inte är ny men är ändå en av allsvenskan absolut bästa.
Förutom storklubbarna? Ösk verkar ha något intressant på gång faktiskt och har ett stort publikunderlag. Frågan är hur långt det räcker?


25.Proffsdomare, kan/borde vi ställa högre krav på dom än på vanliga domare?
Om du blir heltidsanställd så ska du väl sköta ditt arbete bättre än om du har det som ett extraknäck vid sidan av va? Är det inte svar nog? Självfallet ska det ställas högre krav, de har bättre förutsättningar än andra domare och borde således döma bättre.

26.Göteborg hade 2000 FEM allsvenska lag, får vi någonsin se något liknande igen?
Föga troligt. Just nu är det fyra Gbg-lag och tre Sthlmslag och om vi är snälla kan vi räkna in Solna där, även om Solna är en egen Stad (jo,de heter Solna Stad och inte kommun).
I Sthlm finns inget lag som kan gå upp och göra de lagen sällskap så där finns ingen chans, och i Götet är det Qviding som lirar i superettan nu och de lär inte heller gå upp, dessutom verkar ju Öis redan nu vara på väg ur.
Ser vi det i ett längre perspektiv så javisst, möjligen i Götet då men det känns otroligt avslägset. I Stockholm är det ju omöjligt att se vilket lag som skulle kunna gå upp och göra dom sällskap.
Andra städer finns inte som ens är i närheten...
Jag tror således att det var senaste och sista gången vi fick se fem lag från samma stad där och då år 2000.27.Hur beroende är man egentligen av att ha lag från samma stad som konkurrerar? Fördelar och nackdelar med det?
Tja, beroende är man väl inte.
Fördelarna är väl att intresset stegras om man är lagom många lag, jag skulle vilja säga att det i en stad som Göteborg innebär att vi har två lag i allsvenskan. IFK är där givna, sedan får Öis och Gais fajtas om den andra platsen, just nu är ju Gais rent fotbollsmässigt bättre så då bör det ju bli dom.
Nackdelarna är väl att för många lag konkurrerar om samma sponsorer först och främst. Givetvis även publiken i viss mån, även om det där åtminstone här är ett lag,IFK GBG,  som har publik medan de övriga konkurrerar om resten.
Sedan är det givetvis även så att de något mindre föreningarna konkurrerar med varandra om spelarna. Man får tycka vad man vill om FC Gothia, men det var en god idé för de tre klubbarna om de skulle vilja hävda sig i långa loppet mot IFK Gbg.28.Fotbollen är ju tveklöst världens största sport, den verkar bara bli större och större. Hur förklarar man det?
Fotbollens storhet ligger i att den till skillnad från många andra idrotter, ja till skillnad från de flesta andra idrotter bortsett från löpning kan utövas så gott som överallt oavsett förutsättningar i övrigt. Vi kan se hur barn i ghetton i afrika kan spela, här kan man se folk spontanspela fotboll iaf när det gäller yngre åldrar, men vem som helst kan ju ställa sig på gården och trixa lite med bollen.
Däri ligger fotbollens sanslösa storhet, den går att utöva överallt när som helst av alla samhällsklasser, alla folkslag etc. Sedan gör ju då just detta att intresset är gigantiskt, varje vm läser man ju om hur folk i fattiga byar satsar på el för att se sitt lands vm-matcher när vi snackar om de fattigare länderna. Att se en vm-match är större än allt annat helt enkelt.
Fotbollen förbrödrar dessutom. Men just supporterskapet är ju lika stort oavsett idrott egentligen men förutsättningarna för att få vänner etc runt om i världen är större inom fotbollen.
I Sverige talas det ju om att ishockeyn skulle vara lika stor, möjligen just i Sverige då, men börja snacka ishockey med en från asien etc, det är inget jätteintresse direkt.
Fotbollen är kort sagt störst för att den är den idrott alla kan relatera till i alla länder i världen oavsett vem man är.


29.Om du fick förändra tre saker i dagens fotboll, vad skulle det då vara?
1.Bort med all huliganism-känns som ett självklart val.
2.Ändra skattereglerna i Sverige så vi kan behålla spelare som idag sticker till Danmark och Norge, då får vi en bättre fotboll.
3.Totalförbjuda plastgräs, fotboll ska spelas på gräs. Jag kan köpa att Kiruna har plast men inte Örebro och Borås t.ex. Fast kan de ha gräsplaner i fint skick i Moskva i februari borde vi kunna ha det i Sverige i Mars/april med...30.Det var mycket snack efter offsides reportage om svensk försäsongsträning att svenska lag tränar fel. Vad tror du om det hela?
Vi kan ju se att vi knappast är mer vältränade än engelska lag eller tyska eller vad ni vill. Tiden är förbi när vi genom att springa i leriga backar i fem månader under vintern kan slå sådana lag. De har max 2månaders försäsong men är lika vältränade och rentav bättre.
Visst måste vi träna fys för att hänga med, men det är som det sades i reportaget "Svenska lag har en unik möjlighet att vara tekniskt överlägsna sina motståndare med all den tid vi har under försäongen".
Visst tränar vi därmed delvis fel. Anders Svensson sammanfattade det hela rätt väl "Om du ligger efter fysiskt får du träna extra fys, men om du är efter tekniskt händer ingenting".


31.Du är nöjd med ditt lags insats 2009 om ni uppnår, ja vad?
Med en trupp som våran som den ser ut nu under våren är inget annat än SM-Guld godkänt. Jag kan dock köpa att vi enbart tar en europaplats om vi tappar en tre-fyra tongivande namn efter u21em. Skulle vi tappa Ragnar, Bjärsmyr, Wernbloom, Adam å kanske Söder så blir det tufft att plocka guldet. Ut i europa ska vi oavsett vilka som sticker isf får vi köpa/flytta upp nya gubbar. Med nuvarande trupp och om vi bara tappar 1-2namn så är Guldet det enda som gäller.

32.Landslaget till VM 2010? Ja eller nej?
Så länge blåvitt tar guld bryr jag mig inte så mycket, men det vore la roligt. Jag tror dessutom det blir ett svenskt landslag i vm så Ja.


33.Sm-guld till ditt lag eller vm-guld till Sverige?
Sm-guld självklart.


34.Vad säger du till någon som aldrig varit på fotboll för att få med densamme till en match?
Att aldrig ha varit på en stor fotbollsmatch när det är världens största idrott är som att aldrig ha läst en klassiker, aldrig lyssnat på Stones, vissa saker ska man helt enkelt ha gjort i livet. Gå på fotboll när det är minst 15-20tusen är en sådan sak.
Dessutom är det ju förbannat skoj.


35.Ska inte kommando peking bjuda med anti på en match iår?
Självfallet ska de det.


36.Gillar du fish&chips?
Är Anti 14bast? Självfallet gillar jag fish&chips!


PePe + Indianerna + 10 år = sant

Under onsdagskvällen var jag - ANTI - åter igen på speedway i Kumla. Denna gång bevittnade jag Piotr "PePe" Protasiewicz 10-årsrace... Som ni kanske förstår har han alltså kört 10 år för Indianerna, och detta firades med en högkvalitativ individuell tävling! Nedan följer några bilder på jubilaren själv!KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA

Årets chica skor!

Asså, man blir ba så typ gaaaaaaaaaaaaalet kär i dessa skor va! De är ju typ de bästa som hänt sen NKs vårkatalog kom, asså jag baaaaaaaa vaaaaaaaa när dessa skor kom, jag mena liksom ba va typ.
MÅSTE HA!

 Finns även i gul lack! Jag menar, hur chica är inte dessa typ? Jag mena hallå ele?

MÅSTE HA!!!!

Ja ni vet vad det gäller

Aik Solna-Hammarby IF
Tips: 1-0.
Ok för mig.

BK Häcken-IF Elfsborg
Tips: 1-1
Ellos favoriter men Häcken tycks kunna slå vem som helst hemma så man vet aldrig. 

Trelleborgs FF-Gefle IF 
Tips: 0-0
Låter kul

IFK Göteborg-IF Brommapojkarna
Tips: 3-0
Troligt

Örgryte IS-Djurgårdens IF
Tips: 0-1
Det med.

Kalmar FF-Helsingborg IF
Tips: 2-2
Svårtippat men jag säger inte emot.

Halmstad BK-Örebro SK
Tips: 1-0
Samma här, ja jag känner mig lite oinspirerad.

Malmö FF-Gais
Tips: 1-0.
Får hoppas på fel tecken men lär nog bli svårt tyvärr.

Allsvenskan omgång 12.

I den elfte omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 80möjliga)

Antal rätt resultat: 5
Antal rätt tecken: 29

OMGÅNG 12!

Aik Solna-Hammarby IF
Tips: 1-0.

BK Häcken-IF Elfsborg
Tips: 1-1

Trelleborgs FF-Gefle IF
Tips: 0-0

IFK Göteborg-IF Brommapojkarna
Tips: 3-0

Örgryte IS-Djurgårdens IF
Tips: 0-1

Kalmar FF-Helsingborg IF
Tips: 2-2

Halmstad BK-Örebro SK
Tips: 1-0

Malmö FF-Gais
Tips: 1-0.

Andra halvan kommenterar under dagen.

SCHOOLS OUT!

