Ny vecka, nytt fynd

Nu när det är ny vecka så passar det också fint att presentera ett nytt Tradera/eBay-fynd. I förra veckan presenterades världens kanske främste målvakt genom tiderna. Killen ni ser här nere har väl inte riktigt uppnåt samma status ännu, men han är en av de absolut största i åtminstone svensk hockeyhistoria

Henrik Lundqvist - autografkort

Deltävling 4 avklarad

Igår kväll avgjordes den fjärde och sista deltävlingen av Melodifestivalen 2012. Det gick ungefär som jag hade förväntat mig, fast med ett ganska stort undantag. Det mest självklara var att Danny tog en av de två finalplatserna. Att vara en ung kille i sina bästa år, ha en ganska bra låt och en häftig scenshow, det är ett vinnande recept i melodifestivalsammanhang. Att Dynazty och duon Engberg/Sjögren tog sig till andra chansen kändes inte heller helt fel. Men vad som däremot kändes riktigt konstigt var att Lisa Miskovsky tog den andra direktplatsen till finalen. Hur tänkte folk egentligen? Låten hör absolut inte hemma i en final, fast med tanke på vilken skit som har röstats vidare i en del av de andra tävlingarna är jag visserligen föga förvånad.

Nu när man har lyssnat på alla de 32 bidragen kan man konstatera att nivån den här ”säsongen” har varit lägre än på många år. Om bara två veckor är det dags för final och det är flera riktigt dåliga låtar som tagit sig dit. Faktum är att det är fler dåliga än bra låtar. Det kan man bara kommentera med ett enda ord… skandal.

Sista deltävlingen

Då var det dags för den fjärde och sista deltävlingen av årets Melodifestival. Den här gången är det Malmö som står som värdar, och det är nu de åtta sista bidragen ska presenteras. Med tanke på hur fantastiskt mycket dåliga bidrag som har varit med hittills under säsongen har jag inga större förväntningar på Malmötävlingen, men det skulle verkligen behövas ett par bra låtar som kan gå till final så det inte bara blir B-betonade bidrag när allt ska avgöras i Stockholm.

The Girl – Charlotte Perrelli
Charlotte är en rutinerad artist som har erfarenhet av att vinna, såväl i Sverige som i Europa. Hon ställer upp med en ganska "poppig" låt som faktiskt inte är så tokig, i synnerhet inte om man jämför med de flesta bidragen från övriga deltävlingar. Kan gå vidare, men jag är tveksam till om svenska folket tror på Charlotte. En del tycker nog att hon redan har gjort sitt efter att redan ha vunnit ett par gånger.
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga

Allting blir bra igen – OPA!
En grupp som jag aldrig har hört talas om... Det har faktiskt varit skrämmande mycket blåbär med i år. Sångaren sjunger på svenska, men själva melodin låter snarare som någon slags muslimsk ballad. En mix som inte funkar så bra ihop. Bör inte gå vidare.
Betyg: 1 banan

Land of Broken Dreams – Dynazty
Vet man vilka The Poodles är (vilket de flesta bör göra) så kan man nästan tro att detta är samma band. Ledsångaren har pudelfrilla och låten i sig är en rockdänga helt i pudlarnas stil. Har möjligheten att gå vidare, fast de kanske är lite för anonyma för den stora massan.
Betyg: 3 bananer

Don’t Let Me Down – Lotta Engberg och Christer Sjögren
Kvällens två mest välkända artister gör en duett tillsammans. Jag gillar båda artisterna och låten är ganska okej, men den kommer troligen ändå inte räcka till för något avancemang till finalen. Det brukar oftast gå bättre när de kör sin egen grej istället för att kompromissa. För många flugor i soppan gör ju inte att den blir godare att äta så att säga.
Betyg: 3 svaga bananer

Goosebumps – Hanna Lindblad
Ytterligare en artist som jag inte har någon koll på. Hon ser ganska bra ut, så detta blir väl förmodligen det bidrag som Andra Halvan kommer att rösta på. Men i övrigt är det mesta dåligt. Att sjunga "goosebumps" i refrängen låter faktiskt vare sig coolt eller vackert.
Betyg: 1 banan

