IK firar valborg...

Deve:


Paddan:


Andra Halvan:


Glenn:


Anti:


Första Halvan:
image314

Kommando Peking testar bågar

I fredgas testade stora delar av Kommando Peking varandras glasögon. Vissa såg riktigt heta ut medan vissa såg mindre heta ut!

DV i Paddans solbrillor
image305

Ankan i Paddans vanliga glasögon
image306

Paddan i DV:s glasögon
image307

DV i Paddans glasögon
image308

Anti i DV:s glasögon (bra passform)
image309

Ankan i sina solglasögon
image310

Paddan i Ankans solglasögon
image311

DV i Ankans solglasögon
image312

Paddan i sina egna glasögon
image313

Vem sa att spelarpresentationer inte kan vara roliga?

Följande är hämtat från spelarpresentationerna på http://www.ifkgoteborg.se/

Sebastian Eriksson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- När min farfars ko åt upp min vante.

Adam Johansson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- När jag var vid sex års ålder blev jag serverad lever av min dagmamma. Tanken på den smaken ger mig rysningar än idag.

Thomas Olsson:
Skulle jag aldrig klara mig utan?
- Brago kex.

Stefan Selakovic:
Det här visste du inte om mig:
- När jag var liten bad jag till Gud, att vi skulle få spela fotboll på lekis.

Mathias Ranegié:
Skulle jag aldrig klara mig utan?
- Rena kalsonger.

Hjalmar Jonsson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- Min första fotbollsträning trodde jag att man skulle duscha innan träningen som man gör innan man ska simma. Jag var fyra år gammal.

Pontus Wernbloom:
Min onödigaste pryl?
- Min inneboende kompis Rasmus.

Ragnar Sigurdsson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- När jag trodde att Gud pratade med mig. Jag var hemma och var ungefär åtta år gammal och blev så rädd att jag sprang ut och stängde inte ens dörren. Raaaagnaar, sa han.

Jonas Olsson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- Tuveraset. Käkade som fyraåring mammas p-piller och blev magpumpad på Östra sjukhuset.

Stefan Rehn:
Det här visste du inte om mig:
- Jag har gjort två hole in one i golf och huggit mig själv i foten med en yxa.

Teddy Olausson:
Mitt starkaste barndomsminne:
- Sommarsemestrarna i Falkenberg. Sol bad och slagsmål med bröderna. Drack en hel flaska A-D vitaminer som treåring och blev magpumpad.

Roland Johansson:
Skulle jag aldrig klara mig utan?
- Hörselskydd, när Sella spelar TV-spel!

Deve i sitt rätta älämänt!


Som oss...

image304

Peking släpper inte ifrån sig jumboplatsen

IFK Norrköping - Örebro SK kunde ha slutat bättre. Inför 8 705 åskådare på Idrottsparken skämde IFK ut sig på nytt. Under hela matchen sköts tre skott från Pekings sida som hamnade innanför målramen, men eftersom dessa inte var några farliga chanser kunde ÖSK-målvaken enkelt plocka ner bollarna. Förutom dom tre skotten var det inte många skott som avfyrades i matchen från Norrköpings sida. Ska det vara så svårt att pricka ett elvamannamål när man står strax utanför straffområdet och dessutom spelar i Sveriges högsta fotbollsliga och desutom har betalt? Ska det vara så svårt att spela lite publikvänlig fotboll som kan värma i dessa ganska så kyliga vårkvällar?

Höjdpunkten i hela matchen ägde rum en bit in i första halvlek då en av alla vattenspridare på Parken satte igång att spruta för fullt och IFK har återigen skämt ut sig för sina egna fans och ännu mer för motståndarna. Dessa saker kan bara hända IFK Norrköping. I premiären mot Djurgården blev publikarrangemanget ett stort fiasko och denna gång ville tydligen en vattenspridare vara med. När jag tänker på dessa incidenter så kan jag faktiskt förstå Stockholmarna när de kallar oss här nere i Norrköping för "jävla bönder". Vi kan inte äns arrangera fotbollsmatcher.

3 poäng på 8 matcher är så långt ifrån godkänt som det det bara går. Jag undrar vad killarna tänker efter en förlust eller ett oavgjort resultat. Dom kan ju inte vara nöjda på långa vägar, men om dom mot all förmodan är det... då tycker inte jag dom hör hemma på en fotbollsplan.

Matchen slutade 0-0 och Peking får fortsätta vänta på sin första 3 poängare.


Gefle har inte mycket, men de har Jonas Lantto...

Vi tänker inte som vissa andra försöka hävda att vi var först att uppmärksamma denna film, men vi tar den här ändå. Jonas Lantto, kirunagrabben i Gefle IF visar hur en storstjärna i Gefle lever!


Nostalgi!Så ska en skylt på en mack se ut. ÅT H-E MED STATOIL OCH SÅNA SKITSKYLTAR!!


SNOWJOGGERS!!!!!!!! (fast vissa yngra kallar dom moonboats det är ruskigt fel barn...)


Det enda sanna tuggummit, det smakade väl egentligen ingenting??!?!?


Den mest klassiska av klassiska knappar!!!

Första Halvan har sin kvar, fungerande och alldeles utmärkt arbetsklocka!

DET VAR BÄTTRE FÖRR!

Första Halvan bildberättar om fredagens tripp!

I Fredags var första halvan på långresa (nåja) till Ljungskile för att se på fotboll dock blev det ingen match, förvisso kom Ljungskile ut till match men Blåvitt hade stannat hemma. Nedan följer iaf en bildberättelse om resan från dörr till dörr.

16.00 Bilen lämnade en av Götets kranskommuner...

Som synes var det fullt ös redan här...


17.00 Vi var framme i Ljungskile som verkligen var en världsmetropol!


17:30 Vi såg genomsnittspubliken i Ljungskile...


19:00 Lagbild på Blåvitt i matchen


22:00 HEMMA!

Blogg.

Blogg, en förkortning eller förenkling av webblogg; av engelskans blog, kortform av weblog web + log, är en webbplats som innehåller periodiskt publicerade inlägg på en webbsida där inläggen är ordnade, så att de senaste inläggen alltid är högst upp. Bloggen kännetecknas av att texten visas på bloggen i samma ögonblick som skribenten publicerar den. Bloggar har de senaste åren blivit mycket populärt och vuxit lavinartat. Indexeringstjänsten Technorati har sedan 2003 följt utvecklingen och uppskattar att det, i mars 2007, skapas omkring 120 000 bloggar dagligen.[1]

Allsvenskan omgång 8

p.g.a. bloggens problem igår missas en match i tipset, Elfsborg-Kalmar från igår där Ellos vann med 1-0.

I Sjunde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 54möjliga):

Antal rätt resultat: 5
Antal rätt tecken: 24

Omgång 8

Halmstad BK-Gais
Tips: 0-0

Kommentar: Gais har inte släppt till enda mål på tre matcher nu och det mot erkänt starka lag offensivt som Blåvitt, Djurgården och även mot Oremo i Gefle. HBK är svåra att tas med på Örjans Vall men Gais verkar vara i form och alla lag är hyfsat nöjda om man får med sig poäng från Örjans Vall, det kan Gais med nuvarande form greja.

Trelleborg FF-Hammarby IF
Tips: 1-3

Kommentar: Bajen bör vinna detta men Bajen är Bajen och det känns inte speciellt säkert detta tips... Dock, ska och vill Bajen vara med i toppen iår måste de börja vinna nu och här har man ett gyllene läge att ta tre pinnar. Upp till beviis för Bajen!

Gefle IF-AIK
Tips: 1-0

Kommentar: Aik gjorde förvisso mål i derbyt senast men har ju ruskiga problem med att få dit bollen och mot Gefle lär det inte bli lättare än vanligt direkt och Gefle kan som vanligt trycka in en boll och det lär här innebära att de avgår med segern.

Djurgårdens IF-Ljungskile SK
Tips: 1-1

Kommentar: LSK är väl i sitt livs form och DIF känns inte som de är en guldkandidat av rang iår direkt och får LSK fortsatt utdelning på sina inkast så kan det räcka tll en pinne, ett mycket vågat tips men LSK har inte förlorat på tre matcher och det mot Elfsborg, erkänt svårspelta TFF samt mästarna Blåvitt.... DIf är varnat, men det var blåvitt med...

IFK Göteborg-GIF Sundsvall
Tips: 2-0

Kommentar: Blåvitt skämda ut sig och sina tusentals fans som gjort resan till Ljungskile i fredags, nu MÅSTE man vinna om man inte ska bli totalt sågade, antingen kommer GIF få sota rejält för fadäsen i pansoland eller så tar GIF hem detta med uddamålet...

IFK Norrköping- Örebro SK
Tips: 0-2

Kommentar. Bloggens Pekingsupporter Deve har ju inte sett en enda match iår vilket ungefär visar hur bra peking är nu.... ÖSK är jobbiga att möta och Peking har ännu inte förstått att det krävs krigarjobb för att ta poäng i allsvenskan!

Helsingborg-Malmö FF
Tips: 1-2

Kommentar: MFF har hittat formen och HIF är ungefär lika stabila som andra halvan gillar svamp så detta vinner MFF enkelt även om siffrorna stannar vid 2-1 efter ett sent reduceringsmål av HIF!

Det bloggas för lite

Så bara för kvantitetens skull kommer här ett totalt meningslöst inlägg. Håll till godo!

Anti är nöjd

Klockan är snart 02:00, det är lördag och jag börjar bli trött, efter en mycket hektisk vecka som bland mycket annat har innehållit två speedwaytävlingar (Indianernas klubbmästerskap & Kenny Olssons minnestävling)! Nu har jag redan bloggat en del om speedway, så nu tycker jag att det är hög tid att berätta om dagens stoooora nyhet. För att sammanfatta den kort så köpte jag Sanna Nielsens nya skiva, Stronger, och i samband med detta passade jag även på att få skivan signerad av Sanna själv.  Jag vet inte om ni är imponerade, men själv är jag väldigt nöjd. Enligt min syn på saken är nämligen Sanna Nielsen Sveriges kanske allra bästa sångerska, hon har verkligen gjort grymt mycket bra låtar och rösten är i absolut världsklass!

image303

Ytterligare något som är värt att notera är att jag, lite senare, följde med DV och Ankan till systemet, Ankan handlade så mycket alkohol att jag trodde att den enda påsen han köpte (snålis) skulle gå sönder!

Anti bjuder på speedway

image302
Antonio Lindbäck

I torsdags var jag på Kenny Olssons minnestävling på Kråkvilan i Norrköping. Nedan kan du se resultatet från tävlingen samt tre exklusiva filmer från tävlingen!

