Sommarkvällens mörker lyser härligt

Jag vet att rubriken kanske låter lite konstig, men faktum är att mörkret lyser sådär härligt. Kanske då på sitt eget sätt. Du kan välja och se det hur du vill. Antingen så tar du detta bokstavligt, då himlen fortfarande är ljus efter att solen har sänkt sig i horisonten. Eller så tar du detta som en metafor där sommarkvällen är så fruktansvärd fin och lugn. Vinden smeker trädens blad där den sakta, sakta drar förbi. Kvällen aningens kyliga temperatur svalkar det nyklippta gröna gräset, som solen, inte allt för mödosamt, har värmt upp från sitt vaknande tidigt i morse. 

Jag kan känna det svala gräset under mina bara fötter, trots att jag sitter inne och får nöja mig med linoliumgolv istället. Jag kan riktigt känna den näst intill stickiga känslan av gräset när man ramlar och man tar emot sig med händerna.

Solen befinner sig precis vid horisonten och är just på väg att gömma sig. Det är inte längre svalkande gräs ligger inder mina fötter. Nu är det en kall, men behaglig, klipphäll. Vattnet har för länge sedan räknat ut att det håller på att bli natt och lagt sig stilla. Det är bara lite kluckande mot bergets klippor som hörs. 

Jag sätter mig ner och lutar mig bakåt till jag får ryggstöd av en annan mer lodrätt klippa. Med mina kisande ögon blickar jag ut över det blå vattnet och blundar. Letar efter totalt avslappnad och det dröjer inte länge förrän jag kan uppskatta att bara vara ett med den ljuva, varma solnedgången. Jag är inte Daniel Ahlin, Deve, Danne, Ahlin, utan jag är bara... ett med miljön som omsluter mig. Ingen tid existerar, ingen stress, inte några tankar heller. Hjärnan är fullkomligt bortkopplad från kroppen och jag ger mig ut på en resa. Till en plats dit bara jag hittar.

Jag slår långsamt upp ögonlocken och hjärnan kopplas ihop med kroppen igen. Jag har varit på en resa. En resa inuti huvudet, men samtidigt till universums outforskade trakter.        

The real songcontest!Bhutan


Grekland


En dag en match och allmänt trevligt.

Vi har förvisso en groundhoppingblogg numera och där kommer arenabilder och ett mer utförligt rentgroundhoppinginlägg komma idag eller imorgon men det gör inte att jag inte publicerar dagen här ändå, fast till största delen i bilder då.

 
Vår färja till Vrångö, den var som man säger här på bästkusten, Knôkad.

 Denna snabbfärja fick vi dock ej åka med...

Vi åkte sedan i en dryg timme, njöt av utsikten utanför fönstret och tyckte att man kan åka på sämre resor för 16:50 och såg fram emot matchen. Förövrigt annorlunda att resa på samma sätt och samma på samma fordon som ena laget och för all del ett par av hemmaspelarna...

 Tack!

Vädret var vackert, solen sken, fåglarna kvittrade, flickorna lös dock med sin frånvaro men vi njöt.

 En av mina absoluta favoritbilder denna dag.

 En annan av mina absoluta favoritbilder från dagen.

Det var skönt väder, korven var den godaste sådan korv jag käkat på en "arena" någonsin, allt fanns där, matchen hade iaf en fantastisk halvlek och man insåg att en fotbollsmatch i gött väder är bland det bästa man kan uppleva i livet.

 Det finns något romantiskt i denna bilden, kallar jag det nationalromantiskt blir det väl lynchning, men den känns väldigt mycket svenskt och sommar, en sleten eka på en gräsplätt på en ö. Vackert i sin enkelhet.

 Världens bästa lekstuga!!!

 Hur mås det?

 Väntkur.

 Så fantastiskt vackert.

 Den klassiska bilden man "måste" ta när man är i en hamn.

 Bedårande vackert. Götet är fantastiskt!

 Så sant så.

 En sådan åkte vi med.

Dagens artist - Dogge Doggelito

Dogge Doggelito är en sån där svensk kändis som är på god väg att bli mer känd för att han är känd än för det han gjort, även om han inte riktigt är där än. Men vad har han då gjort? Jo, han slog igenom i Latin Kings, och eftersom Fint Väder är så uttjatat tar vi här en annan av deras hits.Sen tar vi två ögonblick ur Dogges karriär som inte känns fullt så ghetto...
Denna kändes rätt otippad tycker jag:


Slutligen kan vi konstatera att även kändisar har räkningar att betala:

Malaysia


En kunglig invigning... som ingen fick se!

Den här torsdagen har minst sagt varit väldigt händelsefull för oss i Kommando Peking. Som några säkert kände till besökte kung Carl XVI Gustaf Norrköping idag för att bland annat besöka Hagebyskolan där man har satt igång ett projekt vid namn; Idrott utan gränser. Självfallet tog vi - jag, Paddan och Deve - tillfället i akt att stalka honom, man vet ju aldrig när eller om det ens kommer någon mer chans att göra det i framtiden. Vi hade till att börja med tänkt att se honom i samband med Visualiseringscentrets invigning, men i sista minuten ändrade vi planerna och drog istället iväg till just Hageby, något som i efterhand visade sig vara ett mycket klokt beslut.

Väl i Hageby tog vi oss ganska snabbt fram till skolan och den fotbollsplan som kungen skulle komma att äntra. Vi tänkte gå ut mitt på planen för att kunna komma kungen riktigt nära, men då någon framför oss som försökte ta sig in blev nekad valde vi istället att snabbt traska ur de avspärrade områdena och bege oss in på skolgården där alla barnen var. Där kände vi oss tryggare och mer hemma.  På skolgården träffade jag förövrigt min gamla träslöjdsslöjdlärare, det var trevligt. När väl kungen anlände i sin feta Mercedes tog det nästan en halvtimme innan han vågade sig fram till oss. Om det var oss i Kommando Peking eller skolbarnen som skrämde vet jag inte, men någonting var det utan tvekan! Hur som haver, när kungen tog sig närmare, då slängde vi fram våra paparazzikameror och började fota. Det blev succé! Vi fick hans majestät konungen på bild! Och på sätt och vis blev det dubbel succé, för vi lyckades även plåta Deves stora idol, Lars Stjernkvist!


Kungen!


Kungen igen!


Deves idol, Stjernkvist!

När vi hade sett kungen i Hageby ruschade vi tillbaka till Paddans bil för att även kunna se den förmodligen spektakulära invigningsceremonin av Norrköpings visualiseringscenter  där kungen också skulle medverka. Till min, och många andras, stora besvikelse fick dock inte allmänheten se på invigningen. Det kan man verkligen kalla för en riktig praktflopp. Man har byggt ett imponerande och unikt VISUALISERINGSCENTER för ALLMÄNHETEN, men man fick INTE SE själva invigningen, som dessutom skedde innanför huvudentrén. Jag vet inte hur man tänkte när invigningsceremonin planerades, men någonting måste helt klart ha gått riktigt snett. Alla andra invigningar jag har varit med om har man alltid satt allmänheten FÖRE exklusiviteten, eller vad man nu ska kalla alla rika kostymnissar, politiker och fina kungligheter.

Nåväl, vi fick ju i alla fall se kungen i Hageby, så vi hade i alla fall lyckats med dagens mål. Etter en lunch begav vi oss ut på stan där vi kollade runt bland de olika affärernas erbjudanden. Det var någon form av marknadsdag och i princip alla butikerna i stan hade extrapriser på olika produkter. Ankan, som hade vaknat upp lagom till lunchen, släpade in oss i någon form av hälsokostbutik där Paddan och jag fick våra händer tvättade och inoljade med en massa nyttigheter. Det kändes... kungligt. Därefter käkade vi glass på Halvars och kollade på några musikuppträdanden på stan, exempelvis spelade PLAY. Ankan var riktigt imponerad av deras låtar.


PLAY!

Det var nog allt jag orkade skriva idag, tror jag fick med det mesta, förutom det tuffa polisingripandet utanför plugget och den galne uppfinnaren som anklagade Ankan för att ha snott hans telefon...

Saint Lucia


IK:s VM-Tips.

(Till de som redan tippat: era tips är nerskrivna och kommer presenteras här när anmälningstiden gått ut, vi slänger upp inlägget igen för att det ska hamna högst upp och fler få tillfälle att tippa)

IK bjuder här nu på ett VM-tips, öppet även för IK-crewet (vi må ha makt, men vi kan inte påverka fotbollsvms utgång).

Vi har valt att dela in lagen i fyra seedningsgrupper om åtta lag i varje

Seedningsgrupp 1

Frankrike
Argentina
England
Tyskland
Holland
Italien
Brasilien
Spanien

Seedningsgrupp 2

Grekland
Sydkorea
USA
Australien
Kamerun
Slovakien
Elfenbenskusten
Portugal

Seedningsgrupp 3

Sydafrika
Mexico
Uruguay
Slovenien
Serbien
Danmark
Chile
Schweiz

Seedningsgrupp 4

Nigeria
Algeriet
Ghana
Japan
Paraguay
Nya Zeeland
Nordkorea
Honduras

REGLER

*
Välj ETT lag ur varje seedningsgrupp
*Välj även ETT av de lagen du valt som världsmästare
*Tippa även skyttekung och antal mål han gör.

Poängräkning

*Dina lag får poäng för varje poäng de tar i gruppspelet 3 för seger, 1 för oavgjord, 0 för förlust.
*Dina lag får 3 poäng för seger i slutspelmatcherna (även om det är efter förlängning och/eller straffläggning) förlust (även där om det är efter förlängning och/eller straffläggning) ger 0 poäng.
*Du får 5 poäng för rätt världsmästare
*Du får 3 poäng för rätt skyttekung

VID LIKALÄGE

Om 2 eller fler deltagare efter avslutat vm har lika många poäng avgör i tur och ordning:

1.Rätt världsmästare
2.Rätt skyttekung
3.Rätt skyttekung med rätt antal mål
4.Den vars seedningsgrupp 4 lag tagit flest poäng
5.Den vars seedningsgrupp 3 lag tagit flest poäng
6.Den vars seedningsgrupp 2 lag tagit flest poäng
7.Den vars seedningsgrupp 1 lag tagit flest poäng
8.Lottning

PRISER

1:a Plats: ÄRAN!
2:a plats: Lite mindre ära
3:e plats: lite mindre ära.

INLÄMNING

Tipsinlämningen sker som en kommentar här sedan sammanställs det inför vms start.
Sista dag att tippa är 3juni dvs en vecka innan vm startar.

IK bevakar valet 2010!

Japp, IK kommer bevaka valet riktigt rejält, det är här och endast här du får all nödvändig info inför valet. Dvs vilket rött parti du ska rösta på!!!.
Även övriga partier kommer få plats givetvis. Här kommer ni finna ALLT inför valet. Som vanligt med IK:s egen knorr.

IK bevakar fotbollsvm bättre än någon annan!

IK kommer självfallet totalbevaka fotbollsvm, alla som överhuvudtaget skriver här regelbundet kommer skriva (tykna röster gör gällande att det då kanske inte innefattar andra halvan? men sden som har en lever får se) om sina tankar kring vm, anti kommer väl såga det totalt men likväl.
Inför varje match ska det skrivas, efter matcherna med.
Frågorna är många inför vm, men framförallt ställer sig IK-crewet tre stycken:

1.Hur irriterade kommer vi vara på de där jävla vuvuzelasen som kommer göra hela fotbollsvärlden tokförbannade?
2.Hur kommer det gå för IK:s favoritlag, Nordkorea?
3.Hur många hands kommer Martin Hansson missa?

MED IK MOT SYDAFRIKA!!!

Fijiöarna


Videospam!
Så är det!


Vackert.


Honduras


Resultat omgång 13&14.

Resultat trettonde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 4

Totalt (av 104 möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 48

Resultat fjortonde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 2

Totalt (av 112 möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 50

Det allsvenska tipset fortsätter om ett par månader när allsvenskan drar igång igen.

Förra veckan...

Hallå där mina älskade undersåtar. Jag vet att ni har saknat mig, och det med all rätt. Jag - ANTI - har ju faktiskt inte bloggat på över en hel vecka. Den största anledningen till detta har berott på tidsbrist, men även av ren lathet. Man kan säga att jag har inspirerats av Andra Halvans arbetssätt här på IK...

Under den gångna veckan (och även förrförra veckan) har jag följt ishockey-VM från Tyskland slaviskt. Årets turnering som hölls i Tyskland var en helt okej turnering som bjöd på allt man kan tänka sig; överraskningar, revanscher, skandaler och "normala" matcher. Den största överraskningen i VM var utan tvekan Tysklands framfart. Under förra årets VM-turnering misslyckades man kapitalt och skulle egentligen ha åkte ur A-VM, men tack vare att man nu stod som arrangör så fick man behålla sin plats trots allt. Och den här gången tog man verkligen vara på sin chans. Redan i premiären besegrade man USA efter sudden death, och den matchen spelades inför hela 77 803 personer i Gelsenkirchen. Missminner jag mig inte så var det nytt världsrekord för en enstaka match under ett ishockey-VM. Tyskarna fortsatte sedan sitt segertåg och tog sig hela vägen till en bronsmatch, där det dock blev förlust.

Ett annat lag som också imponerade stort var Danmark som inledde VM med den ena skrällen efter den andra. De nådde en helt klart välförtjänt kvartsfinalplats, men där dock deras resa slut för den här gången. Men vilka var det då som satte stopp för danskarnas och tyskarnas framfart under VM? Jo, naturligtvis var det Sverige. Trots att man hade ett väldigt ungt och orutinerat lag, i princip helt utan NHL-spelare så gjorde man bra ifrån sig och tog alltså hem bronset efter en 3-1-seger miot Tyskland. För alla som följde turneringen vet dock alla om att SVerige baar var ett fåtal sekunder från att spela finalmatchen mot Ryssland, men Tjeckerna gjorde ett oerhört sent kvitteringsmål och vann sedan på straffar. Innan Sverige fick möta Tjeckien hade Tjeckien även slagit ut Finland på straffar, och i själva finalen mot Ryssland vann man också något turligt, även om  man slet som djur matchen igenom. Att Tjeckien slog Rysslands stjärnfyllda lag var en gasnka stor skräll, men förr eller senare kommer en förlust- För deras del var det dock lite tråkigt att den första VM-förlusten på tre år kom i just finalen.

Bortsett från hockeyn har jag även hunnit att bevittna ett par speedwaymatcher, dels matchen mellan Indianerna pch Piraterna, och dels matchen mellan Griparna och Solkatterna. Även om resultatet inte gick som jag ville i den första matchen så var det i alla fall kul att se två riktigt bra matcher (nåja, den sista kanske inte var så jämn, men ändå). Några samlade bilder från de båda tävlingarna finnes nedan:/Anti

Maldiverna


IK:S VM-TIPS!!!

IK bjuder här nu på ett VM-tips, öppet även för IK-crewet (vi må ha makt, men vi kan inte påverka fotbollsvms utgång).

Vi har valt att dela in lagen i fyra seedningsgrupper om åtta lag i varje

Seedningsgrupp 1

Frankrike
Argentina
England
Tyskland
Holland
Italien
Brasilien
Spanien

Seedningsgrupp 2

Grekland
Sydkorea
USA
Australien
Kamerun
Slovakien
Elfenbenskusten
Portugal

Seedningsgrupp 3

Sydafrika
Mexico
Uruguay
Slovenien
Serbien
Danmark
Chile
Schweiz

Seedningsgrupp 4

Nigeria
Algeriet
Ghana
Japan
Paraguay
Nya Zeeland
Nordkorea
Honduras

REGLER

*
Välj ETT lag ur varje seedningsgrupp
*Välj även ETT av de lagen du valt som världsmästare
*Tippa även skyttekung och antal mål han gör.

Poängräkning

*Dina lag får poäng för varje poäng de tar i gruppspelet 3 för seger, 1 för oavgjord, 0 för förlust.
*Dina lag får 3 poäng för seger i slutspelmatcherna (även om det är efter förlängning och/eller straffläggning) förlust (även där om det är efter förlängning och/eller straffläggning) ger 0 poäng.
*Du får 5 poäng för rätt världsmästare
*Du får 3 poäng för rätt skyttekung

VID LIKALÄGE

Om 2 eller fler deltagare efter avslutat vm har lika många poäng avgör i tur och ordning:

1.Rätt världsmästare
2.Rätt skyttekung
3.Rätt skyttekung med rätt antal mål
4.Den vars seedningsgrupp 4 lag tagit flest poäng
5.Den vars seedningsgrupp 3 lag tagit flest poäng
6.Den vars seedningsgrupp 2 lag tagit flest poäng
7.Den vars seedningsgrupp 1 lag tagit flest poäng
8.Lottning

PRISER

1:a Plats: ÄRAN!
2:a plats: Lite mindre ära
3:e plats: lite mindre ära.

INLÄMNING

Tipsinlämningen sker som en kommentar här sedan sammanställs det inför vms start.
Sista dag att tippa är 3juni dvs en vecka innan vm startar.

