HELVETE!

Kanada vann OS efter sudden och därmed är OS över. Bedrövligt sorgligt. Och Crosby avgjorde också, barnungen!!! Usch. Tacka vet jag när NHL börjar igen och Ovechkin får köra över honom i sarghörnorna. Och tacka vet jag när hockey-VM börjar. Då är det normalstora isar som gäller och inga köpta domare som idag... Två Kanadensiska huvuddomare när Kanada jälva spelar liksom... SKANDAL!!!

Men Men, Grattis herr;


Och Grattis herr Olsson som grejade brons i femmilen. Imorgon ska jag försöka sammanfatta OS, om jag har återhämtat mig efter Kanadas seger.

/Anti

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

USA KVITTERADEE!½½½½½½½½½½½½½½½½½½½!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2-2!!!!!!!! 20 SEK KVAR AV TREDJE PERIODEN!!!!!!!
/ANTI

SOS

SOS... Jag orkar inte mer! Men snart är det över, OS alltså. Under de två sista dagarna som jag har hållt mig borta från bloggandet har de svenska curlingdamerna tagit ett imponerande guld  mot hemmanationen Kanada. Och igår passade  dessutom André Myhrer på att inkassera ett brons i slalomen, den första svenska OS-medaljen på 20 år, eller vad nu kommentatorerna sa. Imponerande och minst sagt på tiden! Det enda som nu återstår av OS är femmilen för herrar samt finalen i hockey mellan Kanada och USA. Ska bli spännande att se hur det hela slutar, det bästa som kan ske är om Sverige kan avsluta OS med ytterligare en medalj samtidigt som USA kan täppa igen truten på de stöddiga kanadensarna!

/anti

SKANDAL!!!!!!!!!!

Skandal eller inte, det är den stora frågan... Att Anna gick vidare till final från gårdagens deltävling i melodifestivalen kändes helt rätt, men att Sibel  inte ens gick till andra chansen var desto mer oväntat. Jag hatade visserligen slutet på henens bidrag, men den hade i alla fall förtjänat att ta sig vidare till nästa vecka. Men sett till hela Europa så hade den ändå aldrig kunnat vinna, så det kanske är lika bra att resan tog slut på en gång.

Nu när man har sett och hört alla bidrag är det dags för ett litet omdöme, och det lyder: SKANDAL! Inget bidrag av de i final lär ens kunna bli topp 10 i Europa.

Tät bronsmatch i curlingen

Herrlaget i curling lirade bronsmatch mot Schweiz och det var en jämn match där Schweiz såg ut att koppla ett rejält grepp i nionde omgången innan Niklas Edin tjongade bort 4 stenar i ett enda slag. Sverige ledde nu med en poäng inför sista omgången, som dock Schweiz hade fördel av sistastenen i. En fördel som utnyttjades maximalt. Den bästa stenen när omgången var färdigspelad var schweizarnas, men tyvärr också den näst bästa som var några ynka centimeter bättre än Sveriges bästa sten. Det gjorde att Schweiz tog bronset istället för att det skulle blivit särspel med svensk sista sten vilket det blivit om schweizarna bara fått en pinne.

Surt men det svenska laget har ändå gjort ett bra OS och är ett i curlingsammanhang mycket ungt lag med framtiden för sig.

André Myhrer tog slalombronset, såg inte på det men bra ändå med en något oväntad medalj.

Ikväll är det hockeyfinal mellan Kanada och USA, det kommer nog hetsas en del i ishallen i Vancouver.

/AH

Nauru


Superettan tipset.IK tippar, som alltid, såväl allsvenskan som superettan i fotboll. Denna gång har vi återigen försökt få med Deve i tipset, och vi har återigen väntat länge men utan resultat. Dock har vi fått med Glenn vilket gör att tipset utgörs av IK:s eminenta tipstrio AH,Glenn och mig själv (FH).
Vi börjar som alltid våra tips nerifrån och upp tabellmässigt för att bygga upp stämningen.
Tipset är utfört som åren innan, dvs vi tippar tabeller var för sig, lägger sedan ihop det och får på det sättet en gemensam tabell, det minsta talet (Dvs bästa laget enligt oss) är 3 och det sämsta alltså 48.
Tipset inom parantes anger vem som tippat vad i ordningen FH-AH-Glenn.

16. FC Trollhättan 47 (16-15-16)
FCT har en tendens att sälja spelare till Blåvitt... Denna gång gick Alexander Faltsetas och frågan är hur länge FCT kan klara sig i superettan? IK:s tipstrio tror att elitspelande är slut för denna gång för Trollhättans bästa lag. Dock ska påpekas att det är väldigt "enkelt" att tippa FCT som jumbo för att man helt enkelt inte upprör någon med ett sådant tips, de har ju varit favoriter till att åka ur flera år men klarat sig. Nu tar det dock slut.

15.IK Brage 45 (14-16-15)
Klassiska Brage är tillbaka i eliten men kommer få det svårt. Man kan t.o.m. diskutera om Brage är hetast i regionen? Det är tveksamt då Dalkurd verkar vara på gång uppåt än mer i seriesystemet.
IK:s tipstrio bortser från det klassiska i Brage och vi bortser även från att Bengan vaktat målet för Brage bl.a. mot Inter och tippar efter hur truppen ser ut idag. Brage ska inte räcka till något annat än bottenstrid, vilken plats det blir är vi lite oense om dock.

14.Väsby Utd 43 (15-14-14)
Solnas farmarlag räddade sig kvar i slutomgångarna ifjol och lär klara sig kvar via kval iår om man hamnar på denna position, man lever en del på vilka spelare aik skickar dit och frågan är ju med tanke på råttornas program hur många spelare man faktiskt lånar ut dit iår? Bottenstrid blir det garanterat för Väsby det blir kval enligt oss.

13.Degerfors IF 35 (13-11-11)
Intressant är att se glappet mellan Degerfors på 13e plats och Väsby på 14e, ett rejält glapp i tabellen. Degerfors är ett lag vi alla gillar även om de placerat bortaläktaren i en annan stad än övriga arenan. De har god korv dock... Det känns dock som Degerfors räddar sig kvar via att det finns betydligt sämre lag iår mer än att man själva är bra dock. Degerfors klarar sig kvar.

12.Öster IF 30 (12-9-9)
Öster är tillbaka i eliten, ytterligare ett klassiskt lag även om vi alla hatar helvetestrapporna på läktarna där. Mitt personliga minne från Öster är första matchen efter vm 1994 när blåvitt mötte öster borta och vi kom med 300man från Götet en onsdagkväll för seriefinalen som det då var och Öster glatt meddelade att de missat att avsätta en sektion för oss så vi knödde oss in på det som skulle varit bortasektionen där de stod massa hemma"fans".
Nu lär det inte vara fullt på Värendsvallen speciellt ofta iår dock... Öster lär klara sig kvar, rutinen från eliten finns där och det är ack så viktigt.

11.Jönköping Södra IF 30 (11-6-13)
Jisses här skiljer sig tipsen, FH och Glenn baserar sina tips på senaste säsongen får man förmoda medan AH har södras tidigare säsonger i minne och tror de kan upprepa sådana topplaceringar. Södra är otroligt svårbedömt iår man har ju tappat sin andlige ledare Olle Nordin inför säsongen och det lär skapa en enorm lucka. Stadsparkvallen är dock topp-tre när det kommer till Sveriges vackraste elitarenor.

10.Ängelholm FF 29 (7-10-12)
Ska vi vara helt ärlig har vi nog sämst koll på Ängelholm av alla elitlag. ÄFF spelar dock på Änglavallen vilket ger plus i kanten. Ja vafan vi har ingen koll på dom alls mer än att de faktiskt var uppe och nosade på toppen ifjol och lär få det svårare iår.

9.Falkenberg FF 27 (5-12-10)
Falkenberg slogs i toppen ifjol men jag är den ende som tror de upprepar den bedriften iår. Det är väldigt svårt att skriva något när jag personligen tror att de kommer slåss om en kvalplats hela säsongen medan AH tror de får slåss för att undvika kval neråt och Glenn tror de blir ett mittengäng. Jag tror dock att man kommer gå bra.

8.Ljungskile SK 25 (10-7-8)
Spelar Ljungskile med den målvakten som stod mot Blåvitt i träningsmatchen för en vecka sen kommer man sist. Dock finns det en del kvalité i laget och fjolåret måste glömmas fort för att man ska komma åter. Upp kommer man inte gå men man tar en stabil mittenplats.

7.Hammarby IF 25 (9-13-3)
Ehhh.... Vad ska man skriva när den ena tippar dom 13e lag och den andre dom som trea och jag själv som nia? Man kan ialla fall konstatera att bajen fortfarande inte har några forwards och senast jag kollade behövde man göra mål för att vinna fotbollsmatcher. Bajen kommer ju dessutom få uppleva det faktum att alla lag kommer se det som "årets match" när de möter Bajen och kommer kriga därefter. Det gör det tufft för Bajen. Dock har klubben erfarenhet av spel i ettan om vi går 15år tillbaka i tiden kan man utnyttja den kunskapen kan man iaf undvika nedflyttning eller kval neråt som AH tror på.

6.IFK Norrköping 18 (8-8-2)
"Peking" som sexa... Ja det finns inte mycket som talar för att Peking skulle klara en högra placering, Glenn tror stenhårt på Peking dock och vi är överrens allihop om att man inte kommer få slåss för livet i botten iår iaf. Personligen anser jag att glenns tips vore något som vore en skitstor skräll men vem vet, en bra start så finns det ju att ta av...

5.Örgryte IS 15 (6-3-6)
Ja, att ÖIS kommer blanda sig i toppstriden står utom alla tvivel från våra sida, sedan vart man hamnar återstår att se. Kan man få Santos att stanna hela säsongen och spela ihop med Ken Fagerberg så kanske man kan göra ett enda år i ettan innan man går upp igen. Dock ställer jag frågetecken kring härvan Santos, hur bra är Fagerberg nu? Hur mycket kommer Allbäck&Källander saknas som ledare? Hur mycket kommer Bengans pondus saknas längst bak? Å andra sidan har man kvalité i spelare som Zavadil. Öis blir ett topplag frågan är hur högt man kommer.

4.Landskrona BOIS 14 (4-5-5)
Här har jag ingen förklaring mer än att Bois på något sätt alltid lyckas blanda sig i toppstriden på ett eller annat sätt och lär göra så igen.

3.Syrianska FC 12 (3-2-7)
Syrianska gjorde en bra säsong ifjol och var extremt nära kvalplats men den togs av den bittra ärkerivalen Assyriska. Syrianska kommer ta en topplacering även iår även om Glenn tror de får en reaktion på fjolåret uppenbarligen. Får man de spelare det ryktats om så kommer man självklart att vara i toppen men man ska som sagt få dom också.

2.Assyriska FF 9 (1-4-4)
Jag får väl ge mig, jag tror de vinner serien men både AH och Glenn tror de missar kvalplats med minsta möjliga marginal i form av en fjärdeplats. Oavsett vilket kommer de således slåss i toppen hela säsongen och man har nu erfarenhet av det.

1.GIF Sundsvall 4 (2-1-1)
Här har vi den givna vinnaren av superettan 2010 enligt IK, ifjol var man ju i praktiken klara för minst kval men ett gunnilsedebacle gjorde att man missade allt på slutet. Det luktar revanschlusta ända från Sundsvall ner till Götet. Bara att gratulera Giffarna till den allsvenska platsen 2011.

OS-dag 16.

Jag väljer att överlåta sammanfattningen av gårdagens tävlingar till deve,men lovar att komma med en enorm genomgång av de svenska osinsatserna om nån dag.

/FH.


Dags igen...

Snart är det dags för den tredje deltävlingen av melodifestivalen, denna gången från Malmö. Totalt sett har årets upplaga av bidrag varit sämre än normalt, och tyvärr höjer inte kvällens bidrag upp det speciellt mycket heller...

Sibel - Stop
Tuff och modern låt som säkerligen kommer bli bland de bättre ikväll. Tycker dock att bidraget hon ställde upp förra året var betydligt bättre, men även detta kan nå till final.
Betyg: 3 starka bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Py Bäckman - Magisk stjärna
En sång som framförs på svenska, det ger alltid ett plus i kanten, MEN tyvärr hjälper det föga när låten är totalt bedrövlig. Jag skulle kunna skriva en bättre text på 5 minuter.
Betyg: 1 banan

NEO - Human Frontier
NEO bjuder på ett bidrag som garanterat kommer hamna på radion under en tid framöver. Den är bra och kan gå till final, men är smatidigt inget utöver det vanliga.
Betyg: 3 bananer

Lovestoned - Thursdays
En låt som - bortsett från refrängen - påminner väldigt mycket om en annan låt som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på. Oavsett hur lik den är någon annan låt tycker jag inte att den är speciellt bra. Förtjänar inte att gå vidare även om gruppens kvinnliga deltagare kanske kommer falla andra halvan i smaken.
Betyg: 2 bananer

Anna Bergendahl - This Is My Life
Anna är en snygg tjej och en duktig sångerska, men jag är tveksam om den här låten kommer fungera i melodifestivalen. Jag hade hoppats på någon "gladare" melodi, men har hon flyt och sätter alla toner perfekt så kan det bära till final.
Betyg: 3 bananer

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Kan gå hur som helst med den här låten. Personligen är jag inget större fan av Pernilla och jag tycker inte heller att den här låten tillhör de bättre ikväll, MEN hon är känd och det fanns faktiskt sämre låtar.
Betyg: 2 bananer

Noll disciplin - Idiot
Idiot... intressant titel. Hyfsad låt.
Betyg: 2 starka bananer

Peter Jöback - Hollow
Den mest kända artisten i kvällens deltävling. Här hade jag sennerligen förväntat mig något utöver det vanliga, men vad får jag höra? En seg och ganska medelmåttig låt. Jag är besviken.
Betyg: 3 bananer

Slutkommentar - årets bidrag: SKANDAL!!! Jag är missnöjd. Det finns förmodligen inte ett enda bidrag som håller för en topp 10-placering bortsett från Kalle Moraeus & Orsa spelmän, som inte ens är klara för final.

Min rangordning inför kvällen:
1. Sibel - Stop
2. Anna Bergendahl - This Is My Life
3. NEO - Human Frontier  
4. Peter Jöback - Hollow
5. Noll disciplin - Idiot
6. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
7. Lovestoned - Thursdays
8. Py Bäckman - Magisk stjärna

OS-dag 15.

Så var det då återigen dags att försöka skriva något om OS, men då vi på IK numera (ja,han har ju varit med rätt länge nu men inte gjort precis detta) har den fenomenala sportskribenten Deve så känns det ungefär som jag att jag skulle försöka bjuda en dam på mcdonalds efter att deve bjudit henne på sjömagasinet dagen innan.
Man är rätt chanslös helt enkelt...

Jag väljer därför att skriva lite om det deve inte skrev om. Skidskyttestafetten var ju en fenomenal insats av svenska laget men så är inget lag sämre än sin svagaste länk och Nilssons stående skytte var fan sämre än mitt...
Det måste vara otroligt frustrerande för övriga tre att göra så bra lopp men ha en som gör det så ruskigt dåligt, det märktes på CJ Bergman att han var rejält uppgiven efter det skyttet från Nilsson.

Sverige torskade mot Slovakien, och jag vet att Kanada slog dom men jag tycker ändå Slovakien visade där vilken kvalité det laget besitter. Så lägg ner allt fiaskosnack nu.
Förövrigt känns det bättre att torska med 3-4 mot Slovakien än att bli totalt våldtagna av USA som Finnarna blev...

USA–Finland 6–1 (6–0, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (2.04) Ryan Malone, 2–0 (6.22) Zach Parise (Paul Stastny, Brian Rafalski) spel fem mot fyra, 3–0 (8.36) Erik Johnson (Joe Pavelski, Ryan Malone) spel fem mot fyra, 4–0 (10.08) Patrick Kane, 5–0 (12.31) Patrick Kane (Brian Rafalski), 6–0 (12.46) Paul Stastny (Jamie Langenbrunner, Zach Parise).

Snacka om utskåpning...
Nej nu är det dags att börja göra sig iordning, jag ska ju strax träffa AH och Glenn för symässan 2010 på Kviberg!*Detta skämt är inte för barn, så sluta läs nu anti*
Gårdagens intervju måste varit den Ejeborg gjorde med Maria PH.
Ejeborg: Du sa att du idag bara skulle njuta, njöt du i backen idag?
PH: Nja, det var lite blött...
*Ja, det var ett snuskskämt geigert*

/FH.


Stenhårt Sverige!!

Varning kanadensare. Detta inlägg kommer BARA att handla om nattens svenska guldbragd och för att inte reta upp er kanadensare så råder jag er att lämna denna blogg i samma sekund som ni läser DETTA. Men ni härliga svenskar som läser detta, stanna för all del kvar för det kommer mera. 

Jag säger bara: Stenar är lika spännande nu som då. Kommer ni ihåg när man stod ute på skolgården i låg- eller mellanstadiet i regn och och rusk eller i strålande solsken och spelade kula? Ja, jag tänkte väl det. Man öppnade upp sin påse med kulor och sedan kastades första kulan (som man skulle träffa) ut i en hål i sandlådan. Man gjorde upp ett speciellt schema. Varje rast var kultävling. De olika kulsortena var stenkulor, glaskulor (kattögon) och dankar. Den som satt på alla stenkulor var evighetsspelaren, dvs att han/hon kunde spela hur mycket som helst och som aldrig gick back, eftersom den spelaren vann stenkulorna hela tiden. Sedan hade man spelarna som vågade spela på glaskulorna. Den som hade mest glaskulor hade en form av status och alla drog efter andan när han/hon kastade ett "kattöga" (då formen av ett kattöga syntes innuti glaskulan). Den som satt på dankarna var kungen själv. Den som hade dankarna hade en oerhörd stor status och kunde styra kulplanen hur han/hon ville.

Inatt var stenspelet återigen i fokus. Efter 13-14 år var det lika spännande, men på ett annat sätt.  

00.00 svensk tid så startade denna final mellan Anette Norbergs blågula ståltjejer och Cheryl Bernads rödvita kanadensare. I böjan verkade inget av lagen vara sugna på att dra ifrån, utan båda spelade lungt och sansat. Men sedan tycke svenskorna att man behövde dra ifrån lite och det gjorde man. I halvtid (eller "fruktstund" som kommentatorena valde att kalla det) så stod det 4-2 till lag Anette Norberg. Men efter denna fruktstund så verkade Bernads tjejer ha fått i sig för mycket c-vitamin då de knappade in på Sverige och till och med gick om. 
Inför sista omgången så ledde kanadensarna med 6-4 och vi hemma i tv-soffan slängde chips på tv:n och skrek ut ett från hjärtat kommande "FAAN". Sverige gick upp till lika, 6-6 
Men lag Anette Norberg skulle inte ge sig så lätt. De valde att nolla och tvingade därför lag Cheryl Bernad till en extraomgång. En extraomgång som såg ut att gå åt helv...pipsvängen. Ända in till sista stenen var det så att Sverige stod still. I och för sig brukar det inte vara någon fart på nätterna här i Sverige, men hela Sverige stod still i alla fall när Cheryl Bernad skickade iväg Kanadas sista sten. Sverige hade placerat två stycken stenar i mitten och för att Kanada skulle vinna så var Bernad tvungen att stöta bort båda stenarna och själv lägga sig närmast mitten, annars skulle Sverige vinna. Här kan man mycket väl dra en parallell till kvartsfinalen mellan Sverige-Rumänien 1994 i fotbolls-VM då det blev straffar. Inför sista straffen som Rumänien skulle slå var det olidigt. Men då räddade Ravelli kvar landslaget i VM, men sekunderna innan stod Sverige helt still, på kanten till bedrövelse, men då som nu löste det sig. Då gick Sverige till semifinal. Nu tog Sverige OS-guld. Fast i curling då.

