Hästens segertåg fortsätter!

Idag spelade Vita Hästen hemmamatch mot Olofström inför 2196 åskådare i Himmelstalundshallen. Vita Hästen, som inför matchen hade fyra raka segrar i bagaget och låg tvåa i tabellen, skulle vid en eventuell seger gå upp i serieledning eftersom Hästens match var den enda i allettan södra som spelades idag (matchen var framflyttad från den 14 februari). När pucken släpptes var det för ovanlighetens skull inte Vita Hästen som kopplade kommandot om matchen. Olofström öppnade istället piggt och redan efter en och en halv minut lyckades Axel Dahlgren slå in 0-1 till gästerna. Efter ledningsmålet drabbades Hästen dessutom av två utvisningar som avlöpte varandra, vilket gav Olofström ett fortsatt tryck i offensiv zon. Allt eftersom vaknade dock Vita Hästen och när alla utvisningarna var avklarade dundrade Eric Persson in sitt allra första mål i Hästen-tröjan sen sin ankomst för några veckor sen. Innan periodpausen lyckades även Hästarna ta ledningen, 2-1 i powerplay efter att Linus Näsström nätat.

Den andra perioden var mycket bätre från Vita Hästens del, åtminstone spelmässigt, men däremot inte sett till effektiviteten. Visserligen lyckades Marcus Ericsson öka på ledningen till 3-1 redan efter någon minut, men sedan tog det slut på målskjutandet. Kanske för att Olofström gjorde ett målvaktsbyte? Vita Hästen dominerade spelet och skapade ett flertal farliga chanser, men man fick helt enkelt inte in någon mer puck. Innan perioden var över började i sedvanlig ordning domaren göra sig viktig genom att ge en Hästenspelare 2 minuter för en interferance och ytterligare 10 minuter för att han skrämde den nyss nämnde domaren... Efter en minuts boxplay fick Hästen ytterligare en utvisning. Med andra ord fick Olofström ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen med 5 mot 3-spel i nästan en minut. Men Hästen kämpade frenetiskt och lyckades till publikens jubel hålal undan och hålla 3-1 till periodpaus.

I den tredje perioden uppträdde Vita Hästen osäkert och slarvade en hel del med passningsspelet vilket i sin tur gav Olofström en rad giftiga lägen. Och efter ungefär 7 minuter kom så reduceringen. 3-2 och i allra högsta grad var det match igen. Vita Hästen lyfte därefter upp spelet en aning, och under ett antal minuter böljade spelet fram och tillbaka med farliga chanser åt båda håll. När två minuter av matchen återstod tog Olofström time-out för att lägga upp taktiken för hur man skulle gå till väga kvittera matchen. Men det gick inte riktigt som Olofström hade tänkt sig, för istället gjorde Vita Hästen 4-2 efter ett fint samarbete där Rasmus Schelin, i ett 2 mot 1-läge, passade pucken till Adam Sigfridsson som säkert satte pucken i mål. Med andra ord var i princip segern klar, men innan matchen var helt slut började Olofström surna till och ett ganska hyggligt slagsmål blossade upp. "SPELA HOCKEY BONNJÄVLAR" skanderade stora delar av publiken toll Olofströmsspelarna. Efter en del matchstraff och liknande kunde matchen fortsätta och avslutas. 4-2 blev det alltså och därmed tog Hästen sin femte raka seger och gick upp i serieledning!

Jag glömde förresten nämna att en ängel vinkade åt mig idag, det är åtminstone vad jag tror.Fler bilder finnes här!!

Sydafrika


Så var det söndag

Så var det söndag igen, visserligen väldigt tidigt, men ändock söndag. Igår - lördag - var jag och föräldrarna på en massa varuhus runtom i Norrköping för att leta efter snöskyfflar, men det verkar inte finnas en enda kvar i hela stan... Och så finns det de som klagar på att U-länder inte har grejer så de klarar sig... Finns det inte en enda snöskyffel så är inte Sverige så mycket bättre, åtminstone inte Peking. Men skitsamma, förr eller senare bör det komma in nya, kanske redan till midsommar. Dit längtar jag förövrigt. Har inte planerat något speciellt, men det är bra mycket skönare på sommaren än nu när man nästan kan drunkna i snön (nej, jag är ingen dvärg, men om man lägger sig i snön så... men varför ska man göra det?).

Vad händer då idag - söndag? Snart ska jag nog gå och lägga mig. I sedvanlig ordning blir det först en lässtund där jag ska läsa ett par kapitel i Korståg, uppföljaren till Brödraskapet. Två böcker jag varmt kan rekommendera. Sedan när jag väl vaknar är det dags för den ökända badaredagen. När jag är nytvättad blir det troligtvis lite spelande (BF2) och sen är det dags för dagens stora höjdpunkt; VITA HÄSTEN - OLOFSTRÖM. Det får man inte missa! Vinner Hästarna så går man upp i serieledning. Söndagen kommer därefter rundas av med En annan del av Köping samt en ny lässtund.

Bangladesh


Dagens replikskifte on the radio...so far.

-Vad ska du göra du idag?
-Jag ska vara inne ända till jag går ut.

Avd: No shit sherlock.

De tio budorden inom Antitismen.

Detta är vad denna kategori innebar Anti. Det är den religion där du är gud.

Antitismens tio budord:

 • Du skall inte ha andra gudar vid sidan av Anti.
 • Du skall inte missbruka Antis, din Guds, namn, ty Anti kommer inte att lämna den ostraffad som missbrukar hans namn.
 • Tänk på att hålla speedwaytisdagen helig.
 • Visa aktning för Vita Hästen och Västra Frölunda, så att du får leva länge i det land som Anti, din Gud, ger dig.
 • Du skall inte dräpa några andra än sådana som förtjänar det.
 • Du skall inte begå äktenskapsbrott om det inte är med en grymt het brud. 
 • Du skall inte stjäla från någon ur IK-crewet, de har ändå inga pengar. 
 • Du skall inte vittna falskt mot din nästa, såvida din nästa inte är borgare eller svemomedarbetare. 
 • Du skall inte ha begär till antis hus.
 • Du skall inte ha begär till antis speedwaykeps eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans dator eller hans kamera eller något annat som tillhör anti.

 • Taiwan


  Dagens bild

  Och så var det dags för en ny bild i "Antis dagliga bilder"

  Dagens låt

  Jag minns inte vad denna kategorin innebar, men låts oss nu fylla den med dagens Anti-låt...


  Vita Hästen - Skövde

  Igår kväll var jag - ANTI - på hockey igen, närmare bestämt på matchen mellan Vita Hästen och Skövde IK, eller SIK, som fiskarna brukar kalla sig... Konstigt folk det där. Vita Hästen som började årets alletta lite svajigt har kommit igång på allvar nu och trots ett, till spelarantalet sett, tunt lag hade man inför matchen inkasserat tre raka segrar och låg på en andraplats i tabellen. I matchen mot SIK:arna hade man med andra ord chansen att befästa sin position i tabellen ordentligt.

  Den första perioden inleddes med en stor Hästenoffensiv, det var i princip bara ett lag på isen. Välförtjänt lyckades man också spika in både 1-0 och 2-0, men sedan kom matchens stora scenförändring. Efter ungefär halva första perioden tvingades Hästenspelaren Adam Sigfridsson kliva av på grund av skada, något som även Jimmy Andersson fick göra efter att ha tacklats in i målburen och skadat foten. De båda avbräcken innebar att man var tvungen att kasta om i formationerna. Hästen tappade momentum, och det drog minst sagt Skövde fördel av. Innan perioden var till ända hade de nämligen kvitterat ställningen till 2-2.

