Buckanjärerna laddar för femman

Det blev en förlust till slut  seriens näst sista omgång, i övrigt vann Buckanjärerna samtliga seriematcher under sin mycket lyckade debutsäsong. Det ledde även till serieseger 3 poäng före hansson55. Tobbz som kom åttastod för motståndet i kvarten och där vann Buckanjärerna med 8-1 och 4-0. Många trodde semifinalerna mot Alfredsson skulle bli tuffare men 4-0 hemma följdes upp av 9-0 borta. Därmed var laget klara för division 5! Final mot storsatsande serietvåan hansson55 först dock. Här skulle faran av att slå sig till ro bli uppenbar. Buckanjärernas överväldigande inledning samt att man vann alla matcher gjorde att man blev lite bekväm medan lagen bakom fortsatte att värva bättre spelare och jaga och jaga och till slut visade sig hansson55 vara för starka.

Men målet var att gå upp och de målet uppnåddes utan större bekymmer. Nu gäller det att bygga för femman och den redan starka defensiven är ytterligare förstärkt med nyförvärven Joško Dimnik, 33-årig mycket rutineras sloven, och 30-årige tyske backen Dominik Börner. Tjeckiske veteranen Jakub Musil, 34, värvades också som center. Många höjde på ögonbrynen och ansåg att Musil antagligen är i slutet på sin karriär och att åldern är på väg att ta ut sin rätt, men än har han stora kvaliteter och han kom också till ett mycket billigt pris.

- Truppen börjar ta form nu, vi söker på sikt en center till och kanske även någon eller några ytterforwards, men vi har ingen brådska ännu, säger manager Buba Shot. Värvningen av Musil är väl ingen framtidsvärvning men hans rutin kommer bli viktig för oss i seriens inledning och hans ankomst till laget ger oss arbetsro i jakten på ytterligare centrar, fortsätter han.

Skytteligan i serien blev jämn. Muza Rebernik från hansson55 vann med 35 mål medan Buckanjärernas Tomáš Iglár kom tvåa med 34 fullträffar och lagkamraten Teodor Kozera kom trea med 33. Emil Fredriksson blev delad sjua i skytteligan med 21 mål och Silvius Lipčak blev tia med 20.
I poängligan kom hanssonduon Muza Rebernik och Laban Adolfsson i topp med 60 respktive 52 poäng. Bäste Buckanjär var Tomáš Iglár som kom trea med 47. Teodor Kozera och Emil Fredriksson blev femma i poängligan med sina 41 poäng var. Silvius Lipčak kom nia med 37 och Elias Jacobsson kom tia med 36 poäng, det gjorde honom också till ligans poängbästa back.
Buckanjärernas målvakt Pankrác Tureček vann målvaktsligan med en räddningsprocent på 97,6415. Tvåan hittar vi föga överraskande hos hansson55, deras Gustaw Łobiński kom upp i 97,0173%.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0