Vi har misströstat så många gånger under detta olympiska spel. Vi har svurit hemma i tv-sofforna, vi har känt hopplöshet i lägen vi trodde vi skulle få uppleva hoppfullhet, vi har näst intill brustit ut i gråt åt de snöpliga 4 placeringarna, men vi har ALLTID kommit tillbaka och visat varför våra idrottare tillhör världseliten. Och inatt var det Anette Norberg och hennes tjejers tur att återigen visa världen att Sverige är världens bästa curlingnation på damsidan.
Så jag vill tacka både Sveriges och Kanadas damer för att ha givit oss en riktig thriller. Jag vågar säga: Världen bästa thriller.

/DV   


Dags att skaka liv i en kategori med stor potential

Nämligen Nörderi!

Ja jag vet det är slappt med youtubeklipp men det är också nördigt. Dessutom skriver jag faktiskt lite med.

Att lösa Rubiks kub är synnerligen nördigt, så nördigt så inte ens jag klarar det. Att göra det på tid gör det bara ännu nördigare på härligt nördigt sätt.
Att vara över 10 bast och hoppa hoppstylta är också rätt nördigt, att göra det samtidigt som man löser rubiks kub, på tid dessutom... ja ni fattar!


OS-dag 14.

Igår var det OS, det missade Svenskarna och svenskorna och deltog därför inte.

/FH.

Spanien


Dagen D(epression)

Klockradion gav ifrån sig ett förvärligt ljud idag på morgonen. Jag brydde mig inte om vad det var, alla ljud som väcker en låter lika illa (oavsett om det är Springsteen, Metallica eller AC/DC). Jag skickade ut en trött arm och trevade efter klockradion och lyckades stänga av den. Mina trötta ögon lyckades se att siffrorna på radion var formade till en 6 och två 0. Jag kan ligga och halvsova i fem minuter, tänkte jag, för jag visste att Sverige-Solvakien-matchen skulle dra igång 06.05. Ligga och halvsova? Jo tjena. Det gick ju sådär kan jag säga. När jag slog upp ögonen för andra gången och klockan visade 07.15 tänkte jag "Jävlar, jag har försovit mej". Jag for som en missil upp ur sängen och knäppte på tv:n, sedan tillbaka lika snabbt in under det varma täcket, bullade upp kudden så jag kunde ligga ner och titta på matchen. Jag kom snabbt ur sängen i alla fall senare. När slutsignalen gick och jag kunde konstatera att Slovakien hade vunnit med 4-2 och därmed slagit ut Tre Kronor ut turneringen så kastade jag av mej täcket, sade, ganska, högt saker som man inte direkt ska säga om man befinner sig på dagis. Jag gick ut och satte på kaffe. Det kanske skulle pigga upp lite tänkte jag, men det gjorde det inte. Jag var lika sur och besviken som innan. Knäppte på datorn och loggade in på MSN och snackade av mej med Anti, AH och FH. Alla var irriterade och sura efter den snöpliga utslagningen ur OS för Tre Kronor. Tre Kronor som många, om inte alla, hade lagt sin tilltro till att försvara OS-guldet från Turin 2006. Nu blev det inte så. Attans bananer. 

Efter denna förlust har man kunnat läsa att ordet FIASKO ekar mellan Sveriges osynliga väggar, men jag skulle varken kalla det för fiasko eller praktfiasko. Tre Kronor förorar här mot Slovakien, en nation som inte ser likadan ut idag som för låt oss tio år sedan. Slovakien slog favoriten Ryssland innan OS och är inte alls ett lag att räkna bort i turneringarna. Låt mej bara säga "Vitryssland 02" en, då, blåbärsnation i hockey (idag är det annorlunda även fast vi vann mot dessa i gruppspelet) men vi "lyckades" ändå torska mot dem. DET var ett fiasko av hög rang, men att förlora mot ett lag som till och med slagit stornationen Ryssland är fan i mej inget fiasko. Visserligen var Tre Kronor bättre på pappret, men hochey spelas inte på papper, som bekant. Tre Kronor får UNDERKÄNT men ingen FIASKO-stämpel.

En 8 timmarslucka däremellan då jag stack ner på stan och glodde in bokrean. Fick med mej tre böcker hem. "Heligt guld" av David Gibbins, "Den heliga stenen" av Clive Cussler och "Resa genom ensamheten" Pluras självbiografi. Men detta är bara en liten parentes.

Nästa stopp: damstaffeten i längdskidor. Så här långt i OS har svenskarna, både på herr- och damsidan, lyckats riktigt bra. Det blev dock några lopp i inledningen av spelen som blev lite otursdrabbade och hur man kunde skicka Hanna Falk till OS kommer alltid för mej bli ett mysterium. Hellners snöpliga 4 plats med 1½ sekund till bronset i början kommer också att hemsöka mina drömmar framöver. Men sedan visade vi att vi fortfarande vill hänga med i världseliten. Dock blev dagens staffet ingen riktig höjdare ur svenska ögon. Det började riktigt bra med Anna Olsson på första sträckan. Hon ledde in till skidstadion och vid växkligen var försprånget 12 sekunder. Eftersom Anna Haag hade blivit sjuk nåra dagar innan så sjönk Sveriges medaljchanser. Charlotte Kalla var med, med hon hade också känt sig lite risig. Magdalena Pajala körde andra sträckan och när jag såg henne lämna starten så tänkte jag "Det här kommer inte gå bra". Och det gjorde det inte heller. Hon tappade de 12 sekunderna hon hade fått av Anna Olsson ganska snabbt och sedan bar det iväg. I växlingen till Kalla hade hon tappat ytterligare 57 sekunder. Jo, ni läste rätt. 57 SEKUNDER. Det får inte hända i ett mästerskap, eller rättare sagt, det SKA inte hända på ett mästerskap. Man kan dra hur många valser man vill om att hon inte ligger i världstoppen, eller att hon kände sig nervös, eller att hon... ja säg vad ni vill, men det finns inga bortförklaringar. Att tappa 12 sekunder och sedan ytterligare 57 sekunder är FÖR mycket.
Kalla på tredje sträckan. Nu blir det åka av. Det var som om hon hade blivit inspirerad av Northug i gårdagens (onsdagen) herrstaffet. Hon gnetade på ute i spåren och tog in sekund för sekund på täten. Vid växlingen låg hon bara 18 sekunder efter ledaren Marit Bjørgen för Norge. Låt mej här säga att Kalla kände sig sjuk och hängig inför dagens staffet. Ändå gjorde hon ett bättre lopp än Pajala.
På sista sträckan skulle Ida Ingemarsdotter, en sprinttjej, förvalta Kallas vunna tid. Jo tjena, det gick inte alls. Visst. Hon krigade och krigade och matade på ute i spåren, men med mjölksyra i låren efter 50 minuter så åker man inte som Svan eller Wassberg precis. Hon tappade på täten och var så slutkörd så att hon knappt kom över mållinjen. Det blev till slut en 5 plats för Sverige. Ingemarsdotter kom i mål hela 1 minut efter Norge. Låt mej ännu en gång påpeka att Kalla kände sig sjuk och hängig inför dagens staffet. Ändå gjorde hon ett bättre lopp än Ingemarsdotter.

Curlingdamerna vann semin över Kina och gick till final. Äntligen ett glädjebesked i dagens mörker

Damkronorna? Det gick skit. Förlorade bronset till Finland.

Förresten, det gick skit för Anja med.

Gonatt och sov så gott. Jag ska försöka i alla fall.

/DV   

usch

Det är inte Sveriges dag idag. Imorse åkte herrarna ut i ishockey och nyss åkte damerna på stryk i bronsmatchen mot Finland efter en rysare som gick till sudden. Det enda glädjande med dagens OS-händelser är att de svenska OS-damerna gick till final efter att ha besegrat Kina tämligen enkelt. /Anti

Albanien


bra


OS-dag 13.

Det mesta har sammanfattats nedan av mina kollegor.

Dock ska en sak fastslås omedelbart, att åka ur mot Slovakien är förvisso dåligt men det är inget praktfiasko i sig. Praktfiasko är att torska mot Vitryssland likt 02. Slovakien är ett av världens fem,sex bästa lag och har något lag gjort fiasko i OS är det Ryssland.
Innan folk börjar vråla om praktfiasko så ska även sägas att Slovakien slog Ryssland innan i OS. Så ett dåligt lag? Knappast era okunniga jävlar därute. LÄS PÅ FÖR HELVETE!!

Nåja, Sverige tog iaf GULD i den ädlaste grenen i os, herrstafetten på skidor. Längdåkningen är ju hela grundbulten till all vinteridrott och att då vinna guld i den finaste distansen där är så otroligt skönt. Det är det vackraste guldet man kan vinna i ett vinter-os. Fantastisk insats av hela gänget!!! Underbart skönt.

Idag väntar curlingsemifinaler och det blir som Peter Harrysson hade sagt "olidligt spännande".

Förövrigt: INFÖR BANDY I OS!!!!!!

Antal guld:

Norge 6
Sverige 4

Vi äter in...

/FH


Spanien.

Nu tar Fotboll Jorden Runt, eller FJR som det heter på IK:s redaktion, slut med detta inlägg. Jag är mycket stolt över alla olika bilder etc man lyckats hitta och även om vissa givetvis är rätt tråkiga tycker jag de flesta visar en bra bild av såväl fotbollen som landet i stort på ett eller annat sätt.
201 länder har avverkats och det i en ordning som varit baserad på FIFA:s världsranking den dagen detta projekt inleddes.
Som avslutning får ni rösta fram den bästa bilden i denna bloggkategori, ranka de tre bästa i kommentarerna så tar vi fram en best of!
Nu låter vi Spanien avsluta denna kategori.


Tyskland.
Italien.
PRAKTFISAKO

Oj, oj, oj vilket PRAKTFIASKO av Bengt Åke Gustafssons Tre Kronor. Bedrövligt. Men än mer bedrövligt är det att tvingas lyssna på Staffan Lindeborg i två timmar, en kommentator som borde ha kastat in handduken för många år sedan. Jag förstår inte hur SVT INTE kan låta Chris Härenstam kommentera Sveriges matcher. Jag vill ha känsla och entasuiasm, inte en seg gammal gubbe som ser illa, och säger en massa fel. Usch.

Och gällande matchen... vad ska man säga? Jo, BÅG coacher som vanligt på tok för dåligt, tack och lov att han går i pension nu! Med tanke på att Slovakien spelade match igår så hade jag förväntat mig att Sverige skulle spela med högt tempo, då hade garanterat aldrig Slovakien orkat hänga med i 60 minuter. Men istället väljer BÅG att spela sin pensionärs-tempo-hockey, och då går det som det går när spelarna gör alldeles för mycket misstag. Sen får man åter igen passa på att klaga på laguttagningen rent allmänt; hur fan tänkte BÅG när han tåg ut Magnus Johansson och Weinhandel? Bedrövligt så in i norden. Och varför matchas inte de bra spelarna betydligt hårdare? SKANDAL!

Nu är OS slut för denna gång, det känns betryggande att veta att BÅG inte är med nästa gång. Hoppas bara att Mårts försvinner innan dess också, annars väntar ett nytt PRAKTFIASKO!

/anti

GULD GULD GULD!!!

Jag sitter här framför datorn med curlingmatchen mellan Sverige och Storbritannien på i bakgrunden. Det är herrarna och de spelar för att komma på fjärde respektive femte plats i grundserien, innan finalerna drar igång alltså. Jag sitter här och känner hur euforin börjar släppa något och därmed går pulsen ner från sisådär 200 (då den steg när Northug, Stor-vargen som Hård och Blomquist kallade honom, knappade in på Hellner sista varvet).  Jag ska inte försöka förklara i ord hur lycklig jag är, men jag kan väl måla upp en liten mental bild för er. Tänk er att... äh vafaan, Sverige har tagit guld i längdstaffeten och jag är skitglad rent ut sagt. Vilken laginsats vi fick se åter från de svenska skidkungarna. Men till skillnad från förra gången så drog inte Johan Olsson ifrån medan de andra sinkade det övriga fältet. Här var det istället Daniel Richardsson som drog ut fältet redan i starten och bildade en lite grupp på fem personer i täten som var med och tamapdes. Han kom in som etta vid växlingen och överlämnade ledningen till Johan Olsson. En ledning på knappa sekunden, men likväl en ledningen och detta resulterade i förstaplats när Olsson skulle växla till Anders Södergren (pappan i gänget) som gjorde allt rätt. Genomförde ett perfekt takstiskt lopp där han inte gick upp och tokdrog direkt utan lade sig bakom en eller två av sina motståndare och vilade lite och lät dessa dra det tunga lasset en bit. Men sedan tänkte Södergren "Nu får det vara slut på det här tramset" och gick upp i täten och tog en klar ledning in till växlingen och till Marcus Hellner. Och denne Hellner gjorde heller inte han något dumdristigt misstag utan förvaltatde ledningen. Men när Stor-vargen Northug pustade och frustade fram genom spåren, så tänkte Hellner "Shit, nu måste jag skida på rätt rejält" och som han gjorde det. Northug tog in 15 sekunder, men inte mer. Detta var mer än nog, även för en stor stygg varg.

Och väl inne på upploppet så ryckte den gode Hellner åt sig en svensk flagga (som det stod Sunne på) och gled med flaggan i topp in till mål. Och direkt kom självklart lagkamraterna och slängde sig om honom av ett enormt  lyckorus (detta mina damer och herrar är manlig vänskap).

Mer spännande än så blev det inte. Northug var den enda som såg till att pulsen på svenskarna, både på stadioon och hemma i sina hushåll, steg då han frustade på ute i spåren. Men han kunde aldrig hota guldmedaljen, som tillhörde Sverige från sista backen in till stadion och sedan in i mål

Jag vet att många kallade Sveriges insatser i början av OS för fiasko på fiasko. Men 8 medaljer, varav 4 av valören guld är väl knappast nåt fiasko. Och fler medaljer ska det bli. Så OS är inte över för svensk del.

Nu är det sängen som gäller och klockan ringer 06 imorron. Då är det Tre Kronor-Slovakien. Hoppas på vinst. Vore väl fan annars. Eller hur?

/DV

SUCCÉ

Idag ordnade jag guld åt Sverige. SUCCÈ med andra ord. Vita Hästen vann också idag. SUCCÈ med andra ord. Fler succéer väntar!

/anti

GULD!

Norske Northug gjorde en enorm upphämtning på sista sträckan men Sverige stod för en enorm LAGinsats, alla körde grymt bra och Hellner hade god marginal ut och när han väl stack ifrån fransosen och tjecken som inte orkade hålla undan för Northug så visade han enorm styrka och defilerade i mål.

GÖTT!

Kambodja


OS-dag 12.

SÅ var det då återigen en svag svenskdag och man börjar misströsta nu, det är dags för skärpning nu!

Antal guld:

Norge 6
Sverige 3

/FH.

Holland.
Brasilien.


Argentina.
Dagens höjdpunkt "Uppvärmning"

Ni som har missat att SVT sport-redaktionen har en webbsänding varje dag 17:59-18:15 har missat massor (eller som Dogge skulle ha sagt "Fett mycket"). Programmet sänd endast på svt.se och har namnet "Uppvärmning". Här får man se hur det går till när André Pops, Jonas Karsson & Co förbereder inför den ordinarie sädningen (som säds även på webben och i TV naturligtvis). "Uppvärmning" har blivit en total tittarsuccé och SVT sports Facebooksida överöses med inlägg om uppvärningen dagligen och på twitter är programmet också väldigt uppskattat.
Men igår hände det något som vi fans sent kommer att glömma. En händelse som fick alla framför sina datorskärmar att reagera. Programmet började och man hade masserat upp sina skrattmuskler för att inte få träningsvärk i dem. En del hade säkert kommit hem från jobbet och satt sig med öppnade ölflaskor/burkar framför sig, beredda på 16 minuters kvalitativ underhållning. Men tji fick vi. Mer avslaget som det var då kan det inte bli. Möjligen en Göran Zachrisson på valiuum. Per Elofsson försökte dra igång något som liknade en rolig historia men allt han fick som respons av Pops och Karlsson var leenden, kanske aningen stela också. Efter 15 minuter hade jag inte dragit på munnen en enda gång och att dra på munnar är Pops och Karlsson & Co väldigt skickliga på att göra i detta program, men jag vet inte vad som hände. De var väl trötta och det har alla människor rätta att vara ibland, även offentliga personer.
Nåja, idag var det i alla fall andra bullar. Skrattanfall som följdes av andra skrattanfall och tårar som trängde fram ur ögonen. Vid ett tillfälle skrattade Pops och Karlsson inne i studion så mycket att de knappt fick fram ett ord. Jag tror det var då de hade satt en liten kamera på Stig Strands kläder och man fick då följa Stig när hans telefon ringde. Mr Strand snubblade i trappen och ironiskt nog skadade tån. Jag är nästan helt säker på att alla som såg detta skrattade sig svettiga. I alla fall gjorde jag det. Sedan följde en Tajikistansk utförsåkare i svensk alpinmundering från -98 som snackade om att Stig Strand hade tomtat hemma hos hans familj efter att ha träffat Stig på en karaoke-tävling på en Finlands-båt. (Dock är jag inte helt säker på att detta är sant).
Tyvärr var inte Ejeborg med imorse heller, men det kanske var lika bra. Annars hade det nog stått i tidningarna imorn "10 000 döda efter skrattanfall"
Nåja, detta var tveklöst en av det bästa, kanske rent av det bästa, avsnittet av alla. "Uppvärmning" var således höjdpunkten i dagen program, då ingen svensk tog medalj.

Anna Haag kommer tyvärr inte att åka staffeten på torsdag efter att ha drabbats av feber och förkylning. Man har flyttat Kalla och Pajala ut ur svenskhuset för att inte komma i kontakt med några onda bacillusker. Tyvärr känner  även de sig lite risiga, men det är oklart om de ska tävla eller inte på torsdag. Så, idag får vi glädjas av att "Uppvärmning" har kommit i rätt kurs igen.


/DV

Mera vintersport!


Det bar sig inte hela vägen för skicrossdamerna heller

Det börjar gå snö i maskineriet för svenskarna nu, Anna Holmlund hade kört bra i kvalet och stabilt och säkert i åttondel och kvart men väl i semi funkade ingenting och hon kom efter redan när tejpen gick up.. flåt, plankan gick ner. Dessutom har skiddamerna blitt sjuka vad det verkar. Nåjo hockeyn är vi fortfarande med i. Schweiz slog ut vitryssland efter ett par snygga straffar. Anti kan säkert redogöra mer för den matchen.

/AH

Danska och norska för mellanstadiet!


Nederländerna


FH siar om hockeyns slutspel.

FH kanske inte längre skriver så mycket i sina "Os-dag XX" men nu kommer tipset på hur det kommer gå i resten av hockeyturneringen.

Åttondelsfinaler:

Schweiz-Vitryssland 2-0.
Schweiz kommer få det tufft men man känns som det lite starkare laget, dock kommer Vitryssarna fortsätta spela sin defensiva hockey vilket kommer göra att Schweiz får kriga för varje milimeter av isen. Dock kommer de lyckas ta hem segern, 1-0 kommer tidigt i andra följt av 2-0 i tom bur efter 19:47 i tredje.

