Papua Nya Guinea


Danmark


Blåvitts laguppställning UEL match 1:2.

Ikväll 20:30 bänkar sig så svea rikes befolkning för att följa blåvitts öden och äventyr i europa igen. "Hela Sveriges Lag" som vi blev på 80&90-talen ska återigen ut i europa. Denna gång som ni alla vet mot AZ Alkmaar från Holland. Ett lag som tydligen laddade upp med bowling!!!
Vi som varit med ett tag känner igen det där, det spelar ingen roll hur mycket vi vann under 80&90-talet i europa alla lag underskattade oss ändå.
Nu ska vi alltså återigen spela i europa. Mot PW:s AZ.

Min laguppställning (som som vanligt garanterat inte är den som kommer starta matchen)!!!

MV: Sandberg-Lär få ställas på rejäla prov här,har han kommit tillbaka från misstaget mot HBK? Klarar han av en fullsatt arena där det kommer vara ett jävla liv? Klarar han detta eldprov så vet vi att målvaktsfrågan är löst för många år framöver. Man kan inte KRÄVA mycket egentligen, men hoppas gör vi och en nolla av Mackan här och vi är ett stort steg närmare nästa runda!!

HB: Adam-Har grymt viktig rutin från stora matcher från landslagsspelet och kommer bli oerhört viktig med det i ryggsäcken. Klarar uppgiften men frågan är hur mycket vi får se av de offensiva attackerna från laget smartaste spelare?

MB:Ragnar-Detta är ragges kind of game, när det verkligen blir såhär sanslöst viktigt,då trivs Ragge. Det är för sådana här matcher han lever,det är nu han visar sin absolut bästa sida och fy helvete vad vi alla längtar efter honnören efter matchen!!! Lär inte direkt lägga band på sig själv men drar ändå inte på sig onödiga kort.

MB: Råttan-är den enda egentliga rena mittbacken nu när Kalle är lika önskad av Jonas Olsson som spanska sjukan är önskad av valfri befolkning som saknar botemedel mot densamme. Råttan kommer dessutom inte göra bort sig, han är dels rutinerad och dels en mycket bra mittback.

VB:Hjalle-Här kan det förvisso bli problem, vi har inte råd att likt hbk hemma tvingas skicka ut Ragge på kanten för att hjälpa hjalle och lämna de ytorna centralt som då uppstår utan här måste Hjalle klara sig själv. Det är ett frågetecken men Hjalle kan vara grymt bra när det stämmer, ha en sådan dag idag tack Hjalle. Och om du sedan drar in en frispark a la träningsmatcherna på Valhalla i vintras kommer vi inte gråta direkt.

DM: Gurra-Visserligen har Seb spelat mer offensivt på slutet men när han försvinner försvinner även mycket styrka centralt, därför vill jag ha upp Gurra ett steg i banan till den position han ifjol fick en landslagsplats på. Kommer vara sanslöst viktig med sina krigarinsatser och med tanke på att vi antagligen får försvara oss större delen av matchen blir han viktigare.

DM: Faltsetas-Här har vi en rejäl chansning, risken är mycket stor att han drar på sig kort och därmed begränsas avsevärt i sitt spel resten av matchen, men kan han hålla huvudet kallt och utnyttja sina krigaregenskaper vore han sanslöst bra att ha här för kriga defensivt kommer vi få göra och då är det bra med spelare som passar för just det.

HM: Sella-Är nu återigen enligt rapporter fit för 90minuter och ska då givetvis spela, förhoppningsvis krigar han på även defensivt bättre än någonsin,framåt med sina inlägg vet vi vad han går för. Viktig med sin rutin i sina här matcher med.

VM: Bjarnason-Visst chansen är inte stor och han är bäst centralt men han krigar stenhårt och det kommer vara livsviktigt här i denna match varvid jag hemskt gärna ser att han spelar till vänster och då kan hjälpa hjalle i defensiven med. Lyckas han sedan framåt med i de fåtal offensiva raider vi får så är det en ren bonus.

OM/F: Hannes Stiller-Jisses vad denna matchen är gjord för sveriges bästa mellanstadielärare!!! Vi behöver någon att lägga upp på och som kan vinna dueller mot vår älskade Pontus och det kan Hannes. Det blir stenhårda dueller men jisses vad Stiller blir viktig här. Måtte han bara få spela med.

F: Tobbe-Ska ha en enda uppgift och det är att löpa som en tok längst fram sålänge han klarar det, tokkör i 60minuter räcker tröttnar han totalt slänger vi Söder/Bärkroth. Lär dessutom bli en matchbild som passar Tobbe lika väl som en flashbacktråd passar Paddan här på IK. Kan han pilla in en boll har vi ett gyllene läge att avancera vidare!!

Bänken:

Mv: Strömberg-Är med i truppen ner till Holland och jag(och Glenn) har sett honom dels i toppmöte i juniorallsvenskan och dels i flertalet matcher i gothia cup, det är en målvakt som är minst lika bra, bättre i mina ögon än Erik Dahlin och då är det inte mer än rätt att Strömberg får chansen på bänken.

B:Lund-Ja,i vilket annat allsvenskt lag som helst vore Lund given men inte här. Nyttig inhoppare om det blir skador på någon ytterback.

M: Tomas Olsson-Jag förstår att det är lite udda att ha honom på bänken men han är mer en finsnickare än en grovjobbare och därför får han nöja sig med en bänkplats i denna kamp.

M: Tobias Sana-Är med i tjugomannatruppen men lär vara en av två (tillsammans med en målis) som får sitta på läktaren men jag ser gärna Sana på bänken för att kunna slänga in och löpa på kanten på slutet beroende på matchbild.

M: Söder-Ser sig själv mer som vänstermittfältare än forward och placeras därför som mittfältare här. Kan med fördel slängas in för att löpa som fan längst fram också men mer troligt är att han ersätter en trött Sella en bit in i andra halvlek.

F: Pär Ericsson-Om Stiller inte orkar 90minuter får Pärlan hoppa in och agera riktmärke, detta är sista chansen för honom att visa något hos oss innan vi skeppar av honom till Al-Ahli som andra gbgklubbar gör med sina mediokra spelare.

F:Bärkroth-Ersätter en Hysén som sprungit sig trött och Bärken får därmed slutet på sig att löpa i åttor med AZ:s backar något han säkerligen klarar.

KOM IGEN GUBBAR!!

FEAR EUROPE-WE ARE BACK AGAIN!!!

WE'RE TOO SEXY FOR SWEDEN!

FEAR EUROPE WE ARE BACK AGAIN!!!

Imorgon gör då Blåvitt entré i gamla vackra UEFACUPEN eller UEFA Euro League som den heter nu. Eftersom vi är änglar har vi många goda minnen från den turneringen.Nedan följer lite smakprov.Tipskommentarer

Djurgårdens IF-BK Häcken.
Tips: 2-2.
Svårtippat änna. Häcken lite bättre kanske men ja vad ska man säga.

Mjällby AIF-Aik Solna.
Tips: 2-0.
Ja MAIF bör ta även AIK hemma i år.

Malmö FF-Gais.
Tips:4-0.
Ettan känns tyvärr inte osannolik men jag tror det blir mindre siffror.

IFK Göteborg-Kalmar FF.
Tips:1-3.
Här tror jag på en knapp hemmaseger.

