Dagens visdomsord...

image276

Hälge

image275

Plats 48.

"fritis"Innebandycup, tidigt 90-tal, Angered.

Ytterligare ett minne där jag själv idottade.
Det var i början av 90-talet så att det varje år anordnades innebandyturneringar mellan alla fritis i angered och detta år gick det av stapeln i Angereds Sporthall.
Vi lyckades efter ett bra gruppspel gå vidare och överlevde sedan ända fram till den stora finalen som spelades över "helplan" tidigare i turneringen hade man spelat på tre mindre planer och det gjorde det tajtare och man kunde skjuta från eget mål och det var ändå tufft för målisen att rädda.

Finalen var stort för en grabb i tioårsåldern, alla de som redan åkt ur satt på läktarna och då detta alltid spelades på ett lov var det massa föräldrar och andra där som var lediga, det var åtminstone halvfullt i hallen (som tar cirka 1000pers) och än idag minns jag känslan EXAKT när presentationen av lagen gjordes och ens eget namn lästes upp, alla andra kids vrålade ju som stuckna grisar åt varje namn så det var skoj.

Sedan så började själva matchen, vi förlorade visserligen men det var ändå mäktigt att för första gången stå på en "scen" som en idrottsplan ändå är inför så mycket folk för första gången.

Allsvenskan 2008-Omg 1

IK (första halvan) tar och tippar den allsvenska premiären i fotboll, match för match.

IFK Norrköping-Djurgårdens IF.
Tips: 1-1.


Kommentar:En nykomling på speed mot ett skadedrabbat DIF, första matchen i årets allsvenska. Peking kan skaka de flesta lag hemma på parken och speciellt i en premiär. Man har spelare och ledare som varit med förr och det gör att man inte drabbas av stora darren när det nu blåser upp till storm.
DIF å sin sida är det tveklöst bästa fotbollslaget av de två det kan ingen argumentera emot men med tanke på hur försäsongen sett ut med alla skador så gör det att man kanske behöver en lite för lång startraka för att på allvar vara med i guldkampen iår.
1-1 känns som ett typiskt premiärresultat i denna kamp. Rykten pratar om en packad arena och tusentals djurgårdare på plats på alla sektioner då peking vägrat släpp tillräckligt med bortabiljetter.

Halmstad BK-Gefle IF.
Tips: 2-0.

Kommentar: Gefle har fått behålla Oremo och Hugosson, i det förstnämndes fall för att han ville ha på tok för mycket betalt i dif och att henke inte bestämt sig i HIF. I den sistnämndes fall för att han inte har några mål med sin karriär annat än att harva i botten...
HBK är kanske inte det mest spännande laget iår (heller) men de är stabila och Sebastian Johansson är en kämpe på mitten och vad Magnus Arvidsson kan framåt när det stämmer vet vi. Hur bra är HBKs brasse?
Får HBK det att stämma framåt ska det inte vara några problem bakåt där man har ett av allsvenskan bästa mittbackspar. 2-0 till hemmalaget känns rimligt.

Gais-IF Elfsborg
Tips: 0-1.

Kommentar: Gais sägs ju vara bättre iår än tidigare men det vete fan, man verkar inte riktigt veta vad man vill med sina mål när man sätter upp en målsättning och sedan ändrar den för att man byter tränare. Ett mål för en klubb ska ju vara starkare än så.
Elfsborg har på något underligt vis, fram till sista veckan, hållit sig ifrån de största guldkraven men har man ett mittlås som Augustsson-Lucic en målvakt som blir tredjemålvakt i EM och ett mittfält med Illola-Svensson-Ishizaki och två forwards som bara måste blomma ut snart i Avdic-Sjöhage så kan man inte hållas borta från guldsnacket.
Gais lär väl slippa den absoluta botten iår då det finns lag som är ännu sämre, men mot Elfsborg räcker man inte riktigt till. Sjöhage gör matchens enda mål i slutet när hans speed lönar sig mot gais backlinje.

AIK-Kalmar FF.
Tips: 1-2.

Kommentar: AIK på ett kokande Råsunda är ingen lätt match men om vi bryter ner denna match till det som det hela handlar om, själva fotbollen så är Kalmar helt enkelt bättre. Framåt är AIk starka men defensiven lämnar ju en hel del i övrigt att önska för gnagarna. Detta utnyttjar givetvis Kalmar och hur det blir på Råsunda när Kalmar efter första halvlek leder med 2-0 är viktigt, kan laget ta sig i kragen så blir det spännande men Kalmar tar denna match på ren kvalité. 2-0 i paus och sedan blir det spännande när AIk reducerat men Kalmar reder ut stormen.

Örebro SK-Trelleborg FF
Tips: 0-0.

Kommentar: Helt klart årets match!! Det blir väl för den neutrala åskådaren inte tråkigare än såhär i allsvenskan?
0-0 och ja, vi lämnar denna match här.

GIF Sundsvall-Helsingborg IF
Tips: 0-3.

Kommentar: HIF är ju det lag som satte sin formtopp tidigast av alla då man spelade i uefacupen redan i feb. GIF Sundsvall känns helt enkelt så ofantligt mycket sämre än ett HIF som direkt vill visa vad de kan och med Henke och Omotoyssi på topp lär HIF ge Giffarnas defensiv rejält med jobb. HIF blir om man får behålla laget verkligen att räkna med i toppen iår och att man fått tillbaka Andreas Granqvist i backlinjen kommer visa sig vara otroligt viktigt, en av allsvenskan bästa mittbackar helt klart. Giffarna kunde ju önskat sig en lättare inledning...

Ljungskile SK-Hammarby IF.
Tips: 0-2.

Kommentar: Byaanda och jävlarnamma i all ära, men man måste kunna spela bra fotboll med. Bajen ska vinna denna matchen 9999gånger av 10000 och kommer göra det nu med. Rami Shaaban lär vilja visa att han inte tänker göra fler Brasilientabbar och det är sällan ett tecken på en tipskupong varit säkrare än detta... Det mest intressanta blir väl att se hur Starke Arvid Arena klarar en stormatch... Det är lite skillnaden på följena numera och hur det var senaste LSK var uppe.

Malmö FF-IFK Göteborg
Tips: 1-3.

Kommentar: MFF är inte ens numera en guldkandidat enligt media eller enligt dom själva. Man har för många frågetecken för det och kommer inte heller vara med allra högst upp när det drar ihop sig till guldrace. IFK Göteborg har tappat Bengan från guldlaget och ska man vara hård var det ofta backlinjen som räddade laget ifjol även om Bengan räddade laget mot AIK borta i näst sista omgången.
Malmö känns helt okej men det saknar alternativ dels spelmässigt och dels spelarmässigt medan IFK kan variera det hela mer, man kan "kötta" med Wernbloom och Wallerstedt på topp eller köra speedkulor som Hysén och D.Alexandersson. En tuff match blir det men efter Malmös ledningsmål tar Blåvitt över och vinner.

Detta tips kan komma inför fler omgångar av allsvenskan men räkna inte med att det dyker upp inför varje omgång!

Working Class Hero-John Lennon.


Man kan alltid festa

Jag vill bara säga att det finns alltid en anledning att dricka. Jag tänker härmed räkna upp 7 anledningar som får dej rätten att dricka varje dag:


1 Måndag: Det är den första dagen på veckan och man har klarat sej igenom den. Har man inte rätt att ta sig nåra glas?

2 Tisdag: Dagen efter måndag och dagen innan "lillördag". Självklart måste man värma upp med några bärs.

3 Onsdag: LILLÖRDAG!!! Att inte dricka nåt den här dagen är en synd.

4 Tordag: Lillördag blev en blöt afton och du mår skit såhär dagen efter. Har du aldrig hört talas om återställare? Ta några öl så blir du på bättre humör.

5 Fredag: Hallå, det är den ultimata utekvällen. Värm upp med ett par bärs hemma hos en vän innan ni går ut och blir kungar i baren.

6 Lördag: Du har en rejäl bakfylla, men det stoppar inte dej. Gud skapade inte lördagen bara för skoj skull. Det fanns en baktanke bakom alltihop. Hans tanke var att människan skulle supa till han/hon stupar.

7 Söndag: Det är ganska sorgligt att veckan är slut. Men självklart måste du ju fira att du har klarat ytterligare en vecka av ditt liv.

Sådär. Och folk säger ibland att det inte finns någon anledning att dricka. VAD SÄGER NI NU DÅ?


Plats 49.

Badmintonmatcherna på gympan under gymnasiet.

Detta är klassiska matcher. Badminton är ju en av de sporter där skillnaden mellan män och kvinnor även är minst varvid mixed eller matcher mellan könen är helt ok.
Vi lirade stenhårda bataljer killar v.s. tjejer och det var samma par varje gång.
Matcherna var faktiskt otroligt jämna, vilket kan erkännas såhär drygt tio år efteråt... Just då var det enorm prestige dock.

Vi slet iaf mer under dessa matcherna än under de flesta andra gympalektionerna!


Fimbulvinter

Fimbulvintern (av fornnordiska fimbulvetr = "den mäktiga/stora vintern") var i nordisk mytologi ett tecken på att Ragnarök obevekligen var i antågande. Ordet används även för att beskriva att det var järnåldern i Norden.

Fimbulvintern sades vara en vinter som varade i tre år utan någon sommar. Den hade trollats fram av Valand, som hade vinterviste i Finland hos Snö den Gamle.


En massa korridormagi
Anti & DV:s dagbok del 10

Och idag är det dags för avsnitt 10!!! 10-programsjubileum fyllt av musik och annat smått och gott.

http://antep.se/radio.htm

DV är tillbaka efter påsken

Er "favoritbloggare" är tillbaka. Hoppas påsken har varit bra och, inte minst, god. Jag har ätit en massa onyttigt skräp. Godis, fikabröd ja allt som inte är brysselkål. Men nu är man tillbaka i den gråa vardagen igen som innebär arbete, arbete och åter arbete. Som tur är finns Sveriges egna Joey Tribbiani, Aner "Ankan" Kazinic här nere i Norrköping för att hålla oss sällskap och locka till några skratt i slutet av dagen. Men nog om skoldagen.

När man idag tittar ut genom fönstret tror man att man har kommit upp till Grönland. Så mycket snö i april har jag inte sett på år och dar. När jag skulle borsta av snön från bilen för att kunna åka hem från skolan så sjönk jag så djupt ner i den vita massan att jag fick ta tag i avgasröret och häva mej upp. Det var ingen bil som stod på parkeringsplatsen. Det var 2 ton snö. När jag väl startade bilen var det som att jag stod mitt ute på en frusen sjö. Hjulen bara spann. Inget grepp över huvud taget. I varje kurva frös min kropp till is eftersom rädslan att hjulen skulle släppa var konstant. Och visst har man glidit in i en snövall idag. Det var i Pryssgården som jag mötte plogbilen. När jag fick syn på den tänkte jag, så snabbtänkt som jag är, "fan jag kommer ju inte förbi honom" så jag tänkte svänga av på en bigata, men icke sa Nicke. Gatan var absolut inte plogad. Greppet släppte och jag gled sakta in i en snövall. Tur var väl att jag knappt hade styrfart, vem vet hur det hade gått annars. Men jag flinade åt min lilla bravad och körde vidare.


Talet!

TALET!

 

Angeredsgymnasiet, ett gymnasium långt från händelsernas centrum.

Hit kom i mitten av augusti 1998 fyra personer, två som egentligen var överkvalificerade för denna sortens utbildning, en bonde, och en finne.

Den lyckliga tiden före, d.v.s. under 16 ljuvliga år med bl.a. Björnes magasin på tv, utan varandra, gångavstånd till skolan var slut.

Nu skulle vi bli torterade av gamla tanter och gubbar som slog eleverna med spikmattor om vi inte kunde svara på frågorna. Det var sant.

I den nya klassen fanns bara främlingar som undvek varandra och det kändes som första gången på dagis fast värre.

Efterhand lärde vi känna varandra vilket var en bedrift i sig.

En av dom överkvalificerade som vi hädanefter kallar den långe träffade bonden på vagnen en kylig augustimorgon då molnen låg täta över staden.
Bonden var blyg av sig, men det var inte den långe.

Nu var gruppen två...

En annan dag under livets resa kom den andre av de överkvalificerade hädanefter kallad den korte till den långe och fick stryk i kort för första men ej sista gången.

