Allsvenskan 2013.

Så har då spelschemat släppts för allsvenskan 2013 (ska man vara ärlig är det så att de elva första omgångara är släppta helt och resten inte schemalagts än men men...).
Ordningen är iaf fastställd och nedan följer därför lite betraktelser kring blåvitts öden&äventyr i allsvenskan 2013.
 
Omgång 1: BK Häcken borta.
Ja, detta är inte bara vår allra första allsvenska match utan även hela allsvenskans första match 2013. Häcken som tydligen fortsätter hävda att deras hemvist Hisingen inte är Göteborg väljer att lägga denna kamp på Ullevi och alla årskortsinnehavare i blåvitt får en biljett. Såvitt jag vet ligger dock Ullevi i Göteborg så tydligen ska Häcken spela utanför sin hemvist... Men vafan, det blir ödsligt värre med max 20tusen på läktarna där som alltid 85% iaf håller på blåvitt. En viktig match direkt, ska vi vara slippa kristjöt är det fan viktigt att plocka en trea direkt. Dock är ju röva ett bra gäng så det blir stenhårt, ska vi säga 2-2?
 
 Omgång 2: Brommapojkarna hemma.
Hemmapremiären blir lite mindre hemmapremiär iom att röva borta kommer kännas lite som en hemmapremiär. Men detta är första matchen på Gamla och det är en söndag så det känns som en perfekt premiärmatch hemma iaf. Dels drar alltid hemmapremiärer en del folk och dels är det ett motstånd som lockar familjer etc som fyller ut de sämre platserna som annars är svårsålda. BP är dessutom ett gäng vi bara SKA slå om vi ens ska ha en chans att bli sjua... Ska vi säga 2-0 inför 15tusen pers?
 
Omgång 3: Elfsborg borta.
Så är det då skokartongsmatchen som väntar, plastskit och överkaxiga boråsare som verkar tro att en plastguld är något att bry sig om. Dock är den enskilda matchen på plastic padding arena en jävligt svår match då förutsättningarna är som de är. Det brukar dock vara iaf nära på fullsatt då de i Borås verkar tro att detta är ett derby så det är väl en 16tusen på plats och 3-1 till ellos när det hela summeras.
 
Omgång 4: Syrianska hemma.
En torsdag hemma mot laget ingen får kritisera utan att vara rasist är ungefär lika hett som att istället för en brakmiddag på hereford beefstouw gå till donken, som att ersätta anna brolin som flickvän med birgitta dahl eller istället för att få se ett gig med Dylan,Springsteen och Uffe se Sylva Vrethammar vråla om Viva Espana.
Det är mao inget man gärna gör men för blåvitts skull får man lida lite och detta bör givetvis vara en vinst, det kommer inte vara mycket folk men ska vi säga 4-1 inför 10500?
 
Omgång 5: Åtvidaberg borta.
En söndag på klassisk mark kan innebära ett rätt rejält följe, numera är ju inte bortaläktarn direkt livsfarlig heller, iår träffade vi ju dessutom Benno Magnusson där i en spelbutik. Bara en sån ska menar jag. Tyvärr har lagt plast där med nu vilket givetvis drar ner betyget en del men "arenan" har onekligen fått sig ett ansiktslyft men den gamla vackra läktaren är kvar och det är även den gamla vackra entrén. Frågorna är många: Kommer snuten hänga i träd för att hänga upp videokameror? Kommer civilsnutarna vara mindre civila än de vanliga även iår? Vilken pizza blir det på pizzerian?
Ska vi säga 5000pers och 1-0 till blåvitt?
 
Omgång 6:Malmö FF hemma.
En torsdag,det verkar änna vara en gångbar hemmamatchdag... MFF hemma är en av årets viktigaste matcher, MFF är ju tillsammans med oss det enda svenska lag som kan kalla sig själva storlag och ha belägg för det.
Giganternas kamp inom landet mao. De brukar ha ett hyfsat följe och det brukar alltid vara en hel del folk på dessa matcher. En av vårens höjdare! Ska vi enas om 1-1 inför 14500pers?
 
