Tipskommentarer


Gais-Trelleborgs FF
Tips: 0-2.
Usch.

Kalmar FF-BK Häcken.
Tips: 1-0.
Känns som rätt mycket jaha.

Gefle IF FF-Djurgårdens IF.
Tips: 2-1.
Intressantare match, får hoppas han får fel här med men icke troligt.

Halmstad BK-Helsingborgs IF.
Tips: 1-3.
Jodå.

Aik Solna-IF Elfsborg.
Tips: 0-2.
Hoppas det.

IF Brommapojkarna-Malmö FF.
Tips: 0-2.
Det med, Rolles gäng bör ta detta, å andra sidan är BP borta en typisk tappa-guldet-match,

Örebro SK-IFK Göteborg.
Tips: 2-0.
2-0 känns i överkant.

Mjällby AIF-Åtvidabergs FF.
Tips: 1-1.
Svårtippat nykomlingsmöte men visst varför inte?

Allsvenskan omgång 29.

Resultat tjugoåttonde omgången:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 224 möjliga)

Antal rätt resultat: 18
Antal rätt tecken:95

Omgång 29.

Gais-Trelleborgs FF
Tips: 0-2.

Kalmar FF-BK Häcken.
Tips: 1-0.

Gefle IF FF-Djurgårdens IF.
Tips: 2-1.

Halmstad BK-Helsingborgs IF.
Tips: 1-3.

Aik Solna-IF Elfsborg.
Tips: 0-2.

IF Brommapojkarna-Malmö FF.
Tips: 0-2.

Örebro SK-IFK Göteborg.
Tips: 2-0.

Mjällby AIF-Åtvidabergs FF.
Tips: 1-1.

Andra halvan har sagt att han kommer kommentera, om så ej blir fallet har anti lovat att tjöta om det konstant i femton år...

Var nörd, var stolt!

Fortfarande i dagens moderna samhälle hör man ibland människor säga "nörd" i nedlåtande syfte om en annan person. I 2010 års samhälle så hånas alltså fortfarande kunskapstörstande individer i sin jakt på ny, fräsch och modern kunskap, för att således bli morgondagens samhällsbyggare.

 

Det är denna form av hån som vi på IK starkt tar avstånd från. Man kan säga att vi även är nördarnas förkämpar och ett av våra motton är, Antis geniala citat, "Är man inte nörd så förlorar livet sin mening". Så sant, så sant. Vi hade diskuterat nörderi en hel dag och kom till slut fram till att ALLA människor är nördar, mer eller mindre. I populärkulturen så framställs nördar på ett humoristiskt sätt som ska få publiken att skratta åt dem och deras tafatthet i sociala sammanhang. Detta är en stereotyp av en nörd som kanske var rolig på 1920-talet, men då samhället har förändrats markant sedan 20-talet så har även nörden gjort det.

 

Det finns även en föreställning om att nörden alltid klär sig efter en mall: Vit skjorta, slips (fluga) och bär tjocka glasögon. En annan föreställning om att nörden är socialt hämmad är lika fel som att säga att Jan Guillou uppfann spiongenren. Dagens nörd klär sig väldigt vardagligt, går på fester, super sig full, kanske röker på o.s.v.

 

Men tillbaka till när vi kom fram till att ALLA var mer eller mindre nördar. Alla människor har intressen. Av dessa intressen har man ett eller flera specialintressen som man är mer intresserad av. En del har fotboll som specialintresse, andra har musik, en del andra har historia et cetera. Det finns INGEN människa som inte har något eller några intressen samt specialintressen. För att återgå till populärkulturen, i närmare meningen filmen, så framställs nörden, som jag ovan nämnt, som en tafatt figur som uppför sig nervöst i sociala sammanhang, främst med tjejer. Som motsats till nörden har vi den tuffa, coola, skitsnygga, muskulösa sportkillen som alla tjejer snackar om. Han vet allt om sport, han kan alla sporter. Han kan till och med Yankees (för det är oftast i amerikanska filmer dessa individer figurerar) alla spelare från 1920-talet och han kan till och med resultaten i Super Bowl från 19... men vänta lite här nu. Han var ju ingen nörd, utan en supercool sportkille, ändå kan han allt om Yankees och Super Bowl? Sport är alltså denna killes specialintresse och han gräver fullständigt ner sig i detta ämne, precis som en nörd gör. Där satt den. Alltså är sportkillen också en nörd.

 

Men om vi går ifrån filmen och ser på verkligheten då? Samma sak här. Alla är nördar på ett eller flera områden. Sportjournalister är nördar, forskare är nördar, regissörer är nördar, florister är nördar... ja alla dessa kan oerhört mycket eller är genuint intresserade av dessa ämnen och jobbar med detta eftersom ett intresse att lära sig mera finns.