Resultat
1. Antonio Lindbäck 12 (3,3,3,3) + 1:a i A-finalen
2. Joe Screen 11 (2,3,3,3) + 2:a i A-finalen
3. Eric Andersson 8 (1,1,3,3) + 1:a i B-finalen + 3:a i A-finalen
4. Robert Johansson 11 (3,2,3,3) + 4:a i A-finalen
5. Stefan Ekberg 8 (2,3,1,2) + 2:a i B-finalen
6. Ricky Kling 10 (3,3,3,1) + 3:a i B-finalen
7. Andreas Lekander 10 (3,2,2,3) + 4:a i B-finalen (T/T)
8. Peter Juul 6 (3,0,1,2)
9. Sebastian Carlsson 6 (1,2,2,1)
10. Jonas Andersson 5 (0,2,2,1)
11. Robert Hendersson 5 (0,1,2,2)
12. Viktor Bergström 5 (2,1,0,2)
13. Benny Johansson 5 (2,2,1,0)
14. Kalle Lindgren (2,F/U,2,0)
15. Dennis Fagerkrantz 4 (1,1,1,1)
16. Andreas Bergström 3 (0,3,0,0)
17. Robert Eriksson 3 (1,S,S,2)
18. Daniel Hendersson 3 (1,0,1,1)
19. Tommy Allen 0 (F/U,-,-,-)
20. Michael Sjöqvist 0 (F/U,-,-,-) utgick med lårbensbrott

B-final (segraren till A-final)
Eric Andersson, Stefan Ekberg, Ricky Kling, Andreas Lekander (T/T)

A-final
Antonio Lindbäck, Joe Screen, Eric Andersson, Robert JohanssonHeat 15
Röd - Dennis Fagerkrantz
Blå - Sebastian Carlsson
Gul - Antonio Lindbäck
B-final
Röd - Ricky Kling
Vit - Stefan Ekberg
Gul - Eric Andersson
A-final
Röd - Antonio Lindbäck
Blå - Robert Johansson
Vit - Eric Andersson
Gul - Joe Screen


/Anti

Anti & DV:s dagbok del 16

Nu kommer del 16 av Anti och DV:s ljuddagbok! Inspelningen är från i torsdags.
http://antep.se/radio.htm

Notis...

Gais drog igår mindre folk hemma mot Gefle än vad Blåvitt idag tar med sig till bortakampen mot Ljungskile... Bara ett konstaterande när pajsarna vrålar om trohet....

Blogga då för h-e!

Vafan trots att det pågår starka påtryckningar vägrar IKs lataste medlem blogga. SKANDAL!
Nu har det startats ett fanuppror på nätet för att få den lataste människan genom tiderna att blogga.
Upproret går under namnet

BLOGGA DÅ FÖR HELVETE ANDRA HALVAN!!!

Åså var det det här med engelska...


Om uppdateringen...

Det har änna uppdaterats dåligt på IK här de senaste dagarna, personligen hinner jag fan inte mer än in här på morgonen och ta surfrundan innan man ska göra nåt annat.
Anti har hållit fanan högt men även han varlit lite busy.
Våra gästbloggare bloggar när de hinner, Glenn är Glenn med allt vad det innebär.
Så allt ansvar vilar på Andra Halvan som är vår räddare i nöden och ska uppdatera flitigt när vi andra inte gör det!

Vi saknar Anti...

Nu skiner solen igen
och parkerna brinner som eld
Och himlen över älvsborgsbron
är gaslågeblå nu ikväll
Vi ser ut över landet
du är där nånstans
Ensam eller kanske i nån annans sällskap

En blogg som uppdateras
I den den oändliga cyberrymden
Vi har sett det några gånger nu
men du är inte där
Ett inlägg som publiceras 
en röst i en oändlig rad
Ett brev som aldrig kommer
En radio, en sång

Vi längtar snart inte längre efter att ha dej här
men vi saknar dej
Som om våra själar har gått ifrån oss
för att vara hos dej
så saknar vi dej
VI önskar att vi aldrig
hade träffat dej där
Såna som vi vet nog inte vad kamratskap är
men vi saknar dej

Nu lyfter man ner båtarna i kanalen
Snart smälter fjärdens is
Snart sjunker dom här tornen
och taken ner i ett evigt solljus
Folk därute bryter upp och flyttar in
från småstäder, skogar
från tristessens vinande vind
Vi tar oss fram så gott vi kan
mellan dröm och verklighet
Vi blir vad vi väljer
Vi blir vår ensamhet

Vi längtar inte längre efter att ha dej här...

Den här kamratskapen hänger kvar
som en hemlös hänger kvar i en bar
Stolarna på bordet, alla har gått
Vi sitter kvar där vi sitter
som om vi inget förstått

Som om våra själar har gått ifrån oss
för att vara hos dej
så saknar vi dej
Vid ett middagsbord bland folk
i en spårvagn
då saknar vi dej
Som vintern saknar våren
som den kloke saknar dåren
som en salva över såren
som herden saknar fåren
saknar vi dej

När vi känner doften av äpplena
på Kungstorget
När vi tyngs ner av en börda
pressas av en sorg
som viskar i våra öron
att vi varken kan eller vill
ha kamrater igen, att vår vänskap
inte räcker till
Att vi är döda för livet
att det är över och förbi
När vi inte hittar nånting
som vi finner nån glädje i
då saknar vi dej

ANTI KOM HEM!!!!-Dina bloggkollegor!


Vi har begåvade läsare!

En av våra favoritbloggerskor här ute i bloggosfären, Annelie, har gjort en egen låt.

Den kan höras på hennes blogg här.

Rekommenderas varmt!

Andra Halvan kommenterar Första Halvans tips!

Eftersom inte Första Halvan orkade kommentera sitt eget tips så får jag, Andra Halvan göra det. Tipset är alltså samma som nedan, men med mina kommentarer, eftersom jag inte orkar tippa själv.

Kalmar FF-Helsingborg IF
Tips: 2-1
Andra Halvans kommentar: Ett troligt tips. Kaaamaa ska vara starkare, särskilt hemma, medan HIF inte alls är ett dåligt lag.

Hammarby IF-IF Elfsborg
Tips: 1-1
Andra Halvans kommentar: Svårtippad match mellan två svajiga lag. Ellos klart bättre hemma, deras humör påverkas mycket av hur gräsmattan är. Bajen har kvaliteter att slå dem, men kan också snubbla in ett par bollar bakåt. X inte alls otänkbart.

GIF Sundsvall-Trelleborg FF
Tips: 2-1.
Andra Halvans kommentar: Trelle förlorade mot Ljungskile hemma och känns aningen ojämna. Allsvenskans längsta resa (eller?) talar som kollegan tippar för hemmalaget.

Örebro SK-Halmstad BK
Tips: 0-0
Andra Halvans kommentar: Folk verkar ha en förkärlek att tippa 0-0 i ÖSKs matcher. HBK bör vara ett bättre lag men ÖSKs stabilitet och hemmafavör har nog påverkat tipset här.

Gais-Gefle IF
Tips: 1-0
Andra Halvans kommentar: Vet inte om han tippat rätt på GAIS nån gång i år, hoppas han gör det nu. 1-0 räcker gott och väl för 3 poäng i denna måstematch för hemmalaget.

Malmö FF-IFK Norrköping
Tips: 3-0
Andra Halvans kommentar: Här tror han på islossning för säsongsinledningens kryssgäng. IFK N har inte riktigt övertygat ännu och på Malmö stadion kan det komma om MFF får två snabba mål så de vågar spela ut.

AIK-Djurgårdens IF
Tips: 0-2
Andra Halvans kommentar: Derby är derby, det är små marginaler i den här sporten. Det är tillfälligheter som avgör.

Ljungskile SK-IFK Göteborg
Tips: 1-5.
Andra Halvans kommentar: Speedwayresultat änna. Göteborgskamraterna har förutsättningar att hantera eventuellt svårspelade underlag betydligt bättre än Elfsborg gjorde. Tipset är djärvt men inte omöjligt Kan dock lika väl bli 0-0.

Gratulerar till mig själv på namnsdagen!

Idag har hela Göteborg namnsdag!
Det firar vi med några vackra videos!


Andra Glenn:ar vi gratulerar idag:

Hysén
Strömberg
Sådan ska vi alla bära!

Allsvenskan omgång 7

(Det blir korta tips idag, IK varken orkar eller hinner kommentera idag)

I sjätte omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (IF Elfsborg-Gif Sundsvall 2-0)
Rätt tecken. 3

Totalt (av 48möjliga)

Rätt resultat: 5
Rätt tecken: 20

Omgång 7

Kalmar FF-Helsingborg IF
Tips: 2-1

Hammarby IF-IF Elfsborg
Tips: 1-1

GIF Sundsvall-Trelleborg FF
Tips: 2-1.

Örebro SK-Halmstad BK
Tips: 0-0

Gais-Gefle IF
Tips: 1-0

Malmö FF-IFK Norrköping
Tips: 3-0

AIK-Djurgårdens IF
Tips: 0-2

Ljungskile SK-IFK Göteborg
Tips: 1-5.


Musik!

Anti bjuder här på lite skön gammal rock

speedwaypremiär!

om några minuter är det äntligen tisdag. och tisdagen innebär speedwaypremiär för min del! hurra, hurra, hurra! tyvärr är dock vår bil så pass dålig att den inte lär gå igenom besiktningen vid månadsskiftet, så med ganska stor sannolikhet är detta, denna premiär, den enda matchen jag får se i kumla i år. så snälla borgare, ge mig ett jobb så jag får råd att ta en taxi eller nåt!

Vi bugar oss inför bubbelplasten

När man beställer en (ömtålig) vara från en butik får man den såklart hemskickad av Posten eller liknande. Till allas lycka får man inte bara varan i paketet, utan även uppfinningarnas uppfinning, bubbelplasten.

I vardagen använder vi människor oss av många lysande uppfinningar såsom glödlampan (hahaha), bil, telefon med mera. Jag anser att bubbelplatsen har fått för liten plats i historien. Det är helt enkelt en uppfinning som man inte kan låta bli när ett paket dimper ner i brevlådan. Försök bara att sitta och glo på bubbelplasten i 5 min. Det går inte att hålla sig. Om du tittar på TV sitter du och knäpper bubblor, medans du sitter och läser nåt vid datorn knäpper du bubblor, eller helt enkelt när du vill få tiden att gå. Det är ett perfekt moment när man vill fördröja tiden.

Så jag säger härmed. "Vi bugar oss inför bubbelplasten och må dess skapare vila i frid. Amen".


GAAAAAAAAAAAAAAAH!

Idag orkar inte IK-redaktionen skriva någonting.

Vissa ungar är coolare än andra


Vissa ungar kan nämligen spela Black Sabbath.

Om en lögn upprepas tillräckligt många gånger blir den en sanning...

ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!

ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!

ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!

ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!
ANDRA HALVAN BLOGGAR TILLRÄCKLIGT!


...


