Blåvitts laguppställning omgång 1.

ÄNTLIGEN DAGS!!!
Allsvenskan börjar imorgon för Blåvitts del och med det kommer de sedvanliga inläggen om bollen.

Nedan min startelva och bänk till vår premiär mot Syrianska, laget alla vill ha ur allsvenskan. Dyrestam är inte aktuell pga skador.

Mv: Alvbåge-Jag förespråkar egentligen Dahlin som ren målvakt men det märks ett annat lugn i försvaret när Alvbåge står. Dock är hans spel med fötterna i klass med mitt och det är sannerligen ingen komplimang.

Hb: Emil S-Gjuten, rentav emaktuell faktiskt eftersom det inte kryllar av bra svenska högerbackar, en av de spelare som imponerat mest under försäsongen.
Mb: Norsken-Fan vad bra han är, inte glammigt spelande alls men så jävla klassisk mittback (svartvita skor, bara en sån sak!!!) och ingjuter ett enormt lugn i backlinjen och gör allt rätt.
Mb: Hjalle- Gör sitt jobb och blir allt bättre som mittback och gör det jävligt stabilt tillsammans med norsken.
Vb: Lund- Dyre skadad, Logi för dålig så då blir Lund given här, gör sitt jobb men inte mer.

Hm: Sella- Många tjötar om andra spelare istället för Sella, men Sella presterar ju varje säsong och poängen han gör är extremt viktiga. Bör få spela så länge han producerar tycker jag.
Im: Haglund-Min favorit bland de lite nyare spelarna, PH gör verkligen ett mycket bra jobb och är i min bok helt gjuten i elvan.
Im: Farnerud-Pontus har under försäsongen imponerat storligen på mig och kan bli allsvenskans bästa innermittfältare iår. Gjuten i laget och grymt stabil med bollen och står alltid rätt.
Vm:Sobralense-Kan bli viktig i denna kamp där det antagligen gäller att luckra upp ett köttmursspelande motståndargäng. Bara att hoppas att Soba har en bra dag.

F:Tobbe-BEhövs ingen förklaring, allsvenskans bästa forward är gjuten.
F: Söder- Lär komma igång rejält iår om han slipper skadehelvetet.

Bänk:

Mv: Dahlin
B: Logi
B: Azulay
M: Gerzic
M: Allansson
F: Stiller
F: Moberg-Karlsson.

Tipskommentarer

Gais-BK Häcken
Tips: 2-1
Ja det vore ju mycket trevligt även om jag tror det kan bli svårt.

GIF Sundsvall-Kalmar FF
Tips: 0-0
Låter kul... Men Sundsvall borta är en tuff premiär.

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 3-0
Jag är nog benägen att hålla med.

aik solna-Mjällby AIF
Tips: 1-0
Men svårtippat men ettan bör bli utgångstipset. 

Syrianska FC-IFK Göteborg
Tips: 0-2
Inte så lätt premiär för Göteborgskamraterna som många tror men nog bör de ta hem det.

Malmö FF-Gefle IF FF
Tips: 3-1
Javisst det är väl rimligt.

Örebro SK-Åtvidabergs FF
Tips: 1-1
Klurig match att tippa men 1-1 är inte otroligt.

IFK Norrköping-Helsingborgs IF
Tips: 0-2
Nu Lider DV men nog ska gästerna ses som favoriter här.

Lite genial musik i väntan på sommaren


Allsvenskan omgång 1.

Allsvenskan omgång 1.

Gais-BK Häcken
Tips: 2-1

GIF Sundsvall-Kalmar FF
Tips: 0-0

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 3-0

aik solna-Mjällby AIF
Tips: 1-0

Syrianska FC-IFK Göteborg
Tips: 0-2

Malmö FF-Gefle IF FF
Tips: 3-1

Örebro SK-Åtvidabergs FF
Tips: 1-1

IFK Norrköping-Helsingborgs IF
Tips: 0-2

Andra Halvan kommenterar under kvällen.

Ny vecka, nytt autografkort

Snart är det tisdag och ni har säkert börjat befara att det inte blir något nytt autografkort den här veckan (tar måndagen slut så är det per automaktik kört). Kära läsare, håll er lugna, traditionen kommer inte att brytas än på ett par veckor! Här nedanför har vi nämligen dagens kort presenterat, och den här gången är huvudrollsinnehavaren Vladimir Krutov, som precis som de flesta andra ryska legendarer har samlat på sig en hel drös med guldmedaljer från olika mästerskap. Till de finaste hör två OS-guld och fem VM-guld. Under sina fyra sista år av karriären valde han att spela i Östersund/Brunflo.
Ska man skratta eller gråta?

På torsdag kommer Ulrik Munther till Hageby Centrum och sjunger. IK är även inbjudna till den spelningen, men på grund av artistens bristande kompetens väljer vi att inte närvara. Bättre artister krävs helt enkelt. Men läser man på köpcentrets Facebooksida så verkar det åtminstone finnas en tapper människa som tänker närvara. Vet inte om man ska skratta eller gråta...Ny vecka, nytt autografkort

Så var det dags igen! Ny vecka, ja ni vet ju vid det här laget vad det betyder... Just det! Ett nytt autografkort! Den här gången är det ett häftigt kort på legendaren Igor Larionov, som har vunnit ett flertal VM-guld och OS-guld med Sovjet. Efter utbrytningen från Sovjet skördade han även fina framgångar i NHL där han tillsammans med Detroit vann tre Stanley Cup-titlar. Med andra ord är Larionov en av få medlemmar i den prestigefyllda Triple Gold Club (där man hamnar om man har vunnit VM, OS och NHL).


Charlotte Perrelli

I lördags var Charlotte Perrelli på besök i Peking. Självklart blev IK inbjudna att ta lite bilder...


Superettan 2012.

Här skulle man kunna skriva en del med, men vi ska direkt erkänna att vi inte har den kollen som vi har på allsvenskan (nu tycker säkert vissa att vi inte har nån koll på allsvenskan heller men nåja) så här kör vi bara vår tabell rakt upp å ner.
Det är dessutom "bara" halvorna som tippat superettan.
AHs tips först och sedan FHs

1.Östers IF 9 (1-8)
2.Landskrona Bois 9 (6-3)
3.Degerfors IF 10 (3-7)
4.IF Brommapojkarna 10 (4-6)
5.Trelleborgs FF 11 (2-9)
6.Assyriska FF 12 (8-4)
7.Hammarby IF 12 (7-5)
8.Ängelholm FF 13 (11-2)
9.Jönköping Södra IF 16 (15-1)
10.Halmstad BK 16 (5-11)
11.Falkenberg FF 19 (9-10)
12. Ljungskile SK 26 (10-16)
13.Varberg Bois FC 26 (14-12)
14.IFK Värnamo 27 (12-15)
15.IK Brage 27 (13-14)
16.Umeå FC 29 (16-13)

Allsvenskan 2012.

IK.s oerhört tunga (i flera meningar rentav) expertpanel har slitit stenhårt med att tippa allsvenskan 2012. Vi har lagt ner enormt med tid och möda på detta tips.
Nytt för iår är att Anti ersatt Deve som tippare. I övrigt är det halvorna och Reine som tippat och det som visas nedan är deras sammanlagda tips.
Alla fyra har tippat varsin tabell, ovetandes om vad de andra tippat, dessa har sedan räknats ihop varvid varje lag fått en "poängsumma" via att de placeringar de fått i tipsen lagts ihop. Det lag som totalt fått lägst summa blir alltså etta osv. Har två lag samma poängsumma totalt har det lag som tippats högst av någon av tipparna satts högst upp i tabellen, är det lika även där har man gått på det näst högsta tipset osv.

Sifforna inom parantes är de enskilda tipparnas tips i följande ordning Reine-Anti-AH-FH. Summan efter lagnamnet är den totalsumma som kommit fram.
Kommentarerna är nerplitade av FH så det är dennes åsikt som kommer fram där.
Som vanligt börjar vi nerifrån och upp för spänningens skull, så scrolla inte! :)

16. Syrianska FC 61 (16-13-16-16)
Endast Anti tror att Syrianska hänger kvar i allsvenskan till 2013. Övriga är helt eniga i att det blir respass för fjolårets kvallag. Det finns inte mycket som tyder på att antis tips ska gå in faktiskt.
Klubben har hela vintern haft problem med att ens ha en full trupp och har bl.a. fått ställa in en träningsmatch för att man inte fick ihop fullt lag.
Ifjol hade man det stundtals stökigt med (Hifmatchen hemma där man inte direkt körde fair play, aik hemma där man var minst lika skyldiga som gnagarna, skandalscenerna efter kvalet) och man får nog dras med att inte direkt vara uppskattade var man än spelar under året.
Det ska till något riktigt extraordinärt för att laget ska klara sig kvar i min bok, de sämsta allsvenska lag jag sett är fjolårets Halmstad samt Enköping men jag tror att Syrianska kommer bli ännu sämre.
De namnkunniga gubbar man har är oftare sönder än hela dessutom. Nej,detta ska inte gå för Syrianska, man har verkligen inget som talar för det kvalitén saknas i spelartruppen helt enkelt. Och innan någon ur PK-maffian därute skriver så nej det har inte med rasism att göra...

15.Åtvidaberg FF 58 (15-15-15-13)
Här var vi lika ensa som i Syrianskatipset. Skillnaden nu är att jag är den ende som tror de klarar sig kvar.
Övriga tror ju att Kopparvallen enbart blir en allsvensk arena under ett år igen, jag ser dock det lite annorlunda.
Åtivd hade dels under slutet av sin senaste allsvenska vistelse en rejält uppåtgående trend, man har fått behålla laget flera säsonger, gamla rävar som Bergström håller i de viktiga matcherna än och man har något ack så många andra bottenlag saknar, kontinuitet på tränarsidan.
Att man har en räddningsplanka i Syrianska är säkert, sedan kommer man även plocka tillräckligt många pinnar hemma på plasten (jodå,man har förstört även klassiska Kopparvallen genom att lägga in plast där) och med några skrällpinnar här och där så räcker det i min bok.
Mina medtippares tips kan givetvis gå in det med men då ska det till en del skador på tunga pjäser etc för truppen är inte bred.

14. Gif Sundsvall 57 (14-14-14-15)

Återigen är det mitt tips som skiljer sig, är det jag som är en sådan fenomenal expert eller är det mina tippande kollegor som är usla tippare? Var det där en fråga med enbart ett svarsalternativ fast med två svar?
Tyvärr tror jag Giffarna får det mycket svårt vilket ju alla våra tips tyder på, ingen tror ju på bättre än en kvalplats. Det kommer bli ett kämpande Giffarna som givetvis kommer dra nytta av Norrporten Arena och den långa resa många lag har dit.
Dock känns man svaga som lag och jag personligen tycker det var ett jävligt dumt beslut att göra sig av med den eviga hjälten Wallerstedt. De har dessutom, frånsett ifjol i superettan, en förmåga att gå ner sig när det verkligen gäller på hösten/under slutomgångarna och det straffas än mer i allsvenskan.
Tyvärr tror jag det blir respass för Giffarna direkt, faktiskt även om de skulle ta den kvalplats mina kollegor, och vårt sammanlagda, tips tyder på.

13.Gefle IF FF 51 (12-16-13-10)
Här spretar tipsen lite mer för första gången i denna sammanställning.
Anti tror Gefle hamnar på den plats de brukar tippas på innan varje säsong medan vi övriga tror de grejar nytt kontrakt med olika marginal.
Man har dock en bra mix med rutinerade rävar som Hugosson i målet t.ex. En av allsvenskans kanske inte bästa, men stabilaste målvakter. Man har även Dahlberg-Oremo med Orlov som bra backup framåt. Försvaret är ju av hävd bra och mitten består av starka krigare där en sådan som Lantto kan skapa farligheter mot vilket allsvenskt motstånd som helst.
Det är helt enkelt ett gediget allsvenskt lag numera och man leds av Pelle Olsson som mer än någon annan kan göra underverk med små medel i allsvenskan.
Gefle gynnas även av att ingen tycker det är kul att möta dom vilket medvetet eller omedevetet gör att många går ner sig de där få procenten som gör sådan enorm skillnad på den här nivån.
Iår kommer de dock inte få många tips som jumbo/nästjumbo förutom från anti, och en viktig fråga är ju faktiskt hur de hanterar det? Det kanske slutar med att de just hamnar där anti tror?

12.Mjällby AIF 49 (13-12-12-12)
Maif känns mycket svårtippat iår, man har haft en del ruljans i truppen och har en del inlånat som visserligen måste prestera i Mjällby för att få förtroende när de återvänder/om de ska säljas vidare men som samtidigt kanske inte brinner lika mycket för märket på bröstet.
Våra tips skiljer sig inte mycket åt men vi är alla övertygade om att de hamnar på nedre halvan och får slåss för att undvika den förhatliga kvalplatsen.
Man har en rutinerad keeper i Asper, ett mittlås av bra allsvensk klass i Bagarn Rosengren och Wikström, en anfallsbesättning som bör göra en del mål via Pär Ericsson, Ekenberg, Pode och Fejzullahu. Den lagdel man kan ställa lite frågor kring är mittfältet där det känns lite osäkert, det finns ingen riktig spelartyp som man kan luta sig mot riktigt ordentligt.
Det kan, om man sätter allt sluta betydligt högre för Maif men det kan även gå ännu sämre. Mycket svårtippat, att det hos de 13-14 första spelarna finns kvalité nog i grunden för en högre plats står klart men det ska fungera så på planen med och det känner jag inte att det finns någon säkerhet bakom.

