Blåvitts laguppställning omgång 1.

Så var då denna älskade kategori tillbaka, ni har mailat och frågat om den kommer tillbaka även denna säsong och givetvis gör den det.
Logiskt sett börjar jag med omgång 1 som visserligen inte är förrän på måndag men det struntar vi i.

Mv: Markus Sandberg-Finns ju inget att tvivla på här. Sandberg är given etta och blir bara och bättre.

HB: Adam Johansson- Vilade igår i genrepet men ska vara klar för premiären och är då självklart helt given på högerbacken.
MB: Ragnar Sigurdsson- Självfallet helt gjuten i startelvan.
MB:Mikael Dyrestam- Denna plats är det tuff konkurrens om men jag hoppas vi får se Dyre här.
VB: Logi Valgardsson- Det kryllar ju inte av vänsterbackar och Logi får givetvis chansen i premiären.

HM: Stefan Selakovic-Konkurrensen är stenhård men Sella producerar trots allt massvis med assist varje säsong och lär vara med i startelvan även i premiären.
IM: Sebastian Eriksson-Krigaren som är navet på mitten är självklart helt given.
IM:Elmbar Bjarnasson-Den kreativa kraften på innermittfältet bör få spela där nu, fast jag tror det ej men jag hade placerat Bjarna där.
VM: Robin Söder-Även här är det stenhård konkurrens men Söder har verkligen visat en stigande formkurva och känns gjuten här i min bok.

F: Andreas Drugge-Ja, även om han inte imponerat på försäsongen så lär han få chansen här i premiären och det är givetvis helt rätt.
F: Tobias Hysén-Antagligen den mest givne i hela laget.

Bänk:

Mv: Erik Dahlin-Japp, så lär det bli.

B: Karl Svensson-Är och konkurrerar med Dyrestam om mittbacksplatsen men får ge sig denna gång.
B: Erik Lund-Kan spela på båda kanterna om det kniper men är dock mycket bättre på högern men en bra bänklirare.

M: Tobias Sana-Trollgubben som man så jävla gärna vill se få fram allt sitt kunnande får dock finna sig i bänken här.
M: Tomas Olsson-Man vill gärna få in honom i laget men det finns helt enkelt inte plats.

F: Pär Ericsson-Verkar lite på gång och får en plats här.
F: Hannes Stiller-Bra att kunna slänga in på slutet.

Tips 2011: Superettan.

Givetvis tippade vi även superettan och inte bara allsvenskan, här lämnas dock till skillnad från allsvenskan nedan inga kommentarer etc dock utan tabellen kommer rakt upp å ner.
Den första siffran efter lagnamnet är den totala summan som laget får av den placering som FH,AH och Reine tippat, sifforna efteråt är de tre nämndas personliga tips i nämnd ordning.

1.Hammarby IF 3 1-1-1
2.Landskrona BOIS 8 2-3-3
3.Assyriska FF 9 3-4-2
4.Gif Sundsvall 10 4-2-4
5.IF Brommapojkarna 18 7-5-6
6.Åtvidaberg FF 20 5-6-9
7.Ljungskile SK 23 6-10-7
8.Degerfors IF 27 11-8-8
9.Östers IF 28 14-9-5
10.Falkenberg FF 28 10-7-11
11.Jönköping Södra IF 29 8-11-10
12.IK Brage 37 13-12-12
13.Ängelholm FF 39 9-14-16
14.Qviding FIF 43 12-16-15
15.IFK Värnamo 43 15-15-13
16.Västerås SK 43 16-13-14

Tips 2011: Allsvenskan.

Så börjar den då, serien som likt ingen annan i detta rike engagerar och ger ångest. FOTBOLLSALLSVENSKAN!!!
Varenda så kallad expert har försökt tippa serien, de klarar givetvis inte av det alls men vi på IK klarar det galant.
Såväl Första som Andra halvan samt deras tredje musketör, Reine har tippat serien och nedan följer deras tabell över hur det går.

Första siffran efter lagnamnet är den totala summan laget får när man lägger ihop de placeringar vi satt laget på var och en, sifforna efter det är FH-AH-Reines tips i nämnd ordning.
Om två lag får samma totala summa på placeringar rankas det lag överst som tippats högst av någon, är det lika även där så näst högst osv.
Nu får vi ju aldrig några kommentarer på IK längre men vi säger ändå att kommentarer som "Fan vad ni tippar Gefle uselt, ska ni ha stryk eller?" kommer få stå kvar som ett exempel på hur lite det finns att göra där....

För att göra det lite mer spännande för er att läsa (såvida ni fuskscrollat redan) så börjar vi nerifrån och går uppåt i tabellen.

16.Gefle IF FF 46 16-14-16.
Gefle är inte direkt ett lag som imponerar på oss inför säsongen, två av oss tror de åker ur medan buba tror de får kvala (igen).
Gefle får varje säsong sälja den spelare som varit bäst under våren och med tanke på hur deras trupp ser ut nu vete tusan hur de ska klara något sådant? Å andra sidan kan man ju undra vem de ska sälja? Deras försvarsspel kommer väl som vanligt vara helt okej men framåt saknar de en hel del trots att Dahlberg&Orlov på pappret borde kunna utgöra ett bra anfallspar men nu har ju inte Dahlberg gjort mål sedan inlandsisens dagar och jag har svårt att se hur Orlov ska kunna göra mål när det saknas backup. Det mest troliga är väl att laget får sätta sitt hopp till den gamle räven Hasse Berggren som vanligt. Jag kan dock inte se hur Gefle skall kunna undgå nedflyttning direkt.

15.Halmstad BK 45 14-16-15
Två pers tror de åker ur direkt och jag tror de får kvala.
Hbk har ju en spansk armada i klubben nu men om vi inte stirrar oss blinda på att de lirat i lägre spanska serier och har några matcher i högsta serien samt har erfarenhet av Real Madrids b-lag så har de sannerligen inte imponerat under försäsongen. 1-2 mot lokalrivalen Halmia t.ex. är inget som får övriga allsvenska lag att darra på manchetten (Det där är ett uttryck jag tycker är underligt btw,men skit samma).
HBK får det mycket svårt tror jag, de kommer garanterat få slåss i botten men jag tror det enda som räddar dom är att det finns lag som är ännu sämre helt enkelt.
Dock vill jag lägga in en liten varning för vad som kan ske om Pep får ut maximalt av varje spanjor och om en spelare som Görlitz,som har en enorm grundkapacitet men inte fick ut den ifjol, kommer igång på allvar då kan laget klättra.

14.Gais 38 15-11-12
Jag tror de åker ur medan övriga tror på en liknande placering som vanlig.
Mitt tips kom innan det fanns något besked alls i forwardsfrågan, vad händer med Wanderson och Newcastlelånet? I skrivande stund har Gais två rena forwards, Alvaro Santos och 18-årige Joakim Edström. Jag har hela tiden sagt att om Santos kommer tillbaka ens i 2009års form (då han trots att han var skadad och rejält kritiserad gjorde 10 mål i seriens överlägset sämsta lag) blir en kanonvärvning, han har dock inte visat något av det än. Och hur lovande Edström JR än må vara så är det ingen färdig allsvensk spelare och än mindre någon som kan lyfta laget offensivt. Diverse Elfsborgslån har inte direkt imponerat heller.
Försvarsmässigt håller det rätt okej men gör man inga mål så hjälper ju ej det, då hamnar man i den absoluta botten ändå.

13.Djurgårdens IF 36 13-15-8
Här är det lite spridning på tipsen, Reine tror DIF hamnar precis under lagets mål omen 4-7e plats medan AH tror de åker ur och jag tror de hamnar precis över kvalstrecket.
DIF har ett lag som är mycket svårbedömt men jag tror t.ex. att tappet av Touma kan bli mer kännbart än blåränderna vill ge sken av. Visst var han inte direkt älskad av alla men han var bra när han väl lirade. Man har en del unga,lovande spelare men det hjälper inte hur lovande du är om du inte presterar nu också.
Mattias Jonsson kommer aldrig greja mer än kanske max hälften av matcherna om han har tur och då vilar ett tungt ansvar på Kennedy Igboa... Ja, Kennedy helt enkelt framåt. Han är bra och kommer göra de mål som krävs för att laget ej ska åka ur direkt men någon högre placering blir det inte.
Det ska dock sägas att DIF känns som ett av seriens absolut mest svårtippade lag såhär på förhand.

12.IFK Norrköping 34 11-12-11
Kors i taket vi är så gott som överrens!!! AH tror de kommer lite längre ner men vi enas om att vi är överrens iaf.
Peking har ett betydligt bättre lag denna gång när de återkommer än de hade sist och en annan är mycket nyfiken på vad laget kan åstadkomma. Man har värvat rätt bra får man säga med spelare som dels har allsvensk rutin och dels vet hur det är i en storstadsklubb. Bobbie Friberg lär ju gais gräma sig över att de ej tog hem, när han är som bäst är det precis under allsvensk toppklass som mittback, Ajdarevic visade i Ösk ifjol den korta tid han var där att han besitter en mycket stor kapacitet visserligen är han nu nedflyttad till mitten men att han nu kan komma rättvänd mot mål och skära in lär bara göra detta f.d. ungdomsproffs i Liverpool än bättre.
Mest intressant är kanske ändå värvningen av Gunnar Thorvaldsson framåt, vi minns ju alla hur bra han var i HBK tillsammans med pekings tränare Janne Andersson, får han bara fram en 80-90% av det blir det en spelare som skjuter kvar Peking i allsvenskan detta återkomstår.

11.Syrianska FC 33 9-10-14
Tipsen skiljer sig åt litegrann, halvorna tror på en plats med hyfsad distans till nedflyttning medan Reine inte tror på bättre än kval för nykomlinge.
Syrianska är i mitt tycke den,iaf på pappret, bästa nykomlingen på bra många år. Man har ett förvisso en något svajig backlinje men Jawo är en bra värvning för en nykomling och bli inte förvånade om man plockar in ytterligare någon framåt sommaren iaf. Mittfältet med Barsom,Touma och Arneng håller mycket god allsvensk klass och framåt finner vi den notoriske målskytten Peter Ijeh som alltid gör mål och lär vara rejält sugen på att visa den allsvenska publiken att han håller än.
Det känns dessutom som att Syrianska inte går i grannens Assyriska fälla när de var uppe, i Syrianska dominerar staben kring laget och ingen ifrågasätter dom och ska lägga sig i likt i Assyriska fall, iaf inte vad det märks utåt.
Syrianska kan överraska många, men det finns ett aber och det är bredden, vad sker om Ijeh blir skadad/avstängd? Då känns det ofantligt tunnt framåt. Dock en stark nykomling som kommer hänga kvar.