Allsvenskan omgång 6

I femte omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (Gif Sundsvall-Kalmar FF 0-2)
Rätt tecken: 3

Totalt (av 40möjliga)

Rätt resultat: 4
Rätt tecken: 17

Omgång 6

Kalmar FF-Hammarby IF
Tips: 3-1

Kommentar: Vem står i Bajen? Även om Rami ev är fit for fight så har ju Björklund verkligen visat att han håller i allsvenskan. En knivig men skön sits för Tony Gustafsson på Bajenbänken.
Kalmar är, tillsammans med IFK Göteborg, de enda av alla lag som visat en stabiltet i den inledande fem omgångarna, man spelar kanske inte alltid jättebra men poängen trillar in och det är just det som skiljer dessa lag åt. Kalmar vinner eller tar åtminstone poäng även när man spelar sämre, något som givetvis även är en nyckel i guldjakten.
Bajen får det oerhört jobbigt på Fredriksskans och Kalmar lär avgå med tre pinnar även här.

Gefle IF-Örebro SK
Tips: 1-0.

Kommentar: Ni alla som någon gång väntat på någon eller något  i ett par timmar utan något att göra mer än att titta in i en vit vägg vet hur rolig denna matchen blir.... Gefle vinner knappt och säkert och alla glömmer av denna match i framtiden. Ösk har fortsatt oerhört svårt framåt.

IF Elfsborg-Gif Sundsvall
Tips: 2-0

Kommentar: Tre saker man kan vara säker på här:
1.Magnus Haglund kommer gnälla över hur dåliga/tråkiga/fotbollsdödande Giffarna är
2.Andesss Svensson kommer gnälla över hur dåliga/tråkiga/fotbollsdödande Giffarna är.
3.Stefan Ishizaki i ellos kommer vara bäst på plan som vanligt...
3b) Ellos vinner...
Så blir det.... Tänk om de bara kunde sluta gnälla i Ellos med. Och tänk att jag kan tycka att en exgnagare är jävligt bra...

Helsingborg IF-IFK Norrköping
Tips: 4-1.

Kommentar: Norrköping är, tyvärr får man säga (Peking är ett av de lag som "ska" vara allsvenskt), på tok för dåliga för denna serie såhär långt. Vad problemet är har jag tjötat om innan och det är att man tror sig vara bättre än vad man är...
Nu har Peking sparkat Jingis Khan från tränarpositionen dessutom, efter FEM omgångar, även om det givetvis officiellt heter att man "strukturerat om sin organisation tidigare än tänkt"...
Här har HIF tre pinnar, även om Peking som alla lag som byter tränare lär få en del tips bara just därför, men inte fan blir spelarna bättre för att en annan tjomme tränar dom!

Trelleborg FF-Ljungskile SK
TIps: 2-0

Kommentar: Okej, LSK slog Ellos senast, men jag såg även TFFs match mot AIK och där kunde TFF mycket väl ha vunnit, nu gjorde man inte det men sällan har väl AIK varit så illa ute på Råsunda i allsvenskan som första kvarten, tjugo i den matchen.
LSK kan skrälla men det hemmavid, nu vinner TFF. TFF har dessutom sparkapital i Mensah som inte fått ut vad han kan såhär långt och han har även varit bänkad stundtals.

IFK Göteborg-AIK
Tips: 3-1.

Kommentar: IFK spelade sin kanske sämsta allsvenska match på 1,5år mot Gais i derbyt och lär vilja visa att den insatsen var en engångsföretelse här. AIK hemma är ju en betydligt viktigare match än mot Gais i derbyt.
Denna gång bojkottar, med all rätt, gnagarna matchen och det gör att lite nerv försvinner i denna så vanligtvis oerhört heta drabbning men mötena mellan dessa lag är alltid tuffa, täta och heta. AIK är för tillfället fullständingt ur slag varvid hemmalaget lär ta tre pinnar här och fortsätta på sin trend med "oavgjort borta-vinst hemma"

Djurgården IF-Gais
Tips: 2-0

Kommentar: Gais spelade stundtals ut Blåvitt i derbyt men man får inte in bollen och fick nöja sig med en pinne. DIF fick en pinne mot ÖSK via Rajalaksos mål. Samma kille gör ett här med och sedan spelar DIF mest av matchen....

Halmstad BK-Malmö FF
Tips: 1-1

Kommentar: Eftersom jag tippade oavgjort för MFF senaste spelade de för första gången inte det...Här luktar det lite oavgjort, men MFF är verkligen inte stabila och man vet aldrig var man har HBK; denna match känns mest svårtippad i hela omgången faktiskt och då är 1-1 ett tips man gärna tar till.

DV ÄR HEMMA

Nu behöver ni inte känna någon sorg längre kära kollegor samt läsare, för nu är jag, DV, hemma i Sverige igen för att underhålla er på världens allvarligaste blogg.

Anti säger god morgon

God morgon älskade fans! Jag vet att ni har saknat mig och undrat vart jag har varit de senaste timmarna. Några av er kanske till och med har varit oroliga!? Men ta det lugnt bara, jag har nämligen legat och sovit fram tills nu. Det känns SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ gött att för en gångs skull få sova ut och detta kan vi tacka Deve för, som alltså just nu ligger däckad på nån unken  gammal krog i Tallin och väntar på hjälp. Att sova ut har bara fördelar, nu när jag loggade in på msn så var till exempel BUBA (läs andra halvan) inloggad! Han är aldrig online på morgonen annars, men idag var han till och med uppe innan mig. Ja, jag säger då det! Idag ska jag jobba som ett svin hemifrån med min skrivuppgift, ska eventuellt ut och köpa en billig film också!

Blandad kompott...

Citat om IK!

"När du tror att du kan sluta upp med att förändra dig är du slut"
Benjamin Franklin inspireras av IKs utveckling...

"En vis man gör sist det en dåre gör först"
Latinskt ordspråk om IK kontra modebloggar...

Ord måste vägas, inte räknas
Anonym om majoriteten av IKs inlägg (gäller inte Andra Halvan som nån jävla gång måste blogga)

Man upptäcker inga nya världsdelar om man inte har mod att släppa alla kuster ur sikte
André Gidé om att IK spretar åt alla håll.

Om jag någon gång ser en leende joggare ska överväga saken.
Joan Rivers om IKs träningsmetoder!

Plats 46.

Minigoflturneringarna varje sommar, Kärralunds Minigolfbana.

Detta är ärorika tävlingar, det finns inte så mycket att säga om det hela, ni kan titta under kategorin GOLF för att få reda på mer, men jag vill säga att jag under fjolåret eller året innan hade ett snitt på under två slag/bana fram till den sista banan då det sket sig.

Deve kom hem!!!

Deve har lämnat oss för några dagars semester, vi känner oss vilsna i världen utan hans vägledning...Därav denna lilla låt.

Deve, kom hem för vi längtar efter dig
Kom innan sommar'n är slut, lilla Deve
Åskan har gått, och om kvällen blir det mörkt
Stjärnorna syns nu på himlen igen

Allt jag vill ha är ett halsband av korall
Ingenting annat det kostar för mycket
På våran tomt är det nu så mycket bär
Och fullt med ungar har fåglarna här

Sjön är så varm och vi badar varje dag
och jag hoppar i utan att bli rädd
för nu simmar jag så bra

Vi har så fint, nu i vårat lilla skjul
Och en liten gran har vi också sett
En som vi kan ha till jul

Detta har jag
Skrivit nästan bara själv
Och jag skall börja i skolan till hösten
Deve, kom hem, jag vet något som du får
Nu slutar brevet från dina bloggkollegor! 

IK minns mellanstadiediscon...(och Andra Halvans favoritartist får plats på bloggen)


Anti & DV:s dagbok del 15

http://antep.se/radio.htm

IK-Dagen 2008!

Den 11juli är det dags!
IK-Dagen 2008 äger rum i Göteborg!

Lördagen 11 Juli är det dags för årets IK-dag i Göteborg!
Det blir en heldag för alla fans till IK, stora som små.

Biljetterna kostar enligt följande:

Barn 0-15år= 50kr
Ungdom 15-25år= 100kr
Vuxen= 200kr

Biljetter beställes genom ironinsforkampar@hotmail.com
Ange där, antal biljetter, biljettyp och ditt namn och adress så vi kan skicka biljetterna.

IK dagen är en heldag så vi rekommenderar er starkt att boka boende i Götet från fredagen till söndagen iaf.IK kommer gärna med tips om boende, ta då kontakt via vår mail.

Hur ser då IK-dagen ut?

Schema för dagen:

08:00 Samling på Götaplatsen längst upp på Avenyn för att gemensamt (beroende på antal deltagare förvisso) bege oss till ett närliggande café för gemensam frukost och ett tillfälle att direkt lära känna varandra.

09:30 Vi tar och vandrar ner längs en vackert vaknande Aveny ner till hamnen under van ledning av halvorna

10:00 Vid hamnen är det sedan uppställt hoppborgar och klättervägg för barnen vid operan där alla kids kan leka sig mätta, försäljning av glass och dricka kommer ske i samarbete med en lokal entreprenör.
För de vuxna sker en standupshow med Glenn i ett närliggande tält!

12:00 På samma plats, vid operan, har nu Johan Gyllensten anlänt till scenen för att visa upp sina trollerikonster. Ingen extra avgift för att bevittna detta tas ut. Beräknas hålla på i en dryg halvtimme, sedan finns möjligheter till fotografering och autograftagande med Johan!

13:00 Vi beger oss med en chartrad buss från Operan till Slottskogen där vi har anordnat diverse aktiviter som utomhusbadmintonturnering och bränbollsdito med oerhört fina priser till vinnarna.

15:00 En lättare måltid serveras i Slottskogen i ett partytält och under tiden alla äter och dricker gott (för alkohaltiga drycker, som ni förstår ska drickas i måttlig mängd i barnens närvaro, kostar det lite extra) medan Paddan och Deve håller ett tal om gästbloggeriets stora fördelar.

16:30 Anti ger er alla som vill gratis tips på hur ni tekniskt kan utveckla bloggen. Under tiden har Glenn tagit på sig rollen som IKs eget "Mora Träsk" och underhåller barnen. Halvorna övervakar det hela och håller i trådarna som tidigare under dagen.

18:00 Alla med barn får en möjlighet att åka till sitt hem dessa dagar och lägga barnen, detta i en chartrad buss som kör enligt en väl dragen rutt som sätts upp när vi vet vart alla bor. Övriga får nu en historisk lektion om IK av halvorna.

20:30 Vi samlas alla igen i Brunnsparken där vi sedan beger oss till en icke namngiven lokal där vi under kvällen kommer bjuda på många roliga överraskningar och där det är fritt fram att festa som man vill, IK tar dock inget ansvar för hur ni beter er utan vanliga krogregler gäller.
Bloggfolket kommer givetvis att finnas på en bra plats i lokalen hela tiden men vissa kommer givetvis hela tiden mingla runt.

23:00 IK-folket börjar nu, en och en, inta scenen där det finns möjlighet att ta kort med och begära autografer etc av oss. Följande tider är tänkta för det
23:00= Andra Halvan
23:30= Anti
24:00= Paddan
00:30= Glenn
01:00= Första Halvan
01:30=Deve
02:00= Johan.

