Japan


Monaco


En form av (bort)förklaring

VA, BARA ETT ENDA LITET SKETET INLÄGG??!! Ja, det må så vara, men att driva IK är ganska mycket mer än att bara blogga. Det krävs en aktiv research av reportrarna på bloggen om vad som händer ute i den stora världen. För tro det eller ej; världen består av fler länder än Sverige, Norge och Finland. För att bara nämna ett (inrikes) exempel så håller ju valkampanjen på att vakna till liv, inför valet i september, och detta är inte BARA att blogga om. Det krävs research på högsta professonella nivå (vart tror ni egentligen Mats Knutsson på SVT får sina uppslag från?) Det händer även andra spännande saker ute i vårt avlånga land. IK är även mediet (nåja, tillsammans med alla Sveriges övriga medier) som kan meddela att den gamla 90-talsklassikern "Fångarna på fortet" drar igång igen till hösten.

Så det är mycket mer än att bara slänga ur sig otänkvärda inlägg, för är det nåt ni läsare vill veta så är det ju nödvändig information. Information som släcker törsten bättre än ett stort glas Mariestad en hettande, molnfri högsommardag, ute på altanen (eller ett glas vatten på balkongen).

Detta är det vi kan meddela nu, men om du mot all förmodan har synpunkter om hur vi arbetar, så räds inte att kontakta vårt fackförbund: Fackförbundet Nangiala.

Vid tangenterna / DV

Seychellerna


Snat måndag

Snart är det måndag igen. Ska bli skönt, för söndagen har varit bedrövligt, åtminstone sett till dagens F1 -och hockeyresultat. I morse avgjordes till att börja med Australiens GP. Schumacher gjorde en bra start och låg på en fjärdeplats in i första kurvan... men då puffade Jenson Button till Fernando Alonso, som tappade kontrollen över bilen och tryckte Schumi av banan. Framvingen gick sönder och därmed var chansen till en framskjuten placering förbi. FAN!

Några timmar efter F1-tävlingen började så kvartsfinalshockeyn mellan Frölunda och LHC. Det var idag man skulle avgöra matchserien och säkra en semifinalplats, men istället blev det torsk, vilket innebär att allt kommer att avgöras med en sjunde match i Linköping där det segrande laget går vidare. Tyvärr talar ganska mycket för att bönderna kommer dra det längsta strået. De har ju domarna på sin sida. FAN!

Såhär vill man göra nu:

USA


Blåvitt startelva omgång 3.

Ja säsongen har varit av varierande sort so far, men jag kör på med min startelva och bänk.

Mv: Kim-Given.

HB: Lund-Känner flåset av Adam men håller platsen.
MB: Ragge-Given.
MB: Kalle-Given.
VB: Hjalmar, Hjalmar, Hjalmar JONSSON!-Given.

DM: Gurra-Given.
DM: Sebastian Eriksson- Visst jag har tjötat om TO men när Seb har kommit in på sistone har spelet tagit sig på ett annat sätt och därför vore det på sin plats att åter ge honom chansen från start.

HM: Sella-Given.
OM: Pär-Han har verkligen inte visat sin kapacitet i allsvenskan än och i ett lag som blåvitt kan han inte likt i gais, försvinna i några matcher, här gäller det att prestera!! Får dock chansen igen då kapaciteten i honom är stor.
VM: Sana-Jag vill se Sana från start här, planen sägs vara mycket mycket bra för att vara nu och det gör att Sana kan driva boll på sitt sätt här i denna match. Bör få chansen faktiskt.

F: Tobbe-Given.

Bänk:

MV: Sandberg-Given reserv.
B: Adam-På väg tillbaka och närmar sig startelvan, inte redo än dock men får plats på bänken.
B: Turunen-Muki är flexibel och gör sig bra på bänken.
M: TO-Kan slängas in och sätta igång spelet men har det alltid mycket tuffare när han får starta. Kommer väl som alltid göra viktiga höstmål dock.
M: Faltsetas-Petas till förmån för Seb men har inte varit dålig, men får maka på sig ändå.
F: Atashakade-Kommer bli precis hur bra som helst.
F: Söder- Tränar för fullt och lär inte hamna här än, men vore en skrämseltaktik att ha honom på bänken.

STOR humor.

IK är i grunden någonstans en humorblogg, det är inget vi direkt lever efter slaviskt utan vi publicerar allt och inget, men grundtanken var humor.
IK har sedan dess på många olika sätt försökt vara roliga, men nu ger vi nog snart upp (nejdå, men det ser bra ut att skriva så).
När det finns människor som den som intervjuas här som med sina svar gör att man bara kan garva finns det liksom ingen anledning att jobba fram humortexter längre när det finns folk som i verkligheten (nåja) har sådana här svar.

Göteborgs luffare svarar på frågor


LHC = rena rama skiten

LHC är som de flesta känner till ett riktigt bedrövligt lag med fula spelare och en urusel publik, som inte ens när det är slutspel lyckas få tillräckligt med folk så det kan gå supporterbussar till bortaplan. Men en sak är dock LHC:arna jäkligt duktiga på; att grisa och muta domare! Idag vann LHC tack vare att man hade domarna på sin sida. I och för sig har det varit så under hela kvartsfinalserien, så man kanske inte ska vara allt för förvånad, men man kan ändå inte ta ifrån LHC att de vet hur man mutar domare.

Sen kan man ju undra hur deras supporter tänker...


... nej, just det, de tänker inte alls!

I nästa match SKA bönderna ut oavsett hur många Frölundaspelare de skadar och domare de mutar!

Jemen


Åsså var det tipskommentarerna då ja.

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 0-0
Låter inte kul. Ellos får en gött jämn målproduktion om det går in. Svårtippat ska sägas.

Gefle IF-Malmö FF
Tips: 0-2
Ja MFF ska va starkare men man vet aldrig på Strömvallen.

Halmstad BK-Åtvidaberg FF
Tips: 1-0
Revanschsuget eller skakat Halmstad? Lite måstekaraktär fr båda lagen.

Helsingborgs IF-IFK Göteborg
Tips: 2-2
Tror på tvåa här själv men lättippat är det inte. Skyddsglasögon och hjälm rekommenderas till kamratfansen.

Örebro SK-Mjällby AIF
Tips: 1-2
En luring men det är inte alls omöjligt. Hade det vart på Isterlandet hade MAIF-vinst varit mer väntat. Öppet.

Gais-AIK Solna
Tips: 0-0
Två lag med problem framåt inledningsvis. Naivt GAIS hade också problem bakåt sist men AIK är pressade.

BK Häcken-Trelleborg FF
Tips: 4-1.
Hisingen är inte Trelleborg!

Djurgårdens IF-IF Brommapojkarna
Tips: 0-1.
Lurigt derby detta. Pressen på DIF men BP har vart bättre i början.

GRATTIS FÖRSTA HALVAN ÄNNA!!!!!!!!

Idag fyller Första Halvan skitmycket! Han blir lika gammel som sådana ärrade veteraner som Glenn och AH.
Det firar vi med bilder och vår vana trogen kommer vi frångå våra vanor och inte köra samma bilder som sist utan ta bilder från det året då Första Halvan kunnat titulera sig 27-åring.


Ja bilden är obeskuren men det ger samtidigt en bild av dagens födelsedagsbarn (nej han var inte födelsedagsbarn då bilden togs) i en miljömässig kontext.


Betraktelser av händelseförlopp.


Utövandet av annan sorts idrott.


KONCENTRASCHOOON!


Mat ska intas med glädje.


Här ses födelsadagsbarnet guida långväga gäster (Kommando Peking alltså) i Göteborg)

Mongoliet


Allsvenskan omgång 3.

Resultat andra omgången:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 5

Totalt (av 16 möjliga)

Antal rätt resultat: 3
Antal rätt tecken: 9

OMGÅNG 3!!!

Kalmar FF-IF Elfsborg
Tips: 0-0

Gefle IF-Malmö FF
Tips: 0-2

Halmstad BK-Åtvidaberg FF
Tips: 1-0

Helsingborgs IF-IFK Göteborg
Tips: 2-2

Örebro SK-Mjällby AIF
Tips: 1-2

Gais-AIK Solna
Tips: 0-0

BK Häcken-Trelleborg FF
Tips: 4-1.

Djurgårdens IF-IF Brommapojkarna
Tips: 0-1.

Andra Halvan kommenterar senare IDAG

IK-crewet som bilder!

Vi har ibland med uppdateringar på saker vi haft förr, till skillnad från andra som skylla det på att det är viktigt att vara up-to-date, så säger vi som det är: Vi har för tillfället inget bättre att publicera och nej, vi kan inte låta bli att publicera alster.
Så därför gott folk får ni här se IK-Crewet som bilder!! Vi har helt enkelt tagit och skrivit in bloggnamnet på alla som någon gång bloggat på IK i google bildsök och tagit första bilden.

Paddan:Adelsmannen:


PejiMagikernAndra Halvan:Anti
Glenn


Dv:
FH:

Ni tycker säkert detta är ett helt meningslöst inlägg, och det har ni sannerligen rätt i, men vad vore bloggosfären utan meningslösa inlägg? Inte en enda modeblogg skulle ju finnas utan meningslösa inlägg...

Vi tackar för oss för denna gång!


Sierra Leone


DV hälsar

Det var nu ett tag sedan jag bloggade. Så jag vill härmed bara lugna alla läsare att jag (DV) INTE har gått under jorden, utan...jag lägger korten på bordet. Jag har varit FÖR lat för att blogga.

Ni som med jämna mellanrum halkar in i mitt lilla krypin här på bloggen vet att jag gillar att skriva lite längre texter med olika teman, istället för att skriva "Hej. Idag har jag varit på ett mysigt fik och druckit kaffe latte" eller "Jag vill bara meddela er om att jag har varit på klädrean idag, där jag köpte blaha blaha blaha" SO FUCKING WHAT.

Förövrigt så känns inte det så jävla mycket IK att skriva om sådana ytligheter. Utan här har vi djupa texter som gräver sig ner i dom allra mörkaste katakomberna i mänsklighetens oändliga värld. Det är verkligen inte för inget IK har underrubriken "Världen allvarligaste blogg." Visst, ibland kanske det dyker upp nåt ämne som vi ångrar i efterhand, men vafaan. Även solen har sina fläckar (dom är inte många, men dom finns där).

Härmed tycker jag det vore på sin plats att säga "IK - då varje dag behöver ett nytt äventyr."

Zimbabwe


KUNGEN

Detta är kungen:


Eritrea


Så vackert att man fäller en tår.

När man ser dagens födelsedagsbarn, Bebben, i denna videon och tänker på att denna 75årige legend kunde fått en egen loge om han så önskat men han valde bort det och istället beblandar sig med oss vanliga får man en tår i ögat.
På Gamla gamla kunde han fått mingla med sponsorer etc, men då valde han istället att hjälpa våra rullstolsburna fans till platserna på arenan, detta även när han passerat de sjuttio.
När han här säger de magiska orden "Blåvitt får aldrig dö" då rämnar även en person som mig för det vackra och man är nära att fälla en tår även om man sett det flera gånger innan.

Idag beger vi oss till Gamla Ullevi, vi beger oss till arenan för att sjunga fram Blåvitt, vi beger oss till arenan för att sjunga "Snart skiner poseidon" men vi beger oss även dit för att hylla en livs levande legend, Bertil "Bebben" Johansson.


Montenegro


Blåvitt startelva omgång 2.

Blåvitt inledde serien på ett mycket bra sätt med 3-0 borta mot en annan tippad toppkandidat, Kalmar FF.
Planen hade lika mycket gräs som broder ragnar brukar få räksallad till sitt korvmål på gamla, och det kunde faktiskt sett till inledningen där Kalmar missade en straff gått hur fan som helst.
Nu vann vi dock och siktet är givetvis inställt på att aldrig tappa ledningen igen (alltså alltid ligga etta efter att alla lag spelat sina matcher i varje omgång).

Nåväl, jag fortsätter med att skriva ner vilken startelva och bänk jag vill se i varje match.

MV: Kim-Givetvis fortsatt given.

HB: Lund-Inkastens kung (nu ligger broder ragnar och vrider sig av skratt) är given ett tag till.
MB: Ragge-Allsvenskans bästa mittback är självklart fortsatt given.
MB: Kalle-Det är svårt att peta Kalle efter insatsen sist. Han blir bara bättre och bättre.
VB: Hjalle-Frisparkarnas kung får givetvis fortsatt förtroende på vänsterbacken.

DM: Gurra-Puma Swedes favoritfotbollsspelare är helt given såklart, landslagsmässig som han är
DM: TO-Jag vet att Faltsetas inte gjorde bort sig frånsett straffen sist, men jag vill fortfarande ha in TO här med sitt passningsspel.

HM: Sella-Sella visar fortsatt fin form och vår lagkapten är helt given.
OM: Pär-Har grymma inkast och kommer bara bli bättre och bättre i den vackraste av tröjor. Det blir han bara genom att spela.
VM:Elmar-Elmar hade det kanske inte lika lätt i premiären men vi har sett på försäsongen och ifjol vad han kan och han är helt given just nu.

F:Tobbe-Ja, som om det behövs en motivering.

Bänken:

Mv: Sandberg-Lika långt som han är från att peta kim, lika given är han på bänken.
B: Turunen-Vi har massa backar, men många är småskadade och därför får Muki chansen på bänken igen.
B: Sebastian Eriksson-Som brist på annat får Seb finna sig i att räknas som backreserv, kan givetvis ta en plats på mitten med.
M: Tobias Sana- En sådan joker SKA med i en matchtrupp!
M: Faltsetas-Trots en bra insats i premiären vill jag se TO och det går ut över Faltesteas.
F: William Atashakade-Given, ett enormt löfte.
F: Chris Mbamba-För att se och lära.