Sedan fick vi utländskt blod i gruppen, nämligen från det avlägsna landet Finland. Ingen märkte den diskrete finnen, och ingen vet än i denna stund om han verkligen existerar.

Vi fyra blev det berömda kortgänget. (dudu)

Den diskrete finnen vill nu bli pastor.


För att övergå till det väsentliga i livet efter fotboll d.v.s. kortspel så tänkte vi icke så kortfattat berätta om kortgängets ärorika historia.

Vi tronar på minnen från fornstora dar, då ära vårt namn flög över borden, vi vet att vi är och förblir vad vi var..

Vi städes vill spela våra älskade spel.

trohet till kortspel vill vi svära.

Rätten till kortspel skall vi värna med håg och med hand.

med bud skall vi kämpa för kåk och för färg, för kortspel det käraste av spel.

För sketgubbe det käraste av kortspel.

Vi byter ej en kåk mot allt i en värld.

Nej, vi vill leva vi vill dö vid bordet.

Nej, vi vill leva vi vill dö vid bordet.

I början tröt fantasin hos de tre musketörerna och dartanjang så vi spelade bara poker, rekordet togs när vi spelade i 5,5 timmar.

Lärarna gick förbi säkert två gånger i timmen och frågade: sitter ni här än?

Näj, svarade vi. HAHAHA (sa egon och gick och la sig).


Efter fem och en halv timme hade vi historia, vad vi gjorde minns vi inte, men det var la som vanligt, d.v.s. vi gjorde ingenting. efter lektionen gick vi hem.

Vi spelade poker i nästan ett och ett halvt år, men det var för jobbigt att dela och räkna poäng så vi spelade det världsberömda spelet neger och president istället. För där slipper vi dela och räkna poäng.

Sedan glömde vi av att det var jobbigt att räkna poäng och började spela sketgubbe istället.

Kortgänget är världsmästare på att hitta på dåliga skämt i stil med följande:

-vilka är gais sponsrade av?

-Puma

-Gais borde la vara sponsrade av sköldpaddan.

Andra dåliga exempel är att säga:

-jag skall göra det igen sen, när man heter Jensen.

HAHAHA sa egon och gick och la sig.

Jensen anser vidare att månen kommer ramla ner någon av år 2000:s 365 dagar. Vi anser att Jensen är en stor profet, han bryr sig så mycket.

Vissa sångtexter i vissa spanska böcker är också väldigt roliga anser vissa.


Snart kommer en storsäljande CD till butikerna med givna hits som:

"smurfarna går i skogen"

"vi är seriösa, det är inte ni"

"Vi äro alkoholister"

"Fredagar är en sketen tid"

"Björn kan rapa"

"du gamla du fria"

Så vårt råd till alla som har ett uns av musikkännedom är att köpa denna CD omedelbart efter utgivning, intäkterna går till välgörande ändamål, med andra ord till oss.

Vi har ännu inte kommit på nåt namn till CD:n, men det märker ni nog tids nog.


Vi har alla våra bra och dåliga sidor, speciellt har vissa av oss dåliga sidor.

Den långe är jävligt tjötig, men är glad och positiv.

Den korte rapar hel tiden, men är gruppens hjärna.

Bonden är dålig på att plöja, men bra på att broppa.

Utlänningen är dålig på att tippa, men är bra på att snusa.

Tonen i gruppen är väldigt rå, men hjärtlig dock oftast rå.

I kortgänget mobbar alla alla, men ingen bryr sig.

Saker vi mobbar varandra för är bl.a. provresultaten och att den kortes tyska frånvaro bara ökar och ökar trots att han aldrig haft tyska. Speciellt skiljer sig resultaten i matte och geografi, det råder dock delade meningar om vem som är bäst i geografi. Den långe är bäst på befolkningsfrågor eftersom han är så medmänsklig och förstående.

Bonden har inte fått g på ett enda matteprov iår, vilket han får höra om och om igen.

Vissa saker har i gruppen fått kultstatus så som:

Kexchoklad och dom av bonden avskydda tvåkronorsbröden på MEGA.

Söker ni av någon outgrundlig anledning någon av oss finner ni oss  i kultan och vill ni undvika oss så bege er till bibblan där vi vid rundvandringen i ettan fick väcka den korte två gånger.


Precis som vid alla stora galor skall även vi dela ut priser och utmärkelser:

Mest irriterande: Den långe

den mest irriterade: Bonden

årets pastor: Finnen

Årets rapare: den korte

årets neger: den korte

Årets tippare: finnen

årets mattegeni: bonden

årets tröttaste: den långe.

årets maträtt: Kekchoklad.

Årets roligaste lektion: varför tog vi med den kategorin?

Årets tråkigaste lektion: alla, utom retoriken.

Årets sal:F7

Årets tal: Detta


Vi vill slutligen tacka:

Göteborg, Sverige, 8:ans spårvagn och oss själva.

ADJÖ!!!!!!!!!!!


Älgen tackar.

Älgen (första halvan alltså) tackar för gratulationen i bannern. Fan vad gammel en är närmare 52 än 0. Förövrigt är Anti fan så mycket snyggare i skägg!
Jag tycker mig även skönja majonäs på korven jag käkar, är det möjligen en korv från Platenstadion i Motala?
Jag undrar dock varför inte Deve och paddan har nåt speciellt på sig, de där hattarna har de ju alltid! :-)

Bilder från den produktiva dagen


En produktiv dag

Idag har jag (Anti), Johan och Aner varit i skolan. Ja, vi vet att det är söndag, men vi tyckte att det vore kul att träffas, och då var skolan en bra plats att vistas på. Aner, eller ankan som han kallas, har sedan ett par måander tillbaka praktik i Stockholm, men nu är han tillbaka här i Peking på en kort semester, så därför var vi alltså tvugna att träffas. Väl i skolan var vi oerhört produktiva, vi gjorde bland annat ett nytt avsnitt av radiodagboken och ett nytt avsnitt av korridormagi! Tyvärr kunde inte DV vara med oss den här gången på grund av en släktträff i Pajala, men imorgon är han åter i Peking med coola gänget, dvs mig, Johan och Aner.

Lyssna på avsnitt 9 av dagboken:
http://antep.se/radio.htm

Se korridormagi 4:


Lite bilder från dagen kommer ikväll!

Så det så.

Nedan är det första inlägget om halvornas gymnasietid, en tid vi har många många minnen från. Här får ni ta del av diverse låtar etc vi skrev under den tiden!

Nedan är först en introduktion till det hela!

Njut gott folk!

Bropp!

BROPP!


Tre år gick vi på en skola som tydligen skulle vara jättebra när vi kom dit, men ack så fel man kan ha. Frågan e dock om någon någonsin tyckt om sin skola?

Nåväl, detta är en hyllning till det roliga som ändock hände under tre år i korridorer, salar, bamba, etc.

Man tänker sällan på det, men tre år är en jätttelång tid när man tänker tillbaka på det, men i det stora hela är tre år ingen tid! Vi hann dock med att käka cirka 2567809 kexchoklad, 1769899875 tvåkronorsbröd (lr hur Ronny?), spela ungefär 12346545432130899 partier "neger och president", 97867 partier poker, och ungefär lika många partier sketgubbe!

Som vanligt vann Buba aldrig mer än 3 gånger (alla onda ting är tre...) sammanlagt under tre år, men vad gör väl det? det var ju liksom inte därför vi lirade!

Många händelser är kultförklarade och det återkommer vi till längre fram, med mycket annat smått och gott!

Vi var under de tre åren sju personer som var med i kortgängets ärorika historia mer eller mindre!

Följande personer har på ett eller annat sätt bidragit vid kortbordet under längre tid än s.k. gästspel:

David "älgen"

Björn "buba"

Ronny "bonden, herrn"

Marko "pastorn"

Jennie

Sara

Maria


Många är dom som någon gång suttit med och lirat, men inte klarat kraven för att fixa en ordinarie plats i kortgänget! Det krävs ju en del för att orka med den jargongen, minst sagt!

Vi har många gånger asgarvat, men inte alltid det händer ju mycket under tre år...

Men eftersom vi vill att detta skall vara ett glatt häfte så lägger vi tråkigheter åt sidan och drar igång istället!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Plats 50.

På plats 50 finner vi:

POSTGIROT! tidigt 90-tal vid "tvättmankurvan" i Angered.

Postgirot var (är?) en svensk cykeltävling och detta var innan dopingen hade tagit över sporten totalt, iaf visste man inte om det så mycket på den tiden.
Minnet från denna tävling för min del är att vi tillsammans med många fler från kvarteren hemmavid begav oss till tvättmankurvan i Angered för att där se cyklisterna komma farande.
Jag minns att man var ordentligt spänd på det hela, postgirot var stort då och många kids hade samlats.
Väntan var som alltid när man var i tioårsåldern seg men oj vad spända vi var....

Sedan kommer ledarbilen och sedan kommer cyklisterna, i en jätteklunga och man såg dom väl i totalt 20sekunder sedan var det bara att börja leda sin egen cykel uppför brobacken och sedan cykla hem... Det är nackdelen med att se ett cykellopp i början av detsamma.


FH:s 50bästa idrottsögonblick...

Detta är en ny följetong på IK, en som även kommer fullföljas. Jag, Första Halvan,kommer i en lista rangordna de femtio mest minnesvärda idrottsögonblicken jag varit med om.
Det är ingen lista där det kommer komma ett inlägg varje dag etc, nån dag kanske det blir tre för att sedan försvinna i en vecka eller två etc, allt för att slippa den absurda press det blir om man MÅSTE skriva i denna kategorin varje dag.
Blogga varje dag kan dock alla, förutom andra halvan då men han sover och äter ju bara..., nåja, nog om det.

Listan börjar idag och det är bara idrottsögonblick jag personligen upplevt på ett eller annat sätt därför är inte klassiker som typ fotbollsvm 58 eller Usas seger över Sovjet 80 med. Sådant kommer ibland istället i "oförglömliga idrottsögonblick" som är en annan kategori här på IK.

Hoppas ni kommer gilla denna kategori lika bra.

Snö

Snö är en form av nederbörd där vattnet haft tid på sig att bilda kristaller som klumpar ihop sig och faller till marken. Jämför regn och hagel. Snö är vanligast på vintern. De nedfallande iskristallerna kallas i dagligt tal för snöflingor.

När utomhustemperaturen är över 0°C brukar snön normalt smälta (se ) medan snön fryser när utomshustemperaturen är under 0°C.


Om att plåga sig själv..

Igår var det då dags för Supercupen i fotboll, denna rent av idiotiska uppfinning.
Tack vare att Kentaro, som är det bolag som tvproducerar cupen, tyckte att en påskafton klockan 16 var en bra tid så blev det en snabb påsklunch innan man med brorsonen begav sig mot Ullevi och för första gången i livet gick in på bortasektionen.
Det var inte kallt, nejdå, inte alls det var sketakallt!
Innan vi lämnade hemmet så hade man klätt på sig så man såg ut ungefär såhär:Men vad fan hjälpte det en kvart in på andra halvlek när kylan trängde in genom mina specialvinterkängor (det har ALDRIG tidigare varit så kallt att jag frusit igenom dom) trots att jag sedan hade raggsockor och vanliga strumpor.
Långkalsongerna hjälpte i ungefär 15minuter sedan var det kallt ända in till översten likt förbannat.
Det är synd att man inte är åtta bast och kan springa upp och ner i Ullevis trappor i halvtid för att hålla värmen förövrigt. Istället får man helt enkelt fundera över hur i h-e de kunde få publiken till 1643personer, det kan OMÖJLIGT varit så många där, det var smickrande siffror, jag som ändå sett på tok för många fotbollsmatcher på Ullevi med otroligt lite folk kan säga att var det 1000pers så ligger vi däremot närmare sanningen.

Det var så infernaliskt kallt att jag än idag inte tinat ordentligt, efterfrysningarna kommer ännu.
Ja vojne vojne... 

SNART NEDSLÄPP!

Snart är det nedsläpp i den sjunde och avgörande kvartsfinalmatchen i ishockey mellan Färjestad och Frölunda. Matchen speas i Karlstad och jag hoppas innerligt att Frölunda maler ner Färjestad till små, små, ofarliga kaffebönor! Vad krävs då för att Frölunda ska kunna slå ut FBK på bortaplan och därmed gå vidare i slutspelet? Först och främst måste man strunta i att man spelar på bortaplan. Frölunda måste spela matchen som om man hade hemmaplan, vilket innebär ett offensivt spel med mycket tacklingar och hård skridskoåkning. I övrigt gäller det att inte dra på sig onödiga utvisningar, samt att man ser till att sätta de chanser man får, och helst även ta ledningen i matchen, så man slipper jaga.

