Lite mer om VM

Låtom oss begynna med innestående avtackningar.

Åttondelsfinalerna
Japan: Ett lag gillar, de springer, kämpar och springer. Små snabba och ettriga med mycket full fart framåt. Men tyvärr visades inte mycket av den varan upp i åttondelsfinalen och Japan räckte inte riktigt till för att slå Paraguay, som förvisso inte heller visade upp så mycket. För övrigt borde Endo heta Nint i förnamn.

Portugal: Ett bra lag på pappret med mycket kvaliteter även på plan. Dock verkar det som att man vill att Ronaldo ska bära hela laget och han har inte riktigt de kvaliteterna. Portugal gjorde sju mål, rätt mycket för ett lag som åker ur såpass tidigt, problemet var bara att alla kom i samma match. Mot Spanien visade man väldigt mycket respekt, för mycket skulle det visa sig.

Och så de första två från kvartsfinalerna.
Brasilien: Ett bra lag med stora kvaliteter vilket man visade i första halvlek mot apelsinerna, men vid 1-1 kollapsade de fullständigt. Psyket var visst svagare är fotbollskapaciteten tyvärr.

Ghana: Att avtacka Ghana redan nu kändes på förhand väntat men tråkigt och ännu tråkigare ändå med tanke på hur matchen utvecklades. Afrikas, tyvärr utslocknade, hopp. Ett ungt och frejdigt lag och totalt sätt en positiv överraskning.

Förutom när det gäller politik är det inte ofta jag håller med FH så mycket som det han skrev tidigare idag: "Nu kommer detta visserligen dofta lite dålig förlorare iom att jag höll på Ghana, men en regel om att döma mål när sådana där handssituationer dyker upp (likt frysta heat i speedway för de som kan den regeln) kanske vore på sin plats. Nu kan man verkligen säga att Uruguay tjänade på sitt fusk."

Uruguay tjänade verkligen på regelbrottet, fusket om man vill uttrycka sig än mer drastiskt. Domarna gör redan idag vid handssituationer bedömningen om bollen hade gått i mål om inte handen varit där eller ej, vilket påverkar färgen på kortet. Trots rött kort är det dock i de fall bollen är på väg en fördel att ta med hand, speciellt sent i matchen som igår. Hade han inte tagit med handen hade det GARANTERAT blivit mål, medan en straff kan alltid missas, det vet även Suarez. Som sagt gör domarna redan skillnad på målstoppande hands och annan typ an hands i straffområdet idag, så man skulle mycket väl likt FH föreslog kunna dömma mål direkt istället för straff, det röda kortet kunde då ersättas av gult.

Spanien gör ikväll sin femte match, och sin fjärde mot ett land som en gång i tiden styrts av Spanien. Dessutom kan det om Spanien och Argentina vinner bli en femte match mot ett land som de en gång styrt, och en sjätte om de möter Uruguay i final eller bronsmatch...

Jag orkar inte blogga på temat mer än att Paraguay blev självständiga 1811. Sen får det helt enkelt bli en låt på temat.


Kommentarer
Postat av: IK

Någon gång,utanför de politiska diskussionerna,ska vi väl vara överrens om något annat än att vi är överrens om att inte vara överrens om vi nu ens blir överrens om att vara överrens om att inte vara överrens, så mycket kan vi väl iaf komma överrens om att vi är överrens om eller tycker du kanske inte att vi är överens?

2010-07-04 @ 09:22:29
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0