10.Mjällby AIF 31 8-13-10
Här skiljer sig tipsen lite åt igen, dock inte så värst mycket egentligen frånsett att AH tror de får slåss i den absoluta botten.
Mjällby var ju en av fjolårets absolut största överraskningar och skakade alla lag i serien och slutade på en stark placering som nykomling till slut.
Man har fått behålla laget,man har ju även förstärkt litegrann men framförallt är det en styrka att ha fått behålla såväl Osiako som El Kabir två spelare som alla trodde skulle lämna klubben efter deras starka insatser under fjolåret.
Mjällbys centrallinje må vara lite till åren men Asper-Bagarn Rosengren-Grahn/Osiako-Ekenberg/EL Kabir är spelare som kommer se till att Mjällby inte hamnar i något bottenträsk iår heller. Visst kan man tappa Osiako och El Kabir i sommar men då får man dels in mycket pengar och dels har man kvar tillräckligt med kvalité för att inte hamna i botten. Enda orosmolnet tordes vara platsen bredvid Bagarn där jag personligen tyckte att Juan Robledo var mycket bra ifjol, om än lite långsam ibland, där kan det bli lite tufft. Dock kan de behöva en annan spelartyp där då just farten i mittförsvaret var deras stora nackdel ifjol. Mjällby kommer hänga kvar med hyfsad marginal.

9.Trelleborgs FF 30 10-7-13.
Tipsen här varierar likt de på Mjällby, Reine tror TFF får det tufft medan AH tror de ligger kvar på ungefär samma nivå som ifjol.
Jag tror TFF tappar en del från ifjol, mestadels för att de tappat Drugge, samtidigt har de dock en alltmer skadefri trupp sett till fjolåret och Prahl på bänken vet hur han ska göra för att få ordning på sina lag.
TFF är föga glammigt men man har en grundstabilitet som gör att man inte kommer hamna i den absoluta botten. Man har en stark målvakt och Jensen kommer göra en del mål framåt som den bulldozer han är.
Dessutom har man faktiskt en stor fördel i att Vångavallen är så ofantligt tråkig, inga lag gillar att spela där och det gynnar givetvis hemmalaget, TFF, enormt. En placering i mitten blir facit denna säsong.

8.Aik Solna 27 12-8-7.
AH och Reine är överrens om att Aik tar en mittenplacering själv tror jag de får det något tuffare.
Aik klarade sig ifjol kvar i allsvenskan tack vare Mohammed Bangura och man lyckades även behålla honom till iår. Frågan är dock vad som sker när han sticker i sommar? För håller han samma kvalité som under hösten så kan aik (eller någon svensk klubb för den delen) stå emot locktonerna från rikare klubbare och då tappar aik gigantiskt mycket. Därför tror jag på en liknande placering som ifjol.
Man har fått tillbaka Mutumba men han är långt ifrån toppformen och man har även värvat Teteh Bangura (som inte är släkt med Mohamed nej) och har därmed Sierra Leones anfallspar på topp.
Aik kommer slippa slåss i den absoluta botten denna säsong och får en mittensäsong helt enkelt, något som är väldigt ovanligt för aik på senare år får man ju säga.
Vad jag kan tycka saknas i solnalaget är en kreativ mittfältare, Helgi Danielsson och Daniel Tjernström krigar på bra men ingen av dessa är ju direkt någon kreativ mittfältsmotor. Det är väl det enda sätt Dulee Johnson saknas på... Vad som dock är otroligt viktigt för aik är inledningen av serien, börjar det gå knackigt direkt kan man hamna längre ner, det är inte lätt i aik när det går dåligt...

7.BK Häcken 18 6-6-6.
Såhär överrens har vi aldrig varit om något någon gång.
Häcken hade ett lysande 09, ett sämre 10 men tippas nu igen vara bättre 2011. Förutsättningarna finns, man har en rätt så starkt trupp och kan alternera spelsätten en del. Grundtanken är givetvis att komma till inlägg/instick till store,starke Ranégie i boxen men man kan även slänga in Dioh Williams och spela mer på speed.
Makondele har nu fått en vinter med laget och Jonas Henriksson är trots sina 34 år ständigt ett orosmoment för moståndarna med sina kvicka fötter.
Defensivt har Källqvist slipat bort många av de tidigare många misstagen och backlinjen känns helt okej.
Häcken har dessutom lite fördel av att pressen på laget inte är lika stor som i de andra storstadsklubbarna samtidigt som man har, likt TFF, en stor fördel av att inget lag gillar att åka till deras hemmaarena och spela. Rambergsvallen ger en del "gratis"poäng på det sättet. Först och främst är man dock ett stabilt mittenlag rent fotbollsmässigt. Man kan inte låta bli att tycka att det är ett rätt spännande lagbygge Gerhardsson håller på med därute i skärgården.

6.Kalmar FF 18 7-2-9
Här skiljer sig tipsen åt. AH tror att Kalmar blir en utmanare om guldet medan FH och Reine tror att det blir ett mittengäng.
Kalmar flyttar till sin nya arena, Guldfågeln Arena, iår och ev är det namnets inledning som gör att AH tippar dom som en guldkandidat.
Kalmar känns delvis lite nya då en del av de gamla rävarna som "alltid" varit med nu inte är kvar/petats. Detta gäller givetvis inte mannen med fotbollsvärldens minsta shorts, Henrik Rydström.
Jag har svårt att se hur Kalmar ska lyckas nå placeringar i den absoluta toppen redan iår, Nanne Bergstrand brukar veta vad han gör men det tar ett tag innan hans lag sitter. Detta är ju hans tredje Kalmarlag egentligen och jag tror det krävs minst denna säsong för att få det att sitta där det ska. En mittenplacering där man kan störa alla lag en bra dag och förlora mot alla en dålig dag är vad som väntar på Kalmar iår.
Man kommer väl antagligen vara hyfsade bakåt och sedan kommer ju Sobralense och Co framåt göra de mål som krävs för att slåss hamna precis under lagen som jagar europaplatserna.

5.Örebro SK 17 4-9-4.
Jahapp, här är jag och Reine helt överrens medan AH tror att ÖSK inte blir ens på övre halvan.
Ösk kom ju trea ifjol och är inte sämre iår direkt, jag tycker Sören Boström har gjort ett kanonjobb med Ösk och efter det att de tvångsdegraderades så har Ösk verkligen skötts bra, man har byggt om arenan i den takt man kunnat och har skapat ett riktigt bra topplag.
Iår siktar de på att utmana om guldet, så långt kan jag inte se att det räcker men att man hamnar i kampen om europaplatserna står utom alla tvivel.
För att de ska nå hela vägen saknas dock något, även om jag har svårt att sätta fingret på vad. Givetvis hade en riktigt,riktigt stark målskytt varit ruskigt viktig men enligt rapporter från Örebro så visar Andreas Haddad kapacitet att bli just den målskytten. Något jag iofs tvivlar på själv men nåväl.
Bakåt har ösk alltid varit bra, nu har man Alvbåge som tillhör det absoluta toppskiktet i allsvenskan i målet samt landslagsbacken Almebäck i mittförsvaret. Sedan har man även en av mina personliga favoritspelare, Wowoah på vänsterbacken. Starkt som sagt. Gerzic och Bedoya på mitten framför en vilt krigande Kihlberg är mycket begåvade allsvenska spelare även de. Ösk behöver få lite bättre ordining på sitt bortaspel bara, då utmanar om guldet på absolut allvar, hemma är man redan otroligt starka.

4.Helsingsborgs IF 11 2-4-5
Här är tipsen i fallande skala... Alla är dock överrens om att HIF blir ett topplag, sedan hur nära guldet är vi lite oense om.
Jag tycker att HIF i skrivande stund är allsvenskans bästa lag, deras problem blir bara att till sommaren så sticker ju så gott som garanterat Rasmus Jönsson och Alexander Gerndt och kanske några till. Dessutom tar lånet av Peter Larsson slut den 26 aug och då uppstår ett stort hål i mittförsvaret.
Framåt kan man ha en duglig ersättare i en personlig favorit, Erik Sundin, men i övrigt blir det tufft.
Jag anser att man begick grovt tjänstefel när man inte gav Lantz förlängt kontrakt dessutom, han kommer saknas enormt på mitten även om Gashi&Mahlangu är mycket duktiga allsvenska spelare så var ju faktiskt Lantz landslagsspelare ifjol...
HIF ska ut i europa och om man genom en satsning på det kan behålla spelarna så kan man ro hem guldet iår istället för ifjol men det blir svårt. Att man kommer i den absoluta toppen tvivlar jag dock inte det minsta på, det är truppen alldeles för bra för att misslyckas med sedan är det dock alltid mycket svårt att veta om det räcker hela vägen till guld. Det blir iaf guldstrid även iår för laget från Sundets Pärla.

3.IFK Göteborg 9 5-3-1
Det är mitt tips som "drar ner" blåvitt en del här, det trodde ni inte va?
Jag känner ju direkt att det är hyfsat svårt att vara opartisk här men men...
Blåvitt gjorde en katastrofsäsong ifjol och har fortsatt i den takten över försäsongen och redan nu snackas det på läktarna om att sparka Jonas Olsson från tränarrollen.
Blåvitt har dock en hel del spetskvalité i truppen i form av t.ex. Adam Johansson och Tobias Hysén som båda två normalt sett är landslagsmän. Stefan Selakovic brukar alltid vara i toppen av assistligan i allsvenskan och Sebastian Eriksson nosar även han på landslaget. Ragnar Sigurdsson är en av allsvenskans bästa mittbackar de senaste åren. Dock har man hopplöst svårt att få till det och spelet under Jonas Olsson lämnar ju en del i övrigt att önska. Dock skiter man ju i hur det ser ut så länge laget vinner, men när man inte ens vinner längre så...
Om blåvitt inte lyckas bra i inledningen av serien kommer Olsson få gå för då blir läget ohållbart men frågan är hur det påverkar laget och vem som tar över istället?
Kommer Robin Söder tillbaka på allvar? Kommer Pär Ericsson att komma igång? Vad sker om Ragnar Sigurdsson lämnar i sommar?
Frågetecknen är väldigt många och svaren få.