Kyss mig – Axel Algmark
Också en ny artist... Förmodligen tror han att han är Håkan Hellström (som jag har för mig gör snarlik musik). Algmark kanske inte är lika tondöv, men det är ändå ingen rolig låt.
Betyg: 1 banan

Why Start a Fire – Lisa Miskovsky
Ett relativt känt namn, fast jag har ändå inte hört så mycket låtar av henne. Hon ställer upp med ett ganska segt bidrag. Inte sämst, men inte heller speciellt bra.
Betyg: 2 tveksamma bananer

Amazing – Danny Saucedo
Flickornas stora idol. Har man lyssnat på honom någon gång tidigare så vet man ungefär vad man får även i år. Ganska bra scenshow, bra dans. Kommer troligen gå till final.
Betyg: 3 bananer

Antis topp 4
Till final: Danny Saucedo och Charlotte Perrelli
Till andra chansen: Dynazty och Lotta Engberg & Christer Sjögren

Nytt fynd

Autografkort på Vladislav Tretiak, kanske världens genom tiderna bäste hockeymålvakt. På meritlistan återfinns bland annat 3 OS-guld, 10 VM-guld och guld i Canada Cup.Så mycket bättre

Så mycket bättre än såhär blir det inte. Lindsey Stirling heter artisten. Genialt, briljant, vackert... Kärlek.


Deltävling 3 avklarad

Under lördagen avgjordes som bekant den tredje deltävlingen av årets melodifestival. Molly Sandén var en av artisterna som tog sig vidare till den stora finalen, och det var väl också det enda glädjande som inträffade under kvällen. Precis som jag misstänkte räckte inte de andra vettiga artisternas låtar till så istället var det "skiten" som gick vidare. Precis som vanligt med andra ord. Att tvingas genomlida Youngblood och Andreas Johnson en gång till i andra chansen kommer att bli psykiskt jobbigt.

 

De största skrällarna från Leksand var annars att Love Generation blev utslagna direkt. Visst har man hört bättre låtar genom åren, men sett till de övriga bidragen i Leksand borde de faktiskt ha blivit topp fyra. Varför får jag känslan av att Andra Halvan försov sig och inte utförde sitt sedvanliga jobb med telefonen? Den absolut största skrällen var dock den andra artisten som tog sig till final... Björn Ranelid. Behöver man säga mer?

 

Jag har varit inne på det tidigare, att man kan gå till final om man bara är tillräckligt dålig. När Ranelid gick till final blev det resonemanget bekräftat. Ska man leta efter något bra i "Mirakel-bidraget" så blir det utan tvekan den kvinnliga sångerskan som framför refrängen. Hon var faktiskt ganska läcker, och refrängen i sig höll en någorlunda okej standard gentemot de övriga låtarnas motsvarigheter. Allt annat var däremot undermåligt. Jag tycker absolut inte illa om poesi, men när jag ser på melodifestivalen vill jag höra musik, inte se soltorkade författare läsa dikter från någon av sina böcker.

 

För övrigt var pausunderhållningen bedrövlig den här gången också. Melodifestivalen 2012 är ännu inte avslutad, men hittills känns allting som en stor megaflopp. Sex Låtar har tagit sig till final, och utav dessa finns det egentligen bara två bidrag som förtjänar sin plats. Skandal var ordet.


Deltävling 3

Så var det dags för deltävling tre av Melodifestivalen 2012. Den här gången befinner sig cirkusen i Leksand där åtta nya och fräscha bidrag väntar på att få visa upp sig för svenska folket.

Youngblood - Youngblood
För ett par år sen sjöng Eric Saade in låten "manboy". Nu kommer ett gäng okända killar in på scen och sjunger om sitt eget bands namn. En billig och ganska tråkig låt i samma stil som Saades (tydligen ska det vara samma låtskrivare, vilket kan vara en förklaring). Men visst, det är lite nyskapande att sjunga "youngblood" i refrängen istället... Går låten vidare så läggs schlagerbloggandet ner.
Betyg: 1 banan av 5 möjliga

I mina drömmar – Maria BenHajji
En helt ny bekantskap för mig. Sjunger en form av popballad på svenska och gör det ganska okej. Efter att ha lyssnat lite på låten är det dock inget jag lägger på minnet. Kan gå vidare, men kan även floppa.
Betyg: 2 starka bananer