Vi här på IK är självklart också nördar.  Och vi tycker att ingen människa ska behöva skämmas för att säga att man är nörd. Så ut på gator och torg så Sverige blir en enda stor musikal och skrik ut dessa sex vackra, magiska ord JAG ÄR NÖRD, JAG ÄR STOLT!!

 

Vi på IK har våra specialintressen som vi brukar nörda ner oss i:

FH: Fotboll. Allt från fotbollshistorik till dataspel med tema fotboll. Han vet till och med vad utövarna i världens absolut första fotbollsmatch hette. Och det vet inte ens historiker inom ämnet.


AH: Hårdrocks- och Heavy metal-fantasten på redaktionen. Kan alla metalband från Svalbard till Antarktis. Från Japan till Elfenbenskusten. Vartenda underground-band i genren vet han Han har även historia som specialämne


Anti: IK:s egna datornörd. När vi har strul på redaktionen med datorerna så fixar Anti det på två röda (det är sant, det tar bara två sekunder för honom att fixa det, oavsett problem). Kan även nörda ner sig fullständigt i speedway och brukar ladda hem GP:n från 1930-talets Uganda och sitta och titta på.


DV: Indiana Jones-nörden i gänget. Äventyrsnörden som missat halva livet då han tittat för mycket på Indy-filmerna och spelat spelen. Kan även nörda ner sig fullständigt i svenska stormaktstiden.


Paddan: Paddan är IK:s egna  AVGN (Angry Video Game Nerd) som fullständigt nördar ner sig i spelvärlden. Har missat 99.8% av alla möten redaktionen haft p g a av hans nördande framför datorn och sitt Nintendo Wii. 0,2% närvarande på redaktionen (då har iof hans dator hemma kraschat och han är tvungen att låna redaktionens datorer).

 

Vid tangentbordet:

DV


Hockeyarena- inför säsongen.

Så startar då ytterligare en säsong i Hockeyarena ikväll, The Broppers och Antianerna är nykomlingar i var sin serie medan Buckanjärerna får utveckla sitt lagbygge vidare i trean.

Antianerna går troligen en mycket tuff säsong till mötes i tvåan, nykomling som man är efter att ha varit nere i trean och vänt. Enligt rykten från Antianhåll så sägs det att uppflyttningen kom på tok för tidigt och att mn gärna hade haft några säsonger till i trean för att sedan på allvar lyckas i tvåan. Nu kan det bli en budgetsäsong och då blir det nog svårt för dom att hänga kvar, vi önskar dock givetvis all lycka till, minns förra gången de gick upp och då pressade alla storlag och nådde slutspel och var nära avancemang där.

Buckanjärerna hängde kvar som nykomling i trean förra säsongen men ser svagare ut nu då en hel del spelare är på rejäl väg utför men målet som var satt innan var att nå slutspel och väl där se vad som kan ske. Ska den målsättningen uppnås måste man dock med största sannolikhet sluta ligga på latsidan på den stenhårda transfermarknaden och köpa in några bra gubbar till för att förstärka upp laget. De lär känna det rejäla flåset från nykomlingen i serien och kollegan i ik-alliansen....

...The Broppers som alltså gick upp i trean och nu ska tampas med bl.a. Buckanjärerna om nytt kontrakt. Broppers ledningen har verkligen gått hårt fram på transfermarknaden och har värvat klasspelare även om några är äldre och inte lika stora stjärnor som förr så gör de extremt god nytta i trean. Dock är givetvis inte målet något annat än att klara kontraktet, vissa börjar tjöta om slutspelschans efter alla tunga värvningar men det avfärdar general managern, Älgen, såhär "Vi har värvat för att hänga kvar, vi siktar inte på något annat och kommer inte värva mer för denna säsong, värvar vi är det spelare vi kan ha nytta av i framtiden istället. Slutspelssnacket har vi hört men det finner vi inte som en vettig målsättning, nej nytt kontrakt denna första säsongen är det enda målet vi har".

The Broppers väljer även att lägga fram sin "fem-säsongs-plan" såhär exclusivt för IK:s läsare. Man har samma tre mål varje säsong,ett sportsligt, ett truppmässigt och sedan hamnar ekonomin i olika lägen på olika prioteringsnivåer.