2.IF Elfsborg 8 1-5-2
Här måste jag säga att jag förstår men inte håller med om AHs tips, Elfsborg tippas alltid i den absoluta toppen men når sällan dit utan slutar 3-5a.
Dock är detta ett tips som baseras på hur bra truppen och spelarna är såhär på förhand och då kan jag inte se hur Elfsborg ska bli annat än seriesegrare när vi ser omgång 30 blåsas av. Värvningarna av Elm och Lasse Nilsson är rejält tunga och det är ju framåt Elfsborg främst behövde förstärka efter att ha tappat skyttekungen Denni Avdic.
Elfsborg är dessutom sanslöst svårslagna hemma på plastgräset på Borås Arena, man kan säga vad vill om det där men att det har en sanslös stor betydelse att inte spela på en riktig plan visar sig ju när såväl Ellos som Ösk är briljanta hemma allt som oftast men har ruskigt svårt att prestera när man lämnar plasten.
Elfsborg besitter dock massvis med spetskvalité i form av främst Anders Svensson men även Ishizaki, Martin Ericsson, mittbacksparet och sedan den danske landslagsmålis Christiansen.
Vinner inte Elfsborg guldet iår med den trupp de har där det kryllar av spetskvalité men även finns en stark bredd så kommer Haglund få gå, att misslyckas år efter år med att vinna sm-guld med seriens bästa trupp håller inte.
Jag tror dock att de iår får fira efter slutsignalen mot gais i sista omgången, och då är det guld de firar.

1.Malmö FF 7 3-1-3.
Jag och Reine är överrens om att MFF blir trea och AH tror de försvarar guldet.
Man kan inte säga emot AHs tips så sett, de vann ifjol och är inte sämre iår, men mitt tips grundar sig dels på hur ofantligt svårt det är att försvara ett guld men även på det faktum att de ju ska lira CL-kval något som gör att fokus hamnar på annat under några veckor på sommaren iaf.
Att MFF återfinns i toppen står dock utom alla tvivel, dock kan man undra vilka spelare som lämnar klubben i sommar om man gått bra under våren. Man har ett rätt ungt lag där många spelare kommer komma ut i de större ligorna förr eller senare. Lyckas MFF behålla laget hela säsongen så kan man utan tvekan hålla hela vägen men det tror jag ej man klarar av, det där med cl-kval brukar slita på de svenska klubbarna....
Dock är det MFF som får det gemensamma tipset från IKs experter.

Allsvenskan- på film.

IFK Göteborg släpper ju en film med namnet "Fotbollens sista proletärer" nu i dagarna, en film FH & Reine ska se i nästa vecka. Nu var det ett tag sen "Blådårar" släpptes och det finns inte många lag som släppt filmer i detta rike med annat än matchbilder etc.
Inga dokumentärer på DET sättet som den filmen som nu släpps är mao.
Dock tyckte IK att det var dags att kolla vilka gamla klassiska filmtitlar som de allsvenska klubbarna kan återanvända om de ska göra en film om sig själva.

Halmstad BK-Smultronstället.
Halmstad är drömresan för alla bortalags fans under sommaren, softa på Tylösand och/eller i stan vid vattnet, vandra till Örjans vall längs vattnet....

Kalmar FF-Moderna Tider.
Invigde sin nya arena efter att ha lämnat gamla,slitna Fredriksskans ifjol. Det var inte en dag för tidigt...

IFK Norrköping-Det ligger i blodet.
De hör hemma i allsvenskan och allsvenskan ligger i blodet i staden...

Gais-I sista minuten.
De jagar alltså forwards likt en kåt 18åring jagar ragg på krogen vid 02:58....

Syrianska-UPP.
De har ju vandrat otroligt snabbt uppåt egentligen. Frågan är vad tusan som händer nu när det nått högst upp i seriesystemet?

Gefle IF FF-Trasdockan.
Gefle blir alltid av med allt av värde och känns därför som en riktig trasdocka.

Trelleborgs FF-En satans eftermiddag.
Ingen vill åka till Trelleborg, Ingen vill möta TFF, alla torskar där, det är således en satans eftermiddag att vara där.

Malmö FF-Guldfeber.
Ja,som motivering här behövs...

Mjällby AIF-Mandomsprovet.
Andra säsongen blir alltid mycket tuffare, ett riktigt mandomsprov...

Helsingborgs IF-Den stora flykten.
De lär ju tappa MINST ett par tongivande spelare i sommar....

Örebro SK-Låt den rätte komma in.
Det känns trots att ÖSK är ett starkt lag som att den där spelare som gör det lilla extra saknas...

IF Elfsborg-Singin' in the rain.
Ja,men vad ni tror ni...

BK Häcken-Storstadshamn.
De ska tydligen vara "hela hisingens lag" således, ett hamnlag...

Djurgårdens IF-De 12 apornas armé.
Japp

Aik Solna-Hjärntvättad.
Så sant som det är sagt.

Red.Anm: Detta inlägg kan vara bland de sämsta vi publicerat. Vill ni klaga så maila inte oss och lämna inte en kommentar för vi skiter bara i det ändå. Vill ni klaga ändå så skicka skiten till GP:s skivrecensenter....

Tipskommentarer

Premiärdags alltså och så här i början är det ju alltid svårare än vanligt att tippa, men att kommentera är alltid enklare...

Halmstad BK-Kalmar FF
Tips: 1-3.
Ja här får KFF gälla som favoriter.

IFK Norrköping-GAIS.
Tips: 1-1.
Ett diplomatiskt tips men inte otroligt.

Syrianska FC-Gefle IF FF
Tips: 2-0.
Klurig match, men jag är med på tipset här.

Trelleborgs FF-Malmö FF
Tips: 0-3
Skåne"derby" och premiär, svårtippat. Jag tror på tvåan men är skeptiskt till hela 0-3.

Mjällby AIF-Helsingborgs IF
Tips: 0-1.
Javisst varför inte.

IFK Göteborg-Örebro SK
Tips: 0-0.
1-0 är mitt tips.

IF Elfsborg-BK Häcken.
Tips: 1-2.
Lite skrälltips sett till många experter. Hade det vart naturgräs hade jag hållit med, nu vetefan.

Djurgårdens IF-aik solna.
Tips: 2-1.
HETS!

Nu ska det mycket till...

Uppdateringen kom lite senare än planerat, fast tur kanske är det så man har hunnit lugna ner sig en aning. Vita Hästen förlorade även gårdagens match mot Tingsryd med siffrorna 3-2. Hästen inledde dock bra med att döda en 5-minutersutvisning och kort därefter gjorde man även 1-0 och 2-0 inom loppet av någon halvminut. Men därefter fick inte Vita Hästen till det mer (förutom ett bortdömt mål) och istället kunde tillslut Tingsryd vända och vinna, precis liksom förra året när de slog ut Hästen efter att ha vänt ett 3-målsunderlige i sista perioden...

I och med förlusten har nu Vita Hästen förlorat två raka matcher mot de båda allsvenska lagen och när det är dags för serien att vända så har man bara skrapat ihop 5 poäng och förlorat 3 av 5 matcher. Sett till tidigare kvalserier med sex lag så har inget av de lag som kvalificerat sig för allsvenskan förlorat mer än 3 matcher, så med andra ord talar väldigt mycket för att Hästen MÅSTE vinna resterande matcher. Det är inte särskilt realistiskt med tanke på att man har förlorat mer än vad man har vunnit hittills, men så länge det finns hopp så kan man i alla fall drömma! På måndag väntar Tingsryd hemma och därefter returmötet mot Troja. Vinst mot de båda allsvenska lagen i Himmelstalundshallen så är det "bara" 3 matcher till som måste vinnas...Förövrigt har det precis offentliggjorts att SVT-profilen Jan Svanlund har avlidit. Bedrövligt var ordet. En riktig skithelg. Vila i frid "Janne"!

Ikväll avgörs det

Ikväll avgörs Vita Hästens öde i kavlserien. Mer än så säger jag inte nu. Uppdatering kommer senare ikväll!

Allsvenskan omgång 1.

Så är då det ni alla trånat efter tillbaka på er favoritbloggen, jag FH ska tippa fel på allsvenskan igen!!!
Serien börjar nästa helg men då det under veckan kommer komma mängder med updates om det seriestarten.

Nåväl, vi kör väl tipsen om första omgången nu då.

OMGÅNG 1

Halmstad BK-Kalmar FF
Tips: 1-3.

IFK Norrköping-Gais.
Tips: 1-1.

Syrianska FC-Gefle IF FF
Tips: 2-0.

Trelleborgs FF-Malmö FF
Tips: 0-3

Mjällby AIF-Helsingborgs IF
Tips: 0-1.

IFK Göteborg-Örebro SK
Tips: 0-0.

IF Elfsborg-BK Häcken.
Tips: 1-2.

Djurgårdens IF-aik solna.
Tips: 2-1.

Andra Halvan kommenterar under kvällen.

Idrott är inte en strid på liv&död, det är mycket viktigare än så.

Klassisker redan.


GRATTIS FÖRSTA HALVAN!

Bloggens juniorhalva har nu uppgraderats till 29-åring och få här gratuleras. Nu är det väl ca 10 år sen vi insåg att Fulham alltid får stryk?

Han var dock yngre på bilderna.


INVASIONEN ÄR PÅ G!!!

till Peking kommer Änglarna inom kort att gå ut med ett mycket fördelaktigt erbjudande prismässigt. Även IFK kommer att skicka bussar med sina sponsorer till Nya Parken i Norrköping, och även Levande Sittplats har egen buss på g! Vi kommer att bli riktigt många den där söndagen i maj...

Nya Traderaköp!

Autografkort, Ove Fundin. Individuell världsmästare i speedway 5 gånger. Lagvärldsmästare 6 gånger och svensk mästare 9 gånger.


Autografkort, Tony Rickardsson. Individuell världsmästare i speedway 6 gånger. Lagvärldsmästare 4 gånger och svensk mästare 6 gånger.Vita Hästen är på G!

Efter de inledande två matcherna i kvalserien, där Vita Hästen först åkte på en storförlust mot Huddinge och därefter tog en tuff övertidsseger mot Karlskrona, så var det under måndagskvällen dags för Vita Hästen att ta sig an Asplöven från Haparanda på hemmaplan i Norrköping. Båda lagen var i enormt stort behov av poäng för att haka på toppen av tabellen och mest taggade såg faktiskt Asplöven ut att vara. De tog kommandot direkt när pucken släpptes och vaskade fram chans på chans. Men Alexander Bergh i Vita Hästen-kassen visade prov på gammal fin form och höll tätt mot gästernas offensiva anstormningar.

