Allsvenskan omgång 29.

I den tjugoåttonde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 3
Antal rätt tecken: 5

Totalt: (av 205möjliga).

Antal rätt resultat: 22
Antal rätt tecken: 100

Omgång 29

Ljungskile SK-Gais
Tips: 0-0

Trelleborg FF-Gefle IF
Tips: 1-0

AIK Solna-Helsingborg IF
Tips: 2-1

Kalmar FF-IFK Norrköping
Tips: 3-0

GIF Sundsvall-Örebro SK
Tips: 1-0

IF Elfsborg-Halmstad BK
Tips: 2-0

Hammarby IF-Malmö FF
Tips: 3-2

IFK Göteborg-Djurgårdens IF
Tips: 2-1.

resultaten innebär att Kalmar tagit sm-guld.

Göttebosska

ör-yr
öra-"gå å ˜ ", vara virrig

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Svenne Rubins - Dom gör så rysligt fint på tomten

Göttebosska!

ämm-fadd, "de smaka änna ämt"
änglisch-stolpe in (i fotboll)
änna-nästan, riktigt
ännasom-liksom

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Traste Lindéns kvintett - Lycklig man

10 år.

29oktober 1998.

Kvällen innan var en kväll som var sådär perfekt en kväll kan vara, jag och J (dåvarande flickvännen), hade haft en underbar kväll hos mig på vårt höstlov. Kärleken spirade och inte kunde vi ana vad som i samma stund som vi somnade hållandes om varandra skedde i vår stad.

Natten gick, jag vaknade före J, lät henne sova kvar där i sängen.
Jag gick upp, i köket ser jag då en lapp, en handskriven lapp från mor min. Jag minns den lappen så oerhört klart. Det stod

"SÄTT PÅ TVN!!! över 50 döda och hundratals skadade i en brand" möjligt att det stod nåt mer med men det minns jag ej. De raderna minns jag dock oerhört klart.

Jag gick in och satte på tvn och jag och J satt och tittade på nyheterna men än så länge var det obegripligt det hela. Man förstod inte omfattningen av det hela.

Vi åkte till J och det var egentligen först då det lite började komma en förståelse för hur stort det här var utan att man för den skull kunde greppa det hela.
Jag åkte sedan till Ruddalen där det var fotboll och jag har inget minne av något från matchen, vad det blev etc men jag minns den tysta minuten. det var så oerhört tyst och jag har aldrig sett spelarna så tagna under en tyst minut som då.

Jag minns också att det var på bussen från J till matchen jag först hörde att O var en av de saknade, samma kille jag alltså växt upp med från vi var 7-8år till vi började gymnasiet. Vi gick i samma klass, spelade i samma fotbollslag. Killen som vi spelade spel med för att han skulle lära sig svenska etc. "Saknad" tänkte man, det är iaf inte detsamma som "bekräftad avliden" som man snabbt fick lära sig vad det innebar dessa dagar.
Det visade sig bara timmar senare att han tyvärr ändå kunde kategoriseras in under det senare, overkligt.

Hos J visade det sig sedan att en hon kände avlidit och det var där och då jag insåg för första gången att detta verkligen var på oss, det var folk i vår egen ålder och från våra hemtrakter som varit där. Innan hade man förvisso vetat det men inte tagit in det alls, dagarna smälte samman och insikterna kom väldigt fort från att ha varit totalt ovetande om vissa saker. Jag minns att jag låg bredvid J och sa "Men, men man dör ju inte när man är 16år". Kanske en fånig kommentar men man gör ju inte det, vi var 16, vi var gymnasister, vi var på väg att bli vuxna, vi hade livet framför oss då dör man inte så är det ju!

Det var gemensam samling på vårt gymnasium klockan åtta måndagen efter, vissa hade missat klockslaget minns jag, vanligtvis började vi inte förrän tjugo i tio på måndagar. Våran klass var ju en av de klasser som förlorade en klasskamrat, Jo, som jag personligen inte hann lära känna närmare men likväl sågs man ju varje dag.
Vi satt i ring och fick säga vad om vi kände nån, vem osv om man ville och orkade.
De flesta grät, jag vet inte varför men jag stålsatte mig mot det eller nåt, inte för att jag var känslokall men jag fungerar så allt som oftast. Jag minns att Glenn berättade en personlig händelse och att jag försökte få med honom ut på rasten genom en klapp på benet eller axeln, minns inte vilket. Andra Halvan gick i samma klass och likväl J, vi var i ett gäng där då.
Samling i sporthallen med musik etc. Detta minns jag inget av mer än att det då var en sorg tyngre som låg därinne, en sorg tyngre än något jag någonsin såväl innan som efter upplevt, en sorg som jag innerligt hoppas att ingen någonsin ska behöva uppleva!

Den kvällen var det samling på brandplatsen för att lägga ner ljus och/eller en blomma många hade skrivit en hälsning. Jag minns speciellt en lapp orden löd "Fortsätt spela fotboll O". Jag stod och tittade på den med J tätt intill mig, det var väldigt kallt men lappen, den lappen den greppade tag och ruskade om. Jag lade ner blommorna vi köpt där vill jag minnas. Och jag hoppas du fortsatte spela fotboll O, det finns massa briljanta gamla lirare att lira med där du är nu. Kör de finterna vi nötte på rasterna i våra fyrmannalag på mellanstadiet. Nu är du säkerligen med i ditt landslag där du är nu, du fick ju aldrig chansen till det här.

Blomster&ljushavet där den aftonen tog aldrig slut...


Det var ingen undervisning i en vecka, vi hade lektioner för att samlas helt enkelt. Våran klass var hemma hos Jo:s föräldrar minns jag, jag minns att de sa att hon pratat mycket om mig och J eftersom vi var klassens par. Det var minnesgudstjänst dit stora delar av klassen åkte.
Detta var dagar å veckor då hela staden fortfarande behövde få in vad som egentligen hänt. Det var så totalt ofattbart.
Jag gick på Os begravning, en muslimsk sådan, vi åkte i busskaravan ut till den begravningsplatsen. Vi var i princip de enda med blommor, men de accepterades trots allt även om det normalt sett tydligen inte var en sed. Journalisterna var oerhört närgångna mot en del och fick en och annan kamera förstörd, att de inte kan respektera ens folk i sorg.

Senare var det dags för vår klasskamrats begravning, det var hennes och hennes bästa väns begravning samtidigt, två vita kistor längst fram i en fullsatt kyrka.

Tiden har sedan gått sedan allt detta, men vi som var ungdomar då kommer alltid ha med oss detta i våra minnen för evigt.
Det var även så att det i de skolkataloger dit fotona tagits innan branden inte ändrades utan man skrev till "avled den 29oktober 1998" under deras namn. En dag kommer väl ens ev barn och barnbarn när de tittar i de katalogerna undra vad som menas med det, på det sättet lever minnet vidare. Vi har det alltid i våra minnen även om livet gått vidare. 10år är en lång tid. Vi är vuxna idag allihop, en del har barn, familj och hela paketet men för vissa tog det slut där och då, i en eldhärjad lokal en oktoberkväll 1998.

Det finns så mycket man skulle kunna säga, jag har inte tänkt efter riktigt här, men det var en text från hjärtat de blir som de blir sådana texter.

Idag tänker vi extra mycket på alla er som inte hann ut den där kvällen, den där kvällen som tog så många liv och totalt förändrade så ofantligt många fler. Vi skänker en tanke till er som idag sitter i er himmel och tittar ner på oss som vandrar här i höstrusket.
Jag tänker speciellt på O och hoppas han dominerar däruppe på himlens nou camp. Givetvis även på Jo och alla andra med.

Man dör ju inte när man är 16, man gör fan inte det helt enkelt....

Nedan följer de två låtar som mest representerar denna katastrof på något sätt.
Samt en video med bilder från branden och namnen på de som omkom.VILA I FRID, ni må vara borta men ni är inte bortglömda!!

Farväl morfar :-(

Visst är livet riktigt fascinerande? Roligt, fantastiskt och utmanande. Men samtidigt är även livet så simpelt, så förutsägbart, så tragiskt. Allting har alltid ett slut och tråkigt nog gäller även detta våra egna liv, det enda som egentligen är riktigt värdefullt. Under hela ens liv träffar man nytt folk och testar på olika grejer, man bygger upp sin egen lilla värld. Men tillslut tar livet en vändning. Kompisar kanske flyttar, folk har inte tid att umgås på grund av jobb... och därtill dör också folk. Man kan egentligen undra vem döden är värst för, om det är för offret själv eller om det är för de anhöriga. För offret tas allting ifrån en, hela den värld som man varsamt byggt upp kring sig, men samtidigt behöver man inte heller sakna den i och med att man lämnar jordelivet. Dessutom kan även döden vara befriande efter en längre tids sjukdom. För de anhöriga finns det dock inget positivt alls. För varje person som dör skapas ett tomrum, ett svart hål som aldrig någonsin kan fyllas igen. Man lär sig med tiden att reparera hålen, man lär sig gå vidare, men i det inre kommer alltid tomheten att finnas kvar, ända in i slutet.

Jag är dålig på att skriva texter som denna, men vad jag vill ha sagt är egentligen att min morfar avled ikväll. Han somnade lugnt och stilla in i sin säng och jag önskar honom en fridfull vila i all evighet. Jag hoppas att han har det bättre där han numer befinner sig. Farväl morfar, jag älskar dig. 


En tom vecka

Kommando Pekings ständige sidekick, magikern Johan Gyllensten klev idag, vid 13:30-tiden, på tåget som skulle föra honom till nya äventyr uppe i Stockholm. Hur ska vi klara oss ända till lördag utan Johans ständiga trollerier och ständigt tjat om Pasteria Angela? Det kommer bli svårt, men vi är hårda pojkar så vi ska härda ut. Vi följde honom ner till stationen för att önska all lycka på färden. När vi stod på perrongen började Anti förvandlas från en glad ung man till en deppig, grinande pojke som bad på sina bara knän att Johan skulle stanna. Paddan tog även han illa upp. Precis innan Johan klev på tåget så rusade Paddan fram till Johan och skrek "Bamsekram!!!" så att hela tågperrongen hörde. Han höll Johan i ett järngrepp och vägrade släppa. Ankan, kommando Pekings egen maskot, lyckades med nöd och näppe bända isär Paddans stenhårda grepp om Johan så att denne kunde gå ombord på tåget och sätta sig på sin reserverade plats. Under tiden hade Anti gråtit floder och tårarna hade bildat en stor pöl runt honom på den torra asfalten. Jag, DV, fick ta ansvaret och trösta dessa tre gråtande unga män och säga "Han kommer tillbaka. Han kommer tillbaka."

Men när tåget började rulla så slet sig Paddan ur mitt faderliga grepp och började springa bredvid tåget samtidigt som han skrek "Vi klarar oss inte utan dig, Johan. Vi klarar oss inte!" När perrongen tog slut och tåget försvann i fjärran satte sig Paddan ner på knä och begravde huvudet i händerna. Sedan sträckte han händerna mot luften och skrek "NEEEEEEEEJ!!!!!!"


Så Johan, om du ser detta så vill jag bara säga att vi saknar dig här i Norrköping. Så därför skriver jag ner några versrader från en egenkomponerad låt.


Brevet från Norrköping

(fritt efter "Brevet från Lillan" av E.Taube)

 

Johan, kom hem

För vi längtar efter dig

Kom innan veckan är slut, snälla Johan

Anti har sorg, Paddan gråter varje dag

Ankan kissar i sängen om natten

(...)

Här slutar brevet från kommando Peking


Kort men tänkvärt inlägg

Man lever bara en gång, men flera gånger kan man dock se livets unika händelser passera i revy. Allt som krävs är bara att man är på rätt plats vid rätt tidpunkt. Med andra ord gör man sig själv en tjänst om man lever sitt liv på "rätt" sätt från början...

Förövrigt kommer morgondagen bli intressant, då ska nämligen jag och resten av kommando peking hjälpa Johan Gyllenstierna ombord på ett tåg som ska åka till Stockholm!

/Anti

Allsvenskan omgång 28

I den tjugosjunde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 2

Totalt: (av 197möjliga)

Antal rätt resultat: 19
Antal rätt tecken: 95

Omgång 28

AIK Solna-Örebro SK
Tips: 2-0

GIF Sundsvall-IFK Norrköping
Tips: 1-0

Ljungskile SK-Malmö FF
Tips: 1-3

Gais-Helsingborg IF
Tips: 0-3

Hammarby IF-Halmstad BK
Tips: 2-1

Kalmar FF-Gelfe IF
Tips: 1-1

IF Elfsborg-Djurgårdens IF
Tips: 1-1

Trelleborg FF-IFK Göteborg
Tips: 0-3

Göttebosska!

å hana-oj! (utrop vid förvåning)
åharrenadå-oj!, jösses!
ånk!-stön
ånka-beklaga
åpen-glupsk, ha-galen

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sista Skriket - Jag vill se Reinfeldt kyssa Hitler

Vita Hästen - Kumla 4-0

Idag har jag bevittnat ännu en division 1-match i hockey där Vita Hästen den här gången tog emot Kumla.. Som ni säkert känner till kommer även Indianerna (speedway) från just Kumla, men när det gäller hockey går dock Norrköpings stolthet före! Matchen i sig var ganska "sömnig" då hästarna var några klasser bättre än gästerna, och således blev aldrig Vita Hästen riktigt utmanade, men hellre det än att de får stryk i alla fall. Hästen vann med 4-0.

ALLA BILDERNA FINNES HÄR:
http://antep.se/bilder/hestkumla.php

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Turid - Selma Världserövraren

ANTI & DV:S LJUDDAGBOK!!!

Nu är del 21 ute.. Från i fredags
http://antep.se/ljud2.php?id=107

Göttebosska!

yllehund-pudel, litet barn med knollrigt hår
yokohamare-sup

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Vapnet - Thoméegränd

Bara för att ingen egentligen vill läsa det här...

ALLMÄN INFO!!

Ironins Förkämpar (IK) är en så kallad mixad blogg med tyngdpunkt åt humor, den skrivs av idioter för breda massan (som också består av idioter med våra hardcorefans som briljanta undantag).
Vi råkar vara opålitliga (varvid kategorer med "dagens" etc kan dröja veckor mellan gångerna...)
Vi är även opolerade, oortodoxa, ohyfsade, osannolika, obevekliga och ofantligt mycket bättre än alla andra.
IK är vidare en blogg som handlar om humor och våra liv i första hand samt om fortlevnadsprojekten för den argentiska miniödlan i andra hand. Har vi tid kommer det även tips på om hur man renoverar sin jordkällare samt om hur man på ett enkelt och smidigt sätt tillagar fish&chips i ett vindskydd på österlen en snöig augustimåndag.

Med en enorm stolthet menar vi att vi är subjektivare än alla diktaturers tidningar, samt att vi slår ner på modebloggar och borgare så fort vi kan. Vi menar rent av på att just att slå ner på dessa företelser är estetiskt tilltalande.

IK produceras även i en specialupplaga för modebloggare där vi har satt bindestreck mellan varje stavelse i flerstaviga ord  så de lättare kan hänga med!

IK är opolitiskt men röstar nog på Anti i nästa riksdagsval faktiskt...

Av någon totalt outgrundlig anledning behöver inte hela redaktionen tycka samma sak som den enskilde skribenten vilket vi tackar och bockar för.

IK är ingen feg jävla skitblogg där vi inte vågar ta emot kommentarer utan att först godkänna dom men vågar lova att skriver ni skit om oss får ni miljonfalt tillbaka på samma sätt!
 
DU KAN FÅ VARA MED I VÅRT GLADA GÄNG!!

Sätt dig bara vid tangentbordet, skriv ett brev eller skicka flaskpost med det du vill att vi ska slänga upp, vi tar in vilken skit som helst som ni sett, men det är en fördel om det inte handlar om mode eller är en hyllning till bokhyllan billy utan har en fin knorr.

IK PÅ ENGELSKA!!

Yes, people we can translate all this shit if you, against all odds, would like that. Just email us on our briljant e-mail adress ironinsforkampar@hotmail.com and then our briliant translater fylle-evert will translate the blog just for you. It's a big work but he will manage to do it in 2days, so just be patient boys&girls out there!

Skribenter på IK!

Det dyker kanske upp anonyma inlägg ibland här... dessa är då skrivna av antingen Ernest Hemingway, August Strindberg, Astrid Lindgren, Platon, Leo Tolstoj, Stephen King (tippandet), JRR Tolkien eller Kalle 8år.

De teckningar som vi inte publicerat (än) är målade av

Leonardo da vinci, Walt Disney, Jenny Nyström, Anders Zorn, Michelango, Anti, Per 8månader, Carl Larsson, Vincent Van Gough, Rembrandt, Bruno Liljefors, John Bauer, Matilda 4år,

Tack till följande personer för att de gör så vi orkar med bloggen!!

Bosse Hansson för att han gått i pension, våra managers, våra sponsorer (HAHAHAHA), jultomten, påskharen, Anna Brolin för att hennes ansikte lyser upp tvrutan då och då, våra personliga tränare, våra psykologer, vår cateringfirma, de som uppfann kebabpizza.

Göttebosska

vagga-polismotorcykel (med sidovagn)
vagn-spårvagn
vase-liten stackare
vassekallt-kyla med stort K
ved bôla-ett lass med ved
vela-en person som vimsar omkring
vesen-trött, hängig
vinneleka-vindleka
vrôla-skjuta hårt (med boll)
vrôla-föra oväsen
vrängselknut-käringsknut
väck-bort, "vara alldeles ˜ " vara bakom flötet
vänna-vända, "få sej e ˜ " få sig en omgång stryk

Göttebosska!

ulka-kräkas
ulma-gråta högljutt
utsketen-medtagen

Tipskommentarer

Till att börja med kan man konstatera att när det drar ihop sig i slutet tippas alla resultat plötsligt i favör för Kamraterna...

Örebro-GAIS
Tips: 2-0
Mittenmatch som kan sluta lite hur som helst. Ekunde avstängd i GAIS kan bli jobbigt.

Halmstad BK-GIF Sundsvall
Tips: 3-0
GIF hade chansen mot Gefle men tog den inte. Kan få det tungt här med.

Djurgårdens IF-Kalmar FF
Tips: 1-1.
Som sagt ovan...

Helsingborg IF-Trelleborg FF
Tips: 2-0
Prestigekamp om bäst i Skåne, hemmaseger tippat, svårt att säga emot.

Gefle IF-Hammarby IF
Tips: 1-3
Gefle har häng uppåt och är hemmastarka. Bajen på pappret bättre, det räcker för FH.

IFK Göteborg-IF Elfsborg.
Tips: 2-0
Tacotifo på Ullevi?

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Clawfinger - Nigger

Hmm

Jahapp så var det åter måndag igen.. Eller är det fredag? Hmm, det är nog fredag, fast egentligen  bryr jag mig inte, för oavsett vilken vardag det än må vara så måste man ut i kylan för att ta sig till plugget/jobbet. Snart ska jag dra, men först ska jag lyssna klart på YES SIR I CAN BOOGIE med BACCARA, eller ABBA som Deve tror har gjort låten! För övrigt såg jag en splitterny svart Ferrari när jag gick hem igår, den var vacker, nästan lika vacker som den pizza som jag ska smälla i mig idag!!!!! Jag måste dock reservera mig för att det eventuellt kan komma att ätas annan mat. Men nu är låten slåt... så ciao!

Allsvenskan omgång 27.

Tyvärr missades två matcher igår, själv hann jag inte ens förmedla att jag inte skulle hinna tippa det hela men jag vill tacka övriga på bloggen som verkligen INTE påminnde mig via ett enkelt sms om det hela.
Så omgång 27 blir det bara 6matcher som tippas, AH SKA kommentera denna gång! Det har deve lovat paddan att säga till anti att han ska göra.

I den tjugosjätte omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 3

Totalt: (av 191möjliga)

Antal rätt resultat: 19
Antal rätt tecken: 93

Omgång 27

Örebro-Gais
Tips: 2-0

Halmstad BK-GIF Sundsvall
Tips: 3-0

Djurgårdens IF-Kalmar FF
Tips: 1-1.