Förlåt mig – Mattias Andréasson
En av medlemmarna från det felstavade bandet EMD. En högst medelmåttig låt. Det bästa är att den är på svenska. Endast småflickor kan rädda hans fortsatta existens i tävlingen.
Betyg: 2 väldigt svaga bananer

Just a Little Bit – Love Generation
Och här har vi Andra Halvans favoritbidrag i dagens deltävling. Då förstår ni säkert att det handlar om unga och snygga tjejer. Sen förra året har de minskat i antal, men på sätt och vis kan det vara bra i och med att alla får lite mer egen plats på scenen. Låten som sådan funkar väl att lyssna på, så bara för att jag är snäll får bidraget som helhet godkänd. Kan gå till final.
Betyg: 3 bananer

Sanningen – Carolina Wallin Pérez
En bra artist som jag sett fram emot att få se i Melodifestivalen. Låten hon ställer upp med är egentligen inte dålig, men jag tror inte att den kommer passa in rent genremässigt i tävlingen. Det svenska folket vill bevisligen ha snabba och fräna hits, och det är inte detta. Carolina kan bättre.
Betyg: 3 tveksamma bananer

Lovelight – Andreas Johnson
För femtiosjunde gången är Andreas Johnson med i tävlingen. Låten skulle säkert funka att ha i någon reklamfilm för resor eller kläder. Med andra ord ganska tråkigt.
Betyg: 2 svaga bananer

Why Am I Crying – Molly Sandén
Kvällens bästa bidrag. Troligen kommer även Molly att få en del röster av AH. Bör gå till final.
Betyg: 3 starka bananer

Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
Stunden är kommen, det som Deve har längtat efter i flera år är nu verklighet. Björn Ranelid gör entré! Hans bidrag är kanske det som folk kommer minnas under längst tid efter att tävlingen är avgjord, men detta i negativ bemärkelse. Man kan se vissa likheter mellan Thorsten Flincks och Ranelids medverkan, men skillnaden dem emellan är att Flinck faktiskt försökte sjunga. Ranelid däremot står på scenen och talar. Han läser upp en av hans poetiska dikter. Sjungandet däremot står en ung blondin för... Blir lite som en grotesk variant av E-type, fast sämre. Mycket sämre. Just därför går väl skiten till final.
Betyg: 1 banan

Antis topp 4
Till final: Molly Sandén och Love Generation
Till andra chansen: Maria BenHajji och Carolina Wallin Pérez

RIP


Två tävlingar avklarade...

Nu är de två första deltävlingarna av Melodifestivalen avklarade. Deltävlingen i Göteborg bjöd inte på speciellt många bra bidrag, så det kändes NÄSTAN som om det kvittade vilka som tog sig vidare och/eller blev utslagna. När det har gått så långt är det inte alls bra, ett tecken på att underhållningen har varit undermålig (och då inte bara från artisterna, utan även från en viss person som ägnade sig åt att häckla Socialdemokraterna).

 

Till final gick i alla fall Ulrik Munther och David Lindgren. Två av de artister som jag var och är måttligt imponerad av. Ulrik får väl tacka alla unga tjejer som har ökat på sina föräldrars telefonräkningar med ett par hundralappar. Och Lindgren... tja, han gick väl vidare för att han (som jag skrev i införtexten)  hade en "flashig" låt som man ofta hör på de kommersiella radiokanalerna, det vill säga sånt som många röstar på även om det egentligen inte är speciellt bra. Lindgren har ingen personlighet, så han kommer snart vara bortglömd igen. Men grattis. Njut så länge det varar.

 

Till andra chansen gick Timoteij och Top Cats, det var väl det enda som var någorlunda bra. Det hade dock känts bättre om de hade fått gå till final direkt istället. Som läget är nu så är det faktiskt bara ett enda bra bidrag som har tagit sig till final medan det däremot har gått vidare tre tråkiga/otäcka bidrag. Hittills är det mer högkvalitativa bidrag som tagit sig till andra chansen, med andra ord... SKANDAL!