11.IFK Norrköping 40 (10-11-10-9)
Jag tycker det är en glippa kvalitetsmässigt mellan de lag som redan nämnts och sedan när vi här börjar med Peking. Det känns som ett av de "osynliga streck" som ofta kommer in i en tabell under en säsong.
Peking tippas klara sig kvar av oss alla och det med hyfsad marginal, sämst placering är 11a och det får de av vår Pekingexpert Anti, något säger det.
De har ett hyfsat lag men visade samtidigt ifjol upp en ojämnhet som gör att man inte riktigt vet hur det ska gå, dessutom sägs det ju vara en del problem med arenan etc pengamässigt.
Nåja, man har ett lagbygge som inte kommer utmana om några europaplatser och inte slåss i botten, man är ett lag för det som vi kan kalla "nedre mitten".

10. Örebro SK 40 (11-9-9-11)
Ösk skulle ju utmana på allvar ifjol efter ett starkt 2010 men icke, de låg riktigt pyrt till ett tag men redde ut den stormen iaf. Dock har man tappat spelare som Bedoya, Gerzic, Alvbåge etc och det känns föga säkert i Kronblomland för tillfället. Det har ju dessutom kommit ut uppgifter om att det är rörigt i klubben som sådan med för många som vill bestämma osv.
På planen återstår dock ändå en stomme som bör räcka för att inte dras in i någon direkt bottenstrid men man får verkligen passa sig, för som det verkar behövs det inte mycket för att det ska braka åt skogen.
Man har ju även värvat Grahn från Mjällby och vad den mannen kan göra vet vi alla... Det är inte någon man bör lite alltför mycket på med den historian han bär med sig.
Det känns som att ÖSK består av en trupp med helt okej allsvenska spelare rakt över men ingen som sticker ut spelmässigt och kan bära laget på sina axlar när det behövs. Sådant brukar straffa sig.
Ösk kan bli lite vad som helst denna säsong men troligen hamnar man här kring 10e platsen.

9.Djurgårdens IF 39 (8-6-11-14)
Okej, här spretar tipsen. Från antis 6e plats till mitt eget kvaltips.
Visst har DIF värvat en del men vad som verkar glömmas bort i kommentarer man läst från försäsongen så tog ju DIF knappt en enda pinne ifjol utan Mattias Jonsson på plan under åtminstone en del av matcherna och nu har han lagt av. Så bra har man inte värvat att det har ersatts.
DIf kan givetvis skrälla då man värvat en del spelare de flesta av oss fotbollstokar inte har järnkoll på men då ska de sett till vad de kommer ifrån öka sin kapacitet något enormt direkt för att det ska bli så och det har jag extremt svårt att se hur de ska lyckas med.
Detta är även sista året DIF spelar hemma på Stadion vilket lär märkas i publiktillströmningen, bl.a. har man ju redan i säsongskortstiderna fått utöka klacksektionen och det ökade stödet kan säkert ge en och annan extra pinne, men jag har personligen svårt att se hur de ska nå höjder som Reines och Antis tips. Eller vet de månne något speciellt?

8.Gais 29 (7-8-7-7)
Här var vi tämligen överrens om att gais blir ett mittenlag iår. Man kan dock komma att inleda starkt, speciellt om nu Celik ansluter mer än på träningarna. Med Bassombeng-Celik-Wanderson-Ijeh framåt kommer det skapas lägen sanna mina ord. Många tycker att Ijeh inte visade något i Syrianska som talar för att han kan göra något vettigt i gais. Vad dessa glömmer är att Syrianskas spel i allsvenskan inte alls passar en spelartyp som Ijeh som ska vara enbart i straffområdet och peta in bollarna. I ett tillbakapressat lag som Syrianska passar han därmed inte alls.
Gais kommer dock under iaf våren ha Wanderson i laget som kommer servera Ijeh bollen på fötterna många gånger och att just peta dit den är något han har kvar Ijeh P (som hans rapnamn är, jo han har faktiskt ett sådant).
Man har även värvat smart i Aubynn som numera är bäst som defensiv mittfältare och det är just det defensiva som varit svagheten hos gais innan och även om Aubynn inte ensam styr upp hela försvaret (för det krävs den där bra mittbacken man inte skaffat) men hans arbete på mitten kommer visa sig oerhört nyttigt för laget.
Vad som händer i sommar när Wanderson lämnar (för det måste han göra om inte klubben ska gå omkull) och Celik lämnar (om han nu ansluter) är en svårare fråga. Det bör dock finnas tillräckligt med kvalité för att hålla en mittenplacering då. I början av säsongen bör man dock plocka mångfalt fler poäng som en säkerhet inför avslutning.

7.BK Häcken 27 (6-7-8-6)
Häcken smyger med säsong efter säsong och trivs nog på sätt och vis i skuggan av Blåvitt och Gais i Göteborg. Även om de nu hävdar att Hisingen inte är Göteborg.
Man har ett lag som inte riktigt kommer klara att utmana de allra bästa över en hel säsong men som kan slå vilket lag som helst såväl hemma som borta när som helst. Man kommer plocka många poäng på sin Rambergsvall som visserligen ska byggas om men som de har tillgång till fortfarande.
Det är den arena i allsvenskan nu som minst antal lag trivs på, det är en styrka för klubben även om arenan i sig är sunkig.
Laget kan hamna högre än tipsen här tror jag men samtidigt, vilket av lagen ovanför ska man lyckas passera? Det känns lite som att Häcken ligger på sin maximala nivå just nu, samtidigt känns de lite som Ellos och Kalmar för ett gäng år sedan innan de vann...
Frågan är ju även om Drugge kommer göra en Ranegié? Dvs lämna storebror blåvitt och göra succé i Häcken?

6.Kalmar FF 27 (9-5-5-8)
Okej, ärade medtippare, vad är det vi ser som gör Kalmar till ett lag för övre halvan egentligen? Jag tror faktiskt vi alla tippar lite med deras senaste års placering i åtanke och inte riktigt kollat in deras nuvarande trupp.
Man har egentligen inte fått in speciellt mycket som ska lyfta dom medan stommen bara blivit ett år äldre från deras redan höga ålder. Vad sker när/om Rydström börjar gå sönder allt oftare som äldre spelare ofta gör?
Man ska ju även ut i europa i form av cuptvåa (Hif som vann cupen spelar ju CLkval) och det lär slita på en rätt tunn trupp.
Nu har man kanske överdissat Kalmar men de har ju trots allt en del kvalité kanske främst i form av Djordjevic som håller (för)hög klass för allsvenskan men som valde Kalmar av familjeskäl. Den serbiske försvarsspelaren har ju förutom sina spelmässiga kvalitéer även grym rutin från Vm06, Clspel etc. En mycket bra värvning.
Man har även plockat in Sebastian Andersson från Ängelholm men han är oprövad på allsvensk nivå även om han höll hög klass i superettan ifjol.
Kalmar är helt enkelt rätt svårtippade iår. Nanne Bergstrand brukar dock ha järnkoll på vad han gör så vårt tips kanske sitter ändå.

5.AIK Solna 19 (5-4-6-4)
Man kan direkt se på tipsen att det blir ett "topp-fem gäng" i allsvenskan iår.
Aik har värvat en enda gubbe som verkligen känns som en tung förstärkning, Borges. Man hade sedan tidigare en grymt stark defensiv men efter att The Banguras lämnade en sämre offensiv där man nu hoppas att Borges ska bli den som får fart på laget.
Liksom DIF spelar Aik sista året på sin arena, i deras fall Råsunda. Man brukar kunna få ett enormt tryck därinne även vanligtvis men iår när det är sista året lär det bli ännu mer tryck vilket ger välbehövliga bonuspinnar.
Ifjol blev man tvåa men riktigt dit når man antagligen inte iår, dessutom ska man iår ut i europa och det brukar slita en hel del.
Nyckeln ligger för aiks del i att den extremt täta defensiven fortsätter vara tätare än ingvar kamprad och att Borges får fart på målskyttet och kan dra med sig någon mer i det offensiva liret. Det ryktas ju om att Goitom ska ansluta till sommaren och det vore sannerligen en förstärkning som de behöver. Stämmer det kan de mycket väl hamna högre upp än såhär förutsett att de får behålla resten av laget.

4.IF Elfsborg 18 (1-10-2-5)
Reines mästarlag!
Här spretar tipsen rätt rejält men jag kan faktiskt se logiken i alla tipsen.
Ellos har ny tränare, man har målvaktsproblem åtminstone i inledningen av serien och man har en centrallinje som inte direkt är några ungtuppar. Dessutom har man det eviga problemet med mittbackar som oftare är sönder än hela.
Man litar otroligt mycket till Anders Svensson men jag ser deras viktigaste spelare i Stefan Ishizaki som även han var sönder rätt mycket ifjol.
Framåt vilar allt målskytte på Lasse Nilsson som visserligen gör sina mål men inte känns som den forward som ett guldlag ska ha. David Elm har ju inte riktigt lyckats i Ellos och det är inte så konstigt då det inte direkt är targetspel de brukar köra.
Elfsborg har dock en bra trupp och bör givetvis enbart sett till kvalitén ta en topplacering även iår men det ska bli mycket intressant att se hur Lennartsson styr upp laget nu och hur man löser målvaktsfrågan i början av säsongen när man enbart har en orutinerad målis i nuläget.
Jag tror förövrigt mycket på nyförvärvet från Värnamo, Victor Claesson, det är en riktigt bra spelare som bör få förtroendet direkt.

3.IFK Göteborg 12 (3-3-3-3)
Här var vi sannerligen mer överrens än någonsin.
Blåvitt som storsatsat inför säsongen kommer bli gigantisk favorit hos de flesta men inte hos oss expert här på IK. Jag tror nämligen att arbetet med truppen bär frukt först nästa säsong. Denna säsong är topp-tre och en bra cupinsats vad som kan krävas.
Ska vi gå på träningsmatcherna är det inte helt klart hur laget kommer formeras, men tränare Stahre har sannerligen alternativ.
Spelarmässigt är det ju allsvenskans bästa trupp det verkar de flesta överrens om även om det ställs frågor för bredden i defensiven, dock ska det ju verkligen sitta där på planen med och den startsträckan tror jag blir för lång för att laget ska lyckas ta hem guldet redan iår.
Sedan går det inte att se förbi att försvaret är lite tunnt när det kommer till spelarna utanför startelvan, dessutom tvingas ju Dyrestam spela vänsterback vilket han absolut inte vill och frågan är hur sådant påverkar. Han kommer ju ge allt där men jag tror nog att Blåvitt jagar fler gubbar defensivt ännu.
Det kommer bli en bra säsong för blåvitt efter några års debacle men guldet når man inte än.

2,Malmö FF 11 (4-1-4-2)
Antis mästarlag!
MFF kom starkt under hösten när man hade ett intensivt spelschema med EL
Firma Larsson-Ranegié kommer nu få en hel säsong, om nu ingen flyttar ut, och kommer vara livsfarliga. Man har visserligen tappat sin gjutne ledare i Daniel Andersson men har ändå en trupp som bör utmana om guldet tycker jag.
Det är svårt att hitta svagheter i MFF 2012, det skulle möjligtvis vara detsamma som hos antagonisten blåvitt, dvs en något tunn backbesättning. Dock växte ju en sådan som Pontus Jansson ut till en gigant under hösten och den intensvia perioden med mängder med allsvenska och ELmatcher visade på en bred trupp och nu har alla ungdomarna blivit ett år äldre och fått rutin från bl.a. europaspel.
Sedan har även Norling fått en försäsong på sig att forma sitt MFF och det behövdes sannerligen, det är inte lätt att komma in mitt i en säsong och styra upp det så bra som han ändå gjorde ifjol men att få tid på sig att sätta sina idéer är väldigt viktigt för en tränare och det kommer visa sig denna säsong. Mff är helt klart en het guldkandidat, anti tror att de lyckas.

1.Helsingborgs IF 6 (2-2-1-1)
AH-FHs mästarlag!
HIf tappade en del tunga pjäser under sommaren men spelade ändå briljant under hösten och tog hem guldet i stor stil och har sedan dess inte tappat några spelare. Dessutom nämns man inte så ofta i snacket inför säsongen vilket sannerligen lär vara något man är glada för. Man får via det lite mer lugn&ro.
Man har värvat in bl.a. Atta som ska styra försvaret och han visade ju i aik att han är en mycket bra allsvensk mittback och det kommer säkerligen visa sig vara en mycket bra värvning.
Visserligen brukar man säga att det är nära på omöjligt att försvara ett guld i allsvenskan men jag tror HIf blir första lag sedan DIF gjorde det 02-03 som lyckas.
Man har kvar sina rutinerad rävar, kryddar det med lite spetsspelare och har även allsvenskans tveklöst bäste målvakt i Pär Hansson som lär få en biljett till sommarens em som tredjemålis.
IK tror helt att Svenska Mästarna 2012 heter Helsingborgs IF.