Saint Vincent och Grenadinerna


USCH, USCH, ÄNNU MERA USCH

Varför Tre Kronor? Varför kunde ni inte hålla pucken i 7 sekunder till? VARFÖR? Typiskt. Sudden death blev till en rysare där Tre Kronor var ca 1 dm från att punktera matchen. Straffläggningen blev bara till besvikelse. Tjeckerna satte 2 mål medan svenskarna bara satte 1. Därmed är Tjeckien vidare till fina mot ryssarna. Tre Kronor får möta Tyskland i match om tredjepris imorgon 16:15.

Tyskaland bjöd upp till kamp mot den ryska björnen och ryssarna vann enbart med 2-1. Men eftersom ryssarna är som dom är när det gäller hockey så tror jag att dom kniper guldet imorgon. Tyskland, som bjöd upp till kamp, kommer göra en stark insats mot Tre Kronor, men jag tror inte att dom kommer vinna (om det inte blir straffar såklart, för Sverige suger på straffar.)

Vanatu


Lyckliga Gatan i himmelriket.

IK har en hel del musikkännedom, vi har totalt sett koll på det mesta.
Därför är det med sorg vi konstaterar att Anna-Lena Löfgren gått ur tiden.
Många vet kanske inte vem det är men alla kan sången "Lyckliga Gatan" som gjorde henne känd.
Hon gjorde sitt första framträdande i det klassiska, förvisso för en annan generation än vår, radioprogramet "Barnens brevlåda".
Vila i frid.


Bolivia


Hyfsat.

Och sedan finns det de som undrar vad grejen med europaspel är....
Det är att få möta storlag med LITE annorlunda supporterkultur....
Detta gäng är ett av de lagen vi kan få i KVALET till UEFA EURO LEAGUE iår...


Semi mot Tjeckien

I eftermiddags möttes Sverige – Danmark. Lillebror mot storebror, ärkefiende mot ärkefiende. Det blev en 4-2 seger för storebror Sverige. Dock så infann sig lite nervositet när danskarna hade finat till siffrorna med just 4-2. I de sista minuterarna tog Danmark ut sin målvakt och in med en extra utespelare på isen. Det resulterade i ett tryck mot den svenska kassen, men som tur var inget mer. Sverige behöll sin 4-2 ledning till slutsignalen och vann därmed matchen och är vidare till semifinal mot Tjeckien. Ett Tjeckien som vann över Finland, i en match parallellt med Sverigematchen. Jag åkte till en god vän för att se på matchen. Efter matchen bar det iväg ner till Ingelstad, då han behövde handla lite och på vägen ner i bilen så hejade vi, hör och häpna, på Finland. Då vi tycker att när Nordens två stormakter i hockey möts så blir det rena rama prestigekampen. Det blir blodigt krig. Vem ska ha titeln som Nordens ledande hockeynation, Finland eller Sverige? Därför ville vi att finnarna skulle vinna sin match mot Tjeckien, för att det blir så oerhört spännande matcher. Nu blev det tyvärr inte så. Tjeckien vann på straffar och därmed är Finland utslagna ur turneringen.


Så därför väntar en spännande match mot just tjeckerna i semifinal. En semifinal Sverige inte får förlora. Det finns bara final. DET FINNS BARA FINAL som gäller för våra Tre Kronor.


Jag hoppas på en spännande semifinal där Sverige tar hem segern och får möta vinnaren i den andra semifinalen i finalen. Om vi kommer till final så är jag kluven vilka jag vill Tre Kronor ska möta där. På ett sätt vill jag inte att vi ska möta Ryssland, då dessa fullständigt kan spela ut och förnedra Tre Kronor. Men på ett annat sätt så vill jag att Tre Kronor och Den ryska björnen möts, så Tre Kronor har chans att täppa igen truten på ryssen. Vem vet, Sverige kanske kan få björnen att gå i ide igen. Skulle inte det vara skönt?

Hongkong


IK:s barnprogram!


"Vår"Säsongen.

(Denna bloggpost kommer bli rätt hård så för känsliga läsare varnas det för grovt språk= Paddan,Deve se till att Anti ej läser då lär han sig bara massa fula ord)

Igår avslutade då Blåvitt vårsäsongen, det allsvenska spelet är över, liksom cupen. Nu tränar grabbarna idag (jösses vad de behöver det) innan de tydligen ska vara lediga i två veckor (jisses vad JJ kommer vara seg efter två veckor liggandes i soffan ätandes chips) innan det börjar igen med några träningsmatcher och sedan allsvenskan,cupen och Euro League.

Andra Halvan kommer skriva om hela serien senare men jag riktar här in mig på enbart blåvitts matcher.

FC Moskva, Träningsmatch, Cypern 3-2.
Ja vi inledde säsongen med att slå ett ryskt lag som har mindre pengar än mig (vilket är en jävla bedrift) och var inne på segerspåret. Efteråt var vi nöjda med att "Inleda säsongen med seger mot ett erkänt starkt Ryskt lag". Dvs det lät precis som det låter varje försäsong.

Ålborg, Träningsmatch, Valhalla 3-1.
Jisses, vi drog mer folk på träningsmatcher än vad gais gör i allsvenskan och vann, poseidon sken och vi frös som f-n. Vi slog ett "Erkänt starkt danskt lag som är närmare sin säsongsstart än vi är vår". Dyrestam skadade sig tyvärr och vi fick ångest över hur vi skulle lösa vänsterbacken. 6 februari och säsongen hemmavid var igång igen.
Qviding, Träningsmatch, Valhalla, 3-3.
Vi spelade med ett, till stora delar, b-lag. Pärlan gjorde mål och vi skrek "HATA GAIS" vilket är ramsan som gäller när han gör mål. Det målet är väl förövrigt det enda bra pajsarn gjort under våren, strongt att näta mot "ett erkänt starkt div.1 lag".... Glenn var sne som fan över den tidiga matchstarten, men det var Qvidings hemmamatch. Dock imponerande att vi har 900pers (15 höll på Qviding) kommer på en b-lags träningsmatch den 10februari klockan 17 i minusgrader.

FC Nordsjälland, Träningsmatch, Valhalla, 2-1.
Ja vi frös igen, vi vann igen och vi snackade om hur ofattbart bra vi var och hur ofattbart bred truppen skulle bli när alla var tillbaka, Rispen kom tillbaka. Jag har för mig vi gjorde någonting efter denna matchen med men minns fan ej vad, antagligen var det la OS, eller om det var efter första träningsmatchen hemma. Dock minns jag att vi insåg hur jävla bra vi skulle vara denna säsong.

Ljungskile SK, Träningsmatch, Valhalla, 5-1.
Denna spelades 21feb, alla minns hur det var i götet denna helg, det var totalt snökaos, det gick knappt några spårvagnar, det låg metervis med snö, det var 12!!!!! grader kallt. Ni kanske tror att vi ej gick, men till skillnad från vissa s.k. fans här på IK går vi även på träningsmatcher och det var ju jävligt vackert i stan när det var helt dött, inga bilar, inga spårvagnar mer än i de absolut mest centrala delarna och bussar som gick lika mycket enligt tidtabell som i Mogadishu. Men vafan? Det var ju blåvitt! Förövrigt var vi lika övertygad efter denna om hur ofattbart bra vi skulle vara denna säsong.

Dinamo Minsk, Träningsmatch, Cypern, 1-1.
Vi kvitterade i slutet och var obesegrade under försäsongen, jävlar vad vi skulle totalförnedra alla under säsongen. Fy fan vad bra vi varit under försäsongen, bättre har nog inget lag varit....

Aik Solna, Supercupen (HAHAHAHAHA), Råttsunda, 0-1.
Planen var tusen gånger sämre än gamlas varit under våren, bojan fuskade med en frispark, vi torskade men ingen orkade egentligen bry sig nämnvärt, supercupen är ett jippo likt langosfestivalen i götet varje sommar (som numera tydligen heter kulturkalaset).

Kalmar FF, Allsvenskan, Fredriksskans, 3-0.
Allsvenskan började på en åker, vi tokdominerade och vann med 3-0 och vi var återigen lika övertygad som under försäsongen om att vi skulle leka hem allsvenskan. Att det sedan visade sig att Kalmar innan de bytte målvakt var ungefär lika bra som vårt försvarsspel på fifadagarna är en annan femma....

BK Rövsvett, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-1.
Ja men dra mig baklänges och låt mig få Anna Brolin, jag väljer ändå Häcken i hemmapremiären och ser Ragnar missa en straff, Häcken göra 0-1 på slutet, inse att mitt korvmeal i kiosken inte säljs längre, det var nog kallt som fan också. Härligt. Vi försvarade oss med att vi torskade mot en övertänd lillebror som skulle slåss om guldet....

Kommunens IF, Allsvenskan, Olympia, 0-2.
Ja men tjenare, för första året på nära tio år åkte jag aldrig ner till "Sundets pärla" vilket jag är jävligt nöjd med i efterhand. Vi var totalt rötna och inledde med offensiva mittfältet i form av Seb-Gurra-Faltsetas.... Förutom att spelet var röttet så är la det ingen skam att torska mot hif iår...

Skansen, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 1-1.
Ja men om vi tar och spelar oavgjort hemma mot DIF, det kanske kan få upp humöret hos fansen? Ja, så gör vi nog fan. Det känns bra, ja men då så. JIPPIE EN PINNE-FY FAN VAD UNDERBART!

Bromma Flygplats, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 1-1.
Briljant på min ära, vi krigade till oss en pinne mot BP. Jag minns att vi hade congatåg av glädje på läktarna sjöng lovsånger till spelarna som stod för en fenomenal insats och avslutade allt med att skjuta upp signalraketer.
Just fan, Göran Johansson höll tal med, i finkostym....

Tom Prahl FF, Allsvenskan, Vångavallen 1-2.
TFF har två segrar iår, mot Mjällby och givetvis mot oss. Vångavallen har aldrig varit tråkigare. Ett glädjeämne dock: Söder gjorde comeback.

Ellos, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 5-1.
"Det här kan han väl inte såga ändå?" tänker ni nu. HAHAHAHA!! Det kan han visst, vi var ju totalt chanslösa fram till Covic utvisning, och Ellos var bättre långa stunder i andra med och det hela rann iväg på slutet bara när Ellos desperat försökte komma tillbaka, hade Covic ej åkt ut hade vi nog fan torskat med samma siffror.

Facit, Allsvenskan, Kopparvallen, 1-2.
Innan matchen hade Facit inte vunnit en enda match, jag sa "De kommer säkert slå oss" och jag hade rätt. FY FAN VAD RÖTNA VI VAR!!!

Rosa Tjockis, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-2.
Sällan har vi väl varit såhär chanslösa de senaste åren? Sedan får spelarna och tränarna säga vad de vill....

Mjällschampo, Allsvenskan, Strandvallen, 0-0.
Här gjorde vi iaf mål men vann ej. Fast den sämste i blåvitt sedan Hvenfeldts dagar brände en straff och vi var precis så usla som bara vi kan vara, när det efteråt hette att detta var ett steg framåt trodde jag fan att jag skulle strypa någon med mitt eget tarmsystem av ilska.

Asen, Allsvenskan, Gamla Ullev, 4-0.
Visst vi slog det vidrigaste av lag och det rejält men handen på klubbmärket, det var fan ingen vidare bedrift sett till hur asen spelat denna säsong....

Faktums korplag, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-0.
Domaren i fokus efteråt när båda lagen var vansinniga på honom men vafan vi måste fan spela bättre ändå. Uselt i 90minuter och vi började planera 2011års resor i superettan.

Kronblom, Allsvenskan, Gamla Ullevi, 0-0.
JIPPIE!!! Fan vad underbart, jag har aldrig varit gladare. Den stora frågan efteråt var "Har glenn fått tillbaka femtilappen han lånade ut till en polare?".

Det där laget i Gävle som ej vunnit sm-guld, Allsvenskan, Strömvallen, 0-0.
AVGÅ ALLA!!

Asens reservlag, Cupen, Vilundavallen, 2-0.
Ja men tjohej då. Tydligen var 1-0 mer välförtjänt i paus än 2-0, sedan försvarade vi oss genom andra tydligen. AVGÅ ALLA!!!

TRUPPEN

Kim-Vill han själv så förläng hans kontrakt med ungefär 10år! Den enda under våren som varit bra men vad ska han göra när resten av laget inte håller?

Kalle Svensson-Var ordinarie till HIF matchen sedan har inte fått chansen på ett bra tag innan Gefle och gjorde det bra där och mot Väsby. Behövs i laget men risken är väl att tränarna inte anser honom hålla måttet.

Niclas Carlsson-Ska vara kvar, en glad skit trots att han är råtta. Jag vill förövrigt fortfarande se honom i PWrollen som han spelade så bra i under sommaren ifjol.

Petter Björlund-Hade precis kommit tillbaka från en korsbandsskada när han åkte på en till, har kontrakt året ut men lär sedan tyvärr få leta ny klubb, om han nu alls kommer tillbaka till fotbollen på någon nivå att tala om. Synd, det verkade vara en redig talang.

Turunen-Har ju fått spela lite på slutet och gör det bra, är dessutom som jag brukar tjata om väldigt flexibel och bör därför få chansen ett tag till i truppen. Risken är väl att tränarna inte tycker han förtjänar en plats och försöker göra sig av med honom dock.

Adam-Inget att snacka om, han är inte i gammal god form helt än men det kommer att komma och så länge vi kan behålla honom ska vi vara glada.

Tobbe-Skrev nyss på ett långt kontrakt och vi hoppas han blir kvitt sina skadeproblem, även om man gör helt rätt i att låta de läka ihop helt och hållet först, sedan hoppas vi han återkommer och skjuter oss till himlen.

Tomas Olsson-Jäklar vad han spelat bra på sistone, behövs i laget dessutom som lite pappa bland ungtupparna. Skriv kontrakt med honom tills han lägger av tack.

Sella-BÖRJA SPRING FÖR I HELVETE!!! Skärper han sig ej ser jag fan ingen anledning att ha kvar honom alls, det pockar på uppmärksamhet från andra, yngre spelare. Visst har han gjort mycket för oss men isf skulle ju Bebben också vara ordinarie än.

Ragnar-Sägs ju vara klar för utlandet redan och det tror jag på, så tack för allt Ragge.

Söder-Livstidskontrakt för bövelen, livstidskontrakt!!

Sandberg-En bra reservmålis och förhoppningsvis utvecklas han än mer genom att ha Kim med sig.

Gurra-Sägs ju vara klar för utlandet redan och det tror jag på, så tack för allt Gurra.

Hjalle-Ja vad ska man säga, man kan inte tycka det är en exemplarisk fotbollsspelare men han brinner för klubben och har aldrig gnällt trots allt gnäll på sig själv. Dessutom den enda hela vänsterbacken i truppen.

Jakob-Varsågoda BK Badboll, er nya vattenblandare är här. Skicka åt h-e.

Lund-Lider lite av den hårda konkurrensen och är dessutom skadad, men bör givetvis få vara kvar.

Risp-Förhoppningsvis blir han hel och då är han en av allsvenskans bästa mittbackar men det verkar väl alltmer tyvärr som att han kommer få lämna nu när halvårskontraktet går ut.

Pajsarn-Varsågoda pajsare, han är er. Pris? Tja, ni kan FÅ honom.

Killer Stiller-BLI HEL!!! Fan vad vi saknar dig!

Faltsetas-Visst gurra sticker nog men jag har svårt att se att Faltsetas är bättre än någon av våra ungtuppar på väg upp. Lär få stanna dock, men en utlåning tillbaka till Trollhättan kan vara på sin plats.

Bärkroth-Ska stanna, punkt.

Sana-Här vill alla utan tränarna att han ska starta matcherna, tränarna lär väl låna ut honom dock.

Seb-Har spelat mycket, mycket bra på slutet och blir bara bättre och bättre, lite slipning så han slipper alla kort med så är han 100! Gjuten att ha kvar dock.

Dyrestam-Tyvärr borta hela året men gjuten att ha kvar i laget.

Erik Dahlin-Har väl egentligen bara fått vara kvar våren ut för att man varit oroliga att Kim ska sticka, när det blir klart att Kim stannar får Dahlin gå.

Kamal Mustafa-Gjorde det bra i somras och ska givetvis få chansen igen när han är hel.

Johan Lundgren-Har fått sitta på bänken en del och verkar onekligen lovande.

Elmar-Gjuten att ha kvar, in med honom centralt bara.

William A-Ska vara kvar, skadad tyvärr men annars ett intressant anfallsalternativ.

Avslutningsvis:

Sett till resultaten, vad är det för skillnad på blåvitt och ett binärt talsystem?

Mali


Inför kvarten i hockey-vm.MÖTER


Hatkärlek

I kvällens hockeymatch mellan Schweiz – Sverige gick våra vackra blågula tre kronor ur striden med 5 mål mot 0 och detta betyder att vi möter en gammal kär fiende i kvarten. En ärkefiende som Sverige har krigat mot ända sedan vikingatiden. Jag talar om vår granne i söder, Danmark. Ända sedan befrielsekriget så har svenskar och danskar krigat frenetiskt mot varandra vart och vartannat år. Senast var i kvalet till årets fotbolls-VM. På nationaldagen förra året samlade tusen och åter tusen svenskar på Råsunda och framför tv-apparaterna för att lyfta fram vårt landslag. Men som alla ni redan känner till så gick det i stöpet. Danmark vann med 1-0 och Sverige gick in i en depression, över att inte ta sig till VM.