Idag tog ja, FH; examen som diplomerad resekonsult efter hårda studier.
Det firar vi enligt följande:


Gratulationer tas emot i kommentarerna!!!

LJUDDAGBOKEN IS BACK!

Kära lyssnare och läsare. Nu är den äntligen tillbaka! Nej, Älgen, inte pesten.... ANTI OCH DEVES LJUDDAGBOK!!!!!!!! Now its back, och det med över 45 minuters högkvalitativ underhållning! Hör hela Kommando Peking TILLSAMMANS med en ny bekantskap, STEKARN!

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL AVSNITTET

Tossig kille alä.

Idag vankas det så toppmatch på Gamla Ullevi. Blåvitt mot Malmö FF.
Jag tänkte bjuda speciellt Glenn på ett par videos han älskar över allt annat på nätet.
Det är filmer på malmoeklackens största profil...

Göteborg!!Kan känna vinden svala från havet och sommaren
att sitta uppe vid Skansen krona och blicka ut över Göteborg
att ta spårvagnen ut till havet och sen färjan till en ö
dricka öl vid Göta älv och höra dånen från vår hamn

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Dånen har nu tystnat men dom finns där nånstans än
Varven har lagts ner & de va för längesen
Men historien berättar om hamnen & våra torg
Och de kommer alltid vara mitt Göteborg

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Rolig känsla bakom Ullevi & se laget göra mål
att vandra genom Haga & se spår från gammal tid
ni väcker mina minnen och får mej att må bra
vi torget möts vi upp
det är dags att drick öl

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Åhh Göteborg
Mitt sköna
Åhh Göteborg
Mitt kära
Åhh Göteborg
Mitt vackra
Åhh Göteborg
Göteborg

Olika som bär


Daniel Alexandersson?                                                   Robinson-Lukas?

Tio "vill se" sporthändelser.

Japp, IK har totalt snott idén från Sportbladet, fullständigt brutalt har vi kopierat idén och gjort den till vår egen. Naturligtvis är det så. Dock erkänner vi det till skillnad från de flesta andra i medievärlden (IK i medievärlden, det ni) så här kör vi.

FH listar nedan de tio, utan inbördes ordning, idrottsevenemang han vill se innan han dör.

*VM-FInal, fotboll.

Kommentar: Det enskilt största idrottsevenemanget världen över. Det är den överlägset största sportens största final och allt vad det innebär. Dessutom i den sport jag själv föredrar mest av allt. Helt enkelt en "måste ses".

*Superbowl.
Kommentar: Det enskilt största idrottsevenemanget i staterna. Jag kan väl inte säga att jag är överdrivet intresserad av själva sporten men detta är så ofantligt mycket mer än bara en match (vilket ju alla tio på denna listan är) och det känns som att det vore fenomenalt roligt att få uppleva den amerikanska supporterkulturen en gång med.
Dessutom är detta en show och själva matchen är en del av det hela.

*OS-Final i Ishockey.
Kommentar:Ishockeyns största match. Det räcker nästan som motivering. OS-final i ishockey är något att ha, till skillnad från vm-finalen i samma idrott som inte kan klassas som vm-final då inte de bästa är med. OS-Final avgör vilket som är världens bästa hockeylandslag helt enkelt och det är en enorm match.

*F-1 Monza.
Kommentar: Klassiskt F-1 Lopp. F1 är förvisso en sport de flesta av oss växer ifrån när vi passerat tio år, men de som inte gör det skapar ju festlig, om än väl bratig, stämning och att då åka till Monza känns givet. Klassiskt lopp som kört i snart 60år.

*Fullsatt Maracana
Kommentar: Maracana är en av de mest legendariska fotbollsarenorna i världen. Det var 210 000 personer här och såg vm-finalen 1950 (även om den officiella siffran var 199954) men idag tar arenan "bara" 103045personer.
Dock en så klassisk arena och är så monumental att den absolut måste besökas. Personligen skulle jag välja derbyt mellan Vasco Da Gama och Flamengo om det är slutsålt. En enorm upplevelse kort och gott och något alla fotbollsintresserade någon gång drömmer om att få uppleva.

*Speedway vm-deltävling Millenium Stadium.
Kommentar: Okej, speedwayintresset är dramatiskt på väg ner hos mig men detta vore onekligen en tävling att uppleva live. Den största arenan i gp-serien och med ett sjuhelvetes tryck om publiken är på det humöret.

*Sjunde avgörande Stanley Cup final, Ishockey.
Kommentar: På klubblagsnivå blir det inte större än så i hockey. Sjunde, sista nervdallrande finalen... Det räcker som motivering faktiskt.

*Champions League final, Fotboll.
Kommentar: Fotbollens största match på klubblagsnivå är en ENORM happening och det absolut största du som supporter kan få uppleva ditt lag i. Att få vara på plats på en av dessa finaler någon gång är en dröm och skulle då favoritlaget Arsenal spela (att blåvitt gör det känns väääääldigt avlägset) vore det ännu mäktigare,speciellt om de vann, men bara att få se en final skulle vara belöning nog för ett långt supporterskap.

*Barcelona-Real Madrid, fotboll.
Kommentar: Kampen om Spanien. Camp Nou kokar, det är en enorm match och jag vill uppleva detta just i Barcelona och inte i Madrid, det känns som att allt blir betydligt mäktigare just i Barcelona helt enkelt...

*Celtic-Rangers, fotboll
Kommentar. Ojojojoj vad denna matchen är stor. Det är katoliker mot protestanter, det är kampen om makten i Glasgow och Skottland, det är europas antagligen bästa stämning, det är känslor så det förslår. Det är fotbollsfanatism när den är som bäst....

Det var min, fhs, lista. Vem vet, kanske några andra ur IK-gänget gör en liknande?


1899.


missade visst nåt..

Det är ju gött att AH kommenterar en match fem timmar efter matchstart....

Jag glömde dock tippa en match...

Örebro SK-IF Brommapojkarna
Tips: 3-0.

Tipskommentarerna

Hammarby IF-Halmstad BK
Tips: 1-0
Lurigt tips. Får hoppas han har fel.

Gais-Kalmar FF
Tips: 0-3
Hoppas det blir fel tecken här med men det skulle förvåna.

IF Elfsborg-Trelleborg FF
Tips: 2-0
Borde bli rätt men man vet aldrig med Trelleborg

Helsingborg IF-Örgryte IS
Tips: 2-0
Borde bli nåt sånt ja.

Gefle IF FF-Aik Solna
Tips: 0-1
Svårt att säga.

IFK Göteborg-Malmö FF
Tips: 3-1
Troligt.

Djurgårdens IF-BK Häcken
Tips: 0-0
Svårtippat så det förslår.

Funderingar i nådens år...

Facebook tycker jag ska leva i 1800-talet, för att folk bar hatt och för att kommunismen var på frammarsch, låter bra...

Blåvitt leder allsvenskan så jag är extremt lycklig över det...

Jag fördömer starkt att öistränarens dotter på 16bast hotades, jag har faktiskt inifrån en elitklubb i fotboll hört hur just liknande hot uppfattas av familjer, för jävligt helt enkelt...

Resan som IK kommer göra blir den bästa resan någon någonsin gjort, främst för att folket på resan är bästa tänkbara....

Jag tycker vi ska återupprätta Televerket, Posten, tidningarna Arbetet och Ny Tid....

Jag kan betecknas som bakåtsträvare efter kommentaren ovan...

Jag nu under alla dessa meningar desperat försökt komma på några roliga kommentarer...

Jag funderar över hur sthlmsklubbarna alltid tycks ha problem på något sätt...

Jag tycker det är för jävligt att gbgpolisen behandlar 11-åringar som terrorister när kidsen lämnade Star Bowling...

Jag sparar på humorkrutet en del inför RESAN, som jag antar de flesta av er känner att jag tjötat om men att det aldrig kommer igång, tro mig när det startar kommer ni få så det räcker...

Jag nu ska ta och svara på kommentarer....


Allsvenskan omgång 11.

I den tionde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 72möjliga)

Antal rätt resultat: 5
Antal rätt tecken: 26

OMGÅNG 11!

Hammarby IF-Halmstad BK
Tips: 1-0

Gais-Kalmar FF
Tips: 0-3

IF Elfsborg-Trelleborg FF
Tips: 2-0

Helsingborg IF-Örgryte IS
Tips: 2-0

Gefle IF FF-Aik Solna
Tips: 0-1

IFK Göteborg-Malmö FF
Tips: 3-1

Djurgårdens IF-BK Häcken
Tips: 0-0

Andra Halvan kommer kommentera innan första matchen börjar kl.16 idag, annars har han lovat att gå på yogakurs.

1898.


Utdrag ur Första Halvans packningslista.

En badboll
Massa blåvitta souvenirer som kan användas för att muta oss igenom alla tullar där det strular
Under vulkanen med Lundell.
Hela vännerboxen med alla tio säsongerna.
Dator med nät så man kan reseblogga
Barnstol till Anti
Pass
Flera olika kontokort med reskassan på (så om man tappar ett finns iaf högst 15% av kassan på det kortet)
Domkraft
Två reservdäck
First aidkit
"i bussen kudde"
Alla progglåtar jag har
Keramikälg
Anti

MAGII

Stirra på pricken och se hur allt börjar försvinna!