Singapore


Uppflyttning för både Broppar och Buckanjärerna!!!!!!!!

Nu har semifinalerna i Hockey Arena avgjorts och både The Broppers och Buckanjärerna fullföljde sina mål och säkrade finalplats och därmed även varsin plats i Division IV nästa säsong.

Broppers fick en plats i Division V redan förra säsongen hade då lite av ett läroår men blev hela tiden bättre och bättre. Man insåg att det fanns potential i klubben och inför denna säsongen fanns bara ett uttalat mål, gå upp! Man gjorde en rejäl satsning och visade redan i grundserien vad man gick för. Wyra såg ut att bli en stark motståndare till en början men tappade sedan och passerades även av Mörbygården, men Broppers serieseger var egentligen aldrig hotad.

Men i slutspel kan allt hända, först Team Skåne i kvartarna men de var ingen match för Bropparna som vann med 6-2 och 8-1. I första semifinalen körde de över Streamforz Ninjaz med hela 12-2 och det såg ut saken var biff, men Ninjaz ville annat... Inför en fullsatt Nilshall slutade första perioden mållöst men 3-9 i skott. Stefan Vollquartz i Ninjazmålet storspelade. Andra perioden vann Broppers skottmässigt med 12-4 men det var bara Ninjaz som gjorde mål, 3.28 in på perioden spräckte Elliot Nordgren nollan. I tredje fick Broppers äntligen utdelning då Ainars Buzis nätade efter bara 49 sekunder. Stärkta av detta öste de på och vann skotten med 18-6 men Vollquartz spikade igen, förlängning. Först i den andra förlnängningsperiode, efter totalt 73.12 kunde Dzintars Ozolins avgöra för Broppers! Nu väntar final mot Mörbygården och sen Division IV!


Buckanjärerna var nykomlingar och som sådana lite mer försiktiga i sin målsättning men när man kände att det fanns goda chanser att haka på började man satsa mer och mer på att gå upp. Man påbörjade till och med en rejält utbyggnad av ishallen vilken gjorde uppflyttningen extra viktigt. Det framgick tydligt att det lag som följt med Buckanjärerna upp från sexan, kommit tvåa i serien då men slagit Buckanjärerna i finalerna, nämligen hansson55 skulle komma att stå i en klass för sig. En nykomling från en annan serie, Nordic Light, verkade utkristallisera sig som tvåa med Buckanjärerna, Team Koskela och Nova Scotia Climbers smygandes bakom. Buckanjärerna var dock vassast av den jagande trion och smög med såpass bra att de kunde hänga av sig de andra två och hota toppduon. De var till och med tvåa inför sista omgången där en förlust mot koskela gjorde att Nordic Light kunde smita förbi.

I kvartsfinalerna väntade sexan Vattjom Vatos men efter seger hemma med 4-1 kunde Buckanjärerna spela ut borta och vinna med hela 7-1. Som väntat ställdes man nu mot Nordic Light, ett lag man inte kunnat besegra i grundserien, i en match vann Nordic i förlängning och returen slutade 2-2. Nervöst värre, dessutom började man borta. Efter blott 4 minuter hade Nordic Light tagit ledningen med 1-0. Knappt tre minuter senare kunde dock Dobrica Radisic kvittera och nu släppte inte de supertaggade Buckanjärerna taget. Andra periden inleddes med många utvisningar och spelövertag för Nordic Light men Zigmund Pokrosov höll tätt. Efter drygt halva andra perioden gav Tadeas Straka Buckanjärerna ledningen blott 20 sekunder efter att han kommit ut ur spelarbåset. Tre minuter senare gjorde Radisic 3-1 och Buckanjärerna kunde gå stärkta in i tredje. Perioden blev tajt och Buckanjärerna bevakade ledningen men i mitten på perioden satte Teodor Kozera spiken i kistan. Matchen var dock spelmässigt jämn, Buckanjärerna hade bara 5 skott mer och faktiskt lite mindre puck. Men man sköt bättre och hade bättre målvakt.

Till returen hade Nordic Light köpt in en ung italiensk målvakt vid namn Salvatore Rodelli för nästan 37 mille, och fick att göra tidigt. Redan efter 01.20 kontrade Olavi Kiesi och spräckte hans nolla. Just Kiesi skulle komma att bli stor matchvinnare, han spelade fram Samuel Männikö till 2-0 i slutet av första samt avgjorde hela tillställningen med 4-0 med dryga minuten kvar av matchen, efter att Ilgmars Cepulskis gjort andra periodens enda mål.

Nu väntar förhoppningsvis revansch i finalerna mot hansson55 och därefter Division IV!

Men allra först ska de båda lagen ha gemensam fest på Levgrens Äng efter nattens B-lagsmatch, även alla Antianfans är inbjudna!

Tipskommentarer, bättre sent än aldrig

IF Brommapojkarna-Aik Solna
Tips: 0-0
Låter kul. De flesta tippare sätter nog en tvåa här men ett kryss skulle sannerligen sätta press på mästarna.

Djurgårdens IF-Helsingborg IF
Tips: 0-2
DIF ska spela utan publik och har en förlust i ryggen, HIF kom undan med blotta förskräckelsen mot BP men är nu igång.

Trelleborg FF-Kalmar FF
Tips: 1-2
Kalmar ska va bättre men fick en tung start och man ska inte underskatta TFF.

Mjällby AIF-Gais
Tips: 1-0
Det vore lidbart men tyvärr inte osannolikt.

IFK Göteborg-BK Häcken
Tips: 2-0
Nu blir han mer optimistisk, även om Häcken är bra så känns det dock troligt.

IF Elfsborg-Halmstad BK
Tips: 1-0
Elfsborg bör ta detta hemma ja.

Åtvidaberg FF-Gefle IF FF
Tips: 0-1
Inte helt lättippat men troligt resultat.

Malmö FF-Örebro SK
Tips: 1-1
Svårt detta med, MFF är hemmalag och så men man vet inte. 1X om det vart stryktips?

CL och UEL tips.

Nej, detta blir inget djuptgående tips, jag bara tippar vad jag tror utan kommentarer. As simple as that.

CL

Kvartsfinaler:

Lyon-Bordeaux
Lyon vidare.

Bayern-Man.Utd
Man.Utd vidare.

Arsenal-Barcelona.
Barcelona vidare.

Inter-CSKA.
Inter vidare.

Semifinaler.

Man.Utd-Lyon
Man.Utd vidare

Inter-Barcelona.
Barcelona vidare.

FINAL
Man.Utd-Barcelona.
Man.Utd.

UEL.

Kvartsfinaler:

Fulham-Wolfsburg.
Fulham vidare.

Hamburg-S.Liege.
Hamburg vidare.

Valencia-A.Madrid.
A.madrid vidare.

Benfica-Liverpool.
Liverpool vidare.

Semifinaler.

Hamburg-Fulham.
Hamburg vidare.

A.Madrid-Liverpool.
Liverpool vidare.

FINAL
Liverpool-Hamburg.
Liverpoll vinner.

Åland


Belgien


Ingen är perfekt

I förra veckan kunde man i tidningar läsa att Norrköpingssonen samt en av Sveriges största rockartister genom tiderna, Plura, hade gripits av polis i Göteborg för att ha köpt narkotika. Men innan allt hade håsats upp till en världsnyhet (tidningar brukar ofta vara bra på sånt) så hade han gått ut i media och berättat vad han hade gjort och att han står för det, men att han också skäms. Om detta hade varit någon ny hip hop-stjärna hade jag, fördomsfullt, föraktat denna artist, men nu är det ju inte en ny, ung hip hop-artist som har åkt fast utan en gammal rockräv som ertappades med kemiska ämnen i fickan. Att köpa narkotika och nyttja det är ingenting man ska se upp till. Tvärtom, narkotika är någonting som ska avlägsnas så långt bort från samhället som möjligt.

När jag läste om Pluras snedsteg så kände inte jag ilska eller upprördhet. Jag kände mer ledsamhet och sorg över att en hjälte i mina ögon föll för det vita pulvret i en liten plastpåse, när han varit ren i många, många år (ni som känner till Pluras historia vet att han nästan inte minns någonting av 80-talet.) Men jag kommer aldrig att förstå, att efter alla dessa rena år får han plötsligt en kväll för sig att gå ut och skaffa narkotika, men å andra sidan är eller har inte jag varit någon missbrukare, så jag vet inte hur tankarna går.

Men jag kommer verkligen inte att bojkotta Eldkvarn nu, för det vore ju ganska patetiskt. Tvärtom höjer jag mitt glas (som såhär i skrivandets stund innehåller vatten) för för Plura. Inte för att han köpte narkotika, för det var ett oerhört klantigt snedsteg. Utan jag höjer mitt glas för att han med sådant mod och självsäkerhet  gick ut i media och bad fans och allmänheten om förlåtelse för att ha svikit sitt löfte att säga farväl till drogerna. Jag tycker att Plura bör hyllas för att ha varit så uppriktig mot oss alla som lyssnar på Eldkvarn och sin omvärld.

För en icke-missbrukare kan nog inte förstå hur lätt det är att halka ner i träsket igen, om man en gång varit där. Ingen människa är perfekt, så är det bara. Alla gör vi misstag i livet, men det är också av dessa misstag vi lär.

Montserrat


Gratulerar Buba!

Idag är det inte bara ST Patrick's day, det är även Bubas födelsedag. En kulen,regnig och stenhård marsdag för 28år sedan föddes ett litet gossebarn i Göteborg. Han fick direkt namnet Buba efter den robinsdeltagare som skulle göra entré i livet 16år senare.
Sedan dess har inte mycket hänt egentligen, han har lidit de senaste 12åren av att känna mig, FH samt Broder Ragnar, han har lidit något färre år av att känna Anti och ännu några färre år av att känna resten av kommando peking.

En go gubbe är det iaf, han står som värd för de fashionabla fifadagarna där han bjudit på delikata maträtter som surkål, han får höra att han alltid sover, han gillar obskyr dödsmetal från Finland, han är hjärnan bakom "Svalfsim" på IK, han är en sann go gubbe, dock är han helt åt helvete för gammal för Amy Diamond men det är en annan historia.

Hela IK gratulerar dock idag Buba!!! (till johans stora glädje är det exakt samma bilder som de senaste åren)

 SKÄGGIGAST PÅ IK!!!

 TOKIG MUNK!!!


Så undrar folk hur smart han är...

Anti säger:

mm eller carolina af ugglas

theproducer säger:

Hon förtjänar det.

Tycker fan det är skandal att hon inte fick nobel priset.


Allsvenskan omgång 2.

Resultat första omgången:

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 4

Totalt (av 8 möjliga)

Antal rätt resultat: 1
Antal rätt tecken: 4

OMGÅNG 2!!!

IF Brommapojkarna-Aik Solna
Tips: 0-0

Djurgårdens IF-Helsingborg IF
Tips: 0-2

Trelleborg FF-Kalmar FF
Tips: 1-2

Mjällby AIF-Gais
Tips: 1-0

IFK Göteborg-BK Häcken
Tips: 2-0

IF Elfsborg-Halmstad BK
Tips: 1-0

Åtvidaberg FF-Gefle IF FF
Tips: 0-1

Malmö FF-Örebro SK
Tips: 1-1.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.


GRATULERAR BRODER RAGNAR!!!

Idag fyller Broder Ragnar (Glenn) 28 år, han är överlägset äldst av alla på IK och så gammal att vissa av oss fortfarande kommer gå till BVC (hej, anti) när Broder Ragnar sitter på hemmet.
Han är så gammal att han minns hur det var på hattarna och mössornas tid!!

Dock en bra snubbe trots allt, han har stått ut med oss båda halvor på IK i 12år vilket är beundrasvärd bedrift faktiskt, han har en förkärlek för mat, blåvitt, fröööööölunda, på spåret, family guy, mat, blåvitt, fröööööölunda, headbangeri och mat. Och givetvis sin gunstling fröken S.

Gratulerar din gamle stofil!!

 Fullt normal look.

 BADKARSBANDY!!!

 Favoritsysselsättningen- ÄTA!!!

 Återigen fullt normal...

 i sitt esse!

Slovakien


Skandal del 2.

Lite bättre idag, men fortfarande har ofrälset som smittat mig gjort att jag inte är hundra.

Broder Ragnar verkar ha farhågor om missad hemmapremiär, jag säger som vanligt, så länge jag ej behöver sitta konstant på ett dass så går jag på blåvitt. Riktiga fans ser sitt lag så länge de inte måste just sitta konstant på dass för då är det svårt. Men annars, ja då går man fanimej på sitt lag.

Förövrigt tycker Anti det är skönt att Mjällby är med i allsvenskan för då får han höra goa kampsånger som dennaHela sanningen finns på svt text sid.343.

Vita Hästen - Tingsryd 1-1

Att det skulle bli tufft för Vita Hästen att vinna dagens otroligt viktiga bortamatch mot Tingsryd hade nog alla hästenanhängare räknat med, men att vi skulle bli utskåpade med 7-1 tror jag däremot inte att någon hade kunnat förutse. Som det känns nu rök den bästa chansen att slå ut Tingsryd och extra surt tycker är att man inte testade om Fredrik Jensen (hästens bäste och mest rutinerade målvakt) efter sitt skadeuppehåll. Att chansa med honom från start i morgondagens match vore rena idiotin, så det är bara att hoppas på att Tim Sandberg som fick vakta kassen idag har en bättre afton imorgon kväll, samt att försvaret kan hjälpa honom bättre (jag antar att det lär ha funnits en del brister idag utan  att ha sett matchen).

