Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Roland Cedermark - Harlem boogie

God kväll!

Finanskris, det märks på IK, jag frångår att inte ha tvåtusen youtubeklipp i mina inlägg nedan.

Same shit as the 90*s att folk aldrig lär sig hur saker och ting hänger ihop.


SIDA VID SIDA STATEN OCH KAPITALET!
FAST DET ÄR INTE DOM SOM ROR!

Mörkret sluter sig över bloggsverige

Nattbloggdags igen. Alla andra har fullt så det är upp till mig att se till att få in lite annat mellan alla Svenskar vi aldrig lär få se i Melidifestivalen. Dagens sådan borde passa stressade bloggare, 40 sekunder lång. Våra interna regler säger ju att man måste se hela klippen, allihop. DV har ju som sagt kommit loss igen och ny vecka innbär förhoppningsvis en ny ljuddagbok. Så man ska inte klaga.

Det är ju lätt att det blir många youtubeklipp i en blogg som denna. Så egentligen borde jag inte lägga upp det här nu, men kan inte låta bli. Dessutom får det kompensera för bristande kristlighet i tidigare klipp.


Så kan det bli. FH vill säkert att jag ska kommentera senaste matchen i allsvenskan, men då det skulle föranleda ett okristet språkbruk låter jag bli. Men nu ska jag skriva om religion mer, bara avsluta med ett citat ur Röde Orm, "Det finns ingen Gud utom Gud och Kristus är hans profet"

Idag såg jag på TV en japan som försökte bygga en robot-kopia av sig själv. Gick hyfsat men det finns en hel del kvar att göra. Rent tekniskt har man kommit rätt långt. Men den stora utmaningen torde vara att få roboten att ha nån sorts medvetande och intelligens.

Annars har det ju vart mycket snack om finanskrisen, vi får se vad det leder till. Är egentligen för komplicerat för att uttala sig om nu. Såg Mats Odell på nyheterna, fick lite "vår beredskap är god"-vibbar. Förstatligandet av bankerna gick visst inte hem hos Republikanerna heller. Jag kanske skulle läsa igenom Kapitalet och komma med en marxistisk analys av läget sen.

Det får nog räcka med nattbloggande för ikväll. Nya tag imorn kanske, en får se.

.

Såhär ser hela redaktionen ut nu, förutom buba som håller på med sina bloggprojekt.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Charlie och Esdor

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Hasse Kvinnaböske - Änglahund

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Bo Kaspers orkester - Hon är så söt

Dagens visdomsord!

Älgen© säger:

och GAAAAAAAAH hur fan hinner man med allt?

ante säger:

man hinner alltid med allt, fast man blir mer och mer död


Andra Halvan kommenterar tips

Omgång 24

Hammarby IF-Trelleborg FF
Tips: 2-0
Hemmatips och favorittips, inte mycket att säga om.

Gais-Halmstad BK
Tips: 2-1.
Får hoppas han får rätt, två jämnstarka lag på samma poäng. Antar att han resonerar att hemmaplan ger fördel, men oviss match.

Ljungskile SK-Djurgårdens IF
Tips: 1-1.
LSK är starka hemma och har mycket att spela för, Djurgårn har svårt i år så ett ganska rimligt tips i en svårtippad match.

AIK Solna-Gefle IF
Tips: 1-0
Hemmaseger igen, AIK ska vara bättre än Gefle som dock har lite mer att spela för. FH tror inte på någon urladdning.

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 3-1.
Avgörs guldstriden här? Inte omöjligt, laddat blir det. Svårtippat det med men det känns som tipset är väl genomtänkt.

Örebro SK-IFK Norrköping
Tips: 1-0.
Norrköping slog Malmö sist, men vilket lag säger det mest om? Återigen tycks han tro hemmaplan avgör en jämn match.

GIF Sundsvall-IFK Göteborg
TIps: 2-1.
Pessimisttips på Norrplasten Arena.

Malmö FF-Helsingborg IF
Tips: 1-3.
MFF har ingen vidare form, men FH tycks tro att de iallafall gör mål den här gången.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Doktor Kosmos - Högstadiepersonerna

Allsvenskan omgång 24

I den tjugotredje omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 4

Totalt: (av 167möjliga)

Antal rätt resultat: 17
Antal rätt tecken: 84

Omgång 24

Hammarby IF-Trelleborg FF
Tips: 2-0

Gais-Halmstad BK
Tips: 2-1.

Ljungskile SK-Djurgårdens IF
Tips: 1-1.

AIK Solna-Gefle IF
Tips: 1-0

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 3-1.

Örebro SK-IFK Norrköping
Tips: 1-0.

GIF Sundsvall-IFK Göteborg
TIps: 2-1.

Malmö FF-Helsingborg IF
Tips: 1-3.

Andra Halvan har samma förutsättningar som vanligt, han kanske har tid&lust att kommentera tipsen.

Egentligen borde jag inte skriva detta nu

För då puttar jag ju ner DVs inlägg. Skoj att han kommit loss igen.
Idag har jag sett havet, det var trevligt. Hav är bra. Det är behagligt att höra det stillsamma plaskandet och känna saltdoften. Gillar havet så här års, och på våren. Inget folk, bara den gamle (jag) och havet. Nu borde jag lägga in Till Havs igen men ni får scrolla. Ska göra en nattblogg utan youtubeklipp. Inte ens låta er smaka på den tyska 80-talshårdrock som jag lyssnar på nu, en annan gång kanske. Apropå det var det trevligt att få in lite kvalitet i Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen igen. Anti håller nog med.