03:00 Stället stänger och IK-dagen är över för denna gång, vi har som tanke att upprätta en lista så alla kan hålla kontakten med varandra även efteråt genom en gammal klassisk mailinglist.

Det var schemat för IK-Dagen det.

Finns det några vidare frågor om det hela eller om ni har några speciella önskemål som ni önskar ha tillgodosedda (IK kommer göra allt för att lyckas tillmötesgå dom men lovar inget) så maila på: ironinsforkampar@hotmail.com

Obeservera att antalet biljetter är begränsat med tanke på lokaltillgång och rent transportmässiga orsaker.

VAD VÄNTAR DU PÅ? ANMÄL DIG NU!!!
ironinsforkampar@hotmail.com

VI SES 11 JULI!!!!

Glenn, Anti,Paddan, Deve, Johan, Andra Halvan och Första Halvan, IKCREW!


Bloggtorka...

Eftersom jag och Anti lider av bloggtorka så får Andra Halvan blogga nu!

DERBY!


japp

image301

Anti & DV:s dagbok del 14

http://antep.se/radio.htm

å en slank han dit...


Varför dricka varmvatten när det finns kaffe?

image300


Allsvenskan omgång 5

I fjärde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 0!
Rätt tecken: 3

Totalt (av 32möjliga)

Rätt resultat: 3
Rätt tecken: 14

Omgång 5

Malmö FF-Gefle IF
Tips: 2-2.

Kommentar: Eftersom Malmö bara spelat oavgjort såhär långt är la enda anledningen till att de inte gör det att jag tippar att de gör just det? Det känns som det kan gå precis hur som helst här. Gefle är ett lag som ofta får med sig poäng medan Malmö har enorm press på sig i denna match som de enligt hemmapubliken "bara ska vinna",
Gefle kan skaka Malmö rejält om man får första målet och Oremo gör la sitt vanliga mål varvid det är avgörande hur hemmapubliken och hemmaspelarna hanterar det.
Oavgjort igen? Ja, chansen är uppenbar men det är som sagt oerhört svårtippat.

IFK Norrköping-Halmstad BK
Tips: 0-2.

Kommentar: Norrköping måste inse att man inte är tillräckligt bra för att vara på övre halvan som man snackat om. HBK kommer här, om Peking försöker föra matchen vilket inte är omöjligt att man naivt nog tror man klarar av, att ligga på kontring och då såg vi mot DIF senast vad de kan, Arvidsson sätter sina chanser och Anselmos fart kan skada Peking rejält.
Å andra sidan var inte Peking så uselt mot blåvitt första 40 men det är något som saknas likväl. HBK tar en viktig seger.

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 0-1

Kommentar: ÖSK fick med sig en pinne från Borås och var nöjda med det, men det var mycket tur med i den poängen. Tur och en ruskigt bra Westman i öskmålet. DIF får ju sitt vanliga mål via Rajalakso och sedan lär det inte hända så mycket mer i denna kamp, den känns inte jättehet såhär på förhand faktiskt. 
ÖSK kommer inte gå på fler blåvittminor iår och DIF är nöjda med segern även om den inte är glammig.

Hammarby IF-Helsingborgs IF
Tips: 3-2.

Kommentar: Två lag som kan göra en del mål men som släpper till mycket med, frågan är vem som vaktar Bajens mål? Vågar man låta Björklund fortsätta efter sin fina insats i derbyt mot gnaget under gårdagen? HIF är svårbedömda faktiskt och man förlorar detta målrika möte knappt.

Ljungskile SK-IF Elfsborg
Tips: 0-3

Kommentar: Är LSK det sämsta allsvenska laget sedan Billingsfors? Frågan kan mycket väl bli aktuell då man senast förlorade bottenmötet mot GIF Sundsvall med 4-0. Förvisso borta men ändå.
Detta är en perfekt match för Ellos att komma igen i efter alla missar mot ÖSK senast. LSK grejar inte att stå emot ett tänt Ellos här och tre pinnar till Borås säkert som amen i körka.

GIF Sundsvall- Kalmar FF
Tips: 0-2.

Kommentar: Kalmar är tillsammans med IFK Gbg de två lag som visat stabilitet såhär långt under säsongen, det finns verkligen ingen anledning att tro något annat än att det fortsätter över denna omgången med. Kalmar är helt enkelt ett betydligt bättre fotbollslag än vad Giffarna är och Kalmar är ett lag som aldrig går bort sig numera.

Gais-IFK Göteborg
Tips: 1-2.

Kommentar: Gais låste Kalmar i en dryg halvlek men när man sedan fick 0-1 i röva föll man ihop totalt, Blåvitt å sin sida körde över Peking i andra halvlek.
ALLT talar egentligen för en stabil Blåvittseger här men derby är derby och vad som helst kan hända. Blåvitt har mördande statistik på Gais i de senaste derbyna men förr eller senare bryts allt och Blåvitt är ju laget med press på sig här.

AIK-Trelleborg FF
Tips: 0-0

Kommentar: AIK har ju förtivlat svårt att göra mål och målet i derbyt kom på straff på övertid... Dessutom stökigt värre och man lär få svara på massa andra frågor än de fotbollsmässiga fram till denna match.
Dessutom lär det inte dröja länge innan publiken börjar bua och vråla här om inte hemmalaget får in bollen.
TFF kan å sin sida åka upp till Solna och spela avslappnat och har ingen som helst press på sig....
En intressant sak är även att den orutinerade Michael Lerjéus dömer denna kamp, står han pall för hemmatrycket?

4-0!! Smaka på den!

image297

Anti har grävt i arkivet

Igår hittade jag en gammal skolkatalog, den är ungefär 5 år gammal nu och när bilderna togs gick jag och resten av kommando peking i gymnasiet! Nedan kan du se hur vi såg ut då, eftersom jag ser mest hjärndöd ut så börjar vi med mig ;-)

Anti


DV


Paddan

Dagens citat

Citat från tv-galan kristallen för ett par år sen:

"Från oss alla till er alla, en riktig god kristalnatt" Arne Weise


Barn har alltid rätt!

image296


Dagens musikvideo

George Harrison - Faster

//Anti

Nattblogg igen

Trots att Första Halvan bestämt påpekade att endast plockepinn-spelare tillåts gå på promenader tog jag mig friheten att gneta ner till havet idag. Var ju trots allt rätt vass på plockepinn på fritids.

Det var ganska varmt ute, börjar snart bli dags för sprutan tror jag. Fast dag blåste det lite så man kunde känna saltdoften. Saltdoft och vågbrus och måsskrik är ganska behagligt på nåt vis. Är så starkt förknippat med havet. Den sista vildmarken som människan förvisso kan förinta men inte riktigt tämja. Outgrundligt djupt och fyllt med bisarra kreatur har havet en märklig dragningskraft. Skrämmande men ändå lockande.

Men nej, jag badade inte idag...

Första Halvan lär Anti frukosthyfs!

image294

Styrkan ligger i stenen

Idag tänkte jag blogga lite om en av mina allra bästa vänner... en sten som jag hittade för många, många år sen när jag gick på dagis. Jag vet inte vad det är för typ av sten, men den är hård, röd och sitter jäkligt gött i handen. När jag var liten trodde jag att stenen var magisk, jag brukade alltid hålla i den när jag önskade mig något speciellt. Än idag  tycker jag att den känns lite magisk (exempelvis har jag ibland med den på speedway när Indianerna måste vinna), men oavsett så betyder den en hel del för mig rent symbolistiskt. Stenen har ju alltid funnits där, den är ungefär som ett husdjur, fast ett odödligt sådant! Just nu ligger stenen på mitt skivbord, fast ibland har jag även  lyckats med bedriften att slarva bort stenen. När jag inte har haft "koll" på stenen så har visserligen inte världen gått under, fast man har då ändå undrat vart den är och kanske även börjat leta efter den. Att man kan se en värdelös sten som en så pass värdefull "grej" kanske kan anses vara en aning rubbat, men faktum är att ett ekonomiskt värde och funktion inte är allt. Man kan lära sig att tycka om i princip vad som helst och jag tror att vi alla har någon liten onödig grej som vi alltid bärt med oss och som vi aldrig vill skilja oss från!

image293

//Anti


Peking är hemlösa

Här i Norrköping har det talats vitt och brett om att det är skönt att IFK är i allsvenskan igen, där dom hör hemma. Men efter dagens (12/4) match mot Göteborg kan man inte anklaga Peking för att vara där dom hör hemma. 4-0 i dagens match är mer än jävligt underkänt för Pekings del. Första halvlek var okej från Norrköpings sida, men sen i andra började Göteborg spela fotboll och då orkade inte Nrkp hänga med i tempot. Att Peking skulle förlora hade jag förberett mej på innan matchen, men en förlust på 4-0 hade jag  inte i hela världen väntat mej. Så jag vet till slut ärligt talat inte vad jag ska tro. Hör Peking hemma i Allsvenskan eller i Superettan? Eller är dom rent utav hemlösa?


Anti överlevde skadan

Hej igen mina älskade läsare. Er absoluta favoritbloggare här på IK/Kommando Peking är åter fit for fight efter ett par dagars skadefrånvaro. Som bekant råkade jag tidigare under veckan ut för en mycket allvarlig fotskada, en skada som gjorde det omöjligt för mig att skriva någonting här på IK, skadan var till och med nära att kosta mig livet! Men tack vare ert massiva stöd har jag nu återhämtat mig, så senare ikväll kommer något personligt flumminlägg från min sida. På återseende!

//Anti

Det är fredag och det är Glenn på IK!

Det har änna blivit en tradition att blogga såhär innan fredagens myspys framför tvn.
Första Halvan har skickat mig nåt jävla intervjuformulär med 666frågor han vill att jag ska svara på innan måndag, han är inte klok nånstans den alltså.

Nåja, ikväll blir det hämtmat från "kinesen" och softande i soffan.
Ska bli rätt gött att sjunka ner där, äta lite mat, och sedan mysa med Erika där.
Sådär nu fick hennes namn med, är ni nöjda nu gott folk?

Förresten har jag en tävling på gång, eller ja det är en utmaning för andra halvan som jag vill ska blogga med minst två inlägg varje dag, där högst ett får vara youtubeklipp varannan dag. Resten ska vara i sann IK-anda.
Får jag med er övriga på IK samt er läsare på det? SNÄLLA HJÄLP OSS ATT FÅ ANDRA HALVAN ATT BLOGGA! Skriv bara något i kommentatarsfältet och jag har satt anti på att bevaka det så inte Andra Halvan raderar kommenterar där för att slippa!

Nej gott folk nu ska Glenn slappa i soffan, Erika kom med maten nyss och det gäller att käka medan det är varmt.

DU E VÄLKOMMEN TE GÖTEBORG!


Anti lär er räkna

Här kan ni se hur man ska räkna utan miniräknare!//Anti

Ronny & Ragge is alive!!