I kraft av Tingsryds seger idag och att man får fortsätta på hemmaplan får Tingsryd stå som skyhöga favoriter till att gå segrande även ur den tredje matchen. Om Vita Hästen ska ha en chans så måste man jobba hårdare än TAIF:arna, inte släppa till så mycket chanser i egen zon, men framför allt bli betydligt effektivare på att sätta de målchanser man själv skapar samt att hålla sig borta från onödiga utvisningar. Även om TAIF inte gjorde mål på oss i powerplay i den första matchen så känns det ändå som att deras PP generellt sett är betydligt bättre än vårt, så det gäller att tänka innan man handlar ibland.

Innan jag avslutar inlägget vill jag även passa på att ge svenska ishockeyförbundet en känga för det rent ut sagt bedrövliga sättet alla dessa play off matcher fungerar. Vita Hästen som slutade tvåa i den allra tuffaste allettan lottades mot Tingsryd, medan lagen Hästen hade bakom sig i allettan fick betydligt enklare motstånd i play off 3 och tog sig vidare till den stundande kvalserien utan några större problem med 2-0 i matcher. Rimligen borde man ha en fördel av att komma högt upp i allettan, men tydligen inte.

KÄMPA HÄSTEN!

Pink Floyd - Astronomy domine
Ja, Pink Floyd ser vi här och denna sköna tripp kommer från deras första, galet psykadeliska, album The Piper at the Gates of Dawn, första och sista skivan med Syd Barrett som bandmedlem (dock så medverkade han på två låtar från A saucerful of secrets), innan han var tvungen att hoppa av gruppen p.g.a drogmissbruk och psykiska problem.

Österrike


Skandal!

Något jävla ofrälse har smittat mig, jag är sjuk än, skandal!!! DÖD ÅT TENGIL!!!

Hela sanningen finns på svt text sid.343!

Hästen - Tingsryd 1-0

Igår, lördag, var jag - ANTI - i Himmelstalundshallen för att bevittna den första play off-matchen mellan Vita Hästen och Tingsryd. Matchserien som avgörs i bäst av tre möten kommer skicka det segrande laget vidare till den slutgiltiga kvalserien där två platser står på spel till nästa års allsvenska. Det skulle betyda mycket för Vita Hästen att nå dit, såväl sportgsligt som ekonomiskt!

Inför matchserien målades Tingsryd upp som storfavoriter att vinna kampen. De är rika och har spelare med mycket NHL och elitserierutin, men frågan är om man kan leva på gamla meriter när det börjar dra ihop sig. En liten del av svaret fick vi igår, och svaret då var nej. Tingsryd var visserligen bra, men de var inte bättre än hemmalaget. Faktum är att Vita Hästen var bättre och man vann också matchen rättvist med 2-1.

Den första perioden inleddes piggt av Hästarna, men domaren som dömde matchen var väldigt petig och skickade ut spelare efter spelare till botbänken, vilket störde matchen en del, inte minst för Hästen som drabbades allra värst av domarens nivå. Efter en inledande Tingsrydsutvisning drabbades Hästen av fem raka(!) utvisningar, och TAIF:arna fick vid ett tillfälle chansen att spela 5 mot 3 i över en minut. Men Vita Hästen krigade stenhårt och försvarade sig så pass bra att gästerna faktiskt inte ens var nära att göra mål. På grund av alla utvisningar var dock inte heller Hästen nära att göra mål, så den första perioden slutade 0-0, vilket får anses som ganska rättvist.

Den andra perioden inenhöll mer anfallsspel för Vita Hästens del än den första och denna gången var det mest Tingsrydsspelare som blev utvisade. Till skillnad från just Tingsryd spelade dock Vita Hästen bättre och när drygt halva matchern (och perioden) var avklarad kunde Victor Carlsson dundra in ett slagskott bakom en annars ganska duktig TAIF-målvakt. Omgående efter ledningsmålet gick Vita Hästen till ännu ett anfall där ännu en Tingsrydsspelare drog på sig en utvisning efter att ha utfört en ful boarding som huvuddomaren först inte upptäckte trots att hela hallen vrålade. Som tur hade i alla fall linjedomarna satt på sig glasögonen... Hästen fick i alla fall sitt power play, och efter en dryg minut fick även Hästen en chans att spela 5 mot 3, detta sedan en Tingsrydsspelare sköt pucken ur spel i defensiv zon. I 5 mot 3-spelet spelade Hästen runt pucken fint och Sebastian Ellerstad var nära att göra 2-0, men pucken studsade oturligt i stolpen. Istället fick tillslut Johan Olsson tag på pucken, han slog också till med ett slagskott och pucken letade sig till publikens jubel upp i nättaket bakom Tingsryds målvakt som såg ganska uppgiven ut. 2-0 till vita Hästen gav hemmalaget ett fint utgånsläge inför slutdelen av matchen och man lyckades hålla ställningen fram till paus.

Den tredje och sista perioden bjöd åter igen på en del utvisningar, och den här gången var det åter igen Vita Hästen som drabbades värst. Efter bara ett par minuter åkte Gustaf Gardell ut för en cross checking. Hästen redde ut hela situationen, men precis när man blev fulltagliga kunde Tingsryd slå in en retur och därmed reducera ställningen till 2-1. Resten av matchen blev en lång och olidlig väntan. Hästen var det bästa laget och hade ett par jättelägen att avgöra, men som man dock missade. Den grövsta missen stod Jimmy Andersson för som missade öppet mål efter en drömpassning av Marcus Eriksson, men att han missade kan delvis bero på att han samtidigt fälldes av en Tingsrydsspelare, som ändå klarade sig från utvisning. Utvisningar drababdes istället vita Hästen av. Med bara fem och en halv minut kvar av matchen åkte Johan Olsson ut för en holding, och en dryg minut senare plockade domaren även ut Eric Persson. Med andra ord fick Tingsryd för andra gången i matchen spela 5 mot 3 i över en minut, ett gyllene läge att kvittera matchen. Just då satt jag på läktaren och tänkte "det vore skönt om man varken kunde se eller höra vad som händer i hallen nu tills detta är över". Men jag såg vad som skedde och spelarna kunde säkerligen höra vad publiken tyckte om det. Hästarna kämpade på som djur (ja, de är ju hästar) och lyckades efter mycket om och men reda ut alla utvisningar, och därefter ganska säkert spela av matchen.

Slutresultatet skrevs alltså till 2-1. På måndag spelas returmatchen i Tingsryd. Om Hästen krigar med samma hjärta som igår så har man ett jätteläge att skrälla och i så fall slå ut de stora favoriterna till att gå upp i allsvenskan! GO HÄSTEN GO!!!!!!

F1-premiären avklarad

Så var årets första F1-deltävling avklarad. Följde loppet via en BBC-stream som fungerade mycket fint, men tyvärr höll inte själva tävlingen samma kvalitet. Starten var visserligen spännande, fast därefter hände i princip ingenting, förutom att Vettels bil började krångla. Mer än så kan man nästan inte säga om loppet, det var helt enkelt väldigt händelsefattigt. Ungefär som att se på fotboll, bollen släpps och efter 90 minuter är matchen slut, utan att det har hänt någonting. F1 var bättre förr.

För mina favoriters del - Michael Schumacher och Felipe Massa - gick det ganska bra. Massa lyckades bli tvåa, bakom Fernando Alonso (usch), trots problem med värmen och bränslemängden, och för Schumis del blev det en sjätteplats i sitt första lopp på 3 år. Innan säsongen är över kanske även den "gamle gubben" kan börja slåss om pallplatser.

Andorra


INGEN SKANDAL!!!

Idag tänker jag inte vråla ut SKANDAL (men där var det ändå gjort), för varken idag eller igår (lördag) hände något skandalöst, förutom ett par domslut i hockeyn mellan Vita Hästen och Tingsryd. Gällande den hockeymatchen kommer förresten mer info och tankar när jag vaknar lite senare idag, söndag, troligen efter årets första F1-deltävling som jag ska försöka följa via någon BBC-stream då tyvärr inte svensk TV visar motorsport längre (förutsatt att man inte kan punga ut 300 kr extra i månaden för att få Viasat Motor). Sniket av Viasat att inte visa tävlingarna i sin helhet när de kan visa fotboll gratis.

Vad jag i detta inlägg tänkte skriva mer om är istället finalen av årets melodifestival. Som de flesta förmodligen redan vet vann Anna Bergendal årets upplaga. Helt okej tycker jag, men jag skulle bli förvånad om hon har något att hämta i Norge när väl finalen ska till att avgöras. Faktum är att jag befarar att vi (Sverige) till och med får svårt att kvala oss vidare till just finalen. Men tur i "oturen" att i alla fall inte Salahaddin Al Fakir gick segrande ur den svenska finalen. Jag förstår verkligen inte hur folk kan tycka om hans musik, i synnerhet inte det bidrag han ställde upp med. Till och med jag kan sjunga bättre.

Bäst från melodifestivalen: som vanligt extranumret som denna gång bestod av ett långt medley av svenska och norska schlagerklassiker, DET borde vi skickat till Norge istället!

Sämst från melodifestivalen: Fakiren samt Dolph Lundgren. Idag var inte Dolph speciellt imponerande eller rolig. Och skulle inte Sylvester Stallone vara på plats också. Den korta reklamfilmen inför programmet, var det allt? Bedrövligt. SKANDAL!!!! Nåja, det blev en i alla fall. Gonatt!

Jordanien


"Experternas" allsvenska tips.

IK har redan tippat allsvenskan (och superettan) tyvärr betalar ingen oss för att vi ska vräka ur oss åsikter.
Jag, FH, har dock "roat" mig med att räkna ut ett gemensamt tips för de "experter" som tippat allsvenskan.
Experterna är de som tippat allsvenskan i GP:s, GT:s, Aftonblaskans fotbollsbilagor inför seriestarten, tv4muppar, Svenska Fans gemensamma tabelltips samt den allsmäktige Stefan Thylin. Totalt är det 23 experter som tippat. Max ett lag kan få är således 368. Minst då givetvis 23.

Vi börjar som i alla tips som publiceras på IK nerifrån från jumboplatsen.

16.Åtivdaberg FF 360.

15.Mjällby AIF 314.

14. IF Brommapojkarna 310.

13.Gais 298.

12.Halmstad BK 270.

11.Djurgårdens IF 248

10.Gefle IF 243.

9.Trelleborg FF 214.

8.Helsingborgs IF 175.

7.Örebro SK 159.

6.BK Häcken 157.

5.Malmö FF 103.

4.Aik Solna 102.

3.Kalmar FF 95

2.IF Elfsborg 43.

1.IFK Göteborg 30.

SUPERLÖRDAG

Imorgon väntar årets första superlördag:

  • När jag vaknar blir det formel 1-kval
  • Därefter följer hockey; Vita Hästen ska krossa Tingsryd
  • Sist men inte minst blir det final i melodifestialen

Myanmar


Så det är SÅHÄR det går till i vasaloppet?

http://www.idiot.se/2010/03/08/vasaloppet-2010/

Zlatan sågar Ellos och hyllar blåvitt!

Geigert absoluita favorit, Zlatan hyllar Blåvitt och sågar dessutom samtidigt Ellos.


Grattis Paddan!

Idag fyller Paddan år! Det får vi fira, tyvärr har jag inte så många bilder på honom men denna är ju å andra sidan riktigt bra!


Slovenien


Blåvitt startelva.

Allsvenskan startar för mästa och nästa mästarna på lördag, borta mot Kalmar. Då jag, och även broder ragnar, varit på alla träningsmatcher och de vi inte varit på, de som spelades på cypern, har vi (förutom minskmatchen som ej filmades) sett i efterhand. Precis som alla riktiga fans följer vi vårt lag på försäsongen.
Detta gör att man nu sitter och funderar på en tänkbar startelva i premiären, jag tänkte därför inleda något jag tänkte skulle bli en följetong inför varje omgång, i alla fall när tid finns, att ta ut en trupp med startelva inför varje omgång efter vad jag sett.
Det komiska är väl egentligen att det bara är Broder Ragnar som kommer kunna säga något om denna elva då det är det enda som frekvent läser här som ser allsvensk fotboll....

Nåväl.
Startelva mot Kalmar FF

Kim-Given.
Lund-Given.
Ragnar-Allsvenskans bäste mittback är givetvis given.
Kalle Svensson-Kalle får förtroendet efter att ha växt under försäsongen, dessutom är Risp fortfarande borta pga en klassisk "comeback"-skada.
Hjalle- Surhajsälskande Hjalle får förtroendet och gör det bra som vänsterback nu igen. Tiden som mittback utvecklade Hjalle till en bra vänsterback hur underligt det än må låta. Frisparkskung dessutom.

Gurra-Landslagsspelande Gurra är helt given.
T.O.-Vissa vill ha upp Tomas i banan men jag tycker han har varit bättre längre ner i densamma när han får hämta boll, titta upp och fördela den därifrån. Snabbheten som krävs längre upp har han tappat men fotbollsögat är ett av allsvenskans bästa och kommer till sin fulla rätt på denna position.