Igår gjorde jag nåt riktigt vettigt. Följde en dansk motorväg med eniros flygfoton en bra bit. FH behövde en bra rastplats utanför Köpenhamn, åkte ju den vägen och drack BANANMILKSHAKE i somras. Så att konsultera mig var ett bra drag. Hittade dessutom rastplatsen!

Gravfrid bruten

Nedan följer en historia som är tillägnad dig som gillar att berätta legender och sagor vid en öppen brasa. Men för att få lite extra spänning och mystik i denna historia så är det bäst att campa vid Ödekyrkan i Kolmården, men och andra sidan gör du och dina kompisar bäst i att stanna hemma. Om ni dock måste utmana ödet gör ni nog bäst i att ta med er en stor portion mod. Det lär krävas, jag lovar.


Vigd gränsen mellan Östergötland och Södermanland, några kilometer ifrån (nuvarande) Krokek, ligger en gammal kyrkruin. En blåsig vårdag den 28 april 1889 så antändes det nytjärade taken och kyrkan brann ner till grunden. Det Gamla Krokek (samhället förflyttades efter att man byggt en ny kyrka nere vid Sandviken) var en viktig plats för genomresande. Fredrik I:s kyrka var den sista byggnaden som stod på denna plats. Sedan dess har det bara varit en ruin. Men långt tillbaka i tiden, ända tillbaka till Magnus Ladulås, byggdes ett kloster på denna plats. Detta kloster ägdes av ett par munkar (eller bröder som de också kallades) Men vid reformeringen av Sverige bestämde Gustav Vasa att klostret i fortsättningen skulle tillhöra kronan (staten).  Han gav denna förläggning till biskopen Magnus Sommar. Sedan dess har två kyrkor och ett kapell stått på denna plats. Men denna historia ska inte redovisa historien om denna plats utan berätta om det mystiska och märkliga som sägs äga rum innanför stenmurarna. Tre stycken grabbar i 20 års åldern bestämde sig, efter allt de hade hört om denna plats, visa alla som berättat denna historia att det bara var bluff och båg. Så klockan 21:00 en mörk Novemberkväll då det duggregnade började de sin resa från Norrköping ut till Kolmården. De larvade sig med varandra och berättade den ena spökhistorian efter den andra. De svängde av motorvägen mot Strömsfors och åkte in på Nyköpingsvägen och fortsatte mot Örstad. Regnet ökade sakta och de åkte under tystnad i bilen. "Hörrni grabbar, Kolmårdsskogen har inte något bra rykte om sig", sa den ena killen med lite darr på rösten. Chauffören började skratta och den tredje killen som satt på passagerarsidan log. "Börjar du bli rädd?", retades den tredje killen. "det är bara en myt det där med den huvudlösa munken. Slappna av nu".

De var nu framme vid Ödekyrkan. På vänster sida låg en lång röd byggnad. "Vi kan sova intill väggen", sa chauffören, "så vi ligger lite i lä i alla fall". De klev ur bilen och tog fram sina sovsäckar ur bagaget. Klockan hade inte hunnit bli mer än 21:45. Den ena killen tittade nervöst på den gravplats som fanns vid muren. "Grabbar, det ligger en kyrkogård här. Vi borde nog åka till något annat ställe". Nu började de två andra killarna bli ganska irriterade på hans tjat och rädsla. "Det kommer inte hända någonting", sa en av killarna. "De som ligger begravda här är döda sedan många hundra år tillbaka".

Klockan 23:45 låg de i sina sovsäckar intill det långa röda huset. Ingenting hade hänt än. "Ser du", sa en av grabbarna". "Ingenting har hänt och ingenting kommer heller att hända, vad skulle egentligen kunna hända? Det ligger hus lite längre in i skogen och om det nu skulle finnas en övernaturlig kraft, tror du det inte hade anfallit husen i närheten?" Killarna lade sig ner igen och kollade upp mot himlen.

Då plötsligt hördes fotsteg. De tre killarna satte sig upp. Det lät som att någon gick på ett stengolv. "Men hur kan... Jag menar... det är ju gräs i och runt om ruinen", sa en av grabbarna. Killen som hade varit chaufför reste sig upp. "Jag ska gå och se efter". "Gör det inte, tänk om det är...". "Hur många gånger ska jag behöva säga till dig? Det finns inget hokus pokus innanför den där muren. När han kom närmre såg han emellertid att någon gick omkring innanför murarna. Vad gör han där? tänkte killen. "Hallå, vad gör du där inne!?" ropade han, men fick ingen respons. Han fortsatte att ropa ända till han var framme vid murarna. Den mystiska figuren gick till en annan del av muren och killen gick in innanför murarna. Då såg han. Han ryggade skräckslagen tillbaka och snubblade. "D,d,den h,h,huvudlösa m,m,munken, stammade han och försökte ropa på sina kamrater, som låg skräckslagna i sina sovsäckar, utan att får fram ett ord. Munken gick fram till killen och han hörde hur munken viskade "Gravfrid bruten. Gravfrid bruten". Munken gick sedan fram till sitt offer. Borta vid sovsäckarna hörde de två killarna plötsligt ett öronbedövande skräckinjagande skrik. Detta skrik varade i två-tre sekunder och sedan var det tyst igen. De två killarna kastade sig i bilen och åkte med rasande fart därifrån.


