Vila i frid, Ingo.

Ingo, ja så "hette" han ju hos oss alla svenskar. Ja, inte bara oss svenskar förresten, hela världen visste vem Ingo var.
Ingo, mannen med "tors hammare" som sitt speciella slag.
Ingo, den vanlige göteborgaren, en man av folket som inte var förmer än någon annan även om han blev såväl rik som känd.

Vi här på IK är för unga för att förstå hur stor Ingo verkligen var. Vi har dock hört historierna från släktingar etc om de legendariska radio luxemburgsändningarna som gjorde att folk satt uppe mitt natten för att höra matchen mot floyd.
Tungviktstiteln i boxning, en av de absolut svåraste titlarna man kan vinna i idrottsvärlden (iaf då när det inte fanns massvis med bälten) var Ingos och aldrig efter det har den varit svensk.

Ingo är en av vårt lands absolut största, när man röstade fram "Sveriges bästa idrottsman genom tiderna" kom han förvisso "bara" trea, men det beror nog mer på att fler minns  Borgs och Stenmarks bedrifter än Ingos.

Som sagt är vi på IK för unga för att minnas Ingo live, men även om det är oerhört svårt att jämföra idrotter så tordes Ingo vara den störste stjärnan Sverige haft, ingen annan enskild stjärna har t.ex. lyckats få 25tusen personer att komma till Ullevi för att "enbart" hylla och se honom.

Vila i frid, Ingo, en av våra absolut största.

ONCE A CHAMP-ALWAYS A CHAMP!


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sara Isaksson och Rebecka Törnqvist - Barrytown

Så här ser det ut!

Vi har ofta fått avnjuta de östgötska stämmorna från Kommando Peking i radion men hur då en typisk radiosession ut?

Våra papparazzifotografer har vart framme för att ge svaret.


Anti värmer upp radiorösten med de klassiska orden "har du tryckt på rec?"


Johan undrar vad för dårhus han hamnat på.


Paddan är på gott humör inför sin TV-spelsresention


DV med dagens djurläte!


Naturligtvis är även Geigert med på ett hörn!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Svullo - För fet för ett fuck

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Pugh Rogefeldt - Små lätta moln

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Miss Universum - På tunnelbanan

Telenor Arena, Oslo.

Telenor Arena, Oslo.
RIMMÅSVALLEN-Torp Goif.

Detta är en kategorin där ni kommer få se de arenor som någon här på IK besöker.

Vi börjar här med:

 Belägen vid Stenshult, Orust.

Spelarbåsen.
Fikastället och läktarn.
Vy över planen.

FH, en revykung?

Spelplatsen.
På väg att stagedajva som det heter...
En sann arbetsplats för en lama, det är ju en SPOTTlight.
lite annan teknik, även en graciös willyspåse får vara med.
Scenen...

Man blir tydligen sleten av teknikerjobb...
FOTSVETT!

Norge e ett roligt land...

Så var då säsongen igång, blåvitt har börjat säsongen. Detta med match borta mot stabaek från oslos utkanter.
Givetvis var jag och herrn där, som alla trogna. Man missar ju inte en årspremiär eller hur deve å ah?
Vår planering inför det hela började med inköpet av biljetterna den 30dec innan en fifadag och i lördags bar det så av.

07.30 gick Säfflebussen med destination Oslo, det var fyra blåvitta och en supporterpolis på bussen, det var grejer det. Dessutom var det ett gäng kärringar med som förde sådant liv att resten av bussen ville slakta dom.
Nåväl, själv hade jag sovit lite mer än tre timmar på natten och sov därför bort stora delar av resan, men ni vet alla hur rolig motorvägen från Gbg-Oslo är så den behöver vi inte prata mer om egentligen.
Vi anlände således till Norge. och gick in ett köpcentrum som såg ut som Angered Centrum beträffande shoppingsugna och då vet AH precis hur roligt det var där, så vi gick tillbaka till bussterminalen igen efter att ha konstaterat att allt är skitdyrt i Norge. PÅ bussterminalen ÅT Herrn givetvis.  miniCalzone från Norges svar på pressbyrån och en dricka, kostade ungefär 95kronor...

SEdan tog vi bussen mot arenan, men först bjöds vi på följande utsikt på bussterminalen, som hämtad från Sovjet82...


Väl framme vid rätt hållplats gick vi åt fel håll i fullständig snöstorm men efter mycket om och men hittade vi rätt och kunde konstatera att norska är ett roligt språk för på biljetten stod det "slå upp ved", det var jätteroligt tyckte alla utan vakterna.
Efter en visitering som fick en att tro att man var en knarksmugglare i Colombia (de letade fan mellan bältet och kalsongerna- varvid ramsan kom direkt: BÖGAR I NORGE, JA DET FINNS BARA BÖGAR I NORGE).
Vi kom iaf in...och såhär såg det ut...
¨"vår" kortsida"
Planen
Bortre långsidan med loger å skit.
Bortre kortsidan, ej helt färdigställd.
Den långsida som var närmast oss, längst bort är hemmaklacksektionen.
Mer zoomat mot loger...
Långsidan med lite folk...
HÄR ÄR ÄNGLARNA!!!
Herrn är lycklig över att det är premiär, eller så är han hög av alla vackra norskor (som vi inte såg förrän efter matchen....)

Matchen slutade 0-0, stabaeks brasse alanzinho kommer bli fenomenalt bra, sedan tjuvåkte vi buss till city igen och var fyra timmar på centralen och det såg ut såhär:

Vålerengen Shopen på stationen....

Vår utsikt i en timme...
Vår utsikt en annan timme, anmärkningsvärt var att det tog han mer än en timme å stänga affären.
Närbild...
Närbild var det ja....
Vi var sedan hemma 01.50 tog varsin taxi hem till våra respektive hem och sov.

En bra dag!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


José Gonzales - Heartbeats

*Gäsp*

Dags att vakna nu småbarn!

/Anti

Jahapp

Gå och lägg er nu småbarn!

/Anti

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Månegarm - Sigrblot

Man undrar vad DV gör nu

Antagligen kollar han inte på Indiana Jones för då hade han bloggat om det. Själv sitter jag och lyssnar på musiken från det gamla spelet The curse of Monkey Island. Så nördig är jag.


Idag har jag sett bandy, Sveriges match mot Kazakstan var rätt tempofattig och det känns tveksamt om Sverige kan rubba ryssarna i år, de verkar väldigt bestämda. Seger i semin blev det ganska enkelt ändå, så vi får se vart det bär.

Annars har det inte hänt så mycket värt att rapportera om, inte här i allafall. Visst varit några galor som det brukar vara så här års. Rockbjörnar tydligen enligt startsidan på blogg.se som man numer måste logga in via. Verkade inte så intressant, undrar när de ska lägga upp DVs kvällssyssla eller Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen där.
Hursomhelst tycker jag det finns lite för mycket galor. Blir en ryggdunkningsfestival för kultureliten. Ryggdunkningsfestivaler borde vara förbehållna för oss IK.

Jag undrar om det finns vetenskapliga metoder för att mäta saker som djuphet, eller varför inte en gammal hederlig fosterländsk egenskap som gråhet. Fosterländsk är förresten ett bra ord, det borde vi använda oftare!


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Docent Död - Benzin i blodet

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Folk & Rackare - Äggavisan

DV:s kvällssysslor

Hej och hallå. Jag har bestämt mig för att ta upp "DV:s kvällssysslor" igen. Det har varit en del förfrågningar om detta och härmed förklarar jag att jag återupptar detta igen. Senast jag skrev om mina kvällssysslor var 2008, men nu är det nytt år och allt så varför inte damma av denna kategori och börja med det igen.  
Ikväll kommer jag sitta i soffan med ett glas gin & tonic och titta på "Indiana Jones" jakten på den förvunna skatten.
Ja, jag vet att jag har skrivit så innan med, men faktum är att jag tycker att dessa filmer är värda att se igen och igen och igen...

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


I'm from Barcelona - Jenny

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Freddie Wadling - Lyckliga dagar

ÅRETS PLAGG 2009!

IKs modelejon kan nu avslöja vad som kommer bli årets plagg alla kategorier!

Håll i er nu!


VEGAMÖSSAN!

Kom ihåg var ni läste det först!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Eucharist - Greeting immortality

Mmm

Nu är jag - Anti - mer eller mindre frisk igen, så nu kan jag äntligen göra bloggcomeback igen. Det är inte utan att man känner sig lite som "Foppa" Forsberg med alla sjukdomar och comebacker. Men nu får det förhoppningsvis vara nog, och samma sak hoppas jag gällande "Foppa".  Nu ska vi vara friska och krya och prestera på toppnivå. Just nu hinner jag dock inte prester så mkt då jag faktiskt ska lägga mig för att sova. Imorgon är det filminspelning och då måste man vara utvilad! Jag vill dock passa på att visa det roligaste klippet från idrottsgalan idag....


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Danielsson - Som sommaren

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Anna-Lena Löfgren - Lyckliga gatan

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Eldkvarn - Treans Spårvagn

Ett tänkvärt citat

På vägen hem från morsan min fick jag höra av några som jag gick förbi "Varför tycker man alltid om IFK (Norrköping) på fyllan?". Precis efter att denna briljanta fråga ställdes så började mina kugghjul uppe i hjärnan att rotera. Ja, varför tycker man om IFK på fyllan? Vad är det som gör att man tycker så? Efter en mindre konferans med mig själv kom fram till följande:

Jag tror att även om man håller på att kritisera laget man talar om (kan vara vilket som helst, ja det kan till och med vara Änglarna FH) så känner man ändå nånstans i hjärtat att detta lag sprider en sorts värme inom en och att man någonstans känner en sympati för laget. En sympati som man lätt  tillfälligt "målar över" när det går dåligt för laget. Man skulle kunna säga att det finns hatkärlek med i bilden. Man vet redan innan matchen att det kommer att gå dåligt, men man kan ändå inte låta bli att gå och titta på matchen, för "det kan ju bli en tre-poängare". Det är denna det-kan-bli-attityd som gör att man känner en viss kärlek för laget. Men varför, om man hela tiden klagar på spelet, så är det ju lika bra att man stannar hemma och sparar nåra slantar. Men man gör ju inte det. Varför? Jo, för att man innerst inne är ett troget fan som inte kan slita sig från sitt lag. Men svaret som jag kom fram till var. Man är full och då vet alla vi som varit fulla att hämningarna släpper och det är just därför jag tror att man talar mycket mera om sitt älsklingslag.