Kanda-Tyskland 4-1.
Här talar vi inte press, vi talar inte ens enorm press, vi pratar om den största press ett idrottslag någonsin haft på sig. Kanada ska bara vinna här, att Kanada skulle åka ur redan i åttondelen i sitt "eget" os vore en lika stor skräll som "Miracle on ice" faktiskt. Här tror jag att det blir riktigt nojjigt för hemmalaget även om siffrorna kanske antyder motsatsen. Kanada kommer mangla på i början vilket gör att Greiss får släppa ett par puckar bakom sig. 2-0 efter första perioden och alla tror det är stensäkert att Kanada kommer dra ifrån... Då kommer Sturm igenom och gör 2-1 efter 4:05 i andra och Tyskarna har Kanada i gungning. Tredje perioden står och väger och när det återstår 5minuter kontrar Kanada in 3-1 och två minuter senare 4-1 men detta kommer bli betydligt jämnare än vad sifforna anger.

Tjeckien-Lettland 3-1.
Tjeckien tar en rätt enkel seger här tror jag dock slutar man spela med full styrka efter 3-0 i andra och i tredje tillåts Letterna göra 3-1.

Slovakien-Norge 4-2.
Norge har visat att man inte är så usla som folk på förhand ville ha dom till, förvisso räcker man inte till men de gigantiska siffror som många trodde de skulle torska med i match efter match har inte kommit mer än i premiären. Man kan nog skaka Slovakien men det blir inte mer än skaka. Slovakien kommer försöka knäcka norrmännen direkt men Norge tar ledningen med 1-0 som man sedan håller till periodpaus 1 efter ett gediget försvarsspel. Andra kommer bli väl tuff för våra grannar och Slovakien går ifrån till 3-1 men i början av tredje gör Norge 3-2 men släpper sedan in 4-2 i boxplay och det slutar sedan även matchen.

Kvartsfinaler:

USA-Schweiz. 4-1.
USA kommer här inte ge Schweiz en chans utan kommer enkelt skicka ut Schweizarna ur turneringen och så var det egentligen inte mer med den saken...

Sverige-Slovakien 3-0.
Sverige som gjorde ett rätt bra gruppspel trots allt, spelet kanske inte var glimrande men det viktiga där är att vinna och skaffa sig självförtroende och sätta diverse grejer. Räkna emd att BÅG fortsätter gå runt på maxantal femmor i PP etc här, iaf så länge det inte ser ut att vara någon fara på taket. Givetvis ska inte Slovakien underskattas men Sverige ska slå Slovakien helt enkelt. Tror på en komfortabel 3-0 seger som tas i andra perioden då både 2-0 och 3-0 kommer efter det snabba ledningsmålet i första efter 2:03.

Ryssland-Kanada 2-1 efter sudden.
Ojojojoj, vilken sjuhelvetes match redan i kvarten, den match som "alla" tippade skulle bli finalen spelas alltså redan som kvartsfinal. Det kommer bli en fantastiskt het hockeymatch och jämnt så det förslår. Givetvis hoppas vi på Sovjet, F'låt Ryssland, speciellt efter diverse Kanadensiska uttalanden om att ej släppa NHLspelarna till OS i Sotji 2014. Ryssland kommer se det som extra tändvätska, om det nu behövs någon sådan, Kanada kommer få kriga och det kommer vara en enorm stämning på läktarna. Ryssland kommer hamna i underläge i mitten av andra efter en stentuff första period. 1-0 till kanada kommer stå sig till 16:34 in på tredje då Ryssarna kvitterar och sedan gör Ovechkin 2-1 i sudden och storfavoriten Kanada har åkt ut.

Finland-Tjeckien 3-2 efter sudden.
Finnarna gjorde en blek insats mot Sverige men det handlar precis som Wikegård sa igår inte om någon läggmatch utan det faktum att Finnarna inte är bättre än så. Tjeckien känns även de som lite för svaga för den absoluta toppen i detta os och denna holmgång kommer sluta med ett finskt slumpmål i powerplay i sudden.

Semifinaler:

USA-Finland 3-1
USA ser sin chans till att plocka hem hela turneringen här nu när Kanada åkt ur och man tar iaf finalchansen genom att slå Finland. USA lär starta i ett vansinnigt tempo påhejade av många amerikaner på läktarna medan finnarna får det tufft att hänga med. Jag tror USA går upp till 3-0 efter ett mål i varje period innan Finland tillåts tröstmåla i mitten av tredje.

Sverige-Ryssland 3-4 efter sudden.
Sverige får tyvärr respass här, det är oerhört tufft att försvara ett OS-guld i ishockey och även om Sverige kommer göra en mycket bra match är Ryssarna snäppet vassare och avgör i sudden. Detta kommer dock bli ett klassiskt hockeyminne även om utgången inte går riktigt som vi svenskar önskar. Det kommer bli en fullständigt fenomenal hockeymatch som kommer innehålla allt och lite till.

Spel om tredje pris

FInland-Sverige 1-2
Sverige är helt enkelt återigen bättre än finnarna.

FINAL!

USA v.s. RYSSLAND 2-4.

Klassikermöte som så många andra i världen, vi kommer få en del klipp från miracle on ice och det kommer vara extremt hett mellan dessa stormakter på så många olika plan. Ryssland känns dock betydligt starkare och även om det långt ifrån blir någon storseger så kommer Ryssland att ta hem detta. USA kommer kriga och kämpa och det kommer vara en otroligt spännande och tuff kamp men jag har svårt att se att Ryssarna missar denna chans.

OS-dag 11

Eftersom Deve redan sammanfattat allt räcker det idag, det var dessutom så bra att jag inte ens försöker göra det bättre...

Anti, du var också duktig...

Antal Guld:

Norge: 6
Sverige: 3

Nu går vi snart om.

/FH.

Ryssland.


Kroatien.


Tjeckien.


OS

Måndagens OS...

SUCCÈ: Tre Kronor (herrarna) och de svenska damskidåkarna.
SKANDAL: De övriga som inte tog medalj

GONATT

/Anti

Vinst imorse och silver som vi redan hade målat till guld

Inatt var det "Extreme Hockey Night" och alla hockeyintresserade i vårt avlånga land bänkade sig troligen framför sina tv-apparater för att få sig en rejäl dos underhållning. På kvällen möttes Ryssland Tjeckien, en kamp där Ryssland till slut stod som segraren. Sedan 01.30 på natten var det dags för ännu en hatmatch, den här gången mellan värdnationen Kanada och deras grannar i söder, USA. Detta var en intensiv och spännande match på alla sätt och vis. Det hände någonting hela tiden. Om det var avbrott i spelet så fanns där en man på plats som triggade igång publiken med lite "hopp-och-stuts" samt bytande av tröjor. SVT:s Vinterstudion kallar honom för "Tröjbytarmannen" (eller var det bara "Tröjmannen"?) Hur som helst så gav de båda nationerna publiken på plats och oss tv-tittare en oerhört underhållande tillställning. Vinnare ur denna stenhårda hatkamp gick USA, som vann med 4-2 efter att ha slagit in sista målet i öppen kasse. Dock kom vinsten en aning orättvist. Kanadan hade hela matchen och sköt på USA:s målvakt Miller gång, på gång, på gång, men fick dock inte in något mål. Men man vinner inte på att föra spelet, i alla fall inte i hockey, där vinner man genom att göra flest mål. Chockerande va?


Sedan 06:05 var det dags för höjdpunkten i "Extreme Hockey Night". Sverige-Finland. Liksom de andra lagen var det en definitiv HATMATCH. Jag vet inte hur många gånger Tre Kronor har mött de finska lejonen och det har blivit som mästerskapsfinaler varje gång.  Båda lagen kämpar, köttar, svettas, ibland blöder och gråter. Men så ska det vara. Mellan dessa två lag blir det sällan snygga och välpolerade matcher, utan det blir grisiga matcher, där båda lagen med våld för in pucken i motstådarnas mål.
Men i dagens match var det inte alls så. Sverige förde matchen från början till slut. Utan att behöva grisa eller kötta. Vinst med 3-0 och för att vara lite kaxig så säger jag att det var en lätt seger (bara för att reta upp eventuella finska läsare, om vi har några).

Klockan 22.00 nu ikväll var det dags för damernas sprintstaffet med Charlotte Kalla och Anna Haag. Favorittippade från början. Kalla stack iväg i ledning direkt efter startsignalen och höll den ända fram till växlingen. Anna Haag höll ledningen och de två tjejerna bibehöll ledningen ända fram till sista varvet, där Anna Haag skulle bevisa för världseliten att hon definitivt inte var någon temporär uppkomling som skulle falla tillbaka efter OS. Först så hade svenskarna två hot iform av Tyskland och Italien, men då Italien tappade alltför stort sista varvet så stod det bara mellan Sverige och Tyskland. Ända in till upploppet var det jämt men väl på upploppet fick Anna Haag tyvärr erkänna sig besegrand av tyskan. Men det blev en värdig silvermedalj. Men ironiskt nog så verkade varken vi "soffpotatisar", kommentatorerna eller Pops, Karsson och Elofsson så värst imponernade av silvret. Alla hade nog förutsatt redan innan loppet att lag Kalla-Haag skulle ta hem en säker guldpeng. Men sådan är idrotten och livet i sig. Man får inte alltid det man förväntar sig. Men ett silver, det är absolut ingenting att hänga läpp över. De som gör det förstår inte värdet i att vinna en medalj i ett mästerskap, inte mins ett OS


/DV

Status Quo "Sunny cellophane skies"

Idag bjuds det på Status Quo här på "Dagens psykadeliska alster" Deras två första album var psykadeliska popalbum men 1970 bestämde de att de skulle börja spela mer svängig boogierock. Dock så tror "alla" yngre idag att Status Quo är ett gäng gubbar "som spelar sådan musik pappa diggar". Men här kommer alltså den underbart psykadeliska "Sunny cellophane skies"

Sri Lanka


OS-dag 10.

Det börjar gå rätt dåligt i OS numera, skidskyttet gick åt sthlm till liksom skicrossen.
Det vi kan hoppas på är HOCKEYN! Sverige manglade Finland i förmiddags i en match som fick hela Sverige utan AH att gå upp och titta.

Idag hoppas vi damkronorna kan storskrälla och slå USA i en ossemi likt för fyra år sen.
Vi hoppas även det går bra för sprintstafettdeltagarna från vårt vackra kungarike.

HEJA SVERIGE!!!

Antal Guld:

Norge 5
Sverige 3

/FH.

Portugal.


England.
Frankrike.
SKANDAL

Dagens SKANDAL: Skidskyttedamerna och crosskidåkarna.

Dagens SUCCÉ: VITA HÄSTEN!

/anti

VI HATAR HIPHOP!HEEY!!! VA? Va e de för jävla oljud härinne i min studio??!! Jag

skulle ju för fan spela in country... Va? Va e de för jävla typ som

står i dörren? YO! Vafan säjer du? YO! Joey Cartwright? Fan va

du e dåligt klädd din jävel! Svettiga jävla jumpakläder å va e de

för jävla keps du har? Du ser ju ut som en bakvänd hackspett din

jävel! Stå inte å fäkta som en jävla mongoloid! Hiphop, hiphop,

jag hatar hiphop! Det rappas hit å dit, å låter bara skit... Hiphop,

hiphop, fy fan för hiphop! Ta er i röven alla rappare... Oh, YO!

Försvinn ut härifrån med den där förbannade flimrande

apparaten! Va e de, e de en TV? De e väl ingen TV? Jaså en MTV!

E de sånt du tittar på din förbannade idiot! Hä-hä-hä! Då kan du

ta din rullbräda å åka hem igen! Här ska vi spela fina visor!

Hiphop, hiphop, jag hatar hiphop! Det rappas hit å dit, å låter

bara skit... Hiphop, hiphop, fy fan för hiphop! Ta er i röven alla

rappare... Oh, YO! Tjena, va e de för stajl asså? Det här e min

studio va! Här kan ni inte va era jävlar! HA! Sicka typer va?

Komma här å störa mej när jag ska spela Gnesta-Kalle... JA! Va

gör du därnere i hörnet då, kliar det i röven på dej? Jaså du

dansar... Hä-hä-hä! Kallar du det där för dans? Försvinn ut

härifrån min studio innan jag ringer till snutjävlarna! HEEY!

Rapparjävel! YO! Rappeti-rapparjävel, du ser för dum ut! Har du

sett en ko i arslet nån gång va? Vet du va de e för skillnad på ett

koarsel å en brevlåda? Hä-hä-hä, då kan jag inte skicka dej me

nåra brev då! Ha-ha-ha! Hiphop, hiphop, jag hatar hiphop! Det

rappas hit å dit, å låter bara skit... Hiphop, hiphop, fy fan för

hiphop! Ta er i röven alla rappare... Oh, YO! Nu tar vi boogie-

woogie! Hi-hi-hi! Kom inte hit å snacka rap med mej era svin,

kom inte hit å snacka rap med mej era svin! Rapparjävlar!

Idioter! Rapparjävlar! Skithus! Rapparjävlar! Ta er i häcken! Nu

skiter jag i det här... YO! Försvinn ut härifrån din förbannade

rappare! (Eller va de en skåning...?)


OS-Dag 9.

IGår gick det bra.
Idag går det bra.
Jag fryser.
Vi hörs imon

ANTAL GULD:

Norge 5
Sverige 3

Vi är på väg...

/FH!

Bara att buga och bocka

Igår kväll 22:30 startade herrarnas dubbla jaktstart. Dubbel jaktstart betyder (för er som inte vet) att man kör ett klassiskt lopp först och sedan byter man till skate. Totalt var det 30 km och efter skidbytet så stack Johan Olsson iväg först av alla och tog ledningen med nåra enstaka sekunder. Det var 4 svenskar som vi lade våra förhoppningar på. Dels då Johan Olsson, men även Marcus Hellner, Anders Södergren och Daniel Rickardsson. Efter skidbytet blev det ett lopp som kommer gå till svensk skidhistoria, ja kanske världshistoria. Medan Olsson drog ifrån så turades Hellener och Södergren om att gå upp i täten av klungan och sinkade farten så att Olsson skulle få ytterligare sekunder i ledningen. Den största ledningen var på 26 sekunder och alla hemma i tv-sofforna satt säkert och skakade på huvudet. Det här är inte klokt, helt galen, upprepade jag för mej själv gång på gång medan jag tittade på händelseutveckligen. Till slut så orkade inte Olsson hålla de övriga bakom sig med så stort avstånd och de bakomvarande kunde knappa in på honom och precis innan sista backen före stadion så var de ikapp. Det var fyra stycken det handlade om in på stadion. Hellner, Olsson, tysken Tobias Angerer och ryssen Alexande Legkov. Och väl inne på stadion visade Hellner ingen pardon mot sina konkurrenter (eller Johan Olsson) utan drog på för allt han var värd och skapade en lucka fram till upploppet och därifrån var det bara att avancera in i mål och guldmedaljen var i stort sätt runt Hellners hals när han kom in på stadion. Hellner 1, Angerer 2 och Johan Olsson 3. Vilket lopp det var. Sedan kom Anders Södergren in i mål som 10:e man och spurtade ner Northug. Och när man ser Per Elofsson rörd till tårar och gråt i rösten så vet man att det har hänt något alldeles fantastiskt i svensk skidväg. En sådan dag som igår hoppas man som svensk på att få uppleva fler gånger under detta OS. Anja slutade på 11:e plats i gårdagens Super-G, men ärligt talat, vem kunde inte annat än att vara lycklig igår efter kvällens helgalna tillställning? /DV

Ecuador


FH:s meddelar.

Mina blogginlägg om OS etc kommer framåt kvällningen då jag nu måste börja klä på mig för att om två timmar möta glenn och gå på Blåvitt-Ljungskile.

SUCCÉ

SUCCÉ, SVENSK SUPERSUCCÈ... Men vi börjar med the bad news!

Dagens SKANDAL: Anja tog ingen medalj i dagens super g. Kanske egentligen inte är någon skandal med tanke på allt som har hänt hittills, men någonting måste jag ju klaga på, annars skulle ni förmodligen tro att jag - ANTI - inte mår bra, och det gör jag ju faktiskt.

Dagens SUCCÉ 1: Schweiz - Norge i ishockey! När det gäller vinteridrotter brukar jag OGILLA alla norrmän (därför att de alltid förstör medaljdrömmarna för alla svenskar), men det finns ett par undantag, och ett av dem är ishockey. Norge gjorde idag en FANTASTISK kämpainsats mot Sväjtserostarna, som i sin förra match lyckades roffa åt sig ett oavgjort resultat mot värdnationen Kanada. Dagens match mellan de båda lagen var oväntat bra. Otroligt bra. Schweiz föärsökte föra spelet och gjorde även ledningsmål gång på gång, men Norge kämpade som galna vildsvin och lyckades hela tiden kvittera ställningen målmässigt. Matchen slutade 4-4 på full tid och stor "matchjälte" i Norge blev Tore Vikingstad som gjorde hattrick och fick såväl publik som Niklas Wikegård att kasta ut sin keps på isen. Imponerande. I förlängningen lyckades dock Schweiz göra det avgörande målet och således gå segrande ur striden med 5-4, men ändock en mycket spännande och bra match!

Dagens SUCCÉ 2: De svenska skidåkarna i dagens 3-mil, eller vad den nu hette. Marcus Hellner tog guld och Johan Olsson tog brons. Ruskigt imponerande, och ruskigt roligt att se hur glada alla var efteråt. När man ser Per Elofsson storgråta mitt i TV:n så vet man att det som inträffat är RIKTIGT, RIKTIGT STORT! Det enda som var lite småtrist var att inte Olsson blev den svensk som fick ta guldet efter att ha ledat loppet så pass länge, men alla verkade vara nöjda ändå, så då är jag också det (nöjd alltså). GRATTIS!

/Anti

Rätt låtar gick till final

HALLELULJAH! För första gången i år gick RÄTT låtar vidare till melodifestivalsfinalen i Globen. Mycket bra röstat svenska folket. Själv röstade jag inte idag, kanske är det som är framgångsreceptet för mina rangordningar. Det enda som var lite trist är att de hårdrockande tjejerna i Crucified Barbara gick till andra chansen istället för Erik Linder. Inför deltävlingen höll jag de förstnämnda som något bättre, men såhär i efterhand känns det som att Eriks bidrag var mer äkta på något vis. Men huvudsaken är att rätt låtar gick till final i alla fall.


En otäck krasch, en seger och en andraplacering

Det var tre av alla de händelser som hände i gårdagens tävlingar. Patrik Järbyn var vårt största hopp i gårdagens Super-G, men efter lite mer än halva loppet så hände det som hände Anja två dagar innan och det som absolut inte fick hända igen. Han vurpade. REJÄLT. Men då Anja "ställde" sig upp nästan direkt efter kraschen så låg Järbyn kvar och ingen nere i målfållan, kommentatorerna, eller vi framför tv-apparaterna såg vad som försegick. Det ända man hoppades på var att allt skulle gå bra. Senare framåt kvällen så fick vi reda på att han hade ådragit sig en hjärnskakning och en smärre minnesförlust. Men det kunde gått mycket värre. Tyvärr tror jag inte Järbyn kan komma tillbaka och göra en Anja. Det är bara hon som kan göra en sådan bragd.