HEJA VF! MAL NER KAFFEBÖNORNA! KROSSA BÖNNERA!!! HEJA FRÖLUNDA!!!

Rally

Idag har jag, Anti, varit på rally i Norrköping, Himmelstalundssprinten! Självklart blev det en del bilder också... Klicka på bilden nedan för att komma till galleriet!

image260

Första Halvan visar sin påskafton i bilder...

08:0011:00


12:30


15:00


16:00


18:00


Gästbloggaren blir störd av snö


Ja fifan vad det snööaar! Det är den den 21e mars och det snöar! Det var vår nyss och jag stör mig på att vintern kommit igen. Vart var den här snön i julas? Den kommer till påsk istället. Så himla onödigt.


DV har tjatat på mig att skriva, så nu skriver jag. Anledningen till att jag inte har skrivit på ett tag är nog att jag inte har haft något att skriva om. Men nu har jag ju två saker att skriva om: Att det snöar och förklaringen till att jag inte har skrivit på ett tag. Så redan nu har jag ju fått ihop lite text. Undrar hur roligt det blir att läsa? Det ligger nog i betraktarens ögon. En del tycker säkert att det är skitintressant.


Vad gör jag nu då? Förutom att skriva det här alltså...


Jag lyssnar på Jimi Hendrix och spelar travian.se.


Nu skrev jag om två saker till.

Fyra grejer har jag skrivit om redan.


Nu är det skärtorsdag och jag ska käka choklad, för det är PÅSK! Snart påskafton i alla fall, och väldigt skönt att vara ledig i 4 dagar. FYRA DAGAR?! Jag vill vara ledig i 4 veckor eller mer! Jag har varit grymt trött den här veckan, utan något direkt uppenbar anledning. Håller säkert på att bli förkyld, det brukar vara så.

Hur många grejer har jag skrivit om nu? Den som orkar kan ju räkna, jag orkar det inte.


GLAD PÅSK!!


P


FRÖLUNDA KROSSADE FÄRJESTAD!

Igår kväll spelades den sjätte kvartsfinalen mellan Frölunda och kaffeälskarnas favoritlag, Färjestad. Frölunda öppnade matchen, som så många gånger förr, bäst men trots en stark förstaperiod stod det 2-2 när den första perioden var avklarad. I den andra perioden tog Färjestad över matchbilden och tog mot slutet även ledningen i matchen med 2-3. Denna ställning höll sig tills den andra perioden var slutspelad. Därefter hände allting som man INTE kan tänka sig ska kunna hända.

Inför den tredje perioden hade Frölunda ALL press på sig. Skulle man förlora matchen så skulle samtidigt Färjestad vinna matchserien med 4-2 i matcher, och efter inledningen av tredje perioden såg det inte bra ut för Frölundas del. Perioden inleddes nämligen med ännu ett baklängesmål, vilket gav ställningen 2-4. Frölunda såg aningen uppgivna ut ett tag, MEN sen kom den totala vändningen! Frölunda gjorde ett mål, de gjorde två mål... och slutligen tre mål, detta på bara några få minuter! Efter Frölundas målkavalkad tog man med andra ord ledningen i matchen med 5-4 och då hade Frölunda ett bergssäkert grepp om ledningen! Några minuter senare gjorde en av Färjestads spelare en oerhört ful tackling i ryggen på en ont anande Frölundaspelare, något som fick EN man i publiken att kasta in en spritflaska på isen (enligt SR:s reporter som fick ta i den sönderkrossade flaskan luktade det punsch). På grund av detta var man tvugna att spola om isen innan matchen kunde fortsätta.

När väl tredje perioden kunde återupptas var Frölunda nära att utöka ledningen vid ett flertal tilfällen, men viktigast av allt var att man höll tätt bakåt. Och tätt bakåt höll man enkelt tills det återstod 5 sekunder av matchen. Frölunda hade då tekning i egen zon och 3 sekunder innan matchen borde ha varit slut ljuder "hesa Fredrik" (slutsignalen alltså), vilket får Frölunda att sluta spela, och då passar en av Färjestads selare på att göra mål. Efter detta ville Färjestad naturligtvis ha mål, men domaren valde efter mycket om och men att spela om de sista 3 sekundrarna av matchen, och då klarade Frölunda att hålla undan igen, vilket var och är helt rättvist.

Visst är det skandalöst dåligt att klockan strulade i ishallen, men så mycket skit som kvällspressen ger Frölunda nu i efterhand, det har de inte gjort sig förtjänta av. Men vad kan man annars förvänta sig av Stockholms tidningar? De älskar ju inte direkt VF! Personligen tycker jag att domaren gjorde helt rätt. Att slutsignalen går av beyder att matchen ska blåsas av, signalen har nämligen samma effekt som domarens visselpipa. Och eftersom den signalen lät när det var 3 sekunder kvar och INNAN Färjestad hade gjort mål bakom Frölundas målvakt som hade slutat spela, så var det helt rätt att spela om de sista 3 sekundrarna igen. Att sedan Färjestad gnäller som små barn i medierna talar sitt tydliga språk om hur vuxna de är. Själv tycker jag att de är LÖJLIGA, men jag kan inte sticka under stolen med att jag inte njuter när jag ser dem gnälla framför TV-kamerorna! Nej Färjestad, ni förlorade inte matchen på grund av klockan, ni förlorade matchen när Frölunda gjorde sina mål!

Imorgon spelas den sista och avgörande kvartsfinalen i Karlstad. Då ska Frölunda mala ner kaffebönorna, så alla kaffeälskare runt om i Sverige kan fortsätta ha någonting att dricka!


Glenn gjorde testet.

Glenn lever...

Hälge

image252

GLAD PÅSK FRÅN OSS ALLA PÅ IK!!


Ang modebloggar...

image251

Påsk (DV flummar lite om påsken och sånt)


Fantasifull rubrik eller hur? Men det raderar inte faktumet att det faktiskt är påsk. Medan jag plitar ner denna text lyssnar jag på AC/DC och hoppas innerligt att det inte ringer på dörren. Varför? undrar ni. Jo, för jag har inget godis hemma.

Påskmaten luktar redan, tre dagar innan påskafton och snart är det dags för en promenad i det inte allt för vackra vädret, men fullt godkänt för att gå ut i och möta världen idag också. Dock så behövs det kaffe först. Det finns laster och det finns laster här i världen. Cigaretter, snus, knark mm är dåliga laster medan kaffe är en last som varken påverkar livet eller andra människor.Detta lilla flummande finns inte bara tillgängligt här på bloggen, utan även på fyrahundratrettiotre.blogg.se.

Ha en superGOD påsk.


Anti en bokmal - knappast

Anti är ingen bokmal!


Så det så!

Eftersom ett av våra fan gjort testet var jag ju tvungen att härmas och göra samma sak...


Så blev det för mig, Första Halvan... Återstår att se om övriga vågar...

Påskledigt

Igår vid den här tiden låg jag i min säng, antagligen hade jag precis somnat då (på tal om sömn så drömde jag förövrigt att jag var Mikael Persbrandt i en ny Beck-film som utspelade sig i plugget). Idag, 24 timmar senare, sitter jag här framför daton, helt klarvaken. Allt deta beror på att jag har tagit påskledigt! Påsken är en viktig helg där man, som kristen, firar Jesu död och uppståndelse. Men nog om detta. Påsken innebär alltså lite välbehövlig ledighet, och därav kan jag sitta uppe såhär sen och skriva en massa värdelös dynga här i bloggen... ganska coolt faktiskt, eller vad säger ni tjejer?

Vad ska jag då hitta på under påsken? Tja, bra fråga (ge mig förslag)! Till att börja med ska jag se till att sova ut ordetligt, något jag inte har gjort på en dryg vecka. Sen ska jag också försöka bli 100% frisk från en förkylning som inte har släppt på jättejättejättejättejättejättelänge. Om jag orkar upp tidigt imorn ska jag eventuellt dra ut och storshoppa också! Igår (onsdag) köpte jag även en ny dvd-film - Henry V - så den ska jag väl också försöka beta av.. Och så är det naturligtvis klart att man följer Frölundas fortsatta kamp i SM-slutspelet mot FBK. Jag hoppas innerligt att VF tar sig samman nu och maler ner kaffebönorna, så Paddan, DV och alla andra som dricker kaffe kan fortsätta med det!

//Anti

DV flummar lite om vardagen i plugget

Radiostudion BRAK på Campus Norrköping är ett trevligt litet rum. Där spelar jag (DV) och Anti in vår lilla ljuddagbok, som du kan lyssna på här på IK. En ständig återkommande gäst i programmet är vår egna lilla magiker Johan Gyllensten. Vi gör våra program efter en inspirationskälla som heter Pasteria Angela. Programmen spelas in mitt på dagen i genomsnitt två gånger i veckan. Så om du inte har lyssnat på alla 8 avsnitt så får du först gå ut i köket och hämta dricka, poppa popcorn och sätta dig och njuta av våra mästerliga alster.

Mycket nöje!


//DV


Då måste jag ha talangen kvar vettu.


IK för tillfället, det är iaf tur vi har nåt å göra...

image250

Gårdagens tävling.

Det rätta svaret var givetvis den ärorika Arendalsbanan i Götet! Bilden är från enriro...
Eftersom ingen gissade rätt så läggs gårdagens pris till för framtida tävlingar, eller kanske inte eftersom det måste vara klart imon.

Tävling!!!

image249

Den som gissar vad denna bilden föreställer EXAKT (alltså inte "Det är ett äpple" utan ni måste veta vilken sorts äpple etc) vinner att ta över halvornas skrivarbeten till i övermorgon...

Anti & DV:s dagbok del 8

Del 8... ytterligare cirka 30 minuter högkvalitativ underhållning!
http://hem.passagen.se/antianerna/mediaplayer/index.htm

GRATULERAR ANDRA HALVAN 26!!

Så var det då dags för en av grundarna av denna blogg att fylla år, 26 närmare bestämt han är så jävla gammal att det är direkt löjligt... Vi brukar fråga honom om dagens pensionärsträffar och dylikt.
Jodå, han är faktiskt äldst på bloggen jag är hela 8dar yngre!
Nåväl, vi haver känt varandra i tio år drygt så man får kalla oss vänner antar jag!
Jag, Första Halvan och resten av IK gratulerar därför ANDRA HALVAN IDAG!!

image246

SKÄGGET!!!

image247

GALNINGEN!

image248

Hattrick

Anti gör hattrick på bloggen!

image245

Årets F1-premiär

Lewis Hamilton vann årets F1-premiär som avgjordes i Melbourne, Australien. Tvåa blev Nick Heidfeldt och trea slutade Nico Rosberg. Båda Ferrari-förarna fick avbryta tävlingen på grund av maskinella problem, men enligt IK:s utsände hälsar Felippe Massa att han räknar med att stå överst på pallen redan om en vecka då F1-cirkusen beger sig till Malaysia. Räkungen vågar inte lova något inför den tävlingen, men han har lovat att ställa upp i juniorcurling-matchen mellan Charlottenberg och Svenneby, som avgörs på Mohulta IP klockan 19:00 på onsdag. Varmt välkomna dit!

image244
Lewis Hamilton - segrare i F1-premiären

//Anti

SKANDAL - AVSKAFFA JURYN - BETALA INTE TV-LICENSEN!

Charlotte Perrelli van melodifestivalen 2008, precis som jag hade tippat. Jag gillar också bidraget, men ändå är jag inte helt nöjd. Varför? Jo, fö att jag tycker att det svenska folket ska kora segarern i tävlingen, och så blev inte fallet den här gången, på grund av en jury som är helt okänd för allmänheten. Jag vet inte vilka som sitter i juryn, men av allt att döma lär åtminstone Malmöjuryns röster komma direkt från dårhuset... hur i helskotta kan annars Frida få poäng!? Så sjukt dålig låt! Just detta var ett av de största fiaskona under tävlingen, men detta kanske inte påverkade utgången av tävlingen så mycket. Anledningen till att jag är sur nu är för att Sanna Nielsen vann folkets omröstning, men trots detta vann hon alltså inte totalt, då Perrelli kammade hem överlägset mest poäng hos den där juryn, som ingen känner till, juryn som verkar vara direkt hämtad från ett dårhus! Perrelli var som sagt bra, kanske lika bra som Sanna Nielsen, men den som får folkets röster ska baske mig vinna!

