Viktig seger!

Vita Hästen vann fredagens returmatch i playoffserien mot Karlskrona med siffrorna 5-3. En otroligt viktig seger som innebär att det blir en tredje och helt avgörande match lagen emellan under lördagen! Sett till matchen inledde Vita Hästen klart mycket bättre än Karlskrona. Om man uppträdde segt i den första matchen så var det snarare Karlskrona  som såg sega ut den här gången. Precis som jag efterlyste låg Hästen på nästan konstant i offensiv zon och smällde på ordentligt i närkamperna. Karlskrona drog på sig flest utvisningar, men det var dock oroande att Hästen inte lyckades förvalta chanserna man fick. Åtminstone inte till en början. När det återstod fem minuter av den första perioden kom dock ledningsmålet, och det var Johan Erkgärds som lyckades få in pucken i mål  i samband med Hästens fjärde powerplay för kvällen. Mindre än minuten senare pangade även Linus Näsström in 2-0 efter ytterligare ett PP.

1-0 på väg in i mål

I den andra perioden fick Vita Hästen en riktig drömstart med en snabb utökning där Henrik Andersén efter bara ett par minuter sprätte in 3-0. Just då kändes det som att det hela skulle kunna sluta med en bekväm defilering från Hästens sida, men så blev icke fallet. Det som inte fick hända inträffade. Vita Hästen började spela på resultatet och i slutminuterna av perioden fick Karlskrona in två snabba mål, som helt plötsligt förvandlade den säkra tremålsledningen till en högst otrygg uddamålsledning. I den absoluta slutminuten gjorde dock Linus Näsström ett psykologiskt mycket viktigt mål för Hästen och såg därmed till att ge Norrköpingslaget en lite större trygghet inför slutakten.

Karlskrona gjorde matchen jämn i andra perioden

Den tredje perioden var väldigt nervös med ett böljande spel där inget av lagen hade något större övertag. Vita Hästen som ledde med 4-2 behövde inte ta några onödiga risker, men mot slutskedet drog man ändå på sig en onödig utvisning. Och vips kom ytterligare en reducering. Med sju minuter kvar av matchen skiljde det återigen bara ett enda mål, och matchen kändes totalt vidöppen. Karlskrona som kände vittring gjorde allt de kunde för att kvittera, men istället kunde Henrik Andersén frälsa Vita Hästen med sitt andra mål för kvällen, ett mål som alltså innebar 5-3.

Matchen slutade ändå lyckligt

Nu när det blir en tredje och totalt avgörande match så har båda lagen exakt lika mycket press på sig. Ser matchen ut som den tredje perioden under fredagskvällen så kan det i princip sluta hur som helst. Nyckeln till framgång för Vita Hasten ligger i att hitta tillbaka till spelet som man hade i inledningen av matchen då man dominerade spelet. Rent psykologiskt bör det i alla fall vara en liten fördel till Vita Hästen i och med att man vann fredagsmatchen. Man kommer även ha mest publikstöd och inte minst så har aldrig Karlskrona vunnit i Himmelstalundshallen (om jag inte har förträngt någon enstaka match).

Nu är det hög tid att sänka örlogsflottan. Bomba och skjut, KROSSA KHK! Hästen skall stegra!