Detta kom jag fram till när jag satt på toaletten och... ja ni fattar. Hur som helst, det finns säkerligen många andra resonemang, men det här var ett av dom.

Regler som man!!!

 1. Ha ALDRIG strumpor på dig i sandaler, såvida du inte är präst!
 2. Golvet är ett UTMÄRKT ställe att förvara kläder på!
 3. Du behöver inte hålla reda på vilken som är den vanliga handduken och vilken som är finhandduken!
 4. Det spelar ingen roll hur länge du ska vara borta det behövs ALDRIG mer än en resväska!
 5. Tro inte att kvinnor kan vara tysta om en hemlighet
 6. Vässa din penna med kniv så ofta du kan, det känns manligt.
 7. För alla frågor kan ställa till dig gäller att det inte finns något korrekt svar
 8. När du plötsligt befinner dig i ett sammanhang där andra män tittar på sport kan du alltid fråga vad det står men ALDRIG vilka som spelar.
 9. Se till att det ALLTID är du som laddar hem filmen, vilken film hon än vill se är det inte "hemladdad" än...
 10. När din kompis sjunger med i en låt i bilen får du också sjunga med men bara om du är bög.
 11. Det är din medborgeliga plikt att distrahera din polares snygga raggs fula kompis
 12. Du har rätt att överdriva en historia med 200% om du ska använda den till att ragga upp en snygg tjej.
 13. Det är ALDRIG nödvändigt att diska
 14. Klia dig om det behövs, oavsett var du är.
 15. Persika är en frukt, inte en färg
 16. Elektroniska grejer är som smink för kvinnor, man behöver alltid fler produkter!
 17. Det har inte hänt förrän du berättat det för minst en kompis
 18. En bra kompis låter inte sin vän ha speedos. därmed basta!
 19. Rätta reaktionen när du får en komplimang från en annan man är att slåss
 20. Det är enligt lag likställt med hängning, styckning och sträckbänken att ta med sig en kamera till en svensexa
 21. om du känt en kille i mer än ett dygn är hans syster inte längre lovlig, NÅGONSIN!
 22. Två män får aldrig, under några omständigheter dela paraply

  Eder Första Halva.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Björn Afzelius - Sång till friheten

Stegeborg i skymning

Stegeborg slottsruin ligger vackert beläget på en ö i ett litet sund i Slätbaken utanför Söderköping. Slottet började byggas i början av 1200-talet och stod alldeles färdig på 1600-talet. Nu när jag skriver att slottet stod klart på 1600-talet kanske du tänker "Men 1600-talet var ju inte medeltiden. Det var ju då den svenska stormaktstiden ägde rum." Ja, det är rätt min unge man/kvinna, men faktum är att eftersom det började byggas på 1200-talet så var det ju modernt med medeltida arkitektur. Jag och Paddan var där ute för att filma miljöbilder till vår och Antis fina historiefilm. Vi var först osäkra på om vi fick gå in på borggården, men eftersom det var öppen ingång var det bara som att känna sig som hemma och traska in. Där inne var det fler medeltidsvibbar. Jag tänkte "Det är ju så att man får Ronja Rövardotter-vibbar. Jag hade lust att bara skrika våren välkommen, men kvävde skriket. Efter att ha beordrat, eller åtmindstone frågat Paddan, gick vi upp i tornet som vätter ut mot viken. Och vilka utkiksbilder vi fick, ojojoj. Vilken fantaskisk natur vi har i Sverige.

Vi traskade omkring där på borggården och filmade ända från ca klockan 13 till skymningen. Det tjocka molntäcket som hade täckt himlen luckrades nu upp. Tyvärr, tyvärr gömde sig solen bakom de kvarvarande molnen. Det var precis på gränsen till att vi fick se solen, men nej då.  Vi fick nöja oss med guldfärgad himmen och det är ju inte kattskit vill jag lova. Vi bestämde oss för att åka tillbaka till Norrköping, men innan dess tog vi några avslutande bilder ut mot vattnet. Och man kände faktiskt lite (typ för första gången) patriotiska känslor när man fick se den svenska flaggan vajandes i den kalla vinterskymningen.  

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Runemagick - Riders of endtime

Dimma ute och dimma i huvudet

Så var man här igen då. DV och Anti har bloggat väl och man vill ju inte vara sämre, fast det kanske man är. Apropå Anti så hoppas jag han kryar på sig blir frisk.

Själv är jag frisk, det är väldigt bra. Speciellt så här i influensatider. FH har åter skickat skolarbete för korrekturläsning, slut på lovet således. För egen del har inte hänt så jättemycket, Göteborg har varit tämligen dimmigt senaste dagarna. Dimma är lite speciellt, stämningsfullt på nåt vis. Är ju titeln på en låt som vart med i Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen med. På tal om det så kan jag konstatera att man må tycka vad man vill om låtarna där, men ingen kan säga att projektet saknar kontraster. Betydligt mer än Melodifestivalen, som för övrigt bevakas bäst av IK! Iallafall om Anti har tid. Vi på IK har folk som kan allt, om vi orkar och hinner är en annan femma.

Den uppskattade (åtminstone av mig) Fotboll Jorden Runt återkommer förhoppningsvis snart. Dessutom har jag fått i uppgift att höja den intellektuella nivån här på bloggen, får se hur det ska gå... Blir det nåt lär ni märka av det.

Förresten om nån prövar nån av DVs raggningsrepliker så säg gärna till och berätta resultatet!

Nu ska jag ta och sova en stund, hoppas att jag kommer på nåt vettigt att skriva om nästa gång jag hinner och orkar.

Brev från redaktionen

Vi på IK-redaktionen vill be om ursäkt för att det inte bloggas lika flitigt som förr. Vi vill absolut ha en trogen skara läsare och gör allt som står i vår makt för att just du ska få en intressant och nöjesfull läsning. Som sagt, det bloggas inte lika flitigt nu som förr och det har att göra med att vi studerar samtidigt som vi driver denna blogg. FH studerar i Uddevalla och får pendla jääääääätelåååååångt. Jag (DV), Paddan och Anti håller just på med vårt slutprojekt i skolan och har inte överdrivet mycket td över åt att tillfredställa er här, men vi gör ändå allt vi kan för att du ska trivas. Anti är även tyvärr sjuk, men han blir förhoppningsvis frisk snart igen och då kommer fler inlägg från hans sida. Därmed läggs den mesta bördan på AH och det är ingen lätt uppgift att sköta hela redaktionen själv. Men som sagt ovan, vi gör allt för att du ska trivas. Vi på redaktionen ser IK som ett litet mysigt café, fast på Internet, där man kan sitta och riktigt trivas. Kanske ta en kopp kaffe och tänka på hur livet skulle vara om man var en daggmask. Så håll er till tåls kära läsare. Fler inlägg kommer.

Svenskar vi aldrig lär få se i Me


Bernt Staf - Familjelycka

Raggningsrepliker - används på egen risk

- Har du sett äkta smaragder nån gång?
- Nej
- Det har jag och just nu står jag och kollar in i dom vackraste jag sett

- Jag har ingen el hemma, så skulle du kunna värma mig denna kalla natt?

- Nu vet jag vart Paradiset ligger
- Vart?
- I dina ögon.

- Är det inte fruktansvärt varmt här inne?
- Nej, det tycker jag inte
- Okej, då är det bara du som får mitt blod att koka.

- Vet du vad äkta njutning är?
- Nej
- Följ med hem så ska jag visa dig.

- Om inte jag var diabetiker så skulle jag kunna äta upp dig

- Vad ljust det blev
- Tycker du?
- Ja, det blev ljusare när du kom in.

- Jag har precis skrivit klart min doktorsavhandling
- Jaså, vad handlar den om då?
- Kvinnlig/manlig njutning.

- När jag tittar in i dina ögon så ser jag ensamhet, men inatt har du garanterat sällskap.

- Jag har väldigt starka benmuskler, det måste jag erkänna, men ändå gör du så att jag känner mig knäsvag

- Vad kostar en biljett, enkel väg?
- Vart vill du åka?
- In till ditt hjärta.

- Är du gjord av socker?
- Va?
- Du är ju så sött.

- Du är inte snygg
- Ursäkta?
- Du är snyggare än snygg

- Kan jag få en vägbeskrivning?
- Till?
- Till din värld

Äntigen... lite ork

Äntligen känner jag mig så pigg att jag än en gång orkat resa mig upp, slå på datorn och skriva något här. Kanske låter det löjligt "slappt", men faktum är att jag har haft (och fortfarande har) den värsta förkylningen någonsin i mitt liv, eller om det är något annat virus(?). Hur som haver, efter att jag kom hem från Kolmården i förra veckan kände jag att någon inte riktigt stämde i halsen och efter en natts sömn vaknade jag onsdagen den 7:e januari upp med ett ganska tungt huvud, och ingen aptit hade jag heller. Istället blev det en dag som spenderades i sängen/soffan och sedan blev det sömn... De senare dagarna blev bara sämre. Kroppen kändes allt tyngre, munnen var precis kruttorr hela tiden, snoret rann, en jobbig hosta,  fortsatt obefintlig aptit, tillfälliga "stickningar" från några ställen i magen. Som om inte detta vore nog så kunde jag knappt stå heller. Att bara gå ca 20 meter, från soffan till toaletten för att borsta tänderna medförde att jag nästan ramlade. Kort och gott var jag nog mer död än levande  (och det var även en tanke som slog mig när jag skulle försöka sova - så någon större mängd sömn blev det tyvärr inte heller).

Men nu, sen två dagar tillbaka, känns det något bättre. Det kittlar fortfarande i halsen, det rinner fortfarande lite i näsan, det är fortfarande yrt när jag går, jag känner fortfarande ingen hunger, MEN alla dessa "problem" har i alla fall förmildrats ganska avsevärt, så förhoppningsvis är jag nu på väg att bli frisk. Jag hoppas det i alla fall, så man kan leva ett normalt liv igen.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ultima Thule - Fädernesland

Därför behövs en nordisk union

1994 folkomröstade svenskarna om ett EU-medlemskap och ja-sägarna vann med 52,3% Men om folkomröstningen skulle ske idag så skulle det inte bli något intågande i EU. Nej-sägarna har majoritet och om man bara kunde lämna EU med en gång, så vore inte Sverige längre medlemsstat. Vi skulle ställa oss bredvid våra nordiska grannar Norge som var starka och sade Nej till EU. Nu sitter alla ja-sägare hemma i stugorna från Malmö upp till Kiruna och tänker "Hur kunde jag vara så lättlurad? Jag skulle självklart ha sagt nej".