Sella-Sellahataren får vi vänta med att träffa till 22a visserligen men då kommer det bli livat. Sella är dock bättre än någonsin och hade han varit 22 och inte 32 hade han varit landslagsaktuell igen. Tycker dessutom det där med att betala skatt är onödigt vilket gillas.
Pärlan-Visst det har inte klickat klockrent på försäsongen men man ser att kvalitén finns där och det är inte lätt att komma till ett blåvitt med de kraven på att prestera från att ha kommit ifrån ett lag utan publik etc. När allsvenskan nu börjar kommer det fungera bättre. Får otroligt mycket stryk och här gäller det att domarna är med.
Elmar-Försäsongens bästa blåvittspelare, han var dessutom fenomenal långa stunder under halvåret han var hos oss i höstas. En av allsvenskans största profiler iår. Krigar på VARJE boll hur omöjlig den än ser ut, oftast hinner han dessutom.

Tobbe-Ja, motivering överflödig. Allsvenskans bästa anfallare är solklar.

Bänk:
Sandberg-Målvaktsmackan kommer få förtroendet på bänken iår med. Dahlin lär snart lämna klubben, medan han vacklat rejält har Sandberg varit bra det man hunnit se av honom i de matcher han fått chansen.

Toumu Turunen- Finnen verkar alltmer komma tillrätta i götet och i laget, det som blir bättre är språket givetvis, han kunde knapphändig engelska och ingen svenska när han kom vilket var lagom käckt, men iår blir det bättre.
Sebastian Eriksson-Seb får i brist på alternativ agera försvarsreserv nu. Kan tyckas underligt att jag ej har honom i startelvan, detta beror på två saker: dels har han varit skadad och dels vill jag ha T.O. i den rollen.

Alexander Falsetas-Ett offer för den hårda konkurrensen, jag tycker han varit bra på försäsongen men det går samtidigt inte att se vem han skulle peta i nuläget. En klockren inhoppare dock.
Tobias Sana-En sådan här trollgubbe måste ju med på bänken nu när vi har sju man där. En spelare som förvisso kan försvinna ur matcher ibland men lika gärna snurra upp fem man och sätta bollen i krysset från 45meter...En joker som ska vara med i en trupp.

William Atashakade-Inga garantier i världen för att det är rättstavat... Han gjorde mål efter 3sekunder när han hoppade in sist på Valhalla. Krigar på varje boll vilket syntes redan i debut borta mot Stabaek ifjol. Lovande så det står härliga till.
Chris Mbamba-Vi såg honom mot Qviding och där gjorde allt annat än bort sig, brukar vara rätt bra i U21-laget och får här chansen. Lär dock inte vara med länge när alla spelare nu kommer tillbaka.

Årets första tipskommentarer

Att tippa en premiär är alltid svårare än annars och det blir därmed också aningen svårare att kommentera, även om det ju är mycket enklare att kommentera nån annans tips än att tippa rätt själv.

Kalmar FF-IFK Göteborg
Tips: 1-1.
Den gode FH inleder tippandet av sitt eget lag försiktigt. Förvisso är Kalmar starka men nog finnes chans på en tvåa i mitt tycke.

Halmstad BK-Trelleborg FF
Tips: 1-3
Lurig match, HBK hade svårt ifjol och TFF hemma är sån match de flesta av gammal vana känner att man ska ta men att underskatta Prahls gubbar är farligt. Kan mycket väl gå in. Sett till fjolårets är det ju inget skrälltips heller.

BK Häcken-Djurgårdens IF FF
Tips: 3-0
Sett till fjolårets tabell är ej heller detta ett skrälltips, men DIF känns svårbedömda.

Helsingborg IF-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0
Nu gäller det för HIF att visa att de kan klara sig utan Henke, och BP hemma känns som en hyfsat enkel match att visa det på.

Aik Solna-Mjällby AIF
Tips: 1-0
Ja detta ska AIK bara ta. Annars kommer nog Stahre inte hyllas lika intensivt som ifjol...

GAIS-Malmö FF
Tips: 1-2
Ett hemmalag som lär få det tufft mot ett gästande lag som väntas vara med i toppen, han har tippat matchen jämnare än jag trodde...

Örebro SK-Åtvidaberg FF
Tips: 3-1
Ja de flesta tippar ju Åtvid i botten och ÖSK borta är en tuff premiär så ingen skräll här.

Gefle IF FF-IF Elfsborg
Tips: 0-0.
Låter kul

Östtimor


Allsvenskans hetaste match, omgång för omgång, del 1

Vi vet att det numera inte är så mycket humor etc på IK, men vi ser det som att vi har det med om än i mindre omfattning än tidigare. Att det är mycket sport beror ju på att det varit os och att fotbollsallsvenskan börjar till helgen.

I detta inlägg tänkte jag, FH, gå igenom varje allsvensk omgång och utse den hetaste matchen i varje runda.
Vad är då hetast? Vilka kategorier har jag använt. Tja, förväntad publik, tänkt stämning, historia mellan lagen är tre viktiga punkter jag tagit hänsyn till där.

Omgång 1
Kalmar FF-IFK Göteborg.
Aik tog förvisso dubbeln ifjol men annars är detta de två giganterna de senaste åren. Många dueller har utspelats mellan lagen de senaste åren och som premiär en lördag eftermiddag, premiär och heta spelare. Det kommer smälla och inget av lagen tänker vika sig. Smockfullt på Fredriksskans blir det och en mycket stor bortaklack kommer höja denna, allsvenskans första match 2sill10 till en mycket het inledning av serien.
I övrigt en rätt blek premiäromgång.

Omgång 2
Djurgårdens IF-Helsingborgs IF
Dif måste inleda serie bra för att inte hamna i en negativ spiral likt fjolåret, man inleder på Borås Arena mot Häcken och den lär man torska. Här möter man ett HIF som även de måste inleda bra för att det inte ska snackas alltför mycket om att "det var bättre på Henke Larssons tid". Två forna storlag som nu måste ta en seger, HIF inleder ju mot BP hemma och kan med två raka segrar. Två fansskaror som drömmer om fornstora dagar och två lag som som sagt måste ha en bra inledning av allsvenskan. Att det inte blir någon publik på matchen pga difs assyriskafadäser är en minusfaktor givetvis men hett lär det bli.

Del 2 kommer inom de närmaste dagarna...iaf innan omgång 3

Allsvenskan omgång 1

2008 blev tipset enligt följande:

Totalt: (av 221möjliga)

Antal rätt resultat: 22
Antal rätt tecken: 107.

Ifjol blev tipset följande:

Totalt(av 232möjliga)

Antal rätt resultat: 21
Antal rätt tecken: 92

IÅR SKA DET SLÅS!!!

Vi börjar med omgång 1 som sig bör

Omgång 1!!!!!!

Kalmar FF-IFK Göteborg
Tips: 1-1.

Halmstad BK-Trelleborg FF
Tips: 1-3

BK Häcken-Djurgårdens IF FF
Tips: 3-0

Helsingborg IF-IF Brommapojkarna
Tips: 2-0

Aik Solna-Mjällby AIF
Tips: 1-0

Gais-Malmö FF
Tips: 1-2

Örebro SK-Åtvidaberg FF
Tips: 3-1

Gefle IF FF-IF Elfsborg
Tips: 0-0.

Andra Halvan kommenterar senare under dagen.

SLUTSPELSDAGS!!!!

Så var då-äntligen-grundserierna slutspelade i Hockeyarena. För IK-alliansen tre lag Antianerna (div.II), Buckanjärerna (div.V) samt The Broppers (div.V) har säsongerna inneburit olika utmaningar.
De två förstnämnda var nykomlingar i sina serier efter att ha avancerat upp ifjol och som nykomlingar kan man ju ställa frågan vad de hade för målsättningar.
Buckanjärerna sade sig först sikta på att bara hänga kvar, men då det är en målsättning som var pinsam så vände sig alla mot det och nu siktar han med sitt arenabygge på att gå upp.
Antianerna var nykomlingar i högsta serien och siktade på att försöka hänga kvar, en målsättning som på den nivån var rimlig, även om jag tror de siktade på betydligt högre mål inofficiellt.
The Broppers hade som sig bör bara ett enda mål, att gå upp, att idrotta utan att sikta på att vinna varje match av värde är ju meningslöst och Broppers satsar stenhårt för det med.

Hur gick det då i grundserien, vad kommer ske i slutspelet?

Antianerna har gjort en fenomenal säsong såhär långt och slutade på en sjätteplats i serien. Serien är dock väldigt jämn och det skilde vid seriens slut bara fem pinnar mellan fjärde och tolfte plats.
Antianerna får nu i kvartsfinalerna möta Rogsta Eagles, i serien förlorade Antianerna borta med 4-3 och hemma med samma siffror. Det är således väldigt jämna lag som möts, men Eagles har nog ett litet psykologiskt övertag men är det något Antianerna är bra på är det att invagga andra i falsk säkerhet.  Jag tippar på seger för Antianerna med 2-1 i matcher och avancemang till semifinalerna. I semifinalerna väntar då den överlägsne seriesegraren SKH Stingers och det ska vara för svårt för Antianerna helt enkelt. Jag tror tyvärr det tar stopp för Antianerna i semifinalerna via 0-2 i matcher. Men givetvis hoppas vi på motsatsen.

Buckanjärerna som allteftersom växt in i division fem kostymen hade andraplatsen i sina händer men en mycket överraskande och onödig torsk i sista seriematchen mot Team Koskela gjorde att Buckisarna "bara" blev trea men det är en placering som kan visa sig ödesdiger för dom längre fram. En godkänd säsong för nykomlingen dock.
I slutspelet ställs nu Buckisarna i kvartsfinalerna mot Vatjorn, det är matcher Buckisarna med rätt inställning bör ta hem och jag tror det blir en hyfsat relaxad resa till semifinalerna via 2-0 i matcher för Buba Shots mannar.
I semifinalerna ställs man sedan, efter den tunga torsken i sista ligaomgången mot seriesuveränen Hansson55. Dessa två är antagonister av stora mått och Hansson har ett övertag på Buckisarna. Nu vill det till att Buckisarna får till allt under två perfekta kvällar för att kunna rubba Hansson. Jag tror dock Hansson fortsätter dominera och vinner med 2-1 i matcher. Precis som i fallet med Antianerna hoppas jag dock innerligt på motsatsen.

The Broppers var tung favorit i sin serie och har trots lite nojja på sluttampen klarat av favoritskapet och tog hem serien redan innan sista omgången var spelad. Var inte så mycket snack egentligen, Broppers hade kontroll på händelserna hela vägen. Att man torskade sista matchen beror ju på att man vilade sina TRE bästa femmor samt lät tredjemålvakten starta matchen och andremålisen hoppas in.
I kvartsfinalerna ställs Broppers mot Team Skåne, Skåningarna ska inte väcka några problem alls för den tunga favoriten Broppers men man vet aldrig och det gäller framförallt att Broppers inte underskattar Skåne. Dock är ett rimligt tips 2-0 i matcher efter tämligen enkla resor.
I semifinalerna väntar troligen Gute Indians, det är på det berömda pappret matcher Broppers bör vinna. Dock är Gute Indians Broppers stora boogieteam och det lär vara rejält nervöst i Bropperslägret när dessa kamper går av stapeln. Det är verkligen inte så att man tar segrar för givna här inte, dock bör Broppers vinna om man kan övervinna hjärnspökena. 2-1 i matcher till Broppers.
Finalerna spelar underligt nog ingen större roll här ty det är lagen som vinner semifinalerna som avancerar upp en division men att vinna både grundserien och slutspelet lockar väl givetvis för Broppers. Det är svårt att säga om det blir Mörbygården eller Wyra som väntar Broppers där men oavsett blir det tuffa kamper som dock Broppers bör kunna klara av. 2-1 i matcher till Broppers tippas där.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

För att fortsätta följa IK-alliansens öden och äventyr i Hockeyarena fortsätt följ bloggen!!!


Vita Hästen vidare i kvalcirkusen

Igår kväll (måndag) var jag - ANTI - åter i Himmelstalundshallen för att stötta Vita Hästen i sin långa kamp upp mot allsvenskan. Efter en seg grundserie innan nyår där Hästen egentligen inte imponerade så mycket började allettan. Trots skador och avhopp i spelartruppen spelade Hästen stabilt och blev tvåa, bara någon poäng bakom Tingsryd, som av många experter är det allra bästa laget sett över alla division 1-klubbar i Sverige. 

I och med andraplatsen gick Hästen direkt in i play off 2 där man lottades mot Hudiksvall, ett lag jag varken hört talas om eller sett innan gårdagen. Play off-matcherna avgörs i bäst av två matcher, och det första mötet avgjordes i Hudiksvall på lördagen. Hästen vann den matchen tämligen enkelt med 10-1. Inför gårdagens match var med andra ord hemmalaget Vita Hästen otroligt stora favoriter. Jag var så säker på seger att jag tänkte spela 500 kr på en 1:a i matchen.   När väl pucken släpptes talade också det mesta för att det skulle bli en enkel seger på nytt. Hästen öppnade i ett rasande tempo och det var i princip spel mot ett mål under hela den första perioden. Men till och från under säsongen har man haft problem med effektiviteten, och det hade man även igår. Trots ett bombardemang mot Hudiksmålvakten kunde istället gästerna kontra och sätta 0-1 bakom Tim Sandberg i Hästenkassen, som bara hade fått något ströskott på sig dittills. Innan periodpausen lyckades dock Vita Hästen kvittera ställningen och då kändes det åter igen ganska klart; "det här blir seger". 