Omgång 7: Aik Solna borta.
Första besöket på Friends Arena hade gärna fått ligga på en lördag och inte på en måndagkväll som det är nu, visserligen brukar dessa matcher ligga så men ändå. Det finns inget värre i detta rike än solnatattarna, solna är som att vakna upp en februarimorgon näck vid säldammen i slottskogen med en jobbig värk strax nedanför där ryggen tar slut. Det är som saltet i det öppna köttsåret, det är som den vilt skrikande ettåringen på vagnen hem när du har migränanfall, det är helt enkelt aik... Hat är ett milt ord i sammanhanget...
Rent fotbollsmässigt är det dock en jävligt jobbig match och räkna med ett stenhårt mottagande. Ska vi säga 0-0 inför 23200?
 
Omgång 8: Halmstad hemma.
Lika underbart som det är att möta HBK borta mitt i sommaren lika tristessaktitgt är det att möta samma gäng hemma, kvastarna har två minibussar med sig, de är fortfarande snea över 2004års epilog och diverse värvningar från 80,90-talet. En sak kan dock vara en höjdare här och det är om allas vår Sella spelar i HBK. Då förtjänar han enorma hyllningar igen, trots att han bär motståndarnas tröja. Sedan givetvis intressant att se hur Sellahatarn reagerar med. Vi säger la 3-0 inför 10200pers.
 
Omgång 9: Kalmar FF Hemma.
KFF är ju det lag vi mött flest gånger de senaste åren då vi alltid lyckas få mötas i cupen med, så även 2013. Dock är det inte längre det toppmöte det varit i många år och tyvärr saknar vi Wallerstedt. Men det är en tuff match oasett då Nannes gäng sällan faller ihop. 1-1 inför 8500pers.
 
Omgång 10: Gefle borta.
Efter 2012 års debacle på strömvallen så är det bara slakt som gäller här, gå in som adrenalinstinna kamphundar och mal ner dom helt enkelt. En onsdagkväll i Gävle är dock inte det som får de flesta spelare att tända till varvid jag tror det blir stentufft igen. 2-1 till Gefle inför 4500pers.
 
Omgång 11: Öster borta.
En fredagkväll i Växjö och på deras nya arena bör innebära en hel del blåvitta fans och nya arenor är alltid trevligt att bevittna. Öster är klassiskt dessutom och det känns som de hör hemma i allsvenskan. Frågan är dock om de rent fotbollsmässigt har så mycket att sätta emot övriga gäng.
Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 10000pers.
 
Omgång 12: Djurgården hemma.
Lär väl hamna en vardag och lär bli tuffare än 2009års magiska match. DIF verkar försöka värva ihop ett bra gäng och siktar återigen uppåt. Nu har de väl iofs aldrig siktat neråt men ni fattar vad jag menar jävla ordpoliser.
Dessutom brukar de ha ett hyfsat följe som gör att det blir bra stämning, det är alltid lättare att tagga till när även motståndaren har fans som försöker höras. Vi skakar hand på¨1-1 inför 13000pers.
 
Omgång 13: IFK Norrköping borta.
Pekingresor är klassiska, jag minns dels resan för ett par år sedan då man förutom att träffa kommando peking, fick se nya parken. Sedan givetvis de klassiska resorna 93 på seriefinalen som även var min första resa med blåvitt utanför stadens gränser, och givetvis även CLkvalet 1996 mot Ferencvaros där vi slog ungrarna med 3-0.  Klassiska ögonblick i mitt blåvitta liv. 20år efter den där första pekingresan beror mycket på hur matchen ligger om det blir ett återbesök. Denna gång ska isf anti med på bortaläktarn!
Som match är detta dock tufft, dels för att peking förstört parken med plast och dels för att peking numera är ett rätt bra gäng där, jag tror vi får det tufft här. 2-1 till Peking inför 9700pers.
 