Den mytomspunna KORV KIOSK!

Ida kommer fatta varför jag slänger upp denna nu. 


Utdrag ur Andra Halvans packlista

Solkräm
Keps
Diverse kläder
Alla DVDer med Galenskaparna och After Shave
Skäggkam
Punkalagning
Stekiga solglasogon
Vita sneakers ifall man stöter på kontinentala huliganer
Tommy og Tigern-tidning (serie)
En redit sleten kortlek som det står MIN på
Ett trasigt spiralblock med alltför många stenciler i
Sverigespelet
Göteborgsspelet
Bibeln
Das Kapital
Kommunistiska manifestet
En fågelbok
En Janne Josefsson-mask ifall man behöver klaga nånstans
Hammare och mejsel så man kan rista "IK var här" i runor på lämpliga platser
Ett munspel
En tvättbräda
Och slutligen Den här Portföljen ur Höjden Hooligans eminenta portföljguide

Får man nattblogga medan det är ljust ute?

Antagligen inte, om man inte bor där Annelie bor på sommaren. Men det skiter jag i. Dessutom ville ju Ida att jag skulle blogga tidigt och man ska ju vara sina läsare till lags.

Imorgon ska Ida jobba säger hon, låter bra det. Vad ska då vi arbetslösa fyllon på västkusten göra imorgon? Jo vi ska ha FIFA-dag vilket innebär att följande fraser kommer sägas MINST en gång och troligen fler:

HATA GAIS! (kan komma att formuleras annorlunda)
FOKUS NU!
GRÖN GUBBE!
Åsså i jävla förtifemte igen...
En vas vatten
Men passa för helvete
Doomaaaarn..!
Ska vi kolla byten?
TOSSIG KILLE ÅLÄ ÅLÄ!
Behöver du glasögon?
När ska du ta på dig slipsen då?
Jävla stins!
Kaninjävlar!
Vad har du emot kaniner egentligen?
Eyyy var e min fanta?
Frukost ja?
Är ni hungriga?
Du grejar det ja
Det är lugnt det är bara halvtid
Ford Fokus
Fokushuset

Och säkert mycket mycket mer. Lilla Edet och stekare lär nämnas i ett eller annat sammanhang.

Så går det till änna. 

Gais familj?

Idag är det då derby i staden, Gais anser att deras produkt är värd summor som inte ens de flesta PLklubbar anser sina produkter vara. Varvid vi rätttrogna änglar bojkottar för att visa att vi inte accepterar gais prissättning. Samma sak har ju Elfsborg, Djurgården och Öis bl.a. sagt. Elfsborg fick ner sina priser rejält men för oss och övriga lag står faktumet kvar, Gais priser gör att de vanliga supportrarna inte har råd att gå.
400spänn för BILLIGASTE långsidesbiljetten är bisarrt. 530 för den dyraste långsidesbiljetten är bisarrt med. Som jämförelse kan sägas att Blåvitt tog 330 för den dyraste mot Öis....

Förövrigt funderar IK över ur Gais ser på begreppet FAMILJ efter att ha sett denna bild på deras hemsida...Under en artikel om familjeland.
Eventområde för familjerna

HÅLL KÄFT!!


HÅLL KÄFT!!


RESAN-Sponsorerna så gott som klara.

Japp, nu är även den finansiella biten klar för resan, allt som återstår nu är diverse räknande men allt beräknas dra igång inom en vecka iaf.

Arbetet går således framåt....

Vad du döljer saker för oss Ida...

Det här är Ida - ett 47 miljoner år gammalt apskelett med människodrag.

Nu sägs hon vara den saknade länken i människans evolution.

- Det här är det närmaste vi kan komma en förfader till människan, säger forskarteamets ledare Jørn Hurum.

läs mer här


Vargarna....

Igår var jag på speedway igen och som vanligt gick det åt hel...sike med tipset. Den gär gången var det Dackarnas fel, eftersom de inte kalrade av mer än att ta oavgjort mot Vargarna som FÖRMODLIGEN kommer sist i årets elitserie. Det blev i alla fall några bilder:SE ALLA BILDER GENOM ATT KLICKA HÄR!!!!

Musikal!

Eftersom jag börjat snacka musikal med Ida kan jag passa på att lägga upp favoritmusikalnummerINGA BLÅVITTA PENGAR TILL GAIS!!

Japp, bojkotten ligger, inte en blåvitt ska visa sig på Gamla på Torsdag, de som gör de klassas som svartöftter och behöver aldrig mer visa sig där...
Detta för att Gais tar ut priser som riskerar svensk fotbolls framtid, nu har de reat ut biljetter till småkidslag etc, men inga rättrogan kommer vara där. Gais är helt enkelt som vanligt....

[gais_small.jpg]

Tipskommentarer osv

Nu har han börjat tippa rätt också...

Halmstad BK-Gefle IF FF
Tips: 2-0
Inte otroligt.

IF Brommapojkarna-Hammarby IF
Tips: 2-0
Inte det heller.

Malmö FF-Örebro SK
Tips: 2-0
Lurigt men troligt.

Aik Solna-IF Elfsborg
Tips: 1-1
Ett kryss, tja känns inte omöjligt.

Trelleborg FF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0
Får vi hoppas

Kalmar FF-Örgryte IS
Tips: 3-0
Antagligen ja.

Gais-IFK Göteborg
Tips: 0-2
Troligt men tråkigt

BK Häcken-Helsingborg IF
Tips: 0-3
Får vi hoppas det med

Allsvenskan omgång 10.

I den nionde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 5

Totalt(av 64möjliga)

Antal rätt resultat: 5
Antal rätt tecken: 22

OMGÅNG TIO!

Halmstad BK-Gefle IF FF
Tips: 2-0

IF Brommapojkarna-Hammarby IF
Tips: 2-0

Malmö FF-Örebro SK
Tips: 2-0

Aik Solna-IF Elfsborg
Tips: 1-1

Trelleborg FF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0

Kalmar FF-Örgryte IS
Tips: 3-0

Gais-IFK Göteborg
Tips: 0-2

BK Häcken-Helsingborg IF
Tips: 0-3

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Barbados / Ibiza

Jadu Boris den nöten knäckte vi allt också!

Detta handlar alltså om Vengaboys låt Were going to Ibiza som i original heter Barbados och är gjord av Typically Tropical på 70-talet. Som BorisBorissa nämnde i sin kommentar. Vengaboys ändrade dock lite på texten och bytte ut titeln så ingen skulle märka att det inte var deras egen låt, men så lätt lurar man tydligen inte BorisBorissa!

Tycker själv covern känns rätt tam. Förutom namnbytet har de ju så att säga inte gjort nåt med låten, inte tillfört den speciellt mycket. FH kommer nog tycka videon är djup iallafall.

Och här kommer då originalet:

Olika som bär!

 
Första Halvan?               Hasse Alfredsson?


Anti?                                        Tage Danielsson?

Deve?                                             Magnus?


Andra Halvan?                      Brasse?

Resan-startgroparna.

Minibussen har varit på verkstad för att gås igenom en sista gång innan avfärd, vi har köpt det gemensamma och vi börjar så smått packa det vi själva ska ha med oss. Självfallet kommer ni kunna följa oss på bloggen dag för dag, även om vi inte bloggar varje dag så kommer blogginläggen vara dag för dag.

Ida undrade över vaccinationera men allt är nu ordnat och ingen behöver vara orolig, den sprutan alla får i götet kommer vara tillräckligt för att vi ska klara oss hela resan.
Så snart börjar det gott folk!!!!

Sverige vann!

SVERIGE VANN EUROVISION SONG CONTEST 2009... åtminstone den viktiga finnkampen mot just Finland, som slutade sist av de 25 finalländerna. Sverige slutade på 20:e plats eller något liknande, vilket får anses som en skandal, en väntad skandal. Vann gjorde istället Norge och tvåa blev Island, de var helt enkelt bäst.

Finaldags

Ikväll är det dags för den stora finalen av årets eurovision song contest. Tyvärr har jag varken godis eller chips hemma, men en cola tror jag åtminstone finns begravd djupt inne i kylskåpet, så man lär nog i alla fall inte gå under helt. För oss svenskar får vi den här gången, som bekant, hålla tummarna för Malena Ernman. Hur hon ska kunna vinna kan man dock fråga sig. Rösten och låten är det inget fel med, men hur det står till med de övriga europeiska ländernas musiksmak kan däremot diskuteras... Hur mycket vi än hoppas så kommer inte Sverige vinna i år heller, den enda räddningen skulle i så fall vara om Ernman tappar klänningen under framträdandet, eller om Peter "Foppa" Forsberg agerar dansare tillsammans med Leif Pagrotsky i bakgrunden (eller förgrunden)... Om detta inte sker och inte Sverige vinner så får vi istället hålla tummarna för våra grannländer, Norge, Estland och Island. Men likförbannat så kommer säkert Spanien vinna.

1897.


Dagens outfit är tillbaka!

Nu med modegeniet Andra Halvan!

Idag blir det verkligen retro, men samtidigt chict så det förslår! Metallicgrått ÄR verkligen vårens färg och idag löper jag hela linan ut. Lättklätt på män är dessutom sååå ute!