De två killarna blev så fruktansvärt skräckslagna att de fick svåra psykiska men. Nu sitter de på varsin psykanstalt och när personalen kommer in till dem sitter de o vaggar fram och tillbaka på sängarna och viskar "Gravfrid bruten. Gravfrid bruten".     


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestival


Lok - Lok står när de andra faller

Ankan is back

Vår ständige vapendragare Aner "Ankan" Kazinic, alias Jocke Geigert, har kommit tillbaka till Norrköping idag efter en helgs vistelse hos sin familj uppe i den kungliga huvudstaden. Vi hälsade honom välkommen med pompa och ståt när tåget rullade in på stationen. Det viftades med svenska flaggor och blåstes i visselpipor. Paddan gick lite blygsamt fram till Ankan när han klev ner på perongen och den poet som Paddan är hade han dagen till är plitat ner en vackter dikt tillägnad Ankan. "Aner som håller maten kär, se till mig som Åbybo är...", men längre kom han inte eftersom Norrköpings egna favoritmagiker, Johan Gyllensten, hade hittat sin fars gamla trombån uppe på vinden och bestämt sig för att hälsa Ankan välkommern med en riktig trudelutt. Det lät inte alls bra när han försökte trudelutta, med det lät i alla fall. Man såg på Ankan att han var oerhört rörd över mottagandet och man såg en tår rinna ner för den vänstra kinden. "Tack ska ni ha grabbar. Detta är det finaste välkomnande jag har fått", sa han och vi gick sedan till Paddans bil och körde hem till Ankan där han bjöd oss på saft och bullar.


Tyvärr är inte detta sant, Jag och Paddan åkte hem innan Ankan hade kommit fram, men det skulle vara en jävla överraskning om man nån gång fick uppleva ett sådant här välkomnande. 


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Peggy Lejonhjärta - Stopp

Ich sprechen ein bischen deutsch aber nicht zu viele.

ich mussen ein arbeit vor die schule machen heute aber das ist sehr easy aber ich habe keine lust.
ich much nar der Hamburg gefaren mit ein autobus mit 30,40 oder 50 menchen gefaren.
Ich will nach der Ullevi Stadion heute abend gefaren.

Nu ska jag plugga.

Vaddå rubrik?

Hej bloggen.
Egentligen vete fan vad man ska skriva om, har blitt snuvig iallafall. Det är mindre käckt men går nog över, ska strax dra i mig en vitlök. Det är nyttigt. Och manligt. Dessutom är det effektivt sätt att driva ut de onda andarna ur näsan. Därefter avlägsnar man de onda andarna från sin lekamen med Den Helige Näsduk.

Apropå ondska har jag försökt få Padu att blogga om sitt hat mod badhus, får se om det blir nåt.

Så jag lämnar det därhän. Missade att kommentera tipset sist men från allsvenskan kan man konstatera att Malmö verkar ha problem nu, medan DV borde kunna få ett litet om kvalplats.

Vi snackade om Jussi Björling, här kommer ett smakprov.

Sann kvalitet.

Vill passa på att påminna om radioprogrammet, lyssna på det om ni inte gjort det. Också sann kvalitet.

Nä nu skall vitlöken slukas, vik hädan snordemoner!

Men först en djup msn-diskussion. Namnen har ändrats så bloggläsarna ska vet vem som snackar om vem.

Anti säger (23:59):

jag är johnny rotten


Andra Halvan säger (23:59):

Magikern är sid vicious


Anti
 säger (23:59):

mm


Andra Halvan säger (00:00):

Första Halvan är ozzy osbourne


Anti säger (00:00):

mmm indeed


Anti säger (00:01):

och du är elton john


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jakob Hellman - Vara vänner

Det är så man fäller en tår...

FH besökte en annan blogg och fann detta klipp, det är inte utan att nostalgikern i en fäller en tår och tänker tillbaka på vad vi hade så sent som ifjol, då över 30tusen kom mot Elfsborg och sista matchen, mot Trelleborg FF i ett regn som bara kan vara så överjävligt i Götet kom det över 40tusen. TFF matchen var slutsåld dagar i förväg och på svarta börsen gick det biljetter för tusentals kronor. Det är som det sägs i reportaget nedan, ALLA VILL JU SE BLÅVITT!
Ett klipp ni bara inte får missa, dessutom är Sten-Åke Cederhök med, förvisso pajsare men han är riktig kult!
Dessutom är lillkillen som sjunger i början fenomenal!
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1253234

Det är värt att titta på även om man som Anti inte gillar fotboll det minsta.

ANTI & DV:S LJUDDAGBOK!!!

Kära läsare. Nu ligger ett nytt fräscht avsnitt ute av Anti & DV:s ljuddagbok! Över 45 minuters högkvalitativ underhållning!
http://antep.se/ljud2.php?id=88

Just det

Första Halvan säger (15:21):

att lyssna på jussi björling och snacka tenta det är djuphet


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Lovis - Vargsången

HÄR ÄR MESTA MÄSTARNA FRÅN GÖTET!!!

Så har då Blåvitt återigen vunnit en titel. Man undrar ju hur fan folk som håller på lag som aldrig vinner nåt, aldrig spelar i europa etc klarar sig, måste kännas totalt meningslöst.

Blåvitt har nu vunnit ALLT som går inom Sverige på tio månader.

Allsvenskan 28oktober 2007!


Svenska Supercupmästare
Finner ingen bild, vilket säger en del, men en titel likt förbannat.


Svenska Cupen 21 SEPTEMBER 2008!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Göteborg Sound - Björn Borg

Det är höst nu

Ifall ni skulle missat det.

