Allsvenskan omgång 5

I fjärde omgången hade jag följande tipsstatistik:

Rätt resultat: 0!
Rätt tecken: 3

Totalt (av 32möjliga)

Rätt resultat: 3
Rätt tecken: 14

Omgång 5

Malmö FF-Gefle IF
Tips: 2-2.

Kommentar: Eftersom Malmö bara spelat oavgjort såhär långt är la enda anledningen till att de inte gör det att jag tippar att de gör just det? Det känns som det kan gå precis hur som helst här. Gefle är ett lag som ofta får med sig poäng medan Malmö har enorm press på sig i denna match som de enligt hemmapubliken "bara ska vinna",
Gefle kan skaka Malmö rejält om man får första målet och Oremo gör la sitt vanliga mål varvid det är avgörande hur hemmapubliken och hemmaspelarna hanterar det.
Oavgjort igen? Ja, chansen är uppenbar men det är som sagt oerhört svårtippat.

IFK Norrköping-Halmstad BK
Tips: 0-2.

Kommentar: Norrköping måste inse att man inte är tillräckligt bra för att vara på övre halvan som man snackat om. HBK kommer här, om Peking försöker föra matchen vilket inte är omöjligt att man naivt nog tror man klarar av, att ligga på kontring och då såg vi mot DIF senast vad de kan, Arvidsson sätter sina chanser och Anselmos fart kan skada Peking rejält.
Å andra sidan var inte Peking så uselt mot blåvitt första 40 men det är något som saknas likväl. HBK tar en viktig seger.

Örebro SK-Djurgårdens IF
Tips: 0-1

Kommentar: ÖSK fick med sig en pinne från Borås och var nöjda med det, men det var mycket tur med i den poängen. Tur och en ruskigt bra Westman i öskmålet. DIF får ju sitt vanliga mål via Rajalakso och sedan lär det inte hända så mycket mer i denna kamp, den känns inte jättehet såhär på förhand faktiskt. 
ÖSK kommer inte gå på fler blåvittminor iår och DIF är nöjda med segern även om den inte är glammig.

Hammarby IF-Helsingborgs IF
Tips: 3-2.

Kommentar: Två lag som kan göra en del mål men som släpper till mycket med, frågan är vem som vaktar Bajens mål? Vågar man låta Björklund fortsätta efter sin fina insats i derbyt mot gnaget under gårdagen? HIF är svårbedömda faktiskt och man förlorar detta målrika möte knappt.

Ljungskile SK-IF Elfsborg
Tips: 0-3

Kommentar: Är LSK det sämsta allsvenska laget sedan Billingsfors? Frågan kan mycket väl bli aktuell då man senast förlorade bottenmötet mot GIF Sundsvall med 4-0. Förvisso borta men ändå.
Detta är en perfekt match för Ellos att komma igen i efter alla missar mot ÖSK senast. LSK grejar inte att stå emot ett tänt Ellos här och tre pinnar till Borås säkert som amen i körka.

GIF Sundsvall- Kalmar FF
Tips: 0-2.

Kommentar: Kalmar är tillsammans med IFK Gbg de två lag som visat stabilitet såhär långt under säsongen, det finns verkligen ingen anledning att tro något annat än att det fortsätter över denna omgången med. Kalmar är helt enkelt ett betydligt bättre fotbollslag än vad Giffarna är och Kalmar är ett lag som aldrig går bort sig numera.

Gais-IFK Göteborg
Tips: 1-2.

Kommentar: Gais låste Kalmar i en dryg halvlek men när man sedan fick 0-1 i röva föll man ihop totalt, Blåvitt å sin sida körde över Peking i andra halvlek.
ALLT talar egentligen för en stabil Blåvittseger här men derby är derby och vad som helst kan hända. Blåvitt har mördande statistik på Gais i de senaste derbyna men förr eller senare bryts allt och Blåvitt är ju laget med press på sig här.

AIK-Trelleborg FF
Tips: 0-0

Kommentar: AIK har ju förtivlat svårt att göra mål och målet i derbyt kom på straff på övertid... Dessutom stökigt värre och man lär få svara på massa andra frågor än de fotbollsmässiga fram till denna match.
Dessutom lär det inte dröja länge innan publiken börjar bua och vråla här om inte hemmalaget får in bollen.
TFF kan å sin sida åka upp till Solna och spela avslappnat och har ingen som helst press på sig....
En intressant sak är även att den orutinerade Michael Lerjéus dömer denna kamp, står han pall för hemmatrycket?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0