Om vi börjar nerifrån, de knähöga tunga stövlarna fick jag för 20 000 på second hand, knappt använda och bara sååå sköna att gå i. Vilket fynd! Diskreta leggings i samma stil. Topen köpte jag på NK, vill inte avslöja priset. Hihi. Lite rundade axelvaddar är ju bara helrätt just nu. De hjärtformade grejerna vid armbågarna visar ens feminina sida som jag väger upp med handskarna. Vilka handskar sen! Verkligen nåt att med tyngd och kraft peka med hela handen med.

Huvudbonaden kan tyckas något anonym men det går ju så bra in med resten av outfiten och är faktiskt det allra senaste från Armani.

Accesoaren jag håller har jag faktiskt gjort själv i slöjden. Tro det eller ej men så länge det är kvalitet är egentillverkat på stark frammarsch i sommar. Kom ihåg var ni läste det först!

Nåja, här kommer skönheten!


För Glenn!

Glenn och första halvan hade under sin gymnasietid en idol, en som var större än alla andra människor som går på denna jord, de had upprättat altare till denne mans ära och de tillbad honom som den store gud han var.
Vi talar givetvis om den mäktigt, den gudabenådade fullkomligt briljanta programledaren OLA FINELL!
(eller så är ovanstående ren och skär ironi, Glenns kommentar kommer ge svaret)

Nedan är iaf ett klipp på den gode Ola Finell, samt något FH njuter extra mycket av, nämligen Thylins sågning av Jocke Persson, en av de sämsta spelare som dragit på sig fotbollssveriges mest ärofyllda tröja.


Den som säger vad den tredje personen i studio heter och får rätt vinner framsätet plats under en specialetapp på RESAN ik ska göra.

Resan- lite mer fakta.

Jag har redan avslöjat det som en kommentar hos Ida så jag skriver det här med. Resan kommer även ske med färjor, där dock självfallet minibuss är med eftersom den behövs när vi kommer iland igen.

Nu är det riktigt nära gott folk.... Ni har väl packat?
Alla vaccinationer och visum kommer fixas när ni kommer till götet, då har reseansvariga reda fixat det.

Vi behagar återkomma tämligen snart med alla kostnader etc runt resan.


Resan- viss fakta.

Mycket av resan är klart men mycket återstår, men vi kan säga följande. Färdmedelet är minibuss, den kommer hålla på länge och väl och vi kommer alla njuta av denna underbara resa som kommer göra att vi verkligen lär känna varandra för nio pers i en minibuss europa runt gör ju att man kommer veta allas alla sidor till slut.

Kraven på bilder på fordonet lär komma förstår jag så jag har beslutat att inte invänta de kraven utan istället lägga upp bilden direkt.Den kommer innan resan börjar gås igenom oerhört grundligt  samt förses med två reserväck och vi kommer testpacka den för att se att allt får plats.

Resan beräknas börja om extremt få dagar så börjar ladda gott folk....

SPIIIIIIDVAJJ!!

Igår kväll var det speedway igen, match mellan Indianerna och Dackarna på Kumla Motorstadion. Tyvärr torskade Indianerna den här gången med 8 pinnar (44-52), lärdomen efter matchen var att man inte kan vinna med bara 3 förare som gör sitt jobb.KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA

Resan-försnack.

IK kommer inom kort starta en resa ingen människa sett maken till, tack vare idogt arbete av främst mig, FH men med god hjälp av Glenn,Anti,Deve,Andra Halvan och vår gudinna IDA så har jag nu lyckats börja planera för en resa som kommer slå allt. Självfallet får vårt andra superfan, Annelie följa med, samt även Paddan.
Hur resan går till etc kommer jag återkomma till i denna eminenta följetong här på IK!
Ni övriga fans kommer kunna följa oss här på IK väldigt ofta iaf, vi vågar inte garantera varje dag ty man vet aldrig med uppkopplingen när man är på resa.

Detta är mest ett inlägg för att stilla IDAs nerver angående nån info om resan kommer.

På Återseende.

Till IDA från IK!!!


Stockholms svar på Fc Gothia?IK funderar över en del saker.

1.Vaddå "Aik störst i Stockholm", Aik är från Solna, som är en egen "stad"(jo, det heter Solna Stad och inte Solna kommun).

2.Varför är Jan Tauer med i videon, men i Hammarbykläder?

3.Vad ska laget heta? Öis,Gais å röva blev FC Gothia, IKs tips är att sthlsm dito heter "Champagne och Folköl IF".

Die Tipzkommentarung

IF Elfsborg-Halmstad BK
Tips:2-1.
Två rätt starka lag där väl hemmalaget är något starkare, speciellt på plast.

Hammarby IF-Malmö FF
Tips: 0-1
Kan bli 3-4 likagärna, fast kanske inte.

Örebro SK-Gais.
Tips: 2-0
Hoppas på feltips igen. Men ÖSK kan sitt plast de också

IFK Göteborg-Kalmar FF
Tips: 3-1
Troligt även om Kalmar vaknat

Gefle IF FF-IF Brommapojkarna
Tips:0-0.
Låter kul

Örgryte IS-BK Häcken
Tips: 0-2
Nykomlingsderby. Svårtippat således men gästerna har vart bättre i år.

Helsingborg IF-Trelleborg FF
Tips:2-1
Två skånelag som öppnat starkt. FH tror på hemmavinst och jag säger inte emot. Men lär bli tajt.

Djurgården IF-AIK Solna
Tips: 0-1.
Darby igen, bör gästerna vinna sett till årets form

ESC!!!!!!!!!!

Ikväll är det dags för den första semifinalen i eurovision song contest, här kommer en kort summering av bidragen:

Montenegro- ANDREA DEMOROVIC - "Just Get Out Of My Life"
Okej låt, halvplastig refräng som ändå sätter sig på hjärnan. Kan gå vidare.
Betyg: 3 bananer

Tjeckien - GIPSY.CZ - "Aven Romale"
Rena skiten, mer behöver inte sägas.
Betyg: 1 banan.

Belgien - PATRICK OUCHÈNE- "Copycat"
Ganska trevlig låt faktiskt, Beligens motstavrighet till Christer Sjögren kanske? Eller Brolle. Nåja, låten funkar även om den inte kommer vinna.
Betyg: 2 starka bananer

Vitryssland -PETR ELFIMOV- "Eyes That Never Lie"
Alldeles för långt intro på låten, dock kommer sångaren vinna många röster på kvinnor som gillar vitklädda män med långt hår. Låten är förövrigt hyfsad om man bortser från det allt för långa introt.
Betyg: 3 bananer

Sverige -MALENA ERNMAN- "La Voix"
Bäst!
Betyg: 10 bananer av 5 möjliga ;-)

Armenien - INGA & ANUSH ARSHAKYANNER -"Jan Jan"
Låten får mig att tänka på Jan Alkebring... Om det är bra eller dåligt ska jag låta vara osagt.
Betyg: 1 banan

Andorra -SUSANNE GEORGI -"La Teva Decisió" (Ditt beslut)
Trevlig låt, lite ABBA-inspirerat till och från. Att sångaren är snygg är inte heller någon nackdel.
Betyg: 3 starka bananer

Schweiz - LOVEBUGS -"The Highest Heights"
En lysna-på-i-hissen-låt.
Betyg: 1 banan.

Turkiet- HADISE -"Düm Tek Tek"
Sexig dans + halvdålig låt... kan bli en succé!
Betyg: 2 bananer (eller 3,5 om det visuella räknas med)

Israel - NOA & MIRA AWAD -"Einaiych" (Dina ögon)
... nej.
Betyg: 1 banan

Bulgarien - KRASSIMIR AVRAMOV -"Illusion"
De har i alal fall den snyggaste musikvidon av alla bidrag! Låten är inte den bästa men den duger att lyssna på. Bätre än Håkan Hellström.
Betyg: 3 bananer

Island - JÓHANNA GUDRUN JÓNSDÓTTIR- "Is It True"
Högkvalitativ ballad, mkt bra röst.
Betyg: 3 starka bananer

Makedonien - NEXT TIME -"Nesto Sto Ke Ostane"
Rena skiten som Lillo hade sagt...
Betyg: 1 banan.

Rumänien -ELENA GHEORGHE -"The Balkan Girls"
Balkan hit och balkan dit, en balkan for till vänster, men denna faller i diket. Hej svejs.
Betyg: 2 bananer

Finland - WALDO'S PEOPLE -"Lose Control"
Godkänd låt, låter som E-type nästan, fast utan E-type själv.
Betyg: 3 bananer.

Portugal - FLOR-DE-LIS -"Todas As Ruas Do Amor"
Orginella kläder och en hyfsad låt. Hade Roland Cedermark spelat dragspelet så hade låten hft segerpotential.
Betyg: 2 bananer.

Malta -CHIARA -"What If We"
Stark röst, men för tråkig låt. Ingen show.
Betyg: 2 bananer.

Bosnien - Herzegovina - REGINA -"Bistra Voda"
Funkar att lyssna på. Man skulle dock satsat på Halid Beslic!
Betyg: 2 bananer

1896.


Allsvenskan omgång 9.

Jag är medveten om att det är cupomgång i veckan men tippar nu ändå nästa omgång.