 

Efter åtta spelade minuter kom dock en vändning i matchen. Då tog nämligen Vita Hästen ledningen med 1-0 genom mål av backen Johan Ohlsson. Med ett mål framåt stegrade Hästarna rejält och ungefär fem minuter senare hade man pangat in 2-0, 3-0, 4-0 och 5-0! Ett präktigt målkalas med andra ord. Vita Hästen hade gått från hårt tillbakapressade till det spelförande laget som gjorde mål på i princip varje målchans man fick.

 

Stackars Dan Mogemark, som hade fått uppgiften att vara burväktare i Asplöven, kallades för "sållet" redan under målkalaset i den första perioden, och bättre blev det sannerligen inte i den andra perioden. Vita Hästen fortsatte där man slutade den första rundan och dominerade från start till slut och efter ungefär sex spelade minuter pangade man in såväl 6-0 som 7-0. Med dessa pinsamma  utklassningssiffror i baken skiftade man målvakt hos Asplöven, men inte heller ersättaren Andreas Hookana fick någon trevlig start på kvällen. Bara någon minut efter hans inhopp kom 8-0 och innan perioden var över slog Marcus Eriksson in 9-0. Det var bara ett lag på banan.

 

I den tredje och avslutande perioden hade Vita Hästen många möjligheter att kunna skjuta in 10-0, men i och med att matchen redan var avgjord blev perioden väldigt avslagen och Hästen gjorde det för omständigt för sig själva för att få in ytterligare mål. Asplöven kom i en del ströanfall också, men Alexander Bergh var fortsatt omutlig i mål och höll nollan. 9-0 slutade alltså matchen och Vita Hästen tog därmed sin första trepoängare i kvalserien. Asplöven kan man beskriva som ett ganska duktigt offensivt lag (även om de inte fick någon utdelning den här gången), men med ett alldeles för svagt försvarsspel.

 

Rent tabellmässigt ligger nu Vita Hästen på en tredjeplats i tabellen och man är tre poäng bakom Troja och Huddinge som ligger etta och tvåa. På onsdag kväll spelar Vita Hästen bortamatch mot just Troja, så en seger i den matchen innebär att Vita Hästen kan ta klivet upp till någon av de två topplatserna. En förlust däremot kan innebära att avståndet ökar till sex poäng. En oerhört viktig match med andra ord, en match jag tror blir helt avgörande för Vita Hästens framtid...

 


Kvalserien uppdatering!

Nu har kvalserien upp till allsvenskan dragit igång på allvar, men för Vita Hästens del har det inte riktigt gått som planerat. I premiärmatchen som spelades under torsdagen på bortaplan mot Huddinge blev det nämligen storstryk med hela 6-1. Vita Hästen spelade riktigt dåligt och man var helt enkelt sämst när det gällde. Tre oerhört viktiga poäng gick därmed förlorade, så till lördagens första hemmamatch mot Karlskrona var seger ett måste för att hänga på topptåget.

 

Men även mot Karlskrona började allt på helt fel sätt för Hästens del. Efter mindre än en minut kunde gästerna ta ledningen med 1-0 efter en markeringsmiss i försvaret och vips befarade nog alla Hästensupportar att det skulle gå åt skogen även den här gången, att säsongen i praktiken skulle vara över. Men Vita Hästen replikerade snabbt och kvitterade ställningen till 1 lika bara någon halvminut senare, ett oerhört viktigt mål! Efter kvitteringen spelade hemmalaget upp sig något och vidare in i andra perioden tog man över kommandot mer och mer. 15:23 in i andra perioden lyckades också Vita Hästen ta ledningen för första gången i kvalserien och just då var det inte mycket som talade för förlust.

 

I tredje perioden började det motigt för Vita Hästens del igen. I inledningen fick Hästen visserligen spela powerplay, man fick dock ingen utdelning, men det fick däremot KHK som en kort stund efter att man blivit fulltagliga kunde utjämna ställningen till 2-2. Därefter blev matchen åter igen väldigt oviss och domaren gjorde samtliga Hästen-anhängare vansinniga med sin stundtals uberdåliga bedömningsförmåga. Hästen-spelarna visades ut på löpande band medan Karlskrona-spelarna mer eller mindre fick göra som fe ville på isen. De delade ut vårdslösa knytnävsslag, målvakten fällde spelare med sin klubba osv. Men utvisningarna uteblev. Matchen gick slutligen till sudden death och väl där kunde Marcus Eriksson sätta 3-2 till Hästen, ett mål som alltså innebar 2 poäng till hemmalaget och 1 poäng till bortalaget.

 

Efter de första två matcherna har med andra ord Vita Hästen plockat två poäng, så man är fortfarande med i kampen, men nu krävs det några trepoängare på rad för att verkligen haka på i toppen. Nästa match spelas redan imorgon (måndag) och då är det dags att ta sig an Asplöven! Tre poäng där så är man max 3 poäng bakom de två första lagen som ligger på uppflyttningsplatserna...

 


DV Special

Inte många vet detta, men nu vet ni det. Som måååånga, måååånga kvällar sedan jag flyttat hemifrån har jag ätit en maträtt som är så oerhört svår att tillaga så kockar börjar svettas så fort de hör maträttens namn. Jag har döpt den till DV Special och finns snart ute på alla exklusiva resturanger. Det är även bara en tidsfråga innan man börjar servera DV Special på Nobelmiddagen. Här på IK finner du receptet

DV Special
Häll på måfå upp potatiskroketter på en plåt
Värm ugnen på 225 grader
Skjut in plåten med kroketterna när ugnen är uppvärmd
Ha plåten inne i 15 minuter
Häll upp frysta köttbullar på en tallrik (efter behag)
Värm köttbullarna i ca 2½ minuter i mikron
Häll över kroketterna på tallriken med köttbullarna när dessa är klara

Serveras med ketchup, 2 gurkskivor och 1 tomat

SMAKLIG MÅLTID!

Champions League.

Så igår lottades då kvartsfinalerna i Champions League, det lottades även vilka som får möta varandra i semifinalerna så nedan kan ni enkelt läsa vilka som vinner CL 10/11 så slipper ni sitta och se streams från Ukraina i april! Gratulerar till det!!!

Vi börjar med kvartsfinalerna givetvis.

Real Madrid-Tottenham
Detta bör givetvis bara kunna sluta på ett sätt, med Real-seger hemma på Bearnaisesås. Spurs visade dock mot Milan att de kan vinna tuffa bortamatcher i europa och kan säkerligen skaka Real med.
Dock har ju Real en enorm styrka som är otroligt svår att bortse från i dessa sammanhang, de har Mourinho. Mourinho och europaspel fungerar lika bra ihop som Anders Svensson och tacos, de är helt enkelt skapta för varandra.
Nåväl,Real är givetvis det bättre laget men de har ju inte övertygat i ligan och gjorde ingen överdrivet bra insats borta mot Lyon i åttondelen men här bör man självfallet vinna normalt sett.
Spurs då? De har redan överträffat de flestas förväntningar sin första säsong i CL men Rödnosen på bänken lär få spelarna att inte vara nöjda med det direkt.
Första matchen slutar med en 2-1 seger för Real.

Andra matchen på White Hart Lane blir en nervös historia för båda lagens fans, Spurs förmåga att göra mål även borta har ju givit dom ett mycket bra utgångsläge inför returen, dock skall man givetvis inte räcka till normalt sett och lär inte göra det nu heller. Mourinho lär göra en "inter-på-nou-camp" här och få med sig 0-0.

Tips: Real vidare.

Inter-Schalke 04

Många tycker detta var rena drömlottningen för Inter, jag är inte lika säker... Visst gjorde Inter det extremt bra borta mot Bayern Munchen när man vända dels underläget i matchen i sig, och dels underläget totalt sett från hemmaförlusten. Just att Inter är såpass ojämna är ju både en för&nackdel i europaspel men här tror jag det blir en nackdel, dels har man redan laddat ur rejält en gång mot Bayern och dels var/är Bayern en klubb i rejäl storm. Inter får nöja sig med 1-1 hemma.

Matchen i Tyskland blir en tajt och tuff historia där jag dock tror att Schalke grejar det via 0-0 efter en tämligen medioker fotbollsmatch där inte mycket riskeras från hemmalagets sida.

Tips: Schalke vidare.

Chelsea-Man.Utd

Slaget om England. Första matchen blir sanslöst viktig här, jag ser dock Utd som det betydligt bättre laget denna säsong men Chelsea har "bara" CL att slåss för och det påverkar givetvis det med.
Utd kommer givetvis först och främst se till att inte släppa till något i den första matchen medan Chelsea vet att de behöver en seger här för att inte ha en nära på omöjlig uppgift på Gamla Träforden i match 2.
Underhållande match blir det nog inte så sett då båda lagen känner varandra otroligt väl.
Första matchen slutar 0-0.

Andra matchen innebär ju att båda lagen måste göra mål, men det är ändå så att det är lite lugnare för Chelsea då de antagligen säkrar avancemang om man gör första målet och därmed tvingar Utd framåt i plan för att hemmalaget då måste göra två baljor.
Dock tror jag inte Chelsea grejar att forcera Utds nolla i Manchester och att vi istället, när Chelsea flyttar upp allt på slutet för att kvittera den ledning Utd fick i första halvlek med 1-0 åker på 2-0 i baken.

Tips: Utd vidare.

Barcelona-Shaktar Donetsk

Barcelona är givetvis ett bättre lag och bör ta hem det här, men vad de än säger finns det underskattning med i bilden här och Shaktar är inget dåligt lag. Minns att Shaktar sist lagen möttes i Barcelona vann med 3-2...
Första matchen blir givetvis livsviktig för Shaktar, de lär mestadels få inrikta sig på försvarsspelet och lär säkert satsa på det med för att försöka avgöra i ett råkallt Ukraina.
Barca kommer få slita ont för att få hål på gästerna men hur gärna jag än ser Shaktar vinna så tror jag inte de orkar riktigt när Barca ångar på, det är det ju inget lag i världen som gör.
Barca vinner första matchen med 2-0.

Andra matchen blir givetvis otrolig svår för Shaktar som måste satsa offensivt mot Barca och därmed ge gästerna ytor defensivt. Det går givetvis inte.

Tips: Barca vidare.