När Sverige tågade in i EU 1995 blev det svenska folket helt plötsligt bekanta med nya regler och förordningar. Regler och förordningar svenskarna inte varit vana vid t ex att nu helt plötsligt så skulle man behöva bry sig om exempelvis Spaniens eller Frankrikes frihandel med andra länder. Helt plötsligt så skulle allt gå så fruktansvärt fort. Matproduktionen skulle gå i rasande takt. Istället för att grisar och kor skulle få gå ute i det fria så de skulle bli friska och krya så blev dessa djur, med EU:s regler, instängda i trånga bås och bara stå stilla tillsammans och trängas med andra kor, grisar o.s.v och bara stå vänta på slakt. Men det största regelverket som har retat upp svenskarna är att så mycket makt ligger hos de stora länderna såsom Tyskland, Frankrike och Spanien. Och han eller hon som sitter vid EU-parlamentet i Bryssel och tjänar miljoner om året, det är ju klart att den personen tycker att Sverige bör stanna kvar i EU. Tack och lov röstade svenskarna nej till EMU. Ett val som kanske skulle bli lite av ett wake-up call för politikerna att Sverige vill inte vara medlem i en supernation (för det är just det EU strävar efter).


Det börjar bli dags att svenska politiker riktar blickarna åt öster, väster och söder. Just det. Jag talar naturligtvis om våra kära grannländer Finland, Norge och Danmark. Varför slår inte vi tre våra påsar ihop och bildar en egen union, "Nordiska Unionen" eller rent och slätt "Skandinavien". Om politikerna kan slita sin blickar från pengarna och istället titta på vad vi har för resurser här uppe i Norden. Nu i dessa "miljötider" så kan vi i Norden försörja oss alldeles utmärkt på egna naturtillgångar och visa övriga världen att "Titta vad de här små länderna i norra Europa kan" Jag talar om naturtillgångar som oerhörda mängder vatten (hela Norden omsluts av grymt mycket vatten + alla tusentals små och stora insjöar och vattendrag vi har kan försörja oss med el), oerhört mycket skog, som vi kan exportera utomlands och bygga upp en stor skogsindustri, betesmark och åkrar som gör det möjligt för djur att få ett värdigare liv, vind, som även det kan omvandlas till el (om inte jag missminner mig så blåser det mycket ute vid kusterna). Detta är bara några tillgångar vi har. ÄR DETTA INTE MILJÖVÄNLIGT SÅ SÄG!! Men det är klart, då får ju inte politikerna de oerhörda summorna som de får idag. Tänkte inte på det.

Förövrigt så har vi väl ett militärt samarbete som kallas för Nodic Battlegroup, som kan försvara oss om det blir oroligheter.  Men nej, vi ska ju gå med i NATO och skicka ner våra soldater till Irak och Afghanistan så att de blir skjutna i krig som världspolisen USA har startat.  Nordisk film finns ju också något som heter. I stora filmproduktioner är det ju inte helt ovanligt att de nordiska filmbolagen samarbetar. Hur många svenska skådespelare har vi t ex inte sett i danska produktioner?


Så snälla svenska folket, kräv åtminstone EN sak av regering Reinfeldt (som förövrigt tog saken i egna händer och skrev på Lissabonfördraget utan någon folkomröstning) och kräv ett utträde från EU.

En nordisk union är bättre både för dig och för mig. Och framförallt för miljön.


Tidsbrist....

Jag, FH, Älgen, David eller vad ni nu kallar mig, kan nu meddela att det från min penna under många dagar den närmaste månaden inte kommer komma något ifrån min penna här på IK.
Dels tar skolan mycket tid och sedan är det ljusteknikersysslor som tar resterande tiden.
Dock kommer jag fortsätta sköta sysslan som supporterskötare och svara på kommentarer etc.

Under tiden jag inte kan blogga så mycket har resten av bloggänget ett tungt ansvar, AH har t.ex. ÄNTLIGEN ett läge där han MÅSTE börja skriva om han inte vill att IK ska dö!!! Anti kommer förhoppningsvis igen starkt snart och Deve likaså. Paddan har lovat att blogga om ett tag med.

nu läggs bloggen i händerna på övriga och det tyngsta ansvaret läggs på AH som ska få tummen ur och skriva allt och inget här.

Jag kommer bidra när tid finnes!

FH!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Allan Edwall - Den lilla bäcken

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Amon Amarth - Cry of the black birds

Allsvenskan 2009-The blåvitt way!

Så har då spelprogrammet kommit för allsvenskan 2009. Eftersom jag rätt mycket skiter i ordningen på de andra lagens matcher (nej, jag bryr mig inte att fc gothia a och b möts i första matchen på nya arenan heller så slipper ni fråga det, vill de ge bort en senare publikmatch som första match så varsågoda, dessutom är det ju fc gothia b som gett bort en senare publikmatch som hemmalag... idiotiskt tänkt på alla vis).

Nedan tas det därför en titt på de olika matcherna som blåvttt fått, jag är fullt medveten om att de lär flytta rätt många men men...

5 april Helsingborg IF (borta) Sön.
Jo,tjenare först hade vi HÅEF borta i sista matchen för säsongen och nu ska vi möta dom borta i premiären en söndag. Detta är en given bortaresa och ALLA ska dit. Det är alltså återigen dags att få förklara för polisen att man inte har för avsikt att slå ihjäl folk när man frågar vart toaletten ligger eller nåt sånt. Det är alltså återigen dags att bli påkörd av en slaktbuss, det är återigen dags att ropa "HAGAMANNEN" åt Daniel Andersson i Håef målet. BE THERE!!!!!!!!

12 April Djurgårdens IF (hemma) Sön.
Påskdagen och DIF hemma, jo tjenare.... ledigt två dar innan och ledigt dagen efter. Det är som uppgjort för träningsläger för farbror polisen. Denna lär flyttas till ett mer passande datum. Detta är ju dessutom vår första match på den nya arenan så det lär bli fullsmockat!! briljant första hemmamatch dock. ALLA ska dit!!!

16 April BK Häcken (borta) tors.
JAAAAAAAAAA En torsdagskväll på rambergsvallen (eller blir det månne Ullevi om röva ska bygga om Rambergsvallen?). Det är ungefär lika upphetsande som att se vattenfärg torka eller att stå och titta på när varje streck längs en ny motorväg målas på, men det är ändå derby och det gäller givetvis OBLIGATORISK NÄRVARO för alla göteborgare med sans och balans i sinnet.

19 April Örgryte IS (hemma) Sön
The return of Walle!!!!!!! Han ska inte mötas av burop utan av applåder. Det riktiga derbyt (ser vi på det historiskt och under 2000-talet är det ju de derbyn som oftast dragits mest folk och varit hetast) och vårt hemmaderby varvid det blir bättre tryck än höstmötet. ALLA SKA DIT!!!!!!

22 April Hammarby (borta) onsdag.
Bajen borta en onsdagskväll när vi haft tre raka hemmamatcher och HIF i premiären? Dock är det Glenns namnsdag så det kan bli livat. Dock sätter spelschemat stopp för stort följe dit.

30April Örebro SK (hemma) Torsdag, Valborg.
Jaha, fylleslag på en match som blir den första som inte lockar fullt hus på nya arenan pga cortege och lite annat. Vi får hoppas denna flyttas för att det inte ska bli alltför rörigt i stan med allt folk vilket ger oss en rent bedrövlig siffra, antagligen bara tre gånger så mycket som Gais brukar ha på sin matcher, det är ju direkt pinsamt. GÅ DIT!!!!!!!

3maj Ellos (borta) Söndag.
Matchen som på senare år inneburit ett gigantiskt följe och som blir som en hemmamatch rent läktarmässigt med det enorma stöd klubben har på denna kamp, det lär ju inte bli sämre för att det är söndag....
KROSSA BÖNDER!!!!!! ALLA SKA DIT!!!!

10maj Gefle (hemma) Söndag.
Trååååååååååkigt...........

17maj Kalmar FF (hemma) Söndag.
LAPP PÅ LUCKAN!! Dags att återigen visa Rydström&co hur vi spelar fotboll, tyvärr lär inte Walle sänka dom men då får nån annan göra det istället. Tyvärr har ju Kalmar inga fans med sig i mängder men det brukar kunna bli hett här ändå. ALLA MED ETT UNS INTRESSE AV FOTBOLL I GÖTET SKA DIT!!!!!!!

21Maj Fc Gothia (borta) torsdag (kristi flygare)
Iom att Fc Gothia har hemmamatch blir det bara 80% änglar på plats... FC Gothias ursprungsklubb fick sin enda seger på 16år i höstas men varför bry sig, den matchen var ju meningslös redan ju. Nu blir det enda gången som Gais får fullt på ny arenan förutom premiären då.... FC GOTHIA ska slaktas!!!!!

24maj Malmö FF (hemma) söndag.
Matcherna mot Malmö brukar ofta innehålla något speciellt, frågan är vad det blir denna gång, lapp på luckan är ett krav och ramsan "MALMÖKLACKEN GE OSS ETT R" är given. Sandqvist kommer INTE vara älskad efter matchen ifjol...
ALLA SKA DIT!!!!!!

31maj BP (borta) Söndag.
Vem vet man kanske får besöka grimsta? eller blir det som förra gången att matchen går på stadion?
Lagom het match dock, men tre pinnar är ett måste i guldjakten!!
Blir nog inget vidare följe dock.

5juli HBK (hemma) Söndag
Omstarten av allsvenskan sker mot HBK,självfallet hade man hellre sett att detta var en bortakamp, Halmstad på sommaren är riktigt gött men jaja, suget efter blåvitt är stort så LAPP PÅ LUCKAN!!!!!!! ALLA SKA DIT!!!!!!

12Juli AIK Solna (borta) Söndag.
Solna borta en söndag, gissningsvis med matchstart 12.30.... om man inte flyttar matchen men det kan bli tufft med tanke på kommande uefakval för vår del. Beroende på vad europalottningen gett så kan det bli ett stort följe hit.
KROSSA GNAGET!!!!

