All Guns Blazing

Nuförtiden är det ju vanligt att man som musik i TV-spel har riktiga låtar som riktiga artister spelat in (sen hur bra de är kan ju diskuteras). På tidigt 90-tal medgav dock inte teknologin för det utan det blev mer klassiskt plippande TV-spelsmusik med 8bitsljud. Men vilken 80-talist kan inte nynna på Super Mario än idag?

Hursomhelst, om det tidiga 90-talets TV-spelskreatörer hade velat ta med riktiga låtar från riktiga artister, tex All Guns Blazing med Judas Priest från 1990, hur hade det låtit då?

Troligtvis nåt sånt här:


Också naturligtvis originalet:

Valborg...

...och det betyder en sak. Nej Anti, inte val av Sveriges finaste borgsruin. Det är socialisera med vänner och öl som står på schemat ikväll. Först ska man hem till Petsson och grilla och sedan vidare till Tommy (eller Rocky som han också heter) för att sedan gå hem och nanna kudde.

Hur det blir med brasan vet jag inte. Vi ska försöka att inte elda upp huset när vi grillar detta år i alla fall. Förra året kom ju både brandkåren, ambulans och polis. De undrade vad som stod på när dom fick se att det brann i Petssons hus. Grannarna hade redan evakuerats av oss som hade startat branden och stod där ute sura och buttra. Vissa i blåställ och vissa med inga kläder alls. Vi gick omkring bland de upprörda grannarna och lyfte på våra hattar och bad om ursäkt för att nästan ha brunnit inne. Men konstigt nog så godtogs inga ursäkter, utan en lynchning av oss skedde ute på gården, allt medan brandmännen i godan ro släckte elden.

NEEEEEEEEJ. Detta hände naturligtvis inte. Vi har inte bränt ner Petssons hus. Ännu. Skulle aldrig komma på tanken. Jag har ju min guitarhero-gitarr hemma hos honom så.  Men hur det blir med vaborgselden vet vi inte. Vi har inte bestämt oss, men om vi vill så har vi ingen längre sträcka att gå. Eller jo, kanske. Med några öl i kroppen kanske det blir lite längre då, i alla fall mitt, lokalsinnet inte är i bästa form. Det är förresten härligt med valborgseldar. Människor smockas runt en STOOOOR brasa som ger ifrån sig en värme som kan konkurrera med solens kärna. Luktar gott gör det också. Det är så att säga en magisk tid på året.
Ahhh, valborg. Brasor, gemenskap och ÖÖÖÖÖL.

En fifadag.

En fifadg


En fifadag, en fifadag, det e en dag med fifaspel.
En fifadag, en fifadag, e en dag med fifaspel.
Och har den inget fifaspel så är den ingen fifadag
En fifadag, en fifadag, det e en dag med fifaspel.


Mauretanien


Allsvenskan omgång 10.

Resultat nionde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 2

Totalt (av 72 möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 31

OMGÅNG 10!!!

Aik Solna-Djurgårdens IF.
Tips: 0-1.

Malmö FF-Trelleborg FF.
Tips: 4-0

Åtvidaberg FF-IF Elfsborg.
Tips: 0-0.

IF Brommapojkarna-Halmstad BK
Tips: 3-1.

Örebro SK-BK Häcken.
Tips: 3-1.

Gefle IF FF-Kalmar FF
Tips: 1-1.

Mjällby AIF-IFK Göteborg.
TIps: 2-0.

Gais-Helsingborgs IF.
TIps: 0-2.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

WTF???

Rubriken är ungefär lika tom som hemmalagets spel igår på Gamla Ullevi.

Vissa människor har fördelen att de kan gå till Ullevi glada i hågen, de har ingen ångest, de har inte ägnat största delen av den vakna tiden sedan senaste matchen med ångest inför den kommande, de kan gå dit, de kan käka sin förbannade korv, de kan sätta sig på läktare, sucka över misslyckandet och sedan gå hem, sova och morgonen efter är det liksom inte mer med det. Ångesten har inte nått dom.

Visst får man mer ångest när man inte har otroligt mycket att göra dagarna i ända som en annan för tillfället, men jag vet ju att jag när jag jobbat/pluggat ibland under möten/föreläsningar/själva arbetet kommit på mig själv med att tänka på laguppställningar, nästa match etc istället för det som man bör fokusera på. NU har jag förvisso lärt mig att tokfokusera under perioderna som krävs under dagen men jag har tagit på mig att introducera folk på jobbet för att jag tyckte det var säkrast att säga "ja" när chefen frågade "Då tar du det nu då?" när man fladdrat iväg i tankarna tidigare under mötet... Man får offra lite.

Att leva med det här är normalt sett jobbigt, slåss man i toppen är det ångest för det men det är en ångest som ändå har en sorts glädje i sig. Man vet att man är bra, man vet att folk fruktar en, man vet att ingen/knappt ingen kan säga att de är bättre. Nu, i bottenstriden är det BARA ångest.
Det är för jävla jobbigt att sitta på Gamla en apriltorsdag och heja på Mjällby för att de ska slå Dif så vi inte hamnar ännu längre ner i tabellen....

WTF???

Ifjol var det en, frånsett tre matcher (jag räknar in Tel-Aviv) , helt otrolig säsong. Vi hade vår fantastiska hemmaarena där stämningen höll god europaklass stora delar av säsongen, vi hade ett lag som var fantastiskt trots alla skador. Vi hade en fantastisk inmarschsång.
Vi har nu tappat i stort sett allt, det är bara "Snart skiner Poseidon" som håller klassen.
Just nu finns det bara en lycklig blåvitt, han heter Conny Karlsson och tränar HIF.

Vi spelade igår mot det enda laget, förutom oss själva,  som kan klassas som storlag i detta kungarike. Malmö FF är ett lag jag har många minnen av, väldigt varierande sådana med. Man har ju inte glömt 3-0 ledningen i paus som förvandlades till 3-4 hemma, man har ju inte glömt guldmatchen på Malmö Stadion 94, man har ju tyvärr inte glömt seriefinalen 2004 hemma inför cirka 40tusen, man har ju inte glömt premiären 2005 och man har inte glömt Kims fenomenala räddning ifjol på nya arenan i Malmö.
Igår gjorde Malmö vad de behövde, jag är den förste att erkänna att de vann fullkomligt rättvist och att vi inte var nära någon gång egentligen men det finns mängder med frågor från matchen.

*Hur kan man, med tre friska mittbackar i truppen förutom den startande, välja att flytta in vänsterbacken och sätta en ovan spelare på vänsterbacken när man har en mittback skadad?
*Hur kan man tillåta JJ spela när det återigen sitter över tio tusen på läktarna som ser att han fanimej är sämre än mig? Vi hade Lasse Kronér på vår sektion igår, han hade fan rört sig mer och snabbare än JJ igår, även om herr Kronér hade haft gitarren och converse på sig....
*I paus bytte man ut Bärkroth och satte in Pärlan, Pärlan var givetvis helt rätt men hur i helvete tänkte man när man lät JJ vara kvar och tog ut en speedspelare som vi såväl behövde, som sliter, som ger allt och som med sin snabbhet skapar problem för motståndarlaget?
*Sedan sätter man in TO och det är givetvis helt rätt, men då tar man ut Sebastian Eriksson, WTF???? JJ får givetvis fortsätta jogga runt i makligare takt än hur jag tar mig runt hjällbovallens slinga efter att ha löpt två raka göteborgsvarv!
*Tredje bytet sker sedan, här är det faktiskt rätt att inte ta ut JJ då Robin Söder är så trött som en från skada nyss återkommen spelare är, men man sätter inte in Sana för speeden, man sätter inte in Råttan för att ha någon som kan vinna i luften nej man sätter in den defensive mittfältaren Alexander Faltsetas. i underläge 0-2 med kort tid kvar då tar vi alltså ut en forward och sätter in en defensiv mittfältare.

WTF????

Jag har tjötat om det ett tag nu, men fy fan vad likt detta är säsongen 98. De med mindre rutin liknar detta vid 2002 och de med ännu mindre rutin liknar det med hösten 2006. De som är riktigt orutinerade har aldrig sett blåvitt på dekis.
Det var faktiskt iår, 2010, som det nya blåvitt skulle bära frukt som man sade när man fick den nya organisationen till 2007. Nu vann vi direkt guld då, och det vill man givetvis inte ha ogjort, det bildas fortfarande en tår i ögat när man tänker på den där slutsignalen i hällregnet på Ullevi inför 42tusen personer den där eftermiddagen mot TFF. Dock satte det ribban högt direkt och att i sin första höjdhoppstävling någonsin klara 2,40 kanske i längden inte är bra för karriären.
Kan det vara så att det guldet satte ribban för högt? Var vi inte färdiga alls då och att det nu istället har slagit tillbaka?
Nej, problemet är något annat, att vinna guldet kan aldrig vara negativit för en klubb av vår dignitet.

Nu går vi in i en period som är stentuff och faktum är att vi fram till vm-uppehållet kan torska varenda match utan att det i nuläget är en skräll.
Mjällby borta? Ja, strandvallen en måndagkväll är ju verkligen vad ett lag i skrikande poängbehov vill ha.
Aik Hemma? Torskar Aik derbyt på söndag och vi torskar mot Mjällby (två resultat som inte direkt är osannolika) kan det vara ett möte mellan jumbon och nästjumbon....Enkelt? nä.
Gais "borta"? Det brukar drivas hårt med Gais men nu har de spelat bra och detta är väl den största chansen att slå oss i en meningsfull match de haft på mängder med år.
Ösk hemma? Här är väl största chansen till seger, men Ösk är livsfarliga med många skickliga spelare och Ösk kan slå vem som helst var som helst.
Gefle borta? Konstgräset i Gefle....Fy fan....

WTF???

Det här går inte längre, jag tänker inte skrika Avgå alla än dock.
Dock hörde jag det för första gången denna säsongen igår, visserligen från EN person men likväl det börjar klagas rejält från många håll.
JJ måste petas iaf till aikmatchen, det fungerar inte att ha en spelare som direkt får alla på läktarplats emot sig och som framförallt inte platsar fotbollsmässigt.

Förövrigt måste tränarna sluta ha undanflykter.
Att säga att man inte vill ändra i laget för att spelare kan bli oroliga? Det är fan inte 10åriga grabbar, det är vuxna män!!!

Jag har klagat mycket här, men det är av ren kärlek till klubben, jag kommer följa det här förbannade laget om vi så möter BK Smitten i div.8c på Torslandavallen grus 2.

För supportrar som tvekar på att gå när laget underpresterar, oavsett lagtillhörighet:

ÄLSKA MIG MEST NÄR JAG FÖRTJÄNAR DET SOM MINST FÖR DÅ BEHÖVER JAG DET SOM MEST!!!

(och nej det gäller ej JJ)


Historia - viktigt för framtiden

Jag är en av två här på bloggen som är riktiga historiefanatiker (den andra är AH) och att kunna en stor dos historia är viktigt. Både för att veta vartifrån man kommer och för att hjälpa till att förhindra snedsteg i framtiden som gjordes i dåtiden. Idag vet vi till exempel att man inte ska låta en liten man med dålig självkänsla och höger-radikala idéer som lägger skulden på ett enda folkslag få för mycket sympati. Vi vet också att en hel värld plötsligt kan börja hata och skälla på en om man bombar ett annat land, bara för att det landet inte har samma politiska ideologi som en själv. Summan av kardemumman, vi vet idag väldigt mycket vad man INTE ska göra om man vill vara en human människa, tack vare historien.

Jag har alltid varit historieintresserad och har alltid funnit en fascination över hur människor levde förr. Hur ett samhälle har kunnat utvecklats generation efter generation. Hur man såg på olika företeelser i livet och så vidare.
Min fascination över den svenska stormaktstiden (1611 till freden i Nystad 1721) har nog inte undgått några av mina nuvanrande och äldre kamrater. Jag anser mig som relativt kunnig på området och skulle nog golva en och annan nynazist med orden "Vad fan har Karl XII med nazismen att göra, jävla plattskalle? Om han var nazist, skulle han då ha hjälp en ukrainsk kosack vid namn Ivan Mazepa att kämpa mot ryssarna? Skulle han, om han var nazist, tagit både koldålmarna och kaffet till Sverige? Nazister är och förblir ett obildat pack som inte vet någonting om...någonting.

Tidigare ikväll var det premiär för TV4 nya historieprogram med det aningen udda paret Martin Timell och Dick Harrison. Första programmet handlade om när människan först kom till Sverige och varför människor valde att bosätta sig här. Det började för 15 000 år sedan då de första människorna i Sverige vandrade från norra Tyskland och var samlare och jägare. Ett mycket, mycket, mycket intressant program där programledarna tar med dig från befolkningen av Sverige (som givetvis då inte hette Sverige) fram till idag, genom alla epokrar. Så på torsdagarna klockan 21:00 så vet ni vad jag gör. Sitter klistrad vid TV:n. 