  

Idag när jag kom hem från skolan gick jag ner till affären för att införskaffa rakblad till

min rakhyvel. Dömd till min förvåning låg, läs och häpna, en lila WunderBaum på marken.

Jag tittade mej omkring för att se om en Forrrd skulle komma sladdandes in på parkeringen

men jag såg ingen. Jag gick vidare och log lite grann för mej själv. Ronny & Ragge is

here somewhere, I can feel it.


Allsvenskan omgång 4

I den tredje omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (Gefle-Djurgården 1-2)
Rätt tecken: 4

Totalt (av 24möjliga)

Rätt resultat: 3
Rätt tecken: 11

Omgång 4

IFK Göteborg-IFK Norrköping
Tips: 3-1.

Kommentar: Hemmalaget som dras med skador i backlinjen möter en nykomling i desperat behov av poäng.
Det är faktiskt oerhört svårtippat nu, frågan är ju hur hemmalagets så vanligtvis stabila backlinje ser ut. Rimligtvis får man 2-3nya spelare där och det påverkar ju...
Dock ska Änglarna slå Peking ändå men det så annars självklara tipset känns inte stensäkert med tanke på backproblemen och får man flytta ner N.Alexandersson på backen tappar man oerhört i offensiven.
Peking får fortsätta jaga poängen i allsvenskan dock, mot TFF senaste gjorde ju skåningarna båda målen i 1-1 matchen tydligen, kan man inte slå TFF hemma är frågan om man verkligen kan den målsättning de har om att hamna på övre halvan, revidera den uppfattningen peking och se till att hänga kvar.

Helsingborgs IF-Gefle IF
Tips: 4-1.

Kommentar: HIF är ett mycket bättre lag och deras offensiv lär ställa till stora problem för Gefle men Oremo gör la sitt vanliga mål men HIF kommer visa sin hemmapublik att alla missarna hemma mot HBk var en engångsföreteelse och detta vinner skåningarna enkelt.

IF Elfsborg-Örebro SK
Tips: 2-0.

Kommentar: Elfsborg spelade oerhört bra hemma mot AIK och vann enkelt med 3-0 sedan spelade man oavgjort borta mot MFF trots att man hade massvis med småskavanker. ÖSK har verkligen inte imponerat under säsongsinledningen och här räcker inte ÖSK till utan Taco-Andess och gänget vinner med stabila 2-0.

Djurgårdens IF-Halmstad BK
TIps: 1-0.

Kommentar: DIF får sitt mål genom Rajalakso som i alla andra matcher medan HBK får svårt att komma till. Detta känns som en match som kommer bli rätt låst men som DIF sedan avgör framåt timmen gången...

Trelleborg FF-Malmö FF
Tips: 0-2.

Kommentar: MFF tar säsongens första seger i skånederbyt medan TFF får repa mod och komma igen, det är ju trots allt inte i såna här matcher TFF ska ta de poäng som krävs för att hänga kvar.

GIF Sundsvall-Ljungskile SK.
Tips: 0-0.

Kommentar: Detta tips känns rätt stabilt, oavgjort iaf, det är två lag som MÅSTE ha poäng men som verkligen inte vågar förlora varvid spelet blir därefter. hade detta varit stryktips hade jag satt 1x...

Kalmar FF-Gais.
Tips: 3-1.

Kommentar. KFF fortsätter sin stabila väg i serien medan Gais som visserligen vann senast får sikta in sig på andra matcher att ta poäng i än mot en av två tunga guldfavoriter borta...

Hammarby-AIK
Tips: 1-3.

Kommentar: AIK har svårt att göra mål men det borde lossna mot svängdörrslaget Bajen kan man tycka. Derby är dock alltid derby och kan gå hur som helst....

Korridormagi 7 & 8
IK fortsätter med norska serier...

image292

Torsdag - inte fredag

På grund av lite tekniskt strul blev torsdagens rekordlånga (40 min) avsnitt av Anti & DV:s ljuddagbok en aning försenat. Nu är dock avsnitt 13 uppe, så vi önskar er alla en trevlig stund framför er dator. NJUT!
http://antep.se/radio.htm

Länktips.

Idag ska ni alla få ett bra länktips här gott folk, IK har ett intresse som tro det eller ej sträcker sig utanför bloggvärlden.
Ett av dessa stora intressen är framförallt hos andra halvan historia men även hos första halvan finns ett intresse för viss historia.
Innan ni nu slutar läsa för att ni tror att vi ska länka till en trist historiesida enligt er mening så kan vi säga att så är det inte alls.
Vi vill länka till www.jornmark.se som är en sida med "Övergivna platser" det är ett oerhört intressant sätt att dels lära sig en del historia men även lära sig om olika orters och företags etc uppgång och fall, mycket möjligt är att ni finner något från era hemtrakter där.
Det finns många olika sorters bilder och platser där och bland mycket annat finns hela övergivna bostadsområden i bl.a. det i svensk historia så välkända Ådalen.

Vi kan garantera att ni hittar något ni själva finner oerhört intressant där.
Gallerierna med uländska foton måste man bli medlem för att få se men det kostar ingenting att bli medlem och det är verkligen värt att bli medlem.

Vad väntar ni på? Läs klart allt på IK och gå sedan dit!

mm

image291

Stressigt värre..

IDag hinner jag inte blogga faktiskt, idag är jag ruskigt upptagen med annat än att sitta vid mitt tangentbord och författa massa meningslösa inlägg utan substans och mening.
Det vore totalt slöser med tid idag när jag har så mycket att göra, därför blir detta ett väldigt kort inlägg med massa felstavningar då jag inte läsa igenom och rätta det innan det läggs upp på bloggen.

Det är mycket nu, jag har sedan gårdagens fadäs med batterierna i rakapparaten som tog slut efter halv rakningen haft det stressigt.

Nej, nu får jag sluta blogga...

Men stressa är jobbigt och egentligen tänkte jag skriva massa skit här för att få det att verka rätt korkat att ha skrivit ett så långt inlägg när man är stressad och därmed vore det skämtet i det hela, men jag kommer inte på mer än såhär, så ni får ursäkta detta meningslösa inlägg. Eller så får ni se det som ett inlägg på en modeblogg där inläggen är ungefär såhär meningslösa varje gång...

Detta inlägg skrevs under intagandet av sockerfri saft, därav den klart flummiga texten....

Besvikelsen är total

Klockan är nu 20:25. Jag är allvarligt skadad, och det har ni känt till i flera timmar nu, sen jag publicerade bilden på min svårt sargade fot. Men fortfarande har inte ett enda sympatibrev/farväl dykt upp. Jag känner mig faktiskt lite besviken nu, tycker ni inte om mig eller? Hallå, jag kanske inte har så lång tid kvar och alla ignorerar mig! Fy skäms!

//Anti

Skägg!

image290

Jag är allvarligt skadad

Jag är allvarligt skadad. Min fot har gått sönder, och för varje steg jag tar blir smärtan allt värre. Jag vet inte om jag kommer överleva veckan ut, men om så icke blir fallet vill jag passa på att tacka er, mina kära läsare för en fantastisk tid tillsammans. Här kan ni se en bild på det som kan komma att bli min död
image289

IK-TV del 4, 5 och 6!

Här kommer resten av premiärprogrammet av IK-TV. Mycket musik, kortrick och gött tjöt.

Del 4


Del 5


Del 6, slutet

Precis så tråkigt är sånt...

image288

Schumi-klass på IK

Jag kan stolt presentera att IK numer håller Schumi-klass! Vi är bäst och kommer aldrig vika ner oss oavsett hur vädret är!

image284

En nattlig MSN-diskussion

Andra Halvan säger (23:54):

marulkar är djupa


Anti säger (23:55):


Anti säger (23:55):

platta


Andra Halvan säger (23:55):

de lever djupt


Andra Halvan säger (23:58):

de lever djupa liv


Anti säger (23:58):

lika djupa som dv?


Andra Halvan säger (23:58):

nästan


Det är inte lätt att vara 80-talist

Det är inte lätt att vara 80-talist

Nej hu nej. Vi 80-talister måste ha fått världens mest knarkade uppfostran, i alla fall från alla barnprogram som skrämde slag på alla små knattar. Här nedan följer en lista på barnprogram som har fått oss 80-talister att lida genom alla dessa år.

Skrot-Nisse och hans vänner. Nisse och Kalle är inte ett dugg otäcka, de är som dockverisioner av Roy och Roger (bara det att Nisse är pappa till Kalle). De karaktärer som får en att drömma surealistiska drömmar är Eremiten Bertil Enstöring, Thure Björkman och två stycken gamar som jag inte vet namnet på. Vad finns det mer att säga? Detta program hade sina trevliga ljuspunkter ibland, det var när de var på skroten, men hemma hos eremiten var det bara läskigt. Jag minns ett avsnitt så väl att det fotsätter hemsöka mig en del mörka nätter. Bertil Enstöring satt och skrev i sin stora bok om sina uppfinningar, då plötsligt Thure Björkman dök upp ur mörkret bakom honom. Rena skräckfilmen för barn.

Ika i rutan. Hur många ungar mår bra av att se ett skelett låtsas att det är instängt och inte kan komma ut? Man sitter ju inte i soffan och skrattar åt det frivilligt i alla fall. Jävla tant som skrämmer slag på alla Sveriges små barn.

Ulla-Bella sekreterare. En hyperstressad skrikig man i kvinnokläder med en stickad sak på huvudet och skriker "Ulla-Bella sekreterare!" stup i ett. Måste han hävda sig vart han än går? Ja killen, alla vet att du heter Ulla-Bella och är sekreterare. Ta din rymdbil och hem till planeten Zorus (påhittad planet)

Lillstrumpa och Syster Yster. Två talande strumpor som talar till barnen. Inte undra på att alla barn tog av sig sina strumpor för att få svar på världens alla gåtor.

Behövs mer exempel för att bevisa att vi 80-talister har haft en svår uppväxt.


IK minns skapelsen...(ja, vi är ödmjuka...)

Skapelseberättelsen börjar med "I begynnelsen skapade IK himmel och jord." (pluralis himlarna i de hebreiska grundtexten). IKs existens är en självklar förutsättning. "Sedan konstateras att jorden är öde och tom, att "djupet täcktes av mörker" samt att IKs Ande (eller "IKsvind") svävar över vattnet.

Därefter börjar IK skapa genom sitt ord; "IK sade: ..." är en återkommande "befallning" genom vilket allt bringas fram. Detta sker under sju dagar.


Dag 1:
 IK skiljer ljuset från mörkret, och IK kallar ljuset för "dag" och mörkret för "natt".


Dag 2:
 IK delar upp vattnet på jorden i två delar, och ett valv som IK kallar för "himmel" skiljer dessa åt.


Dag 3:
 IK skapar det torra landet, och på det torra landet skapar IK all växtlighet.


Dag 4:
 IK skapar solen, månen och stjärnorna, till att utmärka tider, dagar och år.


Dag 5:
 IK skapar alla vattenlevande djur och alla fåglar efter sina slag.


