Resan

Så har man då på Idas begäran suttit och räknat ut det sista för RESAN! Den är nu startklar och kommer starta vilken dag som helst.
Vi är ju nio pers som reser, vissa mer eller mindre frivilligt.


Detta är ju som bekant vårt briljanta fordon. Det är i denna eminenta minibuss vi ska resa europa runt.

Anti,Deve, Paddan tar med sig magikern från Kommando Peking.
Halvorna tar med sig Glenn från Götet.
Våra fans Ida och Annelie är också berättigade plats på resan.

Dagen har ägnats åt massa slutgiltliga matteövningar för att få fram vad som gäller för resan.
Dessa har gjort att följande fakta kan presenteras.

Resans längd: 1162995,6km eller om man så vill 116 299,6 MIL.

Reskostnad totalt för nie personer: 3 656 950 kronor.

Restid: 852.25 dygn, där den totala tiden i bussen, på färjor etc, dvs restiden är 602,25dygn.

Vi kommer passera så gott som alla europas länder samt några svängar i nordafrika enligt resplanen.
Reskostnaden löses genom sponsorer som även köpt oss bussen.
Ni kommer kunna följa resan här på IK i denna kategori.

Resan startar hos superfanet Annelie uppe i Gällivare imorgon dit övriga resenärer tagit sig (de resorna räknas inte in i reslängden) för att sedan åka lite av avfärdsfest genom landet, via Kramfors, Norrköping, Göteborg innan färden styrs ut i europa.

Utfärd 1 aug 2009
Hemkomst 2 dec 2011

VÄL MÖTT!!!!

Att finns sig själv i Norrköping (Fritt efter "Att finna sig själv i Malmö)

Vid 65 års ålder så börjar ett nytt kapitel i var mans och kvinnas liv. Detta kapitel har fått titeln Pensionen och längden på detta kapitel kan variera fullständigt. Antingen så hinner man bara en sida innan man trillar av pinn eller så håller det på i en evighet. Vissa ser pensionen som en frihet. Äntligen har man kommit loss ur arbetets bojor och kan göra vad man vill och när man vill. Inga fasta tider att förhålla sig till. Inga sega dagar när man vill att klockan ska vara 16.00 redan när man stämplar in. Ja, tänk vad trevligt. Ett nytt kapitel som man får skriva helt själv.  Tänk vad trevligt. Men det finns också en del som ser pensionen som fångenskap. Ett fängelse, där man känner sig vilsen varje sekund. Man vet inte vad man ska ta sig till. "Hur i helvete ska jag betee mig i detta främande land? Vem ska jag tala med?  Vad ska jag ta mig för om dagarna?"
Jag ska varken se pensionen som en frihet eller som ett fängelse. Jag ska se pensionen som ett arbete där man själv är sin egen arbetsgivare och man kan arbeta med allt från att kratta löv till att åka och se på kulturella sevärdheter runt om i världen. När jag blir pensionär så ska jag inte sitta hemma i en lägenhet och drömma mig tillbaka till ungdomens glada dagar, nej, jag ska skaffa ett hus på en ö ute i skärgården. Där kommer jag och min fru sitta på en klipphäll under kvällens varma timmar och se på människor som badar vid bryggor och små stränder. Höra båtar puttra in mot sina öar för att sedan lägga till. Lyssna på måsarnas förskräckliga sång, där de svävar omkring uppe i det blå. Det är konstigt med måsskrik. När man är inne i stan så tycker man att det låter förskräckligt med detta outhärdliga kraxandet, men när man är ute på landet så tycker man plötsligt att det där outhärdliga kraxet har bytts ut mot ljuv musik, med vackara ståkar ackompanjerat av ett piano. Man sitter där på klipphällen och svalkas i den varma sommarkvällen av en ljum kvällsbris. Man sitter där och håller om sin käresta och blickar ut över det man har hjälpt till att bygga upp. Man får en känsla att man, utamför staden, är fulländad på något märkligt sätt. Inget kan röra en, men samtidigt så kan allting beröra en på en och samma gång. Dofterna, naturen, barnaskratten, plasket i vattnet, sommarvindar, puttrande båtmotorer o.s.v.  
Men det är också en del som får ångest av pensionen. Över krönet lurar döden och det gäller att vara försiktig och titta så att man går över rätt krön, så att han inte står där med lien i handen och ber en följa med till den andra sidan. I skrivandets stund så kommer jag och tänka på "Det sjunde inseglet". I den berömda scenen med schackpartiet. Men när liemannen kommer och knackar på min dörr så ska han fan i mej inte få spela schack. Han får nöja sig med fia med knuff, för jag är usel på schack. Ja, jag riktigt suger. Om jag ska ha någon chans att vinna mot någon i brädspel så måste det vara på mina villkor, annars är jag inte med. Då tar jag fram kortleken istället och frågar om man ska spela ett parti poker.

Men det är långt kvar till min pension. Riktigt långt kvar. Jag har ju inte ens studerat klart och efter studierna ska jag jobba i... en massa herrans år och jag hoppas att det kommer att tillfredsställa mig till jag en dag kliver ut genom arbetets dörrar för att inleda det nya kapitlet i mitt liv.

Bättre sent än alltid?

Malmö FF-Aik Solna
Tips: 1-2
Redan spelad.

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 2-0
Svårtippat och djärvt tippat ändå, men inte orimligt.

IFK Göteborg-Bk Häcken
Tips: 3-1
Jag tror på 4-1

IF Brommapojkarna-Halmstad BK
Tips: 0-0
Låter kul

Gefle IF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0
Svårtippat men troligast.

Hammarby IF-Helsingborg IF
Tips: 0-1
Helsingborg borde ta detta.

Örebro SK-Örgryte IS
Tips: 2-0
Örebro med men ÖIS är lite på gång.

Gais-Trelleborg FF
Tips: 1-1.
Ohh, poäng. Känns inte hoppfullt.

Öl

Fråga mig inte om rubriken.... I tisdags var jag iaf på speedway igen, bevittnade matchen mellan Indianerna och Västervik. Visserligen en bra match, men ändock en match man bara vil glömma bort. USCH!
Alla bilder finnes här!

...

Andra Halvan missade att kommentera tipsen igår, han missade en match genom det... Nu MÅSTE han kommentera idag för det samt lägga upp världens tio bästa fotbollslåtar som straff. Allt i enlighet med utslaget av domen från IK:s bloggkommité som denna gång bestod av FH och Anti.

...

Andra Halvan missade att kommentera tipsen igår, han missade en match genom det... Nu MÅSTE han kommentera idag för det samt lägga upp världens tio bästa fotbollslåtar som straff. Allt i enlighet med utslaget av domen från IK:s bloggkommité som denna gång bestod av FH och Anti.

Färöarnas nationaldag

Vi på IK missade Färöarnas natinaldag som var igår. Detta ber vi om ursäkt för. Som straff beordrade Anti mig att välja ut top 10 färöiska låtar. Men eftersom jag inte hört samtliga färöiska låtar kan jag inte ta ut de 10 bästa. Men 10 färöiska låtar ska vi kunna bjuda på.


En klassiker, ingen låt hävdar kanske någon. Men nog borde det vara musik i öronen på varje demokratiskt sinnad idrottsintresserad färöing. Men men, jag ska inte vara jobbig utan det blir 10 färöiska låtar utöver denna. Ingen rangordning eller så. Bara massa låtar jag hittade.
 
Den omtalade fotbollsutmaningen

Fifadagen inleddes med livefotboll mellan FH och Glenn på den glamorösa Stade de Askim.
Först den överseriösa utmaningen sen lite lattjande.
Ni har sett grenarna och vi kan avslöja att Glenn vann.

Filmades och fotograferades av AH. Filmen skall bearbetas men här kommer lite bilder. Klicka för större bilder.

Förberedelser är viktigt.

En laddad målvakt är redo

Glenn redo att dra på en strut.

Men man kan ju alltid trixa lite.

Skottprecisionen lämnade ibland en del i övrigt att önska, och bollkallar och sån lyx fanns ju inte

och då får man vänta ibland.

"MEN MÖÖÖT DÅÅ!"

Glenn klipper till!

En vy mot östra målet med en del av norra sitt.

När skottprecision var som den skulle lämnade nätets kvalitet en del i övrigt att önska, många rundor bakom mål blev det.

Redo för nick!

Att spela längs marken på det egensinniga underlaget var en utmaning det med.

Alerta lirare!

Bra grepp i de nya handskarna.

Som sagt, ibland blev det att hämta bollen...

Spelarna återhämtar sig efter matchen och ger telefonintervju med världspressen.

Because the night.

Så var det då dags för ytterligare ett inlägg här i coverkategorin. Denna gång är det ingen mindre än "Because the night" av Bruce Springsteen som är sången.
Den är skriven av Bruce och Patti Smith, enda gången Bruce släppt den på en officiell skiva är på samlingsskivan "Live 1975-85" (förövrigt en briljant trippelcd, köp den) men Patti Smith släppte den på albumet "Easter".

Patti Smith Group(dvs första inspelningen av låten).

Cascada (dansvariant i deve stil)


Keel-hårdrocksversion.


10000maniacs


KT Tunstall feat. Rythms Del Mundo.


Bruce Springsteen då slutligen...

Kvällens begivenheter i Götet?

Senast Proletären var inblandade i en demonstration mot Israel såg det ut såhär...


Fredligt? Nja...

Förövrigt ska det enligt uppgift (Det är väl så journalister skriver när de surfat runt på diverse hemsidor och hämtat uppgifter de inte riktigt vet stämmer?) vara följande säkerhetsstyrka vid demonstrationen/matchen ikväll.

*43 svenska ordningsvakter
*60 matchvärdar
*10-15 beväpnade israeliska "säkerhetsmän".
*50-75 snutar. (det sägs vara betydligt mindre än vid en högriskmatch och då är det ju uppmot 200, jag tror dock siffran är högre än 50-75 men men....)

Man frågar sig vart militären håller hus?

FEAR EUROPE WE ARE BACK AGAIN!!!

