Allsvenskan 2013-Tips 1.

Ja, tanken med detta är att varje vecka till premiären presentera ett allsvenskt tips, men med tanke på hur osannlikt det är att jag inte missar nån vecka alt slänger in två tips en vecka så säger vi bara att det kommer tips då och då fram till premiären.
Korta kommentarer till varje lag kan komma ibland med.

Tips 20/1.

1.BK Häcken.
Få tror de gör en lika bra säsong som ifjol men kvalitén för det finns onekligen i truppen så varför inte? Har dessutom fördelen av att slippa den värsta pressen utfrån. Kabir ersätter Waris och det är viktigt att den förstnämnde iaf sätter 15baljor.
 
2. IF Elfsborg.
Kan givetvis ta det igen men CLkvalet brukar slita för mycket på svenska lag och så även iår. Är fortfarande oerhört beroende av en åldrande taco och en skadebenägen Ishizaki.
 
3.Malmö FF
De ligger med däruppe men känns ändå inte som att de har det där lilla sista som krävs för guldet, vem ska vara den där superstrikern? Finner de en sådan kan de hamna högre upp.
 
4.Aik Solna.
Stabila bakåt men saknar en målskytt av banguraklass, i övrigt är laget mycket starkt och har fördelen (om de ej plockar cupen) att de slipper europaspel vilket brukar vara en fördel i guldracet.
 
5.Helsingborgs IF.
Känns inte som ett alltför märkvärdigt gäng såhär på förhand men de ligger med däruppe och kan störa alla lag vilket givetvis borgar för en bra placering.
 
6.Kalmar FF
De har haft några tyngre år men Nanne börjar alltmer få ordning på sitt KFF 4.0 och vandrar antagligen steg för steg uppåt. 2014 tror jag de blir att räkna med ännu högre upp.
 
7.IFK Göteborg.
Ja,sjua igen, det saknas en avlastare till Hysén och kanterna känns oroväckande tunna. Kan komma såväl sex platser högre upp som sex platser längre ner känns det som...
 
8.Djurgårdens IF.
Känns verkligen som ett typiskt mittengäng, och lär hamna där med...
 
9.IFK Norrköping.
En liten tillbakagång från ifjol känns logiskt men Peking blir ett stabilt mittengäng.
 
10.Mjällby AIF.
Detta gäng har kvalité framförallt offensivt men hur mycket kommer man sakna "bagarn" bakåt? Får man ordning på försvaret så kan de klättra lite men just nu blir det en tiondeplats på betryggande avstånd till kval.
 
11. Åtvidabergs FF
Tappar lite när Thomson lämnat tränarposten men lär hänga kvar.
 
12. Östers IF
Känns spontant som en av de starkare nykomlingarna på senare år.

13.Gefle IF FF
Kommer slippa kvala som vanligt, det spelar ingen roll vilket material de har, de hänger ALLTID kvar ändå, så även nu...
 
14.Halmstads BK.
Kvalade sig upp och får nu kvala sig kvar...
 
15.IF Brommapojkarna.
Nej, pojkarna från bromma får respass direkt, de har helt enkelt inte materialet för att hänga kvar.
 
16.Syrianska FC.
Nu är det dags för allsvenskans mest röriga klubb att få respass!

RSS 2.0