Omgång 3&4

Under helgen spelades ytterligare två omgångar i den prestigefyllda IK-Cupen Hockeyarena.
Nedan följer rapporter om dessa.

IK CUPEN OMGÅNG 3 Nya Älvsborgs Fästning 10e mars.
Buckanjärerna-Antianerna 2-7 (1-5,1-1,0-1)
Skott: 24-32 (10-13,9-9,5-10)
Publik: 3011.

Kommentar: Buckisfansen kom till hallen med drömmar om en skräll men ack vad besvikna de blev. Antianerna gick verkligen all-in direkt och efter 5minuter stod det 0-2 på tavlan och efter 9,5minuter 0-3.
Buckisarna fick dock lite kontakt bara dryga minuten efter 0-3 via 1-3 men när Antianerna efter ca en kvart gör 1-4 så dog drömmen för hemmalaget om en skräll.
Hemmalaget hängde dock med väl skottmässigt i första perioden men gästerna var dödligt effektiva och gick in till pausvilan efter att även ha tryckt in 1-5.
Som match kändes det givetvis som att det var över, hemmalagets enda chans var att lyckas göra ett par snabba i andra, man fick även in 2-5 efter åtta minuter av perioden men bara en minut senare gör Antianerna 2-6 och där punkterades matchen för gott.
Tredje perioden var mestadels en transportsträcka, hemmalaget höll mest undan för målskillnadens skull, men med bara någon minut kvar gör gästerna 2-7 i PP och det var väl egentligen det enda att rapportera om från den tredje perioden.
Antianerna visade verkligen styrka återigen trots att de går tungt i serien, Buckisarna verkar ladda för semifinalerna mot Broppers redan, återstår att se om det blir en lyckas laddning.

Tabell efter 3 omgångar:

1.Antianerna 2 2 0 0 18-2 6
2.The Broppers 2 1 0 1 3-13 3
3.Buckanjärerna 2 0 0 2 4-10 0

IK CUPEN OMGÅNG 4 Levgrens Äng 11e mars.
The Broppers-Antianerna 4-2 (2-1,2-0,0-1)
Skott: 35-26 (13-9,10-9,12-8)
Publik: 3956.
Kommentar: Cupens stora skräll (Såhär långt iaf)! "Omöjliga" Antianerna förlorade denna kamp mot ett grymt tänt hemmalag. Nästan fyra tusen åskåadare hade bänkat sig här för se om Broppers skulle kunna skaka Antianerna i kampen om finalplatsen, få vågade ens drömma om att det skulle gå och än färre trodde på det.
När Antianerna sedan gör 0-1 när klockan närmade sig sex spelade minuter ökade ju inte oddsen för hemmalaget och de flesta trodde att gästerna skulle sticka ifrån men när lite mindre än fyra minuter återstår av perioden gör hemmalaget 1-1 för att sedan följa upp det med 2-1 när endast 39sekunder återstår av perioden.
Hemmapubliken är fullständigt lyrisk och hela hallen står upp och jublar när lagen åker av isen efter perioden.
Dock är ett mål ingenting i hockey så de flesta trodde ju fortfarande på en seger för gästerna.
Andra perioden är dock bara en minut gammal när hemmalaget utökar sin ledning till 3-1 och bortalaget verkar lite skärrat medan hemmaspelarna inte riktigt verkar förstå vad som sker.
Med mindre än en minut kvar av andra perioden gör sedan hemmalaget även 4-1 och då lyfter taket i hallen, ja frånsett Antiansektionen då.
Tredje perioden bjuder på ett väldigt defensivt diciplinerat Broppers, även om gästerna gör 4-2 tidigt i perioden. Hemmalaget ligger rätt och håller sedan rent resten av matchen. Man har dock några skottorgier i pp som förklarar skotten i tredje.
Serien lever således inför de sista omgångarna,även om Antianerna är storfavoriter till att plocka det hela mycket tack vare sin målskillnad.

Tabell efter 4 omgångar:

1.Antianerna 3 2 0 1 20-6 6
2.The Broppers 3 2 0 1 7-15 6
3.Buckanjärerna 2 0 0 2 4-10 0

Ny vecka, nytt autografkort

Så var det dags att presentera ytterligare ett nytt autografkort. Den här gången är det ett kort på Henrik Sedin som är en av de största svenska stjärnorna i NHL. De största meriterna hittills i karriären är OS-guldet från 2006, samt segern i NHL:s poängliga säsongen 09/10 (han var den andre svensken som lyckades med detta efter Peter Forsberg).


Rätt låt vann

Loreen vann Melodifestivalen 2012 före Danny. Tack Sverige för att ni äntligen gör det jag ber er om. Rätt låt vann med andra ord. I övrigt vann Thorsten Flinck prestigekampen mot Björn Ranelid. Enbart sett till svenska folkets röster slutade faktiskt Flinck på en fin tredjeplats, men ihopräknat med de skumma jurygruppernas poäng blev det en mittplacering. Ranelid slutade inte helt oväntat sist.

En bild säger mer än 1000 svordomar


Inför omgång 3&4.

Nuvarande tabell:


1.Antianerna 1 1 0 0 11-0 3
2.The Broppers 2 1 0 1 3-13 3
3.Buckanjärerna 1 0 0 1 2-3 0

Omgång 3

Buckanjärerna-Antianerna
Tips: 1-6
Kommentar: Antianerna är betydligt bättre och även om det inte blir lika stora siffror som mot ett pinsamt dåligt Broppers vinner Antianerna även här och tar därmed ett stort steg mot finalerna. Buckisarna har två ordinarie gubbar skadade medan Antianerna har endast en reserv på skadelistan.
Det ska otroligt mycket till om Buckisarna, trots fördel av hemmais, ska kunna rubba Antianerna här.
Jag tror att Antianerna direkt sätter ner foten och går ifrån till 3,4-0 innan de sedan slår av på takten.
Segern är dock odiskutabel.

Omgång 4

The Broppers-Antianerna
Tips: 2-5
Kommentar: Antianerna vinner stort igen här och säkrar sin finalplats. Broppers försöker stå emot men klarar det inte riktigt, även om siffrorna kanske rinner iväg på slutet.
Antianerna segrar och kan sedan spela avslappnat i sin sista match nästa vecka medan Broppers får slåss mot Buckisarna om andraplatsen men det är en helt annan historia.

Tabell efter helgens omgångar

1.Antianerna 3 3 0 0 22-3 9
2.The Broppers 3 1 0 2 5-18 3
3.Buckanjärerna 2 0 0 2 3-9 0

Finaldags

Under lördagen blir det mycket att se fram emot. Först väntar den helt avgörande drabbningen mellan Vita Hästen och Karlskrona, och när den är över tar finalen i Melodifestivalen vid. Vilka låtar som har tagit sig vidare till finalen har ni säkert redan stenkoll på, men för er som har problem med minnesluckor kommer här startordningen på de olika artisterna och deras bidrag.

 

1. "Shout it Out" – David Lindgren

2. "Jag reser mig igen" – Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern

3. "Mystery" – Dead By April

4. "Why Start a Fire?" – Lisa Miskovsky

5. "Baby Doll" – Top Cats

6. "Euphoria" – Loreen

7. "Soldiers" – Ulrik Munther

8. "Mirakel" – Björn Ranelid feat. Sara Li

9. "Why Am I Crying?" – Molly Sandén

10. "Amazing" – Danny

 

Utav dessa tio bidrag är det egentligen  bara två som jag anser har någon som helst chans att vinna tävlingen, och den kampen står mellan Loreen och Danny. Låtmässigt sett är båda låtarna ungefär lika bra, men sett till scenshowen föredrar jag dock Loreen och hennes lite säregna dans. Danny har egentligen ett häftigare nummer, men kläder med inbyggda lampor och liknande känns för plastigt. Loreen är helt enkelt mer äkta och därför är hon min favorit av de båda. Frågan är dock om det ytliga svenska folket håller med...

 

I övrigt är det faktiskt mest skit som tagit sig vidare till finalen, så vissa låtar kommer man att få lida sig igenom. Det hör faktiskt annars inte till vanligheterna när det är finaldags. De enda bortsett från den nyss nämnda duon som platsar i finalen är Molly Sandén, Thorsten Flinck och Top Cats. Gällande Flinck ska det förövrigt bli mycket intressant att se om han kan vinna den interna prestigekampen mot Björn Ranelid. Den tvekampen kan sluta hur som helst, men det råder dock inga tvivel om att Flincks bidrag är klart mycket bättre.

 

Finalen avgörs förövrigt på samma sätt som förra året. Hälften av alla röster står svenska folket för, och den andra hälften står en rad olika internationella jurygrupper för. Jurygrupperna är en ren tramsgrej som Christer Björkman uppfann så vi ska skicka iväg artister till Eurovision som går hem i olika ställen av Europa. Förhoppningsvis kommer de dock inte avgöra tävlingen, det är ju roligare när det är folket som får kora vinnaren.


Viktig seger!

Vita Hästen vann fredagens returmatch i playoffserien mot Karlskrona med siffrorna 5-3. En otroligt viktig seger som innebär att det blir en tredje och helt avgörande match lagen emellan under lördagen! Sett till matchen inledde Vita Hästen klart mycket bättre än Karlskrona. Om man uppträdde segt i den första matchen så var det snarare Karlskrona  som såg sega ut den här gången. Precis som jag efterlyste låg Hästen på nästan konstant i offensiv zon och smällde på ordentligt i närkamperna. Karlskrona drog på sig flest utvisningar, men det var dock oroande att Hästen inte lyckades förvalta chanserna man fick. Åtminstone inte till en början. När det återstod fem minuter av den första perioden kom dock ledningsmålet, och det var Johan Erkgärds som lyckades få in pucken i mål  i samband med Hästens fjärde powerplay för kvällen. Mindre än minuten senare pangade även Linus Näsström in 2-0 efter ytterligare ett PP.

 

1-0 på väg in i mål

 

I den andra perioden fick Vita Hästen en riktig drömstart med en snabb utökning där Henrik Andersén efter bara ett par minuter sprätte in 3-0. Just då kändes det som att det hela skulle kunna sluta med en bekväm defilering från Hästens sida, men så blev icke fallet. Det som inte fick hända inträffade. Vita Hästen började spela på resultatet och i slutminuterna av perioden fick Karlskrona in två snabba mål, som helt plötsligt förvandlade den säkra tremålsledningen till en högst otrygg uddamålsledning. I den absoluta slutminuten gjorde dock Linus Näsström ett psykologiskt mycket viktigt mål för Hästen och såg därmed till att ge Norrköpingslaget en lite större trygghet inför slutakten.

 

Karlskrona gjorde matchen jämn i andra perioden

 

Den tredje perioden var väldigt nervös med ett böljande spel där inget av lagen hade något större övertag. Vita Hästen som ledde med 4-2 behövde inte ta några onödiga risker, men mot slutskedet drog man ändå på sig en onödig utvisning. Och vips kom ytterligare en reducering. Med sju minuter kvar av matchen skiljde det återigen bara ett enda mål, och matchen kändes totalt vidöppen. Karlskrona som kände vittring gjorde allt de kunde för att kvittera, men istället kunde Henrik Andersén frälsa Vita Hästen med sitt andra mål för kvällen, ett mål som alltså innebar 5-3.

 

Matchen slutade ändå lyckligt

 

Nu när det blir en tredje och totalt avgörande match så har båda lagen exakt lika mycket press på sig. Ser matchen ut som den tredje perioden under fredagskvällen så kan det i princip sluta hur som helst. Nyckeln till framgång för Vita Hasten ligger i att hitta tillbaka till spelet som man hade i inledningen av matchen då man dominerade spelet. Rent psykologiskt bör det i alla fall vara en liten fördel till Vita Hästen i och med att man vann fredagsmatchen. Man kommer även ha mest publikstöd och inte minst så har aldrig Karlskrona vunnit i Himmelstalundshallen (om jag inte har förträngt någon enstaka match).

 

Nu är det hög tid att sänka örlogsflottan. Bomba och skjut, KROSSA KHK! Hästen skall stegra!


Elitserieslutspelet.

Så är det då dags för slutspelet i elitserien/sm-slutspelet. Som sig bör inleds det hela med kvartsfinaler.

Skellefteå-Modo

Skellefteå-Modo 4-1
Första matchen vinner Skellefteå förhållandesvis enkelt.  Modo har inget att sätta emot ett hungrigt Saik här helt enkelt.

Modo-Skellefteå 2-1
Kan ju verka motsägelsefullt att dissa Modo totalt i match för att sedan tippa desamma som vinnare här men det är en helt annan femma hemma kontra borta. Risken är även att Saik efter första matchen på hemmais slappnar av lite och tror att det ska gå av sig självt och får en läxa här. Det blir en tufft och tajt match iaf men Modo vinner till slut.

Skellefteå-Modo 3-2 SD
Ska Modo vinna någon match borta är det denna, ska de ha någon chans att skaka Saik ordentligt i matchserien är det seger som krävs här med isf. Jag tror därför att Modo om inte kör slut på sig helt kommer kriga extremt mycket för att ta den livsviktiga segern och det gör att kampen blir jämn. Saik vinner dock till slut ändå i sudden när Modo inte orkar spela så intensivt som krävs för att kompensera för sin bristande kvalité.