Idag är det då äntligen dags igen, EUROPASPEL FÖR BLÅVITT!!!.
Vissa inväder mot att det bara är kvalomgångar men det är ändå europaspel och det är i europaspelet som blåvitt ska vara. För oss tänder det inte till riktigt i allsvenskan speciellt ofta. Givetvis är guldrace sanslöst spännande, men en förlust i allsvenskan likt den senast mot Trelleborg gör bara att tanken blir "fan, nu blir det svårare att nå kvalplatsen till Champions League". För det är så de flesta av oss som var med och minns framgångstiderna på 80,90-talen ser på ett sm-guld. Ett sm-guld är en kvalplats till CL. Vi blir skitglada för ett sm-guld och vrålar ut vår lycka och njuter som fan av det givetvis.
Vad jag mest ser skillnaden i är förutom det rent sportsliga motståndet, känslan när man förlorar. Känslan att förlora en guldfinal likt mot MFF 2004 är tung, men känslan när vi ifjol förlorade mot Basel, förlåt, mot Domare Charles Richmond var så ofantligt mycket värre. Europaspelet är för oss änglar så viktigt att inget annat finns just där och då.
Vi har inte bara, likt en del andra svenska klubbar, spelat i europa utan även vunnit där.
Förlusten ifjol tog månader för laget att smälta och jag grämer mig ännu, vi hade en gyllene chans att nå gruppspelet faktiskt. Jag grämer mig ju ännu över kvartsfinalen 1995 mot Bayern Munchen i CL, det är den tyngsta förlusten jag varit med om.
Europaspelet är det viktigaste för blåvitt, även om givetvis spelet i allsvenskan och svenska cupen är förutsättningen för att få spela i europa, och det är nu man tänder till extra.
Jag menar det är lite mer upphetsande att möta Manchester United, Barcelona, Bayern Munchen, Basel, Roma, Glasgow Rangers, Paris SG, Milan, PSV Eindhoven, Porto, Galatasaray än BP, Ösk, Gais eller andra mediokra svenska lag...

KOM IGEN NU BLÅVITT IKVÄLL GÄLLER DET-EUROPA!!!!!!!!

Dagens bomb!


Allsvenskan omgång 17!

Jag trodde på att omgången började på lördag och tänkte vänta in de europamatcher som går imon, men tji fick man där...

I den sextonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 120möjliga)

Antal rätt resultat: 11
Antal rätt tecken: 47

OMGÅNG 17!!

Malmö FF-Aik Solna
Tips: 1-2

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 2-0

IFK Göteborg-Bk Häcken
Tips: 3-1

IF Brommapojkarna-Halmstad BK
Tips: 0-0

Gefle IF-Djurgårdens IF
Tips: 1-0

Hammarby IF-Helsingborg IF
Tips: 0-1

Örebro SK-Örgryte IS
Tips: 2-0

Gais-Trelleborg FF
Tips: 1-1.

Andra Halvan kommenterar innan 20:00 imorgon kväll.

Käppguide!

God förmiddag på er ärade medmänniskor.
Så sitter man här då och ska skriva om käppar, jag har lite svårt för det här med den nya tekniken så stavar jag fel ibland eller så får ni ha överseende med en gammal man.
Vi ska idag titta närmare på något av det viktigaste för en gubbe som mig och deve, vad undrar då ni som inte läst rubriken (höhö) jo käppen! Alla äldre gubbar måste ju ha en käpp. Dels kan man slå olydliga slynglar med den, men dels kan man ha den som en trevlig accesoar.
Nåväl, kära medmänniskor, vi kan väl börja.

Käpp 1-Den hopfällbara käppen.

Kommentar: Varför ska man kunna fälla ihop käppen? En käpp är till för att användas och när vi testade denna ramlade både jag och fabjoj deve flera gånger när den inte höll emot. Ur slagsynpunkt är den inte bra heller ty den böjer sig för lätt vilket mildrar slagen. Jäkla nymodigheter! 1 av 5brylépuddingar.

Käpp 2-Med silverhandtag.Kommentar: Vilka överklasslynglar behöver silverhandtag, en käpp ska vara en käpp helt enkelt och inget annat. Dessutom är handtaget lättare att tappa taget om än ett i trä. Dock stort plus för att spetsen nertill är vass det är bra när man ska slå efter slynglar. 2 av 5brylépuddingar.

Käpp 3-Den fjolliga käppen.

Kommentar: Vad är det här? VA?? Järnspikar vad fult och dåligt!!! Skämmes ta mejfan! En käpp ska vara manlig, här det massa fjollig design och nån ful rem och vad är det för fjollerier med en plastgrej längst ner? Hur ont gör det på slynglarna när man slår dom om de får en plastgrej på sig? VA? Ihopvikbar dessutom, skandal på min ära. Enda pluset är trähandtaget.0av 5 brylépuddingar.

Käpp 4-Den hemmagjorde käppen.

kommentar: Det är fin form, det märks att det är en riktig knegargubbe som använder den här,lite väl lång antagligen men mycket fin ändå. Dessutom gjord av en trädgren så det borde kännas rejält på slynglarna när man drämmer till dom över fingrarna på spårvagnen när de lyssnar på sin förbaskad hippelihoppi musik. Stort plus att handtaget även är en snusdosa där man kan ha tuggtobaken.4 av 5 brylépuddingar.

Käpp 5-Den adliga käppen.

Kommentar. Full med inskriptioner vilket gör den mycket tilltalande rent utseendemässigt, tung eftersom den är gjord av rent järn, perfekt att slå slynglar med således. Dock extremt obekvämt handtag och som sagt väldigt tung, ddessutom väldigt, väldigt dyr. 2 av 5 brylepuddingar.

Käpp 6-Den perfekta käppen.

Kommentar: Gjord helt i trä, perfekt handtag, hyfsat billig och håller för rejäla slag på slynglarna som inte flyttar sig från sittplatserna på bussen. Helt okej pris dessutom. Denna köpen är det solklara valet för att alla sanna gubbar!! 5 av 5 brylepuddingar.

Testpanel:

Deve


Första Halvan:


Dessutom, expert (tyvärr utan bild):
Grabben med käpp på blåvittmatcherna.

SKÄRP ER SLYNGLAR!


Fiskarna i havet...

Denna låt och hela videon och hela Idde är helt enkelt 90-tal. Detta var ju även innan det fanns tvåtusen reklamradiostationer så satte du på radion eller vistades utomhus på denna tid så hörde man låten.
Texten är egentligen så extremt usel att man kan gråta över att man lyssnade på den 1995.
Videon ser ut som om vi på IK skulle göra en musikvideo....
Denna låten är extremt mycket 90-tal helt enkelt.

Svampdags

Ja kära ni. Svampsäsongen är här. Ja redan. Skogarna odlar champinioner och lockar bybor och stadsbor att gå ut i skogen och försöka leta reda på dessa gula ting att fylla sina korgar med. Väl hemma rensar man svamparna och steker dom eller gör svampstuvning. Så är du svampintresserad, ut i skog och mark för att få dig ett par rejält fina svampar. Leta reda på något gott recept och avnjut sedan verket med gott sällskap och ett glas vin.

Odds inför Fifadagens fotbollsevent!

På onsdag är det dags för Fifadag igen, denna gång med fotboll på riktigt innan, FH och Glenn gör upp i fyra grenar nedan som Andra Halvan kommit på, nu kommer även odds på det hela. Lämna er vad och försök bli rika. Självfallet får inte AH,FH och Glenn tippa. I själva vadet mellan FH och Glenn måste ju nån vinna varje gren men i oddssättningen räknas oavgjort efter 5 rundor. För er som vill veta så kommer det avgöras genom varsin variant till någon vunnit om det blir oavgjort men det berör som sagt inte spelet.
Förutsättningarna är dessutom att Glenn har fotbollsskor och har mer vana vid just denna boll medan FH har målvaktshandskar.

*Straffläggning 5 vs 5
*Frisparkar bäst av 5.(enligt det briljanta begreppet "längre ut" än straffarna gissningsvis)
*Träffa mål från långt håll bäst av 5.
*Hockeystraffar (dvs frilägen) bäst av 5.

Nu, till oddsen!!! (oddssättare Ah) Matcherna går på neutral plan FH anges först varje gång för enkelhetens skull.

Straffläggningen:

FH vinner-Oavgjort-Glenn vinner
1,35-2,01-1,97

Frisparkar:

FH vinner-oavgjort-Glenn vinner
1,67-1,80-1,73

Träffa mål från långt håll:

FH Vinner-oavgjort-Glenn vinner
2,54-1,45-1,98

Hockeystraffar/frilägen

FH Vinner-Oavgjort-Glenn vinner
3,00-2,76-1,25

SPELA NU!


Hjalle och Heavy.

90-talet bjöd på flera tvprogram där par blev större än bara tv, däribland finner vi Hjalle&Heavy som slog igenom i "På rymmen" och sedan gav sig ut på vägarna på turné, bl.a. var det så överfullt vid Lisebergs stora scen att parken inte tog in mer folk just då, det händer inte speciellt ofta kan tilläggas.... Men Hjalle&Heavy är klassiskt, men ack så 90-tal.


Roligt och tråkigt

Förljande inlägg skrevs klockan 03:00 inatt, men då kan man tydligen inte publicera sina blogginlägg....

Hej kära dagbok, nu var det ett tag sen sist. Men nu finns det en hel del att tala om igen, minst sagt. Under den senaste veckan har det hänt mycket saker, både roliga och tråkiga. Till de roliga hör framförallt Indianernas bortaseger mot Dackarna i Målilla, men bortsett från detta har jag under veckan även varit på Sparreholms slott tillsammans med mor och far. Ett trevligt ställe med två sevärda muséer. Självklart hade jag kameran med mig, men när jag skulle börja ta bilder märkte jag dock att jag glömt batteriet kvar hemma i laddaren så istället fick det bli lite bilder med mobiltelefonen. Inte speciellt bra kvalité, men med lite mixtrande i photoshop är de flesta "okej". Bilderna kan iaf ses genom att KLICKA HÄR!!! Ett par smakprov finns dock här nedan...
Bortsett från den lilla utflykten har det även hänt en del tråkiga saker. Dels har som bekant många drabbats av den fruktade svininfluensan. Bara att hålla tummarna för att den inte är så pass allvarlig som man lätt kan få en bild av i medierna. De flesta som drabbas verkar ju klara sig ganska bra som tur är. Men än värre är det med alla olyckor som just nu sker inom motorsporten, som trots mycket hårt arbete aldrig tycks bli riktigt säkert. För ungefär en dryg vecka sedan dog Henry Surtees (son till John Surtees, den före detta F1 och roadracingvärldsmästaren) sedan han haft maximal otur och träffats av ett flygande däck i huvudet sedan en annan förare varit av banan och kraschat. Däcken får bara inte lossna från bilarna och det är något man jobbat hårt med, speciellt inom F1, men uppenbarligen finns det fortfarande saker som kan, eller rättare sagt MÅSTE, bli bättre. Surtees fick i alla fall däcket i huvudet och for sedan avsvimmad direkt in i barriären, och senare dödförklarades han på sjukhuset. Oerhört tragiskt är egentligen det enda man kan säga, jag lider med hans nära och kära.