Sverige spelade sin andra match i hockey, den här gången mot Vitryssland En nation många tror är en blåbärsnation vad gäller hockey, men så är alltså inte fallet. Det fick vi som såg matchen igår bevittna. Men efter en rätt "dålig" match så kunde vi konstatera att Tre Kronor vunnit med 4-2


Och till sist återstår dubbel jaktstart, damer (längdskidor) då förhoppningarna gick till Anna haag och inte mins Charlotte Kalla, som knep Sveriges första OS-guld detta år. 0 minuter in i loppet blev hon pååkt och efter det kunde hon inte ta sig upp till toppen. Vi fick ha våra förhoppningar på Anna Haag istället. Anna haag som kom in på en fjärdeplat i sitt första OS-lopp. Men igår fick hon sin revansch Det var fyra stycken som tampades om medaljerna en långt tag, innan fenomenet noskan Marit Bjørgen bestämde sig för att låta de tre bakom sig jobba lite och drog ifrån som raket. Hon vann givetvis med ett oerhört stort avstånd. När de övriga tre Justyna Kowalczyk, Anna Haag och Kristin Størmer Steira blev det ett oerhört nervöst upplopp. När de kom in på stadion så låg Anna Haag sist och man trodde att det skulle bli ytterligare en 4:aplats för Haag, med det fick jag äta upp. På upploppet tog Haag i för kung och fosterland och gled om sina konkurrenter och tog i för allt hon var värd och det gav resultat. Alltså. Sveriges fjärde medalj kom igår. Valören: silver. Och nu tar vi norrbaggarna i medaljstriden. Lillebror Norge, ni ska veta att vi inte ger upp utan kamp


/DV

Det allsvenska tipset!IK tippar, som alltid, såväl allsvenskan som superettan i fotboll. Denna gång har vi återigen försökt få med Deve i tipset, och vi har återigen väntat länge men utan resultat. Dock har vi fått med Glenn vilket gör att tipset utgörs av IK:s eminenta tipstrio AH,Glenn och mig själv (FH).
Vi börjar som alltid våra tips nerifrån och upp tabellmässigt för att bygga upp stämningen.
Tipset är utfört som åren innan, dvs vi tippar tabeller var för sig, lägger sedan ihop det och får på det sättet en gemensam tabell, det minsta talet (Dvs bästa laget enligt oss) är 3 och det sämsta alltså 48.
Tipset inom parantes anger vem som tippat vad i ordningen FH-AH-Glenn.

16.Åtvidaberg FF 46 (16-16-14)
Åtvid blir sist enligt vårt tips, Glenn tror dock de klarar en kvalplats. Åtvid kommer få det svårt det tror vi alla, de har helt enkelt inte ett tillräckligt bra lag för att hänga med på denna nivån och hur klassiskt laget än är så är det troligt med direkt respass ur allsvenskan. Kristian Bergström smeker la in en och annan frispark ännu men att vila laget på en såpass ålderstigen spelare kan vara vanskligt med skaderisken i tankarna.

15.Mjällby AIF 43. (13-14-16)
Mjällby har fått Tobias Grahn och det ryktas om George Mourad, den största värvningen man hoppades på gick man dock miste om då Tobbe Linderoth valde att ta en timeout/lägga av. Mjällby får det svårt i allsvenskan, men man har en okej centrallinje som kan rädda dom. Vi tror ju lite olika här, jag personligen tror de klarar sig kvar utan kval medan Glenn tror de blir sist och AH tror på kval. En sak är iaf säker, Mjällby slåss i de nedre regionerna iår.

14.IF Brommapojkarna 42 (12-15-15)
BP tippas åka ur direkt av både AH och Glenn, jag personligen tror att de hänger kvar. Visst har de tappat en hel del rutin men samtidigt har de blivit fler med allsvensk rutin från ifjol och BP kommer blanda fantastiska insatser med en del mindre lyckade. Vårt tips blir kval och där beror det mycket på vem motståndaren blir.

13.Gais 38 (14-11-13)
AH tippar gais bäst av oss tre, känslorna kanske spelar in där? Nu har man förvisso fått behålla Wanderson, men hur länge? Något som verkar intressant med gais dock är 4-6-0 tänket dock ser jag inte att det skulle fungera speciellt bra just i gais, även om jag applåderar det innovativa med det. Jag tror förövrigt att förlusten av Lindström är den tyngsta för gaisarna, även om allas vår Pär Ericsson lär få ett annat glåpord av gaisarna vid första derbyt.

12.Djurgårdens IF 37 (15-12-10)
Hmm, här spred sig tipsen minsann. Jag tror inte alls Dif blir bättre än ifjol, jag kan inte se vad som skulle göra dom så mycket bättre iår? Men glenn tror på en stabil tiondeplats och AH på en tolfteplats så de har väl kanske sett något jag inte sett. Dif är iaf ett av årets mest svårtippade lag. En bra inledning och de kommer nosa på Glenns placering, en dålig inledning och jag är övertygad om att mitt tips går in...

11.Halmstad BK 35 (10-13-12)
Egentligen borde vi tippat HBK i topp för de gör ju ungefär vart femte år en briljant säsong när ingen förväntar sig det, senast man var bra var 2004... Men ser man på truppen så blir inte HBK bättre än såhär. Dock vet man inte, lånen från Espanyol kanske är riktiga toppspelare med allsvenska mått mätt och vem vet vad de hittar i Åhus Horna denna säsong?

10.Gefle IF 30 (11-10-9)
Här är vi rätt överrens om att Gefle slutar runt tiondeplatsen, allt är mao som vanligt....

9. Örebro SK 24 (7-9-8)
Återigen är vi tämligen överrens om lagets placering. Ösk blir lite bättre för varje år tycker man men nu är det lite av nu eller aldrig om ÖSK ska etablera sig i toppen. Vi tror inte på det riktigt. Nej, ÖSK får nog fortsätta vara det bästa allsvenska laget som aldrig vunnit nåt i folks hjärnor, trots att vi tippar Häcken högre.

8. Trelleborg FF 24 (9-4-11)
(anledningen till att TFF tippas högre än ÖSK trots att båda har 24pinnar är att AH tippat dom som fyra vilket är den högsta placeringen och vid lika totalpoäng avgör det)
TFF är ett lag som jag trodde mycket på ifjol, lite mindre iår men AH tror de kan bli ett riktigt topplag och slåss om europaplatser. Glenn å sin sida tror de blir 11... Så vad ska man säga då? TFF är ett lag som alltid är bättre än vad folk i allmänhet verkar tro, ifjol hade de som mest 11 skador och det förklarar placeringen då. Iår kan det uppenbarligen gå precis hur som helst enligt IK:s experter men sluttipset blir åtta.

7.Helsingborgs IF 22 (8-8-6)
Henkeborg är inte längre just Henkeborg och det kommer märkas på laget, nu tippar vi dom rätt högt ändå men med HIF vet man aldrig. De kan bli ett topplag och de kan få slåss i botten men det mest troliga är att de hamnar här i mitten. Det är förövrigt därför vi tippar dom i mitten.

6.Aik Solna 18 (6-5-7)
Aik har sålt sina chanser, mer säger vi inte om det laget.

5.BK Häcken 16 (5-6-5)
Häcken gjorde en fenomenalt bra säsong ifjol och vara nära europaspel både i allsvenskan och via cupen, nu är det år 2 och även om det ofta blir ofantligt mycket svårare så känns Häcken som ett lag som kan hantera det och vi här på IK tror de gör en minst lika bra säsong iår igen, synd bara att det bara är Glenns polare som går och ser dom....

4.Kalmar FF 15 (4-7-4)
Egentligen kan jag inte motivera mitt eget tips här med något annat än att Nanne alltid lyckas med det han tar för sig.... Kalmar har sålt brödratrion och kan få det tufft men de kommer säkerligen blanda sig i toppstriden ändå. Det finns ju en del spelare likt Dauda som kan blomma ut rejält iår. Gör fler det så kan Kalmar återigen jaga guldet så bra är ju trots allt grundstommen.

3.Malmö FF 9 (3-3-3)
Direkt kan vi säga att MFF lär floppa och vårt tips går åt helvete.
Dock är malmoe på pappret ett lag för toppen det visade höstens spel om inte annat, nu har man dessutom rensat i såväl tränarstaben samt i ledningen det lär ge MFF en annan ro och det påverkade iaf mitt tips.
Kan Daniel Larsson och Edward Ofere vräka in bollar likt i höstas går inget lag säkert. Mff blir farliga helt enkelt.

2.IF Elfsborg 6 (2-2-2)
Elfsborgs enda svaghet är att de saknar en målgörare, Keenes krigande i all ära men mycket mål gör han inte. Det känns dessutom som lite av sista dansen med gänget för Elfsborg iår. Ska man ta guld igen får det nog ske nu, 2011 känns Taco,Lucic, Covic blir inte bättre med åren t.ex. och man lär tappa en del av de spelare som bär laget likt Bajrami, speciellt om man ej vinner iår. Vi är likt på MFF-tipset helt överrens och det innebär att Elfsborg blir tvåa.

1.IFK Göteborg 3 (1-1-1)
Blåvitt är sett till truppen överlägsna i Sverige idag. Vi skriver IDAG för man vet ju aldrig vad som sker till sommaren. Får man behålla alla spelarna och får tillbaka landslagsspelare som Adam Johansson och Robin Söder(u21) och komplementsspelare som Niclas Carlsson, Kamal Mustafa så har man en trupp som är den bästa vi sett i Sverige sedan blåvitts egna 1995. Man blandar karaktärsspelare av landslagsklass som Hysén, Christensen, A.Johansson, Sigurdsson, Gustav Svensson med bra allsvenska spelare likt Selakovic och på det massa unga lovande spelare. Ett lag som dessutom kommer med en hunger på guld som är likt den från 90-talets jakt på CL-titeln. NÄSTA MÄSTARNA!
Imorgon: Superettan.

Kamerun


OS-dag 8.

Gårdagen var en rätt medioker os-dag egentligen. Dock med svensk synvinkel några intensiva timmar även om SVT förstörde mycket av spänningen i skidtävlingen via att visa glimtar och några textramsor under hockeyn, hur svårt hade det varit att inte säga nåt så man helt och hållet kunde sett loppet sen?

Super-G för herrar gick av stapeln och där åkte båda svenskarna ur, Järbyn slog sig rätt rejält men hade ändå trots allt tur i oturen och klarade sig med hjärnskakning och delvis minnesförlust. Det kunde slutat mycket värre men vi är glada för att det gick "bra" till slut.

Sedan var det dags för hockey och antagligen en del bråk runt om i Sverige där odjupare delar av familjer ville se let's dances totala odjuphet och meningslöshet istället.
Vi som dock har kommit ifrån femåringarnas mentala nivå såg hockeyn och Sverige såg länge ut ha det stabilt men tappade i tredje och med lite mindre tur och lite mindre skicklighet hade det kunnat sluta med poängtapp, nu fixade det sig till slut ändå men jisses vad nojjigt det var där ett tag.

Sedan var det då dags för längd och där förstörde en maffiabrud Kallas chanser genom att köra på henne, SKANDAL!
Anna Haag blir dock tvåa och var la en av de lyckligaste tvåor man sett.

Sedan tog FH paus och såg istället fram emot Curlingen och Finland-Tyskland i ishockeyn framåt morgonkvisten. Damerna i curligen slog världsmästarna Kina med 6-4 och är fortsatt obesgrade, fantastiskt kul!
Finnarna slog Tyskland rätt enkelt, främst genom ett dödligt giftigt PP-spel, det får Sverige se upp med på måndag förmiddag (matchen börjar 06:00 svensk tid).

Idag ser vi fram emot Super-G för damerna, HEJA ANJA!!!
Vi ser även fram emot en del curling som vanligt samt givetvis längdåkningen för herrarna 15+15km dubbeljakt.
Sedan är det som alltid ishockey!

ANTAL GULD:

Norge 5
Sverige 2

Dags för Sverige att gå om Norge där snart igen...

/FH.

Turkiet.

galatasarayfenerbahce00ro4.jpg


Kamerun.
Israel.
Anna Haag - GRATTIS!

Äntligen en bra svenskdag i OS. Sverige besegrade Vitryssland i hockey med 4-2. Visserligen spelade man bitvis bedrövligt och spelade runt alldeles för mycket i hörnorna istället för att ta skott, men att det blev seger och tre fräscha poäng var det allra viktigaste. Mot Finland gäller det dock att man höjer sig sig ordentligt, annars blir det svårt.

Dagens allra största glädjeämne är dock Anna Haag som på ett fantastiskt sätt KÄMPADE sig till ett mycket starkt silver i dubbeljakten. Till en början såg hon pigg ut, men mot slutet - när toppåkarna blev färre och färre - började även Anna se ut att ha allt svårare att hänga med. Precis innan upploppet kunde Marit Björgen dra ifrån och defilera hem guldet ensam, men bakom henne var det desto tuffare. Kowalczyk och Steira slogs om silvret och bronset medan Haag såg ut att ha tappat greppet, men så i sista nedförsbacken hittade hon nya krafter och krigade sig tappert förbi såväl polskan som norskan, och därefter kunde ingen av de båda passera Haag igen, som alltså slutade på en fin andraplats i sitt allra första OS. Grattis!

Modebloggande i OS!?

Ikväll är det krig. Anti har klätt upp sig. Det kan baar sluta på ett sätt; succé! HEJA SVERIGE!


Dags igen...

Imorn är det åter dags för melodifestivalen, den tredje deltävlingen i årets cirkus. EFter två veckor med högst medelmåttiga bidrag hoppas jag nu på att standarden höjs ett par snäpp, men tyvärr verkar inte mycket tala för det när man ser till vilka artister som ställer upp.

Alcazar - Headlines
Så var det dags igen för Alkisar.. ehrm.. Alcazar. Som vanligt ställer de upp med en ganska fartfylld disco/partylåt, men det är absolut ingenting utöver det vanliga. Som grupp är de dock väldit kända här i Sverige och ganska duktiga på scen, så de blir nog farliga i den här deltävlingen.
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
En ny bekantskap för mig. Verkar vara ganska duktig, men ställer upp med en riktigt seg och tråkig låt. Går den vidare blir jag förvånad.
Betyg: 1 banan

Elin Lanto - Doctor Doctor
Efter Amy Diamond är som bekant Elin Lanto andra halvans största favorit i melodifestivalen. Hon ser faktiskt ganska bra ut, men låten hon ställer upp med håller långt ifrån samma klass som utseendet. Ganska fartfull låt, men den är inte tillräckligt bra.
Betyg: 2 bananer

Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
Kvällens första bidrag som framförs på svenska, självklart gör det att jag delar ut lite extra bonus. En relativt okej låt, men tyvärr inte heller tillräckligt bra för att slå igenom. Den känns som en gammal Volvo som inte vill komma loss ur en snödriva.
Betyg: 2 bananer

Getty Domein - Yeba
Standarden i melodifestivaklen har verkligen sjunkit i år. I varje deltävling är det med MINST ett värdelöst bidrag, och detat är dagens klart sämsta. URUSELT! Allvarligt talat, jag kan köpa att folk sjunger på svenska och engelska, men arabiska eller vad han nu sjunger på!?!??!?! Nej tack.
Betyg: 0 bananer och en p-bot

Timoteij - Kom
Timoteij låter ungefär som Sarek, men med arabiskt sound istället för ett svenskt folkmusiksound. De sjunger hursomhelst på svenska och ställer upp med en helt okej låt som håller lagom högt tempo. Hör utan tvekan till ett av de bättre bidragen i den här deltävlingen!
Betyg: 3 starka bananer

Darin - You're Out Of My Life
Ute ut mitt liv, ja det trodde jag att Darin var ett tag, men så kom han tillbaka. Jag vet inte vart han har hållit hus under sitt "uppehåll", men nu verkar han faktiskt ha mognat betydligt sedan idoltiden. En helt okej låt som utan tvekan kan gå till final. Ingen låt man kommer minnas om 20 år, men ändock en helt okej låt.
Betyg: 3 starka bananer

Crucified Barbara - Heaven Or Hell
Otäckt hårt band med en otäckt hård rocklåt. Okej bidrag, hör till de bättre ikväll, men är inget som kommer ha en chans i en final.
Betyg: 3 bananer

Min rangordning inför kvällen:
1. Darin - You're Out Of My Life
2. Timoteij - Kom
3. Alcazar - Headlines
4. Crucified Barbara - Heaven Or Hell
5. Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek
6. Elin Lanto - Doctor Doctor
7. Johannes Bah Kuhnke - Tonight
8. Getty Domein - Yeba

Nederländska Antillerna


OS- dag 7.

Gårdagen var en tämligen medioker OS-dag för oss svenskar. Jag kan väl förvisso säga att en del beror på att jag innan jag däckade igår kväll varit vaken i 40timmar och därför inte riktigt orkade bry mig på slutet.

Dock var det mesta skit ur svensk synvinkel igår, förutom att jag och glenn smsvägen diskuterade vilka os-deltagerskor (jo,jag vet att det heter os-deltagare även för kvinns men IK jobbar för ett jämlikt samhälle och ändrar till deltagerskor) som var snyggast. Jag röstade på Lindsey Vonn och Glenn på sköna Helena. Nej,det var ingen djup debatt...

Jag hade inga som helst förväntningar på Anja alls men kan bara applådera insatsen, ska inte blogga så mycket om det då det redan gjorts av andra på IK (varför bloggade du ej igår deve? vi saknar dina alster!) men jag ÄLSKAR inställningen "Kör jag, kör jag för guld". Det blev inget guld men väl ett brons, jag brukar säga att vinner man ej är det meningslöst men Anja vann ändå med tanke på att ungefär 99,999999999999% av världens befolkning inte klarat att ens ta löpsteg i det skicket.

Helena Jonsson misslyckades igen, det är verkligen inte lätt att prestera i sitt första OS någonsin, Helena är dock fortfarande ung och kommer dominera nästa OS, även om jag förstår att det är en extremt klen tröst nu.Hon må ha gråtit igår, men att vara så naturlig och visa sådana känslor brukar bara få svenska folket att älska personer mer och det är det som är styrkan för många av de svenska deltagarna/deltagerskorna, de är sig själva.

Björn Ferry misslyckades kapitalt han med och vi säger inget mer där. Curlingherrarna blev förnedrade av Kanada, jag glömde borsta tänderna och vaknade två med ont i magen, sket och somnade sedan om. En dålig kväll frånsett Anja.

Idag är det svenskt igen, vi ser mest fram emot Sverige-Vitryssland i OS-hockeyn, nu ska de fan få betala för 02!!! 21:00 stannar Sverige!
22:00 kör även Kalla och de övriga tjejerna skiathlon men för mig råder inget tvivel, det blir hockeyn!! AH är satt att bevaka längdskidorna.

ANTAL GULD:

Norge 3
Sverige 2

/FH

Bulgarien.
Paraguay.
Grekland.
Brons till Anja - en succé i en SKANDAL-dag i OS

Anja Pärsson tog brons. Otroligt bra och otroligt oväntat med tanke på gårdagens krasch. Visserligen hade hon flyt att Vonn (som i mellantiderna ledde loppet) gjorde bort sig i slalomdelen och föll, men ändå. En medalj är en medalj och Anja gjorde sig verkligen förtjänt av den. Gällande skidskyttet gick det dock åt skogen för de svenska herrarna. Det verkar helt enkelt inte vara skidskyttarnas OS i år, men som tur är har redan Ferry räddat äran (åt just skidskyttarna) något efter sitt guld för ett par dagar sen.

Förövrigt var Norge överraskande bra i dagens hockeymatch mot USA. Det stod länge 3-1 till USA, men Norge hade flera fina chanser att reducera innan USA tillslut kunde dra ifrån och vinna med 6-1, eller vad det nu blev. Minns faktiskt inte nu.

Kontentan av dagens OS-tävlingar...
Anja Pärsson: SUCCÉ!!!!
Resten: SKANDAL!!!!!!