19juli Trelleborg (hemma) Söndag
Ja, vad ska man säga, TFF är underskattat faktiskt men roligt är det inte för det, tuff match men tråkig. Vi får hoppas att det är fint sommarväder iaf. Tack vare vädret kan även ett av seriens tråkigaste lag locka en del folk. GÅ DIT!!!

26JUli Trelleborg (borta) Söndag
Ja, same shit. Antagligen mellan uefacupkval så följet lär inte bli stort och Vångavallen är görtråkig....

2aug BK Häcken (hemma) söndag.
Jaha derby igen då ja, mot Röva. Känns inte direkt jättehett men 3pinnar är ett måste vilket kan vara knepigt så du ska givetvis dit som fotbollsintresserad Göteborgare och förstå att det är blåvitt som gäller.

9aug Öis (borta) Söndag
Årets sommarderby! Dags att sätta kamelerna på plats! ALLA SKA DIT!!!! Vi ska återigen invadera läktarna i ett bortaderby!!

16aug Håef (hemma) söndag
Lär bli mycket folk, LAPP PÅ LUCKAN!!! Håef på sommarn är klassiskt och ska så förbli! KROSSA HÅEF!!

23aug Skansen (borta) söndag
Kan bli en trevlig resa faktiskt, minns Robin Söder här förra året... Vem gör nåt liknande iår? stannar denna en söndag så ÅK DIT!!!!

30aug Ellos (hemma) Söndag
Martin Ericssons återkomst.... Dags för Ragge att ge taco en redig tackling och amen.... ALLA SKA DIT!! Allt annat än lapp på luckan är pinsamt uselt.

13sep Gefle (borta) söndag.
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

20sep Bajen (hemma) Söndag
Mycket beror på Bajens placering i tabellen, men det kan ju vara en riktig toppkamp isf ska det vara LAPP PÅ LUCKAN!!!
KROSSA BAJEN!!!

23Sep Ösk (borta) Onsdag
Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

27sep Kalmar ff (borta) Söndag.
ALLA SKA DIT!!!!!! KROSSA KALMAR!!!!!!!!!!!! Sveriges två överlägsna lag de senaste två åren gör upp återigen. ALLA SKA DIT om det gäller!!!

4oktober Gais (hemma) Söndag
Denna lär inte flyttas det är vår födelsedag och då bjuder vi in de hemlösa stackarna i FC GOTHIA och bjuder till fest, vi fortsätter sedan festen med de hemlösa drar hemåt gråtandes. ALLA SKA DIT!! SLAKTA FC GOTHIA!!!!

18oktober Malmö FF (borta) Söndag
Kan bli en mycket trevlig resa i slutskedet av säsongen när vi jagar guldet! Vid guldracet väntar en blåvitt INVASION!!!! ALLA SKA DIT!!!!

25okt BP (hemma) söndag
Gäller denna inte en guldstrid för vår del är den rena döden gäller den guldstriden kan det bli fullt hus utan problem. ALLA SKA DIT!!!!

28okt HBK (borta) onsdag
ALLA SKA DIT!!!! Ta bara en timme med bil och är vi i den guldstrid som vi kommer vara i ska minst 3tusen änglar vara på plats!!!!!!

1nov Aik Solna (hemma) Söndag
Och guldet säkras mot Solna i sista omgången ALLA SKA DIT!!!!!!!!!!!

FORZA BLÅVITT!!!!

Dagens sanning

När världen utanför har bantats ner till en broschyr,
och till en sammandrag på tv.n kl sju
och när lyckan fått en prägel av att vara allt för dyr
och statistiken slagit drömmarna itu

När trenderna har sagt vem som är glad och sensuell
och romantiken blir en tår på tv3
och när skrattet måste kittlas som en loop i en karusell
och inget finns som inte går att se

Då kommer drömmen om att inte vara mänsklig,
då kommer offrens antipati
sorgen över allt som är verkligt
då kommer sagan om en fantasi

När filmerna har sagt att den som krånglar måste dö
och blir till barnprogram som lönar sig och slår
när tv-spel förläggs till en förverkligad miljö
där aldrig konsekvenserna består

När gränserna ska öppnas för en fåfäng ruljans
och när rösträtt ska försvaras med gevär
När moralen måste bugga för en starkare finans
och idealet blir en trogen militär

då kommer drömmen...

för vem kan förklara att vapen är skitiga, fula små saker
när leksaksaffären är full av soldater
och vilken mamma ska moralisera
när loket kan ge oss miljoner och mera?
nej, sagan ska bli fantasi!

jag vill sätta mig på tvären för i ett snöende kapital.
så kan ni kalla mig bohemisk om ni vill
men jag strävar hellre bakåt än att svälja era tal
om allt det verkliga som inte räcker till

för i den verklighet jag ser, där går en man omkring med kniv
han jagar frispel och poäng genom att slå
och framåt natten blir det strimmlor av ett verkligt mäniskoliv
allt medans pressen har ett enkät om "varför då?"

det är ju drömmen..


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Blå Tåget - Kalla kriget

Mauritania!


Fotbollen som världens bästa leksak, bilden är bra helt enkelt.

Men play football in front of a mosque in the city of Nouakchott, Mauritania, Saturday, Aug. 9, 2008. The leader of Mauritania's coup said the democratically elected president he deposed would not be released because of "security concerns," a London-based Arabic newspaper reported Saturday. From AP Photo by Candace Feit.
Har man ingen fotbollsplan av naturlig art kan man lira här....

VARNING, VARNING

Vill bara härmed varna alla IK-fans. Inom en mycket snar framtid kommer jag att publicera ett seriöst debattinlägg på denna oerhört populära blogg. När ni ser titeln "Därför behövs en nordisk union", då ska ni sätta er med kaffe eller te (hallonsaft för dej Anti) och vara allvarliga ett par minuter. Men fram till dess, njut av humor av högsta klass.

P.S. Fick idag reda på att FH och jag har fått mycket god kritik av ett fan här på bloggen. Vi är oerhört stolta över detta. Tyvärr kan vi inte skicka en t-shirt, men du får den IK-orden. Ett av det bästa och finaste priserna man kan få (inom bloggvärlden).

IK Underhåller del 3hehehe hohoho hahahaha höhööhöhöh hihihihihihihi


Men Anti då...


Nåt för alla rondellmakare att titta på


Passa dig Anti!


Är det bara jag som undrar vad fan som händer tredje gången?


Årtusendets "NO shit sherlock?"


Därför behöver modebloggare inte motionera!!


Deve vad sa vi till dig om fortkörningen?


Okej,vi lovar att försöka låta bli!

Lesotho!!!

Lesotho Football
Fotbollslirare från Lesotho

Spelande kids i Lesotho!

Laos!


Fotboll "the laos style"


Match!!!!!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Ebba Grön - Die Mauer

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Köttgrottorna - Älska mig

Irriterande incident på ICA

Redan imorse kände jag "Vilken skitdag det här kommer bli". Jag vaknade som ni säkert förstår på fel sida, som vi alla har rätt och göra lite då och då. Vi är alla människor (ja, även du Anti). Jag vaknade sur och tvär på grund av... ja, kärleksproblem, djupare behöver vi inte gå. Jag öppnade mitt kylskåp när jag skulle käka och märkte "shit, jag måste ner och handla". Kylskåpet var nämligen tomt, förutom 3 förpackningar körsbärstomater som är på gränsen till oätbara, en syltburk, en tredjedels Martiniflaska som jag inte rört på ett år (och troligen aldrig kommer att göra det heller), lite potatis, ett smörpacket och ett yoghurtpaket. Nere i affären kom ännu en irriterande incedent. Väl framme vid kassorna stod en mamma och skrek på sitt barn som flög omkring mellan godishyllorn, samtidigt som hennes andra barn, som säkert var 1 år, skrek för full hals i vagnen. Jag betalade och ansträngde mig till mitt yttersta att ignorera denna irriterande lilla varelse. När jag packade i varorna i mina påsar så hade det gått så långt att allt jag hörde var skriket från barnet i vagnen. Jag slängde i varorna i påsarna och stormade ut och var på utvägen nära på att störta rakt in i en gammal gubbe med rolator. Det hade ju varit pricken över i:et.
Barn är härliga varelser, inget snack om det, men dom ska faan inte tortera sin omgivning genom att gapa för full hals bara för att få uppmärksamhet.

IK på rälsen!

6poäng

Vi fortsätter mot vårt resmål där det både OSat och där två språk talas som officiella språk!

Så sant som det är sagt?

ante - badmintonproffs säger:

jag ÄR en idyll


Framtiden debatteras.

ante - badmintonproffs säger:

fast det är mest synd om anti

Älgen© säger:

ja du är ju 15

ante - badmintonproffs säger:

nej 14

Älgen© säger:

ok

Älgen© säger:

du var iaf det när vi började tjöta med dig

ante - badmintonproffs säger:

mm

Älgen© säger:

det var länge sen

Bjةrn säger:

mm

Mimmi säger:

va tiden går

Älgen© säger:

på den tiden hade vi 56k modem

Älgen© säger:

ante - badmintonproffs säger:

tiden går så fort att jag kommer bli gråhårig snart

Älgen© säger:

mm

Bjةrn säger:

käk

Älgen© säger:

jag tycker vi här å nu bestämmer att vi bosätter oss på samma hem

Bjةrn säger:

käk

Bjةrn säger:

käk

Bjةrn säger:

käk

Bjةrn säger:

käk

Älgen© säger:

JÄLVA TJÖT

Mimmi säger:

vafan

ante - badmintonproffs säger:

att käka laxermedel är också ett ålderdomstecken

Älgen© säger:

mm

ante - badmintonproffs säger:

vi är gamla människor

Älgen© säger:

mimmi du börjar bli gammal snart blir du säkert gammelmormor med

Älgen© säger:

du blir känd hos din barnbarnsbarn som "den snälla gammelmommon med de goda kakorna"

Mimmi säger:

oj... neee fan jag är i mina bästa år ju

ante - badmintonproffs säger:

nej mimmi, de var för 10 år sen

Mimmi säger:

jag kan inte baka kakor

ante - badmintonproffs säger:

nu är vi gamla och utnötta =(

Älgen© säger:

när du sedan säger på msn live modell 2065 att du nyss bakat kakor då tar jag och anti vår spacefärdtjänst till dig och äter

Mimmi säger:

10 år sedan va jag 13,5 år

ante - badmintonproffs säger:

mm

Älgen© säger:

vi är gamla

Mimmi säger:

hahaha

Älgen© säger:

i höstas var det tio år sedan jag lärde känna buba

ante - badmintonproffs säger:

vi är för gamla

Älgen© säger:

å glenn

Mimmi säger:

jag kan baka drömmar och m´uffins

Älgen© säger:

drömmar är sköna

Älgen© säger:

muffins är nice

Älgen© säger:

vi kommeer

Mimmi säger:

muffar med

ante - badmintonproffs säger:

jag kan baka till dig mimmi

Älgen© säger:

undrar vad vi pratar om 2065?