En liknande sak som inte heller får hända skedde under lördagseftermiddagens F1-kval i Ungern. Sedan Michael Schumacher la ratten på hyllan har som bekant Felipe Massa varit min personliga favorit, men nu tog även hans lycka inom F1-sporten slut, men förhoppningsvis bara tillfälligt. Under kvalet träffades nämligen Massa av ett föremål från baken på Rubens Barrichellos Brawn-bil (troligen en fjäder på ca 800 gram). Denna bildel träffade Massa rakt i huvudet och precis liksom i fallet med Surtees knockades Massa som sedan hjälplöst for in i en däcksbarriär. Enligt uppgifter ska han ha varit vid medvetande efter krashen och ha kunnat röra både armar och ben, men det har bekräftats att bildelen slog sönder visiret och orsakade diverse livshotande "skallskador". Under kvällen har Massa opererats och just nu ligger han nedsövd på intensiven i väntan på en ny kontroll. Den officiella pressreleasen säger att operationen var lyckad och att läget är allvarligt men stabilt, men vissa hävdar det motsatta. Jag hoppas självklart på att de officiella rapporterna stämmer och håller stenhårt tummarna för ytterligare positiva rapporter senare idag (söndag) att Felipe snart kan vara back on track igen! Men oavsett så måste som sagt säkerheten förbättras.

Surtees olycka


Massas olyckaSist av allt vill jag citera mig själv...
Varje ord kan vara mitt sista

STOR humor.

Detta kommer Glenn njuta av...

[jberg.jpg]

Asså typ baaaaaah sååååååå snyggt tangentbord vaaaa!

Asså igår typ du veeeeet, så sitter man här och kollar på typ nya skor sådär då vet ni, och vad händer precis när man ska skriva in "rosa snowjoggers med päls". Jooooooo, typ hela jävla tangentbordet ba paja sådär va.
Det är ju typ som om hårgelén skulle vara slut på morgonen typ ja, inte riktigt men som typ om baristamjölken till morgonlatten var slut, man blir ju bara såååååå galen eller hur alla därute? Man blir liksom gaaaaaaah, vad ska jag gööööö?
jag som tänkte chilla till jag skulle träffa g för en matbit på tintin vetni, de har ju sååååå goda lastbilschaffis portioner där så man ba typ äääääääääääälska det stället, hallå liksom eller! Är ni i göteborg måste ni gå dit, asså typ bästa pannbiffen i stan typ.
Men jag fick åka INNAN till stan, snacka stress när man skulle bada och fixa sig på bara en timme istället för 2,5!!! Hur skulle man hinne asså?
Men det är ju trendigt med skägg så jag lät det va kvar och bara sådär ansa kinderna ni veeeeeeet blev sååååå snyggt så jävla nöjd, så jävla chill va! Sedan drog jag i gelén och fixade håret och sedan drog jag på mig skjortan, den är baaa såååååååå snygg, rosa uspoloskjorta för 499kr halva reapriset, jag vet typ rea vaddå svenssonpack men hallå den va typ jättesnygg.
Jag hann aldrig beställa taxi så jag åkte buss istället åhhhh vaaaaaaaaa jobbigt massa annat folk som luktar svett och sånt äckligt, såååå vidrigt, jag mena typ hallå om man ska åka buss är man ju typ offentligt och måste ju va trendig för andra ser en ju. en hade t.o.m. strumpor i sandaler, jag menar HALLÅ ELLER?? strumpor i sandaler, vadå typ bonnigt?

Sedan kom herr G för att assistera mig vid inköpen och han var typ galen, han hade skjorts i stan, snacka chill! Själv tyckte han det var chicht och strosade omkring så. Sedan gick vi in på NK (hallå vart annars typ?) och köpte ett tangentbord, vilket fynd!!!! Endast 2999kr för ett bord! G skämtade och sa "vi får titta på Claes Ohlsson med" vi skrattade enormt båda två medan vi satt och typ sipprade på våra jättelattes.
Vi gick till Claes Ohlsson och skrattade ut folk där hade de tangentbord för typ gratis eller vad säger ni om 499?

Asså sedan kollade vi sportkläder, G är ju friluftsmänniska men han lackade på sportaffären och skulle till naturkompaniet istället.

Asså det var bara så chicht detta tangentbord folk!!!

Slängkyssar.

IKs Shopping och skönhetsråd!

Roxette.

Det finns rätt mycket musik som kan symboliseras med 90-talet, mycket kommer vi ha med här i denna kategori som vi redan ser som en given klassiker här på IK.
En del musik var bra, sedan hade man som nedan Roxette där en Halmiasupporter mest var med för syns skull (jo,tydligen) och så Marie Fredriksson som sjöng.
Idag funkar det inte alls längre men 90-talet var en stor tid för Roxette, deras klart största och allt andas som i alla inlägg här extremt mycket 90-tal.
Nedan med låten "Joyride" som förövrigt är den Roxettelåt andra halvan minns bäst.

Nothing Else Matters

Titeln passar rätt bra på hur FH ser på bloggen så därför kommer den upp som cover.
Både Anti och DV kommer nog njuta, men inte av samma klipp. Det hela är bra exempel på hur man som artist kan göra en annans låt på sitt eget vis om man är kreativ.

Vi börjar med en grupp som är kända just för att göra covers på sitt eget vis, denna låt är en del av repertoaren. Gruppen heter Gregorian:


Nästa version kommer från vårt östra grannland. Nej, FH, inte Borås utan Pastorns älskade Finland. Apocalyptica slog igenom som Metallicacoverband men har med åren gjort en hel del eget också. Deras covers är just covers och inte härmningar. Vilket naturligtvis gör det hela intressant. Många coverband som är specialiserade på ett visst band är ju ofta härmband.


Slutligen då originalet. Till skillnad från Bellman fanns Metallica efter att diverse inspelningsapparatur uppfunnits så nu har vi ett original att tillgå. Inte originalinspelningen visserligen utan live men det är ju originalartisten så det räknas. Inte en av deras rockigaste låtar men här är den iallafall. Var så goda!

Seinfeld!

90-talet var ett stort hav av sitcoms, vissa överlevde dock bättre än andra, Vänner tillhör också denna kategori men det sändes in på 2000-talet och var enormt stort även då vilket diskar det just i denna kategori.
Seinfeld däremot är så mycket 90-tal det kan bli. Serien handlar ju "om ingenting" sägs det och var inget som vi riktigt fastnade i men man såg det många gånger ändå och det platsar tveklöst här.
Återigen kommer vi låta som en modeblogg men det mesta i klädväg, frisyrer etc är 90-tal, humorn är extremt 90-tal dessutom och det finns ju ingen ny serie idag med samma humor som 90-talets sitcoms hade.

Blogga alla andra vi vill se *klappklappklapp*

Nu är det änna dags för övriga filurer på IK att blogga igen tycker jag, inga ursäkter finns längre...

youtube strejkar just nu så 90-talsnostalgin får vänta ett tag....

Det kommer bli mysigt värre på torsdag när vi möter Hapoel, tyvärr, ge fan i fotbollen jävla proffsdemonstranter...

Jag inte hade tänkt dagsblogga nu egentligen så jag slutar här, men resten av gänget får blogga mer sen idag...

Tipskommentarer

IF Brommapojkarna-Kalmar FF
Tips: 1-1
BP nära skräll mot KFF senast men KFF ska vara bättre normalt sett. Men Grimsta är Grimsta.

Trelleborg FF-IFK Göteborg
Tips: 1-2
Jämnare än i Gbg men troligt resultat och väntat tips.

Helsingborg IF-Gefle IF
Tips: 2-0
Borde bli så.

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 3-0
Se ovan.

Halmstad BK-Malmö FF
Tips: 1-1
Svårtippat men troligt.

Örgryte IS-Hammarby IF
Tips: 1-1
ÖIS vann borta och borde väl kunna upprepa det hemma? Hur hanterar de press?

BK Häcken-Örebro SK
Tips: 2-0
Ja. Antagligen

Aik Solna-Gais
Tips: 1-0
Samma tips som sist, blev fel då men troligt är det tyvärr ändå.

Märk hur vår skugga.

Märk hur vår skugga är inte som säkerligen många kids tror Imperiets låt, utan den är en av Fredmans Epistlar av Carl Michael Bellman, men den är poppis att göra covers av och nedan visas några exempel på detta.
Mest känd cover är väl trots allt Imperiet, men Vreeswijks version är mycket bra den med.
Anti tyckte visserligen vi skulle hittat en tolkning med Bellman men då han dog för över 200år sen finns det inte direkt skivor med hans version. Det strider säkerligen mot reglementet i denna kategori, men å andra sidan ska vi följa det hela strikt måste vi ju alltid lägga upp den första version av låten och då spricker det ändå.

Cornelis Vresswijk


Imperiet


Sedan finns det otaliga versioner av "vanligt folk" som spelar in sina versioner med.

Fifadag uppvärmning.

I förrgår var det fifadag och det är en extremt ansträngande utmaning så det är viktigt att värma upp ordentligt. Många undrar hur vår uppvärmning går till, varvid vi nu väljer att visa hur vi värmer upp först när vi anländer och ska inleda spelet (det är klipp 1) sedan när vi ska återuppta spelet efter matpausen (klipp 2).

Turtles!Motivering: Vi kan börja med att säga att det är svårt att hitta bra klipp ty många är omöjliga att klippa in i bloggen, men detta är det klassiska turtles iaf, långt innan animerade versioner och sån skit. Turtles var det första fenomen som jag minns där det fanns schampo,leksaker, pennor ja all merchandise runt omkring helt enkelt.
Turtlesintrot är ju dessutom något alla i vår ålder kan sjunga på, det var ju så förr gott folk att man inte hade fyrahundra kanaler att välja bland så när turtles gick var man tvungen att titta på det om man ville se barnprogram just då.