 

Detta var den senaste striden vi hade med dansken, 6 juni 2009. Plats: Råsunda. LÅT OSS ALDRIG GLÖMMA DENNA SORGENS DAG. Danmark stal Sveriges VM-biljett på nationaldagen. VÅR NATIONALDAG!!! Om man är fotbollsintresserad, som jag förutsätter att DU är, så vet man hur tomt det känns efter en förlust, inte minst när det gäller en mästerskapsbiljett. Och att spela i VM är alla fotbollstokigas dröm. Därför känns det tungt att inte få VM-biljetten.

 

Denna dag är förbi och det finns inte mycket annat att göra än att ALDRIG glömma den. Kom ihåg det. 6 JUNI, 2009, SVERIGE – DANMARK 0 – 1. Usch, jag ryser åt dessa rader. På torsdag är det dags för ännu en stor sammandrabbning mellan nationerna. Fast den här gången handlar det om kvartsfinalen i hockey-VM. I hockeyn brukar det annars vara finnarna som vi frenetiskt krigar mot, men detta år det alltså dansken (jag vet i och för sig inte hur det ser ut sen, om vi kommer möta finnarna).

 

Vid sportarrangemang förvandlas den kärlek nationerna här uppe i Skandinavien emellan till hat. Ute i världen gör man ingen skillnad på svenskar, danskar, norrmän och finnar utan man säger skandinaver. Alla vi skandinaver är samma sorts folk ute i världen. Och visst, vi har mycket gemensamt och vi ser danskarna, norrmännen och finnarna som bröder och systrar, men när det kommer till sport så vägrar vi att sitta i samma studio som Skavlan eller åka till Backen. Då är det bara agg som gäller. I längdskidor hyser vi svenskar agg mot norrmännen, i fotboll hyser vi agg mot danskarna och i hockey är det Finland som vi helst av allt ska se förödmjukas (fast det är i och för sig finnarna som är värst, de är beredda att gå över lik för att vinna mot Tre Kronor). Så när Petter Northug spurtar hem ett OS-guld före Marcus Hellner så sitter vi i sofforna och vrålar åt denne norrman (inte på ett positivt vis då) eller när Bentner slår in den avgörande bollen för Danmark så blir vi rosenrasande hemma i stugorna.

 

Men det är dessa moment man ser fram emot, när de skandinaviska landslaget möts öga mot öga. Det är då man pumpar upp sig själv med adrenalin och kompisgänget kommer över med chips, popcorn och öl för att heja fram sitt landslag till seger. När det är derby är det ALLTID prestige inblandat, speciellt när det är ens grannland man möter. Känslorna finns i kroppen hela tiden, 12 månader om året, men man plockar bara fram de bara vid dessa speciella tillfällen.

 Och på torsdag så kommer dessa känslor fram runt om i Sverige och Danmark. För då plockas prestigen fram och hatkärleken mellan svenskar och danskar kommer att flöda.

 

SÅ FRAM MED ÖLEN, POPCORNEN (ELLER CHIPSEN), LÄGG AV LUREN OCH LÅT ADRENALINET HÖJAS JU LÄNGRE MATCHEN GÅR. FÖR PÅ TORSDAG, PÅ TORSDAG SÅ SKA DANSKJÄVELN FÅ!    


Saint-Pierre och Miquelon


Grillning på blåsigt Vattentornstak

Dagens fina väder med riktig vårvärme inbjöd till en perfekt grillkväll. Grillningen skulle först ske i Folkparken, men efter ett telefonsamtal så ändrades planerna. Grillkvällen skulle flyttas till taket på Vattentornet, Johans, boendeplats (inte på taket då men i en lägenhet i Vattentornet).

 

På förmiddagen, och en bit in på eftermiddagen, hade vi presentationerna av våra masterprojekt (då de slutgiltiga presentationerna inte har varit ännu så tänker jag inte berätta hur det gick). Efter dessa presentationer gick vi till Trappan och tog en en god kopp kaffe. Det blev även ett glas öl denna ljusa och fina svenska vårdag.

 

En eventuell grillning i Folkparken ”bestämdes” och när det vankas grillning så säger ju traditionen att man måste ha öl. Detta inhandlades på systembolaget nere på stan. Men ett telefonsamtal där inne förändrade alla planer om grillning i parken. Det bestämdes nämligen att detta skulle ske uppe på Vattentornets tak. Alkoholhaltiga drycker köptes och en stressig hemfärd väntade, innan vi skulle vara på Vattentornet för att sedermera grilla, som bestämt var.

 

Paddan och jag for bestämt till Eneby centrum i hans gula farkost som kallas för BMV. Vi sladdade in på parkeringen och snabbt rusade in på ICA och plockade på oss vad vi skulle ha. Sedan var det bara för mig att gå hem och duscha, medan Paddan for hem till Åby, för att sedan komma tillbaka in till stan för att grilla korv på ”tonets” tak. Inget inbrott hos mig. Ingen dörr som var uppbruten. Jag pustade ut lite lättat och skyndade mig in i lägenheten, där jag fullkomligt hoppade ur kläderna och störtade in i duschen. In i duschen – klar – ringa Paddan och be honom hämta mig. Detta gick på rekordsnabba 15 minuter.

 

Till Tornet bar det av i den gula BMW:n och visst var vi framme i lagom tid. Vi tog hissen upp till tonets tak och tände våra grillar. Det var en vacker syn av två engångsgrillar som brann samtidigt, på ett ganska så blåsigt tak. Men korven var god i alla fall och att trotsa den hårda nordvästliga vinden kände vi oss tvingade till att göra, då det var en av gängets sista kväll i Peking (men troligtvis kommer han tillbaka). Men inga tårar föll från våra stenhårda manskinder.

Nere i Vattentonets allrum så drack vi vin och öl och pratade om nostalgiska minnen. Jag hade bland annat tydligen fått en utskällning av en gruppmedlem i början på KSM som jag inte alls kommer ihåg. Troligen så har jag förträngt det, eller så var jag inte mentalt närvarande under utskällningen. Men vi hade det trevligt i alla fall och allrummet fylldes av många skratt.

Men det kommer kännas tomt nu när vi alla går på sommarlov. En del kommer fortsätta att hålla kontakten, medan en del andra bara blir ett par forna klasskamrater att prata om i framtiden.


100 saker som just nu är mer trevliga än att se blåvitt lira boll.

 1. Se på målarfärg som torkar
 2. Se på nagellack på lambertssontanten som torkar
 3. Titta på "the best of teletubbies" på repeat i tre dygn utan sömn
 4. Debattera huruvida gud finns eller ej med Livets Ord.
 5. Koka ägg
 6. Äta ägg
 7. Äggfisa
 8. Klia sig i ögonen
 9. Bädda
 10. Dammsuga
 11. Våttorka golv
 12. Damma av
 13. Titta på monster jam
 14. Titta på reklamtv
 15. Titta på "fråga doktorn" på svt
 16. Läsa SCB:s hemsida grundligt
 17. Dra upp vartenda grässtrå i hela västra Sverige
 18. Pilla sig i naveln
 19. Tvätta händerna
 20. Borsta tänderna
 21. Köa på systemet en valborgsmässoafton
 22. Lyssna på Anna Pohjanens röst i en vecka utan avbrott
 23. Vara rebell i Nordkorea
 24. Flyga runt Island
 25. Tvätta tingstadstunneln med tops
 26. Skriva en d-uppsats om det kungliga bröllopet
 27. Läsa varje sida som skrivs om det kungliga bröllopet
 28. Klippa sig genom att dra ut varje hårstår för hand
 29. Vakna av lövblåsarn
 30. Köra en F1 bil utan bromsar rakt in en bergvägg
 31. Varit Norges målvakt mot Kanada i hockeyvm
 32. Klippa tånaglarna med en motorsåg
 33. Försöka stoppa granmarodören vid delsjön med händerna
 34. Se alla Lars Noréns pjäser i ett sträck
 35. Se på enbart Öppna Kanalen i vecka.
 36. Äta surkål om man är Glenn i ik-crewet.
 37. Äta blodpudding om man är FH i ik-crewet.
 38. Äta svamp om man är AH i ik-crewet.
 39. Försöka förklara för Geigert i kommando peking att han inte alltid har rätt om man heter Deve.
 40. Vara Deve när Anti&Geigert sätter igång
 41. Försöka förklara för ett borgaras vad empati,sympati och medmänsklighet är.
 42. Göra en sån här lista och komma på alla grejerna till den
 43. Vara fotbollsspelare i Nordkorea om de ej vinner vm...
 44. Lägga sitt livs besparingar på att Honduras vinner fotbolls-vm
 45. Lägga sitt livs besparingar på att Pelé vinner skytteligan i fotbolls-vm
 46. Äta på mcdonalds efter senaste tidens avslöjanden.
 47. Stå ute i ösregnet endast iklädd ett par speedos.
 48. Gå på Aik-Dif iklädd hammarbykläder
 49. Lyssna på hela "Musik jorden runt" här på ik i ett svep på högsta volym.
 50. Inse att detta bara är halva listan
 51. Försöka återskapa sin första bakfylla och den känslan man hade då....
 52. Läsa varenda modeblogg som finns...
 53. Läsa ALLA trådar på flashback
 54. Spela betapet på 6minuter total speltid med fyra deltagare.
 55. Spela betapet när den andre får 432 pinnar för FELETS i början...
 56. Vinna en vm-resa till Sydafrika där du garanteras biljetter till två matcher och du börjar sväva iväg om att det är finalen men i själva verket är det Chile-Honduras samt Algeriet-Slovenien.
 57. Försöka komma på kändisar från Örebro...
 58. Dricka ditt livs godaste drink för att 20sekunder senare inse att det var t-sprit.
 59. Skrivit en ny "Brott och straff"-legendarisk bok men precis när den ska skickas till förlaget kraschar datorn och allt går förlorat...
 60. Du sätter drömvinsten på lotto och vinner 200 miljoner men inser sedan att du glömt kryssa i "ja"-rutan till joker...
 61. Du ligger i badet med din dejt och har en romantisk afton men inser helt plötsligt att du är akut skitnödig och verkligen måste gå på dass, dasset som är 1meter från badkaret....
 62. Försöka korsa atlanten i en eka...
 63. Ge sig in i ett kärnvapenkrig ensam endast beväpnad med en slangbella och bomullstussar...
 64. Försöka förklara för FH att ödmjukhet är en dygd....
 65. Försöka förklara för övriga på msn att du inte sovit hela dagarna om du är buba....
 66. Försöka förklara för Anti att schalgers inte är guds gåva till människan....
 67. Precis lagt dig i soffan/sängen och ska glana på tv men inser att fjärrkontrollen ligger vid tvn....
 68. Ragga upp burksamlerskorna på Gothia Cup om man är Glenn....
 69. Vara försvarare i ett svenskt pojklag i gothia när de möter Pequeinos de Jockey eller Chiparamba Great Eagles...
 70. Köpa biljett, boka resa, boka hotell och turista en hel helg i götet för ett speedwaygp men när du kommer till arenan så ställs det in för att arrangören, svemo, vägrat låta tidigare arrangör sköta det och det därmed blir smått upplopp på läktarna...
 71. Jobba på allbäck bygg....
 72. Boka en skidsemester i alperna och bryta benet när du går av bussen väl på plats....
 73. Vara motståndare till oss på en fifadag när vi jagar som tokar efter bollen....
 74. Vara Martin Hansson och semestra på Irland....
 75. Vara David Elleray och semestra i Götet...
 76. Vara mittback och möta Carsten Jancker och Jan Koller i höjdduell...
 77. Måla öresundsbron med vattenfärg....
 78. Vara den volvoarbetare som kollade bromsarna på den bil som var okrockbar men sedan krockade när man skulle visa upp hur fantastisk den var för en vecka sen....
 79. Ha bokat en resa till Amsterdam idag...
 80. Köpa kakor i Amsterdam om man tror det är vanliga kakor....
 81. Sälja motorail i Springfield...
 82. Heta Wiggum och vara polischef....
 83. Vara slav i amerikanska södern...
 84. Ha drabbats av it-bubblan....
 85. Ha fällt det briljanta uttalandet om att det inte finns en marknad för mer än högst fem datorer i världen...
 86. Inse att denna listan snart är slut...
 87. Inse att det faktiskt nog bara blir kval för aik och trelleborg är ännu rötnare än oss....
 88. Försöka få buba att vakna innan 11....
 89. Försöka få valfri speedwaysupporter att inte hävda att allt är svemos fel...
 90. Sitta i en timmes telefonkö....
 91. Raka sig med en smörkniv i trä....
 92. Få rätt saker direkt när man beställer på mr.gatsbys dvs utan att behöva upprepa sig....
 93. Inse att man själv hade gjort lika många mål som blåvitt gjort i alla utan en match i maj....
 94. Hoppa fallskärm och upptäcka att den instruktör du hoppar med glömt skärmen....
 95. Läsa en sån här lista...
 96. Inse att detta tydligen är våren, tolv grader varmt....
 97. Inse att detta är plats 97 och att det snart är slut på denna listan
 98. Inse att din t-shirt luktar lite svett....
 99. Jaga fyllemat i götet men inse att sjuans stänger redan 05....
 100. Slippa läsa denna listan mer....

 


Vatikanen


Vila i frid-Ronnie James Dio.

07:45 igår morse avled en av de stora legendarerna inom musiken, Ronnie James Dio, av den magcancer som plågat honom under en längre tid. Han blev endast 67 år, skulle ha fyllt 68 om ca två månader (10juli).
Dio, eller Ronald James Padovana som han egentligen hette, inledde karriären i The Vegas Kings som blott 15åring han inledde som basist för att sedermera bli sångare.
Efter några namnbyten lades bandet ner 1967 och Dio gick vidare (tillsammans med gitarristen Nick Pantas) och startade Electric Elves, de bytte senare till enbart Elf och var bland annat förband till Deep Purple.
Efter Elf blev det nya bandet Rainbow nästa anhalt innan Dio lämnade bandet när det var meningsskiljaktigheter beträffande vilken väg bandet skulle gå. Dio vägrade acceptera att spela mer kommersiell musik vilket gjorde att han lämnade bandet.

1979 fick han sedan chansen att ersätta Ozzy Osbourne i Black Sabbath och tog den givetvis. Det var även under dessa år som "djävulshorns gesten" slog igenom, även om han inte var först med den så var det iaf Dio som fick den riktigt stor.

Efter att ha lämnat Black Sabbath 1982 så tog karriären med egna bandet Dio fart må vara att han under 91-92 gjorde en liten comeback med Black Sabbath. Egna bandet fortsatte han med tills sin bortgång men var även med i Heaven and Hell mellan 2006 till sin död.

På sin hemsida efter att Ronnie gått bort skrev hans fru Wendy:

"Today my heart is broken, Ronnie passed away at 7:45am 16th May. Many, many friends and family were able to say their private good-byes before he peacefully passed away. Ronnie knew how much he was loved by all. We so appreciate the love and support that you have all given us. Please give us a few days of privacy to deal with this terrible loss. Please know he loved you all and his music will live on forever."

Vi avslutar som det sig bör med musik.

Det finns givetvis massvis med fler fantastiska låtar men detta är bara ett litet,litet urval.

Rock in peace!


Inbrott i tvättstuga. Även i lägenheter

Vart är världen på väg? Detta är en fråga man hör ganska många gånger på dagarna, åt mer eller mindre tråkiga händelser. Men idag är den frågan VERKLIGEN befogad. För några månader sedan så ringde min granne på och sa att de hade varit inbrott i förråden nere i källaren.  De hade varit på hans förråd och även knipsat upp mitt. Som tur var så fattades ingenting, utan man hade ”bara” rotat runt lite bland grejerna, förmodligen för att kunna hitta någonting av värde.

 

Idag när jag var nere i tvättstugan så satt det en lapp på dörren till tvättstugan som berättade att det hade varit inbrott där och att kläder hade försvunnit. Jag suckade och skakade på huvudet, orkade inte hetsa upp mig i onödan. När jag kom ner till tvättstugan senare och vek ihop tvätten så kom en av mina grannar in och började sortera sin tvätt (jag var lite sen ut ur tvättstugan). Vi snackade lite om inbrottet och jag fick sedan helt ny information som gör att jag nu känner mig en aning mer otrygg än vad jag gjorde innan. Han berättade att det inte bara hade varit inbrott i tvättstugan och i källarförråden, utan att det även hade varit inbrott i lägenheter på dagarna. Tydligen så hade två lägenheter besök av ovälkomna gäster som hade brutit upp ytterdörren. Jag fick ingen klarhet om de hade stulit något, men inbrott i lägenheter är nog så illa det.