Mimmi säger:

Gött

Mimmi säger:

Lever vi då?

ante - badmintonproffs säger:

nej

Älgen© säger:

ja vi det är ju 56år kvar

ante - badmintonproffs säger:

ok

Älgen© säger:

då är jag 82-83år

Älgen© säger:

Älgen© säger:

jag kommer fortfarande gapa på att anti är 15

Mimmi säger:

jag kommer leva länge om inte världsmaffian tar över helt

ante - badmintonproffs säger:

jag kommer säkert sitta och skriva arga insändare till nån lokaltidning i pajala

Älgen© säger:

Älgen© säger:

säkerligen

Älgen© säger:

om dagens ungdom som bara kör för fort med sina moonracers

ante - badmintonproffs säger:

när broppen gapar att jag är 15 så ropar buba "VAAAAA?" med hörseltratten riktad mot örat

Älgen© säger:

för på din tid festade man minsann inte på några rymdkolonier utan i sin hembygd på den lokala krogen


IK på rälsen!

8poäng.

Vi fortsätter vår resa mott nytt land där resmålet har knäckebröd i historien.

IK underhåller!
Å HÖR SEN!


funny pictures
Det ska fan vara fader idag....


LYD UNGAR LYD!


Så kan det va.


Anti som barn...


Nej allihopa det innebär INTE att man gör så nu med!!


Jag vet inte men har det inte gått LITE fel här?


Just so you know....

Gillar ni detta inlägg så välkomna...


Dagens sanning

Sådan är kapitalismen
otack är den armes lön.
De´e´ dom rikas paradis men
ingen hör en fattigs bön.

Plats 36.

Qviding-IFK Göteborg, Svenska Cupen 2000?

Det var en match som föregicks av debatt om var å när den skulle spelas, det slutade med att den spelades på Qvidings hemmaplan Torpavallen en vardag klockan 14 alt 15. Det innebar att jag fick skolka för att hinna dit med ena brorsan.

Det började dock med att jag och AH satt en hel geografilektion och letade på kartor vart Torpavallen egentligen låg, vi insåg rätt snabbt att världskarta nog inte var det bästa alternativet. Vi minns inte vad vi skulle göra egentligen men vi minns att läraren hjälpte till med att hitta olika kartor.

Nåja, vi fann arenan såväl på kartan som i verkligheten.
Det låg ett systembolag bredvid och vi köpte cider 7,5% som man inte fick dricka på arenan (jaja, vid planen dådå) så vi svepte dom i det närliggande bostadsområdet, att mitt på dan sitta på en bänk i ett bostadsområde och dricka är det närmaste alkolist jag kommit.
In kom vi iaf och vi intog ståplats och sjöng trevliga ramsor mot Torpavallens sittplats (8stolar) samt sjöng om ett flicklag på åtta år att de var qvidingfirman.
Eftersom ingenting hände i matchen stämde jag upp i den vackra sången "VÅGA TACKLA TUFFT ATT ÅKA UT" varvid Ravelli asgarvade där han gick som reservmålis.

Förövrigt fanns det inga pissoarer etc så vi vattnade ett träd med fri insyn för övriga, trevligt? Nä.

Härlig dag kort och gott!

IK på rälsen!

10poäng

Vi rör oss söderut från gränsstad till en välkomnande stad.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Krymplings - Dunken

St Kitts & Nevis.


Landslaget!

Låvly päktär10 nya, fräscha Anti-bilder

De senaste två dagarna har jag varit ute på lite äventyr igen, och som vanligt innebär detta att ni får avnjuta mina smått fantastiska bilder. Först ett par stycken från söndagens match mellan Vita Hästen och Pantern, som slutade 4-5 till de sistnämnda efter sudden. Därefter följer några bilder från den traditionella "Kolmårdsresan"! Jag är mycket nöjd med att fånga så många bra lodjursbilder den här gången, de är utan tvekan svårast att fånga på bild!


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA FRÅN VITA HÄSTEN - PANTERN


KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDERNA FRÅN KOLMÅRDENS DJURPARK

Jobbig inledning på veckan

Så har ännu en vecka inletts i ens liv, och denna veckas tema är bitterhet! Man kan ju inte vara något annat än bitter efter alla motgångar som ens favoritlag (inom hockeyn ständigt drabbas av). Till att börja med avgjordes som bekant JVM-hockeyn under den gångna helgen. För Sveriges del blev resultatet ett "okej" silver bakom hemmanationen Kanada, som vann finalen mycket enkelt med 5-1, eller något åt det hållet (jag kollade inte klart på slutet). Men vad som gör mig bitter är domarna som hjälper kanadensarna något enormt, gång på gång. De får åka på Sveriges målvakt utan utviningar,de får filma sig till utviningar, osv. Allt det Kanada gör är tydligen rätt, det tycker i alla fall domarna. Nu vill jag inte på något sätt påstå att domarna krossade Sveriges guldchans i finalen, för kanadensarna var betydligt giftigare i sina målcanser, samtidigt som svenskarna var på tok för veka i anfallszon. Men alla konstiga domslut påverkar ändå matchen mer eller mindre. Hade domarna hållit en bra nivå i samtliga matcher så hade inte ens Sverige mött Kanada i finalen, nej då hade snarare motståndet blivit Ryssland. Ryssarna drabbades av ett antal mycket konstiga utvisningar i sin semifinal mot just Kanada, bland annat en hög-klubba-utvisning som domaren uppmärksammade efter en fantastisk skådespelarinsats av en av de kanadeniska spelarna... Ryssland hade i och för sig chansen att vinna ändå, men den slarvade de bort pga. dålig coachning, MEN hade domarna tagit rätt beslut matchen igenom så hade Ryssland, trots sitt svaga matchavslut, vunnit med minst 1 mål. Varför? Jo, för att kanadensarna ibland utnyttjade de felaktiga domsluten och gjorde mål.

Sett till den svenska ishockeyn går det även skit för Frölunda. Nu är laget uppe i två raka förluster och fallet nedåt i tabellen har börjat. Nu krävs det segrar omgående om man inte ska behöva oroa sig för missat slutspel ännu en gång! För Vita Hästen är inte läget bättre heller. De har inlett allsvenskan med två raka förluster (den andra kom dock efter sudden, så man har iaf en tröstpoäng hittills). Ska Norrköpings stolthet gå vidare till ett fortsatt kval om den enda allsvenska platsen så krävs det dock, liksom för Frölunda, att man börjar vinna omgående. Men just nu verkar ju allt gå åt skogen, därav bitterheten. Bara att bryta ihop och komma igen nästa vecka!

Edit: Måste även påpeka att bitterheten ökar när inte inläggen vill publiceras såhär nattetid.

Roligt!

Nu tänkte jag skriva något roligt, men jag ångrade mig

IK underhåller!

humor photos GÖR SÅ!!!


VÄLKOMMEN TILL ELLOSLAND!


jodå anti, skämtet handlar om sex....


Ja, anti detta med...


Gammal men bra.


Ska vi gissa på religiös fanatiker?Enligt Paddan gör detta ont...


nej, AH inte Moses Nsbuga!


Vad gör man inte för att vinna?


Geigert då... när ska du lära dig...

IK på rälsen!

6poäng

Vårt resmål ligger vid en flod där torn är kända, här finner ni både Michael Jackson som skräckkammare i samma hus.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Laleh - Storebror

Plats 37.

Åsebro IK-IFK Göteborg 1-11, Svenska Cupen.

Detta är Blåvitts största seger i en tävlingsmatch och jag var självfallet på plats i Åsebro.
Åsebro är förövrigt ett fantastiskt ställe, det sitter en liten skylt mittemot en mack med "ÅSEBRO" på sedan kör man rätt in i ingenstans och passerar två bondgårdar innan man når fotbollsplan. Ungefär som Målilla som Anti hade sagt.
Vi var först på plats och gick sedan med souvenirförsäljarn och slapp därmed pröjsa.

Vi vann med 11-1 och bäste man på plan var Åsebros målis hur sjukt det än kan låta när han släppte in elva baljor, hemvägen var fin, det står nog kvar bilar i köerna än, fast vi körde runt halva dalsland och kom hem snabbare.

Som alla ju redan vet mötte Åsebro Ljungskile i en viktig match om avancemang i början/mitten av 90-talet hur det gick för LSK vet vi, men vad som hänt om Åsebro vunnit vet man aldrig....

Det är såna här matcher cupen finns till för, tyvärr har förbundet förstört det nu genom att bara tillåta lag från div.2 och uppåt vara med numera. Vissa wildcards undantagna

WANTED ALMOST DEAD OR ALIVE!!!

ANDRA HALVAN!!!


Han sågs senast online på nätet igår eftermiddag efter det har ingen sett eller hört av honom, troligen har han kidnappats av aliens och då vet bara han själv vart han är!

UPPLYSNINGAR OM ANDRA HALVANS FÖRSVINNANDE KAN LÄMNAS TILL ironinsforkampar@hotmail.com HITTELÖN UTLOVAS!!!


ANTI!!!

Anti har inte synts till under varken gårdagen eller idag, vi tror han rövats bort av rumpnissar i Målilla. Anti kan vara lite blyg av sig så när ni närmar er honom är bedövningspruta ett bra tips, söv honom och lägg honom sedan på överrenskommen plats som bestäms i samråd med IK! För information om antis försvinnande kontakta ironinsforkampar@hotmail.com


GÄLLANDE BÅDA ÄR ATT DET ÄR FÖR JÄVLA DÅLIGT ATT DE INTE HÖRT AV SIG TILL VARKEN FÖRSTA HALVAN ELLER DEVE SOM NU FÅTT ÄGNA TID, SVETT OCH GLÄDJETÅRAR ÖVER DERAS FÖRSVINNANDE!!!

