Vinna eller försvinna

Ikväll är det dags för returmöte i playoffserien mellan Vita Hästen och Karlskrona. Det senaste mötet slutade med Karlskronaseger, 4-3 efter förlängning. Därmed har Blekingelaget möjligheten att ta sig vidare direkt till kvalserien mot allsvenskan om man vinner ikväll. Om istället Vita Hästen ska ta den där kvalplatsen så är förutsättningarna glasklara. Seger ikväll är ett måste, och likaså imorgon. Det är vinna eller försvinna som gäller för Norrköpings stolthet.

 

Förlustmatchen nere i Karlskrona är redan lagd till handlingarna. Nu väntar förhoppningsvis två helt nya matcher i Himmelstalundshallen. Men för att det ska gå vägen för Hästen så gäller det ändå att titta tillbaka lite på den föregående matchen. Som man spelade då får man inte spela ikväll, i så fall tar förmodligen säsongen slut innan det roliga ens har börjat. Det gäller att få upp tempot redan från start, spela fysiskt och sätta sig i respekt hos motståndarna.

 

Karlskronas störta fördel inför kvällen är att de inte har den enorma pressen  på sig att säsongen tar slut om det blir förlust. De kommer kunna spela betydligt mer avslappnat än Vita Hästen och välja hur de ska lägga upp matchen. Antingen kommer de att satsa på ett tätt defensivt spel och försöka avgöra matchen i någon kontring om Vita Hästen går bort sig i anfallszon. Alternativt satsar Karlskrona på ett frejdigt offensivt spel med mottot "bära eller brista, vi har ändå en chans till på oss om det går åt skogen".

 

Mycket står alltså på spel ikväll, men en sak är i alla fall säker. Bombar man på med kanonskott mot en båt så sjunker tillslut kajutan. Det är förhoppningsvis vad som kommer ske ikväll och imorgon. Tiden är kommen. Nu ska örlogsflottan från Karlskrona sänkas till botten. Det är hög tid för Vita Hästen att stegra!

 

 


Kommentarer
Postat av: Andra Halvan

Vi håller tummarna för Hästen, det är dags nu!

2012-03-09 @ 13:04:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0