Helsingborg IF-Trelleborg FF
Tips: 2-0

Gefle IF-Hammarby IF
Tips: 1-3

IFK Göteborg-IF Elfsborg.
Tips: 2-0

Göttebosska

tá för sej-försvara sig (i slagsmål)
talla-pilla, taffsa
talle-litet barn, en som sviker gänget
tamp-duva
tampig-okamratlig
tapp-bensinstation
tappirian-utskänkare
task-penis
taskeböler-testiklar
tavvla på-fingra på och smutsa ner; smeka intimt
tetig-konstig (Uttalas "teti")
tetig ordning-underlig figur
teveddelig-tillmötesgående, kärvänlig
tjack-jobb, tjej
tjacka-sälja
tjacket-äppelskrotten
tjala-hångla, vänslas
tjalla-skvallra
tjalle-pojke, grabb
tjallebôtta-skvallerbytta
tjebba dej-akta dig du!
tjedde-pojke
tjeg-bröd, jfr bracketjeg
tjega-" ˜ mej en bete" ge mig en bit bröd
tjifen-chefen
tjiggig-hård, tuff, kinkig
tjilen-"dra ˜ " pusta ut i arbetet
tjippe-småfågel
tjomla-älta brödet mellan gommarna (tandlösa personer)
tjomme-person, kompis
tjosig-slarvigt klädd
tjottaheiti-långt bort
tjulsig, tjölsig-tjockt och ovårdat klädd
tjåsta-pusta, andas häftigt
tjöta-tjata
tjötröv-person som pratar mycket
tocka sej-flytta sig
tomp-duva
trôka-" ˜ te´n" slå´n på käften
trôta-trötthet
trôtna-trôtnat har en dörr som i fuktigt väder är svår att få upp
trassj-rädd
trellfir-tre eller fyra
truttna-slå sig (om dörrar och fönster)
träd-krukväxt
träkällare-källare där man säljer enklare trämöbler och husgeråd
tröck-baksmälla
tyka sej-vara framfusig, påflugen
tyken-uppkäftig, framfusig (mest om barn)
tyska te-samla till
tåmpig-taskig
tösekalle-homofil
tösepojk-pojk som springer efter töser

Göttebosska

sala-samla ihop pengar, "ska vi ˜ te e halvpanna?"
salt-sjövan, oförskräckt på sjön, "en salt kille"
salta-gnida in snö i ansiktet
salta-"ta upp" tennsoldat
sattra sig-lugna ner sej
schurk-häst
schåare-skådare, brokikare
schör-hår, "- Ska du ha ett sånt ˜ ? Gå och klipp dig!"
seckla-dregla
segla-"en har la seglat", "man har väl varit med"
segla-gammeldansstil på Liseberg
seglarvatten-brännvin av märket "Explorer"
sellemjölke-karl utan ruter i
semla-sila
siska-läroverkselev
sjadde-skum, hållningslös person
sjaddig-nersolkad, opressad
sjagga-slinka, slampa
sjalå-avundsjuk, svartsjuk
sjapp-kiosk
sjurk-häst
sjånte-fåne
skôj-nöje, "ha ˜ " ha roligt, "bare på ˜ ", bara på skämt
skadda-lätt dimma, dis
skaffa-hämta mat till sjöss, köpa
skala-springa
skecka te-slå någon på käften, råsop
sketa-"va i ˜ för nån" vara förföljd av någon
skevan-"ta mä ˜ " ta med vänster hand
skjuvekärra-skottkärra
skobba-skolka
skota-springa
skrabb-pallning att lägga under båtar
skramma-stor spricka i berget som är fylld med rullsten
skrecka-dålig kamrat, "taskig kompis"
skricka-åka skridskor
skrubbansikte-skråpuk
skrådd-"på skrådden" snett
skräcka-fara omkring och föra oväsen
skubb-äldre benämning på pojkar som gick i folkskolan
skubba-skolka (från skolan)
skåmma-samla skrot
skåmp-gupp i kälkbacke
skångra-skaka
skäker-ben, "rör på ˜ ", rör på benen!
skäring-fart, hastighet
skör-huvudhår, "ont i sköret" huvudvärk
slabát-förkläde, haklapp
sleten-berusad
sli-sädesvätska
slinka-flottig soppa
sluring-soppa
sly-"ute å ˜ på kvällarna", ute och driva (om flickor)
slånka-slangbåge
slämma-"släm inte i döra!" slå inte igen dörren!
släng-hundralapp (se även halvsläng - femtilapp)
släta-kyssa
släver-tofflor (utan bakkant)
smâla-prata mycket och länge
smâla-hop, "e hel ˜ " en hel flock
smacka-pratförmåga, "du ha då e redi ˜ "
smeka-smörgås
smonka-spara, gnida, snåla
smälla-sälja
snagg-näsa
snajten-polisen
sneresa-missfall
sneseglare-milt skällsord
sno-stjäla en sak genom en hastig rörelse
snullen-avsnoppad, generad, "snullet va" så försmädligt!
snullet-snopet, försmädligt (" ˜ va!")
snuppla-snubbla
snurregast-vimsig person
snäjs-arbete, jobb, "ett gott ˜ " ett bra jobb
snörbroms-mustasch
snörkast-betydligt kortare en ett stenkast
spass-"vänta ett ˜ " vänta en stund
spåsig-egendomlig
sss-t-t-t!-"va löjligt"
staga (sig)-rycka upp sej, skräpa sig när man är påverkad
stenebabba-en ˜ som inte vet vad han vill
sterra-darra
sterrekitt-lungmos
stessa-mallig och tillgjord person, "en rekti ˜ "
stjärnkikare-en vindögd person
stomp-litet bröd
storan-Stora Teatern
stortröja-kort överrock
strala-stjäla
stret-(skällsord) idiot (lokalt runt Lindome, Kållered, Mölndal?)
stripa-stjäla
stöddi-halvfull
stötta-tåla, orka med
sugel-pålägg
sukta-känna starkt begär efter
surven-högen, "hele ˜ "
svâl(-e)-farstu, trappuppgång
svalelag-"bo ˜ med nån" ha gemensam svale med någon
svånga-äta
sylta-"göra" in någon med snö i ansiktet
söka-söla, vara långsam

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dan Hylander - Farväl till Katalonien

Skalman har väldigt många pannkakor

Ja ni ser rätt, nattbloggen har återvänt. Det trodde ni inte va? Men mig slipper ni inte undan så lätt.

Idag har AH vart på hockey i Kållered, tuff match men tyvärr förlust för Bäcken med 1-3 efter ett mål i öppen kasse i slutet. Surt, men det kändes mest som vi förlorade för att Kållered faktiskt är bra. Så man får leva med det. Missade söndagens hemmaslakt mot Lerum men på söndag är det dags igen. Mot Hanhals, kan bli lurigt. Får se hur det funkar i Borgen numer med under bygget.

Imorn är det helgdag, då ska jag ta mig tid att lyssna på ljuddagboken. Ser fram emot "idioternas terroristsång" måste jag säga. Låter onekligen intressant. Man får la grattelera Johan till ÖIS avancemang i helgen. Själv var man på GAIS-Malmö och fick bland annat bevittna spelare som tränade filmningar i paus och skåningar som misslyckades med att storma en tom läktarsektion. Så kan det bli.

Annars har hösten på allvar dragit in över Göteborg och vädret matchar den sannolikt stundande depressionen. Men väder kan man också leva med.

Har försökt få fart på Adelsmannen med med hans bloggande, men vi får se hur det går.

Nu ska jag nog ta och avrunda lite, hoppas jag kommer nattblogga lite mer framöver. Men först en förklaring till rubriken.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen

En till man inte får lägga upp direkt, men klicka på länken så löser det sig.

David Shutrick - Container

Göttebosska

rôta-tur, "Sicken ˜ "
rabbekota-sladderkärring
rabbetaska-sladderkärring
racka ner-baktala, tala illa om någon
rallartoddy-cocktail bestående av brännvin blandat med öl
rassja-darrningar, skakningar
repa-stjäla
ri-anfall av värk
rigg-kostym
romp-rumpa
rompedra-mammegris
rompetroll-grodyngel
rundstycke-småfranska, litet franskbröd
ränna-köksvask
räpa-ragata
räta te-slå på käften
röpa-rapa
rösta-skaka (mattor)
rötet-"de e ˜ alltihopa" det är hopplöst alltihop
rövlapp-person som tillfälligt inte befinner sig på ens tio i topp lista

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Jens Lekman - A postcard to Nina

LJUDDAGBOKEN!!!! DEL 20!!!!! LYSSNA!!!

Mina damer och herrar.... IK presenterar stolt del 4 av den andra säongen av Anti och Deves ljuddagbok!! Totalt sett är detta det 20:e programmet oc det firade vi genom att samla alla medverkande genom tiderna i studion!!!!!

http://antep.se/ljud2.php?id=106

Göttebosska.

pâra-" ˜ dej" akta dig
pôse-påse, skällsord "Jäkla ˜ !"
paff-snopen
paja-gå sönder
pajsare-ostyrig pojke, stackare, mes
pala-räkna om vem som ska "stå" vid "gömme"
palla-stjäla
parbinge-dubbelsäng
parra-fart (sicken ˜ !)
paxa-bestämma
penne-penna
perka-"han hade siske˜ på saj" han hade en skolmössa på sig
perre-snurra, topp (leksak)
peveddeli-tillmötesgående, vänlig
piksnodig-kvick, rask i vändningarna
piksnosig-en sprättig person
pinhökare-"snåle handlarn"
pirka-mössa
pirre-snurra, topp
pixa-bestämma
planka-smita in gratis
plyska-portmonnä
plyten-polisen
plytet-mun, "ge´n på ˜ !" ge honom på käften!
pojk-"källarsven", "uppassare", "betjänt"
pojken-"pojken" är det sista i flaskan, eller likn. "får jag ˜?" "vill du ha ˜?"
pojketös-benämning på en flicka som brukade leka mer med pojkar
popper-fotbollskängor (uttalas påpper)
pota-spela kulor som rullas ner i en liten håla
potta-spela kula (uttalas med o som i Olskroken)
prepp-pilsner av Pripps fabrikat
prettla-trycka ner korken i flaskan
prissa pinne-ett slags lek
puta-dyna, kudde
pute-kudde
putevar-örngott
puttepinn-enkel ölöppnare
pys-liten kulpyramid
påbröd-bröd man kunde få under 1:a världskriget mot påbrödskort
påbrödskort-ransoneringskort för påbröd
pötta-knuffa

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Johan Johansson - Världens bästa dåliga exempel

Svenskar vi Aldrig lär få se i Melodifestivalen

Tyvärr har en kinkig uppladdare vägrat göra det möjigt att lägga in dagens låt direkt i bloggen så ni får la klicka på länken.


Ronny och Ragge - Köra fort som fan


Göttebosska.

ola-räkna om vem som ska "stå" vid "gömme"
orre-örfil, smäll, lavett (passa dig, annars åker du på en ˜ )

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Pippi Långstrump - Mors lilla lathund, Sommarsången & Sjörövarfabbe

Göttebosska.

najda-natta, tråkigt
najda-fart, hastighet
nalla-stjäla
nara-"de narar" det blåser vasst
natta-trist, värdelöst, hopplöst
nippa-kasta pottekula
nitti-fart
nock-hörn, kant, "setta på nocka" sitta vid bordsändan
nogar-"de ˜ inte" det är inte så noga
nystan-˜ gör man när man är nödig
närma-nära, "han bor ˜ mej" han bor nära mig
nästa-sy ihop en reva i skjortan med några stygn
nästan på-nära på

Allsvenskan omgång 26.

I den tjugofemte omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 2
Antal rätt tecken: 4

Totalt: (av 183möjliga)

Antal rätt resultat: 19
Antal rätt tecken: 90

Omgång 26

AIK Solna-IFK Norrköping.
Tips: 1-1

Kalmar FF-IFK Göteborg
Tips: 1-3

Gais-Malmö FF
Tips: 2-0

Ljungskile SK-Halmstad BK
Tips: 0-1

GIF Sundsvall-Gefle IF
Tips: 0-0

Örebro SK-Helsingborgs IF
Tips: 1-2

Hammarby IF-Djurgårdens IF
Tips: 2-0

IF Elfsborg-Trelleborg FF
Tips: 1-1.

Göttebosska.

môla-gnida in snö i ansiktet
môsa-gå lågsamt
mackapär-grej
mackla-krångla, bråka
mackli-ben. på en person som har det bra, "det är en ˜ typ"
maja-ha picknick, "gå ut i skogen och ˜ "
majer-"göra ˜ " göra grimaser
malás-trött, pigord som betyder opasslighet
mallig-övermodig, dryg
matelea-dålig aptit
men hôôôôôl-"skit (också)"
men môla-"men vad jobbig du är!"
men môsa-"men vad jobbig du är!"
mena på-anse
modesjang-modell
moj-klinik för könssjukdomar
mot-trafikplats
mula-gnida in snö i ansiktet
munnagiga-munspel
munnarea-mundiarré
mutta-vulva
mutten-sur, purken
måckel-avundsvärd person
måcklig-avundsvärd
månadskarl-gårdskarl
mäla-märla, smäll, smocka
männas-medan
mässing-byling, polis
mögel-relativt vänligt tilltalsord, "-Pettsson e ett ˜ !"
möla-äta det godaste
möle-smulor, smolk
möska-" ˜ kvälle" fira skymning

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Rövsvett - Rik skit

Anti presenterar dagens låt


Idols rätta deltagare!


Göttebosska

-hår, "ha ˜ på bröstet"
lô,sa-gå långsamt
lôpotta-pälsmössa
lôsig-långsam person
la-väl, ("vettladu")
lackmarer-lackskor
ladden-havande
ladder-tofflor
laka-byka
lakekar-bykkar
lakrits-snygg tjej
lalla-snacka småbarnssnack, nonsensprata, hoppa på isflak
lasig-dåligt klädd
lassja-springa
legoland-Skanska-skrapan vid Lilla Bommen
lipesill-person som lätt gråter
ljummen-"vattnet e ljummet" blandning mellan kallt och varmt
lo och lä-"Du har ditt i ˜ " Du har det bra
loda-springa
lomme-ficka
loppa-spela av (någon) alla kulorna
lorthusblomma-kvinnlig toalettvakt
lubba-springa
lunta-bränna (småbränder), tända eld på torrt gräs
lurk-knölpåk
lutten-berusad men inte full
lycka-ögla på skosnöre
lyra-ett slags torsk som blänker med ögonviterna åt töser
långavig-långsint
lången-"Är du ˜ här?" Är du redan här?
läcker pyrra-ej nertryckt kulpyramid
läppe-göteborgska formen av ordet "läpp"
läska-reta aptiten (sluta läskas!)
löen-luden
lönnhalt-lömska halka
lösa-ha råd, (-Ska du köpa detta? -Nä, jag kan inte ˜ det.)
löskefot-extrastöd på tennsoldat

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dissection - Where dead angels lie

Göttebosska!

kôven-ogin, oenig
kaja-kaj i bestämd form
kajsjått-hamnsjåare
kalevanser-bruna bönor
kappe-˜ var lika mycket som 4,58 liter
karbunkel-böld
karen-"kan ˜ säja mäj va klocka ä?", farbror
kavring-osyrat bröd av kornmjöl uppblandat med potatis
kedde-(tj-uttal) liten kille
kes å!-ge dig iväg!
kicket-äppleskrotten
killa-kittla
kingking-ljust lättöl
kinne-(tj-uttal) bio
kippa-(tj-uttal) trampa ner bakstycket på tofflorna
kippekålle-pratmakare
kirra-ordna
kitta å-(tj-uttal) kasta väck
kittel-kaffe˜, sylt˜
kiv-varningsrop liksom "Hets!"
klabbet-resten av gänget, "Ja å Kålle mot ˜ "
klaj-stryk
klamp-stekpanna
klitsch-sås eller dressing på t.ex. Pizza
klo, kloa-krog, krogen
kluppa-klippa med sax
klyka-slangbåge som laddades med ärtor
klämtare-sup
knô-trängas
knacka-ha samlag
knata-springa (fort)
kneppe-knippe, "ge´n ett ˜ (smörj)" ge honom ett kok stryk
knevelhänt-valhänt
knevlig-valhänt
knickedick-dumsnut
knåckla-polismotorcykel (med sidovagn)
knöcka-snatta
knök-flicka, "ett skaplit ˜ " en snygg tjej
knös-arbete
kocka-ljuga
kombarris-stor sten
konkarongen-hela högen
kopp-skål! (om kaffekask)
kovägen-fel sida vid rephoppning
kramma-i Göteborg kramar man inte utan krammar med korta a
krapp-trång, snäv
kratta-hand. Även ett skällsord "Du skjuter ju som en ˜ !"
krok-flicka, tjej, moder
krubb-mat
krullebagge-en pojk eller tös med krulligt hår
krumsen-stel i fingrarna av kyla
kräen-kräsen, kräsmagad
krämgubbe-person som ordnar det bra för sig
kubb-plommonstop
kvi-dra sig för att göra något
kylla-göra upp eld, tända på
kåcka-ljuga
kåmpesten-stor sten
kåna-kana
kånka-släpa, bära
kånka-släpa, bära
kåt-yster, glad, okynnig
käck-mysig, trevlig
käcka sig-göra sig till
käke-kind
källa-vattenpump på gården, vattenkran i köket
kämpanisse!-uttryck när någonting är otroligt jobbigt
kättla-yngla, om katt
kävle-kavle
kölla-elda
köneben-ung flicka (hisingsslang)
körga-polismotorcykel (med sidovagn)
köttgrotta-köttfärslimpa
köva sej-kvävas, storkna, kikna


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Alf Robertson - Sju små vita änglar

Paddans ADHD-status

Borderline ADHD

Paddan har ADHD (33p). Gör testet ni med!

Världen är orättvis

Alexei Cherepanov (1989-2008)VILA I FRID

Göttebosska

jacka-dansa, " ˜ på brögga" dansa på bryggan
jiddra-försöka snacka bort någon, nästan ljuga och fabricera
jobbanisse-uttryck när någonting är otroligt jobbigt
jocka-låsa någon med vänsterarmen och slå´n i ansiktet med högern
joggen-"sjutton" (mildare svordom)
jurpa-grumlig vätska
jåmpa-plurra, trilla i
jänke-amerikan: pjatthatt
jäsa upp-göra gravid

Sommaren är min

Och nu så vill jag sjunga
att sommaren är skön
och träden är så fina
och marken är så grön.
Och blommorna är vackra
och höet luktar gott
och solen är så solig
och vattnet är så vått.
Och lilla fågeln flyger
i boet ut och in
och därför vill jag sjunga
att sommaren är min.


Och jag vill också sjunga
att fjärilar är bra
och alla söta myggor
dom vill jag också ha
och jag är brun om bena
precis som det ska va
och därför vill jag sjunga
att bruna ben är bra.
Och jag har nya fräknar
och prickigt sommarskin
och därför vill jag sjunga
att sommaren är min.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Niels Jensen - Lev med mig

Göttebosska.

ilke-knöl på foten
indianrännare-vattenödla, endast hannarna
inkiett-angelägen
iskällardreck-lättöl

Kalles klätterträd.

I stan bor en kille som heter Kalle.
Kalle har ett träd som han kallar sitt eget.
Han ligger där uppe och drömmer och fantiserar
om allt möjligt och om Emma.


Emma finns bara i fantasin
men hon är fin tycker Kalle.


Under trädet sitter morfar och läser tidningen.
Morfar tycker om att läsa om allt nytt som har hänt.
Men Kalle han gillar att mest ligga stilla
i toppen av trädet och vaja med vinden.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Mögel - Scream

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Tältprojektet - Vi äro tusenden

Jag vill ha blommig falukorv till lunch!

Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma.
Nåt annat vill jag inte ha.
Jag hatar tomaten och fisken och spenaten
och plättarna med lingonsylt
Fläsk - har vi för ofta
Lamm - smakar som kofta.
Biff med lök är riktigt läbbigt.
Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma.
Nåt annat vill jag inte ha.

Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma.
Nåt annat vill jag inte ha.
Nä, aldrig jag äter mer rotmos och potäter
och isterband och kalvkotlett.
Pytt - det är för pyttigt.
Mjölk - det är för nyttigt.
Knäckebröd för hårt att tugga.
Jag vill ha blommig falukorv till lunch, mamma.
Nåt annat vill jag inte ha.


Göttebosska

hâla sej-vila sig
hâler-skuldror
hôser-strumpor, benkläder, byxor
hallå eller!?-hälsningsfras
halv special-korv, mos och bröd
halvsläng-femtilapp (se även släng - hundralapp)
hank-hängband i kläder
harrenadå-uttrop vid förvåning
hets-varningsord. " ˜, bakom dej!"
Hie-busksnår. Alla tre bokstäverna uttalas med tonvikt på "i"
hirra-yra, snurra te
hjärtad-berusad
hostehus-sanatorium
huggekubbe-flicka som sällskapar med utlänningar
hydda-koja
hydda sej-göra sig snygg
hysta-kasta uppåt
hysteman-kaptenen i äldre tiders bollspel då bollträ användes
hånka-åka snålskjuts ( ˜ sig fram)
hänga bak-åka snålskjuts på kärra eller vagn
härsa över-tåla sej, försöka stå ut med obehag
hörne-hörn, hörna
hös-grishuvud

En till favorit i repris

Ja jag vet den har vart med 1000 gånger jag vet att det är ännu en youtubelänk. Men den har ett högre syfte den här gången, en underbyggd psykologisk mening skulle man kunna säga.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Sven Zetterberg - Walking the back streets and crying

Göttebosska

gâra-gömma
gâra-" ˜ en butte" gömma undan en butelj
gadd-tand
gama-sko sig, jobba över
gân-tokrolig, galen (Han e la ˜ )
gegga-lervälling
gensare-tjock, stickad ylletröja
gigg-ställ, stukning på mössa
gigga-(g-uttal) spotta
giggig-(j-uttal) "han är ˜ " han är flott klädd
gira-(g-uttal) gnida in snö i ansiktet
glana-titta, glo
glatt-halt, "det är ˜ på gatan"
gnubba-gnugga, " ˜ sej i ögona"
go-"du é la go" / "é du go i hela huvvet eller?!"
gojla-dribbla
goller-testiklar
gott-snask
gottepåse-vacker flicka
grôl-nedsättande betydelse om småbarn
grej-sak
grina-skratta, le brett (betyder inte gråta på äkta göteborgska)
grips-internationellt gripverktyg för hamnarbetare
grisk-otrevlig, överlägsen; en som går och muckar
gryn-pengar
gråsparv-Gbg:s latinläroverkselever som bar mössor med gråa kullar
gråtjack-gråsparv
gräddkanna-gräddsnipa
grötjol-livrem
guling-mässingsklocka
gura-gnida in snö ansiktet
gå kippe-gå utan strumpor
gåller-fotbollsskor
gåller-testiklar
gäng-det heter "en gäng " och "gängen"
gänga-ha samlag
gör-var, smörja
göra-gnida in snö i ansiktet
görad-nertryckt
görbra-rysligt bra
görfräckt-rysligt häftigt
görstoran-GöteborgsOperan
görtråkit-rysligt tråkigt

I ett hus.

I ett hus vid skogens slut
liten tomte tittar ut
haren skuttar fram så fort
klappar på dess port
Hjälp ack hjälp ack du mig
annars skjuter jägarn mig
Kom och kom i stugan in
räck mig handen din.Gardells version...

NY kategori!