Omgång 14: Mjällby AIF hemma.
Mjällby hemma, det har varit de senaste årens knepiga match, visserligen en 4-2 seger 2012 men ändå. Jag tror vi får det tufft igen även om MAIF tappat bagarn därbak. Man minns ju med fasa 0-0 2010 och 0-1 2011, 0-0matchen 2010 är nog den tråkigaste match jag någonsin sett blåvitt deltaga i och då har jag ändå sett nära 700matcher.... Nåja, detta blir en mardröm igen och som det inte vore nog lär väl Pärlan avgöra för MAIF så vi säger la 0-1 inför 8700pers. Lidbart var ordet.
 
Omgång 15: Helsingborgs IF borta.
Välkommen till gestapo-land!!! Stället där snuten anser att astmamediciner är vapen, där de mer än gärna kör på folk med piketbussarna etc. Välkommen till en bortamatch i Helsingborg helt enkelt! men enligt internetflanen "huligan-eric" så är det ju bara fansen fel.
Nåja, på det glada 90-talet var hif borta tre pix men numera är det en jävligt tuff match och det är faktiskt rätt svårt att se hur fan vi ska slå detta gäng, ett enormt blåvitt följe som vanligt. Dock blir det 3-1 till HIF inför 12000.

Omgång 16: IF Brommapojkarna borta.
Ännu en plastmatch,snart borde vi gjort alla de skitmatcherna för året... Lite udda dock att serien inte vänder så vi har hif hemma i denna omgång men men... Nåja, BP borta borde givetvis bli tre pinnar om vi ska ha något i allsvenskan att göra. Nåja, grimsta är värt ett besök bara för att beta av den arenan med. Vi säger la 1-1 inför 3500pers.
 
Omgång 17: Helsingborgs IF hemma.
HIF är alltid svåra att möta men hemma bör det iaf bli en pinne, denna match ligger mitt i sommaren så om något av lagen tar cupen spelar de i europa men det är ytterst tveksamt. Dock en klassisk match inför en hel del publik och HIF lär ha ett hyfsat följe med sig även om de som vanligt inte kan sjunga. Jag tror på 1-1 inför 13200pers.
 
Omgång 18:Häcken hemma.
Årets enda hemmaderby, om vi nu bortser från att Röva vägrar se sig som en del av Göteborg...
De har visserligen tappat några gubbar men detta blir ingen lätt match ändå, vi har ett tufft spelschema under sommaren helt enkelt. Jag tror det blir en jävulsk holmgång faktiskt och vi får se en del mål som ofta mellan dessa lag. Desstom lär det la komma en del folk eftersom det är enda derbyt och därmed lär skrivas upp mer än tidigare år. Jag tippar på 3-3 inför 14000pers.
 
Omgång 19: Syrianska FC borta.
En satans plastmatch till och denna gång i gangsta's paradise. Jag säger 3-0 till blåvitt inför 2500pers.
 
Omgång 20: IF Elfsborg hemma.
Detta är gästernas stora bortaresa för året och det brukar bli rätt underhållande matcher som vi oftast vinner och iom att den spelas när Ellos troligtvis är mitt i europakval så lär de vara lite slitna medan vi antagligen "enbart" har allsvenskan att tänka på. Det lär vara knökat på arenan iaf kanske inte helt slutsålt men nära på och det blir rätt gött tryck. Jag tror på 3-2 till blåvitt inför 16200pers.
 
Omgång 21: Malmö FF borta.
En match som de senaste åren varit oerhört tuff men där vi ändå lyckats ta iaf poäng, frågan är hur det blir med den saken nu, MFF kan vara europaslitet dessutom men det är oavsett det ingen enkel kamp att åka ner till banken och ta ut poäng och med tanke på all tur vi haft där de senaste åren ligger det på lut att MFF ger igen denna gång. Jag tror på 2-0 till MFF inför 18000pers.
 
Omgång 22:Åtvidaberg Hemma.
En match vi måste vinna helt enkelt, Åtvid har överraskat men frågan är om de verkligen klarar det även 2013? Jag tror inte det och denna match bör vi helt enkelt ta ganska enkelt, även om det i allsvenskan numera inte finns enkla matcher. Jag tror på 3-1 till blåvitt inför 9200pers.

