Ny kategori invigd

Eftersom det har kommit så många inlägg gällande Traderaköp från min del öppnar vi nu ännu en kategori här på IK. Vi vet att vi kanske har för få kategorier än så länge, men tids nog kommer vi nog upp till en lagom nivå.

Tomi Kallio - autografkort


Jonathan Ericsson (från Vita Hästen) - jerseykort

På mäster Olofs tid.

Idag är det då 25år sedan Olof Palme mördades, IK:s crew är i mångt och mycket för unga för att minnas Olof Palme. Dock är vi läskunniga och har läst på och även fått berättat för oss om denna stora ledare.
Eftersom IK har hjärtat på rätt ställe och därför röstar rött så är Palme en av de största ledarna enligt oss.

Vi lägger upp en hyllningslåt av den store Afzelius såhär 25år efter ett mord som än idag väcker känslor.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 4 - Eftersnack

SKANDAL!!! Det är det enda man kan säga om resultatet från gårdagens melodifestival. Det enda som var riktigt bra var att Linda Bengtzing gick vidare till final, det var hon verkligen värd. Men bortsett från det så var slutresultatet riktigt dåligt. Att Lasse Stefanz inte skulle ta sig vidare hade jag visserligen på känn i och med att de inte ställde upp med en särksilt "speedad" låt, men att Nick Borg gick till final, det hade jag sannerligen inte väntat mig! Jämfört med vad man fick se och höra av bidraget inför tävlingen måste jag erkänna att han höjde låten ett snäpp, men en finalplats var bidraget ändå långt ifrån värd. Den enda förklaringen till hans framgång är att han fick på sig en långärmad tröja i början så folk inte kunde störa sig på alla hans tatueringar, och/eller det tveksamma röstsystemet där räkneverket nollställs efter att den första finalisten (Bengtzing) är klar. Att Melody Club inte blev bättre än näst sist är också ett praktfiasko. SKANDAL!!!Tuffa tider för en drömmare...

Gårdagens elitserieomgång var ju för att uttrycka sig milt, inte drömmen för Frölunda. De resultat vi fick se igår innebär att VF är tre pinnar samt åtta mål från säker mark, så rent praktiskt är det fyra pinnar iom målskillnaden. Nu väntar två raka hemmamatcher och ska elitseriens bästa publiklag inte få harva i en nervdallarande kvalserie krävs det antagligen MINST sex poäng på de tre återstående matcherna för att slippa nämnda ångestserie.
Beträffande vårt vad om Röhsska är det alltså inte så att det faller in om Frölunda hamnar i kvalserien utan först om mardrömmen inträffar att de åker ur (dvs blir trea eller sämre i kvalserien).

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Skellefteå-Brynäs Tips: Saik 3p. RÄTT
Timrå-Aik solna Tips: Aik 3p. RÄTT
Djurgården-Luleå Tips: DIF 3p. FEL
Färjestad-HV71 Tips: Fbk 3p. RÄTT
Linköping-Frölunda Tips: LHC 3p. RÄTT
Modo-Södertälje Tips: SSK 3p. FEL.

Omgång 53.

Aik Solna-Luleå.
Aik vann den mycket viktiga slutspelskampsmatchen mot Timrå och är i allra högsta grad med i kampen om att hamna topp-8. Luleå är klara för slutspel men jagar en åtråvärd fjärdeplats (vilket med största sannolikhet handlar om att få en ev sjunde match i kvarten mot lhc hemma). Två lag som har en del att spela för således. Då detta inte ska handla om vilka känslor man har för några lag utan vad jag tror så tror jag att Aik faktiskt tar hem denna kamp, de har ändå mer att spela för, spelar hemma och stärktes antagligen enormt av segern mot Timrå senast. Tips: Aik 3p.

Skellefteå-Färjestad.
Här kan hemmalaget skaka av sig Färjestad i kampen om seriesegern, Färjestad å sin sida lär sälja sig dyrt då de vet att vid seger skiljer endast en pinne upp till Saik i toppen. Färjestad slog det tredje topplaget HV igår(läs: Lör) och är uppenbarligen i god form. Skellefteå vill ju dock säkra seriesegern så snart det går och har fördelen av hemmaplan... Svårtippat minst sagt, dock tycker jag att Skellefteå under hela säsongen visat mer än gästerna och efter ett par dåliga/halvdåliga insatser har man vaknat igen och jag tror de grejar detta. Tips: Saik 3p.

Timrå-HV71.
Ska HV ha någon chans på serieseger krävs seger här och det tror jag man grejar med. Timrå fick en rejäl näsbränna (det ordet trodde jag inte jag skulle använda när jag vaknade imorse...) mot aik senast och det kan sitta i. HV är bättre helt enkelt. Tips: HV 3p.

Brynäs-Södertälje.
Brynäs ligger på en sjundeplats och kan realistiskt sett bli 6-7 så motivationen lär inte vara skyhög här, de lär mer tänka på det kommande slutspelet. Gästande Södertälje har desto mer att slåss för här och klichén säger ju att motivation slår klass och eftersom sånt där inte blir en sanning utan att det finns något bakom så tror jag att just motivationen gör att Södertälje vinner här. Tips: Södertälje 3p.

Linköping-Djurgården.
Mittenmatch där jag tror att LHC går segrande ur en ganska trisst,jämn kamp. Tips: LHC 2p, Dif 1p. (straffar).

Frölunda-Modo.
Iår finns det för Frölundas del viktiga matcher, lite viktigare matcher och sedan finns denna match mot Modo...
Blir det inte seger här är det med största sannolikhet kvalserien som gäller för Frölunda. Det kommer bli en rejäl holmgång det här, Modo har ju gigantiskt mycket att spela för även dom då även de ligger i botten och slåss om sista slutspelsplatsen/att undvika kvalserien. Modo fick kriga rejält hårt senast mot Södertälje och tog till slut 2pinnar. Frölunda har haft två jämna kamper mot två bra lag i HV och LHC men bara fått med sig en pinne.
Här kommer förhoppningsvis tiotusen frölundaiter bära fram sitt lag som i fornstora dagar nu när det är "sista chansen" för laget. Kan Frölunda få ett ack så viktigt tidigt mål så kommer publiken göra livet surt för Modo och bära fram Frölunda till den kanske viktigaste segern på 5år... Tips: Frölunda 3p.

Tabellen ser då ut såhär efter 53 (av 55) omgångar:

1.Skellefteå 97.
2.HV71 93.
3.Färjestad 90.
4.Linköping 86.
5.Luleå 84.
6.Djurgården 79.
7.Brynäs 78.
8.Aik 72.
--------------------
9.Södertälje 70.
10.Modo 69.
-------------------
11.Timrå 68.
12.Frölunda 68.

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 4 - Inför

Ikväll, lördag, avgörs den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2011. Sedan har svenska folket fått höra alla bidrag och då blir det därefter dags för sista chansen och slutligen även finalen i Stockholm. Den här gången beger sig dock cirkusen till Malmö och tävlingens mest intressanta deltagare är Lasse Stefanz!

 

Melody Club - The hunter

Melody Club som har haft en del hits tidigare under 2000-talet gör nu schlagerdebut (om jag inte har förstått det hela fel). De ställer upp med en ganska bra låt som man förmodligen kommer få höra ganska ofta på radio framöver. Om den räcker till final är dock oklart!

Betyg: 3 starka bananer av 5 möjliga

 

Julia Alvgard - Better or worse

Det här är en ny bekantskap för mig, och förmodligen även för stora delar av det svenska folket. Som nykomling är det viktigt att ha en extremt bra låt att framföra, men tyvärr för Julias del så har hon inte det. Kommer inte att gå vidare.

Betyg: 2 svaga bananer

 

Lasse Stefanz - En blick och nånting händer

Lasse Stefanz är en av Melodifestivalens mest spännande deltagare i år. Allting de gör ÄR kvalité, så låten de ställer upp med är självklart riktigt bra. Något som dock talar för fiasko (resultatmässigt sett) är att de inte riktigt satsar på en tempostark schlagerdänga, och det är oftast sånt som brukar gå hem. Men oavsett hur det går så kan de vara stolta över att ha gjort sin grej!

Betyg: 4 bananer med en cowboyhatt på

 

Linda Pritchard - Alive

En snygg rödhårig tjej som ställer upp med något som kan liknas med en rockballad utan elgitarrer. Ett ganska bra bidrag som kan gå hela vägen till final om hon lyckas briljera med rösten!

Betyg: 3 ganska starka bananer

 

Anders Fernette - Run

En poppig men ganska tråkig låt. Känns väldigt "plastig" och massproducerad. Inget jag hänger i julgranen.

Betyg: 2 svaga bananer

 

Linda Bengtzing -  E det fel på mig

Linda Bengtzing är, som några säkert redan känner till, en av mina personliga favoriter. Hon sjunger i princip alltid på svenska och hon ställer alltid upp med riktigt bra låtar med positivism och bra drag. Detta blir någonting för de andra att bita i! Jag tror att många kan känna igen sig i låttexten också...

Betyg: 4 bananer

 

Nicke Borg - Leaving home

En ganska seg och slätstruken låt som framförs av en otäck snubbe med massvis av tatueringar på armarna. Otäckt är min kommentar.

Betyg: 1 banan

 

Love Generation - Dance alone

Detta är ett ganska svårtippat bidrag. Fyra snygga tjejer som ställer upp med en förhållandevis bra låt. Under förra året hade de ett par hits på radion och fick säkert en hel del nya fans som är villiga att rösta. Kan gå till final, men bör inte göra det.

Betyg: 3 bananer

 

Antis topp 4

1. Lasse Stefanz (av principskäl)

2. Linda Bengtzing

----

3. Melody Club

4. Linda Pritchard

 

Ska jag tippa kommer dock Melody Club och Bengtzing gå till final, medan Pritchard och Love Generation går till sista chansen


Kvalserie eller slutspel?

Frölunda var extremt nära tre pinnar mot HV sist men klantade till det enormt i 5/4 i de sista skälvande minutrarna och släppte till oavgjort för att sedan torska på straffar. En seger mot HV hade gett viktigt självförtroende nu får man kriga vidare med två tunga smällar i ryggen, först blev man ju krossade av DIF och sedan då torsken mot HV. Röhsska eller inte?

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Luleå-Skellefteå Tips: Saik 3p. FEL
Brynäs-Timrå Tips:Timrå 3p. FEL
Aik-Färjestad Tips: Aik 2 Färjestad 1p. FEL
Södertälje-Djurgården Tips: SSK 2 Dif 1p. FEL
Linköping-Modo Tips: LHC 3p. FEL
HV71-Frölunda Tips: HV 3p. FEL

Det gick mao helt lysande med mina tips sist, men skam den som ger sig!!