Den andra perioden var dock inte alls lika välspelad som den första perioden, åtminstone inte för Vita Hästens del. Hästen inledde visserligen ganska bra och gjorde 2-1 efter drygt tre minuter, men sedan sjönk tempot rejält och helt plötsligt började matchen kännas ganska oviss. Hästen hade fortfarande de flesta målchanserna men ju längre perioden led, desto mer kom även Hudiksvall in i matchen. När sedan Hudiksvall kvitterade ställningen till 2-2 kände de sannolikt att de hade chansen att rubba Norrköpings enda stolthet.  

Inför den tredje perioden hade jag förväntat mig ännu en tempohöjning av Hästen, men istället kom man in i samma tempo som man man höll i andra perioden. Med andra ord blev det fortsatt ovisst! 4 minuter och 20 sekunder in i perioden gjorde dock Vita Hästen ett förlösande 3-2-mål genom Sebastian Harrysson, och ett par minuter senare fick man även chansen att spela ett 5 mot 3 powerplay i 2 minuter. Där skulle såklart hemmalaget ha avgjort matchen, men man spelade slarvigt och på tok för långsamt, så något avgörande kom aldrig. Jimmy Andersson var däremot väldigt nära att avgöra matchen efter att ha brutit sig genom Hudikvallsförsvaret och avlossat ett giftigt skott som dock stannade precis på mållinjen. Istället började kompensationsutvisningar komma på Hästenspelarna och i samband med en sådan kunde Hudiksvall åter kvittera ställningen, bara med några få minuter kvar av matchen.

Efter en seg omspolning där jag gick omkring med far och tänkte "det var allt en jäkla tur att jag inte orkade lägga några pengar på en Hästenvinst idag" började så en 20 minuter lång sudden death. Efter ungefär 19,50 spelade minutrar i den perioden kom Vita Hästens klart farligaste målchans. En av bortalegets spelare lyckades dock blockera pucken i målgården med sin hand vilket gav Hästen straff... Ola Svanberg som avgjorde den senaste hemmamatchen med en magisk straff fick förtroendet, men den här gången skjöt han för högt och istället fick matchen avgöras med en "normal" straffläggning. Den första straffen tog Jimmy Andersson hand om, och han sköt ett skott som målvakten inte hade en chans att ta, men det behövde han inte heller göra då pucken tog i stolpen och studsade ut igen. I och med Hästens miss hade gästerna chansen att skaffa sig fördel i straffläggningen, men deras straffskytt sköt långt utanför. När det var Hästens tur igen lyckades man ÄNTLIGEN prickskjuta pucken upp i krysset och när Hudiksvall även missade sin andra straff kunde sedan Sebastian Ellerstad punktera straffläggningen genom ännu ett mål i krysset.

I och med segern slog alltså Hästen ut Hudiksvall, men det borde inte ha behövt bli så pass spännande som det blev. I play off 3 ställs Vita Hästen mot Tingsryd, med andra ord den svåraste lottningen man kunde tänka sig att få. För att Hästen ska kunna gå segrande ur den striden  måste man bli betydligt effektivare när man väl skapar målchanser och man lär också behöva få tillbaka de två centrarna som fick utgå p.g.a. skada mot Hudiksvall, annars blir det ruskigt tufft. På lördag spelas den första matchen i Norrköping, sedan väntar en eller två matcher i Tingsryd...


Barbados


Amerikanska Jungfruöarna


Landsorten lockar

Jag är uppväxt på två olika sätt kan man säga. Dels har jag hela min uppväxt haft mitt hem inne i stan och dels ute på landsorten. Eftersom jag har två skilda föräldrar så har jag bot med min mamma inne i stan och med min pappa ute på landsorten (förutom ett par enstaka år) och allt pendlande till skola, från skola, in till stan, ut till landet har hela tiden varit vardagsmat för mig (och min syster). Allt annat har nästan varit onormalt. När man fick frågan mycket förr om hur det var att ha två hem, om det inte var jobbigt att tillbringa tid på bussar, så ryckte jag på axlarna och sa någonting i stil med "Eftersom jag har åkt buss sedan den allra första skoldagen så känns det inte alls annorlunda". Och när många av mina vänner gick hem för att ta skydd från en snöstorm så ställde jag mig på en hållplats och väntade på bussen som skulle ta mig ut till landsorten där mitt hem var.

Visst har det varit stunder när man har tänkt att det vore lättare att bo inne i stan på heltid och inte vara fastbunden av tidtabeller. Så tror jag alla som bor eller har bot utanför stan har tänkt ett par gånger. Men sedan när man kommer ut till det lugnet som finns på dessa ställen, så blir man helt plötsligt omvänd och tänker att det är nog inte så dumt att bo utanför stadens sus och dus i alla fall.

Som sagt var, jag är uppvuxen på två sätt kan man säga. I stans lite stressigare miljö med buller och ljud den största delen av dygnet. En miljö där du måste hänga med för att klara dej bra. Å andra sidan är man trygg inne i stan och man blir EN i ett kollektiv och är därmed beroende av andra och andra beroende av dig. I stan kan du gå ner till puben en lördag och träffa folk som du antingen redan känner eller som du lär känna. Du blir en bit i ett tusenbitars-pussel, en bit som är lika viktig som de andra. Du känner att du har människor i ryggen och blir trygg av det.

Ute på landsorten kände och känner fortfarande jag mig fri. Och friheten gör mig trygg också. Utanför staden kan jag riktigt andas ut och ta in lugnet, då jag inte behöver lyssna till bilars tjutande alarm, sorlet av människor som bara verkar prata för att höra sin röst, eller bara pratar för att få uppmärksamhet, så man ska veta att hon/han finns där. Utanför stan är du inte EN i ett kollektiv, inte en del i ett tusenbitars-pussel. Där ute är du en egen individ som inte är beroende av andra. En individ som får sin chans att bevisa för omvärlden att "Jag kan klara av att existera på egen hand också". För om man ALLTID känner ett behov av att vara med andra, ett behov av att bli accepterad av alla andra utom av sig själv, att ALLTID känna ett behov av att synas tillsammans med andra, då kan man få det riktigt svårt framöver i livet. För hur kan man veta att man kan stå på egna ben om man hela livet har haft andra som bär runt på en? Man måste kunna våga att vara ensam, att bara kunna njuta för sig själv, att bara vara och bli en egoist för just den stunden

Men jag säger definitivt inte att ensamhet i livet är något att sträva efter. (Ni som säger motsatsen, till er kan jag bara säga: Kolla på Kafka). Vi människor behöver trygghet och kärlek för att kunna leva. Vi behöver känna att vi ingår i en grupp. För värme och trygghet är det som smäller högst här i livet. Kärlek och trygghet är mer värt än alla pengar på denna jord

Jag trivs ute på landsorten. Det är där jag vill bo. Det är där jag vill att mina barn ska lära sig gå och cykla. Det är där de ska gå i skolan och skaffa vänner för livet. Jag kan förstå att det kanske låter konstigt för er, men jag kan ibland se framför mej hur jag i framtiden går ut från mitt hus klockan 06 på morgonen och kliver på bussen som tar mig in till stan och arbetet. Och att bussen på eftermiddagen/kvällen för mig de 2, 3 milen hem till min familj. Många av er läsare kanske tänker att ni ABSOLUT INTE vill ha det så, medan en del andra av er mycket väl skulle kunna tänka er ett liv 2 eller 3 mil utanför stan.

Det är ute på landsorten jag har spenderat en stor del av mitt liv såhär långt och det är där jag i framtiden ska fortsätta att spendera mitt liv. Kalla mig svensson om ni vill. Då får jag väl vara det då.  

Nagorno-Karabach


Somalia


Schlagertime

Om bara någon timme är det dags för "andra chansen" i melodifestivalen 2010, den näst sista deltävlingen där de "sämsta" av de "bästa" bidragen ska göra upp om 2 finalplatser. Precis liksom tidigare avgörs allt genom ett utslagssystem som är totalt värdelöst. Nedan följer mina tankar om kvällen:

Duell 1: Pain of Slavation VS Pernilla Wahlgren
Två ganska medelmåttiga låtar, men bäst är faktiskt Pernilla, som har en mer trallvänlig låt, och som dessutom framförs på svenska.
Anti vill: att Pernilla ska gå vidare  
Anti tror: att Pernilla vinner (hon är nog mer folkkär)


Duell 2: Pauline VS Crucified Barbara
Hissmusik mot kvinnliga hårdrockare. Kan sluta hur som helst, båda bidragen är ungefär lika hyggliga, frågan är bara vad publiken väljer att rösta på...
Anti vill: att Crucified Barbara ska gå vidare  
Anti tror: att Crucified Barbara vinner (hårdrock och coola eldeffekter lockar nog fler röster)


Semifinal: Pernilla Wahlgren VS Crucified Barbara (OBS: tippad semi)
Om dessa båda bidrag får göra upp om den ena finalplatsen tror jag på Pernilla. Det lär bli ganska tuuft, men återigen tjänar hon nog mycket på att vara känd i många svenska hem till skillnad från hårdrockarna.
Anti vill: att Pernilla ska gå vidare  
Anti tror: att Pernilla vinner


----

Duell 3: Kalle Moreaus VS NEO
Dagens två bästa bidrag möts redan i den första utslagningsomgången. Jag hoppas så mycket på att Kalle & Co går segrande ur striden, men tyvärr gillar folk massproducerad radiopop mer...
Anti vill: att Kalle Moreaus ska gå vidare  
Anti tror: att NEO vinner


Duell 4: Alcazar VS Jessica Andersson
Ensam är stark, men tre är starkare. Med andra ord vinner Alcazar. Inte välförtjänt, men väldigt troligt.
Anti vill: att Jessica Andersson ska gå vidare  
Anti tror: att Alcazar vinner


Semifinal: NEO VS Alcazar (OBS: tippad semi)
NEO kommer krossa Alcazar.
Anti vill: att NEO ska gå vidare  (men helst Kalle & Co)
Anti tror: att NEO vinner

FH minns...

Så snart startar då allsvenskan i fotboll igen. FH har därför inför denna den 18e säsongen som konstant besökande och resande supporter valt att gå igenom de allsvenska lagen och vad han minns av dom. För att inte detta ska spåra ur (det lär det la göra ända...) så har jag valt att dela in det i sex olika kategorier för varje lag. Det lär bli mer på vissa lag och då logiskt mindre på andra. Det är alltså bara personliga åsikter och personliga upplevelser inget jävla googlande likt Olof Lundh...
Nåja, nu är inte detta en korrekturläst magga så jag skiter i hur det ser ut, nu kör vi!!

Åtvidaberg FF

arena: Kopparvallen har jag faktiskt inte besökt någon gång i mitt liv, detta för att ÅFF inte varit i blåvitts väg de senaste 30åren... Så den har jag ingen åsikt om.

fans: Hela bygden var ju på plats när de gick upp men åtvids fans har jag lika lite minnen av som arenan, helt enkelt för att jag aldrig träffat några...

Minnesvärd match: Jo,tjenare.

Matchen vi glömmer: Jo,tjenare

Spelare vi minns: Eftersom detta ska vara spelare jag själv sett i klubben utgår denna kategori med.

Resminne: Ja, har jag aldrig varit där är det ju svårt...

Mjällby AIF

Ja, samma som Åtivd jag har aldrig sett Mjällby möta blåvitt.

IF Brommapojkarna

Arena: Eftersom jag inte har varit på Grimsta IP, det är inte så lätt när förbundet ändrar matchdag från lördag till fredag kort innan... så utgår recension.

Fans: De har såvitt jag vet tio tioåringar men jag har aldrig upplevt det live så jag kan inte recensera hur väl de står emot andra klackar...

Minnesvärd match: Hemmamatchen 2009, Boom-Booms sista match i Blåvitt, 4-0 och njutbart.

Matchen vi glömmer: Finns ingen.

Spelare vi minns: Olof Guterstam, ja vem fan ska man säga annars?

Resminne: Eftersom jag aldrig åkt till Grimsta så är det svårt...

GAIS

Arena: De spelar ju på vår arena Gamla Ullevi så det är verkligen bara bra, en arena som inbjuder till allsvenskans bästa tryck dock är det inte det när gais spelar...

Fans: De är få, de friseras siffror från gais matcher för att de ska verka som det är fler på plats men men. Nåja, de har en liten skara som fått uppleva alltifrån den av AH minnesvärda Floda borta till derbyn mot oss på Ullevi inför över 40tusen. inte övre halvan supportermässigt i allsvenskan dock. Dessutom har de extremt svårt att acceptera att de är så ofantligt mycket mindre än oss vilket är ett bevis på faktumförsäljarnas iq.

Minnesvärd match: Här kan man ju rabbla några olika, Valhalla Grus 99? Nja. Höstderbyt 09 när Sella gör 2-1 i 94? nja. 7-0 segern på Grumbo? Nja.
Jag väljer derbyt på nyss återinvigda Gamla Ullevi 1992 när jag blev totalt blåvittfrälst, tidigare hade jag givetvis supportat dom som man gör som barn men här tog intresset fart ordentligt. Var där med ena brodern, stod längst ner på den klassiska "stenläktarn" och blåvitt vann med 2-1. Fantastiskt minne.

Matchen vi glömmer: öhh... Jag minns faktiskt att vi någonsin under min supportertid torskat en match som betytt något mot gais. Jag känner att buba kommer kommentera det men jaja, jag minns ingen viktig förlust.