Plats 38.

Sverige, OS-guld Ishockey 2006.

Jag hade efter semifinalerna druckit elchsnaps, något som fick mig sängliggande totalt utslagen i några dagar, då det som det så vackert heter "rann ur båda ändar" av kroppen.
Lagom till denna söndag då finalen i OS-hockeyn gick orkade jag dock äta tre rostade bröd skivor, på kvällen vankades det dessutom Depeche Mode i Scandinavium så det var en händelsrik dag.

Av själva matchen minns jag inte så mycket faktiskt, men det var en otroligt stor seger och vad man inte visste då var att det skulle bli ett vm-guld senarer den våren med.

Vissa tycker säkert att en sådan här sak ska vara högre, men man måste vara antingen där eller så måste det vara betydligt närmare en såväl känslomässigt som geografiskt för att det ska hamna högre upp.

IK på rälsen!

Även om ni svarar på 10poängsinlägget räknas inte det som 10p nu när 8poängsledtråden publicerats!!

På resmålet hittar man såväl en alldeles speciell skinka som en bruksvägg.

IK På rälsen!

10poäng

Vi lämnar maskulin stad för färd mot sydligare och större domäner där stor man finnes.

Fler ledtrådar kommer med ojämna mellanrum under dagen, vi slutar när vi får rätt svar!

Cayman Islands!

Spelare i Cayman Islands U17landslag för damer... Så har vi stillat er hunger efter damfotboll!

Nationalarenan!

IK-Folket med vänner/Vänner vem är vem?Joey= Geigert!!!
  Geigert är, enligt Deve som Joey, totalt mat och sexgalen utan något djup och enligt obekräftade uppgifter ibland lika korkad. Nej,vi är inte snälla här på IK....

Ross= Deve

Deve är precis som ross, gift tre gånger med tre olika kvinnor, har barn med två olika kvinnor och jobbar med dinousarier. Gillar dessutom program om myror som bygger vägar....

Phoebe=Andra Halvan.
AH är precis som Phoebe, jobbar som massör, har fött sin brors trillingar och har haft råttor i skafferiet som husdjur och är vegetarian. Spelar dessutom gitarr hellre än bra och har skrivit stora hits som "smelly cat".

Monica=Paddan
Enligt säkra källor (det är väl så journalister skriver när de inte har nån aning?) så är Paddan som Monica, extremt ordningssam och den som håller koll på oss andra. "Rules controls the fun" är hans motto!

Rachel=Anti
Anti är precis som Rachel, en bortskämd överklassunge som rymt från sitt första bröllop och landar hos Monica och sedan får hjälp av övriga vännerna för att bli självständig och jobba med mode.

Chandler=Första Halvan(jag)
FH är precis som Chandler, kan inte låta bli att ge tykna, sarkistiska kommentarer och jobbar med något ingen vet vad det är och är inte den bäste på att ge råd direkt. har gått i skolan med Ross (nåja)....

HELA GÄNGET!!!


Skitdåligt inlägg...

Älgen© säger:

toabreak

Danne Ahlin säger:

gört

Älgen© säger:

fan vad jag sket fick spola två gånger

Älgen© säger:

visst drömde du om den infon

Danne Ahlin säger:

jag

Danne Ahlin säger:

jag vill inte höra annat än när folk berättar om hur dom bajsar

Älgen© säger:

okej först drog jag ner brallorna och satte mig ner och läste lite tidningen sedan tog jag i en gång du vet den där första när man verkligen måste få ut början sedan gick det en stund å sedan upprepades proceduren dock med mindre varor att uthämta från röven. tredje gången var en sån där, finslipa röret gång du vet, när man egentligen sketet färdigt men för att slippa skita om fem min skiter lite

Danne Ahlin säger:

jo man känner att man har nånting kvar i rörte

Danne Ahlin säger:

¨

Älgen© säger:

precis då får man skita ut det

Danne Ahlin säger:

så man klämmer utav bara satan

Älgen© säger:

och lyckas

Danne Ahlin säger:

jag gillar mer dom här stora fasta klumparna. Så porslinet nästan spräcks

Älgen© säger:

ja de är nice

Älgen© säger:

då gr det undan

Danne Ahlin säger:

då får man hålla i stolen

Älgen© säger:

ja precis det är karl-alfred skitande

Danne Ahlin säger:

haha

Danne Ahlin säger:

precis

Älgen© säger:

men fan vad avslappnad man är efter det

Älgen© säger:

40kilo lättare

Danne Ahlin säger:

jo. fast när man är långt ifrån toan typ ute och känner att "nej nu faan går det inte att hålla sig längre". Det är en plåga, men när man springer in och sätter och bara släpper loss. Faan det är skönt det

Älgen© säger:

skita kan fan slå knulla ibland

Danne Ahlin säger:

när man är jävligt nödig ja

Älgen© säger:

mm


Den riktiga dansbandskampen!!


Plats 39.

AIK Solna-IFK Göteborg 1-5, Allsvenskan 1993.

Allsvenskan 1993 var en höjdare, förvisso var Solna regerande mästare men blåvitt hade varit europas tredje bästa lag på våren och man gick som tåget i allsvenskan där man slogs mot IFK Norrköping om guldet.
Denna match minns jag väl, vi var på semester i Sthlm och satt på långsidan och jag och farsan jublade när blåvitt gjorde mål, det ska man inte göra där men vi klarade oss.
Inte blev det sämre av att Peter Larsson gjorde själmål så den enda klacken värd namnet på arenan kunde sjunga "PETER LARSSON ÄR EN ÄNGEL" och vi vann med 5-1.

På vägen till hotellet sa polisen att man skulle vara tyst å inte prata göttebosska så man slapp få stryk.
Blåvitt hade pulvriserat gnaget!

Tack för kaffet!

Plats 40.

Kaparna-Indianerna, Elitserien Speedway 2007.

Man hade åkt land och rike hela säsongen och vips stod vi där vid en match som vi MÅSTE vinna, en förlust, ja rent av en poängförlust (förutom bonusen då) hade inneburit att vi i praktiken redan åkt ur.
Vi hade fått storpisk borta och visste vad det gällde.

Matchen gick i Mariestad och 2007 personer var på plats och jag minns inte så mycket från matchen egentligen, det kändes otroligt nog rätt lugnt hela tiden beträffande segern och iom att bonusen var så långt borta så var det aldrig riktigt hett, men det var en seger som gjorde att man kunde ta sig an de avslutande matcherna mot Masarna och Bajen borta med hoppet kvar.
En otroligt viktig seger som bara var såååååååå skön!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Moneybrother - Dom vet ingenting om oss

Solomon Islands

(vi missade igår så därför två länder idag)
Glad spelare...


Match på nationalarenan!

Sri Lanka!


Observera att målisen bara har en handske...


Storturnering med fina omgivningar....

 
Innan man kan börja lira får man dock värma upp genom att med handgräsklippare klippa gräset!

Hej

Blir ett något kort och innehållslöst inlägg mest för sakens skull. Det har ju varit en lågintensiv helg på IK men då kan det vara läge för första nattbloggen sen årsskiftet.

Årsskiftet borde förövrigt egentligen ske vid midvinter, det är ju då vår planet fullbordat sitt varv runt solen och påbörjar ett nytt. Tiden går fort. För tio år sen satt man och led över att ens första gymnasiala jullov var över. Men det skulle ju alltid komma ett sportlov. Inte bandet alltså. Och sen påsklov, annandag pingst, osv. Det känns länge sen men ändå inte, fast skägget har ju hunnit växa en bit på de tio åren. Nyår får mig ofta att blicka bakåt snarare än framåt. Framtiden är dunkel och otydlig, det förflutna är sorterat i prydliga högar i bra och dåligt. Kan man hålla näsan borta från den dåliga kan nostalgi vara ganska trevligt. Men samtidigt jobbigt om man tänker på det som en gång var, men inte längre är. Men det får man leva med.

Det märks att våren är i antågande, visserligen -10 ute nu men det är inte längre kolmörkt klockan 4. Som sagt tiden knatar.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen tågar på, men hav förtröstan, den har ett slut. Det tog sin tid men till slut lyckades projektet göra någon förbannad. Ett annat dagligt projekt jag uppskattar mycket är FHs Fotboll Jorden Runt. Finns många godbitar. Min favorit är nog bilden från Somalia, där en enbent kille lirar på en plan omgärdad av en död gnu och ett brinnande bilvrak. Inte att jag på nogot sätt vill romantisera över misären, det är på många sätt en hemsk bild och situationen i Somalia är antagligen värre än de flesta av oss kan föreställa oss. Men ändå kan man ha roligt med en boll. Det är på något sätt det som är själen i idrotten, det äkta. Samma äkthet finns i många av bilderna, men just den från Somalia satte sig på minnet.

Senaste land ut var Seychellerna, där jag firade min första födelsedag. Långt innan Anti och DV och Paddan fanns, eller åtminstone några år. Skoj att se i allafall. Och de är tydligen högre rankade än San Marino.

Detta inlägg blev visst lite mer omfattande än jag trott från början. Hade väl trott det skulle bli nåt för att bevisa att jag kan lägga upp annat än youtubeklipp. Men bara för att jävlas och för att återknyta till mitt tidigare pseudofilosofiska svamlande om tidens gång, så drar jag upp ett klipp från året då jag och FH föddes. Lyckligt ovetande om varandras existens.

Om den passar i sammanhanget eller ej får någon annan avgöra.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Noice - En kväll i tunnelbanan

Domare...

Domarnivån inom JVM-hockeyn är för dålig

[Först  förlorar nästan Sverige pga felaktiga domslut och nu förlorar Ryssland på minst lika konstiga domslut]

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Webstrarna - Moln på marken

Allsvenskan 2009!

Så var då IK återigen först med någonting, vi tippar redan nu Allsvenskan 2009!


Vi börjar nerifrån och går uppåt i tabellen vi tippat. De båda halvorna har tippat och summan som anges efter varje lag är den totalsumma ett lag fått när vi lagt ihop våra tips. Laget med minst summa placeras högst, har två lag lika hög summa placeras det lag högst som fått högst placering i någon av de två enskilda tabellerna.
Siffrorna efter den totala summan är FHs tips följt av AHs tips.