Omgång 52

Skellefteå-Brynäs.
Skellefteå har inte imponerat de senaste matcherna och även om de mest varvar upp inför slutspelet så måste de snart få en stabil seger för att inte självförtroendet ska börja vackla. Jag tror man tar en sådan här. Tips: Saik 3p.

Timrå-Aik.
Här snackar vi viktig match, jisses. Vinner Timrå tar de ett stort steg mot slutspel och hänger av Aik i den kampen medan en Aik seger gör att de verkligen sätter ena foten i slutspelet. En seger för Timrå gör dock med största sannolikhet att de kan sluta tänka på kvalseriespöket iaf och istället lägga energin i slutet av serien på att ta den extremt åtråvärda slutspelsplatsen. Hur det går? Detta är verkligen en match som är helt omöjlig att tippa, men jag skriver ju dessa (meningslösa???) för att tippa så... Tips: Aik 3p.

Djurgården-Luleå.
Svårtippat men DIF på Hovet blir nog en för tuff nöt för Luleå att knäcka. Tips: DIF 3p.

Färjestad-HV71.
Trean mot tvåan i tabellen, jag tror Färjestad tar chansen att hänga på duon i toppen via en seger här. Tips: Färjestad 3p.

Linköping-Frölunda.
Hade VF lyckats hålla undan mot HV och ta tre pinnar hade jag trott på seger även här, för då det hade varit en så oerhört tung seger, men nu tror jag tyvärr det blir för tufft här. Tips: LHC 3p.

Modo-Södertälje.
Stentufft bottenmöte, jag tror att Södertälje grejar detta, de tog en tung seger mot Dif senast och kan bygga vidare på det. Tips: SSK 3p.

Tabellen ser då ut enligt följande efter 52 (av 55 omgångar)

1.Skellefteå 94.
2.HV71 90.
3.Färjestad 90.
4.Linköping 84.
5.Luleå 84.
6.Djurgården 81.
7.Brynäs 78
8.Aik 69
--------------------
9.Södertälje 69
10.Timrå 68
---------------------
11.Modo 67
12.Frölunda 65

Ikväll börjar Play off 1

Ikväll drar play off 1 igång i kvalet till allsvenskan. För Vita Hästens del, som redan är klara för play off 3, blir det inget spel förrän om ungefär två veckor, men för de lag som hade det tuffast i de olika allettorna börjar allvaret redan nu. Precis som de flesta andra kvalrundorna så avgörs även dessa i bäst av tre matcher, så det lag som först vinner två matcher går med andra ord vidare.

 

Tegs SK - Hudiksvalls HC

Har ingen större koll på dessa lag, men Vita Hästen mötte dock Hudiksvall förra året i PO2 och sett till de matcherna var det ingen vidare klass på "Hudik". Trots det får Hudiksvall stå som favoriter då de bör ha bättre tempo med sig från spel i norra allettan. Tegs kommer från fortsättningsserien (missade med andra ord allettan innan årsskiftet).

Hudiksvall går vidare (2-0 i matcher)

 

Örnsköldsviks HF - Kiruna IF

Har ingen koll på de här lagen heller. Kiruna kom steget högre upp än Hudiksvall i allettan norra, så de får också stå som favoriter mot Ö-vik, som även de kommer från en fortsättningsserie (med sämre kvalité sett till motstånd och liknande).

Kiruna går vidare (2-1)

 

Borlänge HF - IFK Ore

IFK Ore placerade sig fyra i den mellersta allettan och ställs mot ett lag som vann sin fortsättningsserie. Har inte sett de här lagen heller, men troligen är ändå Ore snäppet vassare i och med att de har lirat i allettan. För att inte vara tråkig så tippar jag dock att Borlänge skräller.

Borlänge går vidare (2-1)

 

Wings HC - Enköpings SK HK

Wings och Enköping var några säsonger sedan jag såg och då var de inte mycket att hänga i julgranen. Enköping kom trea i den mellersta allettan medan Wings vann sin fortsättningsserie relativt enkelt. Kan bli ganska jämna matcher, men Enköping bör gå vidare

Enköping går vidare (2-1)

 

Tranås AIF IF - Karlskrona HK

Här kommer vi till de lag som Hästen har mött under säsongen. Karlskrona tog den sista platsen i allettan södra medan Tranås vann fortsättningsserien, som Hästen förövrigt vann innan allettan drog igång. Tranås kan vara ett jobbigt lag att möta ibland, men KHK har ett för starkt lag för att kunna misslyckas.

Karlskrona går vidare (2-0)

 

Halmstad HF - Nybro Vikings IF

Halmstad är det lag som kommer från fortsättningsserierna i det här mötet och de ställs mot Nybro som kom trea i allettan södra. Nybro bör gå vidare ganska enkelt då man oftast har ett bra försvarsspel.

Nybro går vidare (2-0)

 


Division 1-kval i ishockey i Götaland - Inför Playoff 2

Imorgon börjar Playoff 2 där det är dags att avgöra vilka 4 som går vidare till kvalserien.

Tyringe - Motala
Tyringe imponerade på mig genom att slå Nittorp och ska inte räknas bort. Motala har inte övertygat i slutet men jag tror att de biter ihop och vinner detta möte med 2-1 i matcher.

Limhamn - Helsingborg
Skånederby som jag tror Helsingborg tar hem med 2-0 i matcher. De bör helt enkelt vara det bättre laget.

Bäcken - Vimmerby
Trots att Bäcken är mitt lag känns det som hårdsatsande serietvåan Vimmerby får vara favorittippade här. Men det är lite allt att vinna, inget att förloa-läge för Bäcken och jag hoppas de säljer sig dyrt och ger Vimmerby en rejäl resa. 2-1 till Vimmerby blir dock tipset.

Kallinge/Ronneby - Ulricehamn
På förhand det mest svårtippade mötet. Ulricehamn är dock starka nu så jag tror de tar det efter tre stenhårda bataljer.

Lida är det nya...

Ja VF gjorde ju inte en människa glad mot DIF så det är bara att fortsätta ha ångest...

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

Djurgården-Frölunda Tips: Dif 2,Vf 1p. FEL
Skellefteå-Södertälje Tips: Saik 3p. RÄTT
Modo-HV71 Tips: HV71 3p. FEL.
Timrå-Luleå Tips: Timrå 3p. FEL
Aik-Brynäs Tips: Aik 3p. RÄTT
Färjestad-Linköping Tips: Färjestad 3p. FEL.

Omgång 51

Luleå-Skellefteå.
Skellefteå måste fortsätta vinna för att plocka hem serien och fick ju en viktig lärdom i att de inte kan ställa ut skridskorna och vinna ändå när man mötte frölunda. Saik får det iofs tufft här men jag tror de klarar ut detta. Tips: Saik 3p.

Brynäs-Timrå.
Brynäs är så gott som klara för slutspelet medan Timrå behöver några poäng till, jag tror på en ren motivationsseger här. Tips: Timrå 3p.

Aik-Färjestad.
Sthlmslagen har en tendes att alltid tända till lite extra mot Färjestad vilket verkligen lär gälla här när Aik jagar poäng för att undvika kvalserien/nå slutspel. Färjestad är dock ett bättre hockeylag men allt invägt så tror jag på en stenhård, jämn kamp. Tips: Aik 2p, Färjestad 1p. (straffar)

Södertälje-Djurgården.
Dif är så gott som klart för slutspel medan SSK slåss för att främst undvika kvalserien, motivationen talar självfallet för SSK men det blir inte lätt för det.Jämnt, hårt och ovisst. Tips: SSK 2p, DIF 1 (straffar)

Linköping-Modo.
LHC ska normalt sett köra över Modo här men Modo har ju större motivation, dock lär inte den räcka till här. Tips: LHC 3p.

HV71-Frölunda.
Ja, jisses tjoflöjt. Gratulerar till tre pinnar HV. Tips: HV71 3p.

Tabellen ser då ut enligt följande efter 51 (av 55 omgångar)

1.Skellefteå 94
2.HV71 91
3.Färjestad 85
4.Linköping 84
5.Djurgården 79
6.Luleå 78
7.Brynäs 75
8.Timrå 71
--------------------
9.Aik 68
10.Södertälje 65
-------------------
11.Modo 64
12.Frölunda 64.

Veckans Tradera-köp

Snart kommer detta bli en egen kategori här på IK!

"Kumla-Frasses" autograf!


Sergei Fedorov - jerseykort!

GRATULERAR!!!


Division 1-kval i ishockey i Götaland - Playoff 1 klart

Första delen avklarad och jag kommer kommentera match för match. Det rör sig alltså om returmatcherna i lördags, plus en tredje match som gick i söndags.

Bäcken - Värnamo 5-4 (2-0, 1-3, 2-1) Skott 48-26
Detta var alltså den match jag såg på plats. Jag trodde Bäcken skulle gå vidare men det visade sig räcka med två matcher och inte tre som jag jag trodde inför matchserien. Det blev dock en mycket svängig och spännande match i Borgen. Kevin Börjesson började med att ge hemmalaget ledningen efter bara 11 sekunder. Oskar Räihä satte 2-0 efter 5.28 därefter jämnades det ut något. Perioden slutade 2-0 där Bäcken var det bättre laget men Värnamo stundtals spelade mycket bra och kändes alls icke ofarliga. En bit in i andra var det gästernas tur att chocka. Jonas Bystedt sätter 2-1 efter 5.15 och blott 25 sekunder senare hade samma Bystedt kvitterat. Kaos i Bäcken och Peter Berntsson tar time out. Strax efter drar Sebastian Salomonsson på sig matchens första utvisning. Nödvändig för att förhindra målchans efter ännu en miss i försvaret. I power playet ger Peder Ståhl gästerna ledningen. Bäcken tar dock tag i matchen, trummar på och Jonas Olsson kan kvittera efter 12.08. Bäcken vinner skotten med 17-9 men förlorar perioden med 1-3.
Tredje perioden börjar lite trevande efter 4.32 tar Värnamo ledningen igen genom Ted Nilsson på kontring efter en stunds hemmatryck. Jobbigt nu. Bäcken kämpar på men tiden går och det är hätskt och frustrerat. Domaren håller dock ihop matchen på ett föredömligt sätt. I powerplay kämpar Johan Nordensson in kvitteringen. Efter 18.42 slår måltjuven Oskar Räihä in 5-4 på ett direktskott från nära håll. Värnamo tar ut målvakten och trycker på men Bäcken håller undan och tar sig vidare till playoff 2. Mycket skönt!
Lite bilder finns på Bäckens hemsida HÄR.