Här i FH:s och Antis spel och dobbel hörna kommer vi skriva upp vad vi spelat på när vi väl spelar och kommer även rapportera om ev vinster. För information till geigert skulle vi enligt anti gå ut med att vi inte tar emot tiggarbrev.

Följ gärna våra tips!

FHs långenspel fre-lör.

Så inleder då jag, FH spelandet på IK då.

Sexling 20kr odds: 4,39

Turkiet U21-Vitryssland U21  
Tips: 1

Mariestad-Malmö
Tips: 2

Mora-Oskarshamn
tips: 1

Sundsvall-Leksand
Tips: 2

Kristianstad-Önnered
Tips: 1

Bern-Zug
Tips: 1

FEMLING 20kr Odds: 2,93

Öster-Torslanda
Tips: 1

Linköping-KIF Örebro
tips: 1

Scunthorphe-Crewe
Tips: 1

Italien U21-Israel U21
Tips: 1

Celje-Hammarby
Tips: 1

SEXLING 20kr Odds: 2,43

Finland-Azerbajdzjan
Tips: 1

Färöarna-Österrike
Tips: 2

England-Kazakstan
Tips: 1

Wales-Liechtenstein
Tips: 1

Turkiet-Bosnien
Tips: 1

Grekland-Moldavien
Tips: 1

SEXLING 20kr Odds: 61,68

Skottland-Norge
Tips: 1

Ukraina-Kroatien
Tips: 1

Sverige-Portugal
Tips: 2

Bulgarien-Italien
Tips: 2

Rumänien-Frankrike
Tips: 2

Tyskland-Ryssland
1

SEXLING 20kr odds: 157,47

Schweiz-Lettland
Tips: 2

England-Kazakstan
Tips: 1

Georgien-Cypern
Tips: 2

Ungern-Albanien
Tips: 2

Danmark-Malta
Tips: 1

Bolivia-Peru
Tips: 1


Var nöjd med allt som livet ger!

Var nöjd med allt som livet ger
och allting som du kring dig ser
glöm bort bekymmer sorger och besvär.
Var glad och nöjd, för vet du vad?
En björntjänst gör ju ingen glad.
Var nöjd med livet som vi lever här.
Varthän jag än strövar, varthän jag än går
står ljung och snår kring mina spår.
Jag älskar bin och deras bon,
för honung är ju min passion
och vill du av myror ha munnen full
så ta en titt under sten och mull.
Kanske smaka på dom!
- Äta myror?
- Ha, ha det är världens käk.
Kittlar dödsskönt i kistan.
Var nöjd med allt du ser
och allt som livet ger.
Var nöjd...

Om frukter dig lockar, banan eller bär.
Se till att du plockar dom utan besvär.
Vill du plocka frukt av bästa klass
så använd din höger och vänster tass,
men klorna dom skall du dra in
så fort du ska ta dig en fin apelsin.
- Hoppas att du har förstått?
- O, ja! Tack Baloo!
Var nöjd...


Göttebosska!

fallí-sakna, "jag är ˜ för socker"
farligt-fasligt, "de e fali dyrt"
farten-"va i ˜ för nån" vara förföljd
feppla-fumla
fert-stygg, motbjudande, avskyvärd
fessla-"han gick där å ˜ " vela fram och tillbaka
fiffig-påhittig, listig
filler-paltor, trasor
fjälla-flicka, fästmö
fjöl-bakspade
flô!-"Flytta på dig!"
flôtig-fetlagd
flane-fåne
flanig-fånig
floge-pöl
flygande-motorcykelpolis
flåa-pantbanken
flöger-sjukligt anfall som "flyger på" någon
flöshövve-knäppskalle
focka-ha samlag / få sparken
fokter-påhitt
fonte-dumskalle, fåne
fråbärlig-tafatt
frösen-frusen
frösepåse-fryspåse
fyket-sjappet
fållté-två eller tre
fäkta-tigga, " ˜ maj en bete" ge mig en bit
förjolad-svordom "förjolat!"
förstisprång-saltomortal eller volt
förstörad-"e du ˜ " är du inte klok!

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Stockholms Negrer - Knark e gott

Adeln visar vägen, del 1

Jaså, jaha, där ser man, Ni tittar in för att få en inblick i hur det går till hos de mer belevade, de mer sofistikerade? Adliga dygder och sedvänjor i all ära, dock blir det inte mycket av den varan denna gång, för vad som här ska avhandlas är en moralföreläsning där ofrälse och annat löst slödder en gång för alla sätts på plats! Lågadeln och andra suspekta uppkomlingar kommer även de att få finna sig i att hamna i skottlinjen.


Som representant för gräddan av den blåblodiga, öfvre adeln har jag ombetts att ge min syn på adelns idag i många avseenden väldigt utsatta situation samt klargöra en del faktum som gemene man alltför sällan tar i beaktande. Avsikten är främst att belysa den gradvisa förflackning av adelns status och förmåner som sedan en längre tid pågått och som onekligen är en depraverande styggelse av värsta sort. Stävjandet av ofrälset är en hjärtefråga och det har i alla tider varit adelns plikt att kväsa dessa oborstade och osofistikerade kanaljer!


Syftet är likaledes att närmare redogöra för den bombastiska inverkan den numerärt sett svaga adeln haft på vårt rikes utveckling. Man bör vara medveten om att den av Riddarhuset officiellt introducerade adeln idag utgörs av endast lite drygt 25 000 individer. Detta ska ställas i relation till en siffra på 9 miljoner, vilket är det antal ofrälse personer som numera lever och frodas i välmåga på bekostnad av den adliga överklassen. På 1 000 svenskar går det med andra ord färre än 3 adliga, vilket jämnt fördelat innebär att varje adelsman har åtminstone 350 imbecilla bedlamiter att hantera och förvalta. Otvivelaktigt en slitsam syssla som heller icke underlättas av att mindre stringenta rötägg (företrädelsevis ur de lägre stående adelsleden) ej till fullo ombesörjer eller fullgör sina förpliktelser.


Adeln utgör nationens livsblod. Naturen har givit adeln rollen att utgöra samhällskroppens huvud. Det är adeln som ska styra, det är adeln som har bildningen, intelligensen, elegansen och noblessen att med Guds rätt styra över de opolerade och abderitiska bönderna och arbetarna. I alla tider har vi försett dem med arbete och lånat dem jord att bruka. Likväl är de aldrig någonsin nöjda, tvärtom rent otacksamma. Avskummet krälar i smutsen och föraktar oss med anor och fint blod i våra ådror.


Ofrälset kan på goda grunder sägas vara adelns autonym. Kännetecknande för ofrälset är den fullkomliga avsaknaden av bildning och nobless. Ofrälsets tillkortakommanden har under årens lopp kommit i dagen vid mångfaldiga tillfällen och de halvmesyrer man i gynnsammaste fall åstadkommit kan utan tvekan tillskrivas slumpen. För som alla vet kan även en blind höna hitta ett korn. En berättigad fråga man då kan ställa sig är hur denna situation egentligen kan ha uppstått. Varför är underklassen är så underlägsen oss adliga? Länge hävdades det att förklaringen stod att finna i anekefali, dvs medfödd avsaknad av hjärna. Förvisso påminner ofrälsets uppförande och beteende i många avseenden om Troglodyternas dito, men det får nu anses som vedertagna fakta att såväl grottmänniskor som ofrälse faktiskt begåvats med hjärnor.


Vad mig själv anbelangar anser jag snarare att förklaringen står att finna i simpelt leverne och fördärvliga seder. Personer som i brist på djupare insikter i de skönare konsterna låter sig hänföras av allsköns föregiven smörja, förfaller i sinom tid såväl själsligt som kroppsligt.


För att ytterligare lägga sordin på stämningen kan vi konstatera att ofrälset på senare tid dessvärre stärkt sin ställning, ett illdåd som åsamkat adeln än mer lidande. Numera finns det personer i vårt rike som på fullt allvar hävdar att adeln inte skulle vara viktigare och mer betydelsefull än någon annan. Dessa vilseledda krakar påstår helt ogenerat att folk har samma värde oavsett ursprung! Personerna ifråga är uppenbarligen totalt omedvetna om att de bara är ett par generationer ifrån stampat jordgolv, vilket det sannerligen inte skadar att då och då påminna dem om!


På sistone har detta renderat i rent bisarra konsekvenser. Det finns ett flertal uppseendeväckande och vidriga exempel på hur adelsmän som utfört sina plikter missgynnats eller rent av bestraffats! Hör här bara:


  • Friherre bötfälld för att ha slagit ofrälse
  • Ansedd markgreve utsatt för smädelser från pöbeln utan påföljd
  • Baron tvingad att betala för restaurantbesök
  • Friherrinna hemmahörande i Uppsala tvingades vänta flera minuter på limousin
  • Västsvensk adelsman berövad på elförsörjningen en gråkall oktoberdag och ersättning uteblir
  • Dotter till välrenomerad mellansvensk greve nekas inhandla det önskade med hänvisning till att produkten är utgången
  • Utländsk furstinna kränks i samband med ankomst till Sverige genom orimliga krav på uppvisande av ID-handlingar och genomgång av bagage

Som synes är det ingen engångsföreteelse vi talar om. Listan kan göras lång, det finns ett flertal upprörande incidenter bara under de sista tjugo åren. Kränkningarna har visserligen i första hand drabbat lågadeln, men får ändå ses som synnerligen allvarliga.

Det är därför av högsta prioritet att vi med gemensamma krafter verkar för att åter lära ofrälset att visa vördnad och respekt inför överheten. Blott på detta vis kan främjandet av genuina adelstraditioner underlättas och slöddret förpassas dit man hör hemma.


I min nästa krönika har jag för avsikt att ta upp ett dilemma som på senare år vuxit till en verklig farsot. Som väl flera av er redan förstått tänker jag på förslumningen av de etablerade adelsätterna, ett gissel som har fler förklaringar än vad många i allmänhet tror. Lågadeln, ofta även benämnd "knapadeln", har i många fall fått bära hundhuvudet för denna styggelse och även om denna omstridda grupp inte på något vis kan frias från ansvar, så är detta ett problem med många bottnar.
Adelsmannen


Göttebosska

Od Beskrivning
eller-allmänt utrops- och frågeord. "Hallå eller?!"
enig-"han är inte eni", han är svår att komma överens med
exmera-uppskatta
exter-dumheter, dumma påhitt, "vad är det för ˜ ?"

Var bor du lilla råtta?

Var bor du, lilla råtta?
I din hatt.
Vad går du klockan åtta?
Jagar katt.
Hur många ungar har du?
Sjutti-två.
Hur mår din gamle far, du?
Si och så.

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Skäggmanslaget - Persapojkarnas polska efter Kus-Erik

Att bära en soffa i NorrköpingLite bilder finns här!

Vacker död stad?

IK, FH, går idag ut med en seriös krönika/artikel om dagens händelser.

Så kom då ett slag mot Göteborg idag som kommer drabba alla i hela landet, mer eller mindre iaf.
Drygt 12000personer berörs direkt av varslet på Volvo idag, detta med underlevarantörer och andra som lever av volvo inräknade.
12tusen personer, är för att greppa det hela vad det bor i många orter i det här landet som anses vara hyfsat stora orter trots allt. Det är för er idrottsintresserade ett fullsatt Stockholms Stadion som helt plötsligt står utan arbete.
Ingen på IK berörs direkt av varslen idag, men indirekt via vänner etc berörs alla i denna delen av landet. Ironiskt nog lyser solen upp himlen denna tunga dag för Göteborg, för trots att detta drabbar hela landet blir det tyngst i Göteborg. Göteborg är synonymt med Volvo, SKF och varven. Varven för en tynande tillvaro sedan länge och SKF hotar för tusende gången att flytta till KIna. Nu kom volvo dessutom.

Man kan iskallt konstatera att felen började när Volvo såldes till ford och när man sedermera inte hakade på miljötrenden inom bilbranschen förrän på tok för sent. Vart var marknadsanalytikerna då?
Det har skett och nu sitter det många oroliga runtom i Götet (vi fokuserar på Götet här, trots att vi vet att det drabbar bl.a. Skövde och Olofström med, det är lika tragiskt där men vi känner Göteborg bäst).

Från regeringshåll görs det föga överraskande ingenting, det sägs att det ryms inom de paket man redan har, men ursäkta språket gott folk, fan tro't.
Man ska satsa på ams... alla vi som någon gång haft med detta folk (de på ams) att göra vet att det först tar två månader att få ordning på starten sedan gör de inte ett skit. Utbilda er då säger en del? Jovisst, men kan man verkligen sätta 12tusen människor i utbildningar, det ska ju dessutom vara meningsfullt och ekonomin ska klara det med, tro IK det är inte fett att vara student idag. (speciellt inte med tanke på hur fort pengarna ska betalas tillbaka).

Solen skiner idag, det hade varit mer logiskt om det regnade. Men det är som man säger "när man vill vandra i regnet då kan ni ge er fan på att solen skiner".
Men åter till ämnet...

Att regeringen inte gör något åt det hela är egentligen inget annat än pinsamt. Man har här ett av landet största företag som mer eller mindre ger upp idag. Känslan är onekligen att hade Volvo legat i Stockholm hade det inte varit såhär tafatt agerande från styrande håll. Vad vi sedan står politiskt etc hör inte hit men det lär ni redan har märkt i bloggen så det lämnar vi därhän.
Men när 12tusen personer får gå då känns det onekligen som de som säger sig styra landet borde göra avsevärt mer
Det som känns lika irriterande men som ändå är en tröst i bedrövelsen är att det sägs finnas "jobb för de som kommer från volvo, den unika kompetensen är efterfrågad" men dels berör det bara tjänstemännen och dels så är även de så ofantligt många att det inte finns plats för alla någonannanstans.
Dessutom känns det rätt logiskt att nuvarande styre inte uttalar sig om arbetarna... så mycket för de satar som gick på snacket om "det nya arbetarpartiet"....

Vad händer nu med staden Göteborg? Vad händer nu med allt därute i Torslanda som väl försvinner... Men främst och det som känns värst, vad händer med människorna?

Det är ett hårdare klimat nu sedan ett tag... Människorna förminskas till förmån för profiten, pinsamt men ett faktum ingen nu kan bortse från.

Idag är Göteborg en vacker död stad, folk är inte så glada som vanligt i den här staden, alla känner någon eller känner någon som känner någon.

Jag skulle kunna gå på i dagar om vad jag anser om det hela från det att ford köpte volvo till hur regeringen nu agerar men väljer att avsluta här och nu.

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

Of our elaborate plans, the end
Of everything that stands, the end
No safety or surprise, the end
Ill never look into your eyes...again

Can you picture what will be
So limitless and free
Desperately in need...of some...strangers hand
In a...desperate land

Lost in a roman...wilderness of pain
And all the children are insane
All the children are insane
Waiting for the summer rain, yeah

Theres danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby

Ride the snake, ride the snake
To the lake, the ancient lake, baby
The snake is long, seven miles
Ride the snake...hes old, and his skin is cold

The west is the best
The west is the best
Get here, and well do the rest

The blue bus is callin us
The blue bus is callin us
Driver, where you taken us

The killer awoke before dawn, he put his boots on
He took a face from the ancient gallery
And he walked on down the hall
He went into the room where his sister lived, and...then he
Paid a visit to his brother, and then he
He walked on down the hall, and
And he came to a door...and he looked inside
Father, yes son, I want to kill you
Mother...i want to...fuck you

Cmon baby, take a chance with us
Cmon baby, take a chance with us
Cmon baby, take a chance with us
And meet me at the back of the blue bus
Doin a blue rock
On a blue bus
Doin a blue rock
Cmon, yeah

Kill, kill, kill, kill, kill, kill

This is the end
Beautiful friend
This is the end
My only friend, the end

It hurts to set you free
But youll never follow me
The end of laughter and soft lies
The end of nights we tried to die

This is the end

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Opeth - The grand conjuration

Veckans adelsblogg.

IK har kontakter överallt och här kommer det från och med fredag dyka upp blogginlägg från adeln, det är definitivt något ingen människa får missa.
Ofrälset lär sågas längs fotknölarna och tonen lär vara hård, men så är det.

IK utvecklas alltså vidare!

Så gott folk håll utkik här på fredag då det första adelsinlägget kommer från vår nya skribent!

Sagostunden

Di di di, di di di,
di di diddi di di.
Di di di, di di di,
di di diddi di.
Di diddi di diddi,
diddi di di di.
Di diddi di diddi,
di di di.
Di di di, di di di,
di di diddi di di.
Di di di, di di di,
di di diddi di di!


Göttebosska

Od Beskrivning
-"du", tilltala någon "Dô!"
dôna-tilltala ohövligt
dôna-skjut hårt (med fotboll)
dagsedel-minneslista, örfil
dala å-svimma
damma-klippa te, " ˜ te nån"
decka-smygtitta el. svimma av, somna, ramla ihop
deka ner sej-förfalla (om person)
delirium-för många glas (Hotel Gothia)
dibbla-diskutera
dickadarier-tricks, "försök inga ˜ här!"
dingalo-tokig, galen
dofs-flicka
drôsa-ramla i olika betydelser " ˜ ikull", " ˜ ner", " ˜ in"
dratta-ramla
dreck-sprit, även nedsättand epitet om person
dricka-läsk
dricken-"gå på drecken" vara alkolholist
drufs-uttalas "druffs", drummel
dråck-niding, bedragare
dröback-fåntratt, löjd
dunder-rödsprit
durva te-slå till (någon), klippa till
dynga-kasta, slänga iväg, skräp
dåse snus-dosa med snus
dänga-slå, slänga
däringe-" den ˜" den där
däven-på morgonen när man har svårt att få sömnen ur ögonen
döfika-begravningskaffe
dönick-skällsord översätts ung. "döskalle"

Åka pendelbuss!

Idag har älg haft följande schema:

05:15 UPPSTIGNING!
07:05 bussen rullade mot uddevalla
07:37 Fick sms om att dagens lektioner var inställda, var dock i sovande tillstånd då.
08:05 Såg smset vid strandpromenaden i uvalla, det var icke njutbart...
08.35 Åkte hemåt igen, fick uppmuntrande hejarop från de som läser en annan inriktning när jag gick till bussen
10:00 Hemma igen, briljant jobbat!
10-10:30 redigerade det sista på de arbeten som ska vara inne torsdag.
10:30 slogs med mailen som vägrade fungera.
11:00 gav upp mailkampen och började virussöka datorn
11:30 Gjorde lunch och åt den
12:00 städade
12:30 badade

GRATULERAR

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Magnus Johansson - Vakna nu Anneli

Götebosska

Od Beskrivning
cedera-missa
centra-passa (i fotboll)

Munkar med hål i

Jag vill ha munkar, munkar,
munkar med hål i.
Stora feta
munkar med hål i.
När jag kommer hem till dig
så vill jag inte ha nå'n leverpastej.

 


Lite härlig schlager

Lite härlig schlager såhär innan läggdags!


Stockholmare...


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Dag Vag - Dimma

En kulen natt

En kulen natt-natt-natt,
min båt jag styrde
på havets vågade-vågade-våg,
så skummet yrde.
Och vart jag sågade-sågade-såg
på havets vågade-vågade-våg
långt ner i djupete-pete-pete-pet
en fisk jag såg
och det var du!


styrde Fatta den virtuella ratten och styr.
våg cosinus rörelse
yrde "splätt"
såg spana av
djup peka nedåt
du peka på någon


Götebosska!

Jo, vi vet att kategorin stavas med två t, men det är ingen felskrivning, det är för att göra ett gbgskämt med Gött och Götebosska... För er som nu inte fattade det och mailat red om det...

Od Beskrivning
bâdig-stor (något uppseendeväckande)
bôôs-skräp, prylar
bôdigt-hyggligt, juste
bôla-dricka omåttligt, " ˜ i sej"
bôsa-knuffas och bråka
bôsigt-knäppt, dåligt, smutsigt
bûste-stryk, "ett redit ˜ "
backe-liten låda, tex. "spottbacke", "brödbacke"
baj väst-"under isen", om någon som är "lite bakom"
bajt-kraftig, muskulös kille
bakebrö-hembakat
ballra-skvallra
bamba-skolbespisning
bambatant-person som jobbar med att laga mat, servera och sköta disken i bamba
bannjol-tunnband, "spela ˜ "
barkis-vetebrödslimpa med vallmofrön
barro-stor sten (se även kombarris)
bascha-mängd, sköljöl
bast-år (mest förbrytarspråk)
baxa-rygga, bli rädd
bella-titta, "tjuvkika"
bestig-stor och stark
bilde-bokmärke
binge-soffa, säng ("Dags att hoppa i bingen")
bingebil-sopbil
blackhåll-extrakulor
blajder-"ja har inte en ˜ " jag har inte ett öre
blodis-cigarettbloss; cigarraffär
bockad-vara full "onykter"
bôe-liten kobbe/undervattensskär
bolle-sup
bomma-gå och driva (särskilt i hamnen), "gå på bommen"
bomsa-avskeda
bonk-stryk ("ska du ha ˜ eller?")
bonka-slå
borsta-supa
bortanför-bakom, bortom
brâla-skryta
brôta-knuffas och bråka
brôte-skräphög
bracka-fattighuset, kommer av ordet "barack"
brackas tolva-ung. sista laget i gärdsgårdsserien
brackebyxor-byxor med skinn i baken
brackegubbe-fattighjon
bracketjeg-mörkt bröd som förr delades ut av fattigvården
brallig-mallig
brass-mängd, hög, "en hel ˜ "
brassa-skryta, snobba
brava-darra av rädsla
broa unner-äta något (t.ex en smörgås) innan godsaker och så att man inte äter så mycket av dem
brygghus-tvättstuga
bryta-skryta, snobba
bryta sig-stila sig
bråta-knuffas, bråka
bräcka å-snoppa av, överglänsa
bulteklubb-pilsner kokad tillsammans med mäsk
bultöl-dricka, svagare än svagdreck
bunntröja-tjock, stickad tröja
byssja-stuga
böcka-göteborgskt skällsord, byracka
böl-en konstig liten sak som man inte vet vad det är
böla, bôla-gråta högljutt
böna, bôna-liten kälke, flicka som man sällskapar med
börda-bl.a. en säck med kol som plockats under järnvägsvagnar
börebänk-kvinna
böss-medlem av ungdomsgäng böcka
bösta-supa, "gå på drecken"
böxer-byxor, torskrom
böxis-"va i ˜ " vara skraj, rädd
böös-skit

Expert

Än en gång har expert-Anti lyckats spela hem storvinsten!