Haft förhinder så dagens ickemelodifestivallåt kom lite sent. Ber om ursäkt för det men Konvaljen drog ju två låtar igår och sen bidrog Anti med en go en på natten.

Att Anti var en sån storslukare av mat var mer än jag visste, man lär sig mycket på IK. Den där Fish 'n chipsen vi är skyldiga dig lär nog dröja dessvärre.

Vi hade Fifadag i fredags. Det var nice. 1-5 mot Forest svider dock rejält. Glenn kom med många önskemål på låtar han tyckte borde vara med i Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen. Bland annat den här:


Tyvärr är inte den med i projektet, men då kan man ju å andra sidan ta med den i en nattblogg istället. Så det har sina fördelar det med. Man kan alltid göra det bästa av situationen. Äh orkar inte mer, gonatt

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Grymlings - Där gullvivan blommar

Fråga.

Om man läser till något ingen vet vad det är, är man inte extremt välutbildad när man är klar då?

Mvh, Ironins Förkämpars Akademiska råd!

usch ja...

så var det äntligen helg igen, ska bli oerhört skönt att få ta igen sig lite efter en psykiskt jobbig vecka med tandläkarbesök samt fem dagar i plugget med sämre självdiciplin än någonsin. igår (fredag) var förresten jag och resten av kommando peking ute på en pizzeria i peking där vi köpte oss.. just det, en varsin pizza. paddan köpte dock en kebabtallrik, och han satte sig dessutom vid ett annat bord än oss andra. om det berodde på att vårt bord var överfyllt med grejer ska jag låta vara osagt! vad jag alltid blir lika förvånad över när jag och kommando peking är ue och äter är att jag är den ende som alltid äter upp maten som jag får serverad till mig. även när jag inte själv väljer vart vi ska käka så äter jag upp allt. varför köper man egentligen mat om man inte äter upp den? i så fall kan man istället köpa en barnpotion! mat är en lyxvara som icke skall förkastas i en unken soptunna! mat ska avnjutas och mätta, man ska helt enkelt bli belåten efter en måltid, något som jag alltid blir. men inte nog med att maten är en lyxvara. att äta upp maten är också ett tacksamhetstecken till de som tillagar måltiden, ett tacksamhetstecken till de som får ta hand om disken. så resten av kommando peking; skärpning! är upp er mat och visa tacksamhet till de som får oss att överleva! 

vad händer nu under helgen då? till att börja med ska jag nu ta och sova. därefter, när jag vaknar, ska jag arbeta med en del saker som egentligen borde göras redan nu. under söndagen kommer jag även gå på vita hästens första seriematch för säsongen, detta då tranås kommer på besök. i nästa vecka ska jag sedan rycka upp mig rejält. det kommer inte bli något "youtubande" i plugget, ingen musik, ingenting. det enda som ska göras är det som måste göras, dvs projektarbetet!

/anti

dagens låt

HÄR ÄR DEN!!!!


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Några låtar med Lennart "Konvaljen" Johansson

Allsvenskan omgång 23

I den tjugoandra omgången hade jag följande tipsstatisitk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 3

Totalt: (av 159möjliga)

Antal rätt resultat: 15
Antal rätt tecken: 80

Omgång 23

Trelleborg FF-Gif Sundsvall:
Tips: 2-0.

Halmstad BK-Örebro SK
Tips: 1-0

IFK Norrköping-Malmö FF
Tips: 1-0

IF Elfsborg-Hammarby IF
Tips: 3-1

Gefle IF-Gais
Tips: 1-2

Helsingborg IF-Kalmar FF
Tips: 1-1

IFK Göteborg-Ljungskile SK
Tips: 2-0

Djurgården IF-AIK Solna
Tips: 0-0 (i matchen) 54-67 i antalet gripna!

Eventuellt, om han kan och hinner kommenterar andra halvan tipsen!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Missbrukarna - Du är inte du

TRÖTTER!

FH ställde inte om klockan i utmattningen igår, FH vaknade därför en timme tidigare än tänkt, detta märkte han först när han redan varit uppe, satt på kaffe och vattnat porslinsholken. Då orkade inte FH somna om.
FH är stressad som en peruanskt gnisselfritt tågset ungefär.
Köpenhamn var fint men lite regnigt, det vi hann se, Oslo ville stoppa mig i tullen, men det gick inte, jag var ju gruppmedlem, det kostade typ 150spänn på burger king, norsk statstv ville intervjua mig och jens stoppade mig från att gå runt med en burger king kungakrona på hövvet.
Hytten var fin, trots att nämnade hyttkompanjon pajade skethuset det sista som hände, bussen var fin men mina knän fick inte plats.
Tom&Jerry godis is the shit!
Jag vill sova.
Jag kan inte sova, jag har en tenta, ett arbete, praktikletande, pendling, uppackning och igentagande av sömn på agendan och imorgon är det biljettinköpt till hockey och vådlgästande av buba för minififadag på agendan!
Nu ska jag duscha och sedan åka till världens vackraste, mest utbudstäta, mest kulturella och mest världskända stad, Uddevalla!

hejdå flickor och hejdå anti!

