25 dagar kvar

Det är bara att börja räkna ner dagarna nu. Det är nämligen 25 dagar kvar till OS i Vancouver och svenskarna är tillräckligt laddade inför denna folkfest. Idag var det dags att följa hur det gick för de svenska skidhoppen. Och hoppen är stora. Emil Jönsson och Hanna Falk vann sina sprintlopp, André Mûhrer kom tvåa i slalom och Anja kom på pallplacering. I och för sig var det lördagens storslalom detta hände, men man kan ju inte vara bäst alltid. När det gäller skidskyttelandslaget så tror jag ingen är direkt orolig. Är det någon som tvivlar på Helena Jonsson eller Anna-Carin Olofsson? Är det nån som tror att Björn Ferry skjuter bort sig redan på första varvet? Nej, jag trodde väl det. När det gäller skidskytte, och i synnerhet då tjejerna, så har vi i Sverige varit väldigt bortskämda när det gäller världstoppplaceringar. Guld, silver, brons. Något annat verkar inte finnas för dessa tjejer.
När det gäller längdskidor finns bara ett namn på allas läppar och det namnet är värt att säga flera gånger om, Charlotte Kalla, Charlotte Kalla, Charlotte Kalla...Ett fenomen ute i längdspåren och konkurrenternas stora fasa.
Hockeylandslaget kommer glänsa, som vanligt då, men det finns en motståndare som vi svenska drömmer mardömmar om såhär när det börjar närma sig OS. Hemmanationen Kanada. Dessa spelare kommer inte spela med nån som helst pardon. Det är hemmaplan och eftersom hockey är religion där så vill dom inte göra bort sig och riskera att bli lynchade. Sen har vi givetvis svårspelande lag som Ryssland, Tjeckien, USA och Finland. Men USA har en tendes att krokna rätt så fort. Tjeckien blir förbannade om dom hamnar i underläge (och detta ska man givetvis utnyttja). Finland blir bara roligt att möta. Det blir regelrätt krig på isen när Finland och Sverige möts, om inte Sverige gör som dom har gjort ett par gånger. Tappat en ledning och sedan skita i att försöka att ta igen den och på så sätt riskera att förlora med stora siffror. Om detta händer så borde Bengt-Åke seriöst skicka hem killarna. Ryssland blir, som alltid, en mycket, mycket svår motståndare, men det är också allt jag har att säga.
Sedan har vi naturligtvis utövare i andra grenar också, men det är i dessa grenar Sverige har störst chans att ta pallplaceringar i, tror jag.
Så om 25 dagar alltså. Då ska vi kicka ass med världen i Vancouver.

/DV      

Kommentarer
Postat av: lejonheart.blogspot.com

så sant som det är sagt käre bror

2010-01-18 @ 18:29:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0