Säsong 1:
1.Hänga kvar
2.Förbättra truppen
3.Förbättra Ekonomin

Säsong 2:
1.Slutspel
2.Förbättra ekonomin
3.Förbättra och föryngra truppen

Säsong 3:
1.Förbättra ekonomin
2.Förbättra och föryngra truppen
3.Slutspel

Säsong 4:
1.Förbättra truppen
2.Slutspel
3.Förbättra ekonomin

Säsong 5:
1.GÅ UPP
2.Förbättra och föryngra truppen
3.Förbättra ekonomin.

Blåvitt laguppställning omgång 28

Mv:Sandberg.

HB: Adam.
MB: Ragge
MB: Råttan
VB: Hjalle

HM: Sella
IM: Seb
IM: Sana.
IM: Elmar
VM: Bärkroth

F: Tobbe

Bänk:

Mv: Dahlin

B: Lund
B: Kalle

M: Faltsetas
M: Allansson

F: Ismail.
F: Atashakadhe.

Det där med att behålla spelare.

I onsdags spelade FCK borta mot FC Barcelona och hade faktiskt bud på en kvittering, man har även en mycket god möjlighet att bli tvåa i sin CL-grupp och avancera till sextondelsfinal.

Vad har då detta med något att göra tänker ni?

Jo, jag läste en forumkommentar som påpekade det faktum att Blåvitt den 26 maj 2005 mötte just FCK i Royal League finalen och torskade på straffar, en match vi minns väl vi som var där, det blev ju dels en jävla massa straffar och dels var det ju otroligt nära vår första titel på en jävla massa år.

Vad har gjort att FCK kunnat sticka ifrån så rejält? Givetvis ekonomin som gör att de kan köpa och behålla en hel del spelare som vi inte kan. Därför ägnade jag denna förmiddag åt att gå igenom vilket lag och trupp vi kunde ha haft om vi kunnat behålla de bästa spelarna från finalmatchen 2005 och framåt. För att göra det "enkelt" så har jag valt två man på varje plats i truppen (i ett 4-4-2system). Detta handlar alltså om spelare som är aktiva idag och vi därmed med stark ekonomi kunnat ha kvar, varvid t.ex. Bengan, Alex etc försvinner då de lagt av.

TRUPPEN

Mv: Kim Christensen
Mv: John Alvbåge

HB: Adam Johansson
HB: Erik Lund

MB: Ragnar Sigurdsson
MB. Mattias Bjärsmyr
MB: Fredrik Risp
MB: Karl Svensson

VB: Oscar Wendt
VB: Samuel Wowoah

HM: Stefan Selakovic
HM: Tobias Sana.

IM: Pontus Wernbloom
IM: Gustav Svensson
IM: Thomas Olsson
IM: Sebastian Eriksson

VM: Robin Söder.
VM: Elmar Bjarnasson

F: Tobias Hysén
F: Peter Ijeh
F: Marcus Berg
F: Jonas Wallerstedt.

Kommentar: Målvaktsbesättningen är fenomenal, visserligen två målvakter som båda är värda en a-lagströja, men det hade man kunnat lösa ändå. Kim spelar ju t.ex. inte nu i FCK så det hade fungerat.
Det kan tyckas konstigt att ha en spelare som är reserv idag som reserv på högerbacksplatsen i denna trupp men av de numera aktiva finns det inte någon högerback som är bättre. Adam är givetvis helt given.
Mittbacksbesättningen syftar på Rispens och Kalles form från tidigare och hade de stannat hade de ju inte fått alla bakslag under europaturnérna de gjort. Ragnar och Bjärsa håller än idag mycket hög klass.
Vänsterbacksklassen är god, Wendt är given etta men Wowoah har gjort det fenomenalt bra som vänsterback i ÖSK.

Mittfältetets högerkant, tja där har vi ju i mångt och mycket bara haft en spelare som spelat sedan Alex la av, Sella blir därför given och Sana är en extremt lovande spelare där som får chansen.
Innermittfältet vore helt otroligt, man kan dessutom alternera beroende på om man ska kriga extra mycket med två stenhårt jobbande spelare eller ha Olsson som kan vårda bollen och slå fenomenala passningar, passningsspelet har ju Pontus utvecklat enormt med. Gurra och Seb har ju så sent som iår visat klass.
Vänstermittfältet har en förhoppningsvis hel Söder och en backup i Elmar, Elmar kan ju spela så gott som överallt på mitten dessutom.

Forwardsbesättningen ger en ju nära på våta drömmar, jisses vad mål vi kunnat få av det gänget. Även här kan vi variera, behöver vi lyfta så spelar Wallerstedt (som ju är en bättre version av Stiller) annars kan vi ju ha Hysén och Berg eller Ijeh.