Omgång 23: Halmstad BK borta.
Visst önskar man att denna kamp ligger mitt i sommaren, men mitt i sep får la duga det med, det är förhoppningsvis varmt och gott fortfarande och den läggs förhoppningsvis en helg så följet blir gigantiskt stort. HBK borta var länge något av det svåraste som fanns för oss men det spöket är borta och nu gäller det att visa kampvilja för att ro hem ännu en seger. Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 9000pers.

Omgång 24: aik solna hemma.
Detta är en ren hatmatch som bekant och inget lämnas över i krigande på plan direkt. Det brukar dock vara mycket gött tryck på arenan och gäller matchen något så blir stämningen än bättre. Tyvärr får man ju erkänna att gnaget numera har ett rätt bra lag så matchen i sig blir inte lätt men efter 2012 års torsk hemma så får det fan inte bli torsk två år i rad mot avskumet! Jag tippar 1-0 till blåvitt inför 14000pers.
 
Omgång 25: Gefle IF Hemma,
Inte direkt årets match men den ska spelas den med men jag orkar inte ens på förhand bli till mig över denna kamp så jag säger 2-0 till blåvitt inför 8000pers.

Omgång 26: Kalmar FF borta.
Nya Guldfågeln arena är fin men Kalmar är inte lika fina som de var för några år sen men oavsett det blir detta ingen enkel match. Det är trots allt fortfarande svårt att resa till Kalmar och plocka hem tre pinnar så får vi med oss en pinne får man kanske vara rätt nöjd trots allt så jag säger väl 0-0 inför 7500pers.
 
Omgång 27: Djurgårdens IF borta.
Ingen enkel match detta heller, visst det finns inga sådana i allsvenskan längre men ändå. DIF har dessutom värvat en del bra gubbar och lär fortsätta med det så det blir verkligen en tuff kamp. Kul med ny arena dock och frågan är lite hur det påverkar dif, får de med sig hemmakänslan som är ack så viktig till nya söderstadion eller hur blir det? Jag tror dock detta blir för tufft, 3-1 till dif inför 12000pers.
 
Omgång 28:Östers IF hemma.
Gäller inte denna matchen något är den rena döden, men vissa intressanta frågor finns ju kvar. Är East Front som förr dvs att de har flaggor än fans med sig på bortaresorna? Kommer Hase Eklund göra comeback och göra mål? Nej,men Öster är klassiskt och det är som sagt kul att de är tillbaka. Jag tror på 2-0 till blåvitt inför 10000pers.

Omgång 29: Mjällby AIF borta.
Detta är tamjefan inte lätt, en regnig, kall, blåsig höstdag på listerlandet... Inte enkelt att resa därifrån med poäng överhuvudtaget. Det är ett trevligt ställe så sett men förutsättningarna där på hösten är fan inte de bästa. Vi får vara glada om vi får med oss en pinne. Jag tippar dock 2-1 till Mjällby inför 5000pers.

Omgång 30: IFK Norrköping hemma.
Säsongen avslutas alltså mot Peking hemma, gäller den ingenting är det ett sömnpiller men annars är det en okej avslutningsmatch faktiskt. Vi får väl hoppas peking har nåt att lira för så de får med sig ett okej följe. Kommer du deve? eller vänta nu, du är ju ingen supporter nä. En gång svikare...
Men jag tror på en riktigt skön avslutningsmatch, för vad säger ni om 0-0 i minus fyra och inför gigantiska 6500pers?

Rad: 12 10 8 44-32 46p.
Ser man historiskt på de år allsvenskan haft 16 lag (sedan 2008) så borde det räcka till en sjätteplats...

Andra Halvans nattblogg är åter

Erkänn att ni saknat aktivitet i denna kategori! 
Jag har varit frånvarande från bloggen sedan förhistorisk tid men enligt de gamla profetiorna har jag kommit åter och fått storhetsvansinne på köpet vad det verkar. 
 