Nittorp - Tyringe 2-4 (0-0, 1-1, 1-3) Skott 32-27
Jag trodde Nittorp skulle vinna med två raka men det blev precis tvärtom. Nittorp tog ledningen i andra men Tyringe kvitterade. I tredje fick gästerna chansen i spel 5 mot 3 och förvaltade det väl. På en minut och en sekund gjorde de tre mål. Första i 5 mot 3, sen 5 mot 4 och sist 5 mot 5. Nittorp reducerade men det räckte ej.

Motala - Alvesta 3-2 (3-0, 0-1, 0-1) Skott 48-29
Som väntat 2-0 i matcher, dock oväntat jämnt. Motala gick upp till 3-0 i första men tycks ha slagit av på takten och bjudit in Alvesta i matchen.

Helsinborg - Dalen 8-2 (2-1, 3-1, 3-0) Skott 31-19
Dalen tog ledningen, tappade men lyckades kvittera till 2-2. Därefter var Helsingborg som väntat starkare.

Kallinge/Ronneby - Alingsås 3-2 (0-1, 2-0, 1-1) Skott 26-22
Alingsås vek verkligen inte ner sig och tog dessutom ledningen men blekingarna drog längsta stråt i mycket jämn match.

Limhamn - Vänersborg 4-3 (Inga matchdetaljer finnes)
Två mycket jämna matcher där skåningarna vann bägge.

Vimmerby - Skara 8-2 (4-1, 1-0, 3-1) Ingen uppgift om skott
Skara tog visserligen ledningen men annars väntad seger för Vimmerby.

Ulricehamn - Boro/Vetlanda 4-1 (1-0, 2-1, 1-0) Skott 32-39
Boro vann skotten men målmässigt stabil vinst för Ulricehamn

Söndag, match 3:
Ulricehamn - Boro/Vetlanda 6-0 (1-0, 2-0, 3-0) Skott 43-17
Som jag trodde vände Ulricehamn matchserien hemma i Lassarinken. Men att det skulle bli sån slakt trodde jag inte.

Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3 - Eftersnack

SKANDAL!!! Det är det enda man kan säga. Svenska folket har NÄSTAN börjat förstå det här med musik nu (och vad ska jag då kunna klaga på?), 3 av mina 4 favoriter gick nämligen vidare till final och andra chansen. Att The Playtones gick vidare som andra finalist var klockrent. Låten kanske inte är den häftigaste i startfältet, men det är kvalité rakt igenom! Eric Saade tog hand om den första finalplatsen, en cool låt men riktigt bra koreografi med sönderslagna fönster och avancerad dans. Det enda negativa, som faktiskt är värt att kalla SKANDAL, är att låten påminner väldigt mycket om Glenmarks bidrag från 1984 "Kall som is". Jag har själv jämfört låtarna och hör att det finns klara likheter, så Saade får därmed ett stort minus hos mig inför fortsättningen. Men vad som egentligen är mer förbryllande är att folk kommer ihåg så pass gamla schlagerlåtar och kan höra om det är plagiat eller ej. Nästan lite sjukt!

Till andra chansen gick Sara Varga och Shirleys Angels. Att Varga gick vidare var helt rätt, men däremot är jag inte nöjd med att "MILF-trion" (som de blev kallade) tog sig vidare. Sebastian var betydligt bättre än dem, och likaså Simon Forsberg, som förövrigt slutade sist med sin ganska stillsamma ballad. Just sett till Forsberg tycker jag att han fick låten att bli riktigt bra tillslut, men tyvärr verkar inte längre Melodifestivalen vara rätt forum för vackra ballader. Folk vill ha rock n' roll, glitter och glamour... speciellt Andra Halvan!

En seger är EN seger.

För de som tycker rubriken dels är svårförståelig eller väl negativ så kan det förklaras med att trots att segern igår för VFs del var oerhört skön så var det just EN seger, det gäller nu att fortsätta på den vägen och ta minst 3 segrar till eller så för att inte hamna i den förhatliga kvalserien. Det blir inte lätt men hoppet är det sista som överger fallskärmsjägarn!

I förra omgången gick det såhär med mina tips:

HV-Aik Tips: 1 Resultat: 2-1. RÄTT
VF-Saik Tips: 2 Resultat: 4-1 FEL
Modo-DIF Tips: Modo suddenseger. Resultat: 1-2. FEL
SSK-FBK Tips: SSK straffseger Resultat: 2-6 FEL.
Luleå-Brynäs Tips:1 Resultat: 2-3 (straffar) FEL.

Det är mao inte speciellt lättippat men skam den som ger sig, nedan följer mina tips inför omgång 50.

Djurgården-Frölunda.
Dif har förvisso fortfarande en liten chans på fjärdeplatsen men lär mest börja ladda för slutspelet nu och den ev bristande motivationen kan tala för frölunda som ju gjorde en fenomenal första period mot saik igår. Dock har frölunda haft svårt att följa upp segrar tidigare under säsongen och frågan är vad som sker nu, dessutom på hovet där det aldrig är lätt att handskas med något av hemmalagen. Tips: Dif 2p. Vf 1p (straffar).

Skellefteå-Södertälje.
Hemmalaget tar hem denna match relativt enkelt, så enkelt det nu kan vara att vinna matcher i elitserien. Saik kommer vilja visa att plattmatchen mot vf igår var en engångsföreteelse och det är även viktigt för hemmalaget att vinna nu så man inte hamnar i några som helst negativa tankebanor inför slutspelet och dessutom hägrar fortfarand serieseger och det ligger om inte annat prestige i det. SSK får helt enkelt det för svårt här. Tips: Saik 3p.

Modo-HV71.
HV jagar seriesegern, Modo slåss för livet i botten. Kan bara sluta på ett vis säger ni? Tja, det var ju vad man sa inför VF-Saik igår med...Här tror jag dock att HV inte viker ner sig och att Modo inte riktigt klarar av det helt enkelt. Tips: HV71 3p.

Timrå-Luleå.
Timrå har bara fyra pinnar ner till ingemansland och fem ner till kvalserieplats så de lär vara riktigt taggad här medan Luleå ligger i mittens rike och även om det handlar om placeringar etc för gästerna tror jag Timrås högre motivationsgrad och hemmafördel väger tyngre här. Tips: Timrå 3p.

Aik-Brynäs.
Hmm... Svårtippat här. Aik slåss för livet medan Brynäs tillhör det gäng som inte har så mycket att spela för mer än placeringar. Jag tror på en ren och skär motivationsseger här. Tips: Aik 3p.

Färjestad-Linköping.
Kampen om tredjeplatsen ser vi här. Jag tycker väl egentligen att LHC är bättre men Färjestad i Karlstad är ingen lätt uppgift. Jag tror gör det avgörande rycket i tredjeplatskampen och vinner här, det blir jämnt och tufft dock.
Tips: Färjestad 3p.

Det ger oss följande tabell efter 50omgångar (av 55)

1.HV71 91.
2.Skellefteå 91.
3.Färjestad 85.
4.Linköping 80.
5.Djurgården 77.
6.Luleå 75.
7.Brynäs 75.
8.Timrå 71.
---------------------
9.Aik 66.
10.Frölunda 65
--------------------
11.Södertälje 63.
12.Modo 61.

AVGÅ ALLA?!?!

Igår förhandsbloggade jag inför första träningsmatchen hemma för blåvitts del mot Landskrona Bois.
Jag tänkte här gå igenom diverse grejer jag skrev igår samt kanske lite annat,jag vill dock varan deve för att det kan förekomma en del ironi här...

Saker man kan vara säker på kommer ske:/Resultat.

*Någon kommer vara absolut dyngrak. Resultat: Jodå, killen bakom med ölen i näven i 2a halvlek var väl inte direkt nykter (vem fan dricker öl i åtta minus isf?)

*Det kommer vara någon som kommer utan mössa,vantar och iklädd vårjacka. Resultat: Japp, en matchvärd (det är ju ett släkte för sig... stod i bara collegetröja, utan mössa och vantar...

*Det kommer vara goa kommentarer om allt och inget. Resultat: Som de gigantiska trendexperter vi är på läktarna hade vi vissa tvivel på Lunds frisyr, sa någon tidigt 90-tals disco på mellanstadiet?

*Vi kommer frysa Resultat: Ja, inte fan var det jättevarmt när man gick därifrån...

*Jag kommer fråga Reine om han inte ska köpa glass Resultat: Javisst skedde detta och javisst svarade Reine lika entusiastiskt (jag har sällan insett hur svårstavat det ordet är förrän nu förövrigt) nej.

*Mannen i IFK-jackan kommer ha sin ifk-jacka. Resultat: Nu såg vi honom inte men det hade han garanterat.

*Man kommer tokhylla nån spelare som sedan inte gör ett jota under den riktiga säsongen.Resultat: Efter 0-2 mot Landskorna tokhyllas för helvete inte en jävel!!

*Man kommer finna någon spelare som man ser kommer slå igenom under säsongen och som sedan gör det.Resultat: Surprise i Bois hade fullkomlig lekstuga och spelar han så under hela superettan kommer han vara en attraktion.

*Valhalla kommer vara totalt överfullt. Resultat: Bara 2667 pers på en träningsmatch!!! Vart fan var resterande tusentalet? Det är förvisso mer än gais drar på allsvenska matcher innan de friserar siffrorna men ändå rötet, första träningsmatchen SKA vara över 3000pers på plats.

*När man kommer på vagnen hem kommer folk säga "Var det blåvitt idag?" samt "Vad blev det?" Resultat: Det var en del blickar på halsdukarna men faktiskt inga frågor, kanske har idioterna fattat att det var match fast fan tror.

*När man kommer hem kommer det ta två timmar innan man tinat. Resultat: Vfs resultat gjorde att man värmdes snabbare än vanligt faktiskt.

ÖVRIGA KOMMENTARER:

Om ni vill veta hur kul det var på Valhalla igår så kan ni köpa alla djupfrysta maträtter i er lokala mataffär och sedan sitta och titta på micron medan den värmer dom allihop, voila så har ni lika roligt som vi hade igår.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 3 - Inför

Ikväll är det så dags för den tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2011, den näst sista innan sista chansen och finalen ska till att avgöras. Den här gången besöker cirkusen Linköping och självklart kommer jag att finnas på plats i stan när härligheterna går igång, men dock på ett helt annat ställe än arenan då jag har ett viktigt jobb att utföra! Sett till startfältet ikväll är det en del ganska kända artister/grupper med, men tyvärr är det väldigt få som ställer upp med konkurrenskraftiga bidrag.