Startelva:

Mv: Kim Christensen.

HB: Adam Johansson
MB: Ragnar Sigurdsson
MB: Mattias Bjärsmyr
VB: Oscar Wendt

HM: Stefan Selakovic.
IM: Pontus Wernbloom.
IM: Gustav Svensson.
VM: Robin Söder.

F: Tobias Hysén.
F:Marcus Berg.

Man kan ju alltid få drömma...


Allsvenskan omgång 28.

Resultat tjugosjunde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 216 möjliga)

Antal rätt resultat: 16
Antal rätt tecken:92.

Omgång 28.

Helsingborgs IF-Åtvidaberg FF.
Tips: 3-0.

Kalmar FF-Mjällby AIF.
Tips: 2-1.

Gefle IF FF-gais.
Tips: 1-0.

Djurgårdens IF-IF Elfsborg.
Tips: 2-1.

Örebro SK-IF Brommapojkarna.
Tips: 3-0.

IFK Göteborg-Trelleborgs FF.
Tips: 2-0.

Halmstad BK-aik solna.
Tips:2-0.

BK Häcken-Malmö FF.
Tips: 1-2.

Andra halvan har dyrt och heligt lovat att faktiskt kommentera denna omgång...

Värvarnas visa version 2.0.

Nu drar vi ut på värvarstråt,
ja, vi ska ut och värva
men bara sånt vi kommer åt
och sånt vi kan behöva.
Nu är det mörkt kring stad och land,
Nu värvar folk så gott dom kan
Nu drar vi vår väg med vår pengasäck och vår scout,
både Anti och Älgen och Buba

Ja det gör vi det

Vi går till Hockeyarena stad
till värveributiken.
Där tar vi yttrar och centrar,
så ingen blir besviken.
Det händer nog att Anti
vill ha en målvaktsgris ibland.
Men annars så värvar vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

Ja, Buba ska ju alltid ha nån transfer att vänta på...

Vi vet så väl var vi ska ta't
vi har så goda nerver.
Hos värveributiken tar vi backar
och målvakter och tunga tekarkungar,
och målskyttar är gott att ha minsann
och assistkungar går också an.
Men annars så tar vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

ja det gör vi det
Ja, lite måste man ju ha för att kunna hänga kvar...

Men vi behöver också boxplaygubbar,
det tar vi om vi kan det,
och när vi sen fått truppen full,
så drar vi hem till hallen.
Då är vi laddade minsann,
och vi tränar med varann,
men annars så gör vi så lite vi kan,
både Anti och Älgen och Buba.

Ja, vi gör som vi gör vi...


IK GRATULERAR ANDERS SVENSSON TILL BARNET!!!

Iförrgår blev Elfsborgs och landslagets mittfältsdynamo Anders Svensson far för första gången, som första media kan vi på IK dessutom publicera en bild på Underverket!


Grattis IFK Norrköping och DV!

Idag får be att gratulera IFK Norrköping och får egen favoritpekingsupporter DV till det allsvenska avancemanget!

Återstår väl dock att se om de får chansen att bete sig såhär på Grimsta nästa år:


Åsså denna såklart:

För vår supporter Idas skull...

Korv med brödSnabbt, enkelt och gott recept!
Timglas Tid: 15 min
Portioner 2 portioner
laktosfritt Laktosfritt -Ta laktosfri korv och laktosfritt bröd.
glutenfritt Glutenfritt -Ta glutenfritt bröd.

Ingredienser:

  • 2 st grillkorvar eller kokkorvar av valfri sort
  • 2 st korvbröd

Gör så här:

Stek eller koka korven. Om du kokar den: koka upp vatten, lägg i korven och ta av kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.

Värm frysta korvbröd i mikron. Servera med ketchup, senap, gurksallad eller vad du tycker passar.

recept på korv med bröd


Blåvitt laguppställning omgång 27.

BP borta, hetare än så blir det inte...

MV:Sandberg-Given.

HB: Adam-Given.
MB: Ragnar- Man älskar ju inte hans inställning mindre efter intervjun i offside direkt.
MB: Råttan- Bör numera vara ordinarie.
VB: Hjalmar- Diagonalernas kung!

HM: Sella-Tillbaka efter avstängning och rätt in i laget.
IM: Seb-Given.
IM: Faltsetas- Kommer bli en krigarmatch och då passar Faltsetas.
VM: Elmar- Krigaren!

F: Tobbe-Given.
F: Stiller- Given.

Bänk:

Mv: Dahlin-Japp.

B: Kalle-Han kommer ju aldrig få spela...
B: Lund- Konkurrensen offer.