Spelare vi minns: Sören Järelöv. Sören Järelöv var en klassisk gaismålis som vid ålderdomens inträde valde mellan att lägga av eller bli stabil tredjemålis i blåvitt, Sören valde att gå till blåvitt och fick uppleva CL och mycket annat.

Resminne: Ja, nu är ju gais från götet... Men när vi skulle till den matchen jag minns bäst så var det totalstopp för spårvagnarna i Gamlestan och många var oroliga för att inte hinna i tid till matchen. Då var jag 10bast och minns jag rätt väldigt nere för att ev missa matchen men det löste sig till slut. Spårvagnen hade spårat ur, för er som har åkt förbi där någon gång ter det sig helt obegripligt...

Djurgårdens IF

Arena: Stockholms Stadion är en antik arena, vilket även märks. Givetvis stor nackdel med löparbanor som inte hör hemma på en area idag. Bortasektionen är i ena hörnet bakom mål och till det bortre målet är det ungefär lika långt som chansen var stor att blue saints skötte sig på en bortaresa under 90-talet... Korven var otroligt god minns jag. Toaletterna var färre än hjärncellerna hos en modebloggare.

Fans: För de som bara minns diffansen under 2000-talet kan incidenterna mot Assyriska i kvalet ses nästan som en engångsföreteelse. Dock var DIF hemskt att ha med å göra under 90-talet, det var stökigt så gott som varje gång, de slängde upp asfalt på sittplats på jättegamla ullevi, de sparkade ner domare (anders frisk) de var helt enkelt kaos vart de än kom. Nu har man fått bort det värsta och under de bästa åren för klubben sportsligt under 00-talet så var man i den absoluta sverigetoppen supportermässigt.

Minnesvärd match: 6-0 segern 2009 på Gamla Ullevi. Detta var en fenomenal dag, det var påskafton, blåvitt invigde Gamla Ullevi (det var inte invigt innan vi spelade där, det är ju blåvitt som gör gamla känt). Jan Tauer grät, bebben sa de bevingade orden "Blåvitt får aldrig dö" man fällde en liten tår över hur rörande det var att se bebben sätta ner hörnflaggan och göra sin klassika pose vid densamma. Alme spelade "Snart skiner Poseidon" live, vi sjöng "Glad påsk Djurgården, Glad påsk Djurgården, 4-0 till Blåvitt" innan vi sedan gjorde två baljor till och gick glada hem i sommarvärmen. Vad som hände runt arenan glömmer vi.

Matchen vi glömmer: Hemmamatchen 2005. Ullevi var rätt fullt, det var seriefinal och vi torskade, Tobbe gjorde mål på oss om jag minns rätt och guldet flög all världens väg. Ingen bra dag.

Spelare vi minns: Jan Tauer. Visst, det har funnits massa bra spelare i dif genom åren (jo,faktiskt) men när man summerar det hela kommer man inte förknippa varken Källström,Elmander,Rehn, Dorsin,Isaksson etc med DIF. Däremot kommer vi alltid minnas Janne Tauer. Sicken stjärna, sedan är det givetvis en fördel att han sjöng en viss gnagetramsa med...

Resminne: Vi skriver 2002, det är lördag, jag och min ena broder vaknar okristligt tidigt och beger oss ner till Shell Ullevi med taxi, innan har vi till frukost smakat på vår groggar i 1,5liter flaskor. Den ena 1,5literflaskan var 50/50. Vi var rätt sömniga, men det var ju blåvitt på g. Jag minns inget av resan upp faktiskt, vi stannade vid nåt torg där alla snutar var skitgriniga och mest bevakade oss från diffans,gnagare etc som skulle ha tag i oss. Man kunde inte pissa någonstans. Det slutade med att vi som inte fick plats på den överfulla krogen (de runt om stängde helt när vi kom) vi gick mot bussarna där man fick pissa så länge man inte pissade ner på den stora leden nedanför bron. Tidigare hade snuten stannat bussarna längs motorvägsinfarten och stängt av densamma. Var en kul syn när massa änglar stod på en avstängd motorväg och sjöng.
Vi åkte sedan i våra 7bussar tillsammans med alla privatister (som de knödde in 5-6 slbussar) i en rejäl busskaravan till stadion där hemmafansen hälsade oss med fina gåvor och sedan blåste den legendariske domaren Karl-Erik Nilsson till spel.
Dif gör ett mål och vi gör inget, men korven var god, vi hyllade Rehn som en blåvitt hjälte och han stannade och applåderade oss. Sedan tyckte snuten att de skulle hålla kvar oss på läktaren men då det regnade tyckte de flesta annorlunda så efter att ALLA hamnat i en vågrörelse sprängdes snutens linje som skulle hindra oss att komma ut, det var lite livat en stund innan vi kom in i bussarna, satte oss, drack lite 50/50 grogg, blev odrägligt fulla och ju uppenbarligen överlevde en hemresa man inte minns nåt av. SKÅL FÖR BLÅVITT!

Halmstad BK

Arena: Örjans Vall är en relik från tiden före dinosaurierna, men de har numera sedan några år flyttat bortasektionen så man står rätt bakom mål istället vilket föredras. En arena som ligger mycket fint och är hemtrevlig. En underbar stad på sommaren. Örjans vall får ett högre betyg för att man gillar hela paketet med staden etc på sommaren, eller vad säger du glenn det var la hyfsat väder när vi var där?

Fans: Tja, de vrålade om våldtäkt under 90-talet så fort vi värvade någon, idag vrålas det inte alls på Örjans. Det är väldigt mycket semesterfirare över publiken där.

Minnesvärd match: The Game of Hjalle. det var juli, det var ungefär 245grader varmt, glenn tyckte det var tråkigt att vänta i Halmstad (ligga på en gräsmatta/en bänk är inte broder ragnars stil) men jävlar vilken match. Hjalmar gjorde ett frisparksmål som fick oss att go bananas. 2006 och vi vann med 4-1. Halmstad är förövrigt en hit varje år.

Matchen vi glömmer: 1997. HBK vann med 6-0. Vi hade precis köpt Robert "fallsalotboy" Andersson för att ta oss till CL men det gick sådär för Robban även om han sköt oss till CL. HBk var vansinniga och körde över oss. Vi var några stycken som lirade med en plastboll på gräsplanen bakom läktaren och hörde de två sista måljublen. Ja det var la det.

Spelare vi minns: Magnus "Turbo" Svensson. Känns som en väldigt svensk spelare och HBK känns av någon anledning extremt svenskt. Sedan var det hemskt att möta en sådan spelare med.

Resminne: Halmstad är väldigt nära så det hinner inte ske så mycket, men en evig debatt på bussarna var ju på vilken sida hallandsåsen Halmstad ligger.

Gefle IF

Arena: Strömvallen har jag aldrig besökt, matcherna mot Gefle har en tendens att antingen ligga på vardagar eller flyttas till helger sent som fan.

Fans: De har väl varit tre stycken här en gång.

Minnesvärd match: Att komma på en minnesvärd match mot Gefle är inte lätt, det går knappt alls. För att ta med någon tar vi med 2009års bortakamp där Stiller återigen visade vad mellanstadielärare kan göra på fotbollsplanen!

Matchen vi glömmer: Uppenbarligen de flesta...

Spelare vi minns: Hasse Berggren. Berggren är en av få spelare i landet man vet alltid gör tio allsvenska mål varje allsvensk säsong om han får vara hel. Nu är han återigen i sin hemmaklubb och en ikon i Gefle.

Resminne: har inget.

Örebro SK

Arena: Eyravallen som den egentligen heter är en ny arena i det att de byggt om en läktare i taget, det är nu en bra allsvensk arena om man bara haft en plan att spela på med, konstgräs är ingen fotbollsplan. Men vi tackar alla för att vi slipper de gamla träläktarna bakom målet med det tre meter kravallstaketet där läktaren var så dålig att folk varje gång trampade igenom.

Fans: De blir faktiskt fler och fler även om jag undrar vart alla var för 10-15år sedan? Numera hyfsad allsvensk klass på dom faktiskt. Fyndigt namn.

Minnesvärd match: Här går det givetvis inte att förbise matchen då Vasquez gjorde världens genom tiderna snyggaste fotbollsmål, att Tomas Olsson i samma match skjuter en boll rakt upp i krysset från 35meter har alla glömt och det säger en hel del om Andres mål.

Matchen vi glömmer: bortakampen 98, vi torskade med 4-0 och det var en av matcherna i det årets mardrömsvecka. Vi var så fullkomligt usla därute på gräset (då var det riktigt gräs) att jag sällan skådat maken. så genuint uselt så det finns inte. Det var inga muntra miner i bussen hem.

Spelare vi minns: Thomas Andersson, evighetsmaskinen hos ÖSK. Tänker man på ÖSK tänker man på honom helt enkelt. Andra är ju givetvis Kubiztal, Anders Karlsson.

Resminne: Givetvis det väl uttjötade jordgubbskalaset i Laxå!! För er som kanske inte hört det kommer ändå berättelsen här. Det var sommar, det var varmt som fan, två-tre bussar med änglar rullar in på rastplatsen i laxå och där sitter det en 14årig tjej och säljer jordgubbar, det var en hemskt rolig syn för alla andra på den rastplatsen när 100-150man ställer sig i en så ordnad kö det går och köper jordgubbar och "det stora jordgubbskalaset i laxå" gick av stapeln. Sedan är det ju alltid trevligt att åka till Örebro, polisen är så trevliga för att inte tala om de snälla schäfrarna utan munkorg som ser så kramgoa medan de tudgar fradga framför oss där vi står på en gammal träläktare bakom ett 3meter högt kravallstaket. Ett annat givet resminne är självfallet valborgsmatchen när snuten lyckades haffa tre man som enbart gick från bussen mot entrén och genom det var nära att starta kravaller, motiveringen? De gick inte rakt....

Trelleborg FF

Arena: Vångavallen är idag bättre än vad den var på det glada 90-talet men någon 2000-tals arena är det inte för den skull.

Fans: Evy Palm är ju numera utdöda (vissa kanske undrar när de fanns, det var de som dominerade Trelleborgs fotbollsscen på 90-talet) och numera heter de ju True Blue. De är inte många alls och jag kan inte minnas att jag NÅGONSIN hört dom sjunga....

Minnesvärd match: Ja vi har förvisso vunnit guld i en annan match än den här mot just TFF, men då vi 96 var 200änglar i Trelleborg känns inte det lika hett som GULDMATCHEN 2007!!!! Det var en match som inget annat lag i Sverige någonsin kommer få, över 42tusen personer på plats på ett Ullevi under fullständigt hällregn från alla håll och kanter, klacken var halva arenan från start och hela arenan i andra halvlek. Vilken fullständigt fenomenal match det var på alla sätt och vis.

Matchen vi glömmer: 1997 spelade vi en måste vinna match nere i Trelleborg i slutomgångarna, eller ja vi kunde fortfarande vinna guld trots ev förlust men det krävde att Ljungskile skulle slå serieledande Halmstad borta i sista omgången medan vi slog HIF hemma isf.... Det gick nu inte alls, TFF sänkte våra gulddrömmar och samma dag missade Gunnilse avancemanget till allsvenskan efter att ha varit så nära man kan vara. En tung dag.

Spelare vi minns: Issa Manglid. Pissa på Issa var en av 90-talets vanligaste ramsor i fotbollssverige. En jävel på att göra mål dock.

Resminne: Okej, det är verkligen rått, men men... Alla minns ju rhocagilskandalen i Hallandsåsen. Det ligger en kyrkogård i närheten där och först kommer kommentaren i bussen "ÖHH KOLLA VAD MÅNGA SOM DÖTT REDAN" sedan stannar bussarna däruppe vid restaurangen och ramsorna är givna "VATTEN VATTEN GE OSS ETT GLAS VATTEN" samt "RHOCAGIL, RHOCAGIL, RHOOOOCAGIL" Lagom uppskattat av personalen etc men fan vad roligt.

Helsingborg IF

Arena: Mycket ont kan sägas om Helsingborg, men att kritisera Olympia är svårt, det skulle vara att man kan kritisera att det pratas skånska då.... Annars en av allsvenskans bästa arenor utan tvivel, tak över kortsidorna och ihopbyggda hörn så är det komplett.

Fans: Jodå, de är trevliga dessa små danskar. De är jättesnälla, när det var lite risk för regn en gång kastade de paraplyer på oss på bortaläktaren, allt för att vi inte skulle bli våta. JÄTTEsnällt. Dessutom kan de HAUTA HAUTA GOUTEBOURG med. Dessutom är det jättesnälla på stan med. Eller så vet man att allt det jag skrivit nu är ironi förutom hatramsan den gillar de. Det är ett helvete därnere varje år. Varje år är det bråk där.

Minnesvärd match: Det finns många,många minnesvärda matcher mot HIF. Alla sommarmatcherna när vi var 2000man därnere och alltid vann...Vi tar dock här matchen på Ullevi 1999 i avslutningsrundan när HIF slogs om guldet med AIK och hela arenan inklusive vi änglar hoppades på torsk för blåvitt så tattarna från förorten inte tog guldet, när hif gjorde mål jublade hela arenan. Skum känsla men verkligen värt en torsk för att solnatattarna inte skulle ta guldet.

Matchen vi glömmer: bortakampen 2006. Resan var skitrolig men matchen och stöket... Nja. Det var ju då det var sekunder från en stormning och det var då det kastades grejer på oss från sittplats, man var lite nervös för hur fan det skulle bli att gå till bilen efteråt. Sedan torskade vi med 3-2 med...

Spelare vi minns: Henrik Larsson, ja men vad ska man annars välja?