Linda Sundblad - Lucky you
Linda är först ut under kvällen och hon bjuder på en ganska lugn start. En poppig låt som funkar att lyssna på, men som dock inte har det där lilla extra. Kommer inte att gå vidare hur mycket Andra Halvan än röstar!
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

Simon Forsberg - Tid att andas
Om Lindas bidrag var en lugn start på kvällen så sjunker tempot avsevärt när Simon äntrar scenen. Han ställer nämligen upp med en långsam ballad, även detta en låt som går att lyssna på, men tyvärr är han alldeles för okänd för att lyckas samtidigt som låten inte har någon vidare "peak".
Betyg: 2 bananer och en tapperhetsmedalj för att han vågar sjunga på svenska

Sara Lumholdt - Enemy
Ytterligare en seg låt som inte har någonting att hämta. Lugna Favoriter kommer njuta av de tre inledande bidragen.
Betyg: 2 halvruttna bananer

The Playtones - The king
När segrarna från Dansbandskampen 2009 framför sitt bidrag stiger kvalitén rejält, och likaså tempot! Ett fantastiskt skönt och härligt band som kommer till start med en spännande mix mellan schlager och sin egen "retro-stil". Kan bära långt, såväl i Sverige som i Europa!
Betyg: 4 bananer

Shirley's Angels - I thought it was forever
Så gör Shirley comeback i schlagervärlden igen, denna gång med två andra kvinnor vid sin sida (men som jag dock inte känner igen). Åter igen sjunker tempot ner till Finlandsfärjenivån och jag börjar bli lite sömnig.
Betyg:  2 bananer

Sebastian - No one else could
Sebastian som var med i Idol för några säsonger sen uppträder med en up-tempo-låt som är lite roligare att lyssna på än många av de tidigare bidragen. I och med att kontrasterna blir så stora mellan de lugna låtarna och de med mer drag i så talar det för att han kan ta sig vidare.
Betyg: 3 bananer

Sara Varga - Spring för livet
Åter igen ett ganska segt bidrag som ger en del Carolina af Ugglas-vibbar. Varga har dock inte samma utstrålning som nyss nämnda artist så hon får svårt att gå till final. Kan räcka till en andra chansen-biljett i bästa fall.
Betyg: 2 bananer

Eric Saade - Popular
Av dessa åtta bidrag är Saades utan tvekan ett av de allra bästa och det skulle förvåna mycket om han inte tar sig till final då han har ett starkt stöd av bland annat Andra Halvan. En tempostark dänga som kommer bli en hit på radio framöver.
Betyg: 3 starka bananer

Antis topp 4
1. The Playtones
2. Eric Saade
----
3. Sebastian
4. Sara Varga

ÄNTLIGEN!!!

Som de riktiga fans jag, FH, och Reine är så går vi givetvis på träningsmatcherna som spelas hemmavid iaf.
Idag drar de ÄNTLIGEN igång igen.
Det är ju numera tradition att blogga inför det.

Saker man kan vara säker på kommer ske:

*Någon kommer vara absolut dyngrak.
*Det kommer vara någon som kommer utan mössa,vantar och iklädd vårjacka.
*Det kommer vara goa kommentarer om allt och inget.
*Vi kommer frysa
*Jag kommer fråga Reine om han inte ska köpa glass
*Mannen i IFK-jackan kommer ha sin ifk-jacka.
*Man kommer tokhylla nån spelare som sedan inte gör ett jota under den riktiga säsongen.
*Man kommer finna någon spelare som man ser kommer slå igenom under säsongen och som sedan gör det.
*Valhalla kommer vara totalt överfullt.
*När man kommer på vagnen hem kommer folk säga "Var det blåvitt idag?" samt "Vad blev det?"
*När man kommer hem kommer det ta två timmar innan man tinat.

Sedan kommer det alltid trevliga överraskningar.

GÖR SOM OSS RIKTIGA FANS-SE TRÄNINGSMATCHERNA!!!

Hästen är oslagbara igen

Igår kväll spelade Vita Hästen sin sista hemmamatch, och den totalt näst sista matchen i allettan innan det verkliga allvaret drar igång med alla play off-matcher! Hästen som förlorade sin senaste hemmamatch mot ett taggat Olofström ställdes den här gången mot nästjumbon Mariestad, som precis liksom Hästen inte hade någonting att kämpa för, bortsett från äran. Med tanke på förutsättningarna blev det med andra ord ingen riktig hockeyfest, men jämfört med senast spelade i alla fall Hästen lite bättre.

 

Rent tempomässigt var det ingen större skillnad gentemot Olofströmmatchen, men att Hästen var lite mer taggade syntes i alla fall på effektiviteten. Första perioden bjöd på ett offensivt spel från båda håll som slutade med en skottstatistik på hela 14-12 med fördel till hemmalaget. I målkolumnen var det dock bara Hästarna som fick göra mål, och båda kom i spel fem mot fyra. Först kunde Marcus Eriksson lyfta in en retur i öppen kasse och senare kunde Jesper Samuelsson (som haft det tungt med målproduktionen under allettan) skjuta in pucken i krysset med ett rungande slagskott. Bakåt sett gjorde målvaktsfantomen Alexander Bergh comeback efter att ha vilat senast och gällande hans spel fanns det som vanligt ingenting att klaga på. Mot slutet av perioden redde Hästen bland annat ut ett fem mot tre-boxplay i nästan en och en halv minut.

 

I den andra perioden fortsatte hemmalaget att trumma på och vid ett tillfälle cirklade man runt i offensiv zon i flera minuter utan något uppehåll. Några mål blev det dock inte, trots seger i skottstatistiken med 17-6, så vi går raskt vidare till den tredje perioden! I slutrundan gjorde Vita Hästen 3-0 redan efter fyra minuter och än en gång kom målet i powerplay. Mot slutet började det bli spännande att se om Bergh skulle få hålla sin fjärde nolla i serien, men tyvärr blev det inte så den här gången. Med nio minuter kvar skickade en Mariestadspelare iväg en fin pass rakt genom hela mittzonen och friställde Markus Persson, som lyckades sätta pucken i mål.

 

Hade matchen gällt någonting hade kanske Mariestad växt av målet, men istället blev man tillbakatryckta direkt och dessutom drog man på sig onödiga utvisningar. Många onödiga utvisningar. Sett till de åtta avslutande minuterna drog bortalaget på sig fem stycken tvåminutersutvisningar, och dessutom ett matchstraff. Hästen fick chansen att spela fem mot tre vid ett par tillfällen och innan matchen slutligen var över kunde Viktor Ringberg slå in avgörande 4-1 på en retur efter Mike Gabinets skott.

 

Härnäst väntar Kristianstad på bortaplan, sedan drar äntligen play off-serierna igång. För Vita Hästens del är man direktkvalade till den tredje och avslutande rundan, så den första matchen kommer att spelas borta den 9 mars. Ett par dagar senare blir det returmöte i Norrköping. Två segrar i de matcherna innebär kvalserien!

 


Division 1-kval i ishockey i Götaland - en match spelad

Det blev 6-2 i segrar till Division 2 B i första omgången, inte så bra. Bättre var dock att Bäcken var ett av lagen från A som vann sin match, och det är ju det viktigaste för mig.

Ska kommentera match för match:

Boro/Vetlanda - Ulricehamn 4-3 (2-0, 2-1, 0-2) Skott 25-34
Här hade jag fel och min småländska kontakt rätt när han menade på att Boro alltid är starka i kval, så långt. Men jag tror ändå Ulricehamn vänder på detta även om det säkert blir jämnt.

Vänersborg - Limhamn 2-3 efter förlängning
(0-1, 1-0, 1-1, 0-1) Skott 27-40 i ordinarie tid, 0-6 i förlängningen
Vänersborg hamnade i underläge två gånger men kvitterade. I sudden death ges dock ingen chans att kvittera och det avgörande målet gjordes av Björn Keller (ass Robin Lindahl) efter bara 2.34. Tror Vänersborg behövt vinna hemma för att ha en chans, nu måste de vinna två borta och även om matcher var jämn talar skottstatistiken för att Limhamn var starkare.

Alingsås - Kallinge/Ronneby 3-9 (1-0, 2-2, 0-7) Skott 29-37
Här hade fel då jag trodde Alingsås skulle vinna hemma. De började dock bra och ledde efter både första och andra perioden men sen tog det roliga slut. Innan det gått tre minuter hade gästerna vänt och strax efter mitten av perioden gjorde de tre mål på två minuter. Tredje slutade med hela 0-7. Som jag befarade var Kallinge/Ronneby för starka. Jag trodde de skulle vinna matchserien med 2-1 men nu känns det mer som 2-0.

Alvesta - Motala 1-3 (0-1, 0-2, 1-0) Skott 21-36
Förvånansvärt jämnt med tanke på att det var en serie-åtta mot seriesegrare. Känns lite som Motala gjorde vad som behövdes men inte mer. Tror de tar hem matchserien imorgon.

Skara - Vimmerby 2-5 (0-0, 2-2, 0-3) Skott 29-29
Slytresultatet ingen överraskning och jag tror Vimmerby tar hem returen också. Dock starkt av Skara att hämta upp 0-2 till 2-2 men sen räckte de visst inte till. Jämnt i skotten. Vimmerby uppenbarligen effektivare dock.

Tyringe - Nittorp 2-1 (0-0, 1-1, 1-0) Skott 38-26
Här hade jag fel igen. Att Nittorp dessutom ledde med 1-0 och att Tyringes segermål kom med blott 35 sekunder kvar av ordinarie tid måste svida i Nittorp samt ge Tyringe råg i ryggen inför returen. Detta känns helt vidöppet nu. Hemmamatch talar nog för Nittorp, men den stora skillnaden i skott talar för Tyringe.

Värnamo - Bäcken 1-4 (0-1, 1-1, 0-2) Skott 26-50
Skönt med en relativt stabil seger här. Skotten talar ju också för det. Men det gäller att inte slappna av och tro att det är klart och underskatta Värnamo i returen. En match till måste vinnas och det står 0-0 igen när domarn släpper ner pucken på indiannyllet imorgon. Jag tycker dock att Bäcken bör ta hem detta.