Hallå Svensson! Vad sägs om "Pannkakans dag"?

Vad är det som inträffar den 4 oktober varje år? Jo, "Kanelbullens dag". Den 27 september påbörjas en vecka som kallas för "prinsesstårtans vecka". Alla hjärtan dag, Mors dag, fars dag... jag orkar inte skriva ner alla dagar som har ett kommersiellt syfte. Ta till exempel Alla hjärtans dag, när man ska ge varandra hjärtan och säga att man älskar den man lever med. Vad är det för j...a hippie som har kommit på denna dag? Är vi människor så oromantiska och inte säger att vi älskar den vi lever med och därför måste upprätta en dag för det? Detta låter ju mer sorgligt än en dag som är värd att fira. Men syftet bakom denna dag stavas K-O-M-M-E-R-S-I-E-L-L-T. 
Sedan har vi fars respektive mors dag, som innebär att man ska vara glad över att man har en mor och en far. Återigen, ska vi vara glada för att vi har två föräldrar EN dag om året? Jag är glad 365 dagar om året att jag har två föräldrar. Men det går ju inte att ha en högtid utan presenter, så man säger till människor att köpa mer eller mindre dyra presenter till sina föräldrar för att visa att man bryr sig om dom. Det är också väldigt sorgligt, att visa att man älskar sina föräldrar genom att ge dom presenter. Återigen är syftet med denna dag kommersiellt.
Den närmsta "högtiden" var Kanelbullens dag. Denna dag finns för att... ja ni fattar vart jag vil komma.
Inte nog med att dessa "högtider" är av kommersiellt intresse, utan även riktiga högtider som jul och nyår m.fl har också blivit kommersiellt syfte. Barn värdesätter inte julen för gemenskapen och tryggheten längre. Dom värdesätter julen genom hur många och hur dyra presenter dom får. Och så finns dessa bortskämda, uräkta språket, ungjävlar som får allt dom pekar på. Oavsett pris. Föräldrar tar lån just för att ha råd att köpa dessa presenter åt barnen, men dom inser förr eller senare att dom då inte kan betala tillbaka lånen och en ond cirkel uppenbarar sig. Den som har mest och häftigast fyverkerier på nyårsafton är den coolaste. Tyvärr är det så. Vanliga medelsvenssons blir skuldsatta och får snåla med allt medan dom stora kedjornas ägare sitter och gottar sig och badar i pengar i sina badkar, gjorda av 24 carat guld.
Så därför tycker jag att man i Sverige bör införa en "högtid". En högtid som inte alls är kommersiell, en dag som gör alla människor lite gladare, livet lite lättare. Jag talar om "Pannkakans dag" En dag som får alla människor på bättre humör, snällare och solidariskt beteende. För let's face. Alla människor gillar pannkakor.

Linus på linjen


ja vad fan ska man säga


Farbrorn som inte vill va' stor

Det här är Ragnar som jobbar på kontor.
Han fyller 37 i maj och har 43 i skor.
Det här är också Ragnar i Ragnars fantasi.
Ju mer han tänker på det ju yngre vill han bli.


För tänk om han var nio eller kanske bara sju.
Då skulle han va' ute och leka nånting nu.
Så brukar Ragnar tänka när han sitter på sitt kontor.
För han är faktiskt farbrorn som inte vill va' stor
Ja, han är faktiskt farbrorn som inte vill va' stor.


Götebosska!

Od Beskrivning
abrovinsch-provisorium
albo-en person från Ale i Västergötland, äv. snickare
alika-kaja, "full som en ˜ "
alltingena-allting
ambustad-andfådd
antererad-upprörd
antura sej-göra sig till
apparell-lastbrygga
astronaut-arbetare på Arendalsvarvet


Tanz auf Brännö Brücke

Kreutz wie es wimmelt von segeln in tag!
Ist es Wettsegeln? Nein, es ist Samstag:
Gewiss! Da versteh ich wo Sie segeln hin,
Sie haben ja ledig und - winn!
Da segelt Kalle mit kubben auf schwaj´
"Heil auf dich du, wie hast du es selbst denn?"
Es ist tjo wie es wiftet, komm mit liebe du;
Du weisst ja wo wir legen zu:


Es ist tanz auf Brännö brücke
ein alter und geliebt tradition.
voll mit publik
und trevlich musik.
Ja was ist ein tanz ohne zugspielelaut
und ein tanz auf Brännö brücke,
ist für viele ein gro abentür.
Es ist freude und fest
seh da aussen in west
blinkt der Winga Für.


Von Winga Strand
hört man zum land
gemisscht med dem zugspielloot
das dunken einer Fischenboot
Die tanze sie geht
der herz es geht het,
geht für die Lieblingen
und für Bohuslän


Kålle und Ada und Beda und Ich
nehmen wickung in ruffe der Florü
Die Prippe sie hängt in ein tampf neben mich
in geselschaft der "Tra-la-la-la":
Kalle der ist auf ein prima humör
bistet auf elegant mit ein "soll wir?"
und mit Ada in famn geht er in für ein tanz
als ob schergesetz gar nicht gefanz:


Es ist tanz.............................


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Södra Bergens Balalajkor - Kadrilpolkan

Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Paganizer - Gasmask obsession

IK- en tillflykt i en bisarr värld.

Så sitter man då här och ska författa något som liknar något vettigt.
IK har ju fyllt ett år, min krönika jag utlovade då kom aldrig ty jag hade en hel del annat för mig som gjorde att jag ej hann med.
Dock körde både jag och AH "best of" hela dagen.
Det är egentligen såhär när man tänker tillbaka på det hela smågalet vad IK egentligen hunnit med, vi var som Buba skrev en gång fanzinemakare och upprörde världen, då läste många många oss varje nummer, nu är det inte lika många.
Bloggvärlden är en sjuk värld, skriver man inte om vad man har för kläder eller om att man druckit förstört kaffe på nåt satans fik dagarna i ända läser ingen.... IK däremot spretar åt alla håll, vi är en som en bångstyrig tonåring i bloggvärlden där alla andra uppenbarligen är just bångstyriga tonåringar.
Nu tänker jag inte sitta här och beskriva hur mogna och vettiga vi är, det motbevisas om inte annat i bloggen. MEN och det är nu det börjar bli intressant, av de modebloggar och sånt som trots allt kommenterat här (hur fan hittade de oss?) så är det inte NÅGON över 20år, ja inte över 18 ens.... Nu är inte alltid åldern det viktigast, det bevisar ju vårt fan annelie gång på gång, men ni förstår poängen? Vart tar alla vägen sen? För även om bloggfenomenet är nytt (minns en enda modebloggare när man fick programera i dos med koder liknande 3,2-4,3 g etc?
Nåja, nu ska vi inte behandla modebloggar mer här, mer meningslös skit får man leta efter punkt.

IK däremot är en blogg som utvecklas konstant, även om jag bestämt hävdar att vi har vår tyngsta formsvacka under vårt levnadsår just nu när vi fyller ett, men detta beror på att de olika studierna IK-crewet ägnar sig åt tar oerhört mycket tid och de tid som finns över känns inte som ämnad direkt att sitta här och skriva. Nej den tiden blir att se på idrott som vi alla gillar eller att som i deves fall steka pannkakor. Paddan ägnar sig åt allt och inget enligt rykten.
AH kör på med sina bloggprojekt och att han nu börjat med nattbloggeri gör att det blir lite text från det hållet med, vilket är gött, det ska börjas iaf, sedan blir det mer och mer hoppas vi allihop.

IK är just nu en tillflyktsort i vardagens bisarra tidevarv där vi ibland vill stiga av det skenande pendeltåget och andas ut ett tag på stationen och sedan ta nästa tåg i mer maklig takt. Dock gäller det att hänga kvar i tåget och sedan lyckas komma fram dit man ska.
Det gäller att vara positiv, visst även jag gnäller ibland, men samtidigt ska man ha inställningen att man fixar biffen eller som anti som den vise man han är sa "Man hinner alltid med allt men man blir mer och mer död" jag travesterar det och säger "man klarar alltid allt, om än med lite hjälp, men man kan bli trött på kuppen". 
Eftersom jag känner mer till idrottens värld än näringslivets dito tar jag ett exempel därifrån som jag hörde i en film vi såg i skolan i veckan som stämmer jävligt bra och som alla som såväl arbetar som läser IK bör ta med sig:

Det fanns två tennisspelare som när de var juniorer alltid avslutade varje träning med att serva tio gånger, A satte 9 av 10 servar medan B satte 1 av 10. Dock var det B som sedan blev världsmästare. Hur kan det komma sig? Jo, spelare A tog bara med sig den serven han missade när han lämnade planen medan spelare B bara tog med sig den han satte. Vem tror ni fick mest in på sitt pluskonto (positivt tänkande i hjärnan, iks anm.) ? Givetvis spelare B, medan spelare A bara fokuserade negativit hela tiden fokuserade spelare b positivt hela tiden.

Tänkvärt helt klart.
Enkla råd som att bara fokusera på det du kan förändra och bortse från det som du inte kan göra något åt är ju enkla råd att ha med sig i vardagen.

Nåja, nu skulle ju detta handla om IK var det tänkt.
När IK gjorde raider för att få besökare och även hade många ett tag fick vi reklamerbjudande, dock sade vi nej, till en liten del av tekniska skäl men främst för att vi vägrade sälja oss för skitsummor.

IK är en ettrig jävel som visserligen är lite i ide just nu men räkna med att vi kommer tillbaka rejält och vi hänger i rätt bra nu med. Det vi kan vara mest stolta över är egentligen att ingen annan blogg liknar våran. Dels lär väl ingen annan blogg ha så många skribenter (dessutom lär deve blogga mer framöver).

Vi hade dubbelt så mycket folk som besökte oss på ettårsdagen än en vanlig dag, å andra sidan kan det bero på dels uppdateringstakten och dels våran reklam på våra facebookprofiler, många av våra vänner där lär ju undra hur sjuka vi egentligen är efter att de sett bloggen.

Vårt glädjeämne nu är att ida är tillbaka och bloggar i rask takt igen, alltid skoj när våra fans bloggar!

Vad har då IK haft med på bara ett år?

*Eget radioprogram med "Antis och deves radiodagbok"
*Eget tv-program i form av IK-TV (som till skillnad från vanliga webcaminlägg på diverse bloggar hade körschema och musik etc med.
*Magiska klipp med den fenomenala trollkarlen Johan scrolla förbi några radioavsnitt så finner ni det.
*Dessutom har vi haft så många olika kategorier att ingen annan blogg ens är i närheten.


Vad denna text har för mening? Ingen aning men det bara kom....

TREVLIG HELG
FÖRSTA HALVAN!

Kanelbullens dag!Eftersom alla andra gör en sak brukar vi göra tvärtom, men vi firar kanelbullens dag även vi, anti har bakat så nu är det fest!

Barnvisor

Vi hittade en sida med texter till barnvisor. Där fanns en som hette "Familjen Krokodil". Av någon anledning mindes vi inte den från vår egen barndom. Men här kommer den:

I Niggerland, händer ibland
att man får se på Nilens svarta strand
Herr krokodil
Fru krokodil
och lilla krokodilen Lilleman


Solen den skiner ner på negerlandet ner
Där ligga de och gäspa käkarna ur led
Herr krokodil
Fru krokodil
och lilla krokodilen Lilleman


Herr krokodil, Fru krokodil
och lilla krokodilen Lilleman
De dra åstad,
vandra i rad
till gamla negerdoktorn Pillerman
 

Krokodilen Lilleman, han skrek i himlens höjd
Men doktor Pillerman han grinade förnöjd;
Jag tror minsann
Gapa du kan!
Jo-jo, sa gamle doktor Pillerman


Doktorn tar fram, högst alvarsam
en jätteflaska full med levertran
håll dig nu still
Herr krokodil
sa han, och käkens gångjärn smorde han


Herr krokodil slog gapet samman med en smäll
och det blev slut på krokodilebarnets gnäll
Gäspning man kan
bota minsann,
med levertran sa doktor Pillerman


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Röda Bönor - Oh Carol

Allsvenskan omgång 25

I den tjugofjärde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Antal rätt resultat: 0
Antal rätt tecken: 2

Totalt: (av 175möjliga)

Antal rätt resultat: 17
Antal rätt tecken: 86

Omgång 25

Gefle IF-Ljungskile SK
Tips: 0-0

Helsingborg IF-IF Elfsborg
Tips: 2-0

Halmstad BK-AIK Solna
Tips: 2-1

Djurgårdens IF-GIF Sundsvall
Tips: 1-0

Trelleborg FF-Kalmar FF
Tips: 0-2

IFK Norrköping-Gais
Tips: 2-1

Malmö FF-Örebro SK
Tips: 1-1

IFK Göteborg-Hammarby IF
Tips: 2-0

Som vanligt återstår att se om AH har tid och lust att kommentera tipsen!

ANTI - VÄRLDENS BÄSTA ANTI!

Jag är trött, mycket trött. Trött på det mesta. Men just för tillfället skiter jag i det och försöker ha kul även om det ibland är svårt. Fast det var egentligen inte såhär som jag hade tänkt att inleda dagens inlägg, så vi gör ett nytt försök nedan... :P

Idag har jag, Deve och Paddan varit i Krokek där vi spelat in en jäkla massa material till en del av den film som vi håller på att producera under vårt magisterår. Mer om filmen kan du förövrigt läsa här: http://landskapsresan.blogg.se/
Det mesta tror jag gick bra, men det är i och för sig svårt att vet vad som är bra och dåligt när man inte har någon större erfarenhet av liknande arbeten. Så huruvida man anser att det gick bra eller ej är en helt psykologisk fråga.

Det enda jag vet att jag är missnöjd över är min egen insats som "programvärd", det gick inte alls speciellt bra. Allt som är sååå enkelt att läsa upp i normala fall blir sååå mycket svårare när man har en kamera framför sig. Det låser sig helt enkelt, man glömmer bort ord, blandar ihop ord... Jag tror helt enkelt att det finns någon slags psykologisk "spärr" som inte tillåter mig att lyckas fullt ut, men som tur är så har jag chansen att revanschera mig senare under året. Sämre kommer det i alla fall inte att bli!

Roligast idag var när jag och Paddan besökte Emma, Beatrice, Gabriel, Sigurd och alla de andra trevliga små fåren ute i Krokek. Jag kommunicerade skickligt med dem och tror faktiskt att jag blev en i gänget, de verkade acceptera mig i alla fall, inga spydiga kommentarer eller liknande. Visserligen gäckade Gabriel lite sliskigt ibland, men han var nog bara avundsjuk för att han inte var lika lång som mig. Efter en stunds konversation hittade Paddan och jag några äpplen som vi bjöd våra nyvunna vänner på. Vilken festmåltid! Äpplena åts upp som småbarn käkar glass i solsken! Mest åt Gabriel, så han kan nog vänta sig en rejäl bakfylla imorgon bitti (om nu får blir fulla av äpplen). Emma var däremot lite mer avvaktande, hon luktade mest på äpplena, men åt inget. När vi gick därifrån sprang fåren efter oss och ropade "kom tillbaka, kom tillbaka!!!". Det var inte utan att man fällde en liten tår inombords.

Bortsett från detta var även gårdagen mycket trevlig! Då var jag, Deve, Johan Gyllenstierna och Ankan på ishockey, det var toppmatch i division 1E mellan Vita Hästen och Örebro. Efter en jämn första period tog Vita Hästen över matchen totalt och vann mycket välförtjänt med 4-2 inför 1791 åskådare! Förövrigt tippade vi allihopa slutresultatet innan matchen började och jag tippade då på just 4-2. Det gjorde även herr Gyllenstierna först, men han valde dock att ändra sitt tips för att inte ha samma som mig. Men även Johan förtjänar trots allt lite beröm där! Ankan och Deve tippade inte rätt siffror, fast båda tippade i alla fall på vilket lag som vann matchen. Bilder från matchen finnes här: http://antep.se/bilder/hest-orebro.php

Sista favoriten i repris! ...eller..?


Färsk men bra

Dagens visdomsord!

Älgen© säger:

och GAAAAAAAAH hur fan hinner man med allt?

ante säger:

man hinner alltid med allt, fast man blir mer och mer död


Vi har inte bara överdrivet många kategorier...

IK är bloggen som har en massa grupper i gruppen...

De är hårda, de är mjuka, de är hemska, de är snälla, de är blodtörstiga, de är fredsbevarare, de är tokar, de är genier...

DE ÄR IKs GRUPPERINGAR!!!!!!!!

Ni kanske tror att vi på IK är ett enda gott gäng utan inbördes grupperingar, ack vad fel ni har gott folk!
Vi väljer nu att presentera en del av grupperna som finns på IK, det finns säkert fler, men dessa grupperingar är de som jag som grundare av IK känner till.

Ironins Förkämpars Gbgdel
Består av Halvorna och Glenn och främjar saker som fiske, skf, volvo och vår underbara dialekt, samt fotboll!

Kommando Peking.
Består av Anti, Paddan, Deve och Anti och här har de Påtår som rådgivare. De främjar inspelning av radioprogram samt att gnälla på IFK Norrköping.

Fotbollskommandot
Består av Halvorna, Glenn och Deve. de främjar vaktfria läktare och i andra halvans  och deves fall bättre egna favoritlag, första halvan främjar mest att man ska få ut mer av hans favoritlag som är bättre än ifjol då de vann. Här hatas förövrigt Charles Ricmond högt.

Ironins Förkämpars Akademiska råd!
Består av FH, Anti, Deve, Paddan och är de som dag ut och dag in sliteer i skolan och hemmavid med skoluppgifter för att sedan bli samhällets viktigaste kuggar. Anser sig ligga på en helt annan intellektuell nivå än övriga på bloggen, dessutom är det överlägset vackrast,trevligast och kanske framförallt ödmjukast...

Ironins förkämpars pannkaksgrupp!
Består av FH och Deve och är en grupp som anser att pannkakor borde bli den dagliga kosten för alla i världen! Någon djupare anledning än att det är gott finns inte förövrigt...

Ironins Förkämpars sjusovargrupp!
Består av endast Andra Halvan och handlar om att sova dygnet runt i princip.

Ironins Förkämpars speedwaygrupp!
Består av halvorna, samt anti och påtår även Glenn är med på ett hörn! Främjar speedwayen i landet!

Ironins Förkämpars supportergrupp!
Består av våra supporters och fans!

Det var de grupperna jag känner till, vem vet det kanske finns fler?

Matcher man undrar varför man gick på?

Ja vi undrar verkligen varför FH gjorde det, men det blir iallafall bra berättelser.

FH, dvs jag, är som alla född blåvittfan (alla är det, för vissa tar det bara längre tid att inse det) och har aktivt följt laget sedan 1993, gick även då och då innan dess, men från 93 var det varje hemmakamp och så många bortakamper som gick. Supporterskapet är fortsatt lika starkt även om bortaresandet minskat pga jobb,brist på jobb,skola etc när man blev äldre.

Man har sett massvis med minnesvärda matcher i cl t.ex. men vad jag ska ta upp här är just det rubriken avser "Matcher man undrar varför man gick på?" Det är en totalt sjuk lista med matcher man av olika anledningar nästintill ångrar att man gick på även om de såhär i efterhand är kult.
Observera att det inte bara är förluster etc utan vissa förluster hade något roligt kring sig, antingen resan dit eller nåt enskilt i matchen som gör att den var värd det hela etc. Som att lämna läktarna och spela fotboll bakom Örjans Vall när hbk gjorde 5-0 97 t.ex.
Nåja, detta är matcher man ångrar man gick på ungefär fyra sekunder efter man kom dit....

För att få någon sorts struktur på detta, trots att struktur strider mot IKs principer har jag valt att ta matcherna i kronologisk ordning.

18 Januari 1995, Träningsmatch.
Hjällbovallens grus Gunnilse IS-IFK Göteborg 4-3.
Kommentar: Detta var ett led i förberedelserna inför clkvarten mot Bayern Munchen i mars. Detta kan vara det värsta jag varit med om, det var ungfär 47grader kallt med vinden inräknad, jag trampade genom isen på en vattenpöl vid planen varvid foten blev våt och inte tinade innan jag gråtande kände den dagen efter. Det var la kanske nåt hundratal där om ens det och alla frös som grisar, vi värmde oss i klubbstugan i halvlek men funderade allvarligt på vårt psykiska tillstånd när vi gick tillbaka till andra halvlek. Detta borde förövrigt verkligen skrämt Bayern, då menar jag ej blåvitts spel utan vädret...

4 April 1995 Svenska Cupen 5e omgången
Gamla Ullevi IFK Göteborg-Östers IF 3-0.
Kommentar: Visst en oerhört stabil seger, men ni som ser cykeln från os på tvn nu förstår hur det regnade. Det regnade inte utan vräkte ner verkligen. 1402personer var på plats, jag var ensam där inte en familjemedlem eller polare vill gå i sketvädret. Jag stod på vår vanliga plats men frös som en gris på stenläktarn bakom mål och gick sedan ner och ställde mig med gubbarna från mitt hemområde. Jag ångrar än idag att jag gick på denna, jag har nog fan inte torkat än. Blåvitt var lika motiverade som ett gäng som en vecka eller två innan åkt ur CL i kvarten och tvingas möta ett gärdsgårdsgäng hemma i svenska cupen...