Resminne: Helsingborg är ett klassiskt ställe att åka till. Numera sker det sedan drygt fem år i bil och det är en happening. Dock tar vi här upp tågresan 99, jag var ej med 93, det var en happening det... På uppvägen försvann helt plötsligt snuten som skulle eskortera oss till arenan så där stod vi i främre ledet utan skydd. GRATTIS! Det var en historia för sig den resan... Polisen gjorde som vanligt bort sig och det var småstökigt mest hela tiden. En minnesvärd resa dock, vi såg Erik Nevland hoppa in i blåvitt och det var la det. Jo,jag minns att jag ringde dåvarande tjejen vid hemkomst med, hennes far svarade och undrade (föga allvarligt menat) varför jag slagit sönder halva Helsingborg, tydligen hade media som vanligt rapporterat det hela som inbördeskrig...

AIK Solna

Arena: Under läktarna ser Råsunda ut ungefär som GHB arenas läktare gör, det vill säga det ser ut som Rumänien 1972... Dock en riktig fotbollsarena, utan löparbanor, man ser bra från alla vanliga platser etc. Den må vara gammal numera men det är ändå en av allsvenskan bästa i detta nu.

Fans: Ja, jisses... Här kan man skriva otroligt mycket, jag har sprungit som 12åring från galna gnagare, jag har suttit på en låst spårvagn på drottningtorget när gnagarna hade "kast med stor gatsten"-tävling på nämnda torg, jag har sett gnagarna kasta flaskor etc mot Ravelli, jag har hört gnagarna sjunga ramsor som "thomas har cancer", "han tjackar horor i polen" etc mot Ravelli för att en vecka senare hylla samma supermålis i en landskamp. Jag har sett gnagare storma det eventområde för barn vi hade vi varje match på "nya Ullevi. Jag har suttit fast i en buss i Stockholm för att snuten skulle rensa varenda bro från Stockholm till söder om södertälje från gnagare som skulle kasta sten på oss i våra bussar, jag har gnagarna storma gamla ullevis plan, jag har sett gnagarna storma gamlas läktare. Ja listan kan göras oändligt lång... De kan skapa ett sjujävla tryck när det går bra men oftare förknippas gnagare med kravaller...

Minnesvärd match: Råsunda 1993, Aik Solna-IFK Göteborg 1-5. Att sitta på Råsundas västra läktare, se Blåvitt fullkomligt demolera aik på detta sätt är något jag alltid kommer bära med mig, vilken oerhörd förnedring. Till skillnad från diverse andra resultat genom åren på råttsunda togs detta på bortaplan vilket gav ytterligare styrka till slakten.

Matchen vi glömmer: No one remember the first of november,the day was just a plot, it's now vanished, gone and forgotten...

Spelare vi minns: Gääääääääri Sundgren. Har lyckats med konststycket att få en hel arena att bua ut honom under en hemmalandskap, Luxemburg på Ullevi. Sedan kan ju ingen glömma den fasansfullt fula flaggan med hans namn på heller.

Resminne: Vid nämnda storseger på Råsunda var det en spännande tbaneresa ditut, jag var 11år gammal och snuten sa till oss att inte prata på hela vägen för att minska risken för bråk, när vi var i Solna Centrum innan och jag köpte min aiknyckelring (har en från i stort sett alla elitlag i Sverige och närmare 500totalt) så frågade expediten om jag höll på aik, "nej, på blåvitt såklart" svarade jag, det väckte uppmärksamhet. När man sedan under matchen jublade åt varje blåvittmål väckte man än mer uppmärksamhet och tbaneresan tillbaka till de centrala delarna av staden var en upplevelse, detta var ju i en tid då det var stökigt vid varje match i princip...

BK Häcken

Arena: Okej, Rambergsvallen kanske någonstans symboliserar ett gemytligt Sverige, men fan vad gammalt, unket och sunkigt det är. Gå på toa? Glöm det!!! Handla i paus? Glöm det! Dock ska de ha cred för sin onumrerade sittplats som är bra och billig. När vi inte spelar där och det bara är 1000-2000pers där så är den mysig dock. Dock gäller det att de snart får en ny arena Häcken ty Göteborgs andralag förtjänar bättre.

Fans: Jag minns när INGEN, verkligen INGEN höll på Häcken. Nu blir de fler och fler för varje år och fortsätter framgångarna så kommer de snart ha gått om både Öis och Gais i antal på matcherna. Det börjar ta sig på ön men ännu är de solsystem ifrån att klara sig kvar i allsvenskan supportermässigt. Förövrigt minns jag och Glenn en "glad" häckensupporter som argumenterade FÖR judasteddy på gamlagamlas stenläktare, han fick en del ovett....

Minnesvärd match: Öhh... Givetvis kan jag här krysta fram någon storseger på 90-talet men då jag i ärlighetens namn inte minns en enda match utan bara grejer runtom som enorma stormar etc så lämnar jag denna kategori här faktiskt.

Matchen vi glömmer: Rambergsvallen 2009, vad blev det? Jag och Glenn gick innan slutsignalen för enda gången under hela året... Det säger allt, horan Ranegie divade sig och det var gaisare där för att fajtas med änglar....

Spelare vi minns: Jonas Henriksson, fortfarande lika bra helt sanslöst egentligen med tanke på att speed är hans adelsmärke.

Resminne: Ja, spårvagnsresorna till/från, framförallt från Rambergsvallen är en hit, det gungas som fan. Dock är ett klockrent minne 2009års hemfärd. Iom att vi gått tidigare och Glenn dragit iväg åt sitt håll stod jag ensam på spårvagnsperrongen med tre fyra andra, döm av vår förvåning när det hux flux kommer fem snutar och bevakar oss... Det var roligt, sedan var det snutar hela vägen till staden. Vad trodde de vill skulle göra? Fem pers? Välta vagnen?

Kalmar FF

Arena: Ja, alltså har man inget snällt att säga ska man vara tyst... Men den ligger iaf otroligt vackert det gör den. Den är dock sanslöst sunkig, har löparbanor och det blåser alltid. Ja vad ska man säga? Det är tur det byggs nytt i Kalmar. Dock säljer de kroppkakor på arenan det ska man inte bortse ifrån.

Fans: Frånsett min brorson finns det faktiskt fler som håller på Kalmar, de sjöng tre ramsor när jag var där i höstas, den ena var "HATA GÖTEBORG" den andre var "Ska du gå hem nu?" mot en blåvitt som snuten slängde ut, den tredje var "KOM IGEN KALMAR". Det säger det mesta. Dock blir de fler och fler på bortaläktaren varje år, och den nya arenan lär ge ett uppsving om man bestämmer sig för en ren klackläktare.

Minnesvärd match: 2008 Ullevi. En helt sanslös match. I paus ledde Kalmar med 2-0 efter att fullständigt krossat oss under 45minuter. Man funderade allvarligt på att gå hem redan i paus, men i andra halvlek kommer det ut ett helt nytt blåvitt. I matchminut 52 gör kalmardödaren nummer ett, Jonas Wallerstedt, 1-2 och tre minuter senare gör samme man 2-2 och i minut 60 gör Gustav Svensson 3-2. Vi hade vänt på åtta minuter, en helt fenomenal match och hade man gått hem i paus hade man ju ångrat ihjäl sig! Jonas Wallerstedt är förövrigt en spelare man saknar i Blåvitt men vi kan inte ha allt...

Matchen vi glömmer: Hemmamatchen 2002. Sista omgången. Blåvitt behövde bara slå redan avsågade KFF hemma i sista rundan för att slippa kvala sig kvar, istället var vi en stolpträff av Norrköping i Sundsvall från att åka ur. Och om vi åkt ur vet man aldrig vart vi varit idag, se bara på Pekings debacle... Vi skulle bara slå KFF istället blir det 0-2 och nerviga kvalmatcher mot VF.

Spelare vi minns: Henrik Rydström. Säg Kalmar och ALLA tänker Rydström.

Resminne: Ni som följt denna bloggen förstår vad jag menar när jag säger "ÄT ALDRIG KEBABPIZZA I LESSEBO". Det räcker så.

Malmö FF

Arena: Gamla Malmö Stadion finns förvisso kvar men är numera mest träningsplan för MFF, man har ju flyttat in i Malmoe New Stadium (vägrar skriva Swedbank) och det är ett uppenbart lyft. Det gör att Malmö som ägare till arenan om några år när avbetalningar etc börjar minska radikalt kommer dra in massiva belopp på den arenan. Dessutom med en mycket fin gräsmatta! Att det bara är Malmö som spelar där är givetvis ett plus med, då slits inte mattan av andra lag. Inte vart där än dock...Malmö Stadion har man ju vart på närmare tio gånger.

Fans: MFF Support har vuxit ut till en av toppklackarna i landet, var tidigt ute med tifo under 90-talet och skapar ett bra tryck när de är som bäst även om igen fattar vad fan de sjunger. Inte alltid lika trevligt utanför arenan i malmö dock. Var duktiga på att kasta ner öl etc i plastglas när bortasektionen låg under en hemmasektion några år på 90-talet. Har numera en sann klackläktare och kan om man börjar få lite framgångar igen växa ännu mer.

Minnesvärd match: Malmö Stadion 1994. Sista omgången, seriefinal även om Örebro var med på ett hörn. Vann något av lagen på Malmö Stadion matchen blev det laget mästare, blev det oavgjort och Örebro vann i Landskrona vann Örebro. Det var uppåt 7000änglar på plats på Malmö Stadion. Stämningen var fantastisk för att vara på den tiden (hade vi varit sju tusen man där idag hade vi vält arenan med sångerna). Matchen var fantastisk. Vi tog ledningen med 1-0 och sjöng sönder Malmö Stadion. Jörgen Pettersson kvitterade till 1-1 och då var ÖSK mästare. Då gör Mikael Martinsson 2-1 till oss och vi fullständigt exploderar. Fantastiskt minne och busskaravanen hem och champagnesprutandet vid bussarna innan avfärd från Malmö är klassiskt. Den matchen glömmer jag aldrig.

Matchen vi glömmer: Seriefinalen 2004. Det var fullsatt på Ullevi, vi tog emot MFF och det förlorande laget skulle vara borta från guldstriden inför sista rundan, iaf praktiskt sett. Vi hade även en seriefinal i sista matchen mot HBK borta isf. Dock gick det inte bra 1-2 och guldet försvann. En mycket tung dag. Vi firade ju hundra år och att fått fira det med guld hade ju varit fantastiskt.

Spelare vi minns: Zlatan. Ja, motivering överflödig.

Resminne: Återigen en privatresa i denna kategorin, 2005 åkte jag och W med tåg ner till Malmö. Mff var regerande svenska mästare och det skulle de allt visa för allt och alla och framförallt oss här i premiärmatchen. Vi kom ner till Malmö, och tänkte att det kan ju inte vara så svårt att hitta till fots där. Vi började gå, träffade vår ungdomsfirma på vägen och hamnade sedan på nåt torg varifrån vi sprang när vi hörde hur stolar och glas krossades. Sedan hamnade vi i den ökända Pildarmsparken där vi frågade några flanörer om vägen till arenan, vi var halvvägs till Danmark innan vi insåg att "fan det är nog fel väg det här". Vi kom till arenan till slut och Malmö Stadion är grymt sliten. Vi hittade dock våra platser och fick se det kaxiga MFF komma in och få stryk. Vi vann med 2-1 i en match där det årets hörnorgie fungerade och där Afonso Alves gjorde ett sanslöst frisparksmål. Sedan satt vi på Malmö Central länge och väl med snuten utanför, kom på tåget och åkte hem.

IF Elfsborg

Arena: Borås Arena är förvisso fräsch iom att den är tämligen ny, men den har inga toaletter, den har plastgräs, det är vidriga lösningar i hörnen av arenan och nja... Skokartongen är ett smeknamn den fått av en anledning. Man sitter och ser bra dock. eloge för det. Ligger dessutom centralt.

Fans: De hade sin två tradionsenliga minibussar som åkt överallt under åren i div.1 västra men när de plötsligt blev bra var de hux flux tusentals fler. Skapar hyfsad stämning numera men når inte upp till de stora i allsvenskan på detta område. För att inte tala om det oerhörda komplex de har gentemot oss i Blåvitt... Bättre och bättre, men jag kan inte låta bli att undra vad som händer om de tappar toppkänningen/åker ur? Försvinner alla igen då? Har ju dessutom den antagligen yngsta klacken (om vi nu inte räknar bps som en klack). Övrig publik är vidrig och att inte fler nitar tykna boråsare efter matcherna är en gåta.

Minnesvärd match: 2005, Borås Arena. Första matchen för blåvitt på dyngplasten innebar en så underbar förnedring för Ellos att man njuter än idag. De bara skulle slå oss, de var så jävla taggade. Vi sjöng sönder dom och när sittplats svarar på änglaklackens "hejsan sittplats är ni klara?" för att vi var så jävla många även på sittplats, ja då njöt man. Sedan gjorde George Mourad 1-0 i andra. Håkan Svensson som vaktade Ellos mål visades ut i slutet och en ellostok som tyckte det var rått av oss att jubla åt det fick snabbt inse att man inte ska säga sådant genom en harang av smädelser från den blåvitta armén på den sektionen. Sedan gör Wowoah 2-0 och man njöt verkligen. En trevlig dag.