Allsvenskan omgång 16.

I den femtonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 5

Totalt(av 112möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 43

OMGÅNG 16!!

IF Brommapojkarna-Kalmar FF
Tips: 1-1

Trelleborg FF-IFK Göteborg
Tips: 1-2

Helsingborg IF-Gefle IF
Tips: 2-0

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 3-0

Halmstad BK-Malmö FF
Tips: 1-1

Örgryte IS-Hammarby IF
Tips: 1-1

BK Häcken-Örebro SK
Tips: 2-0

Aik Solna-Gais
Tips: 1-0

Andra Halvan kommenterar innan kvällen.

Idag blir det ett citat.

Politik är inget mode, ingen "ball och trendig grej".
För dom flesta är det en livsnödvändighet.

Björn Afzelius.

Du ljuva 90-tal?

IK-crewet växte upp under såväl 80 som 90-talet, men det är från 90-talet vi har mest minnen från barndomen, under åttiotalet var vi för små för att ha speciellt många minnen därifrån.
Hur då hylla 90-talet som vi växte upp under? Hur visa detta årtionde vår vördnad?
Igår var det fifadag och det slängdes nittietalsminnen mellan oss alla där och vi tänkte att ni alla ska få ta del av vad vi symboliserar med 90-talet.
Det är företeelser, artister/band, tv-program etc som kommer tas upp här med en förklaring till varför just det klippet motiverar sin plats här.

Vi inleder nu!!!Motivering: Färgerna på introtexterna, Will Smith innan han blev kändis och hela grejen andas för oss extremt mycket 90-tal. Alla som hade tv satt och såg detta när de kom hem från skolan, det ingick i Kanal 5s eftermiddagstv och Fresh Prince är helt enkelt extremt mycket 90-tal på alla sätt och vis, musiken, färgerna, kläderna ja allt.

In the jingle jangle morning I'll come followin' you....

Jag har roat mig med att under rubrikens mening tagit ut en elva med blåvitta spelare från 2001-2009 som blivit kult på ett eller annat sätt....

Målvakt: Lee Baxter.
Kommentar: Ja, vad ska man säga? Minns jag rätt gjorde han bara en enda insats i den ädlaste av klubbar. En träningsmatch på Ruddalen och givetvis var jag och Glenn där. Efteråt funderade vi som närvarade på att trycka upp tröjor med "Jag har sett Lee Baxter i blåvitt-och han höll nollan". Numera målvaktstränare i råttpacket där han även varit reservmålvakt nu det sista under skadeperioden på målvaktssidan där.

Högerback: Jose Shaffer.
Kommentar: Gjorde inte många matcher men blev en klassisk spelare ändå, alla närvarande minns träningsmatchen på Backavallen när han skrek på Ranegié. Maaaaaaaaaaaaaaaatia!!!!!!!! Klassiskt. Flyttade hem av hemlängtan tydligen. Klassisker dock.

Mittback: Alejandro Lago.
Kommentar: Legogubben var ungefär lika rörlig som en gubbe, dock vill jag minnas att han faktiskt tryckte in nån boll samt var bra mot råttpacket en gång och är man bra och mangalar råttor blir man en hjälte i blåvitt. Var ett lån från Rosenborg.

Mittback: Sampo Koskinen.
Kommentar: Nu vrålar Glenn "SCHAMPO" och det är väl ungefär vad man kommer ihåg av Sampo att han kallades Schampo, en klassiker på de klassiska ruddalenträningsmatcherna dock. Ja,man undrar ju vad detta var för värvning...

Vänsterback: Jimmy Svensson.
Kommentar: En av de som spelade mest i denna elvan, var fenomenal på fasta situationer men inte så mycket mer, blev i unga år spelande tränare långt ner i serierna och har inte synts till sedan dess. En klassiker dock.

Högermittfältare: Hasse Blomqvist.
Kommentar: Spelade extremt lite men som han gjorde det, en av gbgsfotbollens klassiska lirare men tyvärr sanslöst skadedrabbad.

Innermittfältare: Javier De Pedro.
Kommentar: En gammal vmspelare som Håkan kände spelade en träningsmatch mot Bajen och visade där utan att röra sig vara totalt överlägsen alla spelare på planen i bollkontroll, tyvärr ville han inte träna och träna måste man i blåvitt...Så¨var det över...

Innermittfältare:Christopher Justice.
Kommentar: Lån från Trelleborg, spelade väl någon match men vem minns honom idag mer än vi hardcoreidioter....

Vänstermittfältare:Tommy Lycén.
Kommentar: Totalt värdelös hos oss, numera i Gais.... Det räcker så.

Forward: Mamadou Diallo.
Kommentar: "Big Mama" ja det sas att han var 32 men tydligen var han egentligen 37-38 och han sprang fan mindre än jag gör under 90minuter, sicken en, dessutom en sådan sanslöst stor diva att det var tragiskt....

Forward: Martin Crossa.
Kommentar: En bra spelare faktiskt när han väl spelade, vilket var extremt sällan CROSSA FICK ALDRIG CHANSEN lever kvar som devis hos oss rättrogna än idag....

Nya låtar!


Helt rätt!


Men passa nån jävla gång....

Rubriken kommer en arg Buba säga ett antal gånger under dagens annalkande fifadag....

Älgen och Glenn kommer bara titta på varandra varje gång och säga "ähh, det grejar vi ändå" varvid Buba blir ännu mer sne...

Det kan tyckas som att vi driver mycket mer med Buba än med nån annan, det stämmer, men det sker mest här för vi har en sån jävla själironi på msn etc att det jämnar ut sig...

Vart är Ida? Du kan inte skylla på sommaren längre....

Vi sörjer djupt med vårt första superfan Annelie som tydligen ska flytta till jättepissoaren, vi lider verkligen med dig....

Idag ska vi gå bort oss i backlinjen igen...

Antianerna vann IK-cupen välförtjänt, enda gången de var ordentligt pressade var ju i final 2 där det faktiskt totalt sett endast skiljde en poäng om guldet efter 12heat....

Placeringarna i IK-cupen var givna, Anti förlorade bara en match under hela cupen, bortafinalen mot Broppers, Broppers slog Buckanjärerna tämligen enkelt två gånger om och var lika given tvåa och Buckisarnas defensiva körning ledde inte till något annat än en klockren sistaplats....

Man igår kunde konstatera att pajsarna inte lärt sig ett skit av tidigare matcher i allsvenskan, det går inte att försvara sig i 45minuter, man kan verkligen inte ha gais till nåt vettigt, här tippade man emot dom och hade om aik vunnit fått 400spänn då tar gais EN pinne, totalt jävla meningslöst hade de vunnit hade man njutit över en gnagetförlust nu var det bara totalt fucking meningslöst, ungefär som gais i stort således...

Det är bara Blåvitt av storstadslagen som kan vinna guld iår....

Blåvitt slänger in en 17åring som back i Dyrestam medan gais plockar in engelsmän och brassar, aik köper en brasse, Malmö köper färdiga spelare, Håef litar till Henke 37 och Lantz som väl är över 30, Ellos är jurassic park, Kalmar har en rätt gammal centrallinje.... Det känns ju skönt att se att det finns så många klubbar som satsar på svenska unga spelare....

Dyrerstam fan är så lugn att jag funderar på om allt valium i Göteborgs apotek är slutsålt?

Kim 30,Lund 20,Dyrestam 17,Ragnar 23,Hjalle 29,Seb 20,Gurra 22,JJ 19,Sella 32,Bärkroth 17, Tobbe 27 Dessutom kan man då tänka att när alla är friska går det ner ytterligare i ålder... Yngsta mästarlaget någonsin? Troligen om det går hem.

Råttorna slogs med varandra igår på krogen, låter smart...

Grönsvart åker ur iår, rödblått åker ur iår, Djurgårn åker ur iår å blåvitt tar guld, man kommer fälla många glädjetårar sista omgången iår om det går hem....

Bring on Tel-Aviv!

IK-Cupen final 2

Resultat final 2: The Broppers - Antianerna


GRATTIS...
... Antianerna till segern
... The Broppers till andraplatsen
... Buckanjärerna till tredjeplatsen

Gothia över, skönt med fotboll idag.

Igår regnade lag-vm finalen inne, den går istället nu 11 på dan HEJA SOVJET!!!

Vi alla undrar hur fan buba ska orka ta sig upp till starten av lag-vm finalen....

Det har varit en intensiv Gothia Cup vecka, fantastiskt roliga matcher dock, återigen bevisades det genom finallagen att man ska vara på Heden om man vill se den bästa fotbollen och de roligaste lagen...

Soccermoms, eller vad säger herr Glenn?

Andra Halvan stack fort från Heden, men såklart det var ju inte f15....

Blåvitt idag ska ta sig an Trelleborg, ett Trelleborg med elva skador, fan värre än oss och det vill inte säga lite....

Vi fick Hapoel Tel Aviv i Euro League kvalet, det enda israeliska lag som inte anser sig spela för Israel i cuperna utan enbart för klubben, nu gäller det bara för alla demonstranter att inse det med...

Det vore tragikkomiskt om låtsaskommunisterna gav sig ut på gatorna när vi möter Hapoel den 30e eftersom just Hapoel är en röd klubb....

Hapoels Ultras hälsar Blåvitt välkomna såhär, mupparna är skit men ändå humor med en sådan välkomsthälsning...

Man igår fick hela kvällsplaneringen förstörd när finalen regnade inne....

Det är fifadag på tisdag, frågan är om buba ska skrälla och äta frukost innan ett när vi anländer, senast åt han frukost vid fyra....

ANTE P GÅR PÅ GHB.....

Tipskommentarerna

Kalmar FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 3-0
Fullt imligt tips på Fredrikskans.

Djurgårdens IF-IF Elfsborg 
Tips: 0-2
Man kan aldrig lita på Djurgården men Elfsborg ska vara klart bättre.

Gefle IF-Helsingborg IF
Tips: 1-2
Gefle brukar vara hemmastarka men även här får favoriten tipset.

IFK Göteborg-Trelleborg FF
Tips: 3-0
Trelleborg är förvisso inget bonkegäng längre.