Efter en veckas ledighet är det dags att använda hjärnan igen

Kära läsare och partikamrater, ikväll rullar Melodifestivalen 2012 vidare och den här gången är det Göteborg som fått äran att stå som värdar för Sveriges i särklass mest skandalomsusade cirkus. Andra Halvan sitter redan bänkad på första parkett, så nu är det hög tid att kika på vilka bidrag som ställer upp.

Soldiers – Ulrik Munther
Så var det dags för flickidolen Ulrik att äntra den stora scenen. Oavsett vad han ställer upp med kommer han med andra ord ha ett ganska starkt stöd hos den tjejiga publiken. Låten som sådan är inte mycket att hänga i julgranen, en ganska slätstruken låt med tråkig text och som förmodligen inte kommer beröra speciellt många.
Betyg: 1 halvstark banan av 5 möjliga

Baby Doll – Top Cats
Rent soundmässigt låter detta som en ren ripoff på The Playtones bidrag från förra året. Ganska svagt på så sätt, men samtidigt svänger det ändå om låten. Totalt sett får bidraget godkänt men det är tveksamt om det räcker till avancemang. Top Cats är ju inte speciellt kända för allmänheten till skillnad från många av konkurrenterna ikväll.
Betyg: 3 bananer

I din himmel – Sonja Aldén
Sonja hade jag skyhöga  förväntningar på inför den här deltävlingen. Hon är vacker och sjunger alltid bra, MEN det behövs också en väldigt bra låt för att ta sig vidare. Hon sjunger på svenska (vilket alltid är ett plus hos mig) och låten är väl trots allt ganska okej, men ser man till vilka bidrag som brukar ta sig vidare så är tyvärr bidraget för segt för att lyckas. Kommer säkert hamna på Svensktoppen i sommar istället.
Betyg: 3 bananer

Aldrig aldrig – Andreas Lundstedt
JLO:s stora idol ställer upp med ett riktigt slätstruket bidrag. Ett försök till att göra en bra låt men som slutar som någon form av försurad mellanmjölk. Går icke vidare... om inte JLO är den ende i Sverige som har tillgång till telefon ikväll.
Betyg: 1 uttråkad banan

Stormande hav – Timoteij
Den första låten ikväll som känns någorlunda modern. Även i år vågar de sjunga på svenska, och det tycker jag alltid är bra, även om många menar att segerchanserna internationellt sett blir mindre då. Men hallå? Syftet med tävlingen är ju att det ska vara skillnad i språk och melodier när det är dags för Eurovision. Men nog om det just nu. Snygga är de också, något som brukar vara en avgörande faktor när AH plockar upp mobiltelefonen och röstar. Kan mycket väl leda till final.
Betyg: 3 bananer

Shout It Out – David Lindgren
Hade aldrig hört talas om killen förrän igår när det stod att hans byxor sprack på repetitionen. Om det är ett gott tecken eller ej vet jag dock inte. Låten som sådan är ganska "flashig" och låter ungefär som vilken låt som helst man kan höra på exempelvis RIx FM en fredagskväll. Kan gå lite hur som helst, men jag tycker han känns för anonym för att lyckas fullt ut.
Betyg: 2 medelmåttiga bananer

Det går för långsamt – Mimi Oh
Också en helt ny bekantskap för mig. Hon har en lite egen stil (åtminstone om man ser till de övriga deltagarna i Göteborg) som känns hyfsat modern och fräsch. Det finns potential i låten så den skulle kunna räcka för att gå vidare... men frågan är om Mimi (heter hon så på riktigt?) är tillräckligt snygg för AH...
Betyg: 3 bananer

Ge aldrig upp – Thomas Di Leva
Är det en man eller skäggiga damen? Nej, det är Di Leva! Han känns alltid igen och kör stenhårt på sin grej, vilket han ska ha credd för. Det är svårt att avgöra hur hans typ av musik står sig i melodifestivalen, men ikväll får vi faktiskt ett svar på den frågan. Min gissning i att det antingen blir fiasko eller succé.
Betyg: 3 svaga bananer

Antis topp 4 (väldigt små marginaler den här gången)
Till final: Timoteij och Mimi Oh
Till andra chansen: Sonja Aldén och Top Cats

ÄNTLIGEN!!!