/Anti

Snowboardcross och annan OS från AH

Det är en sån där sport man har noll koll på under 4 år men gärna ser när det blir OS. Anledningen är att det helt enkelt är rätt skoj att titta på. Iallafall på tv, livepubliken kan ju knappast se hela händelseförloppet. Hursomhelst är det en händelserik sport med goda skrällchanser. Inte minst i herrarnas tävling var det många som körde bort sig som (tydligen) väntades kunna gå rätt långt. Medan andra som var mindre etablerade höll tungan rätt i mun och kom i mål. Det är en sport där det blir väldigt tydligt att det gäller inte bara att köra bra, det gäller att köra med marginal och inte gå bort sig. Men det jag framförallt gillar med snowboardcrossoch skidcross, liksom skidsprint och liknande, är kampmomentet man mot man (eller kvinna mot kvinna för att få en jämställdhetstouch, fast det kanske inte är jämställt att ha det inom parantes?) Hursomhelst just att man kan inte bara köra sitt race utan är beroende av vad de andra gör, och har möjlighet att göra det svårt för motståndarna. Det är just det momentet som är så attraktivt i andra sporter som jag gillar, som bollsporter och speedway. Hur kul vore speedway att titta på om förarna körde en och en och snabbast tid vinner? Samtidigt ska sägas att det gäller ändå att hålla koll på sitt först och främst. Utifrån ett rent lekmannaperspektiv så får jag känslan att många av de talrika urkörningarna beror på att åkarna stressas av växande avstånd till de framför eller krympande till de bakom, eller helt enkelt att man missar en landning för att man tittar på de andra istället för på banan.

Herrarnas snowboardcross såg ut att bli en rejäl holmgång mellan de nordamerikanska länderna Kanada och USA. En hel del kanadensare körde dock ut sig och i final återstod blott en mot två amerikaner. Wescott som tydligen vann förra OS med kom efter i starten men efter en stark avslutning kunde han vinna igen och ta guldet till USA. Kanadas hemmahopp Robertson kom tvåa och en fransos skrällde in sig på en tredjeplats. Snacket inför damtävlingen handlade mycket om Lindsey Jacobellis som ledde finalen i förra OS men skulle stila med ett trick i sista hoppet och föll... Men hon fick felskär tidigt i semifinalen och fick nöja sig med att vinna B-finalen. Nordamerikanerna var inte alls lika dominanta i damtävlingen utan det var istället tre europeer i finalheatet men här fick Kanada sitt guld genom Maelle Ricker som körde mycket bra i all heat jag såg. Anthonioz från Frankrike tog silver och schweiziska Nobbs tog brons. Fyra blev en söt norska vid namn Helene Olafsen, de norska verkar ha varit lite trögstartade men tog visst ett nytt guld just i skrivande stund i damernas skidskytte. För Sverige gick det rätt kass. Har förövrigt kollat curlingen samtidigt som jag bloggat, Kanada var på tok för bra vad jag kunde se. Sverige lyckades sno en poäng i slutet men var för långt efter sen när Kanadickerna vann nionde omgången var det bara att kasta in handduken.

Istället kopplades in till sista omgången mellan Storbritannien och Schweiz som var ruggigt spännande, stod 3-3 innan och britterna hade sistasten men schweizarna lyckades bygga upp ett läge britterna inte kunde knäcka med en ruggigt snygg sten med sin sista. Schweiz vann med några centimeter.

Bedrövligt...

Snart är torsdagen över, snart är det fredag. Det ska bli skönt, för torsdagen blir en OS-dag man helt vill glömma bort, precis liksom gårdagen, som inte heller bjöd på några större glädjeämnen bortsett från Tre Kronor herrseger mot Tyskland och curlingsegrarna. Men idag har allt varit bedrövligt. Curlingherrarna håller på att bli utklassade av Kanada och Helena Jonsson fortsätter att underprestera kraftigt i skidskyttet. Hon åker långsamt och skjuter faktiskt sämre än vad jag hade gjort i hennes kläder (om jag nu hade kommit i dem). ACO gör på nytt en ganska fin insats, MEN det är ändå för dåligt för att det ska räcka fram till medalj. Det går för långsamt i skyttet OCh det är fortfarande inte tillräckligt pricksäkert. Nej, idag har allt varit bedrövligt. Hoppas att Björn Ferry kan ändra på det lite senare ikväll, men jag är ytterst tveksam, förmodligen har han tagit sitt guld nu och är nöjd. SKANDAL JONSSON, SKANDAL!!

Dagens enda glädjeämne hittills är Anja Pärsson som trots kraschen igår kväll ställde upp i dagens störtloppsdel i superkombinationen. Visserligen ingen topp 3-placering, men att ens starta är riktigt starkt! Har hon flyt så KAN det räcka till medalj även om chanserna är mycket små.

/Anti

Strawberry fields - The Beatles

Eftersom vi på IK vill ha tillfredsställda läsare så läggs en ny kategori till i listan. "Dagens psykadeliska alster" Här läggs, som kategorin nämner, psykadeliska alster upp.

Den första låten blir The Beatles mästerverk "Strawberry fields"

Sudan


OS-dag 6.

FH satt som den gode os-bevakare han är och såg allt denna dag i OS. Tv gick igång vid 18:15 för att se sändningsstarten och stängdes inte av förrän framåt halv nio i förmiddags då Tjeckien-Slovakien tog slut.
Mycket spännande bjöds det på, det enda som inte var så spännande var ju huruvida AH skulle blogga som han lovat eller ej att det ej skedde visste vi nästan...

Nåväl, klockan 18 började kvällen med curling och en spännande match mellan Sverige-Schweiz för damer, Sverige visar återigen vilken kvalité de besitter när de avgör i sista stund och vinner med en pinne. Otroligt starkt av lag Norberg och man börjar minsann tro på att tjejerna där kan försvara sitt guld. Det trodde jag förvisso innan OS började med, men det krävs alltid att man ser några matcher innan man vågar uttala sig ordentligt om chanserna. Nu tror jag de kommer ta sig minst till final och väl där har man finalnerver sedan Turin vilket fäller avgörandet.

Efter det var det dags för sprintkval och där gick det bra för alla svenskarna och svenskorna, de tog sig alla till finalrundan

  En otroligt bra bild på det hela.

20:00 var det så dags för damernas störtlopp och förutom att Lindsey Vonn är stekhet så var förhoppningarna på Anja stora, man visste att hon skulle satsa allt, det var vinna eller inget som gällde och alla vet efter några dagar med os vad jag tycker om en sådan inställning! Jag älskar den, elitidrott går ut på att vinna!
Tyvärr fick man se ett fall där jag hann tänka "inte huvudet, inte huvudet" för att dänga i skallen i de krafterna kunde slutat med att hon slagit ihjäl sig som hennes far Anders Pärsson sa efteråt. Anja klarade sig dock otroligt bra efter omständigheterna och kan kanske rentav starta i kombinationen idag, fast det är inte det viktiga nu det viktiga är ju att hon klarade sig så bra som hon ändå gjorde. Åt Vonn var det inget å göra. Förövrigt undrar jag vilken göteborgare som designat mössorna med Vonncouver....

Sedan vitog Finland-Vitryssland i herrarns hockey och det var även en match i Sveriges grupp men jösses vad tråkiga Vitryssarna var, Finnarna vann tämligen enkelt och det var inte mer att minnas därifrån. Dock kommer jag ha ångest som fan under Sverige-Vitryssland, alla som levde 2002 förstår varför...

Sedan vidtog sprintfinaler och där lyckades ingen svensk eller svenska ta medalj, häpnadsväckande är givetvis att det fanns en så otroligt farlig kurva som det gjorde. Det står nu utom alla tvivel att Vancouver inte kan arrangera skidtävlingar, tidigare har man missat flera starter i skidskytte och nu en farlig bana. Man har ju även en del andra fadäser för att inte tala om den otroligt tragiska rodelolyckan, det största riset går till arrangörerna helt enkelt. Se bara på det faktum att ingen av störtloppstjejerna tränat riktigt i banan innan tävlingen, ja jösses...

Nu hade det gått några timmar sedan starten och det såg ut såhär ute:Jag fortsatte dock titta och det var en stunds herrcurling mellan Sverige-Tyskland (samma landskamp som nattens hockeykamp således) innan det var dags för damkronorna att ta sig an Kanada. Det blev dock ingen match. Naturligtvis kom arrangörslandet Kanada ut till spel men damkronorna glömde att komma ut och det stod följande på tavlan innan jag bytte över för att se herrarna lira istället.Herrcurlingen mellan Sverige-Tyskland visades dock i periodpauserna. Spännande värre faktiskt.När herrarnas hockeymatch skulle börja hade jag laddat upp med kaffekannan och det var välbehövligt, klockan är nu 11:03 men jag har inte sovit sedan 07:45 igår morse. Så kaffe inatt var välbehövligt.Jag var redigt laddad för matchen redan tidigare ja sedan os började har man ju riktat alltmer fokus just på herrarnas hockeyturnering, den största hockeyturneringen som någonsin har spelats, givetvis måste man då se matcherna.

Första perioden var en tuff historia och jag var livrädd för vad som skulle ske om Tyskland fick in en puck men som tur var har finns det (f.d.) frölundaiter i Tre Kronor så det stod 0-0 efter första och även om det kanske inte var någon klang och jubelföreställning (Anti lär skriva mer om matchen sen) så var det en skön seger som bärgades efter 2-0.Tyskarna såg inte alltför roade ut efteråt.För er som undrade så tog det faktiskt en stund efter det kortet innan nästa togs...Eftersom klockan var långt efter då Weiron stämplar in var det hög tid för frukostKlockan sex var det dags för ett hett hockeymöte, Tjeckien-Slovakien. Tjeckien vann men Slovakerna gjorde det bra, en extremt underhållande hockeymatch faktiskt, tur det med tanke på att man vid det laget varit vaken i 22timmar lite drygt...Sverige slog även Storbrittanien i damernas curling och tabellen där var en njutbar läsning vid klockslaget ovanIdag ser vi fram emot skidskyttet för både herrar och damer samt kombinationen för damer förhoppningsvis med Anja!

/FHRumänien.81353884, Sports Illustrated/Getty Images /Sports Illustrated

Ukraina.

russian_football_winter_2.jpg image by muratos


Egypten.
SKANDAL

Fy fan vad veka de svenska sprintåkarna är. Jag skäms. Det skulle bli 2-3 medaljer idagm, men det blev bara en massa stora praktfloppar. OS 2006 var en engångsförteelse, vi får vara glada om vi ens kan ta 1-2 medaljer till. Det är kört.
/anti

SKANDAL!!!!!

Vi börjar med det positiva (hittills idag): curlingdamerna.

Resten: SKANDAL!!! Bedrövligt av de svenska utövarna. Inför Anja Pärsons lopp var "INNERSKIDA" ett ord som såväl Deve som andra halvan fick höra ett antal gånger. Jag hade en dålig känsla innan störtloppet och tänkte "Anja kommer floppa, hon kraschar". Och vad händer? Jo, hon imponerar stort och med bara en liten bit kvar fram till mål tappar hon kontrollen och går omkull. Strongt försök av henne visserligen, men tyvärr är det lika bra att hon lägger av nu. Anja har vunnit allt och är en av de största svenska idrottsprofilerna genom alla tider, men nu håller hon inte längre måttet. Hon ser tjockare ut än tidigare och åker ur i mer än hälften av alla lopp. Bedrövligt. Likaså bedrövligt av många av sprintutövarna hittills idag.

JAG VILL HA EN MEDALJ INNAN DAGEN ÄR ÖVER! FIXA DET! KÄMPA!

Edit:
Jag vill också passa på att klaga på hur störtloppets startordning fungerar. Varför åker de inte i ordningen 1,2,3,4 osv? Varför hoppar de mellan olika nummer så man inte har koll på hur många som har startat? Vad är syftet? Det är ologisk idioti! SKANDAL!

/anti

Deve som barn.


Algeriet


OS-dag 5.

Jag vill först slå mig för bröstet och citera mig själv från igår:

"Det är skidskytte idag med, jaktstarterna efter den miserabla inledningen i söndags, Visst har fröken Jonsson hämtat upp värre lägen än det här men idag tror jag det är Björn Ferrys dag och det kommer vi njuta av"

Damerna gick inte så bra,det berodde givetvis till stor del på den stora skandalen som mina bevakningskollegor redan skrivit spaltcentimeter om så det lämnar jag.

Björn Ferry däremot, vilken hjälte, mannen utan nerver. Otroligt skönt med ytterligare ett guld och vem vet det kan rentav bli ett nytt Turinos rent guldmedaljsmässigt. Jag står fast vid min åsikt att ett guld är bättre än tre brons, ty allt handlar om att vinna på den här nivån.

Igår inleddes curlingturneringarna med och jag är sedan Nagano 98 curlingfreak under OS och först gör herrarna en magnifik insats mot Skottland (även om de heter Storbrittanien i OS) och tar en tung seger, damerna vinner även dom i en gastkramande match som man sällan sett maken till. Det är långt kvar, men det är otroligt viktigt att inleda bra i en sådan här turnering och det lyckades både herrarna och damerna med. Damerna är ju självklart en favorit via att man är regerande mästare medan herrarna, trots sitt em-guld, är en outsider. Naturligtvis undrar alla vad som hände med skottarnas skiper när han gjorde misstag man verkligen inte är van att se honom göra.

Jag såg även USA-Schweiz i ishockeyn, men det lämnar jag mer åt vår utnämnde hockeyexpert Anti. Anti kommer förövrigt blogga om varje herrmatch i hockey! Kanske inte med 4 a4 ark per match men ändå!
Kanada-Norge förtjänar dock en kommentar även från mig, att hålla ut i en period som Norge gjorde är sanslöst starkt ändå.
Ryssarna vann enkelt.

Snowboardcross för damer gick igår med och det är ju det som, ihop med konståkningen, AH ska blogga om då det är hans expertområden men jag tycker det var mycket stök i de tävlingarna ändå. Dock som sagt, mer om det från AHs/Bubas tangentbord!

Idag är det så otroligt mycket att titta på att man inte riktigt vet när man ska hinna laga käk eller låta det man ätit lämna kroppen...

Curling för både herrar och damer, Sprint för herrar och damer, Störtlopp för damer, skridsko för herrar 1000m,hockey herrar Finland-Vitryssland (Sveriges grupp) Sverige-Tyskland samt Tjeckien-Slovakien (andra gruppen), hockey damer Sverige-Kanada. Det är dessutom så att jag ska klippa mig (vilket kommer föranleda skämt från buba om att "klippa sej" vilket bara göteborgare fattar...). Det kommer gå i ett från 18-08:30 och det ska man se.

Förövrigt funderar vi på att en natt liveblogga från våra OS-nätter. Kan bli något det för er kära läsare att se fram emot.....

ANTAL GULD:

Norge 0
Sverige 2

/FH

Nigeria.
Uruguay.

 
Första världsmästarna.


USA.
2:a guldet

Björn Ferry, oj oj oj, vilket lopp, vilken glädje, vilken oerhört underbar kväll. Ja, det tar inte slut. Ikväll/inatt är Björn Ferry hela Sveriges nallebjörn som får en att sova gott. Efter sprinten i söndags med en sjätteplacering var det väl ingen som trodde att Ferry skulle vara med och tampas om guld i detta OS. Men ack så fel vi hade och, iallfall jag, har aldrig varit så glad att ha fel. För Ferry bevisade för svenska folket att herrarnas skidskytte inte är att räkna bort. Inför sista skjutningen var jag tämligen säker på att det skulle bli en blågul pallplacering, men vilken vågade jag inte resonera om (även fast jag satt själv och ingen hörde mig). Men som alltid blir jag nervös att börja tänka sådana tankar och jag drar helst inga slutsatser innan upploppet, men när Ferry, denna makalösa kämpe som har varit sjuk och brutit nyckelbenet mm, kom över bron in till skidstadion så sträckte jag armarna i vädret och skrek ut ett kort, men ganska högt (allting är relativt) "JAA!!"
Sedan är det SKANDAL (ett ord som är synonymt med IK vid det här laget) att ACO släpptes iväg för sent. MER ÄN 10 SEKUNDER!!! Detta ska inte hända på ett stort mästerskap. Skärpning för i helvete!!


Detta är det andra guldet på 2 dagar och hur optimistiskt det än kan låta (man måste vara optimistisk efter en sådan här tävling) så kan det bli samma valör på medaljerna imorn med. Pärson i alpint och Jönsson och Falk i sprinten. 

Dessutom vann svenska herrarna i curling över regerande världsmästarna Storbrittanien första matchen. I skrivandets stund så ser jag på damernas curling där Sverige ligger under mot Danmark med 2-1. 

Hockeyn är också igång och Tre kronor står självklart som en av favoriterna. Både här hemma och borta i Vancouver.  Det ska bli en intressant fortsättning på OS och vi hoppas absolut att de svenska idrottarna verkligen leverar, som resulterar i medalj.


/DV 


SUCCÉ I HOCKEYSÄNDNINGEN

SUCCÉ!!!!!!!!! Sverige har tagit GULD IGEN!!!!!! HURRA HURRA HURRA!!! Men inte i ishockey, inte än i alla fall. Nej, guldet kom istället i skidskytte och nyheten nådde mig direkt när den andra perioden i matchen mellan USA och Schweiz var avslutad. Björn Ferry... vad ska man säga? Rubrikkungen himself! Efter svenskdamernas förhållandevis svaga insatser hittills (man är ju van vid ständiga pallplatser) gav jag upp och tänkte "om inte ens damerna klara av det, då finns det inte en chans i världen att herrarna klarar det heller, de kommer skjuta bort sig som vanligt och jag kommer bli så jäkla irriterad framför TV:n och förmodligen börja tröstäta på mammas hemmabakade äppel-muffins".

Men ack så fel jag hade, och ack så glad jag är att jag hade fel. Otroligt roligt för Ferry, en skön kille som verkligen förtjänade en fin framgång som denna. Med tanke på alla andra skitresultat från idag (bortsett från de svenska herrarnas curlinglag som något överraskande slog Storbritannien) så känns det fantastiskt, otroligt skönt att Ferry räddade dagen. Nu har VI 2 guld på de senaste 2 dagarna. Imorgon kanske nästa kommer, hoppet står främst till Emil Jönsson och Anja Pärsson.

Gällande hockeyn är det förövrigt JÄVLIGT kul att den manliga hockeyturneringen är igång, och NU i skrivande stund gjorde Schweitz (svårstavade nation) sitt första mål mot USA. Visserligen 3-1 till USA än, men nu blir det lite nerv i alla fall. Synd att "röda korset-nationen" har missat så många fina lägen innan bara, då hade matchen varit ännu jämnare!

Sen måste jag avsluta inlägget med den sedvanliga SKANDALEN. SKANDALFUNKTIONÄRER I SKIDSKYTETT SOM INTE SLÄPPER IVÄG FOLK I RÄTT TID!! USCH! SKÄRPNING!

/ Anti (din favorit i höstmörkret)

Fyfan

SKANDAL, SKANDAL, EN SKIDSKYTTESKANDAL! Bedrövligt att arrangörerna inte kan släppa iväg folk när de ska iväg. Likaså bedrövligt att det drabbar just en svensk, men det verkar som att det här vinter-OS:et helt enkelt inte ska bli någon succé för de annars så straka svenska tjejerna. BEDRÖVLIGT. SKANDAL! Snart börjar i alla fall hockeyn, det är en skön tröst.
/Anti

Kanada


OS-dag 4.