Hammarby IF-Örgryte IS
Tips: 1-0
Svårtippad match och fan vet vad man hoppas. Ettan känns ändå rimlig.

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 1-1
Svårt mellan två jämnstarka men ojämna lag. Att säga att det kan gå hur som helst känns ej som en överdrift.

Örebro SK-BK Häcken
Tips: 2-0
Häcken skall ej räknas bort och jag skulle nog gardera ettan om det vore stryktips.

Gais-Aik Solna
Tips: 0-1.
Troligt, tyvärr.

Hon gör mig galen.

Du vet vem du är, fast du läser nog inte här....


Se hur hon kastar med håret där hon går
Livet vaknar längs hennes väg
Jag borde se åt ett annat håll
men mitt hjärta följer varje steg
Jag är en dåre som aldrig lär
Jag är en man på drift igen
Jag har levt utan lust på en bortglömd kust
Ingens man, ingens vän

Hon gör mig galen
Jag vill ha henne hos mig i natt
Hon gör mig galen
Hon gör mig galen
Hon kan bli min frihet
Hon kan ta mig ut härifrån
Hon gör mig galen
Hon gör mig galen

Jag har vandrat längs gränsen länge nog
En emigrant med sviktande mod
Bränd av kvinnor och gamla kontrakt
Med rastlösheten som gift i mitt blod
Hon går förbi här som en doft av hopp
som ett tåg på en nattlig station
som ett rop i en gränd från en förlorad vän
som en ny religion

Hon gör mig galen...

Förälskelsen och frälsningen krossas
kupan, krossar glas
Dagen blir ett rus av lust
Natten brinner av stjärnextas
Du stänger dörren men ett nej
Du aktar dej, du gömmer dej
När natten kommer är hon ändå där
Vad kan du göra åt att du är kär?

Allsvenskan omgång 15.

I den fjortonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 4

Totalt(av 104möjliga)

Antal rätt resultat: 9
Antal rätt tecken: 38

OMGÅNG 15!!

Kalmar FF-IF Brommapojkarna.
Tips: 3-0

Djurgårdens IF-IF Elfsborg
Tips: 0-2

Gefle IF-Helsingborg IF
Tips: 1-2

IFK Göteborg-Trelleborg FF
Tips: 3-0

Hammarby IF-Örgryte IS
Tips: 1-0

Malmö FF-Halmstad BK
Tips: 1-1

Örebro SK-BK Häcken
Tips: 2-0

Gais-Aik Solna
Tips: 0-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

Så ska det se ut..


IK-Cupen final 1

Resultat final 1: Antianerna- The Broppers

It's funny cause it's true!


Ren humor...


Lugn. IK lever

Det har varit tyst ett par dagar på allas er favoritblogg, men det har att göra med att vi på IK-redaktionen har mycket annat att stå i. Vi rapporterar från Gothia Cup, det är semestertider (ja, även vi måste ju ta semester ibland) med mycket annat. Så ni behöver inte misströsta. På redaktionen är det fart och fläkt. FH springer omkring nere på Heden och skriver om Gothia Cup-matcherna, AH sitter plitar ner olika ämnen för framtida nattbloggar, Anti fixar tabeller för IK-cupen och jag (Deve) har fullt upp med att städa golv. Hur som helst, många av er har säkert undrat varför Paddan inte har kommer med något inlägg på länge. Detta har att göra med, damer och herrar, att han håller på att planera ett mastodontinlägg. Han har haft det hemligt för oss andra på redaktionen och vi väntar med spänning. Lika mycket som er.

Så det finns inget själ att tvivla. IK lever i allra högsta grad.

E4-romantik

2/½ vecka kvar på jobbet och därefter väntar lite semester innan jag, Anti och Paddan börjar att skissa på manuset till Lansdskapsresan (slutgiltiga, förhoppningsvis) och återigen börjar långa dagar med manusarbete och långa inspelningsdagar ute vid slott, kyrkor och andra viktiga historiska platser.

Men det är som sagt om några veckor. Nu så går jag i snickarbyxor och skurar golv på förskolor för ISS räkning. Varenda j-a dag sitter man och harvar fram E4 söderut. Visst kan man tycka att det är fint att åka genom öppna svenska landskap med vår fina natur. Ja visst kan man tycka det. Visst är det vackert att se Göta kanal slingra sig fram, när man står på kanten, men när man åker på en bro minst 10-20 meter ovanför där medelhastigheten gärna ligger 20 km/h över hastighetsbegränsningen, då hinner man ju inte njuta av vårt stora arv. Visst kan man tycka att det är fint med alla öppna fält och åkrar. Jo jag håller med, det skulle vara fint, om inte en massa jävla skog står för och täcker. Ja E4 är vacker på sitt speciella sätt, men det är inte så vackert när man, klockan 05.30 kör ut på detta "asfalltsmästervk". Men det är vackert att man kommer fram till jobbet i alla fall. Därför väljer jag att kalla det "E4-romantik"

IK-Cupen semifinal 2

Resultat semifinal 2: The Broppers - Buckanjärerna


Grattis Buckanjärerna till tredjeplatsen i IK-cupen. Antianerna och The Broppers möts i kampen om guldet. Antianerna inleder på hemmaplan och avslutar på bortaplan.

Gothia cup

Började idag. Själv kände jag mig antikrundemässig och begav mig till Slottsskogsvallen. En gammal fin och klassisk arena med mycket patina. Där var vädret synnerligen växlande och jag såg mest tyska lag. Några svenska och ett danskt, de var ganska kassa. Åkte dessutom förbi den nya borgen, varken inget vackert bygge. Den gamla var väl kanske ingen skönhet heller men ändå. 

Svårt att göra nån sammanfattning av det jag såg idag, men tyvärr bara en riktigt jämn match. Blir ju roligare då. Ett gäng tyskar kvitterade i slutet mot några svennar. Sen fick man se Sollentuna United och dessutom höra deras taktiksnack. Tränaren beskrev det tänkta spelsystemet 4-2-3-1 på ett sånt sätt att det verkade som ingen av spelarna verkade ha hört talas som det innan. Införa nytt spelsystem till gothiapremiären känns la sådär. Dessutom försökte han peppa dem med nåt i stil med "nu får vi visa vilja och vinna grabbar annars kan vi lika gärna gå på liseberg resten av veckan"

De fick stryk med 3-0... mot några italienare eller nåt vars tränare tyckte om att slå ut med armarna. 

Ett av de tyska lagen går under namnet VfB Nordmark Flensburg e.V. 1 och fick stryk med 12-0 mot IK Gauthiod, jävla namn det med...

Men här kommer en låt som passar det tyska laget. 

Ja jag vet att den har vart med förut. En annan sak som slog mig idag är hur mycket grönska det ändå finns i den här stan. Har inte med fotbollen att göra visserligen men ändå. Får se vad det blir imorgon. Lär väl bli några goa matcher då med. 

För övrigt kan man konstatera att Polen vann och gick direkt till final i speedwayens lag-VM. Sverige, Danmark, Australien och Storbritannien i den ordningen i torsdagens race off alltså. Gissar att Australien vinner och Sverige och Danmark får slåss om den andra finalplatsen. Britterna ska inte ha en chans och sen beror ju mycket på skadeläget i Danmark med. Nä nu får det bli till att sova. 

IK-Cupen semifinal 1

Resultat semifinal 1: Buckanjärerna - The Broppers

Heja Sovjet!!

Jag grämer mig något grymt över att jag inte slängde in den där tänkta selman på Sovjet igår i lag-vm, det hade gjort mig 600kr rikare...

Sverige var precis lika tråkigt som jag trodde....

Imorgon börjar ÄNTLIGEN gothia cup, ÄNTLIGEN!!

Buba sover....

Det idag vankas Håef-Ellos på C+....

Jag är kluven som fan vem man ska hålla på i matchen ovan, men som Glenn sa igår "ju färre konkurrenter om guldet, desto bättre" jag går på Glenns visdomsord och hoppas därmed Ellos kan skaka av sig ett skadedrabbat Håef, dock tror jag på oavgjort....

Imon vankas årets stora hatmatch, matcherna mot Aik Solna är så hatiska att man kan få sig frispel för mindre, hat är ofta ett för starkt ord, men när det gäller Aik Solna och Svemo finns inga andra ord än just H-A-T!!!

Jag är nyfiken som f-n över blåvitts trupp som kommer idag...

Det är med stor ångest vi ser fram emot en vecka där anti inte ser någon speedway på plats, kommer han överleva?

HEJA SOVJET!

DEVE på äventyr

Nu är det dags att greppa hatten. oxpiskan sitter redan fast i byxorna, skinnpajan ska på och fylla på vattenflaskor. Ikväll bär det av på äventyr till palace. Jag ska hitta en underjordisk gång som leder till en stor guldskatt. Jag kommer nog träffa på onda krafter och fällor som försvåra vägen för mej. Jag ska få med mej en trevlig flicka, som jag dock måste rädda stup i kvarten för att hon inte ska bli dödad. Kort sagt. REDO FÖR ÄVENTYR!!

IK-Cupen omgång 6

Resultat: Buckanjärerna - Antianerna


Tabell

En vanlig dag hos IK.

Klockan 05:00
FH äter frukost.

Deve,Anti, Andra Halvan sover...

06:00

Deve äter frukost.

Anti äter frukost.


Andra Halvan sover...

07:00

Deve,Anti och FH kommer till jobbet på IK:s red.


Andra Halvan sover...

09:00

FH,Anti och Deve tar förmiddagsrast.


Andra Halvan sover...

10:30

FH,Anti och Deve har möte med gästkrönikören Paddan


Andra Halvan sover...

12:00

Hela IK-crewet med medarbetare (nåja nästan hela) äter lunch.


Andra Halvan sover...

14:00

FH, Anti och Deve filar under eftermiddagsmötet på nya idéer, bilden från inledningen av mötet därför så få idéer.


Andra Halvan sover

17:00

FH, Anti och Deve lämnar IK:s reda för dagen...


Andra Halvan sover...

19:00

Första Halvan, Anti och Deve äter middag.


Andra Halvan sover.

22:30

Första Halvan, Anti och Deve lägger sig för att orka med en ny tuff arbetsdag under morgondagen.


Andra Halvan sover...