M: Sana- Pigg inhoppare.
M: Nä.

F: Atashakadhe- Härligt att han är tillbaka visade mycket innan skadan har väl en bit kvar dit dock.
F: Bärkroth- Brukar få några minuter.

På en bänk på en korpenmatch förhoppningsvis långt ifrån dig-JJ.

Allsvenskan omgång 27.

Resultat tjugosjätte omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 208 möjliga)

Antal rätt resultat: 16
Antal rätt tecken:89.

Omgång 27.

Gais-ÖSK
TIps: 0-2.

Aik-Gefle
Tips: 1-1.

TFF-DIF
Tips: 1-2.

BP-IFK
Tips: 0-2.

Åtvid-Häcken
Tips: 2-1.

Ellos-HIF
Tips: 1-0.

Mjällby-HBK
Tips: 3-1.

MFF-Kalmar
Tips: 2-0.

Andra halvan kommenterar alldeles strax.

Nya Kaledonien


Allsvenskans slutspurt.

Detta tips kan givetvis komma att ändras inför "omgång-för-omgång"-tipsen beroende på vad som sker i trupperna etc längre fram, men here we go, såhär slutar allsvenskan omgång för omgång.

Omgång 27.

Gais-ÖSK 0-2.
Vi ser här ett europatörstande Örebro åka för att spela på en matta de lär hata lika mycket som tacoandess hatar den. Gais har visat upp goda insatser det senaste men här ska man helt enkelt inte räcka till, det skulle man ju förvisso inte mot HIF heller men ja,här har jag likväl svårt att se annat än en seger för närkingarna.

Aik-Gefle 1-1.
Solnalaget har här en gyllene möjlighet att skaffa lite andrum neråt inför sin hemmapublik.Dock är Gefle ett gäng som förvisso inte kan så mycket denna säsong men kan de något så är det att bygga ett fort framför egen bur och tjonga långt och trycka in en boll då och då. 1-1 känns därför som ett logiskt resultat efter att Gefle tagit ledningen på sitt enda skott på mål under hela matchen och sedan en sen kvittering av Flavio.

TFF-DIF 1-2.
Två lag som inte har något att spela för egentligen, DIF vinner tack vare sin form.

BP-IFK 0-2.
Efter gästernas insats mot Mjällby var det nära att jag tippade 7-0 till BP här men det verkar rörigt där nu med tränarbyte och allt,nej här blir det en sån där tristesseger för att gästerna helt enkelt är bättre på 10 av 11 positioner (om JJ spelar) eller 11 av 11 (om JJ inte spelar).

Åtvid-Häcken 2-1.
Åtvid har vaknat och Häcken ligger i ingemansland, en motivationsseger helt enkelt.

Ellos-HIF 1-0.
Detta är en tung nyckelmatch för gästerna som egentligen måste ha poäng för att på allvar hänga på guldtåget men Ellos på plasten är svårt och Ellos vill visa att de kan bättre än visat iår och tar en 1-0 seger och det största jublet kommer inte från skokartongen utan från Malmö.

Mjällby-HBK 3-1.
Sov du lilla videung än så är det vinter....

MFF-Kalmar 2-0.
MFF är en maskin nu och kommer ta hem även denna kamp sedan får Rydström och gubbarna försöka med det de kan numera men det räcker inte, seger MFF och ett JÄTTEsteg mot sm-guldet.

1.MFF +28 61
2.HIF +15 55
3.ÖSK +11 48
4.Ellos +19 46
5.DIF -2 41
6. IFK +16 39
7.Mjällby +8 39
8.Kalmar -3 35
9.Häcken -6 33
10.Gais -8 32
11.HBK -10 32
12.TFF -10 32
13.Åtvid -14 30
14.Aik -12 26
15.Gefle -12 25
16.BP -20 24

Omgång 28.

DIF-Ellos 1-1.
Visst är Ellos ett bättre lag men deras bortaspel i kombination med DIFs form gör att oavgjort känns otroligt nära till hands.

ÖSK-BP 4-0.
Här kan det bara gå på ett sätt (varje gång man skriver så brukar det ju gå åt andra hållet men jaja) och ÖSK kommer köra över BP här.

HBK-Aik 2-1.
Aik har chansen att dra ner Hbk i bottenträsket igen men HBK visar styrka och ser till att säkra kontraktet helt och hållet här. Stekhete Joe Sise avgör?

IFK-TFF 1-0.
Oktober,TFF hemma för blåvitts del ringer det en rejäl klocka hos alla med fotbollsintresse när det nämns. Här blir det väl dock pinsamt usla 5tusen pers, regn, 3plusgrader, blåst och en snedspark av Sebastian Eriksson som avgör.

