Kallare än arktis, ja det är kallare än arktis!!

Så var det då, efter en tur till Oslos utkanter mot Stabaek (nu kommer buba anmärka på stavningen) och sedan en för trupp regnig tid i Spanien, dags för "hemma"premiär för Blåvitt anno 2009. Fc Trollhättan stod för motståndet.
Valhalla var platsen för denna underbara premiär. Det var inte mycket folk på plats, endast 1200 drygt pinsamt uselt, men eftersom jag alltid ska ha bortförklaringar kommer de här: Det var sportlov, många var bortresta, matchen webbsändes, det var ungefär 12minus med den lätta vinden, det var inte första matchen för iår (är det det är det alltid fler nyfikna, nu hade vi ju redan lirat 3matcher), matchen startade redan 17.30 så en del hade det tajt från jobbet.

Nåväl, vi var på plats vid 16.30 eftersom vi dels alltid är i god tid, men även eftersom vi avnjutit en middag på mcdonalds som gav oss båda en kvälls magproblem (jävla pommes frites som gjorde fredagskvällen mindre bekväm). In på Valhalla och konstatera att det inte direkt var en skräll att räcken brast när öis gick upp där. de räckena satt inte direkt bra...

Nåväl, vi var ju trots allt där för att se blåvitt och efter en uppvärmning där vi inte direkt utläste någon startelva så var det dags för matchstart.
Första delen av första halvlek var ungefär lika upphetsande som att se på när någon tillverkar gem...
Det tog sig väl lite grann andra halvan men det var definitivt inte mycket att skriva hem om. Hysén hade en bra frispark och FCT tilläts sticka upp i några halvfarliga försök.
Andra halvlek var desto bättre, Bärkroth hade kommit in och bidrog med kreativtet och fart på sin kant, mycket trevligt att se att denna yngling (jo,han är betydligt yngre än mig, jag är snart att betrakta som veteran i IFK) och slog även det inlägg som Sella mycket, mycket snyggt satte till 1-0.
Hysén hade några bra lägen att göra fler mål men han verkar ha fått ta över Sellas målmissande och frågan är vart vi ska göra av Hysén i startelvan?
Nåväl efter att på slutet mest haft djup ångest över dels magens kondition samt över hur jävla kallt det var så blåste domarn av och man fick äntligen bege sig hemåt.
Vi har nu på fyra träningsmatcher följande rad: 4 2 1 1 3-1
Det en annan kan tycka är lite oroväckande är att vi inte gör så mycket mål direkt, (2 kom i samma match) men tränarna har ju klart och tydligt signalerat att det är defensiven som gäller såhär långt på försäsongen så man ska inte dra för stora växlar på det kanske, försvarsspelet sitter där verkligen och det är betryggande, man bygger ju ett starkt lag bakifrån.
Nåväl, nu över till de enskilda betygen från matchen:
(1-5 älgar, där 1 är sämst och 5 är bäst)

Markus Sandberg: 2.  Det är svårt att ge något annat betyg till Sandberg i debuten iår. Han hade dels väldgt lite att göra förutom vissa rutinmässiga nerplockningar etc. Var inte på något sätt dålig egentligen, men jag känner inte att han inger något större förtroende mellan stolparna direkt, men det är ju naturligt, killen är fortfarande väldigt ung och har inte den rutinen som är så väldgt viktig för en målvakt.

Erik Lund. 3. Man ser verkligen hårdheten i killen, det gör ju inte mindre att han nu sållat sig till blåvitts rakade kommando. Nåväl, var som vanligt i stort sett prickfri på sin kant och landslagmannen Adam Johansson får svårt att återta sin plats. Lund fungerade även mycket väl ihop med Sella på kanten och har gått in i hjärtat hos många änglar oerhört fort. En kommande landslagsback tveklöst.

Mikael Dyrestam 2. Var uppenbart lite nervös i början, men spelade upp sig sedan och gjorde flera fina brytningar, speciellt minns man glidtacklingen vid kortlinjen. Har klar potential att bli en stor mittback även om konkurrensen är mördande på denna positionen i blåvitt iår så lär Dyrestam få chansen i diverse cupmatcher etc.

Karl Svensson 2. Betyget beror inte på att Kalle inte håller högre klass men de hade inte alltför mycket att göra och Kalle syns ju sällan Dock syns han inte på ett positivt sätt så att säga, han hamnar aldrig i situationer som gör att han måste spela spektakulärt vilket är ett mycket gott betyg bara det. Visade klara ledaregenskaper och kommer bli en nyckelspelare iår.

Hjalmar Jonsson 1. Hjalle var kapten men ruskigt vad usel han var idag, t.o.m. med Hjallemått mätt. Bollarna kom till alla andra platser än dit det var meningen och han måste skärpa sig snart om vi inte ska peta honom.

Sebastian Eriksson. 4. Det måste vara en total mardröm att möta Seb på mitten, han är ju överallt hela tiden och ettrig som myggorna på sommarn. Problemet, eller fördelen, beroende på hur man ser det är att Seb kan spela på så många positioner, men med tanke på Hjalles insatser som vänsterback och konkurrensen på mitten kanske det är vänsterback Seb ska vara? Därom tviste de lärde.

Stefan Selakovic 5. Matchen lirare utan tvekan, äntligen verkar det som att Sella hittat hem på planen, som högermitt visade han verkligen vad han kan, bröt in i planen ibland och blev även matchhjälte vilket är ack så viktigt för en spelare som tidigare haft stora problem att hitta målet. Förhoppningsvis har vi nu fått igång den Sella som var landslagsmässig för några år sen. Som sagt, tveklöst matchen lirare.

Thomas Olsson 2. Inte dålig men det saknades något av den annars geniala spelfördelaren, frågan är bara vad? På slutet satt inte passningarna som de gjort tidigare, kanske känner han av den hårda konkurrensen och med det inte kan kombinera kraven att prestera varje match och är en sådan spelare som behöver ha några matcher att komma igång på.
Det kommer dock mer från TO det är jag säker på.

Daniel Alexandersson. 1. Hade inte många rätt, det är en gåta för mig att blåvitt hellre satsar på lill-alex än Walle. Som sagt inte många rätt. Försökte och försökte men är antingen i sitt livs formsvacka eller så är det helt enkelt så att han inte håller måttet.Jag är mest inne på det sistnämnda faktiskt.

Robin Söder. 2. Hade svårt i en ovan position och det enda jag kommenterar här är att han enbart ska vara spets och inte mittfältare samt att det iaf var skönt att se att han var tillbaka.

Tobias Hysén. 4. Gör allt rätt fram till han ska avsluta, Hade en mycket bra frispark med, men han måste sätta dit några bollar snart. Skapar dock alltid farligheter med sin speed och är nyttig men som spets gäller det ju att sätta dit bolljäveln med.

Inbytta:

Nicklas Bärkroth. 5. Oerhört bra, anledningen till att han inte blir matchens lirare är att det bara var en halvlek han spelade, men som han gjorde det. Han snurrade upp både en och två FCT spelare och kommer säkerligen ha julafton även mot en del ytterbackar i allsvenskan med. herregud vilken comingman....

Mathias Eteus. 2. Jag har nu sett denna kille spela en del matcher och det imponerar inte på mig, men uppfattningen om denna spelare verkar väldigt olika, godkänd för sitt enträgna löpande men inte mer....

Angående rubriken till detta inlägget så var det fan kallare än arktis. Såhär såg publiken ut.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0