GULD! Det var äntligen dags för det första guldet för svensk del igår, ja första medaljen rentav!
Charlotte Kalla gjorde ett fenomenalt lopp även om jag tycker oerhört synd om Haag som var så nära ett brons, Haag gjorde ett mycket bra lopp och ska ha credd för det men fyra är ju den värsta position man kan få i ett OS (fråga bara Sven Nylander).

Vidare tog damkronorna ett enormt steg mot medalj via 6-2 mot Slovakien, en match där det faktiskt var oavgjort ett tag, och det inte bara vid 0-0, 2-2 under första var nojjigt och bara 3-2 efter 20 spelade minuter kändes inte stabilt, faktiskt inte 4-2 efter andra heller men i tredje säkrades segern och Sverige är nu klara för semifinal. Mest troligt mot USA.

Herrarnas skidtävling var spännade som f-n och 1,5 sek från medalj är jävligt synd. Dock ÄLSKAR jag inställningen, en sann blåvitt inställning "Jag satsade på att vinna och visste att det var att satsa allt på ett kort" fan vilken go inställning. Vinner man ej när man har chansen är allt annat meningslöst, har man chansen ska man satsa på segern som Hellner gjorde och att det sedan blev en fjärdeplats var inte hela världen då. Jag tar hellre 1 guld för sverige än 3brons, det är idrott vi snackar om och i idrott ska man vara bäst!

Norge floppade rejält i herrtävlingen vilket givetvis var skönt det med.

Ikväll/Inatt börjar herrarnas hockeyturnering och det blir otroligt roligt att se, FH planerar en nattsemla och saft (jo, saft) framåt 01:30 när Kanada möter Norge, och FH planerar att ha ätit upp semlan ungefär vid Kanadas 7-0mål, dvs framåt 01:40....

Dessutom börjar curlingen idag och det gillar vi, det är en ädel idrott med medaljchanser för både herrar och damer även om damerna givetvis är tyngre favorit via att de regerande olympiska mästare.

Det är skidskytte idag med, jaktstarterna efter den miserabla inledningen i söndags, Visst har fröken Jonsson hämtat upp värre lägen än det här men idag tror jag det är Björn Ferrys dag och det kommer vi njuta av.

Alpint är det även idag om jag fattat alla ändringar rätt, men det vet man aldrig så det lämnar jag till övriga OS-bevakare på IK att blogga om!!

ANTAL GULD:

Norge 0
Sverige 1

/FH


Mexico.
Ghana.


Schweiz.


Wahlbeck.

"Jag passar inte i Let's Dance, det är mer en familj ute på landet som sitter och tittar på det där efter att ha sett nån i Idol. De sitter där i Hälleforsnäs och tycker det är mysigt"-Peter Wahlbeck!

SUCCÉ

SUCCÉ. OS-GULD!!!! Mer säger jag inte idag. Inte än i alla fall... Mer kommer! /Anti

Nepal


OS-dag 3

Så har då den tredje dagen i OS passerat, detta var återigen en dag utan svenska glädjeämnen.

Skidskyttet var en parodi på tävling då det var tre tävlingar i en pga vädret så det lämnar vi därhän, men att det är ås orättvist under den största tävling som överhuvudtaget finns i alla sporter (Förutom fotbollen som är så stor att den inte behöver draghjälp av OS) är skandal. Visst, man kan inte göra något åt vädret, men man kan ju bryta tävlingar när förhållandena blir så sanslöst ojämna som igår.

Björlund i puckelpisten blev åtta, detta kände jag på mig så jag valde att skita i att se det och ladda för kommande nätter istället. Man måste vara pigg när curlingen drar igång för då blir det inte mycket sömn för oss på IK som bevakar os, ja förutom för buba då som sover hela tiden.

Idag hoppas vi på att Kalla kan ge oss vår första medalj men det blir toksvårt, hon är ju rent kapacitetsmässigt ack så väl med däruppe men ett OS är så ofantligt mycket större än alla andra tävlingar hon deltagit i vilket kan göra det lite mer nervöst och sedan är det ju det här med vädret...

Även herrarna ska ge sig ut i skidspåren och vi håller givetvis tummarna (undrar varifrån det uttrycket kommer dvs varför det är just tummarna man ska hålla för att bringa tur? varför ska man ej hålla i näsan t.ex?). Inatt klockan 04 spelar även damkronorna sin andra match i turneringen, denna gång mot Slovakien, ett Slovakien som torskade mot os kanske största favorit alla kategorier, Kanada i premiären med hela 18-0.

Vad IK:s bevakningsfolk kommer se är solklart, vi har målet att bevaka allt!

Elfenbenskusten.


Sverige.
Serbien.
Surinam


HJALMAR HJALMAR HJALMAR JONSSON!Hjalle denna eviga hjälte i blåvitt, man har spytt ut en hel del galla över hans insatser, men han har alltid stått klubben bi. Han har varit med under det hemska kvalåret 02, han har varit med under guldåret, han har torskat mot Zimbru Chisnau i uefacupkval, han har vunnit sm-guld inför 42tusen på Ullevi, han har varit petad men inte gnällt. Han har varit vänsterback, han har ridit islandshäst i ett tvinslag, han har längtat efter surhaj, han har slagit inlägg sämre än mig, men en sann hjälte är det och jävlar vilken frisparkskung han är. Nu har han satt två frispark i de två senaste träningsmatcher han spelat och igår även en i ribban förutom målet!

HJALMAR HJALMAR HJALMAR JONSSON!

OS- dag 2.

Vi är fullt medvetna om att vi ej bloggat om dag 1 men då ingen av oss anser att backhoppning och invigning motiverar bloggande så är det helt okej.
Dag 2 däremot var första tävlingsdagen.

För svensk del bjöd det på Damkronorna som vann stabilt men utan att glänsa mot Schweiz i det som rätt säkert var en måste vinna match, nu tyder allt på att tjejerna får spela semi mot USA och i den ser vi gärna en repris av semin i Turin. Förövrigt tycker jag det är otroligt jobbigt när kommentatorer och experter är löjligt medvetna om att det är damer de kommenterar med ojämna mellanrum och måste anpassa alla uttryck till kvinnliga diton...
Förövrigt är reklamavbrott UNDER perioderna (som förvisso bara i Sverige innebär intervjuer med Wikegård men man bryter fan inte pågående matcher extra länge för reklam) pinsamt.

Det skulle ju varit herrarnas störtlopp igår men det dimmade/regnade in och när det körs vet ingen säkert.

Det var även skridsko igår, man kan iskallt konstatera att det var bättre för svensk del på Tomas Gustafssons tid, inget ont om Johan Röjler men att komma in som nia när 14 åkt är inget som höjer pulsen på¨en i ostider.

Skidskyttet var spännade ungefär ända till Sköna Helena och kolan passerade första tidspasseringen, sedan var de för långt efter. Det är ju tämligen uppenbart att skidorna var uselt vallade. Dock måste man säga att det är rätt tragiskt att man direkt när en tämligen okänd tjej vann börjar fundera i termer av doping..

Idag ser vi fram emot en svensk medalj i puckelpist! Björlund kan mycket väl vinna och IK kommer givetvis hålla tummarna.

Och anti, blogga i os-kategorin!

Ecuador.Polen.
Skottland.
Det var visst nåt vi har glömt...

Ni kära läsare vet ju att Anti slaviskt följer schlagerfestivalen, FH gör det ej, AH sitter varje deltävling och hoppas Sibel ska vara med. Mycket är som vanligt med andra ord, tyvärr får vi be er trogna läsare om ursäkt för att vi missat en klassiker på IK när schlagern pågår, men den kommer här för första men troligen inte sista gången denna schlager"säsong".


HALVLEKSSKANDAL!

Ishockey har perioder och inga halvlekar! SKANDAL!

SKANDAL!

SKIDSKYTTESKANDAL!!!! Upp till hockeylandslaget att rädda äran i OS nu!

Ett ord räcker

SKANDAL!!! 2 deltävlingar har gått och hittills har 2 urusla OCH 2 medelmåttiga låtar gått till final. SKANDAL!!!

Ingen svensk pallplats i premiären

Dagens premiär av skidskytte blev ingen topp-10-placering för någon av svenskarna. En 12:e plats för Helena Jonsson, 16:e plats för Anna Maria Nilsson och en 20:e plats för Anna Carin Olofsson-Zidek. Som vinnare stod slovakiskan Anastasia Kuzimina på den överraskande tiden 19,55. Nästa chans för ACO och gänget blir jaktstarten på tisdag. Premiären var alltså inte så mycket att glädjas över i skidskytte för svensk del. Däremot tog damkronorna en säker seger mot Schweiz med 3-0, dock var andra halvlek lite trevande med en del målchanser för Schweiz, men Kim Martin i målet spikade igen. /DV

40-årsjubileum!

Ok det är bara en knapp halvtimme kvar på den 13 februari men just idag var 40 år sen Black Sabbath släppte sin debutplatta Black Sabbath. Så (om inte annat så för att kompensera det egyptiska bidraget nedan) då är det väl lämpligt att här på bloggen presentera öppningslåten på den plattan, som också heter Black Sabbath!


Egypten


Inför deltävling 2

Imorn är det dags för deltävling 2 i melodifestivalen 2010. Den här veckan hoppas jag att RÄTT bidrag går vidaare. Följ mina råd så blir jag nöjd.

Eric Saade - Manboy
En ganska "poppig" låt med relativt högt tempo och en refräng som sätter sig på hjärnan. Finns viss potential, så tillvida att bidraget kan gå vidare till final. Men internationellt sett vore det ett riktigt bottennapp. Kontentan: låten är medelmåttig.
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare
Bedrövlig låt av ett bedrövligt land. Det räcker för mig.
Betyg: 1 rutten banan

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
Äntligen en någorlunda vettig låt på svenska. Ingen partylåt direkt, men däremot ganska lugn och behaglig att lyssna på. Troligen räcker den dock inte för vidare avancemang till finalen, låten sätter sig helt enkelt inte i skallen,
Betyg: 2 starka bananer

Highlights & MiSt - Come And Get Me Now
Lite dansband har aldrig nån dött av, och troligen inte imorgon heller. Fast frågan är egentligen vart man drar gränsen för dansband...!? Nåväl, låten är utan tvekan den bästa av de fyra första bidragen. Kan mycket väl gå till final.
Betyg: 3 starka bananer

Pauline - Sucker For Love
Ett ganska udda bidrag som inte är någon annan låt lik. Med andra ord kan det gå lite hur som helst. Antingen blir det succé eller flopp. Hon är inte sämst den här gången, men jag hoppas ändå hon floppar.
Betyg: 2 bananer

Andreas Johnson - We Can Work It Out
AJ har aldrig varit någon av mina favoritartister och den här låten får mig inte att tycka annorlunda heller. Ett segt bidrag som inte ens skulle passa i hissen i skolan. Dock bättre en andra generationen.
Betyg: 2 bananer

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
Kalle & Orsa spelmän i melodiefstivalen. Har något gått fel här? I så fall är jag glad för att det blev så, för här har vi ÄNTLIGEN lite ÄKTA kvalité. Utan tvekan det bästa bidraget hittills i den här deltävlingen. Bör gå till final.
Betyg: 4 bananer

Hanna Lindblad - Manipulated
DUNKA DUNKA DUNKA DUNKA DUNKA DUNKA DUNKA... En riktig "Deve-låt" med andra ord... vilket i sin tur innebär en högst medelmåttig låt.
Betyg: 2 bananer

Min rangordning inför kvällen:
1. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
2. Highlights & MiSt - Come And Get Me Now
--
3. Eric Saade - Manboy
4. Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
5. Pauline - Sucker For Love
6. Hanna Lindblad - Manipulated
7. Andreas Johnson - We Can Work It Out
8. Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare

IK guidar i det svenska schemat.

Under ett OS är det så sanslöst mycket att hålla reda på och i bilagorna som media slänger ut står ju ALLA tävlingar, IK har dock rensat och tagit fram vad som kan vara intressant ur ett svenskt perspektiv. Ibland även annat givetvis men väldigt svensktbetonat.

Dag-för-dag.

FRE 12 FEB

18:15-19:00 OS-Studion.

Lör 13 Feb

20:45 Störtlopp herrar.

21:00 Ishockey damer Sverige-Schweiz.

22:00 Skidskytte damer 7,5km sprint.

Sön 14feb

19:00 Superkombination Damer-Störtlopp

20:15 Skidskytte herrar, 10km sprint.

22:00 Superkombination damer-slalom.

00:30 Freestyle Puckelpist Herrar kval

03:30 Freestyle puckelpist herrar final.

Mån 15 feb

19:00 Längd damer 10km fri stil

21:30 Längd herrar 15km fri stil

00:30 Skridsko herrar 500m

02:28 Skridsko herrar 500m

04:00 Ishockey damer Sverige-Slovakien.

Tis 16feb

18:00 Curling herrar Sverige-Storbritanien.

19:00 Superkombination herrar-störtlopp

19:30 Skidskytte damer 10km jaktstart

21:00 Ishockey herrar Usa-Schweiz.

21:45 Skidskytte herrar 15km jaktstart

22:30 Superkombination herrar slalom

23:00 Curling damer Sverige-Danmark.

01:30 Ishockey herrar Kanada-Norge.

06:00 Ishockey herrar Ryssland-Lettland

Ons 17 feb

18:00 Curling damer Sverige-Schweiz.

19:15 Längd damer sprint kval

19:45 Längd herrar sprint kval

20:00 Störtlopp damer

21:00 Ishockey herrar Finland-Vitryssland (Sveriges grupp)

21:30 Längd herrar sprint final

21:55 Längd damer sprint final

23:00 Curling herrar Sverige-Tyskland

23:30 Ishockey damer Sverige-Kanada

01:00 Skridsko herrar 1000m

01:30 Ishockey herrar Sverige-Tyskland.

04:00 Curling damer Sverige-Storbritanien

06:00 Ishockey herrar Tjeckien-Slovakien.

Tors 18 feb

18:00 Curling herrar Sverige-Kanada.

19:00 Skidskytte damer 15km

21:00 Ishockey herrar usa-norge

22:00 Skidskytte herrar 20km

01:30 Ishockey herrar Schweiz-Kanada

04:00 Curling herrar Sverige-Kina

06:00 Ishockey herrar Slovakien-Ryssland

Fre 19 feb

20:30 Super G herrar

21:00 Ishockey herrar Sverige-Vitryssland

22:00 Längd damer 7,5+7,5km jaktstart

01:30 Ishockey herrar Tjeckien-Lettland

04:00 Curling damer Sverige-Kina

06.00 Ishockey herrar Finland-Tyskland

Lör 20 feb

18:00 Curling herrar Sverige-Usa

19:00 Super g damer

21:00 Ishockey herrar Norge-Schweiz

22:30 Längd herrar 15+15km jakt

23:00 Curling damer Sverige-Ryssland

01:15 Skridsko herrar 1500m

01:30 Ishockey herrar Lettland-Slovakien

04:00 Curling herrar Sverige-Frankrike

06:00 Ishockey herrar Tyskland-Vitryssland

Sön 21 feb

18:15 Freestyle skicross herrar kval

19:00 Storslalom herrar åk 1

19:45 Skidskytte herrar 15km masstart

21:15 Freestyle skicross herrar åttondelsfinaler

21:48 Freestyle skicross herrar kvartsfinaler

22:00 Skidskytte damer 12,5km masstart

22:07 Freestyle skicross herrar semifinaler

22:18 Freestyle skicross herrar final

22:45 Storslalom herrar åk 2

23:00 Curling herrar Sverige-Norge

01:40 Ishockey herrar Kanada-Usa

04:00 Curling damer Sverige-Usa

06:00 Ishockey herrar Sverige-Finland.

Mån 22 feb

18:00 Curling herrar Sverige-Schweiz

19:45 Längd damer lagsprint

20:35 Längd herrar lagsprint

21:00 Ishockey damer semi 1 Usa-Sverige (förutsatt att Sverige inte toksrkäller mot Kanada i gruppen)

22:00 Längd damer lagsprint final

22:25 Längd herrar lagsprint final

23:00 Curling damer Sverige-Kanada

02:00 Ishockey damer Semi 2 Kanada-

Tis 23 feb

18:00 Curling damer Sverige-Japan

19:30 Freestyle damer skicross kval

20:30 Skidskytte damer stafett 4x6km

22:00 Freestyle skicross damer åttondel

22:33 Freestyle skicross damer kvart

22:52 Freestyle skicross damer semi

23:00 Curling herrar Sverige-Danmark

23:03 Freestyle skicross damer final

04:00 Curling damer Sverige-Tyskland

06:00 Ishockey herrar åttondel
(det spelas åttondelsfinaler i hockeyn hela denna dag men då vi iskallt räknar med att Sverige vinner gruppen och därmed slipper spela åttondel och detta främst ska inriktas på svenska deltagare så utelämnas de övriga åttondelarna härifrån, grymt bra hockey utlovas där dock)

Ons 24feb

19:00 Storslalom damer åk 1

20:15 Längd herrar 4x10km stafett

21:00 Ishockey herrar kvartsfinal

22:15 Storslalom damer åk 2

01:30 Ishockey herrar kvartsfinal

04:00 Ishockey herrar kvartsfinal

06:00 Ishockey herrar kvartsfinal

Tors 25 feb

18:00 Curling damer semi

20:00 Längd damer stafett 4x5km

20:00 Ishockey damer bronsmatch

23:00 Curling herrar semi

00:30 Ishockey damer final

Fre 26 feb

18:00 Curling damer bronsmatch

19:00 Slalom damer åk 1

20:30 Skidskytte herrar 4x7,5km stafett

21:00 Ishockey herrar semi

21:30 Skridsko damer&herrar lagtempo kval

22:30 Slalom damer åk 2

23:07 Skridsko herrar lagtempo semi

00:00 Curling damer final

03:30 Ishockey herrar semi

Lör 27 feb

18:00 Curling herrar bronsmatch

19:00 Slalom herrar åk 1

19:00 Snowboard parallellstorslalom herrar kval

20:45 Längd damer 30km masstart

21:15 Snowboard parallellstorslalom herrar åttondel

21:51 Snowboard parallellstorslalom herrar kvart

22:13 Snowboard parallellstorslalom herrar semi

22:27 Snowboard parallellstorslalom herrar final

22:45 Slalom herrar åk 2

00:00 Curling herrar final

04:00 Ishockey herrar bronsmatch

Sön 28 feb

18:30 Längd herrar 50km masstart

21:15 Ishockey herrar final

Sedan får man sova...


Truly Made Deeply.

Truly Made Deeply är en låt med Savage Garden som det nu på sistone har kommit en klockren cover på. Därför får den plats här.Låten kom i ursprungsversionen 1997.

Vi börjar vår coverkavalkad med en version med Cascada.

 Vi tar sedan en version med Tottenhams Firma.Och sedan givetvis orginalet.


Kap Verde


Danmark.
ChileIrland.


Bahrain


Australien.Abby Wambach #20 of the U.S. Women's National Team and Clare Polkinghome #11 of the Australian Women's National Team send up a spray of water as they battle for the ball during an international friendly match April 27, 2008, at WakeMed Soccer Park in Cary, North Carolina. The U.S. won 3-2 in stoppage time.

Japan.Guinea.ÄNTLIGEN!JAG SITTER HELLRE I TURKIST FÄNGELSE ÄN SPELAR I ETT ANNAT ALLSVENSKT LAG ÄN BLÅVITT!-FREDRIK RISP!

Vi snackar klubbkänsla här, har man stått i klacken själv som Risp har gjort och sedan följt laget stenhårt så har man han en sjuhelvetes klubbkänsla. Nu väntar vi bara på att få se allsvenskans hårdaste mittbackspar någonsin Ragnar-Risp mangla sönder diverse löst råttfolk,pajsare etc.