27maj 1996 Allsvenskan Omgång 8
Eyravallen Örebro SK-IFK Göteborg 0-0.
Kommentar: Alla vet ju hur roligt ÖSK är, alla vet hur det var på gamla Eyravallen, alla vet vad ÖSK är kända för sorts fotboll. På denna tiden var det verkligen så. 0-0 annandag Pingst och precis så roligt som det låter....

17Juni 1997 Träningsmatch
Ullevi IFK Göteborg-Liverpool FC 1-0.
Kommentar: Okej, det var 37000 på ullevi (mer än vad aik drog i kvartsfinalen i cupvinnarcupen...), visst det var Liverpoll, visst det var massa gothiakids som hade sitt livs upplevelse, visst det var gött väder, men det var så fantastiskt tråkigt att man ångrade inköpet av sin relativt dyra biljett ungefär 12sekunder efter matchen börjat. Ryktet efteråt var att Christian Lundström var aktuell för Liverpool....

18Oktober 1997 Allsvenskan
Vångavallen Trelleborg FF-IFK Göteborg 1-0.
Kommentar: Vi sjöng visserligen om att vi ville ha vatten på Hallandsåsen vilket var lagom poppis, men ALLT annat var skit. Vångavallen var en ännu sämre arena då än nu, dessutom (jo,det är sant) ännu tystare då än nu. 2898personer var där, guldet försvann, det var långt hem, stället är skettråkigt och snuten grinig som fan. Dessutom missade gunnilse sin "givna" allsvenska plats från ettan samma dag så inget derby mot dom 98 heller. drygt 70mil för detta... Dessutom var Hallandsåsen "stängt" för oss på hemvägen. Amen.

15Juli 1998 Träningsmatch
Ullevi IFK Göteborg-Borussia Dortmund 2-4.
Kommentar: Bengans första match i den ädlaste av klubbar, gothiakids men inget annat förutom oss trogna galningar, dyrt, tråkigt och zzzzzzzzzzz.............

4Maj 2000 Svenska Cupen kvartsfinal
Gamla Ullevi IFK Göteborg-Luleå Fotboll 1-0.
Kommentar: Luleå Fotboll satsade mot toppen för några år sen.... detta var en cupkvart inför 1350pers och ungefär lika roligt som att göra bankärenden.... Återigen undrade man: Hur jävla dum är man som går gång efter gång på såna här matcher? Blåvitt var la lika inspirerat som en grapefrukt när den ser en fruktpress....

27Oktober 2001 Allsvenskan 26e omgången.
Olympia Helsingborg IF-IFK Göteborg 3-0.
Kommentar: Vi söp som ägg, var fulla i Varberg, dyngraka i Halmstad, minns inget mer än att alla kramade rispen,att det ösregnade och att jag spydde efter hallandsåsen på vägen hem, kvällen avsltuades med bingolotto bakfull som ett ägg... Skål.

26Oktober 2003 Allsvenskan 26e Omgången
Gamla Ullevi IFK Göteborg-Landskrona Bois 1-1.
Kommentar: Tillägnas Glenn, varför hade du gympaskor i 5minus? Varför var vi fjortisar och gick på mcdonalds innan, varför gick vi alls? Matchen gällde absolut ingenting, det var löjligt lite folk (5054) och vi mötte bois. Vi minns än idag hur vi, främst Glenn, frös.

11November 2004 Royal League
Ullevi IFK Göteborg-FC Köpenhamn 0-1.
Kommentar: Detta är det kallaste jag varit med om i idrottssammanhang, kallare än alla bandymatcher ihop. Det var 14grader kallt på termometern, snöade gjorde ont i bröstet när vi andades, Glenn grät på trappan upp jag grät av samma anledning två sek senare, det var så kallt att tårarna lär ha frusit innan de nådde backen. Trots TRE par strumpor frös man, trots långkalsonger (2par) frös man, trots mössa och luva frös man. Matchen var skit, det gjorde ont precis överallt och man förbannade sitt öde.

22Juni 2005 Allsvenskan 11e omgången.
Ullevi BK Häcken-IFK Göteborg 3-1.
Kommentar: Röva hade flyttat denna till Ullevi för att slå publikrekord, de var överlyckliga när typ 11tusen kom, Töfting var mest moraliskt stöd än fotbollsmässigt, vi var värdelösa och biljetterna var dyrare än vanligt för att de flyttat matchen....

23Feb 2006 Royal League Kvart
Ullevi IFK Göteborg-Lilleström 0-0.
Kommentar: Började 20.35 det var OS på tv, det var förvisso vipbiljetter, men matchen gjorde att man ändå funderade på varför man var där, dessutom undrar man varför folk som sitter på vipplatser går på fotboll?  Precis lika roligt som det låter förövrigt.

8Juni 2006 Svenska Cupen 3e omgången.
Gamla Ullevi IFK Göteborg-Trelleborgs FF 1-2.
Kommentar: 1344pers, TFF var vid denna tid ett superettanlag, ja ni fattar hur roligt detta var...

23Oktobeer 2006 Allsvenskan 23e omgången.
Gamla Ullevi IFK Göteborg-Kalmar FF 0-3.
Kommentar: Usel publiksiffra för alla allsvenska lag med fans, 5213pers, Blåvitt vars å genuint uselt att man bara kunde gratulera de lite gladare KFFfansen bredvid där tjejen hade med sig en mattebok till Glenns stora förtjusning!

Förövrigt anser jag att Charles Ricmond borde stenas...


FHs första dagsblogg, som gick under rubriken dagsblogg alltså

Så får la då jag skriva dagsblogg då andra halvan skriver nattblogg.

Han ondgör sig över att jag inte hänger på msn på kvällarna och följer magikerns fylleslag....
Dels har jag gjort några kvällar online på den tiden det begav sig när man skrev matchrapporter men inte var det några höjdare på kvällarna här, andra halvan försvann till "inte vid datorn" lika ofta som han lyssnar på musik bara han kan förstå storheten i.
Dessutom har jag inget intresse i att följa fylleslag etc, ty jag är, liksom anti, nykterist. Vi är sunda människor jag och anti, iaf när det gäller vätskeintaget.

Att andra halvan inte sett mer i os än fotbollen kan ju bero på att inget annat startat än, fan vad dålig koll han har på allt. Kanotslalomen är det enda vi båda kommer se antar jag, kanotslalom är en ytterst manlig sport där de åker i en kanot, utan något som helst kontroll vad det verkar och ramlar de runt slår de hövvet i en sten men fortsätter ändå, det är hårt, tufft och manligt på det där grottmänniskeliknande sättet, ungefär som speedway mao vilket vi älskar på ik.

Förövrigt vill jag också prata om anti, anti är vår vän, anti är vår gud och ledstjärna, anti är morgonkaffet, anti är marsipanrosen på tårtan, anti är fotbadet efter en femmila promenad. iaf anser anti själv det :-)

AH sover la som vanligt i en timme till, en man som sover så jävla mycket har ingen hört talas om tidigare, SKANDAL är ordet.

Förövrigt har jag en blåsa på tummen efter att ha upptäckt att det fanns ett fotbollsspel på den nya mobilen. Att spela spel på mobilen måste förövrigt vara något av det mest meningslösa man kan göra, men vad fan ska man göra när det är reklam femton minuter av 60 på tv?
IK hatar reklam på tv, vi har ju, som jag skrev i en kommentar till en våra trogna läsare, sagt nej till reklamförslag för att vi inte vill sälja oss.
Vi fattar inte varför vi ska sketna ner sidan med reklam där vi kanske kan, som max, dra in en hundring per skalle i månaden.
Bloggar som IK blir ju aldrig stora så vi kan tjäna mycket på det, dessutom skulle vi ju få dela det på några stycken.
Att dagboksbloggar etc blir stora är egentligen utan grepp för oss på IK, vi läser bara våra läsares bloggar men det är ju för att så smått börjar "lära känna" dom efter ett evigt kommenterande hos varandra. Men att vi skulle läsa någon blogg som vi inte har nån aning om vems det är och läsa vad han/hon käkade till frukost mer meningslöst kan det inte bli anser vi.
Och då har ni inte ens hört vad vi anser om vårt största hatobjekt inom bloggvärlden, modebloggar. IK har ju t.o.m. drivit med världens mest pinsamma del av nätet med en egen "dagens outfit" ett tag. Brljant var ordet när det gällde det.

Nu har man tjötat med anti ett tag här på dagen idag med, ska bli intressant att se vad ah har att säga när han vaknar framåt eftermiddagen...

NI följer väl halvornas "svenskar vi aldrig lär få se i melodifestivalen"? Inte? SKÄRPNING DÅ FÖR BÖVELEN gör det! Oerhört mycket bättre musik där än i melodifestivalen, gårdagens bumbibjörnarna är redan en klassiker.

Förövrigt anser jag att Charles Richmond borde stenas....

Andra Halvans första officiella nattbloggsinlägg

Det ryktas att det nattbloggas för lite, så här kommer ännu ett meningslöst inlägg som FH kan läsa på morgonkvisten. Om ca 12 timmar kommer jag lägga upp ännu en svensk låt vi aldrig lär få höra i Melodifestivalen. Missa inte det folket. Vad det blir avslöjar jag dock inte här.

Idag har Anti sett allsvensk speedway mellan två fulvästade lag. Vi får se om han bloggar om det. Anti är som ni märker inte den enda som talar om Anti i tredje person. Jag talar dock till honom i andra person ibland med, är osäker på om han själv gör det. Som vanligt när jag nattbloggar har jag egentligen inget att säga. Då kan man alltid referera till Anti.
Fast å andra sidan är det kanske bättre om Anti sköter snackandet om Anti, så jag lämnar det därhän nu.

Idag har jag sett OS-fotboll. Argentina-Elfenbenskusten. Bra match, Argentinarna ramlar inte så mycket som förr och Elfenbenskusten spelade stundtals riktigtbra och kunde vunnit med lite flyt. 2-1 till Argentina blev det dock. Nåt annat OS har jag dock inte sett, det mesta är ju faktiskt rätt ointressant.

Nu skickar anti emu-musik till mig får se vad det är. Själv röstade man ju nej när det begav sig. Låter lite 80-talsdisco med rap och elgitarrer, och så klagar han på gammal hederlig black metal... Nu skickade han en Afzeliuslåt, verkar vara nån tolkning av den gamla barnvisan om Per Jonssons bonnagård. Nu var den slut, så kan man fortsätta med Týrs Brennivín. Har druckit Brennivín, fast från Island, bra klös i det men med en behaglig mjukhet. Och renhet. Reinheitsgebot rentav kanske. Fast det gäller ju öl.

Klockan är halv tolv nu, om en halvtimme ska jag börja ta mig i säng. So snart slipper ni det här dravlet. Påminner lite om när Magikern hade liveuppdatering på en suparkväll. Var skoj, lär finnas i hans bloggarkiv. Snacka med han på msn samtidigt. Så kan det gå till på nätet efter mörkrets inbrott. Sånt missar FH.

Nu börjar Anti snacka mat med. Mat är gott. Fläskpannkaka åt jag idag, underskattad maträtt. Gammel hederlig husmanskost är inte fel. Särskilt inte då den inkluderar fläsk. Lite synd om judar och muslimer som inte äter av det godaste landlevande djuret. Men det är väl som de kommer fram till i Röde Orm, deras gud tycker själv så mycket om sådan föda att de inte unnar den åt sitt folk.

Klockan klämtar mod midnattstimme, endast tomten är vaken. Och Anti. Snart är nattbloggen slut för den här gången. Får väl börja runda av det hele. Undrar om jag drömmer nåt inatt, minns sällan drömmar. Snart two minutes to midnight, som det står i visan. Då borde man väl posta inlägget då. Avslutar med en liten vers.


Aevi mín er eintómt hlaup
Efter brennivíni
Geturðu sett á glasið í Staup
Gömlu Fyllisvíni

Ett viktigt inlägg om OS kom vi med

Ja även idrotten måste granskas med skarpa ögon.

IK granskar OS-grenar!
IK gör nedan en genomgång av alla os-grenar. VI gör givetvis granskningen totalt politiskt, jämställdhets samt logiskt korrekt!
Innan aftonbladet börjar skriva om hur vidriga vi är som klankar ner på olika sporter etc så kan vi säga att det finns en dos ironi i det hela...

Vi börjar med grenarna nedan:

Simhopp: Detta är en ädel gren, vi kan dessutom GARANTERA att ni får se Ulrika Knapes guldhopp från os 1872 för omväxlings skull när Svt sänder simhopp! Vi säger bara HEJA ANNA LINDBERG (mest för att deve tycker hon är snygg)

Simning: Vi har inte fattat varför man ska simma mer än för att ta silverfisken eller vad den heter, badaren har vi med. Annars vinner la hästbetet på damsidan, men tydligen har sverige en 14åring här det vore lite roligt om ett barn kunde sätta alla på plats och bevisa meningslösheten i simning!

Konstsim: Ni skulle sett när IK försökte sig på det här, paddans tår var i antis mun och första halvan sparkade andra halvan i magen... ja herregud, varför finns en idrott där man bara ser fötterna?? Totalt meningslöst!

Vattenpolo: Detta är ädelt, tufft som fan och med boll! Mer vattenpolo åt folket!!! Vi tycker dock man ska spela 2*45minuter utan byten under halvlekarna på sant fotbollsmanér, vinner gör dom som har spelare kvar i poolen som inte räddningssällskapet behövt dyka i för att ta upp!

Bågskytte: Varje os funderar vi på varför det är en robin hood film på tv, men det visar sig sedan vara bågskytte! Fast svensken är från Angered vilket är RESPEKT!!

Friidrott: Att man inte kan klara sig som egen idrott var för sig är pinsamt vilket gör friidrott totalt meningslöst!

Badminton: En MYCKET MYCKET ädel sport (eller vad säger du Ida?) glenn, fh och deras två kamrater från gympan på gymnasiet går för guld!

Baseboll: nej, tack... brännboll spelar man tills man slutar mellanstadiet sedan skiter man i det.

Basket: Gratulerar USA, det var det det...

Boxning: Sedan den tjocke fete dansande dansken la av följer vi inte detta, det var bättre förr!

Kanot/kajak slätvatten: zzzzzzzzzzz

kanotslalom: JAAAAAAAAA OS KLART BÄSTA SPORT!!!!!

Cykel: Finns en jävla massa grenar här...

Ähh vi skiter i det här är ju bara dynga med, fotbollen för herrar och kanotslalom är det enda vi tittar på då speedway inte är med.

men en fråga.... om softboll kan vara med vafan är inte minigolf med för?


Det allra första "Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen"

Det har hållt på ett tag och vissa kanske undrat vad vi håller på med egentligen, en förklarande text gavs in inlägg 1:

Så här när det börjar dra ihop sig till en ny Melodifestivalhysteri kommer vi att starta ett nytt Melodifestivalprojekt här på bloggen. Många, inte minst inom media, verkar tro att svenskt musikliv är Melodifestivalen. Att Melodifestivalen består av en svensk artistelit och det är bara det som finns. Det tycker inte Halvorna. Vi vill med detta visa att svensk musik kan vara så oerhört mycket mer, bättre, intressantare och framförallt mer varierat och mångsidigt än Melodifestivalen.

För att visa detta har vi skrapat lite på ytan av all musik som gjorts i detta land men som inte ingår i Melodifestivalen. I vissa fall vill artisterna själva inte nedlåta sig att delta, i andra är det musik som inte passar i etablissemangets mallar, i många fall sannolikt både och.

I alla fall, Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen!

Vi slänger upp en om dan så håll koll, först ut en klassiker av stora mått.


Snoddas - Flottarkärlek

Best of IK Augusti månad

Tveklöst dessa inlägg:

Djupt
Djupare
Djupast

Första Halvan på systemet

Anekdoter är aldrig fel

Första Halvan fick en gammal återblick för ett tag sen.
Numera dricks inte en droppe utan det utspelar sig på den tiden man handlade på systemet. Hade med mig knodden jag passade.

Framme vid kassen utspelar sig följande konversation:

Kassörskan (k): Hejdu, min lille gubbe, Jasså du hjälper till att handla cider idag?
Grabben(g): NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ, jag ska köpa sånt själv!!
K: Nej, nej du, det får du inte.,mig lurar du ej, man måste vara hela 20år för att handla här!
Jag: Kom igen nu, vi går, det stå¨r folk bakom och väntar
G: Men han (pekar på mig) lurade dig iaf, för han är inte tjugo heller. Han är 22!!!!!! Så det så

IK-folkets brev till Tomten!

IK-redaktionen har nu letat fram gamla brev vi skrev till tomten förr om åren, vi anser att det är dags att publicera dom nu!

"Hej tomten!
Du ska få ett varmt badkar att åka i istället för din rangliga och kalla släde.
Anti 17år"

"Hej tomtefar!
Vill du veta en rolig sak? Först hade jag en hankanin. Sedan köpte jag en hona och PIFF PAFF PUFF så fick jag sju kaninungar och PAFF igen så fick jag sju kaninungar till. Nu har jag 16kaniner. Vet du någon tomtenisse som vill ha en kanin? Eller det kanske finns någon på dina önskelsitor som önskar sig en?
Deve 20år"

"Hej jultomten.
Hur mår du då? Jag mår finfint och har varit snäll hela året förutom när jag la ett häftstift på Glenns stol. Jag hoppas jag får många julklappar.
Första Halvan (FH) 18år."

"Hur kan du bygga en radiostyrd bil utan utbildning?.
Andra Halvan (AH), 25år"

"Hej tomten!
Min kusin Malte är rädd för dig. Därför vill han inte att du ska komma, men vi ska fira jul ihop. Snälla tomten, kan du inte lämna alla julklappar vid dörren, för jag vill i alla fall ha mina julklappar.
Paddan, 20år"

"Hej Tomten.
Jag undrar HUR julen kommer? HUR kan den komma? HUR kan den komma bara så där?
Glenn, 24år"

"Hej tomten!
Jag skulle vilja bli tomte när jag blir gammal. Måste man börja som Nisse redan nu, eller räcker det om man hoppar in lite senare?
Anti 20år"

"Hej Tomten!
På julafton är det inte säkert att jag är hemma så jag undrar om jag inte kan få mina julklappar nu. Jag orkar inte vara snäll längre.
Peji,24år"


Arenanamnet

Fortfarande aktuellt ämne, så här resonerade AH för ett tag sen:


Vad ska den fucking heta?

Det byggs en ny fotbollsarena i Göteborg, den är snart klar men har ännu inget namn. Vad ska den heta egentligen?


Många har synpunkter med vad det blir vet ingen. GöteborgsPosten hade till och med en nätomröstning häromdagen. Inte om vad arenan ska heta utan om vem som ska BESTÄMMA vad arenan ska heta. När jag kollade ledde alternativet "Göteborgarna själva" med alternativet "Göran Johansson själv" som god tvåa. Vi tänkte gå igenom några förslag här. Några är Andra Halvans egna, andra är det inte.


Gunnar Gren Arena

Uppkallad efter en legendar från staden som dessutom spelat för alla tre lagen och redan står staty utanför Gamla Ullevi. Eller stod innan bygget startade. Vore faktiskt lite pinsamt om det fanns en arena uppkallad efter Anders Svensson men ingen efter Gunnar Gren. Dock är namnet lite långt, så jag tycker det en stavelse kortare Gunnar Gren Stadion ligger bättre i munnen.


Göteborg Arena

Fantasilös Boråsvariant, nej tack.


Bropp Arena

Alltid gångbart, kort och konsist och bara 4 personer fattar.


Göran Johansson Arena

Varför inte uppkalla bygget efter vår älskade ledare på direkten?


Bolljäveln studsar alltid fel-arena

Ett förslag jag läste så sent som idag, ett förslag förankrat i verkligheten dessutom. Lite långt kanske.


Ullevi

Ett förslag som tycks kunna bli verklighet är att den får heta Ullevi och Ullevi blir nåt annat. Ullevi är ett gammalt fint namn med härlig fornnordisk anknytning, men samtidigt finns ju redan Ullevi.


Det var en gång en cykelvelodrom

Okonventionellt arenanamn. Också det lite långt kanske.


Kal å Ada-stadjån

Käckt så det förslår.


Gamla Ullevi

Visst den är ny men varför inte egentligen? Det är ett inarbetat namn, ligger på samma plats. Old Trafford ser väl inte likadan ut idag som när den byggdes, men heter det än.


Fiskrens Arena

Varför inte?


Stadium of Skogsturk

Internationellt namn.


Stekarstadion

ÖIS ska ju spela där.


Fish & Chips Arena

Ett namn som förpliktigar. Därför skulle det leda till att man kan gå på fotboll och käka anständigt i pausen utan att vara direktör.


Det finns och lär finnas ännu fler förslag. Har ni några, tveka inte att spamma i kommentarsfältet!


Torkil skorar!!!!!

Naturligtvis uppmärksammade IK Färöarnas nationaldag, bland annat med detta.

Lille IK

Första Halvans kvaliteter som textförfattare till musik kan inte ifrågasättas.

Lille IK


Lille Anti,

lille anti,

lille tjötige anti,

vet du att

vet du att

det blir mörkt om natta.

Lille deve,

lille deve,

lille städtanten deve,

om du frys

om du frys

så gör eld i spisen.

Lille paddan,

lille paddan,

lille stekare paddan,

det var ho

det var ho

ho som sket på broa.

Lille andra halvan,

lille andra halvan,

lille sovande andra halvan,

ho fick skor

ho fick skor

men de var för stora.

Lille peji,

lille peji,

lille dissande peji, en sån dissare

en sån dissare

det är tur vi har'en.

Lille jag,

lillejag,

lille söte förste halvan,

jag vill ha

jag vill ha

mer bloggande av andra!.