IF Elfsborg-Gefle IF.
Tips: 0-1.
Här med, vi får se vem som får rätt.

IF Brommapojkarna-Helsingborgs IF.
Tips: 0-2.
Troligt ja.

Trelleborgs FF-Halmstad BK.
Tips:0-0.
Låter kul...

Åtvidabergs FF-Örebro SK.
Tips: 1-3.
Kan inte säga emot här alls.

Allsvenskan omgång 17.

Resultat sextonde omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 128 möjliga)

Antal rätt resultat: 11
Antal rätt tecken: 55

Omgång 17.

Djurgårdens IF-BK Häcken.
Tips: 2-2.

Mjällby AIF-Aik Solna.
Tips: 2-0.

Malmö FF-Gais.
Tips:4-0.

IFK Göteborg-Kalmar FF.
Tips:1-3.

IF Elfsborg-Gefle IF.
Tips: 0-1.

IF Brommapojkarna-Helsingborgs IF.
Tips: 0-2.

Trelleborgs FF-Halmstad BK.
Tips:0-0.

Åtvidabergs FF-Örebro SK.
Tips: 1-3.

Andra Halvan kommenterar snarast!

Georgien


Lettland


Bilder från Katerydsloppet

Några bilder från Katerydsloppet som avgjordes under lördagen:Över 100 fler bilder finns att beskåda här:
http://antep.se/fotovisa.php?id=196

Tipskommentarer

Var lite svårt att kommentera igår eftersom jag var bortrest då...

IF Brommapojkarna-Mjällby AIF
Tips: 0-0.
Spelad. 1-0. Inget dåligt tips ändå.

Åtvidaberg-Gais.
Tips:1-0.
Spelad. 0-1. Lite sämre tippat här.

Malmö FF-Aik Solna.
Tips:3-1.
Spelad. 1-0. Rätt segrare här, blev jämnare än tippat men bra tippat.

Halmstad BK-IFK Göteborg.
Tips:0-0.
Pågår.

Kalmar FF-Djurgårdens IF.
Tips: 2-0.
Inget otroligt tips.

Gefle IF-Trelleborg FF
Tips:1-0.
Hemmaplan bör avgöra ja.

Helsingborg IF-BK Häcken.
Tips:3-1.
Detta ska HIF ta.

Örebro SK-IF Elfsborg.
Tips:2-1.
Lurig plastmatch men ÖSK knappa favoriter hemma, håller helt med.

Paraguay


Tyskarna kan fortfarande

Igår - lördag - var familjen Anti och familjen AH i Kateryd en bit utanför Tibro för att bevittna 2010 års upplaga av Katerydsloppet. Regnet hängde i luften hela tiden, men som tur var blev det aldrig mer än några få stänk... Så istället för att bada i vatten fick man med andra ord bada i damm, mycket härligt! Tävlingen var jämn och spännande och innehöll det mesta man kan tänka sig. Kavaljerstarter med sidovagnar, tuffa omkörningar, skador i depån, skäggiga män vid prisutdelningen o.s.v.! Publikmässigt kom 1 057 åskådare vilket inte är så långt ifrån rekordsiffran från 1999 som ligger på 1 125 åskådare. Hade bara vädret varit lite bättre så hade säkerligen den siffran kunnat överskridas, men förhoppningsvis konmer en ny chans nästa år, om man nu lyckas få ihop finansieringen av ett nytt säkerhetsstaket som det är krav på från och med nästa år. Vann solo-tävlingen, det gjorde förresten den tyske stjärnan Stephan Katt! En massa bilder från tävlingen kommer, så långe får denna räcka. Klicka på den så blir den stor.


Blåvitts laguppställning omgång 16.

Mv:Sandberg-Imponerade och räddade oss i hemmamatchen mot HBK, förhoppningsvis lika bra även i bortakampen.

HB:Adam-Blir sakta men säkert bara bättre igen.
MB: Ragnar-Stabil som alltid.
MB:Gurra-Gjorde det bra sist,men är bättre som mittfältare ändå men får min röst i denna kamp ändå.
VB:Hjalle-missade en del hemma mot HBK då Ragge fick reda upp det, skärpning nu tack.

HM:Sella-Lär nog vara tillbaka från start nu efter skadan.
IM:Seb-Fortsätter nog i en lite mer offensiv roll.
IM: Tomas Olsson-Otroligt viktig,slog bort några lätta sist men det var bara en engångsföreteelse hoppas vi.
VM:Robin Söder-Var inte bra sist men det kommer komma igen och är given för när det stämmer kan allt hända.

F:Hannes Stiller-Bör nu orka 90minuter igen och då är han helt gjuten.
F:Tobbe-Given.

Bänk:

Mv:Erik Dahlin-Lär dock känna flåset av August Strömberg och hade det inte varit för att den siste spelat massa matcher i gothia hade jag tagit honom här, men nu får Dahlin chansen på bänken än en gång.

B:Kalle-Den största gåtan i blåvitt på bra länge. Vari ligger felet att han aldrig spelar?
B:Lund:ytterbacksreserv kort och gott.

M:Faltsetas-Krigaren har som vanligt stor chans att komma in.
M:Bjarnason-Behövs det kreativitet framåt finns den här.

F:Bärkroth-Kan springa skiten ur vilket försvar som helst.
F:Pärlan-Lär få ersätta en troligen trött Stiller.


Allsvenskan omgång 16.

Resultat femtonde omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 2

Totalt (av 120 möjliga)

Antal rätt resultat: 10
Antal rätt tecken: 52

Omgång 16.

IF Brommapojkarna-Mjällby AIF
Tips: 0-0.

Åtvidaberg-Gais.
Tips:1-0.

Malmö FF-Aik Solna.
Tips:3-1.

Halmstad BK-IFK Göteborg.
Tips:0-0.

Kalmar FF-Djurgårdens IF.
Tips: 2-0.

Gefle IF-Trelleborg FF
Tips:1-0.

Helsingborg IF-BK Häcken.
Tips:3-1.

Örebro SK-IF Elfsborg.
Tips:2-1.

Andra Halvan kommenterar innan 16idag annars får han en runda i spiktunna för varje sen minut.

Tunisien


Azerbajdzjan


Antis Norrlandsresa

För ett par veckor sedan var jag - ANTI - och resten av familjen på semester i  Näsåker uppe i Norrland. Efter hemkomsten har jag varit ute och utfört diverse sysslor i princip varje dag, så det här inlägget har därmed dröjt ett tag. Man kan undra hur man ska hinna med allting i framtiden när man förhoppningsvis får jobb och liknande. Det kommer nog bli svettigt... och inte bara på grund av sommarvärmen!

Hur kommer det sig då att vi begav oss till Näsåker och inte någon annan världsmetropol? Oslo hade exempelvis varit närmare. Jo, vi åkte dit för att hälsa på min faster, för att se hur hon har det där uppe. Tidigare är det hon som har åkt ner till Norrköping, men nu var det alltså hög tid för oss att färdas upp till landet där nästan alla äger en skoter. Den första dagen på semestern bestod mest i att sitta i bilen och svettas medan vi långsamt färdades längre och längre norrut (tack gode Gud för att vi inte skulle till Kiruna). Naturligtvis blev det också en del små pauser på vägen där vi fikade och käkade mat. Själva lunchen förtärdes förövrigt på Tönnebro värdshus där de hade en Frasses Hamburgare-restaurang. Det smakade mycket bra och ett stort plus var också att man fick dricka hur mycket man ville till skrovmålet (som menyn hette).