Modo-Skellefteå 1-2
Siffrorna är tajta men jag tror att Skellefteå ändå kommer ha järnkoll på det hela under hela matchen och att Modos mål är ett tröstmål i slutet när gästerna slappnar av litegrann. Här är känslan efteråt att det tveklöst är avgjort beträffande avancemanget.

Skellefteå-Modo 5-2
Här så har då Saik chansen att säkra en semiplats och det gör man i stor stil med en, i slutspelssammanhang, storseger. Inget snack om att Saik i denna serien varit det bästa laget.

4-1 i matcher till Saik.

Luleå-Aik Solna

Luleå-Aik 3-1
Luleå som direkt valde aik får verkligen bevisa att man valde rätt här. Dock blir det inte fullt så enkelt som många kanske tror men visst plockar favoriten denna första match i sin hemmahall. De lär sätta enorm fart från början och vinner som sagt.

Aik-Luleå 2-0
Här vinner Aik, de har ett packat hovet bakom sig och Fasth växer några klasser ytterligare i ett slutspel nu när det är sista kvällarna med gänget så att säga. Det blir en tät match men aik vinner denna otroligt viktiga kamp.

Luelå-Aik 2-3 SD
Okej, det är en skräll men jag tror gnaget vinner här. Efter segern i match 2 har de insett att denna match verkligen är den som kan få vågskålen att tippa över till deras fördel och efter en grymt jämn och tuff match säkras segern i sudden.

Aik-Luleå 4-2
Andra raka hemmasegern och tredje raka för aik? Har iks tippare rökt på? Nejdå, Aik får alltså återigen spela hemma och det är en enorm fördel för detta gäng, kanske mer än för några andra. Detta blir en hawaiihockeymatch men jag tror att hemmalaget går segrande ur striden här mot ett Luleå som börjar fundera på vad som håller på att hända och att börja fundera är inte alltid så bra i idrott.

Luleå-Aik 2-1 SD
Måstematch för Luleå och aik spelar avslappnat då de vet att de även vid förlust här har fler chanser, det ger en stentuff fajt som Luleå plockar tidigt i sudden-

Aik-Luleå 3-1
Luleå åker till Sthlm igenn och denna gång med en skarpt slipad kniv mot strupen och aik vet att de får en sista chans i luleå om de torskar här. Dock tror jag att Aik fullbordar skrällen här genom en seger. Slutspelets stora skräll blir härmed ett faktum.

4-2 i matcher till Aik.

Brynäs-Frölunda

Brynäs-VF 2-3 SD
Här blir det stenhårt i varje match tror jag, denna första kamp känns som den gästerna har störst att vinna när vi snackar matcher i Gävle. Jag tror det blir en suddenhistoria och troligen en lång sådan innan VF avgör.

VF-Brynäs 2-1
VF är erkänt starka i scandinavium och i ett slutspel är det ju stämningsmässigt bara gnaget som kan mäta sig. Detta blir en jämn match även det men VF vinner även här.

Brynäs-VF 5-2
Jag har sagt att varje match blir jämn men då kan ju dessa siffror tyda på annat men jag tror det blir en mycket jämn kamp och att Brynäs 5e sitter när VF försöker vända 2-4 på slutet.

VF-Brynäs 4-3
VF har ju 4-1 i matcher mot Brynäs i serien och verkar gå mot något liknande här, Brynäs vet dock att det måste bli en bortaseger om de ska vända detta och ska den komma får det bli här varvid jag tror vi får se mer offensiv hockey från båda håll än i matcherna innan. Jag tror dock att VF är snäppet vassare inför hemmapubliken och vinner med uddamålet igen.

Brynäs-VF 3-1
Brynäs tar här sista chansen genom denna seger, VF blir något för bekväma med tanken att man har några fler chanser på sig att avgöra och Brynäs vinner.

VF-Brynäs 2-0
Här säkrar då VF en semifinalplats i en mycket defensiv historia där Andersen spikar igen kassen för VF och Brynäs spelar även de starkt defensivt men vf får till slut hål på dom och sätter sedan tvåan i tom bur och avancerar vidare till semi.

4-2 i matcher till Frölunda.

Hv71-Färjestad

Hv71-Fbk 3-1
Detta är tveklöst de mest svårtippade kvartarna, det känns på förhand som varje match kan gå hur lite hur som helst. Denna första match tror jag dock Hv tar i egenskap av hemmalag, jag tror helt enkelt att man verkligen vill visa att man gjorde rätt när man valde fbk mer än vad fbk vill visa att hv gjorde fel så att säga.

Fbk-Hv71 2-3 SD
Och här går hv upp till 2-0 i matcher efter en suddenseger. Det blir otroligt jämnt här men jag ser ändå att HV plockar detta då Fbk antagligen känner kraven av att måste vinna trots att det är tidigt i serien.

Hv71-Fbk 3-4 SD
Och här tar Färjestad en suddenseger, återigen extremt jämnt men lite målgladare och jag tror det blir ett rätt snabbt suddenavgörande här. Färjestad vet att de måste vinna och HV lite bekväma efter två raka. De talar för gästerna och jag tror de reducerar matchserien här.

Fbk-Hv71 4-1
Första matchen som inte blir sådär otroligt jämn, ofta kommer en sådan i en matchserie. Färjestad sätter direkt in en högre växel här och går ifrån till 3-0 och då ser Hv slaget som förlorat och resten av matchen blir mestadels en transportsträcka och vips har Färjestad kvitterat i matchserien.

Hv71-Fbk 5-3
Otroligt viktig kamp som visserligen inte gäller avancemang men gäller vem som ska få övertaget i matchserien igen. Jag tror att vi får se en riktig svängig hockeymatch där det är mer fokus på offensiven än defensiven då båda verkligen går framåt vilket förklarar målskörden som är ovanligt rik för en slutspelsmatch. Hv vinner och jag skriver det under "hemmamatchssegrar" i den mening att jag tror att det är mycket det som till slut avgör.

Fbk-Hv71 2-1 SD
Färjestad måste verkligen vinna annars är det slut, och även om det hela kommer gå till sudden så klarar Färjestad det och får därmed till en sjunde avgörande match. Denna match blir en riktig fight där båda lagen kommer stånga sig blodiga mot kompakta, diciplinerade försvarslinjer men där Färjestad till slut alltså vinner efter en studspuck i sudden.

Hv71-Färjestad 1-2 SD
Det blir inte mer spännande än såhär, sjunde avgörande match och sudden... Jag tror återigen att Färjestad vinner och jag tror återigen att det blir med 2-1. Jag tror helt enkelt att Färjestad är det där lilla,lilla snäppet bättre här. Djupare analys än så blir det inte.

4-3 i matcher till Färjestad.

SEMIFINALER


Skellefteå-Aik

Skellefteå-Aik 3-2
Jaja, det är aik mot aik så är det sagt och kommer inte sägas mer. Saik får det tuffare än vad många tror men jag ser ändå att de tar denna mycket viktiga första match om än med uddamålet. Aik ser sin chans till bortaseger redan här förmodar jag och det gör att det blir jämnt även det.

Aik-Skellefteå 1-2 SD
Aik får verkligen med sig publiken återigen och Saik får det hett om öronen men lyckas till slut utöka sin ledning i matchserien till 2-0 efter ett suddenmål mot ett trött aik. Det känns lite efter denna kamp som matchserien redan är avgjord.

Skellefteå-Aik 4-3
Återigen en målmässigt tuff historia men återigen med samma segrare. Skellefteå gör helt enkelt precis vad som krävs för att slå Aik. 3-0 i matcher nu och de flest ser givetvis slaget som förlorat hos gästerna.

Aik-Skellefteå 3-2 SD
Aik tar det lilla, lilla halmstrå som finns när man via skyttekungen Gynge gör segermålet i sudden. Skellefteå trodde väl på avancemang redan här men tji fick dom.

SKellefteå-Aik 5-2.
Här kommer istället en rejält urladdning från Skellefteås sida när man kör över aik och inte ens fasth kan stå emot hemmalagets megaoffensiv som säkrar en plats i finalserien. Aik har gjort det bra men orkar inte riktigt stå emot ännu ett i grunden bättre lag, skrällen mot Luleå¨fick räcka helt enkelt.

4-1 i matcher till Skellefteå.

Frölunda-Färjestad

Frölunda-Färjestad 4-1
VF sätter direkt fart här och Färjestad får det otroligt jobbigt direkt och när VF spelar såhär i ett slutspel kokar det verkligen i Scandinavium och det gör ju VF ännu bättre och till slut blir det en tämligen komfortabel seger för VF i denna första semifinal.

Färjestad-Frölunda 2-3
Färjestad krigar bättre här än sist men Frölunda vinner efter en otroligt stark insats av Andersen i buren och en pånyttfödd Kahnberg. 2-0 i matcher till Göteborgarna nu och Färjestad åker till Götet med en enorm press på sig.

Frölunda-Färjestad 1-3
Och här tar gästerna den nödvändiga bortasegern som krävdes från start då VF hade en hemmamatch mer om det går till sju matcher. Färjestad har här en sådan där match då verkligen allt stämmer medan VF inte får igång sitt sedvanliga maskineri på hemmais och då reducerar gästerna matchserien.

Färjestad-Frölunda 4-2
Färjestad fick energi av segern nere i Göteborg i förra matchen och tar med sig den hit där man bärs fram av hemmapubliken som vet att en seger är ett måste för annars tvingas man vinna tre raka mot VF varav två i götet. Hemmalaget tar hem detta men lagen följs åt målmässigt hela vägen och 4-2 kommer inte förrän i tom bur.

Frölunda-Färjestad 3-2 SD
Otroligt viktigt här, vem ska ta kommandot i matchserien och bara vara en enda match från finalspel? Jag tror det blir hemmalaget efter en nervpirrande sudden där VF till slut visar sig starkare. Hemmaplan är alltid viktigt, ännu viktigare i ett slutspel och såsom Scandinavium blir vid sådana här tillfällen är det inte mycket som slår.

Färjestad-Frölunda 1-2 SD
Denna match är ett måste för Färjestad att vinna men Frölunda har en sjunde match på hemmaplan om de torskar här, nu tror jag dock att gästerna tar hem denna jämna kamp i sudden efter att Färjestad fått ett tungt kvitteringsmål i baken med bara nån minut kvar av ordinarie tid. Frölunda säkrar sedan en finaplats via suddenmålet.

4-2 i matcher till Frölunda.

FINALER


Skellefteå-Frölunda


Skellefteå-Frölunda 2-1
Första finalen blir en ruskigt tajt historia där inget av lagen kommer bjuda på minsta lilla millimeter. Hemmalaget går vinnande ur slaget tror jag ändå delvis då de haft en lättare väg fram och inte är lika slitna.

Frölunda-Skellefteå 5-3
Här blir det åka av tror jag, ett kokande Scandinavium bär fram Frölunda medan gästerna utnyttjar de blottor som blir bakåt när hemmalaget blir lite väl offensiva några gånger. Jag tror dock att hemmalaget drar det längsta stråt till slut ändå och det kan nog vara livsnödvändigt för matchseriens skull.

Skellefteå-Frölunda 4-2
Här vinner återigen hemmalaget och det blir återigen en del mål för att vara en slutspelsmatch kan man tycka. Saik vet hur viktigt det är med en seger här hemma för att inta tappa kommandot i serien och bli tvingade att vinan en match i götet. Frölunda försöker men jag tror inte man räcker till riktigt i denna match.

Frölunda-Skellefteå 2-3 SD
Här är det återigen tajt, tät och tuff slutspelshockey som gäller och jag ser det som gjutet att det blir sudden här. Dock tror jag att gästerna vinner här då pressen på Frölunda är enorm så spelar gästerna mer avslappnat och frågan är om det under säsongen rätt ojämna VF orkar med denna finalserie helt och fullt?

Skellefteå-Frölunda 3-1
Så vinner då Skellefteå denna femte och sista finalmatch och tar hem sm-guldet. Skulle Frölunda haft en chans hade man behövt vinna senaste hemmamatchen. Dock är det inget att snacka om, Saik är rättvisa svenska mästare.

SKELLEFTEÅ AIK SVENSKA MÄSTARE MED 4-1 I MATCHER!


Förkvalserien.

IK går i hockeyfeber just nu, Anti bloggar frenetiskt om Hästen äventyr, snart börjar slutspelet och kvalserien. Dock innan kvalserien kan starta ska det spelas om den sista platsen och det görs i "förkvalserien".
Den är redan tre omgångar gammal och tabellen ser ut som såhär:

1.Rögle 8-6 8p
2.Malmö 10-8 7
3.Västerås 8-10 7
4 Oskarshamn 7-9 6

Omgång 4

Västerås-Rögle 3-4 SD
Västerås tar emot Rögle och här tror jag på en mycket jämn historia där dock gästerna till slut drar hem en bonuspinne i sudden då jag helt enkelt ser Rögle som det något bättre laget såhär långt.