Nog med förklaringar.

16.Brommapojkarna 32 16-16
Ja, vi är slående överrens om att BP kommer sist även denna gång i allsvenskan och får respass direkt igen, de är helt enkelt ett för dåligt fotbollslag för denna serien.

15.Gefle IF 30 15-15
Ja, vi är slående överrens om att Gelfe blir näst sist i allsvenskan och får respass ner i superettan nu efter några säsonger i den högsta serien, Gelfe har problem med att behålla de bra spelare man ändock fått fram och att lita på att de äldre gardet håller ännu ett år känns tveksamt... Nej, det blir nedflyttning för Gevalia, f'låt Gelfe IF.

14.BK Häcken 26 13-13
Jo vi är medvetna om det bisarra i att vi båda tippat dom som trettonde lag men att det innebär en fjortonde plats här, men några sorts regler ska man ha... Röva får det tufft i den knivskarpa konkurrensen som finns i Götet och i allsvenskan. Visst var man stundtals imponerande i superettan ifjol men det är en enorm skillnad mellan de båda serierna och Röva får kvala mot sirius om en plats i allsvenskan 2010.

13. Halmstad BK 23 11-12
Hbk kommer komma högre om Anselmo har kvar sin höstform och man får behålla honom en hel säsong, men dels är det föga troligt att han stannar hela säsongen om han behåller sin form, och stannar han hela säsongen beror det på att formen gått ner och sedan gör inte en enda spelare ett helt lag. Dock kan man inte underskatta laget om man får behållla alla och, som det ju verkar, får hem Mikael Nilsson till sommaren då har man ett lag för övre halvan men vi tippar efter nuläget och de förutsättningar vi ser med nuvarande trupp då hamnar HBK här.

12.Gais 23 14-9
Jag tror gais får oerhört svårt, de har tappat sin bäste spelare från fjolåret i Bobbie Friberg och islänningarna man köpt vet man inte om de är fågel eller fisk än, de kan lika gärna vara en flopp men de kan även alla tre bli en succé likt blåvitts Ragnar Sigurdsson. Frågan är också vem som ska göra målen?
Det finns så många frågetecken runt lagt, man har bytt tränare igen och hävdar att man då måste ändra sin årsplanering, ett svaghetstecken modell enormt, målsättningar för hela klubben måste ALLTID vara större än enskilda individers inverkan. Dock, om alla frågorna får positiva svar kan Gais hamna på AHs tipsplacering men i nuläget känns det tveksamt.

11.Örebro SK 20 10-10.
Ja återigen ett lag som placeras på en annan placering än vi båda tippat. Förövrigt undrar man år efter år efter år efter år varför det aldrig finns något trevligt och skoj att skriva om Örebro SK?

10. Örgryte IS 20 12-8
Kors i taket AH tippar ÖIS före Gais, och man kan väl inte annat än hålla med, med anfallsparet Jonas Wallerstedt-Marcus Allbäck har man ett av allsvenskans bästa anfallspar. Walle som är oerhört stark som bollmottagare och alltid är där med huvudet och en Allbäck som är ja, Allbäck med alla sina kvalitéer. Tyvärr har man väl i nuläget lite får dåligt i övrigt för att hamna speciellt långt upp men allsvensk rutin finns det gott om så ur lär de inte åka.

9.Trelleborg FF 19 4-15.
Här har AH supit till, TFFs höst var enorm och man har nu förstärkt lag med bl.a. Joakim Sjöhage så TFF är ett lag som röra om det för alla lag i allsvenskan. De kan rent av gå mot sin bästa säsong sedan 92-93 när man var ett topplag och spelade i europa! En skicklig tränare i Prahl och TFF kommer slåss på övre halvan utan att för den skull blanda sig i guldracet.

8.AIK Solna. 17 6-11
Förortslaget har alltid guld som mål men har det ofta tufft och jag kan inte förstå varför man sparkade en tränare som verkligen brann för klubben och som var uppskattad av alla utan styrelsen. nåja, det sägs vara nya tider i Solnaklubben och jag tror de hamnar i mitten, medan AH tror de får det ännu tuffare. Egentligen har AIK alla förutsättningar för att bli ett riktigt storlag men med en sådan ledning går det inte som man tänker sig...

7.Djurgårdens IF 15 8-7.
Här är vi tämligen överrens om att det vankas en mittenplacering för DIF. DIF känns ovanligt oheta inför 2009 faktiskt, det brukar alltid vara saker och ting på gång i den klubben men nu känns det rätt dött och man kan nog inte förvänta sig mer än en mittenplacering av DIF 2009 man får ha i tankarna att laget slutade 12a 2008....

6.Hammarby IF. 15 9-6.
08a lagen hamnar på rad här.... Bajen känns som laget som aldrig får ordning på saker och ting och frågan är vad det blir av laget 2009, det kan gå ungefär hur som helst känns det som. Bajen lär dock inte blanda sig i varken topp eller bottenstriden utan får finna sig i ytterligare en säsong i "ingenmansland".

5.Malmö FF 12 7-5.
Okej, man har en tendens att ALLTID tippa MFF för högt och vi är fullt medvetna om att vi kan ha gjort det även nu, men å andra sidan med det materialet borde man hamna någonstans här men men vad händer om säsongen inleds dåligt och tränarduon får gå och det blir så rörigt som det alltid blir då?
Malmö måste någon gång verkligen ge saker och ting tid och bygga på sikt, man har ju unga och lovande killar på gång nu faktiskt.

4.Kalmar FF 7 4-3.
Kalmar har tappat flera nycklar från guldlaget och får det oerhört svårt, om inte omöjligt att upprepa guldet. Visst kan man hitta några nya brassar men de brukar behöva lite tid. Kalmar lär dock fortsatt hamna högt upp men europaspelet under sommaren brukar slita på svenska lag och så även på Kalmar 2009 så en fjärdeplats lär de får vara nöjda med denna "bakissäsong" för Nannes gäng.

3.Helsingborg IF 5 3-2.
Vi har utgått från att Henke är kvar ty annars hamnar HIF längre ner, HIF har de senaste åren haft sina största problem i styrelserummet vilket medfört osäkerhet och det är väl sådant henke funderar över med. Dock är HIF tillräckligt bra för att återigen vara ett topplag, dock om Henke bestämmer sig för att sluta blir det ett enormt tomrum som ingen annan kan fylla utan då får HIF tänka om en hel del och frågan är om man klarar det?

2.IFK Göteborg 5 1-4.
Blåvitt är det lag som känns som det lag i Sverige som har en mest uttalade plan vad man vill med klubben. Man kommer givetvis slåss i den absoluta toppen även iår, även om AH tror de blir så långt ner som fyra. Gissningsvis för att han inte vill erkänna vår suveränitet i landet. 
Nåja, får blåvitt behålla sitt lag och man hittar ett spelsätt som kompenserar bortfallet av Alexandersson (som ju faktiskt varit oerhört skadedrabbad de senaste åren och inte deltagit så ofantligt mycket) så är guldet åter på Kamratgården.

1.IF Elfsborg 3 2-1.
AHs seriesegrare och FHs tvåa. En sak är säker, Ellos kommer få ett tungt favoritskap. Visserligen har man tappat Augustsson och Wiland men man kommer antagligen klara det galant defensivt ändå, frågan är ju snarare vem som ska göra målen? Där var Ellos problem ifjol och i nuläget ser det likadant ut, om nu inte James Keene får tummen ur igen och vräker in mål. Man vinner inga guld på 0-0...

Det var det....

Superettan 2009!

Så var IK då återigen först med något, vi tippar redan nu superettan 2009!


Vi börjar nerifrån och går uppåt i tabellen vi tippat. De båda halvorna har tippat och summan som anges efter varje lag är den totalsumma ett lag fått när vi lagt ihop våra tips. Laget med minst summa placeras högst, har två lag lika hög summa placeras det lag högst som fått högst placering i någon av de två enskilda tabellerna.
Siffrorna efter den totala summan är FHs tips följt av AHs tips.

Nog med förklaringar.

16.Vasalund. 30 16-14
Vi tror inte nykomlingen har så mycket att hämta i denna serie iår, det finns så ofantligt många lag i storsthlm att Vasalund inte känns som det mest naturliga valet att gå till direkt. Dock minns FH när Vasalund under 90-talet var nära allsvenskan!

15.FC Trollhättan. 28 12-16
Trollhättan som via en sammanslutning satsade uppåt har nu äntligen för deras del tagit sig till eliten, Vi tror de får mycket tufft denna deras första säsong, även om AH tror de får ännu tuffare än vad FH tror. Som för alla nykomlingar gäller det att få en bra start. Bottenlag blir de oavsett.

14.Syrianska FC 24 13-11
Syrianska är det bästa av de många lag som bär namnet Syrianska i serierna strax under allsvenskan. Dock lär Syrianska få svårt, man är ju lillebror i Södertälje där Assyriska regerar. Men detta känns som ett lag som med vind i seglen faktiskt kan hamna längre upp men å andra sidan kan det gå käpprätt åt borgarhemmen också!

13.Falkenberg FF 24 14-10
Falkenberg är ett lag som balanserat vid de nedre strecken förr men hänger kvar, vi tror de får det tufft även iår. Dock ska man tillägga att FFF då och då får fram nån oerhörd talang som kan se till att laget går bättre än vad vi experter tror. Vi tror dessvärre att det inte sker iår för FFFs del utan det blir en kvalplats neråt.

12.Väsby Utd. 23 11-12.
Aik Solnas farmarlag är rätt beroende av vad just Solna skickar för spelare till dom, det kan variera rejält under säsong och därför är Väsby oerhört svårbedömda. Dock lär det inte bli någon topplacering direkt. Att Väsby likt solnas förra farmarlag Café Opera blir så bra att huvudklubben bryter samarbetet för att farmalarlaget riskerar att bli bättre än huvudklubben lär inte ske nu...

11.Qviding 23 10-13
Säga vad man vill om Zoran Lukic men han lyckades med Qviding och lämnar ett rejält tomrum efter sig vilket kan bli jobbigare än spelarförluster för de vinröda göteborgarna som iår ensamma får försvara götets färger i superettan.
Qviding får det tufft men klarar sig kvar.