Antis första inlägg?

Vi är inte helt hundra, men detta kan vara Antis första inlägg:

Antis Schlagerprofetior!!

Redax meddelar: Detta är första inlägget av Anti i schlagertiderna, vi andra skiter rätt mycket i det hela men eftersom vi har fans som gillar schlagern (hej ida!) så får vi la göra dom glada!

Varsågoda del 1 av ANTIS SCHLAGERPROFETIOR!


Dagarna har flutit på, man har inte haft någonting att göra... livet saknade totalt mening, MEN nu är det äntligen dags igen, ja nu är det dags för MELODIFESTIVALEN 2008! Eftersom jag, Anti, är den av oss på IK-redaktionen som vet mest och bäst om musik så har jag fått ta på mig den stora äran att guida er kära läsare genom hela årets schlagerdramakarusell! Årets första deltävling avgörs i Scandinavium, Göteborg och vad kan man då säga om det? Jo, i Scandinavium spelar i normala fall Sveriges bästa hockeylag (Frölunda), men nu är det alltså dags för några av Sveriges bästa artister att ändra scenen! Nedan följer kommentar och betygsättning av samtliga bidrag till deltävlingen:


E-type & the Poodles - Line Of Fire

Inte så "hård" som man kanske hade förväntat sig, men en förhållandevis fartfylld låt framförd av artister med långt gyllene hår och söndersupna röster. Bidraget bör gå vidare.

Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst


Face-84 - Alla Gamla X

En ganska intressant låt. En blandning mellan dansband och gammal hederlig norsk fiskarmusik. Kommer troligtvis inte gå vidare, men kan eventuellt bli att räkna med i framtiden.

Betyg: 2 bananer


Velvet - Deja Vu

Partig och fartfylld låt framförd av en sexig röst. Hur sexig kroppen är vet jag inte än, men just den (den sexiga kroppen) kan bli en avgörande faktor om det här bidraget ska kunna ta sig vidare! Låten låter som många andra discolåtar som ofta framförs i Kinda kommun.

Betyg: 3 bananer


Brandur - Lullaby

Tråkig och seg låt utan någon som helst refräng. Ja, låten är lika tråkig som den låter, eller som den heter... godnattsång. Kommer inte gå vidare!

Betyg: 1 banan


Michael Michailoff - That's Love

Ännu en mycket tråkig låt, en såndär typisk "åka-hiss-dänga". Kommer absolut inte gå vidare.

Betyg: 1 banan


Amy Diamond - Thank You

Ganska intressant sound i låten, som framförs av en ung, nästan för ung dam. En hyfsad låt, men den lär inte gå vidare, såvida inte "andra halvan" blir vild i TV-soffan och tokröstar.

Betyg: 2 bananer


Suzzie Tapper-Visst finns mirakel.

En fin text som framförs på ett mycket vackert sätt. Tyvärr kommer den inte att gå vidare eftersom folk som tror de förstår sig på musik fastän de inte gör det (de flesta mao) inte kommer rösta på bidraget.

Betyg: 3 bananer


Christer Sjögren - I Love Europe

Att Christer Sjögren skulle ställa upp i melodifestivalen hade nog ingen kunnat ana, och hur bra kan det bli? Jag säger bara en sak; det är helt jävla rätt! En fantastisk låt framförd av en fantastisk man! Låten för mig att tänka tillbaka till våren 1923 när jag blev svensk mästare i bandans på dansbanan i Bofors. Bidraget kommer utan tvekan att gå vidare.

Betyg: 4 bananer


Tävlingen slutar således enligt följande:

Till finalen: Christer Sjögren & E-Type/Poodles

Till andra chansen: Velvet & Amy Diamond


Andra Halvans första textinlägg

Andra Halvans första inlägg var föga förvånande en youtubelänk...

Men här kommer det första textinlägget:EXTRA EXTRA Ironins Förkämpar avslöjar!!!!!!

IK kan som första oberoende och omutade media avslöja nya hemliga uppgifter. Dessa rör Fotbollskanalens stjärnreportrar Olof Lund och Patrik Ekwall.
För att avslöja detta fantastiska avslöjande har vi på IK fått ägna oss åt djupt grävande journalistik i vår egen fantasi. Vi kan dock lova att avslöjandet kommer att ge många besökare och goa intäkter till någon.

Nå till saken, Lundh och Ëkwall är skåningar!!!!

Glöm bort var ni läste det först, hylla istället IK för att ha avslöjat det. Om ni inte hyllar oss tillräckligt kommr vi hylla oss själva så det så.Ge oss gärna pengar också.

Som vanligt kan vi inom media inte avslöjja våra källor, dels för att det strider mot pressetiken och dels för att inga finns.

Den bästa dagen...

Så fort det var officiellt sprang folk ut ur villor, lägenheter, baracker, husvagnar och vad man nu bodde i.
Flaggorna hissades på var flaggstång, barnen fick ledigt från skolan och en överväldigande majoritet av arbetsgivarna gav sina arbetare ledigt.
Åhh, vi minns det som igår..
jag bubblade av glädje och jag var bara tvungen att bege mig mot city för att se på festen där.

Jag minns hur entréerna till varje krog var svarta av folk och hur folk dansade congadans längs avenyn. Vuxna män sprang runt och kramade varandra, folk kramades till höger och vänster om mig.
Folk dansade överallt och en del bänkar etc gick sönder men ingen brydde sig, detta var ju festens dag.

Efter några glädjefyllda timmar där begav jag mig mot brunnsparken och gustav adolfs torg, där var det smockat med överlyckliga människor som stod och vrålade i ett riktigt lyckorus.
Jag såg en gammal man från mina barndomskvarter och minsann om han inte hade en tår i ögonvrån av lycka. "Såhär lycklig har jag inte varit sedan kriget tog slut" sa han och omfamnade mig och precis innan sa han bara "åhh vad lycklig jag är" och lös av lycka.

Överväldigad av detta gick jag ner mot hamnen och vid operan såg jag stora gäng stå och vråla om hur glada de var över att det äntligen var över och att det ÄNTLIGEN var tillbaka till en underbar värld igen!
På en bänk tittandes ut mot frihamnen såg jag fylleper sitta och jag gick fram och han sa "det är första gången jag är nykter sedan 1965, men jag har inte haft någon anledning förrän idag att kasta flaskan i vattnet". Och visst fanns det en tår i även hans ögonvrå....

Senare på kvällen bytte avenyn skepnad och bil efter bil åkte upp och ner och tutade och folk hängde ut med flaggor eller bara skrek rakt ut av lycka...
Jag var gråtfärdig av lycka och helt upprymd utan att ens ha luktat på nån sprit.
På tv intervjuades vanligt folk, politiker, idrottsmän etc och alla var de lika lyckliga och sa "det här är den bästa dagen i landet under min livstid". Till och med lugna, lite "finare" herrar och damer stod och jublade på gatorna och deltog i festen.

När skedde då allt detta tänker ni nu...var det efter fotbollsvm 94?
Nej, det var visserligen en rejäl fest då men inte i närheten av detta.
Var under friidrottsvmfesten 95? Nej, verkligen inte.

När var det då undrar ni nu.
Vårt självklara svar är:
Det var dagen då varenda modebloggare försvann från internet!!!

Man undrar ju...


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


Latin Kings - Fint väder

Lika som bär.


Charlotte Perelli                                                    En burk plastic pladding!

IK informerar!

IK är en ironisk blogg, ironin gör att vi ibland inte menar det vi skriver fast vi egentligen menar just det vi skriver fast tvärtemot vad vi rent ut skriver vilket är själva grejen med ironi.
Vi skriver altlså en sak men menar tvärtom istället för att skriva en annan sak och därmed mena exakt det vi skriver med en gång, för att göra det hela enkelt skriver vi helt enkelt aldrig vad vi menar fast vi alltid skriver vad vi menar utan att mena vad vi egentligen tror att vi egentligen menar att vi inte alls tycker att vi menar.
Detta medför givetvis att vi ibland inte får fram vad vi egentligen inte vill få fram i de texter där vi inte skriver det vi inte vill få fram mitt i det vi vill få fram i en text där syftet är att inte få fram det vi egentligen vill få fram fast ändå inte.

IK tänkte att vi bara ville klargöra det.....

IK-crew

IK är så mycket mer än bara meninglösa inlägg då och då!
Man kan verkligen inte tro att så är fallet men så är det, vi är ett som det så vackert heter "medelstort företag"!
Vilka är då alla på företaget?
Nedan följer en presentation!

Skribenter:

Anti-Mannen som driver kommando peking! Är även mannen som ofta upplyser oss om vad som händer i peking,han är precis som alla oss andra totalt labil!

Paddan-Mannen som gästbloggar alltmer sällan men som är som en sorts andlig ledare för IK, han kommer då och då in på msn, säger "lol" och med det enkla ordet får han oss att fortsätta med bloggen. Är även utbildad marinbiolog med inriktning mot sjögräset i Grebbestads hamn, något som obegripligt nog är oumbärligt för IK!

Deve- Mannen som ger oss oförglömliga inlägg som samtalet med geigert senast. Är även mannen som gett oss de, förvisso totalt vidriga enligt resten av bloggens folk, dancetipsen i IK-radion! Men vi dyrkar Deve ändå på samma sätt som filéade marulkar dyrkar tallriken!

Peji-Mannen som är lite som man trodde Jakob Hellman och Håkan Hellström skulle vara, dvs göra en skiva (fast i pejis fall ett inlägg) och sedan försvinna för att höja mystiken kring hans person. Den enda i trion som än så länge lyckats med att få till en närmast gigantisk mystisk status är just Peji och givetvis finns han på IK!

Johan- IKs magiker! Förvisso är han väl inte IKs egen på något sätt men IK kommer i all framtid ta åt sig en del av äran för hans stora genombrott via att vi visat korridormagifilmerna. Så när Johan kommer hålla stora shower i Vegas kommer det finnas utlottningar av resor dit tillsammans med IK-gänget som ressällskap för hugade läsare. Hardcorefansen har givna platser! Är även något så underligt som Öisare men det kanske ligger i hans magiska ådra att kunna grejer ingen annan kan, som att vara öisare...

Andra Halvan- Mannen som anordnar egna schlagerfestivaler, funderar över spider pig sånger från simpsons och är den som får all skit resten av bloggfolket inte orkar ge varandra, ingen fattar egentligen varför. Det är synd om andra halvan men det får han blogga själv om. Vi väntar på nästa stora projekt från hans sida, något säger att det har med dm i smurfsamlande att göra...

Glenn- Mannen som då och då kommer in på IK och skriver om sitt liv, hans inlägg är det närmaste dagboksblogg IK nånsin kommer att komma.

Första Halvan- Idioten som bloggar under förmiddagspassen på IK. Det är honom ni ska skälla mest på när de flesta skämten inte fungerar etc, även grundare av bloggen ingen fattar idag varför. Medverkar även i de legendariska minigolffilmerna samt är tillsammans med producenten Andra Halvan med i IK-TV!

Övrigt redaktionsfolk:

Godisautomatstjejen- Tjejen som fyller på redaktionens godismaskin! Oumbärlig eftersom sena kvällar och tidig morgon kräver sitt intag av chocklad eller socker i form av godis. kan faktiskt ta åt sig en del av äran till en del inlägg eftersom hon vet vad vi pysslar med på IK och ger tips!

Kaffesnubbe- Snubben som kommer med kaffet varje dag, det går en jäkla massa kan man säga. Vi hade en automat först men som vi alla vet smakar automatkaffe skit varvid vi istället anställde en snubbe att sköta den sysslan. Han kan ha världens softaste jobb, han ska alltså varje morgon se till att det finns färdigrbyggt kaffe på redaktionen klockan nio, sedan ska han brygga nytt varje gång det tar slut.... Det jobbigaste tordes vara att åka och köpa det varje dag.

Jyklaren- IK må vara en humorblogg men även vi vill bli underhållna ibland, dessutom är vi mer konservativa än gemene engelsman varvid vi anställt en jyklare som underhåller oss när vi inte kommer på något eget varvid han kommer in, underhåller oss och får igång vår komiska ådra igen!

Bloggcoachen- Javisst, IK har en egen bloggcoach, förvisso är våran bara en pappfigur föreställande "fabjoj tepä" men han gör lika mycket nytta som en vanlig bloggcoach, dessutom gör han inte som alla andra bloggcoacher, dvs går på några möten med bloggarna, säger hur de ska göra och sedan drar in pengarna på att andra arbetar medan han bara rullar tummarna....

IK-folk som ej arbetar på redaktionen:

Massören- IK har med tanke på sin helt galna aktivitet problem med musarmar och "tangentbordsfingar" etc och kommando peking har problem med ryggar etc när de tvingas blogga från skolan istället för på redaktionen. Därför behöver IK en massör som fixar den direkta smärtan. Detta är ett par massörer, en kille som pendlar mellan Götetdelen av redaktionen och pekingdelen och en tjej som är i götet där huvudredaktionen ligger. IK hyr in dessa två dar i veckan för att arbeta med redaktionen. Även övriga på redaktionen, som ej är skribenter får lov att besöka dom på IKs bekostnad.

Chaffisarna- IK har tre egna chaffisar som kör folket dit de behöver, en chaffis kör även massören när han ska till peking och tillbaka etc. De står konstant standby ifall IK-skribenterna behöver ta sig någonstans. En är stationerad i Peking, en i Göteborg och en finns där behövet på förhand anses vara störst respektive dag. En har alltid jour under nattetid dessutom.

Kockar-IK har två egna kockar, en i varje stad. De arbetar med att ta fram en bra frukost, lunch och middag varje dag till skribenterna. Mest blir det givetvis fish&chips och annat nyttigt. En åker förövrigt alltid med när IKskribenterna är på nån studieresa nånstans i världen.

Pressansvarig- IK får ju konstant erbjudanden om diverse mediagrejer, än så länge har vi tackat nej till allt ty vi vill inte sälja oss och för att slippa hålla på och säga nej har vi anställt en pressansvarig. Dock säger rykten att vi snart dyker upp i ett sammanhang vi inte kunde säga nej till ty vi är godhjärtade människor och det kändes angeläget att ställa upp!

Det var IK-crewet det! Vi är en del folk som driver denna bloggen mao!
Nedan lite bilder på olika centrala platser i IK-sfären:


Centralredaktionen-Göteborg.


Peking-redaktionens hemvist.


Serie!

image281

Precis så är det!

image288

Talet!

TALET!

Angeredsgymnasiet, ett gymnasium långt från händelsernas centrum.

Hit kom i mitten av augusti 1998 fyra personer, två som egentligen var överkvalificerade för denna sortens utbildning, en bonde, och en finne.

Den lyckliga tiden före, d.v.s. under 16 ljuvliga år med bl.a. Björnes magasin på tv, utan varandra, gångavstånd till skolan var slut.

Nu skulle vi bli torterade av gamla tanter och gubbar som slog eleverna med spikmattor om vi inte kunde svara på frågorna. Det var sant.

I den nya klassen fanns bara främlingar som undvek varandra och det kändes som första gången på dagis fast värre.

Efterhand lärde vi känna varandra vilket var en bedrift i sig.

En av dom överkvalificerade som vi hädanefter kallar den långe träffade bonden på vagnen en kylig augustimorgon då molnen låg täta över staden.
Bonden var blyg av sig, men det var inte den långe.

Nu var gruppen två...

En annan dag under livets resa kom den andre av de överkvalificerade hädanefter kallad den korte till den långe och fick stryk i kort för första men ej sista gången.

Sedan fick vi utländskt blod i gruppen, nämligen från det avlägsna landet Finland. Ingen märkte den diskrete finnen, och ingen vet än i denna stund om han verkligen existerar.

Vi fyra blev det berömda kortgänget. (dudu)

Den diskrete finnen vill nu bli pastor.


För att övergå till det väsentliga i livet efter fotboll d.v.s. kortspel så tänkte vi icke så kortfattat berätta om kortgängets ärorika historia.

Vi tronar på minnen från fornstora dar, då ära vårt namn flög över borden, vi vet att vi är och förblir vad vi var..

Vi städes vill spela våra älskade spel.

trohet till kortspel vill vi svära.

Rätten till kortspel skall vi värna med håg och med hand.

med bud skall vi kämpa för kåk och för färg, för kortspel det käraste av spel.

För sketgubbe det käraste av kortspel.

Vi byter ej en kåk mot allt i en värld.

Nej, vi vill leva vi vill dö vid bordet.

Nej, vi vill leva vi vill dö vid bordet.

I början tröt fantasin hos de tre musketörerna och dartanjang så vi spelade bara poker, rekordet togs när vi spelade i 5,5 timmar.

Lärarna gick förbi säkert två gånger i timmen och frågade: sitter ni här än?

Näj, svarade vi. HAHAHA (sa egon och gick och la sig).


Efter fem och en halv timme hade vi historia, vad vi gjorde minns vi inte, men det var la som vanligt, d.v.s. vi gjorde ingenting. efter lektionen gick vi hem.

Vi spelade poker i nästan ett och ett halvt år, men det var för jobbigt att dela och räkna poäng så vi spelade det världsberömda spelet neger och president istället. För där slipper vi dela och räkna poäng.

Sedan glömde vi av att det var jobbigt att räkna poäng och började spela sketgubbe istället.

Kortgänget är världsmästare på att hitta på dåliga skämt i stil med följande:

-vilka är gais sponsrade av?

-Puma

-Gais borde la vara sponsrade av sköldpaddan.

Andra dåliga exempel är att säga:

-jag skall göra det igen sen, när man heter Jensen.

HAHAHA sa egon och gick och la sig.

Jensen anser vidare att månen kommer ramla ner någon av år 2000:s 365 dagar. Vi anser att Jensen är en stor profet, han bryr sig så mycket.

Vissa sångtexter i vissa spanska böcker är också väldigt roliga anser vissa.


Snart kommer en storsäljande CD till butikerna med givna hits som:

"smurfarna går i skogen"

"vi är seriösa, det är inte ni"

"Vi äro alkoholister"

"Fredagar är en sketen tid"

"Björn kan rapa"

"du gamla du fria"

Så vårt råd till alla som har ett uns av musikkännedom är att köpa denna CD omedelbart efter utgivning, intäkterna går till välgörande ändamål, med andra ord till oss.

Vi har ännu inte kommit på nåt namn till CD:n, men det märker ni nog tids nog.


Vi har alla våra bra och dåliga sidor, speciellt har vissa av oss dåliga sidor.

Den långe är jävligt tjötig, men är glad och positiv.

Den korte rapar hel tiden, men är gruppens hjärna.

Bonden är dålig på att plöja, men bra på att broppa.

Utlänningen är dålig på att tippa, men är bra på att snusa.

Tonen i gruppen är väldigt rå, men hjärtlig dock oftast rå.

I kortgänget mobbar alla alla, men ingen bryr sig.

Saker vi mobbar varandra för är bl.a. provresultaten och att den kortes tyska frånvaro bara ökar och ökar trots att han aldrig haft tyska. Speciellt skiljer sig resultaten i matte och geografi, det råder dock delade meningar om vem som är bäst i geografi. Den långe är bäst på befolkningsfrågor eftersom han är så medmänsklig och förstående.

Bonden har inte fått g på ett enda matteprov iår, vilket han får höra om och om igen.

Vissa saker har i gruppen fått kultstatus så som:

Kexchoklad och dom av bonden avskydda tvåkronorsbröden på MEGA.

Söker ni av någon outgrundlig anledning någon av oss finner ni oss  i kultan och vill ni undvika oss så bege er till bibblan där vi vid rundvandringen i ettan fick väcka den korte två gånger.


Precis som vid alla stora galor skall även vi dela ut priser och utmärkelser:

Mest irriterande: Den långe

den mest irriterade: Bonden

årets pastor: Finnen

Årets rapare: den korte

årets neger: den korte

Årets tippare: finnen

årets mattegeni: bonden

årets tröttaste: den långe.

årets maträtt: Kekchoklad.

Årets roligaste lektion: varför tog vi med den kategorin?

Årets tråkigaste lektion: alla, utom retoriken.

Årets sal:F7

Årets tal: Detta


Vi vill slutligen tacka:

Göteborg, Sverige, 8:ans spårvagn och oss själva.

ADJÖ!!!!!!!!!!!


Frieri!

Eftersom IK har på tok för mycket tid över så satt vi å gick igenom olika kategorier av "gratis vykort" på Passagen.

En kategori där väckte våran uppmärksamhet mer än någon annan, visst, först kom arg&ledsen som även den gjorde att man funderade en del, vem skickar ett vykort med texten "Nu var du riktigt taskig"? Tar man inte upp det med personen ifråga istället?

Nåja, den kategorin är ingenting mot den som kommer lite senare, håll i er nu mina damer och herrar och vår anti. Det finns nämligen en kategori som heter "frieri"...
Jodå, det är fullkomligt sant.
Vi kan verkligen se det framför oss, en kille sitter och funderar på hur han ska fria till sin älskade kvinna. Eftersom de ska gifta sig har de ju rimligtvis varit tillsammans några år iaf och därmed borde han vet vad hon vill och tycker är fint. Han sitter där och funderar över tänkbara alternativ till frieriet...
Kanske skulle man passa på att ringa tidigarie till nöjesparken så de kan stanna pariserhjulet längst upp när vi sitter i så går jag ner på knä där och frågar om hon vill gifta sig?
Kanske hyr jag en stuga vid ett fjäll lite lagom långt från alla andra, ser till att det under tiden vi är å handlar strös massvis med rosenblad i stugan och sedan när vi kommer tillbaka går jag ner i vardagsrummet där tända ljus finns runt oss i hela rummet och frågar "Älskling, vill du gifta dig med mig?".
Nej, jag tror nog jag tar och väntar till sommaren och då packar jag en picknickkorg med hennes favoritmat i, vi åker till en skärgårdsö, hittar en egen undanskymd plats vid vattnet, njuter av en fin picknick och sedan tar jag upp ringen och säger "Älskling, vill du bli min fru?"