Så i veckan som nalkas börjar då blåvitt lira träningsmatcher "hemma" på Valhalla.
Först ut är det på onsdag med den traditionella träningsmatchen mot Trollhättan, ett möte som är lika givet som gaisare på fyllebänkarna utanför stadens systembolag!

Inför denna säsong vi nu står inför har blåvitt "storsatsat" och det har givit oss en trupp som enligt en del "ska jogga hem serien" dvs precis de förutsättningar Ellos haft de senaste åren enligt samma "experter". Dock vet vi som vet bättre, dvs IKs experter att det inte är så enkelt.

Tänkte därför nedan visa det lag jag tror klassas som "a-uppställningen" med tillhörande bänk, dvs det lag jag i nuläget tror startar borta mot Syrianska (av alla jävla sketlag får vi det sketnaste) i den allsvenska premiären.

Mv: Alvbåge- Jag tycker att Dahlin mycket väl kan starta istället, men nu har vi inhandlat en målvakt av Alvbåges status och då lär han få starta om han är hel. Förhoppningsvis når han upp till den klass som faktiskt gav honom en plats som tredjemålis i vm 2006. Det är en mycket stabil målvakt som inte gör många misstag men som inte de senaste åren nått klassen från 06 och några år dessförinnan. Likväl en av allsvenskans bästa.

Hb: Emil Salomonsson- Adam lämnade och lämnade en plats öppen och då värvade vi den bästa högerbacken som var möjlig i allsvenskan, dessutom var det faktiskt svårt att ge ett rättvist betyg av Emil under hans sista tid i hbk då det laget var på tok för dåligt för spelare att glänsa i. Emil visade dock under de matcher han hann göra under hösten att han är en mycket bra allsvensk spelare och förhoppningsvis kan han utvecklas ytterligare med bättre medspelare.
Borde även känna trygghet då han är "given" i laget och därmed kan misslyckas i någon enstaka match utan att direkt hamna på bänken. En bra värvning där i höstas.

Mb: Kjetil Waehler- Många har gnällt över hans ålder, men det var just en rutinerad mittbacksledare vi behövde. Givetvis måste han ha klass också och det har "norsken" vilket om inte annat bevisas av platsen som gjuten i norska landslaget samt (vice)lagkapten i samma lag. En trygg,stabil gubbe (han är äldre än mig vilket snart är unikt i blåvitt så jag passar på att kalla de jag kan för gubbar) som kom billigt och kommer styra upp vår backlinje.

Mb: Hjalmar- Hjalle är faktiskt en helt okej allsvensk mittback men han ska inte inneha en ledarroll samtidigt dock, men med Hjalle och Norsken som mittlås känner jag mig faktiskt trygg bakåt. Hjalle är kanske inte glammig eller den som lockar åskådarmassorna men fan vad viktig han är och hans lojalitet med klubben är enorm, det är verkligen bara att hoppas att klubben förlänger med honom när hans kontrakt går ut efter denna säsong, den som varit längst i klubben.

Vb: Dyrestam- Okej, han vill helst spela mittback och han givetvis göra det bra med, men för lagets skull är det bättre att ha "Dyre" på vänsterbacken. Han var fenomenal där under hösten 09 och kan Stahre motivera Dyre tillräckligt för att acceptera en vänsterbacksplats en hel säsong är backlinjen riktigt, riktigt stark med allsvenska mått mätt (om än inte bred).

Hm: Sella- Många tjötar om Sana, men fotboll går ut på att vinna matcher, vinna matcher gör man genom att göra mål och mål görs genm att målskyttarna får passningar och Sella dominerar ju vår passnings/poängliga år efter år och även om han inte är snabbast i laget direkt så fortsätter poängen trilla in. Visst kommer vi spela lite annorlunda nu och inte ha lika mycket inlägg etc, men iom att vi, likt alla världens lag, kommer variera så behövs Sellas känsliga passningsfot på plan. Dessutom irriterar han ju halvt ihjäl motståndarna match efter match med sitt tjöt. En bra gubbe att ha på plan helt enkelt.

Im: Nordin Gerzic- Jag kan väl tycka att just detta var en lite "onödig" värvning (jag hade hellre sett att man la pengarna på ytterligare någon försvarare) men visst är det en skicklig spelare när han är bra. Förhoppningsvis kommer han tillbaka till 2010 års form och inte 2011års men får vi igång Nordin så kan det bli riktigt riktigt bra och med tanke på prislappen lär han starta iaf i början av allsvenskan.