Nej, jag säger bara en sak:
SKANDAL!!!! UPP TILL KAMP MOT JURYN OCH SVT!!! AVSKAFFA BJÖRN GUSTAFSSON, BETALA INTE TV-LICENSEN OCH STORMA TV-HUSET I STOCKHOLM!! UPP TILL KAMP!!!!

En härlig sms-konversation...

Herrn

"Mors. Hittade lite goa grejer på Rusta. Köpte bla 32par strumpor.kände att jag behövde lite nya med resår.D du."
Jag
"Du är fan inte frisk det kommer ju inte räcka fram till sommaren ens"
Herrn
"Jo om man bara använder en strumpa åt gången"
Jag
"WORD!"

Det var dagens fjortisvarning på oss det...
Och ett bevis på att vi inte har nåt vettigare att blogga om idag


DOIN THE OMORALISK SCHLAGERFESTIVAL!!

Aldrig förr har det varit en bättre dag att publicera denna låten!!

Frukost för Andra Halvan om fem timmar...

image243

Och då ser det som alltid ut som på bilden....

MF08 - FINAL

Imorgon kväll är det dags för finalen av årets melodifestival. Startfältet i finalen är utan tvekan godkänt, även om ett par mindre bra låtar tyvärr har lyckats förpesta sig hela vägen till Globen i Jukkasjärvi, där finalen alltså hålls! Nedan kan du läsa vad jag tror om finalisternas vinstchanser samt ett resultat-tips...

Charlotte Perrelli - Hero
Perrellis bidrag tror jag kommer att stå so det segrande bidraget när melodifestivalen har avgjorts imorgon kväll. Låten låter som vinnarlåtarna brukar göra helt enkelt.

Sibel - That is where I'll go
En mycket fin låt framförd av en vacker kvinna i fina kläder. En bra kombination som kan räcka till en ganska bra placering, troligtvis har hon ingen större chans till seger eftersom hon är relativt ny i branschen (och därmed har ganska lite hardcorefans som röstar), men om några år så...

Rongedal - Just A Minute
En av de två låtarna som jag absolut inte tycker om. Den kan som bäst komma i mitten!

Linda Bengtzing - Hur svårt kan det va?
Bengtzings bidrag har växt i mina öron de senaste veckorna. En festlig låt med bra tempo och en mycket bra refräng som alla bör kunna sjunga med i, något som är viktigt med schlagers... SE MIG, HÖR MIG, RÖR MIG, HUR SVÅRT KAN DÉ VA?! Jag tror att bidraget kan gå mycket långt i tävlingen, men det är tveksamt om Bengtzing slår Perrelli.

Christer Sjögren - I Love Europe
Fantastisk låt med en så pass rolig text att man nästan inte tror att den är sann. Jag gillar den personligen, men den bör inte placera sig bättre än i mitten av resultattavlan.

Amy Diamond - Thank You
Hyfsat festlig låt framförd av tävlingens yngste deltagare! Det finns en viss skrällpotential, men troligtvis blir det en mittplacering.

Sanna Nielsen - Empty Room
Sanna är utan tvekan den allra bästa sångerskan i finalfältet och hon har en fin låt med sig in i tävlingen. Det enda som talar emot henne är egentligen att det inte finns någon slagkraftig refräng i låten. Sanna är ändå en av de få som kan utmana Perrelli.

Nordman - I lågornas sken
Nordmans bidrag innehåller lite svensk historia samtidigt som det är en ganska bra låt. Jag tror inte att den kommer vinna, men fjärde/femteplats kan det nog bli.

Frida ft. Headline - Upp o hoppa
Sämst. Övriga kommentarer överflödiga.

BWO - Lay your love on me
Bodies Without Organs kommer till start med en ganska bra låt. Kan vinna, men kan likväl komma i mitten. Ska BWO vinna krävs det att framförandet blir lika perfekt som Lotta Engberg är hungrig.

Tips:
1:a Perrelli
2:a Nielsen
3:a Bengtzing

Expedition IK!

Dag 15.

Tävling i att sova kortast tid...
Första Halvan vann tävlingen ut åkte Andra halvan.

Hallå

Ska man blogga så ska man. Det är änna mörkt ute nu. Snart börjar la pollensäsongen med. Dags att börja tänka på sprutan med andra ord. Gäller att tajma det rätt. Gäller björk. Speciellt den förre ministern Anders Björk. Den förre fotbollsspelaren Anders Björk har jag inga problem med.

Idag har jag hört DV, Anti och Johan på webradion. DV har åkt på en egen kategori i form av "DVs dance-tips". Jag har idéer på hur jag ska kunna hjälpa honom att tråckla ur sig den knipan...

Nu ska jag sova. Gäller att vara pigg till morgondagens övningar i expedition IK med. Dessutom ska jag nog klippa mig imorn. Det är käckt.

Gårdagen

Gårdagen var en lång, hård och givande dag. Den började klockan 07:00 på morgonen och slutade klockan 00:30 på natten. På morgonen gick jag upp och åt frukost -  en macka och oboy -  sen bar det av till plugget, där jag stötte på IK:s magiker, Johan, som hade KÄMPAT sig upp tidigt för att låna en videokamera (som han använder sig av nu när han är i Södertälje). Vi gick in och satte oss i ett videolabb där vi surfade runt på youtube och efter en stund anslöt sig även DV. När klockan var 10:30 begav sig jag och DV oss ner på stan för att spela in fler intervjuer till vår film. Det var inte så mycket folk ute så pass tidigt på dagen, men efter en del försök fick vi tack och lov tag på en villig informant, som dessutom gav ganska bra svar på de frågor vi hade.

Efter intervjun begav vi oss åter upp mot skolan och när klockan var drygt 11:50 gick vi allihopa iväg till Pasteria Angela, där vi åt pasta... själv tog jag en bolognese, som jag alltid brukar ta! Efter måltiden  gick vi upp till skolan igen där vi spelade in ett nytt avsnitt av Anti & DV:s ljuddagbok. Avsnittet blev grymt bra och vi gjorde även ett par högkvalitativa jinglar som vi kommer att använda oss av framöver. När radioinspelningen var klar slöade vi framför datorn tills klockan slog 15:00, då gick vi nämligen hem... i spöregnet, som naturligtvis kom passande. Efter en cirka 30 minuters lång prommenad i spöregnet var jag äntligen hemma, och väl där var det bara att slänga i sig lite käk ( två mackor och oboy), dra på sig en ny tröja och hoppa in i bilen. Farsan och jag skulle nämligen bege oss till Motala för att se på en isracingtävling!

Isracingtävlingen var grymt bra och efter drygt 3 timmars stillastående i kylan stod det klart att Stefan Svensson hade vunnit tävlingen före Anti Akko, Antonin Klatovsky och den nyblivne 60-åringen Per-Olov "Posa" Serenius! När tävlingen var avklarat och fyrverkeriröken hade lagt sig åkte vi hem. Bilen krånglade lite, så mitt på vägen hem la helt plötsligt lyset av. Som tur var fick vi igång det igen på en gång, så ingenting hände.. den här gången heller. Väl hemma åt jag en ny macka och drack lite mer oboy, sedan var det dags att borsta tänderna. När detta var avklarat redigerade jag ihop radioprogrammet, slängde upp det på nätet och sen var det dags att lägga sig.

SLUT!

//Anti

Något riktigt roligt...

Eftersom jag är den enda på bloggen som fattat vilket fotbollslag man ska hålla på i den världen, dvs IFK Göteborg så var följande läsning oerhört rolig att läsa för nån dag sen.

Det var en statistik undersökning, smaka på det orden... Som dessutom hade ett så stort underlag att den är statistiskt säkerställd.
Vad kom den då fram till? Jo följande:

IFK Göteborg har 47% av sympatierna hos Göteborgarna.
Örgryte IS är tvåa med 14%
Gais trea med 13%

Öis är alltså större än Gais det borde få en och annan pajsare att stänga sin käft om "folkets lag" det finns bara ett folkets lag och det är IFK...

Bildbevis:Hallå? Mina skribenter, vart är ni?

Tjenare Anti,Paddan,Peji, Glenn, Andra Halvan, Deve och Första Halvan!

Vart är ni? Ni måste ju skriva något i mig varje dag allihop, det är liksom det jag är till för om vissa av er (och idag allihop) inte fattat det.
Jag är en blogg och en blogg behöver text för att överleva, skärp er tack så jag slipper bli en jävla modeblogg eller nåt sånt.

Tack på förhand.
Bloggen.

Expedition IK.

Fortsätter imon...


Anti & DV:s dagbok del 7

Idag bjuder vi på det sjunde avsnittet av dagboken. NJUT av 26 minuters äkta kvalité!
http://hem.passagen.se/antianerna/mediaplayer/index.htm

Viktigt meddelande till Daniel Ahlin

Viktigt meddelande till Daniel Ahlin. Klockan 9:00 imorgon, torsdag, ska du ska infinna dig på spetsen, plan sex.

Expedition IK!

Dag 14.

Imorgon är det tävling igen och det är vad alla laddar för det är uppenbart, nu blir det tuffare att hänga kvar eftersom det inte är så många kvar.

Andra Halvan sover förövrigt...

SJÖGRENS LÅT ETT PLAGIAT?

Läs mer här!

Anti presenterar 2008 års outfit

Anti presenterar här 2008 års outfit. NJUT!

Röd t-shirt (okänt märke och ursprung)
image239

Svarta "mjukisbyxor" (okänt märke och ursprung, men troligtvis är de ej från Sverige)
image240

Gråa strumpor med text (okänt märke och ursprung)
image241

Resultat:
image242

CHRISTER SJÖGRENS SCHLAGERLÅT ÄR EN ANNAN LÅT!!!!

Jodå, vi hade inte gått ut med denna hårda anklagelse om det inte vore sant!
Det är bara att lyssna på låtarna nedan för att höra att det finns en slinga i låten med "Isolation Years" som är kopierad i Sjögrens bidrag, lyssna på bägge ordentligt så hörs det.

SKANDALEN ÄR ETT FAKTUM!!!
Varför det inte uppdagats förrän nu kan man ju undra, men det beror la kanske främst på att schlagerfolk inte lyssnar på annan musik så ofta?


Det var Isolation years det, här följer sedan Christer Sjögren.

El Choco!Detta är en fenomenalt bra bok, en berättelse som är helt sann om svenske Jonas från Kungälv utanför Göteborg som hamnat snett i livet, dragit på sig skulder till folk man inte ska stå i skuld till och för att betala av dessa får han ett "erbjudande" om att smuggla kokain från Bolivia till Sverige.
Han nappar på det men åker fast när han ska gå på planet och hamnar i Bolivias värsta fängelse och det är det boken handlar om.
San Pedro, som fängelset heter, är ett samhälle i sig där det gäller att lyckas hävda sig på många fronter mycket framstående är t.ex. bostadsmarknaden där rika fångar kan köpa sig trerums"Lägenheter" medan de totalt utan pengar får sova i korridorer etc.
För Jonas del blir dock livet i fängelset en vändpunkt, han träffade innan han åkte dit sin fru i Bolivia och får barn och blir ren dessutom.

En mycket, mycket bra bok som rekommenderas oerhört starkt till alla därute.

Den får därför 8,5bananer av 10möjliga.

Recensent: Första Halvan

Ny Kategori...

Ny kategori här på IK, IK Recenserar.
Vi kommer här recensera såväl skivor, filmer som musik, vi kommer även skriva under varje recension med våra bloggnick så ni alla vet vem som recenserat ty smaken är inte lika för alla på bloggen.

Hoppas ni kommer gilla denna avdelning med.

GRATULERAR PADDAN 22!!!

Idag har vi den stora äran att gratulera PADDAN på hans 22-årsdag, fan bloggens redaktion blir bara äldrer och äldre, var lagom uppiggande med pensionskuvert som kom för en vecka sen...

Nåja, GRATULERAR PADDAN!!! Hoppas du får en fenomenal födelsedag och att livet leker.

image234
Paddan äter glass i ett vårigt Norrköping....

image235
Paddan visar någots storlek....

image236
Paddan är djup...

image237
Paddan super hövvet i bitar...

Anti och Deve har bakat en tårta till Paddan dessutom....

IK:s KULTELVA!