Vad gör då Andra Halvan en natt som denna? Stärkt av ost och kex av danskt fabrikat sitter jag och kollar musikvideor på youtube och förundrats över hur de tänker ibland med sina "Related Videos"
 
Till exempel dök den här: 
 
upp som related till den här:
 
Åååååååkaaaaaajjjjjj tänker man då, men jaja.
 
Annars har julen förflutit som sig bör för min del. Inget har gått överstyr. Blev förvisso ingen annandagsbandy vilket är lite illa men så kan det bli. Tyvärr blev det ingen julkalender för min del, dåligt men det har Anti skött med den äran. Molly Sandén och krokodilburgaren är två höjdpunkter i den. 
 
Kanske var det min återkomst till bloggen som var de stora förändringen folk påstår att mayaindianerna spått? Några dar sent i så fall men man kan inte få allt. Nu väntar bara världen på att jag ska ta tag i hockey arena också, men på den fronten lovar jag inget. 
 
Snart är det nyår och 2013 inleds. Ska det gå till historien som året då Anti fick världsherravälde? Den som lever får se. Andra Halvan skulle icke opponera sig allt för mycket om så skulle ske. Annars får man väl helt enkelt hoppas att inget går överstyr. Några nyårslöften har jag aldrig kört med så det lär icke bli så i år heller. Men jag ska iallafall se på när den lokala bourgeoisien spränger bort alla pengar de sparat på rut och andra avdrag under året. Undrar om det kommer ske till tonerna av Sången om Stalin? Den hördes på tv förut ikväll. 
 
Som ni märker spånar jag tämlingen osammanhängande om det som dyker upp i hövet (och som lämpar sig för publicering) men det är ju så det ska vara i Andra Halvans nattblogg. Änna.
 
Äh jag tar och går till sängs nu. GIBARR!

Del 24

Så var det dags för det sista kalenderinlägget för i år, och vad passar väl inte bättre än att avsluta där vi började? Naturligtvis gäller det ishockey! Nu under vintern så är det hockeyn som gör att man håller sig vid liv och förhoppningsvis går det bättre för Vita Hästen den här säsongen än den förra. Den första grundserien innan allettan (som drar igång efter nyår) har dock varit riktigt långtråkig, precis som vanligt med andra ord. Hästen har varit totalt överlägsna. Men ibland har det ändå varit lite extra kul. I samband med tre matcher spelade exempelvis NHL-stjärnan Jonathan Ericsson för Hästen. Likaså Michael Nylander, som därmed fick chansen att lira tillsammans med sin bror för första gången i karriären. Riktigt kul att se en kille med över 900 NHL-matcher i karriären lira lite division 1-hockey! Avslutningsvis får man väl lov att önska GOD JUL!


Del 23

Den 24 november befann jag mig i Sollentuna där jag gjorde mitt första besök på motorcykelmuseet MC Collection. Ett mycket sevärt museum som just nu har ett racingtema (det finns med andra ord extra många intressanta maskiner att titta på)! Efter besöket där hamnade jag på något sätt i ett stort varuhus som jag tror hette Sollentuna Centrum. Där käkade jag hursomhelst lite mat medan jag samtidigt lyssnade till en massa barn som sjöng julsånger. Något jag blev väldigt imponerad av var att man fick någon slags elektrisk nummerlapp som blinkade och pep när maten var klar och redo att hämtas. Såna nymodigheter har vi inte här hemma!  


Del 22

I mitten av oktober brukar det vanligtvis inte köras så mycket speedway i Sverige, men den 13 oktober gjordes åtminstone ett undantag. Då såg jag nämligen min sista tävling för året i samband med att Vargarna arrangerade lördagsracet. En tävling vars syfte var att samla ihop så mycket pengar som möjligt till Vargarna, som just då hade ganska stora ekonomiska bekymmer. I samband med tävlingen skulle Adam Shields (som tidigare under säsongen hade lagt av) göra comeback. Det var det jag hade sett fram emot mest, men comebacken blev det tyvärr inte mycket av. Redan i sitt första heat blev han påkörd, och sedan var det färdigkört. Lyckligtvis ska han dock göra ett nytt comebackförsök nästa år. I övrigt var det en ganska trevlig tillställning, även om det var för stor nivåskillnad mellan flera av förarna. 