I den åttonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 56möjliga)

Antal rätt resultat: 3
Antal rätt tecken: 17

OMGÅNG NIO!

IF Elfsborg-Halmstad BK
Tips:2-1.

Hammarby IF-Malmö FF
Tips: 0-1

Örebro SK-Gais.
Tips: 2-0

IFK Göteborg-Kalmar FF
Tips: 3-1

Gefle IF FF-IF Brommapojkarna
Tips:0-0.

Örgryte IS-BK Häcken
Tips: 0-2

Helsingborg IF-Trelleborg FF
Tips:2-1

Djurgården IF-AIK Solna
Tips: 0-1.

Andra halvan kommenterar senare.

Det är så man fäller en tår...

Blåvitt är ju Sveriges största lag, folk talar idag mycket om Manchester United. Förvisso med all rätt, men vad många glömmer är att blåvitt 1994 spelade två matcher mot United och vann totalt (2-4 borta, 3-1 hemma) och att man i hemmamatchen i praktiken spelade bort United från avancemang från Champions League gruppen.

För en rättrogen är dessa klipp tårframkallande nära på, att se engelsmännen vara uppenbart rädda för vad Blåvitt kan ställa till med mot United, ja det är en enorm känsla.
Vad lycklig man är för att man är blåvitt, det var underbart att vara på plats på Ullevi för snart femton år sen.

VEM FAN ÄR CANTONA FÖR VI HAR JESPER BLOMQVIST VEM FAN ÄR CANTONA?? Klassisk ramsa, vad Jeppe sedan gjorde glömmer vi...

Ny kategori, Covers!

Nu har det då äntligen kommit, det alla och framförallt Magikern väntat på. Vårt nya musikprojekt! Idén kläcktes av mig, Andra Halvan, medan jag höll på med SVALFSIM. Men detta kommer få ett annorlunda upplägg. 

Detta kommer inte bli nån daglig grej med ett fast schema med vad som ska upp när och med ett fast slut. Utan här kan alla på IK bidra och det kommer dyka upp inlägg om covers lite då och då. Dessutom har jag tänkt att till skillnad från SVALFSIM så kommer vi ha med lite eller mycket text om låtarna, inte bara en video.

För att ändå få lite struktur på det har jag tänkt mig följande upplägg: Inläggets rubrik blir låtens titel, därefter följer en eller flera coverversioner och sist originalet. Däremellen lite text där det passar. Lite info och lite egna reflektioner.

Varför ett sånt här projekt då? Tja covers kan va rätt intressanta. Vissa låtar har blivit stora genom en coverversion snarare än originalet. Vissa coverversioner kan vara väldigt egensinniga och nyskapande. Andra totalt meningslösa. Jag anser att det grovt sett finns två olika sorters covers. Dels de där artisten/bandet gör allt för att låta så exakt som origalet som möjligt och dels såna där de som gör covern försöker tolka låten på ett nytt sätt, hitta nya konstnärliga infallsvinklar och vägar inom samma låt och sätta sin egen prägel på den. Det förstnämnda är mest unga band som försöker lära sig lira, idoldeltagare och rena live/party-band. Det förstnämnda är också ofta ganska ointressant. Det sistnämnda kan dock bli ganska intressant och speciellt.

Vissa anser att originalet alltid är bättre än covern och självklart ska den som skrivit en låt alltid ha ett erkännande och är den som gjort det viktigaste arbetet. Men det hindrar inte att coverversioner kan vara riktigt bra och i vissa fall till och med bättre att lyssna på än originalet. Detta är naturligtvis som alltid en smaksak, men ändå. Genreöverskridande covers är extra kul. När någon tar en låt som känns typisk för sin genre och gör den till en helt annan.

Så i denna kategori kommer ni bjudas på bra covers, dåliga covers, märkliga covers och på olika sätt intressanta covers. Ni andra på redaktionen kan gärna slänga uppp nåt ni med om ni vill. Och ni övriga kan gärna inkomma med tips. Första låten kommer i detta inlägget.

------------------------------------------------------------------------
Summernight City

Vi börjar med att chocka FH och glädja Anti med att slänga upp en Abbalåt. Anledningen till att denna får börja är att det var den låten som gav mig idén till hela projektet.

Therions version av Summernight City var från början tänkt att representera bandet i SVALFSIM. Men sen kände jag att det skulle bli tetigt att ha en lt av ABBA i just det projektet så de fick komma med med en av sina egna låtar. Men jag tyckte ändå att detta var en intressant cover och att det kunde vara kul att få med den på bloggen på nåt sätt när SVALFSIM är klart och så kläcktes idén.

Jag tycker själv att det är en rätt bra cover på en något bortglömd och underskattad Abbalåt. Therion är hyfsat trogna originalet, de gör inte om låten så mycket att det i praktiken blir en annan låt. Men de lyckas samtidigt sätta sin prägel på den och ge låten sitt eget sound så att det låter som en riktigt typisk Therionlåt. Och det av ett band som egentligen rör sig i en annan genre än ABBA.


Therions version

Och så ABBAs original

Slogans...

IK har länge funderat över olika bolags/varors slogans och nedan kommer några exempel på detta...

Längta-Bröd att må bra av.
Kommentar: Jag mår minst lika bra när jag käkat hönökaka, vad är grejen?

Magnum-Enjoy the royal treatment.
Kommentar: Efter att ha disktuerat om de menar revolvern sa Glenn att de nog menade glassen, iså fall undrar vi bara vad det är för kungligt att äta den? Det är en GLASS är det inte lika väl magstarkt med en sån slogan?

L'oreal-För det är du värd.
Kommentar: Är man bara värd det är man fan inte värd mycket...

Loka-Det är något med källan i bergslagen.
Kommentar: Ja, någon har la pissat i den?

Norrlands Guld-När du vill vara dig själv för en stund.
Kommentar: Riktiga män är sig själva även utan sprit. Riktigt kvinnor med för den delen.

Oddset-Vad tror du?
Kommentar: Ja inte får man rätt så tror är la grejen.

IKEA-Länge leve mångfalden.
Kommentar: ja, mångfald ja, ibland saknas tre, ibland fem, ibland sju skruvar....

Gillette-The best a man can get.
Kommentar: Och det trodde vi var vår fanbas.


Om detta inlägg anses vara för dåligt skicka gärna era klagomål till diverse modebloggare, de kan inte få nog med skit...

80-talet vilket år var bäst?

Del 1


del 2


del3

Offensiva grönsvart, ja det är offensiva grönsvart...Okej, gais leder.
OKej, det är 89e minuten
Okej, Peking borde väl lyckas vända nån gång?
Okej, Peking borde väl kanske gett fan i att låta nån stå precis där med tanke på att gais har EN gubbe i straffområdet.
Men faaaaaaan vad tråkiga gais är....

Bort från stan.

Här har Pontiak skrivit sin egen "jag är så trött på det tydliga stadslivet, jag vill bort från stan till landet"-låt.
IK dyrkar Pontiak!!


och för er som undrar så kommer det annat snart på IK än vår idol Pontiak!

PONTIAK!

IK:s nya idol här med den stora hiten "Sommaren är här". Lyssna och njut.

IK är inte ensamma om att tycka det var bättre förr!


ljuva barndom?


Och sedan finns det de som undrar varför vi är som vi är....


Ja, IK åt sånt här innan vi började inse att det var kommersiell skit (Fast jävligt goda var de)


IK-Red, från vänster: Anti,Andra Halvan, Paddan,Deve, Första Halvan och Glenn.


Freds var godast...


Nisse och Klara, det var sådana här tjeckiska dockor som fick oss barn i slutet av 80-talet att bli vettskrämda.


Visst fan tittade vi...


Vi är ungefär lika snabba...


Den minns vi alla, förutom andra halvan, tv3s första logga :)


ja, barn när halvorna var barn kunde man HYRA tv-spel och det var det enda man kunde som var någorlunda ekonomiskt försvarsbart...Observera även tvn.


Detta hade första halvan!!! Det enda riktiga gameboyet som funnits!!


Kan meddela att detta idag är rätt tjötigt efter 15rundor med syskonbarn...


SÅ SKA DET SE UT!! Riktig kamera!


Denna hade första halvan!!


Att man inte slog ihjäl sig är en gåta, men barn och fyllon slår sig aldrig sägs det...


3d glasögon!!


Vi minns alla cocacolas turneringar runt om i landet. Snacka om reklamkupp!


En telefon, jodå när halvorna var små fanns telefoner i alla dess former och ansågs skitcoola.


HATA MAX! HATA MCDONALDS!! HATA BURGER KING! HATA SIBYLLA! HATA FRASSES!! CLOCK SKA DET VA!!!


Det var genom sådant här man lärde sig om kroppen.

IK utökar redaktionen!!!

Japp, nu ska snart Glenn börja blogga ordentligt med. Briljant. Kategorin kommer heta "Glenns Hörna" och där kan vi tad del av Glenns främst musikliv, men vem vet han kanske skriver om hur man gör stuvade makaroner med, det vet ingen.
Det enda vi kan garantera är att det inte är en modekategori....

IK på rälsen!

Tio poäng.

Vi lämnar stad med väldigt mänskligt kulturliv för färd mot sydligare f.d. häxterrorstad.