Dalen - Helsingborg 2-3 (0-2, 1-0, 1-1) Skott 27-34
Förvånansvärt jämnt med tanke på att det var en serie-åtta mot seriesegrare. (Copy/paste jajjemän!)
Eloge dock till Dalen. Man ställs mot en seriesegrare och hamnar i underläge med 0-2 men lyckas kvittera. Som jag sa kan Dalen vara jobbiga att möta. De spelade säkert väldigt inspirerat på hemmais. Frågan är om de orkar med att göra det borta när de inte fick med sig segern mot ett i grunden bättre Helsingborg, jag tror inte det. Helsingborg kommer nog spela ut och vinna hemma.

Fortsättning följer. På den här länken kan ni följa grejerna live.

Hej,jag önskar ett årskort till Röhsska.

Ja, som de kompletta idioter jag (FH), AH samt Reine är så sa vi för några månader sedan att "Om Frölunda åker ur Elitserien ska vi gå på alla utställningar Röhsska har under ett år, såväl tillfälliga på en dag som mer fasta"...
Om vi börjar få ångest över det vadet? Ja.

Nåja, som den hockeyblogg(???) IK börjar bli såhär i slutspelstider,Playoff och Kvaltider inom ishockeyn så tar jag mig en titt på fortsättning av Elitserien och ska nedan tippa fel på hur det slutar runda för runda även jag.

Omgång 49 (Imorgon Lördag)

HV71-Solna AIK
Detta ska HV ta hemma tycker en annan hemmalaget slåss för seriesegern och aik för att slippa kvalserien. Vanligtvis kan man köra på saker som att ett lag i botten som slåss för sitt liv kan slå ett bättre för att de just slåss för livet, men HV lär fightas rejält de med för en seger i grundserien är väldigt viktig,inte bara för äran utan även för att man får fördel av en sjunde slutspelsmatch på hemmais isf. Tips: HV 3p.

Frölunda-Skellefteå.
Gårdagens strafftorsk mot aik känns som det avgörande slaget som däckar boxaren för vfs del, nu känns det som att de får slicka såren, skrapa ihop resterna och träna på kvalseriehockey. Skellefteå å sin sida har inte bara tagit 27poäng mer än hemmalaget, de leder även serien med tre pinnar och ser väldigt starka ut och om vi bortser från min partiskhet i tipset så ska inte vf ha mycket att hämta här... Tips: Skellefteå 3p.

Modo-Djurgården.
Svårtippat faktiskt, Modo är nästjumbo medan DIF på slutet har blandat och gett likt en bartender som är drinkspecialist på en företagsfest där allt ingår... DIF har ingen realistisk chans att bli bättre än femma,de har så gott som säkrat slutspelsplatsen och kommer från tuffa matcher mot antagonisten aik samt HV. Här tror jag på en lite skräll. Tips: Modo 2p, DIF 1p. (Sudden)

Södertälje-Färjestad.
Faktiskt rätt svårtippat även här. Södertälje har förvisso tappat en del av den enorma form man visade upp ett tag men Färjestad har å sin sida inte övertygat som i fornstora dagar heller. Medan ssk slåss för att undvika den, för dom alltför bekanta, kvalserien, så slåss fbk för att hamna topp-fyra. Tips: SSK 2p, FBK 1 (straffar)

Luleå-Brynäs.
Lag 5 mot lag 6 i tabellen, norrlandsderby. Det lag som förlorar får nog ge upp drömmen om att bli topp-fyra så bägge lagen lär sälja sig dyrt. Vanskligt tips kanske men jag tror hemmaplansfördelen fäller avgörandet. Tips: Luleå 3p.

Det ger oss följande tabellen efter omgång 49 (av 55)

1.Skellefteå 91.
2.HV71 88.
3.LHC 80.
4.Färjestad 80.
5.Luleå 77.
6.DIF 73.
7.Brynäs 73.
8.Timrå 68.
---------------
9.Södertälje 65.
10.Modo 63.
-----------------
11.Aik 63.
12.Frölunda 61.

Division 1-kval i ishockey i Götaland

Då jag (Andra Halvan) följt mitt favoritlag Bäcken i många år nu och de dessutom gjort en bra säsong och gått till kval föreslog de distingerade gentlemännen Anti och Första Halvan att jag skulle ta och Blogga om det!

De 8 bästa lagen i Division 2 södra A respektive B går in i första omgången enligt följande:

Vänersborg (5A) - Limhamn (4B)
Värnamo (6B) - Bäcken (3A)
Tyringe (5B) - Nittorp (4A)
Boro/Vetlanda (7B) - Ulricehamn (2A)
Alvesta (8B) - Motala (1A)
Skara (7A) - Vimmery (2B)
Dalen (8A) - Helsingborg (1B)
Alingsås (6A) - Kallinge/Ronneby (3B)

Siffran inom parantes är tabellplacering och bokstaven är vilken serie laget kommer från.
Det sämst placerade laget börjar hemma. Bäst av tre matcher gäller. Eventuell tredje och avgörande match spelas hemma hos det bäst placerade laget. Första matchen går torsdag. Retur på lördag och eventuell avgörande på söndag.

Innan jag börjar tippa vill jag påpeka att jag har rätt dålig koll på B-serien och ej sett några matcher därifrån. Men tippa fel kan jag nog göra ändå.

Vänersborg - Limhamn
Limhamn var bara två poäng från andraplatsen och ser ut som ett stabilt lag. Vänersborg har jag sett och det är helt klart ett lag med kvaliteer. Deras problem är dock bakåt, de släpper in mycket mål. Flest av alla i topp 8 i sin serie faktiskt. Visserligen gör de mycket mål också och deras Markus Andersson är trea i seriens poängliga. Deras svaghet bakåt gör dock att jag tror Limhamn drar det längsta stråt efter tre hårda matcher.

Värnamo - Bäcken
Mitt eget lag och då kommer ju mycket känslor, förhoppningar och nerver in i tipset. Bäcken har vart bättre i sin grundserie och tror Bäcken vinner detta men kommer få slita hårt och även detta möte kommer gå till tre matcher.

Tyringe - Nittorp
Nittorp är ett spelskickligt lag. Deras första match mot Bäcken var den bästa jag sett i år. De borde egentligen hamnat högre och jag sticker ut skägget och tippar Nittorpsavancemang med två raka matcher. Lite frågetecken för formen dock då de tappa i kampen om andraplats lite oväntat tidigt.

Boro/Vetlanda - Ulricehamn
Visserligen har Boro värvat i slutet och lär ofta gå långt i kval, men mot ett formstarkt Ulricehamn bör det bli respass. Kan nog bjuda till rejält hemma men jag tror på två raka ändå.

Alvesta - Motala
Motala har vart överlägsna. 2-0 i matcher till Östgötarna.

Skara - Vimmerby
Hårdsatsande smålänningar mot ett Skara som var med högt upp i början men sackat efter allt mer bör bli 2-0 i matcher till Vimmerby.

Dalen - Helsingborg
Dalen kämpar hårt och kan va jobbiga att möta men bör inte räcka mot seriesegraren Helsingborg. 2-0 till skåningarna.

Alingsås - Kallinge/Ronneby
Alingsås är bra. Började säsongen knackigt men kommit allt starkare på slutet. Dock möter de en serietrea med 70 poäng och 64 plusmål i bagaget. Jag tror potäterna kommer sälja sig dyrt och vinna hemma ikväll, men i Blekinge tar det nog stopp. Mot enklare motstånd hade de kunnat ta sig vidare ("No shit!" tänker FH nu) men jag tror de kommer straffas för sin svaga säsongsstart i form av en för svår motståndare. 2-1 i matcher till Kallinge/Ronneby.

Jag kommer bevaka hela kvalet här.

Hästen - inte oslagbara längre

Under måndagskvällen spelade redan klara seriesegrarna Vita Hästen sin näst sista hemmamatch i alletan södra. För motståndet den här gången stod Olofström, ett lag som var piskat att vinna för att hänga på i fighten om den fjärde och sista play off-platsen. I och med att Hästarna inte hade någonting att spela för bortsett från äran valde ledarna att låta reservmålvakten Fredrik "Grizzly" Eriksson spela sin första match för året. Samtidigt gjorde även Jimmy Andersson en efterlängtad comeback efter axelskadan han ådrog sig i premiären av allettan då Hästen mötte Kumla på bortais.

Den första perioden var inte speciellt bra från Hästens sida. Visserligen spelade man inte speciellt mycket sämre än Olofström, men det syntes att motivationen inte riktigt var på topp då spelet var ganska oorganiserat och viljefattigt. Olofström var däremot lite mer pricksäkra och fick med sig en 1-0-ledning efter den första perioden. I den andra rundan spelade Hästarna upp sig betydligt och spenderade åtminstone halva perioden i anfallszonen. Skärpan i avsluten blev också allt bättre och innan halva perioden var avklarad så hade Hästarna både kvitterat ställningen och även tagit ledningen med 2-1. Just då talade mycket för att Norrköpings stolthet skulle gå ännu en seger till mötes, men i slutskedet gjorde dock Olofström ett vackert mål i power play som gjorde att matchen åter igen kändes väldigt oviss.

I den tredje och avslutande perioden spelade Hästen sämre igen, ungefär som i den första perioden. Olofström skapade en del ganska vassa chanser och med bara fyra minuter kvar av matchen kunde de åter ta ledningen efter ännu ett mål i power play, där "Grizzly" i målet agerade något tveksamt. Hästarna gjorde sedan ett försök att ta ut målvakten, men viljan, tyngden och precisionen fanns helt enkelt inte i laget den här aftonen. Hästen kom knappt in i anfallszon de sista minuterna och Olofström gick därmed segrande ur striden med 3-2. Samtidigt förlorade även Karlskrona sin match mot Nybro efter straffar, så inför de två avslutande matcherna är nu Olofström bara två poäng bakom KHK. Samma sak gäller även Skövde. Med andra ord är det riktigt spännande i kampen om den sista play off-platsen, men för Hästens del som har nio poäng ner till närmaste lag bakom sig kommer de två avslutande matcherna förmodligen inte bli så intressanta.