Im: Pontus Farnerud- Jag blev faktiskt rejält förvånad när jag såg att han var klar, inte för att jag inte ville ha honom men den nyheten kom ju bara dagarna efter Gerzicvärvningen och jag har hela vintern trott att det var "antingen eller". PF (undrar om vår storsponsor krävde att vi värvade en spelare med de initialerna?) kommer göra mycket nytta för oss och en rutinerad gubbe. Ska bli mycket intressant att se honom spela i allsvenskan med, ty det har han faktiskt aldrig gjort.

Vm: Sobralense- Man ska inte dra några växlar alls på träningsmatcher men han har showat friskt i copa del solkräm och gjort mål och assist. Får en väldigt fri roll och kan visa sig bli otroligt nyttig för laget under säsongen, att han kanske inte dominerade i Kalmar ifjol kan ju tillskrivas att ingen där dominerade egentligen.
Jag var tveksam till denna värvning då dylika spelare inte brukar fungera hos oss men det känns onekligen spännande det gör det.

F: Tobbe-Det är ju så att Tobbe egentligen är för bra för allsvenskan men han har något så unikt inom dagens fotboll som enormt klubbhjärta och när han förlängda i somras så får man anta att det betyder att han väljer att stanna karriären ut. Landslagsspelare, gör mål i så gott som varje match på sistone och är han hel kommer han antagligen att vinna skytteligan igen. Enda nackdelen är väl att vi är totalt beroende av Tobbes målskytte för att få in bollen, men det är ju inte Tobbes fel...

F: Stiller- Visst han är inte snabb, han är inte direkt teknisk, han säljer inga extrabiljetter, han vinner inga skytteligor. Men jisses vad nyttig han är, dessutom gör han ju sina mål, ifjol blev det på 28matcher (där 15 var inhopp) sju baljor och det är bra för en "andraforward" så att säga. Dessutom en spelartyp som i övriga laget inte finns nu, en riktig köttare som i tilltrasslade situationer framför mål likt min gamle favorit Wallerstedt med alla medel krigar in bollen.

Bänk:

Mv: Dahlin- Gjorde en bra säsong ifjol när Sandberg äntligen petades och Dahlin lär lida mer än han ger sken av över att Alvbåge kom och petade ner Dahlin ett steg. För även om Dahlin och Alvbåge under fjolåret var minst lika bra så kommer Alvbåge få stå, men Dahlins tid kommer komma, frågan är ju bara om det blir hos oss...

B: Lund- Bra bänkspelare i den mening att han kan slängas in på båda ytterbacksplatserna vid behov.

B: Azulay-Det kryllar ju inte av backalternativ så Azulay får agera mittbacksreserv på bänken och gör då att det finns flertalet alternativ (man kan ju ta ut en mittback, slänga in Dyre där och sätta Lund som vänsterback med). Lär få speltid iår men ska givetvis inte få en nyckelroll med den knappa erfarenheten.

M: Haglund- En av allsvenskans bästa bänkspelare får man säga, han kan dock mycket väl återta en plats några omgångar in på säsongen och kommer få speltid då Gerzic/Farnerud ju kommer vara avstängda/ha känningar etc.

M: Allansson- Den spelare jag tycker lite synd om när satsningen kom då jag gillar honom skarpt som spelare men han kommer ju få speltid även han och lär då ge allt för att ta chansen.

F: Söder- Man vill ju på ett eller annat sätt få in honom i elvan men det går liksom inte, många skulle nog peta Stiller och slänga in Söder men jag tror inte att Tobbe och Söder kompletterar varandra längst fram. Dock en fenomenal inhoppare mot trötta försvarare.

F: Pärlan- Ryktas lite om att han är på väg till Mjällby för gott men stannar han får han nöta bänk och hoppas in med jämna mellanrum.

Isracing

Under den gånga helgen var det isracing här i Peking. Självklart fanns IK på plats och bevakade tillställningen. Värt att nämna var att köerna in till arenan var dubbelt så långa än vid elitseriespeedway. Kanske borde man ha öppnat mer än två kassor...