  Efter en seg periodpaus där jag hittade 40 kronor och såg några av Peking Pumas damspelare (för er som inte förstår kopplingen mellan damer och pumor) visa upp sig började så den andra perioden. Till en början stod matchen och vägde, men Hästen jobbade hårdare och tog allteftersom ett allt starkare kommando om matchen. Och tillslut lossnade det igen, Hästens målskytte. Efter drygt 12 spelade minuter kom 3-1 och kort därefter fyllde Marcus Ericsson på till 4-2 efter att ha snärtat upp ett handledsskott i mål. Förutom de båda målen som naturligtvis var mycket trevliga bjöds jag (och några snygga tjejer, och ytterligare några 100 personer i närheten) även på många sköna kommentarer av en äldre herre som konstant skanderade "HÖRRU DOMARN" "DOMARN!!!" osv. Bara det var värt halva entrepengen!

  Den tredje perioden inleddes med ganska många Hästenutvisningar, såväl konstiga som onödiga. Försvarsspelet fungerade dock bra och man redde ut de numenära underlägena relativt enkelt. Spelet blev dock lite slarvigare allt eftersom och när halva tredje perioden återstod lyckades Skövde skapa spänning i matchen igen genom att reducera till 4-3. När matchuret stod på 14:40 tog dock den mesta spänningen slut, och det till publikens stora glädje. Johan Bülow satte nämligen 5-3 i mål efter att ha slagit in en målvaktsretur från nära håll. Med några minuter kvar av matchen chansade Skövde på att ta ut målvakten, något som tillslut också gav resultat. Till en början hade Hästen en hel del chanser att kunna spika igen matchen totalt, men ingen (eller kanske alla) verkade vilja sätta pucken i mål, så istället gjorde Skövde det, fast bakom Hästens målvakt. När 5-4-reduceringen kom återstod det dock bara 11 sekunder kvar av matchen så naturligtvis vann Norrköpings stolthet åter igen.

  Rent tabellmässigt ligger Vita Hästen kvar på sin andraplats i serien, endast två poäng bakom Tingsryd, som också vann sin match samma kväll. Hästens nästa match spelas nu på söndag hemma mot Olofström. Då ska Vita Hästen ta sin femte raka seger!  Fler bilder finnes här!!!

  GRATTIS!


  Kokosöarna


  En ängel

  Igår- onsdag - var jag åter i Himmelstalundshallen för att se på hockey, denna gång mellan Vita Hästen och Skövde. Hästen vann rättvist med 5-4, men mer än så tänker jag inte skriva just nu, ska nämligen lägga mig ;-) Mer om matchen + en massa bilder kommer dock senare idag, torsdag.

  Något jag dock vill poängtera att jag såg världens enda levande ängel passera mig under kvällen.

  Tack för mig
  /Anti

  Niue


  Det finns en sport...

  ...som samlar alla sorters människor världen över dag efter dag, vecka efter vecka, år efter år. Alla förstår den, man behöver inte älska den, men alla förstår desss grund. Flest mål vinner, enkelt, men med så ofantligt många fler parametrar än just målen, vad leder fram till målen varför gör han mål? Varför spelar de just där?
  Fotbollen har i hela mitt liv fångat in mig, fotbollen har varit en lika naturlig del för mig i livet som att andas, fotbollen har alltid varit med mig, alltid funnits där som en kär vän.
  Fotbollen är inte bara en sport, inte bara ett spel, det är så mycket mer.
  Man måste inte älska den, men ingen kan motsäga sig dess storhet.
  Ingen annan idrott kan få en svensk 10årig grabb att direkt bli vän med en tibetansk grabb i samma ålder som en fotboll, ingen annan idrott kan rädda det stelaste av samtal genom att man säger "så, vilket fotbollslag håller du på?", ingen annan idrott samlar världen på samma sätt.
  Fotbollen lever med mig, i mig, vid mig. Spelare kommer och går, ligorna förändras, världen förändras, vissa regler förändras, man blir äldre, bektanta kommer och går, folk föds, folk dör, men fotbollen den lever.
  Fotbollen finns kvar, den håller fast mig, den får mig att vilt flyga upp från min plats på arenan, den får mig att kramas, den får mig att älska, den får mig att hata, den får mig att skratta, den får mig att gråta, den ger mig lugn, den gör mig stressad, den ger så mycket tillbaka.
  Fotbollen finns överallt, ta med dig en boll ut i världen och du har snabbt vänner, oavsett om du befinner dig i det kallaste arktis eller det varmaste afrika, oavsett om du befinner dig i amazonas djungler eller i New Yorks central park.
  Fotbollen är ett världsspråk som inget annat.
  Fotbollen är en sport som får soldater att lägga ner vapen och spela fotboll istället.
  Fotbollen är en sport där den lille kan slå den store tack vare bollen.
  Fotbollen är en livsstil det inte går att vara utan.

  När bollen rullar på Gamla Ullevis gräs, när de står 11 män i blåvitta kläder och ska göra upp med 11 andra, då lever man, då är allt annat glömt, då är det 90minuter som gäller, 90minuter där 22män avgör hur man mår i några dagar ytterligare, det är en kärlek till ett spel, ett lag som inte går att beskriva.
  Att stå eller sitta på en läktare och sjunga fram sitt lag, att resa i sitt lags färger för att följa dom i fiendeland, att njuta av när Sella gör 2-1 mot Gais i 93e. Att njuta i hällregn en iskall Oktobersöndag 2007 med 43tusen andra på Ullevi, att se Marc Overmars slå en hörna på Highbury, att se Sverige slå ut Rumänien i VM94, att efter hemska förluster bara vara tom. Det är fotboll.

  Fotboll i allmänhet och Blåvitt i synnerhet det är mitt livs krydda, det är det som gör att jag tycker det är värt att åka 60mil en måndagkväll för att se 90minuters spel.

  Den 6februari börjar det igen, säsongen på hemmaplan. Då står vi där vi stått så många gånger förr, på en vindpinad läktare, med en kärlek till ett lag på planen, med hopp om guld, med vetskapen om att det här, här på denna betongklump till läktare, finns tusentals andra med samma kärlek.
  Samma dag spelar en tioårig grabb vmfinal på sin egen bakgård i Kenya, Usa, Nya Zeeland, Japan, Argentina, Mexico och i Göteborg. Kärleken till fotbollen är lika stor där som hos oss.
  De grabbarna drömmer om de arenor vi varit på, de arenor där vi redan hunnit se ögonblick vi aldrig glömmer.
  Vi, vi drömmer vidare.

  "Blåvitt får aldrig dö"-Bertil "Bebben" Johansson

  Snart skiner Poseidon och blåvitt står kvar!

  /FH.

  Sydossetien


  Ja, kommentarer överflödiga, 08:or är inte direkt smarta...  Se och inse hur uselt ditt idrottsval är Deve.


  The dagsblogg returns again...

  Dagsbloggen gör comeback, för hur länge/kort vet ingen....

  Är det bara jag som inte fattar mcdonaldsreklamen på tv, när det först visas något helt annat och sedan avslutas med ett m-märke?....

  Ser AH:s slavar fram emot pizzasallad framåt söndag kväll när de anländer för att städa upp efter huliganernas framfart under fifadagen på lördagen...

  Antar att folk snart kommer gnälla på kylan, igen, vafan de har aldrig varit på Valhalla i februari och vet därmed inte vad kyla är!....

  Man börjar snart lacka ur totalt på all jävla odjuphet som präglar tvtablåerna, det är massa meningslös underhållning och massa sketen reklam. Tacka vet jag program som ger något kunskapsmässigt likt gårdagens dokumentärserie (del 4 av 5) om 2:a världskriget eller för den delen på spåret och antikrundan, det är kvalité det, ingen jävla skit som tv4, tv3 etc slänger ut...

  Börjar halvorna och resten av kommando peking fila på en insamling för att finansiera en spelmissbrukavvänjningskurs för Paddan som tydligen börjar skolka för att få spela Bamses Familjespel varje dag i en sisådär 23timmar....