Svenskar vi aldrig lär få se i MelodifestivalenSillstryparn - Doin the omoralisk schlagerfestival

drömmar kan också göra ont

drömmar kan också göra ont. det fick jag erfara i natt då jag för första gången på mycket längde drömde en dröm! i denna dröm träffade jag en mycket speciellt människa som jag inte träffat på väldigt många år. drömmen förtäljde inte exakt hur vi träffades, men mötet var ändå så oerhört verkligt, så oerhört vackert. då jag inte hade träffat människan på väldigt länge visste jag inte vad denne tyckte om mig, men efter en stunds prommenerande började vi prata mer och mer med varandra och det hela slutade med att vi satt på ett mysigt fik där vi fortsatte vår konversation. relationerna växte sig allt starkare, allt var så äkta, jag ville inte vakna. men säg den glädje som varar för evigt. jag vaknade jag upp, och faktum är att jag ganska länge var osäker på om jag drömt eller om jag verkligen upplevt det som jag precis sett spelas utt i mitt huvud.

drömmar är ganska intressanta fenomen, och ibland kan även drömmar göra ont att vakna upp från!

/anti

kompetensavgränsning...

Det låter verkligen rock n' roll det!


fy faan vad bittert

ibland är livet bittert. just nu är livet lite bittert, men ändå inte fullt så bittert som det i värsta fall hade kunnat vara. jag är dödligt sjuk (förkylning), jag har lika många "uppgifter" att slutföra som jag har småmynt i plånboken (4-5st) men framförallt åkte indianerna ur sm-slutspelet i speedway under tisdagskvällen. men jag är inte den som klagar. jag är snarare den som klagar över att jag inte klagar så mycket som jag borde klaga med tanke på hur bittert livet är just nu. idag hann jag inte ens se på idol, så det måste jag se på något sätt. det enda glädjande idag var att jag fick tag på en mycket sevärd dokumentär om giacomo agostini (världens kanske bästa roadracingförare genom tiderna). sen var det i och för sig ganska kul i plugget också. det blev inte så mycket gjort den här gången, men det var i alla fall roligt med betonining på "rrrrrrr", som smålänningarna brukar säga.

nu kom jag förresten på att jag måste skryta med hur jäkla duktig jag är, vilken pluggis jag är. jag är inne på min femte sida av kompetensavgränisngen och jag är ganska långt ifrån klar. max antal sidor för skiten är satt till just 5 sidor, men detta kommer jag spräcka lika enkelt som det är lätt att göra mål på frölunda i powerplay för tillfället. och nej, det är inte bra, för då måste jag börja ta bort mina oerhört väl valda ord som jag slitit så hårt med att plita ner... men nej, nej, jag är inte den som klagar. jag är den som klagar över att jag inte klagar över det som jag egentligen borde klaga över!

tack för mig, nu ska jag sura!!!!!!

/anti

DET BLOGGAS FÖR LITE!

Så här kommer en kortis. Kan börja med att konstatera att folk utanför IK-crew börjat uppmärksammat Svenskar som vi aldrig lär få se i Melodifestivalen. Två av de tre senaste låtarna har kommenterats av tre olika folk. Personer alltså, inte etniska grupperingar. Om de sen tillhör tre olika etniska grupperingar vet jag inte. Inte alls omöjligt.

FH är ute och gör västerhavet osäkert. Ska försöka nattblogga lite mer imornkväll, men kan redan nu flagga för morgondagens låt. Det är en höjdare helt klart!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Torsson - Det spelades bättre boll

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Mörk Gryning - Journey

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Joakim Hillson - Vacker utan spackel

GRATULERAR IDA!!!!!

Idag har en våra allra mest trogna läsare namnsdag, det ska vi fira stort. Deve och Paddan har lovat att svepa varsin extra sjuttifemma och anti har lovat att ta en extra prickikorv på mackan!

IDA har namnsdag idag! GRATULERAR!!!! Hade det inte varit sjutusen mil hade vi uppvaktat med tårta, ballonger, paradorkestrar och hoppborgar samt Krusty the clown! Nu får du tyvärr nöja dig med en hyllning här.

Det finns faktiskt artister som döper sig efter dagens namnsdagsbarn, och vi avslutar vår hyllning till vårt fan med en låt av det bandet som tillägnar all sin tid och alla sina verk till IDA!I'am back again!!

Japp, nu är jag tillbaka, förvisso försvinner man la i veckan igen då det vankas resa men vad tusan man får la plita ner medan ingen annan gör det.
Den enda som hinner skriva, mellan korrläsningarna av mina tentor och arbeten, är AH.

deve har ju fullt upp med att bli sambo med magikern,paddan har fullt upp med, ja vad vete fan, skolan kanske.

Anti har fullt upp med speedwyen, skola samt att vara förkyld.
påtår har fullt upp med att vara en "one-hit-wonder" på IK.

Jag själv har fullt upp med skolan och i veckan vankas det dessutom resa till Köpenhamn&Oslo.
Dessutom jagas det praktikplats, känner någon någon med kontakter i turistbranschen är ni välkomna att skriva här.

AH får ges en eloge för sitt enorma projekt "Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen", förvisso bidrog jag med lite låtar etc dit men inte mer. Han kan få grädden för det.

Förövrigt bloggas det för lite här.

KOM IGEN FOLKET!!!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Karlsson på taket - Världens bästa Karlsson

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jan Johansson - Visa från Utanmyra

MEN AH DÅ!


9/11.Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ozo - Fucking skjorta

Dagens namnsdagsbarn!


Äh, man får la skriva nåt

FH sover och Anti är tyst. Har lekt korrekturläsare idag, rödpenna fram och man känner sig som en magister.