Ytterligare ett kort

Så var det dags att presentera ytterligare ett häftigt hockeykort, denna gång ett signerat kort på Valeri Kamensky som bland annat vunnit OS-guld, VM-guld, Stanley Cup!Det finns också en del intressant kuriosa att veta om honom:
"1993-94 spelade han 76 matcher och gjorde 65 poäng (28+37). Under slutet av säsongen hade Valeri en affär med ryska maffian. Han försökte hjälpa en gammal vän, som var en beryktad gangster i ryska maffian, att kunna ta sig in i Kanada. Vyacheslav Sliva, som han hette, kunde inte ta sig in i Kanada eftersom han hade en kriminell bakgrund. Valeri ville hjälpa honom att komma in i landet, och tog därför hjälp av Quebec att skaffa ett visum till Sliva. Quebec förklarade senare att Sliva var en vän till en av lagets spelare." (http://www.svenskafans.com/nhl/112034.aspx)

SKANDAL

Efter att ha jobbat, sett på bandy, handlat och vart på hockey så har jag nu avnjutit den första deltävlingen av årets melodifestival. Nästan alla mina förhandsfavoriter tog sig vidare, så vi börjar därmed med det positiva från Växjö. Loreen gick  helt planenligt till final. Hon hade helt enkelt vad som krävdes, (1) en ganska bra låt, (2) ett modernt utseende och (3) ett bra scenspråk i form av en postmodern dans. Vad jag menar med postmodern dans kommer förövrigt förbli en gåta för all framtid, men håll med om att uttrycket gav tyngd i mitt resonemang! Thorsten Flinck och Sean Banan, som jag också ville ha vidare från tävlingen, tog sig till andra chansen. Helt okej så långt.

Men i övrigt. Nu kommer det. SKANDAL!!! Det andra bidraget att ta sig vidare till final var det absolut sämsta bidraget, Dead by Aprils... Jag blir uppriktigt sagt upprörd över hur de kunde gå vidare. Refrängen i sig kan jag väl erkänna att man kan lyssna på utan att få ont i huvudet. Men vem är odjuret i gruppen? I och för sig ser alla ut som odjur med sina hemska tatueringar, men jag syftar i detta fallet på den fruktansvärt obegåvade "sångaren" (förlåt att jag smutskastar ordet) som inte verkar kunna  göra någonting annat än att vråla som en skadeskjuten och drogpåverkad legoknekt som fått ena benet bortskjutet av en dansk kanonkula. Kan ingen sy ihop truten på killen? Det skulle gynna både Dead by April, det svenska folket och min onaturligt sakkunniga hjärna (som mår dåligt just nu).

Programmet i övrigt höll inte heller någon vidare klass. I snacket inför årets melodifestival sades det att det skulle vara bättre pausunderhållning än vanligt, bättre humor. Men vart var den? Jag såg inte till någon pausunderhållning av klass. Om den tråkiga passningen till "det är bögarnas fel" skulle vara någon form av underhållning så kan man inte kalla det för någon uppryckning jämfört med tidigare årgångar. Nej, kalla in Dolph Lundgren och låt honom slå sönder stora isblock. DET är underhållning.

Sammanfattningsvis. Det började okej men det slutade i musikalisk tragedi, rent ut sagt; SKANDAL!

ÄNTLIGEN!

I morgon kväll drar Melodifestivalen igång igen. Årets upplaga består av fyra deltävlingar, en andra-chansen-tillställning och den stora finalen i Stockholm. Sett till reglementet vet man aldrig riktig vad som har förändrats förrän cirkusen har dragit igång, men för en gångs skull verkar man åtminstone inte ha försämrat någonting. Till i år kommer exempelvis inte rösterna att nollställas mitt under sändning. Med andra ord kommer Andra Halvans telefonräkningar bara bli hälften så höga under de kommande månaderna! Grattis. Varje deltävling består förövrigt av åtta bidrag varav två tar sig vidare till finalen i Globen, och två till andra chansen.

Premiären som alltså går av stapeln imorgon hålls i Vida Arena i Växjö och startfältet ser ganska intressant ut...