Bättre sent än aldrig, tipskommentarer

IFK Göteborg-Gefle IF FF
Tips: 3-0
Sedär, helt rätt tippat!

Aik Solna-BK Häcken
Tips: 2-1
Ettan känns rimlig men utklassning borde det inte bli.

Malmö FF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0
Detta bör MFF ta hemma.

Gais-IF Elfsborg
Tips: 1-3
Han har tippat GAIS rätt kasst, får hoppas han får fel igen. Känns tyvärr som han kan få rätt dock.

Halmstad BK-Örgryte IS
Tips: 2-0
Tja detta borde HBK ta om inte Bengan spikar igen.

IF Brommapojkarna-Helsingborg IF
Tips: 1-1
Lurig match, möjligt tips. 

Kalmar FF-Trelleborg FF
Tips: 1-2
Kalmar har fått upp farten men här tror han inte på dem ändå, tja man ska inte underskatta TFF.

Örebro SK-Hammarby IF
Tips: 2-2
Svårtippat. Men fullt möjligt.

FH en blodtörstig huligan?

Nedan följer två texter, en är sann och en osann, gissa vilken som är vilken...

FH&CO SLOG TILL IGEN!!

Igår hände det igen, mitt framför ögonen på oss på GePe! Det vr återigen enormt stökigt när det var fotboll i götet, vi valde att följa FH och hans anhang under tiden från avfärden från hemmet till hemkomsten.
Hemmet lämnades vid tio över fem, fh var redan här extremt taggad och slog i rent vredesmod sönder hisspegeln och skrev ACAB i hela hissen, huliganfar tog kryckan och bände sönder handtaget i hissen som han sedan tog i andra handen för att ha som vapen resten under resan.
På vägen mot busshållplatsen slog FH sönder tre bilar som inte stannade som han vill när han gick över gatan, själva busskuren slogs givetvis sönder och samman och förskräckta resenärer sprang för sina liv, huliganfar stod samtidigt och slog ner flanörer med handtaget från hissen.
Bussen kom slutligen, total stormning av densamma inleddes, chaffisen hotades till livet innan svineriet fortsatte genom att FH ställde sig och hoppade sönder 14säten i bussen, var otrevlig mot de kvinnliga bussresenärerna, de manliga slog han på käften. Huliganfar hade fullt sjå att slå sönder varenda ruta i bussen.

Väl uppeldade efter bussfärden går sedan de båda av vid centralstationen, skrikandes okvädningsord och kastandes brandbomber mot spårvagnshållplatsen på andra sidan kanalen. Färden fortsatte och de passade på att slå ner oskyldiga pensionärer utanför trädgårdsföreningen innan varenda bil längs vägen slogs sönder, polisen som är totalt underbemannad kunde inte göra något såklart, när ska klubbarna börja betala för vad bevakningen kostar?
Väl framme vid arenan ser de båda familjesektionen som de genast börjar kasta papperskorgar och annat mot, tro det eller ej men till slut lyckas vakter fösa in dom på sektionen.

Väl på sektionen hotas tjejerna i kiosken som vettskrämda lämnar över vad de önskar till dom, sedan kommer resten av huligangänget. Jävlar vilket röj det blir, man rycker loss toalettstolar som kastas ner mot planen, man gör rusningar mot programförsäljarna och man ställer sig på räcken och pissar rakt ner på förbipasserande.
Väl inne på läktarn lugnar de sedan ner sig en stund innan huliganidolen Glenn kommer och vrålar "Jag har köpt 25bengaler som vi kan tända och kasta in på planen brinnandes" övriga läktaren och främst huligangänget jubla medan de diskuterar tidigare slagsmål, framförallt den legendariska rusningen mot korvkiosken på Åsebro borta i cupen för tio år sen.

Matchen börjar men direkt när falangen ser att gefle har bollen börjar Glenn kasta ner den första bengalen, tänk om han bara hade varit tvungen att vara på sittplats då hade han aldrig kastat. Givetvis är hela gänget stupfulla efter att dragit i sig fem folköl på arenan, tänk om man hae förbjudit alkohol på arenan då hade detta aldrig hänt. Bengalerna fortsatter hagla ner till alla 25 är slut då börjar man istället dra loss de räckena som finns på ståplats och kasta på polisen.
Nu är det så illa att matchen avbryts och det blir bara värre och värre, arenan står i brand när jag sedan ser hur huliganfalangen rör sig mot bussen hem medan jag går till mitt skrivbord för att författa denna artikel.
Strax efter hör jag dock att en buss slagits sönder och samman samt satts i brand och att hela staden nu är belägrad av huliganerna.....

Eder Mr.Maclögn, Gepe.

FH på blåvitt-gefle.

IK har följt FH på en vanlig fotbollsmatch.

Redan nån dag innan börjar FH och far diskutera laguppställningen, vem ska spela nu när Sebastian Eriksson är avstängd, far föredrar Tomas Olsson medan jag funderar över om han verkligen passar som defensiv mittfältare och att vi kanske rentav chockar med att sätta Ragnar som defensiv mitt och sätter in Kalle i mittlåset.
Matchdagen segar sig sedan fram rejält innan de båda sätter sig på bussen tjugo över fem med halsduen virad runt halsen och glada tjingsar på bekanta på bussen och sedan sätter sig och tjötar lite om förutsättningarna.
Bussfärden går fort, det är ju match på gång och då längtar alla supportrar dit.

Man går av vid centralen, tackar den vänlige bilisten som stannade så man kommer över övergångsstället, tittar bort mot trädgårdsföreningen för att se hur gött det ser ut där i solen, men styr stegen mot Gamla Ullevi.
Väl framme tar man en promenad längs med arenan, hejar på de man känner igen, det har ju blivit ett gäng under nästan 20år som aktiv supporter. Sedan tar man sig bort mot sin sektion där värdarna hälsar en välkommen, man går upp för en trappa innan man börjar tjöta med ytterligare folk man känner..
Tar sig upp till rätt nivå och går där fram till de trevliga tjejerna i kiosken som hälsar välkommen med ett "så var det dags igen, vad får det lov att vara idag då?" "det vanliga" säger man och redan under fjärde matchen vet de vad det är. Vi skojar lite som vanligt om det absurda att det måste serveras korv med bröd på en papptallrik samt att man inte får korken till sin 0,5l cola. "idag vinner vi" säger man innan man går och ställer sig för att käka.
En stund senare kommer det gamla gänget och vi enas under skratt att glömma vad det blev i senaste matchen. Diskuterar lite fotboll i allmänhet och blåvitt i synnerhet innan man beger sig upp på läktarn.
Tro det eller ej, men Glenn kommer upp med en halv special på läktarn, de vanliga skämten om "du bara äter" "fan vad du äter" etc kommer och Glenn svarar "jag GILLAR att äta" och så är liksom standarden satt.
Diskussioner om laget varvas med att man lyssnar på införtvprogramet som vevas på de båda storbildsskärmarna på vår vackra arena, innan tonerna sedan börjar ljuda. Dags för "Snart skiner Poseidon" alla halsdukar hålls upp och folk sjunger med, det är ÄNTLIGEN dags för blåvitt igen. Här är 85åriga gubbar och här är 6-7åriga knoddar, hela den blåvitta familjen är på plats om än i mindre nummer än vanligt. Tätt matchande har gjort sitt till för publiksiffrorna och en annan inser ju också att medias felaktiga beskrivning av vad som sker på och kring matcherna har spelat in beträffande publiksiffran.

Matchen drar igång och Blåvitt trummar på, 2-0 i paus blir till slut 3-0 men kunde varit betydligt mer om inte Hugosson i Gelfemålet storspelet samt att blåvitt själva varit lite mer fokuserade. FH och co är nöjda trots allt, tre pinnar och man leder serien även om övriga lag har färre matcher spelade. Jonathan Berg, som lämnade blåvitt inför säsongen och gick till Gefle fick även varma applåder när han byttes ut under matchen. Fint gjort av oss alla att visa den uppskattningen mot en gammal spelare.
Stämningen var stundtals under matchen grymt bra och på slutet när hela sittplats står upp och många,många,många, många av oss även hoppade i takt med klacken och "levande sittplats" så tordes det ha gungat rejält  i husen på prippska tomten. GUNGA HUS GUNGA HUS GUUUUUNGA HUS.
Vi lämnar glada över segern arenan och klacken sjunger med riktning mot de medier som inte ger någon verklighetsanknuten bild av fotbollen och fansen "Vad ska GP skriva nu?".

Ännu en match med ens älskade blåvitt är över, man träffar granngubben vid bussen och sedan kommer man hem och kan njuta av att inkasserat ännu en underbar seger efter en mycket trevlig kväll i fotbollens tecken.
Tack för att ni finns blåvitt säger FH och man har jävligt roligt varje gång med.

Eder, IK-red.


Vi vet att personformen skiljer sig ibland men detta är en blogg och ingen text från svenska akademin så det får ni ha överseende med. Den som gissar vilken text som är den korrekta och får rätt vinner ett fint pris.


Speedway!

I onsdags var jag på min första elitseriematch i Norrköping för året då hemmalaget Vargarna tog emot Rospiggarna från Hallstavik. Vargarna vann matchen mycket enkelt med 58-38 mot ett uddlöst Rospiggslag, som bara hade tre förare som levererade (Greg Hancock, Henka Gustafsson och Charlie Gjedde)!KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA FRÅN MATCHEN!!!