Bra matställe!


Ibland finns det saker att titta på vid sidan av vägen!


Höga berg och djupa dalar!

Framåt kvällen kom vi äntligen fram till slutdestinationen och där stannade vi fyra dagar. Det var en trevlig liten vecka där vi, bortsett från att prata om gamla minnen, gjorde en liten rundvandring i samhället, kollade in den vackra naturen och begrundade några av de cirka 2 300 hällristningarna som finns nere vid Nämforsen. Näsåker är i och med dessa ett av norra Europas största hällristningsområden. Bortsett från detta besökte vi också hällristningsmuseet och vi fick även ett litet "studiebesök" på vattenkraftverket. Mycket intressanta grejer. Självklart hann vi också med att ta oss ett bad! Det var nog ett av de kallare badvatten jag badat i, men som tur var blev jag åtminstone inte angripen av någon hungrig gädda.


Fin utsikt över Nämforsen!


Hällristningsmuseet!


Några hällristningar!


Vattenkraftverket!

När vi begav oss hemåt tog vi en liten annorlunda väg än när vi åkte upp till Norrland, för farsan ville nämligen gå in på Ådalens Veteranbilmuseum som ligger vid den mer eller mindre berömda Sandöbron i närheten av Härnösand. Det var inte ett överdrivet stort museum sett till ytan, men de hade lyckats trycka in en massa fina bilar, så det var helt klart värt att gå in. Bortsett från alla bilar fanns det också en del gamla motorcyklar och en massa antika dockor som också var värda en titt.


Ådalens Veteranbilmuseum!


En av många fina bilar!


Några av alla dockorna!


Ett monument över Ådalshändelserna 1931.

Efter besöket på bilmuseet var det tänkt att vi skulle till Härnösand för att käka, men som av en slump såg vi dessförinnan en skylt som ledde till Hemsö fästning. Vi följde den och hamnade ganska snart vid en mindre färja som förde oss och en hel del andra över vattnet till Hemsön. Väl där fick vi följa en mindre grusväg kors och tvärs innan vi slutligen kom fram till själva fästningen. Vi fick följa med  på en guidad rundtur och se hur stora delar av anläggningen ser ut, in i ett av de stora kanontornen och in i den underjordiska basen som är byggt för att kunna stå emot kärnvapenanfall. Anläggningen ska klara av att rymma 320 man och när fästningen fortfarande var aktiv fanns det material så att man vid ett krig skulle klara av att vara självförsörjande i nästan tre månader. Det finns sovsalar, kraftverk, matsalar, badrum, sjukhus, kök, verkstäder, radarrum. Allt man kan tänkas behöva med andra ord, till och med en liten kiosk där man kunde inhandla vuxentidningar!


Färjan över till andra sidan...


Ett kanontorn!


Utsikt från berget!


På väg ner i underjorden!

När rundvandringen var avslutad tog vi oss tillbaka till bilen och sedermera tillbaka till båden, som i sin tur förde oss tillbaka till fastlandet. Nästa hållplats blev i alla fall Härnösand där vi käkade lite mat och gick runt lite. Därefter började den riktiga färden hem. Precis som när vi åkte upp varade färden i många timmar, men som tur var började solen gå ner ganska snabbt, så man slapp den extrema värmen. Efter att ha tagit några små pauser, kört förbi två präktiga älgar som stod tätt intill vägen, och sett en räv springa över vägen så kom vi äntligen hem... och då var det dags att lägga sig.


Fin utsikt från den stora bron i Härnösand!


Ett pampigt hus i Härnösand!


Även på hemvägen fanns det saker att se vid sidan av vägen...

MÅNGA FLER BILDER FINNS PÅ LÄNKARNA NEDAN!!!!
http://antep.se/fotovisa.php?id=193 (Näsåker, Härnösand och lite blandat)
http://antep.se/fotovisa.php?id=194 (Bilmuseum vid Ådalen)
http://antep.se/fotovisa.php?id=195 (Hemsö fästning)


Ghana


Libanon


Peru


Antis uppsats om kon.

Anti har precis gjort en uppsats om Kon. Givetvis skickade halvorna in den till radion.
Såhär blev det!


Turkiet


Blåvitts laguppställning omgång 15.

Mv:Markus Sandberg- Är helt enkelt bättre än Erik Dahlin och får därför stå.

Hb:Adam Johansson-Given.
MB: Ragnar-Gjuten.
MB: Gurra-Får gå ner ett steg och har gjort det bra.
Vb: Hjalmar Jonsson-Åter på sin rätta plats.

HM: Sella-Åter från skada och lär därmed få starta.
IM:Seb-blir bättre och bättre igen.
IM:Tomas Olsson-Gjuten.
VM:Söder-Gillar att spela på vänstern numera och gör det mycket bra.

F:Tobbe-Gjuten.
F:Hannes Stiller-Gjuten.

Bänk:

MV:Dahlin-I brist på annat.

B: Lund-Kan spela på båda kanterna i försvaret.
B:Råttan-Borde vara gjuten här.

M:Bärkroth-Som vanligt inhoppare som sliter sönder trötta motståndarförsvar.
M:Elmar-Offer för tuff konkurrens på mitten.

F: Pärlan-Ja vad tusan han är stor så om det blir kallt värmer han bänken bra.
F: Gammelsmurfen-Är iaf bättre än JJ.

Botswana


Gibraltar


Liberia


The return of Tipskommentarer!

Mjällby AIF-IF Brommapojkarna.
Tips: 3-1.
Inte alls otroligt även om jag tror det kan bli lite jämnare.

IFK Göteborg-Halmstad BK.
Tips: 1-2.
Inget optimisttips här och jag tror nog själv på en etta här i återstarten. Undrar vad Paul tror.

Aik Solna-Malmö FF.
Tips: 0-2.
Troligt om inte AIK får en ny-tränar-effekt men MFF är favoriter här.

IF Elfsborg-Örebro SK.
Tips: 1-1.
Två plastgräslag och möjligen har det påverkat att han tror på kryss här änna.

Djurgårdens IF-Kalmar FF.
Tips: 0-0.
Luring detta. Kalmar aningen bättre i grunden dock.

Trelleborgs FF-Gefle IF FF.
Tips: 0-0.
Låter kul...

Gais-Åtvidaberg FF.
Tips: 0-0.
Måstematch för GAIS och viktigt även för Åtvid, 0-0 efter en ångestfylld söndag skulle inte förvåna.

BK Häcken-Helsingborgs IF.
Tips:1-3.
Jomenvisst.

Turkmenistan


Allsvenskan Omgång 15.

VM är över och det är dags för fotboll med känslor igen,ALLSVENSKAN!!!

Såhär har tipset gått på de första 14omgångarna. (frånsett vissa experter som vägrar redovisa sånt här för att de tippar uselt redovisar IK det alltid)

Totalt (av 112 möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 50

Mjällby AIF-IF Brommapojkarna.
Tips: 3-1.

IFK Göteborg-Halmstad BK.
Tips: 1-2.

Aik Solna-Malmö FF.
Tips: 0-2.