Malmö-Oskarshamn 5-2
Malmö som bara var sekunder från att missa t.o.m. denna förkvalserie trots sin satsning för att nå elitserien har inlett serien bra här och för dom vore det ju extremt tungt att missa kvalserien, ja t.o.m. att missa eliten. Iaf om vi ser på målet inför säsongen. Denna match tar man dock då Oskarshamn känns som det klart sämsta laget i denna serie och Malmö inte tappar något hemma här. Stabil seger.

1.Malmö 15-10 10
2.Rögle 12-9 10
3.Västerås 11-14 8
4.Oskarshamn 9-14 6

Omgång 5

Oskarshamn-Västerås 2-3
Västerås krigar sig till en seger här och krossar Oskarshamns drömmar om åtminstone kvalseriespel. Det kommer dock bli hårt och tufft men Västerås tar som sagt en viktig seger.

Malmö-Rögle 4-2
Hett sydderby där ingen kommer dra sig för ett och annat tjyvnyp och det kommer bli hett även på läktarna, Röglefansen skickade ju uppiggande ord till Almtuna så de skulle få extra motivation i sista omgången i allsvenskan och slå malmö så malmö missade kvalet... Malmö plockar dock denna match hemma och även om det inte bli enkelt så blir det en stabil seger.

1.Malmö 19-12 13
2.Västerås 14-16 11
3.Rögle 14-13 10
4. Oskarshamn 11-17 6

Omgång 6

Västerås-Malmö 3-1
Direkt avgörande match om en plats i den "riktiga" kvalserien. Malmö behöver en enda pinne men det går inte då Västerås mobiliserar allt de har och går ifrån tidigt till 2-0 och sedan får Malmö enbart ett tröstmål på slutet. Detta är en typisk sådan match där ett lag som Malmö inte riktigt pallar med och det gör att Västerås som själva spelar bra och vinner kan segra och gå till kvalserien.

Rögle-Oskarshamn 3-4
I en betydelselös match vinner gästerna.

1.Västerås 17-17 14
2.Malmö 20-15 13
3.Rögle 17-17 10
4.Oskarshamn 15-20 9

Vinna eller försvinna

Ikväll är det dags för returmöte i playoffserien mellan Vita Hästen och Karlskrona. Det senaste mötet slutade med Karlskronaseger, 4-3 efter förlängning. Därmed har Blekingelaget möjligheten att ta sig vidare direkt till kvalserien mot allsvenskan om man vinner ikväll. Om istället Vita Hästen ska ta den där kvalplatsen så är förutsättningarna glasklara. Seger ikväll är ett måste, och likaså imorgon. Det är vinna eller försvinna som gäller för Norrköpings stolthet.

 

Förlustmatchen nere i Karlskrona är redan lagd till handlingarna. Nu väntar förhoppningsvis två helt nya matcher i Himmelstalundshallen. Men för att det ska gå vägen för Hästen så gäller det ändå att titta tillbaka lite på den föregående matchen. Som man spelade då får man inte spela ikväll, i så fall tar förmodligen säsongen slut innan det roliga ens har börjat. Det gäller att få upp tempot redan från start, spela fysiskt och sätta sig i respekt hos motståndarna.

 

Karlskronas störta fördel inför kvällen är att de inte har den enorma pressen  på sig att säsongen tar slut om det blir förlust. De kommer kunna spela betydligt mer avslappnat än Vita Hästen och välja hur de ska lägga upp matchen. Antingen kommer de att satsa på ett tätt defensivt spel och försöka avgöra matchen i någon kontring om Vita Hästen går bort sig i anfallszon. Alternativt satsar Karlskrona på ett frejdigt offensivt spel med mottot "bära eller brista, vi har ändå en chans till på oss om det går åt skogen".

 

Mycket står alltså på spel ikväll, men en sak är i alla fall säker. Bombar man på med kanonskott mot en båt så sjunker tillslut kajutan. Det är förhoppningsvis vad som kommer ske ikväll och imorgon. Tiden är kommen. Nu ska örlogsflottan från Karlskrona sänkas till botten. Det är hög tid för Vita Hästen att stegra!

 

 


Tungt

 

Precis som jag befarade slutade den första drabbningen mellan Vita Hästen och Karlskrona med en tung förlust. 4-3 efter förlängning. Enligt rapporter från arenan spelade Vita Hästen sämre än normalt och verkade ringrostiga, så de lediga veckorna man fick som ”belöning” efter den senaste seriesegern verkar med andra ord inte ha varit någon jackpott. Karlskrona presterade bättre än mot Östersund och spelade till sig en 3-0-ledning. I slutet av den andra perioden reducerade dock Hästen till 3-1, vilket åtminstone gav lite hopp inför fortsättningen.

 

Väl i den tredje perioden verkar Hästen ha spelat något bättre än tidigare. Åtminstone satte man nu sina målchanser. Efter bara ett par minuter kom 3-2, och med bara 20 sekunder kvar av matchen kvitterade Hästen också ställningen till 3-3 efter att man plockat ut målvakten och fått till ett långt och bra anfall. Att hämta upp ett 3-0 underläge till 3-3 borde ha gett Hästen en psykologisk fördel inför förlängningen, men väl där kom man åter igen ut med lågt tempo och blev tillbakapressade. Tillslut kunde också Karlskrona sätta avgörande 4-3 vilket innebär att de nu har två raka ”matchbollar” att avgöra matchserien och slå ut Vita Hästen. På fredag spelas som bekant den första drabbningen i Norrköping och på lördag spelas förhoppningsvis den tredje och avgörande matchen (om inte så har alltså redan Vita Hästens säsong tagit slut).

 

Ska Norrköpingslaget kunna vända detta och ta sig vidare till kvalserien så gäller det att man når upp till sin normala kapacitet igen. Full fart framåt, bättre fysiskt spel och mer jävlaranamma helt enkelt. Sen skulle det heller inte skada om Hästen kunde få lite bättre flyt med domsluten. I dagens match fick KHK exempelvis lira powerplay i 10 minuter och 26 sekunder. Detta att jämföra med Hästen som bara fick 21 sekunders speltid i samma spelform. Trots detta blev det ändå 1-1 i antal powerplaymål lagen emellan, men hade Hästen också fått lira 10 minuter i PP så hade förmodligen matchbilden utvecklat sig på ett helt annat sätt. Men nu är det bara att lägga den här matchen till handlingarna och blicka framåt. På fredag är det vinna eller försvinna. Väldigt mycket står på spel för Vita Hästen.


Inför playoff 3

Vita Hästen tog en överlägsen serieseger i division 1E och ytterligare en överlägsen seger i allettan södra. Nu har det inte längre någon betydelse. Vill man avancera genom divisionerna i svensk hockey så kan man inte leva på gamla meriter när det drar ihop sig till playoff -och kvalspel. Om inte förr så lärde sig Vita Hästen det under förra säsongen där man rullade fram som en ångvält hela vägen till den avgörande kvalserien. Väl där tog det slut. Hästen tappade formen totalt, och att man hade spelat bra tidigare under året hjälpte föga. Det slutade med fiasko, en sistaplats och ytterligare ett tråkigt år i den allt för ojämna division 1-serien.

 

Den pågående säsongen har sett ut på ungefär samma sätt som den förra. Årets trupp är något starkare än fjolårets, men framför allt är alla som var med förra säsongen ett år äldre och har den där rutinen som saknades dessförinnan. De flesta i laget bör veta exakt vad som krävs för att inte falla ihop som ett korthus igen i en kvalserie. Men innan man kan börja uppladdningen dit så finns det ett sista hinder som heter playoff 3. Alla segrarna (samt den poängmässigt bästa tvåan) från de olika allettorna ställs mot lag som har kvalat sig vidare från playoff 2 (och i vissa fall även playoff 1). För Vita Hästens del lottades Karlskrona fram som motståndare, en både bra och jobbig lottning på samma gång. KHK har på pappret den mest meriterade truppen av alla division 1-lag och är således det största hotet. Kan Vita Hästen å andra sidan slå ut dem så försvinner ett av de starkaste hoten direkt innan ens kvalserien har startat.

 

Playoff-serien avgörs i bäst av tre matcher och den första drabbningen spelas imorgon kväll (onsdag) nere i Karlskrona. Vinner Vita Hästen den drabbningen så har man två matcher på sig att avgöra matchserien hemma i Himmelstalundshallen under fredagen och lördagen. Om däremot KHK vinner sin hemmamatch så blir det en enorm press på Hästen. Då måste de båda hemmamatcherna vinnas för att inte säsongen ska ta slut för tidigt. Att vinna den första drabbningen kommer med andra ord att bli otroligt viktigt!

 

Ser man till Karlskronas väg till playoff 3 så slutade man till att börja med tvåa i allettan mellan (bakom Vita Hästen). När lagen möttes i den serien vann båda sina hemmamatcher. I playoff 2 ställdes KHK mot Östersund, som åtminstone på pappret är ett riktigt blåbärsgäng. De pressade dock Karlskrona så pass hårt att det favorittippade blekingelaget behövde få till ett powerplay i förlängning i den tredje och avgörande matchen innan de kunde avgöra matchserien. Formmässigt finns det med andra ord ett stort frågetecken för KHK, men de har många rutinerade spelare som brukar ha en förmåga att höja sig när det väl gäller.

 

För att Vita Hästen ska kunna vinna den första matchen gäller det att man tar sig in i matchtempot snabbt (till skillnad från alla andra lag som har spelat i de andra playoffomgångarna har Hästen bara spelat en träningsmatch). Det gäller att våga spela offensivt och fysiskt. Då kan man rubba KHK. Brister man på någon av de fronterna kommer det dock bli väldigt svårt.


IK-Cupen hockeyarena.

I ett par år har ni kunnat följa IK-Cupen i speedway här på IK, nu har vi även gått in som tung sponsor till en annan turnering, IK-cupen HOCKEYARENA!
Upplägget är tämligen snarlikt speedwayens dito då Antianernas, Buckanjärernas samt The Broppers är de deltagande lagen men givetvis denna gång med sina hockeylag.

Spelschemat ser ut som följer:

3e mars Antianerna-The Broppers
4e mars The Broppers-Buckanjärerna
10e mars Buckanjärerna-Antianerna
11e mars The Broppers-Antianerna
17e mars Buckanjärerna-The Broppers
18e mars Antianerna-Buckanjärerna

24e mars Semi 1
25e mars Semi 2

28e mars Final 1
31e mars Final 2

Således går alla vidare från gruppspelet men det är inte så att det är oviktigt för den skull. Dels får gruppsegraren en direktplats i finalen och dels får det bäst placerade laget välja hemma/borta i semi och final.
Så det gäller att lyckas även i gruppspelet.

Två matcher har spelats under den nyss avslutade helgen, vi går nedan igenom dessa i tur och ordning.

IK CUPEN OMGÅNG 1 Antianhallen 3e mars.
Antianerna-The Broppers 11-0 (1-0, 5-0, 5-0)
Skott: 41-15 (11-4,13-5,17-6)
Publik: 4194.

Kommentar: Första matchen spelades i Antianhallen under lördagen. Att Antianerna skulle vinna var de flesta överrens om redan på förhand och inte ökade chanserna för gästerna när man tvingades ställa sin tredjemålis i buren då de två andra målvakterna fanns på skadelistan.
Skador tillhör visserligen sporten men när två målvakter samtidigt är skadade blir det tungt, speciellt i en match man redan med ordinarie manskap inte ansågs ha mycket att hämta i.
Nåväl, det var ytterst god stämning i Norrköping under dagen när de båda supporterskarorna sjöng och hade skoj på gator&torg.
Väl på plats i Antianhallen var det halvfullt men stämningen var enorm ändå med två stora klackar och ett himla liv.

Matchen startade och gästande Broppers hade uppenbarligen fått direktiv av managern "Alginho" att spela utpräglat defensivt och hålla siffrorna nere. Detta irriterade uppenbarligen Antianspelarna som verkligen försökte spela hockey men "it takes two to tango" som man säger och Broppers såg ut att spela BP fast med fullt manskap.
Nu brukar ju sällan defensiv hockey hålla sådär jättelänge och efter 12minuter gör även Antianerna 1-0. "Nu borde väl ändå Broppers flytta upp litegrann" hördes folk på läktarna muttra. Så skedde dock inte utan gästerna fortsatte grisa medan hemmalaget letade luckor och tvingades till skott en bit utifrån som försvaret klarade.
PAUS

Andra perioden började med samma press från Antianerna där coachen Antianerna (laget döpt efter honom) flitigt coachade för att ha fräscha spelare som skulle ge gästerna ett helvete hela tiden.
Broppers står dock emot fortsatt men sedan gör Antianerna 2-0 sju minuter in på perioden och bara en minut efter det även 3-0 och ridån gick ner för gästerna som insåg att de inte hade en chans att göra tre baljor men ändå försökte spela mer offensivt under resterande del av perioden. Det enda den offensiva desperationen gav var att Antianerna lekte in tre puckar till och därmed ledde med 6-0 när andra perioden väl var slut.
PAUS

Tredje perioden bjöd på ett Broppers som varken orkade eller kunde hota ett överlägset Antianerna och det var aldrig något snack och hemmalaget lyckades mellan 40:41-42:56 göra tre baljor och det fick Broppers att sluta spela helt men även Antianerna drog ner på takten och lekte mest hockey. Två baljor till gjorde hemmalaget dock vilket skrev slutsiffrorna till 11-0.
Inget att snacka om såeldes, visst kanske siffrorna hållits nere lite mer med åtminstone andremålisen i buren för gästerna men Antianerna var såpass överlägsna att de garanterat plockat matchen ändå.