10.Mjällby 20 5-15
Man vet aldrig med Mjällby, ena året kvalar de till allsvenskan nästa åker de ur för att två år senare återigen kvala till allsvenskan... Ett lag som är lika oberäkneligt som Antis humörsvängningar eller västtrafiks tidtabeller. Detta syns om inte annat på våra tips, jag tippar dom som femma och AH som 15e lag....

9.Ljungskile SK 18 15-3
Så var det återigen ett sådär vilt gap mellan våra tips, jag tror att LSK gör en gais och åker rätt igenom även superettan efter att ha åkt ur allsvenskan. Man tappar ju sina bästa och viktigaste spelare och sin tränare. Ja, detta kan bli ett mycket tufft år för LSK men AH tror de repar mod med sin "byaanda" och snor åt sig en kvalplats uppåt. Vi kan nog enas om att de slutar någonstans mellan våra tips alltså 3-15e i serien.

8.IFK Norrköping. 16 9-7.
Nu blir Deve tokig, men Peking var så uselt i allsvenskan ifjol att man undrade vad de gjorde där, det är enormt svårt att ta sig upp direkt igen och frågan är om det verkligen är den medicinen Peking behöver? Man kanske behöver 2-3år och sin nybyggda arena innan man sedan satsar uppåt igen men med en mer sund inställning än senast.. Vi tror de blir ett mittenlag 2009 iaf.

7.Landskrona Bois 13 4-9
Bois som har det svårt i skåneland med tre skånelag i allsvenskan allaredan landar nog i mitten även denna säsongen. Bois behöver bestämma sig för att bygga på sikt och ta fram en låt säga femårsplan och gå efter den. Förvisso tror jag att Bois kan blanda sig i toppstriden redan iår men det är mest pga bristande konkurrens, AH tror de hamnar längre ner och Bois känns svårplacerat 2009.

6.Ängelholm. 12 6-6
Här är vi eniga, Ängelholm blir sexa, de var bra som nykomling ifjol och var avhängda från en allsvensk kvalplats först med en enda omgång kvar av serien och kan mycket väl hamna där uppe iår igen. Dock brukar det andra året alltid vara svårare men spelar man på Änglavallen kan det ju inte annat än gå bra....

5.Jönköping Södra 12 8-4.
Tipsen skiljer sig lite men Södra förtjänar verkligen att slåss i toppen, de spelar på en av landets vackraste arenor och r klassiskt, men tyvärr avgörs ju inte matcher på hur klassiskt man är. Södra hamnar på en fin femteplats efter att egentligen aldrig varit inblandade i varken topp eller bottenstrid men gått fint på slutet när man kan spela avslappnat det är så det känns iaf.

4.Assyriska 9 1-8
Jag tror Assyriska kan göra en ännu bättre säsong än ifjol då man tappade kvalplatsen på målsnöret, iår är konkurrensen i serien beskedligare, AH tror dock att laget får en baksmälla efter det och får en stabil mittenplacering. Assyriska är dock svårbedömda då de ofta spelar väldigt humörbetonat och det straffar sig ofta på denna nivån.

3.Sirius 8 7-1
Tipsen skiljer sig mycket här med, Jag tror på en stabil mittenplacering för Uppsalas bidrag till eliten medan AH tror de vinner hela serien och att man 2010 får åka till Uppsala på bortaresa. Det vore faktiskt rätt trevligt om Sirius kunde gå upp så det blir nåt nytt men vad man tycker är trevligt är en sak och om de har kvalité att genomföra det en annan. Uppenbarligen, med tanke på våra tips, ett svårtippat lag.

2.Åtvidaberg 7 2-5
Nu tror vi tydligen det är dags för Åtvid att ta det där steget upp igen efter att de slagits i toppen under flera år så ska det bli allsvensk fotboll i Åtvid igen 2010, AH tror dock annorlunda men totalen ger oss en allsvensk plats för Åtvid 2010 och med tanke på tidigare säsonger samt att superettan känns svagare än på många år så kan det mycket väl bli så.

1.GIF Sundsvall 5 3-2
Visst brukar nykomlingar få det tufft även om de kommer uppifrån men Giffarna har inte tappat så mycket och är oerhört tuffa att tas med i Sundsvall och det kan de leva länge på i denna serien. Giffarna får efter ett enda år i superettan återse allsvenskan 2010 enligt våra tips, även om jag tror de får kvala sig dit medan AH tror de går direkt upp.

Det var superettan det, allsvenskan kommer den med...

Seychellerna!


Såhär värmer man upp på Seychellerna, man har en strand som plan och en mössa som anti aldrig hade tagit på sig....


Seychellsk (heter det så?) kvällsträning...

Anti är på krigsstigen

Jag är arg. Jag är jättearg. Ilskan blir större för var dag som går. Men vad är jag egenligen arg på? POSTEN! Innan julafton, närmare bestämt den 23 december 2008, beställde jag nio filmer och ett minneskort, men hittills har ingenting kommit fram, trots att jag fått bekräftelse på att paketet har skickats iväg (för några dagar sen). Det är en stor skandal och besvikelsen är just nu total! Brevbärarna där ute i landet missköter sitt jobb. Hur länge ska man egentligen behöva vänta på att få sina paket och avier? De ska inte ha någon ledighet under helgerna. De ska jobba och se till att JAG får mina saker snabbt, jättesnabbt! Det är som sagt skandal! Och om nu posten skyller på helgerna som varit så är det bara patetiskt. Mina paket SKALL fram, thats it. Ställ in julen, ta bort helgerna, anställ mer brevbärare. Gör vad ni vill men se till att jag får mina grejer NU!!! 

Förövrigt är jag också arg över att Vita Hästen förlorade den första matchen i allettan. Men på söndag blir det i alla fall seger, det måste det bli. Annars blir jag ännu mer arg. Kanske blir jag så arg att jag startar upp ett nytt politiskt parti vid namn "Ge-Anti-Sina-Paket-Partiet-&-Låt-Hästarna-Vinna"!

God natt

/En arg Anti

Första inlägget detta år

Hallå alla IK-fans. Detta är mitt första inlägg på det nya året och jag vill passa på att önska alla ett riktigt bra år. Jag törs till och med lova er alla att det kommer bli ett bra år. Jag sitter här med en Mariestad och riktigt trivs. Det känns att 2009 kommer att bli ett riktigt lätt år. Även fast Anti, Paddan och jag blir ännu tre offer för finanskrisen så känns det ändå som att det kommer att ordna sig med jobb. Vi lever i en tidsålder där allting håller på att digitaliseras och mer och mer media kommer in i samhället, så alla mediastudenter ska inte vara oroliga. Det kommer en ljus framtid, och den kommer inom kort.
Klockan är snart tolv och jag ska snart in i drömmarnas (förhoppningsvis) underbara värld. Men innan dess vill jag bara säga. Denna kris kan kännas oerhört lång och oerhört smärtsam, men misströsta inte, kamrater. Det ordnar sig alltid i slutändan. Ge inte upp. Kämpa vidare. Det kommer en ljusare morgondag. Jag lovar.

Dagens Anti-citat

vi är svenskar, då fokuserar man på det bittra

Pakistan!


Årets hörna 2008 i Pakistan.


Försäsongsträning i Pakistan (här ser ni svensk försäsong)

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Travolta Kids - Tryck på knappen

Trevlig musik såhär på nattenGOD NY MORGON ÖNSKAR PÅSKHAREN ANTI!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Entombed - Wolverine blues

Rubriker é la änna trökiga

Om man inte tänker så är man tom.

Lite musikstrofer om ditten och datten...del 1

Oh we were little girls-R:EM: om  i princip alla andra bloggare sjunger om 2008!

I started something i couldnt finished- The Smiths om detta inlägget....

Daylight fading, come and waste another year- Counting Downs om alla modebloggares 2009!

I hate you but you're intresting- Beatiful Souths om diverse okända indivders känslor för "Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen.

I want you to shout your mouth- Everything but the girl om IKs känslor för valfri modebloggare....

Let me put my love into you- AC/DC om IKs om sina känslor för Anna Brolin...

Don't Matter-Alon om vad IK anser om kriktiken mot dom...

Dystervals- Allan Edwall om att det verkar fortsätta poppa upp meningslösa modebloggar....

Där friheten kördes ut- Anton Svedbergs Svänggäng om det lösaktiga folket som säljer reklam på sina bloggar!

Hope there's someone- Antony &The Johnsons om de bloggares förhoppningar som bloggar utan läsekrets...

Ähh det räcker...

Turks & Caicos Islands!

PredatorsTurksTournament.jpg
Bild från en internationell turnering för Damer i landet...

Gott nytt år

Jahapp då har ännu ett år förflutit i ens liv, ett år som har präglats av både roliga och tråkiga händelser oh upplevelser! Att ens försöka sammanfatta alltsammans skulle ta ett år bara det, så därför skiter jg i det. Men du och jag kan ju annars komma överens om att jag skippar det för att inte tråka ut just dig ;-) Vad händer då detta år? Inte vet jag! Det enda jag vet just nu är att jag ska följa Vita Hästens fortsatta kamp mot allsvenskan i hockey, och Frölundas kamp mot SM-guldet. Sen kommer sommaren, och lagom till sommaren tar min utbildning slut, vilket medför att ganska stora förändringar kan komma att ske i mitt liv (förhoppningsvis inte till det sämre dock). Men slår mardrömsscenariot in, att man blir arbetslös, då vetetusan hur man ska gå vidare... Så sammanfattningsvi kommer detta år, 2009, bli ett år där det i princip kan gå hur som helst. Antingen kan det gå riktigt bra, eller så kan det gå käpprätt åt h-e. Eller... det kan BARA gå bra, det finns inget annat alternativ! Glöm det jag skrev först. Sen får man ju inte heller glömma den kommande speedwaysäsongen!!! Kan bli riktigt kul förutsatt att ekonomin tillåter det! Men nu har jag tjötat tillräckligt för denna gång. Vi hörs imorn!

Sist men inte minst vill jag förresten citera min mormor, som innan hon begav sig hem ikväll, kom med 2009 års skönaste citat; "jaha då var det (år) 209 då"!

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS ÖNSKAR JULTUPPEN ANTI! (ps skönt att få första inlägget för i år på IK. sug på den du älgen)

RSS 2.0