Resan-Etapp 2

Vi lämnade Kramfors vid 09:00 imorse efter en mycket stadig frukost på hotellet och minibussen rullar nu mot nästa avvinkningsanhalt, Norrköping. Dagens etapp är 62,9mil lång och beräknas ta 7timmar och 13minuter i ren restid.

Nåväl, vi packade väl aldrig upp ordentligt denna första natt på resan för det tar en bra stund att stuva in allt i bussen igen dessutom ansåg Paddan klok som han faktiskt kan vara ibland att "Öhh,folket, ska vi inte ge fan i att ta ut tältet och de grejerna ur bussen när vi ska sova på hotellet?" Efter att ha försökt övertyga främst FH om att man inte behöver tält på hotellrum så lämnade gruppen det i bussen.
Vi rullar nu genom ett mycket vackert Sverige, vi vet också att det kommer dröja bra länge innan vi igen stannar på våra hemorter så vi tar verkligen tillfället i akt att vinka adjö.
Idag och imorgon har damerna valt att dela på tiden som chaffis och den andra sitter shotgun, just spelas det hårdrock så då kan ni ju fundera över vem som kör och vem som sitter shotgun. Idag är förövrigt Glenn och AH barnvakter åt Anti.
FH och Deve sitter och diskuterar varför Lundell egentligen valde att exprimentera som han gjorde på Fanzine och Slugger plattorna.
BB har en egen show i bussens exakta mitt där han lovat sig själv att spela tetris på sitt gameboy minst två timmar varje dag hela resan.
Vi har nu kommit längre ner i landet och det är dags för en liten rast, vi stannade innan och köpte lite lunch som vi nu tänkt äta, tyvärr regnar det ju men då är följande rastplats perfekt:


Tak över oss mao.

Vi rullar sedan några timmar till innan vi äter middag några mil utanför Norrköping för att vara alerta när många tusen av befolkningen i Norrköping gett sig ut på gatorna för att hälsa oss välkomna, det är inte utan att man undrar hur det ser ut när vi kommer hem om några år.
Vi tar oss i "Peking" och för er som undrar över det namnet ger vi faktan här:

Norrköping kallas ibland för Peking pga att Sven Hedin, känd forskningsresande, under en föreläsning på gamla läroverket i Norrköping under 1910-talet pratade om sina resor i Kina. Han nämnde då att "Peking respektive Nanking betyder Norra respektive Södra Staden, ungefär som Norrköping och Söderköping". Det tog några läroverkspojkar fasta på och döpte Norrköping till Peking.

Vi tar in på Best Western och somnar gott... Imorgon är det ju en ny etapp.

Kommentarer
Postat av: BorisBorissa

Gameboy? När jag var mindre, inte liten, så fanns det något som hette "Game&watch" och "Donky kong". Det fanns också enkla spel på kompisens vic20. Kan man få något av dessa spelen istället?.

Mvh, Boris.

Ps. Hinner vi med ett studiebesök på SMHI, nu när vi ändå är i Norrköping.

2009-08-02 @ 12:01:44
Postat av: IK

Game&Watch spelen har vi spelat sönder för många år sedan. Du får tyvärr inte se SMHI men vi har så ofantligt många bra platser framför oss att besöka att vi inte direkt ser det som en förlust.

2009-08-02 @ 14:52:12
URL: http://ironinsforkampar.blogg.se/
Postat av: BorisBorissa

SOM jag hoppar upp och ner av förväntan.

Mvh, Boris.

2009-08-02 @ 18:21:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0