Häcken-MFF 1-1.
Detta är precis en sådan match som är så jäkla svår att spela i MFFs läge. MFF möter ett lag utan något att spela för, ett lag som på pappret är betydligt sämre och har tvivelaktig form.
Just därför känns det som att MFF bara får med sig en pinne från det blåsiga vindhållet på Rambergsvallen.

HIF-Åtvid 3-1.
Och Hif gör sitt för att hålla liv i guldstriden mot ett vilt kämpande Åtvid.

Gefle-Gais 1-0.
Årets match i allsvenskan! Eller inte. Gais har mindre att spela för och det kommer märkas.

Kalmar-Mjällby 2-2.
tristess i mitten.

1.MFF +28 62
2.HIF +17 58
3.ÖSK +15 51
4.Ellos +19 47
5.IFK +17 42
6.DIF -2 42
7.Mjällby +8 40
8.Kalmar -3 36
9.HBK -9 35
10.Häcken -6 34
11.Gais -9 32
12.TFF -11 32
13.Åtvid -16 30
14.Gefle -11 28
15.Aik -13 26
16.BP -24 24

Omgång 29.

Aik-Ellos 1-1.
Ja, det går ju inte att undgå att nämna det men jisses vad stökigt det kommer bli här... Fotbollsmässigt känns oavgjort väldigt nära. Aik slåss för sitt liv, Ellos har en liten chans på europa men har nog svårt att själva se den chansen som realistisk. Oavgjort och förhoppningsvis inte alltför stökigt.

Gais-Tff 0-0.
Århundradets tråkigaste match.

HBK-HIF 1-3.
HIF fortsätter göra allt de kan för att hålla liv i guldracet. Tyvärr räcker det ej.

Mjällby-Åtvid 2-0.
Nykomlingsmötet slutar med hemmaseger trots att motivationen borde vara avsevärt större hos gästerna.

Gefle-DIF 1-2.
Ja det känns som att DIF tar detta helt enkelt. Gefle brukar ha svårt för sthlmslagen med (Det har jag inte ett enda belägg för att säga egentligen det är bara en känsla).

Kalmar-Häcken 3-1.
Meningslös match, sista matchen på Fredriksskans dock. Nästa säsong ska de ju lira på Guldfågeln Arena...

ÖSK-IFK 2-0.
Ösks europajakt slutar med att de lyckas via denna seger och det tror jag inte ett blåvitt utan något att spela för kommer klara av att stoppa.

BP-MFF 0-3.
MFF säkrar guldet på Grimsta IP medan BP åker ur. Vi talar verkligen om bilder från svensk fotboll som kommer bli legendariska här. Grimsta IP tordes vara den sista arenan man vill fira ett guld på men vafan ett guld ska firas och frågan är ju om grimsta ens räcker till för alla mffare som kommer vilja se den här kampen live? Jag är dock av den åsikten att lagen har en hemmaplan och där ska de spela, att sedan bortafansen inte får plats är en annan sak.

1.MFF +31 65
2.HIF +19 61
3.ÖSK +17 54
4.Ellos +19 48
5.DIF -1 45
6.Mjällby +10 43
7.IFK +15 42
8.Kalmar -1 39
9.HBK -11 35
10.Häcken -8 34
11.Gais -9 33
12.TFF -11 33
13.Åtvid -18 30
14.Gefle -12 28
15.Aik -13 27
16.BP -27 24.

Omgång 30.

Ellos-Gais 2-0.
Gäller inte ett smack.

TFF-ÖSK 1-1.
Gäller inte ett smack.

MFF-Mjällby 2-0.
Här blir det ett enda stort guldfirande för hemmalaget och även om Mjällby försöker kommer de inte kunna stoppa en hemmaseger här. Bara att gratulera MFF till Guldet.

Åtvid-Aik 1-0.
Denna match gäller vem som får nytt kontrakt eller ej, Aik måste vinna för att chansen på nytt kontrakt (seger ger iaf kval oavsett hur det går för Gefle) Åtvid behöver en seger för att säkra kontraktet utan kval på egen hand.
Det talas mycket om spelplats för denna match men förhoppningsvis spelas den på Kopparvallen och inte i Norrköping. Ett lag ska givetvis få spela hemma hemma. Jag tror inte Aik klarar av ett Åtvid som varit mycket starka hemma på konstgräset och medan vi gratulerar Åtvid till nytt kontrakt mot alla odds (har ett lag någonsin varit så nederlagstippat i allsvenskan inför seriestarten?) så åker Aik ur. Och åker Aik ur här vet vi tyvärr vad som sker på arenan och runt om i åtvid men vi hoppas innerligt på att det går lugnt till men det känns ungefär lika troligt som att tro att det blir lugnt i Palestinakonflikten...