Dag 6:
 IK skapar de marklevande djuren: vilda djur, boskapsdjur och kräldjur efter sina slag. Till sist skapar IK även människan till sin avbild.


Dag 7:
 IK vilar från sitt skaparverk, och välsignar och helgar den sjunde dagen.

Det var tider det!


Detta blogginlägg saknar rubrik


Förklaringen till senaste dagarnas bloggtorka!

Tristess

Tristess upplevs vid avsaknad av stimulans.

Bättre kan det inte sägas...

image283

Allsvenskan omgång 3

I den andra omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (Gefle-Norrköping 2-0)
Rätt tecken: 4

Totalt: (av 16möjliga)

Rätt resultat: 2
Rätt tecken: 7

Omgång 3

Gefle IF-Djurgårdens IF
Tips: 1-2.

Kommentar: Gefle fick igång Oremo senast hemma mot Peking men även om Peking kommer klara sig bästa av nykomlingarna totalt sett så är det inte ett topplag direkt.
DIF kommer från en tuff match mot MFF och ska DIF vara med i racet totalt sett framåt vintern så gäller det att vinna sådana här matcher. Det tror jag även det gör, det blir inte lätt på det usla konstgräset i Gefle men vinner det gör DIF. Mala ner Gefle är inte det lättaste men båda lagen är malande lag och till slut visar sig därmed DIFs bättre kvalité rakt igenom och de avgår med segern.

IFK Norrköping-Trelleborg FF
Tips: 2-1.

Kommentar: Norrköping måste vinna just en sådan här match om de ska hänga kvar och även om TFF fullkomligt tillintetgjorde Gais senast så räcker inte skåningarna till här.
Norrköping kommer med en antagligen rätt stor åskådarskara i ryggen reda ut det här och vinna, TFF kommer väl antagligen försöka samma på samma sätt som mot Gais, med en offensiv i början, även om det betalar sig som jag tror så vänder det bättre fotbollslaget, Norrköping, på steken och ror hem sina första allsvenska poäng sedan återkomsten.

Halmstad BK-IFK Göteborg
Tips: 0-2.

Kommentar: HBK var ju när jag var yngre blåvitts bogeyteam men de senaste åren har det där försvunnit och blåvitt brukar numera göra mycket bra insatser nere vid nissans strand. HBK var långa stunder fullkomligt utspelade av HIF senast medan IFK spelade mycket bra och slaktade Ösk med 4-1.
Rimligtvis borde det spegla sig i denna matchen frågan är bara hur, dessutom roterar ju främst blåvitt laget denna säsong när matchandet är så tätt och mycket är ju avhängt på hur Alexandersson d.ä. mår men Blåvitt maler ner HBK här.

AIK-GIF Sundsvall
Tips: 3-0.

Kommentar: Aik var fullkomligt chanslösa mot Elfsborg under gårdagen med GIffarna upplevde en mycket underlig match på Söder mot Bajen när Giffarna först hamnade i underläge, vände till 2-1 ledning men tappade till 2-5underläge innan man tröstmålade på slutet.
AIK lär dock här visa att fadäsen mot Elfsborg inte speglar vilken kapacitet det trots allt finns i laget utan lär starta i ett våldsamt tempo för att direkt ta kommandot. Frågetecknet här är hur dels spelarna men även publiken reagerar om det har gått en 60minuter och det står 0-0...

Gais-Hammarby IF
Tips: 0-2.

Kommentar: Hammarby hade en "bajenmatch" mot Giffarna igår och vann med 5-3 medan gais dagen innan åkte ner till Trelleborg och blev förlöjligade av TFF första 23minutrarna.
Riktigt så dåligt är inte Gais dock, men mot Bajen blir det tufft, för tufft. Bajens fans bojkottar matchen av en mycket bra anledning som ni själva får läsa er in på men man vinner även utan sitt normalt sett bra stöd från läktarplats.

Ljungskile SK-Helsingborg IF
Tips: 0-4.

Kommentar: Spelar HIF hälften så bra anfallsfotboll som mot HBK vinner man väldigt enkelt här, det måste ju lossna igen. LSK är rent ut sagt åt skogen för dåligt för allsvenskan och frågan är om man ens har en chans att göra en bättre säsong än senast man var uppe i allsvenskan 97? Föga troligt...
HIF vinner enkelt, oavsett om Henke Larsson kan spela eller ej.

Malmö FF-IF Elfsborg
Tips: 0-1.

Kommentar: Nu kommer en "groda" i form av följande mening:

Denna match kan sluta hur som helst förutom oavgjort...

Ellos vinner enligt min analys dock, främst baserat på insatsen mot AIK igår medan MFF ännu inte vunnit och kommer få känna pressen på stadion i denna match.

Örebro SK-Kalmar FF
Tips: 0-3.

Kommentar: ÖSK skulle repa mod efter fadäsen mot blåvitt senast men man hade nog önskat att det inte var en guldkandidat som stod på andra sidan denna gång. Kalmar vinner detta enkelt, man slog LSK med 3-1 igår och även om Nanne då sågade hela mittfältet så säger det en del, spelar man så uselt som Kalmar gjorde långa stunder och ändå vinner så enkelt (förvisso mot ett sketgäng men ändå) så är man bra.
Här vinner man igen....

Är du less?

Är du less? Vill du bli glad? Titta då här!//ANti

Anti presenterar riktig konst

Konst, vad är egentligen det? Fina målningar, skulpturer, eller kanske värdelöst klotter? Det tycks inte finnas några begräninsgar. En skapelse görs till konst då skaparen själv - eller en kritiker - utropar skapelsen till just konst. Själv har jag under en hel förmiddag i plugget fyllt en fjärdedels A4-papper med både text, figurer och autografer,  och härmed utser jag det hela till konst. Varsågoda och titta!


image282

Fråga inte varför denna hamnade här...Edit: Anti och DV dansar just nu tango till denna underbara musik!

Sanningen om Huvudstaden!

image281

F1

Anti bjuder på lite härliga F1-klipp!


Dikt

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken
Endast Anti är vaken

//Anti

Göteborg - den diskriminerande kommunen

Idag har jag - Anti - skrivit mitt längsta och mest seriösa inlägg hittills!

SPEEDWAY: I lördags publicerade Södermanlands Nyheter en artikel där det står att Göteborgslaget Kaparna, med 99 procents säkerhet, kommer ta beslut om att lägga ner sin 500-kubiksverksamhet under klubbens årsmöte som hålls den 14 april. Kaparna har under de senaste åren varit i rejält blåsväder och på grund av bland annat ekonomiska problem blev man under den förra säsongen utslängda från sin egen hemmabana, en bana som idag är skrotad. Kaparna blev lovade en ny bana, men i väntan på den fick Kaparna under förra säsongen köra i exil, man körde sina hemmamatcher i bland annat Kumla, Linköping och Mariestad. I dagsläget har det gått ungefär två långa år sedan Kaparna blev banlösa och fortfarande har inte ett spadtag tagits för att bygga upp den nya arenan. Varför? Ingen tycks riktigt veta, eller så är det helt enkelt så att de inblandade parterna inte vill berätta varför allt strular och ingenting händer.

Inför årets säsong var det sagt att Kaparna skulle få köra de flesta av sina hemmamatcher på Nya Ullevi i Göteborg, men nu, en dryg månad innan seriespeedwayen drar igång i Sverige tycks dessa planer ha stoppats. Enligt rykten ska fotbollsklubben IFK Göteborg vara emot speedway på Ullevi, och det IFK säger är naturligtvis lag i Göteborg. Det är ju nämligen så att fotbollen är den "finaste" idrotten i Sverige, detta trots att kvalitén på de svenska lagen är riktigt usla jämfört med i övriga världen. Motorsport betraktas däremot som något fult och mindre värt, något som man inte ska hålla på med mitt i centrala städer, och då ska man även känna till att Sverige som nation, rent historiskt sett är oerhört mycket mer framgångsrikt inom motorsporter än i de "finare" idrotterna som just fotboll.

Allmänheten får, som sagt, inte veta vad som händer bakom kulisserna, eller snarare varför ingenting händer, men man skulle ändå kunna dra paralleller mellan rasismen och det hat som kommunen tycks ha mot Kaparna. De makthavande personerna i Göteborg vill helt enkelt inte se någon speedway, för i så fall hade de nog redan börjat bygga på den nya arenan. Makthavarna tycker att speedwayen som idrott är mindre värd än andra idrotter och därför ska den inte finnas kvar, trots att Kaparna är en av de mest anrika klubbarna i Sverige. Att många professionella förare och ungdomar förlorar sina jobb/fritidssysselsättningar struntar de fullständigt i. Förarna håller ju på med en idrott som är ful, så de förtjänar inte att hålla på med det de själva vill. De får rätta sig in i ledet och börja spela fotboll istället, eller helt enkelt flytta till någon annan stad där människosynen ser annorlunda ut. När de som sitter med makten inte ordnar fram en arena åt Kaparna tvingar de helt sonika bort förarna från staden. Hade debatten istället handlat om fotboll så hade den garanterat sett annorlunda ut. Då hade kommunen slängt upp en arena mitt i stan på nolltid, just eftersom fotbollen är så fruktansvärt mycket "finare" än speedwayen.

Varför speedwayen är så pass hatad är också en intressant fråga man kan ställa sig. Speedwaycyklarna drivs, som du säkert inte känner till, på metanol, så idrotten är med andra ord inte ett dugg farlig för miljön, något som många dessvärre tycks tro. Är det kanske ljudet som är farligt? Nej, knappast. Speedwaycyklarna är utrustade med ljuddämpare så de inte ska riskera att göra åskådarna döva. Kanske är det de "dåliga" publiksiffrorna (på drygt 2000 åskådare per match) som gör att man inte bryr sig? Möjligt, men å andra sida är det inte konstigt att publiksiffrorna är "dåliga" när alla motorbanor placeras flera mil från centrum. Låt Kaparna köra mitt i stan under en säsong och låt istället IFK spela fotboll på en soptipp mitt i ingenstans, vem tror du då får mest publik? Folk är lata och tar det som finns närmast till hands, så troligen skulle i alla fall Kaparna dubbla publiksnittet, eller kanske även gå om fotbollen och de andra "fina" idrotterna. En sista orsak till hatet kan vara Kaparnas ekonomiska problem som man dragits med under flera år. Det är faktiskt ganska troligt, men då ska makthavarna också veta att "fuskarna" i föreningen är borta och att en nytillsatt styrelse försöker reda upp allting, något som dock inte är möjligt utan hjälp.

Troligen kan man ändå inte ge någon enstaka förklaring till varför speedwayen ses som något fult, och i synnerhet inte i Göteborg. Det allra troligaste är att hatet består av en kombination av de ovan nämnda punkterna, det vill säga en kombination av okunskap och förakt. Och denna okunskap och förakt rotar sig i makthavarnas diskriminerande människosyn, de som väljer att se fotbollen som något viktigare och mer värt än speedwayen. Självklart menar jag inte att man ska tvinga folk att älska speedway, men som professionell politiker måste man vara konsekvent med hur man hjälper klubbar, oavsett vilken idrott som berörs, och det är detta som inte Göteborg lyckas med.