 

Del 21

Den 9 september gick jag upp för en väldigt brant backe och satte mig sedan i en skogsdunge. Inte för att jaga älg, utan för att se på en backetävling! Precis liksom årsracet i Linköping så var det även historisk prägel på detta evenemang, och en del av förarna som ställde upp gick också att kännas igen från Linköping. Olle Åhnström visade att han är still going strong och klarade backen galant, men i sitt andra eller tredje åk gick dock hojen sönder. Hur som helst, en trevlig eftermiddag i en skogsdunge... och det var skönare att gå nerför än uppför.

 

Del 20

Den 19 augusti besökte jag Kolmårdens djurpark. Det är alltid en väldigt trevlig upplevelse, och varje gång ser man alltid något nytt som är extra speciellt och sevärt! Något av det roligaste som inträffade den här gången var nog när björnarna blev bjudna på baguetter. Den stora "alfahannen" var så pass hungrig att han roffade åt sig det mesta, fast han skulle nog behöva lära sig att det är enklare att äta maten om man tar lite mindre tuggor...


Del 19

Den 4 augusti var jag i Linköping för att kolla på 67-årsracet, en årligen återkommande motorhelg där det bjuds på massvis av motorsport med historisk prägel, exempelvis veteranspeedway, roadracing och motocross. Egentligen är det farsan som är mest intresserad av klassisk racing, men jag måste ändå erkänna att det är ganska häftigt att kolla in alla gamla maskiner och höra hur de låter. Fast när jag tänker efter lite mer så är det minst lika imponerande att se alla gamla gubbar, som trots sin ålder, visar att de bemästrar sina cyklar på ett fint sätt. På bilden syns Olle Åhnström som är 93 år ung! Förmodligen åker han snabbare än vad jag skulle göra på hans cykel.


Del 18

Den 23 juli befann jag mig i världsmetropolen Åtvidaberg där jag bland annat käkade hamburgertallrik på "Åtvidaberg kebabbar". Men den egentliga orsaken till min vistelse där var att besöka Åssa-museet som - bland mycket  annat - har några historiska speedwaycyklar utställda, exempelvis ett par av Varg-Olle Nygrens gamla cyklar. En helt okej dag under 2012! 


Del 17

Den 11 juli befann jag mig i Västergötland igen. Vi följde GPS:en för att ta oss till SAAB-museet som finns beläget i Trollhättan. I samband med SAAB:s konkurs riskerade hela museet att få läggas ner, något som sannolikt hade inneburit att de historiska bilarna hade spridits ut långt ifrån sitt riktiga hem. Med bland annat kommunens hjälp lyckades man dock rädda kvar museet och då passade vi helt enkelt på att göra ett besök. De häftigaste "föremålen" var alla fina rallybilar, men även den mytomspunna URSAAB:en (92001) var naturligtvis rolig att se! På vägen hem stannade vi även till vid Varnhems mäktiga klosterkyrka.

 

Del 16

Den 22 juni var det midsommarafton, något som i sedvanlig ordning innebar att jag befann mig i världsmetropolen Grytgöl för att kolla in det roliga Polustus-tåget. När det hade åkt iväg, och lite senare även kommit tillbaka, så blev det fika inne på festplatsen. Jag passade också på att köpa lite lotter i hopp om att vinna en ny teddybjörn att ha i sängen, men det blev såklart bara nitlotter!


Del 15

Under kvällen och natten till den 27 maj kollade jag på TV i hotellet (det i Mölndal) där jag fick se Loreen vinna Eurovision song contest. När natten hade övergått till morgon var det dock dags att käka frukost och checka ut från hotellet för att påbörja den långa resan hem. På vägen passade vi dock på att stanna till vid Gunnebo slott där vi tog oss lite fika och en guidad tur genom det vackra träslottet.


