Allsvenskan omgång 6

I femte omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (Gif Sundsvall-Kalmar FF 0-2)
Rätt tecken: 3

Totalt (av 40möjliga)

Rätt resultat: 4
Rätt tecken: 17

Omgång 6

Kalmar FF-Hammarby IF
Tips: 3-1

Kommentar: Vem står i Bajen? Även om Rami ev är fit for fight så har ju Björklund verkligen visat att han håller i allsvenskan. En knivig men skön sits för Tony Gustafsson på Bajenbänken.
Kalmar är, tillsammans med IFK Göteborg, de enda av alla lag som visat en stabiltet i den inledande fem omgångarna, man spelar kanske inte alltid jättebra men poängen trillar in och det är just det som skiljer dessa lag åt. Kalmar vinner eller tar åtminstone poäng även när man spelar sämre, något som givetvis även är en nyckel i guldjakten.
Bajen får det oerhört jobbigt på Fredriksskans och Kalmar lär avgå med tre pinnar även här.

Gefle IF-Örebro SK
Tips: 1-0.

Kommentar: Ni alla som någon gång väntat på någon eller något  i ett par timmar utan något att göra mer än att titta in i en vit vägg vet hur rolig denna matchen blir.... Gefle vinner knappt och säkert och alla glömmer av denna match i framtiden. Ösk har fortsatt oerhört svårt framåt.

IF Elfsborg-Gif Sundsvall
Tips: 2-0

Kommentar: Tre saker man kan vara säker på här:
1.Magnus Haglund kommer gnälla över hur dåliga/tråkiga/fotbollsdödande Giffarna är
2.Andesss Svensson kommer gnälla över hur dåliga/tråkiga/fotbollsdödande Giffarna är.
3.Stefan Ishizaki i ellos kommer vara bäst på plan som vanligt...
3b) Ellos vinner...
Så blir det.... Tänk om de bara kunde sluta gnälla i Ellos med. Och tänk att jag kan tycka att en exgnagare är jävligt bra...

Helsingborg IF-IFK Norrköping
Tips: 4-1.

Kommentar: Norrköping är, tyvärr får man säga (Peking är ett av de lag som "ska" vara allsvenskt), på tok för dåliga för denna serie såhär långt. Vad problemet är har jag tjötat om innan och det är att man tror sig vara bättre än vad man är...
Nu har Peking sparkat Jingis Khan från tränarpositionen dessutom, efter FEM omgångar, även om det givetvis officiellt heter att man "strukturerat om sin organisation tidigare än tänkt"...
Här har HIF tre pinnar, även om Peking som alla lag som byter tränare lär få en del tips bara just därför, men inte fan blir spelarna bättre för att en annan tjomme tränar dom!

Trelleborg FF-Ljungskile SK
TIps: 2-0

Kommentar: Okej, LSK slog Ellos senast, men jag såg även TFFs match mot AIK och där kunde TFF mycket väl ha vunnit, nu gjorde man inte det men sällan har väl AIK varit så illa ute på Råsunda i allsvenskan som första kvarten, tjugo i den matchen.
LSK kan skrälla men det hemmavid, nu vinner TFF. TFF har dessutom sparkapital i Mensah som inte fått ut vad han kan såhär långt och han har även varit bänkad stundtals.

IFK Göteborg-AIK
Tips: 3-1.

Kommentar: IFK spelade sin kanske sämsta allsvenska match på 1,5år mot Gais i derbyt och lär vilja visa att den insatsen var en engångsföretelse här. AIK hemma är ju en betydligt viktigare match än mot Gais i derbyt.
Denna gång bojkottar, med all rätt, gnagarna matchen och det gör att lite nerv försvinner i denna så vanligtvis oerhört heta drabbning men mötena mellan dessa lag är alltid tuffa, täta och heta. AIK är för tillfället fullständingt ur slag varvid hemmalaget lär ta tre pinnar här och fortsätta på sin trend med "oavgjort borta-vinst hemma"

Djurgården IF-Gais
Tips: 2-0

Kommentar: Gais spelade stundtals ut Blåvitt i derbyt men man får inte in bollen och fick nöja sig med en pinne. DIF fick en pinne mot ÖSK via Rajalaksos mål. Samma kille gör ett här med och sedan spelar DIF mest av matchen....

Halmstad BK-Malmö FF
Tips: 1-1

Kommentar: Eftersom jag tippade oavgjort för MFF senaste spelade de för första gången inte det...Här luktar det lite oavgjort, men MFF är verkligen inte stabila och man vet aldrig var man har HBK; denna match känns mest svårtippad i hela omgången faktiskt och då är 1-1 ett tips man gärna tar till.

Kommentarer
Postat av: Annelie T

Nu har jag
vågat lägga upp en låt i bloggen också, kom och lyssna vettja ;)

2008-04-20 @ 18:02:31
URL: http://anneliten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0