Häcken-DIF 2-0.
Gäller inte ett smack.

HIF-Kalmar 3-1.
Serietvåan avslutar snyggt iaf.

IFK-Gefle 0-0.
Blåvitt totalt utan motivation mot ett Gefle som behöver poäng för nytt kontrakt. Visst måste hemmalaget vinna såna här matcher men vi vet hur det brukar bli i sådana här lägen när ena laget inte har något alls att spela för medan det andra slåss för livet...

Dif-HBK 2-1.
Gäller inte ett smack.

1.MFF +33 68
2.HIF +22 64
3.ÖSK +17 55
4.Ellos +21 51
5.Dif +-0 48
6.IFK +15 43
7.Mjällby +8 43
8.Kalmar -3 34
9.Häcken -6 37
10.HBK -12 35
11.TFF -11 34
12.Gais -11 33
13.Åtvid -17 33
14.Gefle -12 29
15.Aik -14 27
16.BP -29 24.

Som en bonus bjuder vi på tips av toppstriden i Superettan under de två sista omgångarna samt det allsvenska kvalet

Omgång 29

G.Sundsvall-FC Trollhättan 3-1.
Trollhättan må ha fostrat en stor son som Mild men deras lag av idag är för dåligt för denna nivå och Giffarna lär inte missa denna chans att skaffa sig ett vidare starkt utgångsläge inför slutomgången. Sundsvall är dessutom bra hemma och tar denna kamp.

Falkenberg-Assyriska 1-2.
Assyriska gör det de kan för att ta den lilla lilla chans på kval de hade inför omgången det räcker ju tyvärr inte för deras del.

Landskrona Bois-Hammarby 2-0.
Bois försöker även de göra vad de kan för att ha chans på kval iaf inför sista rundan men med tanke på andra resultat räcker det inte med seger här ens.

Syrianska-Jönköping Södra 3-1.
Syrianska tar här ettstort steg mot allsvenskan via en hemmaseger mot Södra och har ett fint utgångsläge inför sista rundan.

Ängelholm-Peking 1-1.
Peking har svårt att säkra platsen i allsvenskan uppenbarligen och får nöja sig med en pinne borta mot ett starkt Ängelholm.

1.Peking +17 53
2.Syrianska +17 53
3.G.Sundsvall +19 52
4.L.Bois +7 48
5.Assyriska +8 46.

Omgång 30.

Peking-G.Sundsvall 0-1.
Jag har redan sagt att jag tror att om Peking inte säkrar platsen i Ängelholm så missar de hemma mot GIffarna. Så tror jag blir fallet och det blir kval för Peking.

Väsby-Syrianska 0-3
Inget snack om saken Syrianska är ett mycket bättre lag.

1.Syrianska +20 56
2.G.Sundsvall +20 55
3.Peking +16 53

Bonus på bonusen KVALTIPS

Peking-Gefle 2-0.
Peking tar sig samman och slår ett Gefle som verkligen bara har ALLT att förlora här och Peking tar en stabil 2-0 seger vilket gör att man har ett mycket gott utgångsläge inför returen i Gefle några dagar senare.

Gefle-Peking 3-1.
Peking till allsvenskan på bortamål således. En riktig nervpärs för alla pekingfans på plats och framför tvn.

Thailand


Caymanöarna


Kärleken till klubben sinar aldrig...

Idag fyller ens största kärlek 106år, IFK Göteborg bildades på Café Olivedal för just 106år sedan. Även om jag börjar bli gammal var jag ej med då men det har nu gått en del år sedan den där första gången jag verkligen föll för klubben där på Gamla 1992 i gaisderbyt. Vi vann med 2-1 och på den vägen är det.

Sedan dess har man tillbringat fler ångesttimmar, fler restimmar, fler timmar på arenor än vad som antagligen är sunt enligt diverse logiska resonemang från ickefrälsta. 
Jag har åkt en valborgsmässoafton för att se oss möta Örebro SK borta på Eyravallen och stå på en totalt livsfarlig bortaläktare,
Jag har sett Erlingmark sätta fyra baljor borta mot Frölunda på ett överfullt Ruddalen.
Jag har jublat som en tok över segrar över mediokra lag som Manchester United, Milan,Glasgow Rangers, PSV Eindhoven, Sparta Prag, Galatasaray, Liverpool, Barcelona etc.
Jag har lidit av förluster mot lag som Assyriska, Kalmar FF, Bayern Munchen, Basel, AZ, Solna etc.