Namedropping

DV skickade den här låten till mig (AH) på facebook häromdan och FH tyckte att det skulle bloggas om det så då gör jag det. Det är Sabaton som gjort en hyllningslåt till andra band och gör det genom att baka in bandnamn i texten till en namedroppingfest som skulle göra Per Sinding Larsen avundsjuk. Jag får det till inte mindre än 35 bandnamn i texten, säkert en del som till och med FH känner igen. Men jag kan ju räknat fel.Take some venom and accept
That you won't see Nazareth
The rainbow leads you home

Warrior sent to milky way
UFO shooting gamma ray
A riot of destruction

Watch the rockbitch go down, vixen spread

When the priest killed a maiden in the metal church
Armored saints and warlocks watched the slaughter
Rage of the slayer forced the pretty maids
To kiss the Queen in crimson glory

You were born a motorhead
Bike's in flames you race ahead
U do the Kansas rush

Racing with the motley crew
Annihilator chasing you
With guns and burning roses

Status quo has been reached, wasps unleashed

When the priest killed a maiden in the metal church
Armored saints and warlocks watched the slaughter
Rage of the slayer forced the pretty maids
To kiss the Queen in crimson glory


Take a skyride with me, then you'll see

When the priest killed a maiden in the metal church
Armored saints and warlocks watched the slaughter
Rage of the slayer forced the pretty maids
To kiss the Queen in crimson glory

San Marino


En blogg för alla dom!

Det är en hård värld utanför
Full av ensamma människor
Ingen som hör dig
Ingen som ser dig när du går

Och det verkar som kärleken
är till för några få
När du bäst behöver nån
är det ingen som orkar höra på

Det här är en blogg för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
En blogg för alla dom
som inte kommer hem till någon som frågar hur det är
Den här bloggen är till dom

Ingen frågar när du kommer
Ingen saknar dig när du går
Ingen delar din dröm
Ingen undrar hur du mår

Och jag ser människor omkring mig
Ser dom jobba dygnet runt
För att slippa känna efter
hur dom egentligen mår

Den här bloggen är
för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
En sång för alla dom
som inte kommer hem till någon som frågar hur det är
Den här bloggen är till dom

En blogg för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
En blogg för alla dom
som inte kommer hem till någon som frågar hur det är

En blogg för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
Denna bloggen är till dom
Det här är en blogg för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med
En blogg för alla dom
som inte kommer hem till någon som frågar hur det är

En blogg för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med

Ikväll är det så dags...


En idiot till granne

Den här onsdagen (som alldeles strax övergår till torsdag) har varit helt otrolig. Efter en förhållandevis normal skoldag, som slutade med att vi slöade på Kårhuset Trappan fram till 17:30, var det så dags att bege sig hem- Äntligen trodde jag, men det blev bara problem... När jag till att börja med kom upp till stan möttes jag av en man som ruschade förbi mig i hög fart, två sekunder senare ser jag två butiksägare samt två väktare som jagade mannen (som alltså hade rånat någon kiosk/butik). Nu kanske man inte ska leka privatpolis, men det hade känts skönt att sätta krokben för boven. Fast när jag tänker efter så hade jag nog aldrig vågat göra det, även om jag hade vetat att det var en kriminell person som sprang förbi.

Det värsta som hände var dock när jag kom hem. Då ringde grannen underifrån på och klagade att det låter i hans tak när jag går omkring på mitt golv. Att det stank sprit om gubben ville jag inte påtala, för det visste han antagligen om själv, men jag sa däremot åt honom att han får skaffa sig öronproppar om han har problem med att jag rör mig i mitt eget hem. På det lilla tipset svarade han att jag själv skulle köpa ett par sådana, men jag sa då åt honom att det inte är jag som har problem, utan han. Efter att han hade gnällt ytterligare så gav han sig ner i sin råtthåla igen och började antagligen supa på nytt. Nu är klockan över midnatt och nu verkar han ha party där nere, åtminstone spelar han hög musik i sin ensamhet. Det får man verkligen lov att kalla dubbelmoral - att först klaga på höga ljud för att sedan själv störa hela huset med sin musik.

Nu ska jag lägga mig i min säng och läsa lite (har precis börjat läsa Bågens Mästare av Conn Iggulden), sen ska man förhoppningsvis även kunna somna, även om det blir svårt när grannen bjuder på musik. Hoppas att han har betalat STIM-avgift för det...

Ha det fint allihopa!

/Anti

Snart är det dags för val

I september är det dags för svenska folket att gå till vallokalerna runt om i vårt avlånga land och lägga vår röst på det parti som ska få chansen att vara med och styra Sverige i fyra år framöver. Rikstadsvalet är det viktigaste och det mest betydelsefulla valet för vårt lands framtid.

När jag skriver det här så kommer jag ihåg att jag inte tog min medborgerliga chans att rösta förra gången, för ca ett halvår sedan. Då det var val om en EU-fråga. Jag kände att jag inte ville eller orkade bry mig om EU, eftersom jag är emot att bilda en superstat som är målet med unionen, enligt mig Så jag sket i det. Nu så här i efterhand kanske man ändå skulle gått och gjort min "röst hörd", men nu är det för sent att ångra sig. Så därför ber jag er alla som tycker att jag gjorde helt fel om ursäkt. Jag gör helt enkelt en pudel. Jag gjorde fel. Förlåt mig.

Men åter till det stundande rikstadsvalet i september. Detta val kommer jag att gå och rösta i i alla fall. Inget snack om saken. Jag har nåts av informationen att detta val mycket väl kan bli ett historiskt sådant. Om SD (Sverigedemokraterna) kommer in i rikstaden så kan de spränga sönder blockpolitiken, då både de rödgröna och alliansen har sagt nej till ett sammarbete med SD. Och om detta händer och blocken faktiskt sprängs sönder så kommer det uppstå en blocköverskridande politik. 
(Jag är inte speciellt haj på såndant här tugg, men detta har i alla fall nått mina öron).

Vi här på IK är av samma politiska färg, även fast vi kanske har lite olika åsikter i en del frågor. IK:s partifärg är (för er som inte vet det) röd och vi tror på en socialistisk och human politik. Det var därför som August Palm en gång i tiden bildade ett parti som står för just ett socialistiskt, rättvist och humant samhället. För att Sverige ska förbli ett samhälle där alla har samma chans att lyckas. Ett samhälle där det inte finns klyftor, utan alla lever i likhet med varandra. (Ni som inte vet vilket parti jag snackar om bör läsa på lite mera om den svenska historien, främst då den politiska historien).

I september är det val och jag har redan en föreställning om på vilka av de rödgröna jag ska rösta på. Har du bestämt dig?  
  

Blåvitt startelva omgång 9.

Mv, HB,MB,MB,VB,DM,DM,HM,OM,VM, F+BänkALLA ÄR LIKA USLA!!!!

Så är det!


Antigua och Barbuda


Filmardag vid Stensö borgsruin

Vad är skönare och roligare än att komma ut från ett redigeringsrum som luktar prutt? Det är att åka ut och filma. Inte filma lite random grejer, utan verkligen filma någonting som man har nytta av. Detta var vad vi gjorde idag. Jag, Anti och Paddan satte oss i Paddans bil vid klockan 10 på förmiddagen och brummade ut till Vikbolandets metropol, Östra Husby. Där vi filmade Stensö borgsruin till Landskapsresan. För er som inte vet vad det är för någon ruin kommer här lite fakta:

Stensö borgsruin ligger vackert inbäddad i skogen och vätter på ena ut mot Bråviken. För att komma till Stensö åker man förbi Mauritzberg (en plats fint beläget med utsikt över Bråviken). Du åker förbi denna plats så långt du kommer på den allmänna vägen. Innan en "Privat väg"-skylt finns en liten parkeringsplats. Där parkerar du och sedan går följer du en liten stig i några hundra meter innan du kommer fram till ett ganska så brant bergskrön. Du har nått slutdestinationen. Nu är du framme vid borgsruinen. 
Stensö är Sveriges äldsta bevarade kastalborg och dess historia går tillbaka ända till 1100-talet.    

En vacker vår/sommardag ute vid Stensö borgsruin är en dag fylld av harmoni och välbehag. Skogen ger ifrån sig ett lugn som får även den stressade storstockholmsbon att kunna slappna av och bara lyssna till fåglarna vackra skönsång. Bråvikens vatten ger även det ifrån sig ett välbehag med sitt brusande och kluckande vatten. Några måsar hörs. Långt ut guppar en segelbåt sakta framåt. Några sommarhus ligger på en halvö. En kvinna går ut och hänger tvätt, hon har på sig en kritvit klänning och den fladrar i den lätta vinden. Några barn leker tafatt runt henne. Mannen hennes är antagligen inne och gör i ordning dagens ranson av lunch.

Den igenvuxna stenruinen gör denna plats romantiserande i den varma vårsolen. Med den mystiska, men ack så fridfulla, skogen på ena sidan ruinen och Bråviken på andra sidan blev det till en riktig fröjd att jobba på denna plats denna vackra vårdag. 

Tipskommentarer

BK Häcken-GAIS
Tips: 2-1.
Kort men svår bortamatch, tyvärr inget otroligt tips.

Kalmar FF-Örebro SK.
Tips: 1-3.
Tufft underlag för plastlaget Örebro men sett till form är detta ett rimligt tips.

Halmstad BK-Gefle IF
Tips: 1-1
Låter kul...

IF Elfsborg-IF Brommapojkarna.
Tips: 1-2.
Tja varför inte... Vore ändock en skräll men BP är inte enkla att tas med.

Djurgårdens IF-Mjällby AIF.
Tips: 0-2.
Jomen visst.

IFK Göteborg-Malmö FF
Tips: 0-3.
Sett till säsongsstarten inget orealistiskt tips, men han hade 0-4 mot Ellos.

Trelleborg FF-Åtvidaberg FF
Tips: 0-0.
Ja harre min je vad kul detta låter. Grymt viktig match för bägge lagen och några till i detta läge. Dock kan ett krampaktigt hemmalag mot ett Åtvid stärkta av segern sist ge en tvåa.

Helsingborg IF-Aik Solna.
Tips: 4-1.
Mm rimligt.

Irland


30 bra saker med blåvitts insatser iår.

1.Ehh
2.nja
3.jahapp
4.Det tror du va?
5.Det säljs numera hamburgare på Gamla.
6.Vi är iaf bättre än Aik.
7.Vi låter hemlösa glädjas då gais ligger före oss
8.Vi kommer få behålla hela spelartruppen över sommarens tranfserfönster då de är för usla för att säljas.
9.Vi kommer få spela allsvenskt kval, som vi torskar, på slutet av säsongen vilket förlänger säsongen vilket är roligt.
10.Man kan få för sig att göra sådana här listor.
11.Man kan kanalisera sin ångest via blåvitt.
12.Det är sådana här stunder som gör det ännu mer skönt med sm-guldet år 2053.
13.Vi är iaf bättre än Djurgården.
14.Det är ju kul att SM-guldet verkar hamna i Danmark.
15.Det är en jävla röta att det är 16lag i allsvenskan även 2012, det gör att vi har hyfsad chans att ta oss upp direkt igen.
16.Hjalmar Jonsson får vara seriens bästa vänsterback 2012 i div.1 södra.
17.Jakob Johansson får komma hem till Trollhättan 2011 i superettan.
18.Håkan Mild får komma hem till Trollhättan 2011 i superettan.
19.Vi får åka till Södertälje Fotbollsarena två gånger 2011.
20.Det är ju alltid trevligt med Anna Brolin på fotboll, något man får uppleva fler gånger iom att superettan även 2011 sänds i tv4s kanaler.
21.Vi kommer dominera varenda bortamatch läktarmässigt 2011.
22.Rikets guldpyttslager hinner fyllas på ordentligt.
23.Man säkerligen kommer minska allsvenskan till 12 lag till 2012 så vi inte kan gå upp direkt.
24.Sella kanske kan betecknas som snabb i superettan nästa år?
25.Man blir så mycket gladare för varje mål när vi knappt gör några.
26.Ingen kan klandra en för att vara medgångssupporter.
27.AH här på IK kan njuta av att vara näst bäst i stan.
28.Det ger Häcken en vettig chans att attrahera publik i allsvenskan.
29.Det gör att stadens nybyggda arena nästa år får två superettanlag.
30.Det roligaste med matcherna är att tracka folk.

Allsvenskan omgång 9.

Resultat åttonde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 72 möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 29

OMGÅNG 9!!!

BK Häcken-Gais.
Tips: 2-1.

Kalmar FF-Örebro SK.
Tips: 1-3.

Halmstad BK-Gefle IF
Tips: 1-1

IF Elfsborg-IF Brommapojkarna.
Tips: 1-2.

Djurgårdens IF-Mjällby AIF.
Tips: 0-2.

IFK Göteborg-Malmö FF
Tips: 0-3.