IK, eller ja, de båda Halvorna har tagit ut en elva av svenska spelare som bildar en KULTelva. En elva efter systemet 4-3-3 där spelarna inte är de bästa landet har sett men som av olika anledningar har fått kultstatus och därigenom tar en plats i vår elva.
Det är bara spelare vi själva minns och det innebär att det sträcker sig från det mycket tidiga 90-talet/slutet 80 fram till dags dato.

Målvakt-Pål Lundin

Pål Lundin som kan vara något av det mest oglammiga i form av klubbval någonsin. Först spelade han i Öster där han faktiskt nosade på landslaget, sedan odlade en "David Seaman porrhästsvans" och gick till Trelleborg och Bristol City.... Han var en sådan där målvakt som kan släppa in ett skott från 67meter även om det kommer sakta rullande mot honom samtidigt som han kan ta allt i vissa matcher.

Högerback-Olof "hård som sten" Magnusson.
image228
Här ser vi Olof Magnusson i en mycket ful tröja enligt mig men AH får la ståpäls...
Olof Magnusson var högerbackstalangen som verkligen kunde blivit "hur bra som helst" men som stoppades av dels den mördande konkurrensen i Blåvitt i mitten av nittiotalet när blåvitt var top åtta i europa. Han var dessutom tyvärr ofta skadad och gick sedan till Gais.
En minnesvärd episod FH har beträffande Olof är en b-lagsmatch på Gamlestadsvallen, halva blåvitts a-lag var på plats bredvid oss i tiomannaklacken, Olof går stenhårt in i en duell med en gaisare och manglar honom av plan. Detta gör att vi stämmer upp i den klassika ramsan "MAGNUSSON, MAGNUSSON, OLOF MAGNUSSON HAN ÄR HÅRD SOM STEN OCH KNÄCKER BEN OLOF MAGNUSSON!" detta gör att landslagsmännen (vi säger inte vilka av hänsyn till dom...) ligger tredubbla och garvar...

Mittback-Raoul Kouakou.

Han blev mest känd för att ha skallat sönder Christian Järdler i sitt eget lag, det räcker som motivering egentligen men han var även otroligt usel totalt i malmoe ff. Det ger honom en plats här, ingen som följde idrotten under hans tid i Sverige lär glömma honom nämligen.

Mittback-Hasse Eskilsson.

Egentligen är han mest känd för att han såg ut sådär.... Sedan blev han en stor bajenhjälte med, men han har även spelat i AIK och det är ytterst få som spelat för mer än en av de stora sthlmsklubbarna vilket gör honom extra kult.
Är idag pokerproffs....

Vänsterback-Leif Ytterell
INGEN BILD!

Ytterell är framförallt en stor öishjälte, personligen minns jag honom dels för att fassan kände honom och dels för hans underliga taktik vid hörnor då han ställde sig i läge lite utanför straffområdet, sprang sedan i en båge och kom rättvänd mot målet, idag gör många lag så med hela laget, men det såg rätt komiskt ut när EN spelare gjorde så.... Han var en del av det öislag som gick från div.2 till allsvenskan på en säsong under de år då seriesystemet i Sverige var bisarrt.

Mittfältare-Thomas Hvenfelt.
image231
Thomas Andersson hette han när han spelade i Blåvitt, han var dock så genomusel hos blåvitt att han dels blev utbuad så fort hans namn nämndes och ingen kan glömma matchen mot Ösk Borta 94 när han konstant var den som förstörde allt vad spel hette, bollen gick upp mot honom (detta var på tiden då blåvitt var så överlägsna att deras b-lag hade kunnat vinna allsvenskan, laget var topp åtta i europa) men han tappade den varje gång och det var inte första matchen han var så usel...
Detta medförde att buropen haglade och när sedan inte han byttes ut utan anfallskollegan ja då stönades det högt på bortaläktaren. Han var så usel att han gick till Gais och det är i den tröjan han visas här då han inte är värd att få synas i den blåvitta. Där bytte han även namn för att folk skulle försöka glömma hans totala inkompetens och gick från Andersson till Hvenfelt...

Mittfält-Per Gawelin.


Med i laget på den legendariske herrns begäran....

Mittfält-Göran Bergort.

Denna spelare från IK Brage är en av ytterst få som Andra Halvan minns från det tidiga nittotalet/slutet 80-talet. Namnet känner även jag, FH, igen men har inga matchminnen av honom.
Roligt på denna spelarpresentation är att det står i vilket skomärke han spelade i, någon som minns Kelme? :-)

Forward-Magnus Gustavsson.
image232
Ännu en spelare som spelat i både Blåvitt och Gais och anledningen att han här finnes i Gaiströja är att han inte finnes på en bild i en vacker tröja.
Men han är kult även i blåvitt då han aldrig gnällde över den mördande konkurrensen utan alltid gjorde ett gediget jobb även de få gånger han lirade. Har även spelat i IFK Norrköping.

Forward-Ulf "mål-otto" Ottosson.
image233
"Mål-Otto" som kom och gick i Degerfors när de senast var uppe i allsvenskan. En klassiker dock och han förtjänar verkligen sin plats i laget här. "Fröken Otto" var en given ramsa på många läktare på den tiden.
Idag kan man fundera över Degerfors klass men det är en gammal storklubb och det är en 15år sedan de spelade mot Parma och andra klubbar i cupvinnarcupen. Mål-Otto var en given pjäs på den tiden.

Forward-Jonny Rödlund.

Jonny Rödlund är den eviga talangen som aldrig blommade ut och han var la i fler klubbar än någon annan spelare någonsin varit, han anses väl än idag vara en stor talang och snart byter han la klubb igen... Flyttfågeln Rödlund...

Tränare: Peter Antoine&Liston Söderberg.

Assisterande Tränare:Roffe Zetterlund.


IK:s kultelva har en tränartrojka som inget annat lag ens kommit i närheten av någonsin, räkna med att det blir livat värre på bänken....

Expedition IK!

Dag 13.

Tretton är ett oturstal så det hoppar vi i bevakningen.

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

Alla sover utom Anti!

Andra Halvan sover inte

Ty han bloggar.

Lite synd tycker jag, att Antis fina och lärorika fotografihörna ska knuffas ner av mitt nattliga dravel. Så om ni inte läst det tycker jag ni ska scrolla förbi den här skiten och göra det, NU!

Ska lägga mig om en halvtimme så jag hinner inte tänka på vad jag ska skriva, hoppas ni står ut ändå. Lägga mig ja, och sova, har lagt om mina vanor så det är tidigt i säng som gäller numera. Imorn har jag en särdeles njutsam sak att se fram emot. Jag ska lyssna till Antis och DVs radio. Har inte funnit den ro i själen som behövs ännu men imorgon så...

Grabbarna borde faktiskt bli professionella radiopratare. Gärna i nån djupsinnig statlig kanal, de är inte tillräckligt gapiga för reklamradio. Dessutom fruktar jag vad all mainstreampop skulle kunna göra med deras hjärnor, hemska tanke!

Tänkte på det här med låneord, jag har nämnt mainstream och scrolla, ganska färska låneord. Men låneord är inget nytt egentligen. Riksdag kommer från tyskans Reichstag till exempel. Ja i tyska skrivs substantiv med stor bokstav. Egentligen skulle man som i övriga skandinaviska språk använda det gamla fina ordet ting. Ting finns dock fortfarande i ordet tingsrätt. Forna tiders ting lär ju ha varit både beslutande och rättsskipande organ.

Många äldre låneord har dock försvenskats i sin stavning, så om några år kanske man skriva mäjnstrim och skrålla. Vissa skriver ju redan mejl.

Jag hoppar friskt fram och tillbaka och konstaterar att svenska egentligen är ett ganska tyskt språk. Många ord är hämtade från tyskan och det är väl språkliga influenser som sträcker sig tillbaka sedan Hansans glada dagar. Men, och det är viktig att poängtera, tyska är ett betydligt tyskare språk.

Förresten lyssnar jag just nu på en låt som heter Porcelain Judas.

Har ni läst Antis fotoinlägg än? Inte? GÖR DET DÅ!!!!

Youtube är en lustig hemsida. Den stora grejen tycks vara musikvideos. Jag har hittat en udda en, en person som filmar sin stereo medan den spelar en låt...

Nu ringer snart mat- och sovklockan. Gonatt!

Fler fotografier

Efter ett par dagars vilande från livet som bloggare är det nu dags att rycka sig i kragen igen och sätta igång med arbetet! Idag vill jag bjuda på ytterligae ett par fotografier...

Vattentornet är det första fotot som jag vill visa upp den här gången, och som du säkert kan gissa dig till genom titeln så är det alltså ett vattentorn som finns med på fotot, Norrköpings gamla vattentorn! Vattentornet byggdes i början av 1900-talet, eller år 1904 för att vara exakt. Nu är dock vattentornet satt ur bruk, åtminstonde vad gäller uppgiften att "samla vatten". Idag fungerar istället vattntornet, med sina 62 lägenheter, som Norrköpings förmodligen finaste studentbo, detta efter en renovering/ombyggnation som skedde mellan åren 1999-2001. Värt att veta är också att IK:s magiker Johan är bosatt i just vattentornet.


Vy från plugget
är det andra fotot som jag vill visa upp idag. Fotot är taget från plan sex i Spetsenhuset (Norrköping), som idag fungerar som lokaler till bland annat Linköpings Universitets medieutbildning, KSM. Spetsenhuset ligger beläget mitt i Norrköpings forna industrilandskap och på bilden kan man bland annat se Västgötegatan (till vänster om det röda huset), Kungsgatan (till höger om det röda huset) och Arbetets museum/Strykjärnet, som är den gula byggnaden som ligger i Motala Ström. Västgöregatan har funnits sen medeltiden och dess streckning har inte förändrats sedan dess, även fast husen runt omkring naturligtvis har byggts om. På Kungsgatan gick tidigare spårvagnar och Strykjärnets lokaler användes tidigare åt den numer nedlagda texttilindustrin. Fotot i sig är kanske inte så märkvärdigt, men det innehåller mycket och det finns bara ett enda foto som ser ut som detta, fotot är med andra ord unikt!


Bonusfoton
Ett par extrabilder på vattentornet...

Expedition IK!

Dag 12.

Och på den tolfte dagen tröttnade Deve på AHs eviga sovande....

Klockan var nio på morgonen då vi alla andra utan, som vanligt, AH hade vaknat och satt å småpratade medan vi åt frukost.
Deve hade de senaste dagarna börjat störa sig rejält på att AH bara sov hela tiden "det är tamejfan som den late fan har en mat&sov klocka som ringer konstant och som han följer slaviskt" sa den gode Deve vid frukosten, vi andra sa inte så mycket,ty vi visste att när Deve väl tände till var man illa ute om man gick emot honom han blev nämligen redigt förbannad då.

"NU FÅR DET FANIMEJ VARA NOG" vrålade Deve när han ätit upp sin frukost och reste sig och halvsprang bort till lägret och ställde sig vid AHs sovplats och skrek först "Nu får du fan gå upp, du bara sover hela dagarna och sover du inte sitter du bara och väntar på käk! UPP MED DEJ". Sedan drog han av AH myggnätet och AH vaknade till och sa "Vad sjutton är det med dig? jag sover la om jag vill"....
Deve var nu verkligen eld&lågor och FH och Anti hade begett sig mot lägret för att kolla så det inte brakade loss fullständigt.
Deve vrålade "Javisst, uppenbarligen sover du när du vill men det har aldrig slagit dig att din dygnsrytm förstör för oss med vanlig och vettig dygnsrytm? Vi måste ju ofta vänta in dig om det är nåt vi alla ska göra, fattar du inte hur irriterande det är?"
AH var fortfarande sömnig men sa "Skit i det då, den här tävligen går la bara ut på att hålla sig kvar så länge som möjligt och inget annat? Så länge jag inte blir sist i en tävling kan ni inget göra HAHAHAHA"
Det skrattet där fick Deve att bli bindgalen och han tog tag i AH ben och drog honom ur sängen så han landade i sanden mellan sovplatserna, "Kom igen då din förbannade sengångare, visa att du kan annat än sova och äta nu då!" Deves ögon var svarta av ilska och nu hade även Paddan anlänt till lägerplatsen för att kolla läget.
AH såg lite chockad ut där han låg i sanden med en vilt frustande Deve stående böjd över honom vrålandes okvädningsord om hans vanor på ön.