 

Detta var tydligen mitt på dagen någon gång mellan 12 och 15-tiden. Men det värsta tänkbara scenariot är ju om dessa svin bryter sig in hos personer mitt i natten. Man vaknar upp en natt och så står en eller flera helt okända människor i tamburen.

 

Så det är bäst att ordentligt kontrollera en, två eller fyrtioåtta gånger att dörren är låst innan man går och lägger sig för natten. Fast eftersom de BRYTER upp dörrar så spelar det nog ingen roll hur många gånger man kontrollerar att det är låst. Vill de komma in så kommer de in.

 

Och allt det här händer i Eneby, i den nordliga ytterkanten av staden. Den här delen brukade vara lugn förr. Eftersom jag är uppvuxen här (här och i Krokek) så vet jag att det har varit en harmonisk del av staden, dit brottsligheten inte har förorsakat människors vrede.  Men nu är det alltså ändring på det. Det är andra kort som har kommit in i leken. Kort som inte är välkomna.


Argentina


Lejongropen – mer än bara en grop

Lejongropen här i Norrköping är inte bara en grop. Det är en helig plats. En mötesplats för alla öl- och leksugna unga vuxna i staden. Dessutom är det ett perfekt tillhåll för förskoleeleverna som går på Folkparkskolan (alldeles invid Lejongropen). Gropen är öppen för allmänheter sju dagar i veckan, dygnet runt. Parken som den ligger i heter Folkparken och som erbjuder alla möjliga aktiviteter. Käka glass, picknick, dricka öl, grilla, leka olika sorts lekar, ja allt möjligt. Men när man kommer upp i tonåren så kanske det inte är så roligt längre att hålla till bland alla småbarn och barnfamiljer, utan vill istället vara med mer mognare människor. Då är det Lejongropen som gäller.

 

En plats som välkomnar dig hur och vem du än är, en guldgruva för att ölsugna ungdomar. Speciellt en underbar kväll som denna. Sätta sig ner bland vänner och bekanta, knäcka ett par kalla och bara var en i mängden. Det är en trygghet man inte hittar någon annanstans i staden. Man smälter samman med omgivningen och man blir faktiskt som en stor familj. Alla kanske inte känner alla, men känslan finns i alla fall där.

 

Om du inte har varit i Lejongropen så vet du med all säkerhet inte vad jag menar med att man blir som en stor familj där du känner trygghet. Visst kan det låta härligt att ligga i denna grop och låta varma sommarkvällar föra en iväg till magiska platser. Men i alla Norrköpingsbors själ så finns känslan, vet vi hur det känns att befinna sig på denna plats.

 

Detta gäller även på hösten och vintrarna. På vintrarna blir gropen till en pulkabacke där barnfamiljer med flera träffas och ser på hur deras ungar far ner mot mitten. På hösten, då det ligger fullt med löv i gropen, tar väldigt många barn chansen att hoppa omkring i, för de, gigantiska lövhögarna. De övriga familjemedlemmarna står vid sidan och skrattar åt den livsbejakande leken

 

Men det är nu på försommaren som alla vi ölsugna abonnerar Lejongropen. Då är det vår tur att utnyttja denna fantastiska guldgruva. Och med guldgruva menar jag just guldgruva. För att sitta där en varm kväll med en kall öl i handen, det kan man inte sätta något pris på. Det är som en helig plats som aldrig kommer att försvinna ur Norrköpingsbornas själar.  


Blåvitt startelva omgång 14.

I denna omgång är Ragnar Sigurdsson avstängd.

MV: Kim-Fortsätter förhoppningsvis hålla nollan och kommer till vm med rejält självförtroende.

HB: Adam-Gjuten här.
MB: Hjalle-lär bli ännu mer given nu när Ragge är avstängd.
MB: Kalle-Har ju ständigt varit förstereserv när Ragge varit hel så det bör bli Kalle här.
VB: Råttan-Krigar och kämpar stenhårt, och detta lär bli en sådan kamp så han passar perfekt.

DM: Sebastian Eriksson-Är åter efter avstängning och bör återta platsen då Gurra tyvärr inte visade gammal landslagsform senast.

HM: Sana-Så genuint röten som sella var sist måste han få veta att han inte kan ickeprestera hur fan som helst utan att bli petad, in med Sana för bövelen.
OM: Elmar-Gjorde det bra här sist och ska givetvis få fortsätta på den positionen.
VM: Söder-Gjort det bra här och lär få fortsätta.

F: Pärlan-Okej, gaisarna har varit precis så röten man kan räkna med att en pajsare som byter upp sig ska vara men vi har fan inga alternativ....
F: Bärkroth-Vore intressant att se honom i denna positionen från START med targetspelande Pärlan precis bakom som får in bollen bakom backlinjen där Bärken löper....

Bänk:

Mv: Sandberg-same as always.

B:Turunen-Tjöt,tjöt, tjöt men en såhär flexibel back är bra att ha på bänken.
B: Risp-Antagligen inte fit nog för att starta efter skadan men bör ta en backplats.

M: Faltsetas-lär kastas in för att kriga, oavsett läge i matchen...
M: Gurra-Det ryktas ju om att han är såld redan (liksom ragge) så ett inhopp i sista allsvenska matchen kan vara på sin plats.

F: Sella-Har lirat forward förr och kan vara intressant att testa igen.
F: JJ-Vi har fan ingen annan hel....

KÄMPA FÖR, KÄMPA FÖR, KÄMPA FÖR ALLSVENSKAN!!!

Första matchen i Nyköping

Nu är veckan slut, men vart har all tid egentligen tagit vägen? Det känns inte som att det har hänt mer än vanligt, men uppenbarligen har det gjort det med tanke på hur mycket jag inte har hunnit med hittills. Exempelvis har jag missat en och en halv hockeymatch på TV, ett avsnitt av Merlin och ett avsnitt av Sveriges Historia. Lägg därtill en massa andra smågrejer som redan borde ha fixats. En del i förklaringen till min tidsnöd är nog att speedwaysäsongen har börjat, men det skulle inte heller förvåna mig om borgarna har plockat bort 3-4 timmar per dygn. Ju mindre fritid fotfolket får, desto mer arbete och desto mer pengar till chefen. Fast det kanske bara är en konstig konspirationsteori, vad tror ni?

Vad jag egentligen tänkte blogga om idag var torsdagens speedwaymatch som jag var på i Nyköping, där hemmalaget Griparna tog emot Hammarby från Stockholm. Griparnas lag som bland annat innehöll Freddie Eriksson, Miroslaw Jablonski och stortalangen Kim Nilsson såg ut att ha ett något jämnare lag än gästerna, men Hammarby hade däremot den klart största stjärnan i Magnus "Zorro" Zetterström, som vanligtvis kör för Indianerna. Bortsett från "Zorro" fanns även den duktige polacken Pawel Hlib med, och ett annat intressant namn var Ukrainaren Andreij Karpov. På reservsidan såg däremot Griparna lite bättre ut, och reservkampen visade sig också bli ganska avgörande.

I kvällens första heat tog Hammarby en 4-2-ledning, men efter något varv kraschade Griparnas Jablonski, och då han inte kunde resa sig upp i tid blev det en omstart i heatet. I det andra försöket gick allt smärtfritt och det var återigen Hammarby som tog kommandot och segrade. Det blev närmare bestämt en femetta signerad av Pawel Hlib och Linus Eklöf. Benny Johansson i Griparna hängde inte med alls och fick inte köra något mer under kvällen. Hårda bud!

I det andra heatet hade nog de flesta räknat med en kvittering av resultatet, men så blev icke fallet. Andreas Lekander vann planenligt, men bakom honom lyckades Hammarbys Tero Aarnio besegra Griparnas André Hertzberg, vilket medförde att det "bara" blev en 4-2:a till hemmalaget. Denne Aarnio fortsatte sedan, till min stora förvåning, att briljera. Han plockade poäng efter poäng och hade inför nomineringsheaten kört in 12+1 poäng av 15 möjliga. Tack vare hans positiva resultat lyckades Hammarby hålla reservkampen jämn och det gjorde även att man inför de två sista heaten hade ledningen i matchen med 40-44.

Sett till de ordinarie förarna var det också jämnt. Griparna hade fler förare som körde bra, men Hammarbys stjärnor var dock lite hetare och såg till att man inte tappade någonting. Allra hetast var Magnus Zetterström som var totalt överlägsen i sina tre första framträdanden. I hans fjärde heat fick han dock se sig besegrad av Miroslaw Jablonski. "Zorro" startade då från ytterbanan och hamnade direkt efter polacken som fick till en kanonstart från innern. Zetterström jagade honom febrilt i alla de fyra varven, men kunde dock aldrig passera trots att det var nära ett par gånger.

Kvällens nästa sista heat slutade 3-3 efter att Andriej Karpov segrat före Kim Nilsson och Andreas Lekander. Karpov inledde förövrigt tävlingen ganska tungt med ryckig och osäker körning, men avslutningen med 7+1 poäng på de tre sista heaten var det dock inget fel på. Inför det allra sista heatet i matchen ledde således Hammarby matchen med 4 poäng, och Griparnas enda chans att ordna ett oavgjort resultat var genom att inkassera en femetta. Men den drömmen blev aldrig något annat än en dröm. Det sista heatet vanns nämligen av Magnus Zetterström som fick revansch på Miroslaw Jablonski. Även detta heat slutade 3-3, så totalt sett vann Hammarby med 46-50.

Nu orkar jag inte blogga mer idag. Gonatt på er!


Pawel Hlib (vit) och Linus Eklöf (gul) på väg mot en femetta


Andreas Lekander i blå vann första reservheatet före Tero Aarnio


Magnus "Zorro" Zetterström


Andriej Karpov


"Zorro" och Miroslaw Jablonski i hård kamp om heatseger

Bra start på helgen

Fredag 14 maj avslutades inte allt för dåligt. Efter skoldagen som började klockan 10 (som vanligt) och som höll på till klockan 16:30 (dock så spelade vi betapet den sista timmen), då började helgen och jag ser fram emot sovmorgnar, när klockan inte sätter igång att föra oväsen.

 

19:20 var det dags för match, IFK - Degerfors. Ca 18 så ställde jag och Paddan bilarna vid våra gamla hood, Ektorp (han och jag bodde ett par månader i samma område i början av våra liv) och gick sedan till Parken. Vi hade bestämt att vi skulle träffa Dennis på Durken 18:30 för att dricka en öl innan matchen (iaf öl för Dennis). Då vi kom till Durken insåg vi att man var tvungen att klänga på alla människor som var där för att över huvudtaget ta sig fram till baren. Vi bestämde oss i samma sekund för att gå till puben på arenan och värma upp. En liten detalj i sammanhanget är att det var två stycken kvinnor som stod och sålde mansparfym utanför Durken. Vi skakade på huvudet och gick vidare. Parfymförsäljning utanför en fotbollspub? Kommersen har verkligen inga gränser.  Väl inne i arenapuben upptäckte vi en SKANDAL (som FH och Anti brukar skriva). Då jag och Paddan körde så kunde vi inte dricka starköl utan vi frågade med vår pojkaktiga charm ”Har ni 3,5 här?” Svaret blev nej. Inte lättöl ens sin gång. SKAAAANDAAAAL!!! Vi fick nöja oss med två coca-colaflaskor som vi, inte allt för diskret, försökte gömma för att inte verka mesiga. För på en pub på en fotbollsarena dricker man öl, inget annat.

 

Matchen blåstes igång 19.20 och redan i den 7:e matchminuten gjorde Degerfors mål. Alla vi positiva Norrköpingsbor tänkte då ”Det är kört”, men icke sa Nicke. Våra vackra, vita, blå pojkar kvitterade och tog sedan ledningen. Men Degerfors kom igen och kvitterade de med.  Inför 2:a halvlek stod det 2-2, ett resultat som ändrades till 3-2 för IFK i den 46:e matchminuten.  En ledning de lyckades hålla till 45 minuten + tillägg.  Men ingen kan säga att det var roligt spel i andra halvlek. Jag gäspade nog fler gånger under dessa 45 + tillägg, än en heldag med föreläsningar om konsten att skulptera med mossa utan raster. 3 poäng i alla fall och Peking kopplar ett litet grepp om serieledningen. IFK har 16 poäng och ÖIS (2:an) har 12, så det spelar ingen roll om ÖIS vinner sin nästa. Då har de bara 15. SUCKERS!!!

 

HEJA KAMRATER FÖR IFK. HEDRA DESS FÄRGER VITA OCH BLÅ. STJÄRNAN SKA LYSA HÖGST ÖVERALLT. TY DET HAR VÅRAN KAPTEN BEFALLT (Kamratsången som sjungs av publiken innan varje hemmamatch).

 

I hockey-VM fick Lettland möta den svenska tigern. Vad kan jag säga? Tigern vann och letterna är skärrade för livet. Vilken underbar början på en helg. Nu hoppas jag bara att jag vinner på min trisslott som jag köpte idag.   


Indien


Tipskommentarer

IF Brommapojkarna-BK Häcken.
Tips: 1-2.
Hmmm, tycker nog BP borde kunna lösa detta hemma med båda lagen har kännts oberäkneliga hittills.

Mjällby AIF-Malmö FF.
Tips: 0-2.
MFF bör va bättre även borta.

Halmstad BK-Djurgårdens IF
Tips: 1-0.
Hemmaplan bör väga över till HBKs fördel.

Kalmar FF-Helsingborgs IF
Tips: 1-3.
Svårt att säga emot.

Gefle IF FF-IFK Göteborg.
Tips: 1-0.
En tuff bortamatch för de flesta lag och en målsnål tillställning skulle inte förvåna.

Gais-IF Elfsborg.
Tips: 0-0.
Tunga avbräck i GAIS men Ellos lär ju ogilla underlaget, svårbedömd match.

Örebro SK-Trelleborg FF
Tips: 4-1.
Rimligt.

Aik solna-Åtvidaberg FF
Tips: 0-1.
Ja detta bör AIK lösa om de har tänkt börja klättra.

Det här med två ben...

Det här med två ben är förvisso bra att ha men ibland vet man inte vilket man ska stå på vilket ställer till det.
Som efter matchen igår mot ÖSK, vilket ben ska man stå på?

Det ena har följande innebörd:

*Vi höll nollan för fjärde matchen i rad.
*Vi har inte förlorat på fyra matcher.
*Elmar fick äntligen spela centralt och gör det okej.
*Jakob var petad :D
*Det var över tio tusen pers trots att det regnat i ett dygn, trots att vi för tillfället håller samma klass som Menisken.
*Det var stundtals riktigt bra tryck när östra sitt med bl.a. L4 BULLYS hängde på i ramsorna.
*Jag lärde granntjejerna i den blåvitta familjen att det är tillåtet att,ähum, starkt ogilla egna spelare.

Det andra har följande innebörd:

*Vi har bara gjort mål i en av de fem senaste, och det mot aik som är sämre än någonsin.
*Vi har inte vunnit mer än en av de sex senaste.
*Sella spelade, Pärlan spelade och båda var mer rötna än mig själv.
*Jakob kom in och var som vanligt röten.
*Det hade fått plats mer folk.
*Det var stundtals dödstyst.
*Jag uppfattade det som att fadern och modern i grannfamiljen inte uppskattade min lektion i supporterskap.

KOM IGEN NU FÖR FAN BLÅVITT!!


Allsvenskan omgång 14.

Eftersom omgång 13 inte färdigspelats så kommer ingen resultatservice på de matcherna innan resten av omgången spelats (22-24maj). Dock tippar jag givetvis omgång 14 ändå, och givetvis kommenterar buba.

Omgång 14!!!!!

IF Brommapojkarna-BK Häcken.
Tips: 1-2.

Mjällby AIF-Malmö FF.
Tips: 0-2.

Halmstad BK-Djurgårdens IF
Tips: 1-0.

Kalmar FF-Helsingborgs IF
Tips: 1-3.

Gefle IF FF-IFK Göteborg.
Tips: 1-0.

Gais-IF Elfsborg.
Tips: 0-0.

Örebro SK-Trelleborg FF
Tips: 4-1.

Aik solna-Åtvidaberg FF
Tips: 0-1.

Andra Halvan (buba) kommenterar senare under dagen.

Kristi flygare

Idag är det Kristi himmelfärdsdag (Kristi flygare i folkmun), en högtid som kanske inte allt för många i Sverige firar. Denna högtid firas ganska sparsamt i då en stor andel av befolkningen ser sig själva som icketroende. Jag tillhör en av dessa som ser sig själva som ateister. Jag har varken haft en religiös uppfostran eller funnit Gud i vuxen ålder. Mina föräldrar är icketroenden och så är mina morföräldrar (farföräldrar har jag inga kvar i livet). Jag har valt att tro på vetenskapen istället för vad som står i Bibeln. Även fast inte jag är någon Darwin så finner jag utveckling av alla växter och varelser under miljoner år mer troligt än berättelserna i Bibeln som talar om för oss att Gud en dag hade tråkigt och tänkte ”Jag vet, jag skapar en jättestor boll med land och hav. Sedan måste det finnas lite växter, djur och människor i bollen också. Sedan bestämmer jag att människorna jag skapar inte ska få leva sina egna liv utan de MÅSTE dyrka mig och följa mina regler. Och om dessa människor inte lyder dessa regler eller tror på något annat så skapar jag en plats där alla lever med plågor hela tiden, men inte kan dö. Men jag skriver att jag älskar alla ändå, det låter bättre.”