Jag har stått och fällt glädjetårar med 42tusen andra efter säkrat sm-guld mot Trelleborg en eftermiddag när regnet kom från alla håll och kanter, jag har nära på dansat ner bänkgrannar (fråga bara Reine) efter segermål/poänggivande mål i slutskedet av matcherna, jag har sett oss säkra sm-guld inför 200änglar i Trelleborg.

Jag har sett oss förlora SM-guld inför 200änglar i Trelleborg, jag har sett oss spela allsvenskt kval mot Frölunda och ligga under i samma kval. Jag har sett coachmissar kosta oss en CL-titel, jag har sett oss torska med 6-0 i Halmstad.

Jag har druckit grogg klockan 03:30 på väg mot Stockholms Stadion, jag har trängts framför staket för att tacka Rispen för en väl genomförd säsong i ett regnigt Helsingborg, jag har sett oss vinna med 11-1 mot Åsebro i Svenska Cupen, Jag har sjungit "Storebror var elak" när Ölme tacklade sin brorsa i cupmatchen mot Ölme, jag har sjungit "hejsan sittplats är ni klara" en obskyr eftermiddag på Torpavallen med 7,2or i kroppen. 

Jag har sett Jocke Björklund glidtackla som ingen annan, jag har sett Hjalle slå tjongbollar som ingen annan, jag har sett Johnny Ekström springa ifrån vem som helst, jag har sett Thomas Hvenfeldt bli utbuad i Örebro, jag har sett Stefan Lindqvist mala på mitten, jag har sett JJ stå still, jag har sett Thomas Ravelli leka med bollen bakom ryggen, jag har sett Lee Baxter vakta blåvitts mål, jag har sett Jesper Blomqvist avgöra mot Barcelona, jag har sett oss slå Landskrona Bois inför 1000pers på Nya Ullevi i cupen.

Jag har sett dig vara en stormakt, jag har sett dig misshandlas, jag har sett dig hålla på att förstöras av en brottsling, jag har sett dig resa dig, jag har sett dig byta hem, jag har åkt 100mil för att få träffa dig men blivit nekad annat än en vinkning, jag har sett dig förgöra världens avskum med 5-1 på deras hemmaplan.

Vi är aldrig överrens helt och hållet, du tycker sällan som mig, men likt en hund som kommer tillbaka till en ägare som behandlar den som skit kommer man tillbaka gång efter gång oavsett om det är en guldfinal eller en träningsmatch i 18minus mot Ljungskile på en obskyr plan.

Vi har upplevt så mycket tillsammans du och jag,vi har en kärlekshistoria som visserligen är oerhört enkelriktad, du kommer aldrig älska mig som jag älskar dig, när du har det tungt har jag det tungt men när jag har det tungt har du inte nödvändigtvis det tungt.

Kärleken till klubben sinar aldrig...


Detta var vad FH och Reine såg i 90minuter igår.


VI FYLLER 3ÅR!!!!GRATULERAR TILL OSS SJÄLVA!!!!!

Blåvitt laguppställning omgång 26.

Lund,Råttan och Sella är avstängda.

Mv:Sandberg.

HB: Adam.
MB: Ragnar.
MB:Kalle.
VB: Hjalmar.

HM: Sana.
IM:Seb
IM:Olsson.
VM:Bjarnasson.

F: Stiller.
F: Tobbe.

Bänk:

MV: Dahlin.

B: Azulay.
B: Faltsetas.

M: Allansson.
M: Bärkroth.

F: Lawal.
F: Atashakade.

Som stolpe på en sleten korpplan i norrland: jj.

Tipskommentarer

Helsingborgs IF-GAIS.
Tips: 3-0.
Jo hemmalaget får nog ses som favoriter här.

Halmstad BK-IF Brommapojkarna.
Tips: 2-0.
Jo.

IFK Göteborg-Mjällby AIF.
Tips: 2-1.
Troligt ja.

IF Elfsborg-Åtvidabergs FF.
Tips: 1-1.
Detta tycker man Elfsborg borde lösa men ÅFF är på gång.

Djurgårdens IF-Aik Solna.
Tips: 4-1.
Hets.

BK Häcken-Örebro SK.
Tips: 1-0.
ÖSK ska kunna ta poäng här.

Kalmar FF-Gefle IF FF.
Tips: 2-0.
Mmm.

Trelleborgs FF-Malmö FF.
Tips: 1-1.
Största matchen för hemmalaget, viktig för gästerna i guldracet.

England


RSS 2.0