Nej, varför måste man ha rubrik om man inte kommer på nån?

image280

Anti avlägger rapport

Nu är det söndag och jag har hunnit med att se en hel del, plus en del annat som inte ens fanns med på min långa lista. Allt som finns kvar ska jag se under dagen:
 • 3 senaste avsnitten av Smallville (totalt cirka 3 timmar)
 • Senaste avsnittet av Parlamentet (30 minuter)
 • Parlamentet som visas denna söndag (30 minuter)
 • Senaste avsnittet av Myggan (30 minuter)
 • Senaste avsnittet av 100 höjdare (1 timme)
 • Senaste avsnittet av Anna Pihl (1 timme)
 • Speedway: Coventry Bees - Eastbourne Eagles (länge)
 • Formel 1 från Bahrain - träning (1 timme)
 • Formel 1 från Bahrain - kval (över 1 timme)
 • Formel 1 från Bahrain - race (länge)
 • Första avsnittet av Talang 2008 (1 timme?)
Efter att ha sett en del av allt detta finns det en del grejer man kommer ihåg extra väl. En sådan "grej" var med i det första avsnittet av Talang 2008. En ganska ung tjej vid namn Marie Andersson sjöng där en egenskriven låt, som hon även spelade piano till. Låten var i ärlighetens namn inte någon ny "smash-hit" på mina listor, men hon hade en mycket fin röst och spelade bra på pianot. Vad som gjorde det hela ännu mer speciellt var att hon också är blind. Det var faktiskt så pass rörande att jag satt och blev tårögd när jag såg det hela :-)
Man kan förövrigt se hennes låt på den här länken: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.366135

Pondus på norsk!

image279

National Treasure blev Varg istället

Så har man gjort det igen mina damer och herrar. Bokat biljetter till en film som inte går längre på bio (här nere i Norrköping) Hade bestämt med en polare att gå och se Nationale Treasure - Book of secrets, men nej då. När jag kom fram till kassan och bad om biljetterna tittade dom med förvånade blickar på mig. "Den kommer snart ut på DVD" fick jag höra. I detta ögonblick väntade jag bara på att alla i hela lokalen skulle bli tysta i typ 2 eller 3 sekunder innan asgarvet ekade där inne och pekfingrar riktades mot mej. Nåja, lite skamset valde vi en ny film och det fick därmed bli Varg, med Peter Stormare. Gick fram i kassan igen och bestämde biljetter. "Varg?" och denna sekund kändes snarrare som 10 sekunder. Men det visade sig bara att hon inte hörde vad jag sa. Jag och polaren fick biljetterna till premiären av Varg.
En Liten kort recension om filmen då. Naturbilderna var fantastiska. En ensam skoter som far över de vita vidderna. Skogar som är så tjocka att vem som helst skulle kunna gå vilse i dom när man precis kom in bland granar och tallar. Sedan har vi ju dialekten. Vad skulle man göra utan norrlänska. Sverige skulle bli ett mycket tråkigare land att leva i. Stormares insats i rollen som renskötare var helt magnifik och jag har sällan skådat sådana känslor för en hel hop renar som denne man. Betyget blir en stark 3:a. Foto, skådespeleri och norrlänskan.

/DV

Glenn strikes again.

God Kväll alla glada.

Så är då jag, Glenn tillbaka på bloggen, det var ett tag sen sist minst sagt, men jag har varit EXTREMT upptagen. 
Det är inte direkt det första man tänker på att sätta sig här och blogga då....

Jag såg Andra Halvans inlägg och tänkte att "kors i taket bloggar andra halvan får jag med göra det, det sker ju sällan att han bloggar och att vara sämre än det nej,det går ej" så här sitter jag nu.

Om 25minuter är det dags för så ska det låta i soffan och det med en god fredagsmiddag framför sig som ser ut ungefär såhär:Det ska bli oerhört gott, sällskapet väntar i soffan men hon vill inte att jag avslöjar hennes namn än....
Så där har ni nåt att fundera på gott folk, vem är den mystiska kvinnan (nu skrattar hon bredvid mig åt den benämningen...) som ska få käka tacos med moi ikväll?
Till Anti kan sägas (detta har jag hört från en av halvorna) så är inte min dam från fru.nu så var lugn anti din kommer på posten snart ändå.

Så ska det låta som sagt, middag och sedan blir det en skön afton framför tvn...
Helgen bjuder inte på så mycket förutom att jag då ska ha djup ångest under morgondagens morgon ty det är dags att träffa hennes föräldrar för första gången och det vet ni alla män därute hur skoj sånt kan vara.

Sedan så vete sjutton vad söndagen bjuder på men söndagar är ju lite av "göra allt som måste göras men är tråkigt"-dagen så det blir la att rensa vasken, tvätta under badkaret och annat görskoj.

Nu är maten färdig, men vi höres mer framöver gott folk, har saknat er!

image278

Den är till alla fans därute som undrat vem jag är!


1990

Var halvorna 8 år, avnjöt sitt första sommarlov och var lyckligt ovetande om varandras existens. Då lät det så här i Sverige aldeles för ofta:Andra Halvan lyssnade dock inte på sånt, då föredrog han musik mer i den här stilen:


Så var det förr, om det var bättre vet jag inte. Det mesta var nog det, men inte allt. Jag hade inget skägg då.

Hemma igen

Efter en hård och ansträngande dag i plugget är jag, Anti, äntligen hemma igen. Äntligen säger du, härligt säger jag. Vad har då hänt idag? Jo, på morgonen gjorde jag och DV en intervju med en högt uppsatt man på Folkbladet, en av Norrköpings eminenta lokaltidningar. Intervjun gick bra och vår högt uppsatte vän var trevlig och gav oss de svar vi ville ha. Efter intervjun åkte vi till plugget där vi började redigera på filmen och detta höll vi på med till klockan var ungefär 12, för då gick vi nämligen iväg och käkade mat. Fredag som det är så festade vi till det lite extra, så jag tog den här gången - hör och häpna - en pizza, medan DV förtärde en väldoftande lasagne.

Efter måltiden begav vi oss åter till plugget där vi till att börja med tittade och lyssnade på Dr Bombays största hits. Därefter fortsatte vi med videoredigerandet i ungefär en halvtimme, tills vi slutligen blev så trötta att vi gick hem och tog helg. Nu under helgen kommer jag få det stressigt, så STÖR MIG ICKE! Jag ska nämligen hinna se en hel massa program som jag inte hunnit med under de senaste veckorna + en del som också visas i helgen. Nedan ser du en lista på allt jag ska se (jag har troligen glömt en del också):

 • 3 senaste avsnitten av Smallville (totalt cirka 3 timmar)
 • Senaste avsnittet av Parlamentet (30 minuter)
 • Parlamentet som visas denna söndag (30 minuter)
 • Senaste avsnittet av Myggan (30 minuter)
 • Senaste avsnittet av 100 höjdare (1 timme)
 • Senaste avsnittet av Anna Pihl (1 timme)
 • Speedway: Coventry Bees - Eastbourne Eagles (länge)
 • Formel 1 från Bahrain - träning (1 timme)
 • Formel 1 från Bahrain - kval (över 1 timme)
 • Formel 1 från Bahrain - race (länge)
 • Första avsnittet av Talang 2008 (1 timme?)

Med andra ord kommer jag ha fullt upp!

IK-TV del 2 och 3!

Här kommer, i ett svep del 2 och 3 av det populära IK-TV!

Fredagar är en sketen tid!!

FREDAGAR ÄR EN SKETEN TID

(version I)


På den gamla goda tiden i det förra seklet var onsdagar en helgdag.

Det var retorikdag, 8:00. på onsdagar då var det fest, men nu är det pest.

Fredagar är en sketen tid! SKETEN TID! SKETEN TID!


Veckan närmar sig sitt slut och man är jävligt pigg alla bönder och finnar går hem, men det gör inte vi. För vi är ambitiösa det är inte ni!

Det enda man kan göra är att käka Kexchoklad och skriva sketna låtar!


När hela landet sover eller är på match är vi kvar i skolan och äter Kexchoklad. Alla säger "Hej då, ha en trevlig helg!" men det gör inte vi för vår helg hör till framtiden.

När klockan är tre är det dags, flytta bänkar och gå på dass, kanske ha rast kladda på skåp och vara seriös.

fredagar är en sketen tid! SKETEN TID! SKETEN TID!


FREDAGAR ÄR EN SKETEN TID

(version II)


Varje fredag sitter vi mellan d och e.

Jo, vad gör vi då?

Jo, vi väntar på vår retorik.

varför gör vi det?

Jo, därför att vi skall få poäng så att vi kan få gå hem OHAOHA!


Fredagar är en sketen tid, vid tackomnu så gärna.

Vi skall döda schemaläggaren tillsammans med vår studiehandledare. Alltför den ljusa stjärnan.

Ingen dager synes sen vi dödat schemaläggaren.

och när vi sitter här på fredagen och ser på alla slipsar då känner vi irritation och deras skallar gipsar.

Vi sitter och tittar på naturkunskapen va skall vi gör då? Jo, HAHAHAHAHAHOHOHOHO


Note to self!

Snart kommer Anti hem, då loggar han in på msn och sedan bloggar han, gratulerar till det gott folk!

Allsvenskan omgång 2

I den första omgången hade jag följande tipsstatisk.

Rätt resultat: 1 (Gif Sundsvall-Helsingborg 0-3.)
Rätt tecken: 3.

Det är jag icke nöjd med men skam den som ger sig.

Omgång 2.

Djurgårdens IF-Malmö FF
Tips: 2-1.

Kommentar: Djurgården som besegrade Peking i premiären tar emot ett Malmö som spelade mycket bra långa stunder mot Blåvitt. Det blir en rejäl holmgång mellan dessa båda lag som slogs i toppen av superettan 2000.
Dif kommer dock, med fördel av hemmaplan fortsätta på sin vinnarbana och det gör man genom att besegra Malmö på ett kokande Stadion.
Dif känns mest stabila av dessa två lag och vinner på att de maler ner MFF. Återstår att se om MFFs sista-minuten köp av Halsti från gais får spela eller ej. Finns egentligen ingen anledning för MFF att ändra det lag som mötte blåvitt.

Trelleborg FF-Gais.
Tips: 0-0

Kommentar: Trelleborg förlorade mot ÖSK senast och kommer få det tufft även iår, Gais spelade bra mot Elfsborg och det oavgjorda resultatet där var rättvist totalt sett.
Gais åker ner till Trelleborg och vet att en poäng är helt okej, betydligt starkare lag än dom kommer få det svårt på vångavallen under året. Trelleborg å sin sida kommer få det tufft att penetrera gais defensiv och 0-0 känns som ett bra tips här, gais är nöjda med en pinne här och Trelleborg förmår inte prestera mer.

