Hästens segertåg fortsätter!

Idag spelade Vita Hästen hemmamatch mot Olofström inför 2196 åskådare i Himmelstalundshallen. Vita Hästen, som inför matchen hade fyra raka segrar i bagaget och låg tvåa i tabellen, skulle vid en eventuell seger gå upp i serieledning eftersom Hästens match var den enda i allettan södra som spelades idag (matchen var framflyttad från den 14 februari). När pucken släpptes var det för ovanlighetens skull inte Vita Hästen som kopplade kommandot om matchen. Olofström öppnade istället piggt och redan efter en och en halv minut lyckades Axel Dahlgren slå in 0-1 till gästerna. Efter ledningsmålet drabbades Hästen dessutom av två utvisningar som avlöpte varandra, vilket gav Olofström ett fortsatt tryck i offensiv zon. Allt eftersom vaknade dock Vita Hästen och när alla utvisningarna var avklarade dundrade Eric Persson in sitt allra första mål i Hästen-tröjan sen sin ankomst för några veckor sen. Innan periodpausen lyckades även Hästarna ta ledningen, 2-1 i powerplay efter att Linus Näsström nätat.

Den andra perioden var mycket bätre från Vita Hästens del, åtminstone spelmässigt, men däremot inte sett till effektiviteten. Visserligen lyckades Marcus Ericsson öka på ledningen till 3-1 redan efter någon minut, men sedan tog det slut på målskjutandet. Kanske för att Olofström gjorde ett målvaktsbyte? Vita Hästen dominerade spelet och skapade ett flertal farliga chanser, men man fick helt enkelt inte in någon mer puck. Innan perioden var över började i sedvanlig ordning domaren göra sig viktig genom att ge en Hästenspelare 2 minuter för en interferance och ytterligare 10 minuter för att han skrämde den nyss nämnde domaren... Efter en minuts boxplay fick Hästen ytterligare en utvisning. Med andra ord fick Olofström ett gyllene läge att ta sig tillbaka in i matchen med 5 mot 3-spel i nästan en minut. Men Hästen kämpade frenetiskt och lyckades till publikens jubel hålal undan och hålla 3-1 till periodpaus.

I den tredje perioden uppträdde Vita Hästen osäkert och slarvade en hel del med passningsspelet vilket i sin tur gav Olofström en rad giftiga lägen. Och efter ungefär 7 minuter kom så reduceringen. 3-2 och i allra högsta grad var det match igen. Vita Hästen lyfte därefter upp spelet en aning, och under ett antal minuter böljade spelet fram och tillbaka med farliga chanser åt båda håll. När två minuter av matchen återstod tog Olofström time-out för att lägga upp taktiken för hur man skulle gå till väga kvittera matchen. Men det gick inte riktigt som Olofström hade tänkt sig, för istället gjorde Vita Hästen 4-2 efter ett fint samarbete där Rasmus Schelin, i ett 2 mot 1-läge, passade pucken till Adam Sigfridsson som säkert satte pucken i mål. Med andra ord var i princip segern klar, men innan matchen var helt slut började Olofström surna till och ett ganska hyggligt slagsmål blossade upp. "SPELA HOCKEY BONNJÄVLAR" skanderade stora delar av publiken toll Olofströmsspelarna. Efter en del matchstraff och liknande kunde matchen fortsätta och avslutas. 4-2 blev det alltså och därmed tog Hästen sin femte raka seger och gick upp i serieledning!

Jag glömde förresten nämna att en ängel vinkade åt mig idag, det är åtminstone vad jag tror.



Fler bilder finnes här!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0