Trelleborg FF-Åtvidaberg FF
Tips: 0-0.

Helsingborg IF-Aik Solna.
Tips: 4-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Minnen som aldrig försvinner

För drygt två timmar sedan satt jag i bilen på väg hem från IFK Norrköping-IK Brage. Jag rattade av gammal vana in P4 Östergötland på radion, då den eminenta "Sportradion" sändes. Varför jag lyssnar på P4 på vägen hem i bilen, guidad av Norrköpings gatulycktor efter hemmamatcherna är en gammal tradition som har hängt med ända från barndomsåren, då jag och far min brukade åka hemifrån Krokek ca en timme innan matchstart. Pappa parkerade bilen i Ektorp och vi gick några hundra meter för att komma till arenan. Det var alltid samma läktare vi stod på, "Berget" (föruton några gånger då vi satt på nån av de andra tre läktarna). Där stod vi och tittade på IFK. Det sades inte allt för mycket under de 45 inledande minutrarna. Under pausminutrarna blev det både snack om första halvlek och lite annat far och son-snack. Under de resterande 45 minutrarna plus tillägg var det samma sak som under de första 45. Men far och son på fotboll, finns det nåt finare? Två stycken av samma kött och blod som delar samma passion i levet. Det behövdes inte sägas så mycket. Jag visste vad han tänkte och han visste vad jag tänkte, så var det. Konversationerna hölls på vägen till matchena, under halvtid och på väg hem från matchena.

Jag parkerar på samma ställe idag när jag tar bilen till Parken. Jag går då alltid samma väg från bilen till matchen. Så fort jag startar bilen när jag kommer tillbaka så slår jag av gammal god på P4 Östergötland och låter Ralf Edström guida mig genom vimmlet av bilar. Han guidade pappa och mig hem och det gör han fortfarande. 

Jag har även i stort sätt samma rutin nu för tiden när jag kommer hem som jag hade då. TV:n knäpps på och jag går ut i köket och värmer en kopp o'boy, samt gör i ordning ett par smörgåsar och sätter mig framför TV:n för att avnjuta kvällsmålet tillsammans med Mats Nyström, Ola Andersson och Glenn Strömberg i "Fotbollskväll".
Men vad som är skildnad nu från när jag var yngre är att nu för tiden går jag på IFK tillsammans med kompisar och hejar fram ett lag som vi alla älskar, men också hatar lite då och då. Ikväll var en sådan kväll. En match som var katastrofal på alla sätt. En match som slutade oavgjort mot ett lag som inte får lämna Norrköping med poäng i bagaget. 

När jag åkte hem, lyssnandes till P4, tänkte jag ut en text vad jag skulle skriva här på sidan. Detta ämne kom som en blixt från klar himmel. Jag ska skriva om mina fotbollsminnen från bardomsåren med pappa, tänkte jag. Och just minnen är nåt alldeles speciellt. Sådana här minnen ser man tillbaka på lite nu och då med glädje. Det är minnen som aldrig dör och som alltid kommer leva inom en. Om några år kanske jag också åker in till stan från landsbyggden med min son eller dotter vid min sida i bilen för att gå på IFK. Alltså samma sak som jag gjorde med min pappa, och som pappa gjorde med min farfar.               

Mauritius


NEEEJ!!!! MADDE SKA BRYTA FÖRLOVNINGEN!!!!

Alltså vart är världen på väg? Barnpornografi, sexuella övergrepp inom den katolska kyrkan, mord, rån och lill-sessan bryter förlovningen med sin pojkvän efter att han varit otrogen. Vart är världen på väg? Världen hör upp: Madeleine, Sveriges lill-prinsessa ska avbryta förlovningen med sin pojkvän. Sverige är i kris. Kungahuset kommer gå under.

Det här får bara inte hända. Någon stackare kan ju faktiskt bry sig och totalt bryta ihop. Någon stackare som inte har nånting bättre för sig än att stalka kungafamiljen hela dagarna. Tänk vad som kommer att hända med den personen. Undergången för denne är alldeles runt hörnet.

Det är ju väldigt många svenskar som bryr sig och sätter hela sitt hopp till familjen Bernadotte. Och så händer en sådan här skandal. NEEEEJ. Vart är världen på väg?

Och att få reda på sånt här av "Se & hör"-konkurrenterna Aftonbladet och Expressen känns fruktansvärt. Sida efter sida skriver dom om denna skandal som får Vietnamkriget att kännas som en liten fjärt i Stilla havet. Dessa två tidningar gör inget annat än att rädda människors vardag. Hur skulle vi kunnat fortsätta leva utan denna vetskap om den inställda förlovningen?
Vad kan jag säga mer än tack till Expressen och Aftonbladet. Fortsätt att rapportera om dessa händelser som ingen människa bryr sig om. För vad är viktigast att veta: Hur många det är som blir misshandlade eller mördade i Sverige, eller vilken färg drottning Silvia har på sina nyinköpta 2 miljonersskor?   

Vitryssland


Bilder från gårdagen

Igår var Anti på Mediamarkt!Mer bilder finns här:
http://antep.se/fotovisa.php?id=178

Blåvitts laguppställning igår.

Målvakt:


Högerback:

Mittback:

Mittback:

Vänsterback:


innerMittfält:
Högermittfältare:

Vänstermittfältare:

Forward:

Forward:


Tränare:


Avgå alla??

Igår åkte jag och ett antal hundra andra mängder med mil för att se IFK Göteborg spela fotboll mot Åtvidaberg FF på anrika Kopparvallen i Åtvidaberg.
Så gott som allt var hur bra som helst, fram till något som kan anses tämligen väsentligt på en sådan här resa, även kallat matchen.
Jag ska inte förringa Åtvids insats, de vet vad de kan och inte kan. De kan inte så jävla mycket egentligen, de kan slå bra fasta tack vare Kristian Bergström.
Jag vet inte vad som hände egentligen men det där jävla sketlandet långt ut till havs har fan inte gjort mycket för världen, de har mindre pengar än mig (vilket fanimej är en bedrift), de har en satans vulkan som lamslår europa/stora delar av världen, men framförallt har de gett oss våra två straffsumpare iår.
Man kan säga mycket om bra målvaktsinsatser, men en straff ska fanimej sitta, så ska det vara helt enkelt.

Visst man kan leta förklaringar till gårdagens insats, de är rentav enkelt att hitta förklaringar, dock är det omöjligt att hitta ursäkter! Visst gick Tobbe sönder, visst gick Rispen sönder, visst gjorde det att våra taktiska möjligheter extremt små, visst kändes det som ett krav att TO skulle få spela i sin barndomsby. MEN FÖR HELVETE!!!
Det var inte Barcelona vi mötte, det var inte ens Xeres, det var tamejfan inte ens fucking Forest Green! Det var Åtvidaberg, Åtvidaberg, ett lag som innan mötet med oss gjort ETT mål, eller tre om man räknar självmål, de hade inte tagit en enda seger, de har egentligen EN spelare som man normalt sett anser hålla allsvensk klass (Kristian Bergström), hit åker alltså Blåvitt, ett lag med fyra-fem landslagsspelare i olika a-landslag, resten i u21-landslag eller med a-landslagsmeriter. Vi möter ett lag vi ska slå 11 dagar av 5.
Vi är helt enkelt för jävla usla igår.

Nu kraxar sparvarna utanför fönstret....

Sunday, bloody sunday.

Idag är valet givet, "Sunday, bloody sunday"-U2!


Presskonferens.


Äventyrskväll

Ikväll är det äventyrskväll hos lilla Rocky. Igår drack man lite öl hos Ankan och sedan stack man till Harrys. Det blev lite lulligt, men inte allt för mycket. Ankan fick nästan ragg på en 40-taggare som tydligen skulle gifta sig. Ankan blev nöjd och det glittrade ur ögonen på honom. Annars var det väl inget speciellt spännande som hände. Kom hem klockan 03 efter att ha blivit hemskjutsad av Paddans brorsa.

Det var att för idag gott folk.

Sent en lördag kväll


Etiopien


Lite random bloggande om dagens äventyr

Dagens inlägg kommer inte följa samma linje som mina vanliga. Det kommer bli lite random bloggande om dagens äventyr. Bara så ni vet.

Kl 10 infann jag mig i skolan då, jag, Anti och Paddan fortsatte att jobba i After Effects till "Landskapsresan". Vi fick ordning på det vi ville utan att fråga nån om hjälp. Tänk vad mycket Internet har att erbjuda. Dagens roligaste händelse i redigeringen var när vi hörde en person från ett annat rum fick pollen-noja och nös 10-15 gånger. Jag skrattade så mycket att jag höll på att göra i brallan. Men man fick hålla igen på skrattet så inte allergikern hörde det och sårades av våra skrattanfall.

Ankan kom senare som en räddande ängel in i rummet och fick oss på andra tankar genom att babbla som f-n, så vi "överröstade" nysningarna. Eftersom Anti och Ankan hade tjatat som små barn på julafton, i väntan på att tomten ska komma, på msn dagen innan så fanns det ingen annan utväg för mig och paddan än att godtyckligt följa med till jippot på Media Markt. Ett jippo som jag och Paddan lätt skulle kunna leva utan. Men eftersom vi inte hade satt hårt mot hårt dagen innan då Ax2 (Ankan & Anti) tjatat som fan på msn att vi skulle till Media Markt idag så hade vi inget att säga till om. Sedan var det ju också för allas bästa att vi följde med, för annars hade Ankan blivit så "förbannad" och då är det bäst för alla runt omkring honom att gå med på det han säger. Här ska också tilläggas att han inte är kräsen av sig iaf. Det är bara att följa med och prata lite så blir han nöjd. Man behöver inte tycka om det man gör, men bara man är där så håller sig pojken lugn.
Petsson dök upp och underhöll hos lite innan han och hans far försvann in i folkvimlet

Vi åkte ifrån Media Markt kl 16, cirkus, och åkte då till Coop där vi gjorde ett mer än välbehövligt stopp på systembolaget och köpte lite vuxengodis, då vi ska till Ankan ikväll och fira honom på sin födelsedag (som egentligen var i onsdags).

Detta mina vänner får bli allt jag skriver idag, för mer hinner jag inte. Ska göra iordning mig inför kvällens äventyr. 


Ibland kan det bli så

Jag och FH diskuterade en sak, båda hävdade olika saker, men det visade sig att båda hade rätt!

Förklaringen kommer i ett telefonsamtal från Canal + till FA som vi snappat och här transkriberat. "sorry göbbar vi havv to mååv jår match for vi sjall pläj gais vs kaaamaaa on söndaj klockan fifteen noll noll"

Island


Jag ringer på fredag.

Dagens låt är något i antis smak, Jag ringer på fredag med Sven-Ingvars.


Blåvitt startelva omgång 8.

Dags att efter Elloskrossen ta oss an Åtivd på Kopparvallen.

MV: Kim-Given.

HB: Adam-Självskriven, en vecka sen senaste matchen tyder på att han ska orka.
MB: Ragnar-Gjuten.
MB: Risp-Spelar upp sig även om han missar lite på ellosmål sist.
VB: Hjalle-Gjuten till vänster, ny frisparkskanon imon?

DM:Gurra-Gjuten.
DM: Sebastian Eriksson-Ska lira här i sin naturliga position.

HM: Sella-Gjuten.
OM: Pär-Visst har JJ gjort det bra, men Pär gör mer jobb ändå. dock är JJ tränarfavorit och i form så det lär bli han.
VM: Söder-Förhoppningsvis orkar han 90minuter nu, eller iaf 60-70 så han kan starta och börja växeldra med Tobbe igen.

F: Tobbe-Gjuten.

Bänk:

MV: Sandberg-Gjuten.

B:Kalle-Måste ha det tufft återigen efter petningen.
B: Lund-Finns få bättre reserver i allsvenskan.

M: TO-Önskar nog mest av allt att få starta just denna match iår, åtvidson som han är, men får finna sig i bänken, men är en mycket bra sub.
M: JJ-Har gjort det bra på slutet men målen överskuggar en del andra svagheter, han kan ju t.ex. inte springa-

F: Bärkroth-Kan slängas in med sin speed på slutet.
F:Råttan-Vora bra att vid ev underläge/oavgjort slänga in och tjonga på.


Arbete ska inte bara vara en inkomstkälla

Man hör ofta "Skaffa dig ett jobb så du får pengar. Så du har en inkomstkälla". Speciellt hör man det från den äldre generationen. Så man ska alltså ta vilket jobb som helst och jobba med det varje dag under en längre tid bara för att få en inkomstkälla? Ska inte arbete vara roligt och lärorikt, ett intresse som gör det roligt och intressant att jobba?

Det tycker jag i alla fall. Visst är det bra att ha en fast inkomst som gör att man kan leva, men att ha ett yrke som man inte tycker är speciellt roligt kan inte vara kul att ha. Visst, under en kortare tid kan man ju ha ett jobb som man har delade känslor för, men inte under ett helt arbetsliv. Jag har jobbat sex somrar i rad som golvvårdare och just under sommaren går det an, men jag skulle inte vilja gå till firman dag efter dag efter dag.