01:00-02:00

ANDRA HALVAN ÄR VAKEN!!!

De galna upptågen fortsätter

Se själva...

Det nya landet!


Däckspojken...

Rubriken säger allt för de som kan sin Afzelius...

På måndag börjar Gothia Cup igen, ÄNTLIGEN, årets bästa vecka om vädret är med en, det lutar åt typ 40timmar på Heden, jag och Glenn har försökt få buba dit men det är ungefär lika svårt som att få en vegan att äta en brakmiddag på Hereford Beefstouw...

Lag-vm i speedway börjar idag, eller ja det har ju varit kval innan, men slutspelet drar igång idag, jag vete fan men jag håller mer på Ryssland än Sverige! Dels för att jag inte gillar någon i det svenska laget och dels för att Ryssarna har de givna hjältarna Denis Gizatullin och Renat Gafurov!

Jag enligt tankegången ovan tillhör de som vägrar förlåta Lindbäck för rattfyllan, det finns vissa grejer jag blir så förbannad på och just det tillhör den kategorin...

Sedan är det då gnällkärringen Andreas Jonsson, David Ruud som helt enkelt inte känns som nåt att heja på, Jonas Davidsson som jag aldrig fattat den relativa hypen kring samt då Fredrik Lindgren som visserligen är trevligast i gänget men som inte direkt får mig att förstöra mina stämband än mer....

Det givetvis inte blir till att se den andra semin, för då lirar blåvitt mot världens avskum borta, en råtta svart och gul fy fan vad han är ful fy fan vad vi hatar aik fy fan vad han är ful....

Planeringen inför Gothia Cup är klar, den ligger nu på remiss hos Glenn, den innehåller allt, t.o.m. matpaus, ska vi gissa att det blir en sjuhelvetes massa pasta/ris och kyckling på stamfiket under gothia....

Vi konstant kommer vänta på att buba kommer dyka upp, fast såklart vi ska ju inte se f19 så det kanske inte är intressant, vi går ju på Gothia för fotbollen...

Spänningen är olidlig om drickorna på Gamla fortfarande kommer kosta 25 SEK, hur fan tänkte de där? det heter ju inte ens Se.K utan isf Skr, fast iom att det inte används nån annan valuta så räcker det med 25 kr....

Jag just konstaterade att vi även kommer missa största delen av lagvms final då vi som de sanna människor vi är kommer vara på Blåvitt-Trelleborg den 18e.... Fast vi hinner nog se slutet när Renat slår Nicki och kör guldet till Ryssland...

Speedway är den enda sport där de flesta mest hejar på förarna i olika landslag mer än på sitt eget land...

Det är lite dåligt med humor på IK nu, men det handlar om tid i dessa idrottstider, buba får blogga mer...

Håll nu tummarna för Ryssland ikväll!!

En vanlig dag på msn...

Bjةrn säger:

HEJ ALLA JESUS!

Älgen© säger:

DET INTE GRIS DET E FLÄSK!

det ska jag fan börja använda

"det är inte gris det är bacon"

ante - smederna r.i.p säger:

HEJ ALLA FLICKOR!!!!!

Älgen© säger:

HEJ ALLA ANTIS

Bjةrn säger:

TREVLIG SOMMAR

ante - smederna r.i.p säger:

JUL!

Älgen© säger:

MYCKET FIN RADIO!


Niclas Carlsson-den nya Martinsson?

Det igår var kvartsfinal på Gamla Ullevi, för en gång skull var det ytterst få vilda rop från min sida, mest för att halsen inte är kurrant....

Det känns för jävligt att Niclas Carlsson skadat sig så allvarligt, han var ju perfekt som en ny Boom-Boom, dessutom en kille som aldrig gnäller, aldrig säger ett ont ord trots att han inte fått spela innan, det liknar Martinsson väldigt mycket. Kom från ett lag alla människor HATAR, urstockholmare, svårt att ta en ordinarie plats men inget gnäll, jösses vad han förtjänade den stående ovationen igår när han rullades ut....

IK-Cupen går vidare, 18:00 idag är det deadline för de lag som deltar i den sista matchen, Buckisarna tar emot Antianerna i en oviss kamp. Det enda som är klart i serien är att Anti vinner grundserien....

Å buba sover...

Vår vanliga kiosk var stängd igår, sorg...

Vi givetvis fick Hif borta i cupsemin, precis som jag skrev, nu blev det inte en novembertisdag utan om vi båda åkt ur i europa en septemberonsdag, är nåt lag kvar i europa blir det dock först i oktober...

Aik givetvis fick Häcken hemma...

Dock är det en hardcoredröm om en final borta mot Häcken och revansch för förlusten i serien...

Snart skiner Poseidon!

Så har då Blåvitts hymn, utsedd till Sveriges bästa idrottshymn, även blivit historisk som bröllopslåt, det lär inte någon annan fotbollslåt ha varit.

Samuel & Karins bröllopsdans from Pentito on Vimeo.Vargarna besegrade försämrat Västervik

I onsdags var jag - ANTI - för andra dagen i rad på speedway, men den här gången hemma i Norrköping där hemmalaget Vargarna tog emot Västervik från Västervik. Matchen var relativt jämn fram till paus, men därefter kunde dock Vargarna rycka ifrån och vinna förhållandevis komfortabelt med 51-45. Vargarna var utan tvekan det jämnaste laget, men frågan är hur matchen hade slutat om Bjarne Pedersen funnits med i Västervik som han brukar. Då hade man fått ner GP-stjärnan Chris Harris som reserv (tror jag), och det hade onekligen behövts, för Västervikarnas reserver imponerade inte alls.KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

En ko som cyklar, en inspekterande häst och en elefant i mitt kylskåp

När jag kom hem igår efter en hård arbetsdag nere i Linghem så såg jag den märkligaste synen jag sett...hittills. När jag skulle knäppa på datorn så tittade jag för ett ögonblick ut genom fönstret och fick då se att det långt borta kom någonting stort som kom cyklande. För stort för en människa, tänkte jag och gick ut i köket, men jag kunde ändå inte ta ögonen ifrån fönstret. Och då såg jag. Det var en ko som kom cyklande på en röd- och vitfärgad trehjuling. Jag gnuggade mina ögon för att få bort det skit som antagligen satt rakt i synfältet, men det ända som jag lyckades pilla bort var lite sömn från morgonen. Jag höjde förvånat på ögonbrynen och tänkte förbryllat: HUR? Men kon såg så glad ut och plingade på sin lilla ringklocka när den cyklade förbi huset. Har för mej att den vinkade också. I nästa ögonblick, när jag ändrade fokus, efter att ha sett något besynnerligt i ögonvrån, så fick jag se en häst som gick omkring på bakbenen med ett blåställ på sig och tycktes inspektera huset mitt emot. Tanken slog mej att jag kanske hade lyckats somna direkt innan jag skulle knäppa på datorn. Jag drog mej själv i öronen för att försäkra mej om att jag var vaken. Aj!, jag visst var jag allt vaken. Medan hästen gick omkring och inspekterade så tittade jag på klockan. 20:00. "Miss Marple" skulle just börja i TV4. Jag gick ut i köket för att hämta en öl i kylskpet. Jag öppnade, men ryggade i nästa sekund tillbaka när jag fick se vad som fanns i mitt kylskåp. Där satt en stor grå elefant i smoking med benen i kors. "God afton min herre, vad önskas att beställa?" sade den på grovast tänkbara norrländskan. Det var den trevligaste elefant jag mött, tänkte jag, dock fortfarande i ett litet chocktillstånd. "En Falcon, 5.2", svarade jag och tittade på hans namnbricka som satt så prydligt på hans bröst. "BABAR". "Ska bli", sade Babar och räckte fram en kall öl till mej. "Ha en trevig kväll herrn, kan ni vara så vänlig att stänga kylskåpsdörren för det blir så varm här inne annars" Han blåste en liten fanfar i sin snabel innan jag stängde. 

Detta var besynnerligt, tänkte jag när jag satt i soffan och drack min öl till "Miss Marple." Konstigare syner får man leta efter. Jag får nog sluta sniffa polish på jobbet. 

IK-Cupen omgång 5

Resultat: Antianerna - The Broppers


Tabell

It ain't always sunny in Göteborg.

Vart är Antis lag till dagens IK-Cupen match? Antingen har han missat att skicka in det varvid tävlingskommitén får sammanträda nr väl buba i någon avlägsen framtid behagar vakna, eller så har Buba fått laget men missat att skicka det vidare och då blir det spöstraff för honom...

Det igår var Häcken-Örebro på Rambergsvallen och idag IFK-Gefle på Gamla Ullevi, CUPEN är grejen....

Om vi vinner idag givetvis inte kommer få möta Häcken i semin, vi kommer garanterat få Hif eller Aik Solna borta, antagligen en november tisdag klockan 20:45....

Resten av bloggfolket, deve undantaget, sover åt helvete för länge på dagarna utnyttja dagarna för faen!

Nej, anti jag lägger inte upp en video med Sonny&Cher idag heller hur mycket du än tjötar....

Nej,Buba, vi ska inte erövra bortre mongoliet idag heller, det är ju blåvitt idag....

Blåvitts marknadsavdelning fan är sämre än IK:s och då har IK inte ens någon....

Vi igår konstaterade att Bk Häcken kommer bli Göteborgs andralag inom några år, de lär hänga kvar iår och ÖIS åker ur för att aldrig mer komma igen och Gais lär få det extremt tufft att klara kontraktet som det ser ut nu....

Ida, du får sluta vara ute i solen så mycket, det är inte hälsosamt, in med dig och blogga!!

Det kommer bli ett jävla hallå hur vi ska hantera fadäsen med att Antis laguppställning inte anlänt i tid...

Det är så friskt och stärkande på Blåvitts hemmamatcher....