Var inga stora grejer, har ingen aning om frågorna men en något pessimistisk FH lär igenom tentan tror jag. Har egentligen inget mer att skriva om. Man kan ju alltid klaga på bristande bloggande hos övriga. Det brukar gå hem. Hoppas Ida får dator snart så hon kommenterar lite här. Och kan höra våra fina icke-melodifestivalbidrag. Men de håller på ett tag till. Att spara dem och lyssna på alla på gång är nog inte att rekomendera.

Hemmansägaren tittade in på msn igårkväll, bara så ni vet. Och det skriver jag BARA för att jag inte kommer på nåt bättre. 10 minuter till läggdags. Man skulle kunna blogga om läget i Zimbabwe, men det överlämnar jag åt Anti som är vår utrikespolitiske kommentator.

Har verkligen inget mer att säga, är lite trött nu. Men morgondagens Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen kan bli en klassiker.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Besökarna - Anna Greta Leijons ögon

God afton Herrn

Nu har jag bloggat för lite (FH håller med) så jag drar upp en liten nattblogg.
Vi hade Fifadag i lördags, mycket trevligt. Men det vill till om Leeds går upp utan kval, kanske kan Henke Larsson och Rui Costa hjälpa till?
Vi kom in på Venom. Men det visade sig att låten jag länkade för ett tag sen inte var Welcome to Hell som jag påstod, utan Black Metal. Men som Första Halvan så vist sade en gång "jag minns inte all skit jag säger"

Herrn kom in på låten Countess Bathory, så jag drar upp den. Sen lovar jag att inte nämna Venom mer på ett tag. Om det inte dyker upp nåt mer med Siewert Öholm. Anti gillar ju dessutom 80-talsmusik så han borde gilla detta.


Tisdag idag och Anti har vart på speedway. Slutspelet har börjat. Tyvärr förlorade Indianerna hemma mot Lejonen med en ynka pinne. Dackarna, eller Ankorna, slaktade Rospiggarna hemma och Piraterna slog Vetlanda hemma med två poäng. Bara tre kvartsfinaler tänker ni. Regnade någon inne? Nejdå. Svemo har i sin outsägliga visdom beslutat (antagligen mest för att folk från Göteborg föreslog annorlunda) att bara köra tre kvartsfinaler. Sista semifinalplatsen går till det lag som förlorade med minst i kvarten som får möta grundseriens bäst placerade lag, Lejonen. Om nu inte Indianerna gör en heroisk insats och vänder i Gislaved.

Rospiggarna lär vara borta. Även från "lucky loser" som det så klämkäckt heter. Om vi antar att Vetlanda och Lejonen är såpass överlägsna att de kontrollerar sina hemmamatcher så står den platsen mellan Piraterna och Indianerna. Om vi förutsätter att Vetlanda inte spar på krutet hemma och slår Piraterna med säg 10-15 poäng, kan i princip Lejonen välja vilka de vill möta i semin. Piraterna genom att köra över Indianerna eller Indianerna igen genom en knapp seger... Käckt va? Indianerna kan som sagt bjuda upp till kamp, liksom Piraterna. Men om favoriterna håller favoritskapet hemma kan Lejonen i princip välja motstånd.

Vore onekligen rätt komiskt med Lejonen-Indianerna i kvartsfinal följt av Lejonen-Indianerna i semi.

Nåja. Gonatt nu.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Istapp - Snö

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jan Hammarlund - Jag vill leva i Europa

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Incka - O hur saligt att få vandra

Man in black!

Well, you wonder why I always dress in black,
Why you never see bright colors on my back,
And why does my appearance seem to have a somber tone.
Well, there's a reason for the things that I have on.

I wear the black for the poor and the beaten down,
Livin' in the hopeless, hungry side of town,
I wear it for the prisoner who has long paid for his crime,
But is there because he's a victim of the times.

I wear the black for those who never read,
Or listened to the words that Jesus said,
About the road to happiness through love and charity,
Why, you'd think He's talking straight to you and me.

Well, we're doin' mighty fine, I do suppose,
In our streak of lightnin' cars and fancy clothes,
But just so we're reminded of the ones who are held back,
Up front there ought 'a be a Man In Black.

I wear it for the sick and lonely old,
For the reckless ones whose bad trip left them cold,
I wear the black in mournin' for the lives that could have been,
Each week we lose a hundred fine young men.

And, I wear it for the thousands who have died,
Believen' that the Lord was on their side,
I wear it for another hundred thousand who have died,
Believen' that we all were on their side.

Well, there's things that never will be right I know,
And things need changin' everywhere you go,
But 'til we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white.

Ah, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's OK,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
'Till things are brighter, I'm the Man In Black.

This is the end my friend, the end (at least for a week)

Tjenare människor! (och hej på er modebloggar, nej, ni är inte människor)

Under veckan som kommer kommer inte jag, FH; hinna blogga någonting som det ser ut nu, det gör att ett tungt ansvar vilar på AH och Anti.
AH har uppdrag av mig dessutom som han lär sköta med den äran när han väl i trettonde timmen får uppdraget.
Anti har vilat sig i bloggform tydligen för att denna veckan komma tillbaka starkt.

Anledningen till att jag själv enbart kommer se WORD på datorn (och skolans internsystem med alla filer etc) är hemtentan som ska in på fredag. Dessutom har jag dagar som inleds 05.15 när klockan ringer, innebär att jag går hemifrån halv sju, kommer hem 18, äter sätter mig vid word vid 18.30-19 och sedan sitter där tills jag somnar på tangentbordet varje dag denna veckan.
EN eftermiddag är schemafri men då ska jag antingen skriva hemtenta eller så har vi la fått ett grupparbete att jobba med. Så blogga, nej det hinns inte med.