Men alla är vi olika och de jobb jag tycker är tråkiga, tycker kanske andra är kanon. Och det är ju detta som gör att vi har en arbetsmarknad. Att olika människor vill ha olika yrken. Ta t ex en som har gått lärarprogrammet på universitetet. Den personen har ju valt detta program enbart för att hon/han vill jobba med ungdomar och lära ut kunskap. Då är det ju självklart att denna person inte vill hamna på en flyttfirma eller dylikt. På en flyttfirma kan man ju i och för sig lära ut kunskap, men knappast till ungdomar utan istället till överviktiga Bengt, 55 år.

Eller 24-åriga Anders som har gått ut polisprogrammet på högskolan. Hans högsta önskan är då att bli polis, men hur känner han sig om han blir placerad på en VVS-firma istället? Absolut inget fel med VVS, men Anders som vill bli polis kanske inte finner VVS-branschen tillfredsställande. Visst, han får en stadig inkomst, men hur kul kommer han ha det på jobbet om han inte är intresserad av att jobba som rörmokare när han har en polisexamen?

Så, att söka jobb ska inte enbart gå ut på att hitta jobb där du kan tjäna bra med pengar. Ditt hjärta har en minst lika viktig del i jobbsökandet som hjärnan. För då hjärnan håller koll på hur stora pengar du kan tjäna så håller hjärtat dej informerad om att du ska söka det yrket som intresserar och som kan fortsätta lära dej.

Glenn!

Glenn är ett mansnamn av keltiskt ursprung, troligtvis med betydelsen 'man från dalen'.

Som sagt är det Glenns namnsdag då ska vi titta närmare på några kända personer med detta namn.

Vi börjar med några givna:


Glenn Hysén


Glenn Strömberg (i blåsvartrandigt om nån undrar...)


Glenn Holm


Glenn Schiller


Glenn Martindahl


Glenn HolgerssonGlenn Tipton


Glenn Benton


Glenn Ford (skådespelare)


Glenn Johansson


Glenn Miller


Glenn Gould


Glenn Close


Glenn Danzig


Glenn Hughes


Glenn T Seaborg (kemist och kärnfysiker)

Tipskommentarer


Åtvidberg FF-IFK Göteborg.
Tips: 0-0.
Låter kul, men nog känns tvåan troligare här.

Aik Solna-BK Häcken.
Tips: 0-1.
Klurig men inte omöjlig.

IF Brommapojkarna-Gefle IF FF
Tips: 0-0.
Årets match?

Gais-Kalmar FF.
Tips: 3-0.
Med tanke på hur illa han tippa sist blir man lite orolig. Svårtippat dock, mycket skador i GAIS nu.

IF Elfsborg-Trelleborgs FF.
Tips: 2-0.
Inget skrälltips men god skrällchans.

Örebro SK-Halmstad BK.
Tips: 2-0.
Inte lätt heller men ÖSK bör lösa det hemma.

Malmö FF-Djurgårdens IF.
Tips: 4-1.
Mm

Mjällby AIF-Helsingborgs IF.
Tips: 2-1.
Svårt, tre lätta på Strandvallen hämtar nog inte många i år, men HIF är bra så långt.

Mayotte


Thursday afternoon.

Veckodagslåtarna fortsätter med Thursday Afternoon-Brian Eno.


Så det så!

Idag har jag bara en sak att säga:


GRATTIS GLENN!!!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Glenns namnsdag!!!!


Äventyr. Jag vill ha äventyr

Tidigare ikväll såg jag "Indiana Jones och jakten på den försunna skatten" (för vilken gång i ordningen vet jag inte) och tänkte att det inte görs tillräckligt med äventyrsfilmer nu för tiden. Men med äventyrsfilmer så menar jag inte medeltidsbaserade riddarhistorier eller fantasy utan jag menar ren och skär matinéäventyr i Indiana Jones-anda. Jag gillar Indiana Jones och blir ärligt talat förbannad om någon snackar skit om dessa filmer. Vissa skulle kallar mig besatt av denna feodorahatt- och oxpiskbeprydda man, medan jag själv ser mig lite som en nörd i ämnet "Indiana Jones". Och detta är jag inte ensam om. Runt om i alla världens hörn sitter pojkar och flickor, kvinnor och män, gubbar och tanter som riktigt lääängtar efter nya uppdateringar som berör karaktären. Den karaktär som vi alla avgudar och som vi innerst inne vill vara som. Man kan helt enkelt inte växa ifrån Indiana Jones, då dessa filmer har präglat miljoner människors uppväxt på det ena eller det andra sättet. 

Äventyren ter sig i olika former i filmer. Dels har vi t ex "Sagan om ringen"-filmerna som bjuder tittarna på en resa fylld av äventyr och spänning. Men Fantasy och Äventyr är inte riktigt samma sak enligt mig. Fantasy inriktar sig mera på storlagna fantasivärldar och monster som måste bekämpas med t ex ett svärd, som kräver att man säger en hemlig formell när man sticker svärdet i monstret så att det dör och inte bara blir skadat av svärdshugget. Äventyr inriktar sig mer på att bygga upp en spänning om en skatt som det vilar en förbannelse över och övernaturliga krafter som skyddar den

Och det är just detta klassiska matinéäventyr som jag tycker att görs för lite av idag. Varför görs inga, eller väldigt få, sådana filmer? Jag har inget bra svar på den frågan, men då "Jakten på den försvunna skatten" var en milstolpe som öppnade en helt ny värld för dessa sortes filmer, så kanske man inte "vågar" sig på att försöka göra en ny sådan och riskera att överglänsa detta mästerverk. Visst har det gjorts bra äventyrsfilmer efter 1981 (då "Jakten på den försvunna skatten" kom ut) såsom "National Treasure", "Pirates of the Caribbean", "Sahara" för att nämna tre stycken. Dessa filmer håller bra, men de når inte alls lika högt som "Jakten på den försvunna skatten". Jag har svårt att tro att vi som är uppväxta med Indiana Jones kommer att se någon framtida äventyrsfilm som vi tycker håller högre klass och är bättre än "Jakten på den försvunna skatten", eller varför inte "Indiana Jones och det sista korståget". För oss är Indiana Jones en hjälte som man inte kan ersätta, men att det inte görs fler matinéäventyr idag är en stor diss mot hela genren.  

ÄNTLIGEN = SPEEDWAYPREMIÄR

För er som inte förstod mitt mystiska bildinlägg igår kväll kommer här en liten förklaring.

Efter en lång, kall och mycket seg vinter (där hockeyn var det enda man kunde glädjas åt - stundtals i alla fall) var det igår dags för årets första speedwaytävling i Sverige; Kenny Olssons Minnestävling på Kråkvilan i Norrköping. På grund av Vulkanutbrotten på Island och askan i skyn blev starfältet till tävlingen kraftigt försämrat. Speedwayförare är som bekant ett ganska resande folk, så inställda flyg skapar stora problem för i princip samtliga förare som kör i mer än en nation. Men trots alla problem och negativa väderprognoser blev det tävling! Kråkvilan är långt ifrån en av de bästa banorna i Sverige, men när man går på den första tävlingen för året spelar det ingen roll alls, helhetsupplevelsen täcker upp de mer eller mindre "dåliga" heaten. Att se förarna springa in i depån för första gången på säsongen, se och höra cyklarna värmas upp, rullas ut på banan, känna doften, och slutligen även se förarna tävla mot varandra, det är oslagbart. Det finns inget bättre i sportväg!

Sett till själva tävlingen var det Piraternas Antonio Lindbäck som imponerade allra mest och han vann också tävlingen på 14 poäng av 15 möjliga. Den ende som lyckades besegra den före detta GP-stjärnan var Vargarnas nyförvärv Michael Jepsen Jensen. Den unge dansken som bara är 18 år kör i år sin andra säsong på stor cykel, och han får verkligen anses som en av Danmarks största talanger. Redan förra säsongen gjorde han bra ifrån sig i Solkatterna, och hittills i år har han även kört mycket bra för sin Polska klubb Torun. Han kommer att bli att räkna med redan i år, om han nu får chansen att åka. Sett till heatet där han besegrade Lindbäck grundlade han segern genom att vinna starten. I ärlighetens namn åkte Lindbäck snabbare, men han kunde helt enkelt inte passera Jensen, som körde rutinerat och felfritt. Totalt sett i tävlingen slutade han på en fin andraplats med 13 poäng.

Trea i tävlingen blev Vargarnas polack Adam Skornicki. Även han körde ihop 13 poäng, och från början var det tänkt att han och Jensen skulle åka ett skiljeheat om andra/tredje plats, men då Skornicki hade problem med cyklarna valde han att kasta in handduken, och därmed blev alltså slutordningen som den blev. Kvällens besvikelse - förutom det kalla klimatet - var Piraternas Robert Kosciecha som inte alls nådde upp till sin normala standard. Han föll i ett par heat och tappade en del poäng på grund av det. Med 8 poäng slutade han på en blygsam åttondeplats.

Det var nog i princip allt jag hade att säga om gårdagens tävling. Nu hoppas jag att alla flygproblem försvinner så elitseriepremiären, som bara är en vecka bort, inte drabbas av en massa tunga återbud.

/Anti

GRATTIS ANKAN 24 ÅR

Idag fyller Ankan, eller Jocke Geigert som han egentligen heter, 24 år. Efter påtryckningar av födelsedagsbarnet själv kommer här de sedvanliga pinsamma bilderna. Njut!


Ankan visar hur bosnisk folkdans går till... stelt.


Ankan och strykjärnet


Ankan garvar efter att Deve släppt av en brakare..


Tolka det som ni vill - del 1


Tolka det som ni vill - del 2


Ankan "vafan är det här för jävla skit!?"


Ankan - the one and only


Ankan är skolans Zlatan (klicka för att förstora)!

GRATTIS!!!

Vilket är laget?


+

+


=?

Sao Tome och Principe


Det här med marulkskinder på en bädd av timjan...

Deve igår bloggade dag 1 av sina 21 i rad för att sedan slippa höra "Blogga om det!" av alla ur IK-crewet samt Geigert...

Deve bloggar bra....

Jag tvättar och därför har mellantid till sådant här som att blogga...

Geigert i eftermiddag/imon bitti kommer vråla "HAR DU SETT 08-FOTBOLL?" jag kommer säga "nej, inte än" varvid han säger "jag såg det inatt/imorse/nyss" varvid jag säger "Okej, jag ska se det senare"....

Meningen precis ovan utspelar sig varje vecka....

Geigert snart får sparken från vår morgonshow han är ju fan inte här...

Kommande allsvenska omgång inte bjuder på mycket kul, frånsett Åtvid-Blåvitt som är så klassiskt att man bara kan njuta...

Jag inte fattar vad fan det är för nytt fenomen med alla facebookgrupper etc som slutar med något i stil med P:PPPPPPP eller vad fan det nu är det står...

IK-crewets gemensamma bolag är i sin uppstartsfas....

Jag faktiskt nu lyssnar på en tubenspellista med Simon&Garfunkel efter att ha slängt in "dagens veckodagslåt"...

Jag undrar hur det gick till när det bestämde sig för just Simon&Garfunkel och inte tvärtom...

Barcelona gjorde sin sämsta match för säsongen igår, åt helvete med italienska lag, grinigare och mer fuskande lag får man leta efter, nu bryr jag mig visserligen inte nämnvärt om varken Barca eller Inter men likväl...

Blåvitt har plusstatistik mot både Barcelona och Inter....

Jag tänkte skriva att Gais har plusstatisk mot Floda men kom på att jag faktiskt inte är säker på det....

Det snart är dags för de allsvenska lagen att penetrera svenska cupen och att just cupmatcher är otroligt roliga...

Man kan tycka att det var dåligt att Strömbergsson att blåsa straff igår, men då ska man tänka på att om det varit Martin Hansson hade det säkert varit utvisning, straff för Helsingborg och avbruten match p.g.a. att en materialare hade fel färg på tejpen till Marcus Lantz vänstra benskydd under matchens tre första minuter. Det gör att Strömbergssons insats hamnar i en annan dager...

Det oavsett vad anti säger inte finns någon tyngre litterär mening med "Max bil" inte heller med "Max Napp", "Max potta" eller någon annan bok i den serien....

Jag fortfarande sedan en vidrig provsmakning på gymnasiet hävdar att sushi inte är mat, mat ska tillagas....

Jag innan skånederbyt igår sa att "Om iff iff vinner så vinner de allsvenskan" nu vete fan hur det går....

Åtvid gjorde tre mål men torskade med 2-1, bittert värre....

Bajenfansen inte sket i bussarna eller kastade in bengaler i gårdagens hemmamatch mot GIF Sundsvall, skräll faktiskt...