I en sådan här slakt är enskild spelarkritik nästan bara löjligt men bäst var ändå Antianernas Emil Vilhelmsson som gjorde fem baljor och passade till två.

Tabell:
1.Antianerna 1 1 0 0 11-0 3
2.Buckanjärerna 0 0 0 0 0-0 0
3.The Broppers 1 0 0 1 0-11 0

IK CUPEN OMGÅNG 2 Levgrens Äng 4e mars.
The Broppers-Buckanjärerna 3-2 (2-0,0-1,1-1)
Skott: 28-25 (11-7,5-7,12-11)
Publik: 3614.


Efter att ha blivit förnedrade i Antianhallen kvällen innan var det ett något stukat Broppers som tog emot Buckanjärerna i detta gbgderby. Hemmalaget hade fått tillbaka sin andremålis och han fick givetvis stå.
Buckisarna och Broppers spelar ju även i samma serie där Broppers inlett betydligt bättre men serien är lång.
3614personer hade bänkat sig för att se denna kamp. Bortasektionen var halvfull med ungefär 250buckfans men räkna med att hallarna är betydligt mer knökade när det vankas slutspel sen.

Domaren blåste igång matchen och det hann inte gå mer än en minut innan gästerna drar på sig en utvisning, och för hemmalaget tar det bara 44sek i PP innan pucken satt bakom gästernas målvakt. 1-0 till Broppers och hemmafansen kände att "nu jävlar får buckisarna sota för förnedringen mot Antianerna igår". Riktigt så blev det dock ej även om man tryckte in ett andra mål efter åtta och en halv minut. Perioden var förhållandevis jämn och gästerna hade några farliga lägen men Broppers försvarsspel förhindrade gästerna från att nå hela vägen fram.
Slutet av perioden var dock bortalagets då hemmalaget drog på sig ett par utvisningar som kunnat sluta med mål för gästerna men bortalaget har svårt att få dit pucken och när perioden tar slut står det 2-0 på resultattavlan.
PAUS

Andra perioden är en period där det mest spelas 5/4 4/5 än 5/5 vilket även präglar hur perioden ser ut, Buckisarna var dock betydligt bättre på detta spel än hemmalaget och det är även, fullt rättvist, gästerna som får perioden enda mål när man i pp gör 2-1 och skapar riktigt rejält med nerv i kampen. Buckisarna visar Bropparna att de inte tänker se slaget förlorat utan pressar långa stunder tillbaka hemmalaget men 2-1 står sig inför sista perioden och det är rejält nervöst i båda lägren på publikplats.
PAUS

Tredje perioden är sex minuter gammal när gästerna kanske kan skapa enormt tryck med en utvisning för hemmalaget men gästerna kommer inte riktigt till. Med åtta minuter kvar får gästerna återigen en chans i PP men trots tryck får man inte in pucken mot ett kompakt hemmaförsvar som verkligen är hemmalagets styrka.
När hemmalaget sedan med fem minuter kvar är fullt manskap igen kommer även 3-1 målet när gästerna pressar på och veteranen Gyurik trycker in pucken.
Dock slappnar hemmalaget av lite väl mycket, gästerna är verkligen inget dåligt lag och endast 57sekunder efter 3-1 reducerar gästerna igen och det blir rejält rörigt kring broppersburen några gånger innan sedan gästernas drar på sig en utvisning med 34sek kvar och därmed dör matchen. 3-2 till hemmalaget som därmed iaf skaffar sig ett hyfsat läge att bli åtminstone tvåa i gruppen.

Tabell

1.Antianerna 1 1 0 0 11-0 3
2.The Broppers 2 1 0 1 3-13 3
3.Buckanjärerna 1 0 0 1 2-3 0

Närmare helgen kommer mer info inför de kamperna.


Inför säsongen 2012.

Nedan kan tre intervjuer läsas inför den allsvenska säsongen 2012.
Anti får ta rollen som IFK Norrköpingsupporter, deve har haft chansen i flera år men då inget resultat kommit gick turen till Anti.
AH svarar som gaisare.
FH svarar som blåvitt.

Inför säsongen 2012-Anti.

Först, vad tycker du om ditt lags insats 2011?
Precis som när man tittar på en enkrona så finns det två sidor av myntet. Å ena sidan får IFK Norrköping vara ganska nöjda med att hålla sig kvar i serien utan att behöva kvala. Man låg ganska illa till mot slutskedet, men räddades upp av den första halvan av serien där man gick starkt fram och tog många poäng. Å andra sidan kan man vara besviken över de ständiga förväntningar som byggs upp på klubben och som alltid raseras ganska snabbt. Det handlar exempelvis om ekonomiska skandaler, misslyckade värvningar osv.


Hur ser du på ditt lags silly season? Har ni värvat/sålt rätt? Vad tycker du behöver förstärkas i ditt lags trupp?

Årets silly-säsong har varit ganska medelmåttig. Det har varit svårt att få tag på intressanta nyheter om vad som sker på spelarfronten, men det kan delvis bero på att jag kanske har läst fel sidor i Folkbladet. En del nyförvärv har man dock inte kunnat undgå att höra talas om, men samtliga verkar vara ganska medelmåttiga ur ett rent internationellt perspektiv. Jag tror att IFK måste våga satsa mer på egna produkter för att lyckas i framtiden. Ett gäng ihopköpta legoknektar är sällan ett vinnande koncept. Se bara hur det gick för Karl XII i Poltava 1709.

Allsvenskan som sådan känns extremt het, vad tror all denna hype kommer sig av?

Man brukar säga att framgång föder framgång, allsvenskan är ett ganska bra bevis för det. Fotbollen som sådan har alltid varit populär i och med att den är relativt billig (ur en rent aktiv synvinkel) jämfört med andra idrotter. Arenorna har oftast de bäst belägna platserna i städerna och dessutom matas befolkningen konstant av nyheter om de olika fotbollsligorna. I och med att man alltid ser arenan där ens lag spelar och alltid hör något om laget på TV eller radio så håller sig intresset vid liv. Och i takt med de stigande invånarantalen finns det även förutsättningar för att publiken kan öka ytterligare. Ser man till IFK Norrköpings situation så har man dock ganska svårt att locka de såkallade medgångssupportrarna att ställa upp när det går dåligt. Där har klubben något att bita i.

Er arena har det ju varit en del liv om, vad säger du om alla turer kring parken?

IFK Norrköping har alltid fått väldigt mycket hjälp av kommunen, så det var ingen större skräll att de fick det även i samband med den senaste monsterupprustningen av arenan. När det blåser som mest om IFK skadas dock lagets varumärke. Exempelvis har de haft problem med att betala sin hyra, de vill sälja namnet som de inte själva äger o.s.v. Många som inte är så intresserade av fotboll i Norrköping går runt och kallar IFK för en pajasförening, och föraktet mot kommunalpolitikerna är också stort. Men sedan arenan stod färdig har dock debatterna lugnat ner sig en aning. Möjligen väntar en ny storm snart i och med att det sägs att IFK nu vill köpa loss arenan…

Detta blir ännu en säsong med ett långt mästerskapsuppehåll, vad tycker du om det? Borde vi spela höst/vår för att ”komma runt” det?

Det finns både för –och nackdelar med det. Ur en rent sportslig synpunkt är det aldrig bra när en serie haltar för mycket och får stora luckor där inga matcher spelas över huvud taget. Däremot brukar publikintresset ibland kunna stiga en aning efter en stor internationell turnering, i synnerhet om det går bra för Sverige.

Ur: Tff och HBK, Upp: Åtvid och Giffarna, inget publiklag men 2 gräslag ur och 2 plast upp vad tycker du om det?

Två tråkiga lag åkte ur och två tråkiga lag kom in. Inte så mycket att säga om det. Troligen kommer de hamna i botten av årets serie ändå, varken Åtvidaberg eller Sundsvall har resurser för att nå framgångar.

Ifjol var det lugnaste året på läktarna på många, många år ändå målades det upp som att allsvenskan var ett huliganinferno om vi ska tro media, vad säger du om den debatten?

Media älskar att skriva om skandaler och läktarvåld, det är något som alltid säljer. Så fort minsta lilla aggression uppstår på en arena, oavsett idrott, så blir det löpsedlar. Ju mindre riktiga slagsmål vi får se, desto mindre förseelser kommer behövas innan media gör hönor av fjädrarna.

Din allsvenska drömelva 2012? 4-4-2.

Tomas Ravelli. Anders Svensson, Henke Larsson, Thomas Brolin, Fredrik Ljungberg, Kim Källström, Glenn Hysén, Gunnar Nordahl, Sven Tumba, Thomas Bodström, Björn Ranelid.

Vilka matcher för ditt lag ser du mest fram emot under säsongen, svar som ”guldmatchen” etc är icke tillåtet, och varför?

Matcherna mot IFK Göteborg brukar alltid vara roliga. Då vet man i alla fall att IFK kommer att vinna…

Vad anser du vara en godkänd säsong för ditt lag säsongen som kommer?

Någon topplacering tror jag inte på, men man har ändå tillräckliga resurser för att inte bli indragna i den absoluta bottenstriden. Troligen hamnar Norrköping någonstans i mitten.

Ta ut en startelva plus bänk för ditt lag med befintlig trupp!

Målvakt: Abbas Hassan

Backar: Morten Morisbak Skjønsberg, Bobbie Friberg Da Cruz, Mathias Florén, Nikola Tkalcic.

Mittfältare: Marcus Falk-Olander, Christopher Telo, Astrit Ajdarevic, Riki Cakic.

Anfallare: Bruno Santos, Shpetim Hasani.

Vi har en av de sämre ligorna i europa medan vi i flera andra lagidrotter har en av de bättre, ändå fortsätter allsvenskan samla störst skaror åskådare år efter år, vad beror detta intresse på tror du?

Som jag var inne på tidigare är det mycket tack vare medias stenhårda bevakning och att arenorna ligger väldigt bra till i städerna. Många andra idrotter har arenorna långt ut i förorterna vilket leder till att det alltid blir problem med parkering och liknande. De som inte har bil brukar inte ens kunna ta sig till/från matcherna. På tal om arenorna brukar även fotbollskubbarna ha de mest bekväma och moderna arenorna, vilket också är viktigt för att locka publik.

Gefle hemma, det ösregnar, ni ligger i mitten utan något att spela för överhuvudtaget. Hur lockar du med en marginalåskådare till den matchen?

Man bjuder på gratis entré och tjänar pengar på korvförsäljningen. Hur konstigt det än låter så kan det generera i mer pengar än om det bara kommer ett par tusen åskådare


Inför säsongen 2012-AH.

Först, vad tycker du om ditt lags insats 2011?

Jag är mycket nöjd totalt sett, det blev det kliv framåt som vi väntat på så länge nu. Även om det var synd att vi missade medalj när vi ändå var såpass nära.

Hur ser du på ditt lags silly season? Har ni värvat/sålt rätt? Vad tycker du behöver förstärkas i ditt lags trupp?

Jag hade gärna sett förstärkningar i backlinjen, ordinarie backlinje är helt ok men det känns väldigt tunnt bakom. Ijeh är ingen framtidsman men kan nog göra en del mål. Jakob Olsson kan nog bli bra. Aubynn är svårbedömd där får vi se helt enkelt. Gissar på en hel del inhopp.

Det känns som att det är ett drag kring alla 3 gbglag som vi inte sett på bra länge, vad tycker om era 2 gbg konkurenter inför 2012? Plus och minus.

IFK är ju det där hatlaget men som man ändå har nån sorts respekt för och som också fyller en funktion med antagonism och heta derbyn. Dessutom är det ju ett klassiskt lag. Ibland hade det varit skönt att slippa dem men samtidigt tror jag det hade varit lite tråkigt att vara som typ Örebro eller Malmö och i praktiken varit ensamma i stan. Jag tror motståndet ändå sporrar spelare, klubbar och supportrar till att bli bättre och stärka sin egen identitet och det tror jag gäller på båda sidor.

Rent sportsligt kommer de nog ta ett par rejäla kliv framåt inte minst verkar den nye tränarn ha fått fart på laget och bidraget med mycket positiv energi. Frågetecken finns kanske även där för backlinjen. Sen är det stora förväntningar och går det dåligt är nog tålamodet kort, speciellt med tanke på Stahres förflutna.

Häcken borde man inte nämna eftersom Hisingen tydligen inte är Göteborg. Sportsligt ser de starka ut i år med. Kulturellt har de däremot inte mycket att bidra med och jag tycker egentligen mest att de är i vägen.

Allsvenskan som sådan känns även den extremt het, vad tror all denna hype kommer sig av?

Mycket är ju tack vare de engagerade fansen, Allsvenskan har lyckats behålla passionen. Sen tror jag jämnheten gör mycket med, det är i få ligor som såpass många lag faktiskt kan tro och hoppas på guld utan att vara helt verklighetsfrämmande och alla kan slå alla med få undantag.