Peter "Foppa" Forsberg har lagt av

Peter "Foppa" Forsberg - en av mina absolut största förebilder - har lagt skridskorna på hyllan. EFter ett flertal år med en strulande fot har han gång på gång försökt göra comeback, och varje gång har det också blivit succé... rent poängmässigt. Men foten har fortsatt att strula, och inte heller den här gången höll den för fortsatt spel. Ingen har förmodligen kunnat undgå att höra att "Foppa", för en dryg vecka sedan, skrev ett nytt kontrakt med Colorado som han skördade stora framgångar med tidigare under 2000-talet. Jag bevittnade hans två första matchen via diverse streamar på nätet och tyckte liksom alla experter att han såg oförskämt pigg ut med tanke på hur länge han varit borta från hetluften. Så beskedet som kom idag, att han väljer att lägga av, kom mer eller mindre som en chock. I normala fall hade man nog inte kunnat räkna bort ytterligare försök att komma tillbaka, men efter att ha sett presskonferansen där han inte kunde hålla tårna tillbaka så är jag ganska säker på att det definitivt är över nu.

Trots att karrären mer eller mindre blev halverad på grund av alla skador hann "Foppa" med att vinna i princip allting som kan vinnas. Att rabbla upp hela meritlistan skulle ta halva natten så för att göra det enkelt kan man säga att det enda av värde som "Foppa" aldrig fick vinna var ett SM-guld med sitt älskade Modo. I övrigt kammade han hem allt prestigefylt, såsom OS-guld, VM-guld, Stanley Cup-seger, seger i poängligan och mycket, mycket mer! Jag minns inte när jag såg "Foppa" spela för första gången, men mina tydligaste minnen från hans karriär kommer från min egen barndom när jag minns hur jag via TV:n fick se när han bröt av sin klubba efter en finaltorsk i en SM-finalserie. Och självklart OS-straffen från 1994! En annan riktig höjdpunkt var den klassiska VM-kvartsfinalen i Finland 2003 där han var med och vände ett 1-5-underläge till seger med 6-5.

Foppa må ha lagt skridskorna på hyllan, men han kommer alltid att förbli KUNG FOPPA, sveriges kanske störste idrottare genom tiderna!

/Anti

Dagens Artist - Metal Church

Bara för att vi har så jättemånga kategorier på bloggen (aldeles för få tycker FH) tänkte jag ta tillfället i akt att damma av en vi inte använt på länge. Metal Church är ett i mitt tycke underskattat band, även om ordet underskattat är rätt uttjatat numer. Men jag tycker de mäter sig väl med många av sina landsmän inom samma genre. Bandet bildades i Seattle i USA 1980 och var aktiva fram till 2009.

Vi börjar med en låt från deras andra platta, The Dark från 1986, med David Wayne på sång. Wayne sjöng på de första två skivorna samt bandets sjätte, Masterpeace från 1999. Tyvärr omkom han i en olycka 2005. Ni får stå ut med att det är spansk text.


David Wayne lämnade över micken till Mike Howe som lät så på The Human Factor från 1991.


Därefter tog Ronny Munroe över, den här låten är från A Light In The Dark från 2006.


En personlig favorit från Hanging in the Balance från 1994. Tyvärr utan video.


För en video till, och lite mer 80-tal så tar vi denna låt från Blessing in Disguise från 89.

Inte alls taget ur sitt sammanhang...

Älgen© säger:

bio ska ses med en kvinna

Danne Ahlin - Stolt morbror säger:

Å NEJ. ÄCKLIGT


CL:s åttondelsfinaler.

Så var det då dags, imorgon inleds åttondelsfinalsspelet i den turnering där Blåvitt dominerade på 90-talet, dvs Champions League. Nedan går jag, FH, igenom åttondelsfinalerna i svampligan och säger hur det kommer sluta så ni slipper se på skiten och kan ladda för ert svenska favoritlags träningsmatcher istället!!!

15 feb

Milan-Tottenham.
Spurs har en del mycket, mycket tunga skador och var väl kanske inte direkt favoriter innan de skadorna drabbade laget heller. Milan å sin sida är alltid Milan (det där lät logiskt va?) och frågan är ju även hur mycket Spurs senaste besök på San Siro sitter i spelarnas huvuden? Visst då ställdes man mot Inter men det är samma arena, samma stad osv. Jag kan inte se Spurs klara denna kamp faktiskt utan det här blir en seger för Milan (eller för Zlatan om detta hade varit AB). Tips: 3-0.

Valencia-Schalke.
Valencia är förvisso inte lika bra som för några år sedan men det är ändå inte lätt att åka till Mestalla och ta poäng. Schalke får svårt här även om sifforna inte lär rinna iväg direkt. Tips: 2-1.

16 feb.

Roma-Shaktar Donetsk.
Den sämsta åttondelsfinalen om man nu ska vara sån, och iom att "vara sån" ligger i IKs natur så jag sån....
De flesta skulle säkert plita ner en etta med två,tre måls marginal här utan att tveka alls. Dock är Donetsk inget dåligt lag och kan säkerligen störa Roma rejält även i den eviga staden. Roma är väl något bättre förvisso men med minsta lilla underskattning/missat fokus kan det blir skräll här. Tips: 1-1.

Arsenal-Barcelona.
Den åttondelsfinal som "alla" säger ska bli den roligaste rent spelmässigt, nu får jag dock kräkningar av allt tjöt om rolig fotboll, rolig fotboll är när favoritlaget vinner och det räcker så. Nåja,nu lär detta bli de åttondelsfinaler med flest tittare världen över och även om Barcelona är bättre än Arsenal så är det inte säkert att det syns i resultatet från den första åttondelsfinalen ty de brukar kunna bli betydligt mer låsta än den andra.
Tips: 2-2.

22 feb.

FCK-Chelsea.
Chelsea är givetvis ett mycket bättre lag än FCK, Chelsea är i säsong medan FCK visserligen har en pågående säsong men har haft vinteruppehåll. Chelsea måste dock först och främst satsa på att ens ta sig till CL även kommande säsong och det kan påverka vilket lag man ställer upp med här i den första matchen, man lär räkna med att kunna köra över FCK på Stamford Bridge om inte annat. Tips: 0-0.

Lyon-Real Madrid.
Lyon är inte lika bra som för bara några år sen vilket iofs verkar vara fallet med Real med, men detta ska Real normalt sett ta, de har ju nån där på tränarbänken som kan det här med cupspel... Tips:0-3.

23 feb.

Marseille-Man.Utd.
Det blir ingen lätt resa för Utd här, kanske framförallt inte för fansen... Nåväl, på planen så visar sig antagligen Utds styrka vida överstiga hemmalagets dito och ställer gästerna bara upp med fullt ordinarie manskap blir det seger. Tips: 1-2.

Inter-Bayern Munchen.
En jämnt och tuff historia i denna första kamp. Tips: 0-0.

ANDRA MATCHEN

8 mars.

Shaktar Donetsk-Roma (1-1).
Efter 1-1 i Rom är det Roma som måste framåt för att göra mål, nu lär de inte tokanfalla för det ty det handlar om att göra ett mål bara men ändå, Shaktar kan ta det lugnare än Roma om det står 0-0 framåt minut 70.... Jag tror vi får se en skräll här och att Donetsk tar sig vidare. Tips: 1-0 (2-1 totalt).

Barcelona-Arsenal (2-2)
Här sätter Barca in den växeln man aldrig riktigt la in på Emirates och det gör att Arsenal får vända hem som ännu ett i raden av lag som blivit slagna på Camp Nou. Tips: 3-1 (5-3 totalt)

9 mars

Tottenham-Milan (0-3)
Ett lagom intressant möte efter resultatet i match 1.... Tips: 1-0 (1-3 totalt)

Schalke-Valencia (1-2)
Efter en mycket jämn kamp i Valencia blir det jämnt även här men Schalke tar hem det. Tips: 1-0 (2-2 Schalke på bortamål)

15mars

Man.Utd-Marseille (2-1)
Marseille lär kämpa stenhårt även här, men detta är ett dubbelmöte Utd helt enkelt är för starka i. Tips: 2-0 (4-1).

Bayern Munchen-Inter (0-0)
Bayern gör här vad man inte gör i ligan och vinner. Tips: 2-0 (2-0)

16mars

Chelsea-FCK (0-0)
Efter att mest ha spelat av första matchen lägger Chelski in en högre växel här och vinner enkelt. Tips: 4-1 (4-1)

Real Madrid-Lyon (3-0)
Avslaget så det står härliga till efter match 1. Ännu en Realseger dock. TIps: 2-0 (5-0).

Slutkommentar: Ja,jag vet att det bara blir mindre och mindre om varje match för att jag tröttnade lite på inlägget innan det var slut...Dock erkänner vi på IK sånt.

Melodifestivalen - deltävling 2 - eftersnack

Igår kväll avgjordes den andra deltävlingen av årets freakshow... eller Melodifestivalen ska det ju naturligtvis vara! Ibland är det dock svårt att vara  helt säker på vad man ser när artister som Babsan är med. Att Sanna Nielsen vann tävlingen och gick raka vägen till finalen i Stockholm kändes helt rätt, även om årets bidrag inte är det bästa hon har tävlat med hittills. Brolle tog sedan hand om den andra finalplatsen, även det relativt väntat. Hans låt tycker jag inte var någon riktig höjdare men samtidigt var väldigt många bidrag ganska jämnbra/jämndåliga (välj själv) så den här gången tänker jag inte såga alla som röstat att det var fel att Brolle gick vidare.

 

Men naturligtvis blir det inget schlagerbloggande utan skandaler den här gången heller. Loreen gick nämligen till andra chansen med det klart sämsta bidraget i deltävlingen. Det ÄR en SKANDAL! Det är helt obegripligt att hon tog sig vidare! Att folk gillade sången är totalt otänkbart, så de enda realistiska förklaringarna till hennes framgång är att Andra Halvan älskade hennes fula "trådtröja" och röstade upp hela sin lön, ELLER att alla röstade på Sanna Nielsen och Brolle så att de resterande bidragen i sin tur fick oerhört få röster och att hon därmed hade lite flyt. Oavsett hur det står till i den frågan så kommer Loreen aldrig att ta sig till final från andra chansen, men att tvingas lyssna på hennes bidrag en gång till, det kommer bli påfrestande. Jag ska nog skicka henne en hel tröja så hon i alla fall slipper gå klädd i trasor till dess.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 2 - Inför

Så var det dags för den andra deltävlingen av årets melodifestival. Den här gången beger sig cirkusen till Sveriges framsida, Göteborg, och vips så blir det bättre klass på artisterna än senast. Jag sa det redan då och jag säger det igen. GÖR TÄVLINGARNA MER JÄMNA SÅ INTE FLERA FAVORITER ÅKER UR DIREKT! Tack på förhand. Till lördagen finns det så många jämnbra låtar med att det faktiskt är rusikigt svårt att tippa vilka som kommer att gå till final och andra chansen. En av de stora förhandsfavoriterna är Sanna Nielsen, men henens bidrag i år är tyvärr inte lika starkt som senast... Vi får se hur det går helt enkelt!

