Tungt

Precis som jag befarade slutade den första drabbningen mellan Vita Hästen och Karlskrona med en tung förlust. 4-3 efter förlängning. Enligt rapporter från arenan spelade Vita Hästen sämre än normalt och verkade ringrostiga, så de lediga veckorna man fick som ”belöning” efter den senaste seriesegern verkar med andra ord inte ha varit någon jackpott. Karlskrona presterade bättre än mot Östersund och spelade till sig en 3-0-ledning. I slutet av den andra perioden reducerade dock Hästen till 3-1, vilket åtminstone gav lite hopp inför fortsättningen.

Väl i den tredje perioden verkar Hästen ha spelat något bättre än tidigare. Åtminstone satte man nu sina målchanser. Efter bara ett par minuter kom 3-2, och med bara 20 sekunder kvar av matchen kvitterade Hästen också ställningen till 3-3 efter att man plockat ut målvakten och fått till ett långt och bra anfall. Att hämta upp ett 3-0 underläge till 3-3 borde ha gett Hästen en psykologisk fördel inför förlängningen, men väl där kom man åter igen ut med lågt tempo och blev tillbakapressade. Tillslut kunde också Karlskrona sätta avgörande 4-3 vilket innebär att de nu har två raka ”matchbollar” att avgöra matchserien och slå ut Vita Hästen. På fredag spelas som bekant den första drabbningen i Norrköping och på lördag spelas förhoppningsvis den tredje och avgörande matchen (om inte så har alltså redan Vita Hästens säsong tagit slut).

Ska Norrköpingslaget kunna vända detta och ta sig vidare till kvalserien så gäller det att man når upp till sin normala kapacitet igen. Full fart framåt, bättre fysiskt spel och mer jävlaranamma helt enkelt. Sen skulle det heller inte skada om Hästen kunde få lite bättre flyt med domsluten. I dagens match fick KHK exempelvis lira powerplay i 10 minuter och 26 sekunder. Detta att jämföra med Hästen som bara fick 21 sekunders speltid i samma spelform. Trots detta blev det ändå 1-1 i antal powerplaymål lagen emellan, men hade Hästen också fått lira 10 minuter i PP så hade förmodligen matchbilden utvecklat sig på ett helt annat sätt. Men nu är det bara att lägga den här matchen till handlingarna och blicka framåt. På fredag är det vinna eller försvinna. Väldigt mycket står på spel för Vita Hästen.