AH tar då och spottar rakt upp mot den vansinnige Deve och då brakar det loss....
Deve vrålar "Din förbannade skithög kom an bara eller du kanske inte vågar?"
AH "Nej, jag kanske kan få sova på saken?" det spydiga svaret fick Deve att måta med högern och han fick in en rejäl högerkrok på AH som ryggade tillbaka innan han slog till med full kraft mot Deve som dock satte upp handen framför ansiktet och greppade tag om AHs knytnäve och slog till med vänstern.
Detta fick oss andra att snabbt rusa fram för nu var AH illa ute för Deve var överlägsen i denna fight, FH tog ensam hand om Deve genom att bryskt dra hans armar i låst läge bakom ryggen medan Anti och Paddan gav AH en verbal lektion medan de vilt höll honom tillbaka från att nå Deve.

Det var nu ordentligt spänt i lägret, detta bråk hade ju legat i luften sedan flera dagar, och AH:s sovvanor hade ju irriterat även Peji och Glenn som redan åkt ut.
Deve muttrade "synd att vi inte ska rösta  istället då hade ju den där sovande fan åkt ur för länge sedan..."

Stämningen resten av dagen präglades av bråket och FH och Anti hade som uppgift att ha kontroll på varsin av kombatanterna vilket gick rätt bra. Hur det skulle bli framöver var inget någon ville fundera på just nu....

J-a nät...

Så sitter man då och sparar och har sig för att ett jätteinlägg ej ska försvinna men icke då, då låser sig hela jävla datorn så allt försvinner så det inlägget får ni vänta på gott folk....

Expedition IK!

Dag 11.

Gänget minskar i antal allteftersom, Glenn  åkte ju ur p.g.a. sjukdom igår så tävlingen ställdes in.
Idag är en sådan där dag då inte så mycket händer egentligen, imorgon har vi fått reda på att det ska ske något roligt men vad vet vi inte än.

Dagarna går här på ön, visst kan det tyckas tråkigt många gånger men bara att sätta sig på stranden och se ut över havet när solen går ner och njuta av den utsikten är värt allt slit här, värt varje timme av orolig sömn.
Det är verkligen ett fantastiskt äventyr det här, och vi har bara varit här i elva dagar, håller man sig kvar hela tiden blir det ju drygt trettio till.

Dessutom är detta en fantastisk möjlighet att lära känna sig själv bättre, långa stunder har man bara sig själv och sin hjärna att umgås med, detta ställer till problem för vissa, men vissa trivs med det och livet flyter på.

Sedan är det mycket intressant att se hur olika människor passar in i olika lägen här, det är ett bra expriment och vi lär kunna dra nytta av det på redaktionen på ik längre fram.

Jag hade rätt, men skrev fel

Igår tippade jag som bekant utgången av dagens andra chansen i melodifestivalen. Jag råkade dock skriva fel i texten på några ställen, vilket förmodligen kan ha fått er att tro att jag hade fel, nu när andra låtar gick vidare. Men jag vill bara poängtera det att jag egentligen tippade att Sibel och Nordman skulle gå till final, men det blev som sagt ett faktafel (eller vad man nu ska säga) när min sekreterare skrev ned mitt tips. Sekreteraren är dock sparkad nu, så samma misstag kommer förhoppningsvis inte att begås igen!

Men vad tycker jag då om resultatet från idag? Tja, jag tippade ju rätt, och således är det alltså de två bästa bidragen som gick vidare! Sibel visade, med sin fantastiskt fina röst och fina klädsel,  att ensam är stark, medan Nordman visade att gammal är äldst. Nu ser vi fram mot finalen!!!

Ett par mästerverk till

Idag är det så dags att presentera ytterligare två mästerverk, som jag mästerfotografen Anti, har tagit. Njut!

En bild från Norrköping är ett foto från Karl Johans park i, just det, Norrköping! Den är tagen under en solig vårdag och är en personlig favorit bland mina egna "skapelser". I förgrunden syns ryggen på en staty av den svenske - men nu avlidne - kungen Karl XIV Johan, eller Jean-Baptiste Bernadotte, som han hette från början. Statyn tillverkades i München och upprestes i parken år 1846. Den svenske konungen blickar ut över ett soligt Norrköping och till vänster i bakgrunden kan man exempelvis se det 68 meter höga rådhuset, som byggdes mellan åren 1907-1910. På toppen av rådhuset står en 4,5 meter förgylld staty av stadens skyddshelgon Sankt Olof, i folkmun kallad Gull-Olle.


Isracing-dubb är ett foto på en isracing-dubb, som en gång har suttit på ett isracinghjul. En isracingcykel har cirka 300 dubbar - 120 på framhjulet och 180 på bakhjulet - och detta är alltså en av alla dessa dubbar.


Bonusfoton
Nedan kan du se två bonusfoton, det första på Norrköpings rådhus och det andra på statyn av Karl XIV Johan, som båda omnändes på det första fotot.


/Anti

Varför du ej ska dricka!

Här kan du se varför du ej ska dricka!/Anti

Albert och Herbert

Sann kultur från Göteborg!

Sverige-Rumänien VM 1994, USA!

Alla minns det, alla vet vad de gjorde, alla vet än idag EXAKT vart de befann sig.
Det var en magisk natt, matchen började halv två på natten, jag var tolv år.
Det var en magisk sommar det där, en del nätter satt man uppe å tittade på matcher, brorsan väckte mig när han kom från jobbet vid halv ett, ett och sedan såg man Sveriges matcher.
Fassan som skulle upp å jobba halv fyra på morgonen var lagom glad när vi hade vild dans vid varje Sverige mål under vm.

Sverige-Rumänien.... Kvitteringen i förlängningen....
Ravelli var utskälld innan vm och på Råsunda sjöng gnagarna om "HIV-THOMAS" "HAN TJACKAR HOROR I POLEN" och andra fina ramsor, samma gnagare stod sedan och firade honom efteråt.
Som ängel så var det bara ett bevis på hans storhet... Han visade det ju konstant hos oss och 94 var ett fenomenalt svenskt år fotbollsmässigt blåvitt vann ju under hösten sin CLgrupp före Man.Utd,Galatasaray och Barcelona.
En magisk natt var det iaf denna när Sverige mötte Rumänien, alla minns vad de gjorde där framför tvn när Ravelli tog straffarna, ALLA minns hysterin i landet efteråt.

Expedition IK!

Dag 10.

Denna dag var det så dags för tävling nummer två på ön, eller utslagstävling nummer två snarare.

Dock är det tyvärr så att Glenn gått och dragt på sig nån mystisk sjukdom och därför måste lämna ön p.g.a. detta.
Detta medför att dagens tävling är inställd och att Glenn åker ur...

Korridormagi 3

Idag bjuder IK:s magiker Johan Gyllensten på ännu ett fantastiskt avsnitt av KORRIDORMAGI!


Anti & DV:s dagbok del 6

Idag bjuder vi på del 6 av Anti & DV:s dagbok. Detta avsnitt spelades in igår, söndag och det är utan tvekan det mest kaotiska inlägget hittills. Inlägget slår också nytt världsrekord i antal censureringar!

Klicka på länken nedan för att komma tll lyssningssidan!
http://hem.passagen.se/antianerna/mediaplayer/index.htm

MF08 - D5

Imorgon är det fredag. Fredag innebär, som ni säkert vet vid det här laget, melodifestival. I förra veckan avgjordes årets sista deltävling, så nu är det dags försista chansen-tävlingen, där två bidrag ska gå vidare till finalen som i nästa vecka avgörs i Västergötlands hjärta, närmare bestämt i Örgryte! Nedan följer mina kommentarer och tips till omgångarna. Jag är inte helt säker på att jag har förstått systemet rätt, men om så är fallet så behöver ni som vanligt inte se på skiten, för jag ger er ju hela resultatet redan nu.

Duell 1
E-type & the Poodles - Line Of Fire
Sibel - That is where I'll go
Kommentar: Kommer troligtvis bli en jämn historia. Jag tycker om båda bidragen. E-types är ganska "pushig", medan Sibel använder sin vackra sångröst. Jag tror dock E-type & co. går vidare tack vare rutinen och den stora supporterskara som han troligen har med sig.

Duell 2
Ola - Love in stereo
Caracola - Smiling in love
Kommentar: Två jämnbra artister/grupper, men Ola har mer anhängare som röstar på honom - det vill säga fjortonåriga flickor och Andra halvan - så Ola går därmed vidare.
 
Duell 3
Johnson & Häggkvist - One love
Nordman - I lågornas sken
Kommentar: Carola och Johnson är större artister än Nordman, men Nordman har dock en bättre låt... så även denna duellen lär bli stentuff. Jag tror och hoppas på att Nordman vinner. Till Carola vill jag bara säga: dumpa skiten (Johnson) och sjung solo igen!
 
Duell 4
Thérèse Andersson - When You Need Me
Suzzie tapper - Visst finns mirakel
Kommentar: Tuff kamp mellan två förhållandevis lika låtar. Jag tror dock att Thérèse vinner.

Semifinal 1
E-type & the Poodles - Line Of Fire
Ola - Love in stereo
Komemntar: E-type är bättre och går till final.

Semifinal 2
Nordman - I lågornas sken
Thérèse Andersson - When You Need Me
Kommentar: Thérèse är snyggast och går till final.

Anti-Info

image227
ANTI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hur används Anti?
Ha alltid Anti tillhands, hemma, på jobbet i båten etc
Anti stryks på det angripna stället var fjärde timme. Behandlingen bör vanligen pågå i upp till fem dagar.

Vad innehåller Anti?
Den verksamma substansen i Anti är aciklovir 5%.

Hur lång hållbarhetstid har Anti?
3 år.

Hur förvaras Anti?
Förvaras vid högst 25 °C.

Hur beställer man Anti?
Skicka ett mail till ironinsforkampar@hotmail.com

Expedition IK!

Dag 9.

Gårdagens mästerskap i speedway firades sedan genom att vi alla drack lite extra kokosmjölk.
Anti har lite ont efter sin smäll tydligen och Andra Halvan gnällde över att han blev trött och sover fortfarande.

Paddan som avgick med segern går fortfarande runt och berättar för alla om sin bedrift, det finns bara ett problem med hela tävlingen och det är att vi glömde cykeln ute på stranden igår och att det vräkte ner regn under natten så nu är den dyngsur men paddan har lovat att kolla så inget är förstört.

Resten av gänget har fortsatt bygga på den flotte som är tänkt att ta oss åtminstone en bit ut så vi kan lägga nät och försöka få lite större fiskar att käka.

Imorgon är det dags för utslagstävling nummer två så spänningen stiger i lägret alltmer, det är solklart att pulsen kommer höjas av nervsitet över att åka ut när båten med programledartepe närmar sig ön imon...

Premiär för Antis fotografihörna

Idag kan vi på IK stolt presentera min fotografihörna, eller Antis fotografihörna, som är hörnans fullständiga namn. Här kommer jag att publicera ett urval av mina verk, som - just det - kommer bestå av olika fotografier, såväl sport, kultur som natur-foton. Här kommer alltså inga bilder upp, utan det är professionella fotografier, vilket är viktigt att påpeka. Vill du köpa något av mina mästerverk så är du välkommen att kontakta mig på webmaster@antep.se.

Det första mästerverket som jag vill visa upp heter Fallande vattendroppar, ett stilistiskt och rent foto som jag är förhållandevis nöjd med. Genom att klicka på den vänstra miniatyren nedan kan du se fotot, och klickar du på den högra miniatyren så kan du ladda ner fotot som skrivbordsunderlägg till din dator (format 1280*1024px)!


Det andra mästerverket heter Sputnik, och det är ett foto på en miniatyr av världens allra första satellit, som förövrigt också hette Sputnik, eller Спутник, som det stavas på ryska (betyder färdkamrat på svenska). Sputniken var, och är, en sovjetisk skapelse och den blev alltså den allra första satelliten att färdas i rymden efter avfärden som ägde rum i sovjetiska Bajkonur den 4 oktober 1957


Fler mästerverk kommer senare, så håll utkik på IK!

Expedition IK

Dag 8.

Den åttonde dagen började med att FH tog sig ett morgondopp innan någon annan hunnit upp, allteftersom vaknade i tur och oordning Glenn, Anti, Paddan och Deve, AH sover fortfarande förövrigt.