Därför är detta ett utmärkt tillfälle för t.ex. deve och paddan att gästblogga etc, och för Anti att göra storstilad comeback! Och för Andra Halvan att fortsätta och öka bloggtempot i den mån det funkar.

IK är ju Sveriges framtid och då måste vi, med ojämna mellanrum, försvinna från bloggandet individuellt, men här kommer den stora fördelen med att vara många på redaktionen in, det är (nästan) alltid nån som kan blogga.

FH; medlem av pannkaksgruppen och IKs akademiska råd!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Laser - Det var en gång en liten fågel

Andra Halvan kommenterar tips

Omgång 22

AIK Solna-IFK Göteborg.
Tips: 0-0
Inget optimisttips den här gången tydligen.

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 1-0
Svårtippadmatch mellan två mittenlag. Hemmafördelen fällde avgörandet hos FH antagligen.

GIF Sundsvall-IF Elfsborg
Tips: 0-3
Ellos tycks vara på gång och bör kunna hantera Sundsvals plast lika bra som hemmalaget.

IFK Norrköping-Helsingborgs IF
Tips: 1-2
HIF har floppat borta förr men Fh tror inte de gör det mot Dvs gäng.

Hammarby IF-Kalmar FF
Tips: 2-3
Hammarby är hemmastarka men har problem, det har inte Kaaamaa.

Gais-Djurgårdens IF
Tips: 0-0
Inte omöjligt, kan gå hursomhelst egentligen.

Ljungskile SK-Trelleborg FF
Tips: 1-0
Viktig match för båda lagen och för de flesta runtomkring. Lagens jämnstarka och det kan nog gå hur som helst. FH tror återigen på hemmafavör.

Örebro SK-Gefle IF
Tips: 3-1.
Årets match? Men ÖSK tycks ha bra form. Fast Gefle är vana vid plast.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Philemon Arthur and the Dung - Blomman

Vart e alla?

Nu har jag varit vaken i två timmar, vart fan e alla människor egentligen?

Det är ju löjligt vad folk sover....

Saker man kan vara säker på sker en fifadag!

På lördag är det återigen fifadag i la casa de buba, vi kommer nedan skriva ner saker ni kan vara SÄKRA på sker då.

Deltagare en fifadag är AH, FH och Glenn.

FH och Glenn klagar på AHs matvanor

FH skriker APMAT åt Glenn

Glenn nämner "den alternativa rockscenen"

Glenn muttrar nåt om "alltid i 45e"

Någon skriker FOKUS!

Glenn tycker laget vi är är för dåligt, muttrar om "så jävla TAFATT" och vill byta lag

AH kan bara tänka sig att byta till ett sämre lag

FH och Glenn sitter och degar medan AH pillar med tvåtusen inställningar

Glenn undrar om det inte finns några nya lir

Det finns inga nya lir

FH hatar golf

Glenn vill lira Guitar hero men FH och AH bara stönar "skitlir" och Glenn blir sur

AH har ändå inte Guitar Hero

FH gnäller om odjuphet, meningslöshet och destruktivitet i vissa spel för att sedan prisa Burnout Rebenge

Glenn klagar på mjäkig jävla amerikansk hårdrock

AH tycker att de andra ska äta två Dubbel Lyxtallrik 150 gram var

AH är den enda som tycker det

FH och Glenn frågar AH när han ska ta på sig slipsen

AH svarar "Imorn"

AH säger att det inte är en slips utan ljus

Glenn hatar landskapsfrågor

Glenn och FH har upptäckt något nytt i livet som de bara måste göra och AH säger "Varför" och varken FH eller Glenn har ett vettigt svar...

FH lägger all skit AH har på vardagsrumsbordet bredvid Glenn i soffan....

FH och Glenn blir trötta vid nio och AH är hur pigg som helst och undrar varför fokuset tappats

FH och Glenn är trötta för att de går upp 05 varje vardagsmorgon

AH konstaterar att det är lördag

FH och Glenn säger att "vaknar man 05 är man van vid det och är trött på helgerna"

Glenn muttrar nåt om "den alternativa rockscenen" igen

Glenn är hungrig igen trots att han och FH åt för tre timmar sen

AH äter middag när FH och Glenn normalt är redo att sova

FH är mätt

Glenn svär över att AH inte har nån tv så man kan kolla text-tv

AH försöker hålla ordning på försvaret medan FH och Glenn bara försöker göra mål eftersom det står 0-0...

Glenn undrar varför inga bloggkommentarer har med blogginläggen att göra

Glenn vill spela guitar Hero igen och FH säger att bara 15-åringar spelar Guitar Hero

Glenn säger "kaninjävlar!" varpå FH frågar Glenn "vad har du emot kaniner egentligen?"

FH får inget svar

FH och Glenn rabblar gamla arsenal och unitedreserver de vill värva men AH har ingen aning om vem nån av de spelarna är och det rinner ut i sanden

AH höjer transferbuden med tio kronor...

Detta är ett litet urval av vad som sker en fifadag....


Deve och magikern blir sambos.

Jodå, ni läste rätt gott folk!
Deve, den pannkaksätande deve och magikern johan ska bli sambos och leva lyckliga i alla sina dar.

IK har lite funderingar kring det hela...