 

Jag är av den filosofin att alla får tänka, tycka och tro på vad de vill, men de ska fan inte komma till mig och tala om för mig vad jag ska tro och tänka. Samma sak gäller om man försöker omvända en annan person från låt oss säga asatron till kristendom. Låt människor få vara troende om de vill och av vilken religion de vill.. Jag kan ju skratta och skaka på huvudet åt sådan galenskap, men bara för detförsöker inte jag omvända troende till ateister.

 

Men Kristi himmelfärdsdag är väl rätt okej i alla fall. Det är ju en röd dag och vi är lediga från jobb och skola. Jag laddade upp för denna dag redan i gårkväll efter jag kom hem från bio med Tommy (vi såg Robin Hood och den var absolut sevärd) genom att se Monty Pythons mästerverk ”Life of Brian”. En fullständigt galen och helsjuk film på alla sätt och vis, men som är så rolig så. För att fira Kristi himmelfärdsdag idag så sov jag ända fram till kl 14:20 på eftermiddagen. Sedan satt jag framför datorn resterande eftermiddagen. Japp, så firade jag. Det ultimata firandet.

 

Nu ska jag äta pizza och se på ”Sveriges historia”. Efter det ska jag hem till Tommy och titta på ”Jack Hunter”. Matinéäventyr som påminner i allra högsta grad av Indiana Jones. Detta gillar vi.


Malta


Åhh Örebro....Eller nja...
Sommaren närmar sig med stormsteg och ett härligt midsommarminne ska jag delge er

Det är redan maj och sommar står i farstun och trampar. Det var inte länge sedan man steg in i ett nytt decennium och man tänkte på vart 2010 skulle föra en. Nu har jag en aning. Stress, stress och åter stress. Stressen gäller huruvida man kommer att vara arbetslös eller inte under en längre period. Annars så har sommaren mycket annat att erbjuda än stress. Grillkvällar var och varannan dag, bad i diverse sjöar, det klassiska nationaldagsdoppet i Ensjön, cruisingkvällar med Besten samt öl, öl, öl och grogg, grogg, grogg och whisky lite titt som tätt (fast inte innan kl 16) Sedan har vi höjdpunkten på sommaren, i alla fall en väääldigt viktig sådan. MIDSOMMAR. För 2 år sedan fick jag och några kompisar låna familjens landställe ute på Lilla Grytholmen (en ö i Bråviken), förra året var vi ett par stycken ute i S:t Anna på en liten ö som en kompis brorsas flickväns föräldrar äger. Det var oerhört mysigt och trevligt med badande, bastande, ätande och socialiserande. Detta var en dröm, men det slår inte midsommaren ute på Lilla Grytholmen (eller Lilla katten som vi säger på ön). Denna midsommarafton var fullständigt lysande. Den innehöll, socialiserande med kaffe och öl framför huset, sedan plockades potatisen fram och rengjordes och kokades. Sedan plockades den övriga maten fram (och på sedvanligt vis så hjälpte alla till att tillaga käket och att duka bordet).

 

Vi hade gjort en bra insats med käket för det smakade, utan att skryta, gudomligt gott. Fan vad bra man är på att laga mat. Självklart hade vi en kvarter nubbe med oss som vi delade på. Ingen av oss är så värst vidare glada i snaps, men är det midsommar så är det och då spelar det ingen roll vad det är för dryck som intas. Bara det är alkohol i det. Hungern som hade skrikit i våra magar innan middagen blev nu lugn och omvandlades till en mätthet utan dess like.

 

Sedan var det dags för ett traditionellt spel, kubb. Krokeksgänget (jag och Tommy) utmanade stadsborna (Joel, Pettson och Totte) på en match. En match som slutade med förlust för Krokeksgänget. Krokeksgänget klagade då på den oerhört dåliga lutningen av banan och krävde en returmatch. Vi bytte sida. Nu skulle väl de där betongbarnen få så de teg. Men inte då. För en andra gång vann stadsborna den oerhört viktiga kubbtävligen och var kaxiga över det i hela 10 minuter, sedan började vi törsta efter mer alkohol.

 

Eftersom vårt hus samt tomt ligger så bra till att många som lägger till vid öns största brygga måste gå igenom vår tomt. Där satt vi med öl i våra händer, lagom dragna, och hälsade glatt på alla som gick förbi. Senare på kvällen tyckte vi att det var dags för musik och drog igång min bärbara stereo, men då lasern gav sig fanns inte mycket annat än att gå upp med stereon till huset och bege oss upp till platsen för midsommardanserna runt stången. Just då blev det, som alla väntat på, svenskt midsommarväder. Regn började falla från skyn och vädergudarna tyckte att det även skulle börja blåsa lite mera.  Danserna (om det nu var några danser så sent, jag kommer inte ihåg) slutade tvärt och alla samlades runt ett långbord som hade satts upp och på bordet stod allt möjligt i alkoholväg. Detta var 5800000 gången den dagen då Pettson sa ”Faan Danne att du inte har med dig guran.) Du gamla, du fria sjöngs för full halls och om vår skönsång hördes ända in till Lindö så är jag inte förvånad. Regnet och blåsten vann till slut och alla bestämde sig för att gå, vingla, krypa hem.

Ytterligare lite senare, efter lite brännvin och öl i stugan så fick vi den ljusa idén att sticka upp till midsommarstången igen och dansa. Sagt och gjort. Dock så var det ingen fin dans. Mest hoppande utan musik.

 

Senare sen på natten, när vi satt inne i stugan och snackade och drack så kom Micke Hell förbi. En stor kraftig karl som ser ut som att ha rymt från nåt fängelse, men som är världens snällaste.  Vi satt inne i stugan och pratade om allt och inget, samt drack (det är ju midsommar för fan.)

 

Detta var i stort sätt allt som hände under midsommarafton på Lilla katten. Om ni vill ha en längre historia om vad som hände är det bara att hoppa in i vårt gang här i norpan, så får ni alla detaljer .

Svensk midsommar i skärgårdsmiljö är underbart    


Salomonöarna


Om fotbollens inneboende styrka.

Det finns flertal fler mer "romantiska" filmer på nätet om kärleken till fotbollen, om vad den betyder för människor runtom i världen, det finns säkerligen vackrare bilder att visa upp, det finns mindre hjältestinna filmer men jag fastnade för ett citat ur denna film "You replaced the bombs with balls".
Just denna filmen handlar om att ge bort bollar till barn i afrika.

Dock är det tveklöst så att att en liknande film hade kunnat göras med barn i asien, sydamerikas fattigare platser och även i europa för den delen.
Fotbollen som glädjeämne, fotbollen som barriärbrytare. Idrott i stort har den egenskapen att det för människor närmare varandra, det finns något gemensamt att enas kring, vissa idrotter mer än andra.
Det finns mängder med idrotter i världen men efter löpning är fotbollen den största som alla kan utöva, allt som behövs är en läderkula, en plastboll, en tennisboll, ett par ihoprullade strumpor, en tomburk etc. Du behöver inget annat, har du bara något som ens kan liknas vid en boll kan du spela. Du behöver inga gröna planer, du behöver inte något mer än en boll eller "boll". Sedan kommer det ALLTID någon/några och lirar med dig. Oavsett plats, oavsett tid med nästan.

Fotbollen är helt enkelt oslagbart som verktyg för att få in människor i en gemenskap med övriga världen. Det är fotbollsvm om en dryg månad, inget annat inom idrottsvärlden kommer dra lika mycket åskådare som vm-finalen. Ingen annan turnering kommer engagera fler människor, oavsett om deras land är med eller inte.
Det är en del av det hela, när världens bästa samlas och gör upp inför hela världens ögon, från amazonas djupa djungler till japans skyskrapor.
Vi kommer återigen få uppleva glada tutande bilar på även Götets gator när något land vunnit som har invånare i exil här.
Vi kommer veta att när vi sätter oss i soffan och tittar på öppningsmatchen så gör hundratals miljoner, ja miljarder andra detsamma i exakt det ögonblicket, allt för att se samma som oss själva, det är en oerhörd styrka i det.

Fotbollen är inte bara vm eller fattiga barn i afrika, det är även den där lilla gräsplätten i den svenska villaidyllen där Von Platens grabb lirar boll medan gåslevern görs iordning inför middagen i huset, både Von Platen och barnen i videon ovan har samma dröm i samma ögonblick de ska avgöra vm-finalen när de blir stora. De ska stå på de stora arenorna och jubla. Det finns inget annat som förenar dessa två om de träffas, men ge de en boll och de har omedelbart något att enas kring.

Jag har egna erfarenheter av det där, dels har vi spelat fotboll med nyanlända invandrare som inte kan ett ord svenska för att få dom att komma in i gänget, det lärdes in mer på fotbollsplanen än i klassrummet precis i början där, det vågar jag lova. Fotbollen är ett världsomspännande språk på det sättet.
När jag var liten var vi på semester och på campingen vi bodde fanns barn från hela europa och säkerligen andra delar med, vi kunde inte prata med varandra, men en tysk hade en boll och med ens var vi alla vänner tack vare bollen.

 Här spelas det fotboll vid Israels gräns mot Palestina.Det finns inget annat i världen som har den inneboende styrkan att kunna binda samman människor som fotbollen, det finns mängder med andra idrotter, det finns mängder med politiska åtgärder men inget kan få människor att enas kring en sak som fotbollen. Den är störst helt enkelt vad man säger och gör så kvarstår det faktumet, inget annat kan binda samman människor från alla världens länder på samma sätt.


Blåvitt startelva omgång 13.

I denna runda är Sebastian Eriksson avstängd.

Mv: Kim-Världens bästa dansk får gärna hålla nollan återigen, han ställs ju mot en annan Kim nu med så det blir Kim vs Kim.

HB: Adam-He's back in gammalt gott slag för att använda lite svengelska.
MB: Ragge- Verkar vara på gång mot gammal god form igen efter en liten svacka, sedan får han gärna ge fan i att ta med hand i straffområdet, domarna kan inte missa det två matcher i rad...
MB: Hjalle-Enbart för att man ej ska ändra på backlinjen sätter jag honom som mittback här.
VB: Råttan-Samma för hjalle, vanligtvis hade jag bytt plats på de båda.

DM: Gurra-Seb är avstängd så nu får gurra chansen igen, fast mot gais var Faltsetas före i rankingen....

HM: Sella-Vår högerkant är rikets bästa, fråga bara Sellahatarna på sektion L4 rad 6.
OM: Tomas Olsson-Jag har en tes om att det är i stormatcherna Tomas tänder till och är bra, mot ösk? Motbevisa mig gärna TO!
VM: Elmar-Spelat till sig en ordinarie tröja igen, skönt han behövs.

F: Pärlan-Gjorde mål mot Gais (att domaren tog bort är precis lika dumt som att han missade att ge gais en straff eller lika idiotiskt som att filmingsvarna Wanderson) och ska spela igen.
F: Söder-Tioåringen hade det tufft ensam mot gais, höjdbollar är inte hans grej.

Bänk:

MV: Sandberg-Jupp.

B: Kalle-det är nästan så man vill sätta in honom från start, han sätter ju straffar...
B: Turunen-Som alltid för sin flexibilitet.

M: Faltsetas- Hoppade in mot gais och höll på att åka ut, men bra att stänga matcher med.
M: Jakob-Kors i taket tänker ni nu, Jakob på bänken? Japp, han har varit i sitt livs form så han kan få värma en stol i denna match.

F: Bärken-Som vanligt in med 20-30 kvar och springa skiten ur motståndarna.
F: Sana-Kanske inte forward i grunden men i ett ev pressspel med 3-4-4 på slutet ska han ha en forwardskant.

Mer historieprogram

Sitter här framför skärmen och fick just en lysande idé om ett historieprogram som garanterat skulle göra succé. Ett program från Sveriges enande på 1200-talet, genom stormaktstiden och fram till idag. Programledarna skulle vara Dick Harrison och Herman Lindqvist, där Harrison mest skulle ta hand om medeltiden (då det är just medeltiden han är specialiserad inom) och Lindqvist skulle berätta för oss om stormakten Sverige och dess framväxt och sedan under nutidens historia ska de sammandrabba och på så sätt skapa TV-historia med deras intellektuella och gripande historieberättande.

 

Just nu sänds ”Sveriges historia” på TV4 där Dick Harrison är programledare tillsammans med Martin Timell, där de berättar om tiden för 15000 år sedan, då Sverige (som naturligtvis då inte hette Sverige) började bebos av jägare och samlare, ända fram till idag. I förra programmet berättades det om när vi kom in i bronsåldern och där med kom maktspel och hierarkier till. Nästa program handlar om vikingatiden, en ålder som är full av konstiga myter som vi människor har hittat på i nutid. Som till exempel att vikingahjälmar hade horn. Detta är en myt. Hjälmarna hade inte alls horn. En annan myt är att ”alla” uppe i Norden var vikingar. Detta är också en myt som är påhittad av nutidens människor. De flesta människor kallades för nordmän, som inte alls var ute och krigade och plundrade, utan var hemma och tog hand om sysslorna i byn eller på gården. Alltså i stort sätt samma som vi gör idag, fast idag uträttar vi sysslor både i hemmen och på arbetsplatser.  Andra var trälar åt olika stormän. Att vi i Norden plundrade och krigade för att överleva är helt fel. Visst fanns det naturligtvis vikingar, men det var långt ifrån alla här uppe i Norden som var det.

 

Men historieprogram kan man inte få för mycket av. Man kan aldrig bli fullärd inom något ämne, det finns alltid nya kunskaper att ”släcka törsten med” med. Och speciellt för en historienörd som jag. Historia är nämligen ett ämne som ändrar form hela tiden, i och med att man forskar fram nytt material och man ändrar gammal forskning då man inser att den gamla forskningen helt var ute och cyklade. Sådant är historieämnet, man kan aldrig veta säkert, speciellt inte om tiden före vikingatiden.  Så ett nytt historieprogram där två av Sveriges främsta populärhistoriker (även om inte Lindqvist är utbildad i ämnet) träffas och lär ut det som de högaktar så mycket till oss ute i stugorna.     


Tipskommentarer

IF Elfsborg-aik solna
Tips: 3-0.
Rimligt änna även om elfsborg är ojämna så får de nu spela hemma på sitt plast.

IFK Göteborg-Örebro SK.
Tips: 0-1
Enligt tabellen så ja men detta kommer spelas i Göteborg och jag skulle nog vilja kryssgardera åtminstone.

Helsingborgs IF-Halmstad BK
Tips: 3-1
Inte mycket att säga om.

BK Häcken-Kalmar FF
Tips: 2-1
Lurigare detta, kan gå lite hur som helst.

Djurgårdens IF-Gefle IF FF
Tips: 0-0
Låter kul

Trelleborg FF-Gais.
Tips: 0-2.
Denna matchen kommer ju spelas efter GAIS nästa match, men sett till TFFs prestationer hittills känns tvåan som ett krav. Men vi brukar ha svårt för TFF.

Åtvidaberg FF-Mjällby AIF.
Tips: 1-0.
Nykomlingsmöte och ett lite skrälltips.

Malmö FF-IF Brommapojkarna
Tips: 4-1.
4-1 är kanske i överkant med ettan känns given.

Venezuela


Vilka myter stämmer?

IK lanserar en tävling, den som svarar rätt vinner ett signerat foto med alla ur IK-crewet samt geigert ståendes i Nordstan i Göteborg.Man kan dessutom få reda på vem Paddan nyss ringde när fotot togs!!!

Myterna ni ska avgöra huruvida de stämmer!!

Det finns sprit i systembolagets sprit!

Att omvärlden skrattade åt att Colombus trodde jorden var rund!

Att strutsar sticker huvudet i sanden för att gömma sig!

Att myggor kan sprida hiv!

Einstein var dålig i skolan!

Man kan få kram om man simmar direkt efter man ätit!

Man kan se kinesiska muren från månen!

Hår växer fortare och blir tjockare om det rakas ofta!

SOS är en förkortning för "Save our ship" eller "Save our souls"!

En cd-skiva låter bättre om man målar grön färg på kanten!

Vi vill ha svaren innan midnatt, vinnarna och de rätta svaren presenteras imorgon bitti.Allsvenskan omgång 13.

Resultat tolfte omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt (av 96 möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 44

OMGÅNG 13!!!

IF Elfsborg-aik solna
Tips: 3-0.

IFK Göteborg-Örebro SK.
Tips: 0-1

Helsingborgs IF-Halmstad BK
Tips: 3-1

BK Häcken-Kalmar FF
Tips: 2-1

Djurgårdens IF-Gefle IF FF
Tips: 0-0

Trelleborg FF-Gais.
Tips: 0-2.

Åtvidaberg FF-Mjällby AIF.
Tips: 1-0.