IFK Göteborg-Örebro SK.
Tips: 1-1.

Kommentar: Blåvitt, regerande mästarna, får här möta ett ÖSK som är en allsvensk säsong rikare med nuvarande trupp och kommer till götet med inte mindre än tre f.d. Blåvittspelare i truppen i form av Wowoah, Kihlberg (en av seriens mest underskattade spelare under sitt år i blåvitt) och Sebastian Henriksson, även reservmålvakten Richardsson har förflutet i blåvitt. Ösk känner mao till blåvitt otroligt bra.
Blåvitt inledde mycket bra mot Malmö sedan dog allt vad spel heter efter 15minuter och man ska vara nöjda med en poäng faktiskt.
I denna hemmapremiär för mästarlaget gäller det att inte förlora först och främst för att undvika att det blir krisrubriker i dyngpressen. 1-1 känns därför som ett bra tips.

Gefle IF- IFK Norrköping.
Tips: 2-0.

Kommentar: Gefle förlorade mot HBK men Oremo hade en boll i ribban och utan att ha sett alltför mycket av den matchen så hängde väl iaf Gefle med hyfsat.
Norrköping hade det väl tufft mot DIF hemma, men nu är det annorlunda man har inte 10tusen hemmafans (dif hade ju med sig en 6-7000pers) som trycker på och premiärnerverna har lagt sig. Dock så blir Gefle på sitt konstgräns från 1765 för svårt och Norrköping får fortsätta jaga sina första poäng för året.
Gefle vinner och kan andas ut lite efter förlusten mot HBK, Norrköping kommer ta nya tag det är ett som är säkert.

Helsingborg IF-Halmstad BK.
Tips: 2-0.

Kommentar: Liknande match ifjol, i sista omgången slutade 9-0....
Så stora siffror blir det givetvis inte denna gång men likväl vinner HIF. HBK är inget dåligt lag men de kommer inte att blanda sig i toppstriden iår och HIF lär vinna rätt mycket iaf fram till sommaren då väl Omotoyossi antagligen lämnar för större uppgifter. Denna match vinner HIF tämligen enkelt, Ett mål var av anfallsduon räcker för det.

Kalmar FF-Ljungskile SK
Tips: 3-0

Kommentar: Är det något lag LSK INTE kommer skrälla mot är det Kalmar som med Nanne vid rodret är oerhört noggranna och fokuserade på vad som ska ske. Kalmar vinner här en enkel seger och LSK får jaga vidare efter sin andra allsvenska säsongs första poäng.

Hammarby IF-GIF Sundsvall
Tips: 2-0.

Kommentar: Giffarna hade en mycket tung premiär och får det inte lättare här men kommer väl först och främst att täta bakåt och Bajens problem är ju just offensivt, men här vinner man allt annat vore en gigantisk skräll.

IF Elfsborg-AIK
Tips: 2-1.

Kommentar: Så blir det...

Vi är seriösa det är inte ni!

VI ÄR SERIÖSA DET ÄR INTE NI

versI: Ni tror ni är seriösa men det är inte ni.

Ni tror ni gör nåt vettigt när ni läser om dom roliga krigen förr i tiden.

Ni tycker vi är flummiga, när vi äter Kexchoklad eller säger bropp.

Ni tror ni har hjärna och att vi inte har det men det har vi.


Ref: Vi är seriösa, det är inte ni.

Vi har hjärna det har inte ni

Vi gör nåt vettigt, det gör inte ni.

Vi är seriösa, det är inte ni.


VersII: Ni tror att ni är duktiga för att ni kan några fula formler, men är inte ni.

Ni tror att ni är bra för att ni kan mycket om algebra, men det är inte ni.

Vad fan skall ni med det till, kan det hjälpa vårat land?

NÄJ! det kan det inte.


ref: sammaNI ÄR MENINGSLÖSA DET ÄR INTE VI


Plats 47.

Tomtecupen, Angered, varje "jullov".

Tomtecupen är en inomhusturnerng i fotboll där man tillbringade alldeles för många timmar när man var mindre och satt och kollade på alla möjliga matcher. Det ligger i inomhusfotbollens natur att det blir oerhört spännande då det är en liten plan och varje spark i princip kan innebära målchans.
Själv deltog jag bara en gång och vi åkte ut så det stod härliga till.
Sedan har man sett mycket med, bland annat var det en finalmatch under nittotalets mitt mellan Bosnia och Croatia i den gamla klassiska tomtecupshallen Bläsebo där det var livat värre, det var nog enda gången supporterpolisen fått vara på tomtecupen...
Sedan var även det år Stendy vann herrklassen oerhört klassiskt.


Anti & DV:s dagbok del 12

Del 12 av dagboken!

http://antep.se/radio.htm

GOD JUL!


Dagens recept...

Om du behöver recept för detta ska du inte laga det, detta är helt enkelt stor humor!

Korv med bröd

recept på korv med bröd
På bilden ses stekt bratwurst med egenbakat korvbröd med fullkorn.

Snabbt, enkelt och gott recept!

Klocka Tid: 15 min

Muffins 1-2 portioner

Du behöver:

 • 2 st grillkorvar eller kokkorvar av valfri sort
 • 2 st korvbröd

Gör så här:

Stek eller koka korven. Om du kokar den: koka upp vatten, lägg i korven och ta av kastrullen från plattan. Låt stå ca 10 minuter med lock. Alternativt kan du naturligtvis lägga i korven direkt i kastrullen innan vattnet kokar upp, men se då till att stänga av plattan eller ta bort kastrullen innan det börjar koka för annars kan korven spricka.

Värm frysta korvbröd i mikron. Servera med ketchup, senap, gurksallad eller vad du tycker passar.


red.anm. Vem i helvete, förutom vi på IK då, använder RECEPT för korv med bröd??? ahh, internet ger oss sköna garv.


Bananer i korvskinn.

Vers I: vad skulle du göra om du var på match och köpte dig en körv me brö och när du biter i den känner du att det är en JÄVLA BANAN!


Ref: Bananer i korvskinn, dom kommer tre och tre, Bananer i korvskinn, det vill man inte se, hur snyggt är det på en skala!


Vers II: och när du börjar svära kommer grisbilen från Helsingborg och tar däj för hets mot folkmord.


ref: Bananer i jordgubbsyoughurt, dem vill bara dö. Bananer i läder dom vill man inte ha i sängen.


vers III: Du blir transporterad av polisen i Helsingborg men dom tar dig till Djursholm och du får det värsta straff du kan tänka däj, se på café opera möta Djurgården utklädd i Afrikas nationaldräkt.


ref: samma som första.
PLUS  ger

Bamse lär ut saker och ting!

image277

Skämt.

Ett skämt är en slagkraftig formulering eller syftning avsedd att vara rolig och locka till skratt. Ofta är sanningshalten i ett skämt tvivelaktig. Ett skämt kan också syfta på busstreck, någon som skojar med en.

Red.anm: Bara så ni vet gott folk, bara så ni vet...

Det roligaste sedan Buba åt svamp..

Denna länken MÅSTE ni titta på, själva skrattade vi så vi grät när vi såg den...
http://web.telia.com/~u60608194/bamse1.html

ja, herregud vad roligt.

Anti

Idag är det onsdag. Det innebär att vi nu befinner oss mitt i veckan. Men nu ska jag till skolan. Hej då!

Lyckliga gatan...


Snart är skämtdagen över

Snart är årets stora skämtdag över för den här gången. Det roligaste skämtet som jag hittat i den lokala pressen kunde hittas i dagens Extra Östergötland, där förljande artikel fanns med. Läs speciellt sista meningen. DET är humor i Antis smak! ;-) Men det är ju inte säkert att det är ett skämt.. vi får se!

Nattblogg

Känner mig lite rastlös, vill inte lägga mig än. Men det finns inget bättre att göra. 

Anti tyckte jag skulle ondgöra mig över regeringen. Utförsäljningen av statliga bolag har börjat. Men det är klart, vi behöver ju pengar till viktiga reformer som köp av sexue.. förlåt hushållsnära tjänster, avskaffande av statlig inkomstskatt för de som tjänar snormycket med mera. Att framtida inkomster kommer saknas får la framtida regeringar bry sig om.

Där fanns en fördel förr, med en monarki med makt som går i arv, de flesta ser till att ge nogot åt dem som kommer efter. Tänk om av regeringen avgudade figurer som familjen Wallenberg gjort som regeringen. Sålt av alla företag och sen spenderat pengarna på lyx och överflöd. Så gör de inte för de vill att deras barn (som förövrigt alla heter samma sak) också ska ha inkomster. En regering i en demokrati ser aldrig längre än en mandatperiod. Och förlorar man valet så är det ju bra om pengarna slut, lättare att vara gnällkärring i opposition då.

Men avreglering av posten är fiffigt. Om 10 brev ska till 1 hushåll ger det ju många fler arbetstillfällen om 10 brevbärare bär varsit brev istället för att en bär alla 10. Nästan lite sovjetiskt. Sånt gillar vi.

Korridormagi 6


IK ska medverka i "riktig" tv.

Det har sedan ett tag tillbaka varit en del förhandlingar mellan grundaren av IK, "första halvan" och högt uppsatta människor inom SVT-sfären.
Det hela handlar om att medverka som en av fyra ständiga panelmedlemmar i ett kommande program på svt där programidén rent grundläggande handlar om alternativa uttrycksforum i dagens mediasamhälle.
SVT ville dessutom inte ha någon av de absolut största bloggarna i panelen för det då i praktiken bara blir reklam för deras bloggar, istället fick jag (FH) mail för en dryg månad sen då en förfrågan kom om att medverka.

Det ska bli oerhört intressant att se vilka övriga panelmedlemmar blir men främst så ska jag se till att verkligen framhäva hur viktigt det är för oss mindre bloggare som inte enbart kan leva på vårt bloggande och som istället får kämpa för att ens lyckas få 100läsare nån gång då och då att ändå existera och få fram våra åsikter.
IK kommer dock att leva vidare som blogg precis som förr även om det vissa dagar blir noll inlägg från min sida och ett ännu större ansvar hamnar på Antis axlar och att det kanske blir så att andra halvan får blogga nån gång med under denna tid.

Anledningen till att jag döljt detta såhär länge för alla, inklusive övriga på "redaktionen" på IK är ju helt enkelt att det var ett krav från SVT att det skulle skötas på det sättet.

Till övriga redaktionens info så är jag på g hemåt och då får ni mer info via msn.

Premiären av IK-TV!!

Så var det då dags för premiäravsnittet av IK-TV något försenat p.g.a. blogg.ses problem under helgen.

Räkna med betydligt fler avsnitt framöver!

IK-TV del !

Anti & DV:s dagbok del 11

Idag erbjuder IK del 11 av Anti och DV:s ljuddagbok. Senare under dage  blir det premiär för IK-TV!

http://antep.se/radio.htm

RSS 2.0