Er arena går nu in på sitt fjärde år, nu när du fått lite ”vardagskänsla” över att gå dit, vad tycker du om den nu? Ris och ros.

Den är funktionell men känns ganska opersonlig och sen är inte handikapplatserna alls så bra som man skulle kunna fövänta sig.


Detta blir ännu en säsong med ett långt mästerskapsuppehåll, vad tycker du om det? Borde vi spela höst/vår för att ”komma runt” det?

Nej tror inte det funkar vi har inte klimat för det, blir bara mer konstgräs och mindre publik.

Ur: Tff och HBK, Upp: Åtvid och Giffarna, inget publiklag men 2 gräslag ur och 2 plast upp vad tycker du om det?

HBK är ett klassiskt gäng och en bekväm bortaresa så det är lite synd, TFF kan man både ha och mista men de dyker nog upp snart igen. GIF är ett lite klassiskt gäng för mig personligen men rätt tråkiga och en jobbig bortamatch på norrländsk plast. Åtvid är visserligen ett traditionellt gäng men det känns inte så upphetsande annat än för DV ändå.

Ifjol var det lugnaste året på läktarna på många, många år ändå målades det upp som att allsvenskan var ett huliganinferno om vi ska tro media, vad säger du om den debatten?

Samtidigt bröts fler matcher ifjol än vanligt, vissa i onödan dock. Sen handlar det i mångt och mycket om sensationsjournalistik.

Din allsvenska drömelva 2012? 4-4-2.

John Alvbåge

Ulrich Vinzents, Alexander Milosevic, Richard Ekunde, Erik Edman

Mattias Lindström, Anders Svensson, Wanderson do Carmo, Rene Makondele

David Elm, Tobias Hysén

Vilka matcher för ditt lag ser du mest fram emot under säsongen, svar som ”guldmatchen” etc är icke tillåtet, och varför?

Alla matcher vi vinner. Fast matcherna mot DIF kan nog bli lite extra hetsiga i år. Annars brukar jag mer våndas än att se fram emot matcher.

Vad anser du vara en godkänd säsong för ditt lag säsongen som kommer?

Förra årets placering eller bättre, man ska alltid framåt!

Ta ut en startelva plus bänk för ditt lag med befintlig trupp!

Henri Sillanpää

Richard Ekunde, Calum Angus, Fredrik Lundgren, Kenneth Gustavsson

Markus Gustafsson, Reuben Ayarna

Eric Bassonbeng, Wanderson do Carmo, Erik Johansson

Peter Ijeh

 

Bänk

Dime Jankulovski

Mirza Mujcic

Jimmy Tamandi

Jesper Florén

Jonas Lindberg

Jakom Olsson

Gzim Istrefi

Vi har en av de sämre ligorna i europa medan vi i flera andra lagidrotter har en av de bättre, ändå fortsätter allsvenskan samla störst skaror åskådare år efter år, vad beror detta intresse på tror du?

Engagemanget och passionen. Tillräckligt många brinner verkligen för sitt lag och många av dess bidrar till en god stämning på arenorna. Folk håller på sitt lag och det är viktigare än antalet överstegsfinter för tillräckligt många. Sen bidrar nog att serien är såpass jämn att alla matcher är spännande på förhand.

Gefle hemma, det ösregnar, ni ligger i mitten utan något att spela för överhuvudtaget. Hur lockar du med en marginalåskådare till den matchen?
Svårt att säga känner nästan inga marginalåskådare. Men försöker väl med att det nog alltid kan bli en bra match och att de kan spela mer avslappnat.

Hur man än vrider och vänder på det är ni totalt beroende av Wanderson. Ni måste behålla honom samtidigt som ni måste ha in pengarna för en försäljning. Dessutom kan han ju gå sönder, hur ser du på alla aspekter i wandersongate egentligen?

Det bästa sportsligt vore ju att ha honom kvar såklart men den ekonomiska verkligheten är som den är så jag hoppas faktiskt han blir såld för en bra peng till en klubb han kan trivas i.

Ni har Mats Persson som sportchef, han sänkte VF enligt många och hans historia i blåvitt kan alla, är du nervös över att ha honom i gais?

Ja lite lurigt är det allt det gäller att någon annan håller i de ekonomiska trådarna. Men jag tror inte han är så sugen på ny fängelsevistelse och därför inte försöker vara ”kreativ” igen.

Ifjol drog ni mer folk än åren innan, givetvis starkt beroende av den sportsliga succén, men hur ska ni göra för att fortsätta öka och/eller behålla de nya om det börjar gå sämre igen?

Publik är en nyckfull art så det är svårt att säga. Främst tycker jag man ska satsa på att se till att de som faktiskt kommer vill komma tillbaka. Bra priser, inget biljettkrångel, bra bemötande, bra stämning och naturligtvis bra spel. Mycket tror jag går att vinna på att få dem som går två-tre matcher per år att gå 10-15 osv.

Ni är en äldre klubb, men har ju agerat i skuggan av IFK i många år. Vad ser du för för- och nackdelar med det?
Svår fråga, den största nackdelen är ju naturligtvis mindre pengar. Ansträngd ekonomi är ju aldrig kul. Mer framgång hade ju varit roligt men då hade ju inte GAIS ”agerat i skuggan” så då hade aldrig frågan ställts. Annars kan jag inte så några fler större nackdelar. Hade jag velat att GAIS skulle vara som IFK på alla sätt hade jag ju helt enkelt valt att bli IFKare istället. Det säger jag inte för att verka dryg utan det är helt enkelt så. Som göteborgare har man förmånen att välja lag och då blir det ett lag som passar in på ens personlighet och det är ett val som görs med hjärtat och ofta i väldigt unga år men ändå ett val. Jag tror inte det finns många gaisare eller öisare som vill vara som IFK för då hade de helt enkelt varit IFKare istället, de flesta som vill vara IFKare i Göteborg är ju det. Däremot i Borås och Halmstad och dylika orter finns det nog en del folk som verkligen önskar att de var som IFK. Sen finns det ju saker man kan avundas IFK naturligtvis, den stabilare ekonomin, den inte fullt lika påtagliga tänk-om-vi-åker-ur-ångesten och även framgångarna för visst vill man ju få vara med om det själv en dag. Öisarna hade såklart hellre spelat i allsvenskan och så. Det svamlet var tänkt att vara nackdelarna ur ett supporterperspektiv.
Nackdelarna sett utifrån själva klubbens perspektiv är ju att man har stor konkurrens om mediautrymme, sponsorer, publik, spelare (framförallt de yngre talangerna, etablerade allsvenska spelare flyttar ju gärna runt så där är alla allsvenska och en hög utländska klubbar konkurrenter lika mycket som IFK). Allt det gör ju naturligtvis arbetet svårare. Å andra sidan bidrar ju rivaliteten till att öka intresset för fotbollen som sport i Göteborg. Heta derbyn, mycket snack och mycket uppmärksamhet kan ju ge fördelar också. Om fler får upp ögonen för fotboll kommer ju fler få upp ögonen även för GAIS, både publik, sponsorer och småkids som väljer att börja med fotboll istället för tex handboll eller innebandy. Att ha en större konkurrent i stan är nog svårare än att inte ha det men också mer utvecklande, man måste utvecklas för att överleva.

Ur ett rent supporterperspektiv är det kanske svårt att se några fördelar med att leva i skuggan på det viset. Men möjligen kan det ha bidragit till att man utvecklat en identitet och en sammanhållning i en ganska heterogen grupp, och att man haft attityden att aldrig ge upp utan alltid kämpa sig tillbaka. Men det är svårt att veta.


Vad är det bästa/sämsta med att vara supporter till ditt lag, det har ju ändå pendlat en del under ”din tid”?

Det sämsta torde vara våndan av att älska ett lag som ständigt hänger på gärdsgårn sportsligt och/eller ekonomiskt, även om fjolåret var mycket bra sportsligt. Att veta att snart kan allt skita sig.

Det bästa är nog kärleken och passionen, glädjen de stunder det går bra. Även sammanhållningen och stoltheten över klubben och laget och kulturen. Det finns en stark vi mot världen-känsla inom GAIS, det är en avvikande klubb för avvikande människor.

Sen så är det ju så att jag tror att känslan man får av att verkligen följa ett lag i vått och torrt på nära håll och vara med om bra tider och dåliga tider är väldigt stark och det gäller nog oavsett vilket laget är.

Var ser du din klubb om 5år, såväl sportsligt som ekonomiskt?
Tror du att det går att svara på det med den klubben? Förhoppningsvis har man iaf kunnat etablera sig i mitten eller på övre halvan i Allsvenskan och fått en stabilare ekonomi än nu. Men man får jobba långsiktigt med små kliv.


Inför säsongen 2012-FH.

Först, vad tycker du om ditt lags insats 2011?
Det är ju inte direkt någon hemlighet att Blåvitt var totalt under isen 2011, inledningen med fyra raka förluster kunde kostat oss en allsvensk plats! Dock kom den livsviktiga segern i femte omgången mot Kalmar som gjorde att en segerrad följde som säkrade kontraktet. Cupen sket sig som vanligt numera mot Kalmar. En riktigt usel säsong vilket ju märktes på vad som skedde efter densamma…

Hur ser du på ditt lags silly season? Har ni värvat/sålt rätt? Vad tycker du behöver förstärkas i ditt lags trupp?
Tja, vi har värvat ren klass rakt igenom i form av Gerzic, Farnerud, Alvbåge, Kjetil och Sobralense. Dessutom kom ju såväl Emil Salomonsson som Philip Haglund under slutet av fjolåret så man kan inte annat än vara grymt nöjd med silly season beträffande vad vi fått in.
Ut har gått en massa gubbar med och mest synd tycker jag det var med Elmar han hade visserligen fått svårt att ta en plats men det var en gubbe jag gillade. Kvantitetsmässigt i backlinjen hade ju Kalle gärna fått vara kvar.
Förstärkas är väl isf att få in en riktigt bra vänsterback (som även frigör en plats centralt för Dyrestam) samt en forward som kan avlasta Hysén. Får vi Peter Larsson som mittback gråter jag inte heller. Dock är jag frånsett det fåtal backar vi har grymt nöjd med truppen men allt kan ju alltid bli bättre.

Det känns som att det är ett drag kring alla 3 gbglag som vi inte sett på bra länge, vad tycker du om era 2 gbg konkurenter inför 2012? Plus och minus.
Tja, båda kom ju före oss 2011… Men visst det gynnar ju gbgfotbollen med ett sådant intresse.
Gais tappar mer än många tror när Celik försvann, men jag tror å andra sidan att så länge Wanderson kan servera bollar på guldfat så kommer Ijeh stå därinne i straffområdet och trycka in ett helt gäng bollar, därinne i straffområdet är han fortfarande riktigt bra. Dock tror jag Gais får otroligt svårt att återupprepa sin position i sluttabellen från ifjol då Wanderson lär gå i sommar. Dock är de för bra för att titta neråt, övre halvan helt enkelt.
Häcken smyger med som vanligt och är luriga att möta för alla allsvenska lag speciellt på Rambergsvallen. De kommer att lyckas få fram någon/några spelare som inte är jättekända för allmänheten under säsongen och via det komma topp 5,6 antagligen.
Nackdelen är väl dock att de inte tar det där sista steget iår heller och man kan inte leva på att ”ha något spännande på g” hur länge som helst…

Allsvenskan som sådan känns även den extremt het, vad tror du all denna hype kommer sig av?
Tja, det beror väl på att det under vintern inte har lämnat speciellt många tunga pjäser. HIF tappade en del i somras men har nu inte tappat fler och de var ju oslagbara även ”efter Gerndt” så att säga. Mff har kvar sin trupp i stort sett och har erfarenhet av europa nu och Norling har fått tid att sätta sitt lag. Ellos, Gais, Häcken har lag som bra dagar kan blanda sig i en toppstrid. Solnaiterna har visserligen inte värvat så mycket mer än Borges men det ska ju vara en fenomenal gubbe och försvar har de redan. Kalmar och Norrköping värvar smart, Åtvid och Giffarna är nykomlingarna med allsvensk rutin, Mjällby har tappat några men har kvar största delen av stommen. Vi själva gör en satsning ingen sett sedan öhh, vi satsade på 90-talet… Alla lag (förutom Syrianska) mobiliserar rejält och det höjer givetvis intresset mycket. Kan då ”rätt” lag publikmässigt gå bra så har vi en ruskigt intressant säsong framför oss.

Er arena går nu in på sitt fjärde år, nu när du fått lite ”vardagskänsla” över att gå dit, vad tycker du om den nu? Ris och ros.
Ja, det är sett till våra platser en fenomenal arena. Den är lagom stor och stämningen blir magisk när det är sådana matcher. Totalt sett undrar jag dock hur man kunde få så lite för 500mille. Det finns lite barnsjukdomar kvar som t.ex. utsläpp då bildas en del flaskhalsar men totalt sett är jag väldigt nöjd. De kunde dock städa MYCKET bättre…
Sedan går det inte att bortse från problemet med att flera lag delar arena, inget av våra lag kan göra arena ”personlig” då, det kan tyckas vara fjantigt etc men jag tror att det hade höjt upplevelsen för såväl oss som gais om vi fått mer av våra färger där respektive lag spelar t.ex.