Drömtrupp på FM.

Varje fifadag i la casa de buba snackas det om att vi ska förstärka truppen för att ha en bred trupp, det är förvisso sant men nu när FH lirar Football Manager på datorn lyckas han otroligt nog ha en trupp som är 34man stor om man räknar in de spelare som figurerat i a-laget under säsongen, sedan finns det många fler spelare med men likväl.
Det gäller alltså att dels för oss nästa fifadag skapa en sådan trupp och sedan visar jag nu nedan min spelartrupp på FM. Detta eftersom jag vet vilket sanslöst allmänintresse det finns för att läsa det. Iaf hos Glenn.
Det ser ut enligt följande: Position-1a val- 2a val-3e val.

Mv-Kasper Schmeichel-Manuel Almunia-Ben Amos

HB:Dani Alves-Lauren-Kerrea Gilbert

MB1-Michag Richards-William Gallas-Johan Djorou.

MB2-Patricio Araujo-Kolo Toure-Philippe Senderos

VB: Philipp Lahm-Justin Hoyte-Armand Traore

DM-Gilberto Silva-Mathieu Flamini-Alan Holgate

HM-Aleksander Hleb-Theo Walcott-David Odonkor

VM: Tomas Rosicky-Fredrik Ljungberg-Jay Simpson

OM-Julio Baptista-Luka Modric-Roque Santa Cruz

F1: Sergio Aguero-Nicklas Bendtner-Didier Drogba

F2:Thierry Henry-Bojan Krikic-Peter Crouch

Extra anfallare: Emmanuel Adebayor.

Kommentar: Det behövs en tredje riktigt bra defensiv innermittfälttare samt ett starkt högerbacksalternativ till nästa säsong när Lauren lägger av.

Slagsmål på IKs redaktion utmynnande i följande...

Första Halvan (Älgen på msn) och Andra Halvan (Björn på msn) hamnade i klara meningsskiljaktigheter på senaste styrelsemötet och detta har nu fått tragiska följder...

 Rubriken löd: Björn dräpte älg på barnens bollplan och nedan visas hela artikeln!!

"Jag trodde inte mina ögon när älgen kom springandes"

Älgen flydde in på barnens fotbollsplan.

Men Björn hann ikapp - och slog Älgen inför flera vittnen.

- Jag trodde inte mina ögon när Älgen kom springandes med Björn strax efter, säger vittnet Anti Petersson till IK-Posten.

Dramat inträffade vid 16.30-tiden i går på nämnda plan strax intill ett kontorskomplex i Göteborg där IK hade haft styrelsemöte.

Björn jagade den uppskrämda Älgen in på ett lekområde där det finns en fotbollsplan - och där gick Björn till attack.


Anti Petersson tittade ut genom sitt kontorsfönster och blev vittne till angreppet.

- Helt otroligt att man ska uppleva något liknande, säger han till IP.

- Björn kom ikapp och slog ner Älgen. Detta bara ett 40-tal meter från huset. När jag gick ut verkade den inte bry sig utan började äta på den stackars Älgen som försökte ta sig upp, säger han.


Björn, som av Anti Peterssons maka Åsa beskrivs som "fullstor", försvann sedan in i skogen.

Den slagna Älgen låg kvar på marken svårt skadad och försökte ta sig upp.

- Det var hemskt att se. Dessbättre kom det hit folk som kunde avliva den ganska snabbt, säger Anti Petersson till IP.


Allsvenskan omgång 8.

I den sjunde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 2

Totalt(av 48möjliga)

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 13

OMGÅNG ÅTTA!

IFK Göteborg-Gefle IF FF
Tips: 3-0

Aik Solna-BK Häcken
Tips: 2-1

Malmö FF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0

Gais-IF Elfsborg
Tips: 1-3

Halmstad BK-Örgryte IS
Tips: 2-0

IF Brommapojkarna-Helsingborg IF
Tips: 1-1

Kalmar FF-Trelleborg FF
Tips: 1-2

Örebro SK-Hammarby IF
Tips: 2-2

En helt vanlig hårdrockare...


IK löser prinsessbröllopets finansiella problem!!!

Många har rasat över kostnaden för Prinsessans Victorias och gymnissens bröllop. Förutom att IK tycker att Victoria borde ge fan i att gifta sig och istället börja blogga hos oss, vi tror hon har humor egentligen men inte får visa det för det är okungligt, tycker vi som de flesta andra i detta landet att bröllopet är åt helvete för dyrt.
Det sägs att det danska bröllopet 2004 gick på 25miljoner svenska kronor, vi räknar då med att det är ungefär lika mång miljoner idag, dessutom har IKs roaylistiske expert Anti sagt att kyrkan ska städas för tio miljoner.
Vi tänkte först ringa hovet och fråga om de inte ska använda rotavdraget när de städar kyrkan men då kungen tydligen inte ville prata får vi gissa att de inte ska det.
Vi talar alltså om en kostnad på 35miljoner, IK är dock extremt ekonomiska av sig och presenterar stolt nedan billigare alternativ för alla de kostnader som uppkommer under bröllopet.

Säkerhet.
En kostnad som kommer vara en av de största tydligen. Låt säga att det går på 3mille dådå.
IK:s lösning: Låt sthlmslagens firmor sköta bevakningen, billigt och journalisterna älskar ju att skriva om dom redan så då får de ytterrligare en vinkel på det hela...

Kyrkan
Kostar tydligen tio miljoner att städa, sedan lär det tillkomma förhållandevis små kostnader för blomsterarrangemang inför själva bröllopet.
IK:s lösning: Hyr in städfirman bongo städ, alla tjänar 20kronor dagen där enligt diveerse tvprogram, låt dom städa som en prgrej för sig själv. Blommorna ordnas genom att fjortontusen dagisbarn plockar maskrosor och sätter i vattenglas längs väggarna. Kostnad? Ingen.

Inbjudningar och transporter/boende.
Kommer kosta multum!
IK:s lösning: Om nu kungahusen ska närma sig folket så har IK lösningen, låt kungahusen flyga till amsterdam allihop därifrån åker de sedan allihop med ryanair samtidigt, vissa får då givetvis vänta många timmar eftersom den tänkta avgången ställts in och ingen information kommit ut men vad gör det?  Transporterna i Stockholm från Arlanda sker med Arlanda Express, funkar det för speedwayförare funkar det för alla. Sedan går t-banan till de hotell de ska bo på enkelt. Boendet är först och främst sovsalar på vandrarhem men ryktesvis sägs dessa redan vara upptagna av ockelbobor så det får bli lägenhetshotell i förorterna som gäller för resten.

Middagen.
Sägs vara den mest exclsuiva och dyraste middagen i Sveriges historia.
IK:s lösning: Vad är det nu donken tar för en big mac &co? 60spänn va? Enkelt. Burgarn till förrät, Pommes till huvudrätt och femspännsglassen till efterätt.

Bröllopsresan.
Sägs vara extremt exclusiv och dyr.
IK:s lösning: Sverige är ju fantastiskt och som sagt så ska ju kungahuset närma sig "folket", låt helt enkelt de nygifta åka på bröllopsresa till Alingsås.

IK-DIN EKONOMISKA RÄDDARE!

Målvaktskaoset i ÖIS,IK har infon!!

Mörket sänker sig över den pantsatta öisgården, det är maj 2009 och ÖIS ligger sist i allsvenskan. De har nu inte bara anfallsproblem, de har heller ingen målvakt att sätta på bänken tydligen. Ingen media har lyckats komma så nära inpå samtalen om lösningarna som IK!
Samtalen utspelar sig mellan sportschef Dick Last (DL), Den egentliga sportchefen Marcus Allbäck (MA) samt tränaren Janne Karlsson (JK) samt en ansvarig från riskkapitalbolaget (R).

JK- Alltså gubbar, nu har vi bara David Stenmansom målvakt i a-truppen, vi måste på nåt sätt lyckas få en målvakt till inför BPmatchen, ja inför hela våren.
MA-Har vi ingen junior  som kan sitta på bänken då?
DL-Jag kan stå.
R-Kan man köpa spelare nu? Jag tycker vi lägger bud på Buffon.
DL-Jag kan stå.
MA-Transferfönstret är stängt, enda möjligheten är väl att få en kontraktslös och ansöka om dispens.
JK-Vilka möjligheter finns det då? Vi kan väl ta oss ett snack med junismålvakten?
DL-Jag kan stå.
MA-Junismålvakten håller aldrig, vi måste köpa vi har inga pengar men vi måste köpa.
R-Jag är riiiiiiiiiiiiik, jag är ju öisare. Jag kan köpa.
JK-Mackan du glömmer att fönstret är stängt, vilka målvakter finns det vi kan få då?
DL-Jag kan stå.
R-Säg vem ni vill ha så myglar jag fram lite pengar till deet hela.
MA-Hedman kanske kan vara nåt? Han ryckte ju in i Chelsea och skadade ju sig bara på bänken, en perfekt värvning, ung och lovande ungefär som mig själv....
R-Vart är Rio-Kalle numera då?
DL-Jag kan stå.
JK-Har någon sett junioren? Dessutom kan väl Stenman stå om vi bara får fram en junior som reserv?
DL-Jag kan stå.
MA- Vi har ju alltid Bengan annars, en blåvitt klassiker! Han har varit i alla allianslagen så han vill säkert lira.
JK-Hur motiverar man det till junioren och Stenman då att man värvar en 42årig målvakt som inte spelat alls sedan ifjol?
R-Vad vill ni ha för pengar då?
MA-Annars har vi ju Schumacher, Zamora då? Ska jag ringa Ronnie Hellström?
R-Blåvitt hade ju en målvakt vid namn Anders Rydberg på 30/40-talet han kanske vill göra comeback?
DL-Jag kan stå.
MA-Okej, jag ringde Bengan nu han är på.
JK-Okej,ungt och lovande var det ja....
DL-Jag är yngre än Bengan jag kan stå.