Malmö FF-IF Brommapojkarna
Tips: 4-1.

Andra halvan kommenterar när han behagat vakna.

Det är även så att det bara är de två första matcherna spelas innan det som anges som omgång 14 börjar, detta för att det på förhand iaf var så att IFK, Ellos, Aik och Ösk hade vm-aktuella spelare och därför var tvungna att få spelat den rundan innan resten spelar. Övriga matcher i omgång går 22-24maj.

Våren – årstiden välkomnar varmt… vissa dagar

Vi här uppe i Skandinavien kan skatta oss lyckligt över att vi har de olika vädertyperna vi har. Nu kanske några av er tänker ”Det var väl lite väl optimistiskt att tänka så”, men faktum är att vi faktiskt ÄR lyckligt lottade. Inte allt för sällan hör man en del klaga på att det är för regnigt här uppe i Sverige. Det är för varmt. Det är för kallt, det är för mörkt, det är för mycket snö blaha, blaha, blaha. Det kallas årstider, kära ni. Vinter, vår, sommar och höst och vi människor här uppe i Norden (i alla fall i Sverige) är ju inte dummare än att vi vet att vi ska klaga på den tryckande hettan när vi befinner oss mitt i högsommaren. Vi är heller inte så dumma så vi vet att man ska klaga på den oerhörda kylan och snön klockan tre på lördagsnatten den 15 januari. Att det regnar och blåser för mycket i slutet på oktober och att det är FÖR varmt för den nyinköpta vårjackan i april. Men vi svenska är ett klagande folk. Om det inte FINNS någonting att klaga på så HITTAR man någonting att klaga på. Det är just klagandet som tillhör den svenska folksjälen och det spelar ingen roll hur mycket du försöker. Är du svensk så är du född till att klaga. Deal with it.

 Det vi svenska gillar att klaga på är vädret. För just vädret är så oerhört lätt att klaga på. Om det inte faller en i smaken med vinter så kan man ju alltid klaga på att ”vintern är på väg och då blir det kallt och jävligt…” eller om man befinner sig mitt på våren ”denna vinter var ju för jävlig, bitande kyla och snö ända upp till knäna…”. Oavsett vilken årstid man är i så finner vi svenskar vintern, våren, sommaren, eller hösten inom oss och därför är det lätt att klaga på vintern mitt i högsommaren. Klagandet ligger lika djupt rotad i folksjälen som att vi en kall vinterdag kan se inom oss en regnig midsommarafton, som senare på kvällen går över till en aningen blåsig, lite kylig, midsommarkväll med mygginvasion och alla som tar fram sina tröjor eller jackor och sveper in sig i för att inte bli offer för så många myggbett.

 Våren är faktiskt den årstiden jag kan tänka mig att riktigt klaga sönder min omgivning. Ett klagande om pollenallergi. Rinnande nästa, höga nysningar dagarna i ända och non-stop kliande ögon. Sedan upphör det i slutet på maj och i början av juni, för att sedan komma tillbaka till midsommar, då gräset blommar och nyklippt gräs som retar min näsa och ögonen.

Men att klaga gör inte saken bättre. Klagandet gör bara så att min omgivning flippar på mig. Pollen försvinner inte bara för att jag klagar. Nej då, den flyger så retsamt runt i vinden och letar efter sina offer. Tänk vad mycket irritation små gula partiklar ställer till med.


BermudaIndonesien


SKANDAL!

Deve har inte bloggat, det innebär att HELA PEKING kommer hetsa honom att BLOGGA OM DET!

DERBYTAJM!

Imorgon vankas det derby på gamla, det bojkottas av FH och Glenn av den anledningen att gais tar ut idiotiska priser. Att klubbarna skulle ha samverkat med priserna stämmer bara till vis del, blåvitt hade lägre och gais ofantligt mycket högre men då man skulle enas tvingades blåvitt gå med på högre då gais vägrade gå lägre. Och detta är gaisarnas hemmamatch så därför går vi ej. Att ta sådana idiotpriser kanske folk tycker är okej för ett derby om det ändå blir fullsatt, men det består mestadels av evenemangare som kommer för att det ska vara bra stämning. Dock tänker inte pajsarna på att om de riktiga fansen stannar hemma försvinner stämningen och hur kul tycker då evenemangaren det är??

GGG-AAA-III-SSS HATA GAIS!!!!


DEN SANNA GAISAREN!T.o.m. gaisgården är blåvitt-EN STAD ETT LAG!!
Blåvitt laguppställning omgång 12.

Derbydags!

Mv: KIM-Gjuten.

HB: Adam-Kommer närmare och närmare den form som skrämde slag på fjollronaldo.
MB: Ragge- Gör man honnör mot fansen är man given, sedan gör det ju inget att han är vår bäste mittback.
MB: Råttan-Har vikarierat förr och får göra det igen och gör det dessutom bra. Vi hoppas givetvis på en ny magnifik brassemarkering om nu Wanderson kan spela.
VB: Hjalmar- Visst kan råttan spela här med, men varför låta en vänsterback spela mittback och en mittback vänsterback? Ut med Hjalle på vänsterkanten så glenn kan srika "Där kom en jävla diagonalare igen ja"....

Dm: Sebastian Eriksson-Bäst på plan mot solna och därmed given.

Hm: Sella-Åter efter avstängning och lär ta tillbaka platsen till sellahatarn's stora ilska.
Om: Tomas Olsson-Detta är en man som tänder till i lite större matcher och ett derby är hans playground.
Vm: Elmar-Gjorde faktiskt bra på vänsterkanten sist och ska spela här igen.

F: Söder-Tre mål på fyra matcher är inte illa pinkat när man varit borta i nästan ett år. Given.
F: Pär-Någon gång ska han spela denna matchen han kommer vara hatad, men gaisarna är ju bara 3000 så de hörs inte ändå. Buba har lovat att ge Pär en kram.

Bänk:

Mv: Sandberg-Är väl mest en tidsfråga innan Dahlin försvinner som tredjemålis.

B: Turunen-Får alltid en plats på bänken då han är så oerhört flexibel och kan spela var som helst i försvaret.
B: Risp-Förvisso ett litet frågetecken med bristande träning men en skalle som Rispens är viktig i ett derby om än på bänken.

M: Gurra-Vi har kanske trots alla skador lyxproblem när vi har Gurra på bänken, men efter Sebs insats sist kan inte gurra få sebs plats.
M: Sana-Viktig att kunna slänga in för att ersätta någon trött kantlöpare.
M: Faltsetas-Kan ihop gurra slängas in för att tokstänga matchen.

F: Bärkroth-Får hoppas in och springa skiten ur en tröttkörd gais backlinje.


Marocko


Tipskommentarer

Malmö FF-Åtvidaberg FF
Tips: 3-0
Tja det känns inte otroligt alls.

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 2-0
Mer svårtippat detta änna men normalt sett ska det bli så här ungefär.

Halmstad BK-BK Häcken
Tips: 0-0
Här tror jag nog mer på en etta som utgångstips.

Aik Solna-Trelleborg FF
Tips: 0-1
Vad gör Sparven nuförtiden? Ångestmöte i botten, avgör hemmaplan för AIK eller det faktum att TFF vart aningen bättre? Svårt att säga.

Mjällby AIF-IF Elfsborg
Tips: 0-0
Svårtippat detta med Ellos är oberäkneliga och det känns som MAIF sackat lite efter sin fina inledning.

Gefle IF FF-Helsingborgs IF
Tips: 0-1
Så bör det bli. Lindström på frispark?

IF Brommapojkarna-Kalmar FF
Tips: 2-0
Med risk för att verka tjötig så känns detta rätt öppet men tipset bör gå in här tycker jag.

Gais-IFK Göteborg.
Tips: 1-3
Svårt derby, bara att hoppas han tippar fel.

Den som har kastat ska få stryk!

Från Baraben.


Samoa


Besviken DV

Jag trodde verkligen att en sån human människa skulle förlåta mig och ge mig en andra chans. Men tydligen hade jag fel. Som sagt, jag har ett annt liv även utanför IK. Som svar på din fråga om vad jag åt så åt jag pannkakor. Jag gjorde pannkakor samt åt, och det tar inte 10 minuter direkt. Det vet alla pannkaksätare. Jag vet att du inte kommer ändra dig bara för detta svar på din kommentar, men jag vill iallafall försöka få dig få dåligt samvete. Jag vet att det inte funkar eftersom man inte kan få dåligt samvete om man inte har nåt samvete.

Eftersom min ursäkt inte funkade för dig så får det här inlägget bli för idag. Så nu har jag 20 dagar kvar. Jag kan inte undanhålla att jag är lite besviken på dig.

Nu till dagens andra viktiga ämne. Ankan kommer ner från Sthlm vid lunch, då drar kommandot (- Johan) att dra till Texas Longhorn och käka god hamburgare så man blir lite mätt i magen. Ankan sviker aldrig en lunch (till skillnad mot vissa andra). Jag har redan formulerat en tanke över vad jag ska ta för sorts hamburgare. Det blir en Bacon cheese. Varför tar jag den då? Jo, för att den är (som Paddan sitter och säger) jääävligt god!!!! Som vanligt så kommer Paddan tjata på mig att få min gurka och eftersom jag är en god medborgare så kommer jag ge honom den. Anti får också sin del av min mat, nämligen dressingen. Ankan får ingenting. HAHAHA!!! En annan rolig grej var att jag såg en i personalen på Texas på IFK matchen i onsdags. Men det roliga var inte att han var där. Det roliga var att han sålde korv.

Eftersom jag sitter i skolan och vi ska JOBBA, läste du det här? JOBBA. Så jag hinner inte skriva någon längre text idag, men jag HOPPAS VERKLIGEN att denna text duger som ett inlägg.

Allsvenskan omgång 12.

Resultat elfte omgången:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 4

Totalt (av 88 möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 41

OMGÅNG 12!!!

Malmö FF-Åtvidaberg FF
Tips: 3-0

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 2-0

Halmstad BK-BK Häcken
Tips: 0-0

Aik Solna-Trelleborg FF
Tips: 0-1

Mjällby AIF-IF Elfsborg
Tips: 0-0

Gefle IF FF-Helsingborgs IF
Tips: 0-1.

IF Brommapojkarna-Kalmar FF
Tips: 2-0

Gais-IFK Göteborg.
Tips: 1-3.

Andra Halvan kommenterar under dagen.

Några bilder säger mer än några tusen ord.Avd. VAD SKA BOJAN, VAD SKA BOJAN, VAD SKA BOJAN SÄGA NU????AVD: BYE BYE GNAGET BYE BYE!!!

[bojan.jpg]

AVD: DU KAN BÖRJA GRÅTA NU BOJAN BOJAN, DU KAN BÖRJA GRÅTA NU!!!

Bönar och ber efter en andra chans

Som alla mina fans har sett så publicerade jag inget inlägg innan 00.00. Det beror helt enkelt på att jag inte hann. Jag kom hem från skolan klockan 18. Sedan gjorde jag mat. det tog ca en timme till klockan 19. Sedan åt jag till klockan 19:31. Jag gick in i duschen och gjorde i ording mig för kvällens äventyr. Kom ut från badrummet klockan 19:45. Jag snackade sedan med människorna jag skulle ut med till klockan var ca 20:15 och på 15 minuter hinner man inte publicera något längre DV-inlägg. Klockan 20:31 gick jag ner till spårvagnshållplatsen för att ta spånkan ner till rockklubben Jolly Rockets, där två underbara donnor spelade fantastisk rock'n'roll till 01:00. Så jag HANN verkligen inte publicera något inlägg innan 00:00. Jag tänker inte be om ursäkt för att jag har ett liv även utanför IK, men till min "chef", som antagligen kommer göra så att jag blir tvungen att bli inlagd på psyket, vädjar jag till. Snääääälla FH. Detta är det första inlägget jag har publicerat på natten efter 00:00, och det för att jag verkligen inte hann att publicera någon tänkvärd text innan 00:00. Jag vädjar nu till Dig FH, om Du har någon pardon i dig så borde Du förlåta en annan människa, som dessutom vet att han gjort fel. Jag har gjort fel, eller nåt, som har ett liv utanför IK och verkligen inte hann att públicera nåt inlägg innan deadlinde-tiden. Alla vi människor gör misstag och bara för att man skriver åt IK så innebär inte det att man är felfri. Alla människor förtjänar en andra chans. Så tycker jag. Om Du, FH, har något samvete bakom pannloben så bör du förlåta och ge mig en andra chans. Jag står nu på mina knän och ber samtidigt som jag skriver att Du ska ge mig en andra chans. Snälla FH, visa medmänsklighet och skona mig från det brott jag begått och giv mig en andra chans att ICKE förnedra dig genom att göra om denna synd, synden som jag har åstakommit. Jag ber Dig FH. Jag ber Dig om pardon, enbart för denna gång.

SKANDAL!!!

Skandalen är ett faktum!

Vietnam


Tänk att det kan svänga så snabbt!

Igår kväll, tisdag, var jag i Kumla för att bevittna Indianernas första hemammatch för säsongen på ICA Maxi Arena. Indianerna ställdes liksom förra veckan mot Lejonen, de regerande svenska mästarna, som i mötet nere i Gislaved krossade Indianerna med siffrorna 60-36. Inför returmötet i Kumla trodde jag på en tuff match som skulle sluta med hemmaseger, och delvis fick jag rätt. Indianerna vann nämligen, men matchen blev däremot aldrig speciellt jämn.

Redan i det första heatet visade Indianerna vart skåpet  skulle stå då de båda danska nyförvärven från Västervik, Niels Kristian Iversen och Bjarne Pedersen, körde in en femetta före självaste Nicki Pedersen, som brukar vara oslagbar på den långa Kumla-ovalen. Bjarne kopplade kommandot redan i starten och Iversen lyckades med en fin manöver pressa sig förbi på innern. I det andra heatet fyllde Indianerna på med en ny femetta efter att Simon Gustafsson och Renat Gafurov distanserat de båda Lejonförarna. När man inte trodde att det kunde bli bättre fortsatte Indianerna på den inslagna vägen, och även det tredje heatet resulterade i en femetta till hemmalaget, denna gång signerad av Magnus "Zorro" Zetterström och Grzegorz Walasek.

Efter tre körda heat hade Indianerna kört till sig en ledning med 15-3, en ledning som säkert tog knäcken på Lejonen som aldrig lyckades göra matchen riktigt spännande. Ett heat som nog ingen lär glömma på många år var det sjätte heatet där "Zorro" och Nicki Pedersen hade en fantastisk kamp om heatsegern. Nicki kopplade kommandot om heatet efter en kanonstart och valde att ta ett snävt spårval för att stänga Walasek som låg tätt bakom. "Zorro" valde däremot att köra lite vidare i förstakurvan för att bygga upp farten, en taktig som lyckades. I ingången av andra böj flög nämligen "Zorro" förbi Nicki på yttern! Nicki Pedersen som alltså redan hade förlorat ett heat satte igång en ursinnig jakt, men "Zorro" visade att gammal är äldst och gjorde inga misstag. Han höll ledningen in i mål och var bara en sekund från banrekordet, som  förövrigt innehas av just Nicki Pedersen.

Genom ett par lyckade toppningar krympte Lejonen underläget i matchen till 8 poäng sedan var det dags för den sedvanliga pausvilan. Efter paus var det stor press på Indianernas reservpar som åtminstone behövde hålla 3-3 för att inte släppa in Lejonen ännu mer i matchen. Någon 3-3:a blev det dock inte. Indianparet Gustafsson/Gafurov flög nämligen iväg från start och visade sedan prov på en exemplarisk parkörning. Heatet slutade 5-1 till Indianerna och därmed var ledningen uppe i 12 poäng igen. Efter detta kom aldrig Lejonen tillbaka in i matchen, istället fortsatte Indianerna att utöka ledningen. Slutresultatet skrevs till 57-39, så med andra ord var man även nära att roffa åt sig bonuspoängen, men nära skjuter som bekant ingen hare.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att det är fascinerande att det kan svänga så fruktansvärt fort i speedwayen. Ena veckan kan ett lag bli utskåpade totalt för att i nästa match köra över laget man tog stryk av senast. Det är också fascinerande att en speedwaymatch aldrig kan bli tråkig (åtminstone inte i Kumla), oavsett hur stora siffror det är i matchen. Alla förare vill verkligen vinna varje heat, något publiken fick bekräftat i det allra sista heatet där "Zorro" och Nicki Pedersen hade en ny jättebatalj om heatsegern. Matchen var sedan länge avgjord, men trots detta gav de allt in i det sista.

Speedway är världens bästa sport, thats it!Fler bilder finns här:
http://antep.se/fotovisa.php?id=179

En god tradition

Innan fotbollsmatcher är det allmänt känt att man går till en pub nära arenan och tar sig en riktigt kall och god bärs. Varför, kan en del nu fråga sig. Mitt svar till dessa är: att det helt enkelt är så. Fotboll och öl hör liksom ihop. Ikväll var det dags för IFK att spela hemmamatch mot Jönköping Södra. Innan matchen så träffades jag och en kompis utan för Durkslaget (lokalt: durken) för att ta oss en kall och god öl innan matchstart. Vi satt där och pratade om lite av varje. Hur kvällens match skulle utvecklas från avspark och hur många mål det skulle bli i den. 