  Å buba sover...


  Halvorna på skogspromenad, typ änna


  Syrien


  Fotboll Jorden Runt-Special.


  Ett konstaterande från DV

  Nu snart slår klockan 00.00 och jag ska lägga mej för att läsa. Imorgon, alltså om ca 3 min för att vara exakt) är det måndag, men jag ska inte upp förän om 8 timmar. Så det är bäst att sova när man har chansen. Men först ska jag alltså läsa en halvtimme eller nåt. Gonatt 

  /DV

  Nordmarianerna  Egentligen har vi som princip att inte ta nationalsånger men ibland hittar vi bara det och tycker då att det är bättre än inget.

  Burkina Faso.
  Wales.
  Algeriet.  Ja, en lagbild är inte det roligaste men men...

  Kiribati


  En helt vanlig fifadag...

  Vi har fått mängder med mail om hur det är på fifadagarna i la casa de buba, nedan har vi en exakt kopia av hur det ser ut.
  Och ja, Babben ilustrerar buba.


  Om svensk fotbolls framtid.

  Nu har den då startat, en oberoende utredning om hur svensk fotboll ska komma närmare konkurrenterna i övriga europa. Vi talar klubblagsnivå här, för på landslagsnivå håller vi fortfarande rätt bra klass även om vi missade det kommande vm-slutspelet.

  Förr.
  Svensk klubblagsfotboll har, sett till invånarantal i landet och de rent naturliga förutsättningarna, klarat sig extremt bra inom den europeiska klubblagsfotbollen.
  Redan på 50-talet spelade svenska lag i europa när mästarcupen var ny, dock med inte alltför framgångsrika resultat. Dock tog det hela fart på 70-talet när Åtvidaberg slog och spelade jämnt med lag som Chelsea och Bayern München, detta gav även Malmö FF en skjuts och MFF spelade ju europacupfinal 1979 men torskade mot Nottingham Forest.
  80- och 90-talen var ju IFK Göteborgs årtionden. Man var bland europas absolut bästa lag under denna tid och då talar vi inte om topp 30 eller så utan topp 10 och ofta ännu högre. Vad man ska minnsa när man har blåvitts UEFAcuptitlar är att det på den tiden bara var mästarlagen som spelade mästarcupen(sedermera CL) så överfört till idag så hade alltså denna nu pågående säsong Milan,Real Madrid,Arsenal, Chelsea, Liverpool och Bayern Munchen t.ex. spelat i Uefacupen. Det ger ytterligare styrka till de dubbla segrarna i den turneringen.
  På 90-talet vet alla hur stora Blåvitt var i CL. Man åkte ju bl.a. ner till Barcelona i sista gruppspelsomgången 1994 som klara gruppsegrare före Barca,Man.Utd och Galatasaray och spelade 1-1 mot Barca.
  Aik Solna spelade kvartsfinal i cupvinnarcupen under 90-talet mot Barcelona efter en förhållandesvis sanslöst enkel väg dit men likväl. Aik spelade även CL 1999 men lyckades verkligen inte, man tog bara en enda pinne efter 0-0 hemma mot Fiorentina.
  år 2000 var sedan senaste året vi såg svenskt deltagande i den finaste av klubblagsturneringar, HIF spelade i en grupp med Bayern Munchen, Rosenborg och PSG och tog faktiskt 5pinnar men man inledde rentav katastrofalt dåligt via 1-3 mot Bayern (h), 1-4 mot PSG (b) och 1-6 mot Rosenborg (b). Förlusten mot Bayern är inget att säga om de vann hela turneringen sen. Sedan förlorade man inte någon av de tre återstående och hade faktiskt chansen på tredjeplatsen och uefacupspel inför sista rundan.
  Svensk fotboll var fram till 2000 fortfarande rätt aktad i europa och då främst givetvis IFK Göteborg via sina många,många år med framgång.

  Nutid.
  Numera har svenska lag det oerhört tufft att nå ens huvudturneringarna i europaspelet, man har visserligen några gånger lyckats hbk,elfsborg,hif har exempelvis spelat gruppspel i UEFAcupen/Uefa Euro League och HIF avancerade ju även vidare. Dock har pricken över i saknats rejält och att inget svenskt lag nått CL känns deprimerande. Såväl Malmö FF som IFK Gbg var nära dock, MFF gjorde sina sämsta matcher under året när det krävdes som mest medan blåvitt fick en skotsk domare emot sig (när uefa stänger av domaren från domaryrket var han en skam).
  Vad krävs då för att resultaten ska bli bättre?

  Framtid.
  Är det ens realistiskt att tro på att vi inom en relativt snar framtid får se ett svenskt lag spela CL? Svaret måste ju givetvis vara JA! Gör man bara rätt så går det ju.
  Frågan är således vad som är "rätt"?
  Vi får börja där möjligheten till spel europa finns, i vår kära allsvenska. Till säsongen 2008 utökads allsvenskan till 16 lag vilket givetvis var ett oerhört stort misstag. Man talade om att fler matcher skulle ge talangerna chansen, man talade om att fler matcher skulle göra att man klarade av ett tuffare spelschema som gynnade de lag som skulle spela i europa (de som gör det får ju ett tuffare program).
  Vad fick man av detta? Tja, talangerna kommer inte fram för att man har fler lag, talangerna kommer fram för att en klubb sätter upp en strategi där talangutveckling är det viktiga. Talangerna får chansen om de är tillräckligt bra helt enkelt. Att istället köpa in folk från jordens alla hörn istället för att förälda den talang som trots allt finns i Sverige är inget annat än ett hot för svensk fotboll. Talangerna måste givetvis ha erfarenhet runt sig men frågan man måste ställa sig är om man ska kasta in en svensk 17åring eller köpa en brasse mitt i säsongen om man saknar en forward? Båda sakerna är lika stora chansningar.
  Vad många glömmer är alla de brassar som misslyckats och att istället för chansa på en brasse eller annan utländsk spelare då chansa med en yngling kan bara ge vinst i förlängningen för svensk fotboll.

  Vad gynnar svensk fotboll mest? Att som HIF låta Rasmus Jönsson spela när det inte finns så många forwards att tillgå, låta honom genom det få erfarenhet och förtroendet eller att köpa in en brasse?
  Givetvis måste man ibland inhandla spets från utlandet men när ett lag ställer upp i allsvenskan med 8man från utlandet? Nejdå är något fel. Många pekar på England och säger att det är samma sak där och visst Arsenal spelar ibland helt utan engelsmän men är engelsmännen tillräcklgit bra får de spela.
  Problemet i Sverige är snarare att även om en svensk spelare är lika bra så föredrar många klubbar att köpa in spets utifrån.
  Man måste få in tänket att det visserligen kan ta lite längre tid för ungdomar att utvecklas till toppkvalité och att det därigenom tar längre tid till toppen än vad det kan göra om man köper in färdigt.
  Dock är ju ytterligare en fördel att om man själv utvecklar spelarna finns det en helt annan känsla för klubben och det i sin tur gör alltmer att spelarna stannar lite längre och kan vi få dom att stanna 1-2 år till så minskar vi det åldersglapp av kvalitetsspelare som lätt uppstår i serier av allsvenskans dignitet.
  De lag som ifjol slogs om guldet är egentligen de två klubbar med mest skilda strategier i svensk fotboll, även om solna nu hävdar att de satsar på egna spelare.
  Problemet med en strategi att värva utländskt är också att de lättare att sticker från klubben när buden kommer än vad en svensk spelare gör. Givetvis sticker även svenska spelare ut till större ligor men de nappar inte på första bästa bud.