Sean Banan - Sean den förste banan
Om Cracy Frog vore en människa så skulle han nog ha ganska många likheter med allas vår favoritbanan, Sean. Låten är faktiskt inte den bästa han har gjort hittills i sin relativt korta musikkarriär, men han kommer garanterat bjuda på show! Kan gå hur som helst, antingen blir det succé eller fiasko. Scenframträdandet är väldigt avgörande...
Betyg: 2 bananer av 5 möjliga

Abalone Dots - På väg
Kommer att bli en stor kontrast jämfört med kvällens första bidrag. Tre ganska unga och snygga damer som troligen kommer att falla Andra Halvan i smaken. Förövrigt bjuder de på en ganska lugn och skön låt som framförs på svenska (stort plus till det), och samtliga sångare spelar också på härliga instrument, bl.a. en nyckelharpa. Frågan är dock om låten inte är aningen för seg för att ta sig vidare...
Betyg: 2 starka bananer

The Moniker - I want to be Chris Isaak
Gjorde stor succé förra året när han gick till final. Den här gången tror jag dock att han får svårt att återupprepa den bravaden. Låten är ganska tillintetsägande och tråkig till skillnad från förra årets färgklick.
Betyg: 2 svaga bananer

Afro-Dite - The boy can dance
Efter deras senaste seger i melodifestivalen 2002 har man inte hört mycket om dem, men nu är de alltså åter igen tillbaka på scenen. Jag har inte lyssnat speciellt mycket på deras tidigare musik, men årets bidrag låter ungefär som det de gjort tidigare. Hade musikvärlden stått stilla i 10 år så hade det med andra ord kunnat räcka till avancemang, men i dagsläget är det lite fiaskostämpel över detta.
Betyg: 2 svaga bananer

Dead by April - Mystery
Ett gäng otäcka snubbar i fula frisyrer framför en riktigt dålig och jobbig låt. När den vrålande (death metal-killen) sätter igång önskar man att man bara att pinan ska ta slut. Mitt tips till er: stäng av ljudet och lämna TV:n i tre minuter när "DbA" äntrar scenen!
Betyg: 1 genomruttet bananskal

Marie Sernholt - Salt and pepper
Andra Halvans gamla idol är än en gång tillbaka i rampljuset. Förmodligen inte en låt som kommer att bli ihågkommen speciellt länge, men den är ändå förhållandevis trevlig att lyssna på. Lite uptempo-musik. Kommer dock inte ha någon chans att vinna hela melodifestivalen. Möjligen kan det räcka till andra chansen om AH röstar som han brukar.
Betyg: 2 bananer

Thorsten Flinck och revolutionsorkestern - Jag reser mig igen
Årets kanske mest udda artist i Melodifestivalen. Dessutom har han troligen också den längsta titeln i tävlingen om man lägger samman den med artistnamnet. Rent musikmässigt är detta en oerhört stor kontrast till allt annat under hela kvällen, så antingen blir det dunderfiasko eller supersuccé. Jag tror faktiskt mest på succé, hans låt känns mer genuin och nyskapande än de övriga artisternas.
Betyg: 3 bananer

Loreen - Euphoria
Gjorde ganska bra ifrån sig förra året och har spelats en hel del på radio sedan dess. Hon har förmodligen ganska många fans runt om i Sverige, och hon ser ganska attraktiv med sitt stora och långa hår. Låten som sådan är ganska uptempo och "flashig". Kommer garanterat att bli en radiohit framöver. Frågan är bara hur långt det räcker i Melodifestivalen. Det bör åtminstone räcka till avancemang, antingen final eller andra chansen.
Betyg: 3 bananer

Antis topp 4
Till final: Thorsten Flinck och Loreen
Till andra chansen: Abalone Dots och Sean banan

Eftersom ingen annan bloggar

Eftersom ingen annan än min herre - Anti - visar några livstecken ifrån sig så kommer här ytterligare en cool grej som är importerad från nordamerika! Anti hälsar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.
/Hälsningar slavenAutografkort Ilya Kovalchuk (har bl.a. vunnit 2 VM-guld, varav ett där han satte den avgörande pucken i sudden death mot Kanada i Kanada).

Och så lite highlights för er som tänker "vad blir det för mat ikväll?"

RSS 2.0