Bengan blir klar men ingen i Öis hade tänkt att reka reglerna så idag får han inte spela, grattis öis....


Kommunslogans 2

Kramfors - Höga Kustens kommun
Kommentar: Allvarligt talat Ida, vad fan är det här? Bättre kan ni!!!tipskommentarer

Djurgårdens IF-Gais.
Tips: 0-2
sketnarvöst, favoriter på stadion när hände det senast? orolig för hur ytterbackarna klarar difs 4-3-3

Helsingborg IF-Malmö FF
Tips: 2-0
inte otroligt alls

Gefle IF-Örebro SK
Tips: 0-2
svårtippat, gefle brukar va hemmastarka men ösk kab plast

IF Elfsborg-IFK Göteborg
Tips: 1-1
kan nog bli en tajt match

BK Häcken-Halmstad BK
Tips: 2-1
är det nu jag ska tippa att hbk borde ta detta?

Trelleborg FF-AIK Solna
Tips: 2-1
rimligt tips faktiskt

Hammarby IF-Kalmar FF
Tips: 3-1
lurig match, var står lagen egentligen? tveksamt om matchen ger nåra svar

Örgryte IS-IF Brommapojkarna
Tips: 0-5.
ajdå

Det här med kommunslogans...

Jag har som flitigt resande i detta land sett en hel del fullkomligt usla kommunslogans längs vägarna, man undrar ju varje gång samma sak "hur var då förslagen som ratades"?
IK har dock nu efter hårt arbete kommit fram till svaren bakom en massa kommunslogans, varför just den kommunen har just den sloganen (heter det ens sloganen? nåja).

ALE- En stark del av Göteborg.
Kommentar: Vaddå "en stark del av Göteborg" Ale är fan en egen kommun och inte Göteborg, varför har de en slogan som förminskar sin egen kommun?

Arboga - A som i Arboga
Kommentar: NO SHIT SHERLOCK!

Berg - möjligheternas kommun
Kommentar: Möjligheter till vad? tristess? arbetslöshet?

Botkyrka - Långt ifrån lagom
Kommentar: Snarare värdelöst?

Boxholm - Boxholm ligger bra till
Kommentar: För vad?

Bräcke - Första klass
Kommentar: Bräcke är ju ett gymnasium i Götet, eller menar dom att invånarna är mentalt på första klass nivå?

Dals-Eds - Framgångsrika Dals-Ed
Kommentar: Den som kan något framgångsrikt från Dals-Ed räcker upp en hand och kommenterar nedan...

Degerfors - Offensiva Degerfors
Kommentar: Vad jag minns grisspelade de oftast i allsvenskan....

Enköping - Sveriges närmaste stad
Kommentar: Beror la för helvete på vart man bor? Det är inte min närmaste stad direkt.

Falkenberg - det goda livet
Kommentar: Ja, det är underbart en regnig oktobertisdag när det är fem plus....

Grums - så mycket mer än du tror
Kommentar: Och hur vet ni vad jag tror?

Haninge - Haninge kommun både vill och vågar
Kommentar: Man undrar ju, vill och vågar vad? Och ärligt talat, Haninge?

Hörby - En modern handelsort med gamla anor.
Kommentar: Känns inte denna slogan bara allmänt tråkig.....

Järfälla - Järfälla visar vägen
Kommentar: Vart?

Katrineholm - Den sköna lustgården
Kommentar: Känns inte den bara porrig?

Köping -rikare på fantasi, laganda och drivkraft
Kommentar: Ja, Tobbe har minsann stark fantasi.....drivkraft vete fan, men laganda har han.

Lekeberg - LEKEBERG LIKA TREVLIGT SOM DET LÅTER
Kommentar: låter inte speciellt trevligt tycker jag, låter som ett psykinstitut anno 1873....

Lycksele - Staden i Lappland
Kommentar: och så var det med det? Totalt intetsägande

Mullsjö - AttrAktiva Mullsjö
Kommentar: jag vet inte om jag håller med...

Nynäshamn - Frihet att utvecklas
Kommentar: För i Karlskoga är man låst?

Orust - den stora ön i väst
Kommentar: Fan jag har alltid trott det varit Hisingen.

Pajala - Makalösa Pajala
Kommentar: Det är väl inte jättemakalöst direkt, en konsum och en ica....

Partille - mitt i det goda livet
Kommentar: hahahahahahahahaha......

Skurup - When in Europe don't miss Skurup
Kommentar: Jag verkligen ser hur folk på semester i Grekland tänker att "we gotta go to Skurup"....

Surahammar- För barnens skull
Kommentar: Det känns väl inte som man flyttar till Surahammar för barnens skull va?

Tibro - Sveriges Möbelcentrum
Kommentar: Okej, men det känns inte jättehett...

Umeå - Björkarnas stad
Kommentar: gratulerar alla allergiker

Vårgårda - Center of Innovation
Kommentar: jag har normalt svårt för svenska ställen som jobbar med enbart engelska slogans, och snälla nån, Vårgårda? känns väl lite väl panikartat...

Ydre - Östergötlands höjdpunkt
Kommentar: Vad säger Kommando Peking om det månne?

Åsele - Dit vägarna bär
Kommentar: och jag som alltid trott att det var till Rom...

Övertorneå - Det goda livet
Kommentar: Varför ta en slogan som är en lundellåt?


Så skönt å va öisare?

Öis har inlett serien sämre än något annat lag genom tiderna, de delar den platsen med två andra lag officiellt sett men vi vet att de loosar i veckan igen så då är de historiskt usla.

Men frågan är? Var det bättre förr?


Några frågor som kommer upp är:

Varför spelas en schlagerlåt på en fotbollsresa?
Varför anser nån att skiten är värd att filma?
Varför är de massvis med lediga säten?, kan det vara så att öis inte ens då drog publik :)

Vi hittade en video till, bilderna är la kanske mest skumma, men låten är humor.

Grillafton på tornet

Under lördagen hade Kommando Peking (bortsett från Paddan som var på släktträff i Arvidsjaur) grillafton på gamla vattentornet i Norrköping, tornet där vår magiker Johan Gyllenstierna är bosatt. Vi käkade korv, drack läsk och cider, samt diskuterade huruvida den nya svininfluensan är värre än fågelinfluensan. Under dagen kom för övrigt Ankan med ett par sköna citat... Till att börja med vände sig Ankan om och sa "fan grabbar det luktar bränt!", tre sekunder därefter kom även "DET ÄR JU MIN KORV". Ankan sprang sedan fram till grillen, slängde upp den kolsvarta korven i ett bröd och glufsade i sig den snabbt som tusan. Mums! Det andra sköna citatet (eller vad man nu ska kalla det) kom framt kvällen då Ankan frågade oss; "vad är gulsot för nåt?". Ingen kul fråga i sig, men det blev kul när vi kom fram till att det var Gusum Ankan syftade på när han nämnde gulsot. Så fel det kan bli ibland! Men nu är det baske mig sovdags!


Bordet som Kommando Peking använde sig av.


Fin utsikt!

 
När Ankan är hungrig och inte har någon mat...


... så äter han människor!!


Ankan och Johan rokte på.

Allsvenskan omgång 7.

Av nån outgrundlig anledning missades tippningen av omgång 6, så kan det bli när man ska ha koll på allt.
Nåja, bara att ge sig på omgång 7 då.

I den femte omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 40möjliga)

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 11

OMGÅNG SJU!

Djurgårdens IF-Gais.
Tips: 0-2

Helsingborg IF-Malmö FF
Tips: 2-0

Gefle IF-Örebro SK
Tips: 0-2

IF Elfsborg-IFK Göteborg
Tips: 1-1

BK Häcken-Halmstad BK
Tips: 2-1

Trelleborg FF-AIK Solna
Tips: 2-1

Hammarby IF-Kalmar FF
Tips: 3-1

Örgryte IS-IF Brommapojkarna
Tips: 0-5.

Andra halvan kommenterar senare under dagen.

Kommando Pekings 1:a maj-firande

Några bilder från Kommando Pekings 1:a maj-firandeSE FLER BILDER GENOM ATT KLICKA HÄR

Det kommunistiska partiets manifest!

Finns att läsas här 

LÄS!


ARBETE-RÄTTVISA-SOCIALISM!

Det är vad dessa första majtåg har handlat om! RÄTTVISA ÅT ALLA!Världsomspännande!!

RSS 2.0