IF Elfsborg-Örebro SK.
Tips: 1-1.

Djurgårdens IF-Kalmar FF.
Tips: 0-0.

Trelleborgs FF-Gefle IF FF.
Tips: 0-0.

Gais-Åtvidaberg FF.
Tips: 0-0.

BK Häcken-Helsingborgs IF.
Tips:1-3.

Andra Halvan kommenterar innan ni hunnit säga"obs-klass".

Djibouti


IK:s VM-tips SLUTSTÄLLNING!

SLUTSTÄLLNINGEN I IK:S VM-TIPS 2010!!!

1.Dennis 38p.
2.Aner 31.
3.Arne 29.
4.Anti 26
5.Johan 25.
6.Deve 21.
7.Simon 20.
8.AH 20.
9.Glenn 17.
10.FH 15.

Så gick det alltså.

Gårdagens campeonato del mundo

Igår tog då VM slut och det avgjordes självfallet med finalen som avslutning.
Det var en stenhård match med mängder av varningar,ja en utvisning dessutom det borde väl iofs varit fler utvisningar men Herr Webb ville inte avgöra matchen och valde därför att inte visa det röda kortet fler gånger.
Spanien vann rättvist får man säga oavsett vart man har sina sympatier och Holland förlorade sin tredje vm-final och får fortsätta vara det bästa landet som aldrig vunnit vm.
Tyvärr vann de ju inte med 1-0 under ordinarie tid så jag blev inte lite pengar rikare men men.
Rena analyser om matchen är ingen idé att ge,det kommer ni alla läsa i MÄNGDER under dagen ändå.

IK GRATULERAR SPANIEN!

Final-eeyyy

Spanien ställs ånyo mot ett land man en gång härskat över, och det brukar ju gå bra. Dessutom så tror ju Paul på Spanien så de får gälla som favoriter.

1568-1648 rasade ett krig mellan Nederländerna som så småningom ledde till Nederländernas självständighet. Vilhelm av Oranjen ledde nederländarna och kriget kom också att i stor utsträckning bli ett religionskrig mellan spansk katolicism och nederländsk protestantism. Men i sann historiematerialistisk anda får man inte glömma att det fanns politiska och ekonomiska orsaker.

Dock var religionen viktig och upproret inleddes med oroligheter där protestanter stormade katolska kyrkor 1566 och den spanske kungen Filip II skickade hertigen av Alba för att styra upp det hela. Nogåt han gjorde men inte blev så populär på. Vilhelm försökte driva ut honom och detta startade 80 år av krig där även England och Frankrike drogs in och den berömda spanska armadan sändes för att piska upp engelsmännen bland annat.

Slutligen blev Nederländerna självständigt. Noterbart är dock att Vilhelm såg sin revolt som uppror mot hertigen av Alba först och främst och inte mot Filip, varför en rad i den holländska nationalsången fortfarande bedyrar trohet mot Spaniens kung. Nåt att tänka på under nationalsångerna ikväll.

Om ni vill fördjupa er mer finns alltid wikipedia...

Grenada


IK:s VM-tips efter dag 24.

Ställning efter dag 24.

1.Dennis 30p.
2.Aner 28.
3.Anti 26.
4.Johan 25.
5.Arne 24.
6.Deve 21.
7.AH,Simon 20.
9.Glenn 17
10.FH 12.

Dessa möjligheter/maxpoäng har vi kvar nu inför dagens final.(står det ingenting har man varken lag eller skyttekung kvar)

FH: David Villa (8mål)= 15p.
AH: Inga=20.
Glenn:Inga= 17
Johan: Inga= 25
Simon: Robin Van Persie(6)= 23.
Dennis: Spanien, David Villa(8)=38.
Aner: David Villa (7)= 31.
Deve: Inga=21.
Arne: Spanien=29.
Anti: Inga=26.

Vi kan alltså konstatera att Dennis redan vunnit IK:S VM-TIPS 2010 då han även om han missar båda sina tips inte har någon som kan gå om honom. GRATULERAR TILL DET!!!
Jumbo och nästjumboplatsen är klara.

Dagens matcher.

FINALEN!!!

Spanien-Holland.
Spanien kommer från VM med idel 1-0 segrar från åttondelen och framåt. Så att man lämnat in en tia på just 1-0 till Spanien är ju inget som förvånar någon. Blir det dock? Vad säger IK:s spåkula?
Jag tror nog att Spanien tar dettta,sedan om det blir med just 1-0 återstår ju att se, jag har ju 4-1 på oddset med. Varför tror jag på Spanien då?
Jag har en liten känsla av att Holland är mer nöjda med finalplatsen än vad Spanien är och att det gör att Holland kanske saknar den där tusendelsprocentsatsen som är helt avgörande i matcher av den här volymen.
Visst har Holland stundtals charmat oss i VM men vi som minns Holland back in the days tycker ju att det inte är Holländskt spel, fast å andra sidan har detta varit mer vägvinnande såhär långt.
Ikväll 20:30 riktas hela världens blickar mot Soccer City Stadium och denna match. 90 minuter ska avgöra vilka som blir världsmästare och eviga hjältar i hemlandet, 90 minuter ska avgöra vem som blir stor hjälte och vem som eventuellt blir syndabock.
Sådana här matcher som ALLA levande varelser pumpar upp till det största som någonsin setts i fotbollsväg blir extremt sällan just så bra. Vi minns ju alla VM-finalerna 90 och 94 t.ex. inga sprakande tillställställningar direkt.
Denna match har återigen förutsättningarna för att bli en fantastisk match sett till spelarmaterialet i de båda lagen men jag tror nog att det som vanligt blir hyfsat tillknäppt och något lag som vinner med uddamålet. Iom att jag redan innan vm hade Spanien längre än Holland står jag fast vid det och tror på Spansk 1-0 seger här.
En intressant knorr får vi dock då det blir Torres som kommer in från bänken och avgör.
Detta är en match mer än halva jordens befolkning kommer se live på sina tvapparater och det är en härlig känsla.

Gårdagens первенство мира

Igår spelades då bronsmatchen i vm, den brukar ofta vara en av de mest underhållande matcherna i vm så givetvis tittade hela IK:s VM-crew på den, AH kommer tokblogga om de båda ländernas avsked senare.
Tyskland slog Uruguay med 3-2 och vart publikens sympatier låg var ju helt klart, Suarez blev utbuad när han bollen fuskaren och Tyskland var den rätta vinnaren.
Klose fick/kunde inte/inte ta chansen att vinna skytteligan men Tyskarna visade bredd och slog tillbaka sydamerikanerna ändå även om det kunde blivit 3-3 på frisparken i slutet men TYskland var det bättre laget över 90minuter och vann fullt rättvist.

Libyen


Dagens matcher.

Idag spelas bronsmatchen i VM.
Självfallet tror jag på Tyskland mot fuskarna, 4-1 till Tyskland blir det!
Så nu vet ni det.

Allvarsamt.


Polen


IK:s VM-tips efter dag 23.

Ställning efter dag 23.

1.Dennis 30p.
2.Johan,Aner 25.
4.Arne 24.
5.Anti 23.
6.Deve 21.
7.AH,Simon 20.
9.Glenn 17.
10.FH 12.