  Frånsett ideologin som måste ändras så är 16 lag uselt på det sättet att många matcher är för dåliga.
  Här är svaret enkelt, ner på 12 lag, mötas tre gånger och ha varje match som en tuff match. Det lockar mer publik, klubbarna får mer pengar och spiralen går uppåt istället.
  12lag får väck klubbar som inte siktar på att vinna, och att bara ha 12 klubbar kommer även göra att en del klubbar får inse sin tillvaro i näringskedjan, att vi börjar sälja spelare inom landet igen är otroligt viktigt, därför var t.ex. Pär Ericssons övergång viktig som symbolhandling med. När de mindre klubbarnas bästa spelare får gå till storklubbarna, utvecklas ytterligare, öka det lagets slagstyrka som kan innebära europaspel och ännu mer erfarenhet för spelarna och sedan innebära att de istället för att gå till Norge/Danmark sticker till bättre ligor än den holländska så gynnar det även landslaget och svensk fotboll i stort.

  En enkel kort punktinsats är således

  *ner på 12 lag.
  *börja sälj inom landet.
  *Låt de stora vara stora.


  Kirgizistan


  Efter en lång dag i plugget...

  EFter en lång dag i plugget är man så hemma igen, redo att blogga på nytt! Igår kväll, onsdag, var jag som bekant på plats i Himmelstalundshallen för att bevittna matchen mellan Vita Hästen och Pantern från Malmö i en viktig match i allettan. Vita Hästen som inför matchen inte hade lyckats ta någon seger på de första två  hemmamatcherna inledde oroväckande svagt och råkade under första perioden ut för en del såväl konstiga som klantiga utvisningar. Pantern gjorde helt rättvist 1-0 efter drygt 13 spelade minuter, och lite signifikativt för Hästens dåliga spel var att målet kom när Pantern dessutom hade en spelare utvisad. Efter ledningsmålet böljade spelet fram och tillbaka, men med bara ett par minuter kvar på perioden lyckades Vita Hästen kvittera genom Sebastian Ellerstad, som var tilllbaka efter sjukdom. Ett mycket viktigt mål för Vita Hästen som därmed kom undan med ett oavgjort resultat efter en dålig förstaperiod.

  I andra perioden ryckte hemmalaget upp sig rejält, och det skedde minst sagt omgående. Redan efter 17 sekunder skrinnade Johan Bülow in i anfallszon och pricksköt pucken i mål. 2-1 till Hästen, och sedan var det i princip spel mot ett mål i resten av matchen. Vita Hästen tryckte på, och till skillnad från tidigare hemmamatcher lyckades man den här gången ta vara på målchanserna man skapade. 2:47 in i perioden utökade Vita Hästen ledningen till 3-1 efter ett vackert klapp-klapp-spel där tillslut backen Johan Olsson fick skjuta in pucken i mål. Innan perioden var över hann man även sprätta in 4-1, vilket mer eller mindre tog död på matchen.

  Tredje perioden inleddes precis som den andra med Hästendominans, men festligheterna tog tyvärr slut några minuter in på perioden då Panternspelaren Kristoffer Starck åkte på en rejäl propp som han inte hade räknat med. Han föll otäckt bakåt och låg länge still på isen innan han slutligen fick skjutsas ut på en bår. Som tur var verkade det dock se värre ut än vad det var för Starck, som enligt uppgifter värmde mat i mikrovågsugnen senare under kvällen. När väl matchen kom igång igen fortsatte Hästen trycka på och man gjorde både 5-1 och 6-1 innan slutsignalen ljöd och matchen var över. Med andra ord inkasserade Norrköpings enda stolthet sin första hemmaseger i årets alletta och förde laget upp på en tredjeplats i tabellen!

  Idag klagade förresten Deve på att gårdagen, ur en rent idrottslig synvinkel, var urkass. Pytsan säger jag, Hästen vann ju!  Fler bilder finnes här!!!

  CUP!!!  A.I.K. Solna Sweden-The Broppers 0-11.

  VI ÄR THE BROPEPRS!!!
  HATA AIK!

  Ekvatorialguinea


  Glenn hyllar Hisingen!

  IK-crewets egen Glenn bor på Hisingen och älskar sin ö. Här har han spelat in en film om sin älskade ö och sitt älskade lag!!


  Bahamas


  Dagens Anti-bild


  Bloggeri bloggeri

  Hej kära dagbok, nu sitter jag här igen och skriver. För närvarande har jag inte riktigt bestämt mig för vad detta inlägg ska handla om, men vi kan börja med att beta av det som jag lägger mest fokus vid för tillfället. Klockan 19:00 imorgon kväll (onsdag) är det dags för Vita Hästen att at sig an Pantern från Malmö. På grund av ett avlidet batteri i bilen har jag missat inledningen av allettan, men ändå följt med varje match frenetiskt via internet och diverse bonniga radiobevakningar. Nu är dock batteriet åtgärdat så imorgon blir det en LIVE-match på plats med allt vad det innebär (bilder på bloggen). Hittills i allettan har Hästen vunnit sina två bortamatcher, men hemmamatcherna har det dock blivit förluster i, trots att man spelmässigt ska ha varit bättre än såväl Tingsryd som Mariestad. Imorgon när jag är plats får vi hoppas att vindarna vänder på hemmaplan, att Hästarna vinner och kan få några poäng  tillgodo ner till lagen under avancemangsstrecket!

  För er som hatar idrott och tycker att det är ett odjupt kapitel i mänsklighetens relativt korta historia här på jorden så ska jag se till att avsluta dagens blogginlägg med någonting annat, något djupt...

  Vad är egentligen meningen med livet? Går livet bara ut på att man ska födas, växa upp, föröka sig och sedermera lämna jordelivet? Enligt naturens lagar kanske så är fallet, men är det mänskliga planet? Jag har ställt mig denna fråga, och funderat kring livets mening, många gånger och nästan varje gång brukar jag komma fram till olika svar. Svaret på den oändliga frågan kanske helt enkelt är att det inte finns någon utstakad mening med livet. Meningen med livet är personlig, den blir vad man gör den till, vad man vill göra den till, och dessutom kan livets mening förändras med tiden, när saker i ens liv inträffar. Något jag dock tror att alla vill se som en del av meningen med livet är att vara en god medmänniska och hjälpa andra individer - såväl människor som djur - med det man kan hjälpa till med. Jag tror att alla människor som någonsin satt sin fot på jordens yta, inklusive mördare och andra grovt kriminella, känner eller har känt denna önskan djupt inom inom sig. Det är dock en helt annan fråga huruvida man klarar av att följa sitt hjärta, följa sin högst personliga mening med livet. Allt blir som bekant inte alltid som man vill. Men förhoppningsvis blir åtminstone ditt och mitt liv fulländat, formade såsom vi vill och fyllda av händelser och stunder som vi längtar efter och drömer om.

  Tack för ikväll.
  /Anti

  Musik jorden runt.

  Det har nu varit rätt lugnt i följetongskategorier på bloggen, visserligen har fotboll jorden runt rullat på, men i övrigt? Nja, inte så värst mycket.
  IK behöver sina sådana kategorier och har därför bestämt sig för att lansera en ny sådan kategori.

  Musik jorden runt är vad kategorin heter och innehållet är helt sonika musik från jordens alla hörn.
  Vi har valt att ta med alla länder vi hittar något på, vad som också är viktigt att här påpeka är att vi har med såväl semisjälvständiga som några utbrytarrepubliker.
  Det kan med tanke på våra val att ta med ovanstående länder även sägas att vi inte tagit med det ena landet och inte det andra av några som helst andra skäl än att vi inte hittat musik på tuben därifrån. Dels kan det finnas där men lyckats gått oss förbi trots idogt arbete med att hitta det, men framförallt har vi inte lagt några som helst politiska aspekter på musik vi valt här.
  FH och AH har gemensamt suttit och inventerat på youtube och har en diger lista som vi inte kan låta bli att vara stolta över.

  Det är väl i mångt och mycket sådant med här som vanligtvis kallas "världsmusik" men det känns som ett för udda begrepp för denna kategori då vi har med all möjlig musik, från den grövsta dödsmetalen till riktigt softa låtar.