SEMIFINALER

Schalke 04-Man.Utd

Tyskland-England således. Schalke har gjort det mycket bra i CL såhär långt och får inleda hemma mot Sir Alexs mannar vilket kan ses som deras enda chans faktiskt. Kan tyskarna fixa en tvåmålsseger hemma får Utd det svårt på den gamla träforden i returen. Klarar Schalke det då? Nja, visst kommer Raul hota Utds backlinje men det räcker inte.
Första matchen slutar dock 1-1.

Andra matchen innebär ju att det är Schalke som måste göra mål för att avancera vidare och att få in en boll kan de givetvis klara av, men de får ju samtidigt inte släppa till bakåt vilket blir en för Schalke övermäktig uppgift.

Tips: Utd vidare.

Real Madrid-Barcelona

Att tippa det här är sanslöst svårt. Mourinhos europaspelsexpertis mot Peps bättre manskap? Ja det är stört omöjligt att tippa det här så jag tänker inte ens analysa mer...

Tips: Real vidare.

FINAL

Man.Utd-Real Madrid

Att Real "bara" har haft CL att tänka på en längre tid kommer göra att deras stjärnor är betydligt mindre slitna etc här och det är en ack så viktig faktor i sådana här kamper. Jag tror det avgör här. Hade det varit ett dubbelmöte hade Utd vunnit, men i en enda match vinner Real.

Vinnare: Real Madrid.

Gratulerar AH/Buba,29!!!

Så idag fyller AH eller Buba som han egentligen heter 29!!! Han är så jävla gammal att det redan innebär en plats på hemmet.

Efter de usla skämten så kommer här, likt på gårdagens födelsedagspensionär, de klassiska bilderna!!!
Gratulerar Reine,29!!

Så fyller då Reine 29 idag, han är så jävla gammal att han införskaffat plats på hemmet!!!

Efter de usla skämten så kommer här nu de traditionstyngda bilderna och ett GRATULERAR från IK!!!
Kvalserieextra!

Så var det äntligen dags för kvalserien upp till allsvenskan att dra igång. Det som alla lag (bortsett från de allsvenska) har gått och väntat på sedan säsongen drog igång i augusti förra året. Från allsvenskan kommer Tingsryd och Troja få försöka kvala sig kvar i serien, men de kommer garanterat få det tufft mot Vita Hästen, Huddinge, Asplöven och Karlskrona, som alla är sugna på att ta sig uppåt i seriesystemet! Sett till lagen på pappret är det ett riktigt getingbo så årets kvalserie kommer nog se ut ungefär som vanligt, alla lag kommer att besegra varandra, med eventuellt något undantag.

 

Rent historiskt sett har kvalserien bara bestått av sex lag de två senaste säsongerna, så det är ganska svårt att veta hur mycket poäng som kommer krävas för att bli bland de två främsta lagen, som alltså får ta klivet upp. De två senaste åren har i alla fall toppstriderna slutat såhär:

 

2009/2010

1. Oskarshamn 23

2. Tingsryd 21

3. Sundsvall 16

 

2008/2009

1. Örebro 23

2. Tingsryd 20

3. Nybro 18

 

Allt över 20 poäng ser med andra ord ut att betyda en plats bland de två första, så sju segrar (7*3=21) bör alltså räcka för att gå upp. Som mest får lagen alltså förlora tre av de tio matcherna som ska spelas. För Vita Hästens del kan man krasst säga att det alltså räcker med att vinna mot alla division 1-lag, hemma och borta, och sedan ta någon enstaka seger mot något av de allsvenska lagen. Det låter kanske enkelt, men det kommer bli stentufft.

 

Alla de olika lagen som har tagit sig till kvalserien kan man förutsätta håller väldigt god klass, så vad som kan vara intressant att kolla på är hur medelåldern och liknande ser ut. Just gällande den aspekten är Tingsryd det klart äldsta (och mest rutinerade) laget, deras medelålder ligger på 28 år och väldigt många av spelarna är över 30. De övriga lagen är ganska jämna sett till åldern, Vita Hästens medelålder ligger exempelvis på 23,04 medan Huddinge har lägst med 22,79. Vad som är att föredra är svårt att säga, rutin eller ungdomlig energi... Just sett till en sån här kvalserie tror jag nog ändå att viljan att ta sig uppåt är värt mest, och den viljan bör de yngre ha mer av än de äldre spelarna.

 

Så var det då dags att tippa serien. Det kan som sagt sluta hur som helst men jag chansar på den här sluttabellen.

 

1. Vita Hästen

2. Tingsryd

--

3. Troja

4. Asplöven

5. Karlskrona

6. Huddinge

 

Mer uppdateringar om serien lär komma!


Melodifestivalen 2011 - Finalen - Eftersnack

Igår kväll avgjordes det hela. Eric Saade vann. Ganska väntat resultat, och att det blev Danny som kom tvåa var inte heller speciellt överraskande. Frågan är dock hur Saade kommer stå sig i Eurovision song contest... Många unga flickor kommer nog fortsätta rösta på honom runt om i Europa, så han bör ha ganska goda förutsättningar att ta sig till final i alla fall. Hans styrkor i övrigt ligger i dansen och i glasrutorna som han trashar mot slutet (utan det skulle numret förlora ganska mycket i underhållningsvärde). Något som dock kan bli problematiskt för Saade är att hans låt redan nu toppar många topplistor, det finns med andra ord en risk för att många kommer "lyssna sönder" låten innan tävlingen ens hinner starta, och då är det kört!

Det som är skönt med att Melodifestivalen är över för i år är att man nu kan börja lyssna på vad man själv tycker är bäst och skita i alla orättvisa omröstningar m.m. SVT har verkligen varit katastrofalt dåliga i år, SKANDAL! Bättring nästa år kräver jag annars kommer Andra Halvan... Ja, tolka det som ni vill...

Hästen klara för kvalserien

Efter Vita Hästens storstilade serieseger i allettan södra har laget fått vila i ett par veckor i väntan på att få spela play off-matcher där en plats till kvalserien stod på spel. Att det blev lite vila innan dess gjorde laget väl, för man fick tillbaka en del skadade spelare, och en av dem gjorde ett väldigt viktigt mål i den avgörande matchen igår kväll.

 

Vita Hästen ställdes mot Enköping och man inledde med spel på bortaplan. Enköping, som var långt ifrån favoriter, stretade emot väl och bjöd upp till god kamp men Hästen vann ändå med 3-0, så man kan säga att det fanns två skillnader mellan lagen. Det första var effektiviteten och det andra var Alexander Berghs hundraprocentiga målvaktsspel.

 

Till gårdagens returmach i Norrköping var det vinna eller försvinna som gällde för Enköping, och det syntes verkligen. Vita Hästen var det spelförande laget, men ESK kämpade som djur och vägrade ge hemmalaget några jätteheta målchanser. De spelade stabilt i egen zon och Vita Hästen hade väldigt svårt att komma in ordentligt på mål. Första perioden slutade mållöst och även den andra såg ut att göra det ett tag. Mellanakten inleddes jämnt och det tog ganska lång tid innan något av lagen ens var nära att få till en målchans. Men halvvägs in i mittperioden kom äntligen det förlösande målet. Linus Näsström som gjorde sin andra match efter en axelskada cirklade runt i offensiv zon och kunde med både tur och skicklighet få in pucken i mål. 1-0 till Vita Hästen gav ett psykologiskt viktigt överläge och sett till resten av perioden var 2-0 ett närmare resultat än 1-1. Men det blev inga fler mål i andra perioden, så den föregående meningen var ganska onödig att skriva (således även onödig att läsa).

 

I den tredje och avslutande perioden dröjde det inte lika länge innan vi fick se mål. Efter ungefär fem minuter vann Hästen en tekning i offensiv zon och man spelade pucken bak mot Johan Pettersson, som ifrån blålinjen sköt in 2-0 bakom en skymd ESK-målvakt. Med tvåmålsöverläge kändes matchen ganska avgjord från läktarplats, och förmodligen trodde även spelarna det. Helt plötsligt började man nämligen slarva mer och mer, och vid samband med en backmiss så kunde Enköping kontra in reduceringspucken 2-1. Målet kom bara ett par minuter efter Vita Hästens senaste mål, så med mer än halva perioden kvar att spela var det match igen på allvar! Vita Hästen verkade lite nerviga till en början efter det insläppta målet och ESK skaffade sig ett par riktigt bra lägen att kvittera ställningen, men Alexander Bergh höll tätt och tillslut spelade även resten av laget upp sig igen så man klarade att hålla ställningen tiden ut.

 

Matchen slutade med andra ord 2-1 till Vita Hästen och därmed är man nu klara för kvalserien där man kommer ställas mot Asplöven, Karlskrona, Huddinge och Tingsryd och Troja från allsvenskan. De två främsta från den serien kommer att spela i allsvenskan 2011/2012!

 

Mer info om kvalserien kommer senare!


Melodifestivalen 2011 - Finalen - Inför

Då var det äntligen dags för ett avgörande i Melodifestivalen 2011. Ikväll avgörs den slutliga finalen i Stockholm och såhär ser startfältet ut:

 

The Moniker - Oh my god

Sara Varga - Spring för livet

Nicke Borg - Leaving home

Linda Bengtzing - E det fel på mej

Eric Saade - Popular

The Playtones - The king

Brolle - 7 days and 7 nights

Sanna Nielsen - I'm in love

Danny - In the club

Swingfly - Me and my drum

 

De flesta artisterna som har tagit sig vidare ställer upp med bra låtar och förtjänar att vara i final, så det är väldigt svårt att sia om hur det hela ska sluta. Sett till diverse topplistor just nu så verkar dock Eric Saade ligga väldigt bra till, så han får stå som en av de stora förhandsfavoriterna. En av hans tuffaste utmanare sägs bli Danny, som även han har  ungefär samma målgrupp som nyss nämnde Saade (unga tjejer och en del pilska gamla tanter). För deras skull i tävlingen får de hoppas på att de har väldigt många fans som är villiga att rösta, för annars är risken stor att de båda flickidolerna kommer att spela ut varandra.

 

Bakom dessa två favoriter har även de övriga ganska hyggliga chanser. Sanna Nielsen är, som många säkert känner till, en av mina favoritartister. Hon kan vinna om hon gör ett fantastiskt framträdande, men vad som talar emot hennes segerchanser är att låten inte är lika bra som exempelvis Emty room, årets bidrag berör inte på samma sätt. Linda Bengtzing är också ett högintressant kort. Hon är, tillsammans med Sara Varga, ensam om att sjunga på svenska och hennes bidrag låter som en riktig vinnarlåt. Om Andra Halvan hinner vakna i tid till tävlingen så kommer hon få en hel del röster från honom, det är ett som är säkert. Kanske inte enbart för låten, utan även för utseendet.