Detta blir ännu en säsong med ett långt mästerskapsuppehåll, vad tycker du om det? Borde vi spela höst/vår för att ”komma runt” det?
Nu har visserligen vintern varit mild iår men troligen skulle en höst/vår innebära att vi likt danskarna måste ha ett tre månaders uppehåll mitt i vintern ändå och då kan vi lika gärna köra kalenderår. Trots alla för och nackdelar så tycker jag vi ska ha kvar nuvarande upplägg. Dessutom är det något speciellt med de där avgörande matcherna i en temp runt noll, där det är becksvart ute och arenans strålkastare är det enda som lyser upp det ger en ödesmättad känsla till de viktigaste matcherna på hösten.

Ur: Tff och HBK, Upp: Åtvid och Giffarna, inget publiklag men 2 gräslag ur och 2 plast upp vad tycker du om det?
Fotboll ska spelas på vanligt gräs. Dock kan jag köpa att Sundsvall har plast däruppe i norr men att Åtvid, Ellos, Ösk, Norrköping har plast kan man ju undra. Elitarenor ska inte ha ett underlag enbart för att den då kan nyttjas av mängder med lag 24/7 utan anpassas efter elitlaget. Fotboll ska spelas på riktigt gräs så enkelt är det.

Ifjol var det lugnaste året på läktarna på många, många år ändå målades det upp som att allsvenskan var ett huliganinferno om vi ska tro media, vad säger du om den debatten?
Jag har gått på många hundra allsvenska matcher genom åren och ser vi till alla matcher jag sett har jag bara varit rädd för bråk tre gånger, varav en var p.g.a. pkk och turkiska fans.
Det är inte det minsta farligt att gå på boll, vill du inte slåss slipper du. Det är ungefär som att gå på krogen, ställer du dig och muckar gräl hamnar du i det, annars är det enkelt att undvika.
Media säljer ju lösnummer/klick och det är mycket därav rapporteringen ser ut som den gör.
Dock förnekar jag inte att det inom supporterkretsar, likväl som inom alla kretsar, finns rötägg.

Din allsvenska drömelva 2012? 4-4-2.
Mv: Pär Hansson, Helsingborgs IF
Hb: Emil Salomonsson-IFK Göteborg
Mb: Alexander Milosevic-Aik Solna
Mb: Pontus Jansson-Malmö FF
Vb: Kari Arkivou-BK Häcken.
Hm: Stefan Ishizaki-IF Elfsborg
Im: Wanderson-Gais
Im: Ponuts Farnerud-IFK Göteborg
F: Tobias Hysén-IFK Göteborg
F: Mathias Ranegié-Malmö FF

Vilka matcher för ditt lag ser du mest fram emot under säsongen, svar som ”guldmatchen” etc är icke tillåtet, och varför?
De hetaste matcherna är ju trots allt de mot Gnaget med allt vad det innebär… Sedan är alltid en hemmapremiär en hemmapremiär och jag ser grymt mycket fram emot att ta emot Peking här på annandag påsk.

Vad anser du vara en godkänd säsong för ditt lag säsongen som kommer?
Kort och gott- en europaplats via topp-tre i allsvenskan samt en bra insats i cupen. Jag tror inte vi når hela vägen till sm-guld redan iår, men nästa år…

Ta ut en startelva plus bänk för ditt lag med befintlig trupp!
Mv: Erik Dahlin
Hb: Emil Salomonsson
Mb: Kjetil Weahler
Mb: Hjalmar Jonsson
Vb: Mikael Dyrestam
Hm: Stefan Selakovic
Im: Philip Haglund
Im: Pontus Farnerud
Vm: Daniel Sobralense
F: Tobias Hysén
F: Hannes Stiller
Bänk: Alvbåge, Azulyay,Lund, Gerzic, Allansson, Söder, Moberg-Karlsson

Vi har en av de sämre ligorna i europa medan vi i flera andra lagidrotter har en av de bättre, ändå fortsätter allsvenskan samla störst skaror åskådare år efter år, vad beror detta intresse på tror du?
Dels är fotbollen världens största sport, alla har någon form av relation till sporten. Det är tradition och inte mycket kan slå en allsvensk match under sommaren när vädret är som skönast och det är 15tusen eller mer på arenan som lever sig med. Det är helt enkelt en helhet som inte kan slås av något i detta rike.

Gefle hemma, det ösregnar, ni ligger i mitten utan något att spela för överhuvudtaget. Hur lockar du med en marginalåskådare till den matchen?
Det är alltid kul att se Gefle fem supportrar sjunga… eller nåt. Nej, men sådana här matcher har en unik charm på sitt egna sätt. Det är alltid stor humor på läktarplats med kommentarer/ramsor med humor, det är mer avslappnat och man tjötar med alla på ett annat sätt än när det gäller liv&död i matcher som gäller något. Mer laidback helt enkelt.

Ni har ju värvat riktigt tungt inför säsongen och får ett rejält favoritskap på er, likväl känns ni extremt beroende av Hyséns målskytte. Går han sönder/säljs finns ingen backup som på övriga platser. Hur ser du på det problemet?
Tja, Tobbe är ju den enda i allsvenskan tillsammans med Anders Svensson som är given i en svensk landslagstrupp så att ha två sådana gubbar som Tobbe är ju inget något allsvenskt lag har. Vi har backup i Söder och några yngre förmågor samt ett målfarligt mittfält. Dock är det givetvis så att det blir en ENORM försvagning om han skadas/sticker det går inte att snacka bort. De flesta lag oavsett nivå har dock en spelare som är grymt svår/omöjlig att ersätta.

Ni har sedan i somras värvat 7man som går in i en tänkt startelva. Ni har en ny tränarstab. Trots allt nytt kräver många dominans direkt och guld, men blir det inte svårt att få ihop alla bitar så fort?
Jo, det blir svårt givetvis. Dock är varje gubbe mycket skicklig och det kan aldrig vara en nackdel att ersätta en sämre gubbe med en bättre. Dock kommer vi antagligen inte att vara i närheten så bra under våren som under hösten när laget ”satt sig” mer. Jag tror som sagt att vi först nästa år, med ev ett par tunga nyförvärv till, spelar hem allsvenskan i stor stil.

Nu friades Prioritet Finans i dagarna men hur har den härvan påverkat klubben, det var ju inte många år sen det stormade sist…?
Det har inte påverkat nämnvärt, dels är de friade men det var iofs klubben i skattehärvan med. Jag tror dock att detta kommer visa sig varit något av den största stormen i en vattenfylld äggkopp någonsin. Uppdrag Granskning får snart diverse krav från PF om ersättning istället.

Mikael Stahre stod och ledde er absolut största rival till SM-guld på er arena 2009, nu ska han leda er. Det kan inte ses förbi att hans historia blir ett problem om det går lite sämre, hur ser du på hela Stahreaffären?
För det första är Stahre en mycket bra tränare, vi börjar där. Bevisligen en av allsvenskan bästa och då vi är blåvitt och enbart ska ha det bästa var det ett bra val.
Han är dessutom tillräckligt smart för att glida undan saker som kan väcka anstöt hos såväl oss som gnagarna.
Nackdelen blir givetvis om det mot alla odds skulle gå riktigt dåligt, jag menar jag tror det räcker att vi efter två, tre omgångar står på 3pinnar för att snacket om att han ska väck kan dra igång. Jag tycker dock han ska få chansen, får han spela ihop det här blir det jävligt bra. Beträffande tidigare klubbsympatier minns vi ju alla hur vi älskade Mikael Martinsson och Stefan Rehn trots att dessa var djurgårdare.

Ifjol blev ni sist av de tre gbglagen i allsvenskan, vad betyder det egentligen?
Ett år är det givetvis inte bra, men inte så mycket att säga om sådär blir det helt enkelt ibland. Skulle det dock fortsätta i många år är det en större nackdel givetvis då man snabbt tappar några år av nya fans som lätt går till de klubbar som är mest framgångsrika för tillfället.
Vi har dock den klart stabilaste grunden att stå på sett ur alla vinklar så jag är inte orolig för det på lång sikt.

Vad är det bästa/sämsta med att vara supporter till just ditt lag? Det har ju ändå pendlat en del under ”din tid”?
Tja, allt man ändå får uppleva. Vi har varit och härjat i europa, vi har kvalat oss kvar i allsvenskan, vi har fått ny arena. Vi har haft en trupp med sju man som tog brons i fotbollsvm. Vi är på gång nu igen efter en tråkig tid. Mixen helt enkelt. Klubbens storhet. Finns mycket.

Var ser du din klubb om 5år, såväl sportsligt som ekonomiskt?

Förhoppningsvis dominerar vi den inhemska scenen igen, och efter något år i Champions Leagues gruppspel och nåt år i Europa Leagues dito har vi en mycket stark ekonomi som gör att vi kan locka hem våra utlandsspelare några år tidigare än idag och släppa dom några år senare. Det är målet.


Ny vecka nytt autografkort

Traditionen fortsätter! Ny vecka = nytt autografkort. Den här veckan kommer ett riktigt häftigt kort på Alexander Maltsev, en av tidernas främsta hockeyspelare med en imponerande lång meritlista. Han har bland annat varit med och spelat hem 9 VM-guld, 2 VM-silver, 1 VM-brons, 2 OS-guld, 1 OS-silver och ett prestigefullt guld i Canada Cup 1981.

Maltsev är den näst bäste poängplockaren i VM-historiken med 153 pinnar på 108 matcher (Valeri Kharlamov toppar på 155 poäng) och målmässigt sett är Maltsev, med sina 77 mål, bäst tillsammans med Boris Mikhailov. Slår man samman alla Maltsevs matcher för det Sovjetiska landslaget toppar han målligan (213) och matchligan (321). Som sagt, en av de största genom tiderna.


Det var underligt

Igår kväll avgjordes andra chansen i Nyköping där de två sista platserna till nästa veckas final i Stockholm delades ut. För första gången i år (kanske någonsin?) röstade ni exakt så som jag hade förutspått och önskat, så på den fronten kan man i alla fall inte hitta några skandaler. I övrigt fortsätter dock underhållningen i övrigt att vara undermålig, och det är också pinsamt att flera av låtarna som inte gick vidare till finalen är bättre än många som redan är inkvalade dit. SKANDAL!

Andra chansen 2012

Melodifestivalen 2012 börjar så sakteliga lida mot sitt slut. Ikväll avgörs andra chansen i Nyköping, där de två absolut sista finalplatserna ska fördelas. Precis som förra året genomförs tävlingen i form av ett duellschema där artisterna kommer ställas mot varandra två och två tills finalisterna är klara. Ett enligt mig hasardbetonat system eftersom vissa artister möter hårdare motstånd än andra, och det är inte heller säkert att folk orkar rösta i alla de olika röstningsomgångarna. Varför inte bara köra samma upplägg som i de vanliga deltävlingarna? Låt alla sjunga, låt därefter publiken rösta, och räkna sedan ihop resultatet.

Duell 1A
Dynazty – "Land of Broken Dreams" VS Top Cats – "Baby Doll"
Lär bli en av de jämnaste duellerna under hela kvällen då det är två ganska bra, men samtidigt väldigt olika, låtar som drabbar samman. Får jag bestämma så går Top Cats vidare av den enkla orsaken att deras typ av musik är lite mer unik i dagens samhälle. Men blir det pudelrockarna så blir jag inte heller allt för besviken.

Duell 2A
Andreas Johnson – "Lovelight" VS Timoteij – "Stormande hav"
Här håller jag Timoteij som favoriter till att gå vidare förutsatt att Andra Halvan hinner vakna i tid och göra sitt sedvanliga jobb med telefonen. Om inte så finns det en risk att alla singelmammor i 45-årsåldern röstar fram Johnson till den ena finalduellen.

Finalduell A
Här ställs vinnarna från de ovan nämnda duellerna mot varandra och segraren tar den ena finalplatsen till nästa vecka. Om det blir Top Cats och Timoteij som möts så är det också bäddat för en ganska jämn kamp om rösterna. Rent låtmässigt är båda ungefär lika bra, men just idag skulle jag nog hellre rösta vidare Top Cats.

----

Duell 1B
Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen" VS Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down"
Blir en något udda duell. Egentligen gillar jag både Lotta Engberg och Christer Sjögren mer än Thorsten Flinck, men i det här fallet vill jag ändå se att Flinck går vidare. Hans bidrag känns helst enkelt mer genuint. Engberg och Sjögren borde ha satsat på en svensk text istället.

Duell 2B
Sean Banan – "Sean Den Förste Banan" VS Youngblood – "Youngblood"
Här måste Sean Banan vinna, allt annat skulle vara en stor skandal. Även om låten inte är kvällens bästa så är den åtminstone ljusår bättre än Youngbloods, och rent underhållningsmässigt ligger även Bananen en bra bit före de totalt okända killarna.

Finalduell B
Får jag min vilja igenom så blir det Thorsten Flinck och Sean Banan som tar sig till den här finalduellen. Det spelar inte så stor roll vilken av dem som tar sig till final, fast det vore ganska intressant att se Flinck i samma tävling som Björn Ranelid i nästa vecka. Snacka om en intern kamp inom den svenska elitistiska kultursfären.

RSS 2.0