Matchen vi glömmer: 1997. Ryavallen. Detta var Ellos återkomst till finrummet efter en herrans massa år i lägre serier. Vi var ju stora favoriter givetvis som regerande mästare och med massa vad vi tyckte då starka nyförvärv. Nu gick det dock inte alls på ett överfullt Ryavallen utan Ellos vann med 3-0 och vi led.

Spelare vi minns: Moses, porrstjärna, skyttekung... ja det minns alla. Anti du får hyra "sprutludret i tensta" och se efter.

Resminnen: Iom att Borås är typ 40minuter från Göteborg hinner man ej få RESminnen, men det var trevligt det året när Norrbyblattarna skulle mot korvmojjen där vi satt för att nita oss. Det var mysigt.

Det var alla det ja. Finns ju en del lag i lägre serier med, men det lämnar vi därhän.


DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖDA!IDAG GÄLLER BARA HATA HATA AIK!

Angola


Brittiska Jungfruöarna


Gratulerar Deve 24!!!

IDAG FYLLER MANNEN MYTEN ARTISTEN-DANIEL "DEVE" AHLIN 24 bast! IK:s egen artist blir alltså närmare 48 än 0!! För att gläjda alla tar vi EXAKT samma bilder, i EXAKT samma ordning som ifjol.
FIRA PÅ!!!Här sjunger han "Fly me to the moon"Hårde deve!Gäller att hålla tungan rätt i mun.Vad fan är det nu då anti?I'm LOOKING FOR FREEDOM!Bakom mina kameror kan jag va mig själv...

Vaasankin veri vapisee

The Broppers sålde en målvakt till ett lag från Vaasa på Hockey Arena, med anledning av detta kör vi lite finskt här i coverkategorin.

Först ut, Kotiteollisuus version:


Sen såklart originalet av Juice Leskinen:

Namibia


Dags att damma av min kategori igen

Under två veckor har vi på IK rapporterat om OS i Vancouver och alla vi har, självklart, gjort det under kategorin "IK:s OS-bevakning". Nu är OS slut och det är back to the vardag igen. Efter alla dessa dagar med idrottsgrenar varje kväll så har all vår fokus varit riktade mot dumburken och OS. Men nu är det dags att DENNA av denna kategori igen. Det har samlats ett litet lager damm, men efter detta inlägg så kommer allt vara som bortblåst. Som det aldrig har funnits. 
Kvällen ägnade jag (och håll i hatten nu) framför tv:n där "Mästarnas Mästare" stod överst på mitt tv-schema för kvällen. Detta avsnitt var så att säga det sista bra avsnittet i årets omgång. Tomas Johansson kom sist i dagens resultatlista och var därför tvungen att utmana en person i Nattduellen. Den gode, store Johansson valde att utmana Stefan Holm. Ett val som jag hela tiden har bävat för, då jag gillar Holm och helst ville se honom vinna och bli Mästanas Mästare. Tyvärr blev det inte så. Efter den tredje omgången slet Johansson åt sig svärdet innan Holm, som dock var på det men inte mer. Sveriges kanske största höjdhoppare genom tiderna var nu utslagen ur en tävling med andra avdankade indrottsuvar såsom Brohlin, Tomas Johansson, Patrik Sjöberg för att bara nämna några som Holm var med och tampades mot. Det räckte inte lika långt som för Elofsson (i förra säsongens program, då han vann hela alltet) och han fick då ta farväl av denna tävling och åka hem till sin familj.

Kvällen andra punkt på tv-schemat var långflmen "The Bourne Identity" med bl a Matt Damon. Den första filmen i en triologi. Denna film, som jag inte sett innan, var riktigt bra och jag levde mig in i filmen så pass mycket som jag inte brukar göra så ofta när jag ser filmer. 

Förövrig har Paddan, jag och Anti idag varit ute i kylan och spelat in sekvenser till filmen. 
Detta var vad som hände idag. Imorgon är det redigering som gäller.      

Vit och nördig

Äntligen en hiphoplåt som man kan identifiera sig med, eller nåt. Om Weird Als låt med tillhörande video "White and Nerdy" hyllar eller hånar nörderi vet jag inte. Antagligen lite både ock. Här kommer den hur som helst:


Men vi ska inte stanna där, nånting som faktiskt är grymt mycket nördigare är på väg. Nämligen att göra samma video i LEGO! Titta och njut:

Somaliland


Anti med dagens låtVarför görs ingen sån här musik längre?

IK tipsar om "efter-os-aktiviteter"

Nu när OS är slut har IK fått massvis med mail om att våra kära läsare har problem med vad de ska göra förutom sina plikter nu när OS inte fyller det tomrummet.
Vi har ju själva en av dessa "efter-os-psykbryt" som drabbar alla när OS tar slut.
Vad ska man då göra istället?

IK har haft en lunchkonferens idag och kommit fram till en del alternativ för er därute som inte kan leva utan OS.
Vi presenterar nedan stolt

IK:s EFTER OS AKTIVITETSFÖRSLAG!!!

1.Se på fotboll istället!!
Detta är ett bra alternativ, under os försvinner vi från våra normala sociala sfärer (här kan sägas att paddan frågade om vi på IK, förutom varandra, har sociala sfärer den debatten tog 7,5timme) med motiveringar som "Fika idag? I helvete heller det är repris av damskeleton kvalet med bulgarisk kommentator via en usel stream idag", nu kan ni istället säga "Fika idag? I helvete heller det är reservlagsmatch mellan Macclesfield town och Swansea idag på viasat sport 3 med finsk kommentator från 1997 idag"!! Dvs allt blir som vanligt igen...

2.Se på speedway istället!!
Detta är ett bra alternativ, under os försvinner vi från våra normala sociala sfärer (här kan sägas att paddan frågade om vi på IK, förutom varandra, har sociala sfärer den debatten tog 7,5timme) med motiveringar som "Fika idag? I helvete heller det är repris av damskeleton kvalet med bulgarisk kommentator via en usel stream idag", nu kan ni istället säga "Fika idag? I helvete heller det är reservlagsmatch mellan Gnistorna och Saxarna idag på viasat sport 3 med finsk kommentator från 1947 idag"!! Dvs allt blir som vanligt igen...

3.Ha fifadag istället!!!!!
Ja, detta är en ärorik och tung tradition. En sådan ärofylld tillställning dit bara tre personer har tillträde i hela världen, de svär, de skäller på varandra, men efter omröstning blir allt GMs fel.... FH och Glenn äter nyttiga pastasallader med gibröd till, AH äter tidig frukost för att ladda upp på morgonen. Dvs allt blir som vanligt igen...

4.Undersök resultatet av att titta på tio säsonger av vänner i rad!!!!
Resultatet är att du blir glad men jävligt trött... Dvs allt blir som vanligt igen...

5.Gå på symässan på Kviberg!!!
Detta är något för Glenn, han smsade FH i lördags med upprop om att ta sig till Kviberg för symässan, jag tackade nej och frågan gick vidare till AH som inte svarat. Hur det blev med Glenns visist där på Kviberg är höljt i dunkel till han bloggar om det.

6.Titta på göteborgsvykort på nätet!!!
Ja det gör vi men jag kommer inte på något humoristiskt med det, dvs allt blir som vanligt igen...

Elfenbenskusten


OS-dag 17 (sista).

Igår tog det då slut, de olympiska spelen, det känns lite som att man haft en kort men intensiv romans med spelen därborta i Vancouver.
Korta, intensiva romanser är underbara i början lever upp under ett par veckor för att sedan mest ebba ut och man undrar vad det var som hände. Precis så känns OS idag.
Igår när Sidney Crosby avgjorde den största ishockeymatch som någonsin spelats tog det slut. Glädjen i Kanada var enorm, de hade samlats framför sina tvapparater likt svenskarna gjorde under Stenmarks tid.
Varenda kanadensare såg matchen, ja varje person med det minsta lilla ishockeyintresse runt om i världen såg matchen.
Det enda som kan bli jämförbart med detta idrottsmässigt är egentligen om Brasilien vinner fotbollsvm på hemmaplan.
OS sammanfattades exemplariskt väl av Dv nedan och jag ger mig inte in i det igen.

IK OS-bevakning har varit överlägset bäst i världen, vi har haft deves fenomenala inlägg som gjort att man känt vad han känt där och då, vi har haft antis klassiska "SKANDAL"-inlägg när det går emot de han håller på, vi har haft mina allt mindre genomtänkta dagsgenomgångar och vi har då och då sett AH blogga om skicross etc.
Det enda vi väl kanske egentligen missat är AH:s bevakning av konståkningen som varit ulovad men det kanske kommer i efterhand vem vet?
IK:s os-bevakning har helt klart varit en av de bästa kategorier detta bloggmonster har producerat.
Vi tackar varandra för det och laddar vidare för att lyckas fortsätta bli bättre.

Olsson knöt ihop säcken

Det har varit ett minst sagt händelserikt OS. Tårar har strömmat nerför tusentals kinder, glädje har förvandlats till sorg för att återigen förvandlas till glädje. Hopplöshet har gått över till hoppfullhet. Såhär kan man hålla på om man så vill och många personers tveksamhet har gått över till glädje och hoppfullhet inför framtidens idrottande för den egna nationen. Och detta har garanterat hänt i Whistler, där svenska skidåkare har bevisat för folket, både på plats men också hemma framför radio- och tv-apparaterna, att även fast inledningen på mästerskap ser dyster ut så säger det ingeting om hur fortsättningen kommer att se ut. Titta bara hur det såg ut i Turin -06. Då tog Sverige 14 medaljer, fast inledningen såg dyster ut. Inledningen såg även dyster ut nu i Vancouver, men 11 medaljer blev det till slut och det säger ju allt. Så dom som skriker FIASKO eller PINSAMT redan efter första eller andra tävlingen, till er kan jag bara säga "Det är ni som är pinsamma och det är också ni som är de största fiaskona".

Sverige har gjort ett mycket bra OS, inte minst på längdskidsidan där nykomlingar som Charlotte Kalla, Anna Haag, Marcus Hellner har gjort ett över förväntan bra OS. Sedan får vi absolut inte glömma Johan Olsson, Daniel Richardsson och Anders Södergren som gör ett olymiskt mästerskap i absoluta världsklass. Anders Södergren är en fighter av högsta rang som är med i toppen fortfarande. Han som har varit skadedrabbad, haft testikelcancer och skjukdomar, att han kommer tillbaka och visar de övriga i mästerskapet hur en riktig idrottsman kommer tillbaka efter allt detta och sedan vinner ett guld till och med. Det är för mej bragd där en guldmedalj inte räcker till. Anders Södergren är hyllad som folkhjälte här hemma och jag hoppas att han känner det.

Längdskidlandslaget tillhör den absoluta toppen av alla landslag. I det här OS:et slår vi även det norska tycker jag. Jag må ha fel, men det känns i alla fall så, att vi satte norrmännen på plats och visade att vi inte viker oss en tum när det gäller längdskidåkning. Och jag tror att ni som läser detta håller med mig. För i detta olympiska spel har Norge bara haft TVÅ säkra kort och det är Petter Northug och Marit Bjørgen. Sverige hade FEM säkra kort. Kalla, Haag, Hellner, Olsson och Södergren (Richardsson kommer inte med här). Och med bara två starka åkare så vinner man inte många OS-medaljer.
Northug och Bjørgen är två väldigt starka åkare som man ska ha respekt för, men då de övriga i det norska laget enbart är stora i käften och inte bidrar med något ute i spåren så kan man undra hur de kom med. Att förlita sig på att två personer (oavsett hur bra de är) tar medaljer är bara idioti och för mig är det svårt att förstå att de övriga normännen inte kunde prestera.
Men det är vi svenskar så nöjda med.

Dagens femmil blev en riktig rysare i slutskedet då en klunga med 10-14 personer var med om att kämpa sig till medalj. Men väl på upploppet stod det om tre åkare. Northug, Teichman och Olsson. I kurvan alldeles innan upploppet så ledde Teichman, men då gick normannen ut i ytterspår och stakade på för allt vad han var värd och gick om tysken (med enbart 4, 5 stavtag och Northug vill man inte ha i en spurt, men nån gång ska ju han också förlora en). Teichman försökte svara men det gick inte. Han gled i mål som tvåa och efter honom kom JOHAN OLSSON. Medalj idag igen. Myhrer knep en alpin medalj av samma valör dagen innan och nu var det altså Olssons tur. IGEN 

Detta var ett näst intill perfekt sätt att knyta ihop säcken på, med ett brons från den olympiska femmilen. En säck som innehåller 11 medaljer. En riktig tung säck med andra ord, då varje medalj väger ett halvt kilo, om jag inte fått fel uppgifter. 
Men nu är alltså OS slut och det har varit ett OS man har njutit av. Inte bara åt svenska framgångar utan även hockeyn till exempel. Jag såg just finalen mellan USA och Kanada. Kanada gick segrande ur den, men det krävdes en förlängning av matchen, en match som hade tempo. Det vill jag lova.

Men nu är det alltså slut på OS. Jag vill tacka alla som har ställt upp i detta olympiska spel och givit oss sportfånar oförglömliga, roliga och sorgsna ögonblick. Och så vill jag rikta ett stort tack till Vinterstudion. Fortsätt med "Uppvärmning". Dessa 15 minutersavsnitt innan den officiella sändningen har bjudit på många glada skratt. Keep up with the good "Uppvärmning". Men misströsta inte. Bara för att OS är slut innebär det inte att sporten försvinner. Världscup fortsätter som vanligt och mycket, mycket mer. Men härifrån IK:s OS-bevakning säger jag "Det har varit ett nöje att ha er med. Hej då"

/DV


RSS 2.0