 

The Playtones tillhör också en av de artister som skulle kunna skrälla ikväll. De har sin egen stil och är ett härligt gäng som ingen bör kunna ogilla. När jag var på ishockey igår lirades deras låt några minuter innan matchstart och jag fick gåshud. En stämningshöjare! MEN... Som vanligt är det inte bara det svenska folket som ska avgöra melodifestivalen. Det vore ju alldeles för simpelt och rättvist. Nej, naturligtvis har SVT ordnat med en drös internationella jurygrupper som ska dela ut hälften av alla poäng. Just det momentet gör tävlingen än mer svårtippad, så det kan helt enkelt sluta hur som helst.

 

Tipset får ändå bli följande:

1. Saade

2. Brolle

3. Bengtzing

 

Men om min vilja går igenom så slutar det såhär:

1. Nielsen

2. Bengtzing

3. Playtones


GRATULERAR PADDAN/LOKET!!!

Idag fyller då ytterligare en IK-red medlem år, mars är en bra månad beträffande det för IKs del.

Han fyller dessutom 25 och kan därmed glömma ungdomsrabatter hädanefter, GRATTIS!!!!En uppsparkad dörr av berlinmurtyp.

Så har då Sverige fått sin första homosexuella manlige fotbollsspelare, efternamnet klingar bekant för de flesta i detta rike, Hysén. Dock är det varken Glenn eller Tobbe utan den mer, iaf innan denna nyhet, anonyme Anton.

Det är ju kanske inget konstigt tycker en del? Nåväl, att en man 2011 går ut som homosexuell är väl inget konstigt alls det sker hela tiden. Men att det nu sker i en värld som tidigare varit en av de sista befästningarna beträffande en ren heterosexuell gemenskap är stort.

Torbjörn Nilsson (gud) ska veta att vi på denna blogg dragit vår beskärda del av bögskämt genom åren, det dras fortfarande sådana skämt mellan oss på IK. Liksom det gör i vartenda grabbgäng i hela vårt land. Det i sig är inget konstigt heller, det har alltid varit en lika given del som att man skämtar om hur full den eller den var på senaste festen eller hur röten den eller den var i senaste matchen etc när man lirat på lägre nivå.

Vad som dock är häpnadsväckande egentligen 2011 är att det blir sådan här gigantisk uppmärksamhet när en div.2 spelare (numera spelar ju Anton i Utsikten) kommer ut. Här kan vi inte bortse från det faktum att han heter Hysén i efternamn, det namnet i sig har en ENORM tyngd i fotbollssverige.

För de oinvigda kan bl.a. denna krönika anses vara udda då det som sagt inte är något större ämne för någon idag, men alla vi som någon gång satt sin fot i ett omklädningsrum vet hur jargongen är, hur skämten är stenhårt råa och hur det hela tiden byggs upp en extremt straight kultur där oliktänkande icke tillåts.
Antons uppsparkade garderobsdörr är ur den synvinkeln ingen vanlig garderobsdörr, det är självaste berlinmurin han sparkat ner.

Det kommer ju nu, självfallet mest om Anton själv blir elitspelare igen, men även för Tobbes del och i viss mån för pappa Glenns del komma massa läktarkommentarer från motståndarfans om det här.
Ramsor om att alla suger kuk i Göteborg, tar den i röven etc kommer komma kanske främst från norra stå på Råsunda men givetvis från de flesta klackar i Sverige riktade mot gbglagen, Tobbe och om Anton själv kan slippa skadorna och få ordning på sin karriär igen.

Frågan är även hur detta påverkar Antons egen karriär, killen må spela i div.2 numera men har varit lärling i Häcken (ja,bara det kommer det bli massa skämt om) samt har en del U/P-landskamper på meritlistan så kapaciteten för högre nivåer finns där tveklöst. Dock tror jag att acceptansen inte nått den nivån än att om en sportchef sitter med två likvärdiga alternativ där Anton är ett så spelar inte läggningen någon roll, det kommer oavsett vad sportchefer etc säger ligga honom i fatet.
Varenda sportchef vet vad det innebär att värva honom i nuläget, det blir "den där jävla bögklubben", och hur det kommer låta från läktarplats blir i stil med gnagarnas ramsor mot Ravelli på Råsunda under 90-talet när matcher var nära att brytas p.g.a. ramsornas innehåll.

Detta är normalt sett ingen blogg där vi tar upp sådant här, men vi drar oss inte för att göra det när det känns väsentligt. Vi kommer säkerligen fortsätta dra "bögskämt" ibland men sådant här är såpass unikt i den idrottsvärld där vi alla här på IK är extremt engagerade att vi inte kan låta bli att ta upp det.
För 100år sedan var det inte självklart att män&kvinnor hade samma rättigheter, för 50år sedan var det inte självklart att svarta&vita hade samma rättigheter, för 25-30år sedan var det inte många homosexuella som kom ut, idag kom en fotbollsspelare ut UNDER sin aktiva karriär.

Det har ju funnits exempel på elitidrottare som kommit ut (manliga, kvinnliga har det funnits flera av) men många räds av t.ex. Peter Karlssons öde, han knivhöggs ju till döds 29år gammal när han spelade i Västerås IK, detta p.g.a. hans läggning.

Alla som läser IK vet att ingen av oss är annat än hetero,att vi inte drar oss för att driva med någonting, men ibland kan även vi vara allvarliga och jag tar mig friheten att säga att hela IK-Crewet tycker det här var otroligt tufft gjort av den unge Anton, han är bara 20år dessutom. Strongt.


Dags för play off 3!

Ikväll drar ÄNTLIGEN play off 3 igång i kvalandet upp till allsvenskan, den sista PO-rundan innan själva kvalserien startar. Detta innebär att Vita Hästen får börja spela igen, men innan vi kikar på motståndare och liknande så ska resultaten från play off 2 redovisas!

IFK Ore - Kiruna IF  (0-2)
Jag trodde detta skulle bli en ganska jämn matchserie, men Kiruna körde över IFK Ore fullständigt och vann två raka matcher med slutresultaten 4-0 och 10-3. Kiruna kanske är ett bättre lag än vad många tror, eller så var helt enkelt motståndarna riktigt svaga...

Hudiksvalls HC - Enköpings SK HK (0-2)
Den första matchen mellan dessa båda lag blev riktigt jämn och spännande, men Enköping gick tillslut segrande ur duellen, och när man sedan spelade returen kunde Enköping vinna lite enklare med 3-0. "Hudik" är med andra ord utslagna.

Nybro Vikings IF - IF Björklöven (1-2)
Detta blev den jämnaste matchserien av dem alla sett till antalet matcher. Nybro vann den inledande matchen, och det var en förutsättning för att kunna slå ut Björklöven, för två bortasegrar mot dem skulle bli ruskigt svårt. Den andra matchen blev en riktig rysare som "Löven" vann med 1-0, och det verkade ta knäcken på Nybro. I den tredje och avgörande matchen vann nämligen Björklöven med 3-1.

Karlskrona HK - Kristianstad IK (2-0)
Den här matchserien avgjordes nog mer eller mindre i den första matchen som spelades i Karlskorna. Den matchen slutade 2-2 efter ordinarie tid och inte förrän i den fjärde förlängningsperioden (sjunde totalt) kunde Karlskrona sätta avgörande 3-2. Klockan var då ungefär 01:30 och en av hockey-Sveriges längsta matcher hade med andra ord tagit slut. I returen i Kristianstad vann Karlskrona igen, denna gång med 1-0. KIK är nog riktigt knäckta!Och så var det alltså dags för play off 3

IF Björklöven  -  Asplöven HC
Här ställs ettan mot tvåan från den norra allettan mot varandra. Kan sluta i princip hur som helst. Asplöven har dock en stor fördel i och med att de har fördel av hemmaplan om matchserien går till 3 matcher. Kvällens drabbning kommer nog bli väldigt avgörande.
Tips: "Löven" vinner med 2-1 i matcher (vilka löv säger jag dock inte).

Kiruna IF  -  Huddinge IK
Kiruna som gick väldigt starkt i PO-2 ställs nu mot segrarna från allettan mellan. Huddinge ska vara ett ganska bra lag, så nu ska det bli intressant att se hur bra Kiruna verkligen är, om de har någon chans att ta sig vidare... Huddinge får stå som favoriter.
Tips: Huddinge vinner med 2-0 i matcher.

Enköpings SK HK  -  HC Vita Hästen
Vita Hästen lottades alltså mot Enköping, ett av de lag som får anses som ett ganska "enkelt" motstånd, om det nu finns något sådant såhär långt in på säsongen. Hästen har under vilan fått tillbaka flera av de skadade spelarna så nu kan man ställa upp med sitt starkaste manskap. Det ska inte kunna bli något annat än avancemang.
Tips: Vita Hästen vinner med 2-0 i matcher.

Karlskrona HK  -  Visby Roma HK
Karlskrona ställs mot Visby, som blev bästa tvåa sett till de olika allettorna och därmed säkrade en plats i PO-3. Visby har jag nog aldrig sett spela hockey så jag har ingen uppfattning om deras chanser, men jag tror ändå de får svårt att rubba KHK som verkar ha hittat formen efter att ha slagit ut Kristianstad. Visbys chans ligger i att vinna kvällens bortamatch och därmed ge sig själva två hemmamatcher att försöka avgöra.
Tips: Karlskrona vinner med 2-1 i matcher

SEMLE, PANNKAKS OCH KVINNODAGEN!!!

 Den mest legendariske semleätare av dem alla!!!
 Vi insåg att vilken kvinnobild vi än väljer kan vår enorma kvinnliga läsekrets bli snea så vi tog helt enkelt den första som kom upp på google efter sökning på "kvinna".

 Den mest legendariske pannkakslagare och ätaren!!!!!

Fotboll - världens löjligaste sport

Fotboll (eller fjollboll som den kallas här hemma) är som bekant världens löjligaste sport. Varför kan man se på den här filmen:


Veckans Tradera-köp

Så var ännu en vecka inledd och precis som vanligt kommer här ett par ganska färska Tradera/Ebay-köp!

Sergei Fedorov - autografkort (VM-guld med Sovjet och Ryssland, Stanley cup-segrar, bäste ryss i NHL:s totala poängliga m.m.)


