Nu är jag - Anti - varm i kläderna igen, bästa schlageranalysen är här!

Imorgon kväll är det dags för den tredje deltävlingen av årets underbart kaosbetonade melodifestival, och denna gång beger sig cirkusen till hockeymetropolen Leksand (som jag förövrigt hatade när jag var liten). Med denna gång återfinns några bland annat BWO som enligt många anses vara ett av de starkare banden, deltar gör även den fagra och välsjungande Molly Sandén.

Velvet - The Queen
Velvet, Velvet, Velvet. Det är ganska kul att skriva Velvet, och faktiskt är det ganska kul att lyssna på hennes bidrag också, och då inte enbart för att hennes låt är hyfsad. Hon är ju även ganska snygg. Eller var det möjligen tvärt om jag menade? Vet icke, men skit samma! Låten känns modern och ganska bra, bör gå vidare till final ELLER andra chansen!
Betyg: 3 bananer av 5 möjliga, där 1 är sämst och 5 är bäst

Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox - I got U
Om jag tyckte att det var kul att skriva Velvet (HURRA!) så kan jag dessvärre inte säga samma sak om denna grupp, som har ett längre namn än både jag, Paddan, Ankan, Deve, Gyllenstjärna, Björnen OCH Älgen tillsammans. Usch ja, inte roligt. Låten i sig är inte heller speciellt rolig, nej faktum är att den är ganska dålig. Visserligen "suger" den inte, men den "duger" inte heller. Gud vad vitsig jag är i mina analyser!
Betyg: 2 svaga bananer

Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Molly Sandén, som för ett par år sedan vann den svenska melodifestivalen för barn, har nu vuxit upp och blivit en kvinna, eller tonåring, eller något åt det hållet. Ja, ni förstår säkert vad jag menar. Hon är inget barn längre så att säga även om hon naturligtvis inte är lika gammal och gaggig som mig (som om jag nu vore det). Hmm... Ja just det det! Molly ställer upp med en fin låt som HÖR OCH HÄPNA är på det - numer - smått förbjudna språket SVENSKA. Tillsammans med Mollys vackra röst SKALL bidraget till final. Thats it.
Betyg: 4 bananer

E.M.D. - Baby, Goodbye
E.M.D. har liksom Velvet en ganska behaglig stavning, även om det är ganska jobbigt att plita ner alla förbaskate punkter efter varje bokstav. Nåväl, låten i sig är ganska intressant, jag kan inte direkt påstå att det är min typ av musik, men den kommer garanterat bli omtyckt av de flesta unga tjejer. Rent showmässigt lär de säkerligen också vinna en hel del röster då de faktiskt är ganska bra entertainers, nästan lika bra som IK:s egen magiker Aner "Ankan" Kaciniz (ja, herr Gyllenratt, jag vet att jag skrev fel men jag tänker inte ändra)!
Betyg: 3 bananer

Mikael Rickfors - Du vinner över mig
Mikael Rickfors skrämmer mig. Han ser otäck ut på något sätt, otäckt skägg, otäcka glasögon, otäck frisyr... listan kan göras betydligt längre, men då jag även måste skriva på en uppsats innan jag slocknar ikväll så nöjer jag mig med detta. Låten är medelmåttig och lär inte gå vidare, dock skall han ha en eloge för att sjunga på svenska.
Betyg: 2 bananer

Maja Gullstrand - Här för mig själv
Aja baja, Maja, detta var inget bra! Gud vad fyndig jag är idag. Rent stillmässigt passar inte låten in i melodifestivalen för fem öre och rent textmässigt verkar det som att låtskrivaren stammar rent skriftligt, det tycker i alla fall jag... här för mig själv, här för mig själv, här för mig själv, härför(?) mig själv! Går icke vidare, ICKE!
Betyg: 1 stark banan

Sofia - Alla
Sofia är enkelt att stava till liksom titeln på låten; Alla. Men om låten i sig också vore enkel att förstå sig på så skulle den eventuellt kunna fungera, men tyvärr är så ej fallet. Faktum är att jag inte ens vet vilket språk hon sjunger på, fast jag tippar på spanska. Ge mig gärna bakläxa om jag har fel, men inte i hemkunskap, för det kan sluta i tragedi. Låten i sig påminner lite om Shakira och Helena Papparazzi (stavning?), men texten är som sagt så obegriplig för mig att hon med sina "Alla(h), Alla(h), Alla(h)" framstår som mer religiös än Carola!
Betyg: 1 banan

BWO - You'r not alone
En av förhandsfavoriterna. Varför? Inte den blekaste aning! Tidigare år kan jag erkänna att jag gillat deras bidrag, men i år vetitusan, en riktigt seeeeeegdragen låt som jag eventuellt kan lyssn till i framtiden när jag får svårt att somna. Ett sömnpiller helt enkelt. Bör inte gå vidare, men kommer säkert ändå göra det med tanke på freakshowen som BWO alltid erbjuder. Det lär bli med en skräckblandad förtjusning jag SER dem, men enbart med skräck när jag HÖR dem.
Betyg: 2 bananer

Tävlingen slutar således enligt följande:
Till finalen: Molly Sandén & Velvet
Till andra chansen: E.M.D. & BWO (usch!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0