Frukosten avverkades och precis som vanligt vaknade AH mitt i och satte sig och käkade, men denna gång fick han sota för att han konstant slappar han fick nämligen äran att städa hela lägret efteråt medan vi andra som alltid annars får göra även hans uppgifter la oss på stranden och slappade.

sedan använde vi även Pejis speedwaycykel i en sanslös tävling som inte gällde något för själva Expeditionen utan bara var ett sätt att kora öns mästare i speedway.
Först ut var AH och han körde de fyra varven på den uppbyggda banan på sanslöst långsamma 3minuter.
Sedan var det Antis tur och då small det, han gick omkull och flög ner i vattnet och vi andra garvade rätt gött åt det får man säga, han klarade sig utan några värre skråmor än några blåmärken.
SEdan kom paddan och han visade vart skåpet skulle stå genom att kör varven på 62sekunder och efter det stod vi alla bara och gapade det visade sig att han tränat speedway i hela sit tliv men vägrat avslöja det innan...
Deve som skulle köra efter Paddan ställde rullatorn åt sidan och grenslade cykeln men ramlade av på andra sidan och lämnade sedan WO.
FH bestämde sig för att ge Paddan en match men det gick inte alls det heller, fast besluten att inte köra omkull så kom han in som tvåa på 1,5minuter.
Glenn sa att "jag är från göteborg och där motverkar nästan alla speedway så jag ställer inte upp".

Vinnare blev således Paddan när det gäller ö-mästare i speedway.-.

Dagens idolbild...

image226


Städa psykiskt

Efter många slitsamma timmar har jag nu lyckats städa mitt skrivbord. Inte mitt fysiska skrivbord (även fast det skulle behövas med tanke på hur det ser ut för tillfället), utan mitt virtuella skrivbord i datorn! Att hålla rent i datorn grafiskt sett är viktigt. Det är viktigt att kategorisera filer rätt för att kunna hitta sina "grejer" när man väl behöver dem. Trots att det är så viktigt drar man sig dock ofta för att städa rent, eller strukturera upp innehållet på sin dator. Varför kan man fråga sig, det är väl inte speciellt ansträngande rent fysiskt? Nej, det är inte speciellt ansträngande rent fysiskt. Visserligen får man dra musen en hel del fram och tillbaka, och ibland kanske trycka på delete-knappen, men denna "workout" ger inga vidare Schwarzenegger-muskler.

Fysiskt sett är städningen i datorn alltså inte speciellt jobbig, men däremot är det psykiskt ansträngande att städa i datorn. Till skillnad från när man exempelvis dammsuger sin lägenhet måste man tänka när man städar i datorn, man måste på ett helt annat sätt aktivera sig, speciellt om man har en ganska stor hårddisk och många olika filer, vilket jag har. Man måste först titta igenom vad som ligger på skrivbordet och därefter besluta vart varje fil ska flyttas, om de ska flyttas till någon befintlig mapp någonstans i datorn, eller om man kanske måste skapa en helt ny mapp där filerna ska placeras. I längden blir det helt enkelt ett väldigt ansträngande jobb. Slutsatsen är med andra ord att det är jobbigt att städa, fastän det ändå inte är det. Thats it!

Idag försökte jag förövrigt hjälpa IK:s magiker - som numer även är licenserad magiker på riktigt (GRATTIS!) - Johan att få igång hans icke fullt fungerande ljudkort. Dessvärre gick det inte vägen, trots att det borde gjort det. Det enda jag kan säga till er kära läsare. Nästa gång när ni köper en dator, köp då en HP. Jag har aldrig haft problem med mina HP-datorer.

/Anti

Facebook är bara en "fluga"

Är det nån därute som förstår sig på Facebook, vad är det roliga med sidan egentligen? Jag tror det är fler än jag som har ställt sig den frågan. Visst finns det en hel drös med grejer man kan göra. Man kan till exempel tävla mot sina vänners bilar i en tävling som heter "speed racor", man kan spela olika frågelekar och se till exempel vilken Simpsons-karaktär man är eller hur kunnig du är på Seinfeld. Mer än så behövs inte nämnas. Men inte äns frågelekarna är roliga. Ens sida kommer ju förr eller senare vara fullproppad med saker så att du behöver machetas för att ta sig fram i denna ofantliga djungel.

Jag måste själv här erkänna att även jag har ett Facebook-konto, men jag har inte besökt sidan på kanske två veckor och det säger ju allt. Jag klandrar inte dom som tycker om att "hänga" på Facebook, men jag tror att domänen kommer att försvinna lika fort som den kom in i våra hushåll. Min syn på denna sida kan tyckas vara lite bitter och jag inser själv när jag sitter och skriver att jag låter som en pensionär. Men jag kommer inte att ändra min syn på Facebook för det. Denna sida är snart ersatt med någon ny hipp domän som får alla community-nördar att drägla. Så jag avslutar med orden: Facebook är bara en "fluga".


/ DV


Expedition IK!

Dag 7.

Efter att ha smält Piotrs uttåg i en dag så vidtog livet ordentligt på ön igen under den sjunde dagen.
Det pågår ett bygge av en flotte för vi vill lyckas ta oss över till den närliggande ön för att se vad som finns där och sedan ger det oss även något att göra på dagarna.
Vad vi gör i övrigt är mycket att leta mat, det blir ju så, Anti å Paddan fiskar för glatta livet, FH och Glenn är ute i skogen och ska rigga upp fällor för att eventuellt få tag i de djur som kan tänkas finnas där. Några djur har vi inte sett men det måste ju finnas i den stora djungeln.
Andra Halvan sover som vanligt och det har fått Deve att bli rätt förbannad och han vrålade högt och tydligt medan han lagade frukost "Vafan ska vi jobba för när den där jäveln bara sover hela tiden?".
Det kan mycket väl bli så att den första riktiga dispyten på ön blir mellan Deve och AH, det gäller att de klarar av att sköta det hela.

Vi har även märkt hur klibbigt varmt det blir på nätterna nu men att vi alla skulle göra som Anti gjorde inatt och klä in oss i stora blad för att skydda oss mot värmen är tveksamt, det känns inte som nån annan kommer testa det sedan det visat sig att det fanns små djur som bet honom överallt kvar på de bladen.

Lite livstecken från Glenn!

Hej, är sent för mig nu men så blir det ibland. Har inte orkat blogga på ett tag så jag vill bara skriva lite och visa mig.

Senaste tiden har jag hängt en del med Freddan och försökt vara ute en del de dagar det vart sol. Halvorna har tjötat som små blå att jag ska skicka en bild som vi kan ha till bannern. Men jag känner inte för det än riktigt. Sa till första att jag är den ende som avslöjat mitt riktiga namn, och om de andra gör det så lovar jag att skicka en bild, så vi får se!

Nä nu ska jag sova, vi höres. Vill passa på att tacka Norrköpingsgrabbarna för den fina radion och gratulera DV på födelsedagen, grattis!

DU E VÄLKOMMEN TE GÖTEBORG!

Lycklig,Lycklig...

Jag, DV, är glad idag. Inte bara för att jag fyller 22 år, utan också för att jag har fått tillbaka min datorn nu som har krånglat ända sedan innan jul. Jag lämnade in den för tre veckor sedan, men inte förrens idag har jag fått tillbaka den. Visst har tankarna om att köpa en ny datorn virrat runt i den gråa geléklumpen innanför mitt kranium, men någonstan har tankarna funnit om att datorn går att fixa. Och man kan ju säga att jag är glad att jag inte köpte nån ny dator. Reparationen kostade nämligen inte ett korvöre för min del. Just nu sitter jag här och medan jag författar denna lilla text och samtidigt lyssnar på Metallica går tankarna om att det skulle vara gott med lite mat nu. Jaja, jag får ta och slänga ihop något så att magen får sin andra middag idag. Så från Slåttergatan i Norrköping säger jag "På återseende./ DV


IK GRATULERAR DV 22!!!!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är DEVES FÖDELSEDAG HURRA HURRA HURRA HURRA!

IK firar som migrationsverket gör när de utvisat någon, med tårta!!

image219

Deve funderar!

image220

Deve öhh....

image221

Deve har käkat nåt gött och slickar sig runt mun...

image222

Deve dricker bira,bira,bira, bärs,bärs, bärs den första av 32 en vanlig utekväll för deve.

image223

deve är djup! Besvikelsen över att det inte är IK som syns på datorskärmen är extremt stor.

image224

Deve tittar ut över en lite bäck...

image225

Deve i sitt esse!

GRATULERAR DIN RADIOPRATARE!!!!

IK på fäjsbåk!

Vi var ute för ett bra tag sen med att IK finns på fäjsbåk, IK är kanske inte den mest aktiva gruppen där men vi finns och om vi nån gång omstrukterar oss så lovar vi att den gruppen är prio ett efter bloggen att få fason på. Den är svår att hinna med nu men var en tanke att där samla alla som följde oss här men sedan var den väl lat så..

Men om ni är medlemmar på facebook och vill joina IK-gruppen så finner ni den här alternativt m ni hellre klipper och klistrar här: http://www.facebook.com/group.php?gid=6926095993

IK finns även som "person" på ik och det finner ni här och även här har vi ett klipp och klistra alternativ!
http://www.facebook.com/profile.php?id=1032841287

JOINA VET VI!
Det skulle göra Deve glad på hans födelsedag!


Expedition IK!

Dag 6.
Efter att Peji fått lämna oss så var stämningen lite tryckt i lägret, det dagliga livet fortsatte förvisso men annars så var det väldigt lugnt i lägret.
Vi hade rådslag innan på dagen och bestämde oss för att alla fick ta det lugnt en dag åtminstone och det blev så att det var perfekt läge för det denna dag.

Grym musikvideo

Nu är det hög tid för en av mina underbara musikvideos igen! NJUT!

   Where The Wild Roses Grow

/Anti

Anti & DV:s dagbok del 5

Del 5 av Anti & DV:s dagbok ligger nu ute! Idag är avsnittet ÖVER 26 minuter... och vi har även en GÄST med oss idag. NJUT!

http://hem.passagen.se/antianerna/mediaplayer/index.htm

Korridormagi

Anti har varit i farten igen och dokumenterat verkligheten i Norrköpings korridorer. Framför kameran återfinns Johan, en framstående profil i Norrköpings kulturliv.


Expedition IK!

Dag 5.

Idag är det dags, första tävlingen! Frågan är vem som får lämna gänget senare under kvällen.
Stämningen i lägret är lite mer spänd än normalt, förutom hos AH då som fortfarande sover, ingen är förvånad dock.
Anti håller på att färdigställa frukosten, som överraskande nog är fisk.
Paddan är och hämtar vatten till aliihop i ett gäng vattenflaskor som var den enda lyx som produktionen gav oss.
Resten av gänget håller som bäst på att bygga upp vallgrav där eventuella kommande regn kan rinna ner i havet istället för att stanna kvar precis vid lägret.
Anti vrålar att frukosten är klar och vi sätter oss alla kring matplatsen och käkar, AH har så smått börjat vakna och ansluter tro det eller ej även han trots att klockan enligt hans sätt att se det bara är 12 på dagen.
Diskuteras mest intensivt görs givetvis dagens kommande tävling, vad ska den bestå av? Hur ska den gå till? Blir det en fysisk tävling eller ska man "tänka själv"? som Deve brukar säga?

Frågorna är många och ingen har ju svaren. Vi vet heller inte exakt när tävlingen ska gå av stapeln, den startar helt enkelt när programledar tepe kommer till ön.

Klockan går, frukosten äts upp och ingen tepe syns till, klockan närmar sig sjutiden på aftonen när Peji utbrister "jag ser en båt på väg hit, det måste vara tepe".
Det blir en spänd stämning i lägret, alla vet vad som väntar, den vänskap som finns gäller ju inte precis under tävlingarna. Glenn börjar stretcha för att klara ev fysiska övningar.
Båten kommer närmare stranden och när den är en-två meter från stranden hoppar Tepe iland och tjingsar på allt och alla på stranden.

"Ja, ni vet ju alla varför jag är här" säger han och alla vet det givetvis "Vart är AH?" fortsätter Tepe.
"Han slaggar väl`?" Säger Paddan och mycket riktigt andra halvan har somnat in igen.

När alla väl är samlade på stranden så tar tepe till orda.

"Okej, grabbar, dagens tävling består av två moment. Först ska ni gräva en grop på stranden inom inrutat område med ert respektive namn på. När ni sedan finner hålet tillräckligt djupt ska ni med hjälp av den spannen som står i er ruta springa ner till vattnet, fylla spannen med vatten för att sedan fylla er grop tillräckligt mycket för att ni ska kunna doppa hela kroppen i vattnet i er egen grop. Den som blir sist färdig åker helt sonika med mig härifrån"

Alla ställer sig iordning inom sitt avgränsade område, tepe räknar ner och alla börjar gräva.