Del 14

Den 26 maj vände vi kosan mot Göteborg där det nu hade blivit dags för Sveriges Grand Prix i speedway på Ullevi. Innan själva tävlingen begav vi oss dock till överklassamhället Mölndal där vi checkade in på vårt hotell och lämnade lite packning. Därefter var det äntligen dags att inta Göteborg, där vi innan tävlingen bland annat gjorde ett besök på Liseberg. Ett par timmar innan tävlingsstart begav vi oss sedan till själva arenan och för första gången på flera år blev vi välsignade av herren. Vi slapp nämligen det obligatoriska regnet! Vann tävlingen gjorde förövrigt Fredrik Lindgren, som pryder dagens bild.


Del 13

Den 25 maj sände Andra Halvan ut mig på ytterligare ett fotograferingsuppdrag. Då var det nämligen dags för Molly Sandén att uppträda på Mirum Galleria (som jag har för mig nu också hade döpts om). Molly är - för er som inte känner till det - AH:s största idol tillsammans med Amy Diamond, så det var helt enkelt inte något jag fick missa. Jag hade dödshot hängandes över mig!


Del 12

Den 24 maj tillbringade jag större delen av min dag vid en parkeringsplats där jag sålde jordgubbar. Ett oväntat roligt jobb där man träffade många nya och intressanta människor som man lärde känna allt bättre under sommaren! Som tack för allt slit fick man också ta med sig en liten ask jordgubbar hem, det smakade gudomligt!


Del 11

Den 13 maj var det så pass varmt ute att man kunde kalla det för sommar. Då var jag vid Ekenäs slott där jag kollade in deras riddarspel som firade 20-årsjubileum. Det fanns väldigt mycket spännande saker att kolla in, exempelvis marknaden, gycklarna, musikerna och några av riddarna som avfyrade en trébuchet. Höjdpunkten var dock självklart själva riddarspelet, och extra sevärda var de tre kosackerna som deltog i spelen, ruskigt skickliga!

 
 

Del 10

Den 11 maj arrangerades det en internationell "street market" mitt inne i city där det gick att köpa både det ena och det andra. Det mesta som såldes bestod av olika sorters matvaror från olika världsdelar och efter att ha kollat in de olika stånden hamnade jag framför ett par stora svarta tält där det serverades mat från Australien. De sålde bland annat känguruburgare och kamelburgare, men det jag fastnade för var krokodilburgarna som kostade 90 riksdaler styck. Jag blev så sugen på att få känna smaken av en sådan best att jag inte kunde motstå frestelsen av ett köp. Den var god! Och nyttig!


Del 9

Den 8 maj var jag på Vargarnas första hemmamatch för året då man tog emot Västervik. Veckan dessförinnan hade Vargarna skrällt ordentligt då man besegrade Indianerna på bortaplan, så vid ytterligare en seger hade Norrköpingslaget kunnat gå upp till serieledning. Men istället blev matchen början på en riktig mardrömssäsong.  Bara några få dagar efter den här matchen förolyckades mannen som ni ser på bilden, Lee Richardson. RIP Ricco.


Del 8

Den 29 april befann jag mig vid Media Markt i Norrköping för att spana in den traditionsenliga hemelektronikmässan. En festlig tillställning där det bjöds på gratis korv och saft, samt många olika slags framträdanden! Exempelvis bjöd Elin Andersson på en fantastisk "akrobatik-show" (vet inte riktigt vad man ska kalla det), och därefter blev det lite freestyle-cross och musik framförd av Top Cats. Fler butikskedjor borde ta efter såna grejer!


Del 7

Den 24 april hade snön försvunnit och då var det äntligen dags att se på årets första speedway, Kenny Olssons minnestävling! Första tävlingen för året känns alltid lite extra rolig och även om kanske inte alla heat bjöd på uppvisning i världsklass så kändes det skönt att säsongen var igång! En rolig förare att kolla in var Danil Ivanov, en rysk kille som jag tidigare under vintern såg köra hem sitt tredje VM-silver i isracing i samband med tävlingen i Uppsala.