Nicaragua


Colombia.
Litauen.
Nordirland.IK FÖLJER OS!!

Snart börjar OS borta i Vancouver och IK kommer givetvis hårdgranska de spelen. Vi har länge filat på vårt team som ska bevaka allt där. Först tänkte vi åka dit och nu är vi klara över att så ej blir fallet då vi tydligen inte modebloggar och därmed inte får sponsorer.
VI kommer därför att följa det hela stenhårt hemifrån Sverige och det med det bästa OS-bevakningsteamet någon svensk media överhuvudtaget kan uppbringa.

Vilka ingår då i vårt team?

Buba "Andra Halvan": Kommer blogga rent allmänt om OS och även ibland med spetstexter om diverse grejer han funderar över i OS. IK:s egen krönikör från OS. Att ge honom mer strikta direktiv än att han inte ska slänga upp youtubeklipp i varje inlägg gör att han inte bloggar alls. Är även ansvarig för att OS höjdpunkter kommer på IK i form av youtubeklipp.

Anti, "GUD": Kommer främst rikta in sig på Tre Kronor och den övriga hockeyn. Dels för att det är där han har spetsegenskaper och dels för att han där kommer se ALLT. Kommer givetvis få blogga om allt annat med, att försöka lägga band på Gud är ju som att hugga av sig båda benen och sedan försöka springa, dvs rätt korkat.

Deve: Kommer förhoppningsvis blogga varje dag och slå alla tiders bloggrekord under os, korta texter, långa texter, allt kan komma från Fabjoj Deves tangenter. Vi tror och hoppas att han kommer skriva mycket om de lite mer udda idrotterna och även blir troligen den som bloggar mest om svenskarnas insatser även om han får skriva om vad han vill.

Älgen "Första Halvan": Kommer blogga om allt och inget, siktar på att vara vaken i 2,5veckor under OS, något som bara det kan vara värt att följa här.

Tänkvärt är även att allt som har med OS att göra i bloggväg ska placeras i denna kategori. Vi vågar redan nu lova sveriges mest annorlunda OS-bevakning. Vill ni veta allt om OS ska ni följa oss på IK!! Det kanske inte alltid är rättstavat, det kanske inte är det mest layoutmässigt häftiga, men det är en underbar mix som utlovas.
Afghanistan


Marocko.
Iran.


Slovakien.
SUPPORTERMAIL!!!

IK fick ett mail till sin bloggmail från en uppretad supporter till Buckanjärerna som inte var nöjd med lagets inledning av serien! Vi övriga än AH själv som är manager för laget diskuterade om vi skulle publicera detta på IK men valde trots allt att göra det trots att det är en enorm sågning av en av våra egna förkämpar.
Nedan mailet i sin helhet, det var märkt "Tilll Buckanjärernas manager-Buba Shot"

"DU E SÅ JÄVLA USEL!!!
Bra, Buba, BRA BUBA!!! Så jävla uselt!! AVGÅ!!! AVGÅ!!!!
Lätt å vinna över Hidarn och Sörfors!! AVGÅ!!! AVGÅ!!!

KATASTROF!!! DET ÄR FULLSTÄNDIG KATASTROF!!!!!!!!!!

Det går å vinna mot bottenlagen, men när man möter nån av lite högre klass som till exempel Hansson55 då fungerar ingenting längre. DET ÄR KATASTROF!!

Det är egentligen inte lagets fel, felet är managern som inte har köpt ett lag som håller för denna högre serie, det är K-A-T-A-S-T-R-O-F!!!!!!

Buba borde ta sitt ansvar och avgå!! Man kan vinna mot Örkelljunga, Bamsingarna, Orsa möter man Hansson55 eller Nordic Light då blir man utspelade och bjuder inte upp till nåt skönlir.
Markku Bengtsson får spela, match efter match, han är katastrof, allt är katastrof!!

Jag vill ha serieseger som vi en gång haft liksom, och jag vill inte komma trea, fyra, femma, tvåa det ger mig ingenting!!!

Man lägger så jävla mycket tid  på Buckisarna, hela sitt liv, då vill man få nåt tillbaka! Iaf lite rolig hockey!! men det är bara katastrof från början till slut!!!

Man har druckit några öl, irriterad i stundens hetta vill man få utlopp för sina känslor.
Vafan på nåt sätt måste man få protestera, jag tänker inte konfrontera Buba, jag tänker inte gå på något årsmöte utan jag säger här och nu vad jag känner, vad jag tycker.

AVGÅ!!!!!!!!! DU ÄR SÅ JÄVLA USEL!!!!!!!!!!! AVGÅ-FÖR BUCKISARNAS SKULL!!"


ja, vad säger man...


Tomorrow is a long time.

Tomorrow is a long time är en sång skriven av Bob Dylan men den har som alla låtar i denna bloggkategorin gjorts i mängder av versioner, en del kända, en del mindre kända. Sången spelades in som demo 1962 men släpptes på album först med Bob Dylan Greatest Hits vol II 1971 även om den under åren kommit med på flertalet bootleggs genom åren. Första liveframträdande med låten var i Town Hall 12april 1963.

Vi börjar nu vår vandring med Elvis variant.Vi fortsätter längs coverallén med Nick DrakeVi går vidare, tjingsar på några vänner längs coverallén innan vi hälsar på Rod Stewart.Vi byter språk och går över till svenska varianter nu, och inleder med Thåström.Efter Thåström fortsätter vi med Mikael Wiehe och Ebba Forsberg.Vi tar sedan den mest kända svenska versionen, den med allas vårt älskade Nationalteatern.Sedan tar vi givetvis med orginalet, i den demoversion som Robert Zimmerman spelade in 1962.


Kazakstan


Em-kvalet.

Under gårdagen satt inte bara FH och "gud" själv, dvs Anti och försökte fixa FH:s msn utan det lottades även EM-kvalgrupper!!! Vad som var viktigast kan diskuteras...

Eftersom vi fortfarande filar på våra allsvenska&superettan tips, där Deve,AH, FH och Glenn ska tippa de båda serierna tar FH tag i tipstaktpinnen redan nu och tippar de olika emkvalgrupperna.

GRUPP A

1.Tyskland.
Kommentar: Inget snack, Tyskland är ett av världens bästa fotbollslag och även om det blir en mycket tuff match nere i Turkiet och en match som kommer kännas som den är på neutral plan när de möter Turkarna hemma så kommer Tyskarnas överlägsna fotbollskunskaper "Fotboll är ett spel som spelas i 90 eller 120minuter+straffar och sedan vinner Tyskland" stämmer bra.
Ser inget hot mot Tyskland över hela kvalet i denna grupp.

2.Turkiet.
Kommentar: Lika given tvåa som Tyskland är given etta. Vinner mycket tack vare sitt som man ofta kallar det i klubbsammanhang "helvete" man ger bortalagen nere i Turkiet.

3.Österrike.
Kommentar: Kommer kriga som tokar mot framförallt storebror Tyskland, kommer kunna skaka Turkarna iaf hemma, men det ska till en rätt stor skräll om Österrike kan hota Turkarnas andraplats.

4.Kazakhstan.
Kommentar: Här placerar de flesta Belgien men jag tror att Kazakstanernas (heter de så?) kommer ta fler poäng via sin hemmaborg än Beligen och det gör att man slutar före Belgien här.

5.Belgien.
Kommentar: Alla minns ju deras fenomenala målis i vm 94, men sedan dess har det inte varit mycket med Belgisk fotboll förutom att Anderlecht blivit känt som ett lag som nästan alltid tog sig till CL men där kammade noll. Ett fotbollsland på kraftig nedgång således.

GRUPP B

1.Ryssland.
Kommentar: Detta ska ryssarna ta, även om en del spelare nu kan ha tappat i självförtroende via mindre lyckade sejourer i övriga europa. Ryssland är mycket hemmastarkt och kommer tveklöst plocka hem den här gruppen helt enkelt för att man är ett bättre lag än övriga i gruppen.

2.Irland.
Kommentar: Ett land som alla ville se i VM före gordätarna i Frankrike men iom att den svenska domarnivån är i nivå med borgerliga politkers kunskap så blev ej så fallet. Irland kommer därför ha en revanschlust som kommer ge dom många poäng på rent jävlarnamma här och dessutom visade man ju vmkvalet vilket bra lag man är. Kommer hota Ryssland i Dublin men över hela kvalet är risken större att Irland tappar "onödiga" poäng än att Ryssarna gör det varvid Irland placeras som tvåa och Ryssarna etta.

3.Slovakien.
Kommentar: Slovakien var den del som fick lida mest, iaf sportsligt, av Tjeckoslovakiens uppbrott. Slovakien har dock blivit bättre men räcker inte hela vägen till em/playoff nu heller.

4.Makedonien.
Kommentar: Bäst av resten i gruppen helt enkelt.

5.Armenien.
Kommentar: Får inrikta sig på att plocka poängen av Andorra.

6.Andorra.
Kommentar: Är ett av de riktiga blåbären i europafotbollen och får svårt att få med sig några poäng alls här. Dock börjar även dessa nationer att närma sig litegrann och även om man sällan tar poäng slutar deras äventyr numera sällan med siffror uppåt tvåsiffrigt i röven. Oavsett blir Andorra sist i denna grupp.

GRUPP C

1.Italien.
Kommentar: Om de nu inte har glömt ansiktsmaskerna,om nu inte strumporna sitter fel eller de får skit under naglarna eller glömmer av att ramla när en motståndare närmar sig så vinner fjollorna gruppen.

2.Serbien.
Kommentar: Mötena med Slovenien blir heta, men Serbien kommer ta andraplatsen i gruppen utan större problem.

3.Slovenien.
Kommentar: Kommer få slåss med Nordirland om att vara det lag som närmast utmanar Serbien om playoffplatsen. Dock är Slovenien ett lag som kan skrälla men i grundtipset blir de trea.

4.Nordirland.
Kommentar: Rankas högre än Slovenien i lottningen men mycket beror på det lyckade kvalet för nån runda sen men Nordirland gör sällan så bra kval som då och får nu finna sig i att bli fyra i denna rätt tuffa grupp för deras del.

5.Färöarna.
Kommentar: Av blåbären är det trots allt Färöarna som kommit närmast övriga. Man pressade Frankrike sist och gör ofta mycket bra matcher och inte ens de stora elefanterna går säkra på Färöarna, bortaspelet lämnar fortfarande ofta en del i övrigt att önska men ett lag på gång efter sina förutsättningar.

6.Estland.
Kommentar: Får mycket, mycket svårt i denna grupp.

GRUPP D

1.Grodätarna.
Kommentar: Så var det med det.

2.Bosnien.
Kommentar: Bosnien tvåa (nu kommer geigert vråla nåt om att de kommer vinna gruppen, och det får de gärna göra men jag tror det ej) efter hård strid med Rumänien om denna plats. Är på väg framåt fotbollsmässigt som det unga land man trots allt är. Blir tvåa här och får spela playoff.

3.Rumänien.
Kommentar: Rumänien var ett tag kända för att vara ett extremt starktkvallag, likt Sverige, men det känns som man på sistone varit på nergång och man kommer inte rå på Grodätarna här. Istället får man hoppas man har två bra dagar mot Bosnien och kan knipa andraplatsen. Dock känns det som man saknar litegrann för att rå på Bosnien över tid i gruppen. Rumänerna är det lag av de två som lättast kan tappa poäng mot övriga i gruppen.

4.Albanien.
Kommentar: Visade i Sveriges vm-kvalgrupp att man kan rubba de flesta hemmavid och det räcker till en fjärdeplats här.

5.Vitryssland.
Kommentar: Får det helt enkelt för tufft mot övriga lag i gruppen, jumbon undantagen.

6.Luxemburg.
Kommentar: Helt enkelt ett lag som aldrig verkar bli bättre. Får det givetvis alltför svårt i denna gruppen med och riskerar bli helt utan poäng.

GRUPP E

1.Holland.
Kommentar: Okej att man ska tro på sitt landslag, men nån måtta får det lov att vara. Holland lär ha njutit som fan igår över grupplottningen som innebar en garanterad em-plats för dom. De kan skicka sin b-uppställning och ändå plocka hem den här gruppen så överlägsna är man.

2.Sverige.
Kommentar: Sverige SKA bara bli tvåa här, allt annat vore ju givetvis direkt pinsamt. Frågan om Zlatan lämnar vi därhän, den här gruppen ska vi bli tvåa i även utan en primadonna som spelar när han själv vill.
Sverige har inte mött Finland i tävlingssammanhang sedan 93 men bör givetvis klara av dom ändå, även om Finnarna nu gått framåt så vilar fortfarande en hel del på pensionärerna Litmanen&Hyppiä och Sverig har ett mentalt övertag på Ungern medan övriga två bara ska slåss alla dagar i veckan såväl hemma som borta. Sverige har faktiskt en rätt god chans att bli en av de bästa grupptvåorna och därmed gå direkt till EM utan playoffspel.

3.Ungern.
Kommentar: Tredjeplatskampen står mellan Ungern och Finland och jag tror nog att Ungern kniper den via att man tar fler poäng i knepiga matcher än Finland.

4.Finland.
Kommentar: Kommer givetvis slåss tills sista bloddroppen mot Sverige gånger två, kommer vara helt chanslösa likt övriga lag mot Holland så allt blir upp till matcherna mot Ungern. Dock tror jag inte man klarar mer än en pinne i de mötena vilket ger våra grannar en fjärdeplats i gruppen.

5.Moldavien.
Kommentar: Kommer få sex poäng i gruppen, dvs två segrar mot San Marino. Chanslösa i alla andra matcher

6.San Marino.
Kommentar: Är europas utan tvekan sämsta landslag vilket kommer visa sig här med.

GRUPP F

1.Kroatien.
Kommentar: Kroaterna är ju europas bästa hemmalag (vi glömmer Englandsmatchen) och det bidrar givetvis starkt till att jag tror på dom som gruppsegrare. Kommer få det tufft mot grekerna men lär klara av att plocka gruppen då det känns som ett starkare lag än Grekerna.

2.Grekland.
Kommentar: Ett starkt lag som dock får möta ett lite för bra Kroatien. Lär även få tufft att plocka en plats som bästa tvåa.

3.Lettland.
Kommentar: Jag tippar Lettland före Israel eftersom jag har känslan av att Israel är på väg neråt medan Letterna ligger kvar på den nivå man legat på ett bra tag nu. Det vill säga, en positon på undre delen av "klass 3" lagen i europa.

4.Israel.
Kommentar: Får det svårt här, kan rubba Lettland hemma men de två topplagen kommer inte ha några större problem med Israel. För svenskar är väl Israel fortfarande mest känt fotbollsmässigt för kvalet till vm94.

5.Georigen.
Kommentar: Inget höjdarlag men denna grupp har en given jumbo och Georgien är bättre än jumbon men inte mer helt enkelt.

6.Malta.
Kommentar: Visst Sverige hade tur mot Malta i vmkvalet men Malta ska normalt sett inte vålla några lag problem i kvalmatcher och lär inte göra det i denna gruppen heller. Får svårt att få med sig några poäng överhuvudtaget.

GRUPP G

1.England.
Kommentar: Tala om drömlottning för Engelsmännen. Detta är en grupp man inte ska ha några problem att vinna alls egentligen, även om matcherna mot Wales, och då främst bortakampen kommer bli stenhårda tillställningar men det är också matcher där Englands fotbollsmässiga styrka kommer vinna till slut.

2.Bulgarien.
Kommentar: Ett rätt svårbedömt lag egentligen, det har alltid varit ett humörlag. Är Bulgarien ett lag på humör så kan man rubba alla lag men England ska änddock bli för svåra men en andraplats ska nog Berbatov &Co kunna sno åt sig.

3.Schweiz.
Kommentar: Kommer föra en kamp mot Bulgarien om andraplatsen men den lär bli för tuff för urmakarna och så var det med det. Schweiz är inget roligt fotbollsmässigt helt enkelt.

4.Wales.
Kommentar: Nu kommer AH vråla att de ska till EM. Men Giggs och gubbarna blir inte yngre, det var några kval sen de verkligen hade chansen, tyvärr kunde man inte ta den då och nu blir det för svårt. Kommer givetvis kriga på tills man stupar mot engelsmännen och det kommer givetvis vara fantastisk stämning i Cardiff vid hemmamatcherna.

5.Montenegro.
Kommentar: En dark horse som dock tippas sist i detta kval. Kan dock skrälla REJÄLT.

GRUPP H

1.Portugal.
Kommentar: Kommer återigen ha en kamp mot danskarna, kommer återigen vinna den och kommer återigen delta i ett mästerskap.

2.Danmark
Kommentar: Får ett nytt nordiskt slag, denna gång mot Norge (och Island givetvis) men denna gång kommer det gå (ännu) lättare för Danskarna att klara sig vidare. Dock kommer man inte vinna kampen mot Portugal denna gång, sån röta gånger två kan man inte ha två gånger i rad. Sedan vet man ju aldrig vad som sker med danskarna, det kan ju springa in en dåre på plan...

3.Island.
Kommentar: De flesta kommer sätta Norge på tredjeplatsen men jag tror på Island. Detta är en grupp med två klockrena topplag sedan tycker jag det är rätt jämnt mellan övriga och då tror jag Island tar det på ren vilja.

4.Norge.
Kommentar: Har varit på tillbakagång sedan Drillos dagar och får svårt även nu.

5.Cypern.
Kommentar: Gjorde ett bra kval för några rundor sen men har sedan tappat mycket och får nog finna sig i att bli sist här.

GRUPP I

1.Spanien.
Kommentar: Spanien är det överlägset bästa laget i gruppen. Det räcker så.

2.Skottland.
Kommentar: Skottarna kommer dra nytta av att Tjeckien har en generationsväxling och blir därför tvåa. Ett fullsatt Hampden Park är dessutom mycket svårt för alla lag.

3.Tjeckien.
Kommentar: Verkar helt enkelt vara på tillbakagång även om man fortsatt är ett bra lag. Något nytt EM96 lär dröja för Tjeckien.

4.Litauen.
Kommentar: Chanslösa mot de tre topplagen men betydligt bättre än jumbon helt enkelt.

5.Liechtenstein.
Kommentar: Helt enkelt för dåliga för en annan placering.

Sverige


SKANDAL!!!!!!!

SKANDAL!!!! Igår var jag - ANTI - på fest i Bjälbo och Skänninge och missade därav den första deltävlingen av melodifestivalen, men nu har jag äntligen sett alltsammans och som vanligt är jag djupt besviken på hur det svenska folket röstar (eller snarare inte röstar). För det första får man lov att klaga på SVT, som än en gång hade stora ljudproblem under vissa perioder, bidrag fyra hade exempelvis mycket sämre ljudkvalité än de övriga och introt till bidrag nummer fem var "completely silent", som man hade sagt i konungariket England (åtminstone på SVT HD:s sändning). Men det som är mest SKANDAL är ändå vilka som gick till final... Att Ola gick till final kan jag köpa, han hade långt ifrån en jättebra låt, men sett till motståndet var den ändå okej. Att Salem Ali Fakir gick vidare är däremot helt obegripligt, han måste vara en av sveriges mest överskattade artister genom tiderna. Allvarligt talat, finns det någon som kan tala om för mig vad hans stohet ligger i? Han ÄR urusel, usch! Bedrövligt Sverige. Ekborg och Pritchard var betydligt bättre. Till nästa vecka hoppas jag att standarden på artisterna höjs rejält och att det svenska folket ger fan i att rösta så jag kan skicka vidare rätt artister själv.

