Allsvenskan omgång 3

I den andra omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 1 (Gefle-Norrköping 2-0)
Rätt tecken: 4

Totalt: (av 16möjliga)

Rätt resultat: 2
Rätt tecken: 7

Omgång 3

Gefle IF-Djurgårdens IF
Tips: 1-2.

Kommentar: Gefle fick igång Oremo senast hemma mot Peking men även om Peking kommer klara sig bästa av nykomlingarna totalt sett så är det inte ett topplag direkt.
DIF kommer från en tuff match mot MFF och ska DIF vara med i racet totalt sett framåt vintern så gäller det att vinna sådana här matcher. Det tror jag även det gör, det blir inte lätt på det usla konstgräset i Gefle men vinner det gör DIF. Mala ner Gefle är inte det lättaste men båda lagen är malande lag och till slut visar sig därmed DIFs bättre kvalité rakt igenom och de avgår med segern.

IFK Norrköping-Trelleborg FF
Tips: 2-1.

Kommentar: Norrköping måste vinna just en sådan här match om de ska hänga kvar och även om TFF fullkomligt tillintetgjorde Gais senast så räcker inte skåningarna till här.
Norrköping kommer med en antagligen rätt stor åskådarskara i ryggen reda ut det här och vinna, TFF kommer väl antagligen försöka samma på samma sätt som mot Gais, med en offensiv i början, även om det betalar sig som jag tror så vänder det bättre fotbollslaget, Norrköping, på steken och ror hem sina första allsvenska poäng sedan återkomsten.

Halmstad BK-IFK Göteborg
Tips: 0-2.

Kommentar: HBK var ju när jag var yngre blåvitts bogeyteam men de senaste åren har det där försvunnit och blåvitt brukar numera göra mycket bra insatser nere vid nissans strand. HBK var långa stunder fullkomligt utspelade av HIF senast medan IFK spelade mycket bra och slaktade Ösk med 4-1.
Rimligtvis borde det spegla sig i denna matchen frågan är bara hur, dessutom roterar ju främst blåvitt laget denna säsong när matchandet är så tätt och mycket är ju avhängt på hur Alexandersson d.ä. mår men Blåvitt maler ner HBK här.

AIK-GIF Sundsvall
Tips: 3-0.

Kommentar: Aik var fullkomligt chanslösa mot Elfsborg under gårdagen med GIffarna upplevde en mycket underlig match på Söder mot Bajen när Giffarna först hamnade i underläge, vände till 2-1 ledning men tappade till 2-5underläge innan man tröstmålade på slutet.
AIK lär dock här visa att fadäsen mot Elfsborg inte speglar vilken kapacitet det trots allt finns i laget utan lär starta i ett våldsamt tempo för att direkt ta kommandot. Frågetecknet här är hur dels spelarna men även publiken reagerar om det har gått en 60minuter och det står 0-0...

Gais-Hammarby IF
Tips: 0-2.

Kommentar: Hammarby hade en "bajenmatch" mot Giffarna igår och vann med 5-3 medan gais dagen innan åkte ner till Trelleborg och blev förlöjligade av TFF första 23minutrarna.
Riktigt så dåligt är inte Gais dock, men mot Bajen blir det tufft, för tufft. Bajens fans bojkottar matchen av en mycket bra anledning som ni själva får läsa er in på men man vinner även utan sitt normalt sett bra stöd från läktarplats.

Ljungskile SK-Helsingborg IF
Tips: 0-4.

Kommentar: Spelar HIF hälften så bra anfallsfotboll som mot HBK vinner man väldigt enkelt här, det måste ju lossna igen. LSK är rent ut sagt åt skogen för dåligt för allsvenskan och frågan är om man ens har en chans att göra en bättre säsong än senast man var uppe i allsvenskan 97? Föga troligt...
HIF vinner enkelt, oavsett om Henke Larsson kan spela eller ej.

Malmö FF-IF Elfsborg
Tips: 0-1.

Kommentar: Nu kommer en "groda" i form av följande mening:

Denna match kan sluta hur som helst förutom oavgjort...

Ellos vinner enligt min analys dock, främst baserat på insatsen mot AIK igår medan MFF ännu inte vunnit och kommer få känna pressen på stadion i denna match.

Örebro SK-Kalmar FF
Tips: 0-3.

Kommentar: ÖSK skulle repa mod efter fadäsen mot blåvitt senast men man hade nog önskat att det inte var en guldkandidat som stod på andra sidan denna gång. Kalmar vinner detta enkelt, man slog LSK med 3-1 igår och även om Nanne då sågade hela mittfältet så säger det en del, spelar man så uselt som Kalmar gjorde långa stunder och ändå vinner så enkelt (förvisso mot ett sketgäng men ändå) så är man bra.
Här vinner man igen....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0