  Innan vi nedan börjar med första videon har vi ett tillägg:

  Frukta inte, Johan, även detta projekt kommer att ta slut.

  När säger vi dock ej.

  Första anhalt:
  Abchazjen.


  Alf Robertsson.

  Alf Robertsson lämnade ju oss på julafton 2008 vid en ålder på 67år.
  Tyvärr blev hans sista tid svårt härjad av upprepade hjärtinfarket och hjärnblödningar men så sent som två månader för sin död stod han på scen vilket tordes låta helt otroligt, men så var det en ack så otrolig man med.
  Robertsson hann även bo i Nashville, countrys mecka, i sex år från 71.
  Att det var "en man av folket" bevisas av att han ofta ställde upp gratis och spelade på ålderdomshem och liknande platser och givetvis även av att han var tio år på sjön som den västkustpôjk han var.
  En artist ur den gamla skolan således, långt före dagens många dagsländor.
  Nedan följer några låtar av denne man.  Golf är ingen sport...

  Då det igår var IDROTTSgala undrar fortfarande svenska folket varför golfare fick vara med...
  Nåja, IK-crewet har röstat och kommit fram till att golf inte är en riktig idrott, något vi skrev om redan i vårt gamla fanzine och sedan hade här på IK. Men med tanke på gårdagen kör vi en favorit i repris av "Idrotter man ej bör ödsla tid på"...

  Idag. Golf.

  Arenan: Ett förstört miljölandskap möter oss. Det är konstigt, vi letar och letar men kan inte hitta några läktare eller några strålkastare. Dessutom är det så att man aldrig får stå still och luta sig mot ett räcka som man ska göra på idrott, nej här är det så oflott att man måste gå hur långt som helst. Det är ju ingen idrottsarena!
  Dessutom är det någon idiot som slängt ut en massa sandlådor med ojämna mellanrum på det som skulle vara "banan". Dessutom var det livsfarliga vattenhål på vissa ställen, ingen säkerhet alls, både kvicksand och vattenhål! Vem tänker på barnens säkerhet egentligen? Är det bara vi på IK som är säkerhetsmedvetna?

  Fans: Vi vrålade "HEJA SVENSKEN SKJUT SOM SATAN ÖVER BANAN NER I HÅLET KORS OCH TVÄRS MER BÄRS" sedan såg vi inget mer... Man fick tydligen inte heja på spelarna!!!! Sicken "idrott".
  Vi lyckades dock smita in igen. Då såg vi att alla tystnade och sedan var det en stins som höll upp en skylt med texten "HÅLL KÄFT" varvid alla gjorde det. Sedan efter slaget vrålade alla "OOOOOOH" då kunde IK inte hålla sig längre utan sjöng "VARFÖR SJUNGER INTE NI?" mot motståndarfansen. Då åkte vi ut igen!

  Denna gång lyckades vi inte komma in igen. Vad är det för idrott där man inte får heja på sin spelare? Dessutom undrar vi vart alla hardcorefans var, inga supporterbussar på parkeringen utan bara massa Ferraris etc. "Jävla överklassport" muttrade vi och gick därifrån.


  Mat: Vart är fish&chipsen i idrottsvärlden? Inte här heller fanns det mat för män. Vi bjöds på snittar när vi kom, men för att bli mätt på det får man äta fyra tallrikar och det fick man inte sa dom. Vi frågade sedan vart kôrven var någonstans och fick svaret "Ni får ursäkta min bäste herre, men vi serverar ingen sådan föda här på denna bana. I klubbrestaurangen serveras dock bakad torskrygg sauté på marulkskinder, hummer, laxrom samt hummeraioli och brynt smör. Önskar ni något enklare så är dagens rätt timjanskryddat reninnanlår med kantarellpizza smaksatt med messmör och mandelpotatispuré. Hoppas något av det smakar" som en betjänt i pingvinkostym sa.
  Eftersom vi är vanliga svenska män och inte något överklassfolk så hoppade vi över det.
  Vi letade sedan efter öltältet men det fanns inte det heller, "Här dricker vi inte öl utan bara rödvin från 1254 på restaurangen" sa mannen i pingvinkostymen. Nu lämnade vi helt sonika stället.

  Idrotten: Öhhh... "idrotten"? De slog en boll hur långt som helst och så såg man inget mer på en bra stund utan fick gå. Sedan upprepades den proceduren åtskilliga gånger. Det var ingen idrott, eller det var lika mycket idrott som att spela "tigers kycklingstuds" på datorn. Det enda som var lite idrott var att gå 20mil mellan varje slag men då vi är av uppfattningen att det är idrottarna som ska idrotta och inte vi i publiken så är detta ingen sport.

  Totalt: Detta var ingenting för människor. Idrott ska vara tufft och hårt, detta var snobbigt och extremt segt... GÅ PÅ SPEEDWAY ISTÄLLET!


  Vitryssland.


  Lettland.

  Jurmala Beach Soccer goals

  Venezuela.


  Fel, fel, fel

  Mina kommentarer från årets idottsgala:

  Mest värdig vinnare: Wolmer Edqvist
  Bäste prisutdelare: Niklas Wikegård
  Värdiga vinnare: Helena Jonsson
  Eventuellt värdiga vinnare: Sarah (kan inte efternamnet men hon simmar)

  Resterande vinnare:

  SKANDAL!!!!!


  Red Hot Chili Peppers

  Lite gränsfall kanske eftersom bandet bildades redan 1984 och är aktiva än idag. Men det var på 90-talet de hade sin storhetstid. Det var på 90-talet bandet var ett fenomen, på 90-talet lyssnade i princip alla på Red Hot Chili Peppers i någon utsträckning. Idag är det i princip knäpptyst om dem, har nog inte hört någon nämna dem som nåt man lyssnar på eller gillar sen just 90-talet. Eller möjligen tidigt 2000-tal.

  Så eftersom de var lika heta som namnet antyder kvalificerar de sig till denna kategori.
  Videon känns också rätt 90-tal, även om den kom så sent som 99.

  25 dagar kvar

  Det är bara att börja räkna ner dagarna nu. Det är nämligen 25 dagar kvar till OS i Vancouver och svenskarna är tillräckligt laddade inför denna folkfest. Idag var det dags att följa hur det gick för de svenska skidhoppen. Och hoppen är stora. Emil Jönsson och Hanna Falk vann sina sprintlopp, André Mûhrer kom tvåa i slalom och Anja kom på pallplacering. I och för sig var det lördagens storslalom detta hände, men man kan ju inte vara bäst alltid. När det gäller skidskyttelandslaget så tror jag ingen är direkt orolig. Är det någon som tvivlar på Helena Jonsson eller Anna-Carin Olofsson? Är det nån som tror att Björn Ferry skjuter bort sig redan på första varvet? Nej, jag trodde väl det. När det gäller skidskytte, och i synnerhet då tjejerna, så har vi i Sverige varit väldigt bortskämda när det gäller världstoppplaceringar. Guld, silver, brons. Något annat verkar inte finnas för dessa tjejer.
  När det gäller längdskidor finns bara ett namn på allas läppar och det namnet är värt att säga flera gånger om, Charlotte Kalla, Charlotte Kalla, Charlotte Kalla...Ett fenomen ute i längdspåren och konkurrenternas stora fasa.
  Hockeylandslaget kommer glänsa, som vanligt då, men det finns en motståndare som vi svenska drömmer mardömmar om såhär när det börjar närma sig OS. Hemmanationen Kanada. Dessa spelare kommer inte spela med nån som helst pardon. Det är hemmaplan och eftersom hockey är religion där så vill dom inte göra bort sig och riskera att bli lynchade. Sen har vi givetvis svårspelande lag som Ryssland, Tjeckien, USA och Finland. Men USA har en tendes att krokna rätt så fort. Tjeckien blir förbannade om dom hamnar i underläge (och detta ska man givetvis utnyttja). Finland blir bara roligt att möta. Det blir regelrätt krig på isen när Finland och Sverige möts, om inte Sverige gör som dom har gjort ett par gånger. Tappat en ledning och sedan skita i att försöka att ta igen den och på så sätt riskera att förlora med stora siffror. Om detta händer så borde Bengt-Åke seriöst skicka hem killarna. Ryssland blir, som alltid, en mycket, mycket svår motståndare, men det är också allt jag har att säga.
  Sedan har vi naturligtvis utövare i andra grenar också, men det är i dessa grenar Sverige har störst chans att ta pallplaceringar i, tror jag.
  Så om 25 dagar alltså. Då ska vi kicka ass med världen i Vancouver.