Vi har härmed bestämt att inför varje hemmamatch så ska vi ta oss en öl, då premiärmatchen slutade väl så sa vi att det från och med nu är öl innan matchstart som gäller, "annrs kommer det gå åt skogen" har vi intalat oss själva. 

En 45 minutersvisit på durken räckte perfekt och vi gick till arenan med gott öl skvalpandes i våra magar.
Solen värmde oss bra där vi satt på den östra läktaren (i folkmun bara kallad östra). Det var faktiskt den enda gången i år som det faktiskt ha varit bra och skönt väder när man har varit på fotboll.

Matchen blåstes igång och hela läktaren satt med händerna över ögonen för att överhuvudtaget se någonting av spelet, då den låga solen lyste rakt in i ögonen på oss. Så fort solen gick ner bakom VM-läktaren så blev det bättre, men det blev då betydligt kyligare. Allt kommer med ett pris. Vad bra att det är ett sådant värmande spel då, tänkte jag. Det blev snarare värre så långt första halvlek led. När domaren blåste av för halvtidsvila så hördes en kollektiv pust. Men det var ingen pust för att det varit spännande. Det var snarare "Oh, tack och lov att första 45 minuternas lindande är över".

Andra 45 var en makalös halvlek om man jämför med första. Spelarna i IFK sprang faktiskt i halvlek nr 2 och spelade ett lyckat offensivt spel. Det blev ett mål. Det blev ett mål till efter detta. Och några minuter senare blev det ytterligare ett mål. 3-0 till IFK och det var runt 10 min plus tillägg kvar av matchen. Jag och Dennis tittade på varandra och skakade på våra huvuden. "Vafan händer?", flinade vi åt varandra.

Det blev 3-0 på Parken för vårt kära gamla blåvita IFK Norrköping - Folkets lag. Och jag ser med extra mycket glädje fram emot nästa gång Parken fylls av Kamratsången. IFK ligger nu etta i tabellen, jag bävar ändå för det värsta, men jag hoppas på att jag bävar i onödan.  


Armenien


Detta fält måste fyllas i

"Stairway to heaven med Bob Hund och Carola"

Blåvitt laguppställning omgång 11.

Denna runda är Stefan Selakovic avstängd.

Mv: Kim-Gjuten.

HB: Adam-Närmar sig alltmer gammal god form, lär dessutom vara kapten här i Sellas frånvaro.
MB:Ragnar-Gjorde mål sist även om det inte godkändes. Såg bra ut (det där kan misstolkas...) mot Mjällby.
MB:Kalle-Har ju inte gjort bort sig någon gång iår, rentav varit bra och bör får spela.
VB:Hjalle-Ska spela på sin naturliga plats, vänsterbacken, så enkelt är det.

DM: Gurra-Är tillbaka och bör ha insett under Mjällbymatchen att det finns konkurrenter och bör därmed höja sig igen och då är han gjuten.

Hm: Bärkroth-Speeden skapar som jag alltid säger farligheter.
Om:Elmar-Gjorde det bra i sitt inhopp även om han ville dra sig centralt från sin vänsterkant, det är ju centralt han SKA spela.
VM:Söder-Speeden är mycket bra, målfarligheten finns där och han blir bara bättre och bättre.

F:NC-Lite längre ner än sin anfallskamrat, inte så djupt som i PW-rollen men ändå, där gjorde han det mycket bra ifjol och det är dags igen, dessutom lär han ge allt och lite till mot sina forna lagkamrater.
F:Pär-Behöver någon bakom som spelar fram, det får han nu med denna uppställning.

Bänk:

Mv: Sandberg-Gjuten.

B:Lund-offer för den mördande konkurrensen.
B:Turunen-Muki får nu iaf sitta på bänken.

M:Tomas Olsson-Viktigt att kunna slänga in honom för att få till en ev offensiv spets på slutet.
M:Sana-Kan ersätta en trött Bärkroth/Söder.
M:Sebastian Eriksson-Kan stänga en match.
M: Alexander Faltsetas-Kan liksom Seb stänga en match.

Vi har inga andra forwards än de som startar.

Politikerna gör sina eventuella väljare vilsna

Dagens ungdomar är politiskt vilsna. Och det är politikerna själva som bidrar med denna vilsenhet. I år är det allra första gången man får välja för tusentals ungdomar i vårt avlånga land. En del är politiskt aktiva i något ungdomsparti, andra inte. En del vet vilket parti de ska rösta på efter att ha läst partiprogrammen, andra väntar till när de står vid valunorna. Att politikerna gör förstagångsväljarna vilsna är ett faktum. När jag blev intresserad av politik, i slutet av 90-talet, så såg det ut såhär:

V__S____MP_C__FP_KD________M

Vänsterpartiet var kommunister och stod för att de var det. Och på andra sidan fanns Moderaterna och stod för att de ville leva i ett kapitalistikt klassamhälle. Socialdemokraterna var socialister och hade en human syn på samhället. Vi alla ska tillsammans äga Sveriges företag och inte låta dessa gå med vinst som går till chefer som lever gott medan de ser ner på arbetarna. 
Sedan har vi ekologister, som vill att all sorts mat BARA ska vara framodlat på ekologiska skäl och på så vis bra för natur och miljö, och sedan har vi liberalister som i stort sätt säger "Gör vad du känner för. Bli miljonär. Var fri för fan".

Idag så verkar den röda politiken inspireras av den blå, och vice versa. De röda säger (eller i alla fall Sahlin, som säger att hon är sosse, August Palm vrider sig i sin grav,) att de är för privatskolor och att dessa ska få gå med vinst. Moderaterna erkänner sig själva som arbetarparti och slänger sig med ord, som "solidaritet" (jag trodde Socialdemokraterna hade copywrite på detta ord),

Idag ser politiken ut såhär:

VSMP_MC_KD_______FP

De de röda partierna (eller rödgröna om ni så vill) har som bekant bildat en koalition och närmat sig varandra, mer än Alliansen. Visst, de blå säger att de är överrens om allting. Men hur kommer det sig då att Jan Björklund går ut i media och säger att USA är uppkomsten till allting gott, medan Reinfeld fördömmer invasionen av Irak. Att Hägglund inte ville lagstifta om könsneutrala äktenskap, men de övriga i Alliansen godkände det. Detta säger en hel del.
Men de rödgröna har också sina skavanker. Som att Sahlin vill ha kvar svenska militärer i Irak och Ohly säger nej.

Jag är, som jag skrev i en tidigare text, klar över på vilken färg jag ska rösta på. Jag tycker att man inte ska sälja ut stora svenska företag. Företag som generationerna innan oss har varit med att bygga upp. Jag tycker inte att endast ett fåtal människor ska tjäna miljoner och åter miljoner på företag som hederliga svenska arbetare har varit med och byggt upp. En välfärd som generation efter generation har rätt att leva i. Ett samhälle som inte gör skillnad på överklass eller arbetarklass. Alla har vi rätt till att leva i ett samhälle som gör alla människor till vinnare. 

Tyvärr finns det alldeles för många förstagångsväljare idag som inte är pålästa inom politiken och det är politikernas skyldighet att föra ut kunskap. Men hur kan förstagångsväljarna få kunskap om partiernas ideologier när Moderaterna snackar om solidaritet och Socialdemokraterna tycker att privatskolor är en bra grej?   

 


Tipskommentarer


Åtvidaberg FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 0-0.
Svårtippat detta.

IF Elfsborg-Malmö FF
Tips: 1-3.
Ja detta är rimligt. I Borås förvisso men MFF är bra nu.

BK Häcken-Gefle IF FF
Tips: 2-0.
Häcken har haft en tung period men ska vara bättre än Gefle hemma. HISINGEN ÄR INTE GÄVLEBORG!

Kalmar FF-Halmstad BK
Tips: 3-0.
Borde kunna bli jämnare men man vet aldrig.

IFK Göteborg-Aik Solna.
Tips: 4-0.
Ångestmöte, men vid 1-0 kan AIK rasa och kamraterna är bättre nu trots allt.

Trelleborg FF-Mjällby AIF.
Tips: 0-0.
Nu kommer den: Låter kul!

Helsingborgs IF-Örebro SK.
Tips: 2-0.
Jovars.

Djurgårdens IF-Gais.
Tips: 1-1.
Viktig match för båda lagen, kryss känns inte orimligt.

Irak


Allsvenskan omgång 11.

Resultat tionde omgången:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 6

Totalt (av 80 möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 37

OMGÅNG 11!!!

Åtvidaberg FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 0-0.

IF Elfsborg-Malmö FF
Tips: 1-3.

BK Häcken-Gefle IF FF
Tips: 2-0.

Kalmar FF-Halmstad BK
Tips: 3-0.

IFK Göteborg-Aik Solna.
Tips: 4-0.

Trelleborg FF-Mjällby AIF.
Tips: 0-0.

Helsingborgs IF-Örebro SK.
Tips: 2-0.

Djurgårdens IF-Gais.
Tips: 1-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Utan debatt - inga åsikter

Visst kan det vara jobbigt med debatter. Visst kan det vara underbart med debatter. Visst kan det vara frustrerande med debatter. Visst kan det vara uppfriskande med debatter. Säga vad man vill om meningsskiljaktigheterna vi människor har, men de är i allra högsta grad nödvändiga för att vårt samhälle ska fungera. Om man inte hittar nån vinnare i debatter så får man ta och samsas om en kompromisslösning istället för att låta egoism få ett samhälle att rasa samman. Men ibland kanske man inte kommer fram till någon vettig kompromiss, då måste istället någon vara mogen och erkänna sig själv som förlorare. För en debatt är ingen debatt om det inte finns vinnare eller förlorare. Då är det istället två stycken fundamentala grupper av egoister som inte tänker på samhällets bästa, utan bara på sig själva.
Jag säger inte att man redan efter 5 min ska erkänna sig själv som förlorare. Man ska inte ge sig in i en debatt utan kamp. Man ska heller inte ge sig in i en debatt om man inte kan debattera för sina åsikter. Då kan man räkna med att man kommer bli golvad efter ett par minuter, när motdebattören märker att "Den här personen är ju en värdelös debattör och kan inte stå för sina åsikter. Det är nog bäst att jag ångar på". 

Debatter förbättrar vårt samhälle. Så är det. Debatter uppstår när några i ett samhälle inte tycker likadant som andra grupper. Och istället för att gå ut på gator och torg och likt djur tar till våld för att hävda sina åsikter, så gör man upp på ett moget och vuxet sätt genom att man pratar med varandra och genom detta kommer fram till en lösning av ett eventuellt problem.
Och för att få andra männsikors sympatier för sina åsikter gäller det att vara en god agitator och få ur sig sina åsikter, det vi normala människor kallar, "verbalt"

Det är just detta som gör att jag bara kan skratta och skaka på huvudet när jag ser radikala grupper av demostranter som kastar tegelsten mot poliser och genom glasfönster på hus. Jag skrattar inte över vandaliseringen och övervåldet mot poliserna, utan jag skrattar åt dessa djuriska människor som inte inser att de är tragiska och att det är synd om dem, som inte kan argumentera för sina åsikter. Istället så känner de att de måste sula iväg tunga gatstenar mot poliser, som riskerar att skadas allvarligt av dessa. Sedan så gråter demostranter ut i media över att ha fått ett litet blåmärke på ena låret av polisbatonger. "Ni kanske skulle tänka på att poliserna också blir förbannade över att få vara pricktavlor åt era tunga gatstenar, era hjärndöda tomtar".
Och att man från deras håll vandaliserar och slår sönder skyltfönster i gallerior fascinerar mig. Vad fan har fönstren med t ex ett statsbesök att göra? Jag är helt förundrad över detta.
Men då ser man ju hur ruttna debattörer de är, när de måste ta till våld för att framhäva sina åsikter. 

Men det kanske är så man ska göra för att visa andra sitt missnöje eller sin åsikt. Visst kan jag också bli förbannad om jag tycker någonting är helt upp mot väggarna, men bara för det går jag ju inte ut och föröker skada poliser eller vandaliserar ute på stan. Men å andra sidan har ju jag fått en normal uppfostran. En väldigt pedagogisk sådan. Ibland kanske lite FÖR bra. Det vet alla som umgås med mig. När jag sitter i min trygga lägenhet på kvällarna brukar jag tänka ibland "Hur såg min föräldrarevolt ut? Gjorde jag någonsin revolt mot mina föräldrar? Har jag haft en "för bra" uppfostran?    

Marshallöarna


FRÄLS OSS!


Så sant som det är sagt?

"Vi befinner oss just nu i en djup grop, nu gäller det att börja gräva så att det vänder"-Björn Wesström Aik:s tränare.

IK:s kommentar: Om man är i en grop och vill upp, är det då så jävla smart att GRÄVA???

Därför tycker jag inte om söndagar

Veckan har som bekant 7 dagar. Jag behöver knappast räkna upp dem. Det är 5 arbetsdagar på en vecka och sedan kommer helgen. För mig börjar helgen när jag kommer hem från skolan på fredagseftermiddagen och håller på till när jag går och lägger mig på lördagsnatten. Söndag kallar jag inte för helg. Varför inte det då? Jo, av den enkla anledningen att söndagen är den enda dagen som kan konkurrera med måndagen ochch framförallt måndagsmorgonen/förmiddagen. Söndagen anser jag inte vara något annat än en lång transportsträcka till måndagen. Måndagen som betyder en ny vecka och hela fem dagar kvar till nästkommande helg. 

"Men gör någnting på söndagen då", har jag hört. Det är ju just det jag gör. Jag tråkar på söndagar. Städdag brukar vara synonymt med söndagar. Det har det varit för mig från när jag började klass 1. Varennda söndag sedan dess har jag dammat och dammsugit. Ibland moppar av golvet. Gör andra sysslor i hemmet som är nödvändiga om man vill bo i ett mänskligt rent hem. 

Men faktum är att trots att jag tar mig för att damma och rengöra lägenheten varje söndag (jag tvättade och strök även idag) så blir inte dessa dagar mindre tråkiga. Och skolarbete går bara inte att göra på söndagar, om man har några dvs. Jag menar: varför göra söndagen mer tråkig än vad den reda är? Jag saknar motivation, så är det bara. Första frågan som jag ofrivilligt formulerar i mitt huvud så fort jag slår upp ögonen på söndagsmorgonen är "Jaha, vad ska jag ta mig för idag då?" Oavsett om jag städar och tvättar så spelar det ingen roll. Jag går liksom på halvfart genom hela dagen. Gitarren som brukar se så inbjudande ut där den ligger på soffan lockar inte alls på samma sätt som den gör när man kommer hem från skolan. Göra ordning mat blir bara...jobbigare än i mitten av veckorna. Spagetti och Felix färdiggjorda köttbullar får stå på menyn. Bon appetite. 

Jag gick även fram till datorn och stängde av musiken som hade ljudit ur högtalarna hela dagen. Jag ville bara ha tyst omkring mig. Klarade inte av dundrande trummor, distade gitarrer och dova basslingor. 
Ville bara känna lugnet och lyssna på tystnaden. Dock är jag inte så bra på det när jag är ensam hemma. Jag vill gärna ha TV:n, datorn eller stereon igång, så att jag känner att jag har sällskap. Men ibland (som idag) kan jag känna att ensamheten och lugnet, tillsammans med tystnaden, är det bästa sällskapet.

Imorn börjar en ny vecka och nya krafter kommer till en på vägen till skolan. På morgonen hivar jag upp kamerastativet på ryggen och börjar traska ner till stan, där vi ska filma de allra sista bilderna till Landskapsresan. Sedan bär det av till redigeringen och det dröjer inte lång tid förrän filmen är klar. Ge er till tåls            

Amerikanska Samoa


Åtvid borta- eller "polisen filmar från träden".

För ungefär en vecka sedan åkte FH med anhang till världsmetropolen framför andra i detta vårt kära, vackra, kungarike Sverige.
Det var äntligen dags att få känna på det rätta Sverige, långt ifrån betong,lokaltrafik,pubar,människor och istället bege sig mot röda stugar med vita knutar,byns enda taxi,en av tre pizzerior, drängar&pigor, övernojjiga publikvärdar från orten och en bortaläktare som antagligen stått på samma plats utan något som helst underhåll sedan arenan byggdes nån gång för typ 100år sen.Klockan stod på ett klockslag AH aldrig någonsin sett en klocka stå på, dvs 07:00 när FH gick in och satte sig och morgonsket innan han en halvtimme senare begav sig mot det svarta motordrivna fordon som skulle ta oss mot de östgötska skogarna.


Vi rullade nerför backen här hemmavid och när vi svängde ner mot Linnéplatsen vrålade jag "PISSEPAUS, PISSEPAUS" för första gången. Ett krav som inte hörsammades av övriga dock.
Vi rullade sedan förbi stock och sten (Mölndal) över berg och djupa dalar (Kallebäck) innan vi sedan äntligen insåg att vi nu hade den underbara Jönköpingsvägen framför oss. Denna underbara väg som inte bjuder på NÅGONTING ÖVERHUVUDTAGET att se på. Jag tänkte desperat leta efter ett askmoln men inte ens det fanns.