Dessa gäng har vi kvar nu (står det ingenting har man varken lag eller skyttekung kvar)

FH: (Har bara skyttekungen kvar)
AH:
Glenn:
Johan:
Simon: (Har bara skyttekungen kvar)
Dennis: Spanien.
Aner: Tyskland.
Deve:
Arne: Spanien.
Anti: Tyskland.

Observera att de semifinalförlorande lagen är kvar i tipset då regeln gäller poäng även i slutspelet och dit räknas även bronsmatchen.
Max antal poäng mer för Dennis är 11pinnar,det är om Spanien vinner finalen och David Villa vinner skytteligan.
Inför de två sista matcherna är det alltså nära på klart att Dennis har vunnit, men kampen om platserna bakom går vidare. FH och Glenn kommer ha kvar sina positioner i botten,AH&Simon kommer,om inte Simons skyttekung Van Persie "Gör en Oleg Salenko" sluta på samma antal poäng,i övrigt lämnar vi positionerna öppna.

Dagens matcher.

Denna kategori vilar till lördag.

Gårdagens Mistrovství světa

Igår gick den andra semifinalen av stapeln och den spelades mellan Tyskland-Spanien. Jag vet inte men jag tycker inte det var något vidare faktiskt. Det kan givetvis bero på att jag tidigarie under dagen bevittnat stormatchen Gunnilse IS-IFK Göteborg och därför hade för höga krav på tempo etc men men....
Spanien vann väl rättvist, Puyol gjorde målet och jag skiter i att ni förväntar er fan så mycket mer analys än såhär, jag orkar fan inte.

Ikväll hoppas Andra Halvan på Tyskland

Och sett till spelet hittills får de gälla som favoriter men å andra sidan kan man inte bara leva på vad som gjorts innan heller. Spanien har inte direkt glänst på samma sätt som Tyskland men är ett svårt lag att möta. Villa kan göra mål på allt och ett Spanien i ledning är svårmött med sitt bollhållarspel. Dessutom saknas Müller. Till råga på allt har den däringa bläckfisken tippat Spansk seger.

Så det bli nervöst ikväll, men spännande.


Gårdagens match vann Holland egentligen rättvist, men Uruguay ska ändå ha en eloge för att de gneta på och gjorde matchen spännande.

Turks- och Caicosöarna


IK:s VM-tips efter dag 22.

Ställning efter dag 22.

1.Dennis 27p.
2.Johan,Aner 25.
4.Anti 23.
5.Deve,Arne 21.
7.AH,Simon 20.
9.Glenn 17.
10.FH 12.

Dessa gäng har vi kvar nu (står det ingenting har man varken lag eller skyttekung kvar)

FH: (Har bara skyttekungen kvar)
AH:
Glenn:
Johan:
Simon: (Har bara skyttekungen kvar)
Dennis: Spanien.
Aner: Tyskland.
Deve:
Arne: Spanien.
Anti: Tyskland.

Inga förändringar skedde överhuvudtaget igår lagmässigt och inte skyttekungsmässigt heller.

Dagens matcher.

Ja "Matcher" är ju att ta i när vi talar om VM då det är en enda idag men det är inte vilken match som helst, Spanien-Tyskland i den andra semifinalen.
Eftersom alla klicheerna kommer ältas gång på gång tar vi dom på en gång här:

*Spanien kan inte vinna mästerskap,em-guldet var undantaget som bekräftar regeln
*Tyskland är maskin som bara maler ner sina motståndare
*Det är omöjligt att vinna em och sedan det efterföljande VM:et.
*Tyskarna är alltid som bäst från semifinalerna och framåt.
*Fotboll är en sport som spelas i 90minuter och sedan vinner Tyskland.

Så var de, inte ens sanna grejerna sagda som ni kommer få höra massa gånger idag.
Jag tror dock personligen att Tyskland vinner,men inte av ovanstående anledningar. Jag ser helt enkelt Tyskland som ett bättre fotbollslag än Spanien denna sommar och även om det inte blir någon storseger så tar Tyskland hem det hela och ställs sålunda mot Holland i vm-finalen medan Spanien får möta Uruguay. Tips: 2-1 till Tyskland.

Gårdagens dünya çempionatında

Igår spelades då den första av två semifinaler.
Tyvärr gick den på tv4 så ljudkvalitén var röten som vanligt och till råga på allt var det ingen Anna Brolin i rutan vilket upprörde tittarna vilket IK:s tittarombudsman fick erfara när han öppnade mailen imorse.

Nåväl,Uruguay-Holland var matchen och jag tippade ju på förhand 4-1 till Holland det blev det nu inte även om jag fick rätt lag vidare. Det var två riktigt snygga inledningsmål fram till 1-1 och lika övertygad om att Holland skulle leka hem kampen efter sitt 1-0mål lika osäker var man efter kvitteringen.
Holland gick dock in i andra halvlek och visade vilka som bestämde och gick även ifrån till 3-1 innan Uruguay skapade lite spänning i slutet när man reducerade till 2-3 i slutet.
Dock vann alltså Holland och spelar sin första vm-final under någon ur IK-crewets livstid. Gratulerar till det!

Sommarens hetaste kläder och accessoarer

Hej där alla glada människor! Nu är det sommar igen och därmed är det hög tid för ett av våra spektakulära mode-blogg-inlägg. Än en gång är det jag - ANTI - som delar med mig av mina kunskaper inom modevärlden, men det är fullt möjligt att det kommer fler tips från övriga på redaktionen vartefter...

I och med det fina vädret och den höga temperaturen är vinterkläder mer eller mindre iskallt i modevärlden, som jag alltså är oerhört insatt i (det kan inte poängteras nog). Istället ska man klä sig så lätt som möjligt, men helt utan kläder bör man dock inte gå ut, då kan man nämligen bli bötfälld eller bortrövad av orginal som Naken-Janne. Just nu är det väldigt inne med T-shirts, helst en svartfärgad, då de drar till sig extra mycket sol vilket gör att man blir brun och ser riktigt nerdammad ut även om man inte har varit på en speedwaymatch på länge.

Förutom detta är det också inne att ha på sig shorts. För att man inte ska se alldeles för tragisk ut så rekommenderar jag att shortsen ska ha någon annan färg än just svart. En grå nyans passar exempelvis väldigt bra tillsammans med en svart T-shirt. Som bekant finns det också en hel del olika varianter av shorts, både långa och korta, men då jag tydligen inte har något annat än ganska långa så är det onekligen så att det är just den modellen som är mest inne just nu!

Sjävklart måste man också ha någonting på sig på fötterna, och det som är allra mest populärt just nu är strumpor. Vita strumpor är att föredra. De är vita när de är rena, men skiftar snabbt färg så de matchar de grå shortsen! Eventuellt kan man även använda skor eller sandaler, men strumpor är ett måste om du vill vara riktigt inne!

Accesoarer är också erhört viktigt att ta upp (det gör ju alla andra), och just nu är det väldigt inne att bära på en Indianerna Speedway programhållare. Den är lätt att bära, kan användas till mycket, men framför allt är den jäkligt snygg och jäkligt inne!

Och såhär ser då helheten ut (visst är det snyggt!?):VITA STRUMPOR

Märke: Okänt.
Pris: Gratis efter att du har köpt dem.
Fördelar: De är snygga och de kan skifta färg

SVART T-SHIRT MED TRENDIGT MOTIV

Märke: TMKONTOR... står det på tvättlappen.
Pris: Gratis, går att införskaffa på ICA Maxi Arena i Kumla.
Fördelar: Trendigt motiv som alla gillar.