1.Vem har vilken sida av sängen?
2.Vem ska borsta tänderna först på morgonen?
3.Vågar magikern låna deves Yankeeskeps?
4.Vad säger de om nån annan drar hem någon över natten? Vem tar då soffan?
5.Sedan den viktigaste frågan, deve äter bara lätta och magikern använder bara bregott, vad ska de köpa?
6.Om båda fått napp men det bara finns en kådis kvar vem får då säga till sin dejt att "sorry men deve/magikern ska ha kul inatt, vi får vänta till imon"?
7. Vem tar första städningen?
8.Vem är givaren och vem är tagaren i äktenskapet?

BILDBEVISET!!!!

Deras gemensamma bil:


Det nykära paret kramas:


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Raymond och Maria - Ingen vill veta var du har köpt din tröja

GE IDA EN DATOR NU!!

Ett av våra trogna fans, IDA är just nu utan dator och har därmed försvunnit ur bloggvärlden!
Detta tänker IK nu se till att avhjälpa!

VI startar därför "H.I.A.S.E.B.D.S.H.K.B.B.I"-FONDEN" Det står för "Hjälp Ida Att Skaffe En Bra Dator Så Hon Kan Börja Blogga Igen-Fonden" och för att hjälpa till går du till hennes eminenta blogg och lämnar en kommentar med mailadress där så tar hon säkerligen kontakt med er och ni bidrar till att en av nätets bästa bloggar kommer tillbaka i sin gamla goda form!!!

STÖD KAMPEN!!!!!!!


kalas

idag/inatt har jag (anti), paddan, johan, deve, paddans bror och alvar varit i linköping på kalasmottganingen. deve och johan blev fulla så på hemvägen fick paddan köra deves bil medan paddans bror åkte i paddans bil. det var roligt. vi blev blöta. jag fick mycket bra grejer med mig hem, bland annat ett paket morötter...

Eine kleine Nachtblogg

Här är jag igen ja. Var ju ett tag sen sist. Så kan det gå. Pendel-FH lägger ju in lite inlägg ibland så då får man väl försöka själv med.
Men jag är lite besviken på att han inte sa "gårdagens Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen var nog det värsta jag" i söndags. Men han får fler chanser framöver. Var så säkra.

Ska försöka kommentera hans tips imorn med, påminn mig om det. För övrigt kan vi gratulera Anti till Indianernas slutspelsplats i speedwayen. Det trodde jag inte innan säsongen, trodde faktiskt de skulle åka ur. Anti tror de åker ur direkt dock, finns dock en "lucky loser" friplats FH tror de får. Vi får hoppas att de går bra iallafall.

Magikerns idol Tarabanko lär också va nöjd med tisdagens resultat.

Nog om detta. Nu får vi hitta på nåt mer tycker jag. Är Fifadag planerad i helgen, efter att jag varit på spårvagnsinspektion. Fifadag är djupt. Vi följer vissa traditioner, kanske bloggar om det i sinom tid.

Moralpaniken jag bloggade om för ett tag sen kan man ta upp igen. Som Magikern så mycket riktigt påpekade är moralpanik ALLTID roligt. Hittade ett till klipp på temat, den här gången från SVTs Rundgång som gick för några år sen.

Men ja DV, dikten är med! Det är lite från samma program som sist, men även från ett senare. Notera att Siewert Öholm figurerar där med! Fullkomligt briljant.

Anders Tegner är som synes med igen, men vad tyckte han själv egentligen på den gamla goda tiden 1984? Svaret får vi nedan:


1984 är en boktitel om jag inte missminner mig. På den tiden kände inte Halvorna varandra. Om det var bättre förr får Anti bedöma. Anti är ju för övrigt ett stort fan av 80-talet. Det kan han nog blogga om nån dag. Då hade jag inte skägg för övrigt, vet inte om FH hade det men det tror jag inte. Anti hade det nog.

Nu är det snart läggdags. Igår åt jag PANNKAKOR! Ikväll åt jag jordnötsringar, det är fina grejer. FH säger att man dör av det, men jag är levande nog att blogga iallafall.

Gonatt på er barn.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ragnar Borgedahl - Hum hum från humlegården

Allsvenskan omgång 22

Förvisso ett tag kvar men jag tippar nu för det är nu jag VET att jag hinner.

I den tjugoförsta omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt: (av 151möjliga)

Antal rätt resultat: 14
Antal rätt tecken: 77

Omgång 22

AIK Solna-IFK Göteborg.
Tips: 0-0

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 1-0

GIF Sundsvall-IF Elfsborg
Tips: 0-3

IFK Norrköping-Helsingborgs IF
Tips: 1-2

Hammarby IF-Kalmar FF
Tips: 2-3

Gais-Djurgårdens IF
Tips: 0-0

Ljungskile SK-Trelleborg FF
Tips: 1-0

Örebro SK-Gefle IF
Tips: 3-1.

Eftersom Andra Halvan har fått jobb som korrläsare av mina hemtentamen så får vi se om han hinner kommentera denna veckas tips, å andra sidan går inte första matchen förrän nästa lördag men nåja, bara att vänta och se. Hinner han hinner han.

Vart e alla?

Vart e alla människor?
Varför bloggar inte anti längre?
Varför nattbloggar inte buba längre?
Hinner jag verkligen med hemtentan idag?
Frågar jag bara frågor i denna dagblogg?
WE ARE THE ROBOTS

The Dayblog.

YEAH THATS RIGHT!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


P.F Commando - Im innocent

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Wilmer X - Teknikens under

Bilar snabbare än motorcyklar?

Det får vi se här:

RSS 2.0