Jag tycker kommentaren "Åhh nej, nu försvann solen" är dumt, skulle solen försvinna skulle vi känna på kyla...

Askmolnet över Island gör att IK-crewet funderar på att skaffa bärstolar som ofrälset kan bära runt oss i....

IK-crewet som iaf delvis fängslas av storslagen natur tycker det är intressant hur vi aldrig lär oss att när naturen säger ifrån klarar vi oss aldrig ordentligt....

Jag har en viss aning om hur AH kommer kommentera BP-Gefle....

Jag avslutningsvis vill påpeka hur överlägsna intellektuellt, styrke samt på alla övriga sätt överlägsna IK-crewet är pöbeln...

Allsvenskan omgång 8.

Resultat sjunde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 1

Totalt (av 64 möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 26

OMGÅNG 8!!!

Åtvidberg FF-IFK Göteborg.
Tips: 0-0.

Aik Solna-BK Häcken.
Tips: 0-1.

IF Brommapojkarna-Gefle IF FF
Tips: 0-0.

Gais-Kalmar FF.
Tips: 3-0.

IF Elfsborg-Trelleborgs FF.
Tips: 2-0.

Örebro SK-Halmstad BK.
Tips: 2-0.

Malmö FF-Djurgårdens IF.
Tips: 4-1.

Mjällby AIF-Helsingborgs IF.
Tips: 2-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Wednesday Morning 3 A.M.

Vi fortsätter vår veckodagslåtsgenomgång med Wednesday Morning 3 A.M. med Simon&Garfunkel.


Björn & Benny äger aktier i Svensk Musikunderhållning AB

Inget ont om ABBA, men det finns faktiskt gränser för hur mycket vi 80-talister tål att höra förra generationens mest överskattade band. Visst, vi som är födda på 80-talet inser och har så flera gånger om att ABBA är ett av världshistoriens största band. Vi vet det. Varför vet vi det då? Jo, för i ALLA svenska hem med föräldrar över 40 så finns minst EN ABBA-skiva. Vi har även blivit näst intill hjärntvättade med meningar som "Hur många hits gjorde inte ABBA?", "Varenda låt av ABBA var ju en hit", "ABBA är ju kult", "Du kan ju inte säga att ABBA var dåliga, varenda låt är ju odödlig" o.s.v Och inte nog med detta. Vi 80-talister blir fortfarande överösta med mer än positivt ABBA-snack från 50 och 60-talister. Och inte nog med att vi får höra det snacket från morsan och farsan, vi blir även hjärntvättade i TV-underhållningen. Och inte minst i musiktävlingar så som t ex "Så ska det låta" eller "Körslaget". 

Ta till exempel "Så ska det låta", ett trevligt underhållningsprogram med (en viss procent) bra musik och låtar som man ska plocka för att kunna ta poäng (men det vet ni nog redan). Man sitter där tillbakalutad i soffan med en balja popcorn och en kall öl på bordet och njuter av fredagskvällen. Då plötsligt förvandlas den trevliga fredagkvällen till en resa tillbaka till dom unga åren i barndomshemmet. Man upplever allt som en film. Man ser en ung version av sig själv sitta i soffan med munnen full av hallonbåtar och sega gubbar, då plötsligt morsan kommer fram till en med en "The best of ABBA"-samling
"Jaha lilla Danne, nu ska du få lyssna på musik som mamma och pappa en gång dansade till ute på discoteken". Man har lust att bara skrika rakt, men berget av hallonbåtar och sega gubbar har växt i munnen och absolut inget ljud alls kommer ut genom den barriär av godis man har byggd upp.

Alldeles svettig och flåsande vaknar man upp till verkligheten igen till tonerna av "Dancing queen" Har inte den där jävla drottningen dansat färdigt snart? Antingen så är det någon ABBA-"hit" som döljer sig bakom siffrorna eller så känner de tävlande att "Det är nog bästa att jag sjunger nån ABBA-låt nu, för dessa låtar är ju såååå bra"

I "Körslaget" så tävlar man genom att träna upp en kör och sedan sjunger man kända låtar och den kören som sjunger bäst tar hem segern. Det är t ex Sveriges egna "hallelulja"-tant Carola Häggqvist vars kör tävlar mot "rekordhållaren i att vara med i Melodifestivalen utan att vinna nån gång"- Sanna Nielsens kör. Alltid väljer de en  ABBA-låt. Om det inte är "Dancing queen" eller "Thank you for the music" så är det "SOS" eller "Wateloo" "Hjärntvätteriet" har öppen dygnet runt 7 dagar i veckan. Du behöver inte komma dit. Det kommer till dig.

Detta mina vänner kan bara förklaras med en enda mening. Björn & Benny äger en stor mängd av aktier i företaget "Svensk Musikunderhållning AB". Japp, detta har jag efter långa diskussionskvällar med mig själv kommit fram till. Det finns ingen annan förklaring. Men om man säger det till generationen innan oss så får man höra återigen att "Jamen alla låtar dom gjorde var ju hits".
Och en annan rolig grej är ju att dessa tycker att varenda ABBA-låt är lika bra nu som den första gången dom hörde ABBA på 70-talet.
 

 

ÄNTLIGEN!!!!

ÄNTLIGEN!!!!!! För er som inte förstår vad jag menar med bilderna nedan kommer en utförlig beskrivning under onsdagskvällen!


Blandad kompott.

Nej,anti kompott är inte detsamma som kompost. Nej, glenn du behöver inte vråla "Kom Post!" nu som du brukar göra när buba nämner sin kompost.

FH ska ju på roadtrip på lördag för att bevittna Åtvidaberg FF-IFK Göteborg och beslöt sig därför för att kolla vad kameran innehåller. Det här fann han.

 En bok om Robert Zimmerman. (ja,jag måste skriva Robert Zimmerman varje gång för att diva mig med att bara jag och deve på IK vet att Bob Dylan egenttligen heter det).

 En fantastisk fotobok från ett Sverige som man sällan tänker på.

 EN suddig bild på en bok.

 En inte fullt lika suddig bild.

 Snökaos från köksfönster del 1.
 Snökaos från fönster del 2.
 Snökaos från fönster del 3.

Ja, de flesta bilderna kanske är meningslösa och dåligt tagna men för helvete om ni gnäller så 1.Gör det bättre själva då 2.BLOGGA OM DET!

Västsahara


Glass i stora lass.

IK presenterar-ÅRETS GLASSAR!!!


Tuesday Afternoon.

Dagens låt: Tuesdagy Afternoon-Moody Blues.


Tobbe é klar!Så var det då ÄNTLIGEN klart, allsvenskans bäste spelare är klar för blåvitt till 2013. Eftersom Tobbe är lika gammal som halvorna och glenn så innebär det att han är 32 på väg mot 33 när kontraktet går ut och då lär det inte bli några fler utflykter i europa och att han skulle byta klubb i Sverige annat än för att ev varva ner finns inte på kartan.
Visst kan det fortfarande bli så att han försvinner, men då säljs han för en rejäl peng, inga Oboloaffärer här inte. Tobbe är i nuläget skyttekung i allsvenskan, landslagsspelare och besitter spetskunskaper som ingen annan i allsvenskan så en ev summa vid en transfer blir otroligt hög.
Nu är han dock klar i fyra år och det är en så ofantligt skön markering dessutom, spelarna trivs i blåvitt och vi har fått den största blåvitta ikonen i nuvarande trupp klar.
Det finns ju mycket som tyder på att han stannar karriären ut nu med, antagligen har han bollat med agenten länge och konstaterat att de intressenter som finns/har funnits inte är av den dignitet att ett nytt utlandsäventyr lockar.
Familjen är götetkär och det påverkar givetvis också.
Frånsett att Tobbes nya kontrakt gör att vi får behålla seriens bäste spelare så får vi behålla den spelare som "marknadsmässigt" (som det så fint heter) är viktigast för oss. Tobbe är med sin släkthistoria i klubben, sina år på läktarna, sitt hjärta för föreningen helt enkelt så ofantligt viktig även mot sponsorer, mot marginalpublik, mot alla kidsen därute som har sin idol kvar, mot ev nyförvärv som ser att "fan, blåvitts snack om att satsa mot europa igen stämmer". Det är ju så att Tobbe tillsammans med Rispen är de spelare som stått på läktarna som oss vanliga fans, som under sina ungdomsår buat åt Rune Larssons pipvisslande liksom vi andra på läktarna.
Det är en ikon, en härförare, en hjälte.
Att det sedan snackas om att han tillhör vårt äldre garde och är en av de med mest rutin gör ju inte att man själv känner sig ung direkt men det är en annan historia.

TOBBE É KLAR!

Blogga om det!

Jag la upp följande video på DVs facebooksida, mest som en tänkbar förklaring på varför det är för lite rock i lokalradion. FH kommenterade att jag skulle blogga om det så här kommer helt sonika videon. Njut!


Ja jag vet att det blir lite mycket youtube ibland men så är det.

Benin


Monday Morning.

IK börjar nu med veckodagslåtar, av den enkla anledningen att vi har för få kategorier på bloggen :)

Vi går ut starkt med Fleetwood Mac med "Monday Morning"


Isle of Man


Mexico


Tipskommentarer

IFK Göteborg-IF Elfsborg.
Tips: 0-4.
Här spirar inte optimismen, men med de senaste tidernas resultat så förvånar det ej. Något överdrivet tips kanske dock.

Halmstad BK-Gais.
Tips: 1-2.
Svårtippad match mellan två lag med hygglig form, får hoppas han har rätt.

BK Häcken-Mjällby AIF.
Tips: 2-0.
Svårt igen men det känns som MAIF mattats lite efter chockstarten så det känns inte orimligt.

Kalmar FF-Aik Solna.
Tips: 2-0.
Han frångår sitt 1-0 tips här.

Gefle IF FF-Örebro SK
Tips: 0-0.
Låter kul

Trelleborg FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 2-1.
Ja varför inte.

Helsingborg IF-Malmö FF.
Tips: 1-3.
hett toppmöte i Skåne. Svårtippat så det förslår.

Djurgårdens IF-Åtvidaberg FF
Tips: 2-0.
Vore synd, men troligt. Kanske är åtvid extra motiverade efter DIFs gamla försök att flytta laget en gång i tiden.

Saudiarabien


Allsvenskan omgång 7.

Resultat sjätte omgången:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 5

Totalt (av 56 möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 25

OMGÅNG 7!!!

IFK Göteborg-IF Elfsborg.
Tips: 0-4.

Halmstad BK-Gais.
Tips: 1-2.

BK Häcken-Mjällby AIF.
Tips: 2-0.

Kalmar FF-Aik Solna.
Tips: 2-0.

Gefle IF FF-Örebro SK
Tips: 0-0.

Trelleborg FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 2-1.

Helsingborg IF-Malmö FF.
Tips: 1-3.

Djurgårdens IF-Åtvidaberg FF
Tips: 2-0.

Andra Halvan kommenterar snarast.

Blåvitt startelva omgång 7.

Eftersom dert vankas fifadag idag och sedan kanske/troligen groundhopping imon skrivs detta redan nu inför matchen på söndag.

MV: Kim- För kanske första gången sedan supercupfinalen mot Kalmar 2008 tyckte jag Kim var dålig igår, inte hans fel att vi torska, inte alls men han höll på att orsaka ett par mål genom att var ute alltför långt.

HB: Adam-Vilade sitt knä igår men ska nu vara hel och ren igen. Given.
MB: Ragnar-Given.
MB: Risp-Jag vet inte, men nåt ont måste ju Kalle ha gjort enligt tränarstaben...Risp var lite rostig igår men lär bli bättre.
VB: Hjalmar-Det är som vänsterback han ska spela.

DM: Gurra-Visst fjolårsformen är solsystem bort men ändå given.
DM: Sebastian Eriksson-Hör hemma på det defensiva innermittfältet även om han väl för helvete någon gång borde bli lite mer polerad?

HM: Sella-Gick ut igår, mest för att förkylningen satt sina spår men bör vara fit på söndag och då är lagkaptenen given även om han kanske ska lära sig springa och inte jogga.
OM: Pär-Det ryktas att Tobbe är redo för spel och då får Pär spela offensiv mitt.
VM: Bärkroth-Då ellos antagligen ligger högre med backlinjen än TFF borde söndagens matchbild passa Bärken bättre och därför får han platsen.

F: Tobbe-Gjuten när han är hel, man är lite rädd för att man chansar för tidigt dock men å andra sidan måste vi ju chansa....

Bänken:

MV: Sandberg-Gjuten reserv.

B: Karl Svensson-Det står mellan honom och Rispen och det är hugget som stucket men Risp spelade igår och det tyder på att Kalle får finna sig i bänken.
B: Erik Lund-Drar på sig kort oftare än vi kommer svära under kvällens fifadag. Får nöta bänk.