  /DV      

  The Broppers fortsätter satsa.

  Första säsongen för The Broppers i seriesammanhang slutade med respass mot ett toksatsande Tyresö i kvartarna med 2-0 i matcher.
  Broppers hade och har ett ålderstiget lag som förvisso snart får pensioneras men de flesta håller toppkvalité i femman även kommande säsong, och de övriga håller medelkvalité.
  Broppers har en trupp till den kommande säsongen som förvisso är yngre än fjolårssäsongens via att man bytt ut hela gänget.
  Dock är frågorna många bland vissa div.5 lag huruvida Broppers taktik med åldringar som håller en säsong är rätt väg att gå?

  Broppers kommer antagligen att i slutet av säsongen få förstärka för att avancera precis som de flesta lag får göra. Men att bara stanna i femman är meningslöst. Att det blev så första säsongen beror mycket just på att det var första säsongen och att man inte hann komma in i allt i en hård femma.
  Denna säsongen är målet solklart att ta sig till fyran, att ligga i femman med en annan målsättning är meningslöst femman är för lag som inte är nybörjare en enda sträcka för att ta sig till fyran.
  Såpassa dålig är trots allt femman att man med en stark grundtrupp som Broppers nu har, förstärkt med några slutspelsförvärv SKA ta sig upp.
  Allt annat är skandal!!!

  Laget är starkt och kommer förstärkas om vi märker att åldermännen tappar för mycket under säsong, man kan inte hålla på och vara snäll på denna nivån.

  Förövrigt hoppas vi att våra crewbröder i Antianerna lyckas etablera sig på div.2 nivå.
  Buckanjärerna verkar fega och inte satsa för att avancera från femman... Crewet tycker det är skandal tills han går upp och kan kaxa sig om hur fel vi hade. (att vi sågar satsningen är ju en del för att han ska satsa med, vi är idrottspsykologer vi i Broppers och Antianerna)

  Buckanjärerna laddar för femman

  Det blev en förlust till slut  seriens näst sista omgång, i övrigt vann Buckanjärerna samtliga seriematcher under sin mycket lyckade debutsäsong. Det ledde även till serieseger 3 poäng före hansson55. Tobbz som kom åttastod för motståndet i kvarten och där vann Buckanjärerna med 8-1 och 4-0. Många trodde semifinalerna mot Alfredsson skulle bli tuffare men 4-0 hemma följdes upp av 9-0 borta. Därmed var laget klara för division 5! Final mot storsatsande serietvåan hansson55 först dock. Här skulle faran av att slå sig till ro bli uppenbar. Buckanjärernas överväldigande inledning samt att man vann alla matcher gjorde att man blev lite bekväm medan lagen bakom fortsatte att värva bättre spelare och jaga och jaga och till slut visade sig hansson55 vara för starka.

  Men målet var att gå upp och de målet uppnåddes utan större bekymmer. Nu gäller det att bygga för femman och den redan starka defensiven är ytterligare förstärkt med nyförvärven Joško Dimnik, 33-årig mycket rutineras sloven, och 30-årige tyske backen Dominik Börner. Tjeckiske veteranen Jakub Musil, 34, värvades också som center. Många höjde på ögonbrynen och ansåg att Musil antagligen är i slutet på sin karriär och att åldern är på väg att ta ut sin rätt, men än har han stora kvaliteter och han kom också till ett mycket billigt pris.

  - Truppen börjar ta form nu, vi söker på sikt en center till och kanske även någon eller några ytterforwards, men vi har ingen brådska ännu, säger manager Buba Shot. Värvningen av Musil är väl ingen framtidsvärvning men hans rutin kommer bli viktig för oss i seriens inledning och hans ankomst till laget ger oss arbetsro i jakten på ytterligare centrar, fortsätter han.

  Skytteligan i serien blev jämn. Muza Rebernik från hansson55 vann med 35 mål medan Buckanjärernas Tomáš Iglár kom tvåa med 34 fullträffar och lagkamraten Teodor Kozera kom trea med 33. Emil Fredriksson blev delad sjua i skytteligan med 21 mål och Silvius Lipčak blev tia med 20.
  I poängligan kom hanssonduon Muza Rebernik och Laban Adolfsson i topp med 60 respktive 52 poäng. Bäste Buckanjär var Tomáš Iglár som kom trea med 47. Teodor Kozera och Emil Fredriksson blev femma i poängligan med sina 41 poäng var. Silvius Lipčak kom nia med 37 och Elias Jacobsson kom tia med 36 poäng, det gjorde honom också till ligans poängbästa back.
  Buckanjärernas målvakt Pankrác Tureček vann målvaktsligan med en räddningsprocent på 97,6415. Tvåan hittar vi föga överraskande hos hansson55, deras Gustaw Łobiński kom upp i 97,0173%.

  Mikael Nilsson skjuter för att döda.

  Året var 1993, FH var 11 bast och hade ett par veckor tidigare sett bortakampen på tv med den ena brorsan och vrålat sig galen över seger nere i Eindhoven.
  Detta var på tiden då CL verkligen var CL, det var CHAMPIONS league! Dessutom var det bara TVÅ grupper med fyra lag i varje så det var europas åtta bästa lag som var kvar.
  IFK hamnade i en grupp med Milan, PSV Eindhoven samt Porto.
  Man hade inlett med att torska på San Siro mot Milan med 4-0, ett Milan som inte förlorade en enda match på två år.... Det var ju som alla minns Marco Van Bastens bästa match.
  Man åkte sedan till hemmafortet Ullevi och slog Porto med 1-0. Man var således med i kampen om förstaplatsen igen, endast ett lag gick vidare från varje grupp till en direkt final.
  I mars månad åkte man ner till Eindhoven och vann med 3-1. En fantastisk afton.
  Man tog sedan emot PSV och vann med 3-0 efter bl.a. det frisparksmålet som visas här:


  Det var dessutom efter bara några minuter och ullevi blev tokigt av glädje.
  Det var nu så "enkelt" att det stod mellan IFK Göteborg och AC Milan om gruppsegern och att få spela Champions League final.
  Toppen av gruppen såg inför femte rundan ut såhär (observera att det var tvåpoängssystem):

  Milan 4 0 0 8-1 8p
  IFK 3 0 1 7-5 6p.

  Milan vann dock gruppfinalen på Ullevi med 1-0 och drömmen om en CLtitel dog för den gången.
  Gruppen avslutades sedan med att Blåvitt åkte till Porto för en "meningslös" match mot Porto, efter torsken mot Milan kunde blåvitt inte ladda om för en sådan match utan torskade med 2-0.
  Man blev dock tvåa i gruppen och tillhörde återigen Europas fyra bästa lag.