Stefan "Lill-Lövis" Johansson - autografkort (senaste svensk som var riktigt proffs i F1, har tagit 4 andraplatser och 8 tredjeplatser)

Melodifestivalen 2011 - Andra chansen - Eftersnack

SKANDAL!!! Mycket mer behöver jag inte säga, det räcker med att läsa exempelvis Aftonbladet.Till nästa år kanske SVT bör tänka om och ändra på uppläget till ett något enklare. När de inte ens själva håller koll på regler och rätt telefonnummer så börjar det bli riktigt pinsamt. Nej, som sagt, låt alla spela sina låtar och ge sedan de två med flest röster en varsin finalplats. Det är det met rättvisa.

Melodifestivalen 2011 - Andra chansen - Inför

Nu är som bekant alla de fyra deltävlingarna avklarade av årets Melodifestival och det enda som återstår innan finalen i Stockholm är kvällens "andra chansen"-tävling där de två sista finalisterna ska utses. Precis liksom förra året avgörs tävlingen genom en slags utslagstävling där artisterna får duellera mot varandra. Kul TV-koncept, men ganska tråkigt rent tävlingsmässigt då inte alla duellerna är lika hårda.

Duell 1: Jenny Silver mot Love Generation
Kan bli en ganska jämn strid. Läser man tidningarna här i Peking så verkar det som att Love Generation är favorittippade, men låtmässigt sett tycker jag att Silvers låt är snäppet vassare!
Antis tips: Jenny Silver går vidare

Duell 2: Loreen mot Sara Varga
Två ganska olika låtar ställs mot varandra här. Min favorit bland dessa är utan tvekan Sara Vargas, dels för att hon sjunger på svenska, men framför allt för att hennes låt är betydligt bättre än Loreen.
Antis tips: Sara Varga går vidare

De som går vidare från de ovan nämnda duellerna kommer sedan att få mötas i en avgörande duell där en finalplats finns i potten. Om Jenny Silver och Sara Varga vinner, så kommer alltså de att få göra upp mot varandra. I det läget vet jag inte riktigt vem jag ska hålla på, men Silvers låt är nog kanske mer passande i en stor final.
Antis tips: Jenny Silver går till final

Duell 3: The Moniker mot Linda Pritchard
Två förhållandevis starka låtar möter varandra. The Moniker har en ganska "rolig" låt, men frågan är om det kommer räcka till mot den fagra och rödhåriga Linda, som kommer ha starkt stöd av Andra Halvan... Mycket svårtippat!
Antis tips: Linda Pritchard går vidare

Duell 4: Shirleys Angels mot Pernilla Andersson
Shirley är utan tvekan den mest folkkära artisten bland dessa kombattanter och det kommer hon säkerligen att vinna många röster på. Men sett till det bidrag hon ställer upp med i år är jag inte speciellt imponerad. Pernilla Anderssons låt är betydligt bättre och bör gå vidare.
Antis tips: Pernilla Andersson går vidare.

Segrarna från duell 2 och 3 kommer sedan att ställas mot varandra i en avgörande duell där den andra och sista finalbiljetten ska delas ut. Om Pernilla Andersson och Linda Pritchard möts så blir det återigen väldigt svårtippat då genrerna på bidragen är så pass olika. Bjuder Pritchard på en nakenchock så kommer utan tvekan AH börja tokrösta på nytt, det kan bli avgörandet!
Antis tips: Linda Pritchard går till final

En helt vanlig dag i sthlms t-bana...


GRATULERAR "DEVE" 25!!!

Idag fyller allas vår filosof,IK:s eget svar på Dalai Lama, Pekings största Indiana Jones fan 25år.
Deve får nu inte längre utnyttja ungdomsrabatter, han är nu närmare 50 än 0 och rykten säger att han nu bokat plats på hemmet i rummet mellan första halvans och andra halvans dito. Kan nog bli livat.
Deve låter hälsa att alla presenter kan lämnas i det Ahlinska hemmet från 16:30 idag, alla ni damer som skickar beundrarbrev och tänkte fria dagen till ära är välkomna efter 17!!!

GRATULERAR DEVE!!!

 FH snor en poster till deve i present...


Sista (elitserie)striden det är...

Igår tog då allas vårt Frölunda ytterligare tre fullständigt livsviktiga poäng när man besegrade Färjestad i ett kokande men övernervöst Scandinavium. Hade man missat segern där hade man antagligen fått inrikta sig på kvalserien. Frölunda hamnade i underläge med 0-1, gick sedan upp till 4-1 men släppte sedan in Färjestad i matchen då gästerna tilläts gå upp till 4-3, sedan följde en enormt nervös sluttamp av matchen som Frölunda lyckades reda ut.
Dock är det inte över än, Frölunda har chansen på slutspel ännu men vid förlust finns även risken att man hamnar i den förhatliga kvalserien.
Det är oerhört svårtippat, vilket mina tipsresultat visat. Dock är jag inte sämre tippare än nån annan, skillnaden är bara att jag redovisar hur fel jag hade till skillnad från de flesta avlönade experter....

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Modo-Luleå Tips: Modo 2p, Luleå 1p. FEL
Linköping-Aik Solna Tips: Lhc 3p. FEL
Djurgården-Skellefteå Tips: Saik 3p. FEL
Södertälje-Timrå Tips: Södertälje 3p. RÄTT
Frölunda-Färjestad Tips: Vf 1p, Färjestad 2p. FEL
HV71-Brynäs Tips: HV3p. FEL

Omgång 55(sista)

Luleå-Frölunda.
Luleå som har mycket bra form med fem raka segrar är redan klar fyra i tabellen oavsett resultatet här. Frölunda slåss för att först och främst undvika kvalserien och sedan hoppas de på att det räcker till slutspel.
Detta är mycket svårtippat likt de flesta matcherna såhär i sista omgången, frågan är hur Luleås redan klara tabellposition påverkar motivationen här? Kommer de att spela ut när de är helt avslappnade eller kommer de mest undvika tuffa tacklingar etc för att inte dra på sig skador inför slutspelet?
Hur påverkar de två senaste segrarna Frölunda? Man bars verkligen fram av publiken såväl igår som i tisdags men nu ska man spela i "fiendeland" och det mesta snacket har varit på de två hemmamatcherna och denna har lite fallit bort i snacket även om den givetvis är otroligt viktig även denna.
Frågorna är sanslöst många.Till syvende och sist handlar det dock om något så "enkelt" som vilket lag som gör flest mål under minst 60rafflande minuter. Dessutom ska jag lyckas förbise vad jag VILL ska ske och tippa vad jag tror. Man ska följa sin första känsla sägs det ju och den var igår att det blir en pinne till VF här...Tips: Luleå 2p, Frölunda 1p (straffar).

Skellefteå-Linköping.
För Skellefteås del gäller detta seriesegern medan det för LHCs del enbart handlar om placeringspengar ty då de nya slutspelreglerna gör att ettan i serien får välja mellan lag 5-8 så spelar det ingen roll ur den aspekten vilken position man får. Jag tror att hemmalagets jakt på serieseger väger över här och att det blir det som avgör. Tips: Saik 3p.

Färjestad-Brynäs.
Brynäs är så gott som klar sjua i tabellen då målskillnadsdifferensen uppåt är för stor för att vända på en match. Färjestad går för serieseger och även om man fick torsk i Scandinavium igår tror jag inte den matchen påverkar något här. Tips: Färjestad 3p.

Aik solna-Modo.
Vilken ENORM rysare detta blir, skillnaden mellan vinst&förlust är slutspel kontra kvalserie för Aiks del om vissa andra resultat går emot dom. För Modos del finns bara en sak och det är seger under ordinarie tid om de ens ska kunna drömma om slutspel, förlust för Modo och Öviksgänget får spela kvalserie. Räkna med ett smockat Hovet som förhoppningsvis visar sig från sin bästa sida och inte ställer till med några skandaler. Jag tror hemmais avgör det här och sedan har ju hemmalaget en visst Fasth i målet med.... Tips: Aik Solna 3p.

Timrå-Djurgården.
Då det som sagt inte spelar någon roll för motståndet i slutspelet så har Dif inte något att spela för men det har sannerligen Timrå. Trots att Timrå verkligen inte rosat marknaden det senaste tror jag de gör en klassisk "grismatch" här och tömmer sig fullständigt och det resulterar i en seger mot ett halvmotiverat Dif. Tips: Timrå 3p.

Södertälje-HV71.
Södertälje har inte förlorat under ordinarie tid på fyra matcher och jagar febrilt slutspel. HV jagar seriesegern men har ingen seger under ordinarie tid på de fem senaste matcherna... Nu är ju statistik etc inget som avgör matcher men det är ändå en indikator på vart det kan bära hän i Södertälje under lördagskvällen. Södertälje har ju dessutom mer att spela för än HV men det är inte alltid det avgörande. Sanslöst svårtippat. Tips: Ssk 2p, HV71 1p (sudden)

Då får vi en sluttabell efter 55 omgångar som ser ut såhär.

1.Skellefteå 97
2.Färjestad 96
3.HV71 94
4.Luleå 90
5.Linköping 84
6.Djurgården 84
7.Brynäs 81
8.Aik Solna 76
----------------------
9.Timrå 73
10.Södertälje 73
---------------------
11.Frölunda 72
12.Modo 70.

Paddan berättar om sin Londonresa.

Danne Ahlin - Stolt morbror säger:
vad gjorde ni i london då?

Martin P. Padu säger:
åkte buss förbi wembly eller hur det stavas


Ikväll börjar Play off 2

Ikväll fortsätter play off-spelet i kvalandet upp till allsvenskan och nu när vi kommit in i den andra rundan börjar det bli riktigt intressanta matcher eftersom lagen från de olika allettorna har fått börja lottas mot varandra. Nu får vi alltså se vilka som går bäst från den södra, mellersta och norra allettan (och om någon av de nämnda serierna verkar hålla högre kvalité än övriga)!

