Andra chansen 2012

Melodifestivalen 2012 börjar så sakteliga lida mot sitt slut. Ikväll avgörs andra chansen i Nyköping, där de två absolut sista finalplatserna ska fördelas. Precis som förra året genomförs tävlingen i form av ett duellschema där artisterna kommer ställas mot varandra två och två tills finalisterna är klara. Ett enligt mig hasardbetonat system eftersom vissa artister möter hårdare motstånd än andra, och det är inte heller säkert att folk orkar rösta i alla de olika röstningsomgångarna. Varför inte bara köra samma upplägg som i de vanliga deltävlingarna? Låt alla sjunga, låt därefter publiken rösta, och räkna sedan ihop resultatet.

Duell 1A
Dynazty – "Land of Broken Dreams" VS Top Cats – "Baby Doll"
Lär bli en av de jämnaste duellerna under hela kvällen då det är två ganska bra, men samtidigt väldigt olika, låtar som drabbar samman. Får jag bestämma så går Top Cats vidare av den enkla orsaken att deras typ av musik är lite mer unik i dagens samhälle. Men blir det pudelrockarna så blir jag inte heller allt för besviken.

Duell 2A
Andreas Johnson – "Lovelight" VS Timoteij – "Stormande hav"
Här håller jag Timoteij som favoriter till att gå vidare förutsatt att Andra Halvan hinner vakna i tid och göra sitt sedvanliga jobb med telefonen. Om inte så finns det en risk att alla singelmammor i 45-årsåldern röstar fram Johnson till den ena finalduellen.

Finalduell A
Här ställs vinnarna från de ovan nämnda duellerna mot varandra och segraren tar den ena finalplatsen till nästa vecka. Om det blir Top Cats och Timoteij som möts så är det också bäddat för en ganska jämn kamp om rösterna. Rent låtmässigt är båda ungefär lika bra, men just idag skulle jag nog hellre rösta vidare Top Cats.

----

Duell 1B
Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern – "Jag reser mig igen" VS Lotta Engberg och Christer Sjögren – "Don't Let Me Down"
Blir en något udda duell. Egentligen gillar jag både Lotta Engberg och Christer Sjögren mer än Thorsten Flinck, men i det här fallet vill jag ändå se att Flinck går vidare. Hans bidrag känns helst enkelt mer genuint. Engberg och Sjögren borde ha satsat på en svensk text istället.

Duell 2B
Sean Banan – "Sean Den Förste Banan" VS Youngblood – "Youngblood"
Här måste Sean Banan vinna, allt annat skulle vara en stor skandal. Även om låten inte är kvällens bästa så är den åtminstone ljusår bättre än Youngbloods, och rent underhållningsmässigt ligger även Bananen en bra bit före de totalt okända killarna.

Finalduell B
Får jag min vilja igenom så blir det Thorsten Flinck och Sean Banan som tar sig till den här finalduellen. Det spelar inte så stor roll vilken av dem som tar sig till final, fast det vore ganska intressant att se Flinck i samma tävling som Björn Ranelid i nästa vecka. Snacka om en intern kamp inom den svenska elitistiska kultursfären.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0