M: Tomas Olsson-Det känns som han inte pallar 90min och då är bänken bättre.
M: Elmar-Det är ju nåt som gör att han inte får spela, nu när alla är friska är det svårt att se vart han ska in, som offensiv mitt som ALLA efterlyser verkar ju omöjligt...

F: Robin Söder-Får givetvis finna sig i bänken från start ett litet tag till.
F: Råttan-Spelade i PWrollen i somras och gjorde det bra och får därför vara forwardsalternativ på bänken.

PRESTERA!!!

Anguilla


Blåvitt startelva omgång 6.

Dags att prestera för fan!!!

Mv: Kim-Gjuten.

Hb:Lund-Adam vilar ty vi har en tung match i benen och har en tung på söndag med och när han precis kommit tillbaka blir den belastningen för stor, men Lund gör det mycket bra som högerback och får ersätta med den äran.
MB:Ragnar-Given, fast det behövs bättre prestation än mot BP.
MB: Kalle-Måste fan in igen, jag kan inte se vad han gjort för fel sedan han fick chansen men petad har han blivit.
VB: Hjalle-Måste ut på vänsterkanten igen. Det är där han hör hemma.

DM: Gurra-Okej, han var inte bra ens han sist men normalt sett är han landslagsmässig så han är given.
DM: Sebastian Eriksson-Måste väl fan snart få lira här igen?

HM: Sella-Han kanske ska få lära boken "Lär dig krypa, lär dig gå" men med tillägget "lär dig springa hemåt med"...Gjuten dock.
OM: Elmar-Ja men för bövelen lät honom få chansen i den position då!!!
VM: Bärkroth-Ja det var kanske inte lysande mot BP men här kan det passa bättre.

F: Pär-Ja, vi har ju ingen annan 90minuters forward.

Bänk:

MV: Sandberg-Given reserv.

B: Fredrik Risp-Kan givetvis slå sig in i laget men får starta på bänken.
B: Turunen-Flexibel backersättare.

M: Tomas Olsson-Briljant för att lösa upp ev spelknutar.
M: Faltsetas-Kan gå in och kriga om det behövs.

F: Robin Söder-Han är tie år gammal men det spelar ingen roll!!!


Israel


Gör om, gör rätt...

Det här kan vara det dummaste jag hört när det gäller att stoppa våldet runtom fotbollen.Jag har gjort det här med att gå på allsvenskan/cupen/europacuperna etc nu i 18år och har väl PÅ ARENORNA sett våldet en handfull gånger, då ska man ha i tanken att jag snittat minst 30matcher om året om vi räknar innan även andra elitlag.
Bara det blir 540gånger, och då talar vi lågt räknat, och av dessa gånger har det alltså varit stökigt PÅ ARENAN 5gånger, det ger oss en procentsats på 0,9%....
Givetvis är det fem gånger för mycket men att dra till sådana här extremt drastiska åtgärder när något händer mindre än var hundrade gång är ju löjligt. Visst man måste komma till rätta med våldet, men våldet finns inte i någon nämnvärd utsträckning på arenorna, vad hjälper det att arenorna blir svårare att ta sig in på än det är för en terrorist att ta sig igenom kontrollerna på JFK Airport?
Att alla ska vara på plats 45minuter innan är ju ett galet förslag, nu är jag ordentlig och är alltid i god tid men 45minuter innan gör att t.ex. AH här på IK aldrig kommer gå på en match mer....
Och vad gör det att alla är där 45minuter innan? Visst stämningen trycks upp lite mer innan avspark, men är det så käckt då? Att alla kan stå och häckla varandra i 45minuter ytterligare?
Ifjol spelade blåvitt två matcher som redan de var smått löjliga rent säkerhetsmässigt, på den ena hjälpte det inte alls och på den andra var hotet svenska kommunister som missförstått komunnismen....
Att ha två visiteringar (vad tror de man ska hinna hämta mellan gångerna?) är löjligt, jag minns när vi hade metalldetektorer på Ullevi, det var ju smått bisarrt.
Visst ska man göra ALLT för att stoppa fotbollsvåldet och våldet i stort med, men när det inte sker något på arenorna idag nästan så känns detta lite som att man använder en atombomb för att få hål på en kokosnöt istället för att få tag i problemet där det finns och det är inte på arenorna.

Nu ska man väl inte jämföra äpplen och päron, men en procentsats på 0,9% av gångerna man går på fotboll och har sett våld kan jämföras med att gå ut på avenyn 540gånger på kvällarna, lyckas du ha en procentsats som är så låg då har du antagligen låst in dig på dasset någonstans....

Stoppa våldet-JA.
På detta sättet-NEJ!

SVEMO GÖR DET IGEN

.... Kör över hela speedwaysverige! Mer behöver inte sägas.


Tipskommentarer

Aik Solna-Halmstad BK
Tips: 0-1.
Jag kommer inte på några skämt om fåglar nu men AIK är rejält pressat nu så nog finns en god chans för HBK. Men hur klarar ett lag som Halmstad rent mentalt att vara favoriter på Råsunda?

Malmö FF-BK Häcken.
Tips: 1-3.
En luring lägger han in här, men här kan Häcken slå ur underläge, vilket passar dem.

Åtvidaberg FF-Helsingborg IF
Tips: 0-2.
Jag säger inte emot.

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 1-0.
Inte här heller.

Trelleborg FF-IFK Göteborg.
Tips: 2-1.
Jag tror att just detta är en sån match det vända för Göteborgsmaraterna.

IF Brommapojkarna-Örebro SK
Tips: 1-0.
Svårtippat värre men har ingen anledning att säga emot, kryssgardera om det går...

Mjällby AIF-Kalmar FF
Tips: 2-0.
Det närmsta "derby" Kalmar kommer i år? Svårtippat så det förslår.

Gais-Gefle IF.
Tips: 2-0.
GAIS varannan-match-tendens oroar ju här, liksom lagets förmåga att förlora det man borde vinna och tvärtom.

Så kan det se ut...

  Geigert då...

 Antis kontaktannons.
 Ibland går inte tåget hela vägen upp...


Mikronesien


Allsvenskan omgång 6.

Resultat femte omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 5

Totalt (av 40 möjliga)

Antal rätt resultat: 5
Antal rätt tecken: 20

OMGÅNG 6!!!

Aik Solna-Halmstad BK
Tips: 0-1.

Malmö FF-BK Häcken.
Tips: 1-3.

Åtvidaberg FF-Helsingborg IF
Tips: 0-2.

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 1-0.

Trelleborg FF-IFK Göteborg.
Tips: 2-1.

IF Brommapojkarna-Örebro SK
Tips: 1-0.

Mjällby AIF-Kalmar FF
Tips: 2-0.

Gais-Gefle IF.
Tips: 2-0.

Andra Halvan kommenterar under dagen.

Ångest, Asgarv, tacosås i en salig blandning...

Idag konstaterar/undrar jag...

Hur det alltid kommer sig att ALLA utgifter kommer samtidigt som man ej räknat med?

Blåvitt må spela ungefär lika bra som jag själv för tillfället, det kan ju då tyckas pinsamt att såga andra för deras insatser men sällan har väl en 3-0seger varit så orättvis som DIF:s igår, och det säger jag inte för att det gjorde att min tvåa som skulle gett mig 2tusen gick åt helvete...

Alltså, vad fan sjunger de? Det kan ju inte vara ett svenskt ord under hela videon...

Ovanstående video visar även något som ger årets asgarv, damerna på slutet visar bara att skånska fotbollsfans av kvinnligt kön är pigor...

Idag blir det tacos och då blir det givetvis HET sås till, varför finns ens mild och mellan? Ska det vara ska det vara...

Det pågår vild (nåja) planering hos FH och Glenn om att groundhoppa lite iår igen, denna gång med en kamera med sig....

Vi alla undrar om buba har gjort som Charlie säger "Call the guy" angående sin torktumlare?

FH har -12miljoner på HA, satsningen har kostat men nu är laget komplett fram till ett ev slutspel då en målis ska köpas in, för då är ekonomin i balans igen....

Det är hetsigt med matcher nu, imorgon börjar ju en ny allsvensk omgång...

Jag vill gratulera deve till vinsten i TP i Sälen, det bevisar återigen att ditt intellekt hör hemma på IK, du är förövrigt utmanad där, vi ser fram mot en kamp mellan gbgdelen av IK:s redaktion och Pekingdelen av densamma i just TP, kan bli en holmgång utan dess like, ni är fler men det gör inget....

Jag funderar på att bosätta mig i en gul ubåt...

Jag ska nu säga att jag ska tvätta glasögonen så jag ser något när jag går ut...

Jag ogillar att man numera måste gå till skatteverket för att få nytt idkort istället för posten, det var bättre på gammelkungens tid...

Blåvitt nu är sämst av gbglagen i allsvenskan så var det sagt...

Varför finns öronvax, ja alltså mer än den lilla del som skyddar örat?

Varför finns det inga fanzines längre?

Hur stor procentsats pensionärer kommer det vara på apoteketet nu? 80%?

Jag kommer tippa lite senare idag och buba kommentera senare idag med...

HEJDÅ FLICKOR OCH HEJDÅ ANTI!


Schweiz


Gårdagen.

Igår var FH på fotboll, nedan följer en lista på vad som var bra.

1.Pär gjorde mål.

Slut.

Tillbaka i Norrköping

Nu har man kommit tillbaka till Norrköping efter några sköna dagar i Sälen. Nja, jag kom faktiskt tillbaka i torsdags om man ska vara sådär. Detta blir en liten summering av resan (för er som är intresserade).

På söndagmorgonen förra veckan bar det av till Sälen. Kl 8 stod reseekipaget utanför huset och vi gjorde oss redo att åka. Vi inväntade syrran och hennes familj på Bauhausparkeringen (den självklara mötesplatsen i Norrköping) och sedan bar det iväg mot norr och mot snön.
Vi yrade omkring lite här och där och kom av oss. Åkte fel. Åkte ännu mera fel. Kom senare på rätt kurs. Sedan efter ett par mil var det dags igen att köra fel. Tänk vad en GPS kan ställa till med.
Nåja, Det finns även positiva saker i att köra fel. Man kan t ex se platser man inte visste fanns. Ibland är det ett nöje att köra fel. Men det finns vissa som inte tycker så som jag. Sådana som börjar sucka och stöna när man åker fel och således förlorar 1-2 minuter av restiden.
Rastpatser bjöd oss på vila och toalettbesök. Mackor och kaffe slukades och resan fortsatte efter kortare stopp.

Väl uppe i Sälen, när vi hade fått vår stugnyckel, (detta väljer jag att inte skriva om då det inte var så jävla spännande) och vi hade klivit in i stugan så kändes det verkligen en befrielse att kunna göra iordning sin säng och packa upp sina badrumsartiklar för att sedan sätta sig i en soffa och riktigt ta in lugnet, som egentligen inte finns.

Den kulinariska måltiden på kvällen bestod av lasange och kom inte en timme för sent. Magarna på oss alla skapade tillsamman en symfoni som fick hela huset att skaka (inga överdrifter här inte). Vi stoppade i oss lasangen och Jonathan (min systerson) stoppade i sig tomat efter tomat.

Sedan kom kvällen/natten och sängen ropade. Jag lydde och klättrade upp till bädden överst i våningssängen och (nästan) somnade med en gång. Dels läste jag lite, men dels tvingades jag att ligga vaken då hela huset fylldes av snarkningar (inga namn nämnda och således inga klämda).

Morgonen därpå var man uppe med tuppen, om tuppen vaknar vid 9 så att säga. En heldag i backen. Jag hade inte stått på en par skidor på 9 år och lite nervositet började reta mig när vi närmade oss Lindvallens backar. Uthämtningen av skidutrustningen gick smärtfritt...om man inte räknar med att vi först försökte hämta ut utrustningen på fel ställe. Men men, smådetaljer. Vi hittade sedan stället där våra skidor skulle hämtas
Allt gick smärtfritt och relativt fort och jag hann även med att se att Kristian Luuk med familj var där och skulle njuta av denna vackra dag i backen. Jag tänkte gå fram till honom och höra vad han hade att säga om IK, men jag lät det bero.

Det gick bättre än vad jag hade trot att åka. Visst, man är ju ingen Stenmark direkt (Nej Anti, inte Martin utan Ingemar), men jag tyckte att det gick väldigt bra. För att inte ha åkt på 9 år menar jag.

Sedan, kvällen viktigaste syssla: ÄTA Hungern var total och pasta med kyckling och curry drev tillbaka hungern och mättnaden segrade till slut. Sedan var det det gamla vanliga, TV:n innan sängen. Och dagen därpå skulle vi bevisa för oss själva att längdskidåkning inte var någon match.