Tiden gick och i baksätet sov redan de hårdföra huliganerna, vi rullade sedan efter ett tag in på en rastplats som när vi rullade in var full men när vi steg ur blev tom. Härlig 90-talsnostalgi beträffande bortaresor där.
Alla som någon gång åkt på bortaresorna under det årtiondeet vet hur leken "Hur snabbt kan tyskar kasta sig in i bilen och lämna rastplatsen?" En gång glömde de t.o.m. sina frukostar på ett bord, men keine gefaren meine dear fruenden wir hast das geätet. Nåväl, vi åt, var inne på att avliva en tupp, rapade och mobbade ett par som lade på sittunderlag och duk på sitt rastplatsbord innan vi sedan fortsatte vår resa. Förvisso bara några meter till den närliggande macken men ändå.

Sedan var tanken att vi skulle haft en välbehövlig pissepaus men då en idiot i en annan bil inte förstod hur man ska uppföra sig stressade vi honom istället så utsöndra urin fick man göra i Åtvid istället.
Vi hade en liten fadäs på vägen men en doftgran och en doftgris senare och en tvätt så var det fit for foght igen, då var vi visserligen redan i Åtvid men det var trevligt.
 Det var faktiskt inte meningen att få med grisbilen här, men såklart den snurrade ju på macken tills vi lämnade den...

Vi rullade sedan in i Åtvid och jag hade väl ungefär tvåtusensjuhundratrettifem gånger sagt att jag var tvungen att fota den klassiska entrén till Kopparvallen med, efter att övriga varit lagom nöjda över att jag fått de fotona och därmed höll käften om det så åkte vi in till det som titulerades "Centrum" (det blir alltid skämt om när det står Centrum i en by där det bara finns en väg) och in på en pizzeria som hade gudomligt god pizza och strax efter vi satt oss fylldes den med massa änglar, ja vartenda ställe i byn fylldes av rätttrogna och vi begav oss så smått mot arenan.

Det fanns en bandyplan bredvid och allt var frid och fröjd (nej inte speedwaylagledarna anti) och vi stod och slängde käft med några värdar från hemmalaget som var uppenbart livrädda för vårt följe (vi var första laget med ordentligt följe i Åtvid). Vi fick sedan bege oss in och var först på plats och trots mina försök till "Andra sidan är ni klara" hände inget. Läktaren var som sagt från 1910 eller nåt så vi var smått fundersamma över ramsan "Hoppa blåvitt hopp" men hoppade givetvis ändå och läktarna svajade gött.
Nåväl, blåvitt kom in, vi sjöng "Snart skiner Poseidon" och sedan blåste domaren av.

Hemfärden var lite segare minst sagt men så blir ofta hemresor när man torskat men strax efter Jping var det festligt iaf, det hela började med en glass hos chaffisen....
Vi körde förövrig förbi Mild och det var det mest spännande som hände på hemvägen.
Det där med att polisen filmar från träden? Jo, i Åtvid ligger det bostadshus precis vid kopparvallen och i träden i trädgårdarna där filmar snuten bortafansen....


En trevlig tripp i ett stycke legendariskt Sverige.

L4 BULLYS ON TOUR!!

Blåvitt startelva omgång 10.

I denna omgång är Gustav Svensson avstängd för vår del.

Mv: Kim-Är väl den som varit bäst under våren även om räddningsprocenten är usel. Dock beror ju räddningsprocenten på att de skott som kommit har varit helt omöjlga att ta.

HB: Adam- Ja, han har inte varit så genomrötten som övriga, formen kommer via spel.
MB: Kalle-Att han petades efter insatser som var helt okej är en gåta, han ska få spela nu.
MB: Ragge-Funderade en stund på råttan här, men Ragge är väl den av de som spelat mest som varit bäst....
VB:Turunen-Muki spelade ju faktiskt vänsterback i nån andrahalvlek ifjol och var just på den positionen bra och med våra alternativ så...

HM: Sella-ja, vafan det händer ändå mer på högerkanten än vänsterkanten och får Sella och Adam igång sina tidigare säsongers spel så då jävlar.
IM: Elmar-Måste för faen få spela nu, det är en gåta det här.
IM: Faltsetas-Seb känns i nuläget livsfarlig då han riskerar att övertända (likt Pontus i dennes ännu mer ungdom) och Faltsetas får därför sköta det defensiva.
Vm: Bärkroth-Skapar med sin speed alltid farligheter eller hörnor som i sin tur leder till farligheter.

F: Pär-Lite släppande gör sig Pär bra, men han får även fritt gå längre fram och avsluta när läge ges.
F:Söder-Sist hade han INGEN hjälp och då blev det som det blev, han var ej dålig men kan ju inte göra allt själv.

Bänken:

MV:Sandberg-Japp.

B: Hjalle-Det är dags att visa att ingen är helig och Hjalle har inte varit bra punkt.
B: Lund: Ska ej spela till vänster och till höger är Adam bättre.

M:Seb-Kan stänga en match på slutet.
M: TO-Får hoppa in och göra det kreativa framåt om så krävs beroende på matchbild.

F: Råttan-Spelade i targetrollen ifjol och var bra, kan få den chansen igen.
F: Sana-är kanske inte forward egentligen men med lite rockader så placeras han här.

1:a maj -vilken flopp!

Så var 1:a maj avslutad och med facit i hand kan man inte säga något annat än att den blev en flopp - på flera olika plan. Om vi börjar med det politiska planet är det föga överraskande att exempelvis Socialdemokraternas demonstrationståg inte var i närheten av samma storlek som förr om åren, de har ju mer elle mindre har övergått till en borgerlig politik. Men vad som däremot är en riktig flopp eller skandal, kalla det vad ni vill, det är att Moderaterna hade ett eget tåg! Borgarpacket med ett blått tåg på arbetarnas röda dag?! Det är inte utan att man undrar vad de tror om sig själva. Nu såg jag aldrig deras tåg, men jag kan tänka mig att det innehöll rika kostymnissar som vill öka på sina bonusar och försämra de anställdas arbetsvillkor. Usch!

Den andra floppen skedde på det rent personliga planet. Jag hade sett fram emot att kolla på MC -och bil-paraden tillsammans med hela Kommando Peking, men tyvärr dök bara Paddan, Ankan och Ankans kusin upp. Deve som själv skulle ha deltagit med sin bil låg istället hemma och var bakfull, och Johan Trollkarl gick inte att nå över huvud taget. Med andra ord blev den planerade grillfesten på Trollkarlens tak inställt. Usch!


Iran


Öppen väg, öppen bil

För er som kan er rockhistoria vet med all säkerhet att "Öppen väg, öppen bil" är en låt av Sveriges Bruce Springsteen, Ulf Lundell. Jag vet inte hur många gånger idag jag har lyssnat på låten. Säkert 20 gånger på en timme. Och jag blir lika lycklig varje gång jag hör den. Jag ser en film som spelas upp i mitt huvud där den här låten är soundtrack. Vi sitter fyra eller fem stycken i en gammal, nedcabbad amerikanare. Det finns inga hastighetsbegränsningar för oss, utan man bara trycker ned gaspedalen och får monstret man far fram i att vråla fram över landsvägarna. Den ljumma vinden känns fantastisk när den piskar oss i ansiktet. Solen står högt på himlen och man drar på sig solbrillor. Volymen på stereon höjs väsentligt ju lyckligare vi blir att vara fria och bara vara. 

Vi far fram genom den svenska högsommaren till tonerna av just "Öppen väg, öppen bil". Alternativt "Atlanten", som självklart också den handlar om friheten att kunna göra vad du vill. Att du har en egen vilja och ingen kan säga åt dig vad du ska göra med ditt liv. Det är så Lundell skalderar "Du har rätt att leva, du har rätt att älska, rätt att sätta din kurs ute på Atlanten". Dessa rader säger allt.

Landsvägen börjar bli som en kär vän som guidar oss till vårt mål, men faktum är att vi inte har något mål alls. Vi har bara bestämt oss för att dra. Tog med oss lite diverse förnödenheter och bara drog ut på vägarna. Vi kände oss instängda i den schemalagda vardagen och ville komma bort mot alla ramar som ständigt tycks stramas åt. 
Denna bil är vårt kungadömme där inga regler förutom våra egna kan röra oss.

Vi låter tung, pulserande rock göra oss sälskap när vi flyger fram på en öde landsväg med rapsfält på vardera sidor. Solen har börjat gå ned och vi bestämmer oss för att slå upp våra medtagna tält alldleles vid havet. Alla sätter sig på en klipphäll och tittar på varandra. Sedan tittar vi ut över det spegelblanka vattnet som färgas av den nedåtgående solen. Knäcker några bärs och är absolut tysta. Det ända som hörs är vinden som susar i träden, fåglarnas skönsång och det klunkande vattnet mot bergsklipporna. 
Vi sitter uppe ett tag till innan vi går in i tälten och låter drömmarna ta oss med på resor till platser där tid och rum inte existerar. 

Nästa dag tar vi farväl av den tillfälliga boplatsen och låter bilens dundrande motor påminna oss om att det är dags för vägen igen. Det är molnfritt och hettan känns lika välkomnande som en gammal vän från förr som är på besök. Med fyra hjul rullar vi ut på de asfalterade vägarna igen och trycker ner gaspedalen och ännu en gång ha "Öppen väg, öppen bil" som pulserar ur högtalarna. Vi kör utmed kusten och ser då fler och åter fler tecken på frihet. Stugor ute på öar och där den svenska flaggan vajar högst upp på stängerna. Barn som spelar fotboll, kubb, tennis, ja allt möjligt. Badande människor, solande människor. Samtliga ger oss uppmundrande leenden och vinkar glatt och självklart vinkar vi tillbaka. Det är som att de vet. De vet att har lämnat den krävande vardagen bakom oss och bara åker mot en enda mål, inget mål alls.

Och det är detta som jag, tillbakalutad och sådär härligt dagdrömmande, tänker på när jag hör "Öppen väg, öppen bil". Frihet, FRIHET. TOTAL JÄVLA FRIHET.          

Tipskommentarer


Aik Solna-Djurgårdens IF.
Tips: 0-1.
I slutet av fjolårssäsongen var det inte många som ens trodde att AIK och DIF skulle mötas i ett derby på Råsunda i vår, ännu färre trodde nog att DIF skulle vara favoriter.

Malmö FF-Trelleborg FF.
Tips: 4-0
Säger ej emot.

Åtvidaberg FF-IF Elfsborg.
Tips: 0-0.
FH tro ej Elloos här heller, men han har ju sett mattan i åtvid det kanske fanns nån liten tuva där? Å tredje sidan har Åtvid bra form nu.

IF Brommapojkarna-Halmstad BK
Tips: 3-1.
Svårtippat men antar att hemmaplan har betydelse för tipset.

Örebro SK-BK Häcken.
Tips: 3-1.
Samma som ovan.

Gefle IF FF-Kalmar FF
Tips: 1-1.
Det känns oinspirerande att kommentera både matchen och tipset.

Mjällby AIF-IFK Göteborg.
TIps: 2-0.
Man åker inte till Strandvallen och hämtar poäng utan vidare.

Gais-Helsingborgs IF.
TIps: 0-2.
Svårt att säga emot detta tyvärr.

Det sägs att...(eller Meningsfullt...)

När AH var liten räknade han negrer i Göteborgsvarvet...

När Glenn var liten satt han i baksätet och sjöng countrylåtar...

När FH var liten satt han på dammsugaren och åkte med...

När Anti var liten var han en slagskämpe...

När Deve var liten skulle han "Blogga om det"...

När Paddan var liten frågade han "Betapet?"...

När AH, Glenn & FH gick i skolan kunde man köpa middag på mega för 2kronor...

När AH, Glenn & FH gick i skolan hade man riktigt skoldagar och inte mesiga som idag, vi gick mellan 08-17:40...

AGF (AH,Glenn &FH) minns när disneytimmen var veckans enda tecknade timme i tv ihop med Tom&Jerry i lilla sportspegeln...

FH inte minns sin studentfest, men AH har berättat om den...

AGF minns när Bengt Westerberg lämnade valstudion i protest mot Ny Demokrati...

AGF har ätit på McDonalds, A åt bara salt dock...

De här bloggmeningarna är en fortsättning från SSF-fanzine tiden...

När jag skriver de här meningarna står barkisbagarn still...

Just idag är det grönbetesdags i bregottfabriken...

Förra meningen var reklam, ge oss pengar...

IK nu har blivit ett begrepp i bloggvärlden, 2,5år som vi är...

Anledningen till att IK för vissa ev ej är som förr är vår valsatsning...

Jag tar hellre limper om du har...

Vi alla undrar hur det gick för Antis och hans granne...

Vi som tortyrmetod på IK stänger in folk i ett rum och tvingar dom att lyssna på när AGF sjunger medan anti spelar trombon, paddan fiol och Geigert spelar mungiga...

Och en tårta, schwarwald, för att jag tar risken...

Deve ska släppa en skiva och med IK i ryggen blir det en jättesuccé...

Det IK-crewet tjafsar mest om är dygnsrytm & tidsuppfattning...

Det ryktas om att Glenn är en av knallarna på knallemarknaden på Tuvevallen idag...

Jag funderar på hur det skulle bli om vi tekniskt sett gick 15år tillbaka i tiden, vore mycket intressant, se bara på åskmolnet...

Vi i gbgdelen av IK-crewet förutsätter att Deve är på väg till Sthlm för Bajen-Peking med matchstart 16 idag...

IK-crewet bestämt hävdar att det var bättre på gammelkungens tid! Precis som i afrika, om nu någon mot förmodan undrade det...

Torsdagen kan bli såväl en av de bästa som sämsta dagarna i mitt liv...

Vi alla undrar hur Buba hade det i Slottskogen igår...

AGF undrar när vi ska ha nytta av vår poliskontakt...

Hockeyarena är det bästa anti lurat in mig i...

Det är en vacker dag idag, den röda arbetarfanan vajar...

IK är ingen politisk blogg, men anser att RÖSTA RÄTT ÄR ATT RÖSTA RÖTT!!!...

Det senaste 1,5åren har varit fantastiskt evenemangsmässigt...

AGF undrar om Anti har sett nån vit opel...

Snart skiner Poseidon...

GF funderar över om Buba kommer skälla ut oss p.g.a. telefonmissöden på Heden under Gothia iår igen...

Glenn sägs ha firat Valborg med kidsen på fritidsgården vid Raffes...

FH är en tjôtig, jobbig, enveten jävel, Deve dementerar dock...

IK-crewet har en företagsidé som sätts igång inom en snart framtid...

Min hand sover...

Det kliar på höger skinka, jag funderar faktiskt på att klia mig, men vill först höra med er, kära läsare, vad jag skall göra...

AH kommer tycka detta är okristiligt tidigt att blogga...

Musik Jorden Runt är den kategori på IK Glenn älskar mest...

AGF har sett att man ska ha husvagn...

AH fanimej måste tipskommentera idag, han hade hela gårdagen på sig men inte då...

Nu är meningarna slut...

1 MAJ!!!

Idag är det en härlig högtidsdag för oss alla med de rätta politiska åsikterna, ni andra har bara inte fattat vad som är rätt än.
Det kommer säkerligen bloggas från ALLA håll på IK idag. Jag, FH, inleder därför med den mest givna sången idag.1 Maj 1945


1 maj 1930.


Norr Bantorget-Stockholm 1902.
1led
1 maj 1928.

Valborg!?

Igår var det tydligen Valborgsmässoafton, men vad har egentligen hänt med den "högtiden"? Ända sen jag var en liten knatte firades det med majbrasa och fyrverkeri, men i år var det helt dött. I plugget var allt som vanligt. Den enda skillnaden var att förrådet, där vi hämtar ut all videoutrustning, var stängt. Även studentfiket vart stängt, men i övrigt? Allt var precis som en helt vanlig vardag. Vart tog egentligen majbrasan vägen? Varför togs den bort? Man kan inte säga någonting annat än att det är en stor skandal. Ska bli spännande att se om 1:a maj blir som den ska, eller om även den blir som vilken dag som helst... Spänningen är total!

Under gårdagen märkte jag förresten - tillsammans med Ankan, Paddan och Deve - att det pågick någon form av internationell orienteringstävling mitt i innerstan. Av en ren slump hamnade vi mitt i banan och då tog vi (närmare bestämt jag och Ankan) självfallet tillfället i akt att ge de tävlande några uppmuntrande ord. De svarade dock inte på våra uppmaningar om att "kämpa" och "springa snabbare". Anatgligen var de så pass inne i loppet att de inte ens hörde vad vi sa. Men jag hoppas åtminstone att den snygga polskan som sprang förbi mig hörde när jag skanderade "dobry, dobry" så det ekade mellan husen i industrilandskapet.

Det var nog det jag hade att säga för den här gången. På återhörande gott folk!

Ha de najs!

/Anti


RSS 2.0