Blåvitts laguppställning UEL match 1:2.

Ikväll 20:30 bänkar sig så svea rikes befolkning för att följa blåvitts öden och äventyr i europa igen. "Hela Sveriges Lag" som vi blev på 80&90-talen ska återigen ut i europa. Denna gång som ni alla vet mot AZ Alkmaar från Holland. Ett lag som tydligen laddade upp med bowling!!!
Vi som varit med ett tag känner igen det där, det spelar ingen roll hur mycket vi vann under 80&90-talet i europa alla lag underskattade oss ändå.
Nu ska vi alltså återigen spela i europa. Mot PW:s AZ.

Min laguppställning (som som vanligt garanterat inte är den som kommer starta matchen)!!!

MV: Sandberg-Lär få ställas på rejäla prov här,har han kommit tillbaka från misstaget mot HBK? Klarar han av en fullsatt arena där det kommer vara ett jävla liv? Klarar han detta eldprov så vet vi att målvaktsfrågan är löst för många år framöver. Man kan inte KRÄVA mycket egentligen, men hoppas gör vi och en nolla av Mackan här och vi är ett stort steg närmare nästa runda!!

HB: Adam-Har grymt viktig rutin från stora matcher från landslagsspelet och kommer bli oerhört viktig med det i ryggsäcken. Klarar uppgiften men frågan är hur mycket vi får se av de offensiva attackerna från laget smartaste spelare?

MB:Ragnar-Detta är ragges kind of game, när det verkligen blir såhär sanslöst viktigt,då trivs Ragge. Det är för sådana här matcher han lever,det är nu han visar sin absolut bästa sida och fy helvete vad vi alla längtar efter honnören efter matchen!!! Lär inte direkt lägga band på sig själv men drar ändå inte på sig onödiga kort.

MB: Råttan-är den enda egentliga rena mittbacken nu när Kalle är lika önskad av Jonas Olsson som spanska sjukan är önskad av valfri befolkning som saknar botemedel mot densamme. Råttan kommer dessutom inte göra bort sig, han är dels rutinerad och dels en mycket bra mittback.

VB:Hjalle-Här kan det förvisso bli problem, vi har inte råd att likt hbk hemma tvingas skicka ut Ragge på kanten för att hjälpa hjalle och lämna de ytorna centralt som då uppstår utan här måste Hjalle klara sig själv. Det är ett frågetecken men Hjalle kan vara grymt bra när det stämmer, ha en sådan dag idag tack Hjalle. Och om du sedan drar in en frispark a la träningsmatcherna på Valhalla i vintras kommer vi inte gråta direkt.

DM: Gurra-Visserligen har Seb spelat mer offensivt på slutet men när han försvinner försvinner även mycket styrka centralt, därför vill jag ha upp Gurra ett steg i banan till den position han ifjol fick en landslagsplats på. Kommer vara sanslöst viktig med sina krigarinsatser och med tanke på att vi antagligen får försvara oss större delen av matchen blir han viktigare.

DM: Faltsetas-Här har vi en rejäl chansning, risken är mycket stor att han drar på sig kort och därmed begränsas avsevärt i sitt spel resten av matchen, men kan han hålla huvudet kallt och utnyttja sina krigaregenskaper vore han sanslöst bra att ha här för kriga defensivt kommer vi få göra och då är det bra med spelare som passar för just det.

HM: Sella-Är nu återigen enligt rapporter fit för 90minuter och ska då givetvis spela, förhoppningsvis krigar han på även defensivt bättre än någonsin,framåt med sina inlägg vet vi vad han går för. Viktig med sin rutin i sina här matcher med.

VM: Bjarnason-Visst chansen är inte stor och han är bäst centralt men han krigar stenhårt och det kommer vara livsviktigt här i denna match varvid jag hemskt gärna ser att han spelar till vänster och då kan hjälpa hjalle i defensiven med. Lyckas han sedan framåt med i de fåtal offensiva raider vi får så är det en ren bonus.

OM/F: Hannes Stiller-Jisses vad denna matchen är gjord för sveriges bästa mellanstadielärare!!! Vi behöver någon att lägga upp på och som kan vinna dueller mot vår älskade Pontus och det kan Hannes. Det blir stenhårda dueller men jisses vad Stiller blir viktig här. Måtte han bara få spela med.

F: Tobbe-Ska ha en enda uppgift och det är att löpa som en tok längst fram sålänge han klarar det, tokkör i 60minuter räcker tröttnar han totalt slänger vi Söder/Bärkroth. Lär dessutom bli en matchbild som passar Tobbe lika väl som en flashbacktråd passar Paddan här på IK. Kan han pilla in en boll har vi ett gyllene läge att avancera vidare!!

Bänken:

Mv: Strömberg-Är med i truppen ner till Holland och jag(och Glenn) har sett honom dels i toppmöte i juniorallsvenskan och dels i flertalet matcher i gothia cup, det är en målvakt som är minst lika bra, bättre i mina ögon än Erik Dahlin och då är det inte mer än rätt att Strömberg får chansen på bänken.

B:Lund-Ja,i vilket annat allsvenskt lag som helst vore Lund given men inte här. Nyttig inhoppare om det blir skador på någon ytterback.

M: Tomas Olsson-Jag förstår att det är lite udda att ha honom på bänken men han är mer en finsnickare än en grovjobbare och därför får han nöja sig med en bänkplats i denna kamp.

M: Tobias Sana-Är med i tjugomannatruppen men lär vara en av två (tillsammans med en målis) som får sitta på läktaren men jag ser gärna Sana på bänken för att kunna slänga in och löpa på kanten på slutet beroende på matchbild.

M: Söder-Ser sig själv mer som vänstermittfältare än forward och placeras därför som mittfältare här. Kan med fördel slängas in för att löpa som fan längst fram också men mer troligt är att han ersätter en trött Sella en bit in i andra halvlek.

F: Pär Ericsson-Om Stiller inte orkar 90minuter får Pärlan hoppa in och agera riktmärke, detta är sista chansen för honom att visa något hos oss innan vi skeppar av honom till Al-Ahli som andra gbgklubbar gör med sina mediokra spelare.

F:Bärkroth-Ersätter en Hysén som sprungit sig trött och Bärken får därmed slutet på sig att löpa i åttor med AZ:s backar något han säkerligen klarar.

KOM IGEN GUBBAR!!

FEAR EUROPE-WE ARE BACK AGAIN!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0