Jag kan bara säga att det inte gick som jag hade tänkt mig att åka på tur. Jag kan sträcka mej så långt att säga att det där med att åka på tur är en jävla påhitt. Längdskidor är inte min grej, så är det bara. Inte för att det var jobbigt för benen och så, nej. Det var snarare mer att man ramlade hela tiden. Speciellt i utförsåkningarna där jag ramlade så pass mycket att jag belönades med ett blåmärke som trädde fram senare på kvällen. Ursäkta, men jag vill inte fortsätta att skriva om när vi åkte på tur. Jag får mardrömsliknande bilder framför mig. Summan av kardemumman: Det är roligt att se på längdskidor, men det gör ont att åka själv.

Dagen därpå var det ingen utförsåkning eller (tack och lov) ingen längdåkning. Vi spenderade dagen nere i byn där vi gick och tittade på lite av varje. Sedan på kvällen var det resurangkäk som väntade. Lammet & Grisen (eller Geten & Svinet. Internskämt) var en resturang som hade allt. Käk då självklart, men även trevlig lokal och trevliga servitriser. Jaja, så länge det har käk så duger det enligt mig.
Mätt blev man i alla fall om man behövde inte känna sig tom i magen på kvällen, så maten tog upp varenda tom mm av magsäcken. Taxi hem till det väntande kaffet och äpplekakan. Detta var den sista kvällen och man började känna sig lite vemodig över att vara tvungen att resa hem nästa dag.

Som sagt, nästa dag var det hemresa som stod på schemat och nerpackning av diverse prylar och städande av stugan vigde vi morgonen åt. Nyckeln skulle hänga i receptionens nyckelskåp kl 10 och det gjorde den allt. Så, bara att göra sig redo för hemresa genom regn och rusk. 
Hemresan kändes faktiskt längre än ditresan. Jag har inga svar på varför det kändes så, men det gjorde det i alla fall. 

Så, här hade ni en sammanfattning av vad vi hade för oss uppe i Sälen. Var det till belåtenhet? Jag hoppas att jag får göra en likadan sammanfattning nästa år igen.


Estland


Ångest, fårostpizza och el clasico...

Idag funderar/konstaterar jag...

Att El Clasico igår var en småtrevlig tillställning utan den där elektriska känslan man ofta har under de matcherna, visst var det fotbollsgodis ibland men någon ny 2-6 föreställning likt ifjol blev det ej, men bra lirare var det...

Att gårdagens match var Landskrona Bois-Degerfors....

Att Anna Brolin inte direkt blivit fulare för att hon åkt till Madrid istället för blåsia Fredriksskans...

Att jag hade fårost på min Suat (nej,inte suad) Special från mr.raffes....

Att man undrar varför det heter "special" efter pizzor som inte finns i annan version än "special", för att klassas som "special" borde det la finnas en ordinarie?

Att vi alla på IK lider med folket i Polen som den närmaste tiden dels får mycket bök kring sitt styre men även får sörja många personer i flygkatastrofen där ibland landets president...

Vi idag beger oss till Gamla Ullevi igen för att ha ett extremt ångestladdat möte med BP, vinner vi ej där blir det krisrubriker i tidningarna på allvar och efter denna kamp väntar TFF borta, Ellos hemma i nästa vecka och sedan Åtivd borta, lätt? Nä....

Jag igår vann 96 kronor på oddset, gratulationer tas emot i kommentatorsfältet....

Jag igår gjorde ett klassiskt assprint i Glenns soffa, åtta timmar boll sätter sina spår....

Jag faktiskt har lite småbråttom iom att jag ska surfa runt på alla sidor som jag alltid surfar in på innan det är matchdags...

FRAMÅT BLÅVITT-GÖR ETT MÅL!!!

Avslutningsvis så skrev Baraben.com följande om gårdagens U-match mellan Häcken och Blåvitt:

Men matchens spelare är solklar; Andreas Petersson. Han var ständigt ett orosmoment för de gulsvarta och de fick aldrig riktigt tag i honom utan var ofta tvungna att ta honom väldigt hårt. Bra fart under fötterna, bra skott och vårdat passningsspel. Andreas Petersson var definitivt bäst på plan.
Tipskommentarer


BK Häcken-Åtvidaberg FF
Tips: 3-0
Ja ettan känns rätt given.

Helsingborgs IF-IF Elfsborg
Tips: 2-0
Inte lika givet men en trolig etta.

Halmstad BK-Mjällby AIF
Tips: 0-1
Lurig match, han satsar på att MAIFs torsk senast var en engångsföreteelse.

IFK Göteborg-IF Brommapojkarna.
Tips: 0-0
Här spirar optimismen ja.

Gefle IF FF-Aik Solna
Tips: 1-0
Går detta in lär det flockas sparvar kring staren snart...

Kalmar FF-Malmö FF
Tips: 1-3
Klurig match men jag säger inte emot.

Djurgårdens IF-Trelleborg FF
Tips: 0-1
Samma sak här.

Örebro SK-Gais.
Tips: 3-1
Lidbart värre men känns tyvärr inte osannolikt. Man får hoppas på lite inställning denna gången iaf.

Italien


Blåvitts startelva omgång 5.

Dags att prestera nu för fan!!!

Mv: Kim-gjuten.

HB: Adam-Landslagsbacken är given.
MB: Ragnar-Given.
MB: Kalle-Att peta honom efter de tre första matcherna var ett rent hån mot honom. Man förstår att tränarna ville testa fjolårets par Ragge-Hjalle igen men Kalle ska spela.
VB: Hjalle-Visst Lund kan spela här, men Hjalle har någon form av klausul i sitt kontrakt som gör att han är given. Man kan inte ogilla Hjalle, få spelare har varit i klubben så länge.

DM: Gurra-Har gjort säsongens dåliga match (mot dif) och blir nu bara bättre.
DM: Seb-Det är här han ska spela och inte som vänsterback!!!

HM: Sana-Sella sägs vara sjuk och extremt tveksam till spel och jag tycker inte vi ska chansa med honom, dessutom förtjänar Sana sin chans.
OM: Elmar-Ja, Elmar centralt det är den position han själv vill spela på, låt honom testa den!
VM: Bärkroth-Den speeden ställer alltid till det för motståndarna och just mot BP lär han skrämma en del då alla minns fjolårets motsvarande möte.

F: Pär-Javafan, vi har ju ingen annan....men det är dags för gaisarna att prestera.

Bänk:

Mv: Sandberg-Given.

B: Lund-Lär verkligen inte gilla att sättas på bänken men konkurrensen är mördande.
B: Risp- Sägs hålla för att lira igen och får börja på bänken, är en spelare vars blotta närvaro på bänken gör mycket för moralen i laget.

M: Faltsetas-Ja han får en plats här, beroende på matchbild kan han slängas in för att hålla en ledning, kriga för poäng.
M: JJ-Gjorde mål sist och gjorde väl sin bästa match i blåvitt, möjligen bajen borta 07 undantagen.

F: Råttan-Han spelade offensiv mitt med den äran ifjol och får nu chansen på bänken här.
F: Stiller-Det är en chansning och jag hoppas verkligen inte man chansar med honom men en bänkplats blir det. Och ligger vi, gud förbjude, under så får han hoppa in.

KOM IGEN FÖR HELVETE GUBBAR!!!

Vem fan bryr sig om solen? Det är ju fotboll på tv!!!

Idag funderar/konstaterar jag att...

Mailen haglar in till IK om att Andra Halvan ska kommentera tipsen innan matcherna börjar....

Är det inte rätt typiskt att det är tv4 som har de odjupa programen på fredags/lördagskvällarna speciellt? Reklamtv-meningslös tv.

Idag ser hela världen, förutom ah och anti, el clasico Real-Barca, egentligen bryr jag mig inte nämnvärt om spanska ligan sett till lagen utan ser det för att det är bra boll, men hoppas barca vinner så Real inte gör det...

Det är bevisat hur medgångsmässiga gnagarna och diffansen är som sviker sina fotbollslag och börjar gå på badkarsbandy istället....

Priset i "ring så spelar vi" som är en weekend för två på ishotellet, får man välja när man tar den själv? Isåfall vill jag ha min i Juli....

Jag citerar den legendariska sparven inför imorgon när blåvitt tar emot bp, PRESTERA!!!!


Smågodis.

Följande funderar FH på idag.

Han den där snubben vars ansikte pryder mitt wcrent, hur fan tänkte han? Att bli modell och sedan synas på WCrent jippie!!....

Vet någon EGENTLIGEN vad det är för skillnad på grön och gul såpa?

När man våttorkar golven borde inte det innebära att även om man sköljer av trasan/pressar ur vattnet ur moppen att man mest drar runt skiten på golvet?

Använder någon egentligen bidén till det den från början ska användas för längre?

Varför läser man alltid ren meningslös "litteratur" när man sitter på dass?

Varför kommer wcrent grejerna efter tacogrejerna i "min" butik vet de hur min mage funkar eller?

Visst är det för jävla roligt att det numera finns en VARNINGSTEXT på påskmustflaskorna?

Det finns ju julmusik varför finns det inte påskmusik?


Mocambique


Allsvenskan omgång 5.

Resultat fjärde omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 1

Totalt (av 32 möjliga)

Antal rätt resultat: 4
Antal rätt tecken: 15

OMGÅNG 5!!!

BK Häcken-Åtvidaberg FF
Tips: 3-0

Helsingborgs IF-IF Elfsborg
Tips: 2-0.

Halmstad BK-Mjällby AIF
Tips: 0-1

IFK Göteborg-IF Brommapojkarna.
Tips: 0-0

Gefle IF FF-Aik Solna
Tips: 1-0

Kalmar FF-Malmö FF
Tips: 1-3

Djurgårdens IF-Trelleborg FF
Tips: 0-1

Örebro SK-Gais.
Tips: 3-1

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Senegal


Wallis- och Futunaöarna


Förena Skåne med Danmark för då är det närmare till billig öl-Okänd.

Denna länk är för jävla rolig ett klick på valfri bokstav senare

En legend är odödlig

Den fjärde april i år avled Kelly Moran i sviterna efter en lungsjukdom (Emfysem). För oss speedwayfrälsta är Kelly en känd gammal profil som tillsammans med sin bror Shawn var med och gjorde USA till en stormakt inom speedwayen på 80 -och 90-talet. Kelly var en fantastisk tekniker som gjorde många oförglömliga insatser på speedwaycykeln, såväl i ligamatcher som i VM, där han som bäst blev fyra tre gånger (1979, 1982, 1984 - förövrigt de enda åren han körde VM-final). Kelly Moran blev bara 49 år gammal, men han kommer ändå aldrig dö. Han är en legend och kommer leva vidare genom familj, vänner och speedwayfans i all evighet.Kelly Moran, vila i frid

Äntligen seger för Buckanjärerna!

Först kan vi börja med att konstatera att The Broppers som nykomlingar i fyran inlett serien med 5 raka vinster, 15 poäng och 23-1 i målskillnad! Sannerligen imponerande!

Antianerna har haft en tuffare inledning. En seger och en förlust på övertid har gett 4 poäng och en trettondeplats så här långt. Men efter tre raka förluster började det arta sig i fredags med hela 8-0 i hemmamatchen mot Bofors Bobcats. Så nog är de på gång.

För Buckanjärerna, som också är nykomlingar i fyran har starten varit tuff. Först i tredje matchen mot SL35 pro kunde Ilgmars Cepulskis spräcka målnollan men det blev ändå stryk med 3-1 i en match Buckanjärerna ansåg att de borde vunnit.

Den på förhand tuffa bortamatchen mot Rannebergen såg Astap Kuncevich ge Buckanjärerna ledningen redan efter 01.53 men efter knappt halva andra perioden kunde Rannebergen kvittera och resten av matchen slutade mållös.

Nattens hemmamatch mot SKA Stalingrad Snipers ansågs också bli en tuff match på föhand och så blev det. Zigmund Pokrosov var skadad sen helgen och veteranen Eemeli Tonttila fick ställa sig i målet istället. Han storspelade i första perioden och trots 7-12 i skott ledde Buckanjärarna med 3-0 inför pausvilan!

I andra perioden spelade Buckanjärerna en tät defensiv och släppte bara till 6 skott, men hälften av dem gick in ovh inget av Buckanjärernas 7 satt. Utjämnat inför tredje. Tonttila fick utgå och ersattes av Chrigel Lagemann.

Han släppte dock in en retur 2 minuter in på tredje perioden och de Buckanjärfans som varit så hoppfulla efter första perioden började nu ana en kollaps av sällan skådat slag. Men de vek inte ner sig utan fortsatte stötta vilket fick fart på laget igen. Buckanjärerna tog kommandot direkt och tryckte ner Stalingrad i deras zon. David Kral och EriksKrauze passade varandra föredömligt på blå innan Krauze upptäckte Ilgmars Cepulskis som smög bakom mål. Krauze lyfte in pucken till Cepulskis som snabbt var framme och petade in 4-4 köksvägen.

Med mindre än 4 minuter kvar anades stordåd när Olavi Kiesi forcerade on 5-4 i Powerplay, men segrar ska inte tas ut i förskott. Stalingrads Andrey Buznikin kvitterade blott 14 sekunder senare. 5-5 och förlängning igen.