Nej, det var inga bra varianter...
Jag vet vad jag gör, jag tar å går online, och skickar ett av följande vykort...
image160
image161
eller rent av ett lite finare som
image162
På det skriver jag "Älskling, jag vet inte hur jag ska säga detta, men jag älskar dig,och jag finner ett vykort via passagen som det bästa sättet att fria på. Vill du gifta dig med mig?"

Alltså den kvinnan som anser det vara ett bra sätt att fria på, finns hon?
Den kille som anser det vara ett bra sätt att fria på kan komma till IK så ska vi guida honom till vett och etikett när det gäller frieri...

Det finns en aspekt till i det hela, det måste ju suttit nån ansvarig på passagen och tänkt "undrar om vi inte behöver en kategori på vår vykorts sida som har frieri kort?".... IK sätter hela antis sparbössa på att den personen är singel....

Förövrigt, om nån någon gång gifter sig med en på IK kan vi lova att det blir ett mycket fint frieri!

Galor vi ännu inte fått se!

Vi på IK har noterat den enorma mängden menlösa galor som ploppar upp hela tiden. Det finns en gala för nästan allt, men bara nästan. Därför har vi på IK listat de galor som inte finns, än.

Blogg-galan
Exempel på kategorier: Årets modeblogg, årets modeblogg, årets modeblogg.
Kommentarer: Just det, det finns ju folk som bloggar om annat med även om de är få. En gala som vi på IK-tror faktiskt kommer dyka upp.

Skägg-galan
Exempel på kategorier: Årets konstskägg, årets lösskägg, årets mustasch.
Kommentarer: Finns ju skägg-VM så en gala kan mycket väl komma. Men bara i Tyskland. Den svenska mediaeliten är på tok för fjollig.

Hetero-galan
Exempel på kategorier: Årets kvinna, årets man, årets barn, årets snabbaste förlossning.
Kommentarer: Skägg-galan ger onekligen idén till denna gala, som dock aldrig lär dyka upp i Sverige av samma skäl som Skägg-galan.

Fylle-galan
Exempel på kategorier: Årets folkölsfylla, årets bakfylla, årets sprit.
Kommentarer: På denna gala serveras bara mineralvatten.

Melodifestivalgalan
Exempel på kategorier: Årets smörsångare, årets sämsta skämt, årets Christer Björkman
Kommentarer: En gala som lär dyka upp inom kort, tyvärr.

Akademigalan
Exempel på kategorier: Årets ständige sekreterare, årets akademiska look, årets djupaste uttalande.
Kommentarer: Vi på IK har alltid sett Svenska Akademien som våra främsta förebilder och vill här hedra dem med en egen gala.

Husmanskostgalan
Exempel på kategorier: Årets pitepalt, årets raggmunk, årets köttbullar, årets kebabtallrik
Kommentar: I dessa tider där folk bara dricker latte och går dieter måste den svenska husmanskosten framhävas. Så är det!

Fördomsgalan
Exempel på kategorier: Årets skinhead, årets rashygienist, årets feminist.
Kommentarer: Ännu en gala som inte lär få se dagens ljus, inte i SVT alltså.

Simpsonsgalan
Exempel på kategorier: Årets avsnitt, årets replik, årets Doh.
Kommentarer: Detta är tveklöst den viktigaste galan.

Expertgalan
Exempel på kategorier: Årets ränteexpert, årets palestinakonfilktsexpert, årets expertkommentator.
Kommentarer: I en tid där media fylls av experter som ska ha utlåtanden om allt möjligt är detta en gala som lär dyka upp inom kort.

MSN-galan
Exempel på kategorier: Årets vibbare, årets smiley, årets längsta nä-jo-debatt.
Kommentarer: Alltmer kommunikation sköts via msn numer, så detta känns som ett naturligt steg.

FIFA-dagsgalan
Exempel på kategorier: Årets egomål, årets kulturfråga, årets pizza
Kommentarer: Den ädlaste av aktiviteter måste ha en egen gala.

Dassgalan
Exempel på kategorier: Årets lock, årets spolmekanism, årets papper
Kommentarer: IK förutspår tittarsuccé.

Goa gubbe-galan
Exempel på kategorier: Årets loket, årets oldsberg, årets lasse kronér
Kommentarer: Eftersom ovanstående är alla icke-göteborgares sinnebilder av "En go gubbe från Jötteborrj" så blir det en gala för det med.

Det var några galor, nu har ni lite att jobba med, SVT!

IKs motto!

Vårt nya ödmjuka motto är


Större, Snyggare och Seriösare - än dig!


IK-souvenirer!

IK har nu börjat sälja souvenirer.

Vi har fått mängder med förfrågningar från folk på stan och även mailledes om bloggen och varför det inte finns souvenirer med IKs folk på. Vi faller sällan för trycket utifrån men nu gör vi ett undantag.
Nu finns det grejer med IKs olika skribenter på att köpa för er alla.

Du kan få vem du vill av Anti, Paddan, Glenn, Andra Halvan eller Första Halvan på någon av nedanstående produkter.

T-shirt (finns i vitt, beige och svart) i storlek XS-XXXXXL. För 100kr styck.
Badlakan (180x40cm) för 149kr.
Dockor i naturlig storlek av respektive medlem. 2500kr.
Påslakanset 349kr.
Tapeter 29kr/rulle.

Vi har även tagit fram en poster där hela gänget poserar framför Rattugglan utanför Mariestad. Det är den legendariske bilden där Paddan och Glenn har sina Marbella 84 tröjor på sig.
Postern är i storlek 205x120cm och kostar 49kr.

Man kan även få Anti med följande sortiment:

Hakklapp 99kr
Sparkdräkt 219kr.
Nappflaska 99kr.
Specialvälling 99kr/paketet

Paddan kan fås som

Lussekofta 990kr
Bilmärke 128000 i grundutförande (skriv vad du vill lägga till i ditt beställningsmail):
Kakpaket 20kr (mintsmak)

Första halvan, andra halvan å Glenn, dvs gbgdelen kan fås med ansiktet på i följande sortiment.

Fiskebok 200kr.
Pekbok med olika fiskarter 100kr.
Snusdosa i guld 500kr.
Proggskiva där Glenn sjunger 189kr.

Det var allt vi hade i vårt nuvarande sortiment.

Maila din order NU till ironinsforkampar@hotmail.com så har du din beställning snarast. Betalning sker när du hämtar paketet.

Idrottens språk översatt till svenska!

Idrottens språk(IS)
Svenska(SV)

IS: JAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! 1-0! Där fick de jävlarna
SV: Vilket vackert må¨l, oj vad glad jag är

IS: Domarjävel!
SV: Jag undrar vad som hände? Jag hann inte se

IS: Idag ska vi krossa dom!
SV: Jag hoppas innerligt att vi vinner idag annars kommer jag framstå som en idiot!

IS: UTVISNING!! DOMARN!!!!!!!!!!!!!! VISA UT DEN JÄVELN DÅ!!!!
SV: Har ingen aning om varför han blåste, nu har han dock blåst så nu är det lika bra att vråla på utvisning.

IS: KÄMPA!!!!!!!!!!!!
SV: Matchen är körd, vi har ingen chans....

IS: Självklart älskling,jag älskar dig med. Du vet bäst. Puss.
SV: Jag har ingen aning om vad du sa, jag kollar på matchen, sluta stör mig.

IS: VIlken underbar värvning!! Jag tror mycket på honom den kommande säsongen.
SV: Undrar om han är bra? Vem är han? Undrar om folk blir imponerade av mina kunskaper?

IS: Hur fan kunde han göra det bytet?
SV: Hade det funkat hade jag gjrot samma sak.

IS:Fan vad färgblind du är, du ser bara ett lag!
SV: Fattar du inte att min lag är bäst??

Så sant som det är sagt!

image198

Hälge!

image202

Pejis enda inlägg!

Vi har en ny gästbloggare. Peji, även känd som Pjåtår, Piotr, Påtår, Pjåtter mm, skärt barn har många namn ni vet.
Han har börjat leverera rejäla dissningar till vår blogg, men nu ska jag sluta tjöta och lämna över ordet:

Så har den klart eftertraktade Peji lagt sig i bloggvärlden, denna gång för att utveckla den stående spalten "matchrapporter" på http://www.indianerna.nu/ (i folkmun även kallad "Peji dissar"). Då Ironinsförkämpar vänder sig till en klart bredare publik kommer dissningarna i denna spalt behandla alla tänkbara aktuella ämnen.


Förste man till rakning blir därför melodifestivalens tredje deltävling 2008.


Bidragen:

  

1. BWO -Lay your love on me


Ok, jag kan förstå att den nasale Owen Wilson kopian försöker förmedla denna tjatiga dänga med scenografi kopierad från den tecknade versionen av Alice i underlandet, men varför måste Henrik VIII av Englands reinkarnation över huvudtaget befinna sig på scenen??? För att vi som publik skall förstå hur man rytmiskt juckar framför en laptop? En eloge skall i varje fall BWOs Armenske stylist i alla fall ha trots alla kapitala misslyckanden, han hade vett att klä den kvinnliga medlemmen av bandet på ett synnerligen estetiskt tilltalande vis!

  

2. Mickey Huskic - Izdajice


Ok, visst inget är som en vacker balkanballad under stjärnorna. Jag ryser fortfarande av välbehag när jag hör Hari Mata Haris låt Lejla som representerade Bosnien 2006. Men att göra en lam rip av låten i fråga för att sedan på Jan Johansenmanér raspa sig igenom en sång som redan av uttagningsjuryn blivit ratad inte mindre än åtta gånger!!!!...ja vad skall man säga..Gå och lägg dig!


3. Frida feat. Headline - Upp o Hoppa


Om Frida sade sig vara chockad efter att finalplatsen var klar så kan jag hälsa att jag inte bara är chockad, jag är i det närmaste kliniskt död! Ok, någon gjorde misstaget att släppa upp en tjock Rikki Lake skåning utan någon form av självrespekt i sällskap med en kille som kallas för Mowgli, men vem röstade på skiten???? Vart är världen på väg! Eller för att citera den berörda låten. "Musik med dunka-dunka och en jävla massa sprit", det var det enda som kunde rädda min gårdag från Frida!


4. Thérèse Andersson - When You Need Me


Med en slitz upp till naveln och en look som en ung Kristina Schollin tog hon publiken med storm, inte konstigt när fläktarna på scenen fick "väder-Tone" att varna för orkan...


5. Patrik Isaksson & Bandet - Under Mitt Tunna Skinn


"Kom till mig, se min förändring", ja så inleds detta bidrag och JAAA, Patrik vi ser!!! Hur många kilo är det 15-20???


6. Caracola - Smiling In Love


Tutti, Frutti och..eh..Gul gör här en rak imitation av det Australiensiska bandet S club 7 som med egen TV-serie nådde framgång under sent 90-tal tills den splittrades 2003. Fungerar om man gillar det, men vem gör det??


7. Ainbusk - Jag Saknar Dig Ibland


Ainbusk som gett oss många vackra stycken musik ger oss här en treminuters falsk genomsnyftning. Detta med det tvivelaktigt förmedlade budskapet att de, någon gång faktiskt tänker tillbaka på sitt tidigare liv. Eh..grattis?! Jag kan trots mina tre minuter av lidande kosta på mig att ge dem en ny slogan. Ainbusk- Lite äldre, lite tyngre, mycket sämre! Avslutningsvis undrar jag vad Lasse Flinckman från after dark gjorde vid pianot.


8. Eskobar - Hallelujah New World


Mummel,mummel,mummel,mummel....Hallelujah new World!!! Nästa gång kanske man skall skriva en vers också!


Avslutningsvis kan jag bara säg att jag med glädje och likt ett barn på julafton med ödmjuk glädje väntar på nästa spännande deltävling!


//Peji


KULT!

image211

Ska vi träna?
Nej, jag orkar inte ta trapporna
Det är lugnt, det finns rulltrappor...


Klassiskt inlägg...

Återigen har det hänt!! Vad undrar ni nu ärade läsare? Jo, det har åter kommit till vår kännedom att det finns de som tycker bloggar likt vår är meningslösa, man får ju inte veta något om oss och vi skriver för lite om oss som är tanken med en blogg i grunden. Att ingen tänkt samma sak om de jävla sketna modebloggarna ellerr kändis/skvallerbloggarna är en annan sak tydligen... Men för att blidka det som hade hetat "hela svenska folket" om detta varit en tv-sänd gala kommer här nu en redogörelse för vad som hänt såhär långt under dagen.

Idag vaknade jag 07:45 jag låg då med ansiktet lite vridet åt vänster i rummet på min speciella kudde som är väldigt bra för nacken. Dessutom låg jag under täcket med hela kroppen förutom armarna och huvudet samt delar av axelpartiet.
Jag visste dock inte hundra procent säkert vad klockan var för det var väldigt mörkt i rummet jag sov i varvid jag vägrade gå upp och märka att klockan kanske bara var 05:12 eller något sådant. Detta medförde att jag låg och drog mig till 08:16 då jag drog mig upp i sittande ställning på sängkanten på min stora säng. Väl där så började man så sakta ta på sig, först ett par boxershorts, sedan först vänster strumpa observera dock att vänster strumpa strejkade lite grann idag när jag skulle ta på den, det berodde på att den var delvis vrängd sedan jag bara dratt av den igår utan att bry mig speciellt mycket. Efter fadäsen med vänster strumpa som till slut.... Nej, vänta innan strumporna tog jag ju på mig mina röda mjukisbyxor också, det får man inte glömma, det gick dock tämligen smärtfritt även om de först fastnade högre upp än boxershortsen varvid jag måste sett rätt dum ut.

Nåväl, nu var som sagt såväl boxershortsen, de röda mjukisbrallorna samt vänster strumpa på. Eftersom det var skitkallt på golvet så drog jag upp vänster strumpa så den låste fast mjukisbrallorna mellan strumpan och benet så det inte skulle komma in någon kall luft där.
Efter vänster strumpa var det sedan dags för det jobbigaste såhär långt under dagen, HÖGER STRUMPA! Jag var ju av förklariga skäl lätt böjd åt vänster för att ta på vänster strumpa så först fick jag rätta upp mig för att sedan luta över åt höger och dra på den strumpan, den krånglade inte så mycket som vänster även om den först inte ville gå direkt över hälen utan prompt fastnade mellan stortån och övriga tår. Efter en stenhård kamp där vann jag och fick på mig även höger strumpa, som sagt var det kallt och jag gjorde samma "fastlåsningsprocess" av brallorna på det benet som på det andra.
Nu kanske ni tror att jag var klar med påklädningsprocessen? Nej, nej gott folk. Jag var ju fortfarande bar på överkroppen. Jag hade dock en blå t-shirt liggandes på golvet från kvällen innan, dessutom hade den t-shirten oerhört trendiga tandkrämsfläckar sedan jag spillt när jag nära på sovandes borstade tänderna kvällen innan.

Ni kanske tänker att "varför tog han inte en ny t-shirt då?" men då hade jag behövt gå till byrån å ta fram en och det orkade jag verkligen inte med. Jag tar därför upp den från golvet och märker till min fasa att även den är vrängd ut och in så det var bara att vränga tillbaka den.
Sedan sker det precis när jag ska trä den över huvudet så märker jag att den då vore bak och fram...Så det var bara att vända på den innan man kunde dra den över huvudet och efter mycket om och men även fått ordning på armarna så mycket att den satt bra.
Jag satt nu och funderade över om jag skulle stoppa den i brallorna eller låta den hänga fritt, efter ett kort överrläggande kom jag fram till att den fick hänga fritt.

Sedan efter det ställde jag mig upp, tog två icke alltför kvicka steg och tände adventsljusstaken i fönstret, detta gjorde att jag sedan även kunde se glasögonfodralet och jag tog upp det med vänster hand och öppnade det med höger hand och tog upp glasögonen och satte på mig dom, dock var håret lite för rufsigt där så jag fick dra en näve vid varje öra så håret hamnde i ett bättre läge för att ta på mig glasögonen igen på ett betydligt bekvämare sätt.

Efter detta tog jag vägen via köket och besökte det ställe dit män går för att läsa kvällstidningen som man säger, sedan återgick jag till köket, hällde upp dagens första kopp kaffe och fixade fram en barkismacka med preckekörv å en limpmacka med julskinka. Tog sedan fatet med mackorna i vänster hand och muggen med kaffet i höger och gick till bordet och satte mig för att läsa dagens morgontidning.
Allt medan mjölken blandades med sockret och kaffeet i muggen under intensvit rörande av mig medan jag läste förstasidan på gps del två.
Sedan slog jag upp sidan 52 och blev lite sne över att idioterna återigen vill lägga eutoppmöten i götet, lärde de sig ingenting senast?
Eftersom det var morgon orkade jag ej läsa mer sådana nyheter direkt utan bläddrade fram till sportsidorna i samma del av tidningen, där var det hetaste att det ska byggas en bandybana på heden så pajsarnas bandylag har nånstans å spela centralt. Efter att ha muttrat något för mig själv om att "bandy var bätre på höjdens tid" så vände man blad och såg krönikör Mats Härd(smälta) nunna och tänkte "jaha så var denna dag förstörd". Det finns antagligen inte någon som fortfarande klarar av att läsa honom vareviga dag, själv har jag slutat för länge sen.

Tog å åt lite mer preckekorvmacka medan jag läste om läget i det tilltänkta svenska em-laget till sommaren. Lite kaffe slank ner men det var fortfarande åt helveti för varmt för att smaka annat än värme varvid det fick vänta. Bläddrade lite till i sportdelen och läste lite resultat och vad som fanns i sportväg på tvn under dagen innan jag sedan la del2 i "läst"-högen på bordet och gick på nyhetsdelen, del 1 och där var det en hel del smått och gott helt enkelt, preckekorvmackan var slut och efter att ha läst en hyllning till Kungsladugård på insändarsidan och sedan vädret var även första muggen kaffe slut. Lade bort del 1 och sköt ut stolen, reste mig, gick till köket och slog upp en mugg kaffe till och gick sedan tillbaka till bordet och satte mig och läste del3 som är nöjesnyheterna samt tv och serierna.

Del3 bjöd på en artikle om stimpengar medan skinkmackan fick sin storlek på fatet reducerade efter några rejäla tuggor. Det var förövrigt fortfarande väldigt mörkt ute.
Tydligen skulle även Håkan Hellström släpppa nytt, han sjunger ungefär som mig men nåja då blir alla tjejer upp till 15glada iaf. Och man får la medge att det kan vara hyfsat tryck på hans konserter så visst kör på...
Bläddrade sedan förbi massa bioannonser och hamnade på den sidan som vida överstiger Mats Härds spalt beträffande klokhet, seriesidan. Mackan var nu så gott som slut och lite kaffe slank ner medan Hagbard argt fick förmaningar om att han borde hjälpa till mer hemmavid.

Efter serierna läste jag en tvkrönika som tog upp hur absurda kanal fems dokumentärer är samt lite om vad som var på tv ikväll samt filmrecensionerna. Tydligen är det grammisgala ikväll, får se om de kan lika lite om musik som vanligt igår. Tanken föddes på att IK borde ha en egen grammisgala. Med lite egna kategorier etc med.
Sedan var även skinkmackan slut och kaffet som var kvar slukades under tiden man läste PS-rutan där dagens skämt var som alltid typiskt göteborgskt
-Vad tycker du om den nya guillo filmen?
-Den går la arn....

La bort tidningen, kikade ut genom fönstret, detta blir en grå dag tänkte jag, reste mig och ställde kaffemuggen och fatet i disken, tog lite vatten, gick till datorn och tryckte först på skärmen och sedan själva datorn.
Loggade in på msn, kollade de olika mailadresser man har och sedan inleddes surfrundan där givetvis IKs grupp på fäjsbåk är en given del.
Sedan satte man sig och rekade lite olika saker och ting på jobbsajter och sedan så var det dags att uppdatera bloggen med "nostalgi"-avsnittet och lite info om andra halvans extremt skeva dygnsrytm.
Samt givetvis skriva detta inlägg om vad jag gjort idag....

Tyckte ni att sådana här inlägg om vad man gör på dagarna var vettiga innan? Isf tycker ni det fortfarande?

IK-VÄRLDENS ALLVARLIGASTE BLOGG STRIKES AGAIN!

Humor.

Humor är en underavdelning till retorik. Det finns omkring 200 troper för att skapa skämt.

Red.anm. OCh vi har använt alla 200....

IK-medlemmarnas band till varandra (f.d. deves tid)

Vi har på begäran (nåja) av Ida bestämt oss för att förklara hur vi här på IK känner varandra och lite annat krafs.

IK drivs främst av "första halvan" dvs mig. Jag är ödmjuk nog att ta mig på skulden för denna otroliga fadäs i världshistorien som IK är. Med för mycket dötid så tänkte man att de var dags att starta en blogg igen och med helt andra saker som innehåll än de tidigare. Sagt och gjort i oktober förra året drog IK igång.
Redan från start pepprade jag "andra halvan" med krav på bidrag till bloggen vilket han kom med ungefär lika ofta som tomten rakar sig. Nejdå, han bidrog litegrann även då. Det har dock ökat faktiskt efter tiden.

De båda mest framstående halvorna lärde känna varandra en gråmulen augustidag i det fina året 1998 på ett gymnasium i nordöstra Göteborg. Vi var nya i skolan och jag kände väl bara 2-3 i klassen sedan innan och andra halvan inte en käft alls.
Dock finns det något som heter kortspel och på den tredje dagen (eller nåt sån) i skolan begav sig andra halvan till ett ställe vi aldrig mer skulle besöka sen, elevcaféet. Där satt första halvan med en en gammal polare och spelade kort, andra halvan är dock inte rädd av sig utan stövlade bara på och tog för sig. Vi var totalt vansinnga på honom och bestämde att han nog var dopad så mycket pisk fick vi...
Nej men där å då såddes det frö av vänskap mellan halvorna på IK som sedan under de tio år som har gått utvecklat sig till en vänskap vi nog aldrig kommer ur vare sig vi vill eller ej hehe.