  Deves tabbe

  Idag har man gjort en tabbe. En så kallad "Deve" om ni frågar folket i min närhet. Var på stan idag och skulle inhandla lite nya kläder. Det blev en munktröja på New Yorker samt en tröja och en skjorta på Kappahl. Munktröjan gick på 199:-, ett ganska så normalt pris för en munktröja. Men sedan så kom jag till Kappahl. Jag provade grejerna och bestämde att jag skulle så till. I kassan fick jag en smärre chock när kassörskan sa pirset: 948:-. Jag tittande på Anti och Paddan med halvöppen mun och såg ut som en grottmänniska som lider av något slags syndrom. Kassörskan frågade vad jag tänkte på, men jag kunde ju inte säga som jag tänkte "Nej, nu måste du ha slagit in fel", så jag sa "Ne, jag står här och tänker för mej själv". Så alltså, min dundertabbe bestod i att jag inte hade kollat på prislapparna på plaggen. Efter det så gick vi till systembolaget och köpte en ranson (för att dämpa min ångest nu ikväll). Så, priset efter dagens bravader uppgick till: 1150:-
  Och jag som imorse när jag gick ur sängen tänkte "Jaha, den enda utgiften jag har idag är en lunch på Texas Longhorn fär 75:-". Det blev inte så. 

  att vara eller inte vara... nörd

  Är man inte nörd så förlorar livet sin mening.

  Bosnien.

  200504816-001, Tom Stoddart /Reportage


  Angola.

  Football Crazy


  Kongo.

  FootballSoccerGame.jpg image by preme3000


  Mölndals Isstadion.

   Huvudläktaren.
   Mot gamla entréen.

  Omklädningsrum hemmalag.
  Ena kortsidan.
  Vår långsida
  Utsikt.

  Om dessa foton anses för dåliga skyll på Kung Bore, det var 27grader kallt eller nåt...

  Antianerna mästare igen!

  Efter en lång och till viss del tråkig grundserie då Antianerna radade upp seger efter seger var det så dags för slutspel. Antianerna, som hade vunnit serien med hela 11 poäng före tvåan i tabellen, och dessutom bara gått utan poäng i en match på hela grundserien, var självklart en av de stora förhandsfavoriterna till att även vinna slutspelet och den stora guldpokalen. Men när väl kvartsfinalerna drog igång började maskineriet krångla i Antianlägret. I kvartsfinalen ställdes man mot PAX HC, som hade slutat åtta i grundserien och därmed tagit den sista slutspelsplatsen, och det var även dessa som tågade iväg med den första segern i kvartsfinalserien. Trots ett massivt skottövertag för Antianerna så vann PAX HC matchen med 2-3.

   

  I den andra matchen var Antianerna piskade att vinna för att inte åka ur slutspelet, och efter mycket om och men lyckades man även med detta. Åter igen vann Antianerna skotten överlägset, men matchen vann man bara med 1-2, mycket tack vare ännu en kanonmatch av PAX HC:s mycket duktige målvakt Albin Nyberg. Den tredje och avgörande matchen spelades i Antianhallen och den matchen blev en riktig rysare. PAX HC tog ledningen med 0-1 i matchen, men sedan tog Antianerna över kommandot totalt och vände till ett 2-1-överläge. I mitten av tredje perioden lyckades gästerna kvittera ställningen efter en lyckad kontring och det blev tillslut ett avgörande i sudden death! Drygt sju minuter in i den första förlängningsperioden kom avgörandet... till Antianernas favör! Josef Ahlberg slog in 3-2 och skickade därmed Antianerna vidare till semifinal.

   

  I semifinalerna stod Trantor HC för motståndet. Den första matchen vann Antianerna med 2-0, men när man i den andra matchen skulle knyta ihop säcken och bli finalklara gick man på ännu en mina. Antianernas målvakt Sigge Andersson hade en dålig afton och fick bara en räddningsprocent på drygt 82%. Naturligtvis innebar detta en Antianförlust, med siffrorna 5-3. Liksom i kvartsfinalserien medförde detta att man tvingades spela en tredje och avgörande match för att kora segraren. Och den avgörande matchen vanns av Antianerna, som sköt 60 skott och segrade med 14-0!

   

  I finalerna ställdes man sedan mot HC Charlamov Maggots som slutade tvåa i grundserien. Antianerna, som inför matchen hade drabbats av en hel del tunga skador, tvingades spela det första mötet på bara tre kedjor. Spelarna fick slita mer och hårdare än normalt, och kanske var det anledningen till att maskineriet började ånga på som vanligt igen(?). Antianerna tog ledningen tidigt, men ställningen kvitterades därefter snabbt till 1-1. Efter en drös utvisningar på Antianspelare höjde man tempot i matchen ytterligare och tillslut började målskyttet lossna. Antianerna sköt in tre mål till, samtidigt som Sigge Andersson spikade ihop hemmakassen och höll nollan. Antianerna vann alltså matchen förhållandevis komfortabelt med 4-1.

   

  I den andra finalmatchen började Antianerna rulla på fyra formationer igen och man tog också ledningen i matchen med 0-1 efter drygt åtta minuters spel. Innan första perioden var över lyckades dock HC CM kvittera ställningen till 1-1. I den andra perioden inledde hemmalaget piggast, men Sigge Andersson i Antianmålet storspelade och räddade laget kvar i matchen. Efter drygt sex minuter fick Antianerna chansen att spela powerplay, något som Gordie Zabek utnyttjade på bästa sätt. Han satte nämligen 1-2 till Antianerna och några minuter senare fyllde Timmie Alm på med 1-3. Antianerna hade då ett bra grepp om såväl matchen som mästerskapstiteln! Men med bara fyra minuter kvar av andra perioden lyckades  hemmalaget reducera ledningen till 2-3, vilket drog upp spänningen inför sista perioden. Den tredje och sista perioden bjöd på ett svängigt spel med chanser åt båda håll. Frågan alla ställde sig var om hemmalaget skulle kvittera och vända matchen eller om Antianerna skulle sätta spiken i kistan. Svaret på frågan blev det sistnämnda. 6 minuter och 37 sekunder in i den tredje perioden prickade lagets skyttekung (som gjort hela 45 mål under säsongen), Felix Bodnan, in 2-4 till Antianerna. Den utökade ledningen tillät Antianerna att spela mer defensivt  och 2-4 blev även det slutgiltiga resultatet i matchen. Antianerna vann således finalserien med 2-0 i matcher!

   

  Lagets stora stjärna Gordon Bertilsson sa efter matchen: "Det har varit en helt fantastisk säsong, att vinna både grundserien och slutspelet på samma säsong är alltid något speciellt. Jag vill även passa på att tacka alla supportrar från The Broppers som stöttade oss från läktarplats under slutspelsmatcherna!"


  Idioten som är mest hatad på IK.

  IK-crewet är timida människor, jo, faktiskt. Vi brusar sällan upp förutom vid idrottsevenemang eller när vi slår oss typ.
  Ibland blir vi dock fullkomligt skogstokiga av ilska, vi är ju en del på bloggen som bor i västsverige och resten av crewet har rätt liknande åsikter, om vi bortser från Paddan som alltmer dock hamnat i crewets utkanter då han sällan bloggar.

  Vi är som alla sunda människor röda politiskt, sedan röstar vi på lite olika partier utan att nämna vilka. Vi har i interna samtal varit starkt kritiska till hur borgarpacket hanterar saab-affären och nu när detta kommit fram blir vi skogstokiga.
  Jag bryr mig inte om huruvida det varit planerat länge etc, men har man en sådan position i ett land får man fanimej anpassa sig efter rådande läge.

  SKANDAL är ett för milt ord.

  Texten nedan är hämtad från gt.se

  Maud Olofsson flyr från Saab-krisen

  Nu avgörs Saabs öde. Men samtidigt som tusentals jobb riskeras i Sverige har den ansvariga ministern - Maud Olofsson - åkt på semester till Sydafrika.
  - Det är för jävligt! Det är så nonchalant, säger den uppsagda Saabmontören Maria Zakariasson, 40.