GANSKA LÅNGA SHORTS

Märke: Okänt
Pris: Gratis. Rota igenom din byrå så ska du se att du också har några liggandes!
Fördelar: Ha på dig dessa så slipper du att skämma ut dig!

ACCESSOAR - PROGRAMHÅLLARE

Märke: Fråga inte mig.
Pris: Gratis såvida du har en eller ett par på lager.
Fördelar: Den bästa accessoaren du kan tänka dig. Oerhört trendig!

TOTAL KOSTNAD: 0 kr


Sådär ja, då får jag tacka för mig. I vinter kommer jag eventuellt tillbaka med ett nytt modetips!

Det drar ihop sig

Japp idag börjar som sagt semifinalerna, men först några avtackningar från i helgen.

Argentina: Ett lag som kanske gått längre om man inte ställts mot just Tyskland men inte säkert. Argentina har var bra och ett roligt lag att se på men fått kritik för bristande taktik och defensiv och mot Tyskland fick kritikerna rätt. Plus för att de inte filmat alls lika mycket som förr.

Paraguay: En stabil insats i gruppspelet men övertygade inte mot Japan, Paraguay kommer mest bli ihågkommet för sin heroiska insats i matchen mot Spanien. Jag nämnde att Portugal hade alltför stor respekt för Spanien, men Paraguay spelade totalt respektlöst. De satte hård och hög press utan att egentligen gå bort sig utom vid två tillfällen varav det ena blev matchavgörande. Men de orkade hela vägen och störde Spanien rejält och föll med flaggan i topp tycker jag.

Angående dagens match håller jag med FH, HUP HOLLAND! Holland bör vara bättre men man ska inte räkna bort Forlan...

Brasilien


Dagens matcher.

Idag spelas den första semifinalen, den går mellan Uruguay och Holland och efter Uruguays fusk i kvarten hoppas givetvis ALLA på Holländsk seger.
Jag tror dessutom på Holland även om vi bortser från att jag HOPPAS på dom. Holland är ett rätt igenom bättre lag helt enkelt.
Det hela slutar 4-1 till Holland.

Grönland


Liechtenstein


IK:s VM-tips efter dag 21.

Ställning efter dag 21.

1.Dennis 27p.
2.Johan,Aner 25.
4.Anti 23.
5.Deve,Arne 21.
7.AH,Simon 20.
9.Glenn 17.
10.FH 12.

Dessa gäng har vi kvar nu (står det ingenting har man varken lag eller skyttekung kvar)

FH: (Har bara skyttekungen kvar)
AH:
Glenn:
Johan:
Simon: (Har bara skyttekungen kvar)
Dennis: Spanien.
Aner: Tyskland.
Deve:
Arne: Spanien.
Anti: Tyskland.

Vi ser att Simon har skyttekungen kvar och denna är Robin Van Persie som hittils gjort ett mål och därmed måste göra fyra mål på återstående två matcher förvisso inte omöjligt men oerhört svårt. FH blir ju toksist även om hans skyttekung David Villa skulle hålla undan i toppen.
Frånsett att Dennis redan leder har han Spanien och David Villa kvar, hyfsat utgångsläge inför semifinalerna får man säga.
Johan och Aner som skuggar Dennis i toppen? Johan är borta då han inte har något kvar och därmed inte kan få fler poäng, Aner har Tyskland och David Villa kvar vilket kan bära en bit.
Anti som många anser är en skräll i toppen har Tyskland och Klose kvar, bra förutsättningar där och han får ses som en outsider i tipset.
Övriga ligger i ingemansland.

Dagens matcher.

Varken idag eller imorgon är det några matcher.
VM går istället vidare enligt följande:

Tis: semifinal 1.
Ons: Semifinal 2
Lör: Bronsmatch
Sön: Final.

IK:s briljanta vm-bevakning fortsätter ändå men just "Dagens matcher" återkommer först på tisdag.

Gårdagens VM

Igår spelades de två sista kvartsfinalerna och vi som knappt samlat oss efter fredagens fullkomliga briljans tryckte i oss druvsocker etc för att verkligen palla med lika briljant fotboll ytterligare en dag.

Först ut var Argentina-Tyskland, egentligen borde ju Anti blogga om detta då han är synsk och visste på förhand hur det skulle gå. Jag trodde väl förvisso på tysk seger,men att de fullkomligt massakerade Argentina var mer än jag trodde, det var ju bara ett lag på plan långa stunder, Argentina hade verkligen ingen defensiv och även om de inte direkt lär gräma sig över det hade Tyskarna med mer skärpa kunnat vinna ÄNNU större. Detta var helt klart en av de mest imponerande kvartsfinalsinsatser jag kan minnas såhär på rak arm (dvs utan att bolla diverse kvartsfinaler från 90-talets början med Glenn) och tja, jag är fortfarande lite hänförd av Tysklands uppvisning och skriver helt enkelt inte mer. Vi tackar dock Maradona för hans show.

Paraguay-Spanien var en match som hade ALLT från en timme och framåt ungefär. Straffsituationerna var ju sanslösa och man hann inte med själv i allt som hände nästan. Det var lite Ghanafeeling över Paraguays insats här. Jag sörjde att Alca(t)ras åkte ur turneringen men det är bara att gratulera Spanien.

Japp, jag har blivit synsk

Så var ännu en dag i fotbolls VM över. Nu är det bara några få dagar kvar tills skiten är slut och sen är det äntligen fyra års vila innan bollsparkarna ska leka nästa gång. Det enda som är lite roligt med fotbols-VM är att jag tycks ha gått och blivit synsk! Precis som AH skrev i inlägget nedan skrev jag redan på fredagen att Tyskland skulle krossa Argentina och att Klose skulle göra två mål... det var också vad som hände. OM jag är synsk så innebär det att jag vet EXAKT hur VM kommer sluta, men frågan är om ni vill veta det?

/Anti

Anti kan sina grejer trots allt

2010-07-03
00:22:08
Andra Halvan

imorn spelar tyskland
2010-07-03
00:22:34
Anti

de kommer krossa argentina
2010-07-03
00:22:41
Anti


klose gör 2 mål

*Namnen ha modifierats till våra bloggnamn.

Lite mer om VM

Låtom oss begynna med innestående avtackningar.

Åttondelsfinalerna
Japan: Ett lag gillar, de springer, kämpar och springer. Små snabba och ettriga med mycket full fart framåt. Men tyvärr visades inte mycket av den varan upp i åttondelsfinalen och Japan räckte inte riktigt till för att slå Paraguay, som förvisso inte heller visade upp så mycket. För övrigt borde Endo heta Nint i förnamn.

Portugal: Ett bra lag på pappret med mycket kvaliteter även på plan. Dock verkar det som att man vill att Ronaldo ska bära hela laget och han har inte riktigt de kvaliteterna. Portugal gjorde sju mål, rätt mycket för ett lag som åker ur såpass tidigt, problemet var bara att alla kom i samma match. Mot Spanien visade man väldigt mycket respekt, för mycket skulle det visa sig.

