Antianerna mästare igen!

Efter en lång och till viss del tråkig grundserie då Antianerna radade upp seger efter seger var det så dags för slutspel. Antianerna, som hade vunnit serien med hela 11 poäng före tvåan i tabellen, och dessutom bara gått utan poäng i en match på hela grundserien, var självklart en av de stora förhandsfavoriterna till att även vinna slutspelet och den stora guldpokalen. Men när väl kvartsfinalerna drog igång började maskineriet krångla i Antianlägret. I kvartsfinalen ställdes man mot PAX HC, som hade slutat åtta i grundserien och därmed tagit den sista slutspelsplatsen, och det var även dessa som tågade iväg med den första segern i kvartsfinalserien. Trots ett massivt skottövertag för Antianerna så vann PAX HC matchen med 2-3.

I den andra matchen var Antianerna piskade att vinna för att inte åka ur slutspelet, och efter mycket om och men lyckades man även med detta. Åter igen vann Antianerna skotten överlägset, men matchen vann man bara med 1-2, mycket tack vare ännu en kanonmatch av PAX HC:s mycket duktige målvakt Albin Nyberg. Den tredje och avgörande matchen spelades i Antianhallen och den matchen blev en riktig rysare. PAX HC tog ledningen med 0-1 i matchen, men sedan tog Antianerna över kommandot totalt och vände till ett 2-1-överläge. I mitten av tredje perioden lyckades gästerna kvittera ställningen efter en lyckad kontring och det blev tillslut ett avgörande i sudden death! Drygt sju minuter in i den första förlängningsperioden kom avgörandet... till Antianernas favör! Josef Ahlberg slog in 3-2 och skickade därmed Antianerna vidare till semifinal.

I semifinalerna stod Trantor HC för motståndet. Den första matchen vann Antianerna med 2-0, men när man i den andra matchen skulle knyta ihop säcken och bli finalklara gick man på ännu en mina. Antianernas målvakt Sigge Andersson hade en dålig afton och fick bara en räddningsprocent på drygt 82%. Naturligtvis innebar detta en Antianförlust, med siffrorna 5-3. Liksom i kvartsfinalserien medförde detta att man tvingades spela en tredje och avgörande match för att kora segraren. Och den avgörande matchen vanns av Antianerna, som sköt 60 skott och segrade med 14-0!

I finalerna ställdes man sedan mot HC Charlamov Maggots som slutade tvåa i grundserien. Antianerna, som inför matchen hade drabbats av en hel del tunga skador, tvingades spela det första mötet på bara tre kedjor. Spelarna fick slita mer och hårdare än normalt, och kanske var det anledningen till att maskineriet började ånga på som vanligt igen(?). Antianerna tog ledningen tidigt, men ställningen kvitterades därefter snabbt till 1-1. Efter en drös utvisningar på Antianspelare höjde man tempot i matchen ytterligare och tillslut började målskyttet lossna. Antianerna sköt in tre mål till, samtidigt som Sigge Andersson spikade ihop hemmakassen och höll nollan. Antianerna vann alltså matchen förhållandevis komfortabelt med 4-1.

I den andra finalmatchen började Antianerna rulla på fyra formationer igen och man tog också ledningen i matchen med 0-1 efter drygt åtta minuters spel. Innan första perioden var över lyckades dock HC CM kvittera ställningen till 1-1. I den andra perioden inledde hemmalaget piggast, men Sigge Andersson i Antianmålet storspelade och räddade laget kvar i matchen. Efter drygt sex minuter fick Antianerna chansen att spela powerplay, något som Gordie Zabek utnyttjade på bästa sätt. Han satte nämligen 1-2 till Antianerna och några minuter senare fyllde Timmie Alm på med 1-3. Antianerna hade då ett bra grepp om såväl matchen som mästerskapstiteln! Men med bara fyra minuter kvar av andra perioden lyckades  hemmalaget reducera ledningen till 2-3, vilket drog upp spänningen inför sista perioden. Den tredje och sista perioden bjöd på ett svängigt spel med chanser åt båda håll. Frågan alla ställde sig var om hemmalaget skulle kvittera och vända matchen eller om Antianerna skulle sätta spiken i kistan. Svaret på frågan blev det sistnämnda. 6 minuter och 37 sekunder in i den tredje perioden prickade lagets skyttekung (som gjort hela 45 mål under säsongen), Felix Bodnan, in 2-4 till Antianerna. Den utökade ledningen tillät Antianerna att spela mer defensivt  och 2-4 blev även det slutgiltiga resultatet i matchen. Antianerna vann således finalserien med 2-0 i matcher!

Lagets stora stjärna Gordon Bertilsson sa efter matchen: "Det har varit en helt fantastisk säsong, att vinna både grundserien och slutspelet på samma säsong är alltid något speciellt. Jag vill även passa på att tacka alla supportrar från The Broppers som stöttade oss från läktarplats under slutspelsmatcherna!"