Brolle - 7 Days And 7 Nights
Brolle kommer säkert ha stöd av av många kvinnor som vanligt. En ganska bra artist som kommer till start med ett bidrag som faktiskt inte låter som all annan skit man hör i radio. En ganska positiv melodi som kan bära honom vidare från tävlingen, men frågan är om det räcker till final?
Betyg: 3 bananer

Loreen - My heart is refusing me
Hon har en ganska cool röd träöja som består av lösa trådar, sånt vinner man röster på. Men låten är däremot inte mycket att hänga i julgranen. Faktum är att den är dålig. Går hon till final så kommer Andra Halvan att publicera en nakenbild på sig själv.
Betyg: 1 banan som håller på att ruttna.

Babsan - Ge mig en spanjor
Det som är lite otäckt är att Första Halvan fortfarande tror att Babsan är en riktig kvinna... Vad "hon" gör med i Melodifestivalen kan man fråga sig, men det är i alla fall en rejäl rosa färgklick som säkerligen kommer bjuda publiken på många skratt. Hade bidraget framförts i något land där Eurovision Song Contest inte är så stort hade låten kunnat vinna hela skiten, men inte i Sverige. Vi vill ha seriösa grejer.
Betyg: 2 bananer med en gycklarhatt

Elisabeth Andreassen - Vaken i en dröm
Ett av de mest namnstarka korten i årets melodifestival. Extra stort plus att hon använder den berömda Carola-fläkten och att hon dessutom vågar sjunga på svenska! Låten består av en ganska lugn ballad som faktiskt är ganska skön att lyssna på. Ingen festlåt direkt och kan få svårt att ta sig vidare, men på svensktoppen kommer den garanterat göra entré inom kort!
Betyg 3 starka bananer

Sanna Nielsen - I'm in love
Så gör min stora favorit "comeback" i Melodifestivalen efter en tids frånvaro. Hade publikens röster varit avgörande när hon var med senast så hade hon vunnit "mellon", men missminner jag mig inte så var det den så kallade juryn som förstörde segerchanserna. I år kommer hon inte till start med en ballad, utan med en mer "poppig", positiv låt. Inte hennes bästa bidrag, men likväl är den bra och bör gå vidare!
Betyg: 4 bananer med lite Anti-dregel ovanpå

The Moniker - Oh my God!
Herregud! Det var det ord som först ploppade upp i min skalle när jag såg/hörde låten för första gången. Ganska passande att låten dessutom heter "Oh My God". En riktigt okänd artist,, vilket han kommer tappa röster på, men låten är faktiskt också ganska bra och framför allt orginell. Fina svampar dansar omkring i bakgrunden, färgstarkt!
Betyg: 3 starka bananer

Anniela - Elektrisk
En tjej som jag inte heller har hört tala om tidigare. Inga scenkläder som håller toppklass (alla är klädda som DeVe, förutom tjejen då) men låten har vissa fördelar. Inledningen på låten är visserligen ganska trist, men hon sjunger på svenska och när refrängen drar igång gillar man det mer och mer. Kan bli en skräll.
Betyg: 3 bananer

Christian Waltz - Like suicide
Även detta en gansak udda låt som låter lite "annorlunda". Men detta är nog för mycket udda för att den ska föra honom vidare.
Betyg: 1 banan med lite McDonaldskrydda

Antis topp 4
1. Sanna Nielsen
2. The Moniker (SKRÄLL!)
----
3. Elisabeth Andreassen
4. Anniela

OBS: Om jag ska tippa så kommer dock Brolle komma bland de fyra främsta!

Julafton på IK:s redaktion!!!

”Snön ligger vit på taken, endast IKs redaktion är vaken”.

När småbarnen ligger och väntar på tomten är vi på IK vakna, vi arbetar ju dag & natt med att ge er läsare en briljant blogg.
När morgonen kommer har vi dock som vanligt somnat på tangentborden.
För att ni skall förstå vilken underbar gemenskap vi har på IK så följer här nedan en berättelse om en typisk julafton på redaktionen.

07:00.
Vaknar den unga Anti och utbrister ”Vakna,nu kommer tomten strax!”. De mer livserfarna gubbarna på redaktionen mumlar något om ”F-n vad gött det blir den dag han inser att tomten inte finns!”.

09:00.
FRUKOST! Efter att ha fått Deve att förstå att Öl inte är en god frukost (iaf inte på julafton, dock kan öl och kexchoklad vara en utmärkt frukost och lunch i Varberg efter en Lundellkonsert…fråga bara FH!) så dukar den duktige FH fram saltgurka,wienerbröd,jordnötssmör och Hallands fläderbrännvin. Av någon outgrundlig anledning väljer enbart Buba Shot att äta av de förträffliga varorna.

13:00.
”När kommer tomten?”. Anti blir mutad med en julklapp för att sluta tjöta,efter att ha öppnat sitt paket innehållandes boken ”Ouppfostrades tonåringars etikettbok” så tittar han på övriga och svär något om ”Rullatorrace”.

15:00.
KALLE ANKA!!! FH, traditionernas man, kräver att alla äter skumtomtar och börjar tjöta om att ”Det här är änna tjötigt år efter år. Kan aldrig Ferdinand ge f -n i att lukta på blommorna och stångas istället?”. AH analyserar om Askungen är en cool brud i lyxförpackning eller ej.

17:00.
JULMIDDAG. Paddan och Deve fick efter långa förhandlingar bort den Fish&Chips som FH, AH och Anti krävde skulle vara med. Istället blir det bara fiskrätter för att få västkustmaffian att vara nöjda. Bläckfisk, Säl, Alger och snaps.

20:00.
JULKLAPPSUTDELNING! Det vi alla innerst inne väntat på (alla är vi barn på julafton) men enbart anti tjötat om hela dagen var äntligen på agendan. Vad vi fick? En del efterlängtade sponsorer till bloggen som vi så hett eftersträvar.
Annars fick vi en present var:

Anti: Ovan nämnda bok (jo,han blev arg när han fick reda på att han ej fick nåt mer)

FH: Munkavel så han någon gång håller käft.

AH: Lugnare nerver (oja,det kan han behöva)

Deve: TV-ÖL!

Paddan: En heldag framförm bf2.

Ja,så där ser våra jular ut på redaktionen år efter år…


Here we go again!

 

Deve?                                                      Kristoffer i "Dansbanan i Täfteå"

Veckans Tradera-köp

Ett sovjetiskt mynt där man firar att Lenin fyller 100 år


Alexei Yashin - äkta autograf på en av Rysslands största NHL-stjärnor genom tiderna!


rubrik


Dagens tävling

Dagens tävling går ut på att så snabbt som möjligt skriva nedanstående ord baklänges i kommentarsfältet. Den som hinner snabbast kommer att belönas med ett hemligt pris!


Varggrav


Lycka till!

Oslagbara

Det börjar nästan bli lite tjatigt nu, men det är lika skönt att skriva det varje gång; Vita Hästen vann igen och är fortsatt obesegrade serieledare i allettan södra! Under söndagseftermiddagen var det storsatsande Karlskrona som kom besök, ett lag som har satsat på att köpa in många rutinerade spelare såsom den NHL-meriterade backen Alex Brooks och ett par ganska duktiga spelare från Lettland. Vita Hästen har gått på en lite annorlunda taktik och istället satsat på yngre spelare, och hittills har det minst sagt varit rätt val med tanke på alla fina resultat.

Vita Hästen rivstartade den första perioden och efter bara två minuter kunde Sebastian Harrysson slå in 1-0 bakom Timo Leinonen i KHK-kassen. Hemmalaget fortsatte sedan att föra spelet och man skapade en del ganska bra lägen att kunna utöka ledningen, men precisionen var inte den bästa så för Hästens del blev det inga fler mål i den första rundan. Karlskrona hade inte så många chanser, men de fick dock en riktig bjudning nio minuter in i perioden då domaren tilldömde gästerna ett något tveksamt straffslag. Straffskytten hos gästerna, Thomas Fahlqvist, klarade dock inte av att överlista "Berget" i Hästen-målet och därmed var alltså ställningen 1-0 efter första perioden.

I mellanakten var det Karlskrona som var det något hetare laget och som skapade flest bra målchanser. Vita Hästens anfallsspel hade kommit av sig fullständigt och även i egen zon såg det stundtals väldigt virrigt ut, men trots detta släppte man inte in något mål i den andra perioden heller. Kanske ligger det trots allt något det gamla ordspråket att "tur jämnar ut sig med tiden", i första perioden hade Karlskrona tur i försvaret och i andra perioden var det Hästens tur att ha just tur.

I den tredje perioden blev det bättre fart på målskyttet år båda håll. Vita Hästen inledde perioden riktigt bra och kunde efter att ha klarat av en utvisning skjuta in 2-0 genom Johan Olsson, som avlossade ett skott från blålinjen som studsade på någon bortaspelare innan den slutligen letade sig in i mål. Bara några minuter senare kom även 3-0 till Vita Hästen och den här gången var det Marcus Eriksson som fick näta efter att ha fått en riktig smörpass av Johan Erkgärds. I och med detta tryckte undertecknad att matchen kändes ganska avgjord, och det gjorde förmodligen även hemmaspelarna, för mot slutet blev det åter igen ganska lojt i försvarsspelet. Med tolv minuter kvar av matchen kom också det första reduceringsmålet och med ungefär tre minuter kvar gjorde de även 3-2, så de sista minuterna blev en riktig nagelbitare. Karlskrona chansade på att ta ut målvakten, men till hemmapublikens jubel gav det inte resultat. Hästen vann med andra ord matchen med 3-2 och nu leder man serien med nio poäng före tvåan Kristianstad.


DV i Sälen, del 1

De höga vitbeklädda bergen, som stått där i evinnerlig tid, hälsade oss välkomna som så mången gång förut. De höga bergen med skogsdungar här och var mitt i skidbackarna, som sedan 40-talets slut har prytt bergen, på ena sidan och de täta och säkerligen milslånga skogarna på andra sidan vägen. Man kör in i byar för att efter bara ett par enstaka sekunder köra ut ur dem igen för att sedan åka in i ytterligare en by. Man far förbi hundraåriga fäbodar på vägen och gårdar som ser ut att vara tagna ur en Astrid Lindgren eller varför inte ur en Selma Lagerlöf-berättelse.