Och så de första två från kvartsfinalerna.
Brasilien: Ett bra lag med stora kvaliteter vilket man visade i första halvlek mot apelsinerna, men vid 1-1 kollapsade de fullständigt. Psyket var visst svagare är fotbollskapaciteten tyvärr.

Ghana: Att avtacka Ghana redan nu kändes på förhand väntat men tråkigt och ännu tråkigare ändå med tanke på hur matchen utvecklades. Afrikas, tyvärr utslocknade, hopp. Ett ungt och frejdigt lag och totalt sätt en positiv överraskning.

Förutom när det gäller politik är det inte ofta jag håller med FH så mycket som det han skrev tidigare idag: "Nu kommer detta visserligen dofta lite dålig förlorare iom att jag höll på Ghana, men en regel om att döma mål när sådana där handssituationer dyker upp (likt frysta heat i speedway för de som kan den regeln) kanske vore på sin plats. Nu kan man verkligen säga att Uruguay tjänade på sitt fusk."

Uruguay tjänade verkligen på regelbrottet, fusket om man vill uttrycka sig än mer drastiskt. Domarna gör redan idag vid handssituationer bedömningen om bollen hade gått i mål om inte handen varit där eller ej, vilket påverkar färgen på kortet. Trots rött kort är det dock i de fall bollen är på väg en fördel att ta med hand, speciellt sent i matchen som igår. Hade han inte tagit med handen hade det GARANTERAT blivit mål, medan en straff kan alltid missas, det vet även Suarez. Som sagt gör domarna redan skillnad på målstoppande hands och annan typ an hands i straffområdet idag, så man skulle mycket väl likt FH föreslog kunna dömma mål direkt istället för straff, det röda kortet kunde då ersättas av gult.

Spanien gör ikväll sin femte match, och sin fjärde mot ett land som en gång i tiden styrts av Spanien. Dessutom kan det om Spanien och Argentina vinner bli en femte match mot ett land som de en gång styrt, och en sjätte om de möter Uruguay i final eller bronsmatch...

Jag orkar inte blogga på temat mer än att Paraguay blev självständiga 1811. Sen får det helt enkelt bli en låt på temat.


Portugal


SOMMAR!!

För er alla,men kanske framförallt för Deve!!! (och mig, FH då)
IK:s VM-tips efter dag 20.

Ställning efter dag 20.

1.Johan 25p.
2.Dennis 24.
3.Aner 22.
4.Deve 21.
5.AH,Simon,Anti 20.
8.Arne 18.
9.Glenn 17.
10.FH 12.


Dessa gäng har vi kvar nu (står det ingenting har man varken lag eller skyttekung kvar)

FH: (Har bara skyttekungen kvar)
AH:
Glenn: Argentina.
Johan:
Simon: Paraguay.
Dennis: Spanien, Paraguay.
Aner: Tyskland.
Deve: Argentina.
Arne: Spanien.
Anti: Tyskland.

Gårdagens resultat gjorde att ledande Johan nu får svårt att behålla ledningen vm ut, ja det är rentav omöjligt. Otroligt spännande således.

Dagens matcher.

Idag spelas de två sista kvartsfinalerna och efter gårdagen är det förvisso svårt att se att det blir mer spänning och dramatik än de matcherna,men givetvis skiter vi i det vackra vädret och sätter oss i våra fåtöljer/soffor/rottingmöbler (har man bara andra möbler får man ej se vm) och tittar ändå för det är inga dussinmatcher idag direkt.

Tyskland-Argentina är eftermiddagsmatchen och det är en kamp som har så många historiska aspekter rent fotbollsmässigt att det skulle kunna fylla en hel blogg bara om redan spelade matcher!!! Nåväl, detta handlar trots allt om de 22 som ska spela på planen IDAG, trots Maradonas,Beckenbauers,Matthäus, Löws etc kommentarer. Det är iaf minst sagt hett och vi minns alla matchen i förra vm och vi minns självfallet finalen 1990.
Denna kamp som går av stapeln idag tror jag dock Tyskarna vinner, visst har Argentina imponerat men jag ställer mig starkt frågande till hur de ska stå emot Tyskarnas offensiv? Försvarsspel verkar ju inte direkt vara det Maradona prioterar som nummer ett direkt. Nej, jag tror på en tysk seger här med 3-1.

Spanien-Paraguay är kvällsmatch. Här vinner givetvis Spanien, även om min favoritspelare i hela vm, Alca(t)raz spelar i Paraguay så klarar han inte av Spanien. Jag tror på 4-0 Spanien efter tre Villamål.

Gårdagens Светско првенство

Igår gick då de två första kvartsfinalerna av stapeln och ni alla trodde att AH skulle göra sin plikt och minst avskedsblogga om lagen som åkte ur men icke då. SKANDALmailen från er är mottagna och detta inläggs inledning gör att han förhoppningsvis känner pressen från fansen att blogga.

Ja,igår gick två kvartsfinaler av stapeln och vilka matcher sen. Gårdagens tordes vara den bästa vm-dagen såhär långt. Matcherna kanske inte alltid var mest välspelade, men enbart klackar, tunnlar och grejer i en match är sådant bara amatörer uppskattar. IK är dock experter och uppskattar mycket annat i matcherna.

Först ut var Holland-Brasilien vilket blev en match vi kommer bära med oss i våra medvetanden länge. Första halvlek var brassarnas, som det sades i alla media redan igår kväll var känslan att Brasilien skulle vinna med 2,3bollar tämligen enkelt. Dock fick vi återigen se att fotboll är något av det svåraste som finns att förutse utgången av och ett rejält försvarsmisstag av Brasilien gjorde att Holland vann. För när 1-1 kom sa jag direkt "nu vinner Holland" och jag hade som vanligt rätt (det är därför jag ligger toksist i IK:s VM-tips). Att sedan dra på sig en sådan totalt idiotisk utvisning underlättade ju inte direkt för Brasiliens del. Holland har nu en semifinalplats i sin hand och blir självfallet JÄTTEfavoriter i den. Men det var ju det där med att man ej ska sia om fotbollsmatchers utgång och tro sig veta hur det går....En fullkomligt briljant match var det oavsett. Ska vi gissa att Dunga är lika uppskattad i fotbollsbrasilien som konstgräs är uppskattat bland riktiga fotbollsspelare?