Men vem är inte rätt man att sätt det avgörande målet om inte lagkaptenen själv? Efter 68.22 dundrade Marko Ronny Bengtsson in segermålet efter assist av det spanska nyförvärvet Vicent Intriago. Vilda glädjescener utspelade sig!

- En seger är en seger trots att det var 2 poäng istället för 3. Nu är vi ändå med i matchen, men mycket hårt jobb återstår för att komma över strecket, summerade managern Buba Shot.

Dominikanska Republiken


Jamaica


Blåvitt startelva omgång 4.

Vi har ju inte direkt inlett serien lysande, men för de som kan sin fotboll är det ingen fara på taket, det är mer av en vanlig säsongsinledning.
Imorgon är det dags att möta Skansen på GU och som vanligt presenterar jag min startelva med tillhörande bänk. Observera att Lund är avstängd.

Mv: Kim-Given, den ende som inte var underkänd mot HIF.

HB: Adam-Se upp Ronald d.y. Adam är tillbaka!!!
MB: Ragge-Given trots allt.
MB: Kalle-Får fortsatt förtroende, och vem ska i ärlighetens namn ersätta?
VB: Hjalle-Okej,okej Hjalle har inte haft en bra start på serien men än så länge är han given här trots allt.

DM: Gurra-Given.
DM: Sebastian Eriksson-Måste in på allvar nu, gurra är mer krigare än seb, seb må vara fult spelande ibland men han slår oftare mer vårdade pass än gurra och även det behövs på det defensiva mittfältet.

HM: Sella- Given, nu vill vi se snabbare inlägg så inte hela motståndarförsvaret har hunnit samla sig när väl bollen kommer.
OM: Elmar-Denna position skulle ju vara Pärs men då gaisarn so far hållit gaisklass finns ingen plats för honom, här sätter vi nu elmar och hoppas planen tillåter ett spel där bollen kan fördelas längs marken till/från Elmar.
VM: Sana-Nu när kreativiten varit någonstans på jupiter de senaste matcherna måste man våga lite och då är jokern Sana given här.

F: Tobbe-Given.

Bänk:

Mv: Sandberg.-Given andremålis.
B: Turunen-bör närma sig den klass han hade när han värvades.
B: Risp: Tillbaka i full träning och bör därför får chansen på bänken för att få den kick det innebär.
M: Råttan- Har spelat i u21 och gjort det bra och bör få en plats på bänken som den glädjespridare han är. Håller inte för 90minuter än kanske men på bänken som backup är han bra. Som mittfälltare? Javisst vi minns ju hans sommarinsatser i PWrollen.
M: TO-Man vill så jävla gärna ha in TO i startelvan men för balansen etc blir det oftast svårt men en briljant spelare att ha på bänken som man kan kasta in.
F: Pär-Ja han har verkligen inte imponerat, kraven må vara större än i gais, men detta är blåvitt här har vi krav. Dags att prestera nu gaisarn.
F: Bärkroth-Är i full träning och får här en plats.

Moldavien


Gbgdelen av IK gör som man ska och lyssnar på P4...

... och som alla vet är det där nu i skrivande stund:

UR

: Mifforadio: Morgonshow om prylar

Ring och berätta hur viktiga dina saker är för dig! Våra reportrar med utvecklingsstörning, Claes-Erik och Nancy, pratar med lyssnare om livets stora frågor.


Serbien


Tipskommentarer

Aik Solna-Örebro SK
Tips: 0-1
AIK är rejält pressade nu nog finns en bra chans för Örebro, men mattan lär inte vara som de vill ha den.

Mjällby AIF-Gefle IF FF
Tips: 3-0
Ja varför inte?

Trelleborg FF-Helsingborg IF
Tips: 0-2
HIF i storslag bör vara bättre, men TFF lär komma heltaggade.

IF Brommapojkarna-Gais.
Tips: 0-0.
Svår bortamatch som vi brukar torska. Gäller att kriga.

IFK Göteborg-Djurgårdens IF
Tips: 2-0.
Troligt och rimligt.

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 2-0.
Ja typ.

IF Elfsborg-BK Häcken
Tips: 1-2.
Luring, Häcken har redan vart i Borås iår men kan tappa sina första poäng mot ett ojämnt Elfsborg.

Åtvidaberg FF-Kalmar FF
Tips: 0-3.
Ny tränare i Åtvid, effekt? FH tror inte det mot KFF, inte jag heller egentligen.

Zambia


Allsvenskans hetaste match-omgång för omgång. Del 2.

(ja,jag vet att omgång 3 spelats)

Omgång 3: Kalmar-Elfsborg. Eftersom den spelats säger vi inte så mycket mer om den.

Omgång 4:IFK-DIF.
IFK invigde Gamla Ullevi med match mot skansen ifjol och vann med 6-0. Då var det påskafton. Nu är det dagen efter påskhelgen, IFK möter DIF igen, det är ALLTID heta matcher oavsett tabellplaceringar. Detta är lite av en måstematch för båda lagen och det kommer bli tufft men det är en riktigt het match och stämningen blir därefter.
I övrigt är väl TFF-Hif närmast att var het i denna rundan, lillebror mot storebror.

Omgång 5: HIF-Elfsborg.
Ett mycket tufft möte för båda lagen, HIF har inlett serien starkt och ellos är en guldkandidat. Stämningsmässigt kanske ingen riktig höjdare då inget av lagen har så fantastiska röstresurser men blir det inte fullt på olympia nu undrar man ju om det nånsin blir det igen.
Övrigt het match är Kalmar-Malmö.

Omgång 6: Elfsborg-DIF.
Ett topplag mot ett lag som alltid tror de ska komma högt upp oavsett spelartrupp. Kommer bli hett i Borås den dagen och stämningen bra. Ellsofansen kanske är usla borta men hemma blir det hyfsat tryck och DIFfansen lär vara några stycken i borås, dit de förövrigt åker för andra gången iår...
Förövrigt ingen annan match som känns jättehet.

Omgång 7: IFK-Elfsborg.
Ja, Elfsborg tre gånger i rad, men det är ju sådant spelschemat har blivit. Detta är en klassisk match och vem som följer fotbollen i Sverige har glömt motsvarande möte ifjol? Ingen! 4-0 till Hemmalaget och standarden för stämningen under hösten på GU sattes. Elfsborg kommer att komma med en del folk, som vanligt hörs de ej. Som vanligt får Ishizaki ett helvete när vi på östra sätter igång (THE L4 BULLYS kommer ha julafton). GATE L4 som det står på den nya hängflaggan kommer njuta, det blir hett modell värre.
I övrigt är HIF-MFF rätt het.

Omgång 8: MFF-DIF.
MFF skapar ofta bra tryck, men iom skånskan blir det inte som det är i gbg/sthlm. här blir det hett värre dock och det kan vara seriledaren mot en nedflyttningskandidat. Väldigt tufft iaf och det lär vara hårda duster på planen som triggar igång en rejäl stämning på Malmös nya arena.
I övrigt inget jättehett.

Omgång 9: HIF-Aik.
Gnagarna brukar vara en del på plats i Helsingborg och lär så vara nu med, det och en taggad hemmapublik kommer rama in denna heta fajt. Två tippade övre halvan lag som inlett serien väldigt olika möts och trots den tidiga timmen i allsvenskan är det väldigt viktiga poäng på spel vilket lär märkas på planen, ska vi tippa att pavey åker ut?
I övrigt är IFK-MFF rätt het.

Omgång 10: Aik-Dif.
Det räcker egentligen att säga lagen va? Aik-Dif är alltid lika med hetta. Det kommer smälla och som läget är nu är detta en viktig match i botten. Dock har det alltmer sällan de senaste åren varit fullt på dessa derbyn så det återstår att se hur det blir iår.

Omgång 11: IFK-Aik.
PURE HATE!!! Detta kommer bli ett helvete, fan vad det ska laddas, vill det sig väl så kommer jag från bohuslän denna dag lite tajt inpå match men med ett sjuhelvetes adrenalin pumpandes. Detta är dagen då gamla ska skaka mer än vanligt, dagen då gnagarna på plan ska få igen för allt, det spelar INGEN roll hur vi vinner om vi sparkar av fotbojan,bojan, mugugug och dåren m.fl. benen, det gäller bara att vinna. Vi ska HATA!!!! Fy fan helt enkelt. HATA HATA HATA!!! Ska vi tro på en polisinsats större än någon annan gång under säsongen? Javisst.
Det kommer smälla som fan på plan, L4 BULLYS kommer vara taggade upp över öronen, GATE L4 likaså liksom alla andra. Pure hate!!
Inga andra matcher betyder något i denna runda!!

Omgång 12: Gais-IFK.
Här ser vi framför oss hur gaisarna hälsar den förlorade sonen Pär Ericsson välkommen tillbaka med banderoller där de bedyrar sin kärlek till honom, de kommer sjunga hyllningsramsor till honom (som förvisso inte hörs då blåvitta kommer dominera ljudbilden), de kommer kasta rosor som en kärlekshandling mot Pärlan.
Samtidigt kommer blåvitt avgöra i 93e minuten genom Sella....

Omgång 13: Elfsborg-Aik.
Detta är hett sedan 90-talet när svartinggängen i borås jagade gnagare i borås. Sedan är det två lag som ofta möts i rätt viktiga matcher, de slogs ju om guldet 06 och det lever givetvis kvar det med. Taco kommer gnälla på Bojan, Bojan kommer gnälla på alla som gnäller på honom, taco kommer gnälla på vädret/vinden/domaren/skorna/kortens färg/tvkamerornas placering/sin egen tungpiercing.... Hett värre oavsett.

Omgång 14: Kalmar-Helsingborg.
Två lag som kommer smyga med i toppen och det gör matchen otroligt viktig. Dessutom antagligen rätt mycket folk då den spelas på sommaren i Kalmar vilket borgar för en riktig svensk sommarmatch.

Omgång 15: Aik-MFF.
Råsunda väcker inga goda minnen hos mffans då det var där de åkte ur 99 som alla redan vet, Viktig match som kommer tätt efter vmuppehållet vilket innebär att det gäller för båda dessa "storlag" att få en bra nystart på säsongen.

IK BJUDER PÅ PÅSKLÄSNING!!

Jodå, IK tänkte att nu när folk såhär i påsk har tid så kanske vi ska bjude på extra mycket läsning!
Det innebär att alla IK:s aktiva bloggare går in och bloggar rejält så ni få men kära läsare har extra mycket att läsa.

I övrigt önskar vi alla våra fans en GLAD PÅSK och frågar oss samtidigt hur många ägg BorisBorissa kommer äta i helgen?

Olympia.

 Olympia lite på håll.

 Olympias huvudläktare utifrån.

 Vy från bortaläktare...

 Hemmastå.

 Huvudsittfläsk.


Allsvenskan omgång 4.

Resultat tredje omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 5

Totalt (av 24 möjliga)

Antal rätt resultat: 3
Antal rätt tecken: 14

OMGÅNG 3!!!

Aik Solna-Örebro SK
Tips: 0-1

Mjällby AIF-Gefle IF FF
Tips: 3-0

Trelleborg FF-Helsingborg IF
Tips: 0-2

IF Brommapojkarna-Gais.
Tips: 0-0.

IFK Göteborg-Djurgårdens IF
Tips: 2-0.

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 2-0.

IF Elfsborg-BK Häcken
Tips: 1-2.

Åtvidaberg FF-Kalmar FF
Tips: 0-3.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Tack och hej för min del!

Ironins Förkämpar har funnits sedan oktober 2007, det är 2,5år och det är en rätt lång tid.
Under denna tid har jag som grundare lyckats få med andra halvan, anti,deve, paddan, peji, adelsmannen och johan att blogga såväl mycket som med enstaka inlägg.

IK var i början en ren humorblogg, nu är den allt och inget, IK har utvecklats, vi har retat gallfeber på modebloggare via att jaga dom som tokar för att just irritera dom.
IK har har vuxit till ett sant bloggmonster.
IK har även tagit en hel del tid när man var som mest aktiv här och skrev flera inlägg om dagen, det har bara blivit mindre och mindre bloggande allteftersom och nu slutar jag således med att skriva här på IK.

Det finns inget som kan få mig att gå tillbaka, dessutom tycker jag det är dags att lämna över stafettpinnen som ledande tok på IK till övriga på IK. Såväl Anti som Deve klarar uppgiften som ledande bloggare exemplariskt väl, även AH givetvis.
Jag själv kommer dock ta tag i andra bitar nu och tackar för mig.
Det har varit 2,5 roliga år, bloggen har växt och är idag ett monster och det känns rätt att lämna nu precis när jag gjort klart allt inför valet och AH fått det hela och kommer publicera mängder med texter enligt direktiven han fått. Så på det sättet lever mitt minne kvar i bloggen, dock inga texter etc från mig längre.

TACK FÖR MIG!

/Eder FH.

Belize


RSS 2.0