Bäst verkar det gå för den hårt utvilade AH med Anti på god andraplats. Tyngre verkar det gå Deve och Glenn.

En timme senare...

Anti är färdig med sitt håll och har börjat springa ner till vattnet, andra halvan har nära på grävt färdigt sitt hål men somnar i det och lär tappa värdefull mark. FH som inledde i ett makligt tempo till skillnad från de andra har dock malt på i samma tempo hela tiden och har placerat sig som tre i ordningen nu, det verkar vara ett bra koncept att köra i ett och samma tempo hela tiden.
Anti har dock ett helt eget tempo och leder överlägset och det dröjer inte lång tid till innan han vrålar "KLAR" och tepe inspekterar när Anti tar sitt dopp. Anti klarar sig alltså kvar i åtminstone ytterligare några dagar.
Andra halvan har vaknat och har börjat jobba i ett ruskit tempo och tar sig förbi alla och blir tvåa.
Första Halvans tempo i samma takt har lönat sig och han ropar in sig som trea.

Det märks nu att det börjar bli nervöst hos Paddan, Deve, Glenn å Peji som är kvar.
Paddan fortsätter dock sitt lite udda beteende med att då och då hälla i en spann vatten och sedan gräva lite till men trots denna något udda metod så ser han till att bli fyra i tävlingen.
Glenn ropar "KLAR" bara sekunderna efter Paddan och det gör att kampen om att vara kvar nu står mellan Deve å Peji.
Det blir en frenetisk kamp när de märker att det står mellan dom vem som ska åka ut.
Resten av gänget har sökt skydd mot det tilltagande regnet och längtar bara till någon av de kvarvarande är klara.
Peji vrålar sedan "klar" men tepe godkänner inte doppet då Peji inte var nere med hela kroppen gropen var lite för tajt för att han skulle få plats med hela kroppen däri ihopkrupen, istället vrålar sedan Deve "KLAR" och grejar den sista platsen för att vara kvar.

Peji åkte alltså ut först ur Expedition IK. Han tar adjö av resten av gänget och sätter sig sedan i båten tillsammans med Tepe för att åka in till fastlandet för att tillbringa resten av tiden där.
Själv säger Peji om sitt tidiga uttåg "Visst känns det tråkigt, jag hade ju hoppats vara kvar betydligt längre, men jag får väl vara nöjd med drygt en månads betald semester på en paradisö".

Det var allt för detta avsnitt!

Viktproblem? Nä, längdproblem dock!

image218

Väx upp!

Vilken skittävling

Idag kämpade man sig upp ur sängen tidigt, väldigt tidigt på morgonen... nästan för tidigt med tanke på att det är helg! Varför? Jo, för idag avgörs Vasaloppet. Tävlingen såg ganska lovande ut i början för de svenska elitåkarna, men nu när snart tävlingen är avklarad ser det minst sagt dyngkört ut. De svenska förhandsfavoriterna Svärd och Ahrlin gick ut hårt och brände sina krafter alldeles för tidigt i loppet. Först fick de båda, tillsammans med några andra mindre kända åkare, en lucka som de sedan släppte. Senare gick några norrmän ifrån (Aukland eller vad de heter - bröderna), men med stor hjälp av Ahrlin som då fortfarande hade krafter kvar. Ahrlin åke och åkte, och sen tog krafterna slut och de FEGA NORRMÄNNEN, SOM INTE VÅGADE DRA I TÄTEN, ser nu ut att vinna enkelt. Jag blir så sur.. jag tycker ju inte om norska skidåkare, de vinner ju för h-e allting. Kan de inte hålla sig hemma och låta svenskarna vinna iaf en tävling per år? Nej, jag pallar inte mer. Nu har jag stängt av TV:n. Ska lägga mig i badet och sura nu.

Edit:
Måste bara tillägga att loppet också är förbaskat tråkigt, bortsett från att de fega norrmännen vinner. Det skiljer ju nästan 10 minuter mellan varje åkare! DÅLIGT!

Tungt besked...

image217

Expedition IK.

Dag 3.

Den tredje dagen var hemsk, ett monsunreg störtade ner över lägret och det enda som gick att göra var egentligen att sitta i vårt "hus" och prata om livet.
Det är, beroende på hur man ser det, inte så roligt att berätta hem om. Så det slipper ni.

Dag 4.

Dag fyra inleddes med att vi käkade upp oss på den fisk som fångades under dag 2 för att orka med strapatserna som följde under dagen eftersom vi bestämt oss för att utforska vår ö under dagen. Eller rättade sagt FH, Anti och Paddan skulle utforska ön.
Peji, Glenn och Deve skulle stanna i lägret och täta taket än mer och finslipa lägerplatsen efter det intensiva regnadet under gårdagen.
Andra Halvan sover...
Gänget som ska utforska ön beger sig sakta in i djungeln och upptäcker tämligen omgående att detta minsann inte blir en lätt vandring, det är tätt mellan grenarna och oerhört varmt.
Gänget letar och letar, de finner en ytterligare vattenkälla men den får bli en form av depå om man behöver fylla på reserver etc, för det är för långt att gå om man bara ska dricka så att säga.
Efter att ha nått toppen på berget på ön så inser de att de måste vända om de ska hinna tillbaka innan mörkret faler och när det blir mörkt här blir det verkligen kolsvart.
Gänget återvänder till lägrett och kan väl egentligen bara konstatera att det inte finns så mycket mer att hämta längre bort än just vattenkällan så fler vandringar känns tämligen meningslösa.

Andra Halvan var tydligen uppe i en kvart men har när gänget återkommer lagt sig för att sova middag efter middagsluren lite innan.

Rätt låtar gick vidare!

Den här gången kommer jag att fatta mig kort i mina kommentarer kring den senaste deltävlingen i melodifestivalen, för en gångs skull är jag nämligen ganska nöjd över vilka låtar som tog sig vidare. Att Perrelli och Bengtzing gick vidare tycker jag är helt rätt. Båda två hade bra låtar, fast Perrellis var dock strået vassare (finns en stor risk att hennes bidrag tar hem hela tävlingen). Att Nordman och Sibel tog sig till andra chansen känns också helt rätt såhär i efterhand. Nordman var för mig given i andra chansen, men den andra platsen som Sibel tog trodde jag, inför tävlingen, att Norrköpingsartisten skulle ta hem. Men precis som jag förvarnade framförde Sibel låten på ett mycket bra sätt och hennes fina sång i symbios med den fina texten gjorde henne klart förtjänt av att ta sig vidare!

Istället för schlager

Det är tur att IK finns. Tack vare IK, framförallt Anti men också Peji, så vet man ALLT om schlagern utan att behöva se en minut av det, görbra! Snart kan vi se fram emot SKANDAL-rubriker och dissningar. IK är den rätta vägen att följa schlagerdramatiken, glöm aldrig det!

Vad har då jag, Andra Halvan, gjort? Jo ikväll blev det att kolla gamla bilder från förr. Det var bättre förr brukar Första Halvan säga.

Förr var saker enklare. Världen var inte lika komplicerad och fylld med kufar. Apropå kufar så vet jag ett bra ställe om man är intresserad av hobbyn kufskådning. Andra Långgatan. En fönsterplats på en krog och antalet kufar man får se passera förbi på en kväll är fascinerande. Överglänser vida estetkorridoren på Angeredsgymnasiet, och det säger en del. Åtminstone för halvorna.

För er kära läsare och medarbetare som icke är bosatta här i Göteborg kan jag publicera en bild jag hittat på nätet.

Härligt ställe som sagt. Dock trodde man att liknande inrättningar också fanns på Hisingen? Apropå Hisingen brukar jag emellanåt ifrågasätta om det verkligen är en ö, dock får jag sällan (läs:aldrig) gehör för mina resonemang. Men vad Hisingen verkligen behöver är en speedwaybana.

Imorgon är det val i Ryssland och vasaloppet. Det sistnämnda har analyserats i IK-radio så det går vi inte in på. Valet i Ryssland är avgjort på förhand enligt de flesta experter och egentligen undrar man hur stor skillnad det verkligen är på många håll i gamla Sovjet. De var iallafall bättre på hockey förr. Den gamla schackstjärnan Kasparov är tydligen inblandad, hoppas han inte offrar för många bönder för att vinna bara. Klyftig lär han nog vara iallafall. Men vi på IK undrar när Friends In Need (se föregående inlägg) ska ställa upp i val. De skulle nog få en del röster, många väljare är ju inte överklyftiga.

Lite osammanhängande inlägg detta, men chefen ville att jag skulle skriva nåt och inte bara hysta upp massa videos. Ni kan dock se fram emot nästa gång jag slänger upp videos, hoppas ni inte känner alltför stor själslig smärta vid tanken på att jag producerar texter till bloggen igen. Gonatt.

Vem var den fjärde?

På senaste FIFA-dagen med halvorna och den nyblivne hisingsbon diskuterades många viktiga ting, bland annat detta:


Den stora frågan var vem den fjärde var. En annan sak som vi alla hade långa och djupa samtal om var vem som fick idén att dra ihop ett gäng föredettingar och göra en video och fylld med storbystade damer, och varför ha med en som ingen kommer ihåg vem det var? Och vem fan var den fjärde? Mattias Frisk hette han tydligen, om det nu säger nån nåt. Undrar om Dr Alban, Björn Borg och Thomas Brolin har några planer på en ny video..?

Idag har Andra Halvan vart på fotboll

och sett GAIS ta sig an allsvenska nykomlingen IFK Norrköping. En extra intressant match för övriga bloggare här på IK då flera är bosatta i Norrköping och framförallt Anti bär ett brinnande fotbollsintresse.

I god tid för en gång skull anlände jag till ett vindpinat Ruddalen. I GAIS gjorde Markus Halsti debut i backlinjen och på topp gjorde Christos Christoforidis årsdebut. Man såg jämfört med matchen mot Häcken vilken skillnad det blir om man har backar i backlinjen. Doch syntes inget av det i matchinledningen då rejäl fylla gav gästerna ledningen. Likt ifjol störe detta GAIS och det tog en 20 minuter innan de hittade in i matchen igen, men sen kunde du ta över.

Armeniens bäste och sannolikt snabbast spelare, Levon Patjadjian eller hur det stavas, drog upp ett anfall på högerkanten, hittade Christos i straffområdets utkant som dock föll men lyckades peta fram bollen till Eyolfur Hedinsson som skarvade till Wanderson som bredsidade in 1-1 vid stolproten. Eyo som inledde riktigt svajigt blev med tiden bättre i den ovana rollen som släpande anfallare. Nu tog GAIS över mer och en välslagen hörna från Wanderson nickades stilfullt in av Andreas Tobiassion i 44e minuten.

I andra var GAIS bättre och Sherif Suma slog ett inlägg rakt i mål som fastställde slutresultatet 3-1. Norrköping kom upp i en del halvfarliga lägen, speciellt när Dime en period envisades med sina skevboxningar.

GAIS vann rättvist trots en svajig inledning, de måste bli bättre i början på matcherna helt klart. IFK Norrköping visade upp att det fanns kvalitet i laget, de spelade med hög press och stundtals bra och snabbt passningsspel.

Frölunda besegrade HV71

Eftersom hela IK:s redaktion förutom jag tycks ha tagit ledigt idag så får väl jag ta på mig det stora ansvaret och fortsätta hålla bloggen vid liv även idag... ack så mycket jag får slita hela tiden ;-)

Idag har jag, via en halvtrasslig nätsändning, sett Frölunda besegra HV71 med siffrorna 3-2 efter sudden death. För er som inte känner till det så är det Frölunda jag håller på i elitserien, och så har det varit sen cirka 8 år bakåt i tiden. Men nog om det. Idag vann som sagt VF och segern var minst sagt rättvis. Det mest rättvisa, sett till matchbilden, hade dock varit 3 poäng till VF istället för de 2 som man nu fick (VF vann bland annat skottstatistiken med hela 41-16).

VF:s målskyttar var: Tomi Kallio, Magnus Kahnberg och Erik Karlsson.

Varmt?

Hade den här termometern fungerat så borde inte Antis übervackra snögubbe stått kvar!

image212

RSS 2.0