Kvällens match var den som på förhand kanske var dagens "andrasortering" av matcherna men jisses det var en match som verkligen hade ALLT!! Eller som AH kommer skriva "FEEL IT GHANA IS HERE!!". Uruguay-Ghana var det som stod på schemat och efter den första kampen som jag och Glenn enades om höll "bottennivå i div.6" (en dos ironi där ja) så var förhoppningarna på den här kampen mest att kunna luta sig tillbaka och glana på en halvdan kvartsfinal som kvällsmåltid. Men jösses, vilken match det blev.
Jag höll på Ghana av den enkla anledningen att det vore skoj för afrikansk fotboll att få sitt första lag vidare till semi. Ghana tog även ledningen på ett skott som vissa hävdar att målvakten skulle tagit, men jag hävdar att han hade svårt att se det, delvis för att en ghanes täckte bollbanan mycket bra och flyttade på sig i precis rätt ögonblick för att inte vara ivägen för bollen men tillräckligt sent för att målvakten inte riktigt skulle hinna dit. 1-0 Ghana och läktarna var ett enda festhav, då varenda afrikan höll på Ghana här.
Uruguay vägrade ge sig och anfallsparet skapade en del men kvitteringsbollen kan tillskrivas bollen (där fick jag till en sann gprubrik) även om Forlans frispark var bra slagen så hade Kingston tagit den med en riktigt boll. 1-1 och då sade jag "nu vinner Uruguay". Matchen var sedan extremt spännande även om de sista minutrarna av ordinarie tid blev precis så intetsägande som sista minutrarna innan en förlängning när det är oavgjort allt som oftast blir.
Första förlängninskvarten präglades av att de mest var rädsla för misstag och att inte offra något bakåt. Andra förlängningskvarten var desto mer underhållande,även om den var extremt nervkittlande och då kan man bara tänka sig hur det var för de som verkligen höll på något av lagen. Slutminutrarna av förlängningen måste vara något av de mest händelsrika förlängninsminuter som någonsin spelats, Suarez lekte målvakt i sista sekunden och stoppade förvisso bollen från att gå in och därmed en ghanesisk seger. Men de flesta var rätt övertygade om att Ghana likväl skulle sätta straffen och slå ut Uruguay. Gyan hade dock några sekunder där när han drog straffen i ribban som förevigt kommer gnaga i hans huvud, han har ju normalt sett varit iskall på straffar men denna drog han i ribban som sagt och vips hade vi en straffsparksläggning.
Nu kommer detta visserligen dofta lite dålig förlorare iom att jag höll på Ghana, men en regel om att döma mål när sådana där handssituationer dyker upp (likt frysta heat i speedway för de som kan den regeln) kanske vore på sin plats. Nu kan man verkligen säga att Uruguay tjänade på sitt fusk.
Straffsparksläggning kändes faktiskt rätt avgjord på förhand iom att den för Ghana var en gigantisk missräkning och för Uruguay en ren bonus. Uruguay vann också straffsparksläggningen efter en mycket iskall sista straff.
Uruguay gick till semifinalen där Holland väntar.

Totalt sett kan man bara sammanfatta gårdagens vm-matcher som en sån där dag då även den icke fotbollsintresserade måste ha blivit totalt fascinerad av spänningen, dramtiken,människoödena som skedde etc.
Fantastiskt helt enkelt,tack älskade fotboll för att du finns!!!

Tuvalu


Dagens matcher.

Idag fortsätter VM med två kvartsfinaler.

Först ut är Holland-Brasilien, en match de flesta har gigantiska förhoppningar på beträffande "vacker" fotboll.Visst kan detta bli en enorm fotbollsfest men ju längre vi kommer i stora turneringar desto mindre blir chansen till briljant spel, resultaten blir så ofantligt viktiga helt enkelt. Här tror jag dock förutsättningarna kan infrias dock. Det är två lag som visserligen kan försvara men det gäller ju att avgöra för båda innan straffarna,för straffar mellan dessa gäng lär ge även oss neutrala åskådare nervsammanbrott då vi kan få se alla möjliga försök till "vackra" straffmål och då är det sällan säkert. Jag tror att trots att Holland verkligen inte behövt göra mer än vad de varit tvungna till såhär långt så vinner Brasilien detta. Brassarna känns mer stabila totalt sett, och bör vinna med vad ska vi säga, 2-1? Holland fortsätter därmed att vara det bästa landslag som aldrig vunnit ett vm.

Uruguay-Ghana.
Här tror jag Ghana tar hem det hela och därmed sätter ett nytt rekord för afrikanska lag i vm via att säkra en semifinalplats. Det kommer bli tufft och hårt och även om jag verkligen hoppas vi slipper se det så är risken för överdrivet fult spel överhängande här. Jag tror som sagt på att Ghana tar detta, dock återigen i förlängning och därmed segrar med 1-0.

Målkamera eller inte målkamera, det är frågan

Vi lever i ett tekniksamhälle där allting ska vara digitalt. Arbeten ska skötas av robotar, individer ska övervakas av kameror eller avlyssning. Om man inte har den senaste teknikprylen så anses man som en omodern människa.

Men detta inlägg ska bara handla om kameror. Närmare bestämt målkameror. Vi som såg Tyskland - England förra veckan bevittnade ett bortdömt mål. Vi som såg matchen tittade på varandra med öppna munnar och uppspärrade ögon och flämtade fram "men...men...men. Vad ...gör domaren. Han dömmer inte mål". Och vi tv-tittare hade rätt att bli förvånade när domaren inte blåste mål. För vad var det vi såg som inte domaren såg? Jo, en boll som var en halvmeter innanför mållinjen. Ribba in. Men målet blev bortdömt. Varför det? Jo, skottet kom en bra bit utanför straffområdet och på så sätt hann varken linje- eller huvuddomaren fram till målet och från deras vinkel utanför straffområdet så var inte bollen över mållinjen. Gjorde domaren rätt i att döma bort målet, kan man fråga sig. Vi som såg reprisbilderna tycker givetvis att han dömde fel. Just det, vi som så REPRISBILDERNA. ´

Det är detta som skiljer oss tv-tittare med domaren. Domaren har högst 1 sekund på sig att göra en, vad han anser, korrekt bedömning i en situation. I denna situation gjorde han bedömningen att det inte var mål och det kan man tycka vad man vill om. Analys-Anders i TV4 kan rita hur mycket han vill och skrika ut att det borde ha varit mål. Ja, jag håller med honom. Det BORDE ha varit mål, men nu blev det inte det. 

Och det är här målkamerorna kommer in i bilden.

Detta är inte det första målet i fotbollshistorien som blir bortdömt. Det finns en anledning till varför det blir fler bortdömda mål i fotboll än låt säga hockey. Inne i hockeymålet sitter en lite sak som kallas för en kamera. Den ger ifrån sig bilder till en monitor utanför rinken, dit domaren kan då och kontrollera om han är osäker på om pucken är över mållinjen. Just denna lilla finurliga uppfinning hjälper domaren något makalöst och han får se samma bilder vi åskådare får se och därmed kan han göra en korrekt bedömning.

Men sådana små finurligheter finns inte inom fotbollen. FIFA verkar inte vilja hjälpa domarna att göra korrekta bedömningar. De verkar istället vilja att domarna ska få utstå en massa spott och spä från spelare och publik. Och det är ju inte så att förbundet inte vet om det här. De vet i allra högsta grad om det, men de gör ingenting. Det är just det som är det största mysteriet. Men det kanske är så oerhört dyrt att sätta upp en liten kamera inne i målet. Just en sådan kamera kan ju bidra till ekonomisk kris i förbundet. Hujedamej.

Men om nu FIFA anser att målkameror är för dyra (vilket jag i och för sig inte tror) så finns ju andra alternativ. Varför inte följa bandyns exempel med måldomare? Man sätter en domare längs med vardera korlinje och låta hom stå eller sitta där hela matchen, som en mänsklig målkamera.

Jag skrev i början att vi lever i ett tekniksamhälle. Och visst ska man utnyttja den nya tekniken, annars så vore det dårskap. Men kanske är det så att tekniksamhället inte har hunnit ifatt fotbollen. Eller vid närmare eftertanke...det kanske är tvärtom.

/DV


Det roligaste jag sett

Sjukt kul film, det roligaste jag sett idag!/anti

Dominica


RSS 2.0