Tilläggas kan att en bekantskap till från den tiden ingår i vår gyllene trio men han är icke med på bloggen men den legendariske herrn är en extremt god vän sedan lika länge för oss båda halvor.

När sedan det förra milleniet övergick i detta å vi hade 2003 så fann vi Anti vår barnsageförfattare via att vi delar samma idrottsintresse å är med i ett sådant managerspel på nätet, det var sista omgången å vi satt å chattade via msn, Anti var då bara 4 år (mentalt) men 16år i passet och vi började tjöta om nämnda idrott. Under denna tiden började idén om ett fanzine med som sedan Anti även var delaktig i med mig och den andra halvan samt en viss myrslok.

Åren gick, alla blev äldre, speciellt mognade anti och i höstas, dvs hösten 07 så kom Paddan in i IKs gemenskap. Han lärde känna Anti, vilket är Paddans egna förlust, och vi lärde känna Paddan via Anti. Paddan som då var 21 och hade fullt sjå på dagarna med att göra Anti rumsren.  Paddan skriver ju med ojämna mellanrum utmärkta gästkrönikor här på IK.

Det var hela IK det.

Bilder efterlystes med, eftersom det kräver rådfrågning av övriga medlemmar så får det vänta, vi är lite som Lordi...

Angående fäjsbåkgruppen, ja nåt borde hända där frågan är vad? Om vi vinner nån mille kan vi lova en sjujäkla fest för alla där.

IK-filmen


Anti guidar i dansbandens värld...

Dansbanan (i Rönninge) - ett minne blott http://hem.fyristorg.com/salem/dansbana.htm

Fler resultat ...


Älgen© säger:

dansbana?


M. P. Padu säger:

nu skulle man ha en rom&cola


ante säger:

dansbanan i vvik är bra, men jag gillar den i mjölby bättre, lite glattare golv liksom


. P. Padu säger:

men lol


Älgen© säger:


ante säger:

musiken är bättre i mjölby med


M. P. Padu säger:

andreas = verklighetens roland?


ante säger:

i vvik spelar de mest lasse stefanz


Älgen© säger:

vad spelar de i mjölby då?


ante säger:

mer blandat


Sådär kan det låta i en msnkonversation med IK, het bisarrt....Dessutom blir det bara värre å värre ju senare det blir.


Klassisk "Dagens Outfit"

IK drev ju med fenomenet att publicera fullständigt meningslösa bilder på "dagens outfit" på diverse bloggar. Nedan visas en av de mest klassiska sådan vi någonsin haft med.

Trycket har varit stort, alla vill se en ny "Dagens Outfit" här på IK! Vi är helt enkelt oerhört känsliga för vad fansen vill ha och vi publicerar därför en "dagens outfit" bild, den är dock från vårt midsommarfirande när vi bjudit in vår gästbloggare Paddan till vår herrgård! Så "dagens" kanske inte stämmer men ändå!


image72Jag själv, närmast kameran har en blå keps som jag fick i ett sponsorsamarbete med den lokala kötthandlaren, därmed var den gratis.
Glasögonen är från nucci och kostar 7500kr i detta utförandet, har även ett par med blåa bågar då kostar de bara 6000.
Halsduken är en som är köpt på skamps elysi i paris i en speciell halsduks- och hattaffär där för 400kr.
Den blåa skjortan är inköpt på Skäll när vi stannade för att tanka där på en genomresa i bulgarien, kostade 200kr.
Rocken är köpt i en lokal herraffär (nej,anti det är inte ett ställe där man kan köpa herrar) i Moskva för 1200kr.

Paddan i mitten har en blåvitrutig skjorta som han inhandlat för dyra pengar på visit i Berlin för 1400kr, "mitt bästa köp någonsin" kommenterar han det själv!
Tröjan har han köp i Götet faktiskt, i en "affär med två bokstäver" som han själv sa för 450kr.
Märk dessutom att han färgat håret delvis grått, mycket trendigt och det gjordes hos "hårexperterna" i Norrköping för 750kr.

"andra halvan" längt ifrån kameran har en storrutig blåvit skjorta inhandlad på Mcflanells shop for men i Glasgow för 450kr.
Den blåa tröjan köpte han även den i samma affär, men den kostade hela 987kr.

Vi kan berätta att festen var lyckad förövrigt...

Deves första gästblogg.

Jag, DV, är glad idag. Inte bara för att jag fyller 22 år, utan också för att jag har fått tillbaka min datorn nu som har krånglat ända sedan innan jul. Jag lämnade in den för tre veckor sedan, men inte förrens idag har jag fått tillbaka den. Visst har tankarna om att köpa en ny datorn virrat runt i den gråa geléklumpen innanför mitt kranium, men någonstan har tankarna funnit om att datorn går att fixa. Och man kan ju säga att jag är glad att jag inte köpte nån ny dator. Reparationen kostade nämligen inte ett korvöre för min del. Just nu sitter jag här och medan jag författar denna lilla text och samtidigt lyssnar på Metallica går tankarna om att det skulle vara gott med lite mat nu. Jaja, jag får ta och slänga ihop något så att magen får sin andra middag idag. Så från Slåttergatan i Norrköping säger jag "På återseende./ DV


Paddans första gästblogg.

Paddans första gästbloggeri (förhoppningsvis kommer det mer idag)

Nya gästbloggaren


Idag blev jag gästbloggare här på Ironins Förkämpar. Trevlig. Jag tar det som en komplimang. Vad ska jag skriva om då? Jag vet inte riktigt. Idag har varit en sådan där dag som är ganska innehållslös.


Morgonen gick i princip åt att spela ritspelet på jippii.se (rekommenderas verkligen) och se på youtubefilmer. Det går inte att klaga på, det var rätt kul. Framåt halvtolv hade jag och Anti uppsatshandledning med Hélena. Det gick rätt bra, men uppsatser är inte så roliga. Efter lunch blev det fler sanslösa youtubefilmer, efter vilka vi lade in material vi filmade igår på en dator. Det var den skoldagen det. Inget speciellt.


Imorgon ska jag bli intervjuad av en i klassen som gör ett arbete om Gordon Freeman. Det kan bli intressant. För er som inte vet vem Gordon Freeman är kan jag tala om att det är huvudpersonen i datorspelet Half-Life. Jag borde kunna vara till hjälp där eftersom jag är dataspelsberoende enligt testet på fair-play.se.


Imorgon skulle jag ta med min laserpekare också, eftersom det är så jävla (om man får svära) jobbigt att luta sig framåt och peka på dataskärmen med fingret ibland. Jag letade upp laserpekaren igår, men orkade inte ta med den idag. För detta fick jag tråkningar från Anti och DV och jag lovade att ta med pekaren imorgon. Men just nu känns det jobbigt, jag tvivlar på att jag verkligen orkar ta upp den ur byrålådan och lägga den i fickan eller väskan. Vi får se om det här kommer följas upp senare på bloggen. Om ni tycker laserpekarhistorien är intressant måste jag varna er, den kanske inte kommer följas upp! Det kan bli för jobbigt.


Innan detta första gästinlägg av mig avslutas måste jag ta upp ett ämne som jag blivit ombedd att ta upp. Det handlar om östgötskan. Denna underskattade dialekt. Bevara östgötskan! Det finns en grupp på facebook som stöttar östgötskans bevarande. Denna dialekt helt klart en av världens finaste och de som inte tycker om den är helt fel ute. Östgötskan ger en särskild känsla till svenska språket, den är distinkt och det är lätt att känna igen vart man kommer ifrån om man talar den. Det är en dialekt som är lätt och tydlig om man vill uttrycka känslor. Den är till och med vacker!


Nog om detta för denna gång. Fler gästinlägg är att vänta! När är det ingen som vet nu, men dom kommer!


P


IK-spelet!!

image36

IRONINS FÖRKÄMPAR-SPELET!! Kopiera inlägget eller maila oss så får ni spelet!!

Regler: Finns egentligen inga bara att följa instruktionerna nedan!! Man börjar utanför spelet så får ni en ett flyttar ni till ruta 1!!!!

Ni behöver: Någonting att spela med, samt en tärning och givetvis ett gott humör!

Instruktioner för varje ruta:

Ruta 1: Du förstår inte instruktionerna, stå kvar ett kast medan andra halvan förklarar dom.

Ruta 2: Spelet är igång, slå ett extrakast i glädjeruset!

Ruta 3: Telefonen ringer, stå kvar i ett kast medan du vrålar "vem fan vågar ringa när jag spelar IKspelet?" i luren.

Ruta 4: Kommando Peking loggar in på msn, vråla okvädningsord till dom och slå sedan ett extraslag.

Ruta 5: Du grämer dig över att du ligger efter i uppdateringstakten på grund av spelet, snabblogga dig fram fyra steg.

Ruta 6: Superfanrutan- hylla vårt superfan reservationslöst i 12kast!

Ruta 7: Du möter vårt superfan, knäböj för överheten i 10kast!

Ruta 8: Vårt superfan bemödar sig med att hälsa på dig, stå kvar av beundran i 8kast.

Ruta 9: Du möter en modebloggar, spring din väg genom tre extra kast. FORT!!

Ruta 10: Du råkar surfa in på en modeblogg, radera "tidigare visade sidor" på din dator i ett kast medan du snabbt tar dig nån annanstans på nätet.

Ruta 11: Paddan gästbloggar, njut av hans text i två kast.

Ruta 12: Andra halvan har missat sitt dagliga inlägg, skäll på honom i ett kast.

Ruta 13: Andra halvan skickar in ett inlägg till bloggen, spring runt i cirklar tills du finner att du återvänt till starten.

Ruta 14: Matpaus, skratta åt ett par avsnitt av vänner medan du äter. Stå över två kast.

Ruta 15: Du får kontakt med någon du inte träffat på 10år via facebook, glädjeskutta fram till ruta 20.

Ruta 16: Du inser att du har fler lösenord till olika mailadresser, hemsidor etc än vad du har vänner, fundera på vad det säger om dagens samhälle i tre kast.

Ruta 17: Du råkar läsa "vanlig media" skäms i tre kast medan du  begrundar hur usel all media utan IK(och vår superfan) är.

Ruta 18: Det blir strömavbrott, helt plötsligt är hela ditt liv förstört eftersom allt kräver el, du funderar "Tja, det går ju inte att använda datorn, jag får väl kolla på tv då" innan du inser att tv också behöver el. Eftersom det bara är anti som kan tänka så spring till ruta 23 för att undvika honom.

Ruta 19: Du inser att du slösat en stund av ditt liv på detta meningslösa spel, skäms i 14kast!

Ruta 20: Du ska logga in på din blogg och ser samtidigt att de tre senaste inläggen som syns har rubriken "Dagens Outfit" gråt och spy över sån skit i tre kast.

Ruta 21: 21 är oslagbart spring till ruta 30!!

Ruta 22: Tärningen försvinner under bordet, gå tillbaka till ruta 12 medan de andra letar efter den!

Ruta 23: Anti börjar med sin dansbandskväll genom att skicka massa låtar till dig, förbanna ditt öde över att det aldrig är bra musik han skickar i fyra kast.

Ruta 24: Anti skickar en bra låt, vilket är undantaget som bekräftar regeln, du blir så chockad att du inte kan fortsätta spelet utan blir sist.

Ruta 25: Din medspelare börjar tröttna på alla dumma instruktioner, låt dom alla slå ett extrakast för att de ska bli nöjda!

Ruta 26: Du löser "Dagens Arena", spring som en dåre av glädje till ruta 32.

Ruta 27: Stå kvar till du slår en etta 12gånger i rad, eller tills du har gästbloggat på IK!

Ruta 28: Inse att om tid är pengar så har du slösat miljoner på att spela detta evighetsspel, grunna över detta i 2kast.

Ruta 29: Polarna ringer och är arga för att du är sen, skäll på dom för att de inte fattar att IK-spelet tar tid i ett kast.

Ruta 30: En spelare har köpt pizza, stressa fram till ruta 34 så den inte hinner bli kall.

Ruta 31: Du har tagit en paus i spelet och surfar runt lite på nätet när du återigen stöter på en modeblogg, förbanna ditt öde i femton kast, var det med flit du besökte en sån sida så börja om från början!

Ruta 32: Du har raggat läsare till IK, du får gå i mål som en tacksamhetsgest av oss. Du har vunnit, gratulerar!

Ruta 33: Denna rutan är så fult ritad så här händer ingenting.

Ruta 34: Du känner att du närmar dig målet, ställ dig på balkongen/på altanen/i fönstret och vråla "JAG ÄR I MÅL SNART" i fem minuter medan de övriga fortsätter spelet.

Ruta 35: Du blir serverad fish&chips av värden där ni spelar, stå kvar i fem kast och njut av denna utsökta måltid.

Ruta 36: Hehe, precis när du trodde du var nära att gå i mål, börja om från början!

Ruta 37: Du måste nu gå jämnt ut, dvs slå en etta!!

GRATULERAR TILL VINNAREN!!!

Spellistan...

I spellistan återfinns Lisa Ekdahl men man funderar ju över hur att hon först har "Vem vet" och sedan följs den låten av "jag bara vet", tänk vad många timmars sommarplåga vi sluppit på det ljuva nittiotalet om hon istället kommit på "jag bara vet" först...

IK:s tio budord!!

IK:s tio budord!

1.Du skall inga andra bloggar läsa vid sidan av denna om inte dessa godkänts av IK.

2.Du skall inte missbruka IKs, din ledstjärnas namn, ty IK skall inte låta den bli ostraffad som missbrukar vårt namn.

3.Tänk på blogginläggen så du helgar dem.

4.Hedra IKs medarbetare för att det må gå dig väl och du må leva länge i ditt land.

5.Du skall ge dräpande kommentarer till modebloggar.

6.Du skall inte begå äktenskapsbrott med överklassbloggare.

7.Du skall inte stjäla från vår blogg!

8.Du skall inte göra PR för en blogg som går mot vår meningen med denna blogg!

9.Du skall inte ha begärelse till kommersiella bloggar.

10.Du skall inte ha begärelse till kvällspressen, ej heller till morgonpressen eller tvmediet, ej heller till någon av deras undersåtar.

IK lär ut...

Vi här på IK fortsätter även idag vår envisa kamp för att svenska folket ska ett mer välutbildat folk!

Hur räknar man ut en modebloggares iq?
Svar: hur man vill, bara det blir 2.

Djupaste bilderna på IKfolket!!!

AH.

GALEN MUNK!!!

Deve och paddan:Anti:FH:


Gratulationer!

Ryan Giggs i Manchester United fick 2000beundrarbrev av tjejer varje dag förutom på alla hjärtans dag då han fick 12000... Japp, tjejer ni vet vart kommentaren ska lämnas och vart mailen ska skickas till oss på bloggen på ettårsdagen, bara att börja skriva...

Första youtubeklippet.

Detta är det första youtubeklippet IK hade med, det legendariska "Lilla edet represent" ett klipp vi haft några gånger.

Första bilden.

Första bilden IK hade.

341071-1

Första inlägget.

Som en del av vårt ettårsfirande kommer en del "nostalgi" inlägg och "best of".

Här kommer det ALLRA första inlägget på IK överhuvudtaget, skrivet av mig FH.

Ni har nu fått äran att besöka världens allvarligaste blogg.
Här kommer tunga ämnen diskuteras dagarna i ända!
Vi är extremt seriösa i vartenda inlägg vilket ni kommer märka, ironin som åsyftas i bloggnamnet är endast ett sätt att locka hit de skandalgalna människorna som finns och bara vill läsa skit. Skiten återfinner ni annorstädes, det vill säga i vanlig media.

VI ÄR IRONINS FÖRKÄMPAR-VÄRLDENS ALLVARLIGASTE BLOGG!!

Firandet kommer fortsätta under dagen. Bl.a. har jag för avsikt att skriva en magisk krönika!

Ett år sen nu, lite reflektioner och mycket skryt utan substans

Jepp gott folk, nu är det ännasom jubileum. I ett års tid har vi förpestat vardagen med dåliga skämt, suddiga youtubeklipp, fåniga bilder med mera. Detta kommer vi fira och vi kommer göra det enkelt för oss. Vi kommer satsa på favoriter i repris, tillsammans med personliga betraktelser över livet som bloggmästare.

Egentligen har IK en föregångare i det nätbaserade speedwayfanzinet SSF som bedrevs av halvorna och Anti. Men IK började med att Första Halvan ville starta en blogg om allt och inget men baserad på ironi och humor. Tanken var att detta skulle vara en anonym blogg som skulle leva sitt eget liv. Ingen skulle veta eller behöva veta vem som stod bakom utan den skulle vara en fristående institution, den skulle inte handla om oss. Efter ett tag fick han med mig för att det skulle bli mer flöde och variation (gick la sådär MUAHAHAHAHA). Eftersom vi då var två, och höll på vår anonymitet, så blev vi således två halvor av det som var IK. Att grundaren blev första kändes logiskt på nåt vis. Numer är  vi väl mer femtedelar eller nåt men titlar ändrar man inte så lätt. SSFs tekniskt sakkunnige och understundom briljante skribent, då med egen blogg om Livet i en barrack (eller var det tidigare? nåja), Anti, skulle givetvis vara ett stort tillskott. Snart var Broppakademiens tredje ledamot värvad och utseendet och textmängden ökade.

Under tiden som gått har vi fått gästinlägg från Paddan, en diss från Peji och mycket annat. Vi fick med DV på regelbunden basis vilket höjt oss ytterligare. Mängden kategorier har ökat lavinartat. Vi har äntligen fått ett medium för våra Golffilmer, sen vi på allmän begäran vågade släppa anonymiteten. Vi har fått hysa Antis och DVs videodagbok. Som i sin tur inspirerade till IK-TV. Glenn har gjort gästspel. En hel del har tillkommit med tiden, annat försvunnit mer.

I början var jag skeptisk till bloggande, speciellt när alla hade en var. Men att ha en på ett gäng gör att det rör sig, och det är rätt skoj. Från att driva med andra bloggar och begreppet blogg överhuvudtaget har vi nu börjat hitta vår egen grej känns det som. Det är bra på ett sätt, men samtidigt lite av en förlust. Vi har kanske gått från en Mot-Blogg till en Blogg. Tänkte först skriva Anti-Blogg men det kan bli lite förvirrande. Bloggbranschen slukade oss med. Men man kan inte driva med modebloggar hur mycket som helst, det blir tjatigt. Jag hoppas vi fortfarande kan vara lite avvikande.

Till min stora fövåning har vi fått folk som regelbundet besöker oss, inte minst Annelie, Ida och den mystiske Boris Borissa. Säkert fler än så men det är främst de som kommenterat under en längre tid. Så får vi inte glömma de fristående delarna av det mäktiga Kommando Peking, Magikern och "Jocke Geigert". Jag hoppas vi har ett par återkommande tysta besökare med, vem vet.

Så vi får jobba på mot nya fånerier i det kommande året. Hoppas nån ska gilla det. Vår styrka tror jag ligger i våra olikheter. Våra svagheter antagligen i vår självgodhet...

Gonatt och gomorron på jubileumsdagen!

Ett blogginlägg.

När man har en blogg ska man tydligen blogga, det gör jag nu.
Godnatt!


Världens bästa snack?

 

Nu kanske jag har fel, men jag anser i alla fall att salta pinnar är det bästa snacks som finns. Dom som tävlar mot salta pinnar är: Godis, chips och jordnötter.

 

Salta pinnar: Klockan är 20.03 en lördagskväll och du sitter med polarna och spelar poker och dricker öl. Plötsligt får du ett oerhört sug efter salta pinnar och du rusar, utan att säga något till polarna, ut till närbutiken och köper ett paket salta pinnar. Du kommer hem igen och fortsätter att spela som ingenting har hänt. Efter en någon timme så märker du att pinnarna håller på att ta slut. Du rusar ner till butiken igen för att köpa en andra laddning pinnar. Efter ytterligare någon timme håller återigen pinnarna på att ta slut. Det ända som stoppar dig nu är orken att springa ner och köpa en tredje laddning. Så alltså: du kan äta hur många salta pinnar som helst, något du inte kan göra med…  

Chips: Chips är friterad potatis som innehåller mycket fett och man kan inte alls äta lika mycket chips som man kan äta salta pinnar. Jovisst kan man göra det, men man mår nog inte bra när man har smällt i sig två påsar på en halvtimme. Plus att på chipsen är det tonvis med salt och saltet fastnar på dina fingrar och gör så att du tappar korten så att dina motspelare kan se vad du har för valörer på korten och på så vis förlorar du pokerkvällen. Ett alternativ om du inte vill ha salta pinnar så kan du köra på…

Godis: Hur många av oss människor har inte känt oss lockade av en chokladkaka eller syrliga karameller? Alla av oss. Men AJABAJA! Det är din tur att börja utlägget och ni glömmer bort chokladen ett tag. Sedan när ni ska lägga ut under nästa omgång så tar du en bit av chokladen, men ack, den har smällt lite grann och du får choklad på fingrarna. Dina fingrar blir hala och korten halkar ur ditt grepp och alla ser vad du har. Du förlorar igen, på grund av godis. Den sista tävlande är…

Jordnötter: Jag tål inte jordnötter, så därför är detta det sämsta snacket som finns enligt mig.


Svenskar vi aldrig lär få se i Melodifestivalen


NJA-Gruppen - Balladen om Olsson

ANTI & DV:S LJUDDAGBOK!!!

Nu har del tre kommit ut, över 50 minuters högkvalitativ underhållning!

http://antep.se/ljud2.php?id=105

RSS 2.0