 

Upp mot himlen stäcker sig de höga bergen och ger ett visuellt skönhetsintryck, och ändå är vi bara i Dalarna, "Svealands Norrland". Allt känns nära och bergen med backarna känns personliga på något sätt och talar bara till mig. Så tänker givetvis alla som kommer till denna plats. Alla har en personlig koppling till byn, skogarna och bergen. Även de människorna som valde att bosätta sig här för 700 år sedan kände säkert starka personliga kopplingar till platsen. Även fast det handlade mer om jakt, fiske och överlevnad och inte om skidåkning och after ski. Men en sak har dagens turister och de förr bosatta människorna. De kom till en natur, rik på allt.

 

Våra två bilar brummade in i byn och började klättringen upp till backarna, där nycklar till stugorna skulle utkvitteras. Sedan bar det av till stugbyn med det målande namnet "Gubbmyren" där uppsökandet av våra stugor började. Det gick smärtfritt och efter inte alls så lång tid lyckades vi navigera oss fram till våra två stugor. Hela ekipaget på totalt 6 vuxna och 1 barn började nu det "stillsamma" momentet: Uppackning. Även detta gick relativt smärtfritt. Storasyrran, hennes livspartner M (väljer att inte nämna namn) och deras son J i ett rum och jag samt brorsan i ett annat.

 

Första kvällen var lugn och vi valde att vila. Det hade varit en hård dag med bilresande i många mil. Så nu var vi helt utpumpade och låg på golvet där vi kippade efter andan. Mitt Playstation 3 som vi använde till DVD kopplades in och så även syrrans Wii. Ett onödigt arbete då vi efter ett tag kunde konstatera att sladdarna till Wii:t saknades. Så det var para att packa ner det i kartongen igen. Men JAG hade i alla fall fått med mig alla sladdar. Lillebror-1, storasyster-0.

 

Det vankades mat i stugan där mamma och S bodde och vi tog de 50 stegen som krävdes för att komma upp till stugan. Lasagne stod på menyn och då ingen av oss hade ätit nåt mataktigt på hela dagen så kändes det skönt att få någonting varmt i kistan.
Sedan var det bara att samla ihop mod till dagen efter då skidåkning stod på schemat. Hela dagen dessutom. Träningsverk, tänkte jag innan jag somnade. (Eller somnade och somnade. Låg och irriterades över brorsans outhärdliga snarkningar).


Dagens sanning


SKANDAL!!!!

Så var första deltävlingen av melodifestivalen genomtittad och som vanligt får man lov att plocka fram den stora motorsågen och skrika SKANDAL!!!!!!!!!!!! För det första, varför ska man vara tvungen att ladda hem programmet via diverse torrent-sajter istället för att kolla på SVT-Play? Det visas ju repriser i TV ett par dagar efter sändning så det vore väl ingen fara att åtminstone ha en repris på nätet någon dag efter sändning också? Riktigt ruttet av SVT. Också ruttet att ha med Carl Bildt i programmet, allt för att hjärntvätta ungdomarna och göra dem till pengakåta borgarsvin.

Sen till själva tävlingen. Att Danny gick till final var inte direkt någon skräll. Alla unga tjejer inklusive Andra Halvan röstar på honom för hans utseende och dans, men låten då? Den är banne mig inte mycket att hänga i julgranen. Visst funkar det att lyssna på den, men hur kul är det i längden att höra frasen "IN THE CLUB, IN THE CLUB, IN THE CLUB, IN THE CLUB" i nästan tre minuter? Enligt mig inte så kul, men tittarna (eller snarare de som röstade) verkar uppskatta det i alla fall.

Efter att Danny gått till final så skulle ytterligare en finalist utses, och då kom ännu en riktig praktskandal. SVT valde som vanligt att nollställa alla rösterna för att "göra det så rättvist som möjligt för alla". Jo, tjena! Är inte det mest rättvisa att istället ge de två som fått flest röster i den RIKTIGA omröstningen finalbiljetterna? Rent potentiellt kan det ju bli så att det skiljer väldigt lite röster mellan ettan och tvåan i den första omröstningen. När allt sedan nollställs och tittarna bara får ett par minuter på sig att rösta igen, då tror jag att många rent ut sagt ger fan i det, att rösta alltså (och därmed blir det fel artist som går vidare). Ett exempel på det fick vi se just igår när Swingfly gick till final istället för Jenny Silver. Riktigt pinsamt! Swingfly kan för det första inte prata svenska (vilket borde vara ett krav för att få delta i den svenska melodifestivalen), men det mest pinsamma är att det bästa i hans låt är när en gammal deltagare från Idol sjunger "refrängen"... och han får man inte ens veta vad han heter. Snacka om att den där Swingly suger åt sig all framgång själv.

För Silvers del blir det andra chansen, och likaså för Pernilla Andersson... de två som borde ha gått till final. Det finns bara en sak att säga...

SKANDAL!!!!!!!!!!

Förhoppningar och resultat...

Du vaknar upp en lördag med följande förhoppningar:

*Ditt engelska favoritlag ska ta tre poäng idag, i en match du dessutom kan se på tv!
*Ditt favoritlag i hockey ska ta tre viktiga poäng och klättra över slutspelsstrecket!
*Skidskyttelaget ska skrälla och hamna på pallen i mixedstafetten!

Du lägger dig en lördag med följande resultat:

*Ditt engelska favoritlag tappar 4-0 till 4-4 på 20minuter...
*Ditt favoritlag i hockey hamnar i underläge efter inte ens en minut och ligger sedan under med 4-0 och torskar emd 4-2 och blir ny jumbo i serien.
*Skidskyttelaget gör två grymma sträckor för att sedan se en snubbe missa brutalt och laget blir inte ens nära...

"It's been a bad day please dont take your picture"....

LET'S PRETEND WE SCORED A GOAL!Detta sätt att fira är väl pajsarnas enda möjlighet att fira mål överhuvudtaget...

Den svenska Melodifestivalen varje år

Får börja med att tacka Anti för sin finfina analys som gör att man slipper kolla på det ikväll med. Tack vare Anti vet man allt ändå :)

Därefter dags att följa upp FHs klipp med ännu en klassiker på temat.


På förekommen anledning.


Melodifestivalen 2011 - Deltävling 1 - Inför

Imorgon är det dags för Melodifestivalen att rulla igång igen. ÄNTLIGEN... Tyvärr jobbar jag i princip varje lördag så jag lär därmed missa nästan alla LIVE-sändningar, vilket i sin tur innebär att mina kommentarer EFTER deltävlingarna kommer ta något längre tid än vanligt, eftersom jag måste kolla igenom repriserna... om nu SVT behagar att lägga upp dem i år. De brukar inte göra det av någon konstig anledning.

Första deltävlingen avgörs hur som helst i Luleå och sett till startfältet så är det inte speciellt många kända artister som finns med. I den kommande tävlingen i Göteborg är det däremot desto fler kändisar, så man kan ju undra om det inte hade varit bättre att sprida ut favoriterna lite mer. Men kanske har arrangörerna valt att samla så många blåbär på ett och samma ställe för att försäkra sig om att få med några B-artister till finalen.

Dilba - Try Again
Dilba, vart har hon hållit hus egentligen? Nåja, nu ska hon tydligen vara med i Melodifestivalen, men det är ingen vidare låt hon ställer upp med, kanske skulle fungera som toalettmusik på ett köpcentrum.
Betyg: 1 banan av 5 möjliga

Swingfly - Me And My Drum
Den första artisten för i år som inte ens kan prata svenska. Bådar inte gott. Efter att ha lyssnat på låten känns det inte bättre heller, ett riktigt uruselt bidrag som låter som en såndär "dunka dunka"-låt, som en del tuffingar spelar i sina bilar.
Betyg: 1 ruttet bananskal (inte positivt)

Jenny Silver - Something In Your Eyes
Jenny är tävlingens hittills snyggaste artist och bidraget är faktiskt också det bästa hittills. En helt okej schlagerdänga som är ganska "glad" av sig. Bör vinna deltävlingen.
Betyg: 3 bananer

Jonas Matsson - On My Own
En artist jag inte hört talas om. Jag hade inga förväntningar på hans bidrag... och det bör ni inte heller ha. En fruktansvärt menlös låt. Här i Göteborg med DeVe som artist spöar det här bidraget med hästlängder!
Betyg: 1 banan

Le Kid - Oh My God
Ett riktigt färgstarkt gäng ungdomar som kommer till start med ännu en ganska tråkig låt. Vad har egentligen hänt med Melodifestivalen de senaste åren? De plockar in mer och mer skit för varje år som går. Det enda som är lite roligt är att de har stora godisbitar utplacerade på scenen...
Banan: 2 bananer

Rasmus Viberg -  Social Butterfly
JAAAAAAAAAAA!!! Ett dragspel på scenen, ett mycket härligt instrument som faktiskt får låten att nå oanade höjder. Ingen superlåt, men helt klart bättre än många av sina konkurrenter i den här deltävlingen.
Betyg: 2 bananer med lite sockerströssel på

Pernilla Andersson - Desperados
WOW! En låt framförd på SVENSKA i den SVENSKA Melodifestivalen, bara det är ett stort plus. Låten i sig har nog ingenting att hämta i ett större sammanhang, men den är betydligt trevligare än de flesta av de tidigare bidragen.
Betyg: 3 bananer med en svensk flagga på toppen och en jordgubbe

Danny - In the Club
Danny är en av de stora förhandsfavoriterna i den första deltävlingen och han kommer till start med en riktig discodänga. Ingen låt som man lär komma ihåg om ett par år, men den är i alla fall lite "häftigare" än en del av de tidigare.
Betyg: 2 bananer med krydda på

Antis topp 3:
1. Jenny Silver
2. Pernilla Andersson
3. Danny

Foliehatt

En foliehatt är en huvudbonad inklädd i aluminiumfolie. Som satir och humor påstås en del människor bära sådana i tron att den skall skydda från exempelvis elektromagnetisk strålning och tankeläsning, till exempel från utomjordingar. Foliehatten har kommit att bli en symbol, särskilt i bloggosfären, för pseudovetenskap och konspirationsteorier.

En foliehatt kan även vara en pejorativ benämning på en person som anammar, sprider och tror på diverse konspirationsteorier. Ingen eller bristande källkritik är ett utmärkande drag.


Idag på IK:s redaktion.

IK visar nedan i bildform hur det ser ut på redaktionen för tillfället.Paddan (i vit skjorta) dansar loss med Anti (i jeans) för att fira att AH lovat blogga igen!!!

Dagens faktaruta

Idag är det tisdag.

RSS 2.0