I wont let the rain go down on me

I tisdags regnade det här i Peking... Första halvan ville ha bilder, och här kommer de:Indianförlust efter PePes fall

I tisdags var jag - ANTI - som jag förvarnade om i mitt senaste inlägg åter i Kumla för att se speedway, denna gång mellan Indianerna och Lejonen från Gislaved. Indianerna som inför matchen hade fyra raka segrar bakom sig fick den här gången se segersviten brytas då man efter en riktigt jämn fight tillslut förlorade med 46-50. Varför det blev indiantorsk kan man förklara på en rad olika sätt, men jag nöjer mig med två. För det första skadade sig lagets i särklass bästa poängplockare för året Piotr Protasiewicz redan efter sitt första heat (som förövrigt blev en heatseger), och på de resterande heaten fick reservförarna hoppa in, vilket bara resulterade i 2 poäng. För det andra var nyförvärvet Rune Holta alldeles för dålig. Han gjorde tyvärr sin sämsta match för året, i fel match. Men nu är det bara att lägga förlusten bakom sig och ladda om till nästa match. Förhoppningsvis är då "PePe" tillbaka i laget!KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

Immigrant Song

Led Zeppelin har alltid varit ett populärt band att göra covers på så här kommer några olika versioner av deras låt Immigrant Song.
Först ut en lite udda variant av ett band som heter Krauka som jag inte vet mycket om. Men covern är intressant i sitt sätt att göra låten på sitt eget lilla vis.

Nästa bidrag är från ett gäng som heter Dread Zeppelin som jag gissar är nåt sorts coverband med en ganska udda look... Deras version låter lite som de ser ut, med lite reggeae-influenser här och var och en sångare som verkar ha lyssnat mer på Elvis än Led Zeppelin. 

Nästa band som gjort den här låten heter Infectious Grooves och håller ett lite högre tempo än de två ovan men har lagt på lite känsla av 70-80-tals funk eller nåt. Fast antagligen inte engelska planer 70- 80-tal. Antagligen den som kommer närmast originalet dock. 

Men i nivå med originalet är den inte enligt mig. Men det är ju en smaksak förstås.

Kommentarer

Kalmar FF-Djurgårdens IF
Tips: 2-0
Borde bli nåt sånt men man vet aldrig.

Helsingborg IF-IF Elfsborg 
Tips: 0-2
Samma sak gäller väl här.

IF Brommapojkarna-Malmö FF
Tips:  1-1
Inte alls omöjligt.

Gais-Halmstad BK
Tips: 0-0
Optimistiskt värre beträffande GAIS.

Örgryte IS-Gefle IF
Tips: 0-1
Lurig match, ska ÖIS börja vinna är det här det ska ske.

AIK Solna-IFK Göteborg
Tips: 1-1
Inget orealistiskt tips.

Trelleborg FF-Örebro SK
Tips: 3-1
Möjligt och troligt.

BK Häcken-Hammarby IF
Tips: 2-1.
Svårtippade lag men en genomtänkt tips, som dock kan gå hursomhelst.

IK-Cupen omgång 4

Resultat: The Broppers - Buckanjärerna


Tabell

Allsvenskan omgång 14

I den trettonde omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 2

Totalt(av 96möjliga)

Antal rätt resultat: 8
Antal rätt tecken: 34

OMGÅNG 14!!

Kalmar FF-Djurgårdens IF
Tips: 2-0

Helsingborg IF-IF Elfsborg
Tips: 0-2

IF Brommapojkarna-Malmö FF
Tips:  1-1

Gais-Halmstad BK
Tips: 0-0

Örgryte IS-Gefle IF
Tips: 0-1

AIK Solna-IFK Göteborg
Tips: 1-1

Trelleborg FF-Örebro SK
Tips: 3-1

BK Häcken-Hammarby IF
Tips: 2-1.

Buba kommer kommentera senare under dagen.

Anton Glanzelius.

Vi vet att mycket egentligen kan göras roligare med en text innan klippet, men detta klippet talar för sig självt... Hur hög är Anton Glanzelius här? Han är femton bast tydligen....

Milan-IFK Göteborg 1996.

1996 var IFK på väg utför och det rejält, man vann förvisso guldet i allsvenskan men det var på den tiden något man skulle fixa helt enkelt. I Champions League gick det lite tyngre än normalt och man hade inför matchen nedan enbart lyckats slå just MIlan hemma med 2-1. Här i matchen nedan visar Jingbladh vilken fenomenalt usel tränare han är som beodrar laget att gå framåt vid ställningen 3-2 till Milan, Hade man istället spelat normalt eller bevakat ledningen hade man legat före Milan på inbördes möten och haft ett gyllene läge till avancemang till kvarten, men icke. Roberto Baggios övertidsmål gjorde att man istället för plusstatistik på MIlan fick 4-5.

IDA'S!!!!!!!!!

Vi visste förvisso att vårt dyrkade fan Ida har stor makt över det mesta i samhället men att hon gett sig in i restaurangbranschen var faktiskt mer än vi visste men nedan visas bildbeviset på att så faktiskt är fallet!!!


Örjans Vall-Halmstad.

Efter många om och men så gör Arenakategorin comeback, idag med Örjans Vall, Halmstad.


Huvudentrén, ser mysigt ut men frågan är om en arena idag ska vara just "mysig"?


sittplats utifrån.


Välkomna till Bukarest 1972!!!


Stora sittfläsk.


Vy över planen från bortasektionen.


Hemmastå samt lilla sittfläsk.


Såhär såg läktarn ut där vi stod och så mina fötter då.

Halmstad borta-En bildresa.

Igår var ja,FH, i Halmstad för Halmstad BK-IFK Göteborg. Nedan en del bilder därifrån.


BUUUUUUUUUUULLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bortaresor innebär KANNELGIFFLAR! (nu kommer Buba säga att det inte är bullar utan gifflar men det skiter vi i, det är bullar)


utsikten från pizzerian där vi käkade,ett wc är fint att titta på när man käkar...


Här satt vi medan regnet vräkte ner innan match....


Här lekte vi av oss inför kampen, intressant att vi stundtals hade en piketbuss som bevakade oss, ja vet inte men vi kanske var högriskobjekt....


Så många poäng var tanken att få med oss hem!!


Göteborg har älvstranden, Halmstad har Nissan Strand....


Nissan Strand igen.


Jag undrar mest hur briljant som fotograf jag måste vara som lyckas ta kort där bakdelen på bussen försvinner?


Rykten säger att Buba firar hela året!Korridormagi i högre skolan!

Ni som följer IK vet att vi förr hade "Korridormagi" med magikern Johan. Nu har han gått och blivit kändis på kuppen!! Och allt, nästan iaf, började på IK!

http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/kids_rock_uppskattat_av_baade_stora_och_smaa

Smederna R.I.P

Först var det Vargarna, sen var det Kaparna, sen var det Rospiggarna, sen var det Hammarby, sen var det Masarna, och nu är det Smederna... De ekonomiska kriserna inom speedwaysverige avlöser varandra och tycks aldrig ta slut. För de alla flesta som är insatta inom speedwayen har det sedan många år tillbaka varit känt att Kaparna har haft stora problem med ekonomin. Tillslut gick krisen så långt att man blev vräkta från sin egen hemmabana i Göteborg, men trots detta kämpade man vidare i den högsta serien. Efter 2007 års säsong - en säsong där man kört alla sina hemmamatcher på lånade arenor långt ifrån Göteborg - blev dock situationen ohållbar och man tvingades lägga ner sin 500cc-verksamhet på obestämd framtiden (det tycks ta ett tag innan Göteborgs kommun bygger upp en ny speedwayarena). Efter Kaparnas öde trodde nog jag med många andra att de resterande klubbarna i Sverige skulle vakna, men så verkar inte ha varit fallet. Faktum är att nästan hälften av alla elitklubbar under de senaste åren verkar ha haft mycket stora bekymmer med ekonomin, och då har ändå många klubbar varit ganska hemlighetsfulla med uppgifter.

För vissa lag har det slutat ganska bra. Vissa lag har fått ekonomiskt stöd av kommuner och sponsorer, vissa lag har insett verkligheten och hoppat ner i allsvenskan för att starta om, men vissa lag har även gått en plågsam död till mötes, som just Kaparna. Det senaste dödsfallet inom speedwayen är Eskilstunaklubben Smedernas konkurs som offentliggjordes under måndagseftermiddagen. Även hos Smederna har det under en längre tid varit känt att det varit kärvt med ekonomin och igår stod det alltså klart att det sjunkande skeppet inte gick att rädda. Att redogöra varför Smederna gick omkull med miljonskulder kan nog inte ens smedstyrelsen själva svara på, men kort sammanfattat kan man nog utan att ljuga ändå påstå att det har saknats kompetens inom klubbledningen. Speciellt inom den gamla styrelsen som inför årets säsong ersattes av en ny styrelse som gjorde ett tappert, men med facit i hand hopplöst, försök att rädda Smederna.

Under slutet av förra veckan fick Smederna besked om att man som ensam klubb i elitserien inte klarade av att uppfylla kraven för att få ut någon elitlicens till säsongen 2010. För att kunna överklaga detta beslut och få igenom sin överklagan behövdes snabba pengar. Mycket pengar, och mycket snabbt. Men tyvärr gick det inte vägen. Man fick inte tillräckligt gehör hos sina sponsorer och därmed var slaget förlorat. Ytterst tragiskt tycker jag själv. Men samtidigt finns det dock några saker jag irriterar mig över. Dels tycks många supportrar runt om i landet skylla ifrån sig allt på Svemo. Visserligen har inte Svemo tagit så många vettiga beslut sen jag tillträdde min post som människa på jordklotet, men att säga att det är Svemos fel att Smederna går i konkurs och att de även avbryter årets säsong är att ta i lite för mycket. Det andra jag irriterar mig över är just beslutet att dra sig ur elitserien mitt under pågående säsong, något som ger fem andra klubbar i elitserien förluster i form av uteblivna intäkter i hemmamatcher mot just Smederna (som inte blir av) på upp emot 1 miljon kronor. I förlängningen kan detta även skada fler klubbar ur en rent ekonomisk synvinkel. Bortsett från detta ställer även avhoppet till det sportsligt då en rad resultat och poäng får strykas, och alla supportrar som inhandlat  säsongskort och liknande får inte valuta för pengarna heller.