  Solitude

  Nu blir det doom på bloggen. Doom Metal alltså, använder den engelska termen i brist på en användbar svensk.
  Inom genren är Candlemass definitivt en av förgrundsbanden och nu kommer låten som de inledde sin karriär med, på sett och vis. Det är iallafall öppningslåten på deras debutalbum Epicus Doomicus Metallicus från 1986. Dessutom en låt som verkligen innehåller allt som är typiskt för sin genre. Ett skolboksexempel skulle man kunna säga och således förvånar det inte att det gjorts en del covers på den.

  Vi går ut lite stillsamt med en version av Swallow the Sun, ganska trogen originalet.


  Anorexia Nervosa sätter sin prägel på låten genom att framförallt göra sången annorlunda. Fast nog känns det som de kunde gjort mer, mer om det senare dock.


  Jag har alltid när man blandar genrer i covers. Tar en låt i en genre och gör den i en helt annan. Och till skillnad från Anorexia Nervosa känns det som Blodsrit verkligen går hela vägen i att göra om en klassisk och typisk doomlåt till sin svartmetall. Originalet är att föredra men Blodsrit lyckas bra med det de gör och resultatet blir intressant. Anti lär inte hålla med.


  Den mest udda versionen är nog ändå den som Desire står för. Klicka på play så förstår ni, men man får ha lite tålamod för de har inte direkt dragit upp tempot...


  Nu tror ni väl att jag tappat koncepten fullständigt genom att slänga upp 3 versioner med originalbandet, och det har jag kanske. Men jag tycker det är motiverat eftersom det är tre versioner från olika epoker i bandets historia och framförallt med tre olika sångare. På så sätt kan de nästan kvalificera som covers.
  Först ut den senaste version från King of the Grey Islands från 2007 (21 år efter originalet alltså) med nuvarande sångaren Robert Lowe.


  Därefter en liveversion, troligtvis från tidigt 90-tal, med Messiah Marcolin.


  Slutligen ursprungsversionen från 86 med Johan Längqvist på sång

  Drömmar

  Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...
  Men vad jag drömde vågar jag inte berätta här, men låt oss ändå hoppas att drömmen kommer bli verklighet!

  BLOGGA DÅ!!!

  Nu är det hög tid för att AH att börja blogga igen om han ska få vara med på kryssningen i västindien med IK-crewet nästa vecka!

  Helgen hos Anti


  Helsingborgspolis i Gbg?

  Det är ju ett välkänt faktum det där med att Polisen kör på supportrar lite som de själva känner för i Helsingborg vilket bl.a. FH vet, inför guldmatchen på Gamla Ullevi visade det sig igen. En annan vore inte alltför förvånad om det vore Helsingborgspoliser som gjort det, ty till denna "mysiga" tillställning lånades det ju in snutar från hela landet i princip.
  SKANDAL är ordet!!
  Vänd på steken, låt en supporter köra på en snut... Då jävlar hade det blivit vatten och bröd resten av livet. Det hela sker efter c.a. 35sek.


  Peru.


  Zambia.
  Bolivia.  Love. Football. by Kieran001 

  Förfallen mark.

  Nu har Deve äntligen släppt sin andra låt, "Förfallen Mark" heter verket och det är en betydligt mörkare text än den förra men en mycket tänkvärd och bra låt likväl.  Herr Ahlin själv säger såhär om vad låten handlar om:

  Mord, våldtäkter, rån, misshandel m.m. Varenda dag jag sätter på TV:n rapporterar man live någonstans från där ett rån har inträffat. Precis efter rapporteras det om ett eller flertalet mord och Efterlyst berättar om våldtäkter och misshandelsfall. Vi lever i ett samhälle som håller på att gå under på grund av idioter som inte vet bättre än att förstöra för sina medmänniskor.

  Ännu en kategori...

  Så var det dags... Nytt åt, nya kategorier... I den här kategorin kommer ni NÄSTAN varje dag få se en ny, färsk bild tagen av Anti. Vi börjar med denna (än är inte julen utdansad):


  Breakfast at Tiffany's.

  Det blir mycket musik i denna kategori, det kan dock förklaras med att vi har ett enormt musikintresse som sprider sig över de flesta smaker.

  Dagens "90-Talet var tog du vägen?" blir således en låt alla hört tusentals gånger, "Breakfast at Tiffany's" med Blue Deep Something. Låten kom 1995 och är därmed så mycket 90-tal det kan bli. Bandet fick verkligen en "One-hit-wonder"med denna sång, för vem kommer ihåg Bandet idag? Alla minns låten, men bandet?

  Det är iaf ett amerikanskt rockband (jo,de sägs rockband) som bildades 1993 och denna låten kommer från deras andra album, "HOME" från 95.
  De är inte så aktiva idag även de gjorde en mindre turné vintern 07.


  BLOGGA DÅ!!

  Ja, övriga IK-medlemmar, BLOGGA DÅ!!

  /FH.

  TACK FÖR ALLA ICKERÖSTER!!

  I bildtävlingen nedan har vi nått det fascinerande röstantalet NOLL! Vi vill härmed tacka alla kära läsare för ert engagemang och er inlevelse i tävlingen.
  Det är skönt att veta att ni är så inne i IK:s verksamhet att ni lägger ner tid på att rösta!

  Tack som fan!!!

  2009 års bilder på IK!

  Eftersom ingen annan bloggar så får jag väl blogga igen och det gör jag via att utse den/de bästa bilden från varje månad här på IK. Ni, ärade kära läsare får sedan rösta fram den bästa bilden av alla.
  Vinnaren får ett signerat idolkort på IK-gänget!! Önskas speciella hälsningar på idolkortet så säg till så fixar vi det.

  Januari.

   

  Kommentar: Anti var på Kolmården och fotade, bland annat, Delfiner.  Kommentar: Allt snack om Norge som sista sovjetstaten kändes befogat efter timmar på Oslos busstation med denna utsikt...

  Februari.  Kommentar: Februari var ingen aktiv fotograferande månad....

  Mars.


  Kommentar: Gratulerar deve, du har aldrig sett mer skitnödig ut ;)  Kommentar: Gratulerar Paddan, du har aldrig sett fjolligare ut...  Kommentar: Denna bild visar svensk hotellrumsstandard anno 2009.

  April.  Kommentar: Anti var på rally och fotograferade, denna bild får vara representanten.  Kommentar: FH och Glenn medn FH-far var på den sanna invigningen av Gamla Ullevi och FH fotade.

  Maj.  Kommentar: Rött är färgen!  Kommentar: Ni kanske undrat varför Geigert mobbas för att han äter så mycket? Här är förklaringen, han käkar deve...  Kommentar: Ja, en speedwaybild måste det ju vara.  Kommentar: Gratulerar AH nu en bild du kommer rösta på.

  Juni.  Kommentar: Speedway är hett.  Kommentar: Flygplansshow.  Kommentar: Anti fotade en f-version av Cortegen.


  Kommentar: U21-em!  Kommentar: Buba var på Borås Djurpark och fotade.

  Juli.  Kommentar: Rykten säger att AH firar än...  Kommentar: VÄRLDENS BÄSTA PIZZERIA (iaf enligt en viss Kramforsbo)

  Klicka för att stänga bilden

  Kommentar: Ljugarebänken efter den internationellt erkända turneringen i Askim.

  Augusti.

  Klicka för att stänga bilden

  Kommentar: AH var i Vadstena.

  Klicka för att stänga bilden

  Kommentar: AH var på Valhall.

  September.  Kommentar: FH:s kultförklarade KGB tshirt.

  Oktober:  Kommentar: Hett kärleksmöte!

  November.  Kommentar: Anti var på isspeedway.

  December.  Kommentar: JUl på lise.  Kommentar: IK-Crewet med Geigert, det är denna bild vinnaren får signerad.  Kommentar: Hockey på Ullevi, rekordmatchen.

  Kuba.
  Bahrain.
  Irak.
  Jag hatar hiphop!
  Till Anti.


  RSS 2.0