Avslutningsvis måste jag dock påpeka att Dolph Lundgren var kung.

Dagens väderprognos.

På onsdag är det då dags för träningsmatch igen, IK tänker givetvis guida er läsare till väderleken den dagen. Som det ser ut nu blir det vid matchstart 7grader kallt som med vind kommer kännas som -14. HÄRLIGT!!!
Väder som skiljer män från patetiska andra lags fans som inte går på träningsmatcher!

Jävla sjusovare!

FH sover inte som alla andra, nej för FH har vettig dygnsrytm...

FH funderade på att blogga om gårdagens träningsmatch men det blir för internt...

Sverige igår låg i krig med Danmark, åtminstone i 15minuter, Sverige vann och har därmed återerövrat Danmark...

Se där där kom det ett inlägg om gårdagen ändå...

FH och Glenn båda två var helt slut efter matchen igår, ingen av dom fattar varför dock...

Träningsmatcher is the shit, riktiga fans går på träningsmatcherna med...

Blåvitt drar mer folk på träningsmatcher än vad Gais och Öis drar på allsvenska matcher...

Det kan bli rätt hett på stan på onsdag när iaf 2000pers (att det blir mindre folk en onsdag klockan 17 än en lördag 12:30 känns logiskt) från Valhalla ska snurra på stan samtidigt som pajsarnas bandylag spelar på heden, sa någon "kram"kalasvarning utfärdad?

Detta ändå verkar bli lite av ett träningsmatchsinlägg...

Kasper Bögelund inte hade en rolig första halvlek igår...

Blåvitt köpte Pär Ericsson från gais, räddar gais ekonomi, sänker gais chanser till fortsatt allsvenskt spel, får en spelare som kommer bidra i guldjakten, visar att vi är störst, bäst och vackrast i stan återigen så ja, det var en bra värvning...

Vad tror du Glenn? Fick snubben bakom ordning på sitt biljettstrul till VFs match?

Vi nu ska bocka av vad som hända av mina tankar om vad som skulle hända:

Glenn kommer frysa om fötterna... Svar:Kommentaren "Nu är det fan kallt" efteråt är svar nog!

Jag kommer frysa om händerna...Svar: se föregående svar.

Glenn kommer handla...Svar: FEL!!! Chocken är total men över 3000 och en kiosk är ingen lyckad kombo.

Jag kommer säga att han ska köpa glass...Svar: Jo, det sa jag.
Vi kommer se massa läktarprofiler...Svar: Jadå, mannen med IFKjackan var där samt några andra.

Ingen kommer ha en jävla aning om vem som gör danskarnas mål...Svar: korrekt.
Nr.16 i Ålborg, Kasper BÖGeland kommer få ett helvete som det alltid blir med sådana namn...Svar: Det är det MINST man kan säga.

Det kommer vara en happening på läktarplats...Svar: Japp det var det verkligen.

Man kommer svettas som en gris på vagnen hem med alla vinterkläder på...Svar: Japp, det var dock en buss...

Vi kommer tjöta massa skit om allt och alla, oftast utan någon fotbollsanknytning...Svar: Nja, inte så mycket faktiskt,en extremt seghet gjorde sitt till, sedan var det trångt som fan med....

Vi kommer sjunga "Snart skiner poseidon", Världens bästa inmarschlåt...Svar: självklart skedde detta.

Jag kommer vråla "Nu får du la fan ta å ge dej" till domaren...Svar: Säkert som "blogga om det" på deves fbstatus.

Jag kommer vråla "Kom igen gubbar" när avsparken sker...Svar: Säkert som "HEJ GUD" när anti loggar in på msn.

Vi kommer undra vart bruden från u21-em är... Svar: Det glömde vi.

Det kommer INTE komma "Danskjävlar" från Glenns sida...Svar: Korrekt.

Det kommer komma "Danskjävlar" från i princip alla andra på läktarna...Svar: korrekt.

Någon kommer ramla på läktaren...Svar: Ja säkerligen.

DET KOMMER VARA SKITSKOJ!!! Svar: jasåklart, det var ju BLÅVITT!!!

Johnny B. Goode

Detta kan nog vara en av de låtar som gjorts mest, oavsett om det är världsartister eller lägereldstrubadurer. Vi snackar om Chuck Berrys jättehit Johnny B. Goode. Ja, ni har hört den förut.

Många tunga namn i rockhistorien har gjort covers på den, Elvis Presley är en av dem.


Liksom The Beatles


Även Jimi Hendrix har gjort den här låten


Judas Priest gjorde en egen tolkning


Peter Tosh står för en lite mer avslappnad version


Det finns många fler, bland andra Johnny Winter, Bon Scott och DVs idoler Green Day. Men nån måtta får det vara med samma låt om det inte ska bli alltför segt så vi nöjer oss där och lägger upp originalet. Om någon är nyfiken att kolla upp dem kan ni klicka på namnen dock.

El Salvador


ÄNTLIGEN!

Idag börjar då säsongen här hemma för Blåvitt, 12:30 Ålborg.

Givetvis kommer man som den riktige supporter man är vara på plats.

Vissa saker man kan vara säker på kommer ske:

Glenn kommer frysa om fötterna...
Jag kommer frysa om händerna...
Glenn kommer handla...
Jag kommer säga att han ska köpa glass...
Vi kommer se massa läktarprofiler...
Ingen kommer ha en jävla aning om vem som gör danskarnas mål...
Nr.16 i Ålborg, Kasper BÖGeland kommer få ett helvete som det alltid blir med sådana namn...
Det kommer vara en happening på läktarplats...
Man kommer svettas som en gris på vagnen hem med alla vinterkläder på...
Vi kommer tjöta massa skit om allt och alla, oftast utan någon fotbollsanknytning...
Vi kommer sjunga "Snart skiner poseidon", Världens bästa inmarschlåt...
Jag kommer vråla "Nu får du la fan ta å ge dej" till domaren...
Jag kommer vråla "Kom igen gubbar" när avsparken sker...
Vi kommer undra vart bruden från u21-em är...
Det kommer INTE komma "Danskjävlar" från Glenns sida...
Det kommer komma "Danskjävlar" från i princip alla andra på läktarna...
Någon kommer ramla på läktaren...
DET KOMMER VARA SKITSKOJ!!!Vi har 18 SM-guld, hur många har ni?

ÄNTLIGEN!!!!

Imorgon är det äntligen dags för en ny upplaga av årets melodifestival. Som vanligt kommer jag - ANTI - att guida er genom tävlingen och berätta vilka låtar som är bäst, sämst och så vidare. Den första deltävlingen avgörs i Örnsköldsvik där Peter Foppa Forsberg är den store guden!! Nu ska vi se vilka låtar som finns med...

Ola - Unstoppable
Så var Idol-Ola med igen. En ganska bra artist, sett med svenska mått mätt, och låten är väl helt okey också men det är ingenting som kommer ha chans att vinna i hela europa. Möjligen är det en låt som kan växa med tiden, men känns inte helt klockren.
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Jenny Silver - A Place To Stay
Jenny Silver tycker jag är etyt jäkligt sexigt namn, heter hon verkligen så eller är det ett artistnamn. BARA ETT ARTISTNAMN? Oavsett så är det snyggt. Jag vill också heta silver, eller kanske guld. Men nu var det inte det jag skulle kommentera, det var ju själva låten... och den är ungefär lika bra som Deve är bra på att sladdda runt med sin bil... mer behöver inte sägas.
Betyg: 1 banan

Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot
En artist som jag aldrig någonsin har hört talas om, och en artist som jag förmodligen inte vill höra talas om så mycket i framtiden. Men faktum är att hennes låt är den bästa hittills (av de tre första framträdandena alltså), åtminstone känns det så efter att ha hört låten för första gången. Den är lite party så att säga, men ingen superkvalité.
Betyg: 3 bananer

Pain Of Salvation - Road Salt
En låt som handlar om vägsalt... nu börjar det hända saker. riktigt kreativa och nyskapande saker! Synd bara att låten är dålig, den är ungefär lika dålig som vägsalt är för en bil (och bilar rostar och dör av salt).
Betyg: 1 banan

Anders Ekborg - The Saviour
Intressant och rockigt bidrag. Tydlig och stark röst och en ganska skön låt. Kan eventuellt skrälla i Örnsköldsvik, men inte mer än så.
Betyg: 3 bananer

Jessica Andersson - I Did It For Love
En ganska lugn och okej låt som absolut kan gå vidare från deltävlingen. Frågan är dock om dynamiken i låten räcker till. Kommer pricken över i:et finnas? Kommer folk klara en långsam låt som inte dunkar på i 110 km/h...?
Betyg: 3 bananer

Frispråkarn - Singel
JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! En låt på SVENSKA i den SVENSKA melodifestivalen, det är fan så man blir lyrisk. Synd bara att låten suger mer än en såndär sugfisk som håller rent i akvarier. Riktigt dålig låt. Usch.
Betyg: 1 banan (att den är svensk räddar oss från en nolla)

Salem Al Fakir - Keep On Walking
Salem Ali Fakir är en artist jag har oerhört svårt för att uppskatta, och den här låten gör det inte enklare. Låten är riktigt dålig, och inget annat hade jag heller förväntat mig. Usch. Igen.
Betyg: 1 banan

Slutkontenta:
Den första deltävlingen bjuder tyvärr inte på några speciellt heta bidrag. Några låtar är okej men de allra flesta är riktig  dåliga, så inför fortsättningen är det skönt att veta att allt bara kan bli bättre!

Min rangordning inför kvällen:
1. Ola - Unstoppable
2. Jessica Andersson - I Did It For Love
3. Anders Ekborg - The Saviour
4. Linda Pritchard - You're Making Me Hot-Hot-Hot
5. Jenny Silver - A Place To Stay
6. Pain Of Salvation - Road Salt
7. Salem Al Fakir - Keep On Walking
8. Frispråkarn - Singel

Men hur det slutar vet man aldrig förrän man får se hur bra entertainers de olika artisterna är.

Så kan det gå när man åker bil...

Kommentarer behövs nog inte idag...
Kenya


Den som väntar på Anti, väntar alltid för länge...

Vi på IK vet att alla våra läsare, speciellt Glenn, längtar efter Antis Schlagerprofetior. De är utlovade och kommer komma i god tid innan morgdagens deltävling. Så var lugna.

Honduras.Tunisien.


Finland.
SLAKTEN!


Dagens bild: ANTI REGERAR!!!!!BF2 FTW!!!!!!11

Niger


Såhär låter det när FH och AH snackar med Glenn på fifadagarna...


Mali.
Makedonien.Senegal.Dagens Anti-citat

Anti - sjuk säger (20:45):
undrar om man skulle kunna operera sig själv, typ dra ut en njure och sy ihop sig utan att dö

Mera Pontiak!

Ja jag vet att det blir mycket klipp nu men ändå

Swaziland


Saudiarabien.Sydkorea.
Norge.Mühleggloppet 2010

Det var en gång för länge sen - närmare bestämt för några dagar sen - väldigt kallt och snöigt i tyska Allgäu där Mühleggloppet 2010 skulle till att avgöras. En mycket prestigefull skidtävling som är uppkallad efter Johann Mühlegg som 2002 krossade de allra flesta i vinter-OS, som då hölls i Salt Lake City i USA. På startlistan till Mühleggloppet fanns många kända profiler med såsom  Justin Gatlin, Usain Bolt, Tor Arne Hetland och det svenska superhoppet Ludmila Enquist. Lite längre bak i starlistan fanns även en liten skara mindre kända profiler med, som exempelvis Johann Björn, Johann Älg och Johann Krokek. Alla tre hade ändrat sina namn och uppkallat sig efter sin stora hjälte, Johann Mühlegg!

Innan starten skulle gå i det 90 kilometer långa loppet diskuterade de tre Johann-fansen om hur stora chanser de skulle ha att komma bland de tio främsta. Älg, som hade laddat upp med en bastant frukost i form av en Big Mac & Co på Burger King, kände sig vansinnigt stark och sa till de övriga "jag ska nog älga mig fram till segern i år, allt annat är en stor skandal".  Björn var mer tveksam till sina chanser och menade att han kanske inte skulle klara av hela loppet utan att få en sömnpaus. Detta var förövrigt något han dagen innan loppet ville reglera, men Juha Alkkobrinninen som var enväldig härskare över reglementet vägrade tillmötesgå kravet. Johann Krokek visste inte riktigt vad han skulle tro om sina chanser, han sneglade bara ner mot sin uppsvällda mage och sa "det kanske blev en öl för mycket igår i alla fall".

Några minuter senare smällde startskottet av och det flera tusen stora antalet startande for iväg som spjut. Alla utom de tre Johann-fansen. Björn hade nämligen, i precis samma ögonblick som startskottet avfyrades, själv dragit iväg en riktig brakare och de tre Johann-fansen skrattade högt samtidigt som Älg sa "haha, vilka stollar, nu blir de alla diskade för tjuvstart". Men när det hade gått 10-15 minuter och inget hände började de tre kamraterna förstå att det kanske var de själva som hade blivit blåsta. "SKANDAL", skrek de alla i kör och började sedan pulsa fram i den sönderkörda snön.

Efter ungefär halva loppet hade Johann-fansen kommit ikapp det stora fältet och arbetat sig upp någonstans i mitten. Då var det dags för det första och enda depåstoppet där blåbärssoppa, blandat med anabola steroider, delades ut. När de tre Johann-fansen avnjöt sin dricka och lät musklerna återhämta sig (och växa) dök journalisten Arne Karlsson från Rinkebyposten upp och frågade vart Battlefield II Padda var. Battlefield II Padda hade liksom de tre Johann-fansen bytt namn och låtit sig uppkallas efter sin stora idol, nämligen PC-spelet Battlefield 2. Krokek svarade surt "han sitter hemma och tar över flaggor i mellanöstern i BF2". Arne Karlsson tänkte precis ställa en sniken följdfråga, men i samma ögonblick fick han syn på en skidåkare iförd en stor hamburger-kostym, vilken han hoppade på och försökte äta upp.

När det endast återstod 10 kilometer av loppet somnade Johann Björn i stående position på skidorna. "SKANDAL", skrek Älg högt varpå Krokek sa "vänta, jag har en idé". Snabbt som en iller rushade Krokek iväg till närmaste leksaksbutik där han köpte en pulka. Några sekunder senare låg Björn i pulkan som drogs fram i rask takt av Älg och Krokek, som liknande två dopade varulvar. Med 2 kilometer kvar av loppet såg de tre Johann-fansen (nåja två i alla fall - Björn sov ju fortfarande) ledarklungan långt framför sig, och då kom de fram till ett vägskäl. På skylten som pekade till vänster stod  det "genväg till mål" och... "Den tar vi" utbrast Älg innan de ens hann läsa vad som stod på den andra skylten, som pekade åt rätt håll, sett ur tävlingens reglemente.

17 minuter senare dök det upp en trio på upploppet. Publiken trodde inte sina ögon när de fick se två utpumpade svenskar dragandes en pulka med en annan, dock fullt utvilad, kombattant efter sig som nu hade vaknat och förtärde vindruvor. De korsade mållinjen innan någon annan, och tack vare att de satt samman  i form av snören till pulkan tilldömdes de alla som segrare i loppet. Tvåa blev Tor Arne Hetland som spurtade i mål före Ludmila Enquist som  otaktiskt nog hade dragit tätklungan under hela loppet och slitit ut sig. På den följande prisutdelningen när Johann Mühlegg delade ut priserna viskade han till Johann-fansen "brott lönar sig visst"!

THE END!

/Anti

Europatipset.

SÅ var det dags att återuppliva en gammal fin kategori på IK, FH:s och Antis spel och dobbel hörna!

EUROPATIPSET går av stapeln imorgon och torsdag.

Leeds-Tottenham. X2.
Fulham-Portsmouth 1
Blackpool-West Brom 2

Ajax-Roda 1
PSV-Utrecht 1
Sp.Rotterdam-Vitesse X2

Twente-Heracles 1
Anderlecht-Club Brugge 1X
Charleroi-Standard Liege 2

Waalwijk-Feyenoord 2
Kalmar FF-FCK X
Elfsborg-CSKA Moskva 1X
Odense-Rosenborg 2

Kina


Belgien.


Ungern.


Costa Rica.Tankar om nästa Indiana Jones-film

Enligt imdb så ska en femte Indiana Jones-film gå upp på bigraferna världen över år 2012. Och när jag läser att Steven och George (Spielberg och Lucas) har påbörjat storyn och manusarbetet till den nya filmen så verkar detta definitivt inte vara något elak lögn. Harrison Ford har passerat 65 år, men det hindrar inte honom att iklä sig rollen som har gjort honom älskvärd världen över. Och förresten skulle ingen annan kunna tänka sig tanken att ta Indy-rollen ifrån Ford. Jag tror ingen annan skådespelare vågar tänka tanken. Det skulle bli skandal, för Harrison Ford är och kommer alltid vara hela världens Indiana Jones. Jag tror inte ens att Tom Selleck, som först var tillskriven rollen, skulle våga ta den ifrån Ford. 
2008 kom den fjärde Indiana Jones-filmen "Indiana Jones och kristalldödskallens rike" Jag var på premiären med två goda vänner och när jag satte mej i stolen så infann sig en nervositet inom mej. Det blev som en religiös upplevelse som jag delade med alla andra inne i salongen, för oavsett vilka som satt där inne så hade alla vi i alla fall en sak gemensamt: Indiana Jones var vår hjälte. En barndomsidol som man inte kan växa ifrån. En man som har givit äventyrsfilmen mer än ett ansikte. Nervositeten jag kände var inte obehaglig, utan snarare en skön känsla av välbehag. Nu satt jag där tillsammans med mina bröder och systrar och vi alla delade samma passion för denna feodora- oxpisk- och skinjacksprydde arkeolog som alltid bjuder upp till actionspäckade äventyr.
Filmen blev mottagen med varierande kritik av publiken. En del tyckte att den mer eller mindre sög medan andra tyckte att den höll precis samma stil och klass som triologin. Själv tycker jag att Spielberg och Lucas lyckades ännu en gång. Vad jag gjorde när jag tittade på filmen var att se den som en vanlig Indiana Jones-film i samma klassiska anda. Inte att se den som ett kick ass-äventyr som leker med de gamla filmerna. Jag tror även att det var alldeles för många som tog på sig analysglasögonen när dom tittade på filmen. Jag vet inte hur många gånger man ska säga det: DESSA FILMER SKA MAN INTE ANALYSERA. Indiana Jones-filmerna är enbart till för underhållning, inget annat. Varför kan en del människor inte begripa det? Jag tycker att denna film var ett klassiskt Indiana Jones-äventyr.
Nu några ord om den kommande femte filmen. Denna film tror jag kommer bli ungefär i samma stuk som den förra. Det kommer bli humor, action och en stor portion äventyr. Ni som tror att det kommer bli romantik på hög nivå kan jag bara säga. HAHAHA. Det finns inte plats för några tarvliga kärlekshistorier i dessa filmer. Då har ni gått in i fel salong i sådana fall.
Eftersom jag inte har sett resultatet av filmen än så finns det inte så mycket att säga. Men en sak kan jag i alla fall säga och det är att denna man kommer alltid finnas i våra hjärtan. Vi släppte in honom i våra hjärtan i och med Jakten på den försvunna skatten, men vi tänkte inte låta honom lämna oss.

/DV

Dagens bild

Dagens bild visar ett växande berg av näsdukar i myckt dålig kvalité...


Nigeria


Slovenien.


Gabon.
Nya Zeeland.
RSS 2.0