Att Smederna väljer att avbryta säsongen känns som ett beslut man enbart tar för den indragna elitlicensens skull. Om inte beslutet (om elitlicensen) hade fattats nu, hade då Smederna fortsatt säsongen? Mycket verkar i alla fall tala för det. Sett till just det negativa beslutet om elitlicensen kan det, med tanke på miljonskulderna, inte heller ha kommit som någon direkt överraskning för Smedledningen, och om det nu är så att det helt enkelt inte finns pengar till att slutföra säsongen borde man tagit sitt förnuft till fånga och inte startat i elitserien i år över huvud taget. Jag vill inte på något sätt smutskasta Smederna, men tyvärr känns det som att nådastöten beror på för snabba beslut och för dålig kontroll. Vi får alla hoppas på att de övriga klubbarna lär av allt som har skett och sker så inte samma "misstag" görs om på nytt. Och vad gäller Smederna får vi hålla tummarna för ett snabbt återtåg till eliten!

R.I.P Smederna

// Anti med den klassiska smedtröjan

BB King

I fredags var Andra Halvan i trädgårdsföreningen och såg BB King.
En perfekt sommarkväll i grönskan och en gamling som defenitivt kan ännu! Dessutom hade en samling mycket kompetenta medmusikanter som skapade ett riktigt bra driv och tyngd kvällen igenom.

Det enda som kunde bli lite småsegt var de något långa mellansnacken. Men med tanke på att King är 83 år och ganska rund så kan man förstå att han tar lite pauser och sitter och snackar en stund mellan låtarna. Bättre att vila lite och verkligen kunna ge allt när han spelar istället för att bli trött och lira lite halvhjärtat. Och han gav verkligen järnet. Rösten har fortfarande en oerhörd pondus och spela gitarren kan han med.

BB King har alltid varit en artist jag uppskattat men ändå aldrig en av mina verkliga favoriter inom bluesen. Men då han är en av de största genom tiderna så ville man ändå se honom live. Jag tycker faktiskt att det var riktigt bra. Uppskattade honom mer live än på skiva eller TV som är de medier jag upplevt honom genom innan.

Totalt blir det 4 gummibjörnar av 5 möjliga.

Ett smakprov från en annan spelning:


LÖRDAG

I lördags var jag - ANTI - i Motala där jag och resten av familjen kollade på GP-kvalsemifinal. Trots mycket regn och dåliga väderprognoser hade man tur med vädret och kunde genomföra tävlingen utan några som helst problem. Ur indiansynvinkel imponerade Grzegorz Walasek stort på sin gamla hemmabana då han kom tvåa med 13 poäng. Hade han inte blivit brutalt rammad i sitt tredje heat där han "bara" kom trea så hade han förmodligen vunnit tävlingen. Om vädet tillåter blir det förresten Kumla imorgon, tisdag.KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER

Stenbord i Toscana.Textutdrag:

Ja, vi har olika gåvor

olika förmågor

vi är till för att komplettera varann

Så, säg mig du som vet

så mycket bättre än jag

Varför vi sliter skallarna av varann?

kvinna och man


Det kunde ha varit du och jag

vid ett stenbord i Toscana

i skuggan under trädet

en varm septemberdag

Det kunde ha varit vi två, vi två

säg mig, min älskade vän

vad är det för lag

som vi älskar att bryta mot

som bortskämda barn

Det är kärlekens lag

den är så enkel, så enkel

men vi gör den så svår

vi två...


IK-Cupen omgång 3

Resultat: Antianerna - Buckanjärerna


Tabell:

Det är alltid extra lurigt att tippa så här efter uppehåll

Men kommentera kan man alltid göra.

Hammarby IF-Trelleborg FF
Tips: 0-1
Ett tips som lär få stockholmsmedia att klia sig i huvudet men faktiskt troligt.

IF Brommapojkarna-Gais
Tips: 1-1
Svårtippat men kryss känns rimligt.

Djurgårdens IF-Helsingborgs IF
Tips: 0-2
Borde bli så här och förhoppningsvis blir det så.

Gefle IF-BK Häcken
Tips: 2-0
Hemmafördel men man ska inte räkna ut Häcken här.

Örebro SK-Aik Solna
Tips: 1-0
Samma som ovan fast byt ut häcken mot AIK.

IF Elfsborg-Örgryte IS
Tips: 3-0
Jo.

Malmö FF-Kalmar FF
Tips: 1-1
Svårtippat men rimligt.

Halmstad BK-IFK Göteborg
Tips: 2-2
Försiktigt tips av honom här men X2 hade det nog blivit om man lirat stryktips.

Allsvenskan omgång 13.

Tipset gör comeback!!!

I den tolfte omgången hade jag följande tipsstatisk:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 3

Totalt(av 88möjliga)

Antal rätt resultat: 7
Antal rätt tecken: 32

OMGÅNG 13!!

Hammarby IF-Trelleborg FF
Tips: 0-1

IF Brommapojkarna-Gais
Tips: 1-1

Djurgårdens IF-Helsingborgs IF
Tips: 0-2

Gefle IF-BK Häcken
Tips: 2-0

Örebro SK-Aik Solna
Tips: 1-0

IF Elfsborg-Örgryte IS
Tips: 3-0

Malmö FF-Kalmar FF
Tips: 1-1

Halmstad BK-IFK Göteborg
Tips: 2-2

Andra Halvan kommer självklart kommentera innan klockan 16:00 idag då första matchen går. Annars väntar spöstraff!

Natt

På blogg.se kan man testa vilken modebloggare man är. Men nej jag har inte testat ännu.

Idag har Andra Halvan vart i Varberg och stekt. Det är inte utan att man kommer att tänka på Albert och Herbert. Var inne på museet på fästningen och kollade på en utställning om Ötzi, som är en kollega till Bockstensmannen från Alperna. Var lurigt att ta sig in där men det gick till slut. Sen blev det ägg och sillmacka med två hela ägg på. Lyxigt värre. Men så ska det la va i stekarstäder längs hallandskusten. Dessutom råkade vi hamna i Onsala på hemvägen. Så kan det gå.

Egentligen borde man la skriva lite om U21 men jag tyckte FH sammanfattade det hela bra. Snart börjar Gothia Cup med då finns det många obskyra lag att se. Det är kul.

IK-Cupen är ett briljant initiativ. Antianerna har öppnat grymt stark och mitt lag Buckanjärerna har dem borta på lördag, tufft värre.

Det var för övrigt genom dylik fantasispeedway vi lärde känna Anti från början i tidernas begynnelse.

Gonatt på er nu.

IK-Cupen omgång 2

Resultat: The Broppers - Antianerna


Tabell

ESKILSTUNA

Igår kväll, tisdag var jag - ANTI - och far i Eskilstuna där vi... just det, såg på speedway! Den här gången var dock inte Indianerna med utan vi såg istället på matchen mellan Ikaros Smederna och Vargarna från min egen hemstad, Norrköping. Vargrana inledde matchen bäst och ledde ett tag med åtta poäng, men Smederna visade sedan att man är lite "tyngre" och kunde tillslut segra med 4 poäng, 50-46.

KLICKA HÄR FÖR ATT SE ALLA BILDER!!!

IK-Cupen: tabell
Buckanjärerna-The Broppers Omgång !

2009-07-01


BUCKANJÄRERNA 55
 1. Stanislaw Leszczynski LG.. 3  3  3  2  3  -  14
 2. Ahmed Ali LG.............. 0  3  1  2  2* -   8+1
 3. Lars Gathenhielm LA....... 3  3  3  1* 3  -  13+1
 4. Svenne Rubin LG........... 1  F  1  0  -  -   2
 5. Kent Newstream LG......... 3  3  3  1* 1  -  11+1
 6. Johnas von Grill MA....... 0  1  -  -  -  -   1
 7. Jocke Geigert LG.......... 2  1  2* 0  1  0   6+1
 8. Mikael Tarabanko MA....... Did not ride


THE BROPPERS 41
 1. Glenn Glennsson LG........ 2  2  2  1* 3  2  12+1
 2. Bo Ek LG.................. 1* 1* 2  2  1* 0   7+3
 3. Ian Wright MA............. 2  0  2  2  0  0   6
 4. Gunnar Gren LS............ 0  0  2* 0  -  -   2+1
 5. Ronny Jensen MA........... 2  0  R  3  3  1   9
 6. Theo Walcott LG........... 3  1  -  -  -  -   4
 7. Deve Padu MA.............. 1  0  -  -  -  -   1
 8.

 No. Results                                                                   
  1: Stanislaw Leszczynski LG, Glenn Glennsson LG, Bo Ek LG, Ahmed Ali LG.........  3  3   3  3
  2: Theo Walcott LG, Jocke Geigert LG, Deve Padu MA, Johnas von Grill MA.........  2  4   5  7
  3: Lars Gathenhielm LA, Ian Wright MA, Svenne Rubin LG, Gunnar Gren LS..........  4  2   9  9
  4: Kent Newstream LG, Ronny Jensen MA, Jocke Geigert LG, Deve Padu MA...........  4  2  13 11
  5: Ahmed Ali LG, Jocke Geigert LG, Theo Walcott LG, Gunnar Gren LS..............  5  1  18 12
  6: Lars Gathenhielm LA, Glenn Glennsson LG, Bo Ek LG, Svenne Rubin LG (F).......  3  3  21 15
  7: Stanislaw Leszczynski LG, Glenn Glennsson LG, Ahmed Ali LG, Ian Wright MA....  4  2  25 17
  8: Lars Gathenhielm LA, Ian Wright MA, Svenne Rubin LG, Ronny Jensen MA.........  4  2  29 19
  9: Kent Newstream LG, Bo Ek LG, Glenn Glennsson LG, Jocke Geigert LG............  3  3  32 22
 10: Stanislaw Leszczynski LG, Bo Ek LG, Jocke Geigert LG, Ronny Jensen MA (R)....  4  2  36 24
 11: Ronny Jensen MA, Gunnar Gren LS, Johnas von Grill MA, Jocke Geigert LG.......  1  5  37 29
 12: Kent Newstream LG, Ian Wright MA, Bo Ek LG, Svenne Rubin LG..................  3  3  40 32
 13: Glenn Glennsson LG, Ahmed Ali LG, Lars Gathenhielm LA, Gunnar Gren LS........  3  3  43 35
 14: Ronny Jensen MA, Stanislaw Leszczynski LG, Kent Newstream LG, Ian Wright MA..  3  3  46 38
 15: Lars Gathenhielm LA, Ahmed Ali LG, Ronny Jensen MA, Ian Wright MA............  5  1  51 39
 16: Stanislaw Leszczynski LG, Glenn Glennsson LG, Kent Newstream LG, Bo Ek LG....  4  2  55 41


RSS 2.0