IFK Ore - Kiruna IF
Här ställs ett lag från den mellersta allettan mot ett lag från norrserien. Sett till de lag som har kvalificerat sig får dessa lag ses som två av de svagaste som ännu finns kvar, så det lag som går vidare härifrån kommer säkerligen många av de lag som redan är klara för play off 3 vilja möta! Kiruna vann sin matchserie i play off 1 relativt enkelt medan IFK Ore fick kämpa ganska hårt. Kan sluta hur som helst men jag tror att IFK Ore tar hem det, men kvällens match är oerhört viktig!
IFK Ore går vidare (2-1 i matcher)

Hudiksvalls HC - Enköpings SK HK
Ytterligare ett norrlag som ställs mot ett lag från allettan mellan. Precis liksom i matchen ovanför är inget av dessa lag favoriter att ta sig vidare till någon slutgiltig kvalserie, så även de som vinner den här serien kommer många vilja ha som motståndare i play off 3. Detta är också en oviss serie, men jag håller mellanserien som bättre än norr, så Enköping får stå som favoriter. Hudiksvalls chans ligger i att vinna ikväll och knäcka sina motståndare.
Enköpings SK HK får vidare (2-0)

Nybro Vikings IF - IF Björklöven
Två riktigt bra lag ställs mot varandra. Björklöven kom tvåa i den norra allettan medan Nybro kom trea i den södra serien, som Vita Hästen vann. Här ska det verkligen bli spännande att se hur norr står sig mot söder! För Nybros del är det oerhört viktigt att vinna ikväll, för två segrar på bortaplan lär de inte klara av, även om de är starka sett till försvarsspelet. I kraft av hemmamatch när det ska till att avgöras för ändå Björklöven stå som små favoriter att ta sig vidare.
IF Björklöven går vidare (2-1)

Karlskrona HK - Kristianstad IK
Ytterligare två starka lag där utgången är väldigt oviss! Båda lagen kommer från den södra allettan och sett till den serien slutade Kristianstad tvåa medan Karlskrona säkrade den fjärde och sista play off-platsen i sista omgången. Kristianstad får nog ses som favoriter, inte minst tack vare att de har fördel av hemmaplan om det blir  en tredje och avgörande match.
Kristianstad IK går vidare (2-1)

Play off 1 - över

Sen några dagar tillbaka är den första play off-rundan avklarad i kvalet upp till allsvenskan, och precis som jag misstänkte så blev det lagen från de olika allettorna som tog sig vidare till fortsatt kvalande. En totalt sett ganska tråkig och värdelös play off-runda.

Tegs SK - Hudiksvalls HC (1-2)
"Hudik" vann första bortamatchen och borde ha avgjort på hemmaplan, men Tegs knep segern och skapade en tredje och avgörande match i Hudiksvall. Den matchen blev jämn men favoriterna Hudiksvall vann tillslut med 4-3.

Örnsköldsviks HF - Kiruna IF (0-2)
Kiruna vann sina matcher väldigt enkelt med 6-3 borta och 6-0 hemma.

Borlänge HF - IFK Ore (1-2)
Borlänge vann första matchen, men förlorade den andra med uddamålet. I den tredje och avgörande matchen blev IFK Ore för starka och vann med hela 6-2.

Wings HC - Enköpings SK HK (0-2)
Enköping vann första matchen med två mål och den andra matchen med uddamålet.

Tranås AIF IF - Karlskrona HK (0-2)
Tranås stretade emot bra mot KHK och bjöd upp till två relativt jämna matcher. KHK blev dock för starka i längden och vann två raka matcher.

Halmstad HF - Nybro Vikings IF (0-2)
Halmstad gjorde en bra inledningsmatch men förlorade tillslut efter förlängning. När Nybro hade hemmaplan orkade inte Halmstad hänga med.

It ain't over until Anna Book sings...

Igår tog då svea rikes mest publikdragande gäng tre totalt livsviktiga poäng i kampen om att undvika kvalserien via en tung seger mot Modo. Efter två perioder trodde man på en behaglig resa i tredje men icke då, innan ens en minut gått stod det 3-1 och med något mindre än en kvart kvar stod det 3-2 och nojjan var total.
Dock lyckades VF hålla undan med nöd och näppe,mycket tack vare fenomenalt målvaktsspel och givetvis en del rôta med...Dock var segern som sagt helt livsviktig för att inte redan nu med två omgångar kvar varit "klara" för kvalserien.
Nu är det två omgångar kvar och chansen finns otroligt nog kvar även till slutspel även om det vore en enorm bonus som säsongen gestaltat sig. Man ska dock kanske såhär i segeryran från igår samtidigt inse att VF fortfarande ligger på kvalserieplats, givetvis gav segern enorm glädje men den är "ingenting värd" om man inte plockar hem MINST en seger till.

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Aik-Luleå Tips: Aik 3p. FEL
Skellefteå-Färjestad Tips: Saik 3p. FEL
Timrå-HV71 Tips: HV 3p. FEL
Brynäs-Södertälje Tips: Södertälje 3p. FEL
Linköping-Djurgården Tips: Lhc 2, Dif 1p. FEL
Frölunda-Modo Tips: Frölunda 3p. RÄTT

Omgång 54.

Modo-Luleå.
Luleå har inte torskat under ordinarie tid på fem matcher och har mao bra form, Modo såg jag så sent som igår och spelar de som i tredje kan de ta denna kamp men annars får de det tufft.
Vad Modo har att spela för är ju dels slutspel men framförallt att undvika den förhatliga kvalserien, Luleå slåss för att bli fyra vilket kan vara ack så viktigt i slutspelet.
Frågan är vad gårdagens förlust gjorde för Modos självförtroende? Detta blir väldigt jämnt troligen och det är väldigt svårtippat faktiskt. Tips: Modo 2p, Luleå 1p (sudden)

Linköping-Aik Solna.
Aik ligger efter gårdagens omgång på slutspelsplats och kommer sälja sig extremt dyrt här även om man ska vara det sämre laget. Aik har en hel del att spela för i slutspels/bottenkampen medan LHC har fjärdeplatsen att spela för och den är viktig den med givetvis. Dock ska ju LHC slå solna hemma de flesta dagar i veckan, aiks chans ligger i att det är den där åttonde dagen... Tips: Lhc 3p.

Djurgården-Skellefteå.
En match såhär i slutskedet som har svårt att få upp pulsen på en som mest följer bottenkampen, men Skellefteå behöver vinna för att hålla undan i toppen och jag tror att man visar att genomklappningen mot Färjestad igår var en engångsföreteelse. Tips: Saik 3p.

Södertälje-Timrå.
Otroligt viktig match i botten torskar Södertälje kan de vinka adjö till slutspelsplatsen och får rikta in sig på kvalserien med största sannolikhet. Timrå som ett tag verkade sno åt sig den sista slutspelsplatsen har hastigt och mindre lustigt för deras del hamnat i kampen om att undvika kvalserien.
Södertälje hamnade i en kontroversiell match mot Brynäs igår och lär vara extra taggade här på grund av det. Jag tror vi får se en hemmaseger här. Tips. Södertälje 3p.

Frölunda-Färjestad.
Färjestad har fem raka segrar (en på övertid) och Frölunda har det oerhört tungt i botten. Färjestad jagar seriesegern, Frölunda är näst sist. Frölunda har all press på sig, Färjestad kan spela mer avslappnat även om det gäller seriesegern så når de en topplacering även vid förlust.
Dock brukar Frölunda ha lätt för Färjestad i dessa kamper och detta blir förhoppningsvis ett inferno beträffande publikstöd igen som kan lyfta hemmalaget till livsviktiga poäng.
Detta är dock inget "normalt" möte mellan lagen och gästernas form är ju ruggig. Tips: Frölunda 1p, Färjestad 2p (straffar)

HV71-Brynäs.
Detta tar HV rätt enkelt. Tips: HV 3p.

Tabellen ser då ut såhär efter 54 (av 55) omgångar.

1.Skellefteå 97
2.Färjestad 95
3.HV71 94
4.Linköping 87
5.Luleå 87
6.Djurgården 81
7.Brynäs 80
8.Modo 71
--------------------
9.Södertälje 71
10.Aik 70
-------------------
11.Timrå 70
12.Frölunda 69

Division 1-kval i ishockey i Götaland - Efter Playoff 2

Lite sent men jag ska gå igenom matcherna i playoff 2 som utlovat.

Match 1

Limhamn - Helsingborg 4-3
Helsingborg kunde ta kommandot och gå upp till 2-0 redan efter nästan 9 minuter. Därefter vände Limhamn på steken och gick upp till 4-2 innan Helsingborg reducerade förgäves.

Kallinge/Ronneby - Ulricehamn 4-3
Period 1 slutade 0-0 men i andra tog hemmalaget ledningen, inför sista var dock ställningen 1-3 efter en snabb Ulricehamnsvändning. I tredje kunde dock hemmalaget (ja det är jobbigt att skriva namnet) vända på steken igen.

Bäcken - Vimmerby 3-7
Blev nog sista matchen i gamla Frölundaborg detta, trist att det skulle gå på det sättet bara. En orgie i missade chanser för Bäcken som var aningen bättre spelmässigt i två och en halv period men Vimmerby var effektivare. I slutet av matchen gjordes det dessutom ett par riktiga vansinnesbjudningar vilket tyvärr gjorde att det rann iväg.

Tyringe - Motala 6-3
Här trodde jag på Motala som bekant men de verkar verkligen tappat farten nu i slutet.


Match 2

Helsingborg - Limhamn 3-2
Denna gång Limhamns tur att ta kommandot och gå upp till 0-2 innan hemmalaget kunde vända.

Ulricehamn - Kallinge/Ronneby 4-3 efter straffar
Det var nog stressat i Lassarinken när gästerna ledde med 2-0 men Ulricehamn kom ikapp och vann till slut på straffar där först dem femte straffen satt och bortalaget missade alla sina.

Vimmerby - Bäcken 5-0
0-0 efter första och 2-0 efter andra men i tredje ryckte Vimmerby ytterligare. 4-0 kom i tom bur och sen fick Vimmerby in ytterligare ett mål. Storsatsande Vimmerby vidare något enklare en väntat och en trots allt mycket bra säsong över för Bäckens del. I andra periodpausen kunde man på liverapporteringen läsa "Puckkastning pågår i hallen Vinnaren får en signerad Djurgården tröja"

Motala - Tyringe 2-7
Som sagt Motala verkar ha tappat det mesta, en seriesegrare ska inte åka ut på det sättet.


Match 3

Ulricehamn - Kallinge/Ronneby 2-6
Här tog resan slut även för Ulricehamn, alla lag från A ute innan kvalserien, dåligt! Nästa säsong får vi toppa formen bättre så vi kan slå ut några skogsmullar och halvdanskar iallafall.

Helsingborg - Limhamn 3-1
Eloge till Limhamn som spelar jämnt med serieettan i tre matcher.

RSS 2.0