Del 6

Den 7 april var det påskhelg, något som i sedvanlig ordning betydde att jag befann mig i utkanten av stan för att bevittna rallytävlingen Himmelstalundssprinten. Snön låg fortfarande kvar på marken och det blåste kalla vindar, men lite kyla är det väl å andra sidan ingen som har dött av? Visserligen beror det på hur man väljer att definiera ordet "lite". Nåja, trots kylan var det en ganska trevlig tillställning som jag säkerligen kommer att besöka även nästa år när vintern börjar lida mot sitt slut.


Del 5

Den 1 april befann jag mig i Uppsala för att gifta mig med prinsessan Madeleine, det var åtminstone vad Första Halvan trodde. Men den egentliga sanningen är att jag befann mig på Studenternas IP där jag bevittnade den sista och avgörande deltävlingen av isracing-VM! Det var många år sedan jag senast såg en VM-deltävling, och visst var det en rejäl klasskillnad jämfört med tävlingen i Norrköping. Vann tävlingen gjorde Sergei Karachintsev, fast den stora segraren blev ändå Nikolai Krasnikov som säkrade sin åttonde raka världsmästartitel. Efter tävlingen lät den blott 27 år gamle ryssen (här i blå huva) även meddela att detta var hans sista VM-tävling på grund av bristande motivation.    


Del 4

Den 21 mars var jag antingen med farsan till ögonmottagningen på sjukhuset eller på väg till en pizzeria. På vägen hem stannade vi åtminstone till vid ett litet berg i Hageby där vi beundrade 3000 år gamla hällristningar. Det är kul att man kan hitta sådana platser mitt inne i en central stadsdel där det i övrigt bara finns asfalterade vägar och betonghus. Arvet från förr är vackert att beskåda, men tyvärr lär nog inte vårt arv till eftervärlden se lika vackert ut om 3000 år.


Veckans kort

Så var det dags för veckans kort igen! Den här veckan blir det åter igen ett signerat kort på en rysk hockeyspelare, närmare bestämt enigmamaskinen; Nikolai Zherdev.
 
 

Del 3

Vad jag gjorde den 17 mars i år har jag inte längre något större minne av, men jag vet åtminstone att jag, någon gång under eftermiddagen, befann mig i Hageby Centrum (numera omdöpt till Mirum Galleria) för att bevittna en av Andra Halvans största idoler, Charlotte Perrelli! AH hade bett mig att med kameran för att ta lite exklusiva bilder från framträdandet. Så blev också fallet, men vad som hände i övrigt den dagen, det minns jag inte.


Del 2

 
Förutom hockeyn fanns det inte speciellt mycket att roa sig med under den bistra vintern, men den 4 februari hände dock något historiskt i mitt liv. Då kördes det nämligen isracing i Norrköping för första gången på väldigt många år. Man har visserligen kört isracing här tidigare, men inte under min långa levnadstid, och det säger väl det mesta... I 26 år har jag bara bevittnat speedway på Kråkvilan så det kändes ganska underligt att komma till  en helt vit arena där den mörkbruna jordbanan istället hade bytts ut mot is. En riktigt kul dag som gjorde vintern betydligt mer uthärdlig, förhoppningsvis får vi en repris nästa år (dvs snart).
 

Illa, mycket illa

 

Del 1

Så var det dags för årets julkalender. De senaste åren har det blivit en del sagor, så nu tänkte jag köra med lite fotografier istället. Fram till julafton kommer jag att bjuda på 24 olika bilder från det gångna året samt en liten kommentar om dem.
 
 
Under årsskiftet 2011-12 var det inte mycket som var roligt. Det var kallt, det var mörkt och det var allmänt jävligt. Som tur var fanns det åtminstone ishockey att kolla på och för min del innebar det många besök i Himmelstalundshallen där jag (och alla andra hockeyintresserade i stan) försökte heja upp Vita Hästen i allsvenskan. Det blev överlägsna segrar i grundserien och i allettan, men väl i play off gick det åt... Tja, kollar ni på bilden förstår ni nog. Bilden kommer dock från en segermatch, 4-1, mot Mariestad den 18 januari.

RSS 2.0